kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 17.12.2018 16:09

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 26 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Israel Update / Toukokuu
ViestiLähetetty: 01.05.2014 15:24 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
    Kuva


Ajantasatietoa israelista
Thursday, May 01, 2014
TORSTAI 01.05.14

TORSTAI 01.05.14
1. HYVÄÄ HUOMENTA teille kaikille, jotka jaksatte nousta tähän Valpurin päivään huonosti jos ollenkaan nukutun yön jälkeen. Kirjoittelen päiväraportin, vaikka yhdellä jos toisellakin lienevät silmät ristissä, mikä vaikeuttaa lukemista, eivätkä harmaat aivosolutkaan toimine normaalisti. Helsingin teekkaritkin toteuttanevat perinteisen istumisoperaation Erottajalla, eikä lumesta liene tietoakaan, kuten aiempina vuosikymmeninä. Perinteisiin kuuluivat myös NL:n mahtipontiset sotilasparaatit Moskovan Punaisella torilla. Israelissa tätä päivää ei huomioida ollenkaan, vaikka monilla voi olla erilaisia muistoja entisestä kotimaastaan. Juutalaiset huomioivat tämän päivän Iyar-kuukauden ensimmäisenä päivänä vuonna 5774.
ENNUSTEIDEN mukaan päivä on aurinkoinen ja lämmin, mistä todistaa se, että mittari osoitti kuuden jälkeen aamulla 19 lämpöastetta, mikä noussee päivällä ainakin 28:an asteeseen. Lämpötila pitää huomenna lyhyttä hengitystaukoa parin asteen verran, mutta alkaa sitten rajun nousun 30:en asteeseen lauantaina ja 34 asteen helteeseen sunnuntaina, myös yölämpötilojen noustessa yli 20 asteen. Lämpötilat tänään: Jerusalem 18 -28; Tiberias 19 -34: Suolameri 25 -36; Eilat 25 -37 +C-astetta. Sunnuntaina lämpötila noussee yli 40 asteen.
2. Israelissa vierailevien kuten myös paikallisten asukkaitten lienee syytä ottaa vakavasti terveysministeriön varoitukset juomaveden epäpuhtaudesta muutamissa Jerusalemin kaupunginosissa. Kunnallinen putkiston kautta tuleva vesi kehotetaan keittämään ennen käyttöä, myös hampaita pestäessä, mihin operaatioon voi käyttää pulloissa myytävää vettä.
Varoituksessa mainitaan seuraavat Jerusalemin kaupunginosat: Vanhakaupunki; Baka, Abu Tor; Talpiot; Zur Baher; Silwan, Ras Al-Amud; Mamilla ja Morasha.
Gihon vesiyhtiö ja Terveysministeriö suorittivat veden laadun testauksia keskiviikkona. Jerusalemin kaupunki järjestää useita jakeluasemia edellä mainittuihin kaupunginosiin, joista kaupunkilaiset ja turistit voivat hakea puhdasta vettä omilla pulloillaan. Jerusalemin putkistot ovat suurelta osiltaan vanhoja ja hapettuneita, eikä vedenpaine riitä nostamaan vettä joissakin kaupunginosissa, etenkään Jerusalemin itäosien ylemmillä tasoilla. http://www.timesofisrael.com/water-cont ... jerusalem/
3. JERUSALEMIN kaupunkilaisten elokuvateattereiden puutetta korjataan lähivuosien aikana suurin hyppäyksin. Yksi ongelma tällaisten ajankäyttö- tai ajantappokeskusten avaamiseen Israelin pääkaupungissa on vaikuttanut muita kaupunkeja tiukemmat määräykset niiden aukioloajoista. Helmikuussa avattiin 19 teatterisalin Cinema City kompleksi. Cinema City on kiinni sapattina, mutta oikeuden päätös on ehdollinen toistaiseksi. Toteutettujen ja uusien suunnitelmien ansiosta elokuvien esittämispaikat lähes kolminkertaistuvat pääkaupungissa ylisuurien kankaiden, stadionin istumapaikkojen ja IMAX tarjonnan ansiosta.
RAV CHEN elokuvateatteriketjuun kuuluva YES Planet julkaisi suunnitelmansa 16 kankaan teatterin avaamisesta 15 kuukauden sisällä Sherover-kompleksissa Abu Torissa. Se tulee olemaan auki myös sapattina, mikä on ollut osa suunnitelmia alusta lähtien. Hiljainen yhteisymmärrys saavutettiin ortodoksien ja muita ryhmiä edustavien päättäjien kesken YES Planet kulttuurikeskusta ja sen teattereita varten, mutta se avasi keskustelun Cinema Cityn asemasta, joka joutuu epäreiluun kilpailuasemaan, ellei sekin pysy avoinna myös sapattina. Jerusalemin pormestari puoltaa yhtäläisiä oikeuksia molemmille keskuksille, mutta haluaa edetä varovaisesti, ettei vaikeasti saavutettua ja heikkoa tasapainotilaa horjuteta.
SHEROVER kulttuurikeskuksen, kuten projektia kutsutaan, rakentaminen on ollut vireillä
jonkin aikaa 28 dunamin palstalla, joka liittyy Jerusalemin näköalapaikkana tunnettuun Sherover, Haas ja Goldman jalankulku-promenaadiin, jota paikalliset kutsuvat nimellä tayelet, Abu Tor lähiön yläpuolella. Sherover kulttuurikeskusta on suunniteltu vuosikaudet, eikä sen etenemistä ole vähiten haitannut rahoituksen järjestäminen.
Elokuvateattereiden lisäksi kulttuurikeskukseen tullaan rakentamaan tilat musiikkiesityksille, taidenäyttelyille sekä ravintoloita ja kahvioita. Maanalaiseen autohalliin mahtuu 400 autoa. Gabriel Sherover säätiön johtaja Uzi Wexler aloitti toiminnan yksin, mutta joutui rahoituksen varmistamiseksi ottamaan mukaan Greidinger perheen, joka omistaa teattereita Israelin eri kaupungeissa ja myös Cinemaworld ketjun ulkomailla. Cinemaworld ilmoitti nykyisen yhtiönsä osallisuuden laajennuksista alkukuusta huvitteluteknologiayhtiön IMAX co. ja sen 11 teatterin kanssa, joista YES Planet on yksi. Kulttuurikeskuksen kustannusarvio on 150 miljoonaa NIS (43 miljoonaa USD). Puuhanmiehiä ei hermostuta se, että keskuksen naapurilähiöissä Abu Torissa ja Beit Hananyassa asuu sekaisin juutalaisia ja arabeja. He myös uskovat, että 38 NIS pääsymaksu teatteriin pystyy korvaamaan rakennuskustannukset. Jo muinaiset roomalaiset tarjosivat leipää ja sirkushuveja kansan pitämiseksi tyytyväisinä. http://www.timesofisrael.com/yes-planet ... jerusalem/
4. HAMASIN yksi perustajajäsenistä Mahmoud Zahar selvittelee Times of Israel artikkelissa, jonka laati Avi Issacharoff, järjestön asemaa Fatahin (PA/PLO:n) kanssa solmitun sovinto-sopimuksen puitteissa, jolla nämä ajoittain katkerat kilpailijat pyrkivät muodostamaan runsaan kuukauden aikana yhteishallituksen, velvollisuutenaan järjestellä ja valmistella tulevia puheenjohtajan ja PLC:n vaaleja. Hamas on USA:n, EU:n Kanadan, Australian ja muutaman muun valtion terroristien listalla. Islamic Jihad, joka on myös terroristijärjestö, ilmoitti myöhemmin halunsa liittyä mukaan sopimukseen. Israel ilmoitti välittömästi, ettei se tule toimimaan yhteistyössä sellaisen hallituksen kanssa. EU:n ulkomaan asioitten johtaja Ashton sanoo tervehtivänsä ilolla sopimuksen syntymistä ja tarjoaa apuaan. USA:n ulkoministeriö harkitsee vielä PA:lle annettavan tukensa poistamista tai rajoittamista.
MAHMOUD ZAHAR sanoi egyptiläiselle lehdelle Alyoum Sabaa antamassaan haastattelussa, ettei Hamas ole sidottu sopimusehtoihin eikä tule tunnustamaan Israelin valtiota. Abbas puolestaan selitti, että yhtenäishallitus toimii hänen ehdoillaan, ja että hänen tunnustamisensa Israelin olemassaolosta riittää. Zahar selitti, etteivät Hamasin sotilassiiven Izza ad-din Al-Qassam pyssymiehet tule olemaan Abbasin komennossa. ”Sovintosopimus ei muuta nykyistä käytäntöä, eikä väliaikaisen hallituksen ministereillä ole oikeutta puuttua (ulko)poliittisiin kysymyksiin”, Fahar selitti. ”Sovintosopimus ei muuta Hamasia mitenkään, eikä se vaadi Hamasia tunnustamaan Israelin olemassaolon”.
ZAHAR sanoi haastattelun mukaan, että Hamasin sotilaallinen siipi tulee toimimaan itsenäisesti kuten myös sen turvallisuusjoukkojen aseelliset osastot, eikä tilanne muutu uuden hallituksen aikana tai vaalien jälkeen, voitti ne kuka tahansa. Keskusteluissa mukana ollut virkailija vahvisti Zaharin tulkinnan moittien samalla Abbasin antamia lausuntoja sovintoneuvotteluista ja niiden tuloksena syntyneestä sopimuksesta. Hän kutsui Abbasin selitystä tilapäisen hallituksen antamista vakuutteluista arvottomiksi, sillä sen ministerit kootaan teknokraateista ilman oikeutta päättää poliittisista kysymyksistä. Hän arvioi, että Abbas halusi sovintoa Hamasin kanssa nähdessään USA:n johdolla käytävien neuvottelujen päättyvän ilman mitään saavutuksia. ”Abbasin suurin huoli on nyt varmistaa, etteivät USA ja EU lopeta tukeaan PA/PLO:lle, jota ilman se ei voi toimia”. http://www.timesofisrael.com/hamas-offi ... ur-forces/
JERUSALEMIN ympäristössä toimiva Al-Qaidaan liittyvä järjestö Mujahideen Shura-neuvosto arvosteli kovin sanoin Fatahin ja Hamasin välistä sovintosopimusta kutsuen Abbasia petturiksi ja syyttäen Hamasia islamilaisen lain rikkomisesta toimiessaan hänen kanssaan. ”Tämä sopimus rikkoo useita sharia-lain kohtia, jotka Hamas on hyväksynyt väheksyen skandaalimaisesti sen toimihenkilöiden laajoja varoituksia ja vaatimuksia sen torjumiseksi”. Pahin rikkomus on heidän lausuntonsa mukaan se, että Hamas hyväksyi Abbasin tarjouksen toimia välittäjänä muslimiryhmien välissä ja Palestiinan kansan kohtalossa vaalikoppia hyväkseen käyttäen oman presidentin asemansa säilyttämiseksi. ”Tästä huolimatta Hamas johtaja Moussa Abu Mansour ylisti sovintosopimusta positiivisena markkinoiden sitä kotona ja ulkomailla suurena, historiallisena savutuksena”. http://www.timesofisrael.com/al-qaeda-l ... ciliation/
5. DAVID the Nachli, Nachali-prikaatin sotilas nimeltä David, erotettiin IDF:n joukoista median tietojen mukaan siksi, että ollessaan vartiotehtäviään Hebronissa hän PA:n arabien julkistaman videon mukaan viritti aseensa osoittaen sillä häntä ympäröineitä arabinuoria. Tästä nousi suuri vastalauseiden myrsky, jossa armeijan johtoa syytetään siitä, että se kieltää sotilaista aseittensa käyttämisen edes henkeään uhkaavissa tilanteissa. Pitemmän videon mukaan yksi arabi tyrkki sotilasta pyrkien häiritsemään hänen toimiaan, jota tuki toinen arabi, jotka eivät totelleet sotilaan käskyä mennä kauemmaksi, jolloin hän viritti aseensa.
IDF:n lausunnossa todetaan, että sotilas erotettiin siksi, että hän oli käyttäytynyt uhmaavasti komentajaansa kohtaan ja muutenkin osoittanut komentajiensa komentoja vastustavaa käyttäytymistä, ei Hebronin tilanteen vuoksi. Asia otetaan esille, kun sotilas David ”Nachali” palaa yksikköönsä. IDF:n sotilailla kuten myös poliisilla on toistuva epävarmuus selvien ohjeitten puuttumisen vuoksi, miten tulisi menetellä eri tilanteissa, ja mikä on henkeä uhkaava tilanne. Armeijaa on arvosteltu kovin sanoin siitä, että se lähettää nuoret asevelvolliset tehtäviin, jotka kuuluisivat poliisille, antaen samalla kovat määräykset olla käyttämättä aseitaan. Davidia tukeviin mielenosoituksiin osallistui myös sotilaita, minkä johdosta armeija harkitsee rankaisevansa heitä kurinpitotoimien rikkomisen vuoksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2IB8UNsNDQ
6. KASVAVA joukkoja johtavia parlamentin jäseniä USA:ssa, Englannissa, EU:ssa ja muissa maissa katsovat, että PA:lle vuosittain antamia miljoonia ja miljardeja USD on syytä kaventaa tai poistaa kokonaan Fatahin ja Hamasin lähentymisen ja mahdollisen yhdentymisen vuoksi. Fatahin ja Hamasin sopima väliaikainen hallitus muodostetaan Fatahin ja Hamasin jäsenistä, mutta akateemikoista tai muuten ei-poliittisesti aktiivisista henkilöistä. Abbasin julkistama toimintaohje on mahdollisimman epämääräinen ja sisältää mahdollisuuden, että Hamas voi suorittaa verettömän vallankaappauksen Gazan tapaan syrjäyttäen Fatahin kokonaan. Hamasin pitämä massamielenosoitus Ramallahissa Israelin toimitettua heille Israelissa surmansa saaneiden terroristien jäännöksiä, heidän joukossaan Sparrow-kahvilan tuhonnut terroristin ruumis, antaa esimerkkiä siitä, mitä tullee tapahtumaan, ja Hamasin suosiosta. http://www.israelnationalnews.com/Artic ... 2II1ENsNDQ


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Toukokuu
ViestiLähetetty: 02.05.2014 16:59 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Friday, May 02, 2014
PERJANTAI 02.05.14

PERJANTAI 02.05.14
1. TÄSTÄ sapatin aattopäivästä näyttää kehittyvän kaunis ja aurinkoinen, joskin ilma tuntui aamulla viileältä mittarin osoittaessa ennustetut 16 astetta nousten päivän mittaan siedettäviin 24 asteen mittoihin. Huomenna sapattina tahti muuttuu kokonaan lämpötilan noustessa 30 asteeseen ja siitä edelleen sunnuntaiksi 34 ja maanantaiksi 35 asteeseen. Tiberiassa ja Eilatissa lämpötila nousee sunnuntaina ja maanantaina yli 40 asteen hipoen 42 astetta. Sitä voisi hyvällä syyllä kutsua helteeksi. Lämpötilat tänään: Jerusalem 15 -24; Tiberias 16 -31; Suolameri 22 -32; Eilat 22 -36, hyvin kuumaa ja kuivaa, +C-astetta.
2. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu ilmoitti keskiviikkona laatineensa lakiesityksen, jolla Israel muodostetaan virallisesti juutalaisen kansan kansallisvaltioksi. Oikeuskansleri Tzipi Livni, joka johti 9 kuukautta kestäneitä rauhanneuvotteluja PA/PLO:n kanssa, ilmoitti välittömästi vastustavansa pääministerinsä suunnitelmaa. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas hylkää ehdottomasti vaatimuksen Israelista juutalaisena kansallisvaltiona, mihin hän saa tukea arabiliitolta, joka muutama päivä sitten ilmoitti ehdottomasti hylkäävänsä Israelin esittämän vaatimuksen.
TIMES of Israel kertoo artikkelissaan, että Israelin neuvottelijat esittivät PA/PLO:n neuvottelijoille ratkaisumallia, jossa Israelin vaatimusta modifioidaan siten, että sekä Israel että virtuaalinen Palestiinan valtio tunnustettaisiin täysin saman sisältöisellä määrityksellä ja lisäyksellä, jolla olisi turvattu Israelin arabivähemmistöjen oikeudet, mutta PA/PLO:n neuvottelijat hylkäsivät esityksen suoralta kädeltä suostumatta edes keskustelemaan siitä. Tämä voi olla Netanyahun vahvin motiivi peruslain laatimiseksi Israelista juutalaisena kansallisvaltiona peläten, että sitä voitaisiin modifioida tulevissa rauhanneuvotteluissa. Israelissa on tehty useita esityksiä tästä kysymyksestä, mutta ne eivät saaneet kannatusta.
ABBASIN ja arabimaitten ehdottoman vastustuksen motiivia Netanyahun esitykselle on vaikea täysin ymmärtää, mutta taustalla voi olla heidän ehdoton kieltämisensä juutalaisten historiallisista ja uskonnollisista oikeuksista ja perinteistä pyhään maahan. Tämän he ovat useissa yhteyksissä todenneet Jerusalemia ja Temppelivuorta koskevissa kysymyksissä. http://www.timesofisrael.com/abbas-rebu ... ish-state/
TZIPI Livnin perimmäistä motiivia vastustaa Netanyahun esitystä on vaikea täysin tuntea, mutta antamassaan lausunnossa hän sanoo vastustavansa henkeen ja vereen kenen hyvänsä tekemiä esityksiä järkyttää herkkää tasapainotilaa Israelista demokraattisena ja juutalaisena valtiona, kuten hän esittää. Hän selittää, ettei hän salli Israelin demokraattisten arvojen heikentämistä tai joutumista juutalaisuusvaatimusten alle. Sitä varten hän sanoo muutamia kuukausia sitten antaneensa professori Ruth Gavisonin tehtäväksi muotoilla lakia, jolla turvattaisiin välttämätön tasapainotila demokratian ja juutalaisuuden välillä. TV-2:en mukaan myös Yesh Atid vastustaa Netanyahun esitystä enteillen kriisiä hallituksen sisällä. http://www.timesofisrael.com/livni-bash ... sh-status/
3. Jerusalemin AL-AKSA moskeijan imaami Raed al-Danna vaati puheessaan Milanon konferenssissa viime viikolla Israelin tuhoamista kehottaen arabiarmeijoita – niiden mukana Egyptin ja Jordanian, joiden kanssa Israelilla on rauhansopimus – vapauttamaan juutalaisten miehittämän palestiinalaisten maan. Danna vakuutti puheessaan, että Israel tulee poistumaan maan pinnalta antaen palestiinalaisille mahdollisuuden palata Jaffaan ja Haifaan ja muihin vihreän linjan länsipuolisiin kaupunkeihin.
”GAZASSA on rohkeita ja ylpeitä miehiä, joiden jalat ovat vahvasti kiinni maassa, ja jotka havaitsivat, että pimeys ja Israel tulevat häviämään ja että aamuauringon säteet paistavat Palestiinalle”. Tilaisuuden äänitti ja julkaisi Al-Jazeera ja sen käänsi MEMRI.
”Me palaamme Jaffan merelle, Haifan hietikoille, Beit Sheanin palmupuulehtoihin, sekä Lodin ja Ramlen kukkuloille”, al-Danna maalaili tulevaisuutta. Hän sanoi, että ”Al-Aksa moskeijan saarnaajat ja palvojat odottavat voitollisia legiooneja, jotka tuhoavat Israelin”. Al-Aksan varjolla arabit ovat järjestäneet toistuvia mielenosoituksia ja hyökkäyksiä poliiseja vastaan Temppelivuorella ja Jerusalemin vanhassa kaupungissa.
”ME odotamme armeijoita Tunisiasta, Jordaniasta, Egyptistä, Irakista, Maghrebista ja Hijazista”, hän vakuutti. ”Me odotamme muslimijohtajaa, jonka ääntä me kaipaamme, huutaen vapautusarmeijoille Al-Aksan tasanteilla. Teidän tulee toimittaa iltapäivä-rukoukset Safedissa, Haifassa tai Jaffassa. Teidän tulee toimittaa rukouksia Lodin ja Ramlen kukkuloilla”, al-Danna vaati. Paikalla ollut kansa huusi innostuneina Allah Akhbar. http://www.timesofisrael.com/in-italy-a ... of-israel/
4. IRANILAINEN ajatollah selitti saarnassaan Teheranissa, että jos USA:n presidentti Barack Hussein Obama puhuu joutavia, Iranin presidentti Hassan Rouhanin tulee iskeä häntä suuhun. Ajatollah Ahmad Khatami piti puheensa 25. huhtikuuta, ja se esitettiin Iranin TV-ykkösellä. MEMRI käänsi puheen ymmärrettävään muotoon.
”Hyökkäyshaluiset faaraot ovat kautta historian kaikkialla maailmassa aina pitäneet itseään ylempänä kaikkia muita kaikkialla. USA:n despoottinen hallitus on kuvaava esimerkki siitä” hän totesi jatkaen: ”Katso mitä he ovat tekemässä Ukrainassa. Mitä siellä on menossa? Keitä he oikein luulevat olevansa puuttuessaan toisten kansojen elämään? USA:n varapresidentti meni sinne, ja muutama tunti hänen lähdettyään siellä tapettiin ihmisiä. Mitä on näiden julkilausumien takana? Sodan pilvi leijuu alueen yllä. Tätä me kutsumme hyökkääväksi luonteeksi”.
KHATAMI syytti amerikkalaisia avoimesta salaliitosta Islamilaista Irania vastaan ja että USA:n korkeimmat virkamiehet ilman poikkeusta – Carterista Obamaan – kaikki he haluavat kaataa Iranin hallituksen; ei niin, etteivätkö he haluaisi, vaan että he epäonnistuivat. Hän sanoi iranilaisten neuvottelijoiden oppineen, että amerikkalaiset ovat vihollisia, joihin ei voi luottaa. ”Allahille kiitos, neuvottelijamme ovat oppineet tämän muutamia kertoja. Aivan kuten ohjaat heitä neuvotteluissa, heitä tulee valvoa aina poliittisten julkilausumien tasolla. Jos Amerikan presidentti puhuu typeryyksiä, meidän presidentin tulee läimäyttää häntä suulle”. Koko tilaisuuden ajan kansa toisteli ”kuolema Amerikalle”.
MEMRI on kääntänyt useita videoita, joissa Iranin johtajat Ali Khameneita myöten uhkaavat Yhdysvaltoja tai esittävät halventavia ja vähätteleviä huomioita USA:n mahdista. Niistä huolimatta he ilmoittavat, ettei aktiivinen vastustus häiritse neuvotteluyhteyksiä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2M-mkNsNDQ
5. KOLME israelilaista NGO-yritystä (ei hallituksen tukemia) toimivat ulkomaisten avustusten turvin Israelin juutalaisen imagon tuhoamiseksi. Yksi niistä on Zochrot, joka ilmoittaa tehtäväkseen levittää tietoisuutta nagbasta, arabien onnettomuudesta, jonka se sanoo syntyneen Israelin itsenäistyessä 1948. ”Toivomme että uusi poliittinen rakennelma Israelin vapautuessa sionismin hapatuksesta, on yksi demokraattinen valtio”, Zochrot kirjoitti sen jälkeen, kun se edustajat vierailivat Etelä Afrikassa Capetownissa 2012 oppiakseen
ihmisten karkotuksista ja heidän paluustaan. Zochron sanoo työskentelevänsä 5 miljoonan arabipakolaisen paluusta entisille kotiseuduilleen. Tämä katsotaan demokraattiseksi toimeksi Israelin juutalaisen karaktäärin ja heidän perustamansa sionistisen valtion tuhoamiseksi.
TOINEN NGO-järjestö ICAHD, joka sanoo vastustavansa talojen tuhoamista, toimii samoilla periaatteilla. Sen johtaja Jeff Halper sanoo, että sionistinen valtio on mahdoton. Kolmas NGO-järjestö, AIC, vaihtoehtoinen informaatiokeskus, pitää myös mahdottomana ajatusta juutalaisesta valtiosta. Samalla se hylkää keskustelut Israelin rajoista. Näiden järjestöjen toiminnan tekee sitäkin tuomittavammaksi se, että ne saavat tukea monilta Euroopan hallituksilta, jotka siten osallistuvat Israelin tuhoamiseen, kuten myös katoliselta ja protestanttiselta kirkolta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2NHTkNsNDQ
6. 19-VUOTIAS nainen Shelly Dagon löydettiin puukotettuna kuoliaaksi autohallista Mikhal Ha Emek kaupungista Galileassa. Hän oli menyyt etsimään työtä paikallisesta tehtaasta, ja koska häntä ei kuulut kotiin, vanhemmat tekivät ilmoituksen poliisille. Poliisi arvioi, että hänet murhansa on terroriteko. http://www.timesofisrael.com/woman-stab ... or-attack/, http://www.debka.com/article/23888/Shel ... ist-group-“Galilee-Liberators”
7. SHIN BET paljasti ja pidätti 7-henkisen terrorisolun Kalkiliyassa Israelissa, yksi solun jäsenistä, Khaled Daoud, on Israelin arabi. PA:n poliisi oli pidättänyt heidät useita kertoja, mutta päästäneet heidät vapaaksi kuulustelujen jälkeen. Heidän tarkoituksensa oli tehdä terrorihyökkäyksiä Israelissa ja Länsirannalla sekä rekrytoida uusia jäseniä. Daoud pidätettiin jo joulukuussa, mutta häntä pidettiin hallinnollisessa vankeudessa, koska Shin Betillä ei ollut pitäviä todisteita häntä vastaan, jotka se nyt sanoo saaneensa. 21-vuotias Daoud on Israelin kansalainen ja pystyi liikkumaan vapaasti maassa. Hän myös toimi solun johtajana ja hyökkäysten suunnittelijana. http://www.timesofisrael.com/hamas-link ... -arrested/


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Toukokuu
ViestiLähetetty: 05.05.2014 07:27 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Sunday, May 04, 2014
SUNNUNTAI 04.05.14

SUNNUNTAI 04.05.14
1. LÄMPÖMITTARI osoitti heti aamutuimaan mukavat 23 astetta, ja ennusteen mukaan lämpötila noussee 33:en asteeseen ilman ollessa hyvin kuiva ja kuuma, kuten luvataan. Kaatuneitten muistopäivä alkaa tänä iltana sireenien soidessa klo 20.00 aikaan, kuten myös huomenna maanantaina klo11.00 virallisen muistoseremonian alkamisen merkiksi. Israelin itsenäisyyspäivää juhlitaan seuraavana päivänä eli tiistaina. Lämpötila pysytellee kuivana ja kuumana kuitenkin laskien asteen maanantaina ja tiistaina sekä 4 astetta keskiviikkona. Lämpötilat: Jerusalem 23 -33; Tiberias 29 -39; Suolameri 30 -38; Eilat 39 -40 +C-astetta. Eilatissa lämpötila nousee huomenna 41:en asteeseen, laskien sitten 3-4 astetta seuraavan kahden päivän aikana. Kannattaa käyttää lakkia, aurinkovoiteita ja – laseja, juoda paljon ja pysytellä varjossa. Auringon vaikutus voimistuu rannalla heijastuksen johdosta.
2. ISRAELISSA hiljennytään muistamaan ja suremaan vuodesta 1860 lähtien sodissa ja terrori-hyökkäyksissä surmansa saanutta 23 169 israelilaista. Viralliset sotilasseremoniat alkavat klo 11.00 maan 52 sotilashautausmaalla sireenin soiton ilmoittaessa 2 minuutin hiljentymisen merkiksi, jolloin kaiken liikenteen odotetaan pysähtyvän. Puolustusministeriö ilmoitti lisänneensä vuoden 2013 kaatuneitten muistopäivän jälkeen 57 menehtyneitten listaan, ja 50 vammautunutta menehtyi haavoihinsa samana aikana.
Omaisensa menettäneitä on 17 038, joista orpoja on 2 141 ja IDF:n leskiä 4 966. Ministeriö odottaa 1.5 miljoonan omaisen vierailevan sotilashautausmailla muistopäivän aikana. Puolustusministeri Moshe Yaalon kirjoitti omaisille lähettämässään kirjeessä mm.: ”Muistopäivän sireenin vihlova ääni nostaa esiin jokaisen henkilökohtaisen menetyksen, joka ahdistavana on meidän jokaisen menetys. Lähes jokainen kansalainen näyttää kokeneen menetyksen tuskan, joko omaisensa tai läheisen ystävänsä kautta. Kaikkensa uhrattuaan sotilaat jättävät aukon, jota kukaan toinen ei voi täyttää”, Yaalon totesi jatkaen: ”On vaikea löytää sanoja kuvatakseen tuskan syvyyttä, miten kipeästi heitä kaipaamme. Menetyksen tunne ympäröi menetyksen kokeneita perheitä päivän jokaisena tuntina. Tämä tuska ja menetys tunnetaan koko maassa”.
Yaalon muistutti kirjeessään omaisille: ”Me vietämme tällä viikolla itsenäisyytemme 66. muistopäivää. Epäonneksemme emme ole saavuttaneet ahdistustemme loppua emmekä rauhaa, mutta me emme ole peloissamme. Me tarjoamme rauhaa, mutta katkaisemme kädet, jotka uhkaavat meitä tuholla”. http://www.jpost.com/National-News/Week ... Day-351228
3. ISRAELISSA huolestuttavasti yleistyneet ns. hintalappuilmiöt (price tag) ovat saavuttamassa mittasuhteet, jotka vaativat syvempiä tutkimuksia niiden perimmäisistä syistä. Niillä tarkoitetaan pienehköä vahingontekoa, autonrenkaitten puhkomista ja graffitien raapustamista muureihin, seiniin ja autojen peltiosiin, joskus jopa pienten tulipalojen sytyttämistä rakennusten ulko-ovien edustalle tai rakennusten sisälle. Pahempana ilkivaltana pidetään istutusten, hedelmä- tai oliivipuitten istukkaiden repimistä pois maasta tai isompien oliivipuitten kaatamista. Aina ei olla varmoja, ovatko ne juutalaisten suorittamia vai ovatko ne eurooppalaisten kiihottajien rohkaisemien PA:n arabien suorittamia, kuten muutamissa tapauksissa on havaittu. Ne ovat kuitenkin tuomittavia, teki ne kuka tahansa.
JUUTALAISET nuoret ovat usein niiden suorittajia, joita poliisi metsästää, ja saatuaan kiinni yhden tai useampia harkitsee kuulustelujen jälkeen oikeustoimien aloittamista. Nuoret kertovat, että he ovat pakotetut suorittamaan niitä kostoksi arabien kivitysten ja polttopullojen heittelyn johdosta, tai arabien tekemien varkauksien ja heidät mailleen tulleiden arabien tunkeutumisen kostamiseksi. Usein he syyttävät poliisia, ettei se suhtaudu tarpeeksi vakavasti arabien suorittamiin ilkitöihin ja muihin laittomuuksiin. Poliisin toimiin vaikuttaa heidän haluttomuutensa mennä suorittamaan tutkimuksia arabien asuttamiin kyliin ja kaupunkeihin peläten mielenosoituksia ja vakavia yhteenottoja arabien kanssa. Juutalaisnuorten tekemät ”hintalappu” toimet ovat hetkellisiä, mutta arabien kivitykset ja palopommitukset ovat lähes päivittäisiä, joissa ihmisiä vammautuu ja omaisuutta tuhotaan.
Tämä kostonkierre on syytä saada loppumaan, koska sillä ei ratkaista mitään, mutta joka pahentuessaan aiheuttaa kasvavaa turvattomuutta ja vihaa ja saa nuoret entistä enemmän kääntymään poliisia ja jopa armeijaa vastaan, kuten on tapahtunut. Etenkin vasemmiston taholta vaaditaan kovaäänisesti ”setlementtinuorten” hintalapputekojen lopettamista kovalla kädellä rangaistuksia koventamalla ja jopa Shin Betin kytkemistä niiden suorittajien löytämiseksi, mutta heillä ei ole mitään vaatimuksia PA:n arabien kivityksistä ja palopommien heittämisestä tai maatilojen kotieläinten ja välineistön varkauksista.
Kuvaava esimerkki tilanteen kehittymisestä vaaralliseen suuntaan on IDF:n sotilaitten suorittama nuorten ilman lupaa ja valtuutusta kyhäämän neljän rakennuksen purkaminen autiolla kukkulalla Yitzharin juutalaiskylän lähellä. Tämän johdosta Yitzharin nuoret hyökkäsivät IDF:n tukikohtaan Yitzharissa tuhoten rakenteita ja varusteita. Nuoret syyttivät, ettei armeija puutu mitenkään Arabien laittomaan rakentamiseen laakson toisella puolella. Armeija vastasi tähän ottamalla haltuunsa Od Yosef Hai yeshivan Yitzharissa sanoen tarvitsevansa sitä turvallisuussyistä. Rakennuksiin sijoitettiin rajapoliisin pataljoona. Osa yeshivasta vapautettiin myöhemmin, mutta tilanteen ratkaiseminen on vielä auki.
YITZHARIN rabbi Yitzhak Ginsburgh sanoi perjantaina julkaisemassaan kirjoituksissa, että IDF ja hallitus ovat syyllisiä tilanteen kehittymiseksi vihamieliseksi armeijaa kohtaan. Hän vaati, että sotilaitten, poliisien ja valtion työntekijöitten tulee kieltäytyä tekemästä moraalittomia tekoja. Samalla kuin hän tuomitsee hyökkäykset armeijaa vastaan, hän sanoo, että on yhtä tärkeää tutkia hyökkäyksiin johtaneita syitä, eikä vain tuomita niiden suorittajia. Ginsburgh sanoi, että nuorten toimien todellinen aiheuttaja on yhteiskunta, joka toimii raakalais-maisella voimalla juutalaisia vastaan, mutta samalla osoittaen jalomielisyyttä ja armeliaisuutta juutalaisen kansan vihollisia kohtaan. Hänen mielestään turvallisuusjoukot ovat keskittyneet rikoksiin, eivätkä syihin, jotka johtivat epätoivoisiin tekoihin.
Suoritetussa gallupissa puolet Yitzharin 1 172 asukkaasta vaativat väkivallan lopettamista. Kylän sihteeristö uhkasi erota, ellei ongelmaan saada tyydyttävää ratkaisua. http://www.jpost.com/National-News/Yitz ... ary-351237, http://www.timesofisrael.com/settlers-t ... n-yitzhar/
4. PUOLUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon päätti sulkea kaikki PA:n alueille johtavat tiet Juudeassa ja Samariassa sunnuntai-illasta 18.00 lähtien tiistai-iltaan klo 23.59 saakka. Tämä on turvallisuusviranomaisten normaalitoimi suurten juutalaisjuhlien aikana potentiaalisten terrorihyökkäysten eliminoimiseksi, ja se koskee PA:n arabeja.
Humanitäärinen apu, lääketieteelliset avustustoimet sekä määrättyjen vip-henkilöiden matkat sallitaan, kun niistä sovitaan ajoissa Juudean ja Samarian siviilihallinnon kanssa. IDF, poliisi ja Shin Bet ovat aina lisänneet valmiuttaan ja tarkastuksiaan juhlapäivien aikana. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2XtbkNsNDQ
5. UUTISOTSIKOITA
· Israelin väkiluku kasvoi 175 000 hengellä viime vuoden aikana. Juutalaisia on 75 % (6 135 000), arabeja 20.07 % (1 694 000), kertoo tilastokeskus. Muiden rotujen edustajia ja uskontokuntiin kuuluvia on 4.3 % (351 000). Vuonna 1948 maan väkiluku oli 806 000 henkeä. http://www.timesofisrael.com/israel-at- ... on-people/
· Rauhankeskusteluja läheltä seurannut USA:n virkailija sanoo, että Palestiinan valtio tulee toteutumaan riippumatta Israelin tuntemuksista. Hän sanoo Abbasin hylänneen lopullisesti neuvottelujen onnistumisen ja pyrkii valtion muodostamiseen joko kansainvälisten järjestöjen tai väkivallan kautta. Virkailija, joka puhui nimettömänä Yediot Aharonit kolumnistin Nahum Barnean kanssa, sanoo Israelin setlementtien rakentamisen olleen suurin syy 9 kuukautta kestäneiden neuvottelujen epäonnistumiseen. Hän sanoo USA:n hallituksen ja Obaman valmistautuneen Jonathan Pollardin vapauttamiseen neuvottelujen virkistämiseksi. Hän arvioi, että 80 % ”setlereistä” olisi saanut jäädä koteihinsa, 20 olisi evakuoitu Israelin puolelle, mikä tarkoittaa, että 130 000 ihmistä olisi karkotettu kodeistaan. Jerusalemissa juutalaisenemmistöiset lähiöt olisi liitetty Israeliin, loput palestiinalaisvaltioon. Virkailija totesi Barnean kysymykseen, miten Israelin tilanne poikkeaa monien muiden kansojen kuten Kiinan toisten kansojen miehittämisestä, ettei Israel ole Kiina, Israel muodostettiin YK:n päätöksellä, ja siltä odotetaan sen mukaisesti enemmän kuin Kiinalta. http://www.timesofisrael.com/us-officia ... get-state/
· 19 Ukrainan juutalaista pakeni Israeliin kasvavan väkivallan ja sisällissodan uhkan alla. Jerusalemin kristillinen lähetystö (ICEJ) varautuu 100 juutalaisen siirtämiseksi Ukrainasta Israeliin keräten varoja operaatiota varten. Kuluvan vuoden alussa juutalaisten muutto Ukrainasta Israeliin on kaksinkertaistunut viime vuodesta. http://www.timesofisrael.com/19-ukraini ... ng-unrest/
· Sunnuntaiaamuna poliisi meni Yitzhariin etsimään pariskuntaa, jonka he uskovat osallistuneen hintalappu-toimintaan. Kylän asukkaat pyrkivät aktiivisesti vastustamaan poliisin toimia heitellen heitä kivillä ja muilla esineillä vahingoittaen poliisin autoa. Poliisi epäilee pidättämänsä pariskunnan osallistuneen Umm al-Fahmin hintalapputoimiin viime kuussa polttaen moskeijan pääoven ja raapustaen graffiteja seiniin ja muureihin. http://www.timesofisrael.com/settlers-t ... n-yitzhar/
· IDF päätti asentaa parannetun Patriot-ilmatorjunta ohjuspatteriston Eilatin suojaksi juhlapäivien ajaksi vahvistaakseen turistikaupungin puolustusta Siinailta tulevaa ohjus- ja rakettiohjusten uhkaa vastaan siellä olevan Iron Dome patteriston lisäksi. http://www.timesofisrael.com/idf-deploy ... -to-eilat/
· AP allekirjoitti viisi YK:n hyväksymää kansainvälistä sopimusta, jotka käsittelevät mm. naisten, lasten ja vammaisten oikeuksia. PA:n päämääränä on käydä diplomaattista sotaa, kolmatta intifadaa eli väkivalta-aaltoa, Israelia vastaan. Israelin hallitus seuraa tilanteen kehitystä sivusta ilman mitään näkyviä, radikaalisia vastatoimia, joilla PA:n toiminta halvaannutettaisiin ainakin tilapäisesti. Hallitus on valinnut kriisitilanteen hallintamenettelyn (damage control) aktiivisen vastahyökkäyksen asemesta, mitä monet Israelissa arvostelevat kitkerästi. http://www.timesofisrael.com/palestinia ... -treaties/


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Toukokuu
ViestiLähetetty: 06.05.2014 06:05 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Monday, May 05, 2014
MAANANTAI 05.05.14

MAANANTAI 05.05.14
1. ISRAEL on hiljentynyt tänään muistamaan sodissa ja terrorihyökkäyksissä menehtyneitä rakkaitaan, joita vuodesta 1860 lähtien on kaikkiaan 25 664 ihmistä, kun lasketaan mukaan 2495 terrorin uhreina menehtyneet. Eilen illalla IDF piti seremoniansa Länsimuurilla, jota seuraamaan oli mennyt satoja ihmisiä. Tänään sireenit soivat kahden minuutin hiljaisen hetken alkamiseksi klo 11.00 aikaan koko maassa. Päivä on monille työpäivä, jota katkovat muistoseremoniat lukuisten ihmisten vieraillessa omaistensa ja ystäviensä haudoilla. Puolentoista miljoonan ihmisen odotetaan osallistuvan virallisiin seremonioihin tänään sekä käyden läheistensä haudoilla 44:lla sotilashautausmaalla. Koska tänään odotetaan erittäin kuumaa ja kuivaa säätä, IDF:n erikoisosasto varautuu avustamaan apua tarvitsevia, kuten Walla news raportoi. Viralliset seremoniat alkavat heti sireenin soiton jälkeen 11.00, ja toinen seremonia alkaa Herlzvuorella klo 13.00 tänään.
HOLOKAUST museo Jad Vashem aloitti muistotilaisuudet, ”poikien muistoksi”, eilen iltapäivällä klo 16.00, joihin osallistuivat Israelin molemmat päärabbit, presidentti Shimon Peres, Knessetin puhemies Yuli Edelstein, korkeimman oikeuden presidentti Asher Grunis, Jerusalemin pormestari Nir Barkat muiden kuuluisuuksien ohella, sekä pääministeri Benyamin Netanyahu, jonka vanhempi veli Jonathan sai surmansa johtaessaan Entebben pelastusoperaatiota Ugandassa v. 1976. Netanyahu muistutti, ettei Israel olisi syntynyt ilman nuorten miesten ja naisten uhreja, niin katkeralta kuin se tuntuukin. Myös Peres viittasi nuorten vereen ja hikeen, joiden ansiosta tämä ihmeellinen maa toteutui ja kukoistaa. Tavoilleen uskollisena Peres viittasi myös rauhaan, jota Israel koko maailman kanssa kaipaa. Oppositiojohtaja Isaac Herzog totesi puheessaan, miten tärkeää on muistaa IDF:n riveissä kaatuneita sankareita, jotka uhrasivat henkensä, jotta Jerusalem palautuisi muinaiseen asemaansa juutalaisen kansan sykkivänä sydämenä ja Israelin pääkaupunkina. Armeijan komentaja Benny Gantz totesi kaatuneitten sotilaitten ja terrorinuhrien menetysten seuraavan meitä tiemme joka askeleella, jokaisella risteyspaikalla, jonne elämä meitä johtaa ja heittelee. http://www.timesofisrael.com/over-1-mil ... eremonies/
MIELIPITEEN tiedustelun mukaan edellinen Knessetin puhemies Reuven Rivlin johtaa presidenttikilpaa Peresin jäädessä lopultakin eläkkeelle. Saman tutkimuksen mukaan 24 % Israelin arabeista juhlivat Israelin itsenäisyyspäivää, juutalaisista 87 %, mutta useimmille se on vain tervetullut lomapäivä. Ihmiset tungeksivat silloin puistoihin ja metsiköihin mukanaan ruokaa ja juomaa sekä pienet grilliuunit lihan, makkaroiden, sipulien ja vihannesten grillaamiseksi koko perheen ja ystävien kanssa. Alla olevassa linkissä kerrotaan tarkemmin eri kansanryhmien osallistumisesta itsenäisyyden viettoon. http://www.timesofisrael.com/poll-24-of ... dence-day/
Kuten edellä jo taisin mainita, säätila on tänään helteinen ja kuiva, mutta lämpötila alkaa huomisesta lähtien pudota kolmen asteen verran tiistaina, viisi astetta keskiviikkona ja edelleen kolme astetta torstaina. Kahtena viime mainittuna päivänä taivas saa osittaisen pilvipeitteen, mikä vaikuttaa lämpötilan laskemiseen siedettäviin lukuihin. Säätilat tänään: Jerusalem 25 -33; Tiberias 29 -40; Suolameri 31 -39; Eilat 31 -40 +C-astetta. Muistakaahan sitten, että veden lisäksi – ainakin 2 litraa /päivä – hien mukana menetetyn suolan korvaamiseksi tarvitaan suolaa, jota saa miellyttävästi syömällä esim. oliiveja. Ilman tätä operaatiota olo tuntuu epämukavalta, on jatkuva janon tunne vaikka kuinka joisi.
2. SYYRIAN sisällissotaa paenneiden määrä huolestuttaa entistä enemmän YK:n avustus-
työntekijöitä ja maita joihin pakolaiset ovat päässeet turvaan rajuja taisteluja, joita enenevässä määrin käyvät hallitusta vastaan taistelevat järjestöt keskenään usein hyvin raakalaismaisin ottein taistelujen jalkoihin jääneitä siviilejä kohtaan.
Turkin, Libanonin, Jordanian ja Irakin korkeat ministerit kokoontuivat Zaatarin pakolaisleiriin Jordaniassa pohtimaan tilannetta. Kokouksessa oli mukana YK:n pakolaisasiain komissaari Antonio Guterres, joka tarkasteli tilannetta YK:n näkökulmasta. Hän kutsui tilannetta pahimmaksi inhimilliseksi katastrofiksi sitten Rwandan kansanmurhan jälkeen. Hän sanoi, että pakolaisleireissä on lähes 3 miljoonaa ihmistä, ja sen lisäksi sisäisessä maanpaossa asuu 6.5 miljoonaa, ja 3 miljoonaa on kansainvälisen avun vaikeasti saavutettavissa. Hän sanoi, että tärkein asia tässä yhteydessä on saada avustukset niitä tarvitseville.
UNHCR:n tilaston mukaan pakolaisia asuu Libanonissa yli miljoona, Jordaniassa 700 000, Turkissa 600 000 ja Irakissa 200 000, pakolaisleireissä, joiden olot ovat tukahduttavat. Ministerit vaativat, että YK pitää kiinni helmikuussa tekemästään lausunnosta, jossa vaaditaan nopeaa pääsyä sodan runtelemille alueille. Turkin ulkoministeri Ahmet Savutoglu vaati pakolaisleirejä sijoitettavaksi Syyrian alueelle, mutta Assadin hallitus vastustaa sitä. Hän selitti, että siellä heitä voitaisiin kuitenkin kontrolloida. Jordanian ulkoministeri Nasser Judah valitti, että Jordanian on vaikea hallita pakolaistulvaa.
GUTERRES sanoi, ettei kansainvälinen yhteisö ole vielä tajunnut tilanteen vakavuutta. Hän selitti, että Zaatarin pakolaisleiri, jossa asuu yli 100 000 ihmistä, on saanut hyvin vähän avustuksia. Hän totesi, että kansainvälinen yhteisö tukee hallitusten budjetein massiivisesti opetus-, terveys-, vesi ja infrastruktuuriprojekteja. Hän kehotti maita, joihin pakolaiset ovat paenneet, antamaan heidän asua siellä edelleen vastuksista huolimatta, sekä vaati, että muittenkin maitten rajat tulisi avata pakolaisille. Joulukuussa YK anoi 6.5 miljardin USD avustuksia Syyrian pakolaisille. Qatarin kokouksessa tammikuussa lahjoittajat lupasivat 2 miljardia USD. Mutta Guterres sanoi, että vain 25 % 2014 budjetista on varmistettu. UNCHR:n tilastojen mukaan Syyrian sisällissota on vaatinut ainakin 140 000 ihmisen hengen maaliskuusta 2011 lähtien, ensimmäisten rauhanomaisten mielenosoitusten alkaessa. http://www.timesofisrael.com/syrias-nei ... -more-aid/
3. Syyrian presidentin vaalit pidettäneen kesäkuussa. Assadilla on kaksi muuta ehdokasta voitettavanaan, kun 21 ehdokkaan nimet poistettiin soveltumattomina. Assad on hallinnut maataan kaksi 7-vuoden kautta ja etsii nyt kolmatta. Tarkkailijat ihmettelevät, miten vaalit voidaan suorittaa sodan keskellä, ja mikä arvo niiden tuloksilla voisi olla. Assadin kilpailijana on 54-vuotias parlamentaarikko Hassan bin Abdullah al-Nouri Damaskoksesta, sekä 43-vuotias parlamentaarikko Maher Abdul-Hafiz Hajjar Alepposta, kuten AP kertoo. Maaliskuussa laaditun äänestyslain mukaan opposition ehdokkaat eliminoituvat lähes täysin. Syyrian armeijan väitetään käyttäneen Iranissa valmistettuja kloriittipommeja, joiden käyttö ei ole vastoin länsimaiden kanssa tehtyä sopimusta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2c60UNsNDQ
4. UUTISOTSIKOITA
· Arvostettu Iranin uskonnollinen johtaja Hojat-Islam Ali Yunessi, joka johtaa Iranin vähemmistöjen asioita, vieraili Shirazin synagogassa tiistai-iltana 01.05.14. Vaikka hänen vierailunsa voi olla osa presidentti Housanin hymykampanjaa, se on merkittävä osoitus Iranin hallituksen uudesta suunnasta. Hän myönsi puheessaan historiallisten ja arkeologisten tutkimusten vahvistavan tiedot Persian yksinvaltiaan Kyyros Suuren (550 -530 eKr) toimista, joihin kuuluu juutalaisten päästäminen palaamaan Jerusalemiin rakentaakseen Jumalan Temppelin. Hän vertasi sionisteja Al-Gaidaan, salafisteihin ja muihin maailman rauhan häiritsijöihin todeten, etteivät kaikki juutalaiset hyväksy sionismia. Vierailun tarkoituksena on voinut olla rauhoittaa Iranin juutalaisia, jotka ovat huolestuneita Israelin johtajien kovista Iranin vastaisista lausunnoista, joissa esitetään Iranin tuhoa. http://www.debka.com/article/23892/High ... -homeland-
· Hamasin johtajien Gazassa vakuuttaessa, ettei sovintosopimus Fatahin kanssa merkitse Hamasin joukkojen aseriisuntaa, mitä ei edes käsitelty neuvotteluissa, Fatahin korkea virkailija Tawfiq Tirawi sanoi, ettei Fatah ole koskaan laskenut aseitaan, vaikka ne tilapäisesti olisi lepäämässä. Hän puhui maailman opettajien päivänä joulukuussa John Kerryn painostaessa Netanyahua uusiin myönnytyksiin. Tirawi sanoi, etteivät neuvottelut tuo 3000 vuotta vanhan juutalaisten pääkaupungin takaisin arabeille lisäten, että neuvottelujen ainoa saavutus oli vankien vapauttaminen. Pari viikkoa sitten juuri ennen henkitoreissaan olleiden neuvottelujen viimeisillä hetkillä, Tirawi totesi, että Palestiinan rajat käsittävät koko Israelin maan, myös sen rannikkoalueet. Maaliskuussa hän sanoi neuvottelujen päättyvän umpikujaan ja kehotti arabeja tarttumaan aseisiinsa, eikä hän ole yksin, Abbasin lähipiiriin kuuluvat johtavissa asemissa olevat virkailijat sanovat samaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2dCe0NsNDQ
· INN:n artikkelin mukaan Netanyahu julisti rakennuskiellon Juudeaan ja Samariaan havaittuaan Abbasin hylkäävän neuvottelut vain osoittaakseen tahtoaan neuvotella ja saada sopimus aikaan, ainakin Obaman ja Kerryn silmissä. Osoittaakseen eriävää mielipidettään ministeri Uri Ariel pidättyi äänestämästä sunnuntain hallituksen istunnossa käsiteltäessä pääministerin lentokoneen hankkimista sekä virka-asunnon rakentamista ja kanslian laajentamista. Vaikka sillä ei ollut merkitystä päätöksen syntymiseen, se oli kuitenkin näpäys pääministerin harkintakykyyn. Netanyahu voinee ajatella, että tämä saa maailman johtajat painostamaan Abbasia. Pääministeri ei näytä uskovan, että romanssi on ohi, vaan roikkuu vielä entisen heilansa lähettyvillä saadakseen edes vilaukselta nähdä häntä. Abbas aloitti diplomaattisen intifadan Israelia vastaan käyden sitä YK:ssa ja muissa järjestöissä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2dGA0NsNDQ
· Sri Lankasta kotoisin oleva mies tunnusti kuulusteluissa vakoilleensa Israelin ja USA:n lähetystöjä ja muita instituutiossa Intiassa Pakistanin hallituksen toimesta. Intian virkailijoiden mukaan Pakistanin turvallisuuspalvelu ISI oli mukana juonessa terrori-iskun suorittamiseksi kahdessa kohteessa Intiassa, Chennaissa ja Bengalurussa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2dIc0NsNDQ
· Fatah-johtaja Abbas ja Hamasjohtaja Khaled Mashaal tapaavat toisensa Dohassa Qatarissa ensimmäistä kertaa sovintosopimuksen jälkeen. Heidän uskotaan tapaavan Qatarin emiirin sheikh Tamim bin Hamad al-Thanin ennen kahdenkeskistä keskusteluaan. Sovintosopimus allekirjoitettiin 23.04. 2014 Gazassa. http://www.timesofisrael.com/pa-hamas-c ... nity-deal/


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Toukokuu
ViestiLähetetty: 06.05.2014 16:35 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Tuesday, May 06, 2014
TIISTAI 06.05.14

TIISTAI 06.05.14
1. TÄNÄÄN kuudes toukokuuta, juutalaisen kalenterin mukaan kuudes iyar kuuta v.5774, vietetään Israelin itsenäisyyden 66. päivää. Näin eilinen sodissa ja terrori-iskuissa surmansa saaneiden muistopäivä muuttui hetkessä ilon ja kiitollisuuden päiväksi. Perinteiseen tapaan lapset paukuttelivat ilotulitusrakettejaan koirien ja kissojen sekä herkkätunteisten ihmisten kauhuksi; virallisten ilotulistusten vuoro oli lähempänä keskiyötä.
TÄNÄ päivänä kansa vaeltaa perinteiseen tapaan luontoon missä suinkin mahdollista pienten grilliensä kanssa järjestäen pienet kutsut perheittensä ja ystäviensä kanssa. Niinpä meidänkin nelihenkinen perhe grillaa jossain jotain, mitä Markku kävi hankimassa hyvissä ajoin. Koska lehdet eivät ilmesty tänään, otan vapauden kirjoittaa vapaamuotoisemman raportin tämän hetken tunnelmista ja tunteista maassa.
Tänä päivänä v. 1937 Hindenburg ilmalaiva tuhoutui; v.1942 amerikkalaiset joukot Filippiineillä antautuivat japanilaisille; ja v.1945 NL:n joukot aloittivat Prahan operaation toisen Maailmansodan aikana, kuten Times of Israel toimitus on koonnut.
LÄMPÖMITTARI osoitti heti puoli seitsemän aikaan 24 lämpöastetta, vaikka ennusteiden mukaan 17 olisi ollut riittävä. Näin se on, ihminen päättää, mutta Jumala säätää, säätkin. Lämpötilat: Jerusalem 17 -30; Tiberias 23 -37; Suolameri 27 -39; Eilat 26 -38 +C-astetta. Taivas oli pilvinen, ja pilvisyys jatkunee seuraavien päivien aikana. Lämpötila alenee selvästi, neljä astetta keskiviikkona ja torstaina, perjantaina 2 astetta (ylin 20).
2. ynetnews.com suorittaman gallupin mukaan km. 54 % uskoo maan puskevan väärään suuntaan, vain 29 % antaa hyväksyvän nyökkäyksen. Alle 34-vuotiaitten keskuudessa negatiivinen arvio on 63 %, ikäluokassa 35 -49 luku on 54 %; yli 50-vuotilaista 46 % katsoo maan johdon ohjaavan kansaa väärään suuntaan 33 %:n antaessa tunnustusta. Gallupissa kyseltiin monia muitakin asioita, alla linkki siihen. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 39,00.html
Presidentti Shimon Peres, joka ei malta millään pysytellä nahoissaan, eli poissa politiikasta, kertoo JP:n haastattelussa, että kolme vuotta sitten hänellä oli Abbasin kanssa yhteisesti laadittu rauhansopimusmalli, jota hän tarjosi pääministeri Netanyahulle jatkotoimia varten, mutta pääministeri lopetti neuvottelut ja Peres peruutti viimeisen tapaamisensa Abbasin kanssa Ammanissa. Peres kertoi, etteivät he sopineet rajoista eivätkä keskittyneet turvallisuuteen, kuten Netanyahu olisi halunnut, vaan enemmän yleisiin perusteisiin maan jakamiseksi koon perusteella, mikä olisi sallinut maan vaihtamisen suuriin blokkeihin ja joittenkin pienempienkin setlementtien säilyttämisen. Hän pitää omaa suunnitelmaansa parempana kuin Tony Blairin laatimaa, jonka Netanyahu valitsi ohjeekseen.
Netanyahun politiikkaan selvästi pettynyt presidentti Peres kertoo haastattelussa myös jotain perheestään, mihin hän ei normaalisti puutu. Hän kertoo, että v. 2007 hänen Sonja vaimonsa pyysi häntä jättäytymään pois politiikasta voidakseen edes loppuelämänsä viettää perheensä kanssa, mutta Shimon kertoo todenneensa, että ”politiikka on hänen elämänsä, eikä hän halua vetäytyä siitä niin kauan, kuin häntä tarvitaan palvelemaan maataan”. Hän kertoi toisessa haastattelussa muutamia vuosia aiemmin, miten Sonja-vaimo alkoi esittää vaatimuksia hänen elämänsä suhteen, mitä hän ei voinut hyväksyä todeten: ”Vanhentuessaan naiset tulevat sellaisiksi. Koska se ei sopinut minulle, pakkasin laukkuni ja muutin Jerusalemiin presidentin virka-asuntoon”. Sonja-vaimo jäi asumaan heidän Tel Avivin asuntoonsa, jossa hän kuoli yksin kotonaan 88-vuotinaana. Shimon Peres on nyt yli 90-vuotias. Hänen viimeinen kautensa päättyy tänä kesänä. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ent-351279, http://www.timesofisrael.com/peres-with ... stpone-it/, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2hx6UNsNDQ
3. Edellisten viikkojen aikana uutisissa on kerrottu nuorten harjoittamasta vandalismista, mikä kohdistuu sekä juutalaisiin että arabikohteisiin, useimmiten grafiittien muodossa tai autonrenkaitten puhkomisena tai muina suhteellisen vähäistä tuhoa aiheuttavina toimina, joskus myös hedelmä- ja oliivipuitten katkomisena ja istukkaitten repimisenä kostoksi heihin itseään kohdistuneista vastaavista toimista. Pääministeri Netanyhau puuttui näihin sinänsä vähäisiin, mutta tuomittaviin ilmiöihin vaatien niiden lopettamista, koska ne voivat laajeta ja aiheuttaa pahempaa epäjärjestystä. Arabien suorittamia väkivaltaisuuksia ovat kiihottaneet ja jopa ohjailleet Euroopasta ja musta lännen maista tulleet henkilöt tarkoituksenaan nostattaa arabit hyökkäilemään juutalaisia vastaan. Tämä ilmenee yhä runsaslukuisimpina hyökkäyksinä autoilijoita vastaa maanteillä ja yksittäisinä siviilien haavoittamisena ja murhina. Aseina käytetään veitsien ohella kiviä ja polttopulloja tai pommeja.
Puolustusministeri Moshe Yaalon puuttui puheessaan kaatuneitten muistopäivänä näihin ilkivallantekoihin siinä määrin, että uhrien omaiset pahoittivat mielensä sanoen, että Israelin puolustamisesta vastaavalla ministerillä olisi ollut paljon ajankohtaisempia ja maan turvallisuudelle paljon tärkeämpiä aiheita pitäen ministerin puhetta vähintään tahdittomana. Pääministeri puolestaan joutui keskeyttämään puheensa samantapaisessa tilaisuudessa, koska uhrien omaiset huutelivat hänelle kesken puhetta: ”Miksi sinä vapautat poikiemme ja tyttäriemme murhaajia”. Netanyahu sanoi odottaneensa välihuutoja, mutta päätti kuitenkin osallistua tilaisuuksiin. Hänen imagonsa osoittaa laskusuuntaa.
4. KUTEN valveutunut lukija hyvin tietää, rauhanneuvottelut Israelin ja PA/PLO:n kanssa ovat poikki, vaikka epävirallisia keskusteluja käydään piilossa julkisuudesta. Tzipi Livni, joka johti keskusteluja Yitzhak Molchon kanssa, on selvästi pettynyt neuvottelujen keskeytymisestä, sillä se pönkitti hänen heikkoa, voisi sanoa narsissista, itsetuntoaan. Jotkut kyselevät, miten hän nyt saa aikansa kulumaan huomioimatta, että hänen varsinainen tehtävänsä on oikeusministeriön hoitaminen, jossa luulisi olevan tarpeeksi hommia yhtä naista varten.
Netanyahu asetti rakennuskiellon Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöihin heti neuvottelujen keskeydyttyä kuvitellen, että hän tämän läpinäkyvän verhon avulla saisi länsimaat uskomaan hänen rauhantahtoonsa ja siihen, ettei se ollut hän, joka sai keskustelut loppumaan. Tämähän oli Abbasin yksi keskeisimmistä vaatimuksista jatkaa keskusteluja huhtikuun määräajan umpeuduttua. PA/PLO:n korkeat virkailijat tunnustavat, että tärkein syy siihen, että Abbas päätti suostua keskusteluihin alun pitäen, oli vankien vapauttaminen israelilaisista vankiloista. Netanyahu ehti antaa luvan 78 terroristien vapauttamiselle ennen neuvottelujen katkeamisesta Abbasin allekirjoitettua 15 hakemusta kansainvälisiin järjestöihin. Viimeinen 26 terroristin erä jäi odottamaan uutta myönnytystä terrori-järjestöille, kuten oikeiston piirissä asia nähdään.
USA:n ulkoministeri John Kerry antoi varsin murskaavan lausunnon Israelin halukkuudesta saada lopullinen sopimus aikaan uhaten, että Israelia uhkaa kansainvälinen eristäminen ja maan ajautuminen yhdenvaltion ratkaisuun ja Etelä Afrikan tapaiseen apartheidiin ilman rauhansopimusta PA:n kanssa. Häntä ei huoleta ollenkaan tosiasia, että USA:n ja PA/PLO:n ehdoilla Israel on täysin terrorijärjestöjen armoilla Auschwitzin rajoilla, joita on mahdoton puolustaa. Jotkut kommentaattorit kyselevätkin siitä, ketkä ovat Obaman ja Kerryn todelliset valvojat, koska he näkevät tässä ulkopuolisen, kasvottoman ohjaajan, joka viime kädessä ohjailee Israelia ja Lähi-Itää koskevia kysymyksiä, mukaan lukien Syyrian tilanne.
5. ISRAELISSA seurataan kasvavalla huolella Vatikaanin suunnitelmien kehittymistä ja paljastumista koskien Jerusalemin asemaa. Sikäli kuin tietoihin on luottamista, Natanyahu otti Vatikaanin kanssa käytävät neuvottelut ulkoministeriöltä omiin käsiinsä. Hänen sanotaan nyt neuvotelleen Vatikaanin kanssa ns. Yläsalin luovuttamisesta katolisille. Luovutuksen tulisi tapahtua paavi Francis I:n Israelin vierailun yhteydessä 24. -26. toukokuuta. Paavi lentänee ensin Ammaniin, josta hän matkustaa Ramallahiin ja viimeiseksi Israeliin, jossa hän pitänee messun yläsalin läheisyydessä, mutta ohjelma on vielä auki.
Erään tarkastelun mukaan Netanyahu neuvottelee Jerusalemin jakamisesta siten, että yläsalin alue, Siionin vuori ja kirkkojen alueet vanhan kaupungin alueella annetaan katolisille, Israel saa länsimuurin, ja PA:lle luovutetaan Temppelivuori kokonaisuudessaan. Nämä näkymät ovat vielä täysin arvailuja, mutta perustunevat joihinkin salaisiin tietoihin. https://www.youtube.com/watch?v=FUgAGvIu6sA
Yleinen ilmapiiri on odottavan rauhallinen. Jotkut kuvaavat sitä tyyneksi ennen myrskyä, jota ennakoivat tummentuvat pilvet luonnon hiljentyessä ja pikkulintujen lakatessa laulamasta ja ääntelemästä kotoisten lemmikkikoirienkin käyttäytyessä oudosti. Räjähdys voi tulla ilman ennakkovaroitusta, arvaamatta, ellei näe epätavallisia ilmiöitä lähiympäristössä. ”Kun ihmiset vakuuttelevat toisilleen: Rauha, rauha, ei mitään hätää, silloin tuho kohtaa heidät kuten Sodoman ja Gomorran, tai Nooan aikaisen maailman, eikä kukaan pääse pakoon”.
ANALYYTIKOIDEN mukaan Ukrainassa käydään ensimmäisiä kuumia yhteenottoja USA:n johtaman länsiblokin ja Venäjän ja Kiinan johtaman ns. BRICS koaliittion välillä. BRICS valtioihin kuuluvat Brasilia, Venäjä, Intia, Kiina ja Etelä Afrikka. Maailmanpankin tilastojen mukaan näiden maiden talous kasvaa muita maita nopeammin, ja niiden talouden uskotaan ylittävän muiden blokkien talousnäkymät, mikä antaa niille myös poliittisen vallan maailmassa. Voimme ymmärtää, ettei näillä näkymin Ukrainan tilanne tule ratkeamaan nopeasti, eikä todennäköisesti USA:n johtaman blokin toivomusten mukaan.

Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Toukokuu
ViestiLähetetty: 08.05.2014 07:13 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Wednesday, May 07, 2014
KESKIVIIKKO 07.05.14

KESKIVIIKKO 07.05.14
1. ISRAELIN 66. syntymäpäivä sujui ilman suurempia haavereita, eivätkä terroristitkaan olleet saaneet trimmattua koneistoaan huippukuntoon, minkä saamattomuuteen vaikutti tietenkin maan turvallisuusjärjestöjen tavanomaista tiukemmat turvatoimet. Palestiinalaisten asuma-alueet Juudeassa ja Samariassa oli suljettu juhlapäivien ajaksi. Jerusalemin poliisikin oli tiistaina tavanomaista ystävällisempi, kertovat uutistoimistot salliessaan tiistaiaamuna Temppelivuorelle nousseiden jopa rukoilla perinteisellä tavallaan, mihin on voinut vaikuttaa se, että muslimien käyttämät portit Vuorelle oli suljettu, eikä kivittäjiä päästetty sinne ollenkaan. Ainoa pieni moka näyteltiin poliisin estettyä muutaman tusinan nuoren, jotka kutsuvat itseään nimellä Vuorelle Paluu (Hozrim laHar) yrityksen päästä Vuorelle muslimi-korttelin kautta. Jerusalemin poliisi esti heidän yrityksensä varsin kovakouraisesti. Pitkähkön ajan kestäneen rähinän päätteeksi poliisi pidätti heistä kuusi, nuorin 15-vuotias tyttö, kahden nuoren saadessa eriasteisia vammoja poliisin brutaalista otteista. Juutalaisnuoret vaativat Temppelivuorelle pääsyn helpottamista ja rukoilemista salliminen siellä, sekä muslimien pääsyn rajoittamista, ainakin juhlapyhiksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2m5JENsNDQ
2. Mutta tänään on uusi päivä ja uusi arki uusine kujeineen. Tänään Likudin keskuskomitea pitänee kokoustaan, jossa Netanyahun diktatorinen asema, kuten jotkut sitä nimittävät, voidaan ainakin yrittää kyseenalaistaa vihaisten nuorten toimesta, vaikka uskoisin, että vanha kettu BIBI tuskin menee tilaisuuteen valmistautumattomana, aina hänellä on jotain hihassaan. Tänään Obaman turvallisuusneuvonantaja Susan Rice ja USA:n pääneuvottelija Iranin ydinteollisuuden suhteen Wendy Sherman saapuvat kaksipäiväiselle vierailulle, jonka aikana he tapaavat ainakin Netanyahun ja Peresin, mutta USA:n ulkoministeriö vakuuttaa, että heidän tarkoituksenaan on informoida ja tyynnytellä Netanyahua Iranin aikeiden suhteen, mutta ettei heillä ole mandaattia käsitellä rauhankeskusteluja Israelin ja PA/PLO:n välillä. Vanhoilla päivillään pehmentynyt presidentti Shimon Peres voi tietenkin poskipusujen lomassa palata mieliaiheeseensa rauhan välttämättömyyteen millä tahansa keinoilla, mikä on vasemmiston omaksuma periaate, vaikka oman turvallisuutensa vaarantamalla. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... eal-351473
3. TÄNÄ vuodenpäivänä 1915 Saksa upotti englantilaisaluksen RMS Lucitanian, mikä vaikutti USA:n liittymiseen ensimmäiseen maailmansotaan. Tänä päivänä 1940 Englannin parlamentissa keskusteltiin Saksan miehitettyä Norjan, mikä johti Winston Churchillin nousemiseen valtaan. Tänä päivänä 2004 USA:n juutalaissyntyinen liikemies Nicholas Evan Berg teloitettiin Irakissa, kuten Times of Israel henkilökunta oli koostanut.
TÄSTÄ keskiviikkopäivästä näyttää tulevan vallan siedettävä, lämpöä oli aikaisin aamulla kukonlaulun aikaan – naapuri elättää kanoja pientarhassaan – 17 astetta, ja noussee päivän mittaan ainakin 27:en asteeseen, joskin alempiakin lukuja tarjotaan. Aurinko paistaa harvan pilviverhon takaa ja sumua esiintyi lännen puolella horisonttia. Lämpötilan odotetaan putoavan useita asteita huomenna mahdollisine sadekuuroineen. Puolipilvisyys jatkunee ainakin parin päivän ajan lämpötilan noustessa 24 asteen tienoille loppuviikoksi. Säätilat: Jerusalem 17 -26; Tiberias 20 -34; Suolameri 24 -35; Eilat 24 -34, JP:n tarjotessa 27 -36, +C-astetta. Eilen itsenäisyyspäivän aikana ihmiset käyttivät tilaisuutta hyväkseen tungeksien puistoihin, omilla autoilla liikkuvat kauemmas luontoon ja metsiin. Ainakin miljoonan ihmisen arvioidaan roskanneen kunnostettuja julkisia paikkoja, joita puhtaanapitolaitoksen henkilökunta raivaa uudelleen esityskuntoon, eli elämä jatkuu.
4. TIMES of Israel kertoo JTA:n laatimassa artikkelissa, että EU:n sisällä on herätetty voimakas tarve saada PA:n talous ja sen saamat miljardit avustukset lopultakin todellisen julkisen tarkkailun piiriin. Tätä on yritetty muutaman kerran, mutta ne on lopulta häivytetty toteamuksella, ettei mitään näkyvää ole havaittu.
Nyt on kiinnitetty huomio ainakin seuraaviin havaintoihin: PA:n virkailijan Rawhy Fattouhin yritys salakuljettaa tuhansia kännyköitä Ramallahiin, minkä Israelin poliisi paljasti. Fattouh erotettiin pariksi kuukaudeksi, mutta 2008 hänen syyllisyytensä puhdistettiin ja 2011 PA:n syyttäjä totesi lopullisesti, ettei mitään todisteita Fattouhin syyllisyydestä ole havaittu. Korruption uskotaan kuitenkin edelleen rehottavan PA:n sisällä miljardien puuttuessa tuloslaskelmista. Toinen esiin noussut kysymys on tuhansille Fatahin jäsenille maksettavat kuukausipalkat PA:n kassasta, vaikka he eivät työskentele ollenkaan. Kolmas on PA:n maksamat kuukausipalkat, useimmat enemmän kuin keskimääräinen työpalkka, Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsiville terroristeille tai operaatioissa surmansa saaneiden terroristien perheille. Neljäntenä harkintaan otettu tosiasia on Fatahin ja Hamasin sovintosopimus, jolla nuo järjestöt yhdenmukaistavat toimintansa, vaikka Hamas on USA:n ja EU:n terroristijärjestöjen listalla. Abbas ja Mashaal tapasivat äskettäin Dohassa sopien sopimuksen toteuttamisesta todeten neuvottelut positiivisiksi.
EU:n päättäjät kuitenkin osoittavat lepsua päättäväisyyttä todetessaan, että jos Hamas täyttää kvartetin, USA:n, EU:n, YK:n ja Venäjän, asettamat kolme vaatimusta – tunnustaa Israel, luopua väkivallan käyttämisestä ja hyväksyä aiemmin tehdyt kansainväliset sopimukset - EU voisi hyväksyä Hamasin salonkikelpoisuuden ja tunnustaa Fatahin ja Hamasin kesken muodostettavan yhtenäishallituksen. Korruptio tulee kasvamaan entisestään, ja EU tulee virallisesti tukemaan terrorijärjestöä. USA:n kongressi harkitsee myös tuen poistamista tai leikkaamista. Obama voi pitää silti tuen ennallaan.
EU on ollut PA:n suurin avustaja sen muodostamisesta 1994 lähtien avustusten määrän ollessa yhteensä 7.7 miljardia USD ilman yksityislahjottajien määriä. EU:n parlamentaarikot ja virkailijat ovat kiinnittäneet huomionsa myös siihen, että PA:n puheenjohtaja Abbas allekirjoitti 15 YK:n alaisen ja muun kansainvälisen järjestön jäsenhakemukset vastoin Kerryn sponsoroimia rauhanneuvottelujen ehtoja, minkä johdosta Netanyahu joutui keskeyttämään viralliset neuvottelut PA:n kanssa. Abbasin kerrotaan varastaneen ainakin 1.5 miljardia USD omille ulkomaisille tileilleen tai Qatarissa asuville liikemiespojilleen.
Tähän saakka EU:n tuki PA:lle on ollut ehdoton, mutta siihen halutaan nyt saada muutos. He katsovat, ettei ole oikein EU-maiden ponnistellessa kasvavan kotoisen työttömyyden ja talousnäkymien heikentyessä, että EU maksaa avokätisesti ilman julkista tarkkailua PA:n ja Fatahin kymmenille tuhansille jäsenille ja terroristeille kuukausipalkkaa, vaikka he eivät osallistu työelämään ollenkaan. EU:n lähettiläs Lars Faaborg-Andersen varoitti, että rauhan- keskustelujen epäonnistuminen tulee aiheuttamaan ongelmia kummallekin osapuolelle. Israelissa tämä tulkitaan EU:n varoitukseksi sen ja EU:n taloussuhteiden vaarantumisesta, mikä tulisi pahoin häiritsemään Israelin kehitystä ja kasvua. EU katsoo voivansa painostaa Israelia uhkaamalla lopettaa tuen PA:lle, mikä langettaisi siten vastuun 2.5 miljoonan palestiinalaisen hyvinvoinnista Israelin hartioille. Israelin sähköyhtiö IEC harkitsee nostavansa oikeusjutun PA:n 1.5 miljardin NIS velan maksamiseksi sähkön toimittamisesta PA:n valvomille alueille. http://www.timesofisrael.com/after-eu-a ... -ramallah/
5. USA:n presidentti Barack Hussein Obama antoi myönteisen 66. itsenäisyystervehdyksen Israelille mainiten, miten USA tunnusti ensimmäisenä Israelin itsenäisyyden 1948 lisäten, että USA jatkaa sen tukemista ja pyrkimyksiä kahden valtion periaatteen mukaiseen rauhan-sopimukseen palestiinalaisten kanssa ja etenkin juutalaisvaltion turvallisuuden takaamiseksi. Netanyahu siirsi rauhan-neuvottelujen jatkamista PA:n yksipuolisten toimien vuoksi. Pääministeri vakuuttaa olevansa valmis keskusteluihin heti, kun löytyy keskustelukumppani.
USA:n ulkoministeri John Kerry jatkoi Israelin syyttämistä todeten, että kieltäytyessään hyväksymästä PA/PLO:n esittämiä vaatimuksia, Israel torpedoi rauhanneuvottelut ja on hyvää vauhtia luisumassa yhden valtion periaatteeseen, jossa se tulee alistamaan 2.5 miljoonaa palestiinalaista toisen luokan kansalaisiksi ja apartheid-järjestelmään. Kerryllä on ollut vaikeuksia pyrkiessään sievistelemään sanojaan, jotka hän lausui suljetussa tilaisuudessa, mutta jossa puheet videoitiin salaa. PA:n keskeinen vaatimus oli Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen rakennuskielto, minkä Netanyahu julisti viime hetkellä ennen 9 kuukauden määräajan umpeutumista kuvitellen, että hän sillä osoittaisi rauhantahtonsa ja syyn langettamiseksi Abbasille. http://www.timesofisrael.com/obama-wish ... dence-day/
6. NEWSWEEK raportoi viime viikolla Israelin harjoittamasta hyökkäävästä ja laajasta vakoilusta Amerikassa, mikä suuresti ylittää muiden yhteistoiminta hallitusten toimet. Raportissa viitataan anonyymeihin hallituksen korkeisiin virkailijoihin, jotka pitävät Israelin harjoittamaa vakoilua USA:ssa vakavana ja shokeeraavana. Osa syytöksistä kohdistuu teollisuusvakoiluun, mutta merkittävä osa siitä on hallituksen suorittamaa tietojen keräämistä. Raportissa viitataan 1985 pidätettyyn ja elinkautiseen tuomittuun Jonathan Pollardiin, joka on istunut kovennettua rangaistustaan 28 vuotta, mikä on täysin kohtuuton ystävämaan hyväksi tehtyä vakoilutoimintaa kohtaan. Artikkelissa on selvä vihamielinen Israelin vastainen paatos, minkä taustalla voi olla Kerryn halu rangaista Israelia ja Netanyahua Kerryn 9 kuukautta kestäneiden ponnistelujen epäonnistuttua. Toinen syytös Israelia kohtaan on Israelin haluttomuus päästää USA:n arabikansalaisia maahansa viivyttämällä heidän viisumianomuksiaan. Israelin varovaisuuden taustalla on pelko terroristien hakeutumiseen Israeliin USA:n passin turvin. http://www.timesofisrael.com/us-officia ... -shocking/
7. UUTISOTSIKOITA.
· Salainen dokumentti paljastaa, että PA/PLO suunnitteli viikkoja ennen rauhankeskustelujen loppumista jäsenanomusten jättämistä kansainvälisiin yhtiöihin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2npUENsNDQ
· Hamas julkisti Israelin itsenäisyyden ”kunniaksi” laatimansa valheellisen videon, jonka taustalla soi Israelin kansallislaulu hatikva vääristellyin sanoin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2nqF0NsNDQ
· Libanon aloittaa Syyrian pakolaisten palauttamista sotaa käyvään kotimaahansa, 41 ihmisen erä palautetiin. YK:n ihmisoikeusneuvosto pitää tätä sotarikoksena. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2nqsENsNDQ
· Ulkoministeri Avigdor Liberman sanoi presidentin diplomaateille järjestetyn vastaanoton ja illallisen aikana pitämässään puheessa, että Hamas tulee ottamaan vallan PA:ssa joko vaalien kautta tai ilman, kuten se teki Gazassa 2007. Hän katsoo, että Abbasin suosio on olematon ja Fatah perääntyy peloissaan. Liberman sanoi, että on korkea aika riisua valheellinen rauhannaamio Abbasin kasvoilta ja paljastaa hänen terroristin luoneensa, joka hän on. Hamasin perustajajäsen Mahmoud Zahar vakuuttaa, ettei sovintoneuvotteluissa Fatahin kanssa kukaan edes kysellyt Hamasin poliisin ja turvallisuusjärjestön oikeutta jatkaa Gazassa entiseen tapaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2nrTkNsNDQ
· USA:n Lähi-Idän lähetin Martin Indykin raportoitiin eronneen, mutta USA:n ulkoministeriö vakuuttaa, että rauhanprosessiin osallistunut miehistö toimii edelleen. http://www.timesofisrael.com/us-denies- ... ismantled/


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Toukokuu
ViestiLähetetty: 08.05.2014 20:29 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Thursday, May 08, 2014
TORSTAI 08.05.14

TORSTAI 08.05.14
1. IHME ja kumma, eilen illalla salamoi siten, että taivas oli paikoin yhtä valomerta, ja sitten alkoivat sateet, jotka jatkuvat edelleen. Eivätkä nämä sateet ole vain kuuroja, vaan jatkuvaa, yhtämittaista sadetta, joka näyttää ulottuneen koko maan alueelle Eilatia lukuun ottamatta. Olisikohan niin, että tämä on se vuodenpäivä, jolloin Suolamerelläkin (Kuollutmeri) sataa? Kerrankin saa olla hyvillä mielin, että säätieteilijät osuivat vähän harhaan ennusteissaan. Säätilat tänään: Jerusalem 15 -18 (JP lupaa 14 -21) sadekuuroja; Tiberias 20 -24; Suolameri 24 -28, sadekuuroja; Eilat 24 -26 +C-astetta, sadekuuroja, kuten Times of Israel ennustaa. Ennusteiden mukaan sateet loppuvat huomenna taivaan pysyessä osittain pilvessä lämpö-tilan noustessa 3 astetta ja edelleen asteen lauantaina alkaen uudelleen laskea.
2. ISRAELISSA yleistyneen ”hintalappu-ilmiön” johdosta maan oikeusjärjestelmän nokka-henkilöt, oikeuskansleri Yehuda Weinstein, yleisen turvallisuuden ministeri Yitzhak Aharonovich ja oikeusministeri Tzipi Livni olivat päättäneet tarttua ilmiöön lujalla kädellä. He tulivat yhteisen sotaneuvottelun jälkeen Livnin kutsusta TV:n kuvaruutuun esittelemään neuvottelunsa tuloksia. Heidän huolestuneisuuteensa vaikuttivat oleellisesti viimepäivien hyökkäykset, sekä suulliset että myös käytännölliset, IDF:n sotilaita vastaan. Tässä on havaittavissa selvää lipsumista lain ja järjestyksen säilymisestä vastaavien taholta sisäisen turvallisuuden ja vakauden säilyttämiseksi, mutta edellä mainitun kolmikon vastaus niihin on tarttua pelkästään seurauksiin, eikä syihin, jotka ne aiheuttivat.
MINISTERI Aharonovich selvitti näkemystään ensin esitettyään, että pääministerin tulee virallisesti nimetä hyökkäykset terroriteoksi, tähän tapaan: ”Me tiedämme, ketkä suorittivat näitä, ja ne tulee luokitella terrorijärjestöiksi. Meidän tulee voida käyttää hallinnollista pidätystä heitä vastaan”. Livni totesi, että tällaiset hyökkäykset rumentavat Israelin mainetta ulkomailla lisäten: ”Parhaatkaan PR-operaatiot eivät pysty selittämään, miksi näitä suoritetaan maassa, joka haluaa rauhaa. Meidän ei tule jättää yhtään kiveä kääntämättä, että ne, jotka niitä suorittavat, saadaan oikeuteen vastaamaan teoistaan”.
HÄTÄKOKOUKSESSA, kuten he kutsuivat tapaamistaan, he kävivät läpi viimeisimpiä hyökkäyksiä, jotka he luokittelivat terroriteoiksi. Keskiviikkoaamuna havaittiin vandaalien kirjoittaneen graffitin Jokneamin druusi-hammaslääkärin ulko-oven yläpuolelle tekstin: ”kuolema arabeille”. Viime kuussa vastaanottotilan ikkuna oli rikottu, ja toimiston sisäseinään piirretty Davidin tähti. Myöhemmin keskiviikkona poliisi pidätti Jokneamissa 25-vuotiaan miehen, jonka epäillään puhkoneen autonrenkaita rakennusyhtiön edessä, jonka tiedetään palkkaavan arabeja. Poliisi epäilee häntä muistakin rötöksistä.
KESKIVIIKKONA Yediot Aharonit raportoi Yitzharin asukkaista, jotka olivat keskustelleet hyökkäyksistä sotilaita vastaan, joko kivityksiä tai vakavampinakin hyökkäyksinä. Poliisi pidätti 23-vuotiaan naisen yhtenä epäiltynä, vapauttaen hänet kotiarestiin. http://www.jpost.com/National-News/Ahar ... hem-351538
3. KAKSI viikkoa ennen paavi Francis I:n Israelin vierailua kristilliset kirkot aloittavat kansain-välisen tietoisuuskampanjan korostaakseen yleistyviä viharikoksia.
ROOMAN Katolinen Kirkko vaati lausunnossaan keskiviikkona Israelin hallitusta puuttumaan Vatikaanin omistamiin rakennuksiin viime päivinä kohdistettua ilkivaltaa vastaan Jerusalemin itäosissa. Maanantaina havaittiin Vatikaanin omistaman rakennuksen ulko-oven yläpuolelle töherretty hepreankielinen graffiti: ”Kuolema arabeille ja kristityille ja niille, jotka vihaavat Israelia”. Tiloissa toimii Notre Dame keskuksen Assembly of Bishops rakennuskompleksissa, joka sijaitsee Jerusalemin vanhan kaupungin muureja vastapäätä. Rakennukset ovat Vatikaanin omaisuutta. Ilkivalta nähdään vastalauseeksi Rooman paavin Israelin vierailulle, joka toteutunee toukokuussa 24. -26. päivien välisenä aikana, kuten Latinalainen Patriarkaatti kertoo web-sivullaan.
MAAN sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Yitzhak Aharonovich lupaa tarttua asiaan lujalla kädellä viitaten viha-hyökkäyksiin myös maan pohjoisosissa sekä uhkauksiin myös armeijan sotilaita vastaan Yitzharissa, jonka asukkaat kehottavat äärilaidan edustajia poistumaan heidän kylästään heidän mustatessaan kylän mainetta. Ministeri viittasi mahdollisuuteen, että hallitus voinee antaa oikeuden hallinnolliseen pidätykseen, jonka nojalla epäilty voidaan pidättää kuudeksi kuukaudeksi, ja oikeuden päätöksellä ilman määräaikaa. Juudean ja Samarian alueilla siviilihallinto on käyttänyt tätä menetelmää kaiken aikaa, pidättäen nuoria aktivisteja, jotkut heistä alle 15-vuotiaita. http://www.timesofisrael.com/catholic-c ... g-attacks/
4. LIKUDIN keskuskomitean konventiossa saavutettiin eilen kompromissiratkaisu, jossa oli katkolla yritys esitys vähentää pääministeri Netanyahu arvovaltaa nostamalla puolueen alaisten instituutioiden valtaa ja oikeutta osallistua merkittäviin päätöksiin. Likudin instituutioissa Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöillä on huomattava vaikutusvalta, ja niiden osallistuminen puolueen ulkopoliittisiin ja maan tulevaisuutta koskeviin päätöksiin olisi kaventanut pääministerin mahdollisuuksia päättää arkaluonteisista kysymyksistä.
Kompromissipäätös tyydyttää lopulta sekä Netanyahua että myös puolustusministerin apulaista Danny Danonia, joka johtaa pääministerin arvovallan kaventamista ajavaa suuntausta Likudin sisällä. Danon toimii Likudin 4000:en jäsenen keskuskomitean puheenjohtajana. Hän olisi halunnut muodostaa keskuskomiteasta maan tärkeimmän päätöksentekijän. Konventiossa tehtiin päätös, jonka mukaan keskuskomitea tulee kokoontumaan loppuvuodesta pari kolme kertaa käsittelemään rauhanprosessia PA:n kanssa sekä maan talouden suunnittelua. Danon olisi halunnut saada keskuskomitealle oikeuden esittää muutoksia puolueen peruskirjaan ilman puoluejohtajien suostumusta, mutta tämä esitys ei saanut kannatusta. Puolueen äärioikeistolaiset, jotka kritisoivat Netanyahun myönnytyspolitiikkaa, katsovat nyt oikeaksi tukea häntä nopeasti vaihtuvissa tilanteissa PA/PLO:n hyökkäävän politiikan ja Fatahin ja Hamasin yhteishallituksen pyörteissä.
KOSKA Likud on maan tärkein hallintoinstituutti, jonka valta näyttää mielipidetiedustelujen mukaan vahvistuvan entisestään, on tärkeää, että sen sisällä harjoitetaan vastuullista, koko maan edut huomioivaa politiikkaa. Siten konvention ratkaisua on pidettävä oikeana. Likudin ja Israel Beitenun yhdistämisajatus sen sijaan pudotettiin ohjelmasta. http://www.timesofisrael.com/in-key-vot ... nsurgency/
5. KANSAINVÄLISEN rikosoikeuden ICC entinen pääsyyttäjä Luis Moreno Ocampo varoittaa PA/PLO:n johtajia, että niiden suunnitelmat syyttää Israelia ICC:ssä voi hyvin sattua omaan nilkkaan. Hän sanoi Israelin vierailunsa yhteydessä, että syytökset sotarikoksista koskevat myös PA:n Ramallahin ja Hamasin Gazan hallitusta. Siksi hän suosittaa riitaisuuksien sopimista oikeus-salin ulkopuolella kaksistaan tai kolmannen osapuolen toimiessa erotuomarina. YK:n yleiskokous hyväksyi PA:n hakemuksen osallistua YK:n toimintaan ei-valtion ominaisuudessa v. 2012, ja tunnusti Palestiinan valtion. ABBAS allekirjoitti sen jälkeen vastoin neuvottelusopimusta jäsenanomuksen 15:en kansainväliseen järjestöön, ja
aikoo jatkaa jäsenanomuksia 65:en kansainväliseen järjestöön tarkoituksenaan hukuttaa Israelin diplomaattinen toiminta jatkuvien syytösten tulvaan. Eniten Israelissa pelätään PA/PLO:n halua viedä syytöksensä ICC:n harkittaviksi.
Moreno Ocampo sanoo, että hän hylkäsi PA:n aiemman jäsenyysanomuksen, mutta toteaa, että YK:n ei-valtion jäsenen ominaisuudessa sillä on oikeus saada iCC:n jäsenyys. Hän muistuttaa, että ICC:n jäsenenä PA/PLO joutuu sotarikossyytösten kohteeksi siviilejä vastaan tehdyistä terrori-iskuista, ja Hamas samoin raketti-iskuista Israelia vastaan. Moreno Ocampo toimii nykyisin Yalen yliopiston professorina ja luennoi Jerusalemissa opiskelijoille transitionaalisesta oikeudesta. Hän ei halunnut spekuloida, ovatko osapuolet Israelissa syyllistyneet sota-rikoksiin, mutta suositteli sopimusmenettelyä ilman oikeudenkäyttöä. ”Jokaisen kielen, joka nousee tuomitakseen sinut, sinä tuomitset. Tämä on Herran palvelijain Minulta saatu perintöoikeus, sanoo Herra”. (Jes.54:17)
6. UUTISOTSIKOITA
· Asuntorakennusministeri Uri Ariel kritisoi voimakkain sanoin Tzipi Livnin ja Yitzhak Aharonovichin lausuntoja, joissa he luokittelevat nuorten suorittaman vandalismin ”hintalapun” merkeissä terrorismiksi. Hän sanoo, että vaikka tämä vandalismi on tuomittava ja hyljättävä, sitä ei tule sekoittaa arabien suorittamaan terrorismiin. Hän toteaa, että on oikein tuoda nämä rikolliset oikeuden eteen tuomittaviksi, mutta ettei se tee heistä terroristeja. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2s0WkNsNDQ
· Viime yön aikana sattuneet runsaat sateet yllättivät monet, eikä vähiten ne turistit, jotka olivat menneet retkeilemään maastoon. Tulvivat joet eristivät monet retkeilijät, joista yksi oli 70-hengen amerikkalainen retkikunta, joka jäi saarroksiin Ramotin kraateriin. Torstaiaamusta lähtien vettä satoi Jerusalemissa 32 mm; Tel Avivissa 15 mm; Raananassa 45 mm ja 47 mm Lachiisha lähellä Kiryat Gatia. Monilta teiltä jouduttiin liikenne katkaisemaan tulvien johdosta. Tällä hetkellä aurinko pilkahtelee pilvipeitteen lomasta, mutta sade voi uusiutua ensi yönä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2s2JENsNDQ
· Psagotin juutalaisyhteisössä lähellä Ramallahia asuva pariskunta Elad ja Shari Yakobi sanoo pelastuneensa täpärästi PA:n arabien tulittaessa heidän taloaan keskiviikko-iltana. He sanovat, että jos luodit olisivat tulleet muutamia tuumia ylemmäs, Sherry olisi saanut osuman. Poliisin arvion mukaan laukaukset ammuttiin automaatti-aseella. Elad ja Sherry kutsuivat turvallisuusmiehet paikalle esittäen vaatimuksen turvallisuusjoukoille terrorismin lopettamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2s4WkNsNDQ
· Silvan Shalom vapautettiin syytöksistä seksuaalisesta lähentelystä, jonka hänen palveluksessaan ollut nainen väittää tapahtuneen vuosia sitten. Shalom ei asettune ehdokkaaksi presidentin virkaan. Naiset käyttävät tätä joko vaatiakseen rahaa tai vain kostaakseen jotain, usein naisjärjestöjen rohkaisemina, joutumatta itse vastaamaan perättömistä syytöksistä tuhottuaan miehen elämän. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2s6Z0NsNDQ
· Pääministerin neuvonantaja Yossi Cohen sanoo saaneensa 65-sivuisen dokumentin, jossa selvästi todistetaan, että PA/PLO:n pääneuvottelija Saeb Erekat esitti taktiikan neuvottelujen lopettamiseksi jo maaliskuussa - hyvissä ajoin ennen neuvottelujen ajautumista umpikujaan. http://www.timesofisrael.com/israeli-of ... ied-talks/Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Toukokuu
ViestiLähetetty: 10.05.2014 08:20 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Friday, May 09, 2014
PERJANTAI 09.05.14

PERJANTAI 09.05.14
1. SAPATINAATTO alkoi aurinkoisena, joskin harvan pilviverhon häiritessä terävintä terää. Sateet ovat kuitenkin tällä erää menneet, vaikka ennusteet lupailevat sadekuuroja sään tänään muuttuen puolipilviseksi. Nämä myöhäissateet olivat Taivaan Isän vastaus moniin rukouksiin, joissa pyydettiin lisää sateita kuivuuden uhkaaman kesän helpottamiseksi. Lämpötila oli aamulla 13 astetta, mutta ilma tuntui varsin viileältä, ilmeisesti ilman korkean kosteuspitoisuuden vuoksi. Lämpötilat tänään: Jerusalem 13 -21; Tiberias 17 -26; Suolameri 20 -30; Eilat 20 -30 +C-astetta. Sadekuuroja todella ennustetaan useissakin ennusteissa, myös Jerusalemiin, mutta huomisesta sapatista lähtien pilvipeitto rakoilee ja lämpötila vastaavasti alkaa nousta lähipäivien aikana, huomenna 24 asteeseen, pudoten taas seuraavina päiviä 2 tai yksi astetta päivässä.
2. USA:n nimittämä Lähi-Idän lähettiläs Martin Indyk, jonka tehtäviin kuului osallistua Israelin ja PA/PLO:n välisiin neuvotteluihin erotuomarin ominaisuudessa ilman oikeutta esittää omia ratkaisumallejaan, sanoi puhuessaan torstaina Washington Instituutin Lähi-Idän politiikan Weinberd Founders konferenssissa Washingtonissa, etteivät rauhankeskustelut suinkaan ole loppuneet, vain keskeytyneet toistaiseksi.
”Jotkut sanovat, että prosessi on ohi. Mutta se ei ole totta. Kuten minun pieni tarinani todistaa. Kuten te kaikki hyvin tiedätte – Lähi-Idässä, se ei lopu koskaan”. Indykin kommentti oli ensimmäinen laajempi katsaus viime kuun lopulla keskeytyneisiin neuvottuihin. Hän sanoi antaessaan tunnustusta molempien osapuolten joustavuudelle, että suurin syy prosessin onnistumiselle oli se, ettei kumpikaan osapuoli tuntenut kiireellistä painetta sopimuksen saavuttamiseksi. Hän sanoi, että Abbasin on helpompaa allekirjoittaa jäsenhakemuksia eri järjestöihin, koska siinä ei tarvitse tehdä kompromisseja; ja Netanyahulle välttää poliittista jännitystä hallitusyhteistyölle, kuten myös miellyttävämpi Israelin kansalle, jatkaa nykyistä miellyttävää tasapainotilaa. ”On turvallisesti todettava, että jos vain USA tuntee polttavaa tarvetta, nämä neuvottelut eivät tule onnistumaan”.
INDYK arvioi, että molemmat osapuolet tekivät neuvotteluja häiritseviä toimia, jotka yhdessä kaivoivat maata neuvottelujen alta, viitaten epämääräisesti Israelin rakennustoimiin Juudeassa ja Samariassa, ottaen sitten esille PA:n tekemät ei-toivottavat toimet. ”Me katsomme PA:n tekemien toimien olleen myös häiritseviä. Allekirjoittaminen jäsen-hakemukset 15:en kansainväliseen järjestöön hetkellä, jolloin olimme valmistautuneet varmistamaan viimeisen neljästä vankierästä vapauttamisen, oli erityisen vastuuton. Ja viimeinen askel, joka johti neuvottelujen keskeyttämiseen huhtikuun lopulla. oli ilmoitus Fatahin ja Hamasin sovintosopimuksesta meidän ponnistellessamme neuvottelujen jatkumiseksi”. Hän ennusti tilanteen olevan luisumassa yhden valtion ratkaisuun.
INDYK selvensi myöhemmin kantaansa kyselytilanteen aikana todeten, että Israelin harjoittama ”setlementtitoiminta” tuhosi neuvottelut ja ovat nyt suurin este neuvottelujen aloittamiseksi uudelleen. ”Setlementtien laajentaminen maalla, jonka palestiinalaiset uskovat kuuluvan tulevaan valtioonsa estäen samalla heitä rakentamasta sinne, aiheuttaa hyvin ongelmallisen tilanteen konfliktin ratkaisemiseksi”. Hän valitti, ettei kumpikaan osapuoli ollut antanut kansalleen positiivista valistusta, kuten amerikkalaiset halusivat.
INDYK paljasti, että ensimmäisen 6 kuukauden aikana keskusteltiin kaikista keskeisistä kysymyksistä USA:n seuratessa sivusta todeten, että siinä tilanteessa USA katsoi oikeaksi puuttua keskusteluihin. Kerry kävi lukuisia keskusteluja Netanyahun kanssa, sekä kahden
kesken että turvatuissa puhelinkeskusteluissa ja videokonferensseissa. Hän totesi, että tilanne oli erityisen vaikea Netanyahulle, mutta hän jousti ja osoitti myöntyvyyttä todeten, että lopulta he löysivät yhteisymmärryksen palestiinalaisten seuratessa sivusta. Siinä vaiheessa Abbas sulkeutui kahden kuukauden ajaksi havaitessaan, ettei hänen vaatimuksiinsa suostuttu. Indyk sanoo, että ”setlementit” oli yksi tekijä, mutta toinen oli kilpailu 79-vuotiaan Abbasin seuraaja-ehdokkaista. Abbas alkoi ajatella enemmän omaa imagoaan historiassa ja seuraajansa valintaa. ”Fatahin ja Hamasin sovinnolla ei aluksi ollut mitään tekemistä neuvottelujen kanssa, mutta Abbas katsoi, että jos hän eroaa ilman vaaleja, PLC:n puhemiehenä toimiva Hamasin jäsen nousee hänen tilalleen. Hän toivoi, että sovinnon haluisempi mies, ehkä Fatahille myönteinen, löytyy johtamaan palestiinalaisia”. Indyk mainitsi myös, että Netayahun vaatimus Israelista juutalaisena valtiona oli yksi hyvin suuri kompastuskivi todeten, että USA on aina hyväksynyt tämän tosiasian. http://www.timesofisrael.com/us-envoy-i ... -not-dead/
3. TURKIN ulkoministeri Ahmet Davutoglu totesi puhuessaan lehdistötilaisuudessa Tansanian ulkoministeri Bernard Memben kanssa 08.05.2014, että Israelin ja Turkin väliset neuvottelut Mavi Marmaran välikohtauksen korvausten suhteen ovat edistyneet siten, että lähes kaikki käytännön erimielisyydet on ratkaistu. ”Kollegamme jatkavat neuvotteluja. Haluan painottaa, että olemme nähneet positiivista kehitystä”, Davutoglu sanoi v. 2010 sattuneesta tragediasta Mavi Marmaran aluksella, mikä on hiertänyt aiemmin läheisissä suhteissa olleiden maiden, Turkin ja Israelin, välisi diplomaattisia ja kaupallisia suhteita.
DAVUTOGLU viittasi puheessaan rajoitusten poistamisesta koko palestiinalaisalueelta, mukaan lukien Gaza, anteeksipyyntö ja korvausten maksaminen uhrien omaisille. ”Anteeksipyyntö on saatu, ja korvausneuvottelut ovat edenneet määrätylle tasolle”, hän mainitsi kieltäytyen keskustelemasta korvausten määrästä. Hän sanoi, että sopimuksesta kerrotaan julkisesti tarkemmin sitten, kun kaikki on selvää esittäen toivomuksen, että sopimus voitaisiin viimeistellä mahdollisimman pian Turkin esittämien kehysten puitteissa. http://www.hurriyetdailynews.com/turkey ... sCatID=510
4. UUTISOTSIKOITA
· Israelin poliisi sanoo saaneensa varmoja vihjeitä, että terroristeille on suunnitelmia siepata IDF:n sotilas Israelin alueelta. Heillä ei ole erityisiä varoituksia, mutta sanovat, että sellainen tunne on ilmassa. Vain viikkoa aiemmin 20 vuotias israelilainen nainen Shelly Dadon Afulasta löydettiin murhattuna Migdal HaEmekistä. Tämän uskotaan olleen terroristiteko seuraten dramaattista kehitystä, kuten poliisi kertoo tarkentamatta. Arabit ovat vaurioittaneet juutalaisten hautausmaita ja rakennuksia, mitkä voivat olla vastineena juutalaisten hintalappu-vandalismille. Jotkut arabivangit ovat aloittaneet syömälakon. Jännitystä lisää arabien nagba-päivä 15. toukokuuta, kuten he nimittävät Israelin itsenäisyyspäivää. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ion-351708, http://www.jpost.com/National-News/Seni ... ier-351769
· Jordanin-laakson alueneuvoston puheenjohtaja David Elhayani julkisti 10-vuoden suunnitelman, jonka tarkoituksena on kolminkertaistaa alueen juutalaisten asukkaitten määrä. Hän kertoo, että 29.huhtikuuta keskeytyneissä neuvotteluissa laakso vuokrattaisiin Israelille 10 vuoden ajaksi, ja Israel pitäisi itsellään oikeuden jatkaa sotilaiden sijoittamista sinne tarvittavan ajan. Elhayani sanoo haluavansa kehittää laakson fyysistä suurelta osin maatalousyhteisöä ja aloittavansa mainos-kampanjan internetissä asukkaiden saamiseksi sinne. Hän sanoo kehittäneensä alueelle oman logon ja viisun etenkin nuorison mielenkiinnon herättämiseksi. Alueella on nyt 21 juutalaisyhteisöä, niiden asukasmäärä on 4 500, joka aiotaan nostaa 15:en tuhanteen 10 vuoden kuluessa. Heillä on kahden vuoden rakennusohjelma 825 asuntoyksikön rakentamiseksi. Sekä parlamentaarikot että sotilashenkilöt ovat vierailleet alueella todeten sen strategisen merkityksen Israelin turvallisuudelle. PA:n johto vastustaa Israelin suunnitelmia. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ted-351700
· Presidentti Obaman tyttömäinen neuvonantaja Susan Rice oli kahden päivän vierailulla Israelissa tavaten Israelin kuuminta johtoa sekä käyden Ramallahissa Abbasin vieraana. Hänen tarkoituksensa oli enemmän saada tuntemuksia ja vahvistaa USA:n pyrkimyksiä jatkaa Abbasin jengin saamista jatkoneuvotteluihin, kuin antaa ohjeita tai neuvotella ajankohtaisista ongelmista. Hän vakuutti Abbasille, että kahden valtion periaate on ainoa esitys markkinoilla, mikä edellyttää Israelin tunnustamista juutalaiseksi, aiemmin tehtyjen sopimusten hyväksymistä sekä luopumista väkivallasta. Tämä lienee varoituksena Hamasin ja Fatahin yhteis-hallitukselle, jonka muodostamisesta nuo järjestöt neuvottelevat keskenään. http://www.jpost.com/Middle-East/Meetin ... ael-351756
· Times of Israel julkisti kertomuksen Kastellin lähihistoriasta. Tämä pieni linnoitus 10 km:n päässä Jerusalemista Tel Avivin suuntaan on ollut aina tärkeä sotilaallinen kohde, sillä sieltä on laaja näköala ympäristöönsä. Israelin itsenäisyyssodan aikana se hallitsi Jerusalemiin johtavaa maantietä, jota pitkin yritettiin hoitaa Jerusalemin juutalaisten huolto lähes itsemurhatoimilla. Tien varteen on kunnostettu kymmeniä autonromuja todisteiksi juutalaisten pyrkiessä osittain panssaroiduilla autoillaan saamaan huoltoautot arabipiirityksen läpi. Burmatien kunnostaminen muinaiseen roomalaisten tien pohjalle helpotti Jerusalemin huoltamista ja vaikutti sen pysymiseen juutalaisten käsissä. http://www.timesofisrael.com/the-kastel ... ly-broken/
· Kreikkalais-ortodoksinen kirkko Pyhässä maassa erotti pappinsa isä Gabriel Naddafin, joka aktiivisesti pyrki saamaan arabikristittyjä palvelemaan IDF:n joukoissa, mitä Israelin arabit laajalti vastustavat. Heitä palvelee satakunta miestä IDF:n joukoissa. Kirkon lausunnossa sanotaan, että isä Naddafia varoitettiin sekaantumasta IDF:n asioihin ja keskittymään papillisiin tehtäviinsä. Tämä on tietenkin siisti tapa kertoa asia kansalle, mutta Israelin kansalaisina heidän velvollisuutensa on osallistua maan puolustamiseen omalla panoksellaan, mitä Naddaf yritti selventää kirkolleen. Suurin syy lienee kuitenkin muslimien uhkaukset ja pelko vastatoimista. Israel lähetti palvelukseen astumiskehotuksen arabikristityille, mutta ei muille arabeille, vaikka heitäkin palvelee pieni joukko armeijassa. Asevelvollisuus ei ole pakollinen 130 000:lle Israelin arabikristitylle. Maan 1.3 miljoonaa arabimuslimia eivät osallistu maan puolustamiseen. http://www.timesofisrael.com/orthodox-a ... f-service/


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Toukokuu
ViestiLähetetty: 12.05.2014 07:29 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Sunday, May 11, 2014
SUNNUNTAI 11.05.14

SUNNUNTAI 11.05.14
1. LÄMPÖMITTARI näytti aamulla puoli seitsemän aikaan ihan mukavan tuntuiset 16 astetta, vaikka se tuntuikin viileältä. Lämpötila noussee päivän mittaan selvästi yli 20 astetta taivaan ollessa puolipilvinen tänään kuten koko alkuviikon ajan, lämpötilan notkahtaessa kolmen asteen verran tiistaipäivään mennessä, mutta aloittaen uuden nousun keskiviikkona, jolloin ennustetaan 22 asteen lämpötilaa. Kevät keikkuen tuleepi, kuten viisussa todetaan, mutta tullee kuitenkin taka-askeleista huolimatta. Lämpötilat tänään: Jerusalem 15 -21; Tiberias 16 -29; Suolameri 21 -33; Eilat 20 -32 +C-astetta. Eilatiin luvataan aurinkoista säätä koko ennusteajaksi, muualla puolipilvistä alkuviikoksi.
Kuukauden alkupuolella ilmoitettiin virallisesti johtoveden saastuneisuudesta Jerusalemin muutamissa lähiöissä, mutta pian sen jälkeen vakuutettiin, että johtovesi on turvallista myös juotavaksi muissa paitsi Abu Torin lähiössä. ”Näin on päätetty ja näin tapahtuu”, sanoi farao.
Tänä vuodenpäivänä v. 1945 kaksi japanilaista kamikaze-lentäjää ajoivat koneensa suoraan USS Bunker Hill lentotukialukseen vaurioittaen sitä pahoin. - Ranskan Lyonissa paikallisen SS:n johtajaa Klaus Barbieta, kutsumanimeltä Lyonin teurastaja, vastaan aloitettiin oikeudenkäynti vuonna 1987 toisen maailmansodan aikana tekemistään rikoksista.
2. SELVÄSTI huolestuneen näköinen pääministeri Benyamin Netanyahu lensi viime yön aikana viikon pituiselle vierailulle Japaniin, vaikka on vaikea sanoa, koska uutista seuraava valokuva oli otettu. Hänen mukanaan ovat tavanomaisten liikemiesten ja journalistien ohella Sara-vaimo ja pojat Yair ja Avner.
NETANYAHU tapaa Japanissa Japanin keisarin Akihiton, pääministeri Shinzo Aben sekä hallituksen vaikutusvaltaisia ministereitä ja liikemiehiä. Pääministeri vierailun aikana tultaneen käsittelemään kovin teknisen tuntuisia kysymyksiä, cypber-teknologia, veden kulutuksen säästöohjelmat, vaihtoehtoinen energia, bioteknologia muiden muassa, kuten pääministerin kanslia ilmoitti. Kysymys lienee myös kaupankäynnin lisäämisestä, mikä on kovin vaatimaton ja tuontivoittoinen Israelille, huomioiden maitten teknisen osaamisen. http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... for-japan/
Times of Israel arvioi toisessa Netanyahun Japanin matkaa käsittelevässä artikkelissaan, että Iranin kysymys ja nimenomaan meneillään olevat keskustelut islamilaisen tasavallan ydin-suunnitelmaa koskevat keskustelut Viinissä leijuvat synkän pilven tavoin tapaamisten yllä. Japani lienee ainoa maa maailmassa, jolla on omakohtaisen katkerat muistot ydinaseen aiheuttamista totaalisista tuhoista sekä kaupunkiyhteisöille että asukkaille. Netanyahu arvioidaan painostavan Japanin pääministeri Abea tukemaan Israelin näkemystä Iranin oletetusta päämäärästä ydinpommin rakentamiseksi maailman kuuden vahvimman valtion ja Iranin aloittaessa lopulliset neuvottelut sopimusasiakirjan laatimiseksi ennen heinäkuun 20. päivän määräaikaa puoli vuotta kestäneiden neuvottelujen päätteeksi.
Israelin johtajien näkemyksen mukaan P5+1 maata ovat alkaneet hyväksyä Iranin oikeuden uraanin rikastamiseen ehdolla, että sitä seurataan tarkoin länsimaiden asentamien uusien entistä tarkempien valvontalaitteiden avulla. He kuitenkin varoittavat Netanyahun tavoin, ettei Iranin hyvään tahtoon voi koskaan luottaa, sillä vuodesta toiseen kestäneiden neuvottelujen aikana Iranin johto on ”lupaa ja kiellä” taktiikkaa käyttäen pystynyt hämäämään tarkkailijoita jatkaen samaan aikaan ydinteollisuutensa laajentamista ja sen siirtämistä maanalaisiin laitoksiin valvonnan vaikeuttamiseksi.
P5+1 maiden ja Iranin väliset neuvottelut jatkuvat tiistaista alkaen Viinissä.
Netanyahu tullee todistamaan Abelle hänen vankkumattoman näkemyksensä, että vain täydellinen sulku Iranin ydinteollisuudelle estää sitä saamasta ydinasetta. Siksi hän vaatii sanktioitten jatkamista tai koventamista, ei niiden purkamista. Japanin ongelmana on sen riippuvuus Iranin öljystä Kiinan, Etelä Korean ja Intian tavoin, mitä ne ovat pyrkineet korvaamaan tuonnista Saudi Arabiasta ja Persianlahden öljymaista, mutta kysymys on varsin monitahoinen ja vaatii hintajärjestelyjä, mitkä nostavat öljyn hintaa.
ISRAEL ja Japani löytänevät yhteisen näkemyksen cyber-teknologian ja sotilasteollisuuden aloilla, joilla Israelilla on tarjottavana maailman johtavan maan osaamista. http://www.timesofisrael.com/iran-looms ... -to-japan/
3. USA:n presidentti Barack Hussein Obaman, eli BHO:n kuten häntä USA:ssa kutsutaan, turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Susan Rice pyrki Israelin kaksi päivää kestäneen virallisen vierailunsa aikana vakuuttamaan, että USA jatkaa Israelin tukemista omista talousvaikeuksistaan huolimatta. Hän totesi, että jokainen Israeliin sijoitettu dollari edistää USA:n omaa puolustusta.
RICE vakuutti pääministerille tavatessaan hänet, että USA tulee huolehtimaan siitä, ettei Iran saa koskaan rakennettua ydinasetta. ”USA:n delegaatio vakuutti uudelleen sitoumuksemme estää Irania saamasta ydinasetta”, sanotaan Valkoisen Talon lausunnossa Ricen tavattua pääministeri Netanyahun ja muita korkeita virkailijoita. Siinä todettiin USA:n delegaation käyneen syvällisiä keskusteluja kaikista Irania koskevista kysymyksistä vakuuttaen jatkavansa läheistä yhteistoimintaa niiden suhteen, kuten myös muista Lähi-Itää koskevista kysymyksistä. Rice ei puuttunut Israelin ja PA/PLO:n välisiin neuvotteluihin, jotka käytännössä keskeytyivät 29.huhtikuuta ilman sopimusta jatkosta.
NETANYAHU keskeytti neuvottelut PA/PLO:n kanssa täydellisesti Fatahin allekirjoittaessa sovintosopimuksen Hamasin kanssa. PA:n korkea virkailija Nabil Shaat totesi Israelin vasemmistolaisen Meretzin tilaisuudessa: ”Netanyahu on nyt ”catch 22” tilanteessa. Ennen sovintoa Hamasin kanssa Netanyahu sanoi, ettei Fatah pysty valvomaan Hamasia eikä siten voi edustaa koko palestiinalaista kansaa. Nyt sovinnon jälkeen pääministeri syyttää, että me teimme sopimuksen terrorijärjestön kanssa, jonka kanssa hän ei koskaan neuvottele”. Valkoisen Taloin lähettiläs Susan Rice tapasi Abbasin Ramallahissa torstaina iltapäivällä, mutta heidän keskusteluistaan ei ole annettu mitään tietoja. http://www.timesofisrael.com/rice-reass ... ambitions/
4. HAMASIN puhemies Fawzi Farhoum ilmaisi lauantaina pettymyksensä Obaman lähettilään Susan Ricen vierailun tuloksista Ramallahissa, jossa hän tapasi PA:n puheenjohtajan Abbasin. Farhoun vakuutti, ettei Hamas tule koskaan tunnustamaan Israelia, vähiten juutalaisena. Hän hyökkäsi rajusti Ricen Ramallahissa esittämiä kommentteja vastaan, joissa Rice selitti, että PA:n hallituksen tulee ilman epäilyä ja taka-ajatuksia sanoutua irti väkivallasta, tunnustaa Israelin valtio ja hyväksyä kaikki osapuolten välillä tehdyt sopimukset ja sitoumukset.
BARHOUN syytti, että Rice sekaantui räikeästi palestiinalaisten sisäisiin asioihin. Hän syytti edelleen amerikkalaisten suosivan Israelin miehityksen jatkumista ja totesi, että he yrittävät häiritä Fatahin ja Hamasia välille allekirjoitettua sovintosopimusta ja mitätöidä kansallisen yhtenäisyyden syntymistä. Hän totesi, että sopimus lopetti neuvottelut Israelin ja palestiinalaisten välillä ja aloitti aseellisen vastarinnan (resistance). Hän vakuutti Hamasin
hallitsevan tulevaa väliaikaista hallitusta sekä jatkavan Gazan alueen valvontaa kuten myös Juudean ja Samarian valvontaa vaalien jälkeen.
HAMASIN virkailija Khalil al-Hayya kutsui sovintosopimusta positiiviseksi, koska se lopettaa pienen erillisryhmän hallinnon Juudeassa ja Samariassa ja palauttaa kysymyksen kansallisen yhtenäisyyden tasolle. Hamasin edustajat ovat täysin varmoja voitostaan myös vaaleissa. Hamas voitti 2006 vaalit, ja sen jälkeen muodostettu Ismail Haniyehin hallitus on laillisesti valittu ja PLC:n hyväksymä, mitä Abbasin nimittämä Ramallahin hallitus ei ole.
Egyptin entinen ulkoministeri Amr Moussa kehotti Hamasia ottamaan kukkasen kauniisiin kämmeniinsä ja tunnustamaan Israelin valtion ja hyväksymään kvartetin vaatimukset. Hän katsoo, että arabiliiton hyväksymä esitys on oikea tie, minkä Hamasin tulee tunnustaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 28bt0NsNDQ
5. UUTISOTSIKOITA
· Israel Kotimme puheenjohtaja, ministeri Naftali Bennett uskoo, että Knessetin valiokunta hyväksyy lakiesityksen, jolla terroristit tuomitaan elinkautiseen ilman armahduksen mahdollisuutta. Nykyisen lain mukaan presidentti on ”armahtanut” hallituksen esittämät elinkautiseen vankeusrangaistukseen tuomitut terroristit ”hyväntahdon eleinä” Abbasilla tai hänen asemansa vahvistamiseksi, mikä pahoin häiritsee Israelin asemaa oikeusvaltiona ja jota kansa vastustaa äänekkäästi. Kerryn sponsoroiman 9 kuukautta kestäneen neuvottelukierroksen saamiseksi alkuun ja Abbasin suostumiseksi pöydän ääreen, Netanyahu suostui 104 terroristin vapauttamiseen, mistä kolme ensimmäistä 26 terroristin erää ehdittiin toteuttaa ennen neuvottelujen katkeamista PA/PLO:n laatiman taktiikan mukaisesti. http://www.jpost.com/National-News/Benn ... day-351873
· Knessetin kesäkausi alkaa huomenna maanantaina. Kiireisiä kysymyksiä ovat presidentin valinta sekä ulko- ja puolustusvaliokunnan puheenjohtajan valinta. Presidentti Peresin kausi päättyy 27. heinäkuuta, mitä ennen uusi presidentti on valittava. Ilmoitus valinnasta on tehtävä 21 vuorokautta ennen vaalia, jonka suorittavat Knessetin jäsenet. On tehty esityksiä, että vaalit pidettäisiin kansan-äänestyksenä, tai siirryttäisiin USA:n mallin mukaiseen presidentin johtamaan hallitus-muotoon, mutta ne eivät ole saaneet kannatusta. Presidentin asema Israelissa on seremoniallinen, hän julistaa uudet vaalit ja ottaa vastaan uudet lähettiläät, mutta muuten hänen asemansa on esiintyä kansan isähahmona ilman oikeutta puuttua politiikkaan, mitä tuskin yksikään presidentti on noudattanut. Knessetin puhemies Yuli Edelstein ilmoittanee huomenna vaalin ajankohdan. Netanyahu olisi halunnut siirtää presidentin valintaa Edelsteinin toimiessa väli-aikaisena presidenttinä. Ehdokkaat ovat: Reuven Rivlin (Likud), Binyamin Ben-Eliezer (Labour), Meir Sheetrit (Hatnua), Dalia Itzik (Labour), Nobelvoittaja Dan Shetchman (sitoutumaton), Dalia Dorner ja vihreä liikemies Yosef Abramowitz, sekä tri Yehuda Favid muutamien muiden mukana, jotka vielä harkitsevat.
· KNESSETIN ulko- ja puolustusvaliokunnan puheenjohtajaa ei ole valittu puoleen vuoteen, minkä johdosta korkein oikeus antoi kehotuksen ilmoittaa uusi puheen-johtaja kesäkuun 8:en päivään mennessä. Syy lienee siinä, ettei Netanyhau ole löytänyt mieluisaa ehdokasta, ja haluaa siksi siirtää valintaa. http://www.jpost.com/National-News/Knes ... man-351866
· IDF:n rahaongelmat pakottivat peruuttamaan suuret kotirintaman harjoitukset loppuvuodesta. USA:n puolustusministeri Chuck Hagel vierailee Lähi-Idän vierailunsa aikana Israelissa, jolloin tähän ongelmaan puututtaneen tämän viikon aikana. Tärkein kysymys on tietenkin, mitä tehdä Iranin kanssa. Ehud Barak arvioi, että USA:n voisi yhden yön aikana poistaa Iranin ongelman päiväjärjestyksestä, mutta Obama inhoaa aloittaa uutta sotaa. Israelin kapasiteetilla tehdyt iskut siirtäisivät ongelmaa, mutta eivät poistaisi sitä. http://www.jpost.com/Middle-East/Hagel- ... eek-351816


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Toukokuu
ViestiLähetetty: 12.05.2014 16:15 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Monday, May 12, 2014
MAANANTAI 12.05.14

MAANANTAI 12.05.14
1. ILMA tuntui aamulla melkoisen viileältä, vaikka lämpöä oli mittarissa ennusteen lupaamat 13 astetta. Päivälämpö sen sijaan noussee 20 asteen tienoille taivaan pysytellessä puolittain pilvien peitossa, kuten seuraavina päivinäkin. Lämpötila alkaa huomisesta alkaen noista hiljalleen asteen tai pari päivässä. Keskiviikosta alkaen tahti muuttuu kiireisemmäksi siten, että torstaina saavutetaan 27 asteen päivälämpö. Lämpötilat tänään: Jerusalem 13 -20; Tiberias 18 -28; Suolameri 22 -31; Eilat 20 -30 +C-astetta, taivas on pilvetön lähipäivinä.
Tänä viikonpäivänä 1918 syntynyt Julius Rosenberg tuomittiin kuolemaan miehensä Ethelin kanssa vakoiluun syyllistyneinä. Heidät teloitettiin kesäkuun 19. päivänä 1953. He olivat ensimmäiset USA:ssa teloitetut siviilit oikeuden päätöksellä, jota jälkeenpäin on pidetty ristiriitaisena, sillä monille vakoilijoille annettiin korkeintaan 15 vuoden tuomiot. Jonathan Pollard tuomittiin elinkautiseen vakoiluun syyllistyneenä ilman armahdusta 1985, eivätkä USA:n presidentit ole halunneet vapauttaa Israelin kansalaisuuden saanutta vankiaan.
2. IRANIN ylin kaitsija Ali Khamenei otti kovan kannan ennen Viinissä jatkuvia P5+1 maiden ja Iranin välisiä neuvotteluja. Ylin kaitsija sanoi tutustuessaan sunnuntaina ilmailualan näyttelyyn Teheranissa, että on luonnotonta ja typerää kuvitella Iranin rajoittavan omaa aseteollisuuttaan samaan aikaan, kun sitä uhataan hyökkäyksillä. Näyttelyssä esitellään maasta maahan ohjuksia, miehittämättömiä lentokoneita ja muita aseteollisuuden tuotteita.
IRANIN ballististen ohjusten suunnittelu ja tuotanto on noussut tärkeälle paikalle läntisten voimavaltioitten Iranille esittämissä vaatimuksissa, koska niitä voidaan käyttää ydinaseitten kuljettamiseksi toisia maita vastaan. Iran vakuuttaa, että sen ydinsuunnitelmaan ei kuulu ydinaseen kehittäminen, vaan sen päämääränä on pelkästään sähkön tuottaminen. USA:n omaksuman kannan mukaan YK:n turvallisuusneuvoston Irania koskeva päätöslauselma kieltää ballististen ohjusten kehittämisen, joita voidaan käyttää ydinaseen kuljettamiseen.
Puolivirallisen iranilaisen FARS-uutistoimiston mukaan Khamenei tutustui sunnuntaina Iranin vallankumouskaartin (IRGC) ilmailualan joukkojen järjestämään näyttelyyn. Hän sanoi lausunnossaan, että IRGC:n ilmailualan joukkojen tulee nopeuttaa toimintaansa eikä tyytyä tähänastisiin saavutuksiin. ”Kysymys on yhteisestä velvollisuudesta ja kaikkien sotilas-upseerien tulee kanavoida ponnistelunsa tälle polulle, ja myös hallituksen tulisi nähdä tämä yhdeksi keskeisistä tehtävistä”.
Näyttelyssä oli esillä Iranin v. 2011 alas ampuma tai ohjaama kehittynyt drone (miehittämätön kone) sekä Iranin sen pohjalta rakentama versio. Raportin mukaan IRGC:n asiantuntijat esittelivät Khameneille viimeistä kehitystä projektin suhteen. Hän sanoi, ettei Iran tule luopumaan oikeudestaan ydintekniikan kehittämiseksi, mutta lupasi, että Iran tulee toimimaan uskottavasti ilman peittelyä tiistaina Viinissä jatkuvissa neuvotteluissa. Neuvottelujen muodollinen takaraja umpeutuu heinäkuussa 2014 - tosin optiolla niiden jatkamiseksi, mikä se katsotaan asialliseksi. Lopullisella sopimuksella P5+1 maiden ja Iranin välillä poistettaisiin kaikki Iranin vastaiset kansainväliset sanktiot ja muut rajoitukset. Presidentti Hassan Rouhanin valvomat ja ulkoministerin Zarifin johtamat neuvottelut eivät tyydytä kovan linjan kannattajia, jotka valittavat, että länsimaat saavat liikaa etuja. http://www.timesofisrael.com/defiant-ir ... xhibition/
3. ISRAEL on huolellisesti pyrkinyt pysyttelemään Syyrian taistelujen ulkopuolella, vaikka onkin sallinut haavoittuneiden sekä siviilien että sotilaitten päästä Israelin puolelle saamaan hoitoa. Heidän määränsä lienee satoja, vaikka virallisia lukuja on vaikea saada. Tämä neutraali asenne voi kuitenkin muuttua, mikäli osoittautuu, että ääri-islamilainen Al-Nusra saa haltuunsa Israelin pohjoisrajan tuntumassa sijaitsevia alueita. IDF julisti äskettäin Syyrian rajan pinnassa olevat alueet sotilaallisiksi alueiksi, jonne siviilejä ei päästetä.
SYYRIAN Vapaan Armeijan (FSA) tiedottaja Abu Omar al-Hourani kertoi The Times lehden journalistille sunnuntaina, että FSA, jota lännessä pidetään maltillisena, on menettämässä alueita Duraan provinssissa AL-Nusran joukoille. Nämä järjestöt ovat yhdessä miehittäneet kaupungin ympärillä olevia kyliä, mutta Hourani sanoo, että AL-Nusra voi saada yhteisesti miehitetyt alueet kokonaan valvontaansa. Hän valitti, ettei FSA:n joukoilla ole aseita ja että sen miehiä siirtyy AL-Nusran joukkoihin, joille maksetaan parempaa palkkaa ja joilla on paremmat aseet, myös it- ja pst-aseita, joiden alkuperää he eivät tiedä. Rouhani arvioi, että AL-Nusra Front taistelijoista Daraan ympäristössä 80 % on Syyriasta, 20 ulkomaalaisia.
Hourani kertoo, että AL-Nusra saa runsaasti varoja, joita FSA:lta puuttuu. FSA:n tavoitteena on vapaa demokraattinen Syyria, kun AL-Nusra haluaa islamilaisen tasavallan, joka valvoo kaikkea. ”He eivät usko pluralismiin, vallan jakoon kansanryhmien kesken, mutta Al-Nusra ei ole yhtä äärimmäinen mielipiteissään kuin AL-Qaidan valvomat joukot, joiden edustaja on Islamilainen valtio Irakissa ja Levantissa (ISIL). AL-Nusran joukot miehittävät kyliä kuten Taybeh, AL-Jeeza ja AL-Musairah Daraan ympäristössä. Sillä on Daraan kaupungin ympäristössä 30 tukikohtaa, mutta FSA:n joukot pitävät hallussaan Daraan kaupunkia ja sen länsipuolen kyliä. Al-Nusran joukot ovat saaneet 23 mm:n it-aseita, venäläisiä Grad-ohjuksia ja SA-7 maasta ilmaan ohjuksia sekä vallanneet muutamia tankkeja Syyrian armeijalta. Syyrian raja Irakiin on avoin, ja sen kautta toimitetaan aseita ja miehistöä.
HOURANIN mukaan AL-Nusralla on sotilasoperaatioiden ohella siviiliprojekteja, kuten viemäritöitä, teiden päällystämistä ja haavoittuneiden pelastuspalvelua, joiden avulla se pyrkii saamaan kansan kannatusta. FSA on vaatinut toistamiseen länsimaita toimittamaan sille uudenaikaisia aseita, mutta ne pelkäävät aseiden voivan joutua islamistien käsiin. Hän kertoo, että kuukausi sitten lähettiin 600 TOW pst.-ohjusta Idlibin ja Aleppon rintamalle, mutta mitään niistä ei saatu Daraan. Muutamia konekiväärejä ja tarkka-ammunta kiväärejä kiinalaisvalmisteisten HJ-8 pst-ohjusten ohella, eikä juuri muuta, ja sekin on tyrehtynyt. Syyrian armeijan sotilaat myyvät mitä vain sopivasta hinnasta.
Toukokuussa AL-Nusra sieppasi FSA:n Daraan alueen komentajan eversti Ahmed al-Nimehin ja 5 muuta FSA:n komentajaa, mikä nosti järjestöjen välistä jännitystä. FSA vaatii heidän vapauttamistaan suhteiden normalisoimiseksi. Hourani sanoo, että Israelin antama lääkintäapu Syyriassa haavoittuneille on kasvattanut sen suosiota kansan parissa. http://www.timesofisrael.com/jihadists- ... ter-warns/
4. UUTISOTSIKOITA
· Iran esitteli äskeisessä ilmailualan näyttelyssä v. 2011 saamansa ”Obaman lahjan”, US Lockheed Martin sentinel RQ-170 UAV-koneen sekä siitä kehittämänsä oman versionsa, joka suorittaa koelentoja piakkoin. IDF piti äskettäin ilmasotaharjoituksia, joissa sanottiin harjoiteltavan puolustusta UAV-koneita, myös tuntemattomia versioita, vastaan. Ei ole varmaa, liittyvätkö nämä toisiinsa. Sentinel-koneen omaisuuksiin kuuluu se, että se on päällystetty materiaalilla, joka hylkii tutkaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 3B2UENsNDQ
· Ukrainan Donetzkin maakunnassa pidetyn kansanäänestyksen tulosten mukaan 90 %.n enemmistö haluaa itsemääräämisoikeutta. Länsimaat ilmoittavat hylkäävänsä kansanäänestyksen tulokset. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 3B4akNsNDQ
· Autoilijoita uhkaa uusi vaarallinen ase, jota on jo käytetty Israelin maantiellä. Israelilainen autoilija ajoi lähellä Ofraa valtatietä no 60 pitkin. Arabikuljettaja ajoi hänen vierelleen ja ampui häntä kohti usean sekunnin kestävän lasersuihkun saadakseen hänet sokeutettua ja menettämään autonsa hallinnan. Autoilija kertoi vaivoin pystyneensä hallitsemaan ajokkinsa. Tämäkö lienee arabien uusi Israelin vastainen ase terroristien käyttöön? Syyskuussa 2011 arabit heittivät suuren kiven Asher Palmerin auton tuulilasiin, minkä johdosta hän ajoi ulos tieltä, auton kääntyessä ympäri. Hän ja hänen 2 päivää vaille vuoden vanha poikansa saivat surmansa siinä terrori-iskussa Hebronin lähellä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 3B5L0NsNDQ
· Presidentti Shimon Peres matkusti Osloon verestämään mieluisia muistojaan OSLO I:n ajoilta, muistelleen kaiholla niitä unelmia, jotka eivät toteutuneet. Hän ei näytä tuntevan ainakaan omantunnon tuskia siitä, että sen seurauksena Arafatin Libanonin sodissa karaistuneet tuhannet pyssymiehet päästettiin Israeliin, mikä johti lähes 1500 israelilaisen kuolemaan ja kymmenien tuhansien haavoittumiseen. Peres syytti Netanyahua, että vaatiessaan presidentin valinnan siirtoa pääministeri pyrkii itse-valtiaan asemaan Israelissa. Toiseksi Peres moittii Netanyahu presidentin oikeuksien kaventamista entisestään, vaikka ne jo nyt ovat vain seremonialliset. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ael-351968
· Ukrainan itäosan juutalaisia huolestuttaa anarkistinen tilanne alueella, mutta he vakuuttavat, ettei siihen liity antisemitismiä eikä Israelin vastaisuutta. http://www.jpost.com/Jewish-World/Jewis ... ism-351949
· Israel liittyi niiden useiden valtioitten joukkoon, jotka tarjoavat apuaan Boko Haram terrorijärjestön 22.04. sieppaamien koulutyttöjen löytämiseksi, sekä taistelemiseksi terrori-järjestöjä vastaan Nigeriassa. Koulutytöistä 223 on edelleen kateissa, ja Boko Haramin tiedottaja ilmoitti, että tytöt myydään Allahin antamien ohjeiden mukaan. On merkittävää, ettei Obama halunnut lisätä Boko Haramia terrorijärjestöjen listalle. Nigerian presidentti Goodluck Jonathan kertoi puhelinkeskustelun aikana pääministeri Netanyahun kanssa hyväksyvänsä Israelin tarjouksen. Nigeria on siitä esimerkillinen maa, että se avustaa pyhiinvaeltajien, sekä muslimien että kristittyjen, matkaa Israeliin. http://www.timesofisrael.com/israel-joi ... hoolgirls/
· PA:n virallisessa uutislehdessä julkistettiin äskettäin pilapiirros, jossa näytetään, miten palestiinalaisten sovintosopimus kuristaa – ilmeisesti Libermanin päällä varustetun - käärmeen. PMW käänsi ja julkisti piirroksen sunnuntaina. http://www.timesofisrael.com/in-pa-cart ... eli-snake/
· Shin Bet paljasti Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivän arabin Rahmanin yhdessä toisen vangin kanssa v. 2012 laatiman suunnitelman IDF:n sotilaan sieppaamiseksi, jonka avulla olisi voitu kiristää hänen vapauttamisensa. Poliisi nosti syytteen terrorisolun johtajaa Abdel Rahman Othmania ja hänen perheensä viittä jäsentä vastaan Samarian sotilas-oikeudessa sunnuntaina. Solulla on tunnollaan muitakin rötöksiä, myös Tomer Hazanin murha. http://www.timesofisrael.com/shin-bet-f ... i-soldier/


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 26 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia