kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 17.12.2018 16:02

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 26 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Israel Update / Elokuu
ViestiLähetetty: 01.08.2014 18:22 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
    Kuva

Friday, August 01, 2014
PERJANTAI 01.08.14

PERJANTAI 01.08.14
1. TÄNÄÄN elokuun ensimmäisenä päivänä alkaa USA:n ja YK:n yhteisen ilmoituksen mukaan 72 tuntia kestävä humanitäärinen tulitauko Israelin ja Hamasin välisissä taisteluissa, joista on käytetty nimitystä operaatio Protective Edge, mutta jota IDF mieluummin nyt kutsuu sodaksi, mikä muuttaa myös siihen sovellettavat kansainväliset sopimukset mm. korvausten maksamiseksi. Taisteluja on käyty kahdeksas heinäkuuta lähtien ja IDF:n maajoukot tunkeutuivat Gazan maaperälle 17. heinäkuuta. IDF otaksuma nopea ja siisti rakettitulen lopettaminen Gazasta Israelin siviilikohteisiin ei ole edistynyt toivotulla tavalla, sillä vasta mentyään paikan päälle IDF:n sodanjohto ja maan hallitus kauhukseen havaitsivat Hamasin todelliset suunnitelmat, joissa rakettituli on vain varsinaisen operaation valmistelemista.
ISRAELIN sodanjohto ja hallitus ovat olleet tietoisia Gazasta Israeliin kaivetuista tunneleista ainakin Gilad Shalitin sieppaamisesta lähtien, ja valtiontarkastajan raportti v. 2007 varoitti niistä, mutta mitään oleellista uutta niiden suhteen ei ole tehty. Armeijan löytämät 32 tunnelia ja aukkoa Gazassa pakottivat muuttamaan kiireellisyysjärjestystä, sillä sodanjohto havaitsi, että Gazassa löydetty tunneliverkosto oli monin verroin monimutkaisempi ja teknisesti kehittyneempi, kuin mitä he olivat pystyneet kuvittelemaankaan. Useat näistä tunneleista päättyivät Israelin puolelle turvallisuusaitaa, lähelle juutalaisasutuksia ja jotkut jopa niiden keskelle asuntotilojen lattian alle. Monet juutalaisasukkaat ovat vuosien kuluessa valittaneet kuulevansa outoja ääniä, mitä on hoidettu lääkärien toimesta hermosto-sairauksina, mutta joiden nyt katsotaan olleen syvällä maan sisällä suoritettuja kaivaus-ääniä. Gazan arabit käyttivät kaivauksissa sähköisiä ja magneettisia poria edeten 4 -6 metriä päivässä maan laadusta riippuen. Tunnelit vahvistettiin esivalmisteisilla betonilaatoilla, katto usein kaarevilla laatoilla. Niihin asennettiin sähkö- ja puhelinjohdot, ehkä myös tuuletusaukkoja.
TUNNELEITÄ käytetään Siinain rajalla pääasiassa tavaroiden, eläinten ja ihmisten salakuljetuksiin Siinailta Gazaan ja päinvastoin. Kaupunkien ja julkisten rakennusten alle kaivetut tunnelien labyrintit on tarkoitettu elintarvikkeiden, aseiden, ammusten ja räjähteiden sekä rakettien varastoiksi, mutta myös turvattuun liikkumiseen paikasta toiseen kriisitilanteissa sekä hyökkäyksiin aavistamatonta vihollista vastaan. Hamas oli vuosikaudet valmistautunut pitkään sotaan Israelia vastaan, jota käytäisiin suurelta osin maan alta. Hamasin komento- ja valvontakeskukset on myös sijoitettu maan alaisiin bunkkereihin, joiden olinpaikka on harvojen ja luotettujen tiedossa.
Israeliin jopa lähes pari km johtavat tunnelit on tarkoitettu hyökkäyksiin Israelin siviilikohteita vastaan joko panttivankien sieppaamiseksi tai iskuksi määrättyä kohdetta vastaan. Israelin puolelle päättyvien tunnelien suuri määrä, jota ei vielä täysin tiedetä, vihjaa suunnitelmaan satojen tai tuhansien pyssymiesten samanaikaiseen hyökkäykseen Israelin siviilikohteisiin suuren ihmisjoukon surmaamiseksi ja yhteisöjen ottamiseksi Hamasin hallintaan, joita voitaisiin käyttää vaatimusten esittämiseksi neuvotteluissa. IDF:n olisi vaikea käyttää asevoimaansa niiden vapauttamiseen. Tämä lienee ollut suurin syy siihen, miksi IDF ei suoralla maajoukkojen ja panssarien hyökkäyksellä jakanut Gazan kaistaa kahteen tai useampaan osaan keskittyen sitten rakettien ja niiden laukaisualusten tuhoamiseen. Raketit eivät sittenkään olleet suurin uhka Israelille; tunnelit olivat sitä. Suurhyökkäys Israeliin oli tarkoitus toteuttaa juutalaisen uudenvuoden päivänä.
2. Aiempiin tulitaukosopimusten rikkomiseen perustuen tarkkailijat epäilevät tämänkään 3 vuorokautta kestävän tulitauon pitämiseen. Hamas kiihdytti rakettiensa laukomista perjantaiaamun aikana, ja viimeiset raketit havaittiin Ashdodin yllä muutama minuutti ennen tulitauon alkamista. Iron Dome eliminoi niistä kuusi, kolme muuta putosivat aukeille alueille. Hamasin TV-asema raportoi, että IDF:n tykistö ampui viimeiset ammukset muutama minuutti kahdensan jälkeen ja IAF iski kohteisiin Siinain rajalla Philadelphia-käytävällä, mikä voi olla sotapropagandaa. Muuten tulitauko näyttää pitävän ennen yhdeksää aamulla.
Aiemmin perjantaiaamuna sireenit soivat Shaar HaNegevin sekä Beersheban ja Ofakimin alueilla, vähän myöhemmin Gan Yavnessa ja toistuvasti Ashdodissa, jossa Iron Dome tuhosi kaksi rakettia. Hamasin todetaan useimmiten ampuvan rakettinsa 11. 00 aamulla, kuuden ja seitsemän välillä illalla sekä myöhemmin 21.00 aikaan lasten jo ollessa vuoteissaan. Ynetnews.com raportoi, että IAF:n koneet iskivät Khan Younisiin surmaten kuusi siviiliä.
Torstai-iltana Gazan alueelta ammuttiin kranaatti ja rakettisalvo Israelin puolelle, joka surmasi viisi IDF:n sotilasta nostaen sen uhrilukuja, joka on nyt 61 kaatunutta. 19 muuta sotilasta on haavoittunut 24 tunnin kuluessa.
USA:n ulkoministeri John Kerry sanoi 72 tunnin tulitaukosopimuksen julkistamistilaisuudessa seisoessaan YK:n pääsihteeri ki-Moonin rinnalla, ettei tässä ole aihetta juhlimiseen eikä ilakoimiseen eikä mihinkään muuhun kuin päättäväisyyteen ja keskittymiseen jokaisen yrittäessä löytää tietä tästä eteenpäin. ”Tämä on hengähdystauko. Tämä on mahdollisuuden hetki, ei loppu eikä ratkaisu. Se antaa mahdollisuuden ratkaisun löytämiseen”. http://www.timesofisrael.com/day-25-us- ... s-charges/
3. ynetnews.com raportoi, että viimeisen 24 tunnin kuluessa 79 Gazan arabia on menettänyt henkensä taisteluissa IDF:n sotilaitten kanssa kokonaismenetysten ollessa 1 437 torstai-iltaan mennessä. Luvut perustuvat Gazan arabien antamiin tietoihin, joiden todellisuutta ei voida referoida.
IDF:n korkea upseeri toteaa, että Hamas oli kuukausien ajan valmistautunut kesäsotaa varten, mikä vihjaa, että se provosoi Israelin armeijaa vastatoimiin. Aikataulua ehkä joudutti kolmen juutalais-nuoren sieppaus ja murha sekä arabipojan murhapoltto, ellei juutalaispoikien sieppaus kuulunut Hamasin sotasuunnitelmaan. Juutalaisnuorten sieppauksen ja murhan tekijöitä ei ole saatu kiinni. Hamas menetti kuitenkin sen seurauksena satoja jäseniään pidätysselleihin ja lukuisia laitoksia ja järjestöjä suljettiin, mikä tuntuvasti heikensi Hamasin vaikutusta ja valtaa Länsirannalla IDF:n suorittamien tehostettujen etsintöjen ja ratsioitten vuoksi.
Hamasin terveyspalvelujen tiedottaja Ashraf al-Qudra tiedotti, että IAF:n suorittamassa ilmaiskussa sai surmansa 11 saman perheen jäsentä Nusseiratin pakolaisleirissä Gazan keskiosassa. Hän lisäsi, että kolme muuta sai surmansa yön aikana käydyissä taisteluissa, minkä jälkeen Gazan arabien kuolon-uhrien luku on ynetnews.com. laskelman mukaan 1 437.
IDF:n mukaan torstain aikana Gazasta ammuttiin yli 90 rakettia, osa niistä syvälle Israeliin. Niissä haavoittui 8 Israelin kansalaista ja Kiryat Gatissa 1 ulkomainen työntekijä. Myös Tel Aviv oli rakettien suuntauksen kohteena, jossa Iron Dome eliminoi yhden raketin kaupungin yllä. IDF:n korkea upseeri arvioi, että IDF on tuhonnut tunneleista 80 % ja saavuttaa muutamassa päivässä 90 %:n tason. Tulitaukosopimuksen mukaan IDF:n sotilaat saavat jäädä asemiin, joissa ne tauon alkamisen hetkellä olivat. IDF katsoo, että sillä on oikeus jatkaa tunnelien tuhoamista tulitauon aikana. Hamas pyrkii väheksymään IDF:n antamia arvioita, että se olisi pahoin kolhinut Hamasin sotilaallista voimaa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 24,00.html
IDF kertoo INN:n mukaan iskeneensä torstain ja perjantain välisen yön aikana 120:en kohteeseen. Kohteisiin kuuluivat merivoimien iskut rakettien laukaisualustoihin, 2 laskuvarjojääkärien eliminoimaa terroristia, Islamic Jihadin komentokeskus, jossa oli 2 miestä toisen menehtyessä, sekä 2 Givati-prikaarin löytämää tunnelin suuaukkoa. 3 aiemmin löydettyä tunnelia räjäytettiin yön aikana. IDF:n haavoittuneista sotilasta 139 on edelleen sairaalassa, 16 heistä kriittisesti haavoittuneita, 13 keskikertaisesti, loput lievemmin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 9s_PkNsO-o
4. UUTISOTSIKOITA
· USA:n senaatti esti kongressin alahuoneen suunnitelman 225 miljoonan USD hätäapupaketin toimittamiseksi Israelille Iron Dome patteriston toiminnan jatko- ja kehitystoimiin. Republikaanit hämmästelevät Demokraattien vastustusta, sillä tarve on todellinen. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... ael-369699
· Hamas Gazassa on kärsinyt kovia kolhuja ja suostunut 72 tunnin tulitaukoon, mutta se ei ole millään tavoin murskattu eikä antautumassa. Tarkkailijat uskovat, että se nousee tästä entistä vahvempana, ennen kaikkea poliittisesti ulkomailla. Iran lupaa korvata Hamasin menetykset ja tutkii uusia teitä rakettien ja ohjusten toimittamiseksi Gazaan. Hamas neuvottelee Pohjois-Korean kanssa entistä tehokkaampien ja tarkempien rakettien ja ohjusten toimittamisesta Qatarin luvatessa maksaa viulut. Hamasin tilannetta tutkivat katsovat, että Hamas tahallaan antoi maailmalle kuvan itsestään heikkona ja taloudellisesti romahtamaisillaan olevana, joka ei pysty maksamaan virkailijoittensa palkkoja. Tämä näyttää Gazan sotatilanteeseen verrattuna silmänlumeeksi suunnitelluksi propagandaksi.
Pääministeri Netanyahu teki ehkä taktisia virheitä julistaessaan, että IDF vastaa rauhaan rauhalla, ja ettei Israelin tarkoituksena ole miehittää Gazaa eikä kaataa Hamasin valtaa. Israelin suostuminen pitkään tulitaukoon rohkaisee vastustajaa ja antaa sille aikaa koota ja ryhmitellä joukkojaan uudelleen sekä ulkomaisen tuen haalimiseksi. Tarkkailijat ehdottavat jo nyt, että Hamas on saanut diplomaattisen ja PR-voiton Israelista. Tätä tukevat länsimaissa lisääntyneet Israelin vastaiset mielenosoitukset. Etenkin presidentti Obaman ja Netanyahun välien kylmeneminen ennesään heikentää Israelin diplomaattista asemaa. Hamasin vahva mies Khaled Mashaal julisti sopimuksen jälkeen, että se on suuri tappio Israelille. Hamasin päämääränä ei ole rauha juutalaisvaltion kanssa vaan sen tuhoaminen. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... ore-369689
· Kairon johtajat eivät tunnusta Hamasin oikeutta esiintyä itsenäisesti, vaan osana Palestiinan Auktoriteettiä, ja vaativat, että Hamasin tule esiintyä julkisuudessa Fatahin rinnalla, eikä Egypti neuvottele suoraan Hamasin kanssa vaan osana PA:n delegaatiota, jota johtaa Azzam al-Ahmjad. Egypti myös vaatii, että Rafahin terminaalin henkilökunta tulee olla PA:n valvonnassa, eikä Hamasin. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... ypt-369633
· Kymmenen maissa perjantaiaamuna sireenit soivat varoittaen raketin lähestymisestä, minkä johdosta liikenne katkaistiin sen kautta. Israel on toimittanut välttämättömyystavaroita Gazaan sodasta huolimatta, normaalisti n. 275 rekka-autollista päivässä. IDF:n tykistö aloitti kiivaan tulituksen alueille Gazassa, joista raketteja ammuttiin. Kiivaat taistelut alkoivat myös Rafahin kaupungin alueella. Tulitauko on haaretzin ja ynetin mukaan pirstaleina. Rafahissa ilmoitetaan kolmen Gazan arabin menettäneen henkensä. http://www.timesofisrael.com/day-25-us- ... s-charges/
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 20 -32: Tiberias 26 -38; Suolameri 31 -41; Eilat 29 -42 +C-astetta. Aurinkoinen ja helteinen sää jatkuu koko maassa lähipäivien aikana.

Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Elokuu
ViestiLähetetty: 03.08.2014 17:59 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Sunday, August 03, 2014
SUNNUNTAI 03.08.14

SUNNUNTAI 03.08.14
1. ISRAELIN puolustusvoimat, IDF, on taistellut 26 päivän ajan varmistaakseen Israelin siviiliasutusten koskemattomuuden ja häiriöttömän elämän Gazan rajan tuntumassa. Aluetta on pyritty rauhoittamaan useilla kansainvälisillä tulitaukosopimuksilla, jotka Gazassa valtaa pitävät terrorijärjestöt, ennen muuta Hamas, Islamic Jihat sekä pienemmät mutta sitäkin sotaisemmat pienryhmittymät Fatahin alainen Al-Aksa Marttyyrit ja Al-Qaidan yksiköt, ovat rikkoneet lähes välittömästi, kuten kävi Kairossa sovitulle ja Dohassa valmistellulle 72 tunnin tulitauko-sopimukselle, joka rikottiin Hamasin toimesta 1.5 tunnin kuluttua sen voimaan tulosta.
NOIDEN Gazan rajaan läheisyydessä sijaitsevien kaupunkien ja kylien suurin uhka ovat olleet kranaatit ja erityyppiset raketit, joista suurimpien Fajd-75 ja M-75 kantomatka ulottuu Tel Aviviin ja Haifaan sekä Jerusalemin laitamille, sekä J-160, jonka kantomatka on 160 km. Näiden avulla Gazan arabit ovat terrorisoineet juutalaisyhteisöjä viikosta viikkoon ja vuodesta toiseen Israelin hallituksen empiessä, mikä olisi niiden ja Israelin turvallisuuden kannalta viisain ratkaisu, eivätkä Israelin hallitus enempää kuin armeijakaan ole olleet kovin halukkaita aloittamaan aseellista hyökkäystä uhan poistamiseksi. Paperilla IDF:n ylivoimaisuus on musertava, mutta vuosien kuluessa Gazan terroristit ovat tulleet yhä julkeammiksi Israelin armeijan pelon vähetessä, ja terrorijärjestöjen tiedettiin valmistautuneen pitkä-aikaista sotaa varten hankkimalla yli 10 000 rakettia, tuntematon määrän kranaatteja sekä olalta ammuttavia pst- ja it-ohjuksia, käsiaseita ja – kranaatteja, sekä harjoittaneen yhteensä lähes 20 000 miehen joukkojaan saaden koulutusapua Syyriasta, Irakista ja Iranista ja aina Malesiaa myöten, kuten tiedot kertovat. Tunnelien kaivamisohjeita haettiin Hizbullahilta ja Vietnamilta.
Aseellisen voiman ohella Israelin hallitus ja ennen kaikkea sen turvallisuuskabinetti ovat tuskallisen tietoisia, miten tarkasti kaikkia sen toimia seurataan ulkomailla ja kansainvälisissä järjestöissä, joista YK:n alaiset instituutiot, turvallisuusneuvosto ja ihmisoikeusneuvosto, ovat asettaneet Israelin erityiselle seurattavien listalle, jotka ottavat välittömästi kantaa kaikkeen, mitä juutalaisvaltiossa tapahtuu. YK ja sen alaiset instituutiot ovat lähes täysin Israeliin vihamielisesti tai torjuvasti suhtautuvien maitten valvonnassa, mitä tukevat nurjamielinen EU 28 jäsenmaansa voimalla sekä Israelin perinteisen tukijamaan USA:n siirtyminen yhä selvemmin muslimileiriin, joskaan ei virallisesti, kuitenkin asiallisesti viimeaikaisten Obaman hallituksen lausuntojen ja toimien valossa arvioiden. Obaman hyökkäävän vihamielinen reaktio IDF:n maahyökkäyksen lopettamiseksi johtui tarkkailijoiden mukaan hänen halustaan pelastaa Hamas täydelliseltä tuholta, vaikka Netanyahu vakuutti, ettei se ole IDF:n hyökkäyksen päämäärä, vain sotilaallisen voiman heikentäminen siedettäväksi.
GAZAN terroristien rakettitulen alkaessa uhata suoraan Israelin suuria asutuskeskuksia Välimeren rannikkoseuduilla ja Gazasta lähettyjen iskupartioiden tullessa yhä julkeammiksi Israelin turvallisuus-kabinetti joutui lopulta aloittamaan operaation Protective Edge, joka aloitettiin keskitetyillä ilmaiskuilla Hamasin ja Islamic Jihadin raketin laukaisualustoja ja – alueita, aseverstaita sekä komento- ja valvontakeskuksia vastaan kuvitellen, että ilmaiskujen aiheuttamat menetykset ja täsmäiskut niiden johtohenkilöitä vastaan saisivat Hamasin ja Jihadin suostumaan järjelliseen aselepoon. Tämä ei johtanut toivottuun tulokseen, ja siksi kabinetti päätti maaoperaation aloittamisesta. IDF:n sotilaat ylittivät panssari- ja ilmavoimien tukemina Gazan turva-aidan 17. heinäkuuta. Vasta saadessaan suoran tuntuman maaperään ja päästyään tutkimaan tunneliverkostoja, joita Hamasin tiedettiin kaivaneen, IDF:n johdolle ja turvallisuuskabinetille alkoi paljastua Hamasin todelliset suunnitelmat, joiden toteuttamiseksi tunneliverkostot oli suunniteltu ja toteutettu. He tajusivat, että Hamasin suunnitelman mukaan Gazasta Israelin puolelle kaivettujen lukuisten – IDF on löytänyt niitä toistakymmentä – tunnelien kautta juutalaisen uudenvuoden päivänä solutettaisiin tuhansia vahvasti aseistettuja joukkoja Israelin alueelle, jossa ne ottaisivat valvontaansa useita lähellä rajaa sijaitsevia juutalaiskyliä ja – kaupunkeja, suorittaen niissä massateurastuksia ja ottaen runsaasti panttivankeja.
NYT IDF tiedottaa tuhonneensa valtaosan löytämistään 32 tunnelista ja kaikki Israeliin johtavat toista-kymmentä tunnelia, eli sen mukaan tunnelien aiheuttama uhka olisi poistettu. IDF ei kuitenkaan päässyt lähellekään Gazan kaupungin ja Rafahin alle kaivettua tunnelilabyrinttiä, jossa Hamasin ja Jihadin paikallinen sotilas- ja siviilijohtajisto piileskelee vahvasti linnoitetuissa bunkkereissaan. IDF:n aiheuttama kyky Hamasin ja Jihadin kapasiteetille rakettien ampumiseksi Israelin siviilikohteisiin on pahoin runneltu ja sen elpyminen nykyiselle tasolle vie runsaat pari vuosikymmentä, sanotaan IDF:n julkaisemassa tiedotteessa. Tältä pohjalta IDF päätti aloittaa joukkojensa vetämisen Gazan maaperältä ”armeijan uudelleen ryhmittymistä varten”, kuten IDF:n tiedotteessa todetaan. Netanuahu selvitteli perusteitaan, että rauhantilasan vastataan rauhalla, eikä operaatiota jatketa, ellei ilmene uutta hälyttävää. Joukkoja jätetään kuitenkin kolmeen osaan Gazaa, kunnes viimeiset löydetyt tunnelit on tuhottu. Valtaosa n. 80 000 sotilasjoukosta majoitetaan Israelin puolelle turvallisuusaitaa suojelemaan siviilikohteita iskuilta Gazan puolelta aitaan tehdyistä aukoista. Hän lisäsi kuitenkin, että kaikki optiot ovat edelleen pöydällä riippuen Hamasin reaktioista ja tulitaukoneuvottelujen edistymisestä. http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... ions-open/
2. DEBKAFILE tarkastelee aamun artikkelissaan tilannetta tällä hetkellä, jonka pohjalta esitän muutamia tärkeimpiä huomioita. DF:n mukaan Israelin tilannearvio, jota Netanyahu esitteli puheessaan, ontuu pahoin monilta tärkeimmiltä perusteiltaan. Seuraavassa DF:n muutamia kohtia omin lisäyksin.
- Israelin usko Hamasin haluun saada tulitauko on väärä. Hamasin johtajat esiintyvät voiman eikä lannistetun asemasta. He esittävät vaatimuksia, joihin suostuminen tarkoittaisi tappiota.
- Hamasin tunneliverkosto on valtaosin tuhoamatta, etenkin sen keskeinen labyrintti Gazan kaupungin ja Rafahin alla. IDF tuhoaa tunnelien suuaukot, mutta muu osa niistä jää tuhoamatta. Tunneleilla on niitä yhdistäviä sivutunneleita, ja uusia suuaukkoja on helppo lisätä tuhottujen korvaukseksi, mikä voitaisiin suorittaa muutamassa kuukaudessa. Yksi tunneli alkoi Rafahista ja ulottui 2 km Israelin alueelle. Hamasin aktiivisten 15 000 miehen ase-joukkojen tuhoaminen on valtaosin toimintakunnossa, vain muutama sata heistä eliminoitiin. He ovat hyvin koulutettuja ja omaavat fanaattisen uskonnollisen taistelutahdon.
- Netanyahun ilmoitus, että terroristien rakettikapasiteetti on valtaosin eliminoitu, ja niiden havaitessa kärsimiensä iskujen laajuuden tuhotun materiaalin ja surmansa saaneiden arabien määrän, ne lopettavat iskunsa Israeliin, ei pidä paikkaansa hänen tyynnyttelevistä huomioistaan huolimatta. Hamasilla oli ennen operaation alkamista 10 000 rakettia, josta ainakin kolmannes on tuhoamatta, suuri osa niistä pitkän kantomatkan. Hamas ampui lauantain aikana n. 70 rakettia Israelin siviilikohteisiin, joten sillä on edelleen kapasiteettia. Lisäksi sekä Iran että Pohjois-Korea ovat luvanneet täydentää Hamasin menetykset entistä tarkemmilla ja suuremmilla raketeilla ja ohjuksilla. Ainoa ongelma on niiden saaminen Gazaan IDF:n valvoessa sen itä- ja pohjoisrajaa ja Egyptin sen etelärajaa ja merialueita. Hamasin rakettiteollisuus toimii edelleen, ja pieniä verstaita pystytään nopeasti pytyttämään. IDF raapaisi vain 1 -3 km:n syvyydeltä Gazan itäreunaa.
Terrorijärjestöjen sodankäynti ei noudattele länsimaisia normeja eikä kansainvälisiä sopimuksia. Heille asukkaitten käyttäminen ihmiskilpinä ei tuota moraalista päänsärkyä. Kansa on aivopesty vakaumukseen, että kuolema on toivotumpi kuin elämä ja epäröivät pakotetaan alistumaan kepein ja kiväärinperin. Länsimaat vaativat, että Israelin tulee noudattaa hyvin ahtaasti kaikkia yleisesti tunnustettuja normeja ja sääntöjä riippumatta siitä, ettei vastustaja tee niin, mikä asettaa IDF:n mahdottomaan asemaan. Jos vaarallinen kohde on tuhottava, ja vastapuoli pakottaa siviilejä siihen, ihmisuhreja tulee pakosta. http://www.debka.com/article/24158/Isra ... -attrition
3. USA:n ja YK:n avustamana neuvoteltu 72 tunnin tulitauko astui voimaan virallisesti perjantaina 01.08.2014 kello 08.00 aikaan. Ensimmäiset rikkomukset sitä vastaan olivat Hamasin ampumat raketit Israelin puolelle, mutta suurin rikos tapahtui 1.5 tuntia IDF:n sotilaiden asuun pukeutuneen Hamasin iskujoukon noustua tunnelista Gazassa lähellä IDF:n sotilaita, jotka kuvittelivat tulitauon jo alkaneen. Kertomuksen mukaan terroristit pyysivät sotilaiden apua päästen siten lähelle heitä, jolloin yksi heistä sytytti pommivyönsä surmaten itsensä lisäksi kaksi sotilasta toisten terroristien raahatessa yhden sotilaan mukanaan tunneliin. Oliko sotilas, yliluutnantti (second leutnant) Hadar Goldin, 23-vuotias lupaava upseeri Kfar Sabasta, elossa vai kuollut pommi-iskussa, on epäselvää. Hamas ilmoitti, ettei se tiedä, keitä sotilaan siepanneet terroristit olivat, mutta vihjaili, että hän on voinut saada surmansa iskussa. Ehkä Hamas pelkää asemansa heikkenevän tulitaukoneuvotteluissa, jotka näyttävät olevan kuolleessa pisteessä, eikä halua tunnustaa osuuttaan. Egypti ei halua sisällyttää Hamasin vaatimuksia laatimaansa sopimusluonnokseen, eikä muutenkaan tunnustaa Hamasin asemaa tasavertaisena neuvotteluosapuolena, vaan vaatii, että sen tulee esiintyä osana PA:n delegaatiota.
HADAR Goldin kuului Palsar Givati prikaatin eliitti-tiedustelujoukkoihin. Hänen isänsä Simha Goldin toimi reservissä aktiivisesti 50 vuoden ajan, palvellen armeijassa pataljoonan komentajana Benny Gantzin toimiessa pohjoisen rintaman komentajana. Hän sai tiedon poikansa sieppauksesta aikaisin sapatin alkaessa. Hän muistuttaa IDF:n periaatteista, ettei omaa sotilasta jätetä taistelukentälle. Nyt hän on saanut tiedon, että IDF vetää joukkonsa Gazasta uudelleen ryhmittymistä varten jättäen hänen poikansa Gazaan edes varmistamatta, onko hän elossa vai kuollut, kuten Yifa Yaacov raportoi. Hadarilla on kolme sisarusta, yksi heistä kaksoisveli Tzur, kaksi nuorempaa Ayelet ja Menachem. Hadarin vanhemmat ovat holokaustista elossa selvinneitä. Hän kihlautui Edna-nimisen tytön kanssa. http://www.timesofisrael.com/hadar-gold ... to-israel/
4. UUTISOTSIKOITA
- Pääministeri Netanyahu vakuutti, että operaatio Protective Edge jatkuu, kunnes rauhantila on saavutettu ja pitkäaikainen aselepo solmittu Israelin ja Gazaan hallitsevien ryhmien kanssa, ja terroristien infrastruktuurille on aiheutettu vakavia iskuja. Hän vakuuttaa, että perusteena on Israelin turvallisuus, eikä hän anna muiden näkökohtien vaikuttaa siihen, millä hän viitannee Goldin perheen muistutukseen, ettei IDF jätä sotilaitaan taistelukentälle. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... aza-369819
- Raporttiaan TV-videolle arabiaksi lukeva reportteri joutui suojautumaan kiireesti läheltä ammutun raketin jyristessä ilmaan aivan hänen korvansa juuressa. Hän kertoi juuri, että yli 1400 ihmistä on saanut surmansa useat heistä journalisteja ja että Shifan sairaala on katastrofin partaalla lääkkeitten ja tarvikkeiden loppumisen vuoksi, kun raketti jyristeli ilmaan. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... ing-369853
- Useiden palestiinalaisryhmittymien edustajia kokoontuu Kairoon keskustelemaan tulitauko-mahdollisuudesta. Samaan aikaan Hamas ja Fatah aloittavat sovintoneuvottelunsa, taas kerran, yhteishallituksen tukemiseksi valmistelemaan uusia vaaleja, mikä takkuaa pahoin. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... rms-369811
- Presidentti Obama vaatii, että Hamasin tulee vapauttaa sieppaamansa IDF:n upseeri välittömästi ja ilman ehtoja. Hän pitää hyvin pahana loukkauksena rikkoa USA:n suurin uhrauksin neuvottelema tukitauko, jota Hamas itse ehdotti. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... rms-369811
- Mujahideen Intiassa uhkaa, että se tekee hyökkäyksiä Mumbaissa vastalauseeksi Israelin operaatiolle Gazassa. Mumbain poliisikomissaari sai terroristeilta tätä koskevan uhkavaatimuksen kirjeellä. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... ops-369818
- Suomalainen työntekijä Shifa-sairaalassa Gazassa julkaisi päästyään rauhallisemmille vesille yoytubessa videon, jossa hän kertoo, miten Hamas ampui rakettejaan sairaalan takapihalta. Hän kertoo alun perin Hesarin julkaisemassa raportissa omin silmin nähneensä, miten raketti ammuttiin kahden aikaan aamuyöstä Israeliin. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... ist-369804
- Israelin oikeusministeri vaatii, että Hamasin valta on lopetettava Gazassa, häntä ei tyydytä vain aselepo, mutta mieluummin kansainvälisellä sopimuksella siten, että PA saa vallan uudelleen Gazassa. Hän suosittaa Abbasia Gazan johtoon, mikä olisi karkea virhe.
- Gazan virkailija sanoo, että IDF iskussa Rafahin kaupunkiin 7 ihmistä kuoli ja 30 haavoittui. Artikkelissa vihjataan, että isku osui kouluun, jonne oli koottu pakolaisia. YK:n pakolaisavun paikallisjohtaja Chris Gunness arvioi, että koulun alueilla oli 3000 pakolaista.
- Sireenit varoittivat raketista Hof Ashkelonissa 11.00 aikaan.
- UNRWA:n paikallisjohtajan Gunnesin mukaan 260 000 Gazan arabia on paennut kodeistaan.
- 10.00 jälkeen sireenit varoittivat raketista Eshkolin alueella, vahingoista ei ole raportoitu.
- IDF:n on menettänyt 64 sotilasta kuolleina Gazassa, 136 on sairaalassa haavoittuneina, 12 heistä vaarallisesti.
- Puoli kymmenen jälkeen sireenit soivat Sderotissa ja Ashkelonissa, Gazan arabit ilmoittavat ilmaiskuissa menehtyneen 20 neljässä iskussa Rafahissa, Dir El-Balahissa ja Jabalyassa.
- IDF avaa Kerem Shalomin terminaalin ja päästää Gazan kaistalle 200 rekkakuormallista humanitäärisiä avustustarvikkeita sodasta huolimatta, ellei työntekijöitä ammuta.
- Operaatio Protective Edge alusta lähtien 08.07. Gazasta on ammuttu 3 127 rakettia Israelin puolelle.
- Israel vaatii, ettei Gazan avustusta ja jälleenrakentamista voida hyväksyä ilman, että Gazan kaista julistetaan aseettomaksi vyöhykkeeksi kansainvälisessä valvonnassa.
Edelliset tiedot on saatu Times of Israel kokoamasta tunti tunnilta tiedonvälityksestä.
- Saudi Arabian kuningas Abdullah seuraa suurella mielenkiinnolla Israelin ja arabien välisiä rauhanponnisteluja, ei niinkään pelkästä myötätunnosta, vaan siksi, että haluaa Iranin johtaman voimakentän heikentämistä, koska se uhkaa suoraan Saudi Arabiaa. Siksi Israelkin kelpaa paikallisena suurvaltana sukupolvien vihasta huolimatta. Abdullah sanoo, että tuo pieni kriisi on poistetava, jotta voidaan keskittyä suurempaan, Iranin ja Saudien väliseen. Gazan sodassa on kuollut Gazan arabilähteitten mukaan yli 1400 ihmistä ja haavoittunut n. 8 000, mikä on vaikea pala niellä arabimaailmassa, kuten sekin, että 8-miljoonainen valtio uhkaa n. 350 miljoonaa arabia, joilla on valtavat öljydollarivarat käytettävissään, ja kuitenkin teknisellä ja tieteellisellä edistyneisyydellään rajusti ylittää arabien vastaavat saavutukset. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 21,00.html
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 19 -29; Tiberias 25 -37; Suolameri 30 -40; Eilat 27 -41 +C-astetta. Aurinkoista ja lämmintä ennustetaan lähipäivinä, huomenna muutamia pilviä horisontissa.


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Elokuu
ViestiLähetetty: 05.08.2014 08:46 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Maanantai 04.08.14
Julkaistu maanantai, 4.8.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

MAANANTAI 04.08.14

1. TÄNÄÄN neljäntenä elokuuta on tisha bav juhlan aatto, jolloin ovat tapahtuneet useimmat juutalaisia kohdanneet onnettomuudet. Jom Kippur, juutalaisten suuri sovintopäivä, on syyskuussa. mikä tarkoittaa sitä, että auringon laskiessa illalla alkaa vuorokausi, jonka 25 tunnin aikana juutalaisten odotetaan etsivän sovitusta vuoden aikana tekemiinsä synteihin. Monet juutalaiset viettävät koko päivän synagogassa paastoten ja rukoillen hartaasti elämänsä parantamiseksi syntisistä tavoistaan. Juutalaisen tradition mukaan Jumala määrittelee kunkin ihmisen elämän uutena vuonna ”elämän kirjaan” tulevan vuoden ajaksi odottamaan Jom Kippuria, jolloin vuoden tapahtumat ”sinetöidään”.

2. GAZAN terroristit ampuivat sunnuntain aikana 119 rakettia kohti Israelia, joista 108 ulottui turvallisuusaidan Israelin puolelle, loput 11 putosivat jonnekin Gazan alueella. Iron Dome eliminoi Israelin siviilikohteisiin ammutuista kahdeksan.

MYÖS IDF jatkoi iskujaan Gazan alueelle iskien 63 kohteeseen sunnuntaipäivän ja 24 kohteeseen yön aikana. Ennen puoli kahdeksaa Iron Dome eliminoi toisen kahdesta Ashkeloniin ammutusta raketista. Ennen seitsemää maanantaiaamuna Iron Dome eliminoi 2 rakettia Ashkelonn yllä. Vähän aiemmin Iron Dome tuhosi raketin Ashdodin yllä. IAF iski täsmäohjuksillaan Jabaliyan pakolaisleirissä asuntotaloon, jossa turvapaikan saanut Islamic Jihadin pohjoislohkon komentaja Danyl Mansour sai surmansa. Gazan arabilähteen mukaan kuusi muuta kuoli ja 30 haavoittui, mutta artikkelista ei selviä, olivatko he saman talon asukkaita.

HAMASIN terveysministeriön ilmoituksen mukaan yön aikana 10 arabia saivat surmansa IAF:n ilmaiskuissa. Saman lähteen mukaan operaation Protective Edge alusta lähtien 1822 Gazan arabia on saanut surmansa. Israelin mukaan valtaosa heistä on aseellisia pyssymiehiä. Gazan arabien antamat tilastotiedot ovat kuitenkin hyvin epäluotettavia, mikä on syytä huomioida. Islamic Jihadin apulais-komentaja Ziad Nakhled toteaa, että Gazan sotaa käydään viimeisen varttitunnin ajan, kehottaen kaadereitaan pysyttelemään lujina. Hän on mukana Kairon tulitaukoneuvotteluissa Egyptin vaatimuksen mukaan osana Fatahin valtuuskuntaa. Hän vakuuttaa, että Gazan menetykset ovat osa elämän hintaa kunnianosoituksin. Tämä vihjaa, että tulitaukoneuvotteluissa on edistytty.

HAMASIN izz adin al-Qassam prikaatit antoivat oudon hyökkäävän englanninkielisen lausunnon, jossa ne ylistävät hyökkäyksiä Tel Aviviin, Beershebaan ja Kiryat Malachiin tarkentamatta, tarkoitetaanko sillä toteutettuja vai suunniteltuja hyökkäyksiä niitä vastaan. Lausunnossa todetaan, että ”hyökkäykset ovat vastauksena Israelin suorittamiin massamurhiin, ja että sionistinen vihollinen yrittää peitellä sotilaalliset tappionsa hyökkäämällä palestiinalaisia siviilejä vastaan heidän kodeissaan ja suojatiloissa”. Siinä uhataan, että jos vihollinen jatkaa rikollisia toimiaan, kaikki sen kaupungit ovat iskukohteita. ”Mikään elämä ei ole kalliimpi kuin rakkaan kansamme elämä”.

Hamasin tiedottaja Sami Abu Zuhri sanoo IDF:n ilmoittamasta 7-tunnin humanitäärisestä tulitauosta, jonka on määrä alkaa tänään 10.00 maanantaiaamuna, että ”se on yksipuolinen toimi, jonka tarkoituksena on kääntää huomio pois Israelin suorittamasta teurastuksesta”. Hän varoitti Gazan arabeja varovaisuuteen sanoen, ettei siihen tulitaukoon voi luottaa. Hälytyssireenit soivat Kerem Shalomin rajanylityspaikan läheisyydessä yhdeksän maissa aamulla.

Egypti pyytää Israelia, että se päästäisi Kairon neuvotteluihin osallistuneiden Jihadin johtajien Kahlil al-Hiye ja Khaled al-Batsh palata koteihinsa – tai bunkkereihinsa – Gazassa ilman häiriöitä. Israelin viranomaiset eivät lähettäneet edustajiaan Kairon neuvotteluihin todeten, etteivät ne kiinnosta heitä.

Puoli yhdeksän maissa aamulla Eshkolin alueelle ammuttiin 7 rakettia, vahingoista ei ole raportoitu. TV-2 mukaan 40 % Gazasta ammutuista raketeista ammuttiin Eshkolin alueelle operaation alkamisesta kahdeksas heinäkuuta lähtien.

Edelliset tilannekatsaukset on poimittu Times of Israelin pitämästä seurantaraportista. http://www.timesofisrael.com/day-28-ham ... d-to-rest/

2. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jota jotkut Israelissa pitävät jopa Israelin pelastajana, jatkaa omaksumaansa valheellista Israelin vastaista toimintaansa. Hän uhkaa viedä Gazan sodan Haagin kansainväliseen rikosoikeuteen, mutta Israel vastaa siihen, että myös Israelilla on oikeus siihen.

Abbas esitti näkemyksensä USA:n ja YK:n sponsoroiman 72 tunnin tulitauon romahtamisesta 1.5 tuntia sen alkamisen jälkeen klo 08.00 perjantaiaamuna, että se loppui IDF:n jatkuvien hyökkäysten vuoksi kaksi tuntia alkamisestaan. Todellisuudessa se kaatui Hamasin terroristien hyökättyä IDF:n sotilaita vastaan Rafassa Gazassa tunnin sisällä siitä surmaten heistä kolme, joista he raahasivat yhden mukanaan tunneliin. Sekä USA:n johto että YK:n pääsihteeri tuomitsivat tämän räikeän sopimuksen rikkomisen asettaen syyn tulitauon romahtamisesta selkeästi Hamasin niskoille.

ABBAS vaatii kansainvälistä yhteisöä puuttumaan Gazan taisteluihin välittömästi pakottaakseen Israelin lopettamaan hyökkäyksensä Gazan kaistalla sekä hyväksymään Egyptin laatiman tulitaukoesityksen. Abbasin muisti katkoo pahasti, sillä Israel hyväksyi sen välittömästi, kun se julkistettiin, mutta Hamas hylkäsi sen. ”Israel jatkaa hyökkäyksiään, rikoksiaan ja sotaa Palestiinan kansaamme vastaan. Viimeisen 27 päivän aikana Israel on surmannut ja haavoittanut 17 arabia joka tunti, ja palestiinalaisen lapsen joka kolmas tunti”, Abbas lateli vääristeltyjä tietoja tilastostaan.

ISRAELIN YK:n lähettiläs Ron Dermer syytti NBC:n haastattelussa PA:ta liittoutumisesta kansanmurhaa havittelevan terrorijärjestön kanssa. Hän esitti toivomuksen, että aseiden hiljennyttyä Gazassa Abbas ottaa pesäeron tästä rikollisesta järjestöstä ja palaa rauhanneuvotteluihin Israelin kanssa. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... mas-369955

3. IDF:n korkea nimeämätön virkailija sanoo, että heillä oli edellytykset miehittää koko Gazan kaista runsaan viikon kuluessa ja tuhota terroristien infrastruktuuri kahdessa vuodessa. Hän kuitenkin lisäksi samaan hengenvetoon, ettei se kuulunut heidän toimenkuvaansa. Gazan miehitys olisi lisäksi aloittanut gerilla-tyyppiset hyökkäykset Israelia vastaan, mitä ei haluttu kiihottaa.

IDF:n virkailija kuvaili taistelusuunnitelmaa siinä tapauksessa: Me olisimme muodostaneet neljä divisioonaa, siirtäneet Gazan arabit taistelu-alueilta, miehittäneet ne ja tutkineet ne huolellisesti. Hän arvioi, että siihen menisi yksi viikko ja kaksi vuotta terrorismin kitkemiseksi alueilta. Hän lisäsi vielä, että ”sen seurauksena olisimme joutuneet taistelemaan gerillayksiköitä vastaan, mutta tämä ei kuulunut meille annettuihin ohjeisiin”. Hän totesi, että IDF on jakanut Gazan kaistan osiin useita kertoja, jokainen prikaati pystyy tekemään sen. Kysymys vain on: Mihin sillä pyritään? Hän sanoi edelleen, että IDF on laatinut useita toimintamalleja eri tilanteita varten, ja jos Hamas jatkaa Israelin siviiliasutusten terrorisoimista, IDF joutuu menemään Gazan kaistalle taas kerran.

IDF:n virkailijan mukaan Hamasin tarkoituksena oli terrorisoida Gazan vieressä sijaitsevat israelilaiset yhteisöt tilaan, jossa ne alkaisivat tyhjentyä ja antaisivat Hamasille tilaisuuden siirtää omia taistelu-yksiköitään niihin, mikä olisi merkkinä Israelin tuhoamisen alkamisesta. Hän sanoo Hamasin suunnitelman kaatuneen Iron Dome torjuntajärjestelmän vuoksi, joka yllätti sen täydellisesti. ”Hamas on kansainvälisesti eristetty, vain Qatar ja Turkki tukevat sitä, eikä kummallakaan ole edellytyksiä antaa Hamasille sen tarvitsemia välineitä voittaakseen sodan Israelin kanssa. Lisäksi Gazan arabit ovat kärsineet suuresti sodasta, monilla ei ole kotia kokonaisten kaupunginosien tuhouduttua IDF:n ja Hamasin välisissä taisteluissa”. Hän totesi, että niiden uudelleen rakentaminen vie aikaa. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... rce-369954

4. ynetnews.com julkaiseman ja medialine laatiman Lähi-Idän tilannearvion mukaan alueella edelleen riehuvat taistelut, joissa Israelin ja Hamasin väliset taistelut ovat osa, ovat muotoilemassa alueen perinteiset valtaryhmittymät täysin uusiksi. USA:n vaikutusvallan ja sen antaman suojan vähenemisen myötä monet sunni-arabimaat ovat kauhukseen huomanneet, ettei heillä ole mitään edellytyksiä vastustaa shia-muslimien vaikutusvallan kasvua. Tämä nostaa esiin ikivanhan taistelun herruudesta ja vallasta sunni- ja shia-muslimien välille. Saudi Arabia pelkää kuollakseen Iranin voimistumista ja odottaa kauhulla aikaa, jolloin sen ydinase on valmis voidakseen sen varjolla sanella uudet käyttäytymisnormit Lähi-Idässä. Saudit ovat kokeneet monia pettymyksiä USA:n nykyisen politiikan vuoksi, jota he kutsuvat amatöörimaiseksi ja harrastelijamaiseksi seikkailupolitiikaksi.

Saudi Arabian iäkäs ja sairaalloinen kuningas Abdullah on joutunut siirtämään syrjään huonon kuntonsa asettamat rajoitukset, ja pyrkimään viimeisillä voimillaan varmistamaan maansa turvallisuuden, jonka hän katsoo joutuneen suureen vaaraan. Hän katsoo ainoaksi mahdollisuudeksi muodostaa sunni-muslimien keskeinen liittouma, johon kuuluisivat Saudi Arabian ohella ainakin Egypti, Jordania, Bahrain ja Kuwait. Iranin johtamaan liittoutumaan kuuluvat Turkki, Syyria, Irak ja Qatar. Saudit katselevat syvästi huolestuneina ISIS (IS) joukkojen saamia uusia voittoja Irakissa ja Syyriassa, ja ovat vahvistaneet Jordanian Irakiin ja Syyriaan liittyviä rajoja. Sillä on itsellään pitkä pohjoisraja Irakin kanssa, joka on heikosti vartioitu ja altis hyökkäyksille sen yli.

Israel on ollut Saudi Arabian hyljeksimien maiden listalla, mutta nyt se joutuu siirtämään syrjään perinteisen vihamielisyytensä ja etsii varovaisesti Israelin liittämistä osaksi sunni-liittoutumaa. Saudit ovat hyvin tietoisia Israelin teknisistä, tieteellisistä ja taloudellisista saavutuksista, mutta myös sen sotateknisestä edistyneisyydestä. Gazan sota, jossa kuolee runsaasti arabeja, on asettanut saudijohdon vaikean ongelman eteen: Se mielellään näkee Hamasin heikkenevän tai häviämisen kokonaan, koska se on Hizbullahin tapaan Iranin etäispesäke, mutta kauhistelee ihmisuhreja. Tässä sillä on yhteinen intressi Egyptin kanssa, joka murskasi Muslimiveljeskunnan ja pitää Hamasia vaarallisena sen turvallisuudelle. Poliittiset analyytikot kutsuvat Gazan taisteluja jopa käänteentekeviksi, joiden seurauksena nähdään uusien liittoutumien muodostuvan Lähi-Itään. Israelin roolista siinä puhutaan arabimaissa vielä lähes kuiskaten, mutta selviä viitteitä asenteen muuttumisestä on havaittavissa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 69,00.html, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 85,00.html

5. UUTISOTSIKOITA

Ulkoministeri Avigdor Liberman sanoo Israelin harkitsevan mahdollisuutta luovuttaa vastuu Gazasta YK:lle mieluummin kuin Fatahin ja Hamasin yhteishallituksen valvontaan. IDF vetää vähitellen joukkojaan Gazasta tuhoten loput löytämistään tunneleista, vaikka taisteluja käydäänkin vielä Rafahin alueella, eikä rakettituli Gazasta osoita loppumisen merkkejä. Ehkä yllättäen, ehkä ei, Israelin vasemmisto on suhtautunut Libermanin mainitsemaan esitykseen kiihtyneen kielteisesti, sillä kahden valtion periaate on heidän ideologiansa pyhä lehmä, johon ei saa koskea, ja vaikka se lojuisi kuolemaisillaan keskellä tietä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 99Fv0NsO-o
Fatahin alajärjestö Al – Aksa marttyyrien prikaatin terroristit sanovat suorittaneensa hyökkäyksen Neve Tzufin juutalaisyhteisöön, jossa he tunkeutuivat yhteen taloon, mutta josta asukkaat karkottivat heidät. Järjestö antoi myöhemmin omituisen lausunnon, jossa se kertoi sen taistelijoiden tunkeutuneen setlereiden yhteisöön ja siellä yhteen taloon, jossa he surmasivat kolme setleriä palaten sitten vahingoittumattomina tukikohtaansa. Maanantaina julkistetun raportin mukaan arabit tunkeutuivat asunnon keittiöön etsien veitsiä, mutta juutalaisasukkaat tulivat paikalle ja nahistelun päätteeksi saivat arabit ulos. Arabit pakenivat paikalta, mutta sotilaat etsivät heitä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 99Hm0NsO-o
Asiantuntija Yossi Langotsky (res.eversti) varoittaa, että Gazan tunneleiden tapaisia tunneleita kaivetaan myös Libanonista Galilean puolelle, ja että ne voivat aiheuttaa suuremman vaaran kuin mitä Hamasin tunnelit konsanaan. He katsovat, että Hizbullahilla on pitempi kokemus ja laajempi asiantuntemus niiden käyttämiseksi hyökkäyksiin. Asiantuntija hämmästelee, että IDF vähentää vartiointia Gazan rajalla, vaikka on ilmesitä, ettei tunnelien kautta tapahtuva vaara poistu IDF:n tuhoamien tunnelien mukana. Niitä kaivetaan lisää ja tuhottuja korjataan, mutta IDF ei näytä tajuavan niiden aiheuttamaa vaaraa siviiliasukkaille. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 99JwENsO-o
Hamas vaatii, että YK:n pääsihteerin tulee pyytää anteeksi vaatiessaan, että Hamas palauttaa välittömästi sieppaamansa IDF:n upseerin. Hamasin tiedottaja An´mi Abu Zuhri nimitti YK:n pääsihteeriä osarikolliseksi Gazan arabien lahtaamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 99LuUNsO-o
Poliisin avattua Jerusalemissa Temppelivuorelle johtavan Mughrabi (Rambam) portin palestiinalaiset alkoivat kivittää poliiseja ja rajapoliiseja kivin ja ilotulitusraketein. Poliisi kutsui paikalle vahvistuksia, mutta heidän tulonsa viivästyi arabien asettamien tiesulkujen vuoksi. Viisi poliisia haavoittui yhteenotoissa ja 12 mielenosoittajaa pidätettiin. Poliisi on pidättänyt kaikkiaan 430 arabimielenosoittajaa Jerusalemissa 30 päivän aikana kesä-heinäkuussa. Poliisi joutui sulkemaan Temppelivuorelle johtavan portin, mikä rauhoitti tilanteen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 99Mm0NsO-o

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 18 -28; Tiberias 25 -36; Suolameri 30 -39; Eilat 27 -39 +C-astetta. Tänään luvataan puolipilvistä säätä, loppuviikoksi aurinkoista.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Elokuu
ViestiLähetetty: 06.08.2014 08:05 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Tuesday, August 05, 2014
TIISTAI 05.08.14

TIISTAI 05.08.14
1. TISHA B´AV päivä alkoi viileissä merkeissä siniharmaan usvan peittäessä ja pehmentäessä taivaanrannan alemmat osat. Lämpömittari osoitti 21 lämpöastetta, mutta ilma tuntui viileältä ilmeisesti korkeasta kosteudesta johtuen. Aurinko pilkotteli juuri ja juuri pilvenlonkareen takaa osoittaen, että taivas on tänään puolipilvinen, kuten ennusteissa luvataankin. Lämpötilat tänään: Jerusalem 19 -28; Tiberias 26 -36; Suolameri 31 -40; Eilat 28 -40 +C-astetta. Huomisesta lähtien taivas lienee pilvetön ja lämpötila noussee jonkin verran, kuten ennusteissa veikataan.
2. ISRAEL ja Hamas ovat hyväksyneet Egyptin ehdottaman 72 tuntia kestävän tulitaukosopimuksen, joka lopettaa vihollisuudet toistaiseksi klo 08.00 tiistaiaamuna. Israelin viranomaiset ilmoittivat, että löytämänsä viimeiset Israeliin Gazasta johtavat tunnelit on tuhottu, eikä siksi ole aihetta pitää armeijaa taisteluvalmiudessa Gazassa. He kuitenkin varoittavat aiempiin kokemuksiin viitaten, että Hamas voi katsoa tarvitsevansa näyttöä voitostaan ja voi siksi yrittää suorittaa jonkin suuren luokan hyökkäyksen, kuten se on tehnyt aiemminkin väittäen IDF:n rikkoneen tulitaukoa ensin.
PA:n neuvotteluvaltuuskuntaa Kairossa johtanut Azzam al-Ahmed vahvisti tiistain vastaisen yön aikana, että molemmat osapuolet ovat hyväksyneet tulitauon alkamisen kahdeksan aikaan tiistaina. Islamic Jihadin valtuuskunnan johtaja Ziad al-Nakhaleh totesi TV-haastattelussa tulitauon alkavan sopimuksen mukaan ja kiitteli Egyptin osoittamaa ymmärrystä heidän vaatimuksilleen. PA:n nimellä kulkeva neuvotteludelegaatio jätti egyptiläisille sunnuntaina listan vaatimuksistaan. Niihin kuuluvat seuraavat vaatimukset: Välitön tulitauko; Gazan saartotoimien poistaminen; Kaikkien rajaterminaalien avaaminen liikenteelle; Vapaa kulkuoikeus Gazan ja Länsirannan välille; Lentokenttä ja satama Gazaan, sekä kansainvälinen vakuutus, ettei Israel uusi hyökkäyksiä Gazaan, jonka uudelleen rakentaminen tulee suorittaa YK:n valvonnassa. Nämä vaatimukset sisältyivät myös Dohassa laadittuun tulitaukosopimukseen. Israelin viranomaiset pitävät niitä täysin epärealistisina.
ISRAELIN pääministeri Benyamin Netanyahu ilmoitti ennen ilmoitusta 72 tunnin tulitauosta maanantai-iltana, että Gazan operaatio jatkuu ja että ainoa muutos aiempaan on se, että tunnelien tuhoamistoimet on saatettu loppuun. ”Kampanja loppuu vasta, kun rauha ja turvallisuus on palautettu pitkäksi aikaa Israelin kansalaisille”, Netanyahu totesi keskusteltuaan turvallisuuskabinetin kanssa. TV-10 kertoi uutisissaan, että IDF jättää pieniä joukko-osastoja Gazaan tulitauon ajaksi. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... iet-370057
3. HAMAS laukaisi useita raketti-iskuja juuri ennen tulitauon virallista alkamista kahdeksan aikaan. Sireenit soivat Asdodissa, Ashkelonissa, Sdot HaNegevissä ja Maale Adumimissa Jerusalemista itään. Iron Dome eliminoi yhden raketin Ashdodin yllä ja neljä muuta Kiryat Malachin yllä. Osa raketeista putosi asumattomille alueille. Niiden aiheuttamista tuhoista ei ole raportoitu.
Mediaraporttien mukaan IDF vastasi rakettituleen tykistöllään, mutta lopettivat tulituksen sopimuksen mukaisesti kahdeksalta. IDF aloitti maajoukkojensa, panssariensa ja tykistönsä vetämisen pois Gazasta ennen tulitauon alkamista. Asepalvelukseen kutsuttuja reserviläisiä ei ole vapautettu ja armeijan taholta vakuutetaan, että se on valmis vastaamaan mihin tahansa tulitaukorikkomuksiin. Everstiluutnantti Peter Lerner sanoi, että armeija asettuu puolustusasemiin Gazan kaistan ulkopuolelle ja tulee pysymään niissä.
YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon kehotti molempia osapuolia kunnioittamaan tulitaukosopimusta ja sanoi neuvottelujen alkavan pitkäaikaisen sopimuksen laatimiseksi tulitauon kestäessä. Israel ei ole vielä tehnyt päätöstä, koska se lähettää neuvotteludelegaation Kairoon. Se näyttää olettavan, että Hamas rikkoo sopimuksen aiempien kokemusten mukaisesti. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... -am-370082
4. ynetnews.com kertoo artikkelissaan, että Gazasta ammuttiin vähän ennen tulitauon alkamista 17 rakettia Israelin siviilikohteisiin operaatio Protective Edge 29. päivän aamuna. Armeija sanoo tuhonneensa kaikki löytämänsä 32 tunnelia Gazassa ja vetää joukkonsa pois sieltä. ynetnews.com mukaan sireenit soivat edellä lueteltujen lisäksi myös Gan Yavnessa, Shfela ja Rishon LeZionin alueilla sekä Rehovotissa. Jerusalemissa tuhotun raketin sirpaleita putosi pääkadulle. Myös ynet kertoo, että armeija on varuillaan asemissaan Gazan ulkopuolella.
IDF hyökkäsi operaation Protective Edge aikana 4 800 terrorikohteeseen, surmaten 900 terroristia. Palvelukseen kutsuttiin 82 000 reserviläistä, joita ei vielä vapauteta operaation ollessa kesken, kuten pääministeri ja armeijan upseerit vakuuttavat. IDF:n johto sanoo aiheuttaneensa tuntuvia menetyksiä Hamasin sotilaalliselle kapasiteetille, joka ei kuitenkaan osoita merkkejä luhistumisesta tai antautumisesta. Netanyahu selitti alusta lähtien, ettei päämääränä ole Hamasin hallinnon kaataminen Gazassa, koska se aiheuttaisi valtatyhjiön, jota Al-Qaidan yksiköt voisivat käyttää hyväkseen. Islamic Jihadin edustaja vakuutti, että se tulee kiihdyttämään sotilaallisia toimiaan tulitauon alkutuntien aikana, kunnes Israel taipuu sen vaatimuksiin. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 53,00.html
5. Eilen maanantaina Jerusalemissa tehtiin kaksi terrorihyökkäystä. Ensimmäinen hyökkäys tapahtui ääriortodoksien asuttamassa Shmuel HaNavi kaupunginosassa n. puoli kahden aikaan. Arabi traktorin kuljettaja, joka työskenteli läheisellä rakennustyömaalla, peruutti kauhalla varustetun traktorinsa 29-vuotiaan jalankulkijan Avraham Wals yli surmaten hänet, ja hyökkäsi sitten lähellä seisovan Beitar Illitiin liikennöivän bussin kimppuun saaden sen kaatumaan haavoittaen viittä matkustajaa ja bussinkuljettajaa. Hän huitoi pitkällä kauhanvarrellaan pitkin kadunvartta etsien uutta kohdetta, mutta paikalla ollut poliisi ampui hänet kuoliaaksi. Ministeri Aharonovitch kertoo, että traktorin kuljettaja oli poliisin tuttu aiempien rikostensa vuoksi. Hänen serkkunsa ilman lupaa rakennettu asuntotalo tuhottiin pari viikkoa sitten, mikä on voinut vaikuttaa hänen reaktioonsa. Avraham Walsilla oli viisi lasta ja vaimo. Poliisi ei pidä tätä terroritekona.
Toinen veriteko tapahtui kolme tuntia myöhemmin Scopus-vuorella lähellä yliopistoaluetta. Moottoripyörällä kulkeva mies ampui lähietäisyydellä bussipysäkillä odottavaa sotilasta vatsaan paeten välittömästi paikalta luultavasti läheiseen arabilähiöön, eikä häntä ole tavoitettu. Poliisin mielestä tämäkään tapaus ei viittaa terrorismiin. Vatsaan ammuttu sotilas vietiin kriittisessä tilassa sairaalaan. Teon motiivi on myös toistaiseksi tuntematon. http://www.jpost.com/National-News/Pale ... g-5-370085
6. ASEIDEN vaiettua Gazan kaistalla toivottavasti 72 tunnin ajaksi, sekä kaatuneitten ja haavoittuneiden sotilaitten omaiset ja läheiset että armeijaa johtaneet IDF:n upseerit ovat aloittaneet tutkia mielessään, mitä Gazassa oikein tapahtui, ja miksi, sekä heille että Gazan arabeille, joista useat menettivät kotinsa ja samalla tavoin surevat surmansa saaneita tai haavoittuneita läheisiään? Voiko kukaan koskaan täyttää tyhjyyden, jonka menehtynyt läheinen jätti, ja voivatko he koskaan päästä vapaiksi tuskallisista menetysten aiheuttamista haavoista ja muistoista?
Kihlattunsa menettänyt Edna valittaa, että hän kuvitteli heidän liittonsa kestävän ikuisesti, ja nyt hänet jätettiin yksin. ”Halusin tanssia kanssasi häissämme”, hän vaikeroi. Toinen toteaa, että fyysiset haavat voidaan laastaroida umpeen, mutta miten peittää haavoja, jotka eivät ole näkyvissä? http://www.timesofisrael.com/how-do-you ... -cant-see/
IDF:n eteläisen lohkon komentaja kenraalimajuri Sami Turgeman selittää puhuessaan Israelin eteläosan pormestareille tähän tapaan: ”Jokaiseen Israeliin kaivettuun tunneliin suosittelen vastaukseksi sotilaallista maaoperaatiota Gazassa”, hän sanoi luvaten: ”Turvallisuuden suojeleminen eteläisen alueen asukkaille tulee kokemaan massiivisen kohentamisen – sekä henkilökunnan lisäämisen että uusien fyysisten komponenttien muodossa”. Hän vakuuttaa, että parissa päivässä loput tunnetuista tunneleista on tuhottu, mutta vain ne, jotka tiedämme. Hänkin vakuutti, että sotilasyksiköitä jää Gazaan tulitauon ajaksi, ja he ampuvat sinne. joista potentiaaliset raketit ja kranaatit ammutaan. http://www.timesofisrael.com/day-28-ham ... d-to-rest/
7. UUTISOTSIKOITA
· USA:n presidentti Barack Obama allekirjoitti kongressin aiemmin hyväksymän lain, jonka perusteella USA tukee Iron Dome ohjusten torjuntajärjestelmän käyttöä ja edelleen kehittämistä 225 miljoonalla US dollarilla aiempien tukien lisäksi. Iron Dome on osoittanut ylivoimaisuutensa lähes 90 %:n tuhoamiskapasiteetilla, mikä on ainutlaatuinen maailmassa. http://www.timesofisrael.com/obama-appr ... e-funding/
· Englannin hallitus on aloittanut tutkimukset, joissa tarkastellaan maan myöntämiä aseidenvientilupia Israeliin. Pääministeri David Cameron on esittänyt kritiikkiä IDF:n operaatioiden suhteettomuudesta taisteluissa Hamasia vastaan Gazassa. Yleinen mielipide on Englannissa – kuten monissa muissakin maissa – taisteluissa henkensä menettäneiden lukumäärän kasvusta ylittäen jo 1800 ihmistä. Israel sanoo, että satoja tuosta määrästä kuuluu aseellisiin joukkoihin. Tilannetta mutkistaa se, että luvut perustuvat Hamasin virkailijoiden antamiin tilastotietoihin, joissa ero aseellisen ja siviilin välillä on vaikea määritellä. Hamas käyttää riveissään 16-vuotiaita tai alle, jotka lasketaan lapsiksi, eivätkä Hamasin pyssymiehet useinkaan käytä asepukua, minkä johdosta surmattuja tutkivan virkailijan on vaikea tietää, oliko henkilö aseistettu vai ei. Lisäksi heillä on tapana lisätä tilastoihin myös luonnollisesti kuolleet, kuten on aiemminkin todettu. Englannin parlamentin komitea havaitsi, että aseiden vientilisenssejä on myönnetty 13.2 miljardin USD arvosta sekä siviili- että sotilaalliseen tarkoitukseen soveltuville tavaroille. Englanti haluaa rajoittaa Israelin tarvitsemien ammusten ja varaosien vientiä Israeliin Gazan operaatiossa käytettyjen korvaamiseksi, ja myös Obama harkitsee Israelin maaperälle varastoitujen sotilastarvikkeiden luovuttamisen siirtämistä. http://www.timesofisrael.com/uk-reviewi ... to-israel/
· Ranskan presidentti Francoise Hollande on myös joutunut koventamaan Israelia arvostelevaa kritiikkiänsä pysyen kuitenkin retorisella alueella ilman selkeitä päätöksiä Israelin Gazan operaatioiden vuoksi. Hollande sanoo, ettei IDF:n tarvitsisi aiheuttaa niin suurta tuhoa, mitä se on saanut aikaan hävittämällä kokonaisia lähiöitä etsiessään aseita ja raketteja ja niiden ammunta-alustoja sekä tunnelien suuaukkoja. IDF:n selitys on, että Gazan arabit ovat miinoittaneet lähes jokaisen talon Gazassa. Tämä koski etenkin niitä, joista IDF kehotti asukkaita poistumaan lähestyvien taistelujen alta, mikä osoittautui kaksiteräiseksi miekaksi, sillä se kiihdytti miinoitusten asettelemista, jotka he usein sytyttivät kaukosäätimellä sotilaiden mennessä rakennusten sisään. Arabit itse tuhosivat satoja rakennuksia asettamillaan miinoituksilla. Hamasin pyssymiehet käyttivät UNRWA:n kouluja sekä moskeijoita, sairaaloita ja klinikoita ampuen niistä sotilaita, jotka vastasivat tulitukseen. Oma lukunsa on tapa, millä Hamas pakotti asukkaat pysyttelemään taloissa, jotka olivat IDF:n tuhottavien listalla, sekä kokoontumaan niiden läheisille toreille ja kaduille ihmiskilviksi IDF:n pommituksia ja kivääritulta vastaan. Gazan sota näytti taas kerran, miten länsimaisia normeja käyttävä armeija voi taistella periaatteittensa mukaisesti vihollista vastaan, joka jättää ne kaikki huomiotta välittämättä inhimillisistä normeista ja säännöistä. http://www.timesofisrael.com/france-isr ... y-carnage/
· Tuhansia juutalaisia kokoontui Länsimuurille Jerusalemissa murehtimaan juutalaisia tänä vuodenpäivänä kohdanneita onnettomuuksia, joista molempien Temppelien hävitykset ovat raskaimmat. Toinen Temppeli hävitettiin v. 70, eli 1944 vuotta sitten roomalaisten toimesta, ja ensimmäisen Temppelin hävitti Babylon 2436 vuotta, eli juutalaisen kalenterin mukaan 3 338 vuotta sitten. Polisi on varautunut lisäämällä henkilökuntaansa, mutta toteaa, että ehkä äskeisten terroritekojen vuoksi osanottajia on vähemmän kuin yleensä Tisha B´av päivänä. Pieni Kotel, pieni Länsimuuri, kuitenkin suljettiin arabien mielenosoitusten vuoksi, vaikka Kotel on avoinna, kuten myös nousu Temppelivuorelle monien vuosien jälkeen. Uskontoministeriö, joka vastaa Pienestä Kotellista, sanoi puhdistaneensa sen tämän päivän käyttöä varten, mutta joutui eilen tehdyllä päätöksellä häpeällisesti sulkemaan sen arabimellakoiden pelossa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... -CSUENsO-oLähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Elokuu
ViestiLähetetty: 07.08.2014 07:22 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Wednesday, August 06, 2014
KESKIVIIKKO 06.08.14

KESKIVIIKKO 06.08.14
1. KOLMEPÄIVÄISEN tulitauon ensimmäinen päivä sujui ilman välikohtauksia, mikä on laskettava plussan puolelle, sillä odotukset sen kestosta olivat kauttaaltaan negatiivisia. Mutta Israelissa tämä on tuonut oudon äänettömyyden ja epätietoisuuden: Mitä nyt? Se on kuin elokuvan seuraaminen, joka äkillisesti keskeytetään saamatta selville, miten kertomuksen juoni lopulta päättyi.
ERÄS Gazasta ehjänä palannut reserviläinen totesi pettyneenä vaikka toisaalta kiitollisena, että on vielä kunnossa ja pääsee tapaamaan kotiväkeään: ”Olisimme voineet tehdä paljon enemmän”. Hänen ilmaisema pettymyksensä kertoo samalla armeijan yleisen mielipiteen: ”Mitä me lopulta saavutimme? Me menetimme 64 sotilasta kaatuneina ja pitkästi toista sataa haavoittuneina sekä kolme surmansa saanutta siviiliä, mutta oliko se kaikki turhan takia?”
PÄÄMINISTERI selvitti ennen taistelujen alkamista, että niiden tarkoituksena on saada rauha palaamaan Gazan raja-alueen juutalaisyhteisöihin sekä Hamasin kapasiteetin vähentäminen siten, ettei se voisi jatkaa murhaavia raketti-iskujaan Israelin siviilikohteita vastaan, mikä olisi edellyttänyt rakettien ja niiden valmistusverstaiden tuhoamista. Ilmavoimien lupausten mukaan sillä oli kapasiteettia hoitaa asia ilman maajoukkoja, mikä osoittautui virhearvioksi.
Maajoukkojen lopulta hyökättyä Gazaan vasta saatiin selvyys Hamasin ja muiden terrorijärjestöjen valmistautumisen laajuudesta tulevaa sotaa varten, jota se näytti suorastaan kerjäävän. Silloin paljastuivat maan sisään kaivetut rakettien laukaisualusta ja – varastot, mikä teki niiden havaitsemisen ilmasta käsin mahdottomaksi. Silloin paljastuivat myös Hamasin kaivamat tunneli-verkostot ja niiden todellinen tarkoitus. Nämä havainnot saivat sotaa johtavan turvallisuuskabinetin muuttamaan sodan tavoitteet. Turvallisuuden ja rauhan palauttamisen rinnalle nousi tunnelien etsiminen ja tuhoaminen, mikä niiden käyttötarkoituksen selvittyä katsottiin ensisijaiseksi tehtäväksi.
TÄMÄ tarkoitti myös sitä, että armeija, joka oli varustautunut nopeaan hyökkäykseen syvälle Gazan kaistan länsiosiin, joista raketteja pääosin ammuttiin, juuttui 1 -3 km:n levyiselle alueelle Gazan puolella turvallisuusaitaa joutuen samalla houkuttimeksi asetetun ankan asemaan, alttiina jatkuvalle näykkimiselle sekä kranaattitulen ja tunneleista nousevien terroristien pst-ohjusten maalitauluksi. Armeijan sisällä alkoi esiintyä kapinamieltä, mikä puettiin sanoiksi: Antakaa meille hyökkäyskäsky alkuperäisen tehtävän toteuttamiseksi, tai kutsukaa meidät pois.
TURVALLISUUSKABINETTI päätti yhdessä armeijan johdon kanssa tuhota nopeasti Gazasta Israelin alueelle kaivetut ja muut kaikkiaan löydetyt 32 tunnelia, sekä vetää sen jälkeen joukot pois Gazan kaistalta. Olemme nyt tässä tilanteessa. Useiden humanitääristen tulitaukoyritysten jälkeen USA:n ja YK:n yhteistoimin saatiin aikaan 72 tunnin tulitauko, joka alkoi tiistaiaamuna klo 08.00. Hamas ja Al-Aksa ampuivat lukuisia raketteja siten, että ne putosivat minuutteja ennen tulitauon alkamista, mihin IDF vastasi tykistötulella.
OPERAATION Protective Edge 29 vuorokauden aikana USA. YK ja EU painostivat Israelia lopettamaan taistelunsa Gazan kaistalla esittäen samalla syytöksiä iskuista siviilikohteita vastaan ja kauhistellen uhrilukujen kasvamista perustaen lausuntonsa Hamasin julkistamiin virheellisiin tietoihin. YK:n alainen UNRWA joutui epämukavaan ja hämmentävään asemaan, kun sen kolmesta koulusta löydettiin raketteja, jotka se kuuliaisesti palautti Hamasille. UNRWA:n kouluista, moskeijoista, sairaaloista ja muista laitoksista tulitettiin sotilaita, jotka vastasivat tuleen. Raketteja lauottiin hotellien ja koulujen pihoilta sekä puistoista välittämättä siitä, että siviilejä liikkui niiden lähettyvillä. Intialainen TV-yhtiö videoi ja julkaisi uutisissaan tilanteen, jossa Hamasin teknikot teltan suojassa asensivat raketin laukaisualustan hotellin ikkunan eteen myös laukaisten raketin sieltä kohti Israelia.
ALLA olevassa linkissä kerrotaan tarkemmin 29 päivää kestäneen operaation tilastosta, mutta poimin sieltä tärkeimpiä kohtia.
Hamasin antaman tiedon mukaan 1867 Gazan arabia sai surmansa. Israelin menetykset olivat 64 sotilasta ja 3 siviiliä kuolleina. YK:n ja NGO-järjestön mukaan 75 % Gazassa surmansa saaneista oli siviilejä. Israelin armeijan arvion mukaan 700 – 1000 terroristia surmattiin.
GAZAN asukkaista n. 400 000 joutui muuttamaan pois taistelujen jaloista. Heitä majoitettiin kouluihin ja muihin julkisiin rakennuksiin, osa meni sukulaistensa luokse. Lukuisia asunto-ja muita rakennuksia tuhoutui IAF:n ja tykistön iskuissa, mutta myös miina-ansojen vuoksi, joita Hamas oli asentanut niihin sotilaita varten. Pommit laukaistiin usein kauko-ohjauksella, kuten tapahtui terveysklinikan nimellä kulkevassa kaksikerroksisessa rakennuksessa, jonka terroristit räjäyttivät 80 kg:n pommeilla surmaten pahaa-aavistamattomat sotilaat. Myös tunnelit olivat valtaosin miinoitettuja. PA:n apulaistalous-ministeri Taysir Amro arvioi lonkalta, että Gazan tuhot nousevat 6 miljardiin USD.
IDF arvioi tuhonneensa 32 tunnelia, joista kaksi alkoi 300 -500 m Gazan turvallisuusaidasta. Yksi tunneli alkoi Rafahista ja ulottui lähes 2 km Israelin puolelle turva-aitaa. 11 IDF:n sotilasta saivat surmansa tunneleista nousevien terroristien tulituksesta. IDF iski 29 vuorokauden aikana 4 762 kohteeseen, suurin osa niistä rakettien laukaisualustoja; lähes tuhat niistä komento- ja valvontakeskuksia; 240 Hamasin sotilassiiven izza din al-Qassam rakennusta; lähes 200 teollisuus- ja varastorakennusta; lähes 150 harjoitus- ja koulutuskenttää sekä 1535 muuta terrorikohdetta. Tuhottujen laitosten ja kohteitten arvoksi arvioidaan 100 miljoonaa USD, joiden aiheuttama uhka on poistettu.
TERRORISTIT ampuivat IDF:n arvion mukaan 3 356 rakettia Gazasta Israeliin, joista 2 303 iski Israelin maaperään, 116 niistä asutuskeskuksiin. 356 rakettia ammuttiin Gazassa operoivia sotilaita vastaan. Iron Dome eliminoi 578 rakettia; 475 rakettia putosi Gazan alueelle. 70 % raketeista ammuttiin Gazan pohjoisosasta, 12.9 % keski- ja 17.3 % eteläosasta. 597 rakettia laukaistiin siviilikohteesta, 260 niistä kouluista, 127 hautausmailta, 160 moskeijoista ja vastaavista sekä 50 sairaaloista. IDF:n arvion mukaan terrorijärjestöillä oli yhteensä n. 10 000 rakettia, niistä IDF tuhosi kolmanneksen ja Hamas ampui toisen kolmanneksen, joten kolmasosa lienee edelleen käytettävissä.
IDF kutsui aseisiin 82 201 reserviläistä, jotka ovat vielä palveluksessa. Operaatio Protective Edge alkoi 08.07., mutta sitä edelsi useita ilmaiskuja Gazaan vastauksena rakettituleen; maajoukot panssarien ja tykistön tukemina siirtyivät Gazan kaistalle 17.07. Gazan asukkaat ovat alkaneet siirtyä entisille asuin-sijoilleen tutkien mahdollisuuksia elämänsä jatkamiseksi. IDF varoitti, että useimmat talot ovat Hamasin miinoittamia, ja miina-ansoja voi olla myös ulkona katujen varsilla ja puistoissa.
Israel vei Gazaan 1 481 rekka-autollista ruokatarpeita, 220 rekallista humanitääristä apua sekä 106 rekallista lääkintä- ja muita tarvikkeita. http://www.timesofisrael.com/after-29-d ... e-numbers/, http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... ael-370203, http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... ers-370161
2. TULITAUON pitäessä edelleen toisena päivänä Kairossa valmistellaan kuumeisesti neuvotteluja pitempiaikaisen aselevon solmimiseksi. PA:n lipun alla toimivan Gazan valtuuskunnan jäsenet ovat paikalla, ja myös Israelin nimittämä kolmen parkkiintuneen miehen muodostama tiimi on jo Kairossa. Israelin valtuuskuntaan kuuluvat Yitzhak Molcho, Yoram Cohen ja Amos Gilad avustajineen, kaikki kolme Netanyahun luotettuja miehiä ja monia visaisia neuvotteluja käyneet. Toivotaan heille jämäkkyyttä ja onnea, sillä neuvottelut tulevat kestämään pitkään ja ongelmat ovat monilukuisat.
HAMASIN valtuuskusta tuli Dohasta tulitaukoneuvotteluihin täynnä itseluottamusta ja rohkeutta. Ehkä heille ei kerrottu menetyksistä Gazassa, tai ehkä he eivät välittäneet kansan kärsimyksistä, sillä sota vaatii uhrautumista ja oman elämänsä rajoittamista. Hamasin sota Israelia vastaan kestää niin kauan, kuin Israel on vielä tolpillaan; siksi tämä hävitty taistelu ei tarkoita, että sota olisi menetetty. Hamasilla oli mukanaan pitkä lista vaatimuksista aselevon solmimiseksi, jonka he luovuttivat egyptiläisille. Ensimmäisen esteen Hamas kohtasi Egyptin asenteessa heidän vaatimuksiaan kohtaan.
HAMAS vaati ensimmäiseksi, että Rafahin terminaali tulee aukaista välittömästi, minkä Egypti tyrmäsi. Siitä keskustellaan vain sillä pohjalla, että PA valvoo sen liikennettä. Toiseksi Hamasin vaatimus lentokentästä ja merisatamasta täytyi pudottaa listasta heti kättelyssä. Monia muitakin yksityiskohtia lienee pudotettu vaatimuksista, joista ei vielä kerrota.
ISRAELIN vaatimusten kärjessä ovat Hamasin asearsenaalin poistaminen, eli Gazan kaistan julistaminen aseettomaksi vyöhykkeeksi esim. YK:n ja USA:n valvonnassa, sekä rauhan ja turvallisuuden palauttaminen Israelin ja Gazan väliselle raja-alueelle. Voidaanko nämä saavuttaa kansainvälisi sopimuksin, on vielä mahdotonta arvioida. Israel on menettänyt uskonsa YK:n kykyyn ja haluun toimia poliisin asemassa. On vaikea uskoa, että Gazan terrorijärjestöt luopuisivat vapaehtoisesti oikeudestaan omaan armeijaan ja sen aseistamiseen.
PÄÄMINISTERI Netanyahu selvitteli turvallisuuskabinettinsa istunnossa, mitä Gazan miehittäminen ja sen riisuminen aseista merkitsisi. Armeijan arvion mukaan Gazan miehittäminen kestäisi kuukausia –vaikka eräs upseeri totesikin, että 10 päivässä homma olisi hoidettu – ja kaistan puhdistaminen aseista ja niiden valmistamisesta kestäisi viisi vuotta. Se vaatisi satojen sotilaitten menetystä ja maksaisi 10 miljardia USD, pääministeri esitti armeijan laatimiin arvioihin perustuen.
HAMASIN pääministerinä tunnettu Ismail Haniyeh esitti voitontanssia tiistai-iltana todeten, että ”Kansamme aseellisen taistelun ja legendaarinen voimamme saavuttama sotilaallinen voitto tulevat johtamaan meidät Gazan saarron murtamiseen”, hän sanaili lausunnossaan. ”Mitä vihollisemme ei saavuttanut sotilaallisesti, sitä se ei tule saavuttamaan myöskään diplomaattisesti”. Hän sanoi olevansa varma, että egyptiläiset ja arabiveljet tukevat heitä näissä vaatimuksissa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... -HbcUNsO-o
3. UUTISOTSIKOITA
· Gazan rajan läheisyydessä asuvat juutalaisasukkaat ovat alkaneet todella miettiä, onko heillä elämisen mahdollisuutta alueella, jossa vaara uhkaa heitä sekä ilmasta että jalkojen alta. Tämä on vaarallinen ilmiö, joka voi helposti kasvaa laajemmaksi liikkeeksi, joskaan mistään hysteriasta ei voida puhua. Hänen suurin huolensa on lasten mielenterveys, sillä monet asukkaista kuulivat terroristien kaivausten ääniä maan alta ennen kuin tunnelien aiheuttama todellinen vaara selvisi. Nyt lapset alkavat kysellä: Äiti, jos se terroristi tulee minun sänkyni alta ja vie minut mukanaan tunneliin? Tämä on sekä aivan pienten lasten että teini-ikäisten kauhukuva, joka siirtyy heidän uniinsa aiheuttaen ahdistusta ja vuoteen kastelua. Tämä on myös sitä, mihin Hamas pyrki rakettitulellaan, saada juutalaiset pelokkaiksi ja ahdistuneiksi ja muuttamaan pois Gazaan liittyviltä alueilta. He rakensivat talonsa betoniharkoista ja kattonsa teräsbetonista taivaalta tulevaa uhkaa vastaan, mutta millä estetään maan alta tuleva uhka? http://www.timesofisrael.com/they-thoug ... scared-of/, http://www.jpost.com/National-News/Disp ... ome-370185
· Fatahin keskuskomitean jäsen Jamal Muheisen sanoi maanantai-iltana Fatahin järjestämässä Gazan tukitilaisuudessa Nablusissa vaatien, että PA:n arabikauppiaitten tule kahden viikon sisällä siivota hyllyiltään kaikki israelilaiset tuotteet. Toiseksi hän varoitti Juudeassa ja Samariassa asuvia ja liikkuvia juutalaisia, että he ovat helppo saalis terroristeille, jota haluavat siepata juutalaisia panttivankeja. Maanantain aikana sattui kolme vaarallista hyökkäystä juutalaisia vastaan. Jerusalemissa kauhakuormaajaa ajanut arabi surmasi yhden ja haavoitti viittä. Kolme tuntia myöhemmin heprealaisen yliopiston lähellä Scopus-vuorella moottoripyörällä ajanut mies ampui bussia odottavaa sotilasta vatsaan. Illalla arabi puukotti Maale Adumimin sisäänkäynnillä vartioivaa vartijaa saaden hänet sairaalakuntoon paeten itse paikalta, eivätkä vartijain luodit osuneet häneen. Jotkut haluavat, että PA:n entinen pääministeri Salaam Fayad nostetaan uudelleen valtaan kutsuen häntä maltilliseksi. Hän toimi kuitenkin järjestelmälliseksi Israelin asettamien rajoitusten poistamiseksi aloittaen useita projekteja C-alueille, jotka ovat Israelin täydessä valvonnassa. Hän oli mukana polttamassa Israelissa valmistettuja tuotteita Israelin boikotoimiseksi. http://www.timesofisrael.com/fatah-offi ... ith-death/
· Israelin turvallisuusjoukot pidättivät äskettäin miehen nimeltä Hussam Kawashme, jonka he uskovat johtaneen solua, joka sieppasi 3 israelilaista koulupoikaa 12.06. murhaten heidät. Hän on kotoisin Hebronista, mutta hänet pidätettiin Shuafatista Jerusalemissa. http://www.timesofisrael.com/israel-arr ... bed-teens/
· USA:n ulkoministeri John Kerry aktivoituu uudelleen, mitä on pidettävä huonona merkkinä. Hänellä oli puhelu eilen Netanyahun kanssa, mutta puhelu katkesi kesken kaiken, tai se katkaistiin jommankumman toimesta eikä sitä uusittu. USA:n ulkoministeriön tiedottaja vakuutti medialle, että se johtui mekaanisesta häiriöstä, ei siitä, että joku menetti mielenmalttinsa. Kerry haluaa, että Kairon neuvottelut johtavat rauhanneuvotteluihin Israelin ja PA:n välillä. Israelissa katsotaan Gazan tapahtumien vahvistaneen uskoa, ettei Israelin tule luovuttaa maata arabeille, koska kukaan ei pysty vakuuttamaan, etteikö Juudeasta ja Samariasta kehittyisi kolme kertaa vaarallisempi vyöhyke kuin Gazasta. http://www.timesofisrael.com/kerry-isra ... er-issues/


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Elokuu
ViestiLähetetty: 08.08.2014 06:28 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Thursday, August 07, 2014
TORSTAI 07.08.14

TORSTAI 07.08.14
1. IAF:N ilmaiskujen osoittautuessa riittämättömiksi poistamaan rakettien aiheuttaman uhkan Israelin siviiliyhteisöille Gazan rajan pinnassa IDF aloitti maajoukkojen hyökkäykset Gazan kaistalle 17.heinäkuuta tärkeimpänä tehtävänään rakettien aiheuttaman uhkan poistaminen. Kuten tunnettua, IDF joutui muuttamaan joukoille antamaansa tehtäväkuvaa havaittuaan, miten paljon akuutimpi ja suurempi uhka muodostui Gazasta turva-aidan ali Israeliin kavetuista tunneleista. Informaatio tästä vahvistui vangiksi otetuilta Hamasin pyssymiehiltä, jotka kertoivat Hamasin suunnitelmasta hyökätä juutalaisten uudenvuoden päivänä suurin joukoin tunnelien kautta Israelin siviiliyhteisöihin rajan pinnassa. Eräästä tunnelista löydettiin sotilasvaatteita, kypäriä suojavaatteineen ja suojaliiveineen sekä aseita ja useita moottoripyöriä nopeaa siirtymistä varten suunniteltuihin kohteisiin. IDF löysi ja tuhosi kaikkiaan 32 tunnelia ennen vetäytymistään Gazasta tiistaina.
PUOLUSTUSVIRKAILIJAT ja pääministeri Netanyahu ovat olleet kovin vaitonaisia Hamasin hyökkäys-suunnitelmasta, sillä se näyttää tulleen heille täytenä yllätyksenä. IDF tiesi tunnelien olemassaolosta ainakin Gilad Shalitin sieppaamisesta ja sen jälkeisistä tapahtumista lähtien, mutta joko tiedustelu ei pystynyt antamaan tarvittavia tietoja tai tunnelien merkitystä ja käyttöä vähäteltiin. Osoituksena tästä on sekin, että IDF päätti poistaa sotilasvartijansa lähellä rajaa olevista juutalaisyhteisöistä vähän ennen operaation alkamista. Jos Hamas olisi päässyt toteuttamaan massahyökkäyksensä, juutalais-yhteisöt olisivat olleet avuttomia torjumaan sitä tai edes informoimaan armeijaa siitä ajoissa.
Viitteitä tunnelien merkityksestä Hamasin sodankäynnille antoi 17. heinäkuuta kehittynyt tilanne lähellä Sufan juutalaisyhteisöä. Silloin videoiduissa kuvissa nähdään, miten 13 terroristia tunkeutuu tunnelin suuaukosta jakautuen kahdeksi osastoksi pyrkien etenemään läheisiin juutalaisyhteisöihin. Terroristit olivat pukeutuneet IDF:n sotilasasuihin, mikä hämäännytti paikalla olleen IDF:n partion, joka sattuman kautta, nähtyään terroristien käyttävän Kalashnikov kiväärejä, lopulta päätteli heidät terroristeiksi avaten tulen. Terroristit pakenivat kiireesti takaisin tunneliinsa, eikä paikalle kutsuttu IDF:n helikopterin ampuma ohjus enää tavoittanut heitä, koska videokuvissa ei näytetty ruumiita.
IDF antoi vakuutuksen kodeistaan kauemmas rajasta siirtyneille juutalaisasukkaille, että he voivat palata nyt turvallisesti koteihinsa. Asukkaille näyttää kuitenkin kehittyneen luottamuspula armeijan antamien tietojen todenmukaisuuteen sekä siihen, että armeija lopultakaan on ymmärtänyt tunnelien aiheuttaman uhkan todellisuuden. Kysymys ei ole pelkästään fyysisestä vaarasta, vaan lisäksi ja ennen kaikkea psykologisesta traumasta ja pelon tunteesta, mikä ilmenee etenkin lasten käyttäytymisessä. Asukkailla kytee syvällä epäluulo, ettei armeija sittenkään löytänyt kaikkia Israeliin johtavia tunneleita, kuten upseerit ovat vihjailleetkin, ja että hyökkäysuhka niiden kautta on edelleen olemassa. Äidit eivät halua viedä lapsiaan olosuhteisiin, joita IDF ei pysty täysin turvaamaan.
EDELLÄ kerrotun Sufan hyökkäyksen jälkeen tapahtui uusia tunnelien kautta toteutettuja iskuja, jotka myös yllättivät sotilaat. Heinäkuun 19. päivänä 9 terroristia purkautui ulos tunnelista Beerin kibbutsin lähellä. Syntyneessä taistelussa 2 sotilasta ja 1 terroristi saivat surmansa, ennen kuin terroristit pakenivat takaisin tunneliinsa. 21.heinäkuuta joukko terroristeja nousi tunnelistaan lähellä Erez ja Nir Am kibbutseja surmaten pst-ohjuksella 4 sotilasta. Ainakin 10 terroristia sai surmansa taistelussa. Heinäkuun 28.päivänä terroristit nousivat tunnelistaan lähellä Nahal Oz kibbutsia. He hyökkäsivät IDF:n vartiotornia vastaan surmaten pst-ohjuksella 5 sotilasta menetettyään yhden miehen kaatuneena ennen vetäytymistään tunneliinsa.
IDF:n komentaja vakuutti maahyökkäyksen loppuvaiheessa, että IDF tulee lisäämään asukkaitten turvallisuutta Gazan rajalinjan läheisyydessä sekä henkilökunnan että varusteiden muodossa, mutta sen antama turvallisuusvakuutus ei näytä vakuuttaneen asukkaita, jotka pelkäävät lastensa vuoksi. He katsovat, että heitä uhataan nyt sekä ilmasta että maasta heidän jalkojensa alta, eivätkä ymmärrä, miten he voisivat elää rauhassa ja turvattuina sellaisissa olosuhteissa.
KYSYMYKSELLÄ tunneleista on laajempi merkitys, joka voi osaltaan vaikuttaa suunnitelmiin kahdesta valtiosta, joiden väitetään voivan elää rauhassa ja turvattuina rinnakkain. Välitön uhka koskee pohjois-rajan tuntumassa eläviä yhteisöjä Hizbullahin kaivamien tunnelien johdosta, joiden tiedetään olevan kehittyneempiä ja paremmin varustettuja kuin Hamasin kaivamat Gazassa.
Israelin kansanedustajat ovat viitanneet mahdollisuuteen, että jos Juudean ja Samarian alueita luovutetaan PA:n arabeille, niistä kaivetaan tunneleita Jerusalemiin ja muihin lähellä 1949 aselepolinjaa oleviin kaupunkeihin. Tällaiset näkymät antavat kokonaan uuden karmivan uhkakuvan Israelin tuhoamiseksi, jota toteutetaan sekä ilmasta että maan alta. Tällaisia lausuntoja toistetaan sekä Iranin johtajien taholta, että myös Hizbullahin ja Hamasin johtajien puheissa. Niitä on pidetty harhaisina, epärealistisina haaveina, mutta todellisuudessa tilanne muistuttaa enemmän Jeremian näkyä kiehuvasta padasta, jossa Israelia hiillostetaan joka puolelta. (Vrt.Jer.1:13 -16) http://www.israelnationalnews.com/News/ ... -MCHkNsO-o
2. Kairossa sovittu tulitaukosopimus näyttää pitävän edelleen sen viimeisenä päivänä. Neuvotteluihin osallistuneet tutkivat kiireisesti sopimuksen jatkamista, mitä Israel ilmoittaa kannattavansa. PA:n johtaman delegaation Hamasin korkea virkailija Osama Hamdan syytti Yhdysvaltoja, että se painostaa Hamasia suostumaan tulitauon jatkamiseen pelastaakseen Israelin maineen, kuten hän sanoi. Hän vakuutti keskiviikkona, että Hamas on valmis jatkamaan tulitustaan, ellei Israel suostu sen asettamiin tulitaukoehtoihin. Niistä etenkin terminaalien avaaminen Siinaille ja Israeliin ovat tärkeimpiä Israelin etsintöjen aikana uudelleen pidättämien arabien vapauttamisen ohella. Egypti poisti keskusteluista kokonaan Hamasin vaatimukset satamasta ja lentokentästä todeten, että niistä voidaan keskustella muissa yhteyksissä.
HAMDAN kertoi Al-Jazeeran haastattelussa, että PA:n johtamaan delegaatioon kuuluvat Hamas, Islamic Jihad ja muut ryhmittymät valmistautuvat vihollisuuksien alkamiseen uudelleen, ellei neuvotteluissa saada edistystä aikaan, ja ellei Israel hyväksy niiden esittämiä vaatimuksia. ”Meidän rakettimme ovat valmiit iskemään kaikkiin Israelin kaupunkeihin”, Hamdan vakuutti. Hamasin johtoon kuuluva Moussa Abu Marzouk sanoi, ettei ole sopimusta 72 tuntia kestävän tulitauon jatkumisesta. Toinen Hamasin virkailija Izzat al-Rishq sanoi Hamasin käyttävän kaikkia painostuskeinojaan saadakseen kaikki haluamansa ehdot täytetyiksi. ”Ei ole mitään syytä solmia sopimusta, joka ei huomioi Gazan arabien kunniaa. Emme tule hyväksymään yrityksiä kieltää kansamme oikeus vastaanottaa sen voiton ja urhoollisuuden hedelmät”, hän runoili laveaan arabitapaan.
ISLAMIC JIHADIN apulaisjohtaja Ziad al-Nakhaleh ilmoitti toiveikkuutensa, että egyptiläiset, jotka keskustelevat nyt israelilaisten kanssa, pystyvät saamaan heidän vaatimuksensa läpi. Hän torjui ehdottomasti Israelin esitykset kaikkien Gazan ryhmien riisumiseksi aseista todeten, ettei siitä voida edes keskustella osana tulitaukosopimusta. Kuten edellisestä Rishqin lausunnosta ilmenee, arabit katsovat Hamasin ja Jihadin voittaneen viimeisen kädenväännön Israelin armeijan kanssa, koska se suostui tulitaukoon, jopa ehdotellen niitä humanitäärisistä syistä. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... cks-370292
3. USA:n presidentti Barack Hussein Obama totesi puhuessaan journalisteille US-Africa johtajien huippukokouksen jälkeen Washingtonissa keskiviikkona, että hän tuntee sympatiaa Gazan asukkaita kohtaan, mutta ettei hän tunne samaa sympatiaa Gazaa hallitsevaa Hamasin johtoa kohtaan. Hän sanoi USA:n pyrkivän varmistamaan, että 72 tunniksi sovittu tulitauko tulee kestämään – ja jatkumaan – jotta Gazan asukkaat voivat alkaa rakentamaan uudelleen tuhojen jälkiä ja saisivat uutta toivoa. Hän viittasi myös Israelin (Gazan rajan lähellä) asuviin kansalaisiin, ettei heidän tarvitse elää rakettitulen uusiutumisen pelossa.
Obama sanoi, että on tärkeää muistaa, että Hamas toimi hyvin vastuuttomasti asettaessaan siviilit vaaralle alttiiksi Israelin vastaisella rakettitulituksellaan sekä asentaessaan rakettien laukaisualustoja siviili-asutusten keskelle taistelujen aikana. Hän vakuutti sanoneensa alusta lähtien, ettei mikään maa siedä raketti-iskuja kaupunkejaan vastaan, ja että sen johdosta Israelilla on oikeus puolustaa itseään, kuten se on tehnyt ja mihin sillä on oikeus tehdä tulevaisuudessa.
Obama ilmaisi ahdistuksensa Gazan hävityksen ja siviilien kärsimysten vuoksi vaatien, että kansain-
välisen yhteisön tulee avustaa Gazan jälleenrakentamisessa. Hän totesi, ettei Gaza tulee selviytymään eristäytyessään kokonaan muusta maailmasta. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... ays-370298
5. UUTISOTSIKOITA
· Egyptiläinen juristi Samir Sabri kehotti Egyptin oikeuskansleria Hesham Barakatia hakemaan oikeuden päätöksen, jolla Hamasin toimet tuomitaan ja sen johtajat pidätetään, kuten Al-Masry Al-Joum uutislehti raportoi Egyptissä. Sabrin esittämään pidätettävien listaan kuuluu Kairon neuvotteluihin osallistuvien Hamasin delegaation jäseniä. He tulivat Egyptiin Rafahin terminaalin kautta. Egypti esitti pyynnön IDF:lle, ettei se häiritsisi heidän matkaansa, koska he ovat myös IAF:n eliminoitavien listalla. Egyptin armeija jatkaa Siinailla islamin ääriainesten jahtaamista surmaten ja haavoittaen heitä ja tuhoten 32 rakennelmaa. Keskiviikkona armeija takavarikoi Asvanilla 700 it-ammusta ja ohjusta. Tiistaina rajavartijat joutuivat tulitaisteluun Libyasta tulleiden salakuljettajien kanssa, jotka avasivat tulen poliiseja kohti, jotka vastasivat tuleen. Taistelussa kuoli ainakin 5 poliisia ja 4 salakuljettajaa. Poliisin mukaan Libyassa toimivat islamistit pyrkivät solmimaan siteitä Siinailla toimivien islamistien kanssa. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... iro-370307
· PÄÄMINISTERI Netanyahu sanoi journalisteille järjestetyssä konferenssissa, että terroriryhmien tarkkaavan, antaako YK hyväksymisen YK:n laitosten, sairaaloiden, koulujen, kotien ja uskonnollisten laitosten käyttämiseen hyökkäyksiin sotilaita vastaan. Hän kutsui sitä testiksi sivistyneelle maailmalle, kuten hän sanoi keskiviikkoillan tilaisuudessa. Hän puolusti IDF:n toimia valittaessaan siviiliuhrien ja lasten osuutta heistä todeten, että Hamas harjoittaa lasten uhraamista viedessään rakettinsa keskelle siviiliyhteisöjä ja asettaessaan lapsia ihmiskilviksi sotaa käydessään. Hän totesi, että jos IDF ei vastaisi tulitukseen sairaalasta, moskeijasta tai koulusta, se oli moraalinen ja toiminnallinen virhe. Hän antaa ymmärtää, ettei niiden tulittaminen kuulu IDF:n normaaliin moraalikäsityksiin ja että IDF suorittaa sisäisiä tutkimuksia vielä operaation ollessa kesken. Erään uutisen mukaan UNRWA:n kouluun tehty kranaatti-isku oli Hamasin lavastama, jossa muualta tuotiin joko aitoja ruumiita tai kuolleiksi tekeytyneitä saadakseen tilanteen näyttämään aidolta videokuvauksissa. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... ion-370255
· Israelin ulkoministeri Avigdor Liberman sanoi osallistuessaan YK:n istuntoon New Yorkissa keskiviikkona, että Hamas harjoittaa kiristystä kieltäytyessään tulitauon jatkamiseen, minkä Israel on jo hyväksynyt. Tavatessaan USA:n ulkoministeri John Kerryn hän kiitti USA:n antamasta avusta taistelujen aikana ja Kerryn ponnisteluista tulitauon onnistumiseksi. Liberman sanoi vastauksena Turkin pääministeri Erdoganin Israelia halveksiviin lausuntoihin vaalikiertueensa aikana, ettei Israel halua suhteiden heikkenemistä. Erdogan vertasi IDF:n toimia Gazassa natsi Saksan toimiin toisen maailmansodan aikana. Erdogan pyrkii Turkin presidentiksi, mikä antaisi hänelle diktaattorin valtuudet muutettuaan presidentin valta-oikeuksia. Liberman sanoi YK:n antamaa lausuntoa Israelin toimista Gazassa viimeisen operaation aikana ja IDF:n hyökkäyksistä UNRWA:n laitoksia vastaan törkeänä loukkauksena, hylättävänä ja epäoikeudenmukaisena. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... rry-370324, http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... ons-370259
· IDF valmistautuu syytöksiin sotarikoksista ja rikoksista ihmisoikeuksia vastaan, jotka tulevat Israelin osaksi kuin manulle illallinen, oli syytä tai ei. PA:n johto valmistelee Israelin syyttämistä ICC:n kv. oikeusistuimessa, mutta Israel aikoo vastata siihen omilla syytöksillään. Israelin olisi korkea aika – ellei se ole jo liian myöhäistä – aloittaa oikeudelliset tai hallinnolliset toimet Mahmoud Abbasia ja hänen korruptoitunutta hallitustaan vastaan. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... -op-370312


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Elokuu
ViestiLähetetty: 09.08.2014 06:37 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Friday, August 08, 2014
PERJANTAI 08.08.14

PERJANTAI 08.08.14
1. TÄNÄÄN perjantaina kahdeksas elokuuta on Israelin ja Hamasin välille solmitun kolmepäiväsen tulitauon viimeiset 25 minuuttia kulumassa, ja Hamasin taholta uhotaan, ettei se tule jatkamaan sitä ellei sen vaatimuksiin suostuta, joista päällimmäisin on rajaterminaalien avaaminen. Vaatimus vankien vapauttamisesta Israelin vankiloista on siirtynyt syrjään uutisartikkeleista, mutta tuskin neuvotteluista, niin tärkeinä arabijohtajat pitävät sitä PR:n kannalta oman väkensä keskellä. Kuin muistutukseksi kuolevaisuudesta Gazasta ammuttiin yön aikana 2 rakettia Eshkolin alueelle selvänä tulitaukosopimuksen rikkomuksena. Israel ei viitsinyt edes vastata niihin.
Lämpömittari osoitti kuitenkin ennen puoli seitsemää varsin lupaavat 21 astetta, ja noussee ennusteiden mukaan 31 asteen tienoille Jerusalemissa, Suolamerellä ja Eilatissa yli 41 astetta. Taivas on pilvetön ja Kinneretin vedenpinta laskee sentin päivässä. Lämpötilat tänään: Jerusalem 19 -29; Tiberias 25 -38; Suolameri 29 -39; Eilat 26 -41 +C-astetta Times of Israelin mukaan; JP:n ennuste lupaa pari astetta enemmän. Helteistä ja aurinkoista säätä lupaavat kummatkin lähipäivien ajaksi.
TÄNÄ vuodenpäivänä v. 1918 alkoivat ”sadan päivän hyökkäyksen” nimellä tunnetut taistelut Amien lähellä, jotka johtivat ensimmäisen maailmansodan loppumiseen ja liittoutuneitten voittoon. Tänä vuodenpäivänä v. 1942 sai alkunsa liike, jonka mottona oli iskulause ”lähde Intiasta”, perustuen Mohatma Ganthin vaatimukseen välittömästä itsenäisyydestä Intialle. (Times of Israel, ToI)
2. ISRAELIN ja Hamasin välille solmittu 3-päivän tulitauko päättyi kolme minuuttia sitten, eikä sen jatkosopimusta saatu aikaan. Klo 08.01 aikaan hälytyssireenit soivat Ashkelonissa merkiksi rakettien lähestymisestä. Merkitseekö tämä taistelujen alkamista uudelleen vaiko vain liipaisimen ympärille jäykistyneen sormen tahdotonta liikettä, selvinnee lähiminuuttien ja tuntien aikana. Sekä Israelin sodanjohto että Hamas ja sen kanssa liitossa olevat ryhmät Gazassa sanovat olevansa valmiit. Sireenien äänet kuultiin myös Hof Ashkelonissa ja muualla ns. Gazavyön (Gaza belt) alueilla.
HAMAS käytti kolmen päivän tulitaukoa etsien yhteistyöstä Israelin kanssa epäilemiään gazalaisia teloittaen heitä korvakuulolta ilman syytteitä ja tuomioita. Saman kohtalon koki myös Hamasin entinen tiedottaja Ayman Taha, jota syytettiin – tai epäiltiin – vakoilemisesta Egyptin hyväksi ja taloudellisesta korruptiosta. Raporttien mukaan hänet teloitettiin viime maanantaina. Muutamat gazalaiset uskalsivat mennä kaduille kyselemään, mikä oli Hamasin lietsoman sodan tarkoitus, koska se toi vain raunioita, haavoittuneita ja kuolleita, sekä lisäten kansalaisten ahdinkoa ja taloudellisia vaikeuksia. Hamasin poliisit korjasivat nämä kiireesti pois kaduilta vieden heidät jonnekin, josta ei ole paluuta hengissä. Omaisille voidaan ilmoittaa ruumiin löytymisestä roskaläjästä. Hamasin julkinen arvosteleminen on karkea rikos, toisen korvaan voi supista jotain, mutta silläkin voi olla kuulijoita. Gazan kaista on ankaran sotalain alainen, onhan nyt sota, eikä yksityisyritteliäisyyttä suvaita.
Muutamat Gazassa toimivat ulkomaiset journalistit ja valokuvaajat uskaltavat kertoa näkemyksistään ja tuntemuksistaan vasta päästyään pois Gazasta. Valokuvaaminen oli ankarasti kielletty, sen rikkojat voitiin surmata ilman eri käskyä, tai antaa fyysinen muistutus, kuka Gazassa määrää. Ihmisoikeuksista ei Gazassa voida edes puhua, ei julkisesti eikä salaa. Siviilien, jopa lasten, käyttäminen ihmiskilpinä on luonnollista, sillä ”arabit ihannoivat kuolemaa, ei elämää”. Jotkut journalistit rikkoivat sääntöjä, kuten se intialainen journalisti-valokuvaaja, joka videoi kuolemaa uhmaten Hamasin teknikoiden suorittamaa raketin laukaisualustan asentamista hänen hotellinsa ikkunaan eteen – tosin teltan suojassa IAF:n koneitten pelossa – siirtäen sitten teltan syrjään ennen raketin laukaisua. Video esitettiin myöhemmin Intian TV-kanavalla. Samantapaisia sota-rikoksena pidettäviä kertomuksia on tullut julkisuuteen useita, mutta vähemmän videonäytteitä. http://www.jpost.com/Middle-East/Hamas- ... ael-370429
3. JOKAINEN journalisti, joka väittää toimivansa ilman ennakkoasennetta, tunnetta tai pelkoa, on valehtelija, toteaa Christian Stehpen, joka omin silmin sai tutustua tilanteeseen Gazassa taitelujen aikana. Lahav Harkovin JP:lle laatimassa artikkelissa pyritään tutkimaan, voiko kentällä toimivien journalistien ja kuvaajien raportteihin luottaa: Stephenin avautuminen antaa tärkeää taustatietoa.
Harkov kertoo, että JP otti torstaina kontaktia kymmeneen Gazassa toimineeseen journalistiin – heitä saapui ulkomailta Israeliin yli 200 seuraamaan Gazan taisteluja - mutta harvat heistä halusivat keskustella kokemuksistaan ja ne muutamatkin, jotka siihen suostuivat, halusivat esiintyä anonyymisti, sillä he palaavat Gazan työkentälleen.
Christian Stephen perusti ”Freelance Society” järjestön, joka on erikoistunut raportoimaan vihamielisessä ympäristössä ja konfliktialueilla, toimien alihankkijana mediaverkostoille kuten The Economist, Vice, Vokative ja muille, suostui puhumaan JP:lle, koska hän on Israelissa ja aikoo jatkaa matkaansa täältä raportoidakseen Irakista. ”Hamas ei löydä minua sieltä”, hän toteaa.
STEPHEN liikkuu jatkuvasti kotikaupunkinsa Lontoon, Jerusalemin, Los Angelesin ja New Yorkin välillä. Viimeisen neljän viikon aikana hän asui kaupungeissa Gaza, Erez, Jerusalem, Sderot, Netivot ja Ashdod, joissa hän seurasi rakettien räjähtelyä molemmin puolin, viettäen aikaansa sekä IDF:n sotilaitten että Hamasin pyssymiesten kanssa. Hän on nyt Israelin pohjoisrajalla Libanonin lähellä raportoiden Hizbullahin kaivamista tunneleista vastaten kysymyksiin e-mailin kautta. Alla olevassa linkissä on hänen haastattelunsa, josta otan muutamia kohtia tähän.
STEPHEN valittaa, ettei hänellä ole valokuvia kohteista, mutta sanoo nähneensä useita rakennuksia, joista raketteja ammuttiin, myös asuntoja, joista ampuvat pyssymiehet näyttivät haamuilta olohuoneissa. Hamasin rakennuksesta hän löysi vain pölyä, murskaa ja ruumiita. Journalistien olosuhteet ovat Gazassa samaa missä tahansa taistelutantereella, mutta asukkailla on polttava tarve näyttää tilannetta ulkopuolisille, niin järkyttävä kuin syy siihen onkin. Journalistina hän joutuu toteamaan, että Gaza on yksi suuri ”hellhole”, helvetti. Hän sanoo pyssymiehen osoittaneen häntä aseellaan päähän varoittaen kuvaamasta rekkojen peitettyjä kuormalavoja. Toisessa vaiheessa nuori pyssymies huusi käsikranaattia kädessään heilutellen vaatien häntä ottamaan kuvan kuolleesta pojasta: ”Tämä on meidän helvettimme”, toistellen sitä yhä uudelleen, myös arabiaksi.
Israelin puolella Netivotissa Dtephen meni katsomaan IDF:n sotilaitten ja tunnelin kautta Israelin puolelle tulleiden terroristien välistä tulitaistelua. Hän kertoo jutelleensa mukavia sotilaitten kanssa, mutta otettuaan kuvia taisteluista sotilaat vaativat häntä luovuttamaan ottamansa kuvat. Lopulta hän joutui luovuttamaan ID-korttinsa, joka tuhottiin hänen mieliharmikseen. Sotilaat syyttivät, että hän oli paikalla laittomasti, ja veivät hänet läheiselle bensiiniasemalle. Hän tunnustaa, että jokainen journalisti katselee tilanteita omien silmälasiensa kautta värittäen raporttejaan sen mukaan, ja jos joku väittää muuta, hän on valehtelija. Hän tunnusta, että Hamas painosti häntä kuten muitakin journalisteja raportoimaan vain heidän näkemyksensä mukaan, mutta Israel tekee samoin. Hän vakuuttaa raportoivansa sen mukaan, mitä hän näkee jättäen poliittiset spekuloinnit ja päätelmät siihen vihkiytyneille, se ei kuulu hänen mandaattiinsa. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... ing-370456
4. GAZAN rintamalla on nyt epämiellyttävän rauhallinen odotustila. Hamas ei malttanut odottaa tulitauon loppumista, vaan laukoi hyvissä ajoin ennen sitä pari rakettia Eshkolin alueelle sekä Ashkelonin seuduille. Niiden aiheuttamista vahingoista ei ole raportoitu.
Pääministeri Netanyahu ja puolustusministeri Moshe Yaalon ovat kehottaneet armeijaa valmistautumaan kaiken varalta mihin tahansa yllättävään toimintaan. IDF päästi takaisin siviiliin 24 000 reserviläistä, jotka oli rekrytoitu operaation Protective Edge alussa. Armeijan johdon käsityksen mukaan Hamasilla on kaiken järjen mukaan syy irrottautua konfliktin jatkamisesta, mutta ääri-islamistien toimet eivät aina jos koskaan ole rationaalisia. Gazassa kaikkensa menettäneet vaativat raketti-iskujen jatkamista, heillä ei ole mitään muuta kuin henkensä menetettävänä, ja heidän saarnaajansa vakuuttavat heille, että marttyyrin kuolema voittaa aina maallisen elämän, ja tuo perheelle loputtoman määrän kunniaa, joka on tärkeä arabille.
TULITAUON loppumisesta huolimatta Kairossa pyritään kuumeisesti löytämään formula, jolla taistelujen leimahtaminen täyteen liekkiinsä voitaisiin estää. Israelin neuvottelutiimi kulkee Kairon ja Jerusalemin väliä hakien uusia ohjeita päättäjäportaalta Jerusalemissa. Arabien vaatimukset ovat edelleen kovat, niiden mukana oma lentokenttä ja ulkosatama. Gazan yhteydet Israelin ja Egyptin kautta tulee samoin avata. Mikä järjestö tai maa terminaaleja valvoisi, on yksi kiperä kysymys, sillä YK on osoittanut tehottomuutensa eivätkä Hamas ja Fatah luota toisiinsa. Israelissa arvioidaan, että jotkut EU-maat voisivat järjestää henkilökunnan niihin Egyptin ohella. EU:n valvontaryhmä EU BAM on yksi mahdollisuus. Tämä toimi valvojana aiemmin, mutta silläkin on epäilijänsä.
USA haluaisi yhdistää Gazan neuvottelut ja Israelin ja PA:n väliset rauhanneuvottelut. Ne päättyivät umpikujaan, eikä uusia yrityksiä niiden jatkumiseksi ole tehty. PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin poliittinen valta on alimmillaan, vaikka Israelin vasemmisto työntää häntä edelleen ”Israelin pelastajaksi”, kuten he sanovat. Jotkut jopa esittävät, että Hamas-johtaja Khaled Mashaal nostettaisiin, ellei Abbasin tilalle, ainakin Fatahin ja Hamasin yhteishallituksen pääministeriksi.
Israelin armeija IDF valmistelee odotellessaan politiikkojen päätöksiä uusia joukko-osastoja äskeisen operaation opetusten pohjalta. IDF on kaiken aikaa pyrkinyt rakentamaan joustavampaa, nopeasti liikkuvaa, mutta aseistukseltaan viimeistä teknistä tasoa edustavaa armeijaa, pyrkien yhdistämään maajoukkojen, panssarivoimien, tykistön ja ilmavoimien yhteistoiminnan erillisiksi omatoimisiksi yksiköiksi, joilla olisi oma tiedustelu ja ilmavalvonta miehittämättömiä pienkoneita käyttäen. Armeijan toiminta teknistyy perustuen yhä enemmän tietokoneohjattuun toimintaan taisteluolosuhteissa. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... ire-370417
5. UUTISOTSIKOITA
· Hamas ja Islamic Jihad ampuivat aamupäivän kuluessa 18 rakettia Israeliin. Netanyahu päätti yhdessä Yaalonin kanssa antaa IDF:lle luvan vastata niihin. Vastaiskuissa käytetään ilmavoimia, koska maavoimat on vedetty pois Gazasta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... -SGskNsO-o
· 72 % Gazan arabeista haluaa tulitaukoa Israelin kanssa; 68 % haluaa uudelleen rakentamista ja aseistamista. 92 % arabeista Gazassa haluaa pitkäaikaista aselepoa Israelin ja Hamasin välille. 72 % haluaa, että poliitikot pystyvät solmimaan pysyvän rauhan osapuolten välille. Tiedustelun mukaan 46 % katsoo, ettei kumpikaan osapuoli selviytynyt voittajana. http://www.timesofisrael.com/poll-huge- ... ceasefire/
· Talousministeri Lapidin ja pääministeri Netanyahun välit ovat uudelleen kiristymässä. Lapid syyttää Bibiä USA:n suhteitten tuhoamisesta, joka uhkaa lopettaa maitten välille kehittyneet lukuisat yhteistoimintamuodot sekä vaikuttaa kauppasuhteitten jatkumiseen. USA on yksinpuolustanut Israelin asemaa YK:ssa ja turvallisuusneuvostossa estäen lukuisten Israelia tuomitsevien päätöslauselmien tulemista sitoviksi. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 79,00.html
· YK:n pääsihteeri julkisti viikon aikana lausuntonsa, jonka asiantuntijat katsovat aloittaneen diplomaattisen sodan Israelia vastaan. Israelin edustajat, joiden mielipidettä monet muut maat tukevat, katsovat YK:n pääsihteerin paljastaneen järjestön kaksinaamaisuuden ja farisealaisen kantansa suhteessa juutalaisvaltioon. Israelin diplomaattiset asiantuntijat sanovat, että YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon on pyrkimyksissään miellyttää jokaista ja kaikkia, samalla vetänyt itsensä allikkoon, jossa hänellä ei ole enempää arvovaltaa ja voimaa kuin mahdollisuuttakaan nousta rapakkonsa reunaa ylemmäs. Pääsihteeri on julkinen karikatyyri johtamansa maailmanjärjestön toiminnasta etenkin sen alaisissa komiteoissa ja neuvostoissa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 39,00.html

Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Elokuu
ViestiLähetetty: 11.08.2014 07:58 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Sunday, August 10, 2014

SUNNUNTAI 10.08.14
1. TÄNÄÄN sunnuntaina 10.elokuuta kuu on lähempänä maapalloa kuin aikoihin. Se myös näyttää maasta katsoen paljon suuremmalta kuin normaalisti. Ilmiötä kutsutaan englanniksi ”supermoon”, superkuu. Kuu näyttää tänään 14 % suuremmalta ja 30 % kirkkaammalta kuin normaalisti. Kuun etäisyys maasta on km. 238 900 mailia maasta, tänään se on 222 611 mailin päässä siitä, eli 863 mailia lähempänä. Tämä johtuu kuun kiertoradan soikiosta muodosta. Bloodmoon, eli verikuu, on tänä vuonna 15.huhtikuuta sekä 08. lokakuuta; ensi vuonna se on 04. huhtikuuta sekä 28. syyskuuta.
2. Taivaallisten merkkien ohella maailmassa seurataan suuresti huolestuneina virusperäisten tautien leviämistä monilla maanosilla, joista jotkut näyttävät kehittyvän epidemiaksi. Afrikassa leviävä ebola-virus on tappanut Länsi Afrikassa 932 ihmistä ja tartunnan saaneita on nyt 1 711 ihmistä. WHO:n raportin edellä esittämät luvut ovat vain 25 -40 % todellisesta tilanteesta, kertoo Program and Government Relations for Samaritan´s Purse varapresidentti Ken Isaacs osallistuttuaan konferenssiin, jossa oli mukana myös Liberian presidentti järjestönsä ja SIM:n työntekijöitten ohella, jotka selvittivät tilannetta Länsi Afrikassa hyvin totisin kasvoin. Liberian terveysministeriön raporttia seurattuaan Isaacs totesi: ”Sillä on apocalypsin (maailmanlaajuisen tuhon) tuntomerkit. Ruumiita lojuu kaduilla – gangsterit uhkaavat polttaa sairaaloita (joissa heitä hoidetaan). Uskon tämän taudin muodostavan kansallisen riskin monille maailman valtioille”. Hän sanoi epidemian levittävän paniikkia maailmalla, mikä voi pian olla oikeutettua. WHO:n mukaan tauti leviää epidemian tapaan, ilman valvontaa.
”Ihmiset ovat peloissaan sen johdosta – aviomiehet, vaimot, eikä kukaan tiedä, mikä on turvallista. Pyrimme antamaan heille turvallisen paikan elää, mutta kuvitelkaapa, miten vaikeaa on Amerikan kansalaisten – kaikkien kansalaisten – kärsiä tästä”, Isaacs kertoi. Heidän luonaan vierailleet pari amerikkalaista sanoivat palattuaan olevansa huolissaan levittävänsä tautia. ”Tämä on ilkeä veritauti. Voisin kertoa esimerkkejä ihmisten kuolemasta, jota tuskin pystyisit uskomaan”. Se aiheuttaa ulkoista ja sisäistä verenvuotoa, elintärkeitten elinten maksan ja munuaisten toiminnan romahtamista. Se voi tappaa siihen sairastuneen yleensä muutaman päivän kuluessa ilman vastatoimia, eikä vastalääkettä siihen ole kehitetty. USA:ssa pelätään Obaman avattua portit Meksikon miljoonille siirtolaille heidän tuovan maahan muiden sairauksien ohella myös ebola-viruksen, eivätkä Amerikan sairaalat ole valmiit hoitamaan siihen sairastuneita.
Monet uskovat EBOLA-virustaudin muistuttavan sitä vitsausta, mistä Ilmestyskirjassa puhutaan. ”Ja minä näin, ja katso: Hallava hevonen. Ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema ja Tuonela seurasi hänen mukanaan. Ja heidän valtaansa annettiin kolmannes maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta”. (Ilm.6:8)
ISAACS sanoo torstain konferenssin jälkeen olevansa hyvin huolestunut tulevaisuudesta. Huhtikuusta lähtien sen leviäminen Afrikassa on ollut räjähdysmäistä, jota vastaan he ovat taistelleet lähes olemattomalla kansainvälisellä tuella. Hänen mukaansa ellei sitä pystytä hallitsemaan Afrikan mantereella, sitä vastaan joudutaan pian taistelemaan useissa maissa maailmassa. (Daily Beast) https://mail.google.com/mail/?shva=1#in ... 0c80d964ca
Afrikan väkirikkaimmassa maassa Nigeriassa on varmistettu 9 ebola-tapausta, mukaan lukien 2 kuollutta, ja 139 varmuuden vuoksi eristettyä ihmistä epäillään. Presidentti Goodluck Jonathan kehotti ihmisiä välttämään suuria kokoontumisia ja konferensseja luvaten 11.6 miljoonaa USD taudin vastaiseen taisteluun maassaan. Kanadassa otettiin tarkkailuun Afrikasta palannut henkilö Bramptonin sairaalaan, jolla on tautia muistuttavat oireet, kuumetta ja flunssaa. Ghanassa epäillään miehen kuolleen ebola-tautiin Liberiassa, ensimmäinen tapaus siellä. (Extinction Protocol). https://mail.google.com/mail/?shva=1#in ... 980907237e
USA:ssa hämmästellään, miksi CDC ebola-virus eristämiskeskuksia on perustettu alueille, joihin laittomasti Meksikosta tulleita siirtolaisia, lapsia ja aikuisia, sijoitetaan. Ovatko viranomaiset tietoisia taudin potentiaalisesta leviämisestä siirtolaisten mukana, mitä ei kerrota julkisuudessa? http://www.allnewspipeline.com/Bullseye ... ne_Map.php
3. USA:n presidentti Barack Obama antoi lopulta käskyn USA:n koneille iskeä IS:n joukkojen tukikohtia vastaan Irakissa tehden samalla selväksi, että vaikka operaatiosta voi tulla pitkällinen, USA ei aio lähettää taistelujoukkojaan Irakiin. F-18 koneet iskivät perjantaiaamuna useisiin kohteisiin sanoen, että laser-ohjatut täsmä-ohjukset osuivat tarkoin kohteisiinsa tuhoten ne, kuten raportoitiin.
USA:n tiedotteen hyökkäykset tehtiin yli 12 kohteeseen. Tärkeimmät iskukohteet ovat Irbilin kaupunki pohjoisessa, jossa on USA:n konsulaatti ja joka on varassa joutua IS-joukkojen haltuun, sekä potentiaalisen kansanmurhan estäminen Yazidi-kansan jäseniä vastaan. Heitä ja ilmeisesti joitain muita vähemmistön edustajia, pakeni kodeistaan Sinjar vuorelle peläten IS:n joukkojen julmuutta raiskauksineen ja ristiinnaulitsemisineen – jopa pieniltä lapsilta katkotaan kaulat poikki ääri-islamin sunnisuuntaa edustavien IS- joukkojen toimesta. Teloituksia edeltävät tavanomaiset kuulustelut kidutuksineen ja jäsenten katkomisineen – usein perheen seuratessa – sekä vaatimukset samaan tapaan, jolla Muhammad aloitti Arabian niemimaan valloituksen: ”Käänny tai kuole”. Juutalaisia oli vaikea käännyttää, seuraavaksi kristittyjä, muiden uskontojen edustajat kääntyivät helpoimmin.
IS-joukkojen tuhottavien listalla ovat ainakin seuraavat uskontoryhmät: Shia-muslimit; alaviitit Libanonissa ja Syyriassa; yazidit; juutalaiset sekä monet pienemmät muslimityhmät. Teloitukset tapahtuvat usein massatoimintoina, eräänlaisina kansan hupiohjelmina, joissa uhrit asetetaan ensin mahdollisimman häpeällisiin asentoihin, kansan seuratessa tapahtumaa hurraten ja iloiten. Tämä on suoraa jatkoa Babylonian ja Assyrian muinaisille tyranneille, jotka antoivat hakkauttaa kivitauluihinsa julmimmat saavutuksensa, joista Assyrian kuningas Assurnasirpal II:n muistokirjoitukseen kirjoitettiin: ”Minä rakensin pylvään kaupungin porttia vastapäätä. Nyljettyäni minua vastustaneet päälliköt elävinä päällystin pylvään heidän nahoillaan. Muutamia minä seivästin, joiltakin katkoin jäseniä, joiltakin leikkasin pois heidät nenänsä, korvansa, sormensa, useita poltin elävinä, monilta puhkaisin heidän silmänsä”. Muinainen hirmuvalta näyttää olevan palautumassa maailmaan. Tämäkö on myös Euroopan maiden tulevaisuus, ellei Islamin rynnistystä estetä ajoissa?
IS:n edustaja totesi vastauksena USA:n ilmaiskuihin syyttäen Yhdysvaltoja raukkalaisuudesta lähettämällä vain miehittämättömiä pienkoneita (drones) ja hävittäjiä uskaltamatta lähettää sotilaitaan taistelemaan heidän joukkojaan vastaan. Pentagonin tiedottaja vara-amiraali John Kirby totesi: ”Todelliset miehet eivät katko ihmisten päitä eivätkä ahdistele pieniä lapsia”. Kuin kohtalon ivaa tässä kansanmurha syytteissä on se, että USA koulutti ISIS-joukkoja Turkissa ja Jordaniassa sekä antoi heille aseita. Heitä oli muutamia satoja, nyt tuhansia ellei kymmeniä tuhansia koulutettua miestä. Heidän ilmiömäisen nopea etenemisensä Irakissa tuo lisää miehiä joukkoihin. IS-kalifaatin johtajaksi noussut al-Bagdadi oli USA:n vankina, mutta hänet vapautettiin epäselvissä oloissa. Hän uhkasi silloin USA:n edustajille, että hän palaa New Yorkiin luvaten tavata heidät siellä.
TUHANSIA yazidi kansan jäseniä pakeni Sinjar vuorelle, jossa he värjöttelevät ilman ruokaa ja juomaa kärsien yön kylmyydestä ja päivän paahteesta, peläten laskeutua alas, jossa IS-joukot heitä odottavat. IS on uhannut teloittaa ainakin 300 yazidia, elleivät he käänny islamin uskoon. USA:n koneet pudottivat perjantaina ruokaa ja juomaa Sinjar vuorille kahdessa operaatiossa, ja aikoo jatkaa sitä myöhemmin. Kurdialueen Peshmerga-armeija sanoo avanneensa turvallisen tien Sinjar-vuorille, jonka kautta pakolaiset voivat siirtyä turvallisesti kurdialueille. Kurdit ovat vuosikaudet turhaan pyytäneet aseita länsimailta, ja toivovat nyt asenteen muuttumista. He valmistelevat itsenäistä kurdivaltiota. http://www.jpost.com/Middle-East/US-pre ... ays-370595
4. Israelin ja Hamasin välille Egyptin välityksellä solmittu 72 tunnin tulitauko loppui perjantaiaamuna. Kairossa jatketaan ponnisteluja tulitauon jatkamiseksi, mutta Hamasin Qatarissa majaileva johto eri ole kiinnostunut siitä, ellei sen keskeisiin vaatimuksiin suostuta. Sotatoimet ovat kuitenkin alkaneet uudella innolla. Hamas ampui perjantaiaamusta lauantai-iltaan mennessä lähes 100 rakettia ja kranaattia Israelin puolelle. Ammunta aloitettiin klo 04.00 perjantaiaamuna; IDF odotti muutamia tunteja määräajan umpeuduttua odottaen tulitauon jatkumista. Koska heidän toiveensa särkyivät, IDF aloitti vastaiskunsa ilmaiskujen muodossa maajoukkojen odotellessa Israelin puolella turva-aitaa. Israelin neuvottelijat palasivat kotiinsa ja vakuuttivat, etteivät palaa Kairoon, ennen kuin Hamasin rakettituli lakkaa. ”Emme neuvottele rakettitulen alla”, he vakuuttavat. Kuusi rakettia ammuttiin Gazasta sunnuntain aamupäivän kuluessa.
Hamasin ja Islamic Jihadin delegaatio, joka toimii PA:n lipun alla, uhkaa myös vetäytyä Kairosta, ellei Israel jousta kannastaan, sekä aloittavansa kiivaat raketti-iskunsa uudelleen. PA:n tiimin vetäjä Azzam al-Ahmad sanoi, että he odottavat sunnuntain puolipäivään asti Israelin tiimin päätöstä palata Kairoon, ja sen jälkeen tekevänsä päätöksensä jäädä Kairoon tai palata kotiin.
EGYPTI on tiettävästi tehnyt uuden kompromissiesityksen. Sen mukaan rajaterminaalit Gazaan avataan ja keskusteluja pitkäaikaisesta tulitauosta keskustellaan ilman määräaikaa. Neuvottelujen aikataulua ei myöskään ole sovittu, sillä tarvitaan rauhoittumisaikaa ennen sitä. Gazan arabien vaatimusten tärkeimmäksi kohteeksi on tullut merisatama sen jälkeen, kun rajaterminaalien avaaminen on saanut Egyptin ja Israelin ainakin periaatteellisen hyväksymisen. http://www.jpost.com/Elections-2013/Rep ... ict-370621
IAF iski lauantain aikana lähes 50 kohteeseen Gazassa vastauksena Hamasin raketteihin. IAF:n iskuissa sai 5 Gazan arabia surmansa, kaksi heistä ajaessaan moottoripyörällä Al-Magjazi pakolaisleirissä, kolme muuta vedettiin Al-Qassam moskeijan raunioista leirin keskiosassa. IDF pyrki aiemmin välttämään iskuja muslimien pyhiin laitoksiin, mutta havaittuaan, miten niitä käytettiin aseitten ja rakettien varastoina ja joista niitä myös ammuttiin, niihin on isketty armotta. Hamas ampui lauantain aikana 23 rakettia Israelin siviilikohteisiin. Kolme ihmistä haavoittui niiden sirpaleista. YK:n tilaston mukaan 1 354 Gazan arabia on saanut surmansa, mukaan lukien 447 lasta. – Lontoossa 150 000 ihmistä marssi palestiinalaisten puolesta, Tuhansia marssi myös Cape Townissa Etelä Afrikassa syyttäen Israelia apartheidista. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... -cq_0NsO-o, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 73,00.html
Jordaniassa Muslimiveljeskunta järjesti massiivisen mielenosoituksen, johon osallistui 15 000 ihmistä. Massojen joukossa marssi Hamasin aseellisen siiven pukuihin pukeutuneita nuoria, jotka kantoivat selässään rakettien muotoon tehtyjä putkia, ehkä pahvitötteröitä. Muslimiveljeskunta, jonka Egyptin haara julistettiin laittomaksi, on edennyt hiljalleen pitämättä suurta melua itsestään, mutta on rohkaistunut Lähi-Idän ilmapiirin noustessa yhä sotaisemmaksi ja vihamielisemmäksi länsimaita ja USA:ta vastaan, vaikka Abdullah II:n valta perustuu USA:n ja Israelin tukeen. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 24,00.html
5. SOTAISTEN uutisten jälkeen on syytä rauhoittua ja keskittyä sunnuntaipäivän säätiloihin. Säätilat tänään: Jerusalem 19.29; Tiberias 26 -37, Suolameri 31 -40; Eilat 28 -41 +C-astetta. Ennusteen mukaan aurinkoinen sää jatkuu lähipäivinä, vaikka taivas on nyt heikon pilviverhon suojaama. Aamulla mittari näytti 21 lämpöastetta, mutta ilma tuntui viileältä ja ikkunaruutu hyttysverkon kohdalla oli kokonaan vetisen huurun peitossa, joka nyt lähellä keskipäivää on haihtunut pois.
6. DEBKAFILE tutkii artikkelissaan sekä Hamasin että IS:n, Islamin kalifaatin, asemaa Gazan operaation jälkeen todeten, että molemmat sunni-järjestöt ovat hyötyneet taktisesti operaatiosta, vaikka ne ovat 1372 km:n päässä toisistaan. IS uhkasi Irbilin kaupunkia Irakin pohjoisosan kurdialueella, jossa sijaistee USA:n konsulaatti. USA pommitti perjantaina Irbiliä uhkaavia IS-tukikohtia sekä niitä IS-joukkoja, jotka piirittävät Sahir vuorta, jonne 40 000 pääosin yazidin kannattajaa pakeni kodeistaan IS:n harjoittamaa hirmuvaltaa vastaan. IS:n valta ja saavutukset ovat saavuttaneet mittasuhteet, joissa sen etenemien pysäyttäminen voi olla mahdotonta ilman USA:n aktiivista sotilaallista väliin tuloa, eikä se Obaman lomaillessa golfia pelaten näytä todennäköiseltä muutamaa ohjusiskua lukuun ottamatta. http://www.debka.com/article/24178/Isla ... -km-apart-,
Hamas ei osoita merkkiäkään, että se olisi lyöty ja luhistumaisillaan, eikä siksi ole valmis tinkimään vaatimuksistaan. Gazassa nähdään Hamasin joukkojen rinnalla myös täysmustiin pukeutuneita ISIS- joukkojen edustajia, jotka tuovat mukanaan uskonnollista kiihkoa suuren kalifaatin toteutumisesta tuhotun Israelin raunioille, kuten Hamasin peruskirjassa luvataan. Pahiten hallituksen epäröiminen koskettaa Gazan rajan pinnassa asuvia israelilaisia, joille Gantz antoi luvan palata koteihinsa, mutta jotka nyt eivät uskalla palata tilanteen jatkumisen vuoksi epävarmana. Toiseksi hallituksen pitäisi kiireesti aloittaa PA:n vastaiset toimet, sen aloittaessa toimet Israelin syyttämiseksi ICC:n oikeudessa Haagissa. Hallituksen pitäisi vaatia PA:lta selitystä ja sitten piirittää Abbasin johtama klikki Ramallahin Mukatan hallintokeskukseen Jasser Arafatin tavoin. Hallitus miettii Gazan julistamiseksi vihollis-alueeksi, joka antaisi IDF:lle vapaammat kädet. Hamasin ja Fatahin liittoutuma vetäisi Fatahin samaan liekaan Hamasin ja Islamic j´Jihadin kanssa. http://www.debka.com/article/24180/Secr ... -Hamas-won’t-bend-because-it-wasn’t-beaten-IDF-Beware-of-waiting-game, http://www.timesofisrael.com/day-34-ant ... resses-on/


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Elokuu
ViestiLähetetty: 12.08.2014 07:40 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Monday, August 11, 2014
MAANANTAI 11.08.14

MAANANTAI 11.08.14
1. SÄÄ jatkunee loppuviikon ajan helteisenä ja aurinkoisena, kuten ennusteet lupaavat. Lämpötiloissa ei näytä tapahtuvan suuria heittoja kumpaankaan suuntaan. Aamulla jopa epäilin, että mittarimme on juuttunut paikoilleen osoittaessaan aamusta toiseen 21 astetta, mutta sääprofeettojen mukaan näin pitää ollakin. Ilman kosteuspitoisuus lienee melko korkea, koska pieni hiki on jatkuvasti iholla, vaikka ilma muuten olisikin viileän tuntuinen. Lämpötilat tänään: Jerusalem 22 -34; Tiberias 28 -40; Suolameri 34 -43; Eilat 31 -43 +C-astetta. Näin JP:n ennusteen mukaan, Times of Israel (ToI) ennustaa paria astetta vähemmän, mutta yleisennuste on samansuuntainen molemmissa.
Tänä viikonpäivänä v. 1952 Jordanian kuningas Hussein kruunattiin erämaavaltion johtoon. Hänen isänsä kuningas Talal kuoli salamurhan uhrina ollessaan menossa rukoilemaan Jerusalemin Al-Aksa moskeijaan. Hussein suostui solmimaan rauhansopimuksen Israelin kanssa 1994. Kuningas Hussein kuoli syöpään v. 1999. Hänen tilalleen kruunattiin hänen poikansa Abdullah II. – Tänä viikonpäivänä v. 1960Ranskan entinen alusmaa Chad sai itsenäisyytensä. Keski-Afrikassa sijaitseva Chad ei ole pystynyt ratkaisemaan maata rasittavaa köyhyyttä eikä nostamaan kansan elintasoa. Sitä pidetään jopa epäonnistuneena valtiona, jossa rehottavat avoin korruptio ja sisäiset ristiriidat. (ToI)
2. EGYPTIN välityksellä neuvoteltu 72 tuntia kestävän tilapäinen tulitauko astui voimaan keskiyön tunteina. Hamas & co lähettivät tapansa mukaan kiivaan rakettihyökkäyksen Israelin puolelle juuri ennen määräaika, jota todella voisi kutsua Suomen lehdistön Israelin vastaiskuista käyttämän termin mukaan summittaiseksi. Ehkä rakettien ampujilla on käytössään jonkinasteiset karttalehdet, joiden mukaan määritellään summittainen suunta, mutta koska niillä ei ole ohjausjärjestelmää, niiden osuminen kohteeseensa on eräänlaista venäläistä rulettia. Joku osuu, suurin osa ei, juutalais-kaupunkien ja kylien keskuksia lähestyvät raketit Iron Dome eliminoi ilmassa. Gazan terroristit ovat omaksuneet sotilaallista käytäntöä muistuttavan rutiinin ampuen useimmat rakettinsa määrättyinä vuorokauden tunteina: Illalla yhdeksän aikaan; aamuyöstä kahden maissa ja keskipäivän jälkeen.
On syytä huomioida, että vaikka rakettien osumatarkkuus on huono, niiden terrorisoiva vaikutus on suuri. Hälytyssireeni antaa valittavan varoituksensa 15 -20 sekuntia ennen raketin iskeytymistä maaliinsa, mutta koska se ei kerro kohdetta, jokainen joutuu juoksemaan lähimpään suojatilaan kesken päiväohjelmaansa, lasten rauhoituttua sänkyihinsä ja aamuyöstä unen ollessa sikeimmillään, sekä pitkin päivää ja yötä erillisten rakettien laukaistessa hälytysäänen. Tämä koskee yli miljoonaa Gazan rajan pinnassa asuvaa kansalaista, ja rakettien kantomatkan kasvaessa yhä suurempi osa kansasta joutuu elämään jatkuvassa epävarmuudessa huolehtien etenkin lastensa turvallisuudesta.
RAKETTITULEN ohella uudeksi painajaiseksi Gazan turva-aidan lähettyvillä asuville ovat muodostuneet Gazan arabien kaivamat tunnelit. Niitä on kaivettu jo useiden vuosien ajan etenkin Gazan ja Siinain välisen rajan ali, mutta vasta operaation Protective Edge ulottaessa toimintansa Gazan kamaralle paljastui Gazasta Israeliin kaivettujen tunnelien todellinen tarkoitus. Ne kaivettiin Israelin puolelle tehtäviä aseellisia hyökkäyksiä varten. IDF tuhosi niistä 32, mutta Hamas vakuuttaa niitä olevan vielä useita käyttökunnossa. Todistaakseen sanansa Hamas päästi journalisteja tutustumaan niihin IDF:n vedettyä joukkonsa pois Gazasta. Asukkaille on jäänyt pelko, että heitä uhataan nyt sekä ilmasta rakettien muodossa, että maan alta tunnelien kautta. Joillekin on jäänyt alitajuntaan tunnelin-rakentajien jyrsintä-äänet heidän kaivaessaan tunneleitaan heidän asuntojensa alla.
ISRAELIN neuvottelutiimin jäsenet olivat palanneet Kairosta koteihinsa, mutta nähdessään 72 tunniksi sovitun tulitauon pitävyyden ovat valmiit matkustamaan takaisin Egyptiin, jossa neuvotellaan pitkä-aikaisen aselevon mahdollisuudesta. http://www.timesofisrael.com/day-35-new ... -on-south/
3. IDF:n komentaja kenraaliluutnantti Benny Gantz vieraili Gazan turva-aidan läheisyydessä sijaitseviin juutalaisyhteisöihin pyrkien valamaan siellä asuviin uskoa ja luottamusta siihen, että heidän turvallisuutensa tullaan parantamaan, vieköön se viikon, kaksi tai kolme, mutta että harvakseen ammutut raketit on saatava loppumaan. ”Me aiheutimme vakavan iskun Hamasille. Viimeisen 49 tunnin aikana teimme iskuja 130 -140 kohteeseen Gazassa. Tipoittain tapahtuva rakettituli ei ole hyväksyttävä”, hän vakuutti, vaikka ei tiedä, millä estää se.
GANTZ vakuutti IDF:n viimeisten päivien saavutusten olevan ainutlaatuisia todeten, että he iskevät Hamasin ja muiden terrorijärjestöjen asemia vastaan päivittäin. Hän vakuutti, että IDF tulee jatkamaan, kunnes täydellinen rauhantila on saavutettu, vaikka se veisi viikkokausia.
Gazasta ammuttiin sunnuntaina aikana Israelin puolelle 20 rakettia, Iron Dome eliminoi niistä neljä ja loput 16 putosivat aukeille alueille. IAF iski sunnuntain aikana 16 kohteeseen. Gazasta ammuttiin useita raketteja juuri ennen tulitauon astumista voimaan puoliyön maissa, yksi niistä Tel Aviviin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... -hYjENsO-o
4. TÄNÄÄN maanantaina 11.08. on Operaation Protective Edge 35. päivä, eikä operaation loppua ole näkyvissä. Keskiyöllä alkanut 72 tunnin humanitäärinen tulitauko antaa osapuolille hetkellisen hengähdystauon ja Gazan asukkaille aikaa täydentää ruokavarastojaan, mutta samalla on aloitettu spekulaatiot siitä, mitä tällä lopulta saavutettiin. Sekä Hamasin ja Islamic Jihadin että Israelin taholla lasketaan menetyksiä sekä inhimillisinä että taloudellisena tappioina ja iloitaan voitosta.
IDF:n alkuperäinen päämäärä rakettitulen lopettamiseksi ja rauhantilan palauttamiseksi on hämärtynyt, eikä kukaan näytä ymmärtävän, enempää armeijan kuin hallituksenkaan taholla, miten tästä tulee jatkaa. On kuitenkin selvää, ettei rauhantilaa ole palautettu, eikä kestävä turvallisuus ole parantunut IDF:n lopetettua maaoperaationsa ja vetäessä joukot takaisin omalle puolelle. Operaatio on pahasti kesken, ja nyt sotilaallisen voiton saavuttaminen näyttää luisuneen käsistä, ei siksi, etteikö IDF pystyisi edelleenkin miehittämään koko Gazan kaistan viikossa, kuten armeijan korkea upseeri totesi joukkojen jättäessä Gazan kaistan, vaan siksi, että operaation jatkaminen on paikallisten ja kansainvälisten poliitikkojen ja diplomaattien sekä kansainvälisen median käsissä.
IDF:n eteläisen armeijan komentaja kenraalimajuri Sami Turgeman myöntää, että IDF on tehnyt virheitä. Vieraillessaan Nahal Oz juutalaisyhteisössä hän toteaa, että IDF teki virheen annettuaan asukkaille luvan palata koteihinsa 72 tunnin tulitauon aikana, joka rikkoutui välittömästi. Hän kuitenkin vakuuttaa, ettei operaatio epäonnistunut, Hamas on oleellisesti heikentynyt. ”Voin sanoa, että turvallisuustodellisuus on parempi nyt kuin ennen operaation alkua. On totta, että kädenvääntö jatkuu neuvotteluissa ja se voi jatkua. En sano, etteikö se jatkuisi, mutta tosiasiain valossa Hamas on nyt aivan erilaisessa asemassa kuin aiemmin”. Hän näkee kaksi mahdollisuutta: Joko operaation laajentaminen, tai poliittinen ratkaisu, joka johtaa sopimukseen ja rauhaan.
TURGEMAN myöntää, että luottamus IAF:n kykyyn hoitaa päällimmäiset uhkat, oli virhe, eikä IDF ole saavuttanut sille asetettuja tavoitteita. Asukkaat kuitenkin tuntevat tulleensa petetyiksi, eikä IDF ole pystynyt antamaan heille haluamaansa rauhaa ja turvallisuutta. Heidän suurin pelkonsa kohdistuu rakettitulen ohella aseellisiin kommando-iskuihin tunnelien kautta heidän yhteisöihinsä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 85,00.html
5. ynetnews.com julkaisi Prof. Michael Ben-Zogarin laatiman artikkelin, jossa hän väittää IDF:n menettäneen luovuutensa, josta se on tullut kuuluisaksi käymissään sodissa. Armeijan johdon päämääränä on ollut aiemmin ja on nyt muodostaa siitä pienehköjä älyllisesti edistyneitä yksiköitä, mutta käytännössä se on kasvanut suureksi ja kömpelöksi. Ben-Zogar käy läpi aiempia sotia, joissa luovuus ja rohkeus pelasivat ratkaisevaa osaa. Nyt kömpelö ja vaikeasti liikuteltava armeija on kangistunut rutiininomaisiin operaatioihin menettäen kuuluisan innovaatiokykynsä, eikä nerokkaita ideoita enää toteuteta.
PROFESSORI Ben-Zohar sanoo IDF:n langenneen samaan virheeseen kuin Libanonin kakkossodan aikana uskoen ilmapommitusten kaikkivoipaisuuteen. Niillä pystyttiin tuhoamaan satoja Hamasin johtajien asuntoja, mutta ei heitä itseään eikä rakettivarastoja. Lopulta tunnelien tuhoamisen ohella IDF aloitti maaoperaation, jota edelsi kohteitten asukkaitten varoittaminen hyökkäyksistä. Tämä antoi vastustajalle aikaa varustautua sotilaitten tuloon miina-ansojen ja väijytysten muodossa, mitkä puolestaan johtivat tarpeettomiin sotilasuhreihin.
Näin tehtiin Sajaiyyan hyökkäyksessä, joka toteutettiin rutiininomaisesti rintamahyökkäyksenä. Ben-Zohar muistuttaa Black September terrorijoukkuetta vastaan taistellessa, ettei ole mahdollista tuhota koko järjestöä, mutta tuhoamalla sen pään se menettää kykynsä jatkaa, kuten tapahtui. Nyt hän ihmettelee, miksei IDF keskittynyt terrorijohtajien eliminoimiseen, vaan jätti heidät rauhaan. Hän katsoo IDF:n juuttuneen epätasaiseen taisteluun terrorijärjestöjen kanssa, jotka ovat sitoneet alueen tehokkaimman armeijan lähes kuukaudeksi hyödyttömään asemasotaan. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 03,00.html
6. INN kertoo, että todisteiden mukaan Gazassa toimii kasvava määrä terrorijärjestöjä Hamasin ja Islamid Jihadin sekä Al-Aksa Marttyyrien lisäksi, jotka ovat osallistuneet rakettien ampumiseen sanoen menettäneensä 13 jäsentään kaatuneina. Sunnuntaina Abdullah Azzam Prikaati ilmoitti ampuneensa Grad-raketin kohti Mivtahim juutalaiskaupunkia. Aiemmin Ansar Bayt Al-Maqdis ilmoitti ampuneensa raketteja Israeliin viime kuussa. Viimeinen tulokas Gazaan on sunni-muslimien äärijärjestön ISIS (IS) kokomustiin pukeutuneiden, kasvonaamarein varustettujen taistelijoiden ilmaantuminen kuvaan, mikä vahvistui operaatio Protective Edge aikana. Al-Qaidaan löysästi liittynet ryhmittymät, joista IS on yksi, ovat liittyneet Hamasin joukkoihin Israelin vastaisissa taisteluissa.
TV-10 uutisissa näytettiin ISIS-joukkojen tunnusmerkkinään käyttämiä mustia lippuja myös Israelin arabien maan länsi- ja pohjoisosassa, etenkin Nasaretissa ja Akkossa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... -h4cENsO-o
7. UUTISOTSIKOITA
· IDF joutui tulitaisteluun Sikemissä etsimänsä terroristin kanssa, jota se meni pidättämään. Terroristi, nimeltä Zakaria al-Akra, linnoittautui kotitaloonsa avaten tulen sotilaita ja turvallisuusjoukkoja vastaan maanantaiaamuna. Neuvottelujen aikana terroristin kanssa hänen antautumisekseen hän avasi yllättäen tulen haavoittaen lievästi kahta sotilasta, jotka vastasivat tuleen surmaten hänet. Talosta löydettiin asekätkön. Terroristi oli aiemmin osallistunut terroritekoihin, jonka vuoksi hänet haluttiin pidättää. Walla! uutistoimiston mukaan terroristi sai surmansa IDF:n tuhptessa talon haavoittaen 5 paikallista arabia. Terroristi kuului Fatahin alaiseen Al-Aksa Marttyyrien Prikaatiin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... -h8nkNsO-o
· PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin johtama Fatah ilmaisi sunnuntain FB-sivullaan todellisen luonteensa väittäen murhanneensa 11 000 israelilaista ja uhranneensa marttyyreinä 170 000 taistelijaansa. PMW:n kääntämän tekstin mukaan Fatah väitti, että sen iskujoukko oli ensimmäisenä päässyt lähelle Dimonaa, jossa sijaitsee Israelin Dimonan tutkimusreaktori. Sillä tarkoitettaneen v. 1988 tapausta, jossa kolme terroristia surmasivat kolme äitiä, jotka olivat bussissa matkalla työhönsä Dimonaan. Tekstissä väitetään Fatahin osallistuneen ensimmäisen ja toisen intifadan aikana taisteluihin israelilaisia vastaan, sekä vuonna 2000 Gazan hyökkäyksen aikana. Abbasia pidetään rauhankumppanina, ja häntä pyritään tukemaan ja vahvistamaan Gazan ja Länsirannan yhteisen valtion johtajaksi kahden valtion periaatteen mukaisesti. Hänen tulisi toimia Gazan alueen riisumiseksi aseista, mikä on käytännössä mahdoton ajatus. Ehkä FB:n kirjoituksen tarkoituksena oli nostaa Fatahin asemaa sodassa Israelia vastaan, jossa se on jäänyt pahasti Hamasin varjoon. Abbasin johtama hallitus suunnittelee syytteiden nostamista Israelia vastaan ICC:n rikosistuimessa Haagissa, syyttäen Israelia sotarikoksista viimeisen operaationsa aikana Gazassa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... -h_l0NsO-o
· HAMAS on viimeisten päivien aikana jatkanut omien kansalaistensa surmaamista. Viimeisimmät uhrit ovat tunnelien kaivajat, joita Hamas on surmannut tusinoittain peläten heidän paljastavan israelilaisille niitä koskevat salaisuudet joko ilmiantajina tai kuulusteluissa jouduttuaan IDF:n vangeiksi. Kaivajille maksettiin palkkaa 150 -300 USD kuukaudessa. Kaivajien silmät peitettiin ennen kuin heidät johdettiin tunneleihin. http://www.timesofisrael.com/hamas-said ... l-diggers/Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Elokuu
ViestiLähetetty: 12.08.2014 17:13 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Tuesday, August 12, 2014
TIISTAI 12.08.14

TIISTAI 12.08.14
1. LÄMPÖMITTARIMME näytti aamulla tutut 21 astetta ja vähän ylikin, ja taivas on lähes pilvetön, vain ohuita harsopilviä taivaanrannan alaosissa. On odotettavissa kuuma ja hikinen päivä. Mutta tulkoon vain, onhan nyt kesä ja silloin pitääkin olla lämmintä, että tulisi kunnon talvi, kuten vanhat sanoivat. Säätilat tänään: Jerusalem 22 -32; Tiberias 26.38; Suolameri 32 -42; Eilat 29 -42 +C-astetta. Ennusteet lupaavat pilvetöntä ja helteistä jatkoa loppuviikoksi. Kinneretin pinta laskee 1 sm:n päivässä.
2. KAIROSSA jatkuvat tulitaukoneuvottelut Egyptin valvonnassa 72 tunniksi sovitun humanitäärisen tulitauon jatkuessa ilman häiriöitä, sikäli kuin tiedetään. Nämä neuvottelut tarkoittanevat pitkäaikaista aselepoa, joka seuraisi nyt voimassa olevaa hengähdystaukoa.
ynetnews.com on saanut agenttiensa kautta tietoja Kairon neuvotteluista ja keskusteltavista asioista, joissa osapuolet alkavat lähestyä toisiaan. Yleisenä huomiona artikkelissa todetaan, että Israelin neuvottelijat ovat joutuneet antamaan myönnytyksiä lähes kaikissa kohdissa PA:n tiimin pitäessä tiukasti kiinni omista vaatimuksistaan.
- ISRAEL on suostunut Kairon välityksellä käytyjen neuvottelujen tuloksena syntyneen sopimuksen mukaan helpottamaan oleellisesti Gazan liikenteen valvontaa, kerrotaan ynetnews.com artikkelissa.
- ynetnews.com artikkelissa todetaan, että Israel on suostunut siirtämään Hamasin hallitukselle kolmannen osapuolen välityksellä Hamasin virkailijoiden maksamattomat palkat.
- Israel suostuu vähitellen jatkamaan Gazan rannikon kalastusalueen rajaa, joka välillä pienennettiin kolmeen merimailiin, mutta on tavallisesti 6 merimailia.
- Rakennustarvikkeiden vientiä Gazaan helpotetaan tarkan valvonnan alla. Mikä osapuoli valvoisi rajaterminaaleja Israelin ja Egyptin ohella, on vielä auki.
- Israel tulee kaksinkertaistamaan Kerem Shalomin terminaalin kautta kulkevien rekka-autojen määrää km. kuuteensataan rekka-autoon päivässä.
- Erez-terminaalin kautta kulkevasta tavaramäärästä osapuolet ovat lähellä sopimusta.
- Sisäänpääsylupien määrää Gazasta ja Länsirannalta Israeliin laajennetaan merkittävästi.
- Gazan lentoterminaalista ja merisatamasta ei maanantaina päästy yksimielisyyteen. Hamasin edustaja totesi, että se on valmis siirtämään sopimuksia niistä, jos Israel hyväksyy sen asettamat muut ehdot. Hän kuitenkin olettaa, että sopimuksessa mainitaan niiden periaatteellinen hyväksyminen. IDF:n sotilastiedustelun entinen johtaja Aamos Yadlin toteaa, että Israel suostui merisataman rakentamiseen jo Jasser Arafatin aikana, vaikka sitä ei toteutettu, joten se ei ole ongelma. Hän kuitenkin edellyttää, että niiden kautta tapahtuva liikenne olisi lähinnä henkilöliikennettä, koska terrorijärjestöt voisivat käyttää niitä aseiden salakuljettamiseen.
- Rafahin kautta Gazaan johtavan liikenteen valvonta annettaneen PA:n valvontaan, joka näyttää tyydyttävän sekä Egyptiä että PA:n delegaation Gazan jäseniä.
- Israelin vaatima Gazan kaistan aseettomuus näyttää olevan liian kuuma kysymys Hamasille, minkä vuoksi sen sekä lento- ja meriliikenteen salliminen kytketään yhdeksi paketiksi, josta keskustellaan erikseen, mutta ei välttämättä toisiinsa liittyvinä sopimuksina.
ISRAELIN turvallisuuskabinetti käsitellee Kairon neuvottelujen tämän hetken tilannetta iltapäivän kokouksessaan, jossa Israelin neuvottelutiimi on mukana. Tiimin johtajana toimii Shin Betin entinen johtaja Yoram Cohen, ja jäseninä ovat puolustusministeriön poliittis-sotilaallisten asiain johtaja Amos Gilad, pääministerin lähettiläs Yitzhak Molcho, hallituksen asettama koordinaattori territorioissa kenraali Yoav Mordechai sekä IDF:n suunnitteluosaston johtaja kenraalimajuri Nimrod Shefer. Tiimi palasi eilen illalla Israeliin, mutta matkustanee illalla takaisin Kairoon. Kabinetin ministerit ovat valittaneet, ettei heitä ole informoitu neuvotteluissa sovituista asioista, minkä johdosta heidän hyväksymisensä sovituista asioista on pelkkä muodollisuus, koska muutoksia niihin on vaikea tehdä. Vielä ei ole tiedossa, äänestääkö turvallisuuskabinetti Kairossa sovituista kysymyksistä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 26,00.html
3. JP:n toimituskunnan laatimassa artikkelissa todetaan, että Israel tulee esittämään toisen 72 tuntia kestävän tulitauon hyväksymistä, jotta jäisi Kairon välityksellä käydyille neuvotteluille tarpeeksi aikaa ilman vihollisuuksien puhkeamista. Neuvottelut jatkunevat tiistai-iltana pienen tauon jälkeen Israelin delegaation käytyä informoimassa turvallisuuskabinettia Jerusalemissa.
Israelin radion mukaan Kairon neuvotteluissa ei ole edistytty avainkysymyksissä, koska aukot neuvotteluosapuolten välillä ovat vielä liian suuret. Hamasin neuvottelijatiimin jäsen vakuutti tiistai-aamuna, ettei Hamas suostu tinkimään vaatimuksistaan avainkysymyksissä. Al-Quds lehden artikkelin mukaan Hamasin ja Jihadin tiimin jäsenet ovat suostumassa lento- ja meriliikenteen vaiheittaiseen avaamiseen. Maanantain neuvottelut Egyptin välityksellä kestivät 10 tuntia. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... mas-370816
4. HAMASIN edustaja ilmoitti maanantaina, että Egypti on periaatteessa hyväksynyt 1000 PA:n poliisin sijoittamisesta Egyptin ja Gazan väliselle rajalle. Tietoa ei ole vielä vahvistettu, mutta Hamas on artikkelin mukaan suostunut siihen. Hamas kaappasi vallan Gazassa 2007, eikä sen jälkeen PA:n Abbasille uskollisia joukkoja ole nähty Rafahin terminaalissa Gazassa.
Hamasin neuvottelutiimin jäsen Kairossa Izzat al-Rishheq totesi, ettei Hamas vastusta Abbasille uskollisten joukkojen sijoittamista Rafahin terminaaliin voidakseen poistaa ongelmat Gazan kansan saarron lopettamiseksi. Hän sanoi myös, että Abbasin johtama PA voi valvoa Gazan jälleen rakentamista. Hän sanoo ”Hamasin edellyttävän kansallisen järjestön perustamista valvomaan sen toteuttamista puhtaan, hyväksyttävän ja ammattitaitoisen henkilön johdossa”. Hän totesi ”kaikkien osapuolten, Israel, PA ja Hamas, kärsivän tilanteesta, ja alueellisten olosuhteitten muutosten vuoksi kaikkien on toimittava yhteisymmärryksessä kansamme ja asiamme hyväksi”.
PA:n neuvottelutiimin johtaja Azzam al-Ahmed sanoo, että PA tulee valvomaan neuvottelu-sopimuksen toteuttamista sekä myös Gazan jälleen rakentamista.
Yair Lapid esitti pääministerille laatimansa suunnitelman, jonka mukaan Gazan aselevon toteutumista valvomaan tulee liittää USA, EU, Venäjä, Saudi Arabia ja Jordania, joiden vastuulla olisi myös Gazan kaistan riisuminen aseista, mutta luovuttaen vastuuta vähitellen PA:lle. Lapid vakuuttaa, ettei Gazan ongelmaa pystytä ratkaisemaan ilman diplomaattista sopimusta, sillä ilman sitä on syytä varautua taistelujen uusiutumiseen. Naftali Bennett vastustaa jyrkästi Abbasin liittämistä mukaan, sillä ”Abbas on kumppani vain terrorismissa. Jokainen tietää, että kahden valtion periaate on kuollut, ja että Palestiinan valtion perustaminen Israelin sydämeen tulisi murskaamaan Israelin talouden ja toisi rakettitulituksen maan sydänosiin. Ennemmin tai myöhemmin Hamas on tuhottava”, Bennett vakuuttaa. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... ing-370774
5. UUTISOTSIKOITA
- Presidentti Reuven Rivlin oli vastaanottamassa Ben Gurionin lentokentällä järjestetyssä erityistilaisuudessa 338 USA:n ja Kanadan uutta siirtolaista Israeliin. Heidän joukossaan on sata nuorta miestä ja naista, jotka astuvat pian tulonsa jälkeen asepalvelukseen IDF:ssä. Huolimatta juutalaisvaltion rauhattomista oloista juuri nyt ja Gazan operaation odottaessa jatkoa tai sopimusratkaisuaan, 3 400 uutta siirtolaista on muuttanut maahan viimeisten viikkojen aikana, kuten Jewish Agencyn puheenjohtaja Nathan Sharansky totesi puheessaan tiistaina tervetulojuhlissa. ”En tiedä toista maata, jonka presidentti odottaa lentokoneen alla uusien siirtolaisten purkautumista uuteen/entiseen kotimaahansa”, totesi sisäministeri Gideon Saar puheessaan. Nefesh Benefesh järjestön johtaja rabbi Yehoshua Fass totesi, että IDF:n täytyi estää haavoittuneita sotilaita palaamasta yksiköihinsä ennen tervehtymistään. Hän sanoi asepalvelusta aloitteleville, ettei kukaan pakottanut heitä siihen eikä heidän olisi tarvinnut ilmoittautua, mutta he itse halusivat. Israelin partioliikkeen ylläpitämän Garin Tzabar-ohjelman johtaja Eli Ben-Yosef sanoi, että Israel käy nyt todellista sotaa. Hän sanoi Haggadaa lainaten: ”Sukupolvi sukupolven jälkeen he vastustavat meitä tuhotakseen meidät, mutta Jumala pelastaa meidät heidän käsistään. Te olette Jumalan lähettämä pelastus meille”. Sekä pojat että tytöt sanovat odottavansa innolla aloittaakseen asepalveluksensa. http://www.jpost.com/Diaspora/LIVE-Isra ... ive-370743
- Jerusalemin itäosan arabilähiöissä juutalaisten vastainen väkivalta on lähes kaksin-kertaistunut viime vuoteen verraten samana ajankohtana, mikä on pakottanut poliisin vahvistamaan yksiköitään järjestyksen ylläpitämiseksi. On huomattava, ettei arabien tarkoituksena ole vain osoittaa mieltään jonkun asian johdosta, vaan niillä pyritään lietsomaan väkivaltaa juutalaisia kohtaan, mikä ilmenee juutalaisten autojen kivittämisenä kivin ja palkopommein saadakseen sen pysähtymään ja aloittaakseen autoilijan ja hänen kanssamatkustajiensa pahoin-pitelyn. Poliisi on asettanut satoja poliiseja riskialttiille alueille, heidän mukanaan eliitti erityispartioita. Talonrakennusministerin mukaan yksin heinäkuussa poliisi rekisteröi 360 juutalaisten pahoinpitelyä. 16-vuotiaan arabipojan Abu Khdeirin poltto-murha ja operaatio Protective Edge ovat lisänneet hyökkäysten määrää etenkin lähiöissä, joissa juutalaiset asuvat arabien keskellä. Viime ramadanin aikana rekisteröitiin 70 hyökkäystä. Poliisin tiedottaja Nicky Rosenfeld sanoi, että 500 erityispoliisin ympäri-vuorokauden tapahtuvaa partiointia suoritetaan Shuafat, French Hill, Abu Tor, A-tur ja Sur Bahir lähiöissä. Lisäksi poliisi asetti YASSAM erityispartioita, jotka saapuvat häiriökohtiin muutamassa minuutissa. He ovat erikoistuneet mellakoiden hajottamiseen. He vakuuttavat, ettei hädän tarkoituksenaan ole vahingoittaa ketään, vaan järjestyksen palauttaminen. http://www.jpost.com/National-News/Poli ... lem-370809
- IDF testasi onnistuneesti menetelmää, jolla tunnelien kaivaminen pystytään tehokkaasti havaitsemaan. Laboratoriotestien jälkeen sitä kokeiltiin onnistuneesti maastossa. Järjestelmä valmistuu käyttökuntoon vuoden kuluessa, sen asentaminen Gazan rajalle maksaa 1.5 – 2.5 miljardia USD. Myös Iron Dome käy läpi uudistuksia, joiden avulla pystytään poistamaan vihollisen pyrkimykset sen ohittamiseen ampumalla useita raketteja samalla kertaa. Ensi vuoden aikana valmistuu uusin torjuntajärjestelmä nimeltään Iron Beam, joka lähettää lasersuihkun lähestyvää kranaattia tai ohjusta kohti. Se on huomattavasti nopeampi kuin Iron Dome ja sopii siten läheltä ammuttujen kranaattien ja pst-ohjusten torjuntaan. Panssareihin asennettu Trophy torjuntajärjestelmä on säästänyt kymmenien panssarien ja APV-vaunujen tuhoutumisen operaation Protective Edge aikana. Sotilaitten suojaamiseksi tarvitaan 3 miljardia USD. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... els-370754
- UNHRC:n presidenttinä toimiva lähettiläs Baudelaire Ndong Ella julkisti Israelin toimia Gazassa, Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemissa tutkivat komitean jäsenten nimet. Sitä johtaa kansainvälisesti tunnettu kanalainen William Shabash, joka myös tunnetaan useista Israelin vastaisista lausunnoistaan. Israelin ulkoministeriön lausunnossa hylätään komitean nimittäminen kangaroo komiteana, joka on jo laatinut raporttinsa ja vain odottaa allekirjoitusta. Komitean tulee löytää ihmisoikeusrikokset ja niiden tekijät sekä raportoida havainnoistaan UNHRC:lle maaliskuussa 2015. Genevessä toimiva UN-watch NGO-järjestö vaatii, että Shabashin tulee kieltäytyä komiteasta useista Israelin johtajia halventavista lausunnoistaan johtuen. Hän vaati Netanyahun ja Peresin tuomista Haagin tuomioistuimen eteen raudoissa. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ion-370772,
Komitean jäseneksi nimetty englantilais-libanonilainen juristi Amal Alamuddin, joka on Hollywoodin näyttelijän George Clooneyn tyttöystävä, kieltäytyi kunniasta ja vetäytyi pois. http://www.jpost.com/Operation-Protecti ... nel-370801Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 26 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia