kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 17.12.2018 10:04

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 25.10.2013 07:29 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 24.10.2013 09:05
Viestit: 90
Tanskan ev.lut. kirkko on hajoamassa homojen vihkimisen skismaan.
Samalla tavalla tulee käymään myös aikanaan suomessa ja onhan se
kehitys jo alkanutkin esim. Luther - säätiössä.

Kuva

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ ... _tanskassa
Kirkollinen yhteys rakoilee Tanskassa
01.07.2013 10:00 | UUSI TIE | MATTI JOHANNES KORHONEN
Kahdeksan herätysliikejärjestön puheenjohtajat kehottavat julkilausumassaan seurakuntia ja kirkollisia organisaatioita olemaan käyttämättä julistajina niitä pappeja, jotka edustavat uutta näkemystä avioliitosta. Tanskan kirkossa homoparien vihkiminen avioliittoon tuli mahdolliseksi viime kesänä. Herätysliikejohtajat sanovat uuden vihkikaavan edustavan ”eettistä ja teologista harhaoppia”.

Kahdeksan tanskalaisen luterilaisen järjestön johtajaa antoivat 15. kesäkuuta julkilausuman, jossa he sanovat pitäytyvänsä perinteiseen avioliittonäkemykseen. Järjestöjohtajat haluavat "julistuksessa ja opetuksessa konkretisoida, mitä lähimmäisenrakkaus on, niin ettei yhteiseloa tai seksuaalisuutta saa repiä irti avioliitosta, joka on Jumalan hyvä luomisjärjestys ihmiselämää varten."

Julkilausuman mukaan "uutta vihkikaavaa on mahdoton sovittaa yhteen kristillisen avioliittokäsityksen kanssa ja se edustaa näin olleen eettistä ja teologista harhaoppia."

Koska kysymys koskettaa johtajien mukaan kirkon tunnustuspohjaa ja sen myötä kirkollista yhteyttä, he kehottavat "Jumalan sanan perusteella seurakuntia ja kirkollisia organisaatioita, että ne eivät käyttäisi julistajina a.) niitä pappeja, jotka siviilisäädyssään julistavat sitä, mistä Jumalan sana varoittaa, b.) niitä pappeja, jotka julkisessa julistuksessa ja jumalanpalveluksellisissa toimituksissa edustavat tätä näkemystä ja c.) niitä piispoja, jotka ordinaatioiden ja julkilausumien kautta antavat tukensa tälle uudelle järjestykselle kirkossa."

Samalla julkilausumassa kehotetaan rukoilemaan kotien ja perheiden puolesta, mutta myös niiden puolesta, joilla on homoseksuaalisia tunteita. "Älköön meidän taistelumme koskaan olko ihmisiä vastaan vaan taistelkaamme valhetta, eksytystä, luopumusta ja epäraamatullista oppia ja käytäntöä vastaan."

Julkilausuman takana on sisä- ja ulkolähetysjärjestöjä, opiskelijajärjestö ja Raamattu-Instituutti.

Lue koko linkki :
http://www.lhpk.fi/blogi/kirkollisen-yh ... tanskassa/

3.
Kun tunnustamme, että kysymys samaa sukupuolta olevien kirkollisesta vihkimisestä on jotain, mikä koskettaa kirkon tunnustuspohjaa ja näin ollen myös kirkollista yhteyttä, kehoitamme Jumalan sanan perusteella seurakuntia, kirkollisia organisaatioita ja julistajia että he eivät käyttäisi a) niitä pappeja jotka elämällään julistavat sitä mistä Jumalan sana varoittaa b) niitä pappeja jotka julkisessa julistuksessa ja jumalanpalveluksessa edustavat tätä näkemystä ja c) niitä piispoja, jotka ordinaatioiden ja julkilausumien kautta antavat tukensa tälle uudelle järjestykselle kirkossa.Kun raamatunvastainen opetus ja käytäntö joka koskettaa kristillisen uskon perusasioita hyväksytään kirkossa, kuten nyt on käynyt, seuraamme kirkon tunnustuspohjaa uskollisesti ja irtisanoudumme julistuksen tasolla kirkollisesta yhteydestä niiden kanssa, jotka edustavat tätä oppia. Tahdomme osallistua teologiseen keskusteluun kaikissa mahdollisissa yhteyksissä. Emme kuitenkaan halua olla tilanteessa, jossa johdonmukaisesti voidaan epäillä, että tuemme valhetta.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia