kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 19.01.2019 04:02

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 25 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Israel Update / Maaliskuu
ViestiLähetetty: 02.03.2014 20:27 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
    Kuva


Sunnuntai 02.03.14
Julkaistu sunnuntai, 2.3.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

SUNNUNTAI 02.03.14

1. PISTÄYTYESSÄNI ulos aamulla pian kuuden jälkeen lämmin aalto leyhähti vastaan, melkein kuin lähes valmiiksi lämmitetystä saunasta. Lämpömittari osoitti 19 astetta, mutta päivä-lämpötilaksi ennustetaan lähelle 28 astetta, joskin ennusteissa on suuria heittoja. Taivas on lähes pilvetön, mutta suuria pilvenlonkareita seilaa taivaanrannalla hiljaisessa kevättuulessa. Lämpötilat: Jerusalem 11 -27; Tiberias 15 -30; Suolameri 22 -31; Eilat 20 -31 +C-astetta. Taivas on ennusteen mukaan puolipilvinen tänään ja jatkunee samanlaisena seuraavina päivinä, mutta lämpötila alenee tuntuvasti Jerusalemissa ja vähän muuallakin maassa. Kinneretin vedenkorkeus pysyttelee JP:n mukaan lähes ennallaan.

2. MAAILMAN poliittinen tilanne osoittaa sekin selvää kuumenemista, mutta toivottavasti yhtä tilapäisesti kuin Israelin sääkartta. USA uhkailee, että sotilaallinen ratkaisu on entistä selvemmin pidettävä pöydällä, ellei Iran suostu lännen vaatimuksiin. Iran ilmoittaa, ettei se romuta yhtään ydinlaitostaan ja päättää itse, koska se rikastaa uraania ja mihin asteeseen.

Israelin ja PA/PLO:n väliset neuvottelut ovat pattitilanteessa, mikäli uutisiin on uskomista. Abbasin isottelu viime viikon Pariisin keskusteluissa John Kerryn kanssa antaa aiheen epäillä, etteivät ne lopultakaan tuota toivottua tulosta, mikä ei ole välttämättä huono uutinen. Poliitikot Israelin vasemmalla laidalla suosittavat ”harkitun riskin ottamista”, joista Israelilla on pelkästään huonoja kokemuksia. Riskit otetaan Israelin kansan kustannuksella.

Ensimmäinen töppäys oli Arafatin päästäminen ensin Jerikoon ja Hebroniin ja lopulta kaikkiin arabikaupunkeihin. Ns. Oslon sopimusten seurauksena Arafatin Libanonin taisteluissa karaistuneet pyssymiehet aloittivat Israelin salaisen hivuttamisen loputtomien väkivaltaisuuksien kautta teillä ja kaupungeissa, mikä Arafatin käskystä kehitettiin ns. toiseksi intifadaksi, pommittaen israelilaisia busseja, ravintoloita, kahviloita toreja ja koteja. Tämän harkitun riskin seurauksena lähes 1 500 israelilaista on saanut surmansa vammautuneiden määrän ollessa moninkertainen.

Toinen oli Gazan juutalaisten karkottaminen ja IDF:n joukkojen vetäminen pois ns. Philadelphia-käytävältä Siinain ja Gazan rajalla, mikä oli osana Sharonin suunnitelmaa vetää kaikki juutalaiset pois Gazasta. Tämä antoi Hamasille mahdollisuuden kaivaa useita satoja tunneleita Gazasta Siinaille, joiden kautta se salakuljetti kaikkea mahdollista ohjuksista elintarpeisiin ja terroristeihin, jopa naisiakin, kaistan tarpeiden tyydyttämiseksi. Tämän johdosta Hamas on tuhansilla raketeillaan pystynyt terrorisoimaan Gazan kaistan läheisyydessä olevia juutalaisyhteisöjä, ulottuen M-75 raketeillaan Tel Avivin lähiöihin.

Kolmas oli IDF:n joukkojen yöllinen vetäminen Libanonin eteläosasta ilman sopimusta, mitä edelsi Tzipi Livnin laatima ja YK:n tukema aseleposopimus Libanonin kanssa, jolla YK:n asettamien rauhanturvajoukkojen oli tarkoitus estää Hizbullahia aseistautumista uudelleen. IDF hylkäsi liittolaisensa Etelä Libanonin Armeijan (SLA) joukot, jotka romahtivat täysin.

Tarkkailijoiden mukaan kolmas intifada on käynnissä, mutta sitä käydään Israelin teillä ja kaupungeissa säästöliekillä sekä diplomaattisena ja taloudellisena intifadana Israelin vastaisten boikottien ja eristämisuhkausten muodossa kansainvälisillä areenoilla.

3. MAAILMANRAUHAA pahiten uhkaava tilanne on kuitenkin kehittymässä Ukrainassa, mikä kriittisyydessään ohittaa Iranin ydinaseuhkankin, puhumattakaan Israelin ja PA/PLO:n välisistä neuvotteluista, joita media uskollisesti kutsuu rauhanprosessiksi. Rauhallisesti alkaneiden presidentti Yanukovychin hallituksen vastaiset mielenosoitukset muuttuivat kansanliikkeeksi ja massamellakoiksi poliisin kovien otteiden kiihottamina. Ukrainan presidentti katsoi asemansa toivottomaksi ja pakeni viikko sitten maansa venäjänmieliseen itäosaan ja sieltä Venäjälle, mutta kieltäytyen luopumasta presidentin virastaan.

Poliittiset tarkkailijat katsovat, että strategisesti Ukraina on elintärkeä Venäjän puolustukselle, ja siksi se ei halua NATO-joukkojen tulevan suoraan haavoittuvan länsi-rajansa taakse. Ukraina on EU:n jäsen ja haki jäsenyyttä NATO:ssa. Venäjän presidentti Putin aloitti diplomaattiset ja sotilaalliset valmistelunsa välittömästi saatuaan Sotshin talvi-olympialaiset onnellisesti päätökseen ilman terrori-iskuja. Hän varoitti länsimaita pysymään erossa Ukrainasta, ja hänen johtavat kenraalinsa vakuuttelivat olevansa oikeutettuja käyttämään ydinaseita Venäjän intressien suojaamiseksi ja tarvittaessa myös käyttävänsä niitä. Presidentti Putin ilmoitti saman puhuessaan puhelimessa USA:n presidentti Obaman kanssa viikonvaihteen aikana.

VENÄJÄ asetti 150 000 sotilastaan hälytysvalmiuteen Ukrainan rajan läheisyyteen kuten myös hävittäjäpommittajansa valmistautuen iskemään valittuihin kohteisiin. Välittömät sotilaalliset toimet aloitettiin kuitenkin autonomisen Krimin niemimaalla, jonka Sevastopolin laivastoasema on elintärkeä Venäjän Mustameren ja Välimeren laivaston huoltamiseksi. Venäjä lähetti panssareitaan ja 2 000 sotilastaan Krimin niemimaalle miehittäen hallintorakennuksia ja lentokenttiä sekä käytännössä lopulta koko niemimaan. Venäjä sanoo toimineensa Krimin hallituksen pyynnöstä.

Länsimaiden ja YK:n pääsihteeri Bank ki-Moonin kehotukset neuvottelujen aloittamiseksi Kievin väliaikaisen hallituksen kanssa eivät ole tuottaneet tulosta. USA:n YK:n lähettiläs Samantha Power kutsuu Ukrainan tilannetta vaaralliseksi ja tasapainoa järkyttäväksi vaatien Venäjää lopettamaan sekaantumisen Ukrainan tilanteeseen.

UKRAINA pyysi lauantaina YK:n turvallisuusneuvostoa koolle tehdäkseen voitavansa Venäjän hyökkäystoimien lopettamiseksi Ukrainaa vastaan. Sitovan päätöslauselman saaminen on kuitenkin vaikeaa Venäjän veto-oikeuden vuoksi. USA:n ja monien muiden maiden lähettiläät vaativat YK:n nimittämien tarkkailijoiden lähettämistä Ukrainaan ensi tilassa. YK:n toivomus tarkkailija lähettämisestä Kieviin ei onnistunut, koska Krimin lentokenttä on suljettu. http://www.timesofisrael.com/ukraine-as ... aggression

4. ÄÄRIORTODOKSIT järjestävät massamielenosoituksen Jerusalemissa tänään iltapäivällä osoittaakseen mieltään hallituksen omaksumaa Yair Lapidin junailemaa yhtäläistä taakan kantamista vastaan maansa puolustamiseksi. Järjestävät odottavat yli 100 000 osanottajaa kutsuen uskonnollisen sionismin jäseniä mukaan, joiden johtajat varoittavat osallistumasta. Useita katuja Jerusalemin keskustassa suljetaan kokonaan autoliikenteeltä ja valtatie no 1 pääkaupungin tuloväylällä voi olla myös suljettu kello 14.00 alkaen. Poliisi kehottaa pääkaupungin asukkaita välttämään suljettuja katuja.

Eräs asiaa tunteva haredimies ennusti, että osanottajia on 60 ribbaa (ribba tarkoittaa 10000), eli 600 000 osanottajaa. Haredimies sanoo, että sama määrä, 600 000 miestä, oli Siinain vuoren juurella silloin, kun Lain taulut esiteltiin kansalle, todeten merkittävän symboliarvon siinä, että sama määrä miehiä kokoontuu rukoilemaan, vastustamaan ja protestoimaan Torah-maailmaa vastaan tehtyjä hyökkäyksiä.

Mielenosoituksen yhteydessä ei pidetä puheita, vaan keskitytään rukoilemaan ja ilmeisesti huutelemaan hallituksen päätösten vastaisia iskulauseita. He vastustavat Shaked-komiten laatimia muutoksia Tal-sopimukseen, eivätkä hyväksy Bennettin hallituksessa esittelemiä

osia suunnitelmasta. Beit Yehuda puolueen puheenjohtaja kehottaa puolueen jäseniä osallistumasta mielenosoitukseen, sillä ”esitys on maalle hyväksi”. Jotkut ovat kuitenkin ilmaisseet halunsa mennä mukaan, heidän mukanaan 30 tunnettua rabbia. Bennett on pyrkinyt vakuuttelemaan, ettei lain perusteella ketään viedä vankilaan siksi, että he mieluummin opiskelevat Toraa ja Talmudia kuin opettelevat sotimaan.

Rukoustilanteet alkavat 16.00 aikoihin. Järjestäjät odottavat jopa 400 000 osanottajaa. Keskusbussiasema on suljettu 14.30 alkaen, ja kevyt rautatie pysähtyy 13.00 aikaan. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 53,00.html, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... xLoiEBsNDQ

5. NAAMIOITUNEET PA:n arabit tunkeutuivat IDF:n tarkastusasemalle palestiinalaisen Beit Furfik setlementin lähellä Sikemistä koilliseen. Tilanne tallennettiin videonauhalle, jonka he julkistivat Youtubessa viikonvaihteen aikana.

Videossa nähdään naamioituneiden arabien töhertävän graffiteja aseman seiniin, särkevän sen ikkunoita pyrkiessään tuhoamaan asemaa. He olivat varustautuneet moottorisahoilla ja moukareilla. He ilmoittivat graffitissa, että hyökkäys tehtiin marttyyri Motazz Washahan kunniaksi. Hänet löydettiin kotoaan kuolleena IDF:n tekemän ratsian jälkeen torstaiaamuna. Washahan kuului PFLP:n joukkoihin. Hänen epäiltiin osallistuneen terrorismiin. Hänen hautajaisiinsa Birzaitissa osallistui 4000 ihmistä, jotka vaativat eri ryhmittymiä yhdistymään kostaakseen hänen kuolemansa. Pian sen jälkeen satoja PA:n arabeja kokoontui Ataran tarkastuspisteen läheisyyteen kivittäen sotilaita.

Israelin hallituksen pitämän palestiinalaisten kiihotusindeksin mukaan Abbasin päinvastaisista väitteistä huolimatta Israelin vastainen kiihotus jatkuu PA:n mediakanavilla, jotkut niistä hyvin lähellä Abbasia ja opetuksellisia ja uskonnollisia kanavia. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... xLo5kBsNDQ

6. HALLITUKSEN maatalousministeri Yair Shamir (Israel Beitenu) kirjoittaa Israel Hajom lehdessä, ettei hän kannata islamilaisen valtion perustamista Israelin sydänalueille. Hän toteaa, että hän arvostaa amerikkalaisten hyvää tahtoa pyrkiessään ratkomaan vuosikymmenet avoinna olevia ongelmia juutalaisten ja palestiinalaisten välillä. Mutta toteaa, että amerikkalaiset lähestyvät kysymystä kuin mitä tahansa liike-elämän ongelmaa ymmärtämättä, ettei kysymys ole taloudellinen, joka voidaan ratkaista rahalla. Siten länsimaiden harjoittama jatkuva rahan lapioiminen PA:n pohjattomaan säkkiin on kuin lanttien heitteleminen toivomuskaivoon. ”Jokainen uskokoon, miten tahtoo, mutta ongelmia ne eivät ratkaise”. PA jatkaa neuvotteluja, koska se saa lisää antamatta itse mitään.

SHAMIR ei myöskään näe John Kerryn ponnisteluille kehyssuunnitelmansa onnistumiseksi juuri mitään mahdollisuuksia, niin kaukana osapuolet ovat toisistaan. ”Vastustan kahden valtion ajatusta. Aloitetaan Jerusalemista. Minulle Jerusalem kuuluu otsikon alle: Tulla tapetuksi mieluummin kuin vahingoitetuksi. Olen valmis taistelemaan Jerusalemista, koska se on Israelin maalle kohtalonkysymys”, hän selittää. ”Ihmiset voivat sanoa minun olevan väärässä, ja sanokoot, mitä tahtovat. Kansa, joka ei halua taistella Jerusalemistaan, lakkaa olemasta kansa”. Hän tunnustaa: ”Onhan joittenkin pääkaupunkien nimet muutettu, Lagos muutettiin muotoon Abija, mutta meille ei ole mitään muuta pääkaupunkia. Jerusalem on koko juutalaisen kansan pääkaupunki, ei vain Israelissa asuvien. Se on historiallinen ja ikuinen pääkaupunki”. Hän sanoo, ettei tilaa ole kylliksi kahdelle valtiolle. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... xLthkBsNDQ


Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 04.03.2014 06:43 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Maanantai 03.03.14
Julkaistu maanantai, 3.3.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

MAANANTAI 03.03.14

1. AAMUSTA lähtien lämpöä ulkona reilut 12 astetta, kuten ennustettiinkin, ja päivän mittaan sen pitäisi nousta lähelle 23 astetta. Eilinen helle ei ihan toteutunut, vain 25 astetta, mutta ilma oli sakeana hiekkapölystä, minkä johdosta hengitysvaikeuksista kärsiviä kehotettiin pysyttelemään sisätiloissa ja pitämään ikkunat tiivisti suljettuina. Ilma on vieläkin kovin samea eikä auringonvalo pääse siten paistamaan täydeltä terältään. Tel Avivin ja Eilatin lentokentät suljettiin eilen ja matkustajia kehotetaan tarkistamaan tilanne tänään. Puolipilvinen sää jatkunee tänään ja huomenna, mutta selkiytynee keskiviikoksi. Näin ennustetaan, mutta huomenna lämpötilan ennustetaan laskevan huomattavasti. Lämpötilat: Jerusalem 12 -22; Tiberias 15 -28; Suolameri 22 -31; Eilat 18 -31 +C-astetta. Kuten mainitsin, Jerusalemin lämpötila alenee selvästi huomenna tuskin saavuttaen 16 astetta iltapäivällä.

2. ISRAELIN pääministeri Benyamin Netanyahu (Bibi) matkusti Washingtoniin, jossa hänellä on useita tapaamisia, joista tärkein on tietenkin vierailu Valkoisessa Talossa, sekä puhe AIPAC:n konferenssissa. Obaman kerrottiin etukäteen luvanneen, ettei hän halua painostaa kumpaakaan osapuolta enempää Bibiä kuin Abbasiakaan USA:n omaksumalle kannalle, mutta hänen Bloombergille antamansa haastattelu kertoo aivan muuta. Sunnuntaina julkaistun Bloombergin vakiojournalistin Jeffrey Goldbergin haastattelun mukaan Obama varoitti Bibiä, että aika sopimuksen tekemiseksi on valumassa käsistä. Hän viittasi rabbi Hillellin kuuluisaan toteamukseen: ”Jos ei nyt, koska sitten?”, lisäten siihen: ”Jos et sinä, herra pääministeri, kuka sitten? Miten tämä kysymys ratkaistaan?”

Obama esitti varoituksen, että jos rauhankeskustelut epäonnistuvat, USA:lla on rajoitetut mahdollisuudet suojella Israelia ”kansainväliseltä tsunamilta (fallout)”. Hän väitti, että Abbas on vilpitön sanoessaan tunnustavansa Israelin ja sen olemassaolon. Hän totesi, että kahden kuukauden sisällä osapuolten on tultava jonkinlaiseen päätökseen, miten tästä jatketaan. Mutta sen jälkeen Obama ilmaisi todelliset tunteensa Israelista.

”Uskon, että jos sopimusta ei synny ja agressiivinen setlementtien rakentaminen jatkuu – viimeisen parin vuoden aikana olemme havainneet kiivaamman setlementtien rakentamisen kuin pitkään aikaan, – ja jos palestiinalaiset katsovat, ettei itsenäisen Palestiinan naapuri-valtion perustaminen ole enää mahdollista, silloin kykymme hoitaa kansainvälistä vastareaktiota on rajoitettu”, Obama selvitteli näkemyksiään. Hän antoi tunnustusta ulkoministeri John Kerryn hellittämättömille ponnisteluille ja kenraali John Alenin laatimille ”ennen näkemättömille turvajärjestelyille Jordanin Laaksossa Israelin turvallisuuden takaamiseksi”. Hän sanoi, ettei hän ole katsonut aiheelliseksi puuttua neuvotteluihin.

Hän sanoi, että ”Abbasissa Israelilla on vilpitön neuvottelukumppani, joka on valmis tunnustamaan Israelin ja sen oikeuden olla olemassa ja sen turvallisuusvaateet, estää väkivaltaa ja ratkoa nämä kysymykset diplomaattisesti, minkä Israel voi hyväksyä. Käsittääkseni tämä on harvinainen ominaisuus, ei vain Palestiinassa vaan Lähi-Idässä yleensäkin. Käsityksemme mukaan olla tarttumatta tähän tilaisuuteen olisi virhe”. Obaman lausunto julkistettiin sunnuntaina hänen viikko sitten luvattuaan esittävänsä Netanyahulle kiireisen pyynnön hyväksyä Kerryn kehyssuunnitelma heidän maanantaisen tapaamisensa aikana. Kerry vihjaili vain päivää ennen Obaman haastattelua, että neuvotteluaikaa täytynee jatkaa huhtikuun lopun jälkeen.

PA:n taholta kerrottiin kansainväliselle arabilehdelle Al-Sharq Al-Awsat sunnuntaina, että tällä kertaa Obama tulee puuttumaan suoraan ja voimallisesti neuvotteluihin ja painostamaan sekä Netanyahua että Abbasia kehyssuunnitelman hyväksymiseksi.

Tämän lähteen mukaan Jerusalemin itäosa tulee olemaan Palestiinan valtion pääkaupunki, ja tämän vastapainoksi PA/PLO suostuu joustamaan rajoja ja pakolaisia koskevissa kysymyksissä. PA/PLO:n pääneuvottelija Saeb Erekat sanoo vastustavansa neuvottelujen jatkamista huhtikuun lopun jälkeen ”niin kauan kuin Israel rikkoo kansainvälistä lakia”.

OBAMA vastasi haastattelussa myös kysymykseen Iranista kiistäen väitteet, että kansain-väliset liikeyritykset olisivat rynnänneet Iraniin sanktioitten keventämisen johdosta. Hän sanoi, että 90 % sanktioista on edelleen voimassa ja niitä seurataan tarkasti. Hän ei vastannut suoraan kysymykseen aseitten käyttämiseksi, vaan totesi, että ”Iran tietää meidän olevan tosissaan”. Hän sanoi, että 35 000 amerikkalaista sotilasta on edelleen alueella harjoitellen jatkuvasti ”presidentin ohjauksessa, joka aiemmin esitti sotilaallista mahdollisuutta”, jos Iran rikkoo sopimusehtoja eikä suostu P5+1 maiden vaatimuksiin. ”Heidän tulisi suhtautua lausuntoihini vakavasti, kuten tulisi myös Amerikan kansan, ja Israelin ja myös saudien”. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... xQTTkBsNDQ

Työvierailulla USA:ssa oleva ministeri Naftali Bennett antoi lausunnon, jossa hän toteaa, ettei Israel voi asettaa turvallisuuttaan sensoreitten, miehittämättömien vakoilukoneiden ja panssariaitojen varaan, sillä sen puolustuksen tulee nojautua yksin IDF:n varaan. ”IDF on Israelin valtion suurin puolustaja, emmekä me voi kyseenalaistaa tätä kysymystä”. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... xQvnEBsNDQ

JP:n kolumnisti Ruthie Blum todistelee kolumnissaan, että kehyssuunnitelmat ovat tuhoisia; ne ovat sitä Israelin ja PA/PLO:n välillä ja ne ovat sitä P5+1 maiden ja Iranin välillä, jota EU:n ulkopoliittisen toimiston johtaja Catherine Ashton tarjoaa. http://www.jpost.com/Opinion/Op-Ed-Cont ... ter-344042

Gershon Baskin, niin professoritasoa kuin onkin, edustaa nimensä mukaisesti sitä osa Israelista, joilla on mustat silmälaput pystymättä näkemään nenäänsä pitemmälle. Hänen mielestään Israelin tulee ilman miettimistä hyväksyä Kerryn kehykset ja toteuttaa kahden valtion periaate niin pian kuin mahdollista. Hän kutsuu esityksiä Juudean ja Samarian C-alueitten liittämiseksi Israeliin katastrofaalisiksi, mikä tulisi tukehduttamaan Israelin juutalaisen imagon alta aikayksikön arabimassojen puristuksessa. http://www.jpost.com/Opinion/Columnists ... ple-344044

3. ÄÄRIORTODOKSIEN mielenosoitukseen eilen pääkaupungissa osallistui ainakin 600 000 ihmistä, mikä yllätti sekä järjestäjät että ulkopuoliset tarkkailijat. Tel Aviviin johtaja valtatie no 1 oli suljettuna liikenteeltä 14.00 -19.00 välisenä aikana. 70 ihmistä hoidettiin pienten vammautumisten tai muiden syiden johdosta, mutta kokonaisuutena kaikki sujui hyvin huomioiden tämän kansanosan tavan reagoida asioihin hyvinkin tunnepitoisesti. Muutamia autonrenkaita sytytettiin tuleen Haredi-lähiössä. Yhden yksityinen mielenosoittajan poliisi joutui taltuttamaan pippurisumuttimella.

Mielenosoittajat kantoivat erilaisin iskulausein varustettuja plakaatteja, joissa vakuutettiin taistelun jatkuvan, ja asepalvelun jopa johtavan juutalaisen kansan sulautumiseen muihin kansoihin ja tuhoon. Rukousten jälkeen luettiin kovaäänisten välityksellä rabbien laatima julkilausuma, jossa varoitettiin valtiota säätämästä Torah-opiskelijoita vahingoittavia lakeja, jotka vaativat heitä luopumaan Toran opiskelusta tai jopa uhkailemalla vankeudella, mikä tarkoittaisi Toran halveksimista ja Jumalan nimen häpäisemistä. Siinä kehotettiin Tora-opiskelijoita kieltäytymään asepalveluksesta vaikka rangaistuksen uhalla ja pidättymään yhteistoiminnasta viranomaisten kanssa. Tilaisuus päättyi yleiseen tanssiin ennen massojen hajaantumista. Haredi-käytännön mukaan naisia ei kutsuttu mukaan, mutta katsojissa heitä varmaan oli ilman erityishuomiota. http://www.jpost.com/National-News/Hund ... lem-344003

4. UKRAINA ei todellakaan ole EU:n jäsen, vaikka jäsenyydestä neuvoteltiin vuosikaudet. EU tarjosi valmiiksi laadittua sopimusmallia viime vuoden lopulla, mutta presidentti Janukovits ei voinut allekirjoittaa sitä luultavasti Venäjän painostuksesta. Kuitenkin satojen tuhansien mielenosoittajien tulviessa kaduille hän otti yhteyttä EU:n komission puheenjohtajaan Jose Mario Barrosoon esittäen valtuuskunnan lähettämistä viimeistelemään sopimusluonnosta. Neuvotteluja häiritsivät Ukrainan poliisin kovat otteet mielenosoittajia vastaan, sekä Venäjän uhkaukset taloudellisilla pakotteilla, jos Ukraina liittyy EU:n jäseneksi. Ukraina on riippuvainen Venäjän toimittamasta kaasusta, ja sen kautta Eurooppaan johtavan kaasuputken antamista tuloista. Venäjä haluaa Ukrainan liittyvän sen perustamaan tulliliittoon. Ukrainan ja EU:n jäsenyysneuvottelut ovat edelleen kesken.

Kuten valistunut lukija tietää, mielenosoittajat johtivat presidentti Janukovitsin pakoon maansa itäosaan, josta hän lensi Venäjän sotilaskoneella Moskovaan.

USA:n presidentti Obama pyrki 90 minuuttia kestäneen puhelinkeskustelun aikana taivuttelemaan Venäjän presidentti Vladimir Putinia ymmärtämään hänen kantansa, joka uhkaa Venäjää talousboikotilla ja muilla vakavilla seurauksilla, ellei Venäjä vedä joukkojaan Ukrainasta. Keskustelu kiihtyi välistä melkoisesti Putinin ottaessa hyökkäävän sävyn todeten, että Venäjä tulee aina taistelemaan kansallisten intressiensä loukkaamista vastaan suojellakseen kansalaisiansa. Hän esitti jopa ydinaseen käyttämistä, jos se katsotaan välttämättömäksi, mitä oppia Venäjä on esittänyt aiemminkin.

Venäjä ei voinut katsella sivusta tilanteen kehitystä, vaan otti aloitteen käsiinsä aloittaen Krimin niemimaan rauhallisen miehittämisen, mikä todellakin sujui laukaustakaan ampumatta. Tarkkailijat arvioivat, että jos Venäjä katsoo välttämättömäksi lähettää joukkojaan kansalaistensa suojelemiseksi myös Ukrainan itäosiin, se tapahtunee Krimin kautta. Putin sanoi Obamalle, että fasistiset jengit olivat ottaneet vallan Kiovassa (Kiev), ja että Venäjä tulee puolustamaan etujaan Ukrainassa niin kauan, kuin tämä jengi hallitsee Ukrainaa. Putin ei myöskään vakuuttunut Obaman uhkauksista, että Venäjä voi menettää istuimensa G-8 konferenssissa Sochissa 17.maaliskuuta, päivänä, jolloin Obama keskustelee Mahmoud Abbasin kanssa Washingtonissa. Putin pahoitti mielensä, ettei talviolympialaisten avajaisiin tai päätöstilaisuuteen tullut yhtään länsimaiden johtajaa, olihan Venäjä käyttänyt niiden valmisteluihin viisi vuotta ja 50 miljardia USD.

USA:n ja EU:n julmistelut ovat suurelta osin pelkkää teatteria, sillä kumpikaan niistä ei halua eikä pysty haastamaan Venäjää Ukrainan takia, jos tilanne kehittyy siihen. Siksi oheisessa artikkelissakin suositellaan nykyisen hallituksen kääntyvän Moskovan puoleen sopimuksen saamiseksi, jolla se suostuu astumaan syrjään määrätyn ajan kuluttua tilanteen rauhoituttua. Ukraina määräsi yleisen asepalvelukseen astumismääräyksen miljoonan miehen saamiseksi armeijaan, mutta maan taloudellinen tilanne ei kestä sen toteuttamista. Aseita maassa on runsaasti NL:n ajoilta, mutta armeija on kouluttamaton eikä ole kuin suupala Venäjän mahdille. http://www.debka.com/article/23722/Ukra ... urns-Obama’s-call-to-de-escalate-with-fallout-on-Mid-East, http://www.timesofisrael.com/us-prepare ... er-ukraine

Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 04.03.2014 18:48 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818


ajantasatietoa israelista
Tuesday, March 04, 2014
TIISTAI 04.03.14

TIISTAI 04.03.14
1. TIISTAIPÄIVÄ ei valjennut kuten tavallisesti, sillä ilmassa on vieläkin hiekkapölyä, joka sumentaa aurinkoa ja näkymiä. Tarvittaisiin sateita ilman puhdistamiseksi, mutta niitä ei ole vielä annettu useista rukouksista huolimatta. Lämpötila on ihan mukavan tuntuinen, aamulla jo 12 astetta kuten ennustettiinkin, joka nousee päivän mittaan 17 asteeseen. Taivas pysyttelee puolipilvisenä tämän päivän, selkiytyen huomiseksi ja pilvistyen osittain torstaina. Lämpötila kipuaa kaiken aikaa, huomenna 21 asteeseen ja siitä edelleen 24 asteeseen torstaina ja perjantaina. Lämpötilat: Jerusalem 12 -17; Tiberias 15 -22; Suolameri 21 -27, Eilat 18 -27 +C-astetta. Sateita ei ole ennustajien näköpiirissä lähipäivinä.
2. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahun ja presidentti Barack Obaman keskustelut Washingtonissa sujuivat raporttien mukaan diplomaattisen mallikkaasti ilman, että kumpikaan osapuoli joutui puolustautumaan nurkkaan ahdettuna. Poliittiset tarkkailijat ennustivat keskustelujen voivan kiihtyä epätavallisille desibeleille perustaen havaintonsa Obaman Bloomberg lehdelle antamaan haastatteluun juuri ennen Netanyahun Washingtonin matkaa kutsuen sitä huonoksi käyttäytymiseksi ja läpsäykseksi pääministerin kasvoihin ilman, että hänelle tarjoutui tilaisuutta puolustautua, mutta ehkäpä korkeat johtajat ovat oppineet jotain diplomatian säännöistä pystyen välttämään pahimmat karikot.
JEFFREY Goldbergin suorittamassa Obaman haastattelussa presidentti laski rauhan-neuvottelujen onnistumisen ja epäonnistumisen täysin Netanyahun hartioille, jota hän kehotti nielemään John Kerryn suunnitelman kakistelematta ylistäen samalla PA:n puheenjohtajaa Mahmoud Abbasia maasta taivaaseen, "ihmemiehenä, joita harvoin tapaa Lähi-Idässä tai muuallakaan maailmassa". Obama selitti haastattelussa myös sitä, miten Kerryn kehyssuunnitelman mukaiset turvallisuusjärjestelyt ovat ennen näkemättömät ja pystyvät täysin varmistamaan Israelin turvallisuuden Jordanian rajalta tulevalta uhkalta.
OBAMA oli vähän tasoitellut haastattelulausuntoaan journalisteille antamassaan lausunnossa ennen kolme tuntia kestänyttä keskusteluaan Netanyahun kanssa, mutta esitti kuitenkin vaatimuksen vaikeiden päätösten tekemiseksi parin kuukauden sisällä. Sen sijaan hän ei puuttunut juutalaisyhteisöjen rakentamiseen Juudeassa ja Samariassa, vaikka tilastojen mukaan se oli noussut vuoden 2013 aikana 124 % edellisvuodesta. Hän uhkasi myös Israelia seurauksista, jotka kohtaavat Israelia, elleivät rauhankeskustelut onnistu. Hän sanoi Israelin joutuvan taloudelliseen ja diplomaattiseen eristykseen sekä varoitti, ettei USA voisi siinä tapauksessa suojata Israelin turvallisuutta. Tämä tarkoittaa melkein kuin avoimen valtakirjan ojentamista Israelin vihollisille. Ehkä sotilaallisen konfliktin uhka Krimin niemi-maalla, mikä kehittyi Bloombergin haastattelun jälkeen, muutti hänen sanavalintojaan.
OBAMA viittasi Syyrian verenvuodatukseen antamatta vinkkiä, miten USA suhtautuu siihen, mutta Assadin luopuminen vallasta Syyriassa on hänen toimintasuunnitelmissaan. Iranista hän vakuutti, ettei USA salli ydinasetta siellä valtaa pitäville mullaheille.
NETANYAHU kiitteli runsain sanoin yhteistyötä USA:n ja Israelin kesken monilla aloilla, joista hän sanoi Israelin olevan syvästi kiitollinen. Hän kiitti myös John Kerryä väsymättömistä ponnisteluista löytääkseen formulan, jolla lukkiutunut tilanne voitaisiin laukaista. Mutta sen jälkeen pääministeri muistutti, että 20 vuoden Israel on tehnyt voitavansa toistuvien myönnytysten ja neuvottelujen kautta, mutta ei ole saanut vastakaikua PA/PLO:n taholta. Hän painotti, että Israel haluaa todellista rauhaa käytännössä, ei vain paperinpalaa, jossa sitä vakuutetaan; rauhaa, joka perustuu molemminpuoliseen tunnustamiseen.
"Israel, juutalainen valtio, on juutalaisen kansan itsemääräämisoikeuden toteutuminen", Netanyahu selitti. "Ymmärtääkseni on korkea aika, että he tunnustavat juutalaisen kansan kansallisvaltion. Olemmehan olleet täällä vaivaiset 4000 vuotta." Sekä Obama että Netanyahu ilmaisivat myös huolensa Ukrainan tilanteen kehittymisestä. Ulkoministeri John Kerry viivytti matkansa Kiovaan voidakseen pitää puheensa AIPAC:n konferenssissa. Hänen uskotaan puheessaan selventävän useita kehyssuunnitelmansa julkistamattomia kohtia, "antaen sen luisevalle rangolle lihaksia", kuten hän selitti. Hänen uskotaan puuttuvan myös Obamankin mainitsemiin seurauksiin, elleivät rauhankeskustelut edisty toivotulla tavalla. Netanyahu pitää oman puheensa keskiviikkona sikäläistä aikaa. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... use-344144
3. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas tapasi eilen Ramallahissa Meretz-puolueen puheen-johtajan Zehava Gl-Onin. Abbas vakuutti vierailun aikana, että ellei John Kerryn kehys-suunnitelma vastaa PA/PLO:n vaatimuksia, hän panee avaimet pöydälle ja kääntyy YK:n instanssien puoleen valtionsa itsenäisyyden saavuttamiseksi. Israelin tulisi vastavetona vakavasti harkita Juudean ja Samarian juutalaisalueiden liittämistä Israeliin.
ABBAS vakuutti, että hän suostuu neuvottelujen jatkamiseksi 29. huhtikuuta jälkeen vain siinä tapauksessa, että Netanyahu julistaa täydellisen rakennuskiellon Juudeaan ja Samariaan – tarkoittaen vain juutalaisten rakentamista, palestiinalaiset saavat rakentaa niin paljon kuin sielu sietää - ja lupaa vapauttaa lisää terroristeja vankiloistaan sovittujen lisäksi.
ABBAS raivostui Kerryn esitellessä hänelle suunnitelmaa, jonka mukaan Haninan arabilähiö tulisi olemaan Palestiinan valtion pääkaupunki. Hän vaatii koko Jerusalemin itäosaa, mukaan lukien Israelin 1967 jälleen rakentamat juutalaislähiöt. Sen sijaan hän piti hupijuttuna tietoja, että hän vaatisi palestiinalaispakolaisten vapaata paluuoikeutta Israeliin. Hän sanoi, ettei hän halua Israelin tuhoa, mutta vaatii Netanyahulta selviä numeroita, kuinka paljon hän sallii heitä vuosittain Israeliin humanitäärisistä tai muista syistä. PA:n mukaan heidän lukumääränsä on 5 miljoonaa, mutta pakolaisten edustaja puhuu 6 -8:sta miljoonasta. Abbas selitti, että ns. maanvaihto tarkoittaa demografian muutosten huomioimista. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ion-344133
4. ULKOMINISTERI John Kerryn puhe AIPAC:n konferenssissa ei lopulta antanut juuri mitään uutta. Hän käsitteli laajimmin Iranin ydinsuunnitelmaa todeten, että Obaman kanta on selvä: Iranille ei sallita ydinaseita. Hän ei halua lisätä sanktioita, mutta voimassa olevat n. 90 % tulevat pysymään voimassa, kunnes lopullinen sopimus on allekirjoitettu. Hän sanoi, ettei ole kysymys luottamisesta Iranin vilpittömyyteen vaan sen testaamisesta. Hän luottaa diplomatian voimaan uskoen hallitsevansa sen siinä missä Irankin. Hän kehottaa odottamaan rauhassa, sillä diplomatia vie aikaa. Kerry lähestyy ongelmia puhtaasti käytännölliseltä kannalta, "ilman unelmia ja rukouksia", luottaen USA:n voimaan maailman johtavana maana, kuten hän sanoi.
KERRY lupasi USA:n avustavan sen läheisimmän liittolaismaan toiveita näiden ongelmien selvittämiseksi lopullisesti. Hän totesi, että kahden valtion perustamisen hyväksyminen tarkoittaa kahta valtiota kahdelle kansalle, minkä sekä Netanyahu että Abbas ovat hyväksyneet. Hän ei puuttunut lähemmin Netanyahun vaatimukseen, että PA/PLO tunnustaa Israelin juutalaisena kansallisvaltiona. Kerryn väsymättömät ponnistelut suunnitelmansa hyväksymiseksi sekä Israelin että PA/PLO:n taholta ovat saaneet tunnustusta, mutta hänen esittämänsä ratkaisumallit eivät ole saaneet enempää Israelin kuin PA/PLO:n hyväksymistä. Hänen neuvotteluille antamansa 9 kuukauden aikaraja umpeutuu 29.huhtikuuta, eikä ole varmuutta sen jatkumisesta Abbasin esittäessä aina uusia vaatimuksia ja ehtoja. Netanyahu selitti Obamalle, että Israel on tehnyt oman osansa, mutta PA/PLO ei mitään. Kerry on erityisen huolestunut maailmalle levinneestä Israelin laillisuuden kieltämisestä, mistä BDS-toiminnan saama julkinen suosio ja levinneisyys ovat esimerkkejä Euroopassa nopeasti kasvavan antisemitismin ja antisionismin ohella. Hän vakuutti 100 %:n varmuudella, ettei nykyinen Israelin ja PA/PLO:n välinen tasapainotila tule jatkumaan.
AIPAC on tärkeä vuosittainen politiikan selvittämisfoorumi, sillä sen järjestämään konferenssiin kokoontuu runsaasti vaikutusvaltaisia johtajia sekä diplomatian, politiikan että talouden eri haaroilta. Tänä vuonna sen konferenssiin osallistuu 14 000 osanottajaa. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... PAC-344184
5. KANSAINVÄLISTEN suhteitten ministeri Yuval Steinitz totesi Washingtonissa, jossa hän kuuluu pääministerin seurueeseen, että rakennustoiminnan jäädyttäminen Juudean ja Samarian juutalaisyhteisössä ei ole esityslistalla eikä optiona. Sen sijaan terroristien vapauttaminen lienee helpompi niellä, vaikka sen mielekkyyttä on kärkevästi arvosteltu sekä ministerien että kansanedustajien ja poliittisten kommentoijien keskuudessa.
STEINITZ kertoi Israelin Radion toimittajalle, että Israelin kanta sekä Iranin ydinasehaaveista että neuvotteluista palestiinalaisten kanssa ovat saaneet kannatusta USA:n kongressin edustajien parissa. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ion-344205
6. VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin antoi määräyksen Ukrainan rajan läheisyydessä harjoitteleville joukoille palata pysyviin parakkeihinsa, mutta Krimin niemimaalla olevat 16 000 venäläistä sotilasta pysyvät asemissaan. Venäjän antama uhkavaatimus Krimillä oleville Ukrainan joukoille antautua määräaikaan mennessä tai kohdata Venäjän armeijan hyökkäys-myrsky tuli ja meni, eivätkä tiedotusvälineet ole kertoneet yhteenotoista, kuten AP ja Interfax raportoivat.
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kutsui tietoja uhkavaatimuksesta perättömiksi eikä uusia vaatimuksia ole asetettu. Media kertoo kuitenkin Venäjän laivaston alusten piirittäneen useita Ukrainan turvallisuusasemia Krimin rannikolla ilmaisten, ettei konflikti ole ohi. Ukrainan apulaissisäministeri Mykola Velichkovych sanoo Venäjän provosoivan Ukrainan joukkoja 3 -4 venäläisen sotilaan surmaamiseksi saadakseen tekosyyn jatkotoimille. Media kertoo myös, että viikonvaihteen aikana 6 000 venäläistä sotilasta lennätettiin Ukrainan Venäjää puhuvan maakunnan lentokentälle maan itäosassa. Erään asiantuntijan mukaan Krimillä voi olla 30 000 venäläistä sotilasta. Kiina on tiettävästi sanonut ymmärtävänsä Venäjän joukkojen lähettämisen Krimiin.
LÄNSIMAAT voisivat asettaa Venäjälle purevia talouspakotteita, sillä 50 % sen tuonnista ja 75 % sen investoinneista tulee EU-maista. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... xWQ40BsNDQ


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 06.03.2014 15:17 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818


ajantasatietoa israelista
Thursday, March 06, 2014
TORSTAI 06.03.14

TORSTAI 06.03.14
1. ENNUSTEEN mukaisesti lämpötila on aamusta alkaen varsin siedettävä 14 astetta nousten päivän mittaan 25:en asteeseen. Taivas on pilvetön, mutta lännen suunnalla taivaanranta on edelleen hiekkapölyn vuoksi samea, mutta ei voine enää haitata lentoliikennettä. Taivas on ennusteen mukaan puolipilvinen perjantaina ja sapattina lämpötila noussee asteen verran tämän päiväisestä ja enemmän yön aikaan. Lämpötilassa tapahtuu romahdus maanantaina ja ennustetaan paikallisia sateita koko maahan. Kinneretin pinta on pysytellyt ennallaan, eli 1.135 m ylimmän punaisen viivan alapuolella. Lämpötilat tänään: Jerusalem 14 -25; Tiberias 16 -28; Suolameri 20 -31; Eilat 20 -32 +C-astetta.
2. ISRAELIN merivoimien erikoisjoukkojen Shayetet 13 yksikkö nousi Panaman lipun alla purjehtivaan Klos-C rahtialukseen 05.00 aikaan keskiviikkoaamuna ottaen sen valvontaansa. Merellä suoritetussa tarkastuksessa havaittiin aluksen konttien sisältävän sementti säkkien peittäminä tusinoittain Syyriassa valmistettuja M-302 ohjuksia, joiden kantomatka on 170 kg:n kärjellä varustettuina 200 km. Sementtisäkkien kyljissä oli selvästi valmistusmaa Iran. Sotilaat eivät kohdanneet vastarintaa valtauksen yhteydessä eikä kukaan haavoittunut. Alus ohjataan Eilatin satamaan lähipäivien aikana, jossa lasti puretaan ja tarkastetaan. Aluksessa on 17 hengen miehistö, jota alustavasti kuulusteltiin.
RAPORTTIEN mukaan ohjusten määränpää oli Gaza, jonne ne olisi kuljetettu sudanilaisen Port Sudanin sataman kautta maitse. Alus oli valtaushetkellä 160 km:n päässä satamasta, jonne sen oli tarkoitus saapua torstaina, ja 1500 km:n päässä Eilatista. Ohjusten määränpää on toisten arvailujen mukaan voinut olla Siinailla toimivat salafistit tai Muslimiveljeskunta. Hamas ja Iran ovat ilmoittaneet, ettei niillä ole mitään tekemistä ohjusten kanssa. Hamasin pääministeri Ismail Haniyehin neuvonantaja Taher al-Nono pitää tapausta huonona pilana. "Tämä on Israelin uusin valhe Gazan saarron oikeuttamiseksi ja jatkamiseksi", hän sanoi.
ISRAELIN armeijan komentaja Benny Gantz johti valtausoperaatiota henkilökohtaisesti ollen kaiken aikaa yhteydessä pääministeri Netanyahun kanssa, joka oli silloin Kaliforniassa. Puolustusministeri Moshe Yaalon sanoi ohjuskuljetuksen osoittavan, että Iran vie terroria kiireellisesti tarkoituksenaan Lähi-Idän tasapainon horjuttaminen, ja että Gazan kaista on terroriyhteisö, joka Iranin suojeluksessa valmistelee iskuja syvälle Israeliin.
ISRAELIN ulkoministeriön työntekijöitten lakon vuoksi Israelin YK:n lähettiläs Ron Prosor ei tee virallista valitusta YK:ssa, kuten oli tarkoitus. Israelin ja USA:n tiedustelu oli havainnut useita viikkoja sitten, että M-302 ohjuksia lennätettiin Syyriasta Teheranin kentälle, josta ne kuljetettiin Bandar Abbas satamaan Iranissa. Alukseen lastattiin hämäyksen vuoksi sementti-säkeillä varustettuja kontteja Irakin Umm Qasr satamassa, josta alus jatkoi Bandar Abbasin satamaan ohjusten lastaamiseksi kontteihin. Alus jatkoi sieltä matkansa Port Sudaniin. Aluksen kapteeni väitti, että alus oli lastattu Irakissa, ja että Iranin Al-Quds joukoilla on erityinen osasto, joka hoitaa aseitten kuljetusta eri maihin. http://www.timesofisrael.com/idf-interc ... nt-to-gaza
3. USA:n Valkoisen Talon tiedottaja Jay Carney totesi lehdistötilaisuudessa, että Israelin ja USA:n tiedustelu jakoivat keskenään tietoja M-302 ohjusten kuljettamisesta Gazaan. Hän sanoi, että USA oli valmistautunut toimimaan yksipuolisesti Clos-C aluksen valtaamiseksi, mutta Israel ilmoitti voivansa suorittaa valtauksen. Carney totesi, että vaikka USA pitää Irania terrorismin pääsponsorina, se katsoo keskustelujen Iranin kanssa täyttävän tarkoituksensa sopimuksen saamiseksi P5+1 maiden ja Iranin kesken sen ydinsuunnitelmasta. "USA tuomitsee Iranin toimet tasapainon järkyttämiseksi Lähi-Idän alueella, ja että se - yhdessä liittolaismaiden kanssa - tekee selväksi, ettei se hyväksy tämän kaltaisia toimia, koska ne ovat laittomia ja jyrkässä ristiriidassa YK:n turvallisuusneuvoston Iranille asettamien velvoitteiden kanssa". Hän ei halunnut spekuloida toimittajien kysymystä, miksi USA ei itse suorittanut Clos-C aluksen valtaamista, vaan jätti sen Israelin suoritettavaksi. http://www.timesofisrael.com/white-hous ... arms-bust/
4. USA:n kongressin edustajainhuone hyväksi äänin 410 puolesta vastaan 1 strategisen liittosuhde- ja turvallisuuslain, jonka tarkoituksena on edelleen kehittää maiden välisiä ystävällisiä ja vahvoja suhteita. Israelia kutsutaan lakitekstissä USA:n tärkeäksi strategiseksi kumppaniksi – jollaista ei mainita minkään muun maan kanssa tehdyissä sopimuksissa - ja siihen kuuluu toimia yhteistoiminnan laajentamiseksi alueilla kuten ohjuskehittely, kotimaan turvallisuus, maatalous ja energia.
Lakiin kuuluu USA:n aseitten varastointi Israeliin ja kehotus ulkoministerille selvittää, täyttääkö Israel USA:n asettamat vaatimukset viisumivapaudesta maitten välille. Samankaltainen laki on tekeillä myös Senaatissa, jonka esitykseen kuuluu viisumivapaus maiden välille. Kongressin edustaja Peter Roskam totesi lausunnossaan, että edustajain-huone vahvisti lailla rikkomattoman vakuutuksensa USA:n ja Israelin välisille suhteille ja Israelin oikeudelle puolustaa itse itseään. "Iranin ydinasehaaveista sisällissotaan Syyriassa ja poliittiseen kuohuntaan Egyptissä, jatkuva tasapainottomuus Lähi-Idässä painottaa turvallisen ja vakaan Israelin juutalaisen valtion merkitystä", Roskam totesi.
Hän sanoi odottavansa kollegansa senaatissa pian lähettävän pitkään kaivatun lain presidentin vahvistettavaksi. Roskam on arvostettu republikaanien edustaja kongressissa ja osallistui myös lakitekstin valmisteluihin. Puutteeksi katsotaan se, ettei siihen sisältynyt viisumivapautta, vaikka USA myönsi sen 37 maalle, joka sallii 3 kuukauden laillisen oleskelun maassa. Yksi kelpoisuusvaatimuksista on se, että hylättyjä viisumihakemuksia Yhdysvaltoihin tulee olla alle 3 %. Lähes 10 % viisumin hakijoista hylättiin viime vuonna.
Senaatin Barbara Boxerin (D. Ca) laatimassa lakiesityksessä esitetään ulkoministerin tarkistavan, että Israel on tehnyt merkittäviä ponnisteluja - turvallisuuttaan vaarantamatta – yhtäläisen vapaan matkustusoikeuden sallimiseksi maiden välillä. Entisen USA:n lähettilään Michael Orenin mukaan vuossa 2012 Israeliin sallittiin 626 000 amerikkalaista matkustajaa, ja 142 kiellettiin, mikä edustaa 0.023 %, eli yksi 4 400 henkilöä kohti. http://www.timesofisrael.com/us-house-d ... ic-partner
5. PIKAISESSA vierailussaan Kalifornian Silicon Valley korkean teknologian keskuksessa pääministeri Netanyahu allekirjoitti liikesopimuksen "Kultaisen Maan" kuvernöörin Jerry Brownin kanssa tavaten samalla paikallisten yhtiöitten johtajia Tietokonemuseon tiloissa Mountin Valleyssä.
Sopimuksella molemmat osapuolet vakuuttivat yhteistä intressiä cyber-turvallisuuden, energiavarojen ja vedensäännöstelyn alueilla, joissa Israel suurelta osin kuivana ja vähän käytettynä maana on valmis jakamaan tutkimustensa ja kokemustensa tuloksia Kalifornialle, joka ponnistelee pahimman kuivuuden kourissa kuin ehkä koskaan ennen.
"Kalifornian ei tarvitsisi kärsiä veden vähyydestä. Israel on hoitanut omat ongelmansa veden säännöstelyssä viemäriveden puhdistamisella uudelleen käytettäväksi maataloudessa, vuotojen lopettamisella ja tippakastelumenetelmän kehittämisen ansiosta, sekä meriveden puhdistamisella, joilla aloilla Israel on maailman johtavia maita". Kuvernööri Brown sanoi, että hän mielihyvin ottaa vastaan uusia ideoita. Hän kehui Israelin osoittavan, miten tehokas maa pystyy olemaan todeten, että on suuria mahdollisuuksia yhteistoimintaan. http://www.timesofisrael.com/pm-signs-p ... a-governor
6. USA:n ulkoministeri kiisti eilen presidentti Putinin esittämät 10 väärää todistusta Ukrainasta, apinoiden Dostojevskin vastaavaa kuvaa. USA:n ja Venäjän välinen sanallinen mittelö on alkanut muistuttaa kylmän sodan aikaista terminologiaa syytöksineen ja vastasyytöksineen, jotka eivät aina pitäneet yhtä todellisuuden kanssa.
Putinin esittämistä väitteistä pahimmin ulkoministeri John Kerryn korvia särkevät olivat Putinin läpinäkyvä ja väärä väite, etteivät Krimin miehittäneet joukot olleet venäläisiä vaan paikallisia miehiä, joilla oli Venäjän armeijan asepuvut. Toiseksi Putin väitti, että presidentti Viktor Janukovitzin hallituksen kaatanut toimi oli aseellinen vallankaappaus, joka suunniteltiin ja rahoitettiin Ukrainan ulkopuolelta. Tämän vuoksi Kerry esitti julkisuudessa 10 kohdan tosiasioitten listan. http://www.timesofisrael.com/us-denounc ... on-ukraine
8. UKRAINAN juutalaisjärjestöjen kattojärjestö Vaad yhdessä juutalaisjärjestöjen johtajien kanssa julkaisemassa hyvin kriittisessä julkilausumassa syytetään presidentti Putinia väärien tietojen levittämisestä oikeuttaakseen Venäjän joukkojen suorittaman Krimin niemimaan miehityksen. Dokumentissa todetaan, ettei maassa ole yleistä antisemitismiä, kuten Putin väitti, eivätkä mielenosoittajat kääntyneet juutalaisia vastaan. Allekirjoittajat sanovat edustavansa Ukrainan venäjää puhuvaa vähemmistöä, sillä suurin osa juutalaisista maan itäosissa puhuu sitä. Putin väitti Venäjän toimivan venäjää puhuvien ukrainalaisten suojelemiseksi fasistien ja neo-natsien vallankaappaukselta.
JUUTALAISJOHTAJAT vaativat julkilausumassaan Venäjää lopettamaan itsenäisen demokraattisen ja yhtenäisen Ukrainan sisäisiin puuttumisen kysellen miten Ukrainan maakunnan miehittäminen edistää maan vähemmistöjen turvallisuutta? http://www.timesofisrael.com/ukraines-j ... pen-letter
Presidentti Putinin Ukrainan tähänastinen politiikka voi olla länsimaiden reaktioiden testaamista, mutta varmaa kuitenkin on, ettei kriisi ole vielä ohi, eikä sen selvittämistä auta länsimaiden johtajien korrektin diplomatian vastaiset henkilökohtaiset hyökkäykset Putinin persoonaa vastaan. Putin on taistelija. Häntä kutsutaan nimellä Apollon.

Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 08.03.2014 07:46 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Friday, March 07, 2014
PERJANTAI 07.03.14

PERJANTAI 07.03.14
1. SAPATIN aattopäivästä näyttää tulevan aurinkoinen ja lämmin, aurinko paistaa täydeltä terältään koko maassa. Lämpöä oli aamulla jo 16 asteen verran, mikä nousee päivän mittaan 26 asteeseen. Sapattina taivas saa osittaisen pilvipeitteen, mikä jatkunee ennusteiden mukaan maanantaihin saakka lämpötilan pudotessa selvästi. Sunnuntaiksi ennustetaan paikallisia vesikuuroja, joita maa odottaa hartaasti jo pelkästään ilman puhdistamiseksi. Lämpötilat: Jerusalem 16 -26; Tiberias 18 -31; Suolameri 18 -26; Eilat 20 -34 +C-astetta. Lämpötila alenee sapatista lähtien koko maassa, myös Eilatissa ja Suolamerellä.
2. ISRAELISSA poliittiset analyytikot ja kommentoijat pyrkivät kilvan selvittelemään, kenelle iranilaisessa Clos-C aluksesta löydetyt M-302 ohjukset oli tarkoitettu. Ynetin kommentoija Sima Kadmon esittää mielipidekirjoituksessaan, että IDF:n suorittama aluksen pysäyttäminen Sudanin edustalla vähän ennen sen saapumista Port Sudanin satamaan oli tarkoin harkittu ja ajoitettu pääministeri Netanyahu USA:n vierailun aikana Obaman tapaamisen ja Aipac puheensa jälkeen voidakseen osoittaa: Minähän sanoin, että Iran on pahin terrorismin tukijamaa. IRANIN vallankumouskaartin Al-Quds erikoisjoukkojen suunnittelema ja suorittama ohjusten siirto Syyriasta Teheraniin ja sieltä rannikon satamaan, josta niiden matka jatkui Punaiselle-merelle, oli kuitenkin sen luokan operaatio sekä kustannuksiltaan että järjestelyiltään, ettei Israelilla ollut mitään mahdollisuutta vaikuttaa sen ajoittamiseen.
Ynetin vakiokolumnisti Ron Ben-Yishai arvioi analyysissaan, että ohjusten salakuljetus Gazaan oli luultavasti Teheranin valmistelua vastatoimille siinä tapauksessa, että Iranin ydinlaitoksia vastaan hyökätään. Hän myös arvioi, että ohjukset oli tarkoitettu Islamic Jihadille, Siinailla toimiville salafisteille, Al-Qaida elimille tai Jihadille eikä Hamasille. Onnistunut kuljetuksen estäminen paljasti Iranin yrityksen, jonka tarkoituksena oli neutraloida Israelin kehittämä Iron Dome torjuntajärjestelmä tai ainakin häiritä sitä, koska sitä ei ole suunniteltu raskaiden ballististen ohjusten kuten M-302 torjuntaan. Siihen tarkoitettu Magid Wand (Davidin Linko) on vielä kehitysasteella ja valmistuu toimintakuntoon parin vuoden sisällä. Iron Dome järjestelmää on tosin kehitetty siten, että se pystyy eliminoimaan Fajr-5 ja Gazassa valmistetut M-75 raketit, kuten on osoittautunut.
TEHERAN lienee Ben-Yishain mukaan laskelmoinut, että hyökkäys sen ydinlaitoksia vastaan näyttää yhä enemmän mahdolliselta, ja siksi valmistelee yhdessä Syyrian ja terrorijärjestöjen kuten Hizbullah ja Jihad kanssa yhteistä raketti- ja ohjushyökkäystä Israeliin, jonka maa-alue kokonaisuudessaan tulisi ohjusiskujen kohteeksi pohjoisesta, etelästä ja lännestä. Näillä on yhteensä ainakin 170 000 ohjusta ja rakettia, joilla ne kattavat koko maan ja sen asutus-keskukset pohjoisen Kiryat Shmonasta eteläkärjen Eilatiin saakka. Iron Dome ja USA:n toimittamia Patriot-patteristoja on kuitenkin rajoitetusti, eivätkä ne millään pystyisi torjumaan tuhansien rakettien ja ohjusten monelta suunnalta samaan aikaan tulevaa tulitusta. Tämä uhkakuva nostaa esiin mahdollisuuden, että Israel katsoo olevansa pakotettu suorittamaan ennalta ehkäisevät yllätysiskut kaikkia vihollisiaan vastaan samaan tapaan, kuin se eliminoi Egyptin, Jordanian ja Syyrian ilmavoimat kuuden päivän sodan alussa 1967. Psalmi 83 kertoo tällaisen sodan mahdollisuudesta. Ben-Yishai vihjaa kirjoituksessaan, että Teheran voi ajoittaa mahdolliset yllätysiskut Israeliin ennen Davidin Lingon (Magid Wand) valmistumista toimintakuntoon parin vuoden sisällä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 75,00.html, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... xl28kBsNDQ
INN:n artikkeli kertoo, että ohjusten kuljetusoperaatio aiheutti pahan skisman Iranin presidentti Hassan Rouhanin ja A-Quds joukkojen komentajan Kassem Soleimanin välille, sillä Rouhani katsoo epäonnistuneen operaation pahoin häirinneen hänen salailuun pyrkivää ulkopolitiikkaansa länsimaiden kanssa, jonka tärkeimpänä päämääränä on saavuttaa Iranin ydinsuunnitelmaa koskeva sopimus P5+1 maiden kanssa. Rouhani ei varmaan vastusta ohjustoimituksia terrorijärjestöille, mutta ajoitus oli huono neuvottelujen ollessa lähellä onnistumistaan. Jos operaatio olisi onnistunut, molemmat olisivat kehränneet kissan tavoin tyytyväisinä odotellessaan tilanteen kehitystä. Clos-C aluksen valtauksen suorittaneet Sayetet-13 erikoisjoukot olivat varustautuneet pahimman varalle, sillä oli mahdollisuus, että aluksessa oli aseistettuja iranilaisia vartijoita, tai että miehistö vastustaisi valtausta. Aluksen turkkilainen kapteeni sanoi miehistönsä tavoin, että ohjusten löytyminen aluksesta oli heille täysi yllätys, ja että hän katsoi valtauksen vastustamisen turhaksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... xl3J0BsNDQ
3. NETANYAHU tunnustaa, että viimeisen parin vuoden aikana hänen huomionsa on kiinnittynyt pois kotoisista ongelmista, minkä johdosta hän menettänyt otteensa Likudista. "Tarkoitukseni on valloittaa puolue täydellä voimalla", hän lupaa Maariv-lehden toimittajalle. "Aion palauttaa puolueen aktivistit takaisin ruotuun; kutsun heidät puhutteluun ja keskityn kysymykseen sopivalla ajalla". Hän vakuuttaa, ettei hän aio luopua puolueestaan, vaan tulee tekemään kaikkeni tekemiensä virheiden korjaamiseksi. Taustalla oleva pelko, että hän eroaisi Likudista kannattajineen ja perustaisi uuden puolueen.
ONGELMA nousi pintaan Netanyahun heitettyä puolihuolimattomasti tammikuussa ajatuksen, että Juudeassa ja Samariassa asuvat juutalaiset, joiden talot ovat suurten asutusblokkien ulkopuolella, voisivat jäädä asumaan koteihinsa Palestiinan kansalaisina. Ajatus aiheutti kärkevien vastalauseiden myrskyn myös Likudin nimekkäimpien kansan-edustajien, mutta ennen kaikkea Beit Yehudin parissa. Pääministerin esitys oli huonosti harkittu ja sellaisenaan sotii koko sionismin ideaa vastaan, jonka mukaan kaikkien juutalaisten tulee palata esi-isiensä kotimaahan, mutta varsinkin alueilta, joissa heidän turvallisuutensa on uhattuna. Netanyahu vastasi silloin puolueen opposition edustajille, että he ovat vapaat lähtemään puolueesta kuin myös hallituskumppaneille, että he voivat koska tahansa erota hallituksesta. Sekin osoitti huonoa harkintaa, sillä hänen mahdollisuutensa liittoutua uskonnollisten tai Labour-puolueen kanssa ovat heikot.
PÄÄMINISTERI liitti Bar Ilan puheessaan itsensä kahden valtion periaatteeseen, mikä nyt pahoin rajoittaa nyt hänen toimintavapauttaan. Hänen on vaikea etsiä muita ratkaisu-malleja: luopua Palestiinan valtion perustamisesta; liittää Juudean ja Samarian C-alueet, jotka ovat n. 62 % kokonaispinta-alasta, Israeliin; tai vetäytyä Juudeasta ja Samariasta samaan tapaan kuin Sharon toteutti vetäytymisen Gazan kaistalta. Myöskin Juudean ja Samarian liittovaltioajatus Jordanian kanssa on yhtenä mahdollisuutena, mitä Jordania vastustaa. Ehkä selkein ratkaisu olisi yhden valtion periaate, jossa Jordania tunnustettaisiin palestiinalaiseksi valtioksi, jonne Juudean ja Samarian palestiinalaiset voisivat halutessaan muuttaa sopivaa korvausta vastaan, mutta ilman pakkokeinoja. Gallupin mukaan 51 % kyselyyn vastanneista kehottaa Netanyahu hyväksymään Likudin kannan, jos sen enemmistö vastustaa John Kerryn painostaman rauhansopimuksen solmimista PA/PLO:n kanssa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... xl8DkBsNDQ
4. PÄÄMINISTERIN heikko keskittyminen kotoisten kysymysten selvittelyyn on aiheuttanut monien kiireellisten kysymysten siirtymistä, mikä vahingoittaa häntä ja hänen hallitustaan. Yksi viimeisimmistä on ulkoministeriön henkilökunnan työtaistelu palkkojensa nostamiseksi,
mikä väistämättä tuo mukanaan diplomaattisia ongelmia.
Kevään aikana maahan oli tulossa useita tärkeitä vierailijoita, joista mainittakoon Englannin pääministeri David Cameron, jonka oli tarkoitus pitää puhe Knessetissä, sekä Rooman paavin vierailu toukokuussa. Koska tällaisten vierailujen järjestelyt turvallisuus- ym. selvityksineen vaativat aikaa ja ulkoministeriön aktiivista osallistumista, vierailut on työtaistelun vuoksi jouduttu peruuttamaan. Tällainen venkoilu ei koskaan nosta maan arvoa ulkomaailman silmissä varsinkaan, kun ulkoministeriön palkkakiista muine henkilökunnan nimittämiseen liittyvine kysymyksineen on jatkunut useiden vuosien ajan. Pääministerin olisi korkea aika jämäköityä ja tarttua härkää sarvista, eikä siirtää vastuuta huomiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... xmIf0BsNDQ
5. EU:n viranomainen vakuuttaa vastaillessaan journalistien kysymyksiin Brysselissä, että huolimatta järjestön kriittisestä suhtautumisesta Israelin "setlementtipolitiikkaan" ja rakentamiseen alueilla, joita EU katsoo miehitetyiksi vastoin tosiasioita, EU:n ja Israelin väliset suhteet ovat vahvat etenkin taloudellisilla sektoreilla. JP:n artikkelissa käydään läpi hankkeita, jotka hyödyttävät sekä Israelia että Euroopan Unionia. Tämän ohella EU:n sisällä esiintyy myös vakavaa Israelin ja sen harjoittaman politiikan vastustusta. Sekä Israelin että juutalais-vastaisuus lisääntyy huolestuttavasti Euroopan maissa, mistä Ranska on yhtenä esimerkkinä, jonka juutalaiset harkitsevat joukkomuuttoa Israeliin. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... nts-344636


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09.03.2014 16:17 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Sunday, March 09, 2014
SUNNUNTAI 09.03.14

SUNNUNTAI 09.03.14
1. TAIVAAN ISÄ näyttää kuulleen monien hartaat rukoukset, sillä sapattina ripotteli vettä Jerusalemin ympäristössä; ei mitään kaatosateita, mutta sen verran, että sotki autojen katoille kertyneen tasaisen pölykerroksen. Ja mikä parempaa, ennusteiden mukaan sateet tulevat jatkumaan seuraavien päivien aikana ainakin ennusteajan keskiviikkoon asti. Taivas on puolipilvinen ja näyttää olevan sitä seuraavien päivien ajan. Lämpötila on selvästi pudonnut ennätyspäivän 26 asteesta, mutta on ihan siedettävän tuntuinen lievässä tuulessa. Lämpötilat: Jerusalem 12 -19; Tiberias 15 -24; Suolameri 19 -28; Eilat 20 -32 +C-astetta.
2. IRANILAINEN "aselaiva" Clos-C kiinnittyi Eilatin satamaan eilen sapattina Israelin ohjusalusten suojaamana ja merisotilaiden ohjauksessa, joille oli annettu pikakurssi rahtilaivan ohjauksen hallinnasta. Aluksen turkkilainen kapteeni oli täysin alistunut aluksen valtaukseen keskiviikkona eikä miehistökään vastustanut havaittuaan vastarinnan turhaksi.
CLOS-C aluksen lastin purkaminen aloitetaan tänään sapatin loputtua eilen illalla. Arkaluontoisen lastin purkamisen arvioidaan kestävän sunnuntai-iltaan saakka. Aluksen lastin alustavassa tarkastuksessa Punaisellamerellä siitä löydettiin sementtisäkkien alle piilotettuina tusinoittain Syyriassa valmistettuja M-302 ohjuksia, joiden kantomatka on 200 km ja joiden kärkiosan kantokyky on aina 170 kiloon asti. Korkeammalta paikalta ammutun ohjuksen kantomatka pitenee jonkin verran. Turvallisuusmiehet arvioivat, että aluksesta voi löytyä muitakin aseita, kun lastia puretaan tarkastusta varten. Alus kiinnittyi Eilatin satamaan sapatin iltapäivänä 16.30 aikaan INS Hanitin saattamana.
Panaman lipun alla purjehtinut alus tultaneen vapauttamaan miehistöineen, mukaan lukien sen kapteeni, lähipäivien aikana eikä heitä syytettäne rikoksesta, sillä he vakuuttavat, ettei heillä ollut tietoa kontteihin piilotetuista aseista aluksessa. Kroatialaisen miehistön jäseniä kuulustellaan ennen heidän vapauttamistaan. IDF:n pioneerit tutkivat aluksen mahdollisten pommiansojen varalta. Valtauksen suorittaneet Israelin merivoimien erikoiskoulutetun osaston Shayetet-13 sotilaat olivat naamioineet kasvonsa seisoessaan Clos-C aluksen kannella Eilatin satamassa. USA:n ja Israelin viranomaiset vaihtoivat tiedustelutietoja aluksen liikkeistä siitä lähtien, kun se irrottautui syyrialaisesta satamasta. http://www.timesofisrael.com/as-iran-ar ... s-expected
3. USA:n matkallaan rohkaistunut pääministeri Benyamin Netanyahu vakuutteli levättyään sapatin aikana rasittavan matkansa aiheuttaman pahimman uupumuksen, ettei hänen tarkoituksenaan ole tyhjentää yhtään juutalaista yhteisöä Juudeassa ja Samariassa. Hän kuitenkin lisäsi samaan hengenvetoon, etteivät kaikki erillään suurten blokkien ulkopuolella sijaitsevat juutalaisyhteisöt voi päästä Israelin hallinnon alle lopullisessa rauhan- sopimuksessa. Hän vakuutti kuitenkin, ettei yhtään juutalaisyhteisöä tyhjennetä.
PÄÄMINISTERI kakisteli TV-kakkosen ohjelmassa vastatessaan kysymykseen, miten hän uskoo voivansa saada aikaan sopimuksen palestiinalaisten kanssa sellaisten rajoitusten alla, selittäen, että koska ei ole tietoa lopullisista rajoista, hän ei pysty ennustamaan, miten he reagoivat yhteisöjen juutalaisasukkaita koskevaan tilanteeseen.
"On selvää, etteivät kaikki juutalaisyhteisöt tule olemaan osa sopimusta, kaikkihan sen tiedostavat", pääministeri selvitteli ajatuksiaan. "Mutta tulen pitämään huolen siitä, että niiden luku on mahdollisimman pieni, jos koskaan pääsemme sinne saakka". Hän vakuutti, ettei yhtään juutalaista tulla hylkäämään pystymättä yksilöimään, miten se tapahtuisi. Hänen TV-2:n ohjelmassa antamansa lausunnot sisältävät sen monia kauhistuttavan mahdollisuuden, että heidät jätettäisiin arabiasukkaitten keskelle. Jos pääministeri todella tarkoittaa, mitä sanoo, näiden eristettyjen juutalaisasukkaitten turvallisuus lepäisi kuitenkin IDF:n turvallisuustakuiden varassa. Vaaratilanteissa IDF joutuisi tunkeutumaan itsenäisen Palestiinan valtion alueelle heidän auttamisekseen, mitä voisi kutsua sotatilanteeksi.
NETANYHU vakuutti vilpittömästi pyrkivänsä lopulliseen sopimukseen PA/PLO:n kanssa, sillä pysyäkseen demokraattisena juutalaisena valtiona Israelin tulee erottautua palestiinalaisista. Tässä hän poikkeaa viime päivinä useissa julkaistuissa artikkeleissa esitetyistä tosiasioista, joiden mukaan palestiinalaiset poliittisista syistä julkaisevat suuresti liioiteltuja tietoja Juudean ja Samarian väestönsä lukumääristä, joiden sanotaan ylittävän todelliset luvut jopa 50 %. Pääministeri vakuutti samalla, että hän tulee varmistamaan, ettei virtuaalisesta Palestiinan valtiosta kehity samanlaista Iranin vasallimaata kuin Gazasta.
PÄÄMINISTERI Netanyahu epäili PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin todellista halua saavuttaa rauhansopimus Israelin kanssa, mikä edellyttää, että hän tunnustaa Israelin juutalaisena valtiona ja luopuu palestiinalaispakolaisten jälkeläisten paluuoikeudesta. Mikään ei hänen havaintonsa mukaan näytä, että Abbas olisi valmis siihen.
TV-10 haastattelussa pääministeri vastasi toimittajan kysymykseen, miten hän suhtautui Bloombergin julkaiseman Jeffrey Goldbergin haastattelussa presidentti Obaman antamiin vihamielisiin lausuntoihin Israelista, että julkisuudessa kiertää monenlaisia lausuntoja, mutta että hän pystyi pysymään lujana kannassaan tavatessaan presidentti Obaman. Hän vakuutti, että Jerusalem tulee pysymään yhtenäisenä Israelin pääkaupunkina. PA/PLO:n vaatimusten kärjessä on se, että Jerusalemin itäosasta muodostetaan heidän tulevan valtionsa pääkaupunki, mikä edellyttäisi Jerusalemin jakamista. http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... ettlements
4. USA:n ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki totesi median tiedostustilaisuudessa lauantaina, ettei PA/PLO:n tarvitse tunnustaa Israelia juutalaisena valtiona. Hän selvitteli tilannetta arabiankielisen Al-Quds lehden toimittajalle näin: "Amerikan asenne on selvä: Israel on juutalainen valtio. Käsityksemme mukaan ei ole tarpeen, että molemmat osapuolet tunnustavat tämän lopullisessa sopimusasiakirjassa". Tämä on kuitenkin ollut Netanyahun yksi keskeisimmistä vaatimuksista, mitä monet pitävät neuvottelujen pahimpana jarruna.
PA:n puheenjohtaja, jonka mandaatti päättyi tammikuussa 2009 eikä siten voi laillisesti edustaa palestiinalaisia, vakuutti viimeksi perjantaina tavatessaan Fatahin nuorisosiiven edustajia, etteivät arabimaat voi koskaan tunnustaa Israelia juutalaisena valtiona. Hän vakuutti, ettei ole mitään mahdollisuutta, että hän taipuisi tässä kysymyksessä John Kerryn painostukseen. Abbas tavannee USA:n presidentti Obaman 17. maaliskuuta Washingtonissa. Al-Guds lehti kertoi myös artikkelissaan, että Kerry oli antanut kopiot sopimusluonnoksesta sekä PA:n että Israelin johtajille. Jen Psaki kiersi kysymyksen pitääkö tieto paikkaansa todeten, että koska sitä ei virallisesti ole julkistettu, spekulaatiot siitä ovat aiheettomia. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... xwYn0BsNDQ
JOHN Kerry pistäytyi pikavisiitillä Aqabassa viime viikon lopulla, mutta hänen tapaamistaan henkilöistä ja keskusteluistaan siellä ei ole annettu tietoja julkisuuteen. Jordania vaatii päästä mukaan rauhanneuvotteluihin etenkin pakolaisia ja Jordanin laaksoa koskevilta osiltaan. Jordania suhtautuu hyvin epäluuloisesti PA/PLO:n todellisiin päämääriin.
5. APULAISPUOLUSTUSMINISTERI Danny Danon vastaa pääministeri Netanyahun TV-2:n haastattelulausuntoon, että Likud rakentaa eikä tuhoa juutalaisyhteisöjä. Hän vakuutti, ettei Likud voi olla mukana hankkeissa, jotka edellyttävät asukkaitten karkottamista kodeistaan, maan luovuttamista ja yhteisöjen tuhoamista. Hän sanoi, että Israel on kokeillut sitä luopumalla yksipuolisesti Gazan kaistasta ja Libanonin eteläosasta, ja kokemukset niistä ovat pelkästään kielteisiä. "Maan luovuttamisesta saimme raketteja israelilaisiin kaupunkeihin".
DANNON sanoi hylkäävänsä "maata rauhaan" periaatteen, koska käytännössä se tarkoittaa "maata terroriin". http://www.israelnationalnews.com/News/ ... xwgy0BsNDQ
6. Israelilaisten halukkuus asepalvelukseen on edelleen korkea. Vuonna 2011 se oli ennätyskorkea 80 %, pudoten 2012 lukuun 72 %, mutta nousten viime vuonna lukuun 74.7 %. Tämän vuoden asepalveluun hyväksyminen alkaa maaliskuussa. IDF suorittaa sen kolmesti vuodessa: helmi-maaliskuussa, elokuussa ja marraskuussa.
Asepalvelukseen tulleilta kysytään, mihin joukko-osastoon he haluaisivat. Valtaosa, 94 % esittää toivomuksen kenttäpalveluun. 383 palveluksen kututuista tulee palvelukseen valmistavista akatemioista, 220 tulee druusiyhteisöistä. Palvelusaika on Israelin puolustus-joukoissa, mutta sen tehtävänä on varsinainen aseellisen koulutuksen ohella muokata lukuisista eri maista ja kulttuureista tulleita asevelvollisia yhtenäiseksi armeijaksi, jossa rodulliset, kulttuurilliset ja uskonnolliset eroavuudet pyritään tasoittamaan. Lisäksi monet saavat peruskoulutuksen tulevaa ammattiaan varten siviilissä. Hyökkäysjoukot ovat olleet useimpien palvelukseen hyväksyttyjen toiveena, ollen ennätyskorkea 79.5 % vuonna 2011 laskien tämän vuodenarvion mukaan 75.8 %:in, kuten se oli vuonna 2010. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... xwjHUBsNDQ
7. EU:n ulkopoliittinen johtaja Catherine Ashton vierailee Teheranissa luodatakseen Iranin todellisia tavoitteita ja toiveita. Iranin ydin suunnitelman toteuttamista koskevat neuvottelut P5+1 maiden kanssa eivät ole edenneet korkeiden odotusten mukaisesti, joita syntyi presidentti Hassan Rouhanin maltillisten vakuutusten ja lausuntojen vuoksi.
Länsimaissa kytee edelleen syvä epäluulo, että Iran käyttää neuvotteluja vain ajan pelaamiseksi, mutta että se jatkaa salaisesti uraanin rikastamista ydinpommin valmistamiseen tarvittavan 90 %:n tasoon rikastetun uraanin saamiseksi, vaikka se vakuuttaa rikastavansa uraania vain sähkön tuottamiseksi.
ASHTON totesi sunnuntaina, että voimassa oleva väliaikainen sopimus on tärkeä, mutta ettei se korvaa tavoitteena olevaa lopullista sopimusta. Keskusteltuaan Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Jafarin kanssa hän tunnusti, ettei ole mitään takuuta sille, että käynnissä olevat neuvottelut P5+1 maiden ja Iranin kanssa johtavat lopulliseen sopimukseen. Seuraava tapaaminen P5+1 ja Iranin välillä on 17.03.2014 Viinissä.
http://www.timesofisrael.com/eus-ashton ... ani-sunday

Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 11.03.2014 07:01 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Monday, March 10, 2014
MAANANTAI 10.03.14

MAANANTAI 10.03.14
1. VESISATEET tulivat sittenkin Israeliin, sellaisina rauhallisina kevätsateina, joitten vesi ehtii imeytyä maahan eikä virtaa suoraan jokiin ja niiden kautta mereen. Lämpötilakin oli aamulla pistäytyessäni kadun varressa kohtuullinen 12 astetta, mikä noussee päivän aikana yli 20 astetta. Ennusteiden mukaan vesisateet pitävät taukoa tiistaina, mutta jatkuvat sen jälkeen keskiviikkona ja torstaina, jolloin ennustetaan lumisateitakin. Lämpötilat laskevat tuntuvasti loppuviikossa pienen nousun jälkeen huomenna. Lämpötilat: Jerusalem 12 -22, Tiberias 15 -28; Suolameri 22 -31; Eilat 18 -31 +C-astetta. JP:n säätieteilijä ennustaa puolipilvisyyttä huomiseksi ja aurinkoista keskiviikoksi, mutta Times of Israel lupaa vesisateita loppuviikoksi. http://www.jpost.com/National-News/Too- ... ael-344779
2. ISRAELIN merivoimien pysäyttämästä ja Eilatin satamaan ohjaamasta iranilaisesta Klos-C "aselaivasta" löydettiin lopullisen inventaarion mukaan 40 rakettia 90 -160 km:n kanto-matkalla, 180 kranaattia ja 400 000 patruunaa. IDF:n insinööriosaston selvityksen mukaan aluksesta löydetyn 40:n M-302 raketin kantomatka vaihtelee 90 -160 km:n välillä. Lisäksi aluksessa oli 180 kpl 120 mm:n kranaatteja sekä n. 400 000 kpl 7.62 mm kiväärinpatruunaa.
USA:n ja Israelin tiedustelu oli seurannut aluksen matkaa Syyriasta Iranin rannikon Bandar Abbas satamaan ja sieltä kohti Port Sudanin satamaa Sudanissa, jossa lasti oli tarkoitus purkaa. Israelin merivoimien ohjusveneet pysäyttivät aluksen keskiviikkona Punaisella-merellä 150 km:n päässä Port Sudanista ja 1500 km:n päässä Eilatista. Alustavassa tarkastuksessa merellä aluksesta löydettiin konteissa sementtisäkkien alle piilotettuina tusinoittain ohjuksia, mikä antoi oikeuden ohjata alus Eilatin satamaan lähempää tarkastusta varten. Koska saattue joutui kulkemaan kapean salmen kautta ja lähellä Siinain rannikkoa, Israelin ohjusalukset suojasivat sen matkaa satamaan saakka.
Aseet oli tarkoitettu joko Siinailla oleville salafisteille tai Jihadille Siinailla ja Gazassa. Iran on kieltänyt osallisuutensa aseitten lähettämiseen, mutta aiemmin ilmoitettiin, että aseet oli toimittanut Iranin vallankumouskaartin Al-Quds osasto, joka toimii Iranin ulkopuolella. Klos-C aluksen onnistunut pysäyttäminen ja sen lastin takavarikointi osoittaa, että Israelin turvallisuusjoukkojen tulee olla jatkuvasti valppaana sekä lähialueilla että tuhansien kilometrien päässä estääkseen Israelin vihollisia saamasta tuhoisia aseita. http://www.jpost.com/Defense/Final-inve ... ets-344797
3. FOGELIN viisijäsenisen perheen raakalaismaisen murhan 3-vuotistilaisuuten Itamariin oli saapunut sunnuntaina useita ministereitä ja poliitikkoja, jotka käyttivät tilaisuutta hyväkseen esittääkseen mieli-piteitään aikana, jolloin Israelissa eletään ratkaisevan tärkeää aikaa maan tulevasta kohtalosta, missä Juudean ja Samarian asema näyttelee ratkaisevaa osaa.
USA:n ulkoministeri John Kerryn suurin ponnistuksin uudelleen viime vuoden heinäkuussa alkaneiden neuvottelujen 9 kuukauden määräaika umpeutuu ensi kuun lopussa, jolloin Kerryn tiimin laatiman molempien osapuolten esittämiin vaateisiin ja huomautuksiin perustuvan suunnitelman tulisi olla valmis esitettäväksi Israelin ja PA/PLO:n neuvottelijoille ja johtajille. Alun perin suunnitelmasta oli tarkoitus muotoilla lopullisen suunnitelman perusta, mutta Kerry muutti sen runkosuunnitelmaksi, jonka puitteissa jatkoneuvotteluja käytäisiin. Sekä Israelin että PA/PLO:n johto ovat esittäneet suuria varauksia suunnitelman hyväksymiseksi, vaikka sen lopullista muotoa ja terminologiaa ei tunneta muutamia julkisuuteen vuotaneita hajanaisia tietoja lukuun ottamatta. Netanyahu sanoo, että tarvitaan ainakin yksi vuosi lisäaikaa suunnitelman hiomiseksi, mistä PA/PLO:n johto kieltäytyy.
LIIKENNEMINISTERI Ysrael Katz (Likud) totesi puheessaan, että PA/PLO haluaa tuhota Israelin vaatiessaan Palestiinan valtion perustamista molemmin puolin 1949 aselepolinjaa, josta käytetään myös sanontaa 1967 sotaa edeltävät linjat. "Palestiinalaiset haluavat Haifan, Jaffan ja Ramlen. He eivät hakua tunnustaa Israelia juutalaisena valtiona eikä sen oikeutta Israelin maahan", Katz sanoi puheessaan. "He eivät halua luopua maasta, jota he kutsuvat Palestiinaksi, ja he haluavat siirtää miljoona palestiinalaispakolaista Israeliin".
FOGELIN perheen murhan muistotilaisuuteen varatut tilat Itamarissa olivat tungokseen asti täynnä ihmisiä. Sadat osanottajat halusivat kunnioittaa tilaisuutta osoittaakseen tukensa sekä Fogelin perheen omaisille että uutisasukkaille, jotka oman terveytensä ja jopa henkensä uhalla haluavat toteuttaa saamaansa kehotusta Israelin maan asuttamiseksi. Maaliskuussa 2011 kaksi palestiinalaista terroristia onnistui pääsemään huomaamatta juutalaisyhteisöä ympäröimän panssariaidan läpi tunkeutuen Fogelin perheen taloon, jossa he yön pimeydessä surmasivat nukkuvan perheen isän, 36-vuotiaan Udi Fogelin, ja äidin, 35-vuotiaan Ruthin, sekä heidän kolme lastaan, Yoav 11, Elad 4 ja Hadash 3-kuukauden ikäinen. Vanhin lapsista oli naapurissa murhan aikana, eivätkä murhaajat havainneet kahta lasta, jotka nukkuivat olohuoneessa. Terroristien oikeudenkäynnin yhteydessä murhaajat harmittelivat, etteivät huomanneet kahta lasta, eivätkä osoittaneet mitään katumusta.
Tilaisuuteen osallistuneet ministerit ja poliitikot vakuuttivat tukevansa Juudeaa ja Samariaa sekä juutalaisten rakentamista niiden C-alueilla, joissa Israelilla on täysi siviili- ja turvallisuus-vastuu. Ministeri Naftali Bennett sanoi tulleensa paikalle tietä pitkin, jota patriarkat käyttivät. Hän totesi, että Israel on ainoa maa maailmassa, jossa puhutaan raamatullista kieltä. Hän sanoi vastustavansa erillisten yhteisöjen hylkäämistä ja vain suurten blokkien säilyttämistä Israelin hallinnassa. Talonrakennusministeri Uri Ariel (Beit Yehudi) sanoi vastustavansa yhdenkään juutalaisyhteisön tuhoamista, ja vaati, että Israel liittää Juudean ja Samarian C-alueet Israelin valtioon. Hän sanoi, että juutalaisten tulee olla Israelin kansalaisia eikä hakea Palestiinan kansalaisuutta. Hän sanoi, että Jordanjoen länsipuolelle mahtuu vain yksi valtio, ja se on Israel. Katz ja Juudean ja Samarian alueneuvoston puheenjohtaja Gershon Mesika vaativat, että murhaan syyllistyneet terroristit tulee teloittaa, koska hallituksen omaksuman lepsun politiikan vuoksi heidät vapautetaan jonkin tekosyyn varjolla, ja he ovat pian valmiit uusiin veritekoihin korkeamman palkan saamiseksi PA:lta.
BEIT YEHUDIn ke. Ayetet Shakedin auto joutui kivisateeseen ollessaan matkalla muisto-tilaisuuteen, hän, eivätkä hänen avustajansa, vahingoittuneet, mutta auto kärsi vaurioita. Hänelle lähetettiin E-maileja, joissa kivien sanottiin olevan Jumalan sanktio häntä vastaan siksi, että hänen johtamansa valiokunta hyväksyi lakiesityksen, jolla aseista kieltäytyviä haredi-miehiä syytetään rikoksesta. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... mle-344818
4. USA:n viranomaiset ovat vakuuttaneet PA:n johdolle, että Israel tulee vapauttamaan 30 palestiinalaista terroristia, jotka ovat olleet pitkään vankilassa. Sopimuksen mukaan määrä oli 26, mutta Israel oli vapauttanut edellisessä operaatiossa kuusi terroristia, joiden nimet eivät olleet PA:n vaatimuslistalla. Näiden 30:n tai 32 terroristin joukossa on 14 Israelin arabikansalaista, mutta vapautettavien määrässä näyttää olevan sekaannusta. Netanyahu suostui vapauttamaan John Kerryn vaatimuksesta 104 terroristia saadakseen Abbasin tulemaan neuvottelupöytään, mutta vaatimatta häneltä mitään vastavuoroisesti.
PA:n pääneuvottelija Saeb Erekat arvioi, että 26 tai 30 -32 terroristin vapauttaminen tapahtuu suunnitelmien mukaan 29. huhtikuuta. Erekat oli suositellut Abbasille, että hän päättäisi vetäytyä neuvotteluista, mutta Abbas haluaa odottaa, kunnes terroristit on vapautettu. Israelissa terroristien vapauttaminen pelkästään Abbasin saamiseksi neuvottelemaan on aiheuttanut kasvavaa tyytymättömyyttä, koska se ei ole millään tavoin vähentänyt PA/PLO:n vaatimuksia. http://www.timesofisrael.com/erekat-isr ... n-march-29
5. PA:n puheenjohtaja, jota maailmalla kutsutaan maltilliseksi, terroristi, joka rahoitti Mynchenin olympialaisten aikana 1972 terrorihyökkäyksen, jolla eliminoitiin lähes koko Israelin lähettämä olympiajoukkue, selvitteli opiskelijoille järjestetyssä tilaisuudessa suhtautumistaan Israelin kanssa käytävien neuvottelujen asialistaan. Tilaisuudesta otettu video esitettiin PA:n virallisella TV-kanavalla nelisen päivää sitten. Tekstin käänsi MEMRI.
ABBAS selitti Israelin vaatimia suuria blokkeja koskien, ettei yhtään blokkia, ei edes yhtä kiveä, tule jäämään PA:n alueille. Hän selitti, että mahdollinen sopimus alistetaan kaikkien palestiinalaisten kaikkialla maailmassa neuvoa-antavaan äänestykseen (referendum). Abbas vakuutti, ettei yhtään juutalaista yhteisöä jää Palestiinan valtioon. Ulkomailla asuvat viisi miljoonaa palestiinalaispakolaista saavat päättää, muuttavatko he Israeliin ja saavat Israelin kansalaisuuden, vai jäävätkö he asumaan ulkomaille. Molemmissa tapauksissa heille maksetaan korvauksia. "Kaikilla arabipakolaisilla, myös 1948 paenneilla ja heidän jälkeläisillään, n 5 miljoonaa ihmistä Kanadasta Japaniin, on paluuoikeus Israeliin". Abbas selitti aiemmin, ettei hänen tarkoituksensa ole tuhota Israelia vaatimalla, että kaikilla arabipakolaisilla tulee paluuoikeus sinne, mistä heidän esi-isänsä ja -äitinsä lähtivät.
TÄMÄ jos mikään selittää ilman mandaattia toimivan PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin todellisen tavoitteen, mikä on myös selvästi luettavissa sekä Fatahin, että PLO:n peruskirjassa, kuten myös Hamasin vastaavassa. Fatahin keskuskomitean jäsen Abbas Zaki totesi, että aseellisen toiminnan mahdollisuus on edelleen vahvasti mukana, eikä sitä ole koskaan poistettu pöydältä. On surkuhupaisaa seurata johtajien vakuutuksia hyvästä tahdosta ja rauhanneuvotteluista kun jokaiselle ajattelevalle ihmiselle on täysin selvää, että sekä Netanyahu että Abbas puhuvat täysin eri tavalla omalle väelleen ja ulkomaailmalle. Kukaan ei tiedä, mikä on Netanyahun lopullinen kanta – jos hänellä sellainen on – mutta Abbas ei kainostele kertoa omaansa puhuessaan kansalleen arabiankielellä. Harva länsijohtaja vain näyttää ottavan todesta hänen vakuutuksiaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... x17DEBsNDR
6. IDF:n sotilaat ampuivat kuoliaaksi PA:n arabin, joka yritti riistää sotilaalta hänen aseensa. Arabi tuli Jordanian puolelta Allenby-sillan kautta maanantaiaamuna tarkoituksenaan riistää sotilaalta ase. Arabi, 38-vuotias Raed Zeiter, oli kotoisin Nablusista. Paikalle kutsuttu Magen David Adom yksikkö totesi arabin kuolleeksi.
IDF:n taholta todetaan, että sotilas toimi itsepuolustuksessa painiskellessaan arabin kanssa, joka yritti varastaa hänen aseensa. Jordanin Laaksosta on käyty kovaa kiistelyä siitä, kenen valvontaan laakso jätetään, sillä sen kautta valvotaan myös Jordanian länsirajaa. Israel haluaa laakson valvontaansa joko määräajaksi tai lopullisesti, mihin PA ei voi suostua. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... x17DEBsNDRLähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 12.03.2014 07:22 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Tuesday, March 11, 2014
TIISTAI 11.03.14

TIISTAI 11.03.14
1. ENNUSTEET lupailivat viime yöksi jääkaappilämpötilaa 7 astetta, mutta mittarin mukaan sitä oli 12 astetta. Viileältä se kuitenkin tuntui puoli seitsemän maissa. Ennusteet lupaavat edelleen, että huomenna lämpötila romahtaa yöllä kuuteen ja päivällä 10 asteen tienoille nousten sitten varovaisesti asteen kerrallaan. Sateita luvataan keskiviikosta alkaen, mutta ei sentään lumena, kuten sunnuntaina uhattiin. Muistakaahan sitten varata kevyttä lämmintä sekä tuulen ja sateenpitävää vaatetta matkalle tänne. Lämpötilat: Jerusalem 7 -15; Tiberias 11 – 20; Suolameri 11 -20; Eilat 14 -24 +C-astetta.
2. BEIT SHEMESH, jota Times of Israel kolumnisti kutsuu Jerusalemin nukkumayhteisöksi (Jerusalem Bedroon Community) useitten siellä asuvien käydessä töissä Jerusalemissa, käy tänään tiistaina pormestarin vaalien uusintakierrokselle. Vaaleissa pormestarin paikan voitti haredi-kansan ehdokas rabbi Moshe Abutbul. Useiden valitusten myötä ja poliisitutkimusten osoitettua, että jotkut Abutbulin kannattajat olivat äänestäneet useita kertoja käyttäen väärennettyjä äänestyslippuja. Jerusalemin alueoikeus totesi rikoksen tapahtuneen ja määräsi uudet vaalit, minkä korkein oikeus vahvisti. Abutbulin kannattajat ovat tyytymättömiä oikeuden päätökseen todeten, että väärinkäyttäjiä oli vain 40, ja Abutbul voitti kilpailijansa tuhannella äänellä, mutta oikeuden päätös pitää ja tänään äänestetään.
Rabbi Moshe Abutbul edustaa haredi-kansaa, ja hänen kilpailijansa Eli Cohen kutsuu itseään ei-uskonnolliseksi, joka vakuuttaa tärkeimmäksi tehtäväkseen yhtenäisyyden palauttamisen kaupunkiin, joka on pahasti jakaantunut kahteen leiriin sekä maantieteellisesti että ideologisesti. Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä haredi-kansa toimii varsin yhtenäisenä joukkona, joka on helppo kutsua metelöimään kaduille ja toreille puolustamaan oikeuksiaan, kuten on monessa yhteydessä todettu. Ongelma on kuuma aihe, ei vain paikallisesti, vaan myös valtakunnallisesti. Knessetissä puidaan samaan aikaan haredi-kansaa koskevaa asevelvollisuus-lakia, jolla tuo kansanosa pyritään kytkemään osaksi muuta kansaa.
Lainlaatijat pyrkivät löytämään Salomon ratkaisun haredi-kansaa varten, jolla on yhtäläinen oikeus ja velvollisuus sekä työskennellä kansan hyväksi että myös puolustaa sen koskemattomuutta. Haredi-kansa katsoo Toran ja Talmudin opiskelun yeshivoissa ylittävän kaikki muut velvoitteet, minkä pääministeri David Ben-Gurion myönsi muutamalle sadalle yeshivoissa opiskeleville. Heidän lukumääränsä on kuitenkin kasvanut mittasuhteisiin, mitä etenkin Yair Lapidin johtama Yesh Atid-puolue ei hyväksy pyrkien muuttamaan tavaksi tulleen käytännön lainsäädännöllä. Lakiesitykseen liittyvä rangaistuspykälä asevelvollisuutta pakoileville luo pahoja aavistuksia, että se hajottaa enemmän kuin rakentaa. http://www.timesofisrael.com/a-fracture ... -the-polls
3. KNESSET pyrkii hyväksymään kolme lakiesitystä tällä viikolla saadakseen ne pois ohjelmasta ennen tauolle menoaan 23. maaliskuuta. Ensimmäisenä käsitellään haredi-kansan asevelvollisuuslakia; toisena äänikynnyksen nostamiseksi kahdesta prosentista 3.25 prosenttiin; kolmas lakiesitys koskee Israelin maan luovuttamista vieraalle osapuolelle, mikä tulee esityksen saatua lain voiman vaatimaan kansanäänestystä.
KRIITIKOT ovat huomauttaneet, miksi tällainen kiire näin tärkeiden, koko kansaa koskevien esitysten saamiseksi lain muotoon? He katsovat, ettei asevelvollissudella ole kiirettä; äänikynnyksen raju muuttaminen aiheuttaa hämminkiä kentällä eikä ole demokratian säännösten mukainen, mikä edellyttäisi asteittaista muutosta. Myöskään neuvottelut Israelin ja PA/PLO:n välillä eivät lupaa nopeaa ratkaisua Juudean ja Samarian tilanteessa. Kriitikot katsovat, ettei parissa päivässä ehditä kunnolla luodata kansanedustajien mielipiteitä. Toiseksi he kritisoivat hallitusyhteistoiminnan tekemää päätöstä, että siihen kuuluvien puolueiden jäsenten tulee äänestää yhteisesti sovitulla tavalla ja kannattaa esityksiä.
ETENKIN arabipuolueet vastustavat lakiesitystä äänikynnyksen nostamiseksi, sillä se tulisi pudottamaan niitä Knessetistä tai yhdistymään suuremmiksi, mutta myös monet muut pienpuolueet putoaisivat parlamentista. Hallitus kannattaa äänikynnyksen nostamista, koska toimivan hallituksen muodostaminen on osoittautunut työlääksi useista puolueista johtuen. Tämä puolestaan johtaa kompromisseihin ja edistää pimeitä kamelikauppoja takahuoneissa, mitä kutsutaan korruptioksi.
VASEMMISTOLAISIA ryhmiä edustava kommunistinen Hadash puolue sai viime vaaleissa 3 %:n kannatuksen saaden kolme parlamenttipaikkaa. Se selittää olevansa ainoa puolue, joka edustaa sekä arabeja että juutalaisia perustamisestaan 1977 lähtien. Arabikansallinen Balad puolue tutkii mahdollisuuksia liittoutua Raam-Tal puolueen kanssa muodostaakseen yhden parlamenttiblokin äänikynnyksen ylittämiseksi, Hadash katsoo asemansa arabien ja juutalaisten murtumalinjassa voivan vaarantua. Mutta koska se ei kuulu kumpaankaan kansalliseen kansanosaan, se ei voi liittyä niitä edustaviin puolueisiin menettämättä identiteettiään.
ISRAELIN sisäpoliittista tilannetta kuvannee hyvin profeetan näkemä vertaus kiehuvasta padasta, jonka liemeen heitetään jos jonkinlaisia lisukkeita. Lopullisen sopan makua ei voi tietää, ennen kuin koko liemi on kunnolla kiehunut ja siihen heitetyt ainekset tarpeeksi pehmentyneet ja hajonneet. Israelin kansa käy tällaista kiehumisvaihetta läpi, eikä vielä ole mahdollista tunnistaa sen lopullista makua. http://www.timesofisrael.com/for-sole-j ... death-blow
4. PA:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas totesi eilen johtamansa Fatahin vallankumousneuvoston kokouksessa, ettei hän 79-vuotiaana voi pettää kansansa asiaa huolimatta häneen kohdistetusta suuresta painostuksesta ja tunnustaa Israelin juutalaisena valtiona. Neuvoston jäsenet nousivat seisomaan antaakseen hänelle täyden luottamuksensa ja tukensa.
ARABILIITTO oli jo aiemmin pääsihteerinsä Nabil Elarabin ilmoituksen mukaan hylännyt yksimielisesti Netanyahun vaatimuksen juutalaisen valtion tunnustamisesta. Netanyahu katsoo, että Israelin tunnustaminen juutalaisena valtiona on hänen vaatimustensa keskeinen kohta, josta hän ei voi luistaa.
ARABIT puolestaan katsovat, että tunnustamalla juutalaisen kansallisvaltion he samalla menettävät oikeuden vaatia arabipakolaisten paluuoikeutta. Toinen julkisuudelta piiloteltu syy on se, että arabit edelleen katsovat Israelin olemassaolon laittomaksi ja arabien maan varastamiseksi, ja siksi heillä täytyy olla oikeus aseellisesti vaatia maansa palauttamista, mikä sisältyy sekä Fatahin, ja PLO:n että Hamasin peruskirjoihin. PA/PLO:n neuvottelijat pitävät toista kättään selkänsä takana ristien siellä sormensa kieltämisen merkiksi.
TOISAALTA PA:n johtajat selittävät, että he tunnustivat Israelin valtion 1993 Oslon sopimuksissa, eikä siten ole mitään tarvetta toistaa sitä. USA:n ulkoministeri John Kerry antaa ymmärtää, että useita kysymyksiä on vielä neuvottelujen alaisina, ja juutalaisen Israelin tunnustaminen on yksi niistä. USA:n ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki totesi mediatilaisuudessa, ettei juutalaisen Israelin tunnustaminen ole tarpeen. "Kysymys Israelista juutalaisena valtiona on ollut meidän kantamme kauan aikaa, ja kuten tiedät, se ei välttämättä edusta osapuolten kantaa, jonka he voisivat hyväksyä – ja tietenkin monia tämän kaltaisia kysymyksiä käsitellään Kerryn kehyssuunnitelmassa". http://www.timesofisrael.com/fatah-lead ... wish-state
5. IDF:n sotilaan itsepuolustukseksi ampuma palestiinalainen Raed Zeiter on Jordanian ilmoituksen mukaan Jordanian kansalainen ja toimi tuomarina Ammanissa. He kiistävät IDF:n antaman selityksen, jonka mukaan Feiter tuli Jordaniasta Allenbysillan kautta Israelin puolelle, jossa hän hyökkäsi sotilaitten kimppuun heiluttaen metallikarttua huutaen Allahu akhbar. Sotilaitten selityksen mukaan Zeiter yritti suorittaa terrori-iskun sotilaita vastaan ja varastaa heiltä aseen ehkä aloittaakseen sillä sotilaitten tulittamisen.
ISRAELIN arabikansanedustaja Ahmed BIBI vaatii, että turvallisuuskameran videonauha tulee julkistaa, josta nähdään, miten tilanne eteni. Kamera ei kuitenkaan toiminut maanantaina. Sotilaat sanovat ampuneensa arabia ensiksi jalkoihin, mutta koska hän jatkoi painiskeluaan, he ampuivat häntä kuolettavasti. Tapaus sattui 9.30 aikaan, miehellä oli kaksi matkalaukkua.
Satoja jordanialaisia kokoontui Israelin Ammanin lähetystön eteen maanantai-iltana. Lähetystö kehotti kaikkia palkkalaisiaan kokoontumaan lähetystön suojiin paremman suojauksen vuoksi. Mielenosoittajat hajaantuivat 23.00 aikaan ilman välikohtauksia. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... x7HtUBsNDQ
6. PÄÄMINISTERI Netanyahu syyttää länsimediaa tekopyhyydestä siinä, etteivät ne ole antaneet tilaa mediassa Klos-C aselaivan valtaamisesta ja sieltä löydettyjen aseitten, rakettien, kranaattien ja ammusten, julkistamisesta maailmalla. Israelin käsityksen mukaan, mitä he pitävät toteennäytettynä, aseet oli toimitettu Iranista ja ne olivat matkalla Siinain tai Gazan terrorijärjestöille. Klos-C alus purjehti Panaman lipun alla, sen kapteeni oli Turkista ja miehistä Kroatiasta. Israelin merivoimien Shayetet erikoismiehet valtasivat laivan Punaisellamerellä keskiviikkona ja ohjasivat sen Eilatin satamaan lauantaina, jossa sen lasti purettiin kahden seuraavan päivän aikana.
NETANYAHU viittasi Iranin ydinsuunnitelmaan, josta EU:n ulkoministeriön johtaja Catherine Ashton kävi neuvottelemassa Teheranissa virkaveljensä Mohammed Javad Zafarin kanssa millään tavoin viittaamatta aselaivaan. Pääministeri sanoi, että aivan kuin aseet oli hyvin piilotettu laivan kontteihin, Iran peittelee ydinsuunnitelmansa todellisen luonteen. Hän kehotti länttä avaamaan silmänsä, ennen kuin se on liian myöhäistä. "He haluaisivat jatkaa rakentamista illuusiolle, että Iran on muuttanut kurssiaan, mutta se mitä näemme satama-laiturilla, osoittaa aivan muuta". Aselaivan lasti oli asetettu näytteille Eilatin satamassa, jossa jokainen voi henkilökohtaisesti tarkistaa, ettei kyseessä ole harhautus. http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... arms-cache
7. ISRAELIN miehittämätön kone UAV Skyrider murskautui Gazan eteläosassa ilmeisesti koneeseen tulleen teknisen vian vuoksi. Kone on pienin IDF:n käyttämistä UAV-koneista. Kone on tykistön käytössä. Tämä on toinen samankaltaisen koneen murskautuminen teknisen vian vuoksi. Koneessa ei ole itsensä tuhoavaa järjestelmää, joten jotain koneen teknisestä rakenteesta ja sen tallentamismekanismista voi joutua vääriin käsiin.
PALESTIINALAISTEN nähtiin keräävän koneen murskautuneita osia maahansyöksypaikalta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... x7QnUBsNDQ
8. PA:N korkea sotilasedustaja prikaatinkenraali Jamil Zeidan kuoli Libanonin sairaalassa tuntemattoman henkilön ampumista luodeista. Hän edusti Abbasin johtamaa Fatahia. Kuolettavat laukaukset ammuttiin häntä kohti maanantaina palestiinalaisten suurimmassa pakolaisleirissä Ain El-Hilweh, jossa asuu 50 000 ihmistä. Väkivaltaisuudet eivät ole harvinaisia leirissä. Pakolaisia syrjitään töissä eikä heille myönnetä Libanonin kansalaisuutta. Syyrian sisällissota on alkanut levitä myös Libanoniin kapinallisten hyökätessä Hizbullahin asemiin Libanonissa, koska se taistelee Assadin joukkojen tukena. Hizbullan on menettänyt 500 miestä kaatuneina, mutta Nasrallah vakuuttaa jatkavansa taistelua. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... x7SzEBsNDQ


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 12.03.2014 16:07 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Keskiviikko 12.03.14
Julkaistu keskiviikko, 12.3.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

KESKIVIIKKO 12.03.14

1. VIIME YÖN aikana koettiin kova ukonilma uhkeine salamoineen, mutta myös vettä on satanut ajoittain. Aamulla ilma oli sumuinen ja kostea, ja lehteä hakiessa alkoi sataa ropisemalla, mutta tuuli oli suhteellisen siedettävä. Lämpötila on ennusteen mukaan seitsemän ja kahdentoista asteen välillä, mittari osoitti kahdeksaa. Säätila pysytellee samanlaisena ennusteen mukaan perjantaihin saakka paikallisine sateineen auringon piilotellessa pilvipeitteen suojassa. Lämpötila alenee hieman tämän päivän lukemista lähennellen perjantaina neljää astetta yöllä ja yhdeksää päivällä, mutta sateitten lakatessa sapattina taivas on osittain pilvinen lämpötilan alkaessa hitaasti nousta. Lämpötilat tänään: Jerusalem 8 -12; Tiberias 9 -17; Suolameri 8 -12; Eilad 12 -18 +C-astetta. Suolameren lämpötila on Times of Israel mukaan tänään 16 -22 +C-astetta, mikä lienee oikea.

2. IRANIN Vallankumouskaartin ilmavoimien komentaja prikaatinkenraali Hossein Salami vakuutti FARS-uutistoimiston mukaan puheessaan armeijan komentajille, että ”Iranin sormi on valmiina liipaisimella Israelin tuhoamiseksi”. Hän sanoi, että Iranin armeijan komentajat odottavat vain käskyä hyökätäkseen ”sionistista vihollista” vastaan. ”Tänään me voimme tuhota jokaisen paikan, joka on sionistisen hallituksen valvonnassa, haluamallamme tulivoimalla täältä käsin”. Hänen puheensa aiheena tiistaina oli ”Islamilaisen maailman rooli maailman voimakentässä”.

TARKKAILIJOIDEN mukaan Iranin viranomaisten sanallisten hyökkäysten sävy oli tavanomaistakin hyökkäävämpi, mikä kohdistui Israelin ohella Yhdysvaltoihin. ”Islam on antanut meille toiveen, kyvyn ja voiman tuhota sionistinen hallitus, joten pidämme kätemme liipaisimella 1 400 km:n päässä kohteista sitä päivää varten, jolloin sellainen tilanne on ajankohtainen”, kuten FARS raportoi.

TEHERANIN konferenssissa pidettiin sen jälkeen, kun pääministeri Benyamin Netanyahu esitteli julkisuudessa Eilatin satamassa IDF:n merivoimien viime viikon keskiviikkona valtaamasta Klos-C aluksesta löydettyjä aseita. Pääministeri ihmetteli maailman median haluttomuutta kertoa julkisuudessa Iranin aktiivisesta roolista terrorismin tukemiseksi sekä sitä, miten media levittää tietoa Iranin muuttumisesta maltillisemmaksi valmistellakseen yleistä mielipidettä hyväksymään tosiasian, että Iran on ydinvalta, mikä tultaneen tunnustamaan P5+1 maiden ja Iranin välisessä lopullisessa sopimuksessa.

VIIME kuussa Iranin TV julkisti videoita, joissa esitettiin ATK:n avulla simuloituja tilanteita Iranin ohjusten ja UAV-koneitten iskuja Tel Avivin Kikar Hamedina aukiolle, Azrieli torni-taloihin ja IDF:n Kiryat päämajaan, Ben Gurionin lentokentälle, Haifan yliopistoon sekä Dimonan ydinlaitokseen. Toisessa tilanteessa esitettiin ohjusiskuja USA:n laivaston alusta USS Abraham Lincoln vastaan sekä hyökkäyksiä USA:n tukikohtiin Persianlahdella. Videoiden mukaan hyökkäykset toteutuvat, mikäli USA tai Israel hyökkää Irania vastaan. http://www.timesofisrael.com/iran-gener ... roy-israel

3. ENGLANNIN pääministeri David Cameron toteuttaa tänään Israelin vierailunsa, vaikka se oli välillä vaarassa peruuntua ulkoministeriön henkilökunnan lakon vuoksi. Hänen vierailunsa järjestelyistä vastaavat pääministeri kanslia yhdessä Englannin lähetystön kanssa. Hän vierailee Knessetissä, jossa hän puhuu Netanyahun puheen jälkeen. Knessetin puhemies Yuli Edelstein uhkasi peruuttaa vierailun Knessetissä, mikäli oppositio marssii ulos pääministerin puheen aikana. Oppositiojohtaja Isaac Herzog vakuutti, ettei näin tapahdu, mutta hän ei tiedä, miten muut oppositiopuolueet reagoivat.

Ulosmarssista korkean ulkomaisen vieraan puheen aikana on tullut ikävä tapa, joka pahoin runtelee Israelin muutenkin huonoa mainetta ulkomailla. Erityisen ikävä tilanne syntyi Kanadan pääministerin Harperin Knessetin vierailun yhteydessä, jolloin arabikansanedustajat huutelivat hänen puheensa aikana siten, että heidät jouduttiin poistamaan salista.

PÄÄMINISTERI Cameronin vierailun aiheina ovat taloudellisen yhteistyön laajentaminen ja lujittaminen, sekä Israelin ja PA/PLO:n välisten neuvottelujen tukeminen. Hän tapaa pääministeri Netanyahun kaksistaan. Cameronin ohjelmassa on myös vierailu Palestiinan alueella. Hän käy Betlehemissä, jossa hän tapaa PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbasin. Palestiinalaiset kritisoivat, että Cameronin vierailu PA:n alueella otettiin mukaan kuin jälkiajatuksena, kylkiäisenä Israelin vierailulle.

CAMERONIN Israelin vierailun pääaiheena on kuitenkin liikesuhteitten ja niissä etenkin korkean teknologian yhteyksien laajentaminen Englannin ja Israelin yhtiöitten kesken. Cameronin mukana maahan matkustaa brittiläinen liike-elämän delegaatio, joka edustaa 17 yhtiötä. Hänen tarkoituksensa on myös julkistaa Englannin laatima Palestiinan talouden kehittämistä koskeva suunnitelma. Hän kaavailee turvallista, kukoistavaa Lähi-Itää, jossa Israel ja Palestiina elävät rintarinnan. Sen toteutumiseksi hän rohkaisee Netanyahua ja Abbasia osoittamaan rohkeaa ja voimakasta johtajuutta kriittisenä aikana, jolloin vastaiset vihurit pyrkivät ohjailemaan yhteisiä pyrkimyksiä väärään suuntaan.

TÄMÄ vierailu on David Cameronin ensimmäinen Israelin vierailu pääministerinä. Hän vieraili edellisen kerran Pyhässä Maassa 2010 johtaessaan maansa oppositiota. http://www.timesofisrael.com/israel-pre ... ry-strikes

4. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu totesi Likudin parlamentaarikkojen kokouksessa tiistaina, että mahdollisuudet sopimuksen solmimiseksi Israelin ja PA/PLO:n välillä heikentyvät kaiken aikaa. ”Palestiinalaisten antamien äskeisten lausuntojen valossa olemme etenemässä kauemmas sopimuksesta heidän kanssaan”, hän lausui. ”Palestiinalaiset eivät anna mitään merkkejä, että he aikoisivat päästä käytännölliseen ja oikeudenmukaiseen sopimukseen”.

PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas sanoi Fatahin vallankumousneuvoston kokouksessa maanantaina ehdottomasti hylkäävänsä Netanyahun vaatimuksen tunnustaa Israel juutalaisena valtiona, mitä neuvoston jäsenet seisomaan nousten yksimielisesti tukivat. Abbas selitti, ettei hän vanhana miehenä voi pettää nuorison toiveita tulevaisuudesta. Hän väittää, että PLO:n 1993 antama Israelin tunnustaminen on riittävä Netanyahun vaatimukselle. Arabien pelkona on, että tunnustaessaan Israelin juutalaiseksi valtioksi he menettävät oikeuden vaatia pakolaisten paluuoikeutta.

Abbas vakuutti puhuessaan nuorten edustajille, että kaikilla 5 miljoonalla arabipakolaisella on oikeus paluuseen ja antaa äänensä kysyttäessä palestiinalaisten mielipidettä potentiaalisesta rauhansopimuksesta. Hän sanoi, että heillä on valta valita joko paluusta seudulle, josta he lähtivät, tai jäädä asumaan maihin, joissa he nyt asuvat pakolaisina. Korvauksia heille maksetaan joka tapauksessa, hän sanoi. Abbas tapaa USA:n presidentti Barack Obaman Washingtonissa 17. maaliskuuta. Obama lupasi tavattuaan Netanyahun, että hän pyrkii painostamaan Abbasia luopumaan jäykästä kannastaan.

ABBASIN neuvonantaja Abu Rudeinah sanoi, että maanantain aikana surmansa saaneet kolme palestiinalaista osoittavat, että Israel kiihottaa ja provosoi tilannetta varallisesti, mikä voi johtaa neuvottelujen katkeamiseen. Hän viittasi kolmeen erillisen tilanteeseen, joista yksi tapahtui Jordanin rajalla, toisessa IDF surmasi PA:n arabin, joka kivitti autoja tiellä no 60, ja kolmas oli arabin ohjaaman auton alkaessa heittelehtiä lentäen lopulta tien varteen, jolla se kääntyi ympäri surmaten yhden ja haavoittaen toista. Tämä oli puhdas liikenne-onnettomuus, vaikka palestiinalaiset väittivät ensin, että sotilaat ampuivat autoa. http://www.timesofisrael.com/pm-prospec ... ent-fading

5. JORDANIAN pääministeri Abdulah Nsur sanoi tiistaina, että Israelin hallitus on täydessä vastuussa PA:n arabin, jordanialaisen tuomarin Raed Zeitarin inhottavasta ampumisesta maanantaina, kuten hän sanoi. Hän puhui asiasta Jordanian parlamentissa, jossa asiaa käsiteltiin. Hänen lausuntona tuli julkisuuteen sen jälkeen, kun pääministeri Netanyahun kanslia esitti virallisen anteeksipyynnön. Nsur totesi, ”ettei anteeksipyyntö millään tavoin riitä tässä petollisessa rikoksessa” ja uhkaa voimallisilla vastatoimilla.

SEKÄ Jordania että PA ovat nostaneet kovan metelin tämän ampumistapauksen johdosta, joka IDF:n selityksen mukaan oli seurausta Zeitarin hyökättyä sotilaiden kimppuun teräs-tangolla varustettuna yrittäen riistää sotilaalta asetta. PA vaatii kansainvälistä tutkimusta asiassa. Tapaus herätti mielenosoituksia Ammasissa Israelin lähetystön edessä, sekä vaatimuksia Jordanian parlamentissa 1994 rauhansopimuksen mitätöimisseksi. Todellisuudessa IDF on ainoa takuu hashemiittien monarkian säilymiseksi, sillä maassa on voimakas oppositio, jonka päämääränä on kuningas Abdullah II:n hallituksen kaataminen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yAT7kBsNDQ

6. Gazan terroristit ampuivat tiistai-iltana raketin Shaar Hanegevin alueelle, mutta se ei aiheuttanut fyysisiä vahinkoja. Hälytysääni varoitti raketin tulosta lähettäen asukkaat etsimään lähimpää suojatilaa. Viime keskiviikkona ammuttiin myös raketti, sillä kertaa kohti Sderotia, eikä sekään aiheuttanut fyysisiä vammoja tai vahinkoa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yAYUEBsNDQ

Kolme Islamic Jihadin jäsentä sai surmansa IAF:n koneen ampumista ohjuksista Rafahin kaupungin itäosassa Gazan eteläosassa, kertoo AFP. IAF:n tiedottajan mukaan iskut tehtiin terroristien tulitettua Kerem Shalomin aluetta kranaateilla. Toimi oli tiedottajan mukaan rutiinioperaatio sotilaita vastaan tehtyyn hyökkäykseen. Tiistaiaamuna IDF:n UAV-kone murskautui Gazan eteläosassa pudottuaan koneeseen tulleen teknisen vian johdosta. Koneessa ei ollut itsensä tuhoavaa järjestelmää, minkä vuoksi se joutui palestiinalaisten käsiin, jotka voivat hyötyä sen teknisistä järjestelmistä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yAZXUBsNDQ

7. ÄÄRIORTODOKSIEN ehdokas Moshe Abutbul, Beit Shemeshin nykyinen pormestari, voitti ei-uskonnollisen kilpailijansa Eli Cohenin n. tuhannella äänellä. Hän tulee siten jatkamaan kaupungin yhä vaikeammaksi kehittyvää hajaannusta ääriuskonnollisten ja ei-uskonnollisten ja maltillisten välillä. Monet toivoivat muutosta nykyiseen tilanteeseen, mikä vaikuttaa negatiivisesti kaupungin imagoon, mutta näin ei käynyt. Äänestysvilkkaus oli 76 %.

Samaan aikaan käytiin vaaliuurnilla myös Nasaretissa, jossa Ali Salam voitti pitkäaikaisen pormestarin Ramez Jaraisin, joka johti kaupunkia vuodesta 1994 lähtien. Salam sai lähes kaksi kolmasosan äänestä. Äänestysvilkkaus oli 83.6 %. http://www.timesofisrael.com/shas-candi ... emesh-vote

8. JERUSALEMIN itäosasta oleva palestiinalainen katkoi kaasujohtoja tarkoituksenaan vahingoittaa pääkaupungin itäosassa asuvia juutalaisasukkaita kostoksi juutalaisten Temppelivuorelle nousemista vastaan sekä Gazassa tehdyistä rikoksista. Epäilty on 48-vuotias Aziz Muza Uwisat Jerusalemin Jebel Mukaber lähiöstä. Hän syyllistyi puukotukseen v. 2012. Hän aloitti kaasujohtojen katkomisen kuultuaan kaasuräjähdyksestä Gilossa. Hänen tarkoituksenaan oli saada aikaan suuri räjähdys asukkaitten ollessa kodeissaan. Hän hyökkäsi kirveellä aseistettuna ortodoksijuutalaista vastaan Damaskos-portilla. Uhri selviytyi vähäisin vammoin. Poliisi oli tietoinen Uwisatin kiinnostuksesta terrorismiin. http://www.jpost.com/National-News/East ... ews-345106

Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 14.03.2014 06:39 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Torstai 13.03.14
Julkaistu torstai, 13.3.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

TORSTAI 13.03.14

1. VETTÄ sataa kuin saavista kaataen, ainakin ajoittain. Vaikka se ei aina tunnukaan mukavalta, kun vaatteet kastuvat ja kengät vuotavat, Israelissa sateet ovat siunaus ja kuin palkintona Jumalan antamien käskyjen noudattamisesta. Sateita on hartaasti rukoiltu, ja nyt niitä saadaan, joten ollaan kiitollisia ja siunataan kaiken Haltijaa, ja Ylläpitäjää. Lämpötila on alhainen, ja se todella tuntuukin ulkona. Sateinen sää jatkunee ennusteen mukaan ainakin huomenna perjantaina, mutta sateet lakkaavat sapattina ja vanha sininen taivas näkyy pilvien lomasta. Myös lämpötila alkaa hiljalleen nousta lauantaista lähtien. Lämpötilat tänään: Jerusalem 5 -10; Tiberias 9 -16; Suolameri 15 -19; Eilat 12 -20 +C-astetta.

2. GAZAN rintamalla käytiin eilen illalla ja yöllä pienoissotaa. Islamic Jihad oli koonnut Kassam-patteristonsa ampuen lyhyen ajan kuluessa yli 60 rakettia Israelin ja Gazan välisen turvallisuusaidan läheisyydessä olevia kaupunkeja kohti. Onneksi yksikään raketti ei osunut – tai yltänyt – asutustaajamiin, joten vahingot jäivät minimaalisiksi. Osa raketeista taisi pudota omalle puolelle turva-aitaa. Juutalaisasukkaat joutuivat kuitenkin värjöttelemään kylmissä pommisuojissa, jotka ovat enemmän vain sirpalesuojia, odottaen ilmoitusta, että voivat mennä takaisin seuraamaan TV-ohjelmia tai yrittää saada unenpäästä kiinni. Hälytys raketin lähestymisestä annetaan korvia särkevällä summerilla, mutta se ei kerro raketin putoamis-paikkaa, minkä johdosta asukkaat joutuvat odottamaan sydän kylmänä, missä jysähtää.

KESKIVIIKKOILTANA asukkaitten toinen huoli koski sitä, miten voimallisesti IDF tulee vastaamaan rakettituleen, ja yhtyykö Hamas siihen, mikä tarkoittaisi vaaratilanteitten moninkertaistumista. Raporttien mukaan yö sujui suhteellisen rauhallisesti, vain kahdesta rakettista raportoitiin, mutta nekin putosivat asumattomille alueille.

IAF teki keskiviikkoillan aikana 29 pommituslentoa Gazan alueelle vastauksena sieltä ammutulle yli 60 raketille. IDF:n tiedottajan mukaan se odottelee nyt Islamic Jihadin reaktiota. Jos sieltä ei enää ammuta Israelin puolelle, IDF ei myöskään jatka iskujaan. IAF:n iskut kohdistuivat palestiinalaislähteen mukaan ainakin viiteen strategiseen kohteeseen Khan Younisin ja Rafakin kaupunkien alueilla. Vahingoista tai ihmisuhreista ei kerrota. Kouluille ei annettu kehotusta peruuttaa koulutyöt torstaina, mutta yleinen turvallisuus-varoitus on edelleen voimassa.

ISLAMIC JIHAD ilmoitti ampuneensa raketit kostoksi IDF:n surmaamista kolmesta Jihanin operaattorista tiistaina. Ehkä Klos-C aselastin menetyskin harmitti, vaikka sitä ei mainittu. Jihad ilmoitti, että raketit olivat 3 – 4 km:n kantomatkan aseita, mutta uhkaili ampua paljon pitemmälle ulottuvia raketteja, jos IDF yrittää hyökkäystä Gazan kaistalle. http://www.timesofisrael.com/for-southe ... za-border/

3. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas käytti tilaisuutta hyväkseen lisätäkseen taas yhden Israelia tuomitsevan valheellisen lausuntonsa syyttäen, että rakettituli avattiin Gazasta Israelin puolelle Israelin kiihotuksen vuoksi, kutsuen sitä ”IDF:n sotilaalliseksi kiihotukseksi Gazassa”. Abbas on tottunut valheelliseen retoriikkaan käyttäen sitä sujuvasti noudattaen natsien propagandaministeri Göbbelsin ohjeita: Mitä suurempi valhe, sitä paremmin kansa hyväksyy sen totena, kun sitä toistetaan tarpeeksi usein.

Abbas ei maininnut lausunnossaan mitään siitä, että keskitetty rakettituli avattiin Gazasta keskiviikkoiltana ilman varoitusta, eikä sitä, että rakettitulta on ammuttu Gazasta Israeliin välillä lieventyen, välillä kiihtyen, useiden vuosien aikana. IDF ei yleensä aloita laukausten vaihtoa terroristien kanssa, vaan suorittaa iskunsa vastauksena terroristien tuleen. Abbas ilmeisesti olettaa IDF:n nuolevan haavansa puolustautumatta millään tavoin. IDF omaksui periaatteen, että vaikka tulitus Gazasta tapahtuu useamman terrorijärjestön toimesta, se katsoo, että Hamas vahvimpana järjestönä on vastuussa siitä, mitä siellä tapahtuu. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yFIikBsNDQ, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yFUe0BsNDQ

4. ISRAELIN turvallisuuskabinetti kokoontui torstaiaamuna käsittelemään Gazan tilannetta, joka on merkittävästi kärjistynyt viime päivien aikana. INN:n julkaiseman artikkelin mukaan Gazasta ammuttiin keskiviikkoillan aikana 90 rakettia, joista yli 60 putosin Israelin puolelle turvallisuusaitaa. Islamic Jihadin keskiviikkoiltana ampumat raketit olivat ilmeisesti heikkotasoisia, aiheuttaen enemmän meteliä kuin vahinkoa. Jihad varoitti kuitenkin omaavansa pitkän kantomatkan raketteja, joita se käyttää, mikäli IDF jatkaa iskujaan. Jos se olisi saanut Klos-C aluksesta löydetyt 40 M-302 raketit, se olisi niillä pystynyt uhkaamaan sekä Tel Avivia että Jerusalemia. Niiden kantomatka on 60 -170 km 170 kg:n kärkiosalla.

PÄÄMINISTERI Netanyahu antoi terrorijärjestöille Gazassa vakavan varoituksen, että ”jos ne lopettavat tulensa, rauhantila palautuu, mutta jos eivät, IDF tulee aiheuttamaan paljon melua Gazassa”. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yFMQ0BsNDQ, https://www.google.com/search?q=m302+ro ... 78&bih=597

Gazan rajan pinnassa asuvat asukkaat huitaisevat syrjään ”rutiininomaisen rakettitulen” Gazasta keskiviikkoiltana vakuuttaen, etteivät he anna sen häiritä valmisteluja Purim-juhlaa varten, kuten Eshkolin alueneuvoston johtaja Haim Yellin vakuuttaa. Hän ei myöskään sulje kouluja joka kerta, kun rakettivaroitus annetaan: ”Jos 12 tason koulutyö keskeytettäisiin joka kerta rakettivaroituksen jälkeen, he olisivat vasta yhdeksännellä tasolla”. Yellin sanoi, että viimeinen hälytyssummeri soi 01.20 aikaan torstaiaamuna todeten, ettei tällaista tulitusta ole koettu vuoteen, sitten ennen Pillar on Defense operaatiota marraskuussa 2012. Yellin vakuuttaa, että lasten valmistelut sunnuntain ja maanantain Purim-juhlia varten jatkuvat, ellei IDF anna varoitusta. Hän oletti monien lasten pukeutuvan raketiksi tai ohjukseksi. Asiantuntijat kuitenkin varoittavat, että Jihad voi aloittaa uuden raketti-iskun myöhemmin torstaina. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yFQ-0BsNDQ

5. ENGLANNIN pääministeri David Cameron vieraili eilen Knessetissä suunnitelmien mukaan. Knessetin jäsenet esittelivät korkealle vieraalleen moukkamaisia tapojaan Shasin edustajien poistuessa salista Netanyahun puheen ajaksi, ja oppositiojohtaja Isaac Herzogin hyvin poliittisen puheen aikana kuultiin äänekkäitä välihuutoja. Cameron näykkäsi tätä todeten, että jos hän halusi päästä eroon pääministerille esitetyistä kysymyksistä, hän tuli väärään paikkaan. Kansanedustajat kuitenkin kuuntelivat tarkkaavaisina hänen puhettaan. Erona on, että brittiparlamentissa kysymykset esitetään kyselytunnin aikana.

CAMERON viittasi puheessaan vain ohimennen ”setlementtien” rakentamiseen todeten, että Englannin omaksuman käsityksen mukaan niiden toiminta tulisi lopettaa, jos kerran pyritään kahden valtion periaatteeseen, jota hän suosittelee. Puhuessaan myöhemmin Netayahun kodissa järjestetyillä illallisilla hän sanoi suorasukaisemmin, että ne ovat pahin este rauhalle. Hän maalaili hyvin ruusuisia kuvia, miten elämä kehittyisi laadukkaammaksi ja vauraammaksi, jos nämä kaksi kansaa asuisivat rauhassa ja turvallisina rinnakkain, hyötyen toinen toisestaan, ja miten maailman kansat innolla osallistuisivat saamaan osansa kakusta. Englannin pääministeri sanoi tukevansa Israelin vaatimusta juutalaisena valtiona todeten:

”Ajatelkaa, jos John Kerry pukisi sen sanoihin: Palestiinan kansallisvaltion ja Juutalaisen kansan kansallisvaltion molemminpuolinen tunnustaminen. Eikö se tulisi lopettamaan ihmisoikeuksista pidettävät luennot sellaisilta valtioilta kuin Iran ja PohjoisKorea? Se tulisi lopettamaan mielettömän tilanteen, että YK:n yleiskokous teki viime vuonna kolme kertaa enemmän Israelia koskevia päätöksiä kuin Irania, Syyriaa ja PohjoisKoreaa koskevia yhteensä. Eikä enää verukkeita 32 YK:n jäsenvaltiolle olla tunnustamatta Israelia”.

CAMERON tunnusti Knessetin puhujakorokkeelta, että hänen isoisänsä ja isoisoisänsä olivat juutalaisia, liittäen muutamia heprealaisia lauseita puheeseensa. Hän vakuutti tukevansa Israelin turvallisuutta raudanlujasti. Hän vakuutti vastustavansa Israelin vastaisia boikottitoimia ja sanoi, että yhteisvoimin niistä selvitään. Hän sanoi, että Englannin uuden lain mukaan israelilaisten syyttäminen sotarikoksista Englannin oikeudessa on kielletty kehottaen Israelin kansalaisia vierailemaan IsoBritanniassa, jossa he ovat tervetulleita.

Pääministeri Cameron sanoi hallituksensa puolustavan juutalaisten uskonnollisia oikeuksia ja tapoja, kuten shechitaa, juutalaisen halachan mukaista teurastustapaa. Hän sanoi, että jostain syystä johtuen Israel on joutunut lähes yksin taistelemaan despoottisia hallituksia vastaan, jotka uhkaavat koko maailmaa, kuten Iran ydinasehaaveillaan. Hän vakuutti, että Englanti yhdessä kumppaniensa kanssa tulee varmistamaan, ettei Iran saa ydinasetta. Pääministeri Netanyahu viittasi myös Iranin aiheuttamaan uhkaan omassa puheessaan. Hän vakuutti, että Israelin tunnustaminen juutalaisena valtiona on rauhankeskustelujen keskeisin kysymys, eivät Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt. ”Mutta aika valuu heidän käsistään”. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... set-345118

6. Knesset onnistui hyväksymään kaikki kolme tärkeää lakiesitystä tällä viikolla, mitä helpotti se, että oppositio ei osallistunut äänestyksiin. Ensimmäinen oli haredi-kansan asevelvollisuutta koskeva, toinen äänikynnyksen nostaminen kahdesta 3.25 prosenttiin, ja kolmas kansanäänestyksen pitäminen maan luovuttamiseksi Jerusalemin itäosasta tai Golanin kukkuloilta. Tämä viimeinen laki ei koske Juudean ja Samarian maata. http://www.jpost.com/National-News/Knes ... ons-345169

7. USA:n ulkoministeri sanoi osallistuessaan maansa ulkoministeriön vuoden 2015 budjettikeskusteluun, että epäluottamus Israelin ja palestiinalaisten välillä on suurempi kuin koskaan, ja että syviä kuiluja esiintyy edelleen tiellä rauhaan ja sopimukseen Israelin ja PA/PLO:n välillä. Hän kuitenkin uskoo edelleen, että mahdottomuus on mahdollista, jos vain uskotaan. Tämä on melkein sama kuin Herzelin lausunto juutalaisten haaveista Israelin maasta: Jos uskot, se ei ole vain haave. Hän sanoi aiemmin, että iskiessään hampaansa johonkin, hän ei hellitä siitä. Tämä kai lienee verikoiran ominaisuus.

Netanyahun lupaaman 104 terroristin vapauttamisen viimeinen 26 vangin erä tapahtunee suunnitelmien mukaan 28. maaliskuuta. Hallitus ei kuitenkaan ole yksimielinen päätöksestä. Israel Beitenu tulee äänestämään vastaan, kuten Liberman ilmoittaa. Vankien vapauttamisen tuli tapahtua neuvottelujen edistymisen mukaan, mutta käytännössä neuvottelut ovat täysin lukkiutuneet, joten vapauttaminen on aiheeton. Saeb Erekat, PA:n pääneuvottelija, kertoo, että Abbas jatkaa neuvotteluja vain vankien vapauttamiseksi, mutta voinee sen jälkeen keskeyttää ne kokonaan. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ver-345225


Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 25 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia