kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 17.12.2018 17:06

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 26 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Israel Update / joulukuu
ViestiLähetetty: 01.12.2013 19:51 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
    Kuva


Sunnuntai 01.12.13
Julkaistu sunnuntai, 1.12.2013 , kirjoittanut Gavriel Eskel

SUNNUNTAI 01.12 13

1. TAISTELU Negevistä on kiihtymässä hallituksen pyrkiessä toteuttamaan tammikuussa 2013 hyväksymäänsä ns. Prawer-Begin lakia, jolla pyritään järjestelemään Negevin Beduiiniväestön hallitsematon ja laiton asutustoiminta. Beduiinit ovat tottuneet elämään Lähi-Idässä rajoista ja suuressa määrin maiden laeista riippumatta, ja ovat toteuttaneet sitä etenkin Negevin alueella, mutta muuallakin joskin pienemmässä mitassa. Negevissä he ovat tunkeutuneet klaaneineen valtion omistamille alueille perustaen epävirallisia ja laittomia kyliä vaatien, että valtion tulee hyväksyä ne tapahtuneina tosiasioina.

LAIN tarkoituksena on virallisesti hyväksyä 35 laittomasti perustettua kylää, mutta muuttaa loput laittomat yhteisöt, joissa asuu 30 000 -40 000 ihmistä, pois valtion omistamilta mailta heille suunniteltuihin ja rakennettuihin kaupunkeihin, joissa he pääsevät osallisiksi nyky-yhteiskunnan edellyttämistä palveluista, sähkö- vesi- ja viemärijohdoista sekä työ- ja kehitys-mahdollisuuksista, joita heillä ei ole nykyisissä olosuhteissaan.

Antaakseen pontta vaatimuksilleen beduiinit järjestivät etelässä sijaitsevassa Huran kaupungissa mielenosoitukset, joihin osallistui arviolta 1 500 ihmistä. He kivittivät poliisia kivin ja poltto-pulloin, mihin polisit vastasivat mellakan hillitsemismenetelmin käyttäen vesitykkejä ja tainnutuskranaatteja. Mellakoissa haavoittui 15 poliisia. Lauantai oli kansainvälinen vihan päivä suunnitelmaa vastaan. Mielenosoituksia järjestettiin myös Jerusalemissa, Haifassa, pohjoisen triangelin alueella, PA:n valvomilla alueilla lähellä Ramallahia ja Hebronia kuten myös joissakin Euroopan maiden kaupungeissa.

PÄÄMINISTERI Netanyahu tuomitsi mielenosoitukset yrityksenä sabotoida hallituksen suunnitelmia paremmasta tulevaisuudesta Negevin asukkaille ja beduiiniväestölle. Hän vakuutti, ettei hallitus siedä pienen vähemmistön järjestämiä lauantai-illan äänekkäitä ja väkivaltaisia vastalauseita suunnitelmille, joita hallitus tulee joka tapauksessa toteuttamaan.
Poliisivoimien eteläisen haaran komentaja Yoram Halevy sanoi mielenosoittajien tarkoituksena olevan aloittaa sota valtiota vastaan. Hän sanoi mielenosoittajien käyttäneen kiviä ja polttopulloja sekä sytyttäneen tuleen roskankuljetusastioita poliisin yrittäessä hajottaa heitä.

ULKOMINISTERI Avigdor Liberman käytti kovaa kieltä tuomitessaan mielenosoitukset todeten, että kysymys on valtion maan laittomasta varastamisesta väkivaltaa käyttäen ja kehotti tutkimaan asuttamissuunnitelmia uudelleen vähentäen beduiineille suunniteltuja etuisuuksia.
”Jos he eivät hyväksy suunnitelmaa, ei ole myöskään sen suomia etuisuuksia”, hän sanoi lauantaina julkistamassaan FB:n artikkelissaan. Oikeiston kansanedustajat tuomitsivat samoin väkivallan käyttämisen tukeakseen niitä, jotka kiihottavat kansaa lakia ja oikeutta vastaan. Labourin tuore puheenjohtaja Isaac Herzog valitti sitä, ettei beduiineja kuultu lakia laadittaessa.
Kriitikot syyttävät väestön väkivaltaisesta siirrosta ja jopa etnisestä puhdistamisesta.

NEGEVISSÄ asuu yli 210 000 beduiinia keskittyen Beersheban läheisille alueille, ja heidän lukumääränä kasvaa nopeasti (5.5 %) ylittäen alueen juutalaisten määrän viimeistään 2020 paikkeilla, jolloin heidän pelätään voivan vaatia rajoitettua itsehallintoa. Beduiinit sanovat, että kaupungeissa heillä on samat rajoitetut edut kuin nykyisissäkin oloissa, mutta rajoitetulla mahdollisuudella harjoittaa kotieläinten kasvatusta, mikä on pääelinkeino. Lisäksi he valittavat kaupungeissa vallitsevaa rikollisuutta ja patriarkaalisen perheyhteisön hajoamista, mikä vaikuttaa tuhoisasti heidän perinteiseen elämäntapaansa.
Vaikka suunnitelma hyväksyy valtaosan laittomista kylistä, aktivistit kysyvät, miksi ei loputkin, ja viittaavat siihen, miten juutalaisyhteisöihin Juudeassa ja Samariassa vedetään järjestetyn yhteiskunnan edellyttämät palvelut, miksei myös Negevissä? Monet beduiiniklaanit ovat asuneet kylissään, joita ei ole virallisesti hyväksytty, sukupolvien ajan, eivätkä halua siirtyä pois, mutta harvoilla on esittää dokumentteja oikeuksistaan maahan.
Netanyahu totesi tammikuussa lain tarkoituksena olevan lopettaa 65 vuotta kestäneen vastakohtaisuuden puolipaimentolaisoloissa asuvan kansan saattamiseksi järjestäytyneen yhteiskunnan piiriin kaikkine siihen kuuluvine oikeuksineen ja velvollisuuksineen. Beduiinit ovat
valtaosaltaan muslimeja, joskin suurin osa vain nimellisesti islamiin liittyen.
http://www.timesofisrael.com/protesters ... awer-plan/, http://en.wikipedia.org/wiki/Negev_Bedouin

2. ARABIKANSANEDUSTAJA Ahmed Tibi tarttui lauantain mielenosoituksiin ja Libermanin FB:n sivullaan kirjoittamaan lausuntoon kutsuen sitä ”fasistisen maahanmuuttajan julkeaksi vuodatukseksi, joka itse asuu maalla, jonka hän varasti arabeilta”.
”Beduiinit eivät ole varastaneet kenenkään maata eivätkä tulleet tänne lentokoneilla eivätkä laivoilla”, kuten Tibi opetti ulkoministeriä. Hän unohtaa sen, että beduiinit suurelta osin olivat paenneet taisteluja Israelin alueella Siinaille ja Jordaniaan, mutta palasivat olojen rauhoituttua maahan pitäen koko harvaan asuttua Negevin aluetta omanaan. Valtio julisti omistavansa maan, joka ottomaanihallituksen tai Jordanian vallan alla oli ollut hallituksen omistuksessa kuten myös maat, joiden omistajat olivat poistuneet maasta esittämättä omistusoikeuttaan määräajassa.

”Meidän tulee lopettaa tilanne, jossa osa maan kansalaisista elää piittaamatta maan laeista, suunnittelusta ja rakentamisesta”, Liberman kirjoitti FB:n sivullaan. Hän sanoi, ettei maa voi enää sulkea silmiään tilanteen kehittymisestä tavalla, jossa tuleva sukupolvi havaitsee elävänsä mahdottomassa tilanteessa. Tilannetta mutkistaa ja vaikeuttaa suuresti sekä israelilaisten että ulkomaisten aktivistien beduiiniväestön tarkoituksellinen kiihotus sekä rahallinen ja oikeustuki.
Arabikansaedustaja Ahmed Tibi, koulutukseltaan gynekologi, tunnetaan värikkäästä kielen-käytöstään ja eri tavoin ajattelevien häpäisemisestä tavalla, joka monissa tapauksissa hipoo kunnianloukkausta useimmiten samaistuen PA:n arabeihin. Hän mielellään osallistuu ulkomaisiin konferensseihin sanoen edustavansa PA:n arabeja, kuten äsken hakien lupaa matkustaa Intiassa järjestettyyn konferenssiin sanoen kuuluvansa PA/PLO:n delegaatioon. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... prXRkC2FDQ

3. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu ei tullut yhtään enemmän vakuuttuneeksi Genevessä 24.11. allekirjoitetusta sopimuksesta P5+1 maan ja Iranin välillä huolimatta presidentti Barack Hussein Obaman puhelinsoitossaan esittämistään vakuutuksista sen antamista eduista. Sekä Israelin että Saudi Arabian johto on tilanteessa, jossa niillä on syvä epäluottamus USA:n presidentin todellisiin aikeisiin. Kuten nyt on selvinnyt, neuvotteluja on salaa käyty USA:n ja Iranin välillä ainakin vuoden verran, ja Obama vapautti USA:n pidättämän iranilaisen tiedemiehen, joka oli USA:n hankkimassa varaosia ydinteollisuutta varten, eikä se liene ollut ainoa salainen myönnytys Iranin mullah-hallitukselle kertomatta asiasta liittolaismailleen.
Saudi Arabia katsoo tilanteen niin vakavaksi, että se on aloittanut järjestelyt Pakistanilta v. 2004 tilaamiensa ydinpommien siirtämiseksi Saudi Arabiaan.
Netanyahu vakuuttaa estävänsä Irania saamasta ydinasetta, mutta hänen vuodesta toiseen toistamansa vakuutukset alkavat tuntua nyt tyhjiltä, suotuisa aika sen toteuttamiseksi on mennyt. Israel ei voine seuraavan 6 kuukauden aikana iskeä Iraniin ilman vakavia vastatoimia.

Pääministeri Netanyahu on aloittanut vakavan diplomaattisen uhkapelin presidentti Obaman Iranin politiikan uskottavuuden murentamiseksi. Hän komensi Israelin tiedustelujärjestöjä kaivamaan tietoja, joilla todistetaan, että Iran on rikkonut viime viikolla solmittua P5+1 sopimusta, raportoi brittilehti Sunday Times sunnuntain numerossaan. Raportin mukaan Mossad ja armeijan tiedustelu Aman sai tehtäväksi etsiä todistuksia Iranin tinkimättömyydestä Obaman valmistautuessa esittämään sopimusta kongressin hyväksyttäväksi, viitaten IDF:n lähteisiin. ”Jokaisella on oma tulkintansa sopimuksesta, mutta jos savuava ase löydetään, se romahtaa kuin korttitalo”, tiedustelulähteet toteavat. Kuten Times toteaa, Iran ei olisi sijoittanut 200 miljardia USD ydinteollisuuteensa, ellei se olisi päättänyt saada ydinaseen. Iran on vuodesta toiseen kiertänyt totuutta rakentaen salaisia ydinlaitoksia ja estäen IAEA:n tarkastukset niissä.

USA:n kansa tukee gallupien mukaan sopimusta, mutta Obaman julkisuuteen laskemat tiedot sopimuksesta eivät kerro koko totuutta hänen pidättäessään tärkeitä tietoja julkisuudelta.
Iranin ulkoministeri Zarif totesi myös, ettei Obaman hallituksen tulkinta ole oikea.
P5+1 maiden edustajat kokoontuvat tällä viikolla keskustelemaan sopimuksen kohdista, jotka on havaittu puutteellisiksi ja joiden tulkinnasta on eriäviä mielipiteitä. Jerusalemissa tilannetta pidetään hyvin huolestuttavana, jopa katkerana ”mehän varoitettiin siitä”.
Liikemiehet kaikkialla maailmassa, eritoten Kiina, Turkki, Ranska, Venäjä, Intia, valmistautuvat ryntäämään vapautuville Iranin markkinoille, mikä ennustaa sanktioitten romahtamista. http://www.timesofisrael.com/israel-wil ... a-on-iran/, http://www.jpost.com/Iranian-Threat/New ... ord-333586

4. UUTISOTSIKOITA
• Pääministeri Netanyahu matkustaa tänään Italiaan, jossa hän sytyttää viidennen + 1 hanukka-kynttilän yhdessä sikäläisen juutalaisyhteisön kanssa Roomassa. Maanantaina hän tapaa paavi Francis I:n Vatikaanissa, ensimmäisen kerran häneltä. Sekä Peres että Knessetin puhemies Yuli Edelstein ovat tavanneet paavin innostaen häntä vierailemaan Israelissa. Netanyahu esittänee virallisen kutsun, joka toteutunee tuntemattoman lähteen mukaan 25. – 26. toukokuuta 2014. Myös Abbas kutsui paavin kylään Mukatan hallintokeskukseen tavatessaan paavin jokin aika sitten, mikä toteutunee Israelin vierailun yhteydessä. Israel on neuvotellut vuosikausia Vatikaanin kanssa Rooman kirkon Israelissa olevien kirkkojen, luostarien ja muiden kiinteistöjen veroista ja muista maksuista. Samalla on myös alustavasti sovittu, että paavi saa istuimen Jerusalemin itäosassa sijaitsevasta kiinteistöstä, jonka yläsalissa Jeesuksen väitetään viettäneen viimeisen pääsiäisaterian. Paavi John Paul vieraili Israelissa 2000 ja Benedict XVI 2009. Ensimmäinen paavin vierailu tapahtui 1964, kun paavi Paul VI kävi Israelissa. Vatikaani suhtautuu perinteisesti suurin varauksin juutalaiseen valtioon suosien PA:n arabeja. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... cis-333583
• PA:n pääneuvottelija Saed Erekat, joka ilmoitti eroavansa eikä ole varmaa, toteutuuko se, ilmoitti toisen neuvottelijan Shtayyehin kanssa, että neuvotteluja jatketaan vain siksi, että saadaan Netanyahun lupaamat 52 terroristia vapautetuiksi vankilasta. Abbas puolestaan sanoo, että neuvottelujen päämääränä on itsenäinen Palestiinan valtio, ja ettei hän allekirjoita mitään rauhansopimusta Israelin kanssa, joka ei sisällä tätä. Hän vakuutti jatkavansa neuvotteluja Israelin kanssa saadakseen kaikki Israelin pidättämät ja oikeuden eripituisiin vankeusrangaistuksiin tuomitsemat arviolta 6000 terroristia ja murhamiestä vapautetuiksi. Abbasin virallinen mandaatti päättyi tammikuussa 2009, joten hänen allekirjoituksellaan ei taida olla mitään lain voimaa. Israelissa elää ja voimistuu vakaumus, että ainoa turvallinen ratkaisu on yhden valtion periaate, jonka puitteissa PA:n arabeille annetaan jonkinasteinen itsemääräämisoikeus, mutta jonka ulkopolitiikasta ja turvallisuudesta Israel vastaa yksin. http://www.jpost.com/Middle-East/Abbas- ... ate-333559
Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / joulukuu
ViestiLähetetty: 02.12.2013 12:17 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Maanantai 02.12.13
Julkaistu maanantai, 2.12.2013 , kirjoittanut Gavriel Eskel

MAANANTAI 02.12.13

1. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu taistelee nyt kahdella rintamalla. Hän taistelee edelleen Geneven sopimuksen Iranille suomia myönnytyksiä vastaan, joiden mukaan sen pelätään voivan ylittää lopullisen kynnyksen ydinpommin rakentamiseksi niin halutessaan. CIA:n entinen johtaja kenraali Michael Hayden toteaa, että hän voi elää Geneven sopimuksen kanssa. Hän valittaa sitä, että P5+1 maat antoivat Iranille oikeuden rikastaa uraania, kun aiemmissa luonnoksissa Irania vaadittiin keskeyttämään uraanin rikastaminen kokonaan. Hän sanoi Fox News ohjelmassa: ”Mutta meidän tulee olla totuudellisia. Me olemme hyväksyneet, että Iran saa rikastaa uraania”, hän sanoi. ”Iranille annettu punainen linja on selvästi muuttunut”, hän selitti jatkaen: ”Juuri nyt Iran on aivan liian lähellä ydinasetta. Olemme painaneet ”keskeytä nappia”, mutta nyt meidän tulee painaa ”delete button”, poista nappia. http://www.newsmax.com/Newsfront/hayden ... de=15C7C-1

NETANYAHU sanoi Rooman suuressa synagogassa osallistuessaan viidennen hanukka kynttilän sytyttämistilaisuuteen, ettei hän aio vaieta, kun Israelin turvallisuutta kyseenalaistetaan ja vakuutti tekevänsä kaikkensa minkä hyvänsä maata vastaan nousevan uhkan poistamiseksi.
Hän sanoi selvänä vastauksena edellisen pääministeri Ehud Olmertin kritiikkiin, että hän on paljon enemmän kiinnostunut maansa turvallisuudesta kuin omasta imagostaan.
”Olen antautunut maani tulevaisuudelle ja vastakohtana menneestä aikakaudesta, meillä on äänekäs ja selkeä ääni kansojen joukossa, ja me käytämme sitä ajoissa varoittaaksemme kansoja edessä uhkaavasta vaarasta”, pääministeri varoitti jatkaen: ”Haluan hälventää harhanäkyjä. Iran ponnistelee ydinpommin rakentamiseksi samalla levittäen väkivaltaa koko alueelle”.
Netanyahu varoitti sanktioitten heikentymisestä, mikä tapahtuu hyvin nopeasti monien maitten valmistautuessa kilpailemaan vapautuvista houkuttelevista markkinoista Iranissa. ”Ellei mitään vaikuttavia askeleita oteta hyvin pian, monien vuosien työn tuloksena rakennetut sanktioiden verkostot murentuvat”. http://www.timesofisrael.com/pm-under-a ... t-on-iran/

2. EDELLINEN pääministeri Ehud Olmert hyökkäsi sunnuntaina – puhuessaan kansallisen turvallisuuden tutkimusinstituutin konferenssissa Tel Avivissa – rajusti Netanyahun harjoittamaa politiikkaa vastaan todeten, että ”hänen täysin harhaanjohdettu politiikkansa vastustaa julkisesti USA:n harjoittamaa politiikkaa Iranista aiheuttaa ennen näkemättömän ja välittömästi vaarallisen välien huononemisen maitten välillä”.

”Me olemme aloittaneet sodan Yhdysvaltoja vastaan, tämä on kieltämätön tosiasia”, Olmert totesi osallistuessaan paneelikeskusteluun. Hän selitti, ettei hänen aikanaan hyökätty avoimesti USA:n hallitusta vastaan, eikä kiihotettu kongressia maansa hallitusta vastaan tavalla, millä Netanyahu sen tekee. Hän varoitti, ettei siitä saatu hyöty ulotu lähellekään siihen liittyviä vaaroja. Hän syytti Netanyahun tuhlanneen 2.8 miljardia USD valmisteluihin (ilmeisesti hyökkäykseen Irania vastaan), joita meidän ei olisi tarvinnut tehdä. Hän selitti edelleen, että USA on ainoa maa maailmassa, joka on lähes aina tukenut meitä, kun olemme 100 % oikeassa, ja silloinkin, kun olemme olleet vähemmän kuin 100 % oikeassa.

Olmert selitti, että ”on aika toimia, jos siihen on todella painava syy, mutta sen tulee tapahtua vaivihkaa ilman fanfaareja ja näyttämövalaistusta”. Hän ilmeisesti viittasi siihen, miten hän oikeutti IAF:n hävittäjäpommittajat tuhoamaan Syyrian rakenteilla olevan plutonium-laitoksen vuonna 2007. Hän tunnusti, että Iran on ongelma ja että sitä vastaan tulee taistella kaikin voimin. Hän tunnusti, ettei hän ole Geneven sopimuksen suuri kannattaja, mutta että Netanyahun olisi tullut odottaa sopimuksen salaisten osien julkistamista, ennen kuin hyökkää Yhdysvaltain hallitusta vastaan. Hän kiitteli sen jälkeen Sharonin ja omaa hallitustaan, miten ne osallistuivat maailman politiikan muotoilemiseen, mutta eivät pyrkineet hallitsemaan sitä.

OLMERT otti kantaa myös Israelin ja PA/PLO:n välillä käytäviin mutta nyt keskeytyneisiin keskusteluihin todeten, että kaikki Israelia koskevat ongelmat voidaan ratkaista – myös Irania koskevat – kun vuosikymmenet kestänyt vastakohtaisuus palestiinalaisten kanssa ratkaistaan. Hän kritisoi Netanyahun hallitusta, miten se julkistaa tuhansien uusien asuntojen rakentamisen Juudean ja Samarian alueille keskustelujen ollessa herkässä vaiheessa, koska se vain osoittaa, ettei se ole vakavissaan neuvotellessaan PA/PLO:n kanssa. http://www.timesofisrael.com/olmert-pms ... misguided/

3. ”PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahun äänekäs vastustus USA:n johtaman P5+1 maiden ja Iranin välistä sopimusta vastaan viime viikon sunnuntaina Genevessä osoittaa vain, miten heikko ja epätoivoinen hänen asemansa on”, sanoi Valkoisen talon korkea virkailija Israelin TV-10:n mukaan sunnuntaina. Hän lisäsi, ettei Obaman hallitus kiinnitä suurta huomiota hänen valituksiinsa. Hän katsoi myös, etteivät Netanyahun pyrkimykset vaikuttaa kongressin jäseniin Iranin vastaisten sanktioitten pysyttämiseksi ja koventamiseksi muodosta näkyvää vaaraa Obaman valitsemille lähentymispyrkimyksille Iranin hallituksen kanssa.

VALKOISEN Talon virkailija sanoo, ”ettei Netanyahun äänekäs oppositio juuri innosta heitä, sillä se osoittaa hänen itsevarmuutensa heikkouden”. ”Emme todellakaan pelkää seurauksia, olemme oppineet toimimaan hänestä välittämättä. Pystymme hallitsemaan häntä”. Hän sanoi ymmärtävänsä Netanyahun vastustuksen, mutta sanoi sen aiheuttavan enemmän vahinkoa kuin hyötyä. ”Ikävää, ettei hän luota meihin. Me tiedämme, mitä olemme tekemässä Iranin kanssa. Emme me ole lapsellisia”, hän tilitti Obaman hallituksen reaktiota. Netanyahu pitää Geneven väliaikaista sopimusta, jolla Iran rajoittaa uraanin rikastamistaan joittenkin sanktioitten lieventämistä vastaan, kansainvälisenä virheenä todeten, ettei se sido häntä. Presidentti Obama soitti Netanyahulle sopimuksen jälkeen, minkä seurauksena Netanyahu lähetti kansallisen turvallisuuden neuvonantajansa Yossi Cohenin Washingtoniin selvittämään tilannetta. http://www.timesofisrael.com/us-officia ... desperate/, http://www.timesofisrael.com/senators-w ... s-against/

4. KANADAN pääministeri Stephen Harper totesi osallistuessaan JFN:/KKL:n varojen keräys-tilaisuuteen sunnuntaina Torontossa, että yhteisen juutalaiskristillisen perinteen säilyminen riippuu juutalaisen kansalisen kodin säilymisestä hengissä. Hän ilmoitti samalla tekevänsä virallisen vierailun Israeliin tammikuussa ensi vuonna.
Tilaisuus oli järjestetty hänen kunniakseen, ja siinä samalla ilmoitettiin, että lintujen suosima pyhättö Israelin Hulalaaksossa nimetään hänen mukaansa.
Pääministeri Harper kiitti saamastaan huomiosta ja kunnianosoituksesta ”etenkin siksi, missä se sijaitsee: Juutalaisen kansan kotimaassa loistaen vapauden ja demokratian valoa täällä muuten pimeällä alueella – Israelin valtiossa”.
”Me elämme nyt pimeää aikaa”, Harper sanoi jatkaen: ”Diplomatian maailmassa olemme tietoisia, miten helppoa on erottautua Israelista. Me ymmärrämme, että maamme ja yhteisen kulttuurimme tulevaisuus riippuu juutalaisen kansan vapaasta ja demokraattisesta kukoistuksesta Lähi-Idässä”.
JNF/KKL:n Kanadan haaran toimitusjohtaja Josh Cooper kiitteli pääministeri Harperin ansioita Israelin ja Kanadan välisten lämpimien suhteiden edelleen parantamisesta todeten, että Kanadan esimerkki nostaa Israelin ja ulkomaitten välistä rimaa, millä Israelin todellista ystävyyttä mitataan. http://www.timesofisrael.com/canadian-p ... -protests/

5. UUTISOTSIKOITA
• Innovation: Africa on israelilainen järjestö, joka pyrkii viemään aurinkokennoihin perustuvaa sähköjärjestelmää Afrikan maihin, joiden syrjäisillä alueilla ei ole mahdollisuuksia saada sähköverkkoa eikä muitakaan edellytyksiä päästä osalliseksi nykyajan vaatimusten mukaisesta edistyksestä. Innovation: Africa on voittoa tavoittelematon järjestö, joka on välittänyt sähkövalon mahdollisuuden puolelle miljoonalle afrikkalaiselle, joilla sitä ei ole ennen ollut. Yksi viimeisistä Inivation: Africa projekteista on KeskiAfrikassa toimiva Kaliro koulu ja orpokoti ja sen 500 oppilasta, monet heistä AID:siin menehtyneitten vanhempien lapsia, jotka saavat viimeinkin nauttia sähkövalojen suomista eduista kuten myös sadat tuhannet lähialueilla asuvat asukkaat, minkä mahdollisti Israelissa kehitetty aurinkokennojärjestelmä. Projekti on ainutlatuinen Afrikassa, ja se voitti äskettäin YK:n myöntämän tunnustuspalkinnon. Koulu sijaitsee mailien päässä sähköverkostosta, eikä varoja ollut liittyä osaksi sitä. Monet lapsista ovat kokeneet traumaattisia ongelmia, ja mennä nukkumaan pimeässä ilman hoitajaa on lisännyt heidän pelkojaan. Nyt asia korjautuu osaltaan. Innovation: Africa järjestelee Afrikan maihin myös vettä, ruokaa ja lääkintätarpeita, yli 500 000 asukkaalle, Etiopiassa, Malawissa, Tansaniassa ja Ugandassa. Israelin Kenian lähettiläs puhui YK:n järjestämässä Innovation: Africa tilaisuudessa todeten, että Innovation: Africa järjestö edustaa loistavaa mielikuvaa yhdistäen Israelin luovan älyn ja uudistus-hengen, juutalaisen pyrkimyksen maailman parantamiseen (tikkun olam) ja myötätuntoon. Hän ylisti tällaisen toiminnan pystyvän parantamaan lukemattomien ihmisten elämän laatua ja rakentamaan ystävyyttä ja ymmärtämystä juutalaisen, israelilaisen ja afrikkalaisen välille. http://www.timesofisrael.com/lighting-u ... echnology/
• Geneve II aloittaa tällä viikolla jatkoneuvottelut P5+1 maiden ja Iranin kanssa teknisistä kysymyksistä, kuten uutiset kertovat. Kiireessä runnottu sopimus on osoittautunut keskentekoiseksi, josta sekä USA että Iran ovat esittäneet eriäviä versioita. Tämän katsotaan tarkoittavan myös sitä, ettei Iranille myönnetty 6 kuukauden testiaika, jona aikana viimeistellään lopullista sopimusta, ole vielä alkanut, eivätkä uudet säännöt vielä sido Irania. Iranilainen uutistoimisto ISNA kertoi lauantaina, että keskusteluissa keskitytään teknisiin kysymyksiin, mutta ei kertonut, millä tasolla niitä käydään. USA.n ilmoituksen mukaan Wendy Sherman, joka on saanut kovaa arvostelua tavasta hoitaa keskusteluja, tullee johtamaan USA:n delegaatiota. Iranin apulaisulkoministeri Abbas Araqchi, jonka kerrotaan olleen avainasemassa edellisissä neuvotteluissa, täsmeni Iranin kantaa todeten, että Iran pidättää oikeuden rikastaa uraania kaikissa sopimuksissa, eikä Iran suostu sen keskeyttämiseen. Israelin kannan mukaan Geneven neuvottelut epäonnistuivat ja sopimuksen hyväksyminen oli kansainvälinen virhe, mikä on myös laajentanut Israelin ja Obaman hallituksen välistä repeämää. http://www.timesofisrael.com/talks-on-t ... this-week/
Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / joulukuu
ViestiLähetetty: 03.12.2013 18:39 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Tiistai 03.12.13
Julkaistu tiistai, 3.12.2013 , kirjoittanut Gavriel Eskel

TIISTAI 03.12.13

1. PA:N puheenjohtaja Mahmoud Abbas suunnittelee uutta diplomaattista aloitetta odotellessaan USA:n ulkoministeri John Kerryn vierailua ehkä jo huomenna. Israelin ja PA/PLO:n väliset neuvottelut alkoivat Kerryn aloitteesta heinäkuussa 2012. Hän tarjosi Abbasille 4 miljardia USD avustuksia, joiden toimeenpanoa valvomaan hän nimesi Tony Blairin. Israelille Kerry sen sijaan lupasi kansainvälistä eristämistä steroideilla, mikä neuvottelut epäonnistuvat, kuitenkin kutsuen Benyamin Netanyahua viimeisen vierailunsa yhteydessä ”hyväksi ystäväksi”. Israelissa kysellään aiheellisesti, kuka tarvitsee vihollisia, kun on tuollaisia ystäviä.

Kerry edustaa presidentti Obaman marxilaista ideologiaa, jonka valtarakenne perustuu pyramidi-järjestelmään. Asiat suunnitellaan pyramidin huipulla ja niitä toteutetaan sen totaalisessa johdossa. Siksi nuo Kerryn antamat ohjeet, joiden mukaan neuvotteluja tulee käydä Obaman hallituksen hyväksymien parametrien puitteissa. Lähtökohtana on 1949 aselepo-linjoihin perustuvat rajat vähäisin aluevaihdoin, Jerusalemin jakaminen, pakolaisten, paluu-oikeus eli noudattaen pääosin arabiliiton hyväksymää Saudi Arabian suunnitelmaa vuodelta 2002. USA:n omaksuman kannan mukaan Juudea ja Samaria sekä Jerusalemin itäiset osat vihreän linjan itäpuolella ovat miehitettyä aluetta, ja juutalaisten rakentaminen siellä on luvatonta toisen maalle rakentamista, mitä USA:n konsulaatti Jerusalemissa toteuttaa johdonmukaisesti toimien USA:n tiedustelutoiminnan keskuksena Länsirannan alueilla.

ABBASIN uusiin aloitteisiin kuuluu se, että hän kertoi Labourin uuden puheenjohtajan Isaac Herzogin johtamalle delegaatiolle haluavansa jatkaa neuvotteluja 9 kuukauden ajan. Hän vakuutteli samalla, että hän suostuu siihen, että tuleva valtio on aseeton, mitä delegaation jäsenet hämmästelivät todeten palattuaan, että siinä meillä on todellinen rauhankumppani.
Toiseksi Abbas soitti Shasin puheenjohtajalle Ariye Derille esittäen surunvalittelut puolueen hengellisen johtajan Ovadia Yosefin kuoleman johdosta lokakuussa. Kovin myöhäiset ovat Abbasin valittelut myötätunnon osoituksena tunnetun rabbin kuoleman johdosta. Varsinaisena aiheena oli kuitenkin vakuutus, että Abbas pyrkii edistämään rauhanneuvotteluja. Abbasin aloittama Derin lähentely voi ennakoida Shasin ja Yesh Atidin yhteistoimintaa rauhan-neuvotteluissa, mistä uutislähteet ovat kertoneet. Päämääränä voi olla yhteisen vahvan opposition muodostaminen Labourin kanssa, mikä on Herzogin toiveena.
Tämä voi liittyä laajempaan Obaman toivomaan salaiseen diplomaattiseen toimintaan Netanyahun hallituksen kaatamiseksi, sillä Obaman hallitus ei luota Netanyahuun.

http://www.israelnationalnews.com/News/ ... p1oNkC2FDQ

2. ENTISEN PÄÄMINISTERI Ehud Olmertin pääministeri Netanyahun vastaiset kriittiset lausunnot, joita hän esitteli puheessaan sunnuntaina Tel Avivissa, on saanut kärkeviä vastauksia eri tahoilta. Netanyahua lähellä olevat hallituksen virkailijat julkistivat maanantaina lausunnon, jossa he kutsuvat Olmertia jatkuvaksi epäonnistujaksi, kuten Gazan evakuointi ja Libanonin kakkossota osoittivat lisäten: ”Jos Iranin kysymys ei ole esillä kansainvälisessä vuoropuhelussa, mistä sitten puhutaan? Haluaako Olmert, että keskustelu hoidetaan faxien välityksellä?”

Olmert totesi sunnuntaina kansallisen turvallisuusinstituutin järjestämässä tilaisuudessa, että Natanyahun Obaman vastainen julkinen kritiikki tarkoittaa sodan julistamista USA:lle. ”Meidän tulee erottautua kaikesta, mikä voisi antaa kuvan, että haluamme riidellä tärkeimmän liittolaisemme kanssa”, Olmert selitti puheessaan.
Tzahi Hanegbi totesi maanantaina, että Olmert oli väärinkäyttänyt hänelle tarjottua tilaisuutta
käsitellä Iranin tilannetta, joka oli illan aiheena, omien henkilökohtaisten suunnitelmiensa edistämiseksi hyökäten rajusti pääministeriä vastaan. ”Hän puhui vain yhdestä asiasta, ikään kuin meidän ainoa vihollisemme oli pääministeri Netanyahu. Ikävää, että hän tuhlasi sellaisen tärkeän ja merkittävän tilaisuuden henkilökohtaisten päämääriensä ajamiseksi hyökkäämällä pääministeriä vastaan”, Hanegbi totesi hyvin muotoillussa vastineessaan lisäten: ”Hänen näkemyksensä ei ole uusi. Hänen uskomuksensa mukaan Israelin tulisi Yhdysvaltain nöyrä orja”.
Olmertin uskotaan valmistelevan paluutaan poliittiselle kentälle.

PÄÄMINISTERI Netanyahu viittasi Olmertin esittämään kritiikkiin epäsuorasti osallistuessaan viidennen hanukka kynttilän sytyttämistilaisuuteen Vatikaanissa sunnuntai-iltana.
”Vastakohtana joillekin, en voi pysyä vaiti nähdessäni Israelin kansalaisten tärkeitten turvallisuus-kysymysten olevan vaarassa”, hän lausui. ”On helppoa olla vaiti. On helppoa asettaa hartiansa osaksi kansainvälistä yhteisöä, kumartaa päänsä, mutta minä olen vastuussa kansani turvallisuudesta. Olen vastuussa maani tulevaisuudesta, ja vastakohtana menneisiin ajanjaksoihin meillä on selvä ja kuuluva ääni kansojen keskuudessa, ja me tulemme käyttämään sitä varoittaaksemme ajoissa edessä olevasta vaarasta”. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... p13ZEC2FDQ

3. USA:n YK:n lähettiläs Samatha Power toivotti Israelin tervetulleeksi YK:n ihmisoikeusneuvoston (UNHCR) jäseneksi ryhmään Western European and Others Group (WEOG).
Maanantaina julkistamassaan lausunnossa Power sanoi: ”Liian kauan Israel on suljettu epä-oikeudenmukaisesti YK:n alueellisista järjestöistä. Tervehdin Israelin hyväksymistä WEOG ryhmään tammikuun 1.päivästä 2014 lähtien antaen Israelille jäsenyyden yhteen alueellisista ryhmistä, jotka muotoilevat sen ohjelmaa ja valitsevat sen johtohenkilöitä”, Power totesi jatkaen: ”Tämä kauan odotettu päätös tuo Geneven yhdeksi WEOG:n kanssa vuonna 2000, joka poikii osuuksiaan yli vuosikymmenen jälkeen, kuten myös ajankohtaisempia tämän hallituksen pyrkimyksiä suuremmassa mitassa normalisoida suhtautumista Israeliin YK:n järjestöissä”.

Power totesi presidentti Obaman tehneen selväksi, että USA vastustaa yrityksiä kieltää Israelin laillisuus täydellisenä ja tasavertaisena jäsenenä kansojen yhteisössä, ja tulee toiminaan aktiivisesti poistaakseen rakenteellisen Israelin diskriminoinnin kaikissa YK:n elimissä.
UNHCR teki viiden vuoden aikana 46 Israelin vastaista päätöslauselmaa, monin kerroin enemmän kuin mitään toista maata vastaan.
Israel katkaisi yhteytensä UNHCR:n kanssa maaliskuussa 2012 sen jälkeen, kun järjestö teki päätöksen tutkimusten aloittamiseksi, miten Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt voivat vahingoittaa palestiinalaisten oikeuksia Juudeassa ja Samariassa.
Israel muutti kantaansa lokakuussa UNHCR:n suhteen, mihin vaikutti etenkin Saksan varoitukset, että Israelin jatkuva boikotti tulee aiheuttamaan kansainvälisiä vastatoimia. USA:n lähettiläs Power on painostanut voimakkaasti YK:n elimiä, että ne muuttaisivat Is raelin vastaisen automaattisen tuomitsemisen saadakseen houkutelluksi Israelin takaisin YK:n toimintaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... p2CWkC2FDQ

4. UUTISOTSIKOITA
• Kuwaitilainen uutistoimisto kertoo, että presidentti Obama suunnittelee virallista vierailua Iraniin vuona 2014. Valkoinen Talo, joka tavattiin housut nilkoissa, ilmoittaa, ettei Al-Jarida uutistoimiston uutinen ole oikea, kuten USA Today raportoi. Mariv-lehti kertoo, että kuwaitilaisen uutistoimiston raportin mukaan sekä Obama että Iranin presidentti Rouhama esittivät vierailua, ja että Obama tapaisi myös Ali Khamenein. Nimeämätön kuwaitilainen lähde kertoo, että Obama haluaa olla ensimmäinen USA:n presidentti, joka vierailee Iranissa Rohanna Khomeinin suorittaman vallankaappauksen jälkeen, jolloin maiden väliset diplomaattisuhteet katkesivat. USA:n presidentti Jimmy Carter vieraili Iranissa vähän ennen 1979 vallankaappausta pyrkien myöhemmin solmimaan suhteita vallankumous hallinnon kanssa vedoten siihen, että hän itse on uudestisyntyneenä syvästi uskonnollinen, kuten hän uskoi Khomeinin olevan. Carter jopa teetti erikoisvalmisteisen nahkakantisen Raamatun lahjaksi, mutta ilman tulosta. Iranin islamilaisen tasavallan terminologiassa USA on suuri saatana, ja Israel on pieni saatana, joiden kanssa oikeauskoinen muslimi ei voi ystävystyä, vaan karttaa heitä. Sitkeä huhumylly on pyörinyt Obaman ulkopoliittisen suuntauksen ympärillä, jota parkkiintuneet tarkkailijatkaan eivät pysty enää ymmärtämään. USA:n tiedetään nyt salaisesti neuvotelleen Iranin kanssa yli vuoden ajan sopien erinäisistä kysymyksistä, jotka vähitellen paljastuvat. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... p2TMUC2FDQ
• Israelin talonrakennusministeri Uri Ariel vastaa PA:n puheenjohtajan Abbasin viimeiseen uhkaukseen kävellä ulos rauhankeskusteluista, ellei Netanyahu peruuta 24 000 uuden asuntoyksikön rakennussuunnitelmia Juudeassa ja Samariassa, että antaa Abbasin haukkua, me jatkamme rakentamista. Ariel osallistui patikkaretkeen Neot Kedumim luonnonpuistoon maanantaina talous- ja kiinteistömogulien kanssa. Retkeen sisältyi yöllinen patikka- ja hanukka kynttilän sytyttämisoperaatio. Hän totesi retken aikana tähän tapaan: ”Hanukka-loma merkitsee minulle koko Israelin maan vapauttamista ja se koskee erikoisesti Temppelivuorta, mikä juutalaisen kansan tulee tiedostaa tähän vuodenaikaan”. Hän viittasi myös ns. Prawer lakiesitykseen, jolla Negevin beduiinien hallitsematon alueen asuttaminen ja maan rohmuaminen saadaan järjestetyn suunnitelman piiriin. Hän totesi beduiinien olevan väärässä sanoen että on tullut korkea aika lopettaa huuto ja väärät vaatimukset maan omistuksesta, josta heillä ei ole esittää todellisia dokumentteja jos ollenkaan. Hän kehotti pääministeriä toimimaan jämäkästi muistaen menneitä väestön siirtoja vaan myös beduiinien sijoittamista suunniteltuihin kaupunkeihin. Hän valitti Israelin arabikansaedustajien sekaantumista aktiivisesti tähän kysymykseen vahingoittaen sillä oman kansansa intressejä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... p2XrkC2FDQ
• Iranin uutistoimisto Fars väittää, että Israel ja Saudi Arabia yhdessä suunnittelevat ATK-virusta, Stuxnet 2, jolla Iranin ydinteollisuuden piirissä toimivat laitokset ja ATK-laitteet voitaisiin romuttaa ja aiheuttaa siten mahdollisimman suuri vahinko Iranin ydinase-haaveille. Uutistoimiston raportin mukaan saudien tiedustelupäällikkö Pandar bin Sultan bin Abdulaziz bin Saud ja Israelin tiedustelujohtaja Tamir Pardo lähettivät agenttinsa Viiniin 24. lokakuuta osapuolten yhteistoiminnan lisäämiseksi sekä tiedustelu- ja sabotaashi-operaatioiden suunnittelemiseksi Iranin ydinteollisuutta vastaan. Yksi keskusteltavista aiheista oli tietokoneviruksen kehittäminen, Stuxnet 2. Saudi Arabia on kieltänyt kaikki yhteydet Israelin kanssa, vaikka Iranin ydinase on niiden yhteinen ongelma, joka täytyy jollain tavoin hoitaa. Iranin presidentti Rouhama pyrkii saamaan yhteyksiä saudien kanssa, ja siksi ulkoministeri Zarif vierailee UAE:ssa ja ehkä Saudi Arabiassa. Tarkoituksena on hälventää Persianlahden maiden epäluuloja Iranin ydinaseesta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... p2cWUC2FDQ
• Jerusalemin uudessa historiassa sir Moses Montefiore on kaivertanut nimensä lähtemättömästi sen annaaleihin. Nyt uusi Simon Sebag Monfiore, kirjailija ja historioitsija, nousee esiin kirjoitellen Jerusalemista ja vieraillen täällä toistuvasti. http://www.timesofisrael.com/a-modern-m ... jerusalem/
Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / joulukuu
ViestiLähetetty: 04.12.2013 20:09 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Keskiviikko 04.12.13
Julkaistu keskiviikko, 4.12.2013 , kirjoittanut Gavriel Eskel

KESKIVIIKKO 04.12.13

1. PUOLET EU-maista, eli 14 maata 28:sta, kannattavat Juudeassa ja Samariassa valmistettujen tuotteiden merkitsemistä siten, että niistä ilmenee tuotteiden valmistuspaikka. Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä ja laitoksissa valmistettujen tuotteiden boikottia, syrjimistä. Näin kertoi EU:n virkailija israelilaisille reporttereille Brysselissä tiistaina. Israelin vastaisten sanktioitten päämääränä väitetään olevan painostaa Israelia uusiin myönnytyksiin heinäkuussa 2012 alkaneiden Israelin ja PA/PLO:n välisten rauhanneuvottelujen edistämiseksi. Näin kerrotaan julkisuudessa, mutta taustalla luuraa syvälle juurtunut juutalais-vastaisuus, antisemitismi, mikä tässä tapauksessa ilmenee antisionismin muodossa.

EU:n virkailijat uhkaavat, että jos rauhanneuvottelut Israelin ja PA/PLO:n välillä eivät edisty EU:n toivomalla tavalla, EU tulee harkitsemaan uusia Israelin vastaisia pakotteita, sekä vähentämään tai kokonaan poistamaan PA:lle myöntämänsä avustukset. Kerryn asettama aikaraja päättyy huhtikuussa. Millä ehdoilla Kerryn PA:lle lupaamat 4 miljardia USD jaettaneen? Israelin TV-2 raportoi sunnuntaina, että PA uhkaa taas kerran poistua neuvottelupöydästä, ellei Netanyahu peruuta julkistettuja rakennussuunnitelmia Juudeaan ja Samariaan sekä Jerusalemin itäosiin.

PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas kertoi tiistaina Ramallahissa vieraileville liikemiehille, että hän pitää kiinni lupauksestaan jatkaa neuvotteluja 9 kuukauden määräajan loppuun. Hän sanoi, että tulevan Palestiinan valtion rajojen tulee perustua 1949 aselepolinjoihin pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosat. PA:n tulkinnan mukaan noihin linjoihin sisältyvät myös rintamien väliin 1949 muodostetut puskurivyöhykkeet, joten myös Latrunin panssarimuseon alue ja siitä pitkälle etelään ulottuva Kanadan kansallispuisto kuuluvat PA/PLO:n vaatimiin alueisiin muiden ohella.
Abbas käyttää Arafatin aikanaan käyttämää taktiikkaa vuorotellen luvaten ja kieltäen, mikä sotkee vastapuolen suunnitelmat, jotka perustuvat siihen, että miehen sanaan voi luottaa. Perinteisesti arabi haluaa aina varmistaa pakenemisen mahdollisuuden, mikä perustuu ikivanhoihin erämaan armottomiin olosuhteisiin tottuneen ihmisen itsesäilytysvaistoon.

PA/PLO:n neuvottelijat Erekat ja Shtayyeh ilmoittivat pari viikkoa sitten eroavansa, mutta Abbas, joka heidät nimitti, ei suoraan hyväksynyt eroa, eikä ole varmaa, ketkä neuvotteluja jatkavat. Ehkä niitä käydään salaa ilman fanfaareja, kuten näyttää tulleen tavaksi Lähi-Idässä.
Kerryn odotetaan saapuvan Israeliin torstaina. Hän tapaa Abbasin Ramallahissa tulopäivänään ja pääministeri Netanyahun perjantaina. Sunnuntaina hänen odotetaan tapaavan ulkoministeri Avigdor Libermanin Washingtonissa. Kerry ja Netanyahu ovat kiivailleet kovasti sekä Iranin ydin-suunnitelmasta että myös palestiinalaiskysymyksestä ja keskustelujen luonteesta. Julkisuuteen tihkuneitten tietojen mukaan neuvottelut ovat päätyneet umpikujaan.

PÄÄMINISTERI Netanyahu puhui tiistaina kansainvälisessä aikuisille tarkoitetussa Raamatun tietokilpailussa, jonka aiheen oli ”Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi”. Netanyahu totesi puheessaan, että Raamatun kirjat kirjoitettiin kauan sitten, mutta me kirjoitamme seuraavia lukuja siihen omilla käsillämme. Hän sanoi, että lähimmäisiin, joita tulee hyväksyä ja rakastaa, kuuluvat paitsi käännytetyt ja eri tavoin ajattelevat, myös fyysisesti ja henkisesti vajaat, joille kaikille, vanhoille ja nuorille, Kaikkivaltias loi sielun samalla tavoin kuin meillekin. ”Me, meidän kansamme, ymmärrämme ja tunnemme sydämemme syvyyksissä tämän inhimillisen yhteyden, tämän toveruuden ja yhteyden Jumalan edessä. Meidän tulee särkeä muureja, alentaa esteitä ja ennen kaikkea pyrkiä saavuttamaan kansamme sisäinen yhtenäisyys”. Hän ei puuttunut puheessaan Iranin ydinsuunnitelmaan eikä Geneven sopimukseen. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ing-333911

2. OBAMAN hallitus on ensimmäistä kertaa osittain paljastanut julkisuudelle, mitä sen Iranin kanssa neuvoteltuihin salaisiin sopimuksiin sisältyy.
Valkoisen Talon turvallisuusneuvoston tiedottaja Bernadette Meehan kertoi tiistaina, ettei USA hyväksy Iranin avointa oikeutta rikastaa uraania, mutta valmistautuu neuvottelemaan Iranin kanssa tarkoin rajoitetusta uraaniohjelmasta lopullisessa sopimuksessa. ”Tämä perustuu siihen, että iranilaiset ovat ensimmäistä kertaa ilmoittaneet suostuvansa ydinohjelmansa tason, laajuuden, kyvyn ja varastoinnin aktiiviseen seurantaan ja rajoituksiin”. Hänen selvityksensä oli vastauksena Washington Free Beacon julkistamaan asiaa koskevaan artikkeliin.
Julkisuudessa on jo jonkin aikaa liikkunut tietoja, joiden mukaan länsimaat ovat valmiit hyväksymään uraanin rikastamisen alhaiseen tasoon, minkä Meehanin lausunto vahvistaa.

ISRAEL on aktiivisesti vastustanut Geneven sopimukseen sisällytettyä kohtaa, joka sallii Iranille pysyvän oikeuden uraanin rikastamiseen, peläten, että rikastamalla tarvittavat määrät uraania sillä on suuri houkutus jatkaa rikastusta niin halutessaan ydinpommin vaatimaan 90 %:n tasoon.
Meehan selitti medialle, että koska Iran rikastaa uraania tiukkojen rajoitusten ja seurannan alaisena sidottuna sen todelliseen omaan tarpeeseen, sitä ei voida pitää avoimena oikeutena.
Hän selitti edelleen, että Iran on tunnustanut YK:n turvallisuusneuvoston julkistamat päätös-lauselmat, jotka täytyy myös käsitellä ennen lopullista sopimusta. Niihin kuuluu vaatimus, että Iranin tulee purkaa ydinohjelmansa, jota Geneven sopimuksessa ei enää vaadita.

USA:n kongressi laatii uusia kovennettuja Iranin vastaisia sanktioita, jotka voitaisiin nopeasti saattaa voimaan, jos Iran ei elä sopimusten puitteissa. Obama on puolestaan painottanut kongressia luopumaan näistä suunnitelmista, koska ne voivat vaikuttaa Iranin asenteeseen teknisten neuvottelujen ollessa käynnissä seuraavan 6 kuukauden aikana. Tämä aika sitoo myös Israelin kädet, eikä se siten voi tehdä asialle muuta, kuin yrittää vaikuttaa jatkoneuvottuihin.
Hart Tutkimuksen ”yhdistyneelle Amerikalle muutoksen hyväksi” suorittaman gallupin mukaan 67 % amerikkalaisista antaisi neuvottelurauhan puolen vuoden ajaksi, 25 % vastustaa. kuten Los Angeles Times raportoi. Gallupin mukaan 34 % tukee väliaikaista sopimusta, 22 % vastustaa ja 41 % ei osaa sanoa. Monet kongressin jäsenet, myös Demokraatit, vaativat kovennettuja sanktioita, koska he uskovat niiden vaikuttaneen Geneven sopimuksen syntyyn.
USA:n neuvotteluja johtanut Wendy Sherman pitää tiedostustilaisuuden kongressin jäsenille keskiviikkona.

http://www.jpost.com/Iranian-Threat/New ... ent-333908

3. HIZBULLAHIN pääsihteeri sheikki Hassan Nasrallah sanoi libanonilaisen OTV:n haastattelussa tiistaina, että Genevessä solmittu P5+1 maiden ja Iranin välillä solmittu sopimus vahvistaa, ettei USA ole enää ainoa voimatekijä Lähi-Idässä, ja se on luultavasti estänyt sodan. Hän sanoi, että todellinen voittaja sopimuksessa on alueen kansa, mutta se ei ehkä ole poistanut sodan vaaraa pitkällä tähtäyksellä. Hän katsoi ulkoministeri Kerryn osoittaneen, ettei USA halua uutta sotaa, kuten myös sen, ettei USA ole ainoa mahtitekijä Lähi-Idässä. Hän sanoi USA:n epäonnistuneen Irakissa ja Afganistanissa sekä Libanonin ja Gazan sodissa, ja nyt se epäonnistuu Syyriassa, kuten Naharnel uutisportaali raportoi tiistaina. Hän sanoi USA:n horjuttaneen Iranin taloutta, mutta ei pystynyt kaatamaan sitä. ”USA halusi keskustella monista kysymyksistä Iranin kanssa, mutta se kieltäytyi”, Nasrallah totesi. Hän sanoi Saudi Arabian käyvän epäsuoraa sotaa monien maiden kanssa, koska se ei uskalla aloittaa avointa sotaa. ”Siten se estää vaikutuksellaan Persianlahden maiden sopimukset Iranin kanssa, ja käy toivotonta sotaa Syyriassa. Saudit pyrkivät muuttamaan tilannetta Syyriassa ennen tammikuun 22. päivää”, jolloin kaavailtu Syyrian tilannetta koskeva monikansallinen kokoontuu Genevessä. Hän ennakoi kovien taistelujen jatkuvan Syyriassa ennen neuvotteluja. Saudit toimittavat raskaita aseita kapinallisille.
Nasrallah totesi, ettei Hizbullah ole Iranin talutushihnassa, mutta että se huomioi joissain kysymyksissä Iranin johdon esittämät toiveet. Hän sanoi, että Hizbullah meni Syyrian sotaan vastahakoisesti, mutta suostui Syyrian ja Libanonin rajan pinnassa asuvien libanonilaisten toivomuksesta. Uutiset kertoivat äskettäin Nasrallahin haavoittuneen, mutta sitä ei ole todistettu eikä siitä puhuttu haastattelussa. http://www.jpost.com/Middle-East/Nasral ... -US-333886

4. UUTISOTSIKOITA
• Hizbullah julkaisi keskiviikkona lausunnon, jossa se syyttää Israelin teloittaneen järjestön korkean virkailijan Hassan al-Laqisin hänen kotinsa ulkopuolella hänen ollessaan keski-yöllä palaamasta kotiinsa työstä. Voice of Libanon raportoi, että hän istui Cherokee jeepissään kotinsa edessä teloituksen tapahtuessa. Libanonin turvallisuusmiehet sanovat, että Laqisia vastaan avattiin kiväärituli Beirutin Hadath-lähiössä hänen kotinsa parkkipaikalla. Lähiö on 3 km:n päässä Beirutin keskustasta. Teloitus tapahtui keskiyön aikaan keskiviikkona. Hänet lennätettiin läheiseen sairaalaan, mutta hän kuoli matkalla. Hizbullah esitti automaattisen syytöksen, että teloitus oli Israelin suorittama, vaikka Hizbullahilla on paljon murhanhimoisempia vihollisia Libanonissa ja Syyriassa. Israelin ulkoministeriön tiedottaja Yigal Palmor kiisti syytöksen todeten, ettei Israelilla ole mitään tekemistä teloituksen kanssa. Laqis oli läheinen Nasrallahin kanssa. Hänen poikansa sai surmansa Libanonin kakkossodan aikana vuona 2006. Mossad on tiettävästi osallistunut useiden Iranin ja Hizbullahin korkeiden sotilas- ja siviilivirkailijoiden teloituksiin, ja ilmeisesti sillä oli syy ja motiivi tähänkin, mutta ei se todista mitään. http://www.timesofisrael.com/hezbollah- ... operative/
• Jerusalemin poliisi pidätti viisi 14- 17 ikäistä palestiinalaista arabia Sur Baherin arabilähiössä maanantaina, ja tiistaina kaksi lisää. Heitä syytetään osallistumisesta israelilaisen auton kivittämiseen torstaina Armon Hanatzim lähiön sisäänkäynnin lähellä. Kivityksessä suuri kivenlohkare tunkeutui auton lasin läpi autoon osuen 2-vuotiaan Avigail Ben Zionin päähän aiheuttaen vaarallisen kallovamman. Tyttö oli puoliksi tajuton ambulanssissa matkalla Hadashan sairaalaan, jossa hän toipui ja jossa todettiin, etteivät kivet olleet aiheuttaneet pysyvää vammaa. Pidätetyt arabinuoret näyttivät poliiseille paikan päällä, miten kaikki tapahtui. Osa heistä katui tekoaan, suurin osa kertoi suuresta vihastaan juutalaisia kohtaan. – Shin Betin mukaan terrori-iskut lisääntyivät 65 % marraskuun aikana verrattuna edelliseen kuukauteen. Lokakuussa rekisteröitiin 32 terrorihyökkäystä Jerusalemissa, marraskuussa 52 tapausta, niistä 47 palopommia. Jerusalemin pormestari Nir Barkat vaatii kivittäjille kovempia rangaistuksia, sillä useissa tapauksessa syylliset päästetään vapaaksi muutaman päivän kuluttua. Kivittäjien tarkoituksena ei ole vain kolhia autoa, vaan vahingoittaa tai murhata autossa istujia. http://www.timesofisrael.com/two-more-a ... d-toddler/
• Jasser Arafatin likaisia vaatteita ja hänen jäännöksiään Ramallahin Mukatan hallinto-keskuksen lähelle rakennetussa mausoleumissa tutkineet asiantuntijat ovat tulleet yhteiseen vakaumukseen, että hän kuoli luonnollisen kuoleman. Kenraali Tawfik Tirawi, joka johti PA:n turvallisuusjoukkoja Arafatin aikana, sanoo, että Israel on surmannut jokaisen palestiinalaisjohtajan, miksi ei sitten Arafatia? http://www.timesofisrael.com/report-fre ... -poisoned/
• Uutiset presidentti Shimon Peresin haastattelusta kotonaan Israelissa taustanaan Israelin lippu, ovat tiedotusvälineet edelleen vaitonaisia. Haastattelun juonsi YK:n apulaispääsihteeri Terje Roed-Larsen Abu Dhabissa, ja se välitettiin suorana Abu Dhabissa kokoontuneen arabiliiton turvallisuuskonferenssin avajaisissa. Haastattelua seurasi 29 arabi- ja muslimimaan ulkoministeriä ja muita virkailijoita. Tilaisuus oli ainoa laatuaan. Mukana ollut New York Timesin toimittaja Tom Friedman raportoi, että mukana olleet seurasivat haastattelua tarkkaavaisina, eikä kukaan poistunut, ja lopulta jotkut jopa taputtivat hyväksymisen merkiksi. Presidentti Peresin tiedottaja Ayelet Frish sanoi, että tilaisuus järjestettiin äärimmäisen salaisesti, mutta ei kertonut enempää. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ers-333909
Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / joulukuu
ViestiLähetetty: 05.12.2013 12:48 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Torstai 05.12.13
Julkaistu torstai, 5.12.2013 , kirjoittanut Gavriel Eskel

TORSTAI 05.12.13

1. USA:N ulkoministeri John Kerry saapui myöhään eilen illalla Israeliin – kuten uutisotsikot kertovat – pelastaakseen hiipuvat rauhankeskustelut Israelin ja PA/PLO:n välillä. Toisena aiheena hänellä on tietenkin Iranin tilanne ja Geneven sopimuksen aiheuttamat erimielisyydet USA:n ja Israelin näkemysten välillä, jotka voivat olla kosmeettisia tai sitten todellisia.
Kerry tapaa pääministeri Netanyahun torstaiaamuna ja matkaa sitten Ramallahiin, jossa hänellä on keskustelu PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin kanssa. Kerry viipynee Israelissa vielä perjantaihin, voidakseen jatkaa keskustelujaan Netanyahun kanssa. Sunnuntaina Kerryn pitäisi olla Washingtonissa, jossa hänellä on tapaaminen ulkoministeri Libermanin kanssa.

KERRYN mukana saapuu kenraali John R Allen, joka esittelee Netanyahulle Pentagonin laatiman uuden turvallisuussuunnitelman. Pääministerin ohjelmassa Israelin turvallisuus on näytellyt johtavaa roolia, ja siksi hän on joutunut kritisoimaan kaikkia suunnitelmia, jotka eivät hänen näkemyksensä mukaan tarpeeksi huomioi niitä. Netanyahulle joutuu tässäkin taistelemaan sekä ulkoista että myös sisäistä painostusta vastaan, joiden päämääränä on saada kysymys edes jollakin tapaa pois päiväjärjestyksestä, koska sen katsotaan vain lisäävän päättäjien päänsärkyä maailmanpolitiikan ilmankin sotkuisessa vyyhdessä, mikä näyttää vain monimutkaistuvan ajan myötä ja muuttuvan entistä vaarallisemmaksi Kiinan vaikutusvallan kasvun myötä. Siksi Israelin ja palestiinalaisten välisille keskusteluille asetetaan kohtuuttoman suuret tavoitteet, ikään kuin ne olisivat avain kaikkiin muihin avoinna oleviin kysymyksiin.

PALESTIINALAISILA ei ole suuria odotuksia neuvotteluista Kerryn kanssa, sillä Israelin ja PA/PLO:n näkemysten välissä on suuri juopa, ellei peräti maanpinnan romahdus (sinkhole), joita raportoidaan ympäri maailmaa, lukuisasti USA:ssa, mutta myös Australiassa, Indonesiassa ja Euroopassakin. Maapallo näyttää kärsivän kovista vatsanpuruista, eikä siten ole ihme, jos maan pinnalla olevat asiat ovat nekin hälytystilassa.
Entinen PA/PLO:n rauhanneuvottelija Mohammed Shtayyeh (Ishtayyeh) totesi ennen Kerryn asettamista jalkaansa Pyhän Maan maaperälle, että juopa osapuolten välillä on liian suuri, jonka vuoksi sopimukseen pääsy on mahdoton. PA:n johtajat asettavatkin toiveensa Kerryyn, jonka he odottavat esittävän Israelille Geneven sopimuksen tapaisen ratkaisumallin, ”jota – USA:n mafiapomojen tapaan – ei voi hylätä, jos haluaa säilyttää henkensä”. Shtayyeh esitti maailman mahtivaltioitten puuttuvan neuvotteluihin samalla tavalla, kuin ne tekivät Iranin tapauksessa.

ARTIKKELIN mukaan Abbas ei hyväksynyt nimittämiensä neuvottelijoiden eroa, minkä johdosta neuvottelijat ovat tavanneet edelleen salaa, viimeksi viime viikolla. Yksi asia, jonka neuvottelijat ovat tuoneet pöydälle, on Jerusalemin päätös purkaa 20 arabien luvatta rakentamaa taloa Jerusalemin itäosissa. Koska tontteja on vähän tarjolla ja ne ovat kalliit, arabit aloittavat talonsa rakentamisen missä löytävät vapaata tilaa, usein puistoksi tai julkiselle rakennukselle varatulle paikalle. Israelin rakennusvalvonta tarttuu asiaan vasta sitten, kun rakennus on valmis.
Abbas nosti kovan metakan Uri Arielin esitettyä yli 20 000 asuntoyksikön rakentamista Juudeaan ja Samariaan, niiden mukana E-1 alue Maale Adumimin ja Jerusalemin välillä. Netanyahu pyysi Arielia peruuttamaan esityksensä, mutta tämä puolustautuu sillä, että kysymys on pitkän tähtäyksen suunnitelmista, joiden toteuttaminen voi kestää vuosikaudet tai -kymmenet. http://www.timesofisrael.com/kerry-land ... faltering/

2. Shin Betin edellinen johtaja Yuval Diskin sanoi puhuessaan Geneva Iniative suunnitelman 10-vuotistilaisuudessa eilen, että ratkaisematon palestiinalaiskysymys aiheuttaa Israelille suuremman vaaran kuin konsanaan pari viikkoa sitten solmittu Geneven sopimus. Pääministeri huitaisi Diskinin teemat syrjään todeten, että Diskin pahoitti mielensä Mossadin johtajaa valittaessa, jossa hänellä ilmeisesti oli omia intressejään, ja haluaa nyt kostaa.

Diskin toisti vasemmiston usein toistaman teeman demografian aiheuttamasta vaarasta, joka yhden valtion periaatteen toteutuessa tukehduttaa idean juutalaisesta valtiosta. Näissä uhka-kuvissa ei huomioida sietä, että Israelin ulkopuolella asuu edelleen suunnilleen yhtä paljon juutalaisia kuin Israelissa. Heidän paluunsa nostaisi juutalaisten määrän yli 12 miljoonaan, ja toiseksi arabien syntyvyys tasoittuu lähelle juutalaisten syntyvyyttä, joka on nousussa. Ulkojuutalaisten paluuta kotimaahansa jouduttaa rajusti nouseva juutalaisviha. Tätä tarkoittanee Raamatun maininta metsästäjistä, jos kalastajat epäonnistuvat houkuttamaan heitä palaamaan muinaiseen kotimaahansa. ”He tulevat, jos me rakennamme”.

Diskin suositti Geneven sopimuksen tapaista ratkaisua palestiinalaiskysymykseen. Hän totesi kyynisesti, ettei tämä kysymys ole vain ”kranaatinsirusta takamuksessa”, kuten Naftali Bennett sitä nimitti, vaan paljon varallisemmasta kuin Iranin ydinaseen aiheuttamasta uhasta. Hän varoitti suuresta turhautumasta PA:n arabien keskuudessa, joka on kuin ”räjähdysaltis painekattila, koska he tuntevat, että heidän valtionsa on varastettu heiltä, eivätkä näe mitään toivoa paremmasta tulevaisuudesta Netanyahun hallituksen tavassa hoitaa kysymystä”.
Diskin vaatii Netanyhaun hallituksen kaatamista ja uuden vasemmisto-keskustan johtaman hallituksen muodostamista, joka tulisi toteuttamaan kahden valtion periaatetta. Diskin suositti ”välitöntä rakennuskieltoa Juudeassa ja Samariassa, ja toiseksi vankien vapauttamista, mutta vain osana lopullista ratkaisua. Netanyahun hallitus ei siihen pysty luottamuspulan vuoksi”, hän sanoi. Hän sanoi arabisuhteitten paranevan ratkaisevasti, kun palestiinalaiskysymys on ratkaistu. Hän sanoi, että Abbas tarvitsee arabimaiden tukea voidakseen sopia Israelin kanssa. http://www.timesofisrael.com/ex-shin-be ... ace-talks/, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 43,00.html

3. Gazan PA:n alueen entinen turvallisuusjohtaja Mohammed Dahlan, joka tunnetaan Abbasin kärkevänä kriitikkona ja joka Abbasin pidätysuhan vuoksi joutui muuttamaan Dubaihin, puhui europarlamentaarikoille Brysselissä portugalilaisen parlamentaarikon Mario Davidin kutsusta. Dahlan totesi, että paras agenda palestiinalaiskysymyksen ratkaisuksi on noudattaa Clintonin mallia, jota esitettiin Jasser Arafatille Camp Davidin neuvottelujen yhteydessä. Dahlanin mukaan siihen kuului 200 000 palestiinalaispakolaisen paluuoikeus, jota Clinton tarjosi Arafatille vastapainona luopumisesta paluuoikeudesta, että Israel luopuisi vaatimuksistaan Jerusalemin itäosiin, jotka annettaisiin PA:n hallintaan. Israelin puolesta neuvotteluja Camp Davidissa v. 2000 johti pääministeri Ehud Barak. Kuten tunnettua, Arafat ei halunnut tai uskaltanut hyväksyä tarjousta, jota Olmertin suunnitelma vajaa vuosikymmen myöhemmin pääosin noudatteli.

Israelin hallitukset ovat systemaattisesti torjuneet arabien vaatimukset palestiinalaispakolaisten ja heidän jälkeläistensä täydestä paluuoikeudesta. Dahlanin paljastus on ensimmäinen maininta, miten laajasta paluuoikeudesta oli kysymys. Olmertin tarjouksessa elokuussa 2008 esitettiin 5000:n oikeutta paluuseen viiden vuoden aikana inhimillisistä syistä johtuen. Geneva Iniative dokumentinyksi laatijoista Jossi Beilin muistelee, että Olmertin tarjouksen ja PA:n vaatimusten välillä oli suuri juopa, sillä Abbas vaati 100 000:n paluuoikeutta.

Mohammed Dahlan joutui poistumaan Gazasta Hamasin kaapattua vallan siellä 2007 alkaen samalla PA:n ja Fatahin virkailijoiden puhdistukset virallisista elimistä. Dahlan syyttää Abbasia korruptiosta ja muista rikoksista. Abbasin tukijat syyttivät Dahlania vallankaappauksen suunnittelusta minkä johdosta hän joutui Abbasin epäsuosioon paeten ulkomaille.
Hän sanoo, että Netanyahulla on mahdollisuus solmia sopimus PA/PLO:n kanssa, mutta Abbasilta puuttuu laillinen oikeus. Hän kutsuu Kerryn painostamia rauhanneuvotteluja pateettisiksi ja tunteellisiksi, joilla ei ole onnistumisen mahdollisuuksia. Hän sanoi, että ainoa tapa saada neuvottelut todelliselle pohjalle, on arabimaiden ja EU:n suorittama painostus.
Hän näyttää menettäneen uskonsa USA:n mahtiin.
Dahlan vaati uutta poliittista ohjelmaa Abbasin aiheuttaman tyhjiön sijaan voittaakseen ne, jotka hylkäsivät Gazan Hamasille. Hän uskoo, että vain arabiliiton avustuksella on mahdollista saavuttaa uusi palestiinalaisten yhtenäisyys, mikä on välttämätön neuvotteluissa Israelin kanssa, kuten hän selitti europarlamentin jäsenille. http://www.timesofisrael.com/dahlan-isr ... -refugees/

4. UUTISOTSIKOITA
• USA:n pääneuvottelija Wendy Sherman Iranin kanssa sanoo ihmettelevänsä, mihin Iran tarvitsee Arakin raskasvesilaitosta. Siksi hän esittää vaatimuksen, että Iranin tulee suostua sen ydinreaktorin osittaiseen purkamiseen osana lopullista ratkaisua. Sherman sanoo, että Iranin tulee purkaa suuri osa ydinohjelmansa infrastruktuurista, sillä 40 MW:n ydinreaktori on tarpeeton Iranin siviilitarpeisiin. Arakin ydinreaktori tuottaa plutoniumia, joka on ydinpommin toinen valmistusmahdollisuus rikastetun uraanin ohella. USA tunnustaa, että se on hyväksynyt uraanin rajoitetun rikastamisen tarkoin valvotuissa olosuhteissa. Tämä ei ollenkaan rauhoita Persianlahden pieniä öljymaita eikä etenkään Saudi Arabiaa, joka suunnittelee omaa ydinteollisuutta. Saudit ovat ostaneet Pakistanilta valmiit ydinpommit, jotka toimitetaan heille niin halutessaan. http://www.timesofisrael.com/us-may-see ... k-reactor/
• Iran neuvottelee Venäjän kanssa kahden uuden ydinvoimalan rakentamiseksi Bushehrin ydinvoimalan jatkoksi, kuten korkea iranilainen virkailija paljasti Iranin medialle. Iranin parlamentin energiakomitean johtaja Jalil Jafari Boneh Khalkhal sanoi FARS uutistoimiston haastattelussa, että toinen ja kolmas voimala ovat samantapaisia kuin käynnissä oleva, mutta paremmilla turvallisuusjärjestelmillä. Alue Persianlahden rannalla, jossa Bushehr sijaitsee, kuuluu aktiiviseen maanjäristysalueeseen, jossa tapahtuu aika ajoin maan tärähtelyä, mutta onneksi pienehköjä vahingoittamatta voimalaa. Presidentti Hassan Rouhani mainitsi myös äskettäin toisen voimalan rakentamisesta. Iranin atomiteollisuuden johtaja Ali Akbar Salehi totesi samoin, että Iran tarvitsee lisää ydinvoimaa sähkön tuottamiseksi voidakseen sillä vähentää carbon saasteen lisääntymistä maassa vähentämällä öljyn käyttöä polttoaineena. Salehi sanoi, että Iran tarvitsee 150 tonnia ydinpolttoainetta viiden reaktorinsa tarpeisiin. Iran suunnittelee rakentavansa ydinvoimaloita 20 000 MW:n sähkön tuottamiseen maalle. http://www.timesofisrael.com/iran-plans ... t-bushehr/
• Dolevista pääkaupungin pohjoispuolella olevasta juutalaiskylästä kotoisin oleva perheen äiti ajoi tiistaina kohti kotiaan, kun hän huomasi auton seuraavan häntä. Hän lisäsi kaasua, mutta kuultuaan jotain takaa pysäytti autonsa mennen tarkastamaan. Takaa ajaneessa autossa oli kolme arabia, jotka tulivat kysymään mikä on vikana, mutta ennen kuin hän huomasi, yksi arabeista oli hänen autossaan ja molemmat autot ajoivat pois jättäen hänen 2-vuotian tyttärensä nukkumaan auton takapenkillä. Äiti sai paikalle tulleen arabin kännykällä soitettua miehelleen, että arabit varastivat hänen autonsa ja tyttärensä. Mies, joka on entinen IDF:n eliittijoukkojen upseeri, sieppasi puukon, löysi jeepin ajajineen ulkoa pyytäen häntä ajamaan pikavauhtia varkauspaikalle. Sieltä hän sai ohjeita, että autot menivät Ramallahin tietä. Mies lähti perään kehottaen painamaan lusikan pohjaan, koska jokainen sekunti oli kallis. Saavuttuaan kylään arabit ohjasivat hänet paikalle, jossa varastettu auto seisoi kansanjoukon alkaessa kokoontua sen ympärille. Ensimmäiseksi hän tarkasti, että tytär nukkui edelleen takapenkillä hieroen silmiään nähdessään isänsä. Paikalle tullut arabipoliisi vaati häntä poliisiasemalle, mutta hän kieltäytyi ja molemmat autot ajoivat suoraan Modiin Illitin poliisiasemalle tehden ilmoituksen tapahtumista. Poliisit näyttivät heille kuvia autovarkaista, lähettäen poliisipartion suoraan kylään varkaiden pidättämiseksi. Mies päivittelee mieletöntä tilannetta, jossa PA:n arabit – saatuaan hulluja päähänpistoja – voivat tehdä mitä vain, olkoot sitten kansallisia tai rikollisia. Eniten häntä kauhistutti ajatus, että arabit olisivat käyttäneet hänen 2-vuotiasta lastaan panttivankina kiristääkseen hänen avulla terroristien vapauttamista. Onneksi miehen rohkeus ja päättäväisyys pelasti tilanteen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qA27kC2FDQ
• Indonesiassa WTO:n kokoukseen osallistuva Israelin talouden ministeri Naftali Bennett piti keskiviikkona puheen, jossa hän totesi – Euroopan maiden sulkiessa porttejaan – etsivänsä Israelin kaupalle uusia liikesuhteita, ja siinä Kauko-Idän maat ovat tärkeällä paikalla. Hän sanoi, että Israel tulee siirtämään aiemmin Euroopan maihin suuntautuneen aktiivisuutensa maihin kuten Kiina, Intia ja Hong Kong. Hän sanoi, että Ruotsi ja Suomi ovat kärkimaita Euroopassa israelilaisten tuotteiden boikotoinnissa. Hän sanoi Horizon 2020 opettaneen, että Israelilla tulee olla paljon laajempi järjestelmä, eikä enää tukeutua pelkästään Euroopan komission välitykseen. Bennett kiitteli puheensa samaa yleistä hyväksymistä, eikä kukaan lähtenyt pois sen aikana. Puheen jälkeen monet läsnäolijat tungeksivat hänen ympärillään vakuuttaen, että heidän maansa tarvitsevat Israelin innovaatiokykyä kysellen, miten israelilaiset siirtävät sen talouteensa. Bennett vakuutti, että hänen diplomatiansa seuraa taloudellisuutta. Hän totesi, että Israel tarvitsee uutta diplomaattista aloitteellisuutta ja ajattelua vakuuttaakseen maailman maille, ettei palestiinalaiskysymys ole tärkeimpiä niistä lisäten havaintonaan, etteivät Livnin johtamat keskustelut johda minnekään. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... sia-333983
Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / joulukuu
ViestiLähetetty: 06.12.2013 17:00 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Perjantai 06.12.13
Julkaistu perjantai, 6.12.2013 , kirjoittanut Gavriel Eskel

PERJANTAI 06.12.13

1. PÄIVÄN uutisotsikoissa on päällimmäisenä USA:n ulkoministeri John Kerryn Israelin vierailu, joka on hänen ensimmäinen matkansa maahan Geneven neuvottelujen jälkeen.
Toinen uutinen, joka hallitsee internetuin web-sivuja, on ilmoitus Nelson Mandelan, Etelä-Afrikan ensimmäisen mustaihoisen presidentin, kuolema viime yönä 95 vuoden ikäisenä. Mandela ei jostain syystä pystynyt ymmärtämään ja tunnustamaan Israelia juutalaisten kotimaana eikä siten hyväksynyt sen politiikkaa. Hän suosi yksipuolisesti palestiinalaisten asiaa, mikä tahrasi hänen muuten esikuvallista imagoaan. Ehkä tässä oli tapahtunut tiedotuskatkos, hän ei ollut saanut tasapuolista informaatiota Israelista juutalaisten kotimaana.
http://www.timesofisrael.com/major-even ... n-mandela/, http://www.jpost.com/Opinion/Op-Ed-Cont ... ael-334174

Muita ykkössivun uutisia ovat tuorein gallup, joka luotaa puolueiden ja niiden johtajien tämän hetkistä kansansuosiota, mikä voi tuntua yllättävältäkin, kuten se, että Yair Lapid hiipuu kansan-suosion häntäpäässä (40) huolimatta hänen ja puolueensa suosiosta viime parlamenttivaaleissa. Suosituin hallituksen 23:stä ministeristä oli puolustusministeri Moshe Yaalon, jota arvostetaan hänen asiantuntemuksensa, luotettavuutensa ja vaatimattomuutensa vuoksi. Hänelle annettiin 64 puoltoääntä sadasta; toisena opetusministeri Shai Piron 59; kolmantena sisäministeri Gideon Saar 56; neljäntenä kotirintaman komentaja Gilad Erdan 56; viidentenä liikenneministeri Israel Katz 55; vasta kuudentena pääministeri Benyamin Netanyahu saaden 53 puoltoääntä kuten Galilean ja Negevin kehitysministeri Silvan Shalom 53.

Muita yli 50 äänen ylittäneitä olivat terveysministeri Yael German 52; turismiministeri Uzi Landau 50; sisäisen turvallisuuden ministeri Yitzhak Aharonovich 50 sekä talouden ministeri Naftali Bennett. Vastaajat valittivat, etteivät he tienneet tarpeeksi ministereistä antaakseen arvionsa heistä. Useat ministerit kuitenkin arvostettiin paljon korkeammalle puolueensa äänestäjien taholta. Täten Netanyahu sai 73 puoltoääntä Likudin äänestäjiltä; Naftali Bennett sai 77 ääntä Beit Yehudin taholta; Avigdor Liberman 47 yleisestä ja 65 puoltoääntä Likutenun äänestäjiltä. Tzipi Livni sai 48 yleisestä ja 69 ääntä Hatnua-puolueensa äänestäjiltä.
Tulokset julkistettiin websivulla jälkipostissa. Alla on linkki aiempaan gallupiin. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ter-322104, http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ers-334179

2. USA:n ulkoministeri John Kerry näyttää oppineen jotain uutta hoitamastaan diplomaattisesta tehtävästä. Hänen edellisen vierailunsa jätti kuvan voudista, joka satraappinsa käskystä kävi esittämässä alaiselleen ohjeet, joitten mukaan tulee elää ja toimia. Artikkelien kirjoittajat esittelivät tätä keppi taktiikaksi, eikä se saanut suosiollista vastaanottoa alaistensa taholta: Olemmeko me USA:n orjia, kuten eräs kuvaili, tai paremmin suomalaiseen mielikuvaan sopivana, olemmeko me Yhdysvaltain mökkitupalaisia, eläen maanomistajan armoilla?

TÄLLÄ kertaa ulkoministeri John Kerry tuli sovinnonhaluisena tarjoten lämmintä kättä ja leveää hymyä, mikä ei täysin pystynyt sulattamaan edellisen vierailun jättämää jäätävää tunnelmaa, sillä sielun syvyyksissä elää edelleen hienoinen epäluulo Obaman todellisesta päämäärästä.
On syytä muistaa, että USA:n näkemyksen mukaan Juudea ja Samaria sekä Jerusalemin itäosat, jotka Israel liitti virallisesti valtioonsa rakentaen sinne uusia lähiöitä, ovat miehitettyä aluetta, jotka Israel valloitti 1967 puolustussodassa. Siten Obaman ja Kerryn omaksuman kannan mukaan juutalaisten rakentaminen on siellä luvatonta toisen maalle rakentamista.
Tässä on sovittamaton perustietojen erilaisuus, sillä maa-alue Jordanjoen länsipuolella Välimereen asti kuuluu juutalaisten kotimaahan, mikä perustuu kansainvälisiin päätöksiin ja sopimuksiin, joita ei ole eikä voida muuttaa ilman perusteiden muutoksia, mitä ei ole tapahtunut. Maailman reaktio perustuu enemmän öljyyn kuin tosiasioihin.
Tämä periaatteellinen ristiriita värittää myös kansainvälisen yhteisön Israelia koskevaa päätöksentekoa ja asiainhoitoa. Täten YK pitää Jerusalemia edelleen miehitettynä kaupunkina, minkä johdosta ”Pahan Tiedon Kukkulalle” perustetun YK:n hallintoyksikön alkuperäisenä tehtävänä oli toimia YK:n valvonnan alaisen Jerusalemin asiainhoitajana, kunnes sen asema määriteltäisiin erillisin sopimuksin ja vahvistettaisiin YK:n toimesta. Tällaista ei ole tapahtunut eikä ole sen toteutumista voitane pitää mahdollisena, mutta YK pitää tukevasti kiinni aiemmin omaksumastaan kannasta. Tämän vuoksi, koska Jerusalemin asema on kansainvälisesti määrittelemättä, USA:n presidentti käyttää vuosittaista veto-oikeuttaan siirtäen kongressin päätöksen USA:n lähetystön muuttamisesta Tel Avivista Jerusalemiin. USA:lla on Jerusalemissa konsulaatti, joka ilmoittaa palvelevansa vain Itä Jerusalemin ja Länsirannan arabiasukkaita.

ULKOMINISTERI Kerry toi mukanaan Pentagonin laatiman Juudean ja Samarian turvallisuutta koskevan suunnitelman, jota kenraali John R Allen esitteli Netanyahulle. Suunnitelmaa ei ole julkistettu, mutta julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan Israel voisi pitää Jordanjoen laaksossa tukikohtiaan määräajan, ja mahdollisesti myös Juudean ja Samarian kukkuloilla.
Times of Israel artikkelin mukaan Kerryn suunnitelma perustuu kahteen pilariin: Israelin tunnustamiseen juutalaisena valtiona, toiseksi raudanlujiin turvallisuusjärjestelmiin. Nämä ovat kaksi päätekijää, joita pääministeri Netanyahu on toistellut kyllästymiseen asti.

Kerry näyttää omaksuneen nämä periaatteet, kuten ilmenee hänen Netanyahun kanssa käymiensä keskustelujen jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa antamastaan lausunnossa: ”Haluan presidentti Obaman kanssa esittää Israelin kansalle syvän, syvän antautumisen Israelin turvallisuuden takaamiseksi ja tarpeelle löytää rauha, joka huomioi Israelin juutalaisena valtiona, joka huomioi Israelin maana, joka pystyy puolustamaan itseään omin voimin. Tämä on tärkeä periaate, jossa pääministeri on yhtä mieltä presidentin ja minun kanssani”.

Kuten Times of Israel artikkelissa todetaan, viranomaiset eivät ole vielä julkistaneet Kerryn esittelemää suunnitelmaa, mutta siihen liittynee IDF:n tukikohtien perustaminen Jordanin laaksoon, sekä PA:n vaatimuksen mukaan sen virkailijoiden sijoittaminen kansainvälisiin rajaterminaaleihin, mitä Danny Danon vastustaa kiivaasti todeten, ettei Israel luovuta turvallisuusvaatimuksiaan palestiinalaisille. Jos Netanyahu suostuu työskentelemään Kerryn suunnitelman pohjalta, hänen suurin kamppailunsa käydään Likutenun sisällä, jossa on vahva oppositio itsenäisen palestiinalaisen valtion perustamiseksi Israelin sydänalueille.
Palestiinalaiset vastustavat IDF:n tukikohtien perustamista maalleen. http://www.timesofisrael.com/trying-to- ... o-carrots/

3. UUTISOTSIKOITA
• Shin Betin entinen johtaja Yuval Diskin jatkoi vielä torstaina keskiviikkoillan puheessaan aloittamaansa Netanyahun parjaamista tavalla, joka hipoo herjausta. Hän totesi, enemmän leikkipuheena – että Netanyahun tulee saada 10 000 NIS maksavat erityis-jäätelöannoksensa, silityttää matkalla ryttääntyneet pukunsa hotellissa, 84 000 NIS maksavat vesilaskunsa uima-altaaseen ja kasteluun ja 6 000 NIS hajustettujen kynttelien hankintaan, jotta hän voisi rauhassa keskittyä hoitamaan Iranin ydinaseuhkaa. Vakavampi oli sen sijaan Diskinin antama epäluottamuslause tavalle, jolla pääministeri on hoitanut rauhankeskusteluja PA/PLO:n kanssa, joiden hän arvioi joutuneen umpikujaan aiheuttaen vaaratilanteen, ettei rauhaa ehkä sittenkään saada 1949 aselepolinjoille perustetun Palestiinan valtion muodostamiseksi Juudean ja Samarian aleille pääkaupunkinaan Jerusalem. Siksi hän vaati puheessaan Netanyahun hallituksen kaatamista ja uuden perustamista vasemmiston ja keskustan voimin uuden pääministerin johdolla. Diskinin tapa vähätellä Iranin ydinaseen aiheuttamaa uhkaa on sen sijaan anteeksiantamaton, jota ei voi noin vain sivuuttaa. Entisen salaisen palvelun johtajan lausumana tuollainen aiheuttaa vakavaa pohdintaa. Onko hänellä mahdollisesti tiedossa jotain, mitä kansa ei tiedä, vai onko henkilökohtainen vamma liian syvä? http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ran-334136
• Presidentti Mursin syrjäyttämistä vastustavat ryhmittymät Egyptissä kutsuvat uusia mielenosoituksia viikonvaihteen aikana, mikä tarkoittaa lisää kuolleita ja haavoittuneita ja lisää pidätyksiä. Armeijan johtama hallitus suunnittelee, että se julistaa Muslimi-veljeskunnan terrorijärjestöksi. Tämä osoittaa Egyptin sisäisen tilanteen monimutkaisuuden, sillä MV kuitenkin voitti viimeiset parlamenttivaalit, vaikka niissä väitetäänkin tapahtuneen lainvastaista kähmintää äänestäjiä haalittaessa. Perjantain mielenosoitus tapahtuu surmattujen mieltään osoittaneiden muistoksi, ja lauantain mielenosoitus 21 pidätetyn naismielenosoittajan tukemiseksi; 14 heistä sai 11 vuoden vankeusrangaistuksen, jota pidetään kohtuuttomana. http://www.jpost.com/Middle-East/Egypt- ... ion-334166
• IDF:n kapteeni Dwir Alami (26), joka komentaa Rotem pataljoonan tukikomppaniaa Givati prikaatissa, sanoo 7 raskaan palveluajan jälkeen Hebronissa, että hän jättää kaupungin turvallisemmassa kunnossa kuin saatuaan sen vastuulleen. Alami miehineen osallistuu erityistehtäviin suorittaen hyökkäystoimia, jotka pääosin ovat salaisia. Tukijoukot on harjoitettu normaalitehtäviä vaativampiin ja vaarallisempiin toimiin taistelujen aikana. Heillä on raskaampia aseita kuin rivisotilailla, ja heidän tulivoimansa ulottuu laajemmalle, minkä vuoksi he palvelevat koko pataljoonaa. Komppania on osallistunut viime viikkojen aikana Länsirannalla syntyneisiin rauhattomuuksiin ja terrorihyökkäyksiin, joiden määrä on suuresti lisääntynyt. Syyskuussa komppanian sotilas vääpeli Gal Kobi sai surmansa sala-ampujan luodeista vartioidessaan Patriarkkain Mausoleumille johtavaa jalankulkuväylää Hebronin juutalaiskorttelissa loma-aikana. Rotem komppania siirtyy jatkokoulutukseen ja sen paikan ottaa Nahal komppania. Rotem komppania kutsuttiin rauhoittamaan tilanteita kolme kertaa useammin kuin muita yksikköjä, ja sen ansiosta yleistilanne on rauhoittunut Hebronissa. http://www.jpost.com/Defense/Capt-of-ID ... -it-334181
• Israelissa alkoivat keskiviikkona kauan odotetut talvisateet ja niiden ennustetaan jatkuvan viikonvaihteen yli. Kinneretin pinta on alkanut hiljalleen nousta, se on nyt 211.40 m Välimeren pintaa alempana, 2.6 metriä kapasiteetistaan. Hermonilla satoi ensi lumen torstaina, muualla maassa ja etenkin keski- ja pohjoisosissa vetenä, yleensä muutamasta millimetristä kymmeniin. Ennätys lienee Dorotin kaupunki Sderotista Itään, jossa satoi 81.8 mm. Taivas on pilvinen, osittain aurinko pilkistää, ilma viileä.
Lämpötilat: Perjantai 9-14; lauantai 8-17; sunnuntai 9-14; maanantaina 7-14 C-astetta, taivas on yleensä pilvinen, sunnuntaina voi sataa vettä.
Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / joulukuu
ViestiLähetetty: 08.12.2013 16:08 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 24.10.2013 15:39
Viestit: 26
SUNNUNTAI 08.12.13

1. USA:n presidentti Barack Obama sanoi puhuessaan Saban Forumissa USA:ssa lauantaina, että Israelin ja palestiinalaisten välinen rauhansopimus tarvitsee siirtymäkauden voidakseen toteutua, sillä Gazan karkotusten tapaisen tilanteen toistaminen ei ole hyväksyttävissä. Hän selitti, että tämä tulee aiheuttamaan määrättyä vaikeutta PA:n puheenjohtaja Abbasille, joka on puhunut tilapäisratkaisua vastaan. Obaman ajattelu lähtee siitä, että Gaza on saatava mukaan kuvitteelliseen Palestiinan valtioon, ja koska se ei nykyisessä tilanteessa näytä mahdolliselta, hän esittää, että Juudean ja Samarian alueista muodostetaan elinkelpoinen mallivaltio, joka esimerkillään houkuttaa Gazan kansaa ja nuorisoa liittymään siihen.

Lisäksi Obama vakuutti, että kaiken tulee tapahtua siten, että Israelin turvallisuuden perus-tarpeet tulevat tyydytettyä. Hän osoitti määrättyä ylpeyttä niistä turvallisuusjärjestelyistä, joita entinen USA:n Afganistanin joukkojen komentaja John R Allen esitteli Netanyahulle: ”Allen oli tullut päätelmään, että on mahdollista toteuttaa kahden valtion periaate, jossa huomioidaan Israelin tärkeimmät turvallisuusvaatimukset. Tämä on hänen johtopäätöksensä, mutta hän ei ole tässä päätöksentekijä. Pääministeri Netanyahun, Israelin armeijan ja tiedustelujoukkojen tulee tehdä tarvittavat päätökset”.

ULKOMINISTERI John Kerry puhui myöhemmin Obaman puheen jälkeen todeten, että kenraali Allen työskentelee Israelin viranomaisten kanssa testaten erilaisia näkymiä työskennellen voidakseen löytää tyydyttäviä tuloksia IDF:n vaatimusten täyttämiseksi. Hän sanoi, ettei USA ole koskaan suorittanut niin syvälle luotaavia analyysejä Israelin turvallisuudesta, joita kahden valtion periaatteen toteuttaminen synnyttää. Hän sanoi, että USA:lla työskentelee 160 viranomaista koordinoiden suunnitelmiaan PA:n, Jordanian ja israelilaisten kanssa ja testaten erilaisia näkymiä, mukaan lukien rajat, terrorismi ja Israelin turvallisuustakuut. Hän kuvaili prosessia kuin kriittiseksi liikkumiseksi neulan kärjellä pyrkien ennakoidaan tulevia tapahtumia. ”Mitä me panemme pöydälle, on kuolettavan vakavaa, todellista”.

OBAMA vakuuttaa Kerryn tapaan, että määrättyä edistystä on tapahtunut neuvotteluissa, mutta molempien puheissa alkaa esiintyä vaatimus aikajakson pidentämiseksi 9 kuukauden jälkeen.
Netanyahu vaatii, että Israelin tulee voida valvoa sekä Jordanin laaksoa että Juudean ja Samarian kukkuloita ilman määrättyä aikataulua, eikä hän hyväksy siihen tehtävään ulkopuolisia joukkoja. Israelilla on huonot kokemukset sellaisten joukkojen kyvystä hoitaa kriisitilanteita.
USA:n johto näyttää yhä selvemmin kallistuvan Israelin esitysten ja vaatimusten taakse.
PA:n johto on esittänyt ilman kompromissin mahdollisuutta, ettei yhtään IDF:n sotilasta eikä israelilaista siviiliä sallita kuvitteellisen palestiinalaisen valtion alueella.

MAARIV-lehti raportoi perjantaina, että USA kannattaa sitä, että IDF:n joukot jäävät Jordanin laaksoon lopullisen sopimuksen hyväksymisen jälkeenkin.
Apulaisministeri Ofir Akunis kyseli, mistä edistymisestä he puhuvat? Eikö edistys tarkoita tässä samaa kuin vetäytyminen? Hän varoitti turhista odotuksista, sillä kun Kerry puhuu edistymisestä, meidän tulee olla huolestuneita. Akunis sanoi, että ”turvallisuusjärjestelyt” on kaunisteltu muoto juutalaisyhteisöjen ja -asukkaitten karkottamiselle laaksosta, ja IDF:n joukkojen ja valvonnan poistamiselle. ”Israel on aiemminkin pelannut tätä peliä, jonka seurauksena on ollut lisää väkivaltaa ja verenvuodatusta. Jordanialaisetkaan eivät luota palestiinalaisiin”.
ULKOMINISTERI Avigdor Liberman, joka tapaa Kerryn sunnuntaina, totesi puheessaan, että 9 kuukauden aika sopimukseen pääsemiseksi on liian lyhyt, sillä osapuolten välinen luottamus on olematon. Hän kuitenkin kannattaa keskustelujen jatkamista. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qP81EC2FDQ

2. PUOLUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon puhui liikemiesten konferenssissa Tel Avivissa lauantaina todeten, ettei Israelilla ole rauhankumppania niin kauan, kuin PA opettaa kouluissaan ja instituutioissaan lapsiaan ja kansalaisiaan Israelin vastaiseen vihaan.
”Henkilönä, joka kannatti Oslon sopimusta, olen oppinut ymmärtämään, ettei vastapuolella ole kumppania kahdelle valtiolle kahta kansaa varten”, Yaalon selitti. ”Sionismin alkamisesta lähtien ei ole eikä ole ollut vastapuolella johtoa, joka tunnustaisi oikeutemme juutalaisen kansan kansallisena kotimaahan, ja joka hyväksyisi rauhansopimuksen, joka lopettaisi konfliktin ja vaatimukset”, hän sanoi jatkaen: ”Kysymys ei ole tuuman eikä millimetrinkään luovuttamisesta maata, ellemme havaitse, että kumppanimme haluaa tunnustaa, lopettaa konfliktin ja luopua vaatimasta (palestiinalaispakolaisten) paluuoikeutta”.

YAALON sanoi, että ongelma näyttää ratkaisemattomalta, mutta kaikkea ei ole menetetty, sillä on mahdollista kehittää taloutta, hallintoa, lakia ja oikeutta. Hän selitti, että ”meillä on rauhan-kumppani vasta sitten, kun he eivät enää opeta lapsiaan kantamaan pommivyötä ja räjäytä itseään israelilaisten tuhoamiseksi; kun Israel esitetään heidän kartoissaan oikealla nimellään eikä Tel Avivia kutsuta enää setlementiksi”.
Yaalon puuttui puheessaan myös Syyrian tilanteeseen todeten, että perjantai-iltana raja-aidan varrella räjähtänyt pommi oli tarkoituksellisesti asennettu alueella liikkuvaa IDF:n partiota varten. Kukaan ei haavoittunut, mutta se edustaa uutta vaarallista kehitystä Syyrian sodassa, mikä oli ensimmäinen osoitus siitä. Hän ei sanonut tietävänsä, kuka pommin asensi, mutta vakuutti, että vaikka IDF ei halua osallistua Syyrian sotaan, se vastaa jokaiseen loukkaukseen maan koskemattomuutta ja turvallisuutta vastaan. Hän sanoi, ettei Israel salli kemiallisten aseitten ja tuhoisten ohjusten siirtoa Hizbullahille, minkä hän esitti varoituksena. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qQOvUC2FDQ

Gazasta ammuttiin kaksi Kassam rakettia lauantaina Israelin puolelle. Ne putosivat asumattomille alueille eivätkä aiheuttaneet vahinkoa. Hamas on pyrkinyt pitämään Israelin vastaisen rajansa rauhallisena ja on estänyt Islamic Jihadia ja Al-Aksan pyssymiehiä ampumasta rakettejaan ja kranaattejaan rajan yli. Turvallisuusjärjestöt kuitenkin varoittavat, että Hamas valmistautuu uuteen konfliktiin Israelin kanssa. Se ilmoittaa kehittäneensä raketteja, joilla se yltää Tel Aviviin ja varmaan yrittää myös osua Jerusalemin liepeille. Lisäksi se on kaivauttanut lukuisia tunneleita rajan ali, joiden kautta se yrittää tehdä kommandohyökkäyksiä Israelin puolelle panttivankien hankkimiseksi, joilla se voisi pakottaa Israelia vapauttamaan vankejaan. IDF:n upseerit tunnustavat, että Hamas on vahvistunut ja on harjoittanut joukkojaan.
Viime kuussa vietettiin Gazan viimeisen operaation Operation Pillar of Defense vuosipäivää. Vuoden 2012 aikana Gazasta ammuttiin 200 rakettia, tänä vuonna marraskuuhun saakka vain 40 rakettia Israelin eteläosan, Gazan rajan läheisyydessä oleviin, kaupunkeihin. Shin Betin mukaan terrorihyökkäykset Gazasta kasvoivat 23 % marraskuun aikana. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qQXLUC2FDQ

3. UUTISOTSIKOITA
• Ministeri Naftali Bennett totesi Obaman ja Kerryn Saban forumissa pidettyjen puheitten jälkeen, että jos Geneven sopimus Iranin ydinaseista on esimerkillinen, meidän on syytä entistä huolellisemmin tarkkailla, mitä selkämme takana tapahtuu. Hän totesi lähihistorian todistavan, ettei Israel voi luottaa kenenkään ulkopuolisen vastuuseen turvallisuudestamme. ”On oikein kasvattaa ystävyyssuhteitamme toisten valtioitten kanssa, mutta puolustuksemme meidän tulee hoitaa itse”. Hän otti esimerkiksi Gazan ja Siinain välisen Philadelphia-käytävän, jota YK:n joukot asetettiin valvomaan, mutta ne eivät pystyneet estämään kymmenien tuhansien rakettien kuljettamista sen kautta. UNIFIL-joukot Libanonissa epäonnistuivat samoin tehtävässään estää Hizbullakia aseistautumasta nelinkertaisesti siitä, mitä sillä oli aseita ja ohjuksia ennen Libanonin kakkossotaa. Bennett kuitenkin antoi reilun tunnustuksen Australian pääministerinTony Abbottin antamasta tuesta Israelille Iranin ydinaseohjelmaa käsiteltäessä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qQi-UC2FDQ
• Saksa on halukas myymään Israelille kaksi torpedoin ja risteilyohjuksin varustettua risteilijää puolustamaan luonnonkaasuinstallaatioita Välimerellä miljardin Euron hinnalla, kuten AFP raportoi lainaten saksalaisen päivälehti Bildin artikkelia. Bild kertoi, että Netanyahun kansallisen turvallisuusneuvoston johtaja Yossi Cohen vieraili Saksassa viime kuussa valmistellen kauppaa. Saksan hallituksen tiedottaja vahvisti Cohenin vierailun, mutta ei halunnut kertoa vierailun aihetta. Israelin laivaston kapteeni Ilan Lavi sanoi huhtikuussa, että rannikon ulkopuolella sijaitsevat installaatiot muodostavat houkuttelevan kohteen vihollisille, ja niiden suojeleminen vaati oman puolustus-menetelmänsä. Hän johtaa laivaston suunnitteluosastoa. Laivaston korkea upseeri totesi, että laivasto tarvitsee neljä uutta alusta suojelutehtäviin, ja että tiedustelut niiden hankkimiseksi on aloitettu. Arvioiden mukaan Israelin aluevesien alla on kaikkiaan 950 miljardin kuutiometrin kaasuesiintymät, joten osa siitä voidaan myydä. http://www.jpost.com/Defense/Report-Ger ... ros-334259
• Avraham Burg, entinen Knessetin puheenjohtaja ja Jewish Agencyn johtaja, syyllistyi valtiopetokseen todetessaan viime viikolla pitämässään puheessa ydinaseista vapaan Lähi-idän konferenssin aikana Haifassa. Legal Forum for the Land of Israel sanoo laatimassaan ja poliisitarkastaja Yohanan Daninonille ja valtion apulaissyyttäjälle Eli Aburbanelille lähettämässään kirjelmässä, että Burg syyllistyi maanpetokseen paljastaessaan julkisessa puheessaan, että Israelilla on sekä kemiallisia että ydinaseita, ja vaatii välittömien poliisitutkimusten aloittamista. Burg sanoi puheessaan Mariv-lehden mukaan, että pitkään jatkunut Israelin harjoittama kaksimielinen ydinpolitiikka on vanhentunut ja lapsellinen. Hän vakuutti puheessaan, että vain alueellinen keskustelu mukaan lukien Iran, voi muodostaa massatuhoaseista vapaan Lähi-Idän. Burg on entinen Knessetin ulko- ja puolustusvaliokunnan jäsen ja on luultavasti yksi harvoista ihmisistä, joilla on asiallista tietoa Israelin ydinaseista. Burgin teemaa edusti Meretzin kansan-edustaja Tamar Zandberg, joka vaati alueellista perspektiiviä Israelin harjoittamaa kaksimielistä politiikkaa vastaan ydinaseista vapaan Lähi-Idän muodostamiseksi. http://www.timesofisrael.com/avraham-bu ... ambiguity/
• Äärimmäisen kovat ja myrskyiset tuulet purevan kylmyyden ohella USA:ssa sekä kovat tuulet Euroopassa ovat aiheuttaneet kuolonuhreja molemmilla mantereilla. Israelissa sää muuttui sateiseksi viime keskiviikkona jatkuen viikonvaihteen yli ilman viiletessä selvästi aiemmin siedettävän lämpöisestä ja aurinkoisesta säästä. Lauantai oli lepopäivä myös sään suhteen, mutta tänään varoitetaan uusista rankkasateista ja tulvista kovan tuulen myötäileminä koko maan alueella. 4 ihmistä kuoli kylmyyteen San Franciscon satama-alueella Kaliforniassa ja puoli tusinaa ihmistä kuoli sään aiheuttamissa kolareissa. Lämpömittarin lukema putosi Montanassa ja Etelä-Dakotassa alle – 29 C-astetta, paikoin tuulen vaikutuksesta alle -45 C-astetta. Puolassa 400 taloutta menetti sähkönsä. Myrskyiset tuulet tekivät tuhojaan Skandinavian rannikoilla ja Englannissa. http://www.timesofisrael.com/rain-in-is ... nd-europe/
• Israel on hoitanut viitisen sataa Syyriasta Israelin puolella hoitoa hakenutta haavoittunutta viimeisen 10 kuukauden aikana, kertoo IDF:n lääkintäjoukkojen komentaja eversti Tarif Bader. Hän sanoo, ettei hän tiedä eikä ole kiinnostunut tietämäänkään, keitä nämä haavoittuneet edustavat, he hoitavat kaikkia hoitoon pyrkiviä. Lievimmät haavoittuneet hoidetaan rajan tuntumaan pystytetyssä kenttäsairaalassa, pahemmin haavoittuneet toimitetaan lähialueen sairaaloihin. Bader kertoo, että haavoittuneille annetaan IDF:n äskettäin käyttöönsä ottama hengen-pelastushoito. Menetelmään kuuluu jäädytettynä kuivattua veriplasmaa (FDP) vesilasissa. Veren menetys on haavoittuneiden suurin kuoleman syy, eikä kenttäolosuhteissa voida verta pitää alle -25 C-asteen kylmyydessä. Saksan Punaisen Ristin kehittämä FDP voidaan säilyttää jääkaapissa ja jopa huonelämmössä. Sekoitettuna IV-nesteeseen se voidaan antaa potilaille muutamassa minuutissa, mikä useille on elintärkeä hengissä säilymiseksi. http://www.timesofisrael.com/idf-using- ... r-wounded/


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / joulukuu
ViestiLähetetty: 09.12.2013 14:22 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Maanantai 09.12.13
Julkaistu maanantai, 9.12.2013 , kirjoittanut Gavriel Eskel
MAANANTAI 09.12.13

1. KENENKÄÄN ei pitäisi antaa tämän hetken näennäisen rauhan pettää itseään, sillä kulissien suojassa on käynnissä taistelu valta-asemasta, jota voisi hyvällä syyllä kutsua henkien taisteluksi. Tätä taistelua käydään maailman valtakeskuksissa, sitä käydään Amerikassa ja Euroopassa, sitä käydään Afrikassa ja Kauko-Idässä mutta ennen kaikkea Lähi-Idässä ja Israelissa. Tätä taistelua käydään myös kristillisissä kirkoissa, ja sitä käydään islamin sisällä.

Paul McGuire kertoo artikkelissaan ”Horuksen silmä, kultainen vasikka ja dollarin kuolema”, miten muinaisen Mesopotamian ja Egyptin jumaltarinoiden kaltainen kehitys on meneillään maailmassa. Kultainen vasikka oli Apis Bull, yksi Egyptin jumalista, vastaten manalan valtiasta Osirista. Mesopotamian jumalia Nimrod ja Semiramis kutsutiin Egyptissä nimellä Osiris ja Isis. Osiris symboloi Raamatun Saatanaa. Osiriksen ja Isiksen liitosta syntyi Horus, jonka kaikki näkevä silmä on USA:n yhden dollarin pyramidin huipulla. Horus symboloi Raamatun Antikristusta.

Kun Israelin johtaja Moses palasi Siinain vuorelta Lain taulujen kanssa, hän havaitsi, että Israelin kansa oli tehnyt kultaisen vasikan pitäen seksuaalisia orgioitaan sen ympärillä. Israel oli Siinailla hylännyt Jumalan antaman Lain, jonka tarkoituksena oli ohjata israelilaisten elämää, voidakseen totuuden voimalla muuttaa maailmaa ja sen kulttuuria, olla valona maailmalle.
McGuire toteaa, ettei ole sattumaa, miksi dollarin setelin kääntöpuoli on täynnä okkultistisia, Mesopotamian ja Egyptin uskontojen symboleja, tai että Horuksen, eli Saatanan silmä on dollarin kääntöpuolella, sillä koko dollarijärjestelmä on valheellinen. Se ei perustu määrättyyn standardiin tai lakiin, se on itse asiassa paperinpalanen, jonka arvon sen valvojat määrittelevät.

McGuire viittaa J R Churchin 28.02.2011 julkaisemaan artikkeliin ”Mystery of Golden Calf”. Church toteaa artikkelissaan, että Egyptin jumala, manalan valtias Osiris vastaa Raamatun Saatanaa, jonka liitosta Isiksen kanssa syntyi Horus, joka kuvataan käärmeen kuva otsallaan. Isiksen päässä on Apsis härän sarvet, joiden välissä on aurinko, ja käärmeen kuva otsallaan.
Horus edustaa Raamatun Antikristusta.
Jeesus Kristus syntyi neitsyestä. Antikristus, Saatanan siemen, syntyy portosta, kuten hänen esikuvansa Horus, sillä Isis (Semiramis) oli portto.

ILLUMINAATI, joka suunnitteli dollarijärjestelmän, tähtää sen tuhoamiseen, oman rahayksikkönsä kehittämiseen ja uuden maailmanjärjestyksen toteuttamiseen. Jossain vaiheessa se poistaa kaiken paperirahan ja korvaa sen Antikristuksen merkillä, joka on otsaan tai kädenselkään ympätty mikro- tai biosiru, tai nanosiru, joka korvaa entisen paperirahajärjestelmän.
J R Church kertoo, että Ilmestyskirjan mukaisen mystisen, hengellisen Babylonian nousun viimeisinä päivinä Ilmk.17. – 18. mukaan mahdollistaa Jumalan Lain poistuminen arvon mittana uskottoman tai luopuneen kirkon (seurakunnan) johdosta, kuten Paavali toteaa 2. Tess.2:3.

McGuire toteaa lopuksi, että Jumalan Lain totuudesta luopuminen toteutuu Amerikan kirkoissa nousevalla voimalla. Hän toteaa, ettei hengellisen taistelun keskus ole Valkoinen Talo, Federal Reserve tai edes velkataakka, sodat tai väkivalta, ne ovat oireita. Taistelu maailman vallasta ei ole taloudellinen tai poliittinen, se on hengellinen. Totuuden arvon romahtaminen kirkon toimesta on suurin ongelma, eikä Amerikan talous tule elpymään, ennen kuin totuus palaa kirkon saarnatuoleihin. http://newswithviews.com/McGuire/paul195.htm
Mitä joulun aika joulukatuineen, ostosryntäyksineen ja pikkujouluineen ovat muuta kuin tanssia kultaisen vasikan ympärillä, ellei sen keskuksena ole Jeesus Kristus, joka on Lain täyttymys?
2. USA:n Lähi-Idästä vetäytymisen myötä alueen öljyvaltiot Persianlahdella kuten myös Saudi Arabia ovat joutuneet kokonaan uuden tilanteen eteen, jota ne ehkä osasivat ennakoida, mutta johon ne olivat heikosti jos ollenkaan varautuneet. Tämä näkyy lähes paniikinomaisessa käyttäytymisessä, millä Saudi Arabia pyrkii haarukoimaan tilannetta ja etsimään mahdollisia ratkaisumalleja asemansa parantamiseksi. Saudit ovat varmistelleet muutaman ydinpommin toimittamismahdollisuuksia Pakistanista, jotka ne lienevät jo maksaneet, mutta joita ei ole toimitettu. Toiseksi saudit tunnustelevat oman ydinteollisuutensa aloittamista, mutta sen toteuttaminen suunnitteluineen ja kansainvälisine lupineen vie aikaa, jota on vähän.

Saudi Arabia on lähestynyt myös Israelia, jonka olemassaoloa se on hyljeksinyt sen perustamisesta lähtien. Nyt se havaitsee, että Israel on sittenkin pienestä koostaan huolimatta paikallinen voimatekijä, jota voidaan hyödyntää.
Saudi Arabian tiedustelupäällikkö prinssi Bandar bin Sultan tapasi Israelin Mossadin johtajan Tamir Pardon ja muita turvallisuusmiehiä Genevessä 27. lokakuuta, kuten iranilainen uutistoimisto FARS raportoi.
FARS perustaa tietonsa saudilaiseen henkilöön nimeltä Mujtahid, jolla se sanoo olevan läheiset suhteet saudien salaisen palvelun kanssa ja sitä kautta pääsevän sisälle salaisiin tietoihin. Hän paljasti tietojaan Twitter-sivuillaan. Hän kertoo siellä, että Israelin kanssa sovittiin useista keskeisistä projekteista, mukaan lukien Iranin ydinasesuunnitelman vastustaminen kaikin keinoin, Syyriassa taistelevien jihadistien tehokkaampi valvonta, Muslimi-veljeskunnan syrjiminen sekä arabikevään hyökyaaltojen pysäyttäminen ennen Saudi Arabiaa.
FARS mainitsee myös äskettäin julkisuuteen vuotaneista tiedoista edellistä tehokkaamman Stuxnet-2 viruksen kehittämisen, jolla pystyttäisiin pahoin häiritsemään Iranin ydinlaitoksia.
Tämän tiedon mukaan Bandarin ja Pardon tapaaminen tapahtui Euroopassa 24. lokakuuta.
Edellisiä raportteja ei ole vahvistettu, mutta Sunday Times raportoi jo aiemmin Saudi Arabian ja Israelin välisistä salaisista keskusteluista ehkäisevien iskujen suorittamiseksi Iraniin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qV_xUC2FDQ

3. DEBKAFILE tarkastelee Lähi-Idän tilannetta Venäjän näkökulmasta, jolla on omia intressejään Iranissa ja Syyriassa, mutta vielä akuutimpi ja läheisempi ongelma on 2014 talviolympialaisten järjestelyissä Sochissa 07.-23. helmikuuta 2014. DF arvioi, että pääministeri Netanyahu ja presidentti keskustelivat tästä tavatessaan 20. marraskuuta Moskovassa, mutta toisena aiheena oli Israelin ja Venäjän välinen yhteistoiminta Al-Qaidan ja salafistien etenemisen estämiseksi Syyriassa, mikä kiinnostaa molempia maita. Israel vahvistaa Syyrian ja Libanonin vastaisia rajojaan potentiaalisia hyökkäyksiä vastaan, ja Venäjä pyrkii turvaamaan talviolympialaistensa häiriöttömän onnistumisen. Tämän toteuttamiseksi Venäjän tulee pystyä valvomaan Al-Qaidan toimintaa, ja siihen se tarvitsee ulkopuolisten apua.

Tätä oli jokin aika sitten selvittelemässä Moskovassa saudiprinssi Bandar bin Sultan, joka esitti varsin suorasukaisesti Putinille, että Saudi Arabia pystyy halutessaan vaikuttamaan Venäjän eteläosassa olevien muslimimaiden toimintaan, mutta että siihen hän haluaa Venäjän yhteis-toimintaa Iranin etenemisen hillitsemiseksi Syyriassa ja toiseksi estämään Iranin ydinaseen valmistumisen. Venäjä on haluton lähettämään omia sotilaitaan Syyriaan USA:n kanssa solmimansa sopimuksen vuoksi, mutta hän lupasi innostaa Chechenin valtiota iskujoukkojen valmistelemiseksi puuttumaan aktiivisesti Al-Qaidan elementtejä vastaan sekä kotimaassaan että Syyriassa, mikäli Venäjä esittää virallisen pyynnön.
DF kertoo, että Al-Qaidan elementit ovat saaneet haltuunsa kemiallisia aseita ja että 21. elokuuta Ghoutan lähiössä kemiallisin asein tehty isku, jossa kuoli 150 ihmistä, oli Al-Qaidan suorittama, vaikka siitä syytettiin Assadin joukkoja. Jo toukokuussa raportoitiin, että Al-Nasra joukoilla on kemiallisia aseita, joita se sai Irakin Al-Qaidalta (AQI). DF:n artikkelin mukaan Obaman hallitus tarkoituksellisesti väärensi tiedustelutietoja syyttääkseen Assadia. http://www.debka.com/article/23510/Al-Q ... i-Olympics

4. UUTISOTSIKOITA
• Energiaministeri Silvan Shalom ilmoitti historiallisesta sopimuksesta Israelin, Jordanian ja PA:n välillä, jonka mukaisesti ne tulevat yhteisvoimin rakentamaan kanavan Punaisenmeren ja Kuolleenmeren välille. Sopimus allekirjoitetaan Maailmanpankin toimitiloissa Washingtonissa. AFP:n mukaan osa merivedestä puhdistetaan Israelin ja Jordanian käyttöön, osa siitä johdetaan neljää putkea myöten Kuolleeseenmereen. Ennusteiden mukaan ilman radikaaleja toimia Kuollutmeri kuivuu vuoteen 2050 mennessä, mutta ympäristön suojelijat varoittavat aavistamattomilta vaikutuksilta meren ekojärjestelmään. Jordania ilmoitti elokuussa aloittavansa oman projektinsa veden johtamiseksi Kuolleeseenmereen 980 miljoonan USD hinnalla. Israel ei siinä vaiheessa osannut päättää osallistumisestaan projektiin, osaksi ympäristön suojelijain ja asian tuntijoitten varoitusten vuoksi. Israelissa paljon ajankohtaisempi ja tärkeämpi kysymys on ollut rauhankeskustelut PA/PLO:n ja Israelin välillä, joiden päämäärästä on yhä hämärämpi kuva. Israelin ministereistä ja Knessetin jäsenistä suuri osa vastustaa Palestiinan valtion perustamista, mutta Obaman hallitus jyrää sitä kuitenkin tehden houkuttelevia tarjouksia Jordanialle ja PA:lle, mutta Israelille enimmäkseen varoituksia. Jordanin laakson kohtalo on kuumin peruna tällä hetkellä, kun kukaan ei uskalla edes viitata Jerusalemiin. Netanyahu vakuuttaa, että Jordan muodostaa Israelin itäisen rajan Jordanin morarkiaa vastaan myös lopullisessa sopimuksessa, ja monet vaativat, ettei Jordanin laaksoa tule koskaan luovuttaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qWRh0C2FDQ
• Yesh Atidin puheenjohtajan Yair Lapidin ja Beit Yehudin puheenjohtajan Naftali Bennettin välinen ennen vaaleja sopima veljeyssopimus on uutisten mukaan pahasti rapistumassa. Molemmat ministerit ovat välttäneet toistensa moittimista julkisuudessa. Asiasta ketoivat julkisuudessa Maariv ja Israel Hajom. Molemmat puolueet ovat alkaneet valmistella mahdollista pesäeroa, mikä voi pahimmillaan johtaa remonttiin hallituksen sisällä. Potentiaalisena kumppanina on Israel Beitenu, jolla on sopimus Likudin kanssa vaaleista lähtien, mutta joiden kumppanuus rakoilee sekin. Lapid ilmoitti sunnuntaina tekevänsä kaikkensa rauhankeskustelujen edistämiseksi, mikä edellyttää suostumista kahden valtion periaatteeseen ja Livnin näkemykseen siitä. Bennett puolestaan katsoo, että Israelin tulee liittää valtaosa Juudeasta ja Samariasta valtioonsa, jättäen vain palestiinalaisten asumat kaupungit ja kylät sen ulkopuolelle hoitaen omia asioitaan jonkinasteisen itsemääräämisoikeuden varassa. Toinen kiperä kysymys on homojen asema Israelissa. Lapid antaisi heille täydet oikeudet homoliittoja myöten, Bennett aristelee mennä noin radikaaliin päätökseen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qWXKEC2FDQ
• IDF:n keskiosien joukkojen komentaja kenraalimajuri Nitzan Alon sanoo, että USA hyväksyy Israelin kannan Jordanin laakson suhteen, jonka mukaan se kuuluu Israelin strategiseen puskurialueeseen, jonka luovuttaminen ei tule kysymykseen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qWahEC2FDQ
• Maariv-lehti raportoi, että John Kerry aikoo pyytää joulukuun lopulla ajoitettua 26 terroristin vapauttamista kuukaudella painostaakseen sillä Abbasia, joka suhtautui torjuvasti Kerryn esittämiin Jordanin laaksoa koskevaan suunnitelmaan. Kerryllä on kiire saada näkyviä tuloksia heinäkuussa alkaneissa neuvotteluissa, joita käydään tiiviin salaisuuden verhon suojassa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qWbukC2FDQ, http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ael-334379
• Säätila pysyttelee alhaisissa lukemissa. 5-9 C-asteen välillä. Torstaina kylmenee ja myrskyää, ja ennustetaan lumisateita Jerusalemiin; 1-4 C-astetta.

Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / joulukuu
ViestiLähetetty: 10.12.2013 15:28 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Tiistai 10.12.13
Julkaistu tiistai, 10.12.2013 , kirjoittanut Gavriel Eskel

TIISTAI 10.12.13

1. USA:n ulkoministeri John Kerry matkustaa uudelleen Israeliin keskiviikkona, vain muutaman päivän jälkeen edellisestä vierailustaan. Hän alkanee olla todella huolestunut innostamiensa rauhankeskustelujen kohtalosta Israelin ja PA/PLO:n välillä. Edellisen vierailunsa yhteydessä hän jätti osapuolille Pentagonin laatiman suunnitelman, joka hänen näkemyksensä mukaan turvaa Israelin turvallisuusvaateet, ja jonka hän uskoi voivan kelvata myös palestiinalaisille.
Näin ei käynyt. Abbas tyrmää Allenin suunnitelman, ja Hamas koko rauhanprosessin.
Israelilla on monia varauksia suunnitelman suhteen, erikoisesti kansainvälisten joukkojen sijoittamisesta Jordanin laaksoon, joko omalla johdollaan tai osana Israelin armeijan osastoja, mitä Israel ei voi omiin huonoihin kokemuksiinsa perustuen hyväksyä.

KERRY kertoi havainneensa määrättyä positiivista kehitystä keskusteluissa puhuessaan Saban konferenssissa, mikä yhdessä hänen pikaisen vierailunsa kanssa ruokkivat olettamuksia, että hänellä on jotain uutta esitettävänään. JP:n artikkelin mukaan optimismi johtuu kenraali John Allenin suunnitelmasta, joka käsittelee lukuisia turvallisuuteen liittyviä tekijöitä lähtien ilmatilan valvonnasta satelliittivalvontaan ja Jordanin laakson turvallisuusjärjestelyihin.
Artikkelin mukaan Netanyahu kritisoi suunnitelmaa todeten, ettei Israel hyväksy amerikkalaisia joukkoja Jordanin vastaisella rajallaan, kuten hän sanoi suljetussa ryhmäkokouksessa.

Netanyahua lähellä oleva hallituksen ministeri totesi: ”IDF:n joukkojen tulee olla rajalla, sillä Jihadin elementit ovat siellä, emmekä me hyväksy sitä. Kun jätimme Gazan kaistan Abbasin vastuulle, saimme tuntumaa siihen, miten kauan hänen valtansa kesti”.
Ministeri vähätteli Allenin suunnitelmassa tarjottuja korkean teknologian antamaa suojaa todeten, etteivät sellaiset laitteet ja sensoreilla varustetut aidat pysty estämään terroristeja.

PLO:n pääsihteeri Jasser Abed Rabbo, joka suhtautuu hyvin epäluuloisesti Israeliin ja yleensä kaikkeen yhteistoimintaan sen kanssa, esitti PLO:n kannan Voice of Palestinen mukaan tähän tapaan: Kerry pyrkii tyydyttämään Israelin laajentumispyrkimyksiä Jordanin laaksossa vetoamalla turvallisuustakuisiin, mitä tapahtuu myös Juudean ja Samarian alueilla. Kerry yrittää tyynnytellä Israelin kritiikkiä Iranin kanssa neuvoteltavaa sopimusta vastaan palestiinalaisten tappioksi. Kerry yrittää saavuttaa kuvitteellista edistystä Israelin ja palestiinalaisten kysymyksessä meidän kustannuksellamme. Hän syytti Kerryä palestiinalaisia halventavasta suhtautumisesta.
”USA:n tulee tyynnytellä Israelia omien intressiensä vuoksi eikä meidän”.

ABBASIN läheisin neuvonantaja ja tiedottaja Nabil Abu Rudeinah tarttui Kerryn heittämään ajatukseen, jossa hän suosittelee Netanyahun lupaaman 26 terroristierän joulukuun lopuksi suunnitellun vapauttamisen siirtämistä kuukaudella. Tämän katsotaan olevan rangaistukseksi PA/PLO:n johdolle Allenin suunnitelman hylkäämisestä, kuten Maariv-lehti raportoi.
Rudeinah totesi, ettei neuvotteluja Israelin kanssa jatketa ilman vankien vapauttamista.
”Me emme hyväksy mitään viivytyksiä vankien vapauttamisessa”, hän uhosi lisäten. ”Eikä ilman Jerusalemia ei tule olemaan mitään rauhaa”. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... eas-334503

2. USA:n kongressi pyrkii hyväksymään vielä ennen hajaantumistaan tältä vuodelta ensi vuoden budjettiin laihdutetut määrärahat yhteistoimin Israelin kanssa suunniteltujen torjunta-järjestelmien edelleen kehittämiseksi. Uuteen lakiin sisältyy 173 miljoonaa USD yhteis-projekteihin, siitä 34 miljoonaa Arrow-3 torjuntaohjusten kehittämiseksi, ja 22 miljoonaa USD
ylimmän tason torjuntajärjestelmän kehittämiseen. 117.2 miljoonaa USD on varattu Arrow 2 keskitason torjuntajärjestelmän, eli Davidin lingon, Magic Wand, edelleen kehittämiseen Israelin valtion omistaman Rafael Advanced Defence Systems LTD yhdessä USA:n suurimman aseteollisuus-yhtiön Raytheon Co:n kanssa. Iron Dome toimii lyhyen matkan torjunnassa.
Arrow-3 järjestelmät on suunnitellut Israel Airspace Industries (IAI) yhdessä Boeing yhtiön kanssa. Kaikkia näitä järjestelmiä on testattu ja ne ovat osoittautuneet luotettaviksi.

Edellä esitetyt ovat osa kaikkiaan 358 miljoonaa – 9.5 miljardia USD käsittävästä ohjustorjuntaan myönnetyistä varoista. Budjettiin myönnettiin 80 miljoonan USD lisärahoitus heinäkuussa testissä epäonnistuneen ohjuksen ongelman korjaamiseksi, sekä 30 miljoonaa USD uuden kehittyneen tappo-ohjuksen suunnittelemiseksi, joka on osa rakettia, jota käytetty testilaukauksissa maalirakettina, joka tuhoutuu ohjuksen iskiessä siihen.
Budjettiesitykseen liittyy Pentagonille annettu kehotus keskitason torjuntaohjuksen kehittämiseksi, jota Boeing suunnittelee, sekä uuden tutka-aseman rakentamiseksi USA:n länsirannikolle potentiaalisia PohjoisKorean tai Kiinan yllätysiskujen varalta. Myös Yhdysvaltain Atlantin puoleiselle itärannikolle lisätään sensoreita Iranin mahdollista ohjusuhkaa vastaan. Lisäksi budjettiin kuuluu 20 miljoonaa mahdollista uutta torjunta-asemaa varten. http://www.jpost.com/Defense/US-defense ... cts-334524

3. ISRAELIN poliittista kenttää heiluttanut myrsky osoittautui vain värinäksi vesilasissa jonkun huomaamattaan potkaistua pöydänjalkaa.
Äskettäin uutistoimistot raportoivat kriisinpoikasesta, joka oli syntymässä Yair Lapidin yksityisessä keskustelussa lausumasta turhan äänekkäästä repliikistä, jossa hän vakuutti tekevänsä kaikkensa rauhankeskustelujen onnistumiseksi antaen ymmärtää, että hallituskoostumus voi vaarantua, ellei näin tule tapahtumaan. Raportin mukaan Yairin ja Bennettin vaalikautena solmima suullinen sopimus alkoi osoittamaan rakoilemisen merkkejä, missä suurin erimielisyys on heidän suhtautumisensa neuvotteluihin Israelin ja PA/PLO:n tiimien välillä. Lapid uskoo niiden tuottavan tulosta, kun Bennett on menettänyt kaiken luottamuksensa niihin, mutta katsoo silti, ettei ole pahitteeksi, vaikka keskusteluja jatketaankin.

LAPID selvitteli tilannetta maanantaina selittäen, että journalistit olivat tarttuneet tosina pitämiinsä lausuntoihin, jotka olivat pelkkiä poliittisia huhuja, hallitusyhteistyöstä, jotkut niistä outoja, kuten Lapid selitti. Hän kuitenkin vakuutti puolueensa kannattavan neuvotteluja, joissa huomioidaan Israelin turvallisuusvaateet.
Pääministeri Netanyahu katsoi tilanteen kuitenkin siinä määrin huolestuttavaksi, että kutsui Lapidin keskustelemaan asiasta ja totesi sen jälkeen tilanteen rauhoittuneen.
Netanyahu vakuutti median edustajille, että rauhansopimus tullaan alistamaan kansan-äänestykseen ennen allekirjoituksia. Hän totesi, ettei neuvottelujen kohtaloa määrää hallitus-yhteistyö, vaan se, että niissä huomioidaan Israelin esittämät turvallisuustakuut.
Bennett totesi, että hänen puolueensa Beit Yehudi pysyy hallituksessa vielä pitkään sen jälkeen, kun sen vastustajat ovat lakanneet olemasta. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ess-334451

4. Hollannin Israelissa vieraileva ulkoministeri Frans Timmermans totesi, että EU kohtelee Israelia eri mittapuulla kuin muita Lähi-Idän maita. Hän oletti tämän johtuvan siitä, että Israelia pidetään länsimaana ja sen odotetaan toimivan sen standardien puitteissa. Hän totesi edelleen, että Euroopan on syytä tunnustaa, ettei se voi irrottautua tosiasiasta, että Euroopan kohtalo on sidottu Israelin kohtaloon, kuten hän sanoi puhuessaan maanantaina Israelin ulkomaan suhteiden neuvoston järjestämässä tilaisuudessa. Israelin ulkomaan asioitten neuvosto toimii Maailman Juutalaiskongressin alaisuudessa. Hän selitti, että joittenkin Europan maitten on vaikea hyväksyä vahvaa Israelia; jos se olisi heikko ja altavastaaja, tilanne olisi yksinkertaisempi, kuten hän sanoi. Tämä selittänee PA/PLO:n suosion, vaikka ne kannattavat terrorismia.
Timmermans aiheutti pienehkön diplomaattisen revohkan kieltäytyessään IDF:n tarjoamasta aseistetusta saattueesta Hebronin käyntinsä aikana. Hän ei ilmeisen lapsellisessa päätöksessään tajunnut, millaiseen varaan hän asetti itsensä ja seurueensa. Hebron tunnetaan Hamasin ja Al-Qaidan vahvana kaupunkina, jossa toimii useita ryhmiä, joiden jäsenet voisivat mielihyvin iskeä eurooppalaisiin diplomaatteihin imagonsa vahvistamiseksi.
Timmermans itse totesi myöhemmin, että asioidessa Israelin kanssa tarvitaan ilmeisesti hieno-varaisempaa diplomatiaa kuin asioidessa toisten maiden kanssa.
Toinen Israelia kummastuttanut tilanne syntyi Gazan rajalla, jonne Hollanti oli lahjoittanut skannerin, jolla terminaalin kautta kulkevia tavaroita tarkastetaan. Hollannin pääministerin Mark Rutten oli tarkoitus suorittaa skannerin virallinen luovuttaminen Kerem Shalomin terminaaliin, mutta hän esitti siihen vaatimuksen, että Gazassa valmistettuja tuotteita täytyy voida viedä esteettä Juudeaan ja Samariaan. Netanyahu pitää vaatimusta kohtuuttomana, sillä se mahdollistaisi samalla aseiden ja pommien kuljettamisen Juudeaan ja Samariaan. Tilaisuus jouduttiin peruttamaan, mikä ei anna hyvää arvosanaa Hollannin pääministeristä.
Timmermans sanoi tekevänä kaikkensa Kerryn sponsoroiman rauhanoperaation onnistumiseksi vakuuttaen, että se on ainoa ratkaisumalli, eikä ole syytä antaa Abbasille mahdollisuutta väärään uskoon, että odottamalla Israel saisi myönteisemmin suhtautuvan hallituksen. Hän katsoo, että alueet 1949 aselepolinjojen itäpuolella ovat miehitettyjä alueita ja Israelin rakentaminen sinne laitonta. Tämän mukaisesti hän varoittaa Englannin omaksuman kannan tavoin yhtiöitä toimimasta vihreän linjan itäpuolella laillisuusongelmien välttämiseksi ilman PA:n hyväksymistä. Täten hän sanoo suositelleensa suurta Royal Haskoning DHV yhtiötä peruuttamaan osallisuutensa jätevesipuhdistamon rakennustöihin, ellei sille saada PA:n hyväksymistä, koska se sijaitsee vihreän linjan itäpuolella.
Kysyttäessä Englannin lähetystön kantaa Israelin vastaisiin boikottitoimiin, sen antamassa vastineessa vakuutetaan, ettei Englanti suinkaan boikotoi Israelia, vaan tekee kaikkensa liike-suhteittansa kasvattamiseksi Israelin kanssa, mutta selittäen samalla, ettei Englanti tunnusta Israelin oikeuksia 1967 puolustussodassa Israelin vapauttamia alueita Juudeassa, Samariassa, Golanilla ja Gazassa Israelin valtioon kuuluviksi.
Hollannin ja Englannin virallinen varoitus toiminnasta ja liikkumisesta Juudean, Samarian ja Golanin alueilla sekä Jerusalemin itäosissa koskee niiden tulkinnan mukaan yhtä hyvin yhtiöitä kuin myös yksityishenkilöitä ja turisteja, ja kehottaa heitä selvittämään laillisia oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan mieluiten asianajan kanssa myöhempien ongelmien välttämiseksi.

Hollannin ulkoministeri Frans Timmermans on ehdolla EU:n ulkomaan asioitten johtajaksi viran nykyisen haltijan Catherine Ashtonin siirtyessä syrjään toimikautensa loputtua ensi vuonna. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ies-334513

5. Israelin ja Romanien diplomaattiset suhteet ovat kohdanneet yllättävän karikon Bukarestin hallituksen vaatiessa, etteivät Israelissa työskentelevät romanialaiset saa työskennellä vihreän linjan itäpuolella. Armeijan radion mukaan neuvotteluja on käyty kuukausien ajan, mutta ne keskeytyivät Romanian omaksuman kannan vuoksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qbgDkC2FDQ
Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / joulukuu
ViestiLähetetty: 11.12.2013 15:18 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Keskiviikko 11.12.13
Julkaistu keskiviikko, 11.12.2013 , kirjoittanut Gavriel Eskel

KESKIVIIKKO 11.12.13

1. USA:n ulkoministeri John Kerry saapuu tänään Israeliin voidakseen pelastaa yhä epäselvemmiksi hiipuneet rauhankeskustelut Israelin ja PA/PLO:n välillä. Kerry alkaa osoittaa epätoivon merkkejä nähdessään Genevessä Iranin ja P5+1 maiden välillä solmitun sopimuksen toteuttamisen romuttuvan jo pelkästään siksi, että sen sisällöstä on eriäviä tulkintoja USA:n ja Iranin välillä, mutta ennen kaikkea siksi, ettei Iran osoita mitään merkkejä ydinsuunnitelmansa toteuttamisen hillitsemiseksi, päinvastoin sen 19 000 sentrifugia jauhavat uraania rikastaessaan jos mahdollista entistä kiivaampaan tahtiin. Kenenkään ei silti ole syytä tuntea vahingoniloa, sillä kysymys on vakavasta kysymyksestä, joka riistäytyessään käsistä voi sytyttää tuleen koko Lähi-Idän.

UUTISTOIMISTOT kertovat poikkeavia tietoja Kerryn edellisen vierailunsa yhteydessä esittelemästä paketista, jota Obama kutsuu raameiksi, joiden mukaan lopullisen tilanteen sopimusta runnotaan jäljellä olevien kuukausien aikana ennen h-hetkeä huhtikuussa. Obama tunnusti Saban Forumin puheessaan, ettei ehkä ole mahdollista saada lopullista sopimusta aikaan neuvotteluille annetun ajan puitteissa, vaan sovitaan ensin väliaikaisesta sopimuksesta, ja jatketaan neuvotteluja lopullisesta sopimuksesta uuden määräajan puitteissa tai ilman sitä.
Uutistoimistot kertoivat Kerryn tarjonneen 10 vuoden määräaikaa IDF:n joukoille Jordanin laaksossa, mutta pan-arabilainen Hayat uutistoimisto sanoo määräajan 15 vuoden mittaiseksi. Tarjoukseen kuuluu tutka-asemia Juudean ja Samarian vuorilla, ja IDF:n ja PA:n joukkojen yhteispartioita Jordanin laakson raja-alueilla. Israelin kerrotaan alustavasti hyväksyneen esityksen, mutta PLO:n pääsihteeri Yasser Abed Rabbo, joka näyttää tosiasiassa johtavan neuvotteluja, hylkää Kerryn tarjouksen ilman keskusteluja.

KERRY tunnustaa avoimesti, että Israelin turvallisuusjärjestelyt ovat neuvottelujen tärkeimmät kysymykset ja kehottaa tutkimaan alueen lähihistoriaa todetakseen, miksi nämä asiat ovat Netanyahun vaatimuksissa ykköstilalla, ja miksi palestiinalaisten on tunnustettava tämä tosiasia, vaikka se näyttäisikin kääntävän USA:n kannan Israelin hyväksi.
Demokratian puolustussäätiön varapresidentti Jonathan Schanzer toteaa, että Israel tarvitsee voimakkaita turvatakuita Egyptin ja Syyrian sekasortoisen tilanteen vuoksi, mutta myös siksi, että Iranin ja länsivoimien välinen sopimus Genevessä näyttää enemmän voimistavan kuin heikentävän Islamilaisen Tasavallan pyrkimyksiä saada ydinase. Schanzer tunnetaan Abbasin hallinnon kriitikkona, mutta hän tunnustaa Kerryn taidot saada neuvottelut jatkumaan. http://www.timesofisrael.com/in-framewo ... nian-deal/

2. MARK LANGFAN, jota INN kutsuu Arutz Shevan analyytikoksi, kertoo INN:n julkaisemassa artikkelissa, että John Kerryn esittämä paketti Israelin turvallisuuden varmistamiseksi on kenraali Yigal Allonin 1967 sodan jälkeen laatiman suunnitelman ajanmukaistettu versio.
Langfan varoittaa Kerrylle toimittamassaan kirjelmässä, että hänen suunnitelmansa 15 km:n syvyisen Gazan ja Siinain välille aikoinaan sovitun Philadelphia-käytävän tapaisen puskuri-vyöhykkeen muodostamiseksi tulee olemaan kuolemanloukku Israelin turvallisuusjoukoille, kuten Philadelphia-käytäväkin oli. Hän toteaa, että Philadelphia-käytävästä luovuttiin kokonaan terroristien tulen alla, mutta Kerryn suunnittelemasta puskurivyöhykkeestä tulisi kehittymään samankaltainen kuolemanloukku IDF:n turvallisuusjoukoille johtaen täydelliseen kaaokseen.
Langfan johtaa järjestöä nimeltä ”Americans for Safer Israel” (AFSI).
Kerry esitti Netanyahun lupaaman kolmannen 26 vangin vapauttamisen siirtoa voidakseen sillä painostaa PA/PLO:n johtoa hyväksymään hänen suunnitelmansa.
ARTIKKELISSA todetaan, että sekä Israel että PA/PLO hylkäsivät Kerryn suunnitelman, Israel tosin epäröiden, jonka oli laatinut USA:n armeijan reservinkenraali John R Allen.

LANGFAN toteaa artikkelissaan, että Kerry tarjoaa päivitettyä Allonin suunnitelmaa rajoilla, joita Abba Eban kutsui aikoinaan Auschwitzin rajoiksi, väärennetyissä käärepapereissa. Jäljelle jäävä Israelin asuttama osa Jordanin laaksoa tulisi olemaan vaikeasti savutettavissa ja lähes mahdoton sotilaallisesti puolustaa vihollisen hyökätessä idästä ja lännestä johtaen lopulta holokaustiin no2.
Langfan totea lopuksi, ettei Yigal Allon olisi voinut kuvitella ja vielä vähemmän suunnitella miten 1. suojella Israelin pohjavesiä, jotka valuvat idästä länteen Samarian länsiosista, 2. valvoa PA:n ilmatilaa, 3. palestiinalaisten Katjusha-raketti-iskuja terrorivaltiosta Tel Aviviin, 4. palestiinalais-pakolaisten valvomatonta massamuutto uuteen Palestiinan valtioon. (Linkki sisältää karttoja)
”Siten Israelille”, kuten Langfan toteaa, ”se tulisi olemaan todella lopullinen ratkaisu”. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qf7-kC2FDQ

3. PUOLUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon selvitteli Dimonassa opiskelijoille tarkoitetussa tilaisuudessa Haredi-kansan osallistumista asepalveluun, minkä hän totesi muodostavan vaikean ongelman, jota on 65 vuoden ajan syrjitty, sillä kellään ei näyttänyt olevan tarpeeksi rohkeutta puuttua kysymyksen ratkaisemiseen sen räjähdysalttiuden vuoksi. Tämän kuuman aiheen lisäksi hän kosketteli puheessaan muitakin aiheita, kuten IDF:n tukikohdat Negevissä, Iranin ydinasehaaveet ja muita, mutta hänen puheensa pääpaino oli Haredi-kansan asepalvelus.

YAALON lähestyi kysymystä asepalvelun oikeudenmukaisesta jakamisesta koko kansan vastuulle hienovaraisesti ja ymmärtävästi varoen ottamasta rajua kantaa puoleen tai toiseen.
Hän totesi, että haredi-kansan asepalveluksella on valtava merkitys, olkoon työ- tai asepalvelus.
”Ongelmallinen todellisuus on kehitetty 65 vuoden aikana, todellisuus, jota kukaan ei halunnut muodostaa, kokonaiselle osalle kansasta, joka ei osallistu asepalveluun. Kysymys on herkkä”, Yaalon selvitteli puheessaan. ”Joku teistä sanoo, ettei se ole reilua, minun täytyy osallistua pakolliseen asepalveluun ja heidän ei. Olet oikeassa. Mutta minun käsittääkseni – ja minulla on tiettyä kokemusta asiassa – oikea tapa on antaa haredi-kansalla oikeus palveluun, ei kiskoa heitä opintokeskustensa penkeistä vankilaan”.

YAALON sanoi, että haredi-kansa osallistuminen asepalveluun alkoi vuonna 1999. ”Silloin IDF:n leivissä palveli 90 haredi-miestä. Viime vuonna heitä oli 2000 ja 1500 palveli siviilijoukoissa.
Se on tarttuvaa. Aiemmin et nähnyt sotilaspukuja Bnei Brakissa tai Jerusalemin määrätyissä lähiöissä, nyt sotilaspukuja nähdään kuivumassa noissa paikoissa. Se on luonnollista”.
”Eikä ole enää totta sanonta, että haredi tarkoittaa köyhää, sillä kun he pääsevät armeijasta, 91 % asepalveluksensa suorittaneista haredi-miehistä on työllistetty. Sillä vaikka se maksaa armeijalle enemmän useista syistä johtuen, se on hintansa väärti (arvoinen)”. Yaalon sanoi rabbien varoittaneen, että nuorten pakottaminen asepalveluun vähentää halukkuutta vapaa-ehtoiseen palveluun, mikä on varmaan totta.
”Me löydämme ratkaisun, kuten löysimme ratkaisuja naisten asepalvelulle. Naisten ei tarvitse olla huolissaan, heidän palvelunsa IDF:n joukoissa, heidän mahdollisuutensa, eivät kärsi siitä. Tulemme löytämään tapoja eri väestöryhmille palvella kullekin sopivalla tavalla”. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qgIo0C2FDQ

4. UUTISOTSIKOITA
• IDF:n komentaja Libanonin kakkossodan aikana Dan Halutz toteaa, että Israelin kannalta Syyrian presidentti Bashar Assadin säilyminen vallassa on suotuisampi vaihtoehto Al-Qaidan islamistien muodostamalle hallitukselle, kuten Maariv-lehti raportoi maanantaina. Hän puhui ajatuksistaan Moskovassa järjestetyssä Tel Hashomer lääkintäkeskukselle tarkoitetussa varain keräystilaisuudessa. Halutz tunnusti, että Syyrian armeija joutuu surmaamaan omia kansalaisiaan taistellessaan hallitusta vastustavia joukkoja vastaan sodassa, joka on saanut sisällissodan asemesta yhä enemmän kansainvälistä väriä Assadin hallituksen kaatamiseksi, sillä aseistus ja taistelujoukot kapinallisille tulevat monista maista, Eurooppaa ja Yhdysvaltoja myöten, mutta ennen kaikkea arabimaista. Halutz kyselee aiheellisesti: ”Mikä on hyväksi Israelille? Se on tärkeä kysymys, sillä meidän tulee tiedostaa, haluammeko me korvata pahan hallituksen hyvin pahalla, jota emme tunne. Tätä täytyy harkita perinpohjaisesti”. Halutz ei virallisesti edusta Israelia, mutta hänen aiempi asemansa IDF:n komentajana antaa hänen sanoillaan merkittävää painoa. Hän mainitsi puheessaan viime lauantaina Syyrian rajalla räjäytetystä tienvarsipommista, joka oli asennettu rajan vartta partioivalle IDF:n ajoneuvolle. Hän mainitsi, että se oli ensimmäinen pommi 40 vuoteen. http://www.jpost.com/Defense/Ex-army-ch ... ria-334644
• Palestiinalaiset ilmaisevat huolestuneisuutensa siihen, että ns. kunniamurhien lukumäärä on noussut hälyttävästi viime vuodesta. Nämä murhat kohdistuvat perheen naisiin, tyttäriin ja jopa useampilapsisen perheen äiteihin; surmaajina toimivat perheen miehet. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan tänä vuonna kunniamurhia rekisteröitiin 27, kaksinkertainen viime vuoteen verraten PA:n valvomilla alueilla. Käytäntöä harjoitetaan kaikkialla Lähi-Idässä, myös Israelin arabien ja etenkin beduiinien keskuudessa. Jordaniassa surmattiin viime vuonna 15 – 20 naista, mutta tilastot ovat hataria eikä niistä julkisesti puhuta muuten kuin kuiskaamalla. Jordanian asukasluku on 6.3 miljoonaa. Palestiinalaisalueitten väkiluvuksi arvioidaan 4 miljoonaa. Artikkelissa haastatellut palestiinalaiset tunnustavat käytännön kuuluvan menneisiin aikakausiin, mutta silti valtaosa kansasta hyväksyy ne määrätyissä olosuhteissa. Soraida Hussein Muntada ihmisoikeusryhmästä sanoo, ettei arabiperheissä toteuteta voiman tasavertaisuutta, vaan patriarkkalisessa yhteisössä voiman käyttö osoitetaan aina vahvimmalta heikoille, jotka perheessä ovat naisia. Hussein toteaa, että kysymys liittyy paljolti naisten oikeuteen ja vapauteen liikkua ja toimia perheen ulkopuolella, minkä johdosta pelkkä kateudesta tai muista syistä syntynyt huhu perheen naisjäsenen käyttäytymisestä voi aiheuttaa kunniamurhan. Artikkelissa kerrotaan, miten 32-vuotias 5 lapsen äiti Rasha Abu Ara hakattiin kuoliaaksi marraskuussa ja hänen ruumiinsa ripustettiin oliivipuuhun. Hänen syntinsä oli syytös aviorikoksesta, kuten Reuters kertoo. Potentiaalisina syyllisinä poliisi vangitsi hänen miehensä ja veljensä. PA:n hallituksen naisten asiain ministeri Rahiba Diab vierittää syyn kunniamurhien noususta Israelille todeten: ”Israelin miehitys harjoittaa äärimmäistä väkivaltaa, ja se on pääsyy siihen, ettemme edisty. Yhteiskuntaamme jäytää taantumus, taloudellinen ja psykologinen painostus, köyhyys. Mutta on huomioitava myös jotkut taantumukselliset kulttuuri-perinteet, joita vastaan tulee taistella”. Työttömyys ja köyhyys ovat molemmat 25 %:n tienoilla. Talouden kasvu on alentunut loistoajoista, jolloin se oli 9 %, nykyiselle 1.8 %:n tasolle sekä Gazassa että miehitetyllä Länsirannalla, kuten Diab selittää. Journalisti Naela Khalil sanoo, että perhetraditio on voimallisempi kuin turvallisuuspalvelu. ”Voit ehkä arvostella Abbasia – siitä joutuu vankilaan – mutta perheen isän tai pojan arvosteleminen perheen naisjäsenen murhasta on tabu, siitä ei puhuta eikä sitä tehdä. http://www.jpost.com/Middle-East/Palest ... ngs-334645
Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 26 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia