kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 19.01.2019 04:15

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 24 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Israel Update / Helmikuu
ViestiLähetetty: 02.02.2014 17:57 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
    Kuva


Sunnuntai 02.02.14
Julkaistu sunnuntai, 2.2.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

SUNNUNTAI 02.02.14

1. SUNNUNTAIAAMU on pilvinen, tuuli suhteellisen kova ja 10 asteen lämpötilasta huolimatta yllättävän viileä. Pilvisyys jatkuu ennusteen mukaan koko maassa, mutta huomenna voi tulla sateita, jotka laantuvat tiistaiksi ja taivas on puolipilvinen. Kuten valistunut lukija tietää, sunnuntai on Israelissa työviikon ensimmäinen päivä. Lämpötilat: Jerusalem 12 -17; Tiberias 14 -23; Suolameri 18 -26; Eilat 17 -26 +C-astetta. Huomenna lämpötilat putoavat Jerusalemissa ja Tiberiassa 3 astetta, Suolamerellä ja Eilatissa asteen verran, noustakseen tiistaina uudelleen, kuten säätieteilijät ennustavat.

2. John Kerry uhkaa edelleen Israelia boikoteilla ja sanoo, että nykyinen Israelin näennäisesti kukoistava rauhantila ei voi jatkua, sillä Israelin laillisuuden kiistäminen maailmalla jatkuu ja elää hyvin. Israelissa puolestaan moititaan, että Israelin ystävien tulisi vastustaa tuota eikä kiihottaa Israelin vihollisia toistuvilla uhkauksilla ja katteettomilla ennusteilla. Danske Bank boikotoi Bank Hapoalimia ja Norfdea Bank vaatii selvitystä Bank Leumilta ja Mizrahi-Tefahot pankilta niiden rahoituksista ”setlementeissä”. Bennett sanoo, että on mahdollista myös boikotoida boikottajia laatimalla lakeja poistaen rahoitus instituutioilta, jotka rahoittavat ryhmiä, jotka boikotoivat Israelia. Puolustusministeri Moshe Yaalon tapasi USA:n puolustus-ministerin Chuack Hagelin Mynchenin 50. turvallisuuskokouksessa, jossa myös Kerry puhui. Hagel lupaa jatkaa Israelin puolustamista ja jatkaa yhteistyötä Yaalonin kanssa taistelussa ääriaineksia, alueellista rauhattomuutta ja pienenevää puolustusbudjettia vastaan. Lapid keskeytti varojen siirtämisen Länsirannan juutalaisyhteisöille, koska ne olivat siirtäneet saamiaan opetusvaroja Juudean ja Samarian Yesha-neuvostolle.

3. ISRAEL vedetään tahtomattaan Syyrian pakolaisongelmaan suostuessaan hoitamaan rajan yli tulleita haavoittuneita, sekä siviilejä että aktivisteja. Israelin puolelle hoitoa tarvitsevien haavoittuneiden määrän pelätään nousevan entisestään presidentti Bashar Assadin ja kapinalisten välisten neuvottelujen romahdettua perjantaina ilman sopimuksia. Ainoa, mistä ne voivat sopia, on neuvottelujen jatkaminen, kuitenkin ilman paikkaa tai aikaa. Lääkärit ihmisoikeuksien (PHR) puolesta vaativat, että hoitoa tarvitsevien haavoittuneiden tulee sallia jäädä Israeliin pitemmäksi aikaa, kuin nyt tapahtuu.

YK:n nimittämä rauhanneuvottelija Lakhdar Brahimi varoitti kovenevasta väkivallasta, joka siviilejä uhkaa. Hän sanoi pahoitellen, ettei 8 päivää kestäneissä neuvotteluissa pystytty etenemään. Israelin terveysministeriö valittaa kirjeessään, ettei lääkintäjärjestöllä ole mahdollisuuksia seurata hoitamiensa potilaitten jatkohoitoa eikä turvallisuutta mahdollisilta kototoimilta heidän henkeään vastaan. PHR lääkärit kehottavat valtion laitoksia valvomaan, että haavoittuneiden jatkohoito on turvattava saamansa sairaalahoidon jälkeen.

Lääkintäkeskukset ja myös IDF:n kenttäsairaala ovat hoitaneet n. 800 syyrialaista potilasta vuoden 2013 alusta lähtien. Yksi 17-vuotias syyrialainen tyttö pyysi turvapaikkaa Israelista, mutta korkein oikeus hylkäsi anomuksen ja tyttö palautettiin Syyriaan tammikuun lopulla. Syyrian Ihmisoikeusjärjestön mukaan Syyrian sisällissota on vaatinut 136 227 ihmisen hengen. Yli 2-4 miljoonaa on joutunut pakenemaan kodeistaan joutuen pakolaisen asemaan. Geneven neuvottelujen aikana surmattiin n. 1800 ihmistä Syyrian taisteluissa ja väkivallassa. PHR:n Israelin edustaja kehottaa Israelia tekemään YK:lle esityksen turvallisen puskuri-vyöhykkeen perustamiseksi Israelin rajalle, jonka kautta haavoittuneet ja sairaat pakolaiset voisivat siirtyä turvallisesti Israeliin hoitoa saamaan.

Yossi Melman, johtava turvallisuusasiantuntija, ei pidä mahdottomana hyväksyä parin sadan turvapaikkaa hakevan jäämistä Israeliin, kunnes tilanne rauhoittuu Syyriassa. Bar Ilan yliopiston poliittisten tutkimusten professori Gerald Steinberg sanoo, että Syyrian pakolaisongelman kriisin hoitaminen on uusi osoitus YK:n romahtamisesta. ”Sillä ei ole mekanismia ongelman hoitamiseksi. YK on täysin politisoitunut eikä pysty tarjoamaan mitään”. Hänen näkemyksensä mukaan YK on jättänyt pakolaisongelman oman onnensa nojaan, ja vaikka Israel lisäisi omaa osuuttaan pakolaisten hoitamiseksi, kansainvälinen yhteisö tuskin osallistuisi kustannusten maksamiseen.

STEINBERG sanoo, että Israel on hyvin monimutkaisessa ongelmassa, koska teknisesti maa on edelleen sotatilassa Syyrian kanssa, ja ongelmaa lisää Al-Qaidan joukkojen osallistumisen lisääntyminen Israelin rajan tuntumassa. Kansainväliset uutistoimistot ovat vähitellen alkaneet huomioida Israelkin harjoittaman inhimillisen hoidon. New York Times julkaisi perjantaina Isabel Kershnerin kirjoittaman artikkelin otsikolla ”Israel hoitaa syyrialaisia ääntä pitämättä”. Syyrialainen, joka toi lapsenlapsensa Israeliin hoitoon, lupasi nostaa Israelin lipun talonsa katolle, kun tehdään rauha. http://www.jpost.com/Middle-East/Israel ... sis-340072

4. PLO:n pääsihteeri, PA:n virkailija Nasser Abed Rabbo sanoo Maariv-lehden mukaan, etteivät John Kerryn Israelilta kiristämät myönnytykset ole tarpeeksi, kun Israelin turvallisuus-virkailijat pitävät niitä vaarallisina maan turvallisuudelle. Rabbo sanoo, että pakolaisten paluuoikeus kotiseudulleen on kansainvälisen lain mukainen, mitä Kerryn suunnitelma ei huomioi. Myös Jerusalemin asema, Jordanin laakson kohtalo ja turvallisuus on esitetty epämääräisesti vaatien, että Jerusalemin itäosasta tulee Palestiinan pääkaupunki, kuten Rabbo luetteli näkemyksiään Kerryn laatimasta suunnitelmasta.

Iranissa vieraileva Fatahin korkea virkailija Jibril Rajoub lausui Maariv/nrg lehden mukaan, että terrorismin tukeminen kuuluu PA/PLO:n strategiaan, kuten hän totesi iranilaisen Al-Alam TV-haastattelussa. ”Jos neuvottelut epäonnistuvat, aseellinen taistelu Israelia vastaan voi olla strateginen ratkaisu Palestiinan kansalle”. Hän vakuutti, etteivät palestiinalaiset ryhmät koskaan ole luopuneet aseellisesta taistelusta. Hän lausuntoaan tukee Fatahin korkea virkailija Ahmad Zaki, joka sanoo mahdollisen neuvotteluratkaisun olevan vain yksi askel kohti Israelin tuhoamista, kuten hän lausui Syyrian TV:lle. Rajoubin Iranin matka on ongelmallinen. Iran osallistuu Syyrian taisteluihin Assadin joukkojen tukena, joiden johdosta Syyriassa asuvat palestiinalaispakolaiset ovat joutuneet sekä Assadin armeijan että kapinallisten ahdistelemiksi suuren osan joutuessa pakenemaan uudelleen.

USA:n ulkoministeri John kerry jatkaa Israelin painostamista uhaten kansainvälisellä boikotilla steroidien kanssa, sekä kolmannella intifadalla, elleivät neuvottelut tuota tulosta. Hän sanoi Mynchenin turvallisuuskonferenssissa, ettei neuvottelujen epäonnistuminen ole ohjelmassa eikä hyväksyttävissä. Hän uhkaa myös, ettei nykyinen suhteellinen rauhantila ja taloudellinen hyvinvointi ole pysyvä, vaan se voi kärsiä pahoja takaiskuja. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... u33k0BsNDQ

5. SUNDAY TIMES kertoo artikkelissaan, että Assadin hallitus kokoaa massatuhoaseita alaviittien asumille alueille vastoin sopimuksia ojentaa kaikki ei-tavanomaiset aseensa tuhottaviksi. Vain neljä prosenttia kaikkein vaarallisimmista kemialisista aseista on saatu tuhottua, ja operaatio on pari kolme kuukautta myöhässä aikataulustaan. Aikataulun mukaan loput niistä olisi pitänyt saada tuhottua tällä viikolla. Sunday Timesin mukaan Assad linnoittaa alaviittien asumaa rannikkoseutua Latakiasta Turkin rajalle.

Assadin päämääränä on varautua tilanteeseen, jossa Syyria jaetaan useampaan osaan. Alaviitit, joihin Assadin perhe kuuluu, asuttavat rannikkoseutua; kurdit asuttavat maan pohjoisosaa, jossa ne ovat hyvin aseistautuneina pystyneet estämään Al-Qaidan ja muiden kapinallisten pääsyn alueelleen. Maan itäosaa ja osin Damaskoksen ympäristöä hallitsevat Al-Qaidaan löysästi liittyvät Jabhat Al-Nusra sekä Irakista tulleet ISIL-joukot ja muut. Nämä kuuluvat sunni-muslimeihin, mutta heidän joukoissaan on runsaasti ulkomailta tulleita pyssymiehiä, myös Euroopan maista ja Afrikasta. Israelin rajan tuntumaan on siirtynyt arviolta 30 000 Al-Qaidan kanssa liittosuhteessa olevaa aktivistia, mikä pakottaa Israelin suunnittelemaan pohjoisrajansa puolustuksen uudelta pohjalta.

Syyrian alaviittit ovat n. 12 % Syyrian asukasluvusta; 75 % on sunni-muslimeja. http://www.jpost.com/Home/Assad-armed-t ... ion-340081

6. PUOLUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon keskusteli torstaina Saksassa virkasisarensa Ursula von der Leyenin kanssa mahdollisuudesta vuokrata saksalaisia sota-aluksia suojaamaan Israelin kaasunporauslauttoja Välimerellä. Tilanne Lähi-Idässä on kroonisesti tasapainoton ja tullee olemaan sitä vielä arvaamattoman pitkän ajan. Kaasunporauslautat Välimerellä ovat hyvin haavoittuvia ja hyökkäys niitä vastaan voisi aiheuttaa laajan katastrofin koko Välimeren alueella.

Yaalon kertoo, että Israel kannattaa demokratiaa ja haluaisi, että alueella olisi useampi maa, joka ajattelee samoin. Käytännössä Israel on ainoa demokraattisesti hallittu maa alueella. Syyriassa, Turkissa ja Egyptissä on diktatuuri, Jordaniassa, ja Saudi Arabiassa monarkia, Gazassa nousi valtaan yksinvaltaisesti hallitseva terrorijärjestä Hamas, eikä kukaan osaa sanoa, kuka tai mikä virtuaalista Palestiinan valtiota tulisi hallitsemaan. Yaalon mainitsi, että Iranian hallinto on itsevaltaisesti hallittu teokratia, jolla on messiaanisia, apokalyptisiä tavoitteita. Irakin tilanne on surkea sekin, kurdit haaveilevat sielläkin omasta valtiosta, Al-Qaida toimii muualla maassa ja Iranin vaikutus tuntuu raskaana kaikkialla.

Ensimmäinen Israelin ulkopuolelle tehty sopimus kaasutoimituksista tehtiin Leviatan ja Tamar kaasulähteitten omistusyhtiöitten Noble Energy, Delek ja Avners ja PA:n alueella toimivan energiayhtiön yhtiön välillä, arvoltaan 1.2 miljardia NIS 20 vuoden ajaksi. Kaasu pumpataan putkia myöten Jeniniin rakennettavaan lämpövoimalaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... u4L3kBsNDQ

7. HAMAS on vetänyt Gazan turvallisuusaidan vierellä olevan sotilaallisen vyöhykkeen lähelle sijoittamansa pyssymiehensä, joiden tehtävänä oli estää toisten järjestöjen raketti-iskut Israelin puolelle. Tämän katsotaan tarkoittavan sitä, että Hamas on antanut niille vapaat kädet toimia parhaan käsityksensä mukaan. Gazasta on ammuttu 17 rakettia 17 ensimmäisen päivän aikana tammikuussa, ja se uskotaan lisääntyvän edelleen. Israelin turvallisuusjohto uhkaa suurella operaatiolla Gazaan, jolla Ismail Haniyehin hallitus kaadetaan ja Hamasin yksinvalta lopetetaan. Suunnitelma hallinnon luovuttamiseksi PA:lle tuntuu kuitenkin hätäiseltä ja harkitsemattomalta, sillä PA:n ja Fatahin ote Juudeassa ja Samariassa on heikko. Siellä oleviin pakolaisleireihin on soluttautunut salafisteja ja Al-Qaidan joukkoja, eivätkä PA:n poliisit uskalla mennä niihin ollenkaan. Vain IDF tekee ajoittain iskuja niihin vain joutuakseen vetäytymään kiivaan tulen alla. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... u4SDEBsNDQ

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Helmikuu
ViestiLähetetty: 03.02.2014 20:37 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Maanantai 03.02.14
Julkaistu maanantai, 3.2.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

MAANANTAI 03.02.14

1. Maanantaipäivä valkeni puolipilvisenä ja tuulisena, kuten ennustettiinkin, ja säätilan odotetaan jatkuvan lähes muuttumattomana ainakin muutaman päivän ajan. Pientä nousua päivälämpötilassa ennustetaan keskiviikoksi, mutta putoaa sitten pari astetta. Lämpötilat: Jerusalem 7 -11; Tiberias 14 -19; Suolameri 17 -22; Eilat 16 -24 +C-astetta. Sateita ei sitten saatukaan, vaikka kovasti niitä tarjottiin. Tuuli on epämukavan kylmä ainakin aamutuimaan.

2. Israelin ja USA:n johtajien välinen kiistely ulkoministeri John Kerryn kehyssuunnitelman todellisesta tarkoituksesta jatkuu korkealla tasolla. Puolustusministeri Moshe Yaalonin kiivaaseen hyökkäykseen yhtyivät useat ministerit, heistä äänekkäimmät talouden ministeri Naftali Bennett ja talonrakennusministeri Uri Ariel. Sunnuntaina kuoroon liittyi myös pääministeri Benyamin Netanyahu, joka suorin sanoin selvitti näkemyksensä Kerryn esittämistä vaatimuksista ja Israelin tilannearviosta kutsuen niitä moraalittomiksi ja perusteettomiksi. USA:n ulkoministeriön tiedottaja Jan Psaki vastasi niihin tuoreeltaan. Hän vakuutti, ettei Kerryn tarkoitus ollut uhata. ”Hän esittää havaintonsa varoituksen muodossa, mitä tulee tapahtumaan, ellei neuvotteluratkaisua saada syntymään: Israel tullaan eristämään lähes täysin, ja Israelin nykyinen vahva talous, jonka tasoa hän kutsui illuusioksi, tulee romahtamaan ulkomaankaupan tyrehtyessä boikottien vuoksi”.

Psaki selitti, että John Kerry vastustaa Israelin vastaisia boikotteja, vaikka sanookin niiden vahvistuvan. Israelissa katsotaan, että Kerryn lausunnot ovat itsensä toteuttavia profetioita, sillä esittäessään niiden mahdollisuuksia hän samalla rohkaisee niihin. Kerry selitti Mynchenin turvallisuuskonferenssissa pitämässään puheessa olevan 100 % varma, ettei nykyinen tasapainotila tule jatkumaan luvaten, että rauha tuo varallisuutta. Puolustusministeri Yaalon vastasi tähän, että Israel tulee selviytymään siitäkin. http://www.timesofisrael.com/kerry-boyc ... rt-us-says

3. IRANIN sotilasviranomaiset varoittavat Yhdysvaltoja, että jos se hyökkää Iraniin, sen vastauksella siihen ei tule olemaan mitään rajoja. Tällä he haluavat varoittaa, että paitsi Persianlahden alueella olevat USA:n tukikohdat tulevat olemaan Iranin vastaiskujen kohteina, sota tullaan ulottamaan myös Amerikan mantereelle.

IRAIN vallankumouskaartin apulaiskomentaja Hossein Salami totesi iranilaisen Fars-uutis-toimiston haastattelussa lauantaina, ettei USA:n sotilaallisen option mahdollisuus pelota heitä. ”He voivat turvautua tähän optioon, mutta heidän tulee ottaa vastuu sen tuhoisista seurauksista” Salami selitti jatkaen: ”USA:lla voi olla Iranin vastaisia vaihtoehtoja, mukaan lukien ilma-, ohjus- ja rajoitettu maahyökkäys. Nämä vaihtoehdot on tiedostettu, kaikkia mahdollisuuksia on tutkittu, ja meillä on täydellinen tiedusteluylivoima kaikissa näissä tapauksissa ja operatiivisessa strategiassa”. Salamin viittaus koskenee John Kerryn 23. tammikuuta Al–Arabiyan haastattelulausuntoon, jossa hän totesi, että jos Iran ei täytä sille Geneven sopimuksessa annettuja ehtoja, sotilaallinen vaihtoehto otetaan esiin, ja USA on valmistautunut tekemään, mitä sen tulee tehdä.

SALAMIN antaman lausunnon jälkeen Iranin puolustusministeri Hossein Dehgan käytti lähes samoja termejä puhuessaan Ruholla Khomeinin maanpaosta paluun vuosipäivänä. ”Maailman ylimieliset voimat ovat peloissaan Iranin korkean puolustustason vuoksi ja siksi ne muuttavat sanktioitaan ja uhkauksiaan lähes päivittäin”, hän sanoi Fars-uutistoimiston mukaan. Iranin vallankumouskaartin (IRGC) laivaston komentaja Ali Fadavi lausui näin: ”Sotilaallinen optio on naurettava, jopa John Kerryn lapsetkin pilkkaavat sitä”.

Iranin uhittelevista lausunnoista huolimatta P5+1 maat aikovat pitää seuraavan neuvottelu-tilaisuuden Iranin kanssa Viinissä 18. helmikuuta. Geneven sopimuksen mukaisia Irania koskevia rajoituksia oli tarkoitus alkaa soveltamaan 20. tammikuuta. Sopimuksen mukaan Iranin tulee lopettaa uraanin rikastaminen 20 %:n tasoon ja muuttaa siihen tasoon jo rikastettu uraanierä ydinvoimalan polttoaineeksi, lopettaa uusien sentrifugien asentaminen mutta voiden uusia rikkoontuneet, sekä sallia IAEA;n tarkastajien pääsyn sovittuihin kohteisiin. Iran tulkitsee sopimusten sanamuotoa eri tavoin sanoen, ettei siinä asetettu mitään rajoituksia Iranin ydinsuunnitelman jatkamiselle.

P5+1 maat puolestaan lupasivat helpottaa Iranin taloutta runnelleiden pakotteiden pahimpia kohteita. Ensimmäinen jäädytetty 500 miljoonan USD erä vapautettiin äskettäin. http://www.timesofisrael.com/iran-warns ... s-strikes/

4. Ranskan talousministeri Pierre Moscovici sanoi sunnuntaina Reutersin uutistoimiston mukaan, että Iranin sanktioitten poistuessa Iranissa aukeaa laajoja liikemahdollisuuksia. Hän totesi tämän puhuessaan LCI-TV:n ohjelmassa ranskalaisen liikemiesten tekemän kolmen päivän Iranin matkan alkaessa.

Hän painotti liike-elämän johtajien tekemän liikematkan Teheraniin, jossa he tapaavat iranilaisia virkailijoita ja johtavia liikemiehiä, osoittavan, että sanktioitten helpottaessa Iranissa on huomattavia taloudellisia mahdollisuuksia. Edellytyksenä kuitenkin on, että Iran toteuttaa lupaamansa ehdot. ”Vierailun merkittävimmän sanoman tulee rohkaista iranilaisia pitämään sanansa”, Moscovici vakuutti. ”Se on hyvin arkaluoteinen dokumentti”. Ranska hyväksyi muiden mukana sanktioitten vähentämisen 6 kuukauden ajaksi määrätyillä tuotteilla ja palveluissa. Sanktioitten helpottaminen alkaa näkyä kentällä.

Iranin apulaisulkoministeri Abbas Araqchi sanoi lauantaina, että hänen maansa on saanut ensimmäisen 4,2 miljardin USD erän helmikuun 1.päivänä. AFP raportoi, että Medefin vientijärjestön 110 hengen delegaatio matkustaa Teheraniin maanantaina keskustelemaan iranilaisten viranomaisten kanssa sanktioitten helpottaessa voittaakseen takaisin aiemmat tuottoisat liikesuhteensa. Sanktioitten ollessa voimassa sopimuksia ei allekirjoiteta. Renault ilmoitti aloittaneensa autojensa viennin Iraniin, ja että iranilainen Renault halpamalli Tondar uudistaa toimintansa vuoden 2014 aikana, perustuen Renaultin Logan mallistoon. Myös sen kotoinen kilpailija PSA Peugeot Citroen toivoo pääsevänä pureutumaan uudelleen Iranin markkinoille. Iranin virkailijat kuitenkin jatkavat länsimaitten ja Israelin vastaisia lausuntojaan, joskin terminologia on sävyltään lieventynyt. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... u864UBsNDQ

5. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas antoi haastattelun New York Timesin vakio-journalistille Thomas Friedmanille, jota Israelissa pidetään arveluttavana hänen läheisten suhteittensa vuoksi presidentti Obaman kanssa. Mutta juuri siitä syystä hänen artikkeleillaan on oma merkityksensä, koska niissä luodataan Obaman ajatusmaailmaa ja päätöksentekoa. Abbas kertoi haastattelussa asioita, joita hän on aiemmin ehdottomasti kieltänyt. Hän sanoi suostuvansa siihen, että IDF:n joukot jäävät Juudean ja Samarian alueille viiden vuoden ajaksi, jonka jälkeen NATO:n joukot voisivat ottaa turvallisuusvastuun ilman määräaikaa. Kerryn suunnitelman mukaan IDF voisi jäädä sinne 10 -15vuoden ajaksi.

ABBAS oli koivin joviaalisella tuulella. Hän sanoi maansa olevan aseistamaton, ja NATO:n joukot olisivat kaikkialla, kaikilla rajoilla ja raja-asemilla puolustaen sekä heidän että Israelin turvallisuutta, joten mitä pelättävää tässä olisi? ”Viiden vuoden kuluttua maani olisi puhdas miehityksestä”, Abbas maalaili. Hän osoitti sanansa nimenomaan Netanyahulle kutsuen häntä pahimmaksi esteeksi, sillä ”jos hän uskoo rauhaan, kaikki sujuu kuin rasvattuna”. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... u9HjkBsNDQ

6. JERUSALEMIN kaupunki ilmoitti sunnuntaina lopettavansa turvallisuusjärjestelyt Ranskalaisella kukkulalla olevalle koululle. Alue sijaitsee lähellä arabilähiötä, josta toistuvasti tulee arabinuoria kukkulalle uhkaillen asukkaita ja iltaisin valloittaen puistoja, jonne kukaan ei uskalla mennä illan hämärtyessä.

Kaupungin tarjoaman järjestelyn mukaan turvallisuusvirkailija turvaa koululasten matkan kodeistaan bussipysäkille, mutta nyt kaupunki uhkaa poistaa tämän. Kukkulan asukkaat ovat nousseet vastarintaan ja uhkaavat pysäyttää koulutyöskentelyn sulkemalla koulutilat. Ranskalaisen Kukkulan vieressä sijaitsevan Heprealaisen Yliopiston opiskelijat valittavat samoin, että paikalliset arabit häiritsevät ja lähentelevät heitä heidän liikkuessaan yliopiston ulkopuolella. Arabit uhkailevat heitä sanoen, ettei heillä ole mitään asiaa alueella. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... u9LJEBsNDQ

7. ISRAELISSA on noussut kova keskustelu BDS:n aloitettua kampanjan Maale Adumimin kaupungissa toimivaa SodaStream yhtiötä vastaan. SodaStream syyttää kansainvälistä hyväntekeväisyysjärjestöä OXFAM, että se rahoittaa BDS toimintaa. SodaStream yhtiön palveluksessa on sekä juutalaisia että arabeja, joille maksetaan yhtä suuri palkka ja he nauttivat samoista eduista kuin muutkin työntekijät. OXFAMIN palveluksessa toimi järjestön lähettiläänä ja mainostajana tunnettu näyttelijä Scarlet Johansson, joka sanoi irti 8-vuoden sopimuksensa saatuaan tietää, että järjestö tukee ja rahoittaa BDS-toimintaa, joka tähtää Israelin eristämiseen ja israelilaisten tuotteiden syrjimiseen.

OXFAMIN kansainvälisen median johtaja Matt Grainger sanoi puolustukseksi, ettei OXFAM rahoita BDS toimintaa, eikä toimi Israelin vastaisesti, mutta järjestö vastustaa israelilaisia ja muita yhtiöitä ja liikeyrityksiä, jotka toimivat vihreän linjan itäpuolella. Tämän on melkoinen tunnustus hyväntekeväisyysjärjestön johtajatason henkilöltä, koska tämän kaltaisten järjestöjen oletetaan toimivan politiikan ulkopuolella harjoittaen riippumattomuutta. http://www.jpost.com/International/Soda ... BDS-340158

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Helmikuu
ViestiLähetetty: 04.02.2014 19:30 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Tiistai 04.02.14
Julkaistu tiistai, 4.2.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

TIISTAI 04.02.14

1. VIIME yön aikana oli satanut, ainakin sen verran, että maa oli aamulla märkänä. Sääennuste lupaa sadetta täksi päiväksi koko maahan lämpötilan pysytellessä suhteellisen alhaalla. Huomiseksi luvataan kuitenkin aurinkoista säätä, joka torstaina muuttuu ennusteen mukaan puolipilviseksi. Eilen auringon paistaessa lämpimästi näin ensimmäisen västäräkin, joka pitkää pyrstöään heilutellen tepasteli Mevo Aravan katua pitkin. On sillä raukalla pitkä matka Suomen suveen, mutta joka kevät se pakkaa laukkunsa ehtiäkseen mukaan luonnon vääjäämättömään kiertokulkuun, samoin kuin suomalaiset varaavat lentopaikkoja aikaisin talvella päästäkseen toteamaan Israelin kevään ja heräävän luonnon sen puhjetessa täyteen loistoonsa, joka kuitenkin pian lakastuu auringon paahteessa. ”Katselkaa kedon kukkia, kuinka ne kasvavat. Eivät ne työtä tee eivätkä kehrää, kuitenkin Minä sanon teille: Ei Salomo kaikessa loistossaan ollut niin vaatetettu kuin yksi niistä”. (Lk.12:27) ”Kaikki liha on kuin ruoho ja kaikki kauneus kuin kedon kukkanen, ruoho kuivuu ja kukkanen varisee, mutta Herran sana pysyy iankaikkisesti. Ja tämä on se Sana, joka on teille ilosanomana julistettu”. (1. Pt.1:24 -25) Lämpötilat: Jerusalem 5 -10; Tiberias 12 -19; Suolameri 13 -22; Eilat 11 -21 +C-astetta. Huomenna lämpötilan ennustetaan nousevan Jerusalemissa parin asteen verran, mutta Tiberiassa laskevan asteen verran, yöllä 3 astetta.

2. USA:n viranomaiset, jotka eivät halua antaa nimeään, sanovat, että neuvottelut Israelin ja PA/PLO:n välillä vaativat enemmän aikaa kuin aiemmin oletettiin. Kerryn neuvotteluille antama aika umpeutuu parin kuukauden päästä, eikä mistään ole vielä sovittu. Kerryn ja hänen tiiminsä laatima kehyssuunnitelma oli tarkoitus julkistaa kuun vaihteessa, mutta sen julkisuuteen vuotaneen sisällön saaman rajun vastustuksen vuoksi se on vedetty uudelleen työpöydälle uutta hiontaa varten, että molemmat osapuolet voisivat hyväksyä sen.

KEHYSSUUNNITELMAN saama vastustus on kehittynyt sekä Israelissa että PA/PLO:n johdossa henkilökohtaisiksi hyökkäyksiksi Kerryä vastaan. Israelissa Kerryä syytetään antisemitismistä ja PA:n taholta Kerryn syytetään uhanneen Abbasia Jasser Arafatin kohtalolla, ellei hän suostu edes kohtuullisiin myönnytyksiin. PA:n taholla tämän katsotaan todistavan, että Israel myrkytti Arafatin USA:n luvalla ja uhkaavan Abbasin henkeä. Pääministeri Netanyahu sanoi, että Israelia kohtaan suunnattu painostus ja uhkaukset ovat moraalittomia ja epäoikeuden-mukaisia. Kerryn taholta vastattiin, että Kerry on erityisen harmistunut syytöksistä, että hän olisi Israelin vastainen, ja että hän ehdottomasti vastustaa taloudellista painostusta Israelia vastaan. Hänen viittauksensa niihin oli tarkoitettu varoitukseksi siitä, mitä tulee tapahtumaan, elleivät rauhankeskustelut tuota toivottua tulosta, USA:n ulkoministeriön taholta selitetään. Kerryn toimista ilmenee, ettei hänellä ole mitään tunnesiteitä Israelin maahan ja sen kansaan enempää uskonnollisella kuin käytännöllisellä tasolla.

PA/PLO:n ilman mandaattia toimivan puheenjohtajan Mahmoud Abbasin New York Timesin myönnytykset IDF:n joukkojen pysyttelemiseksi Juudean ja Samarian alueilla 5 vuoden ajan sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen ja hänen esityksensä niiden korvaamiseksi sen jälkeen vuosikymmenen ajaksi NATO:n joukoilla, katsotaan enemmän asemansa varmistamiseksi siinä tapauksessa, etteivät neuvottelut tuota tulosta, minkä jälkeen etsitään syyllistä. Israelin taholta tyrmätään esitys ulkomaisten joukkojen käyttämisestä Israelin turvallisuuden takaamiseksi ehdottomasti, sillä kaikissa esimerkkitapauksissa YK:n joukot ovat vetäytyneet ilman taistelua joutuessaan vastakkain päättäväisen vihollisen eteen. Myös Kerryn suosittama Jordanin laakson suojaaminen teknologian tarjoamilla kaikkein viimeisimmillä vaihtoehdoilla varustetulla turva-aidalla ja miehittämättömillä valvontakoneilla ei vastaa Israelin vaatimia turvatakuita, sillä siihen tarvitaan IDF:n sotilaan saappaan jälkeä. ”Mihin paikkaan te jalkanne astutte, se on oleva teidän”. (5. Ms 11:24)

http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vCEaUBsNDQ

3. PRESIDENTTI Barack Obaman kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Susan Rice vastasi Israelissa ilmenneisiin syytöksiin, että Kerry uhkailee Israelia. Rice kirjoitti useilla twitter-sivuillaan, että Kerryä vastaan esitetyt henkilökohtaiset syytökset ovat täysin perusteettomia ja hylättäviä. ”Kerryn maine Israelin turvallisuuden ja vaurauden tukijana on kallionluja (rock solid). Potus (?) ja sihteeri Kerry ovat antautuneet neuvotteluille, joilla turvataan sekä Israelin että palestiinalaisten tulevaisuus. Rice kirjoitti viimeisessä twitter-artikkelissaan, että ”USA:n hallitus on ollut selkeä ja yksimielinen siinä, että me hylkäämme yritykset Israelin boikotoimiseksi ja sen laillisuuden kyseenalaistamiseksi”.

Apulaispuolustusministeri Danny Danon totesi, että Israel haluaa neuvotella, mutta ei sihteeri Kerryn uhkausten alaisena. Pääministeri Benyamin Netanyahu vastasi Kerryn uhkauksiin todeten: ”Yritykset asettaa Israelin vastaisia sanktioita on moraaliton ja epäoikeudenmukainen, eivätkä ne tuota tulosta. Ensiksi ne vahvistavat palestiinalaisia pysyttelemään omaksumissaan liikkumattomissa asemissaan, ja toiseksi mikään painistus ei saa minua luovuttamaan Israelin valtion elintärkeitä intressejä, eikä varsinkaan Israelin kansan turvallisuutta koskevia. Siksi kumpikaan ei tule onnistumaan”. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vCLRkBsNDQ

4. JORDANIAN ulkoministeri Nasser Judeh sanoo, ettei Jordania tunnusta Israelin juutalaisuutta. Hänen kieltonsa taustalla on jordanialaisten pelko, että Jordaniasta tulee palestiinalaisvaltio. ”Kuka tahansa, joka uskottelee, että Jordaniasta tulee jonkun toisen valtio, elää illuusiossa”, hän sanoi parlamentin jäsenille sunnuntai-iltana. ”Koskien huhuja, jotka koskevat juutalaista valtiota, Jordanian pysyvä asenne – samansuuntainen palestiinalaisten asenteeseen – on se, että tätä formulaa ja esitystä ei voida hyväksyä”, kuten Petra News Agency raportoi. Judeh viittasi ilmeisesti Kerryn kehyssuunnitelmaan, jossa Israel tunnustetaan juutalaisena valtiona.

Judeh esitteli puheessaan Jordanian asettamat periaatteet rauhanneuvotteluihin ennen sopimusta. Tämä on ensimmäinen dokumentti, jossa Jordania yksilöi omat intressinsä. Judehin esittämät teemat ovat samansuuntaiset PA/PLO:n esittämien vaatimusten ja varausten kanssa, mutta päällimmäisenä on varoitus, ettei Jordania hyväksy suunnitelmaa, jossa ei täysin huomioida Jordanian intressejä, erityisesti pakolaisongelmaa ja Jordanian länsirajan turvallisuuden varmistamista. Jordania ei hyväksy PA/PLO:n partioita rajalleen.

JORDANIA solmi rauhansopimuksen Israelin kanssa 1994, ja vuonna 1988 se luopui kaikista vaatimuksistaan Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin alueilla, kuitenkin pysyttäen Temppelivuoren ja muiden islamin pyhien paikkojen suojelijan aseman. Jordaniassa on arviolta 2 miljoonaa palestiinalaista pakolaista, ja määrä on kasvanut kolmeen miljoonaan Syyrian pakolaisten vuoksi. Jordania antoi heille kansalaisuusoikeuden, mutta on sittemmin peruuttanut ne tuhansilta. Gazasta tuli 200 000 pakolaista, joille ei koskaan myönnetty kansalaisuutta. Jordanian asukasluku on nyt n. 6.4 miljoonaa.

JORDANIAN pelkona on, että jos Israel tunnustetaan juutalaisena valtiona, se vähitellen pakottaa Juudean ja Samarian asukkaita muuttamaan Jordaniaan. Tämä tulisi muuttamaan sen muutenkin herkkää väestörakennetta, jossa palestiinalaisperäisten osuus väestöstä on 65 -70 %. UNRWA:n Jordanian pakolaisleireissä asuu pari miljoonaa palestiinalaista.

Kuningas Abdullah II:n asema ei ole kadehdittava, sillä hän ei ole alkuperäinen jordanialainen, Englanti asetti Husseinin suvun Jordanian valtaistuimelle. Hänen hallintonsa lepää pääosin maan beduiiniväestön uskollisuuden varassa, mutta maassa on vahvistumassa islamilaiset ääriainekset, joista Muslimiveljeskunta on vahvin. Arabikevät on tulossa. http://www.timesofisrael.com/fearful-of ... -chimes-in

5. Yarmoukin pakolaisleiri Syyriassa on ollut 7 kuukautta Syyrian armeijan piirittämä pyrkiessään karkottamaan leiriin pesiytyneet kapinallisten joukot. Leirissä asuu kaikkiaan 150 000 Palestiinan pakolaista, jotka 1950-luvulla muuttivat asumaan sinne. Piirityksen vuoksi ruokatarpeet ja kaikki muut normaaliin elämään kuuluvat välttämättömyystarvikkeet ovat huvenneet hälyttävästi, ja ihmisiä kuolee nälkään ja tauteihin. Monimutkaisten neuvottelujen jälkeen joulukuun lopulla solmitun sopimuksen jälkeen ruokatarpeita voitiin viedä leiriin. Tuhansittain ihmisiä on päässyt pakenemaan leiristä henkensä kaupalla, mutta 18 000 jäi sinne ilman toivoa elämän helpottumisesta. Ihmiset keräävät ruohoja ja luonnonkasveja kaktuksesta lähtien voidakseen ruokkia perheensä.

Pakolaisleirissä toimii UNRWA, joka normaalioloissa on huolehtinut leireistä järjestämällä opetusta ja ruokatarpeita, mutta asukkaat huolehtivat itse sen hallinnosta ja järjestyksestä. Piiritysoloissa nämä ovat tietenkin romahtaneet, ja leiriin tunkeutuneet ääri-islamilaiset valvovat sitä soveltaen islamin sharia-lakia. Sovittelukomitea, joka neuvotteli sopimuksen ruoka-avusta, sanoo, että leirin lääkäri tarkastaa leiristä ulos haluavien kunnon, ja antaa luvan vain kaikkein vaikeimpien tapausten poistumiseksi humanitäärisistä syistä. Useimmilta vaaditaan omaisten esittämä pyyntö leirin ulkopuolelta. http://www.timesofisrael.com/palestinia ... yria-camp/

6. Israelissa tehty lakiesitys voi tultuaan hyväksytyksi aiheuttaa sen, että Shimon Peres on maan viimeinen presidentti. Professori Dan Shechtmanin haave päästä presidentin linnaan voi jäädä pelkäksi haaveeksi. Presidentin asema on Israelissa lähes puhtaasti seremoniallinen, eikä hänen edellytetä osallistuvan maan politiikkaan, vaikka monet ovat siihen sortuneet, eikä Peres ole ollut siinä heikoin. Lakiesityksen presidentin viran kaseeraamiseksi teki Zebulunb Kalfa (Juutalainen Koti). Presidentin instituutin vuosittaiset kulut valtiolle ovat 17.6 miljoonaa USD. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vCtB0BsNDQ

7. Gazan pohjoisosassa maanantaina oman tulen surmaama kapteeni oli Tal Nahman (21-vuotias) kotoisin Nes Zionasta. Hän sai surmansa rutiinioperaation aikana pyrkiessään selvittämään, miten estää tienvarsimiinojen asettamista turvallisuusaidan varteen, sekä miten estää aidan kautta Israeliin pyrkiviä terroristeja. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vCvG0BsNDQ

Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Helmikuu
ViestiLähetetty: 05.02.2014 12:08 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Keskiviikko 05.02.14
Julkaistu keskiviikko, 5.2.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

KESKIVIIKKO 05.02.14

1. TAIVAS näyttää tänään olevan lähes pilvetön, vain heikkoja sumuisia pilviä taivaanrannan reunoilla, mutta lämpötila oli aamulla pistävän kirpeä, kaksi +astetta, maan pohjoisimmassa kärjessä Kiryat Shmonassa pari pakkasastetta. Lämpötilan ennustetaan kipuavan päivän aikana Jerusalemissa kymmeneen lämpöasteeseen ja nousevan muuallakin maassa, mutta pysyttelevät alhaalla ainakin huomisen päivän, joskin parin asteen nousua ennustetaan. Huomiseksi ennustetaan puolipilvistä säätä. Kinneretin vedenpinta nousi 10 sm tiistain aikana, mikä antaa pientä lohtua tiedoille, että tammikuu oli ennätyksellisen kuiva ja sateeton. Suolameren vedenpinta jatkaa hälyttävää laskuaan. Lämpötilat: Jerusalem 10 -2; Tiberias 16 -5; Suolameri 20 -9; Eilat 20 -8 +C-astetta.

2. ISRAELIN korkein oikeus sohaisi ampiaispesään tehdessään päätöksen, jonka mukaan valtion Haredi-opiskelijoille heinäkuun lopussa 2012 Tal-lain mukaan maksettava stipendi on jäädytettävä, kunnes Knesset on hyväksynyt sitä korvaavan uuden lain. Päätöksen johdosta talousministeri Yair Lapid keskeytti stipendin maksun 3 000:lle Haredi-opiskelijalle. Talouden ministeri Naftali Bennett arvosteli kirpeästi korkeimman oikeuden päätöstä todeten, että oikeuden olisi pitänyt odottaa, kunnes asiaa koskeva lakiesitys, joka on komiteakäsittelyssä, olisi ehditty vahvistaa Knessetissä.

Haredi-kansanedustajat kieltävät korkeimman oikeuden päätöksen kiivain sanoin sanoen, että korkein oikeus puuttui päätöksellään lain säätämisprosessiin. He kutsuivat päätöksen tehnyttä instituutiota ”Haredi-kansan viholliseksi, joka kylvää kansaan sisällissodan siemeniä”. Useat painostusryhmät, kuten Movement for Quality Government ja Hiddush, joka vaatii uskonnollista vapautta ja tasa-arvoa, olivat valittaneet asiasta korkeimpaan oikeuteen vanhentuneen Tal-lain mukaisten stipendien maksamista vastaan Haredi-opiskelijoille. Valtion maksama stipendi oli Tal-lain mukaan 500 NIS kuukaudessa, mutta se pudotettiin puoleen sen jälkeen, kun Tal-laki poistettiin. Korkein oikeus päätti stipendin poistamisesta, vaikka oikeusministeriö oli kehottanut jatkamaan stipendejä, kunnes kysymys ehditään hoitaa lainsäädännöllä. Oikeus ei kuitenkaan päättänyt valitusten mukaisesti asepalvelukseen velvoitettujen Haredi-opiskelijoitten värväämistä välittömästi, vaan antoi valtiolle kehotuksen maaliskuun loppuun mennessä antamaan selvityksen lain käsittelystä. http://www.jpost.com/National-News/Hare ... vas-340333

3. JUUDEAN ja Samarian alueilla toimivat juutalaisyhtiöt ovat huolestuneina seuranneet keskusteluja maailmalla ja erityisesti EU-maissa leviävästä Israelin vastaisesta boikotista, joka viimeiseksi on kohdistunut Israelin suurimpiin pankkeihin, joiden ne väittävät rahoittavan yrityksiä, jotka toimivat Juudeassa ja Samariassa. Times of Israel käsittelee kysymystä artikkelissaan tarkastellen muutamia yrityksiä, joiden toiminta on joko osittain tai kokonaan noilla ”kiistanalaisilla alueilla”. Yhtiöt, joiden tuotannosta suurin tai huomattava osa menee EU-maihin, tuntevat sanktiot tai niillä uhkaamiset kipeästi liiketoimissaan, mutta toiset katsovat, ettei niillä ole ratkaisevaa merkitystä.

Sanktioitten alkuvaihe käsittää Juudeassa ja Samariassa toimivien israelilaisten yhtiöitten tuotteiden merkinnän valmistuspaikasta, mikä asettaa valinnan viime kädessä ostajan harkinnan varaan, mutta sen vaikutus tuntuu jo välittäjissä, jotka mieluummin harjoittavat liiketoimiaan yhtiöitten kanssa, joilla ei ole vastaavia uhkakuvia. Yhtiöt eivät itsenäisesti voi tehdä paljoakaan sanktioitten poistamiseen, ja siksi ne odottavat, että valtio tarttuisi kysymykseen nykyistä tarmokkaammin.

Esimerkkitapauksena on Maale Adumimissa toimiva SoodaStream, joka nousi lehtien otsikoihin Scarlet Johanssonin tapauksen yhteydessä, ja joka valmistaa kodeissa käytettäviä soodakoneita. Toisina ovat Barkan teollisuusalueella Jerusalemin pohjoisosassa sijaitseva tehdas Lipski; Psakot viininvalmistuslaitos; sekä Rami Levy Kashikma Market, jonka supermarket ketjulla on kolme markettia Juudean ja Samarian alueilla, ja jotka työllistävät 2000 palestiinalaista. Lipskin 90 työntekijän määrästä puolet on palestiinalaisia, ja Barkanin 20 työntekijästä 4 on palestiinalaisia. SoodaStream Maale Adumimin tehtaan työntekijöistä puolet on palestiinalaisia, joille maksetaan sama palkka kuin muillekin ja yhtiö huolehtii heidän kuljetuksestaan koteihinsa.

Juudeassa ja Samariassa toimivien yhtiöitten on vaikea ymmärtää, millä tavoin niiden toiminta on vastoin rauhanneuvotteluja ja mikä on sanktioitten perimmäinen tarkoitus, koska eivät ne ainakaan lisää yhteisymmärrystä PA:n arabien ja juutalaisten välillä. Ei voi välttyä ajatukselta, että kaiken takana on Euroopan juutalaisviha ja antisemitismi. http://www.timesofisrael.com/for-some-w ... ott-threat

4. PAAVI Francis(cus) I toteuttanee suunnitellun matkansa Israeliin 24 – 26. toukokuuta, jonka aikana hän vierailee myös Jordaniassa ja PA:n alueella. Rabbi Sergio Bergman, Argentiinan parlamentin jäsen ja läheinen ystävä paavin kanssa, sanoo Makor Rishon uutisen mukaan, että paavin tarkoitus on esittää itsensä palestiinalaisten Che Queverana. Paavi pitää suuren messunsa Betlehemissä eikä Jerusalemissa painottaakseen tällä palestiinalaisten kamppailua itsenäisyytensä puolesta. Häntä ei häiritse ollenkaan Abbasin Betlehemin joulujuhlassa antama väittämä, että Jeesus Nasaretilainen oli palestiinalainen.

Apulaisulkoministeri Zeev Elkin kuitenkin kiistää uutisen ja toteaa, että vaikka se olisi tottakin, heillä on keinot estää sen toteutuminen. INN:n artikkelin mukaan tämä on varsin ironista, sillä PA:n hallinnon alla kristittyenemmistöinen kaupunki on menettänyt valtaosan kristityistä asukkaistaan PA:n heitä vastaan kohdistaman painostuksen ja suoranaisen vainon vuoksi siten, että kaupungin väkiluvusta on enää alle 20 % kristittyjä ja vähenee jatkuvasti. Vaikka Elkin kiistää Makor Rishonin tiedon, paavilla on selviä marxistisia mieltymyksiä.

Jerusalemin Temppeli-instituutin johtaja rabbi Yisrael Ariel toteaa, että vastoin Elkinin vakuutusta, paavin vierailun aikana Siionin vuorella Davidin haudan yläkerroksessa sijaitseva viimeisen ehtoollisen yläsali cenacle voidaan virallisesti luovuttaa Vatikaanille. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vHx7kBsNDQ

5. PA:n pääneuvottelija Saeb Erekat jatkaa räikeitä hyökkäyksiään Israelia vastaan, jota hän kutsui rasistiseksi valtioksi, jota maailman ei tulisi vain boikotoida vaan rangaista. Hän esitti näkemyksensä Mynchenin konferenssissa. Hän totesi, miten Tzipi Livni syyttää heitä siitä, etteivät he halua rauhaa. Hän vastasi siihen, että ”Israel harjoittaa apartheidia, jota edes Etelä-Afrikassa ei harjoitettu. Siksi maailman tulee nousta tätä rasistista maata vastaan, todeta se syylliseksi ja rangaista sitä”.

”Minä kerron koko maailman silmien edessä, ettei me muuteta historiaamme, aluettamme emmekä kulttuuriamme. Me olemme laillisia Palestiinan lapsia, emmekä tunnusta Israelia juutalaisena valtiona”, Erekat messusi maailman silmien edessä Maan uutistoimiston mukaan. Sen jälkeen hän esitti väitteen, että ”Palestiinan kansa on alkuperäinen kanaanilainen kansa, joka asui alueella 5 500 vuotta ennen kuin Joosua Ben Nun poltti meidän kaupunkimme Jerikon”. Miten tällaisten haihattelijoiden kanssa voi rakentaa rauhaa järjellisin perustein, niin kaukana he ovat todellisuudesta?

Erekat tapasi John Kerryn Washingtonissa viime viikolla todeten, ettei Kerry esittänyt mitään uusia näkemyksiä, mutta että kehyssopimuksen julkistaminen viivästyy osapuolten kaukana toisistaan olevien mielipiteitten vuoksi ja siksi, ettei Israel hyväksy kahden valtion periaatetta. Hän sanoi, että ”heinäkuusta 2013 lähtien, jolloin neuvottelut aloitettiin, Israel on aloittanut 10 000 ”setleritalon” rakentamisen, tuhonnut 219 palestiinalaistaloa ja surmannut 40 palestiinalaista”.

Israelin oikeisto on kriittisin sanoin tuominnut John Kerryn Israelia uhkaavat seuraukset, jos rauhanprosessi ei tuota tulosta. Hän sanoi Mynchenin konferenssissa, ettei nykyinen tasapinotilanne voi jatkua ennustaen, että Israel tulee joutumaan maailmanlaajuisen boikotin ja laittomuusjulistuksen alaiseksi. PA/PLO uhkaa aloittaa uudelleen valtionsa tunnustamiskysymyksen käsittelyn kansainvälisissä instansseissa, ennen muuta YK:n elimissä ja Haagin ICC oikeudessa. http://www.timesofisrael.com/world-shou ... icial-says

6. Times of Israel julkistaman tutkimuksen mukaan Netanyahu on edelleen suosituin ehdokas jatkamaan pääministerikauttaan 8 vuoden jälkeenkin niin kauna, kuin haluaa. Kaiken varalta tutkimuksessa pyritään selvittämään, ketkä olisivat mahdolliset seuraaja-ehdokkaat. Heistä suosituimmat ovat puolustusministeri Moshe Yaalon ja toisena Naftali Bennett. Kolmantena mainitaan Moshe Kahlon, joka on melko tuntematon. Vasemmistolla ei ola yhtään varteenotettavaa ehdokasta. Tutkimukset tuloksia voi tarkastella alla olevassa linkissä. http://www.timesofisrael.com/yaalon-lib ... netanyahu/

Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Helmikuu
ViestiLähetetty: 06.02.2014 14:08 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Torstai 06.02.14
Julkaistu torstai, 6.2.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

TORSTAI 06.02.14

1. PÄIVÄSTÄ näyttää tulevan aurinkoinen, sikäli kuin aamupäivän enteisiin on luottamista, mutta ilma tuntui kylmältä ja ikävältä, eikä postimies ollut tuonut vielä lehteä. Toi JP:n sijaan hepreankielisen Maariv-lehden, jota minun kielitaidolla ei pysty lukemaan. Siispä toimitaan internetin avulla, siellä on runsaasti uutisia, joista siivilöidä tärkeimpiä. Lämpötilat: Jerusalem 4 -11; Tiberias 4 -17; Suolameri 10 -20; Eilat 9 -19 +C-astetta. Taivas pysyttelee puolipilvisenä pari päivää lämpötilan hieman noustessa, sapatiksi luvataan aurinkoista.

2. USA:n ulkoministeri John Kerry, joka näyttää ottaneen elämäntehtäväkseen pakottaa Israel suostumaan rauhaan PA/PLO:n kanssa Auschwitzin rajoin, joilla sen turvallisuus lepää vankasti ääri-islamilaisten hyvän tahdon varassa. On hyvin luultavaa, että Fatahin otteen heiketessä valtaan nousevat Hamas ja Islamic Jihad, joiden tavoitteensa on Israelin tuhoaminen ja ääri-islamilaisen kalifaatin perustaminen sen raunioille. Kerry alkanee tuntea mahdottomuuden paineen sydänalassaan, sillä hän vannoo jättävänsä politiikan eikä asettuvansa presidenttiehdokkaaksi Obaman jälkeen. Hän sanoo henkilökohtaisista hyökkäyksistä häntä vastaan, että häntä on uhattu todellisin luodein eikä hätkähdä vähästä.

Kerryn olisi kuitenkin syytä miettiä Ariel Sharonin kohtaloa, joka epärehellisin keinoin pakotti juutalaisasukkaat Gazasta ja kolmesta Samarian kylästä rehvastellen, että hänen sukunsa miehet ovat pitkäikäisiä voidakseen toteuttaa näkynsä Juudean ja Samarian tyhjentämiseksi juutalaisista. Rabbit asettivat kuolemankirouksen hänen ylleen. Parin kuukauden jälkeen hän sai massiivisen aivoverenvuodon vajoten koomaan, mihin hän kuoli 9 vuoden kuluttua. Kerryä vastaan on asetettu samankaltainen uhkaus varoituksella, että Kerryn tulee tiedostaa, ketä vastaan hän taistelee, ei Israelia vaan Israelin Jumalaa vastaan.

Rabbien muodostama ”Komitea Israelin maan ja sen kansan pelastamiseksi” lähetti Kerrylle sunnuntaina pitkähkön kirjeen, jossa sanotaan mm: ”Pyhän Toran voimalla me kehotamme teitä lopettamaan välittömästi noiden tuhoisten sopimusten saavuttamisen – jotta kaikki siihen osallistuneet välttyisivät taivaalliselta rangaistukselta”. INN kertoo alkuperäisessä artikkelissaan, miten rabbien komitea varoittaa Kerryä hänen hyökkäävästä asenteestaan juutalaista valtiota kohtaan kärkevästi kritisoiden hänen suunnitelmiaan perustaa arabi-pääkaupunki Jerusalemiin PA:n puheenjohtajaa Mahmoud Abbasia varten ja pakottaa Israel vetäytymään 1949 aselepolinjoille. Viikonvaihteen aikana Kerry uhkasi Israelia kansainvälisellä boikotilla ja jopa kolmannella intifadalla, jos neuvottelut epäonnistuvat.

Rabbien kirjeessä selitetään: ”Teidän lakkaamattomat yrityksenne pakkolunastaa Pyhän Maan keskeiset osat ja ojentaa ne Abbasin terrorijengille on sodanjulistus maailman-kaikkeuden Luojaa ja Hallitsijaa vastaan. Sillä Jumala antoi koko Israelin maan esi-isillemme Abraham, Isaac ja Jacob, että he testamenttaavat sen ikuisena perintöosana jälkeläisilleen, juutalaiselle kansalle maailmanaikojen loppuun saakka”.

Kerrylle lähetetyn kirjeen allekirjoittivat useat johtavat rabbit: Haifan rabbiinisen oikeuden emeritusjohtaja Gedalya Axelrod; Temppeli-instituutin johtaja rabbi Yisrael Ariel; Migdal Haemekin rabbi Ben Tzion Grossman; Maimonideen täydellisen koodin Instituutin dekaani rabbi Shalom Dov Wolpo sekä Kiryat Shmuelin Yeshivan dekaani rabbi Yigal Pisam.

Rabbit muistuttavat Kerryä, että karkottaessaan 20 % Juudean, Samarian ja Jordanin Laakson hyvin voivista juutalaisista hän aiheuttaisi välittömästi Israelille samankaltaisen turvallisuus-uhkan, kuin Gazan karkotukset muuttaen heidän vapauttamansa alueet islamin rakettien laukaisualueiksi. Kirjeessä muistutetaan edelleen, että Kerryn suunnitelman mukaan kymmenet tuhannet juutalaiset asukkaat karkotettaisiin ammateistaan, tuhoten heidän elämänsä rahoituksellisesti, taloudellisesti ja psykologisesti, kuten tapahtui Gazasta karkotetuille, jotka pakotettiin muuttamaan vauraista yhteisöistä, ja joista monet 8 vuoden jälkeen edelleen kärsivät tuhoisten karkotusten jälkiseurauksista.

Kirjeessä muistutettiin myös raamatullisesta historiasta: ”Jos jatkatte tuhoon johtavaa tietänne, te varmistatte itsellenne ikuisen häpeän juutalaisessa historiassa aiheuttaessanne onnettomuuden juutalaiselle kansalle – kuten Nebudnessar ja Titus, jotka omana aikanaan tuhosivat ensimmäisen ja toisen Temppelin ja koko Jerusalemin pyhän kaupungin, ja jotka taivaallisena rangaistuksena lopulta tuhosivat itsensä”.

Tunnetut kristillisten kirjojen kirjailijat ovat huomioineet rabbien Kerrylle lähettämän kirjeen. Yksi heistä on Carl Callups, jonka julkaisi kirjan ”Rabbi, joka löysi messiaan; Kertomus rabbi Yitzhak Kadurista ja hänen lopunaikaa koskevasta profetiastaan”. Hän kertoo WND:n haastattelussa, että se on samantapainen kirous, kuin se, mikä asetettiin Sharonin päälle. Toinen kristillinen kirjailija Jim Bramlet, joka toteaa: ”Uskon rabbien olevan oikeassa. Obama, Kerry ja muut asiaan liittyvät tulevat kärsimään Jumalan tuomion siitä, mitä he ovat tekemässä tai aikovat tehdä Israelille”. http://www.wnd.com/2014/02/divine-wrath ... errys-head

3. Talouden ministeri Naftali Bennett totesi Israelin Radion ohjelmassa, ettei Israelin tule kärsiä USA:n ulkopolitiikan virheistä, joita se on tehnyt useita Lähi-Idässä. Hän vakuutti samalla tekevänsä kaikkensa, ettei USA tekisi samoja virheitä ja virhelaskelmia uudelleen Israelille.

”USA vaati vaalit pidettäviksi palestiinalaisille, ja me saimme Hamasin, joka voitti vaalit. USA rohkaisi Sharonia vetäytymään Gazasta, ja sen vuoksi me saimme kymmeniä tuhansia raketteja Israelin eteläosaan demokraattisesti valitun Hamasin kaapatessa vallan”. Naftali Bennett selitti, että nyt on uusi idea putkahtanut julkisuuteen: NATO ottaisi Israelin turvallisuusvastuun Jordanin Laaksossa ja muilla Israelin vapauttamilla alueilla PA/PLO:n kanssa solmitun lopullisen sopimuksen mukaisesti. ”Kuten on käynyt muiden USA:n esittämien ideoiden yhteydessä, ne ovat tuoneet onnettomuutta Israelille, ja nyt on varmistettava, ettei se tule toistumaan”.

”Emme koskaan tule antamaan turvallisuusvastuutamme kenellekään toiselle”, Bennett vakuutti. ”Vain IDF:n tulee puolustaa israelilaisia. Viimeisten viikkojen aikana meille on vakuutettu, että jos teemme rauhan palestiinalaisten kanssa, hinnat laskevat, mutta jos emme siihen suostu, meidät eristetään ja hyljätään. Ehdottaisin niitä, jotka noita uhkauksia esittävät, ajattelemaan kahdesti. Israelilaiset ovat vahvempia kuin nuo uhkaukset, eikä kukaan voi pakottaa meitä antautumaan noitten uhkausten edessä”.

Bennett vakuutti, ettei hänellä ole mitään Kerryä tai USA:ta vastaan ja sanoi olevansa kiitollinen USA:n ja Israelin välisistä erityissuhteista. Hän myös vakuutti, etteivät Kerry eikä Obama ole Israelin vastaisia, kuten jotkut väittävät, mutta muistutti, että Israelin tulee valvoa omia intressejään ja tehdä tarvittavat päätökset puolustautuakseen. Hän sanoi, että jos kehyssuunnitelma esitetään Israelille, se tulee alistaa kansanäänestykseen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vMxVkBsNDQ

4. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu on tiettävästi antanut pääneuvonantajalleen ja toisena neuvottelijana tunnetulle Yitzhak Molcholle tehtäväksi ottaa yhteyttä Mohammed Dahlaniin, jonka Abbas karkotti maasta 2010 syyttäen häntä vehkeilystä hallitusta vastaan. Dahlan asuu nykyisin Dubaissa, jossa hän toimii menestyvänä liikemiehenä.

Arafatin pääministeriksi nimittämä Mahmoud Abbas valitsi 2003 Dahlanin hallituksensa turvallisuusministeriksi vastoin Arafatin tahtoa. Molemmat joutuivat eroamaan viroistaan Arafatin hallinnon karkean korruption vuoksi. Dahlanin ja Abbasin välit ovat aina olleet huonot ja epäluuloiset päättyen lopulta siihen, että Dahlan karkotettiin Ramallahista. Ehkä hän pakeni säilyttääkseen henkensä. PA:n poliisi teki ratsian hänen Ramallahin kotiinsa. Dahlania syytettiin Hamasin pääministerin Ismail Haniyehin murhayrityksestä v. 2006, minkä hän kielsi. Vuonna 2007 hän järjesti mielenosoituksen Gazassa syyttäen Hamasia joukoksi ja murhamiehiä ja varkaita, mutta pian sen jälkeen Hamas otti vallan Gazassa syrjäyttäen Fatahin virkailijat. Dahlan erosi turvallisuusneuvonantajan virastaan heinäkuussa 2007. Vuonna 2011 häntä syytettiin Arafatin murhasta ja PA:n poliisi teki ratsian hänen kotiinsa pidättäen hänen yksityiset henkivartijansa.

PA/PLO:n johto katsoo edelleen vastoin kansainvälisten asiantuntijoitten lausuntoja, että Yasser Arafat murhattiin Israelin toimesta väittäen, että 2012 suoritetuissa tutkimuksissa Arafatin vaimon Suhan vuodesta 2004 säilyttämissä likaisissa alusvaatteissa löydettiin merkkejä radioaktiivisesta poloniumista. Koska Dahlania pidetään Abbasin manttelin pääperijänä, Netanyahu haluaa kerrankin olla ajoissa liikkeellä ottaessaan yhteyttä häneen. Tällainen yhteydenotto ei kuitenkaan välttämättä ole eduksi PA:n arabien keskuudessa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vM-t0BsNDQ

Uutisten mukaan Netanyahu on valmis luovuttamaan 90 % Juudeasta ja Samariasta PA:lle. Tämän johdosta 90 000 juutalaisasukasta karkotettaisiin kodeistaan, kuten Walla uutis-toimisto raportoi. Israel tulisi säilyttämään suuret juutalaisten asumat blokit: Ariel, Maale Adumim, Etzion blokki sekä Beit Eli ja Karnei Shomron lähialueineen. PA vaatii 97 % Juudean ja Samarian alueista, Itä Jerusalemin sekä vanhan kaupungin ja Temppelivuoren, terroristien vapauttamisen, pakolaisten paluuoikeuden, PA:n poliisien aseistamisen, kaikkien rajojensa ja Jordanian Laakson valvonnan sekä ilmatilan hallinnan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vNG5EBsNDQ

Jerusalemin piirioikeus syyttää neljää Itä Jerusalemin arabiasukasta terrorihyökkäyksen suunnittelusta häätilaisuuteen tai muuhun yleisötapahtumaan Jerusalemissa voidakseen murhata mahdollisimman paljon ihmisiä. Aikaisin joulukuussa 2013 Awisat ja Abidat päättivät iskusta Jerusalemissa auttaakseen toisia terroriryhmiä taistelussa Israelia vastaan. He valitsivat kohteekseen Beit Vegan lähiössä sijaitsevan juhlahuoneiston tutkien sen sisäänkäyntejä ja muita iskussa huomioitavia kysymyksiä. Huoneistoon mahtuu 800 – 1500 ihmistä. He ottivat yhteyttä aseiden välittäjään, joka lupasi toimittaa kaksi Uzi pienoisasetta viikossa 50 000 NIS hinnalla. He löysivät myös henkilön, joka lupasi rahoittaa aseitten oston. Myöhemmin he houkuttelivat kaksi muuta miestä mukaan sopien, että tuhon maksimoimiseksi kolme miestä osallistuu tulitukseen, mutta lopulta he jänistivät. Uutinen ei kerro, miten ja missä vaiheessa Shin Bet ja poliisi pääsivät heidän jäljilleen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vNJUkBsNDQ

Jerusalemin kaupungin suunnittelijat antoivat eilen luvan 558 uuden asunnon rakentamiseksi pääkaupunkiin, Har Homaan, Neve Yaacoviin ja Pisgat Zeeviin. Sekä Israelin vasemmisto että USA:n ulkoministeriö tuomitsevat päätöksen. On se kumma, ettei Israel saa rakentaa asuntoa pääkaupunkiinsa. Israelin tulisi esittää vastalause joka kerran, kun Washingtoniin päätetään rakentaa jotain. http://www.timesofisrael.com/hundreds-o ... m-housing/

Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Helmikuu
ViestiLähetetty: 08.02.2014 09:44 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Friday, February 07, 2014
PERJANTAI 07.02.14

PERJANTAI 07.02.14
1. SAPATIN aattopäivä valkeni puolipilvisenä ja koleana lämpömittarin osoittaessa ennusteen mukaiset 4 +astetta. Päivän aikana lämpötilan ennustetaan kipuavan yhdeksään lämpöasteeseen, mikä lienee ajankohtaan nähden – onhan nyt Israelin talviaika – lähellä normaalia. Huomenna lämpötilojen ennustetaan nousevan kolmisen astetta päivällä ja asteen verran yölläkin, ja ehkä vähän lisää sunnuntaina sään muuttuessa aurinkoiseksi. Lämpötilat: Jerusalem 4 -9; Tiberias 8 -17; Suolameri 12 -20; Eilat 11 -21 +C-astetta.
2. TANSKAN parlamentin puhemies Mogens Lykketoft ärsytti Israelin johtajia päättäessään, ettei hän voi vieraillessaan viikonvaihteen aikana Ramallahissa ja ehkä myös Gazassa tavata Israelilaista virkaveljeään Knessetin puhemiestä Yuli Edelsteinia, kuten TV-kanava 10 raportoi torstaina. Lykketoft ilmoitti pari viikkoa sitten vierailevansa alueella ja haluavansa tavata Edelsteinin. Israelin ulkoministeriö ilmoitti, että Edekstein on kuitenkin estetty viikonvaihteen aikana esittäen vaihtoehtoisia päiviä, mutta Tanska ei reagoinut niihin. Tanskan Israelin lähetystö pyrki järjestämään tapaamista alemman tason virkailijoitten kanssa vielä viime hetkellä, mutta yritys epäonnistui, koska ulkoministeriö haluaa tapaamista puhemiesten kesken.
Israelin ulkoministeriö reagoi Tanskan parlamentin puhemiehen päätökseen vihaisesti todeten: "Näyttää, että tanskalainen puhemies pitää tärkeämpänä tyydyttää äänestäjiensä toiveita, jotka identifioivat mieluummin palestiinalaisten kuin israelilaisten kanssa". Lykketoft haluaa käydä myös Gazassa, jossa hänen tarkoituksensa on tavata kansainvälisen yhteisön mutta ei Hamasin virkailijoita.
Knessetin puhemies Edelstein valittaa, ettei Tanskan parlamentin puhemies voi vierailla Israelissa kuten Ranskan presidentti Francois Hollande ja Kanadan pääministeri Stephen Harper tekivät vieraillessaan alueella. "Tämä on hyvin vakavaa", hän totesi TV-10 ohjelmassa. En ymmärrä, miten Gaza, jota Hamas hallitsee, sopii Tanskan demokraattisiin arvoihin". Koska Lykketoftin vierailu Gazassa vaatii Israelin hyväksymisen kuten muittenkin kansain-välisten vierailijoiden, nimeämätön virkailija sanoo, että hänen menettelynsä vuoksi heillä ei ole aikomustakaan sallia hänen pääsyään Gazaan.
Tämä mitätön kärpänen EU-maiden ja Israelin välisessä diplomaattisessa sopassa, joka ilman tätäkin on kärjistynyt nimittelyn tasolle, ei ole omiaan lisäämään luottamusta EU-maiden hyvään tahtoon huomioiden Danske Bankin päätöksen boikotoida Bank Hapoalimia ja paria muuta pankkia Israelissa, koska niillä on liiketoimia Juudeassa ja Samariassa. Myöskään EU:n ulkopolitiikan johtajan Catherine Ashtonin kärkäs teeskentelevä halu puuttua kaikkeen rakentamiseen Israelin pääkaupungissa ei auta millään tavoin rauhankeskusteluja PA/PLO:n ja Israelin välillä. Vastavetona joukko taiteilijoita, muusikkoja ja kirjailijoita kehottivat muuttamaan Beit Hakeremin lähiön päätorin nimen, joka on nimetty Tanskan mukaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vRzh0BsNDQ
3. USA:n ulkoministeri John Kerry lähetti rohkaisevia terveisiä Israelin talousministeri Yair Lapidille, koska "hän puhuu rohkeasti rauhanprosessin puolesta", kuten Globes raportoi torstaina. Kerry tapasi israelilaisia parlamentaarikkoja kansainvälisessä konferenssissa Washingtonissa. Globes kertoo Kerryn todenneen tavatessaan Lapidin johtaman Yesh Atid puolueen kansanedustajan Ofer Shelahin: "Kuulin, että Israelin talousministeri Yair Lapid sanoo rohkeita asioita rauhanprosessista. Tätä ääntä tulisi levittää Israelissa".
GLOBESIN artikkelin mukaan kansanedustaja Ofer Shelah vastasi tähän, että "Yesh Atid on suurin poliittinen ryhmittymä Israelissa, joka kannattaa rauhanprosessia". Hän sanoi saaneensa vaikutelman, että Kerry on hyvin tietoinen Lapidin mielipiteistä rauhanprosessiin lisäten, että Yesh Atid tukee Netanyahun hallitusta niin kauan, kuin se ajaa rauhanasiaa.
LAPID on toistanut varauksetonta tukeaan Kerryn esittämille kehyssuunnitelmille huitaisten syrjään niihin liittyvät Israelin turvallisuusvaatimukset. Hän sanoo, että Israelin talous tulee kärsimään vakavia vaurioita maailman alkaessa tosissaan boikotoida Israelia, ellei rauhan-prosessi etene tyydyttävällä tavalla, kuten hän totesi puhuessaan Kansallisen Turvallisuus-instituutin (INSS) konferenssissa viime viikolla Tel Avivissa. Hän totesi aiemmin, että Kerryn suunnitelma antaa Israelille rehellisen avioeron palestiinalaisista.
Monet kansanedustajat eri puolueista ovat reagoineet Kerryn Geneven turvallisuus-konferenssin aikana Mynchenissä esittämiin uhkauksiin ja varoituksiin. Ministeri Naftali Bennett totesi, ettei vielä ole syntynyt valtiota, joka luovuttaa aluettaan taloudellisen painostuksen alaisena, eikä Israelkaan aio tehdä niin, mitä apulaispuolustusministeri Danny Danon tuki omalla lausunnollaan. Bennett lisäsi todeten, että "vain turvallisuus antaa taloudellisen tasapainon, ei terrorivaltio Ben Gurionin lentokentän vieressä". Hän vakuuttaa, että Israelin talous tulee romahtamaan, jos Palestiinan valtio perustetaan Kerryn ehdoilla. Pääministeri Netanyahu sanoi: "Yritykset boikotoida Israelia ovat moraalittomia ja epäoikeudenmukaisia". Hänen uskotaan kuitenkin kannattavan Palestiinan valtiota.
Presidentti Barack Obama kiitti torstaina John Kerryn perusteellisia ponnisteluja rauhan toteuttamiseksi Lähi-Idässä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vR-TEBsNDQ
4. HAREDI-KANSA näyttää aloittaneen passiivisen sodankäynnin valtiota vastaan seurauksena siitä, että talousministeri Yair Lapid päätti korkeimman oikeuden päätöksellä keskeyttää stipendien maksamisen 3000:lle haredi-opiskelijalle, joiden olisi ollut määrä astua asepalvelukseen. Lapid laajensi päätöstään lopettaen maksut kaikille haredi-opiskelijoille. Poliisin pidätettyä yhden opiskelijan haredikansa lähti joukolla kaduille puolustamaan oikeuksiaan. Useita väkivaltaisia yhteenottoja raportoitiin eri puolilla pääkaupunkia ja muuallakin maata. Jerusalemissa he yrittivät sulkea Tel Avivista Jerusalemin keskustaan johtavan valtaväylän ns. Jännesillan (String Bridge, jota kutsun kalanruotosillaksi) kohdalla. Poliisi joutui turvautumaan mellakanhajottamisvälineitä, vesitykkejä ja ratsupoliiseja heidän hajottamisekseen. Poliisi pidätti kaikkiaan 34 mielenosoittajaa.
Lisäksi vastaavanlaisia katujen sulkemisoperaatioita yritettiin toteuttaa Ashdosissa ja Modiin Illitissä normaaliliikenteen häiritsemiseksi. Poliisi joutui nujakoimaan heidän kanssaan monin paikoin. Haredi-johtajat kehottavat niitä nuoria, jotka ovat saaneet asepalvelukseen astumis-määräyksen jättää ne huomiotta eikä mennä rekisteröitymään. Poliisin mukaan kieltäytyjiä pidetään karkureina, jotka tulee pidättää. Asiaa koskeva lakiesitys, jolla aiemmin voimassa ollut Tal-laki oli tarkoitus korvata, on juuttunut valiokuntaan. Yesh Atid-puolueen kansan-edustaja Dov Lipman, joka itse on haredi, sanoo, että valtion lain tulee koskea kaikkia kansa-laisia. Hän arvioi, että vuonna 2017 kaikkiaan 10 000 haredinuorta 55 000 kokonaismäärästä suorittaa asepalveluksensa. Hän vakuuttaa jokaisen tietävän, etteivät kaikki nuo 55 000 opiskele päätyönään, joten järjestelmää on muutettava tosiasioiden mukaisesti. http://www.jpost.com/National-News/Hare ... ent-340584
5. 67 % haastatelluista israelilaisista ei luota USA:n kykyyn puolustaa Israelia, ja 32 % uskoo, kertoo Geokartographin suorittama gallup.
Kysyttäessä, uskovatko he Obaman varmistavan Israelin intressit sopimuksessa PA/PLO:n kanssa? 25 % sanoi ei, 23 % sanoi kyllä, 22 % sanoi ei kylliksi, 17 % kyllä osittain, muutaman pystymättä antamaan mielipidettään.
67 % sanoi, että Kerryn arvostelu on aiheellista, 32 % piti sitä aiheettomana, mutta 13 % heistä sanoi, että Israelin tulee olla varovainen kritisoidessaan Yhdysvaltoja. 67 % sanoi olevansa huolestunut mahdollisista sanktioista, 17 % sanoi, ettei niillä ole merkitystä. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... oll-340678
6. Gazasta ammuttiin kaksi rakettia eilen illalla n. 23.00 aikaan hälytyssireenin soidessa monilla alueilla. Raketit, jotka lienevät Gard-tyyppisiä, putosivat yksi Ashdodin lähelle, toinen Eshkolin alueelle aiheuttamatta vahinkoa, mutta pakottivat asukkaat etsimään suojaa hälytyssireenin alkaessa soida. IAF vastannee tapansa mukaan pommittaen tunneleita ja aseverstaita yön aikana ihmisuhrien välttämiseksi. http://www.jpost.com/Defense/Rocket-fir ... lon-340650
7. Viisi israelilaista urheilijaa osallistuu Sochin talviolympialaisiin. Yksi on lyhyen matkan pikaluistelija Valdislav Bykanov, joka aloittaa maanantaina. Toiset kilpailevat kauno-luistelussa ja hiihdoissa. Monet israelilaiset urheilijat ovat kotoisin entisen NL:n alueilta, joissa he tottuivat Israelissa vieraisiin urheilulajeihin. http://www.jpost.com/Sports/Five-Israel ... chi-340602
8. Iranin presidentti Hassan Rouhani lahjoittaa 170 000 USD Teheranissa toimivalle tri Sapir hyväntekeväisyyssairaalalle, joka perustettiin 1942 Teheraniin, kuten Irna-uutistoimisto kertoo. Tämä on toinen hyvän tahdon osoitus Rouhanilta. Lahjoituksen katsotaan liittyvän Rouhanin pyrkimyksiin huolehtia entistä paremmin maan vähemmistöistä. Iranissa asuu edelleen n. 8 000 juutalaista, eniten Lähi-Idän maista. http://www.timesofisrael.com/rouhani-do ... h-hospital

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Helmikuu
ViestiLähetetty: 10.02.2014 06:25 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Sunnuntai 09.02.14
Julkaistu sunnuntai, 9.2.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

SUNNUNTAI 09.02.14

1. SUNNUNTAI, viikon ensimmäinen työpäivä juutalaisen kalenterin mukaan, alkoi ennusteen mukaan aurinkoisena jatkaen koko päivän ja vielä seuraavan päivän muuttuen sitten puolipilviseksi. Mittari näytti aamulla 7 lämpöastetta nousten päivän aikana kuuteentoista. Tuuli oli aamulla pistävän kirpeä. Lämpötolat: Jerusalem 7 -16; Tiberias 10 – 20: Suolameri 15 -24; Eilat 14 -25 +C-astetta. Huominen lämpötila lienee sama kuin tänään.

Perjantaina pääsi flunssa yllättämään, ja koko eilisen päivän sairastin sitä. Se alkoi iskemällä ensin Markkuun ja Michaliin ja sitten minuun. Tänä aamuna se tuntuu vielä pahalta, joten katsotaan, miten pitkälle jaksan pakertaa päivän uutisantia.

2. Hallitusrintamalla Yair Lapid jatkaa uhkailujaan erota hallituksesta vieden samalla mukanaan Yesh Atid-puolueensa 19 kansanedustajaa, ellei haredi-nuorten asepalvelua saada järjestettyä häntä tyydyttävällä tavalla. Hän poisti korkeimman oikeuden päätöksen mukaan valtion tuen 3000:lta haredi-nuorelta, jotka eivät ilmoittautuneet asepalvelukseen, ja sitten hän poisti tuen kaikilta haredi-nuorilta. Tämä herätti suuria mielenosoituksia eri puolilla maata. Hänen uhkailunsa lienee tarkoitettu poliittiseen käyttöön, ei hänellä ole varaa jättäytyä hallituksesta. Yesh Atid-puoleen kannatus on pudonnut, gallupin mukaan se saisi nyt korkeintaan 12 kansanedustajaa. Lapidin kansan-suosio on sekin romahtanut, hän vähiten pidetty ministeri hallituksessa. Lapid sanoi Ein Karemin Hadashan sairaalan talousongelmista, ettei sairaala siihen kuole, mutta sen tulee valmistaa taloutensa elvytysohjelma. Muut sairaalat tukevat Hadashan kamppailua tukilakoilla. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ers-340796

3. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu aikoo tänään tehdä hallituksessa päätöksen koskien Yarit Atidin ja Naftali Bennettin välistä ristiriitaa, mikä uhkaa heilutella hallitus-koostumusta. Sunnuntai on sopiva päivä ongelmien selvittämiseen, sillä juutalaisuuden ja ongelmien selvittämisen Pardes-instituutti Jerusalemissa valitsi sunnuntain kansainväliseksi juutalaiseksi sovintopäiväksi, koska parituhatta vuotta sitten kaksi hallitsevaa uskonnollista suuntaa, Hillel ja Shammai, kamppailivat vallasta, mikä johti verisiin yhteenottoihin, joissa sai surmansa 3000 ihmistä. Ero on kuitenkin siinä, että Yair Atid edustaa ei-uskonnollista juutalaisuutta, Naftali Bennett puolestaan uskonnollista kansaa.kansanosaa. JP:n Artikkelissa mainitaan, että taistelun tiimellyksessä osapuolet näyttävät unohtaneen, että haredi-nuorten kytkeminen työelämään ja asepalveluun on tarkoitus selvittää lainsäädännöllä, eikä aiheuttaa lisää ongelmia ja kiristää jännitystä. Asiaa käsitellään Knessetissä maanantaina. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ict-340807

4. USA:n ulkoministeri John Kerry on saanut yllättävän tukijan ulkoministeri Avigdor Libermanista, joka kehottaa Israelia hyväksymään Kerryn kehyssuunnitelman sellaisena, miten sitä Israelille tarjotaan. Hän kutsui Kerryä Israelin todelliseksi ystäväksi puhuessaan Tel Avivissa perjantaina.

USA:n ulkoministeriön tiedottaja Jan Psaki totesi lehdistötilaisuudessa, että Libermanin lausunto on todella voimallinen viesti tuntien hänen aiemman suhtautumisensa näihin asioihin. Washington on suhtautunut Libermaniin varauksellisesti, sillä hän asuu Samariassa ja hänen suorasukainen puhetyylinsä ei aina huomioi diplomatian hienouksia. Mikä Libermanin taktiikan taustalla lieneekin, on varmaa, että siihen liittyy poliittisia laskelmia. Hän voi asetella perustuksia USA:n tuelle tulevissa valtakamppailuissa.

Liberman ja Yaalon ovat ohella tällä hetkellä suosituimmat pääministeriehdokkaat Netanyahun ohella.

Kerryn vastainen kampanja on Israelin poliitikkojen keskuudessa saanut rajuja muotoja, joissa Kerryn todellinen suhtautuminen Israeliin kyseenalaistetaan, USA:n Israelin lähettiläs Dan Shapiro näki niissä jopa syytöksiä Kerryn ja Obaman antisemitismistä, mikä välittömästi poistettiin julkisuudesta. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ael-340772

5. HITZ ut Tahrir (Vapauspuolue), joka perustettiin 1953, jakoi perjantain rukousten jälkeen useissa moskeijoissa PA:n alueilla lentolehtisiä, joissa tuomittiin voimallisesti PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin New York Timesilla antamat haastattelulausunnot. Lentolehtisissä todetaan, ettei Abbasilla ole mitään oikeutta luvata NATO-joukkoja Jordanin laaksoon ja muille rajoille, myös Jerusalemiin. Niiden tarkoituksena tulisi olemaan estää salakuljetus ja terrorismi. Netanyahu tuomitsi Abbasin esityksen välittömästi.

Hitz ut Tahrir-puolueella on tuhansia kannattajia PA:n alueilla Juudeassa ja Samariassa ja Gazassa. Puolueen päämääränä on Israelin tuhoaminen ja islamilaisen kaliifi-kunnan perustaminen sen raunioille. Se toimii myös useissa arabimaissa. PA:n poliisi pidätti lukuisia puolueen jäseniä, minkä jälkeen se julkaisi uuden lentolehtisen, jossa se tuomitsee PA:n poliisin pidätykset. Siinä myös selitettiin, ettei puolue halua kansainvälisiä joukkoja alueelleen toistaakseen ristiretkeläisten valloitusta, eikä sitä, että kansainväliset sotilaat pidättävät muslimeja, joita USA pitää loputtomiin salaisilla vankileireillä. Abbasin kritisoiminen on hyvän arkaluonteinen asia PA:n alueilla. http://www.jpost.com/Middle-East/PA-for ... net-340780

6. IRANIN valtion TV lähetti äskettäin ohjelmia, joissa näytetään simuloituja hyökkäyksiä USA:n ja Israelin kohteita vastaan siinä tapauksessa, että ne hyökkäävät Iraniin. Iran on huomattavasti lisännyt USA:n vastaista retoriikkaansa huolimatta siitä, että Iran neuvottelee P5+1 maiden kanssa Iranin ydinsuunnitelmasta. Ylin kaitsija Ali Khamenei syytti Yhdysvaltoja valehtelusta todeten, että USA kaataisi Iranin hallituksen, jos voisi, sanoen USA:n toiveita, että Iran vähentäisi puolustuskapasiteettiaan, mielikuvituksellisiksi.

Lauantaina iranilainen amiraali ilmoitti Iranin lähettäneen sota-aluksiaan Atlantin pohjois-osaan lähelle USA:n rannikkovesiä. Edellä mainittu fiktiivinen animaatiofilmi, nimeltään Nihgtmare of Vulturers (korppikotkien painajainen), alkaa tilanteesta, jossa Khamenei tervehtii sotilasakatemian sotilaita valmistumistilaisuudessa 2011: ”Kenen tahansa kuvitellen hyökkäävänsä Iranin islamilaisen Tasavaltaa vastaan, tulee olla valmistautunut voimakkaisiin läpsäyksiin ja teräsnyrkkeihin Iranin asevoimien taholta”. Filmissä näytetään animaatioiskut Tel Avivin Kikar Hamedina torille, Azriel torneihin ja IDF:n päämajaan Kiriya-keskukseen, kuten myös Ben Gurionin lentokentälle, Haifan Technioniin sekä IDF:n useisiin tukikohtiin ja Dimonan ydinlaitokseen. IDF:n Kiriya päämajaa vastaan tehty hyökkäys tapahtuu filmissä samaan aikaan kun pääministeri Olmert ja puolustusministeri Amir Peretz neuvottelevat siellä Libanonin kakkossodan aikana.

Filmissä näytetään myöhemmin Iranin miehittämättömien pienkoneitten (drones) hyökkäykset USA:n tukikohtiin Persianlahdella, sekä USA:n lentotukialusta USS Abraham Lincoln vastaan, joka upotetaan Persianlahdella ennen sen pääsyä Hormuzan salmelle. Iranin ilmavoimat pudottavat filmissä useita USA:n lentokoneita. http://www.timesofisrael.com/iranian-tv ... f-tel-aviv

7. Gazan terroristit ampuivat eilen raketin Israelin puolelle, johon IAF vastasi tuhoten täsmäohjuksella moottoripyörällä ajavan henkilön Gazan keskiosissa. IDF:n tiedotteen mukaan iskussa kuollutta miestä epäiltiin terrorismista. http://www.jpost.com/Defense/IAF-strike ... rip-340810

8. Perjantain muslimien aamurukousten jälkeen satoja palestiinalaisia arabeja levittäytyi Temppelivuoren tasanteelle alkaen kivittää poliiseja, jotka vastasivat siihen käyttäen savukranaatteja. Arabien tarkoituksena oli estää juutalaisten nouseminen vuorelle onnistuen siinä, sillä poliisi kielsi kaikkien muiden paitsi muslimien pääsyn Temppelivuorelle. Poliisi pidätti 7 kivittäjää siunaillen, ettei yhtään poliisia haavoittunut kivisateessa. http://www.jpost.com/National-News/Hund ... ers-340781

Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Helmikuu
ViestiLähetetty: 10.02.2014 19:19 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Maanantai 10.02.14
Julkaistu maanantai, 10.2.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

MAANANTAI 10.02.14
1. TÄNÄÄN aurinko paistaa ennusteen mukaan koko päivän koko maassa ja jatkanee myös huomenna, mutta sen jälkeen voivat pilvenlonkat pimittää sen valoa osittain. Sochin talvikisat jatkuvat hajanaisista tiedoista päätellen suomalaisten kannalta epäonnistumisten merkeissä yhtä Emmin huippusuoritusta lukuun ottamatta. Ei täällä Israelissa media juuri tuhlaa aikaansa etenkään talvilajeihin, vaikka onhan siellä 5 israelilaista urheilijaa mukana. Tiedot kisoista täytyy onkia internetin kautta.

- Median välittämien tietojen mukaan Obama ei ole täysin Kerryn linjoilla Israelin painostamiseksi ruotuun, mutta toinen uutinen kertoo, ettei erimielisyyttä esiinny, mutta Obama lienee tyytymätön neuvottelujen hitauteen, hän haluaa ja tarvitsee näyttöjä imagonsa parantamiseksi, joka on alempana kuin kellään toisella USA:n presidentillä. -Hadashan sairaalan talousongelmat ovat aiheuttamassa sanktioita myös muissa Jerusalemin sairaaloissa. Lieneekö Hadasha ylittänyt sietokykynsä liiallisella rakentamisella? –Pääministeri Netanyahu näyttää lopulta saaneen tiedon maata vastaan nousevista sanktioista, ja kutsui sunnuntaina hallituksensa tärkeimmät ministerit strategiakokoukseen päättämään toimista, joita se voisi tehdä ja joilla sen tulisi taistella BDS kampanjaa ja muita Israelin vastaisia syrjimistoimia vastaan. Hallituksen toiminta muistuttaa tässä kuten monissa muissakin vastaavissa tilanteissa syntyneen vahingon korjaamista (damage control) kuin tarttumista kysymykseen sen vaatimalla päättäväisyydellä. Yksi keino lienee – uutissulusta huolimatta julkisuuteen päässyt – kannustaa ulkomaita laatimaan lakeja, joilla Israelin syrjiminen tehtäisiin rangaistavaksi rikokseksi, jos halukkaita maita enää löytyy maailmalta. – Israelin poliisin Lahav 433 eliittijoukkojen komentaja Menashe Arbiv joutui eroamaan häneen ja osastonsa johtaviin henkilöihin nousseisiin epäilyksiin lahjusten ottamisesta rabbi Yoshiayahu Yosef Pinton skandaalitapauksessa, jonka juuret ulottuvat Yhdysvaltoihin.

Muutaman päivän ajan kiusannut flunssa näyttää osaksi lannistuneen tehokkaitten vasta-toimenpiteitten ansiosta, joihin kuuluu käskyvallan käyttäminen.

Lämpötilat tänään: Jerusalem 6 -14; Tiberias 9 -20; Suolameri 14 -24; Eilat 13 -25 +C-astetta. Kuten tuli jo mainittua, päivä on aurinkoinen tänään ja huomenna, lämpötila huomenna tämän päiväisissä lukemissa pohjoisessa, muualla pientä laskua.

2. TURKIN ulkoministeri Ahmet Davutoglu ilmoitti turkkilaisen Harriyet lehden mukaan, että sovintoneuvottelut Israelin kanssa ovat edenneet lähemmäksi kuin pitkään aikaan Mavi Marmaran tragedian jälkeen, joka lopetti diplomaattiset yhteydet ja sen seurauksena sekä sotilaalliset että liiketaloudelliset toiminnot, josta kärsi kumpikin maa.

Davutoglu kertoo Harriyet lehden mukaan, että korvauskysymykset ovat edenneet suotuisasti – Israel tarjoaa 20 miljoonaa USD uhrien omaisille – ja että vakavaa edistystä on tapahtunut antamatta kuitenkaan aikataulua, koska diplomaattiset yhteydet palautettaisiin.

Ongelma alkoi siitä, että Turkissa varustettu ja sieltä lähetetty laivasaattue höyrysi Mavi Marmara-aluksen johdolla 2010 kohti Gazan rannikkoa pyrkimyksenään rikkoa Gazan kaistan kansainvälisesti hyväksytty kauppasaarto. Israel varoitti estävänsä pääsyn Gazaan tarvittaessa voimatoimin, mutta saattue jatkoi matkaansa Turkin hallituksen tuella. Israelilaiset ohjusveneet pyrkivät pysäyttämään saattueen ennen Gazan aluevesien ylittämistä, mutta koska jatkoi matkaansa, IDF ilmoitti valtaavansa Mavi Marmaran, jonka kapteeni vakuutti, että aluksessa on vain avustustarvikkeita Gazaan. IDF:n väriammuksin varustettuja sotilaita laskettiin alukseen helikopterista, mutta Mavi Marmarassa olevat aktivistit aloittivat hillittömän vastustuksen hakaten aseettomia sotilaita varustamillaan puu- ja metallikartuilla, puukoilla ja jopa pistooleilla. Osa sotilaista hakattiin lähes kuoliaiksi, loputkin sairaalakuntoon, ennen kuin he saivat luvan ampua kovilla luodeilla. Tulituksessa kuoli 9 Turkin kansalaista, yhdellä heistä oli myös USA:n kansalaisuus. Mavi Marmara-alus ohjattiin Ashdodin satamaan, jossa alus tarkastettiin, eikä siitä löydetty minkäänlaisia avustustarvikkeita. Se oli Turkin hallituksen tieten ja tuella suoritettu puhdas provokaatio-tapaus, jonka tarkoituksena oli särkeä Israelin ja Turkin väliset läheiset suhteet. Turkki elätteli vielä siinä vaiheessa toiveita solmia läheisiä suhteita arabimuslimien kanssa, mitä suhteet Israelin kanssa häiritsivät.

Turkin toiveiden suhteiden rakentamiseksi arabimaihin romahdettua, mistä Turkin avoimet avustustoimet Syyrian kapinallisille on huutava esimerkki, sen itsevaltainen pääministeri Erdogan katsoo omien kotoisten ongelmiensa pakottamana parhaaksi pyrkiä palauttamaan suhteet juutalaisvaltioon. Välirikosta kärsi etenkin Turkin turismi, sillä juutalaiset matkustivat suurin joukoin sen turismikeskuksiin. Israelin aseteteollisuus menetti useita edullisia sopimuskohteita, se uudisti Turkin armeijan vanhentunutta panssarikalustoa ja hävittäjä-koneita sekä toimitti sinne aseteollisuutensa huipputuotteita, kuten miehittämättömiä tiedustelukoneita, joita se myy lukuisiin maihin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vhtW0BsNDQ

3. ISRAELIN arabit olivat järjestäneet viime torstaina väijytyksen yeshiva-opiskelijoille, jotka menivät rukoilemaan rabbi Matya ben Harashin, Talmudilaisen sagen, haudalla Galilean eteläosassa lähellä Ilabun arabikylää.

Opiskelija Shaul Py´an mukaan 50 opiskelijaa ajoi bussilla lähelle hautapaikkaa arabien alkaessa kokoontua heidän kulkutiensä varteen. Arabit odottivat, kunnes he olivat lopettaneet rukouksensa haudalla aloittaen kivitykset heidän palatessaan bussiin. Muutamat opiskelijat olivat jo silloin ehtineet bussiin suurimman osan ollessa ulkona, mutta arabit kivittivät myös bussia pakottaen sinne ehtineet opiskelijat suojautumaan penkkien väliin. Bussin kuljettaja odotti, kunnes kaikki olivat tulleet sisälle ajaen sitten bussilla täyttä vauhtia pois paikalta. Bussinkuljettaja sanoi seuranneensa pelistä, miten vieras auto kaasutti lähelle bussia ilmeisesti tarkoituksella heittää jotain bussin tuulilasiin tai sisään ikkunasta.

Shaul Bu´ah vakuuttaa, ettei kivitys ollut spontaanisti syntynyt, vaan etukäteen järjestetty, sillä arabeilla oli kasvosuojukset ja heitä kokoontui sinne runsaasti. Bussinkuljettaja teki ilmoituksen poliisille hyökkäyksestä yesiva-opiskelijoita vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vh4q0BsNDQ

4. Viime vuoden 2013 loppupuoliskolla 84 arabiaa puhuvaa kristittyä, kuten ha haluavat nimittää itseään, liittyi Israelin armeijan asepalvelukseen. Heidän määränsä on nousussa, kertoi kreikkalaisortodoksi pappi isä Gabriel Nadaf yksityiskodissa Galileassa järjestetyssä tilaisuudessa Shfaramin kaupungissa tiistai-iltana haaretz.com mukaan.

Isä Nadaf perusti v. 2012 aktiivijäsenten ryhmän, joka työskentelee Israelin arabiaa puhuvien kristittyjen keskuudessa lisätäkseen heidän kiinnostustaan asepalveluksen suorittamiseen IDF:ssa. Pian sen jälkeen, kun aktivistiryhmän kokous oli alkanut Galileassa, joukko nuoria miehiä kokoontui talon ovelle vaatien, että isä Nadaf ja muut vieraat poistuvat. Talon isäntä ei halunnut vaikeuksia ja päätti lopettaa tilaisuuden ja vieraat poistuivat. Isännälle voi kuitenkin tulla ongelmia arabien taholta, joita Israelin pohjoisosassa toimiva islamilainen järjestö kiihottaa, kuten se tekee lähes joka perjantai Temppelivuorella rukoustilaisuuden jälkeen.

Galilean kokouksen hajottaneen arabijoukon johtajat sanovat jatkavansa aktiivista IDF:n värväyskampanjan vastaista toimintaansa.

ISÄ Nadaf on itse saanut tunnustusta Israelin valtiolta, mutta Kreikkalaisortodoksikirkon johto syrjii häntä tuomiten hänen toimintansa IDF:n hyväksi. Israelin arabikansaedustajat tuomitsevat hänen toimintansa kutsuen häntä sionismin agentiksi, joka pyrkii hajottamaan arabit. Israelin arabeilla ei ole asepalvelusta, mutta he voivat suorittaa vapaaehtoisen asepalveluksen, kuten yhä useampi tekee.

Nadafin 17-vuotias poika joutui törkeän pahoinpitelyn kohteeksi Nasaretissa. Pahoinpitelijä otettiin kiinni, hän kuuluu äärivasemmistolaiseen marxilaiseen Hadash-puolueeseen. IDF ei mielellään julkista tilastojaan asepalvelukseen otetuista, mutta IDF:n joukoissa on kristittyjä n. 300, heistä 157 suorittaen täyttä asepalvelua. Majuri Elias Karam Ala-Galileasta Ilabun arabikylästä on yksi heistä. Hän palveli Israelin laivastossa tykkiveneessä ja toimii nyt laivaston Haifan tukikohdassa. Hän sanoo kannattavansa arabien asepalvelusta IDF:n joukoissa sanoen sen avartavan näkökulmaa ja antavan uusia mahdollisuuksia. Hän sanoo, että valtion lakeja ja sen tarjoamia etuja tulee huomioida ja kunnioittaa.

Majuri Keren Azar johtaa Tiberiaan värväyskeskusta. Hän sanoo useimpien asepalvelukseen pyrkivien haluavan palvella hyökkäysjoukoissa. Jotkut haluavat asemaan tai ammattiin, jota he voivat hyödyntää vapauduttuaan armeijasta. Nadafin aloittaman kampanjan suosion kasvu tai sysäys siihen voi tulla lähinaapureista heidän seuratessaan, miten muslimit kohtelevat kristittyjä Syyriassa, Irakissa, Iranissa ja Egyptissä, joissa kristittyjä surmataan lähes päivittäin, heidän kirkkojaan ja kotejaan häväistään ja poltetaan ja heitä vainotaan ja sorretaan kaikin tavoin. He katsovat, ettei muslimeihin voi luottaa heidän suojelijoinaan. Israel on alueen ainoa maa, jossa kristityillä on valtion täysi tuki ja tasa-arvo.

Muutamia kuukausia sitten pari arabinaista, jotka liittyivät IDF:n palvelukseen, kertoivat, etteivät Israelin arabikansanedustajat, jotka tuomitsevat heidän tekonsa, edusta heitä eikä suurta osaa arabeista. He kehottavat ke. Zoubia ja vastaavia muuttamaan Gazaan, jossa heidät otettaisiin vastaan avoimin sylin, kuten haaretz.com kertoo. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... viFXkBsNDQ

5. Hallituksen vasemmistoon kallellaan olevat ministerit, kuten Yair Lpid ja Tzipi Livni, jotka puolustivat Kerryn Mynchenissä pitämää puhetta Israelin boikottiuhasta, ellei se suostu Kerryn laatimaan kehyssuunnitelmaan, jätettiin pääministerin järjestämän salaisen keskustelutilaisuuden ulkopuolelle, jossa on tarkoitus päättää BDS-boikottiuhan vastaisista toimista. Tilaisuus oli tarkoitus pitää 10 päivää sitten, mutta se siirrettiin sunnuntaiksi. Tilaisuuteen jätettiin edellisten lisäksi monet muut ministerit kutsumatta, koska heidän oletetaan vastustavan Netanyahun suosittelemia toimia.

Strategisten asiain ministeriön johtaja Yossi Kuperwasser oli laatinut esityksen keskustelujen pohjaksi. Tilaisuuteen osallistuivat ministerit Yuval Steinitz, Avigdor Liberman, Naftali Bennett, sekä Mossadin ja Shin Betin johtajat ja territorioitten hallitusasiain koordinoija. (COGAT) Tilaisuus oli salainen eikä siitä annettu tiedonantoa. Osallistuvat myös vannoivat pitävänsä keskustelut salaisina. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... viU5UBsNDQ

Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Helmikuu
ViestiLähetetty: 11.02.2014 20:53 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Tiistai 11.02.14
Julkaistu tiistai, 11.2.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

TIISTAI 11.02.14

1. TIISTAIPÄIVÄ alkaa ennusteiden mukaan aurinkoisena koko maassa ja jatkunee huomenna samoissa merkeissä. Sateista ei ole tietoakaan, ja viranomaiset ovat alkaneet todelle huolestua tilanteesta todeten, ettei näin vakavaa tilannetta ole rekisteröity koskaan tähän aikaan vuodesta. Siinä on vakava rukousaihe. Kinneretin pinta on pysytellyt samoissa lukemissa. Kun korvaavia sateita ei saada, pohjavesivarastot suolautuvat liiallisen käytön vuoksi, mikä voi pilata ne käyttökelvottomiksi vuosikausiksi tai jopa vuosikymmeniksi. Israelin juomavedentarve on turvattu merivedenpuhdistamisen kautta, mutta PA:n alueilla asukkaat alkavat kaivaa lisää kaivoja, mikä pahentaa tilannetta. Suolameren pinta laskee yli metrin vuodessa, eikä hallitus näytä huomaavan tilanteen vakavuutta. Uutiset eivät kerro, missä vaiheessa Jordanian suunnitelma meriveden johtamiseksi putkia myöten Punaiselta-mereltä Suolamereen mahtaa olla. Ympäristöaktivistit vastustavat hanketta, koska sen pelätään muuttavan ainutlaatuisen Suolameren egosysteemiä ja imagoa.

Lämpötilat tänään: Jerusalem 8 -15; Tiberia 11 -22; Suolameri 15 -25; Eilat 13 -25 +C-astetta. Lämpötilat noussevat huomenna ja torstaina 2 -3 astetta tämän päiväisistä auringonpaisteen ansiosta. Flunssavirus on osoittautunut odotettua sitkeämmäksi, mutta pientä herpaantumista on havaittu. Rinnassa röhisee vielä. Olin ehkä huolimaton tässä kuten muutamissa muissakin tilanteissa kuin muistutuksena siitä, että ”nyt tulee valvoa Mestaria odottaessa, että Hän tullessaan löytäisi meidät ruokkimasta kanssapalvelijoitamme aikanaan eikä nukkumasta tai liittymisestä odottamiseen kyllästyneitten joukkoon”. (Mt.24:45 -51)

2. IDF:n asepalvelusaikaa miehille aiotaan lyhentää 36:ta kuukaudesta 32:een. Tämä huolimatta siitä, että IDF halusi muutamia kuukausia sitten pidentää sitä muutamalla kuukaudella. Naisten palvelusaikaa sen sijaan aiotaan pidentää ainakin niillä aloilla, joilla heidän palveluksensa katsotaan huomattavasti keskimääräistä tärkeämmäksi, kuten Knessetin erityiskomitea selvitteli tilannetta medialle. Palvelusajan lyhennys sisältyi Yesh Atidin vaaliohjelmaan, jota se pyrkii toteuttamaan. Palvelusajan lyhennys ei kuitenkaan koske aloja, joissa erityiskoulutuksen saaneiden sotilaitten palvelu on kriittinen.

Israelin puolustusvoimat elää voimakasta uudistumisen aikaa tietokoneohjatun sodankäynnin saadessa yhä runsaammin valtaa. Uudistumisen myötä perinteiset massajoukot korvataan pienemmillä, entistä tehokkaimmilla aseilla ja apuvälineillä varustetuiksi itsenäisiksi osastoiksi, joilla on oma panssari-, lentotiedustelu ja ohjus- ja tykistöosastonsa, sekä runsaasti erilaisia robotteja tiedustelun ja miinanraivauksen alueilla, ehkä myöhemmin myös hyökkäystoimissa ihmishenkien säästämiseksi. Voimakas teknistyminen ja ATK-tekniikan yleistyminen joukkuejohtajatasolle saakka asettaa samalla suuria haasteita upseeriston kouluttamiselle tehtäviensä tasolle.

ATK-toimissa palveleminen sopii nimenomaan haredi-sotilaille, jotka ovat harjaantuneet tarkkojen analyysien tekoon tutkiessaan Toraa ja Talmudia, mutta käytännössä he palvelevat myös hyökkäysjoukoissa. Haredikansan asepalvelukseen astuminen ja työelämään kytkeminen on lainsäädännöllisesti kovin keskeneräinen. Sitä koskeva laki astunee voimaan vasta 2017, jonka vuoksi esitetään, että odotetaan lain voimaantuloa ennen uusia toimia. Netanyahu sanoi, ettei meille saa tulla tilannetta, jossa nuoria miehiä tuomitaan vankeuteen siksi, että he asepalveluksen sijasta mieluummin tutkivat kokopäiväisesti Toraa. Yair Lapid vaatii, että asepalveluksen tulee koskea kaikkia asevelvollisia, myös haredi-kansaa. Knessetin asettaman komitean puheenjohtaja Ayelet Shaket (Beit Yehudi) sanoo, että ”pyrkimyksenä on saada budjettilain kuorma jaetuksi kaikille kansanosille siten, ettei se hajota kansaa”. http://www.jpost.com/Defense/Knesset-co ... ths-340935

3. IDF:n johtajisto seuraa huolestuneena tilanteen kehitystä poliittisella kentällä peläten, että alkuperäinen ajatus kansanarmeijasta on hämärtymässä poliittisten päämäärien ristiaallokossa. IDF:n taholta painotetaan, että se tiedostaa yhteiskunnan nopean muutoksen ja tunnustaa sen asettamat vaatimukset. Mutta toisaalta armeijan tehtävänä on puolustaa kansaa kaikissa eteen tulevissa tilanteissa, pystyä ennakoimaan niitä, valmistautumaan niiden varalta ja jos mahdollistan toimia tarvittaessa ennalta ehkäisevästi. Tämä edellyttää kuitenkin jatkuvasti toimintavalmiita ja hyvin koulutettuja ja aseistettuja joukkoja, joissa jokainen sotilas tietää oman asemansa tärkeyden ja merkityksen kokonaisuuden kannalta. IDF sanoo pyytäneensä asepalvelusajan nostamista, ainakin avainhenkilöstön osalta, mutta hallitus kielsi sen todeten, että heitä tarvitaan nopeasti kehittyvän talouden palveluksessa. Päinvastoin hallitus kehotti armeijaa valmistautumaan lyhempään asepalvelusaikaan.

IDF pyrkii toteuttamaan alkuperäistä tehtäväänsä kansanarmeijana huomioiden budjetti-leikkaukset ja hupenevat voimavarat seuraten samalla yhä huolestuneemmin arabikevään jälkimaininkien muuttuessa yhä hyisemmiksi talviviimoiksi kaaoksen jatkuessa edelleen lähinaapureissa pystymättä ennakoimaan, mikä niiden lopputulos tulee olemaan. Armeijan toivomus asepalvelusajan nostamiseksi neljällä kuukaudella olisi tervetullut erikoisesti aloilla, joilla miehet ja naiset palvelevat rinta rinnan. Käytännössä kuitenkin 43 % naisista välttää asepalveluksen kokonaan esittäen esteeksi uskonnolliset syyt, jotka kuitenkin ovat useissa tapauksissa osoittautuneet pelkästään verukkeiksi. IDF ei halua politikoida, eikä se ole sen tehtävä, mutta sen tulee pystyä suoriutumaan poliittisten johtajien sille asettamista vaatimuksista ja velvoitteista maan puolustamiseksi kaikissa mahdollisissa tilanteissa. http://www.jpost.com/Defense/IDF-looks- ... ges-341030

4. PA:n hallituksen pyhien kohteiden ministeri Mahmoud al-Habbash totesi TV-10:n ohjelmassa, että PA vaatii täyttä hallintaoikeutta Temppelivuoren Länsimuurilla, jonka edessä juutalaiset käyvät murehtimassa molempien Temppeliensä menetystä, ja että ainoa, mitä he voivat liittää niihin, on Herodeksen uudelleen rakentaman Temppelitasanteen laajentamiseksi pystyttämä tukimuuri, jonka vuoksi sitä nimitetään myös ”Itkumuuriksi”. Habbash vakuutti ohjelmassa, ettei tule olemaan rauhaa Lähi-Idässä, ennen kuin Israelin 1967 puolustussodassa vapauttamat Juudean ja Samarian alueet (sekä Golanin ylänkö) on vapautettu Israelin miehityksestä, jokainen tuuma siitä, kuten hän sanoi. ”Kaikki silloin Israelin miehittämä alue kuuluu palestiinalaisille, mukaan lukien Al-Aksa moskeija ja Länsimuuri”.

Habbash vakuutti toimittajan kysymyksen johdosta, että juutalaiset voivat vapaasti tulla rukoilemaan Länsimuurille, eikä ole mitään esteitä uskonnolliselle vapaudelle PA:n alueilla. ”Uskonnolliset seremoniat ovat yksi asia, politiikka on toinen”. Oslon sopimusten mukaan juutalaisilla on vapaa pääsy pyhille paikoilleen PA:n alaisilla alueilla, mutta käytännössä se ei toteudu, sillä juutalaiset ovat lähes täysin suljetut useista pyhinä pitämistään paikoista, kuten Josefin hautakammio Sikemissä ja Joosuan hautakammio Kifi Haresissa. Juutalaisten täytyy erikseen anoa lupaa vierailla niissä, ja silloinkin IDF:n valvonnassa. Useita juutalaisia on surmattu Josefin haudan lähellä, mukaan lukien rabbeja.

TV-10:n ohjelmassa viitattiin PA:n lähteisiin, joiden mukaan valtaosa ongelmista on ratkaistu, mukaan lukien maanvaihto Kerryn johtamissa neuvotteluissa.

Mutta Jerusalemin kysymys hiertää pahoin, eikä Kerry ole kunnolla uskaltanut tarttua siihen, koska se on paljon vaarallisempi kuin kuuma peruna: ”Ja sinä päivänä Minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille; kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä, vaikka koko maan kansat kokoontuvat sitä vastaan”. (Sak.12:3) Englantilainen teksti alkutekstin tukemana toteaa, että joka siihen koskee, tukee tuhoamaan itsensä täysin.

PA:n Jerusalemin asiain ministeri Abu Ala totesi TV-10 ohjelman mukaan, Kerryn valvomat neuvottelut ovat intensiivisemmät kuin mitkään edeltävät, missä piilee myös vaara seurauksista, jos neuvottelut epäonnistuvat. PA vaatii Jerusalemissa kaikkien 1949 aselepolinjan itäpuolella olevien alueitten luovuttamista, joihin kuuluvat Israelin rakentamat uudet lähiöt kuten Ranskalainen Kukkula, Ramat Eshkol, Har Homa sekä vanhan kaupungin juutalaiskortteli ja Kotel. Abu Alan mukaan Kerry on käyttänyt paljon aikaa ratkaistakseen Jerusalemin solmun, mutta toistaiseksi onnistumatta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vnZsEBsNDQ

5. Gazan terroristit ampuivat raketin maanantai-iltana kohti Eshkolin aluetta Israelissa, se ei aiheuttanut vahinkoa, mutta hälytyssireeni pakotti asukkaat etsimään suojaa. Rakettituli aiheuttaa lähes automaattisen vastaiskun IAF:n taholta, joka tavallisesti tehdään yöaikaan salakuljetustunneleihin tai asevarastoihin ja – verstaisiin tai koulutusleireihin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vnk0EBsNDQ

6. Iranin ydinteollisuuden johtaja Ali Akbar Salehi ilmoitti eilen, että Iran on kehittänyt seuraavan sukupolven sentrifugin, joka on 15 kertaa nopeampi kuin entinen malli. Hän myös vakuutti, että Iranilla on sopimusten mukaan oikeus rikastaa uraania 60 %:n tasoon niin halutessaan. Iran on tehostanut USA:n vastaista retoriikkaansa ja lähetti sota-aluksiaan USA:n rannikon edustalle varoittaakseen pitkästä kädestään. Niiden päämäärästä ei ole tietoa, mutta ne voisivat halutessaan aiheuttaa elektromagneettisen pulssin USA:n ylle. http://www.timesofisrael.com/iran-claim ... entrifuges

7. Israelin turvallisuusjoukot ovat hälytysvalmiudessa Hizbullahin sotilaallisen komentajan Imad Mughniyehin teloituksen vuosipäivänä. Hänet surmattiin autoon sijoitetulla pommilla helmikuussa 2008, ja Walla-uutistoimiston mukaan Hizbullah etsii tilaisuutta kostaa hänen surmansa, josta se syyttää ilman todisteita Mossadin agentteja. http://www.timesofisrael.com/israel-hei ... nniversary

Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Helmikuu
ViestiLähetetty: 14.02.2014 18:44 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
KESKIVIIKKO 12.02.14

KESKIVIIKKO 12.02.14
1. Tuuli oli varsin kolean tuntuinen aamulla puoli seitsemän maissa käydessäni hakemassa lehden kadun varrelta, jonne lehdenjakaja sen heittää. Ennusteet lupaavat kuitenkin aurinkoista säätä koko päiväksi koko valtakunnan alueella, mikä jatkuu vielä huomenna torstaina muuttuen sitten puolipilviseksi. Päivälämpötilat kipuavat jo lähellä 19 +astetta pääkaupungin alueella, muualla maassa selvästi sen ylittäen. Jostain syystä torstain päivälämpötilojen ennustetaan laskevan hieman tämän päiväisistä. Lämpötilat: Jerusalem 8 -18; Tiberias 12 -25; Suolameri 17 -27; Eilat 15 -27 +C-astetta. Kinneretin vedenpinta pysyy JP:n ennusteen mukaan entisissä lukemissa.
2. Jos Israelissa onkin puutetta sateista, Englannin saarivaltiossa on monin paikoin rajuja tulvia, mikä pakotti pääministeri David Cameronin peruuttamaan ensi viikon tiistaiksi ja keskiviikoksi suunnitellun Israelin matkansa voidakseen hoitaa kriittistä tulvatilannetta kotona. Se tulee osaltaan helpottamaan pääministeri Netanyahun työtaakkaa, sillä Saksan liittokansleri Angelika Merkel saapuu viralliselle vierailulle 24. -25. helmikuutta. Netanyahu valmistautuu matkustamaan Washingtoniin, jossa hänellä on tapaaminen 03.03. presidentti Barack Obaman kanssa.
Ulkoministeri John Kerryn uskotaan tapaamisen yhteydessä esittelevän kenraali John Allenin laatiman kehyssuunnitelman Israelin ja PA/PLO:n välisiin neuvottelujen ohjeiksi. Kerry on siirtänyt suunnitelman julkistamista julkisuuteen vuotaneiden tai vuodatettujen ennakko-tietojen saaman kritiikin vuoksi voidakseen vielä hioa viimeisiä muhkuroita saadakseen molemmat osapuolet hyväksymään sen ja varmistaakseen neuvottelujen joustavan sujumisen. PA:n johtavat, lähellä Abbasia olevat henkilöt kuten Nabil Rudeineh antavat arvioissaan sen pohjalta käytävien neuvottelujen onnistumisesta varsin negatiivisia lausuntoja.
Kerry on tiettävästi käyttänyt edellisten presidenttien kuten George W Bushin käyttämiä esityksiä suunnitelmansa pohjana. Suunnitelma huomioi arabisuunnitelman esitykset, jonka mukaan rajoja määriteltäessä noudatetaan 1949 aselepolinjoja vähäisin aluevaihdoin. PA/PLO tulee dokumentin mukaan tunnustamaan Israelin juutalaisena valtiona ja Palestiinan valtion palestiinalaisten kansallisena valtiona. Abbas on kaikissa lausunnoissaan hylännyt vaatimuksen Israelista juutalaisena valtiona, ja Jordanian hallitus päätti kokouksessaan samoin. Arabit pelkäävät, että tunnustaessaan tuon, he samalla luopuvat pakolaisten paluu-oikeudesta. Toinen kiperä kysymys tulee olemaan Jerusalem. PA:n vaatimuksena on saada kaikki 1949 aselevon itäpuoliset osat, jonne Israel on rakentanut useita lähiöitä. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... sit-341130
3. DEBKAFILE kertoo omiin lähteisiinsä vedoten, että pääministeri Netanyahu on ilmoittanut Washingtonille periaatteessa hyväksyvänsä Kerryn kehyssuunnitelman muutamin varauksin. Hän keskustelee suunnitelmasta Obaman kanssa tavatessaan hänet Washingtonissa maaliskuun kolmantena päivänä. Netanyahu pyytänee samalla, että Kerry siirtäisi suunnitelmansa julkistamisen huhtikuun puolivälin jälkeen, jolloin Knesset on pääsiäis-lomalla. Tämä antaisi pääministerille aikaa selvitellä tunnepitoisia purkauksia puolueiden taholla, mitä kehyssuunnitelman hyväksyminen tullee aiheuttamaan.
Pääministeri tullee esittämään kehyssuunnitelman amerikkalaisten tarjoamina tienviittoina, jotka eivät sido enempää Israelin kuin PAS/PLO:n käsiä. Hänellä tulee olemaan täysi työ pyrkiessään varmistamaan hallituksensa jatkuvuuden, tai jos se ei onnistu nykyisessä kokoon-panossa, tehdäkseen välttämättömät muutokset. Beit Yehudi-puolueen puheenjohtaja Naftali Bennett joutunee temppelin harjalle toistamiensa vakuutusten vuoksi, ettei hän halua olla hallituksessa, joka luovuttaa Israelin maata viholliselle.
Kerryn ja Netanyahun välejä häiritsivät Kerryn Genevessä antamat lausunnot, joissa hän uhkaili Israelia massiivisella talousboikotilla ja myös arabien kolmannella intifadalla, ellei se suostu hänen suunnitelmansa esityksiin. Netanyahu vastasi tähän todeten, että on moraalitonta ja edesvastuutonta esittää tuollaisia vaatimuksia Israelille aikana, jolloin Kerryn suunnitelma on vielä salainen. Israelin USA:n lähettiläs Ron Dermer tuli Kerryn avuksi todeten TIME-viikkolehden haastattelussa, että Kerryn lausunto oli tarkoitettu arvioksi, mitä voi tapahtua, jos Israel kieltäytyy ja neuvottelut epäonnistuvat, ei kiihotukseksi.
PÄÄMINISTERI Netanyahun tapa hoitaa rauhanprosessia sen kriittisimmässä vaiheessa muistuttaa kovin Ariel Sharonin tapaa junailla päätöksensä Gazan kaistan juutalais-asukkaitten karkottamiseksi ja IDF:n vetämiseksi pois sieltä jättäen huomiotta monet aiemmat vakuutuksensa ja demokraattisen päätöksenteon edellyttämät kansan valitsemien edustajiensa mielipiteet. Sharon otti useita oikopolkuja puskien opposition kyhäämien suojavallien yli. Netanyahu pyrkii varovaisen luonteensa mukaan tekemään sen hieno-varaisemmin, mutta taktiikka on sama: Olen tehnyt päätökseni ja tulen toteuttamaan sen. http://www.debka.com/article/23668/Neta ... epts-Kerry’s-“framework”-in-principle-seeks-publication-delayed-to-Knesset-recess
4. IRANIN islamilainen tasavalta vietti eilen 11.02.2014 islamilaisen vallankumouksensa 35-vuotisjuhlia näyttävin paraatein ja sotilaallisen teollisuutensa tuotteiden esittelyllä Teheranissa Shaahin aikana pystytetyn "riemukaaren" lähistöllä.
Juhlallisuuksien yhteydessä pidettiin useita puheita, joiden pohjasävy oli voimakas USA:n ja Israelin vastaisuus. Molempien maiden, USA: ja Israelin lippua poltettiin ja presidentti Obaman kuvia tallattiin syvän halveksunnan osoitukseksi. Tämä on outoa aikana, jolloin P5+1 maat ovat tehneet lukuisia myönnytyksiä Iranille ja tosissaan toivovat voivansa saavuttaa sopimuksen, jolla ns. Iranin ydinaseongelma poistetaan päiväjärjestyksestä lopullisesti. Iran lähetti kaksi alustaan, helikopterialus Khark ja risteilyohjuksin varustettu risteilijä Sabalan, USA:n Anlantin puoleisen merialueen rajoille. Iranin vallankumousarmeijan laivaston komentaja Ali Faday totesi: "Amerikkalaiset saavat tuntuman siitä, miltä tuntuu heidän sotalaivansa upotessa vieden 5 000 miestä mukanaan meren syvyyteen". Hän kutsui amerikkalaisia" pelkureiksi, jotka eivät enää voi piiloutua merelle, sillä koko Lähi-Itä, Länsi Eurooppa, Persianlahti, Omanin meri ja Hormuzansalmi ovat Iranin valvonnassa".
Vallankumousjuhlissa käytetty retoriikka yllätti tarkkailijat, sillä se on lajissaan jopa hyökkäävämpi kuin mihin totuttiin edellisen presidentti Ahmadinedajin aikana. Vallankumouskaartin (IRGC) komentaja Ali Jafari uhosi, että kaksi Basij vapaaehtoisjoukon jäsentä pystyvät upottamaan amerikkalaisen lentotukialuksen. Hän tarkoittanee tällä itsemurhapommittajia. Jafari kutsui USA:n uhkauksia sodalla "tyhjänpäiväisiksi, sillä eivät he voi tehdä mitään Iranin sotilasmahdille". Ylin kaitsija Ali Khameney toisteli kulunutta mantraa kutsuen Israelia syöpäkasvaimeksi, joka täytyy poistaa. Presidentti Hassan Rouhani kehotti niitä, jota edelleen uhkaavat Irania sodalla, hankkimaan uudet silmälasit. Hän kuulutti kansalle, ettei Irania uhkaa enää kukaan.
Iran testasi eilen kaksi pitkän matkan ohjusta, toinen usealla kärjellä varustettuna, toinen laser-ohjattu maasta ilmaan ohjus. Puolustusministeri kenraali Hossein Dehgan sanoi Iranin ohjusten pystyvän läpäisemään Israelin ja USA:n ohjustorjunnan. DF arvioi Iranin tarkoittavan tällä sitä, että Israelin suunnittelema Arrow-3 on toimintakunnossa aikaisintaan 2016 tai 2017, eikä siten voi millään estää Iranin ballistisia monikärkiohjuksia.
USA:n presidentti Obama vähätteli Iranin uhkauksia, mutta lähetti kiireisen sanoman Israelin pääministerille, ettei tämä tekisi hätiköityjä johtopäätöksiä Iranin uhkausten johdosta. Obama suunnittelee matkaa Iraniin, eikä halua häiriöitä sen suhteen. http://www.debka.com/article/23670/Obam ... an-threats
5. JORDANIAN parlamentin jäsen Mohammad al-Qatatsha sanoi eilen parlamentin istunnossa, että Kerryn kehyssuunnitelma poistaa miljoonien pakolaisten paluuoikeuden muinaisiin koteihinsa tai seuduille, mistä he lähtivät sotaa pakoon muslimijohtajien kehotuksesta ja lupauksella, että he voivat palata parin viikon jälkeen sodan loputtua. Heitä pakeni YK:n tilaston mukaan 656 000, Israelin arvion mukaan 550 000 – 600 000, eri maihin. Juutalaisia joutui – tai heidät pakotettiin - pakenemaan arabimaista 567 654 ihmistä, kuten Paul Johnson kertoo History of the Jews teoksessaan, joutuen jättämään lähes kaiken omaisuutensa, vain pari matkalaukkua.
Qatatsha kertoi Kerryn paljastaneen kuningas Abdullah II:lle osia kehyssuunnitelmastaan, johon kuuluu salainen osio, jossa kerrotaan mm. pakolaisista. Pakolaiskysymys on Jordanian hallitukselle elintärkeä, sillä kuningas hallitsee beduiinien 20 % kannatuksen varassa, väestön valtaosa, arviolta 80 %, on palestiinalaista syntyperää, mitä häiritsee pahoin Syyrian pakolaisten ehtymättömät virrat. Heitä lienee Jordaniassa noin puoli miljoonaa ja luku kasvaa. Kuningas Abdullah II taistelee monarkiansa puolesta, jonka tärkein tukija on - niin ironista kuin se onkin – on Israel, vaikka sitä vihataan Jordaniassa, ehkä juuri siksi. http://www.timesofisrael.com/jordanian- ... of-return/
6. Raakelin hautakammiolla tehtiin vuoden 2013 aikana 200 terrori-iskua, joko petrolipommeilla, kotitekoisin asein tai veitsin ja tuliasein. 3 500 vuotta vanha hautakammio ympäröitiin vahvoilla muureilla hyökkäysten varalta, mutta aina joku pääsee ohittamaan esteet. Sama toistuu Patriarkkain hautakammiolla Hebronissa ja Jofefin hautakammiolla Sikemissä (Nablus) sekä Joosuan hautakammiolla. PA:n johto mielellään esittää itseään kristittyjen ja muslimien ja heidän pyhien paikkojensa suojelijana ohittaen juutalaiset; päinvastoin omien heidän pyhinä pitämät kohteensa väittäen, että kaikki nuo kantaisät ja -äidit olivat muhamettilaisia, vaikka muhamettilaisuus syntyi vastaa vuosisatoja myöhemmin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... vs2NkBsNDQ


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 24 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia