kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 17.12.2018 16:53

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 14 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Israel Update / Huhtikuu
ViestiLähetetty: 02.04.2015 20:34 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
    Kuva


KESKIVIIKKO 01.04.15
1. ENSIMMÄINEN päivä huhtikuuta alkoi sumuisena, sateisena ja tuulisena, mutta mustarastas oli jo virittelemässä päivän ensimmäisiä sovituksiaan, satoi tai paistoi. Tänä päivänä Haagin kansainvälinen oikeus ICC hyväksynee PA/PLO:n hakemuksen jäsenyydestä, vaikka sinne ohjeiden mukaan hyväksytään vain valtioita, joilla on selvästi määritellyt rajat, pysyvä hallitus ja vakaasti toimiva yhteiskuntajärjestys. Pari päivää sitten uutiset kertoivat, että Abbas siirtää hakemuksen käsittelyä kiitoksena siitä, että Israel suostui siirtämään puoli miljoonaa USD PA:n pohjattomaan pussiin. PA oli jo pienentänyt palkkalisilleen maksamiaan palkkoja 40 % - sisältyneekö tähän myös terroristeille vankiloissa ja heidän omaisilleen maksettavat ”stipendit”?

Täytyyhän PA:n puheenjohtajan Abbasin liikkua ulkomailla, koska hänen henkensä on vaarassa Ramallahissa, eikä matkustaminen liene ilmaista hänellekään. Joten lienee paikallaan maksaa kerääntyneet varat, onhan ne koottu PA:n arabeille maksetuista palkoista Israelissa sekä tulli- ym. saatavista. PA:n maksamattomat miljardivelat Israelin valtion omistamille yhtiöille on pikkuseikka, eikä ”kansainvälinen yhteisö” katso hyvällä, että Israel pyrkii lyhentämään velkaa kokoamistaan varoista; PA kun on sananmukaisesti pa.
Tänä päivänä P5+1 maat joko runnovat Iranin kanssa viikkokausia neuvotellun sopimuksen kasaan, tai sitten lännen ulkoministeritkin matkustavat koteihinsa syyttämään Israelia neuvottelujen epäonnistumisesta – Venäjän ja Kiinan ulkomisterit jo katsoivat, että on jo tarpeeksi kiemurreltu päivän selvän asian kimpussa, ja maailmalla on muitakin kiireisiä kysymyksiä.

2. Maanantaina 30.03.2015, 10. päivä Nisankuuta, oli kulunut 3 327 vuotta siitä, kun Israelilainen yli kahden miljoonan kansa marssi Joosuan johdolla Jordanjoen yli kuivin jaloin, vaikka oli vielä sadekausi ja joki kuohui ylimmillään. He poimivat joen pohjasta 12 suurta kivenmurikkaa kasaten ne Israelin puolelle jokea maalle merkiksi tuleville sukupolville tästä historiallisesta tapahtumasta. Ne kai lienevät siellä vieläkin, vaikka monta armeijaa on noitten vuosien aikana kulkenut alueen yli ja tuskin mikään niistä oli kiinnostunut kiviröykkiöstä tien varrella.
Israelin 20. Knesset kokoontui eilen ensimmäiseen istuntoonsa aloittaen toivottavasti nelivuotisen aherruksensa pyrkien laatimaan lakeja maan hallitsemiseksi. Knessetin 120 jäsenestä 39 on uusia, naisten osuus kasvoi, on nyt 29.
Knessetin puheenjohtajaksi valittiin 103 äänen turvin Yuli Edelstein. Valiokuntien puheenjohtajat valitaan sitten, kun hallitus on muodostettu. Todettuaan istunnon ahertaneen tarpeeksi Knesset päätti lähteä pesah-lomalle 04.05. 2015 saakka. Presidentti Rivlin toivotteli puolueille hyvää lomaa ja pikaista uuden hallituksen muodostamista. http://www.timesofisrael.com/with-39-ne ... -sworn-in/

3. KUTEN taisin alussa mainitakin, tänään sataa vettä, ennusteen mukaan koko maassa, taivas on pilvinen ja ilma sumuinen ja tuulinen. Huomiseksi ennustetaan kuivempaa säätä, ja taivas on pilvetön. Tuuli on ollut melkoisen kova, jatkosta ei tiedetä.
Säätila tänään: Jerusalem 09 -15; Tiberias 13 -23; Suolameri 19 -26; Eilat 17 -28 +C-astetta. Sään selkeytyessä ilman lämpötila nousee ollen lauantaina 10 -16 +C-astetta käyden perjantaina 20 asteen tienoilla. Taivas lienee edelleen pilvetön.
4. MAAILMAN johtavat valtiot, P5+1, eivät saaneet eilen kasattua lupaamaansa kehys-sopimusta Iranin kanssa sen ydinteollisuudesta, jonka tarkoituksena epäillään olevan tuottaa Iranille muutamia ydinpommeja sähköntuotannon ohella.
Iranin neuvottelijat väittävät tuottavansa pelkästään sähköä maan kasvavan teollisuuden tarpeisiin kuten myös laajan maan heikosti kehittyneiden syrjäkylien sähköistämiseksi. Myöhään jatkuneissa neuvotteluissa eilen päätettiin jatkaa istumista tänään keskiviikkona, mutta ei sen jälkeen. Sekä Venäjän että Kiinan ulkoministerit matkustivat kotiinsa. Venäjän ja Iranin ulkoministerit vakuuttivat journalisteille aikaisin keskiviikkona Sveitsissä, että sopimus on valmis.
Neuvotteluja käydään tänään lähinnä poliittisten johtajien kesken, mitä sillä tarkoitettaneenkin. Erään uutisen mukaan John Kerry pakkasi jo matkalaukkuaan, mutta päätti kuitenkin jäädä seuraamaan tämän päivän tuloksia.

VENÄJÄN ulkoministeri Sergei Lavrov totesi venäläisen uutistoimiston mukaan, että melkoisella varmuudella yhteisymmärrys on saavutettu avainkysymyksissä. Lopullista varmuutta siihen ei kuitenkaan saatu keskiyöhön mennessä, ja siksi keskusteluja jatketaan vielä tänään. Tämä kehyssopimus on tarkoitus viimeistellä kesäkuun 30. päivänä. Sen tarkoituksena on vähentää Iranin ydinteollisuuden volyymia, mutta suurin osa rakennetuista laitoksista ja asennetuista sentrifugeista saavat jäädä paikoilleen IAEA:n tehostetun valvonnan alaisena.
Ulkoministeri Lavrov ennakoi Ria Novostin mukaan, että sopimuksen periaatteet kirjoitetaan yhtenäiseen muotoon muutaman päivän kuluessa. Ongelmia ovat aiemmin tuottaneet sopimus-tekstien kääntäminen Iranin viralliselle kielelle.

USA:n neuvottelijat totesivat AFP:n mukaan, ettei kaikista avainkysymyksistä ole vielä sovittu, vaikka Iranin ulkoministeri Mohammed Javad Zarif oli toiveikas, että sopimus on valmis keskiviikkona puolen päivän jälkeen. Hän arvioi, että jotain on sentään saavutettukin, mutta hetken hengähdystauon jälkeen jatketaan aikaisin keskiviikkoaamuna. Iran haluaa sanktiot poistettaviksi välittömästi.
Obama kokosi USA:n kansallisen turvallisuusneuvoston jäsenet turvalliseen telekonferenssiin arvioimaan sopimusluonnosta ja antamaan ohjeita jatkosta. USA uhkaa mennä kotiin myös, eikä odottaa kesäkuun 30. päivää. Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius lensi kotiinsa todeten palaavansa, kun se katsotaan hyödylliseksi. John Kerry jatkaa Lausannessa Englannin ulkoministeri Hammondin, Saksan ulkoministeri Steinmeyerin sekä EU:n ulkoministeriön johtajan Federica Mogherinin kanssa seuraten politiikan johtajien välisiä keskusteluja. http://www.timesofisrael.com/mixed-mess ... adjourned/

5. PÄÄMINISTERI Benuamin Netanyahu puhui Knessetin uusin jäsenten vannomis-tilaisuuden jälkeen pidetyssä maljannostotilaisuudessa todeten, että hänen uuden hallituksensa tärkein tehtävä on Israelin turvallisuuden takaaminen.
Hän sanoi viitaten Israelin ja USA:n välisiin suhteisiin, että vaikka ne perustuvat molemminpuoliseen luottamukseen ja arvonantoon, viime kädessä maan turvallisuudesta tulee vastaamaan Israel uksin.
”Maa ympärillämme tärisee”, hän sanoi viitaten Lähi-Idän rauhattomuuteen. ”Suurin uhka tulevaisuudellemme on Iranin ydinase, jota se yrittää rakentaa”. Hän selitti, että jos Lausannessa neuvoteltava sopimus tulee voimaan, se antaa Iranille alle vuoden aikaa rakentaa ydinpomminsa, kuten siitä vuotaneet tiedot kertovat.
Netantahu totesi USA:n vakuuttaneen, että Iranin ydinpommin valmistaminen venyisi parista kuukaudesta vuoteen, jos sopimus saadaan syntymään. Hän viittasi Obaman puheeseen Saban Forumissa 2013, jossa hän eritteli, ettei Iran tarvitse Fordown maalaista rikastuslaitosta, ei Arakin raskasvesilaitosta eikä tehokkaampia sentrifugeja sähkön tuottamiseen.
Julkisuuteen vuotaneen sopimustekstin mukaan se ei puutu Iranin rakentamiin ballistisiin ohjuksiin, joilla se ulottuu kaikkiin Lähi-Idän ja Euroopan pääkaupunkeihin, eikä entistä tehokkaampien sentrifugien kehittämiseen, pääministeri selitti. Lisäksi hän totesi Iranin tukevan terrorismia Golanilta Jemeniin, Irakista Gazaan, ja moniin muihin paikkoihin.
Viittauksena mahdolliseen yhteishallitukseen pääministeri totesi oven olevan auki kaikille ryhmittymille todeten, että ”tämä on virallinen kutsu”.
Zionist Union johtaja Isaac Herzog on toistuvasti torjunut Netanyahun johtaman yhteishallituksen, minkä myös Netanyahu on hylännyt käytännöllisenä vaihtoehtona.
Pääministeri Netanyhau vakuuttaa pyrkivänsä parantamaan yhteiskuntaa jakavan repeämän ja yhdistämään kansan yhteisen hallituksen taakse. Hän vakuutti korjaavansa maan asuntovajauksen sekä alentavansa asuntojen hinnat. http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... from-bomb/

6. DEBKAFILE kertoo artikkelissaan, että Pakistan valmistautuu osallistumaan Jemenin taisteluihin asettumalla vakaasti Saudi Arabian tueksi. Korkean tason neuvotteluissa Islamabadissa keskusteltiin useiden prikaatien tai jopa divisioonan verran pakistanilaisia joukkoja siirrettäviksi Saudi Arabiaan, jossa ne voisivat vapauttaa Jemenin rajalle kootut saudijoukot. Niiden tehtävänä ei olisi vielä osallistua maa-taisteluihin Jemenissä, mutta se lienee väistämätön, koska neljä päivää kestäneiden ilmaiskujen ei ole havaittu pysäyttäneen Houti-joukkojen etenemistä. Ilmapommituksilla on pystytty katkaisemaan kapinallisten ilmavoimat ja ilmapuolustuksen, ja kapinallisilla on puutetta ohjuksista.
Huomio kohdistunee Adenin kaupunkiin ja sen merialueeseen, jota Egyptin ja Saudi Arabian merivoimat pyrkivät saamaan valvonyaansa.
Kapinallisten joukot uhkaavat miehittää Aden, mitä ilmapommituksilla on pyritty estämään, mutta uhkaa ei ole ratkaisevasti poistettu. http://www.debka.com/article/24498/Paki ... s-imminent

7. DENKAFILE raportoi edelleen, että Jemenin armeijan 117. prikaati, joka on presidentti Salehille uskollinen ja jonka tehtävänä on suojella Bab el-Mandebin ahdasta vesiväylää, ojensi tehtävänsä vastuun kahdelle kapinallisten pataljoonalle, jotka Iran on kouluttanut ja aseistanut Iranin vallankumouskaarti. Tämä nostaa jännitystä vesiväylällä, jota Egypti pyrkii suojaamaan merivoimillaan.
Sen kautta kulkee jatkuva merialusten virta Tyynenmeren alueelta Suezin kanavalle ja Eurooppaan, myös Israeliin.

DF kertoo toisessa raportissa, että tuntematon lentokone pommitti Burakin pientä tukikohtaa Libyassa, jonka kautta kulkee Iranin rahoittama aseitten ja ohjusten kuljetusreitti Sudanista Hamasille. Aseet kuljetetaan Egyptin Siinain kautta Hamasille Gazaan. Egypti ja Israel eivät halua kommentoida raporttia.
DF:n raportti kertoo, että Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei on antanut käskyn kahdelle iranilaiselle sota-alukselle purjehtia Punaiselle merelle tukeakseen kahta Houti pataljoonaa, jotka valvovat Babe el-Mabdebin vesiväylää. http://www.debka.com/article/24500/Kham ... d-in-Libya
8. UUTISOTSIKOITA
· PA/PLO:N hakemus ICC:n jäseneksi käsiteltäneen tänään Haagin kansainvälisessä oikeudessa. Abbas pelaa nyt erittäin vaarallista peliä, jossa hän itse on vaarassa joutua oikeuden penkille syytettynä sotarikoksista Jasser Arafatin ajoista lähtien, hänen toimiessaan Arafatin kakkosmiehenä. Abbasia ja hänen edustamiaan PA/PLO:ta vastaan on jo nostettu syytteitä, mutta ne voivat moninkertaistua sekä määrältään että korvaus-vaatimuksiltaan, jotka liikkuvat miljoonissa USD.
YK:n yleiskokous myönsi sille tarkkailijavaltion aseman Vatikaanin tapaan 2012, jonka perusteella Abbas katsoo olevan oikeutettua saada ICC:n jäsenyys. PA/PLO pitää Israelin rakentamia juutalaisyhteisöjä Juudeassa ja Samariassa sotarikoksena. Ensimmäinen syytös koskee Har Himan lähiötä pääkaupungissa. Levy-raportin mukaan Juudea ja Samaria kuuluvat juutalaisille varattuun mandaattiin, joka sallii juutalaisten rakentamisen kaikkialla noilla alueilla. Sen sijaan PA/PLO:n rakentamat yhteisöt ovat laittomia tämän raportin mukaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Ruqc1PPQzE
· USA:n senaattori vaatii, että USA:n tulee lopettaa neuvottelut Iranin kanssa. Senaattori Tom Cotton (R-Ar) sanoo, että nöyryyttävät neuvottelut tulee lopettaa välittömästi ja aloittaa Iranin ydinasetta koskevat neuvottelut voiman pohjalta ilman myönnytyksiä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... RuuAVPPQzE
· Israelin puolustusarmeija IDF sanoo uudistavan aiemmat arvionsa potentiaalisesta sodasta Hizbullahia ja Syyriaa vastaan. Uuden arvion mukaan Hizbullah voi ampua 1500 rakettia ja ohjusta päivässä israelilaisiin kohteisiin. Tämä pakottaa myös kotirintaman puolustuksen uusimaan arvionsa ja siviilien suojelutaktiikkansa. Hizbullahilla arvioidaan olevan yli 100 000 rakettia, osa niistä uudenaikaisia täsmäohjuksia. Iranin tiedetään toimittavan Hizbullahille uusia GSM-ohjauksella varustettuja ohjusten kärkiä. IDF on antanut varoituksia Libanonille, että se pitää Libanonin hallitusta vastuussa hyökkäykseen Israeliin, ja että IDf tule vastaamaan siihen täydellä voimalla huomioimatta siviileille aiheutettua uhkaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... RuvPVPPQzE
· Jerusalemin Temppeli-instituutti teki videon, jossa pappiskokelaat esittävät aidon tuntuisesti persahin uhritoimituksen, joka loppui Temppelin hävitykseen v. 70. http://www.timesofisrael.com/passover-s ... -training/

Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Huhtikuu
ViestiLähetetty: 02.04.2015 20:38 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva


Thursday, April 02, 2015
MITEN ON MAHDOLLISTA
MITEN ON MAHDOLLISTA
MITEN on mahdollista, että Universumin Luoja, Hallitsija ja ylläpitäjä valitsi aurinko-kuntamme planeetoista yhden vähäisimmän, maapallon, ja kunnosti sen asuttavaan kuntoon huomioiden sen ilmaston, veden ja ilman, vuodenaikojen vaihtelut, sovittaen sen auringon läheisyyden, sen antaman lämmön ja säteet inhimilliselle elämälle sopivaksi suojaten maapalloa liialliselta avaruussäteilyltä ilmakehän ja magneettikentän avulla. Samalla Hän valmisti Paratiisin, sen kasvit, hedelmäpuut sekä eläimistön, maa- ja vesieläimet sekä ilmassa lentävät linnut ja hyönteiset varmistaen näin luomakuntansa ravintoketjun. Maapallolle Hän (todisteiden mukaan) myös asetti suojaavan vesihöyrykehän, joka vedenpaisumuksen aikana satoi maan pinnalle. Saatuaan luomansa taivaat ja maan valmiiksi Hän totesi suunnittelu-ryhmälleen: ”Luokaamme ih[G1] minen omaksi kuvaksemme ja antakaamme hänen valvontaansa koko luomakuntaa ja kaikkea, mitä olemme luoneet”. Jumalan kolmiyhteisyys esiintyy todella Mooseksen ensimmäisistä kirjoista alkaen jatkuen sitten profeetoissa, Psalmeissa kuten muissakin VT:n ja myös UT:n kirjoituksissa. ”Taivaat” on myös monikossa, niitä on ainakin seitsemän, joista Paavali kävi kolmannessa. Saatuaan kaiken valmiiksi Herra Jumala katseli kaikkea luomaansa ja totesi, että se on erittäin hyvä.
Miten on mahdollista, että Hän, Maailmankaikkeuden hallitsija, josta voisimme käyttää sanaa Herra Jumala, otti hitusen maan tomua ja loi siitä ihmisen, Adamin, ja hänelle sopivan kumppanin Evan, käyttäen mallinaan omaa itseään, ja asetti heidät asumaan Paratiisiin. Siellä heille oli huolehdittu kaikista elämän tarpeista. Lopuksi Hän siunasi ihmisen kehottaen heitä olemaan hedelmälliset ja täyttämään maan. Adamin tehtävänä oli vartioida Paratiisia.
Herra Jumala lepäsi seitsemännen päivän sen. Myöhemmin Hän Moosekselle antamassaan Laissa antoi käskyn myös ihmiselle pyhittää viikon seitsemännen päivän lepopäiväksi Jumalan kunniaksi, jolloin ei saa tehdä mitään työtä.
Paratiisin hedelmäpuiden joukossa oli elämänpuu, jonka hedelmät takasivat iankaikkisen elämän. Mutta siellä oli myös ”hyvän ja pahan tiedon puu”, josta Jumala antoi ihmisille varoituksen: ”Sinä päivänä, jota te siitä syötte, pitää teidän kuolemalla kuoleman”.
HERRA Jumala iloitsi ihmislapsista. Usein Hän illan viileydessä kävi tapaamassa luomaansa ihmisparia Paratiisissa. Mutta eräänä iltana Adam ei ollut vastaanottamassa Häntä. Lopulta Adam tuli Herra Jumalan kutsusta vavisten piilopaikastaan todeten, että häntä hävetti tulla Jumalan silmien eteen, koska hän oli alasti. Jumalan kysymykseen: ”Kuka kertoi sinulle, että olet alasti; ethän vain syönyt kielletystä puusta?” Adam keksi silloin maailman ensimmäisen hätävalheen todeten: ”Vaimo, jonka minulle annoit, houkutteli minut syömään kielletyn puun hedelmää. Silloin silmämme avautuivat ja huomasimme olevamme alasti”. Eva puolestaan vetosi siihen, että se oli paratiisin kavalin eläin, käärme, joka petti hänet vakuuttaen: ”Ette te siitä kuole, vaan tulette olemaan kuin Jumala ja tiedätte kaiken”. Tämä jumalan kaltaiseksi pääseminen on myös aikamme tiedemiesten päämääränä; olla kuin jumala, mutta ilman elävää Herra Jumalaa, ja paljastaa Hänen salaisuutensa.
Mooses ilmoittaa tästä näin: ”Se mikä on salassa, se on Herran meidän Jumalamme salaisuus, mutta mikä on ilmoitettu, se on meitä ja lapsiamme varten ikuisesti, että me pitäisimme kaikki tämän Lain sanat”. On salaisuuksia, joita ei ole tarkoitettu ihmisen tietoon.
Kuten Sanan lukijat hyvin tietävät, Adamin ja Evan lankeemuksen seurauksena oli ihmisen hengellinen kuolema; fyysisesti hän jatkoi elämäänsä mutta suuresti rajoitetuin edellytyksin, Hän ei pystynyt käyttämään kuin pienen osan aivokapasiteettiaan, hän joutui kovalla työllään hankkimaan elantonsa kirotusta maasta, joka kasvoi tästä lähtien piikkipensaita ja ohdakkeita, ja syömään maan ruohoa. Myös Eva sai oman rangaistuksensa: Hänen raskautensa vaivat tulevat olemaan kovia. Herra Jumala ei kuitenkaan kironnut ihmistä, mutta Hän toteutti periaatettaan: ”Minä annan anteeksi, mutta en jätä rankaisematta”.
Herra Jumala karkotti ihmisen Paratiisista, ja esti näin ihmistä syömästä myös elämän puusta ja elämään ikuisesti saastuneessa muodossaan, joka ei tule perimään Jumalan valtakuntaa. Ennen lankeemusta ihmispari ei tarvinnut vaatteita, sillä heidän vanhurskautensa verhosi heidät, kuten Johanneksen Ilmestyskirjassa todetaan. Ihmisen elinikä määriteltiin 120 vuotta ja myöhemmin korkeintaan 70 -80 vuotta.
Käärmeelle Herra Jumala sanoi: ”Kirottu olet sinä kaikkien eläinten joukossa; vatsallasi tulee sinun käydä ja maan tomua syömän koko elinaikasi petoksesi johdosta”. Adam epäonnistui surkeasti vartijan tehtävässään. Äskettäin löydettiin käärmeen luuranko, jolla on ollut jalat.
Lopuksi Herra Jumala antoi tuomionsa maailman ensimmäisen käräjäoikeudenkäynnin päätteeksi saatanaa tarkoittaen: ”Minä panen vainon sinun ja vaimon välille; sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; Hän murskaa sinun pääsi, mutta sinä tulet pistämään häntä kantapäähän”. Se on Jumalan ilmoitus taistelusta ihmissieluista saatanan siemenen (saastutettu ihmissielu) ja vaimon siemenen (Kristuksen) välillä ja sen lopputuloksesta.
MITEN on mahdollista, että Universumin Luoja, Hallitsija ja Ylläpitäjä tunsi sellaista yhteenkuuluvuutta ihmisen kanssa, että Hän antoi oman Poikansa syntyä langenneeseen ihmissukuun, voidakseen sen kautta maksaa lunastusmaksun kohdun avanneesta miehen-puolesta, kuten Mooseksen Laissa vaaditaan? Egyptissä ennen pakoa edeltäneenä iltana juutalaiset joutuivat sivelemään ovenpielet karitsan verellä, ettei kuoleman enkeli koskisi heihin, kuten se teki kaikille muille. Se edellytti kuitenkin karitsan teurastamista. Sen muistoksi juutalaiset viettävät pessahia, pääsiäistä, joka tänä vuonna alkaa perjantai-iltana, 03.04.2015. Pääsiäisviikkona Israelissa syödään vain happamatonta leipää muistoksi siitä, että he joutuivat lähtemään Egyptistä niin kiireesti, ettei leipä ehtinyt hapantua.
Koska Herra Jumala on kaikkien ihmisten Luoja, tämä lunastusmaksu koskee kaikkia ihmisiä, myös pakanakansoja, sillä ”kaikki sielut ovat Minun”, sanoo Herra, ”niin isän kuin pojankin”. ”Mutta sielun lunastus on ylen kallis”, kuten Ps 49:9 toteaa. Ei siihen riitä eläimen veriuhri, siihen tarvittiin täydellisen viaton Karitsa, jossa ei havaittu mitään virhettä, Jumalan oma Poika. ”Sinun tahtosi Jumalani Minä teen mielelläni”, kuten Psalmissa todetaan Kristuksesta. Heprealaiskirjeessä todetaan: ”Uhria ja antia Sinä et tahtonut, mutta ruumiin Sinä minulle valmistit”. Se oli Jumalan Pojan täydellisen vapaaehtoinen antautuminen Isä Jumalan tahdon mukaisesti ihmiskunnan lunastamiseksi saatanan ja kuoleman vallasta ja iankaikkisesta kadotuksesta, erosta Jumalasta.
LUNASTUSMAKSU on maksettu jokaisen puolesta. Sen tulemiseksi voimaan ihmisen tarvitsee vain tunnustaa ja hyväksyä se antautuen Herra Jumalan johtoon. Kuten Jeesus Kristus opetti, tämä on se ”uusi liitto”, josta profeetat puhuivat. Tähän liittoon ihminen uudesti-syntyy Jumalan lapseksi, kuten Jeesus sanoi:” Uudeksi Minä teen kaikki”. Hän opetti myös aikansa epäuskoisille fariseuksia todeten. Te tutkitte kirjoituksia, koska uskotte löytävänne niistä ikuisen elämän, ja ne juuri todistavat minusta, Mooseksesta alkaen ja jatkuen profeetoissa ja Psalmeissa. (Jh 5:39) Jeesus todisti, että joka uskoo Häneen, ei koskaan kuole. Tämä oli vaikea pala juutalaisille, jotka olivat kreikkalaisen lihallisen uskonkäsityksen kyllästämiä, myös papisto. ”Joka on taivaasta, puhuu taivaallisia, joka on maasta, puhuu maallisia”, kuten Johannes Kastaja totesi Jeesuksesta. Fariseukset käsittelivät kysymystä lihalliselta, maalliselta kannalta, eivätkä ymmärtäneet Jeesuksen puheita.
KOSKA ihmissuku saastui saatanan kylvettyä siihen omaa siementään langenneitten enkelien kautta Herra Jumalan lunastustyön estämiseksi, Herra Jumalan oli hukutettava koko Noan aikainen sukupolvi lukuun ottamatta Noan perheen kahdeksaa jäsentä, jotka pelastuivat silloisen eläinkunnan kanssa rakentamansa arkin avulla. Maailmanlaajuisesta tulvasta, vedenpaisumuksesta, on mainintoja lähes kaikissa kulttuureissa. Kiinan kielessä arkkia tarkoittava kirjainmerkki koostuu erillisistä sanoista ”Kahdeksan ihmistä veneessä”. Nykyinen ihmiskunta on Noan perheen kahdeksan jäsenen perillisiä, mutta aikojen kuluessa tietoisuus elävästä Jumalasta ja vedenpaisumuksesta elää enää kansan kertomuksissa ihmisten vieraantuessa ja maallistuessa ja etsiessä yhteyttä epäjumaliin.
Jumala vannoi tulvan jälkeen, ettei hän enää tuhoa kansoja vedenpaisumuksen kautta, mutta varoittaa, että maailma on säästetty tulelle, joka tulee puhdistamaan sen saastaisuuden. (Jes.66:16)
HERRA JUMALA aloitti ihmiskunnan lunastustyönsä kutsumalla Abramin Kaldean Urissa kehottaen häntä lähtemään kansastaan, suvustaan ja isänsä kodista ja menemään minne Hän johtaisi, luvaten samalla siunata hänet ja jokaisen, joka häntä siunaa, mutta kirota jokaisen, joka häntä kiroaa. Abram, jonka nimen Jumala muutti muotoon Abraham, samoili lammaslaumoineen muukalaisena maassa, joka oli hänelle luvattu. Hän muutti nälänhädän vuoksi Egyptiin, jossa hänestä periytyneet juutalaiset elivät 430 vuotta lisääntyen suuresti. Egyptin faaraot kuitenkin orjuuttivat heidät, minkä johdosta Jumala kutsui faaraon hovissa hallitsijaksi kasvatetun, mutta Midianin erämaahan paenneen Mooseksen johtamaan kaksimiljoonaisen kansan luvattuun maahan. Voidakseen pakottaa faraon päästämään heidät vapaaksi Jumala löi Egyptiä 10 vitsauksella. Viimeinen vitsaus oli esikoispoikien surma pakoa edeltävänä yönä, mistä juutalaiset säästyivät karitsan veren avulla, mutta heille määrättiin myöhemmin puolen hopeasekelin lunastusmaksu jokaisesta esikoispojasta, joka kuuluu Jumalalle. Tämän muistoksi juutalaiset viettävät pessahia, vapautusta Egyptin orjuudesta; kristityt kutsuvat sitä pääsiäiseksi.
NUWEIBAN niemekkeen kohdalta Siinailla juutalainen kansa ylitti Punaisenmeren, jonka vedet siirtyivät syrjään päästäen kansan ylittämään sen, mutta palatessaan hukuttaen Egyptin sotajoukot. Punaisenmeren pohjasta ovat sukeltajat löytäneet lukuisia korallien peittämiä merkkejä vaunuista, aseista, hevosista ja muista armeijan varusteista.
Arabian niemimaan puolella Midianin erämaassa kansa leiriytyi Siinain vuoren läheisyyteen. Siellä Jumala ilmestyi Moosekselle ja antoi hänelle kaksi Laintaulua, joihin oli kirjoitettu 10 käskyn Sanat. Ne on tarkoitettu koko ihmiskunnalle, mutta sen ohessa Jumala antoi Moosekselle käskyjä ja yksityiskohtaisia ohjeita lukuisista asioista, joihin sisältyivät myös ohjeet ilmestysmajasta ja siihen liittyvistä rakennelmista, Jumalan palvelukseen liittyvistä alttareista ja käyttöesineistä, sekä Liitonarkki, jossa säilytettiin Laintaulut sekä Aronin viheriöinyt sauva. Nämä Lait ovat perusteena koko juutalais-kristilliselle kulttuurille, joista on - useimmiten vääristyneessä muodossa - viitteitä myös islamin Koraanissa.
Siinain erämaassa Jumala kutsui juutalaisen Hänelle pyhitetyksi pappis-kansakseen, jonka tehtävänä oli paitsi suojella saamansa 10 Laintaulua, järjestää Jumalan palvelus Luvatussa maassa Hänen antamien ohjeiden mukaan. Juutalaisen perimätiedon mukaan Jumala antoi kirjoitetun Lain lisäksi suullisen Lain, joka on kulkenut salaisena perintönä pappien ja rabbien keskuudessa. Moosekselle annettiin samalla Temppelin rakentamista koskevat tarkat ohjeet, jotka Israelin kuningas David antoi pojalleen Salomolle, joka sen rakensi.
Mooses ilmoitti, että Jumala oli herättävä myöhemmin hänen kaltaisensa Profeetan, jota heidän tulee kuunnella. ”Sinun keskuudestasi, veljiesi joukosta, Herra sinun Jumalasi, herättää sinulle profeetan, minun kaltaiseni, Häntä kuulkaa”. (5 Ms.18:15)
MATKA Egyptin työorjuudesta Luvattuun Maahan venyi kansan napinan ja eripuraisuuden vuoksi 40 vuoden mittaiseksi. Jumala itse kulki heidän mukanaan suorittaen lukuisia voimallisia tekoja Mooseksen kätten kautta. Tämä toinen profeetta, Jeesus Kristus, josta Mooses ilmoitti, syntyi Israelissa ajanlaskumme alkaessa, mutta juutalaiset torjuivat hänet. Jeesus Kristus syntyi Jumalan Poikana, kuten PS2:7-9 todistaa: ”Minä ilmoitan, mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle: Sinä olet Minun poikani, tänä päivänä Minä Sinut synnytin. Ano Minulta, niin Minä annan pakanakansat perinnöksesi ja maan ääret Sinun omiksesi”.
JUUTALAINEN kansa menetti pappisvirkansa v. 70 Rooman tuhottua Jerusalemin Temppelin sekä lopullisesti v. 135 Bar Kochba kapinan seurauksena, jolloin roomalaiset tuhosivat maan ja Jerusalemin täydellisesti ja rakensivat sen tilalle roomalaisen kaupungin kieltäen juutalaisia kuoleman uhalla jalallaan astumasta rakentamansa kaupungin Alie Capitolinan kaduille. Bysanttilaisella ajalla Temppelivuorelle rakennettiin kristillinen kirkko, jonka muslimit tuhosivat vallattuaan Israelin maan rakentaen sinne omia kulttirakennuksiaan.
MITEN ON MAHDOLLISTA. että universumin Luoja, Hallitsija ja Ylläpitäjä on edelleen kiinnostunut ihmisestä, joka historiansa aikana on ollut jatkuvassa kapinassa Häntä vastaan? Kuten arkeologiset löydöt viittaavat, maapallolla on ollut tuntemattomia kulttuureja, jotka ovat hävinneet jättäen jälkeensä vain raunioita ja luurankoja tai osia niistä. Miksi ihmissuku on edelleen hengissä Jumalan vastaisen kapinan huipentuessa tieteen ja teknologian huiman kehityksen ansiosta? Miksi sen rakentama Cernin Hadron Collider etsii Hicksonin bosomia, ”jumalapartikkelia”, jonka kautta he uskovat fyysisen maailman syntyneen? He uskovat myös löytävänsä polun rinnakkaiseen maailmaan, ellei peräti mustan aukon, jonka kautta sinne on esteetön yhteys. Eivätkö tiedemiehet ole lukeneet Johanneksen evankeliumin alku-säkeitä, joissa kaikki selvitetään?
Se on maallistuneen ihmisen, jonka perimää muunnellaan geenimanipulaation sekä ihmisen ja teknisen laitteen symbosilla, pyrkimys päästä jumalan kaltaiseksi olioksi, joka voisi elää loputtomiin, ja joka ei tarvitse Jumalaa eikä Hänen suojeluaan. Eikö Jumalan viha olisi jo tuhonnut heidät? Jeesus viittasi maanviljelijään, joka kylvi vehnää maahansa, mutta yöllä vihamies kylvi sen sekaan lustetta. Palvelijat halusivat nyhtää lusteen pois, mutta isäntä sanoi: ”Annetaan niiden kasvaa yhdessä, ettette samalla nyhtäisi pois myös vehnää. Vasta elonleikkuun yhteydessä repikää luste pois ja polttakaa, mutta kootkaa vehnä aittoihin”.
JUMALAA ei voi kukaan nähdä ja jäädä henkiin, kuten Jeesus ilmoitti, mutta ”Jumalan ainoa Poika on ilmoittanut Hänet”. Hän totesi opetuslapsilleen: ”Joka on nähnyt Minut, on nähnyt Isän”. Jumalan valtasuuruus, Hänen olemuksensa ovat käsittämättömiä inhimilliselle järjelle, kuten myös Hänen luomakuntansa, universumin mitat ja laajuus. Salomo totesi Temppelin vihkiäispuheessaan Jumalasta: ”Katso taivasten taivaisiin Sinä et mahdu, miten sitten rakentamaani Temppeliin”. Kuitenkin Jeesus sanoi, ettei hän jätä opetuslapsiaan orvoiksi, vaan Hän ja Isä tulevat heidät tykönsä ja asuvat heissä.
JUMALAN SANA todistaa: ”Katso kateuteen asti Hän ikävöi Henkeä, jonka Hän on pannut meihin asumaan. (Jk.4:5) Jokaisessa ihmisessä on pala Jumalaa.
Siksi Herra Jumala, universumin Luoja, hallitsija ja Ylläpitäjä, on siinä määrin kiinnostunut maailmasta ja rakastaa ihmistä, että Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Hänen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä”. (Jh3:16)[G1]inen omaksi kuvaksemme j
Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Huhtikuu
ViestiLähetetty: 04.04.2015 07:39 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

Friday, April 03, 2015
PERJANTAI 03.04.15
PERJANTAI 03.04.15
1. TÄNÄÄN pitkänä perjantaina, jota englanniksi kutsutaan nimellä Good Friday, eli hyvä perjantai, taivas oli aamulla puoli kuuden aikaan harmaan pilviverhon peittämä, mutta mustarastas selvitteli jo kurkkuaan aloittaakseen päivän ohjelmansa. Ilma tuntui suhteellisen siedettävältä, mutta ei kylmältä. Pilvinen sää jatkunee toistaiseksi ja ennustetaan jopa vesisateita lauantaiksi, mutta ei enää sunnuntaiksi. Kinneretin pinta nousi puoli senttiä.
Vaikka nyt on kristittyjen juhla-tai surupäivä, kirjoittelen kuitenkin tämän hetken tärkeimmät kuulumiset Pyhän Maan näkökulmasta. Juutalainen pesah, pääsiäinen, alkaa tänä iltana auringon laskettua seder-aterialla, jonka aikana käydään läpi juutalaisen haggadan mukainen kertomus juutalaisten vapautumisesta Egyptin työorjuudesta. Täydellisesti suoritettu seder-ateria kestää useita tunteja.
Säätilat tänään: Jerusalem 13 -22; Tiberias 16 -26; Suolameri 22 -30; Eilat 19 -31 +C-astetta. ToI ennustaa huomiseksi rajua lämpötilan laskua, mutta jyrkkää nousua sunnuntaiksi ja edelleen maanantaiksi. Juutalainen pesah kestää koko ensi viikon. Kirjoittelen jotain sen aikana, sikäli kuin kiireellistä aihetta ilmaantuu.

2. USA:n presidentti Obama sai sitten lopulta kahden vuoden hiillostamisen jälkeen haluamansa kehyssopimuksen Iranin ydinsuunnitelmasta, mutta tuskin hän oli ehtinyt ääni ylpeydestä väristen kertoa ”hyvät uutiset” maailmalle TV:n välityksellä, kun ensimmäiset soraäänet ilmestyivät maailman mediaan.

Pahaksi merkiksi kehyssopimuksen valmistumisen yhteyteen sattui taivaallinen merkkipaalu yhden verikuun muodossa, mikä tarkoittaa ongelmia Israelille. Pastori Mark Biltz tulkitsi v. 2008 Jerusalemissa verikuun merkitystä 1Ms.1:14 englantilaisen käännöksen mukaan: ”Ja Jumala sanoi, ja tulkoon valot taivaan vahvuuteen erottamaan päivän ja yön, ja merkeiksi juhlapäiville ja päiville ja vuosille”.

”Merkeiksi” antoi Biltz innoituksen etsiä esimerkkejä historiasta, joita hän löysi sylillisen käytyään läpi 5000 vuoden aikana sattuneet kuun pimennykset (eclipse) ja erityisesti NASA:n ”tetrarkan” nimellä kutsumat neljä täyttä kuun pimennystä kahden vuoden aikana. Hän luetteli inkvisition, Israelin itsenäisyyssodan, ja kuuden päivän sodan, jotka sattuivat tetrarkan, neljän kuunpimennyksen, aikaan. Hän mainitsi myös toisen Temppelin tuhoutumisen v.70, mutta vaikka se ei sattunut tetrarkan aikana, taivaalla nähtiin sen aikana muita taivaallisia merkkejä. Hän ei yhdy niihin, jotka pitävät tämän hetken taivallisia verikuita maailmanlopun merkkeinä, mutta tunnustaa, että ne voivat liittyä P5+1 maiden ja Iranin välille saavutetun ”yhteisymmärrys”-kehyssopimuksen julkistamiseen.

Sen sijaan Biltz kehottaa neljän minuutin rukoukseen Jerusalemin puolesta niiden 4 minuuttia 42 sekuntia kestävän tetrarkan 04.04.aikana. Obama kutsuu kehys- sopimusta historialliseksi saavutukseksi, mutta Israelin hallitus vaaralliseksi antautumiseksi, eikä vain juutalais-valtiolle vaan myös USA:lle ja koko maailmalle. http://www.timesofisrael.com/bad-iran-d ... ial-signs/
3. PRESIDENTTI Barack Obama vakuutti esitellessään kehyssopimusta Iranin kanssa medialle, että täydellisesti toteutettuna se estää Irania saamasta ydinasetta.
Viitaten velvollisuuteensa varmistaa Amerikan turvallisuus ja asevoimien yli-päällikkönä hän vakuutti kehyssopimuksen johtavan lopulliseen, kaiken kattavaan sopimukseen, joka tekee USA:n, sen liittolaiset ja koko maailman turvallisemmaksi.
Obama viittasi lähihistoriaan, jonka aikana Iran oli asentanut tuhansia sentrifugeja, jotka rikastivat uraania ydinpommin valmistamiseksi salaisen ydinohjelman ohella, todeten, että saatuaan tarvittavan mandaatin hän asetti päämääräkseen ratkaista Iranin ongelma diplomatian keinoin väkivaltaa käyttämättä, mikäli Iran suostuu vilpittömiin neuvotteluihin. Koska näin ei tapahtunut, Obama sanoi kehottaneensa asettamaan historian kovimmat sanktiot Iranin taloutta vastaan. Ehkä ne asetti USA:n kongressi, ei Obama.

Obama totesi, etteivät sanktiot yksin voineet taivuttaa Irania luopumaan ydinohjelmansa toteuttamisesta, mutta ne saivat sen neuvottelupöytään. Hän totesi, että maailman johtavat valtiot ja järjestöt tukivat neuvotteluja, joissa vuosi sitten Íran suostui purkamaan osan ydinteollisuuttaan avainalueillaan. Hän viittasi epäilyihin, että Iran tule toimimaan petollisesti, mutta Iran toimi täysin sopimusten mukaan eliminoiden osan varastoimastaan vaarallisesta ydinmateriaalista.
Hän julisti, että nyt saatiin kovien neuvottelujen tuloksena hyvä kehyssopimus, sopimus, joka täyttää kaikki keskeiset tavoitteet.
Seuraavassa Obaman karkea selostus kehyssopimuksen pääkohdista:

KEHYSSOPIMUS tukkii kaikki polut Iranin ydinaseeseen ja Iranin tulee rajoitta ydin-teollisuuttaan tarkan seurannan alaisena. Sopimus ei perustu luottamukseen vaan tarkkaan verifiointiin, mutta yksityiskohtia hiotaan seuraavan 3 vuoden aikana.
Iran lopettaa plutoniumin tuottamisen ydinasetta varten, Arakin reaktorin ydin puretaan eikä Iran rakenna uutta vastaavaa laitosta. Käytetty polttoaine kuljetetaan ulkomaille. Laitos ei koskaan tule uudelleen prosessoimaan käytettyä uraania plutoniumin valmistamiseksi ydinpommia varten.
Toiseksi Iran lupaa pienentää uraanin rikastusta kahdella kolmasosalla; Fordown maanalainen laitos lopettaa uraanin rikastamisen eikä käydä nopeampia sentri-fugeja rikastamiseen lähimmän 10 vuoden aikana; Suurin osa rikastetusta uraanista neutraloidaan ydinvoimalan polttoaineeksi.
Arvioiden mukaan Iranin ydinpommi olisi valmis 2 -3 kuukaudessa tarvittavan ydin-materiaalimäärän valmistumisesta. Iran lupaa sopimuksessa, ettei se varastoi ydin-materiaalia pommia varten, ja tarkat seurantatoimet estävät Irania rikkomasta sopimusta ainakaan 15 vuoden aikana.
http://www.timesofisrael.com/full-text- ... with-iran/, http://www.dailymail.co.uk/news/article ... m=referral,
4. OBAMAN puheen aiheuttamia reaktioita
- Obama varoittaa, ettei työ ole vielä valmis
- USA, EU ja YK poistavat sanktioita vaiheittain
- USA:n asettamien sanktioitten helpottaminen täytyy hyväksyttää kongressissa
- Iran poistaa 2/3 osan sentrifugeistaan, keskeyttää uraanin rikastamisen avain laitoksissaan ainakin 10 vuoden ajaksi, ja antaa IAEA:n tarkastajien suorittaa tarkastuksiaan 25 vuoden aikana. http://www.dailymail.co.uk/news/article ... m=referral
- Pääministeri Netanyahu kutsui avainministerit ylimääräiseen neuvotteluun viikon vaihteen aikana Iranin kehyssopimuksen vuoksi.
- Sopimus vaarantaa Israelin turvallisuuden. Neuvottelujen aikana Iranin Basif joukkojen komentaja sanoi, että Israelin tuhoaminen ei ole neuvoteltavissa. http://www.timesofisrael.com/iran-milit ... negotiable
- Sopimus laillistaa Iranin ydinteollisuuden, vahvistaa sen taloutta ja tukee sen terrorismia kaikkialla.
- Obama tunnustaa avoimesti, että hänen ja Netanyahun näkemykset eroavat, eikä Netanyaju halunnut Iranin ydinongelman rauhanomaista ratkaisua.
- Isaac Herzog totesi, että Israelin tulee seurata vielä jatkuvia neuvotteluja voidakseen vaikuttaa lopullisen sopimuksen sisältöön.
- Yair Lapid totesi, että Iranin kysymyksessä ei ole oppositiota, asia on yhteinen.
- USA:n kongressi on nyt tauolla, mutta sanoo seuraavansa tilannetta tarkasti. http://www.timesofisrael.com/iran-deal- ... but-alert/
- Pohjois Amerikan juutalaisjärjestöjen kattojärjestö suhtautuu kriittisesti ja epäillen neuvoteltuun kehyssopimukseen. http://www.timesofisrael.com/american-j ... lear-deal/
- Iranin ulkoministeri Mohammed Javad Zarif syyttää Obamaa valehtelijaksi ilmoittaessaan, että Iranin vastaisen sanktiot poistetaan vaiheittain eikä välittömästi. Hän sanoi, että sopimus antaa Iranille oikeuden rikastetun uraanin myymiseen. Zarif totesi, ettei sopimus rajoita Irania uraanin rikastamiseksi, vaan voi jatkaa kaikissa laitoksissaan täydellä kapasiteetilla. Arakin raskasvesilaitos uudistetaan eikä lopeta hän jatkoi. Fordown laitos toimii myös, sentrifugit on asennettu, mutta pysäytetty toistaiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... R5EVFPPQzE
- Zarif katsoo, ettei ole mitään sopimusta eikä rajoitteita jatkaa entiseen tahtiin. http://www.debka.com/article/24511/A-%E ... ommitments,

5. ANALYYTIKOT arvioivat, ettei IAF iske Iraniin, ei ainakaan vähään aikaan, mutta on varpaisillaan ja jalka kaasuhanalla toimimaan heti, kun käsky annetaan.
Pääministerin tiedottaja Mark Regev sanoo, että sopimus ei estä Irania saamasta ydinpommia; se päinvastoin päällystää tien sinne.
Strategisten asiain ministeri Yuval Steinitz sanoi, että sopimus ei anna Israelille monia vaihtoehtoja, ja niistä sotilaallinen voi lopulta olla ainoa.
Analyytikot kuitenkin arvioivat, että kehyssopimuksen on allekirjoittanut koko maailma, ja Israelin nouseminen sitä vastaan ei ole diplomaattisesti korrekti. Israel joutunee seuraamaan sivusta neuvottelujen kulkua ja toimimaan sen mukaan.
He toteavat myös Netanyahun retoriikan muuttuneen, hän todistelee sopimuksen vaaroista, mutta ei enää puhu sotilaallisesta puuttumisesta tilanteeseen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... R5HmFPPQzE
6. UUTISOTSIKOITA
- Hebronin lähellä kadonneeksi ilmoitettu ja siepatuksi epäilty 22-vuotia mies käveli aamulla kotiinsa ihmetellen aiheuttamaansa hälyä. Hän oli mennyt makuupussinsa kanssayöpyäkseen mastossa.
IDF oli lähettänyt etsintäpartioita Hebroniin ja lähikyliin eikä varmaan ole mielissään miehen toimista. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... R5L8lPPQzE
- Arutz Sheva seurasi chabad-järjestön maailman päämajassa Lubaviche rabbin Menachem Mendel Shneersonin syntymän muistojuhlia New Yorkissa. Osanottajat vakuuttivat, että juutalaisten kolmas Temppeli laskeutuu New Yorkiin heidän päämajaansa ja sieltä Jerusalemiin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... R5MSFPPQzE
- Pronssiajalta peräisin oleva hautausmaa Jordanian eteläosassa on joutunut antiikkiesineitten varkaitten käsiin, mutta uusi teknologia miehittämättömien pienkoneitten ansiosta antaa virkailojoille paremmat mahdollisuudet valvoa rikollista antiikkiesineitten varkautta. http://www.timesofisrael.com/at-jordan- ... s-looting/
- New Yorkissa pidätettiin kaksi naista, jotka suunnittelivat suurta pommi-iskua Amerikkaan. He olivat olleet yhteydessä ISIS joukkoihin saaden heiltä ohjeita pommien rakentamiseksi. Heiltä löydettiin myös jo hankittuja materiaaleja ja tonkkeja, joihin pommit oli tarkoitus rakentaa. http://www.timesofisrael.com/2-arrested ... uild-bomb/
- Abbas aikoo ottaa ICC:ssa esiin Israelin pidättämät verosaatavat, jotka Abbasin mielestä olisi pitänyt siirtää PA:n tileille. Häntä ei vaivaa ollenkaan PA/PLO:n maksamattomat velat Israelin valtion omistamille yhtiöille, arvoltaan satoja miljoonia USD. ICC:stä on tulossa uusi PA/PLO:n asioitten hoitaja ehtimättä muuta tehdäkään. http://www.timesofisrael.com/abbas-thre ... -pa-taxes/
- USA:n varapresidentti Joe Biden, joka usein laukoo huonosti harkittuja totuuksia sen ohessa, että hän mielellään kourii vieraitten miesten vaimoja, sanoi, että USA:n juutalaisten tulee turvautua Israelin antamaan suojaan. Lieneekö tämä katolisen virkailijan kehotus ja ennustus, että juutalaisten on korkea aika muuttaa Israeliin. Muslimien määrä ylittää juutalaisten määrän USA:ssa v. 2020. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... R5Q21PPQzE


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Huhtikuu
ViestiLähetetty: 06.04.2015 08:16 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

Sunday, April 05, 2015
SUNNUNTAI 05.04.15
SUNNUNTAI 05.04.15
1. ENNUSTEEN mukaan tänään ja lähipäivinä on aurinkoista lämpötilan noustessa iltapäivällä huomisesta lähtien 25 asteen tienoille yölämpötilan pysytellessä edelleen viileähkönä. Aamuhämärissä ulkomittari osoitti 12 lämpöastetta, mutta ilma tuntui käsissä viileältä. Sisämittari osoitti 17 asteen lämpöä. Mustarastaalla taisi olla pieni köhä, koska aamun laulu ei onnistunut ihan eiliseen malliin, mutta ehkä sitä häiritsi pienen kyyhkysen kujerrus, joka sekin asuu lähitienoolla liaten paikkoja.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 12 -21; Tiberias 14 -23; Suolameri 20 -30; Eilat 17 -32 +C-astetta. Kesä on tuloillaan, mutta vähän keikkuvaa on sen tulo toistaiseksi.
Juutalaisten pesah-aika jatkuu koko viikon, mutta lehdet kannettiin ammulla normaaliin tapaan ja ilmeisesti kauppojakin on auki. Tämä on puolittaista juhlaa.

2. USA:n halliuksen neuvottelema kehyssopimus, jota hiotaan vielä ennen allekirjoitusta, jakaa maailman kahteen osaan.
Obama ja hänen tavallaan ajattelevat USA:n poliitikot ja virkailijat kuuluttavat edelleen sopimusta historialliseksi ja tärkeäksi virstanpylvääksi, mitä ns. kristilliset EU-maat seuraavat varovaisen epätietoisia, mistä siinä lopultakaan on kysymys. Niille pitäisi kuitenkin olla selvää, että sopimuksen seuraukset koskevat niitä aivan eri tavalla kuin Yhdysvaltoja, joka sijaitsee maapallon vastakkaisella puolella, edellyttäen, että Iranilla on jo tai tulee olemaan lähiaikoina valmiita ydinpommeja ja ohjukset niiden kuljettamiseksi haluttuun kohteeseen.
Kiina ja Venäjä, jotka olivat P5+1 neuvottelutiimin jäseninä, pysyvät varovaisen äänettöminä, mutta arabimaat sanovat tulleensa petetyiksi, ja pyrkivät kiireesti valmistautumaan kohtaamaan kohtalonsa ilman USA:n suojaa, joka nyt on Iranin islamilaisen tasavallan yllä.

DEMOKRAATTIEN presidenttiehdokas Hillary Clinton kutsuu kehyssopimusta tärkeäksi askeleeksi, mutta varoittaa, että demonit piileskelevät yksityiskohdissa. Hänen luulisi tietävän, sillä niin monta sopimusta on laadittu ja huonoiksi havaittu hänen käsiensä kautta. Hän on valmis syömään osan kakusta, jos se osoittautuu maukkaaksi mutta hylkäämään sen, mikäli sen maku todetaan karvaaksi.
Hillary on tyyppiesimerkki poliitikosta, jonka väri muuttuu kameleontin tunnistimien säätelemien prismojen tapaan muuttaen asentoaan ympäristön värien mukaan. Muistanette hänen huudahduksensa kongressin kuulustelussa kolmen amerikkalais-sotilaan ja yhden lähettilään saatua surmansa Hillarin johtaman Benghazin operaation mennessä myttyyn Libyassa: ”Mitä sillä enää on merkitystä, he ovat jo kuolleet”.

Lähes kaikki republikaanien presidenttiehdokkaat kutsuvat kehyssopimusta vaaralliseksi USA:n intresseille. Senaattori Marco Rubio Floridasta totesi: ”Yritykset muuntaa poliittinen epäonnistuminen voitoksi on viimeisin esimerkki tämän hallituksen farssimaisesta lähestymisestä Iranin kysymystä”. CFR:n edustaja totesi, että kehyssopimukseen voi suhtautua tukien mutta epäillen pahinta, mikä myös ilmentänee USA:n juutalaisten tuntoja, joihin presidenttiehdokkaat pyrkivät vaikuttamaan, koska heidän poliittinen vaikutuksensa ylittää heidän lukumääränsä.
http://www.timesofisrael.com/high-polit ... agreement/
3. IRANIN ulkoministeri Mohammed Javar Zarif, joka johti Iranin neuvottelutiimiä, ylisti kehyssopimusta televisioidussa puheessaan lauantaina kutsuen sitä suureksi voitoksi vakuuttaen, että Iran tulee toteuttamaan sen vaatimukset, jos P5+1 maat pitävät niitä koskevat säädökset.
Zarif kiitteli myös neuvottelutiiminsä sietokykyä, jonka hän sanoi osoittaneen, ettei Irania voida enää pelotella voimalla ja sanktioilla. ”Eivät ne suunnitelleet pakotteita saadakseen meidät neuvottelemaan, vaan pakottaakseen meidät antautumaan”.

ZARIF selitti, että ”kehyssopimus takaa Iranin täyden toimintavapauden täysiin ydintoimintoihin, ja muutamien rajoitteiden ohella muutamien vuosien ajan, meillä on oikeus rikastaa ja tulemme rikastamaan uraania”. Hänen lausuntonsa osoittaa syvän kuilun USA:n johtaman P5+1 tiimin ja Iranin näkemysten välillä. Zarif jatkoi:
”Sanktioiden poistaminen on suorassa suhteessa lopullisen sopimuksen allekirjoittamisen kanssa, joka on suunnitelman mukaan 30.kesäkuuta 2015. Sopimuksen tultua voimaan - USA poistaa öljyä, talous- ja pankkitoimintaa koskevat sanktiot. Me tulemme peruuttamaan kaikki YK:n turvallisuusneuvoston tekemät päätöslauselmat ilman vaiheittaisia viivytyksiä. Se on välitön peruuttaminen”.

Zarif vakuutti puheessaan, että Iranilla on oikeus korvata nykyiset IR-1 sentrifugit uusiin IR-8 malleihin, jotka ovat 20 kertaa nopeampia. Hän pyrki nolaamaan USA:n imagoa, että jos se olisi väitetyn kaikkivoivan ja vallan edustaja, se ei olisi istunut neuvottelupöytään Iranin kanssa (ajoittain jopa rukoillen Irania osallistumaan).
Hän vakuutti, ettei Iranilla tule olemaan eikä koskaan ole ollutkaan pyrkimystä rakentaa ydinpommeja, sillä ”Iran rakentaa hyvä suhteita hyviin naapureihinsa”.
Voisivatko Iran määrittämät kaksi saatanaa, isompi ja pienempi, kuulua näihin Zarifin ”hyviin naapureihin”? Ne. USA ja Israel, halutaan kuitenkin tuhota täydellisesti.

LÄHI-IDÄN tunnustettu ja TV-10:n usein käyttämä analyytikko Ehud Jaari osoittaa ammottavia aukkoja Amerikan ja Iranin käsitysten välillä torstai-iltana Lausannessa sovitusta kehyssopimuksesta. Hän totesi kuuden ristiriidan osoittavan vakavia aukkoja sopimuksen keskeisissä kysymyksissä viitaten sanktioitten poistamiseen, sentrifugien lukumäärään ja korvaamiseen tehokkaammilla, uraanin rikastamisen määrään ja niitä koskevien rajoitteiden aikamääriin.
Jaari muistutti myös, ettei mitään sopimusta ole vielä allekirjoitettu, mihin myös Iranin edustajat ovat viitanneet, eikä myöskään mitään rajoitteita ole voimassa. Tämä antaa Iranille – niin halutessaan – rakentaa pomminsa 2-3 päivän kuluessa, kuten aiemmin raportoitiin.

Sotilaallisen vaihtoehdon mahdollisuus ei ole poistunut, mihin Israelin pääministeri viittaa varoituksissaan. Pentagon on myös aloittanut Bunker-buster pommiensa kunnostamisen ja valmistamisen mahdolliseen käyttöön nopealla aikataululla. http://www.timesofisrael.com/zarif-iran ... onor-deal/

4. IDF:n suunnitteluosaston komentaja kenraalimajuri Nimrod Sheffer toteaa, että Israel voi joutua ottamaan dramaattisia askeleita koskien Irania.
”Jos Israel havaitsee, että sen selviytyminen hengissä vaatii dramaattisia toimia, se tulee tekemään ne”. Sheffer esitti huomionsa Israel Hajom lehden viikoittaisessa haastattelussa. ”Jos joku rakentaa ydinpommin samalla vakuuttaen, ettei Israelilla ole oikeutta elämään, silloin meidän on suoritettava vakava tilannearvio ja suunniteltava toimintamme. Se ylittää yksinkertaisen haasteen.” Hän vakuutti Israelin voivan ottaa noita dramaattisia askeleita jopa vastoin Amerikan hyväksyntää, jos hengissä säilyminen on kysymyksessä. Hän viittasi peitellysti Irakin ydinlaitoksen pommittamiseen, mitä USA vastusti todeten, että se voi uusiutua Iranin tapauksessa. Hän ei myöskään usko, että Iranin ydinlaitosten pommittaminen vastoin USA:n tahtoa särkisi USA:n suhteet lopullisesti, sillä Iranin ydinpommi aiheuttaisi ydinpommikilpailun Lähi-Idässä, mikä ei myöskään ole USA:n intressien mukaista.

Sheffer sanoi, että Iran vaatii avoimesti, jopa neuvottelujen ollessa käynnissä, Israelin tuhoa, kuten Iranin puolisotilaallisten Basij-joukkojen komentaja esitti. Hän sanoi, ettei Israelin lopullinen tuhoaminen ole neuvottelukysymys, vaan väistämätön totuus. Pääministeri Netanyhau vastasi tähän todeten, ettei Israelin säilyminen hengissä ole myöskään neuvottelukysymys, vaan väistämätön totuus. Israel ei salli sen läheisten naapurien, jotka vaativat Israelin tuhoa, saavan ydinaseita. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... SDNUFPPQzE, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... SDZB1PPQzE, http://www.timesofisrael.com/white-hous ... u-on-iran/,

5. KENIALAISEEN yliopistoon tehdyssä terrori-iskussa kuoli 148 ihmistä, pääosa opiskelijoita. Somalilasta kotoisin oleva terrorijengin Al -Shabaab johtaja vakuutti jatkavansa pommi-iskujen sarjaa, kunnes kaikki Kenian kaupungit kylpevät veressä.
Hyökkäys oli kohdistettu Carissan yliopisto-opiston kristittyjä vastaan. Al-Shabaab taholta todettiin kristittyjä loukkaavasti, että ”tarkoitus oli tehdä pääsiäisestä entistä parempi”.
Lauantaina julkaistussa lausunnossa todetaan Reutersin mukaan: ”Mitkään ennakoinnit tai turvallisuusvarustelut eivät tule turvaamaan koskemattomuuttanne, häiritsemään tai estämään toista verikylpyä kaupungeissanne”.
Tämä Al-Qaidan liittyvä terrorijärjestö kutsui iskun olevan osa pitkään kestävässä karmivassa sodassaan Kenian kaupunkeja vastaan, joiden kadut tulevat virtaamaan punaisina verestä. Torstaina yliopistoon tehty hyökkäys oli järjestön ilmoituksen mukaan kostoksi siitä, että kenialaiset sotilaat taistelevat militantteja vastaan Somaliassa.
Neljä terroristia pakottivat opiskelijat riviin odottamaan teloitustaan. Yksi heistä soitti kotiinsa ennen teloitusta sanoen, että iskun tarkoituksen on pakottaa Kenian armeijan yksiköt poistumaan Somaliasta.
Kenialainen virkailija sanoi iskusta, että sen raakuus ja verenhimo ylittää kaikki inhimilliset arviot, he eivät ole ihmisiä, joiden kanssa voidaan keskustella järkevästi. Teloitetusta 148:sta 142 oli opiskelijoita, useimmat kristittyjä. Yli sata muuta haavoittui, joista 9 hengenvaarallisesti.
Kenian hallitus asetti 215 000 USD palkkion syyllisten löytämiseen johtavista tiedoista. Al-Shabaab, joka ilmoitti tehneensä hyökkäyksen, on kansainvälinen järjestö, kuten Al-Qaida, ISIS ja Boko Haram, joiden tarkoituksen on liittyä muodostaakseen laajan kalifaatin, mutta kilpailevat keskenään johtoasemesta. Niillä ei näytä olevan mitään yleisiä inhimillisiä normeja ja uskonnollisia tai eettisiä arvoja suorittaessaan barbaarisia tekojaan Lähi-Idässä, Afrikassa ja levittäytyen salaa kaikkialle maailmaan. He vihaavat erityisesti juutalaisia ja kristittyjä, eivätkä ne välitä kansainvälisistä sopimuksista tai kansojen välille sovituista rajoista pyrkiessään luomaan maailmanlaajuista mahdin johtamaa kalifaattiaan. Niiden seuraava kohde on kristitty Eurooppa, joka alistetaan kiihtyvien terrori-iskujen ja salaisesti toteutettavan poliittisen aktiivisuuden kautta nukkuvien solujen avulla, joita nyt aktivoidaan. Rahoittajina toimivat öljyrikkaat muslimimaat. http://www.christianpost.com/news/al-sh ... ms-136921/
6. UUTISOTSIKOITA
· Iran lähettää Hamasille kymmeniä miljoonia USD menetettyjen aseiden korvaamiseksi, miesten kouluttamiseksi sekä tuhottujen tunnelien korjaamiseksi ja uusien kaivamiseksi. Päämääränä on uusi sota, kun hetki on siihen otollinen. http://www.debka.com/newsupdatepopup/10992/
· Egyptin presidentti Abdel Fatej al Sisi lähetti sota-aluksia ja tuhat meri-jalkaväen sotilasta Bab el-Mandabin meriväylän turvaamiseksi. Hän sanoi niiden olevan arabiliiton käytettävissä torjumaan sunni arabimaita vastaan tehtyjä hyökkäyksiä. Pari päivää sitten raportoitiin Houti-joukkojen miehittäneen Adenin kaupungin keskustan. Samaan aikaan nousi kymmeniä luultavasti Saudi Arabian sotilaita maihin Adenin lähellä. Arabiliiton tarkoituksen on koota 80 000 miehen armeija, joka koulutetaan nopeita toimintoja varten. http://www.debka.com/newsupdatepopup/10991/
· PA:n puheenjohtaja M Abbas varmistelee oman nahkansa säilyttämistä pyrkien saamaan puheyhteyden Netanyahun kanssa. Hän sanoo Bibin lausuntoja vahingollisiksi, mutta kuitenkin haluavansa puhua hänelle. Samalla hän torjui Israelin vaatimuksen tunnustaa Israel juutalaisena valtiona. USA:n hallitus puolestaan torjui Netanyahun vaatimuksen, että Iranin tulee tunnustaa Israelin juutalainen valtio. Koska Iran on islamilainen valtio, joten olisi kohtuullista hyväksyä Israel juutalaisvaltioksi. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... sue-396156
· Yksi ihminen kuoli ja yli 85 haavoittui arvostetun ultraortodoksi rabbin Shmuel Wosnerin, 101, hautajaisissa Bnei Brakissa. Tilaisuuteen oli kokoontunut kymmeniä tuhansia ultraortodokseja, jotka palvovat rabbejaan lähes messiaanisella kiihkolla. Neljä haavoittunutta on edelleen sairaalassa hengenvaarassa. 101-vuotias rabbi kouli perjantai-iltana. Wosneria kunnioitettiin arvostettuna haredi-oppineena. http://www.timesofisrael.com/man-killed ... dox-rabbi/
· ISIS-joukot miehittivät 90 % Yarmoukin palestiinalaisten pakolaisleiristä. Leirissä asui parhaimmillaan yli 160 000 palestiinalaista, mutta valtaosa pakeni sotaa pakoon. Jäljelle jääneiden pelätään kokevan kohtalon, joka on ollut useimpien IS ja ISIS-joukkojen käsiin joutuneiden kohtalona: Massateloitukset konetuliasin ja pään katkomiset. Pakolaisleiri sijaitsee Damaskoksen kyljessä ja lähellä Israelin pohjoisrajaa. Israel seuraa kasvavalla huolella IS:n ja ISIS-joukkojen tunkeutumista yhä lähemmäs Israelin aluetta. Muutama päivä sitten raportoitiin, että IS oli vallannut Jordanian ja Syyrian välisellä rajalla olevan Jordanian armeijan rajavartioaseman. http://www.timesofisrael.com/hamas-hold ... -refugees/
· Irakin ja Syyrian taisteluihin halunneet naiset ovat yhä runsaammin valmiit palaamaan, mutta se ei aina onnistu. He sanovat halunneensa taistella eikä toimia viihdytysjoukoissa sotahuorina tai johtajien jalkavaimoina. http://www.timesofisrael.com/islamist-t ... -fighters/


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Huhtikuu
ViestiLähetetty: 13.04.2015 07:11 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

KESKIVIIKKO 08.04.15
1. TAIVAS on heikon pilviverhon peittämä, mutta lämpöä oli heti aamutuimaan 21 astetta, joka iltapäivään mennessä noussee 30 asteeseen. Puolipilvisyys jatkunee lähipäivien aikana, mutta lämpötilassa tapahtunee roima pudotus. Sateita ei luvata ennusteissa, mutta Kinneretin pinta nousi puolisen senttiä.
Säätilat tänään: Jerusalem 18 -30; Tiberias 23 -34; Suolameri 27 -36; Eilat 25 -37 +C-astetta. JP:n ennuste lupailee kuitenkin sateen mahdollisuutta perjantaiksi, jolloin lämpötila on Jerusalemin alueilla 08 -15 +C-astetta.

2. USA:n presidentti Barack Hussein Obama käyttäytyy kuin puolikasvuinen kollikissa, joka on saanut kermamaitoa ylistellessään Lausannessa Sveitsissä P5 +1 maiden ja Iranin välille runnottua ydinsopimusta, jolla kansainvälisen yhteisön tulisi voida valvoa ja estää Irania rakentamasta ydinpommeja. Obaman mielestä kehyssopimus on ainoa mahdollisuus Iranin ylivaltatoiveiden kahlitsemiseksi ja halveksii niitä, jotka eivät näe asiaa hänen tavallaan.
Obaman mielihyvä kehyssopimuksesta, jota hän pitää presidenttikautensa suurimpana saavutuksena ja henkilöhistoriansa kirkkaimpana tähtenä, on sekoittanut hänen ajatusmaailmansa siten, että hän sekoilee sanoissaan ja puhuu ristiin esitellessään sen vaikutuksia. Pääministeri Netanyhaun varoitukset Iranin luotettavuudesta hän on huitaissut sivuun kuin lihakärpäsen, jotka kulkevat hänen mukanaan kuin tavaramerkkinä.

OBAMA tunnusti New York Timesin kolumnistin Thomas Friedmanin one-in-one haastattelussa, että ilman sopimusta Iranin saavuttaa ydinaseen kynnyksen 13 vuodessa. Asiantuntijat sen sijaan toteavat, että Iran saavutti sen aseman jo kaksi vuotta sitten, joten kysymys on vain siitä, haluaako Iran rakentaa pommeja vai ei, ja miten IAEA pystyy valvomaan, ettei Iran riko lupaustaan olla rakentamatta niitä 10 vuoden aikana. USA:n ulkoministeriö oikaisi presidenttiään, ettei hänen tarkoituksensa ollut sanoa, että Iran pystyy 13 -15 vuoden kiellon jälkeen rakentamaan ydinaseita tahtonsa mukaisesti.
NPR:n haastattelussa tiistaina Obama taisi todeta, että Iran on jo ylittänyt ydinkynnyksen, ja että kiellon loputtua se voi rakentaa pommin välittömästi. Hän pyrki rauhoittamaan kriitikkoja todeten, että Iranilla on oikeus rikastaa ja varastoida uraania 10 vuoden aikana vain 300 kiloa, mikä ei riitä ydinaseiden rakentamiseen. ”Ajankohtaisempi pelko on, että vuonna 13, 14 tai 15 kiellon päätyttyä, heillä on kehittyneitä sentrifugeja, joilla se voi rikastaa uraania melko nopeasti, mikä pudottaa odotusajan lähes nollaan”. Ulkoministeriön tiedottaja Marie Harf selvensi, että Obama tarkoitti tilannetta ilman sopimusta. http://www.timesofisrael.com/washington ... e-comment/

3. IRANIN puolivirallinen uutistoimisto FARS raportoi perustuen Iranin ulkoministeri Mohammed Javad Zarifin lausuntoihin, että Iranin Islamilainen Tasavalta aloittaa uraanin rikastamisen kaikkein nopeimmilla IR-8 sentrifugeilla välittömästi sopimuksen tultua voimaan, jolla Iranin käsityksen mukaan poistetaan kaikki sitä vastaan asetetut kansainväliset sanktiot.
JOS FARS uutistoimiston julkaisema uutinen on totta, se tekee vielä tarkemman muotoilun alaisena olevan kehyssopimuksen pilailuksi, jonka tarkoituksena ei edes ollutkaan estää Irania kehittämästä ydinteollisuuttaan haluamallaan tavalla.
Iranin julkaiseman tiedon mukaan IR-8 sentrifugi toimii 20 kertaa nopeammin kuin tähän asti yleisimmin käytössä olleet IR-1 moottorit.

FARSIN mukaan Iranin pääneuvottelija Zarif ja ydinteollisuuden AEOI päällikkö Ali Salehi kertoivat Iranin parlamentin salaisessa kokouksessa, että UF6 kaasu johdetaan IR-8 sentrifugeihin heti, kun lopullinen sopimus Iranin ja kuuden maan välillä on allekirjoitettu 30. kesäkuuta 2015. Fars totesi saaneensa tiedot parlamentin salaisesta informaatiosta parlamentin kansallisen ulko- ja turvallisuusvaliokunnan jäseneltä Javad Karimi Qoddousilta.
Qoddousi kertoi myös, että Iran julkaisee lähipäivien aikana oman versionsa Lausannessa neuvotellusta kehyssopimuksesta, joka näyttää monin paikoin poikkeavan USA;n julkisuuteen vuotaneesta versiosta. Osa sopimuksesta on tarkoitus pitää salaisena, jota ei päästetä julkisuuteen.
USA:n versiossa todetaan, ettei Iran käytä IR 2-8 sentrifugeja seuraavan 10 vuoden aikana; uraania rikastetaan vain Natanzin laitoksissa sinne asennetuilla 5060 IR-1 sentrifugeila 10 vuoden aikana poistaen käytöstä nopeammat moottorit.
Ranskan version mukaan Iran liittää IR-2 ja muita moottoreita asteittain 12 vuoden koeajan jälkeen, mutta ei ennen sitä.
Iranin versiossa Iran ottaa nopeammat moottorit käyttöön välittömästi alkaen asteittain sopimuksen allekirjoittamisesta. http://www.timesofisrael.com/iran-news- ... es-effect/

4. IRANIN vapautuminen pakotteista merkitsee satojen miljardien USD kauppa-sopimuksia, joita maailman johtavat maat kärkkyvät. Ranska on ollut kautta aikain yksi aktiivisimmista kumppaneista, eikä ole turhan tarkasti lukenut rajoitteiden määräyksiä lähinaapureista Persianlahdella puhumattakaan.
RAPORTIT kertovat, että Turkki on vakavasti pyrkimässä leikkaamaan oman osansa kakusta ja myös syömään sen poliittisen kilpailijansa Iranin kanssa.
Turkin presidentti Recep Taiyyip Erdogan ei aina pysty hillitsemään purevaa kritiikkiään aiheuttaen ikäviä tilanteita. Presidentti Erdogan sopi Iranin matkasta Iranin presidentti Hassan Rouhanin kanssa, mutta Erdoganin tiukka syytös Iranin valtahaaveista Houtien avustuksella Lähi-Idässä sai Iranin 60 kansanedustajaa vaatimaan vierailun peruuttamista, mikä ei olisi Iranin intressien mukaista.

VIERAILU toteutui sopimuksen mukaisesti tiistaina. Iran tukee sekä rahallisesti että neuvonantajien muodossa Houri-kapinallisia, kun Turkki on asettunut Saudia Arabian johtaman koaliittion taakse, joka pommittaa Houtien joukkoja ja asemia.
Erdogan ehdotti Roiuhanille, että Turkki ja Iran voisivat toimia välittäjinä sekä Irakin että Syyrian ongelmien ratkaisuissa.
Presidentti Rouhani totesi tapaamista seuraavassa lehdistötilaisuudessa, että Iranin ja Turkin välinen kauppa voisi kasvaa nykyisestä 14 miljardista USD 30 miljardiin. Hän totesi sanktioitten poistuvan 30. kesäkuuta 2015, mikä antaa mahdollisuuden nostaa maitten välisiä taloudellisia suhteita entisestään. Turkin tuonti Iranista oli 10 miljardia v, 2014 ja Turkin vienti 4 miljardia USD.
Turkki tuo kaasua Iranista, toiseksi eniten Venäjän jälkeen.
Turkki kuitenkin valittaa, että Iranin kaasu on ylihinnoitettu, ja vaati hinnan pudottamista neljänneksellä. Kauppaa maat ovat käyneet omilla valuutoillaan voidakseen välttää dollarin ja Euron hintojen jatkuvaa muuttumista. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... STSslPPQzE

5. ISRAEL toimii isäntänä YK:n ydintestien kieltämistä koskevassa konferenssissa. Kansainväliseen konferenssiin on tulossa satakunta delegaatiota, niiden joukossa arabi- ja muslimimaita, joilla ei ole diplomaattisuhteita Israelin kanssa.
Jordania ja Egypti osallistuvat myös konferenssiin. Konferenssiin osallistuneiden delegaatioiden turvallisuuden takaamiseksi Israelin ulkoministeriö julkaisi turvallisuus- ja matkustustakuita.
Konferenssin organisoija on Comprehensive Test Ban Treaty Organization (CTBTO), jonka päämaja sijaitsee Viinissä.

Konferenssin tarkoituksena on tarkastella ja oppia äskettäin marraskuussa Jordanian maastossa järjestettyjä harjoituksia, joissa oli mukana korkeita israelilaisia virkailijoita testaten CTBTO:n käyttämiä laitteita maastossa.
Maailmassa on satoja seuranta-asemia, jotka viestittävät havaintonsa ydintesteistä keskusjärjestöön. Israelissa on kaksi sellaista monitoriasemaa ja yksi laboratorio Sorekin pienessä ydintutkimuslaitoksessa 20 km Tel Avivista etelään. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... nce-396466

6. UUTISOTSIKOITA
· PA:n arabi puukotti aamulla kahta Israelin kansalaista Samariassa Shiiloan juutalaisyhteisön lähellä Ramallahista koilliseen. Arabi puukotti toista niskaan hengenvaarallisesti, toisen tiulasta ei ole tietoa. Pelastushelokopteri ja lääkintähenkilöstö kiidätettiin paikalle. Raportti on vielä puutteellinen. http://www.jpost.com/Israel-News/Terror ... ian-396514
· Kolmannes USA:n republikaaneista kannattaa Iranin kanssa neuvoteltua kehyssopimusta. 40 % epäröi ottaa kantaa. http://www.jpost.com/Israel-News/Terror ... ian-396514
· USA:n entiset ulkoministerit George Schulz ja Henry Kissinger kritisoivat Wall Street Journal lehdelle artikkelissa Obaman kannattamaa sopimusta todeten, että se sulkee pois kaikki sotilaalliset ratkaisumallit. Toiseksi he viittaavat Iranin maineen solmittujen sopimusten rikkojana heti allekirjoittamisen jälkeen. He toteavat, että Iranin neuvottelujen alussa asentamat sata sentrifugia ovat kasvaneet nykyiseen lähes 20 000:en. Sotilaallinen ratkaisu pidättää länsi-maita enemmän kuin Irania, ha sanovat. http://www.jpost.com/Middle-East/Ex-sec ... eal-396511
· Knessetin rakennukset ovat maailman vihrein parlamentti, toteaa Times of Israel. Knesset varustettiin aurinkokennoilla 29.maaliskuuta. Sen kattopinnoille, yhteensä 4560 neliömetriä, asennettiin 1500 panelia. Ne pystyvät korvaamaan 10 % Knessetin käyttämästä sähkövoimasta eli 450 KW. säästäen 300 000 NIS vuosittain. http://www.timesofisrael.com/project-tu ... -on-earth/
· PA:n arabi, joka puukotti kahta israelilaista Samariassa tänään, sai surmansa sotilaitten avattua tulen hyökkääjää kohti. Molemmat haavoittuneet olivat sotilaita, toinen haavoittui hengenvaarallisesti, toinen lievästi. http://www.timesofisrael.com/idf-soldie ... cker-shot/
· Israelin arabikansanedustajat valittavat, että IS:n joukkojen hyökkäys Syyrian Yarmoukin pakolaisleiriin ja 90 % siitä ottaminen haltuunsa hyödyttää Israelin miehitystä. IS:n terroristit aloittivat leirissä palestiinalais-pakolaisten massamurhaamisen katkomalla heidän kaulansa tavaramerkkinsä mukaan. Syyria tarjoaa armeijansa apua pakolaisille. Armeijan joukot piirittivät leiriä pari-kolme vuotta pakottaen valtaosan pakenemaan. IS:n hyökkäyksen pelossa evakuoitiin 2000 pakolaista. http://www.timesofisrael.com/arab-mks-i ... ccupation/
· Hakkerit, joita epäillään venäläisiksi, pääsivät tunkeutumaan Valkoisen Talon internetiin saaden palkkiokseen listoja Obaman aikatauluista.
Eiliseksi uhattu cyber-hyökkäys israelilaisiin kohteisiin jäi vaisuksi. Hakkerit olivat keskittyneet kansanedustajien tileihin. Meretz-puolue valitti, että sen internet-yhteyksiin oli päästy tunkeutumaan. http://www.timesofisrael.com/white-hous ... d-hacking/

Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Huhtikuu
ViestiLähetetty: 13.04.2015 07:12 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

TORSTAI 09.04.15
1. KOSKA huomenna on juutalaisen pessah-ajan viimeinen päivä, joka on samalla pyhäpäivä, eikä ole sopivaa kirjoittaa raporttia sen aikana, katson velvollisuudekseni raportoida viimeisistä tapahtumista Pyhässä Maassa tänään torstaina.
Eilen kävin perheeni ja suomalaismajatalo Lähteen (entinen Keidas) isäntäparin kanssa suorittamassa kansalaisvelvollisuuteni ja äänestää Suomen lähetystössä Tel Avivissa. Jos Suomen valtio toimisi myös velvoitteittensa mukaan ja siirtäisi lähetystönsä Israelin pääkaupunkiin, äänestäminenkin sujuisi paljon joustavammin.

Eilen aamulla sain myös suru-uutisen vanhimman vielä elossa olevan alun perin 7-miehen veljessarjan jäsenen Emilin siirtymisestä Pirkko-vaimonsa luo taivaan kotiin. Neljä meitä vielä sinnittelee täällä matoisessa maailmassa odottaen Messiaan tuloa, ellei Hän katso parhaaksi kutsua meitä pois näkemästä maailman tuhoa.

JERUSALEMIN Temppelivuoren edustalle Länsimuurille kokoontui alkuviikosta arviolta 50 000 juutalaista osallistuakseen pappien suorittamaan vuosittaiseen siunaustilaisuuteen. Sieltä osa kansasta siirtyi Hebroniin Abrahamin Mausoleumiin osallistuakseen siellä järjestettyihin juhlallisuuksiin. Kaikki sujui rauhallisesti ja järjestyksessä ilman ryntäilyjä tai etuiluja, sotilaiden ja poliisin valvoessa järjestystä ja seuratessa silmä tarkkana mahdollisia häiriköitä.
Kokemus on osoittanut, etteivät arabit ja muslimit arvosta juutalaisten juhlapäiviä, päinvastoin pyrkivät käyttämään niitä hyväkseen kuten Egypti hyökäten Jom Kippurina 1973 Israelia vastaan.
Israelin Pyhä, joka maata varjelee, käänsi senkin katastrofitilanteen lopulta Israelin voitoksi maan johdon jo valmistauduttua turvautumaan joukkotuhoaseisiin.
Eilen keskiviikkona PA:n arabimuslimi hyökkäsi kahta tarkastuspistettä vartioivaa sotilasta kihti ehtien puukottaa kahta heistä – toista hengenvaarallisesti, toista lievemmin, joka maahan kaaduttuaan latasi aseensa ja itsepuolustukseksi ampui hyökkääjän kuoliaaksi.

JUHLA-AJAN kunniaksi ”Hän joka säät ja ilman säätää” antoi kansalaisille ihanan lämpöisiä päiviä, mikä sai ihmiset sadoin tuhansin tungeksimaan puistoihin tai vaellusreiteille erämaahan – Israelissa kun ei ole järvenrantoja kuten Suomessa.
No onhan se Välimeri ja se toinen, jota kutsutaan kuolleeksi. Kinneret on kaukana monelle maan keskiosissa asuville.
Ainakin 300 000 ihmistä käytti keskiviikkona tilaisuutta hyväkseen siirtyäkseen puistoihin ja muihin vapaisiin paikkoihin pienine grillauslaitteineen piknikille valmistellen syötävää ja naposteltavaa runsaan veden ja mehujen kanssa. Lämpötila nousi Jerusalemin alueella yli 30 astetta, mikä tuntui ihanalta pitkähkön sateisen ja viileän ilman jälkeen, mutta teki autolla ajamisen kidutukseksi, elleivät ilmastointi-laitteet toimineet kunnolla, mitä meidän yli 20 vuotta vanha palvelijamme ei tee. Arvioiden mukaan 1.7 miljoonaa ihmistä tungeksi puistoihin kol hamoed, pesahin välipäivien, aikana. Kuten jo mainitsin, perjantaina on viimeinen juhlapäivä, jota seuraa normaali viikkosapatti.
Yksi vaeltaja, 40-vuotias Yair Shapiro ei tarpeeksi varonut askeleitaan seikkaillessaan Kuolleenmeren läheisillä rinteillä, Nahal Og alueilla Juudean erämaassa. New Jerseistä Israeliin muuttanut Shapiro asui ja varttui mieheksi ensin Raananassa muuttaen sieltä Jerusalemiin. Hän putosi vaaralliselta polulta 50 metriä syvään kanjoniin ruhjoutuen kuoliaaksi. Yksi israelilainen vaeltaja sai sumansa Perussa, ja 12–vuotias israelilainen tyttö sai surmansa laivapalossa Thaimaassa.
Haredi-rabbin hautajaisten aikana ihmisten jatkoihin jääneistä lähes sadasta haavoittuneesta toinen pahoin vammautunut menehtyi eilen.
Tarpeettoman virkaintoiset puistojen valvojat kyselivät perheiltä, oliko heillä hapanta leipää mukanaan. Jos vastaus oli myönteinen, heidät pääsynsä puistoon estettiin. Tämä on saanut jotkut pettyneet nostamaan syytteitä virkavaltaa vastaan eriarvoisesta kohtelusta. http://www.timesofisrael.com/families-b ... -passover/,

SÄÄTILASSA ennustetaan tapahtuvan äkillisen muutoksen sateiseksi ja viileäksi torstaista alkaen.
Säätilat tänään: Jerusalem 22 -22; Tiberias 22 -25; Suolameri 25 -32; Eilat 25 -33 +C-astetta. Taivas on puolipilvinen ennusteaikana, lauantaiksi ennustetaan paikoittaisia kuurosateita, sunnuntaiksi yleisemminkin lämpötilan ollessa 07 -14 +C-astetta.

2. ISRAELIN arkeologit uskovat löytäneensä paikan, jossa roomalainen kuvernööri ja käskynhaltija Pontius Pilate jakoi oikeutta tuomiten ihmisiä teloitettaviksi roomalaisten omaksumalla ristinnaulitsemisella tai vapauttaen heidät muodollisen kuulustelun jälkeen. Heidän joukossaan oli Jeesus Nasaretilainen.
Vuonna 1999 silloin 28-vuotias arkeologi Amit Re´em aloitti kaivauksensa toivoen löytävänsä jotain arvokasta, joka omalla todistusvoimallaan toisi uutta valoa ja ymmärrystä Jerusalemin kirjavaan historiaan. Monet sodat ja hävitykset olivat kulkeneet alueen yli hävittäen myös runsaasti todisteita historiasta. Re´em odotti voivansa paljastaa osia Herodeksen palatsin muurista ja jäänteistä ennen paikanluovuttamista Davidin museolle.
Re´em löysi ne ja paljon muuta tutkimuskohteensa 9 x 40 metrin alueelta 2 700 vuotta sitten tapahtuneista tilanteista. Kukin aikakausi oli jättänyt omat todisteensa, joiden ylle kasautui aina uusia aikakausia, mutta onneksi kukaan ei ollut hämmennellyt niitä sekaisin, mikä antoi ainutlaatuisen tilaisuuden päästä näkemään kunkuin aikakauden elämän tyyliä.

TURKKILAISET rakensivat 1800-luvulla paikalle vankilan, jota kutsutaan turkiksi nimellä Kishle. Englantilaiset käyttivät sitä kiinni saamiensa juutalaisten sotilas-yksiköiden vankilana mandaattiajalla. Heidän karttapiirroksiaan ja merkintöjään on nähtävissä muureissa. Vankilan perustusten alla on jäänteitä kuningas Hesekielin rakentamasta tukikohdasta, josta oli näkyvyys lähitienoon alemmille tasoille. 600 vuotta myöhemmin hasmonealaiset rakensivat uuden muurin, jonka jäänteitä myös löydettiin. He hallitsivat Jerusalemissa maccabilaiskapinan jälkeen.
Herodeksen palatsin muurin sekä ristiretkeläisten rakennelmien jäänteitä paljastui myös Re´emin kaivauksissa.
Re´em uskoo, että Jeesuksen tuomio julistettiin Herodeksen palatsista, ja että Via Doloroza, jota pitkin Jeesus Nasaretilainen vietiin muurin ulkopuolelle ristiinnaulitsemis-paikalle, liittyy oleellisesti Re´emin paljastamaan alueeseen. http://www.timesofisrael.com/archaeolog ... us-pilate/

3. KAKSI VIIKKOA on kulunut siitä, kun presidentti Reuven Rivlin antoi pääministeri Benyamin Netanyahulle mandaatin hallituksen muodostamiseksi - evästäen häntä, että hän suosii yhteishallitusta oikeiston ja vasemmiston välillä.
Mitään todellista näyttöä ei näiden kahden viikon aikana ole saatu siitä, että hallitus syntyisi lähitulevaisuudessa. Bibi tuli tuhonneeksi liian monta siltaa ja pahoittaneeksi liian monta sielua nopean ratkaisun syntymiseksi.

Kaiken taustalla kummittelee Netanyahun ilmeinen pyrkimys yhteishallitukseen Herzogin johtaman Labourin kanssa jo pelkästään siksi, että mikäli maata varjostavat uhkakuvat alkavat todella toteutua pelätyssä laajuudessaan, maa tarvitsee yhtenäisen ja toimintakykyisen hallituksen, jota myös kansa tukee. Kysymys ei ole vähemmästä kuin eloonjäämisestä kansallisissa puitteissa, mitä USA:n nykyisen islamin suuntaan kallistuvan hallituksen aikana ei voida laskea vakuutusten ja julkilausumien varaan.

Vaikka Obama lupaa, että jos joku alkaa sekaantua Israelin asioihin, USA:n tuki on silloin paikalla, kuka voi luottaa siihen?. Monet USA:n Israelille paljon myönteisemmät presidentit ovat luvanneet samaa, mutta tiukan paikan tullen perääntyneet eri syistä johtuen. On myös huomioitava, että nykyisen sotilaallisen ja teknisen kehityksen myötä tilanteet muuttuvat nopeasti, eikä hyökyaallon päästyä suojavallien yli aallon työntämistä takaisin tai syntyneitten vahinkojen korjaamista, ole mahdollista suorittaa tilanteen vaatimassa aikataulussa jos ollenkaan.
Esimerkkinä voisi käyttää vaikka Islamin Valtion levittäytymistä Irakissa ja Syyriassa, mitä USA:n johtaman koaliittion koneet ovat pommittamalla yrittäneet saada valvontaansa saamatta aaltoa pysähtymään. Mutta pommitusten aiheuttama tuho ja hävitys pahoinpitelee jo ennestään runneltua maata surmaten joukoittain ihmisiä ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tämä sama toistuu nyt Jemenissä, Somaliassa ja Afrikassa.
Tämäkö olisi USA:n antama tuki ja turvatakuu Israelissa? http://www.wnd.com/2015/04/surprise-oba ... oko-haram/,

4. UUTISOTSIKOITA
· Debkafile kertoo, että presidentti Assad on tehnyt kuolemansopimuksen ISIL-joukkojen kanssa, jolla Syyria antaa niille osan öljytoistaan sitä vastaan, etteivät ne taistele Assadin joukkoja vastaan. Sopimukseen kuulunee Yarmoukin pakolaisleirin antaminen ISIL-joukoille, jotka mielihyvin suorittavat armeijan likaisen työn massamurhaamalla palestiinalaisia. http://www.debka.com/article/24521/Assa ... rtnership-
· PA:n poliisin nimellä kulkeva puolisotilaallinen armeija sanoo laajentavansa turvallisuusvastuutaan Jerusalemin lähellä sijaitseviin kyliin ja kaupunkeihin, jotka ovat Israelin turvallisuusvastuun alla. PA antoi komennon 90:lle ”poliisilleen” siirtyä valvomaan Abu Dis, A-Ram ja Biddu arabikyliä ja kaupunkeja. He ovat aseistetut kivääreillä ja pistooleilla, tehtävänään taistella rikollisuutta vastaan, poliisin tiedottaja kertoi. PA:n tarkoituksena on kokeilla Israelin reaktioita ennen seuraavia siirtoja. He lienevät keskeyttäneet kaikki turvallisuus yhteistoimet Israelin kanssa. Se on myös karkea loukkaus 1993 Oslon sopimuksia vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... SY2klPPQzE


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Huhtikuu
ViestiLähetetty: 13.04.2015 07:12 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

SUNNUNTAI 12.04.15
1. JUUTALAISTEN PESSAH, suomalaisittain pääsiäinen, alkoi vähän sekavissa tunnelmissa kaksoispyhällä ja 30 asteen helteillä, mikä pian muuttui viileäksi ja jopa koleaksi viiden asteen lämpötiloilla ja luihin ja ytimiin ulottuvilla sadeviimoilla sekoittaen suunniteltuja tilaisuuksia ja pakottaen ihmiset pysyttelemään sisätiloissa siinä lämmössä, mikä oli ehtinyt imeytyä kiviseiniin lyhyen hellesään aikana.
Tänään sunnuntaina, viikon ensimmäisenä päivänä, ilma on sumuinen ja vesitihkuinen, mutta tuuli ei ole enää yhtä pistävän voimakas. Sisälämpötila oli aamulla vajaa 17 astetta, joten villapaita kaivettiin uudelleen käyttöön.
”Huominen on kuitenkin toivoa täynnä” lämpötilan alkaessa hiljalleen nousta siedettäviin lukuihin; tiistaina jopa 09 -18 lämpöasteeseen sateitten loputtua ja taivaan alkaessa selkeytyä.
Lämpötilat tänään: Jerusalem 06 -10; Tiberias 12 -17; Suolameri 15 -22; Eilat 14 -22 +C-astetta.
Viileys ja sateet olivat varmaan epämukava yllätys monille, jotka olivat varustautuneet kevään ehtimiseen jo pitkälle ja alkavan kesän lämpötiloihin. Hermonille satoi 10 sm lunta, mikä oli sinne matkustaneille mieluisa yllätys. Kinnertin pinta oli pysytellyt samoissa lukemissa, mutta noussee muutamia senttejä sateitten jatkuessa ja lumen sulaessa Hermonilta.

2. ISRAELIN hallitusneuvottelut olivat pysähtyneet pessahin ajaksi muutamia hajanaisia lausuntoja lukuun ottamatta poliitikkojen pyrkiessä käyttämään pitkää vapaa-aikaa kerätäkseen voimia ja kootakseen ajatuksiaan sunnuntaina jatkuvia hallitus-neuvotteluja varten. Naftali Bennett purkaa edelleen pettymystään jouduttuaan Bibin jalkoihin loppurynnistyksen aikana ja menetettyään neljä edustaja paikkaa.
Netanyahu sen sijaan käytti myös hyvää säätä edukseen mennen perheineen jonnekin Negevin autiomaille osallistuakseen kameliajeluun, mikä tietenkin videoitiin lukuisten journalistien toimesta turvallisuusmiesten ympäröiminä.

JOKAISEN pyhän jälkeen seuraa kuitenkin arki, eivätkä puoluejohtajatkaan voine välttää tätä karua todellisuutta.
Pääministeri Netanyahu tavannee tänään ultraortodoksisen UTJ:n neuvottelijat ja huomenna maanantaina Jewish Home edustajat, kuten Israelin radio raportoi.
Haaretzin mukaan Netanyahu pyrkii allekirjoittamaan hallitussopimuksen usean puolueen – Likud, UTJ, Israel Beitenu, Shas ja Kulanu - kanssa samanaikaisesti. Siksi Haaretzin mukaan Bibi on haluton sopimaan lopullisesti UTJ:n ja Israel Beitenun kanssa ennen kuin hänellä on tiedossa kaikkien potentiaalisten hallituspuolueitten vaatimukset.

NETANYAHIN taktiikka - jos se on sitä – herättää närää Israel Beitenun johdossa, jossa hänen epäillään taktikoivan odotellessaan mahdollisuutta yhteishallituksen muodostamiseksi Zionist Unionin kanssa. Hän otaksuu, että kahden suurimman puolueen yhteistyö hallituksessa helpottaisi päätösten tekemistä ja vakavoittaisi hallitusta. Tzipi Livnin asema siinä tapauksessa voi aiheuttaa ongelmia jo hallitus-neuvottelujen aikana, sillä hän ei suostune apulaisministerin asemaan.
MEDIARAPORTTIEN mukaan Netanyahun on tehtävä vaikeita päätöksiä - joista ministerilistan esittäminen julkisuudessa on yksi – kuluvan viikon aikana.
JEWISH HOME, jota pidetään Betanyahun luottopuolueena, ei halua tyytyä sivusta seuraajan asemaan, vaikka se menetti 4 paikkaa - 12:sta kahdeksaan – Likudin venkoilun vuoksi vaalitaistelun loppumetreillä. Jewish Home kannattaa juutalais-asutuksen lisäämistä Juudeassa ja Samariassa ja on tehnyt useita aloitteita sen edistämiseksi, kuten myös korkeimman oikeuden päätösvallan purkamiseksi sille kuukuviin mittasuhteisiin. Bennett vaatii niiden ottamista hallitusohjelmaan.

KULANU esittää 10 edustajansa voimalla vaatimuksia saada talousministeriön lisäksi rakennus- ja ympäristönsuojelu-ministerien paikat. Kulanun vaatimuksissa on ollut myös Knessetin talousvaliokunnan puheenjohtajuus, millä se voisi paremmin valvoa maan talouselämän nostamista Yair Lapidin epäonnistuneen johtamistaidon jälkeen. Kahlonia varoitetaan nostamista tavoitteita liian korkealle, mikä voi antaa Bibille verukkeen kääntää huomionsa UTJ:n ja Israel Beitenun puoleen jättäen Kulanun sivummalle, ainakin toistaiseksi.

TOINEN ultraortodoksi puolue Shas vaatinee uskonnollisten asiain ministerin sekä sisäministerin paikkoja, joista sisäministerin paikka on tärkeämpi, mutta mitä monet mieluummin antaisivat jollekin toiselle puolueelle.
Pääministeri Netanyahulla on aikaa 07. toukokuuta esitellä hallituksensa presidentti Reuven Rivlinille, joka voi erityisistä syistä antaa pari viikkoa lisäaikaa. Netanyahu sanoo uuden hallituksensa pyrkivän alentamaan elinkustannuksia ja siksi kehottaa puolueita kansallisen yhtenäisyyden nimissä hillitsemään vaatimuksiaan. http://www.timesofisrael.com/likud-unit ... ks-resume/

3. IRAKIN JA SYYRIAN taistelut ovat jääneet osittain Jemenin kriittisen tilanteen kuten myös Iranin ydinsopimuksen vuoksi sivummalle, mutta se tapahtuu vain median parissa, jonka voimat eivät riitä seuraamaan kovin monia kriisipesäkkeitä samanaikaisesti. Taisteluja käydään lisäksi Afrikassa ja Egyptin Siinailla, joita niitäkin tulisi seurata kaiken muun ohessa. Juutalaisten kohteiden alkaessa vähentyä taistelijat kääntyvät kristittyjä vastaan muinaisen kulttuurin hävityksen ohessa.
Irakissa Islamin Valtion kuolemaa uhmaavat pommimiehet iskivät lauantaina Kirkukissa sijaitsevaa Baijin öljynjalostamoa vastaan sytyttäen sen tuleen. Jalostamo on Irakin suurin. Irakin armeijan edustaja kiistää IS:n väitteet, että se olisi pystynyt tunkeutumaan jalostamon sisälle. Hallituksen ja IS:n joukot ovat taistelleet alueen omistamisesta viime vuodesta lähtien, mutta Kirkuk on hallituksen valvonnassa.

IRAKIN armeija kenraalimajuri totesi, että IS:n (Daesh) joukot olivat aloittaneet lauantaina suuren operaation Salaheddin provinssissa, jossa Baiji sijaitsee. Kenraali sanoi Baijin öljynjalostamoa vastaan aikaisin aamulla aloitettua taistelua kiivaimmaksi kuin koskaan aiemmin. IS lähetti kolme itsemurhapommimiestä tuhoamaan jalostamon portit, mutta vain yksi heistä ehti sytyttää pomminsa. Kenraali vakuuttaa, että jalostamon alue on kokonaan armeijan sotilaitten hallinnassa. Hän totesi, että IS yrittää levittää kuvaa, että he ovat kaikkialla, mikä ei ole totta, sillä IS:n joukot eivät riitä valvomaan miehittämiään laajoja alueita.
Baijin jalostamoa vastaan tehdyssä hyökkäyksessä 20 IS:n taistelijaa sai surmansa, kuten kenraalimajuri totesi, vaikka sitä ei pystytty verifioimaan.

IRAKIN armeijan päämääränä on siirtyä taistelemaan Mosulin omistuksesta. http://www.timesofisrael.com/islamic-st ... -refinery/

4. SAUDI ARABIA sanoo, että 500 houti-taistelijaa on kuollut taisteluissa saudien joukkojen kanssa, valtaosa heistä ilmapommituksissa.
Saudi Arabia ei ole vielä aloittanut maajoukkojen hyökkäyksiä Jemenin alueelle, mutta pienempiä kahakoita on sattunut naiden välisellä raja-alueella.
Saudien lauantaina julkistaman ilmoituksen mukaan houdit olivat surmanneet kolme rajaa vartioivaa sotilasta kranaatti-iskulla perjantaina Najran provinssissa.
Perjantaina pääsi myös lääkintätarvikkeita kuljettava kone Sanaan lentokentälle, vaikka houti-kapinalliset hallitsevat itse pääkaupunkia.
Kansainvälinen Punainen Risti twiittasi kuvia työntekijöistään, jotka pyrkivät koneen 55 tonnia lääkintä- ja muita ensiaputarvikkeita, joista kaupungissa on puute.

Tilanne Adenissa on epäselvä Houti-kapinallisten miehitettyä osan sen keskustasta, mutta Riyadiin Saudi Arabiaan paenneen kansainvälisesti tunnustetun presidentti Abd Rabbo Mansour Hadin kannattajia on linnoittautunut osaan kaupunkia.
Adenissa kuten Jemenissä laajemminkin on puutetta ruuasta ja lääkintätarpeista jatkuvien ja kiihtyvien taistelujen vuoksi.
Saudien ilmavoimilla ei liene kovin tarkkoja koordinaatteja pommituskohteistaan, vaikka ne ovat saaneet niitä USA:n tiedustelulta. Tämän vuoksi siviiliuhrien määrä ilmapommituksissa on suuri. USA sallii saudilentäjien tankata lentokoneitaan omissa tankkauskoneissaan Jemenissä.

Aiemmin raportoitiin, että Egypti oli lähettänyt sota-aluksiaan valvomaan kapeaa Bab el- Mandeb salmea, jossa ne joutuivat kosketuksiin Iranin lähettämän kahden sota-aluksen kanssa, jotka kuitenkin perääntyivät parin varoituslaukauksen jälkeen. Pakistan, joka aiemmin ilmoitti liittyvänsä Saudi Arabian johtamaan koaliittioon, ilmoittaa nyt vetäytyvänsä pois liittoutumasta.
Jemenin eteläisessä IBB provinssissa paikalliset Al-Qater heimot pyrkivät ajamaan pois Houti-kapinaliset ja syrjäytetyn Salehin kannattajat. Houtien vastustajat ovat heidän mukaansa Al-Qaidan kannattajia saudien ohella. http://www.timesofisrael.com/yemeni-reb ... er-guards/, http://www.debka.com/article/24523/Iran ... Saudi-jets

5. UUTISOTSIKOITA
· Presidentti Obama vakuuttaa, ettei neuvoteltuun Iran sopimukseen ole vaihtoehtoa. USA:n kongressi haluaa kuitenkin tarkistaa sopimuksen ennen sen voimaan tuloa, missä se on joutunut napit vastakkaisin Obaman kanssa, joka haluaa saada sen allekirjoitettua mahdollisimman pian ja mieluiten ilman kongressin valvontaa. Netanyahu sanoo, että tilanne ilman sopimusta on parempi kuin neuvoteltu sopimus, mitä myös Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei suosittaa. Iranin vallankumouskaartin komentaja Ali Jafari sanoo, että Obama yrittää sumuttaa EU-maita ja kongressia esittelemällä niille sopimuksen ehtoja, jotka eivät vastaa neuvotteluissa sovittuja. Hän sanoo, että USA joutui neuvotteluissa luopumaan kaikista punaisista linjoistaan, mikä osoittaa Obaman hillittömän haluan saada sopimus aikaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Sodg_nPQzE
· Kylmä ja sateinen sää jatkuu ilmatieteilijöiden mukaan Israelissa vielä lähi-päivien aikana lämpötilan pudotessa paljon alle vakiolämpöjen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... SofuvnPQzE
· Israelin kaasulähteistään saamat tulot ovat korvanneet ja ylikin Gazan kesäsodasta aiheutuneet ylimääräiset menot. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... SogcvnPQzE
· Albaniasta kotoisin oleva epäilty, joka murjoi juutalaisen turistin kuoliaaksi Berliinissä 14-vuosisadan kirkon raunioilla, pidätettiin Tsekin tasavallassa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Sog9fnPQzE
· Unkarissa tapahtui kaksi antisemiittistä hyökkäystä viikon aikana. Ulkoilmassa oleva holokaaust näyttelyä oli vandalisoitu punaisella maalilla, jolla piirreltiin hakaristejä ja muita laittomuuksia synagogaa vastapäätä Budapestissa. Unkarissa asuu 120 000 juutalaista, valtaosa pääkaupungissa. Ennen holokaustia heitä oli yli 800 000, joista jäi vain 180 000. Toinen anti-semiittinen hyökkäys tapahtui toista synagogaa vastaan Wesselenyi kadulla Budapestissä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Soh-fnPQzE
· Hamasin perustajajäseniin kuuluva Mahmoud al-Zahar sanoo, ettei Mahmoud Abbasilla ole mitään laillista oikeutta johtaa palestiinalaisia. Hän esitti teesinsä Palestiina julkaisussa todeten että Abbasin virkakausi päättyi 2009 tammikuussa. Hän syytti Abbasia petoksesta jatkaessaan turvallisuus-yhteistyötä Israelin kanssa. Abbasin vahvin turva perustuu IDF:n antamaan tukeen Juudeassa ja Samariassa – Gazaan hän ei uskalla edes mennä – ja ilman IDF:n tukea hänet olisi syrjäytetty kuukausia sitten. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Soj1PnPQzE
· Mahmoud Abbas oli presidentti Vladimir Putinin vieraana Moskovassa. Syleilyjen lomassa nämä ristiriitaiset johtajat keskustelivat rauhasta, talousongelmista. joissa PA käpristelee, taloudellisista investoinneista ja kaupasta Venäjän ja PA/PLO:n välillä. Venäjä avustaa Gazan edustalla olevien kaasuesiintymien hyödyntämisessä solmien tammikuussa miljardin USD arvoisen sopimuksen. Sekä Arafat että Abbas ovat Moskovassa saaneet koulutuksen KGP:n agenteiksi. Abbas laati tohtorinväitöskirjansa Moskovassa Lumumban yliopistossa aiheena holokaust, jota hänen mukaansa ei tapahtunut läheskään siinä laajuudessa, kuin uskotaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Solh_nPQzE
· Saudi Arabian johtava mullah antoi fatwan, jolla mies voi syödä vaimonsa. Toiseksi hän sallii muslimien käyttävän WC-paperia, ettei tahri vasemman kätensä sormia, kuten perinteisesti tapahtuu. Vaimon syömisen ehtona on kuitenkin ankara nälkä. Miten vaimo selviää siinä tilanteessa, ei ole tärkeä. Mullahin nimi on Abdul Aziz bin Abdullah al-Sheikh. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... SooJ_nPQzE
· Hamas julkisti ohjelman, jolla se pyrkii taistelemaan islamin ääriaineksia vastaan. Hassan al-Saifi kertoi tämän Turkin vierailunsa aikana. Hän on wakfin ja uskonnollisten asiain apulaisministeri. Kampanja aloitetaan Gazassa, mutta tultaneen laajentamaan Länsirannalle, jonka Hamas uskoo saavansa haltuunsa syrjäytettyään Abbasin hallinnon. Gazassa on herännyt hanke pyrkiä saamaan Gaza itsenäiseksi ilman Abbasia, jota he hylkivät. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ial-396812
· Iran aseistaa Hizbullahia väistämättömään sotaan Israelia vastaan, kuten sen johto arvioi. Viimeisin uutuus aseistuksessa on miehittämätön kone (drone), joka sullotaan täyteen räjähteitä ja ohjataan israelilaisiin kohteisiin. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ial-396812
· PLO:n lähde väittää, että Hamas neuvottelee Israelin kanssa itsenäisyydestä. Hamas kieltää huhut todeten, että ainoa tapa neuvotella Israelin kanssa on kiväärin piipun kautta. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... aza-396776


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Huhtikuu
ViestiLähetetty: 15.04.2015 13:53 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

KESKIVIIKKO 15.04.15
1. KEVÄÄN tulo näyttää olevan taas vaikeaa. Runsas viikko sitten oli hellettä, sen jälkeen tuli takatalvi myrskytuulineen, rae- ja vesisateineen, ukkosmyrskyineen ja salamoineen. Kuitenkin välillä näyttäen vanhaa aurinkoa kuin muistuttaen, että täällä ollaan, joskin huomiomme on nyt siirtynyt jonnekin muualle. Ehkä se lisääntynyt aktiivisuus auringon pinnalla potentiaalisine purkauksineen maapallon suuntaan on vienyt liikaa aikaa. Mutta sateita luvataan taas sekä keskiviikoksi että torstaiksi taivaan pysytellessä joko osittain tai kokonaan pilvien verhomana - mikä häveliäisyys lienee aiheuttanut tämän? Tänään lämpömittarin lukema noussee 20 asteen tienoille pudoten sen jälkeen huomenna 17 ja sen jälkeen kivuten uudelleen 18 -19 asteeseen päivisin, yölämpötila on viileä, 8 -9 asteen tienoilla.

Mustatakkinen ystävämme mustarastas lienee saanut köhää, eikä ole kuulunut muutamaan päivään – sen huiluäänistä repertuaaria kun ei voi esittää köhäisenä. Tämä on ero konserttilaulajan ja kansanlaulajan välillä. Muut pienet sirittäjät sen sijaan jatkavat sirityksiään viileydestä välittämättä, mutta maa on peittynyt vehreään kasvustoon ja kukkaloistoon sateitten seurauksena. Kinneretin pinta on sekin noussut pari senttiä, on nyt 211.805 m merenpinnan alapuolella. Sateet täyttävät mukavasti myös pohjavesivarastoja.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 09 -20; Tiberias 14 -28: Suolameri 19 -29: Eilat 18 -28 +C-astetta.

2. Vaikka Kinneretin, eli Genessaretin, veden korkeus on noussut kiitettävästi, entisten kuivien aikojen aiheuttamaa vajausta ei voi täyttää hetkessä. Vedenpinta on vielä kolmisen metriä alle tulvarajan, joka pakottaisi juoksuttamaan vettä Jordanjokeen ja pohjavesivarastoihin tavallista enemmän. Vesihallinnon tiedottaja Uri Shohar pitää tilannetta kuitenkin hämmästyttävänä. Vuosi 2014 oli sateitten määrässä pahin lähimmän sadan vuoden aikana, etenkin kesäkuukausien aikana. Vesihallinto on juoksuttanut vettä Kinneretistä vuosi vuodelta yhä vähemmän vedenpuhdistus-laitosten täyttäessä syntyneen käyttöveden vajauksen.

Myrskyisten tuulien mukana tuli paitsi vettä myös rakeita, jotka paikoin turmelivat pahoin hedelmäpuita ja muita istutuksia, minkä odotetaan tuovan puutteita satomäärissä ja nostavan hedelmien ja vihannesten hintoja kesän aikana. Myrskyt turmelivat tuhansia eekkereitä hedelmätarhoja, sekä kukinnalle että fyysistä vahinkoa puiden ja pensaiden infrastruktuurille, kuten JP:n Sharon Udasin kertoo. Puiden ja istutusten suojaksi pystytettyjä rakennelmia romahti kaatosateitten ja tuulien voimasta, ja monet istutukset tukehtuivat liian runsaasta vedestä. http://www.jpost.com/Israel-News/Lake-K ... ent-397957

3. Alkuviikosta lehdet raportoivat, että Nablusissa ja Jeninissä on sattunut verisiä yhteenottoja Fatahin suurimman alajärjestön Al-Aksa Marttyyrien Prikaatin ja PA:n turvallisuusjoukkojen välillä. Näistä ei ole raportoitu sen jälkeen.
Tänään uutiset kertovat IDF:n, Shin Betin ja Israelin poliisin suorittaneen tiistain ja keskiviikon välien yön aikana Nablusissa Hamasin jäsenten pidätyksiä. JP:n raportin mukaan pidätykset kohdistuivat Hamasin paikallisjohtajiin, entisiin pidätettyihin, jotka vapauduttuaan olivat menneet takaisin laittomiin toimiin, joita he parhaiten osaavat, sekä muihin epäiltyihin.
ISRAELIN pelkona on ollut, että Hamas voi yrittää taas kerran kaapata vallan Juudeassa ja Samariassa ja kaataa Abbasin johtama ja valvoma hallinto.
Turvallisuusjoukot idättivät 29 Hamasin jäsentä Nablusin alueella. He raportoivat, että pidätykset perustuivat epäilyihin, että Hamas suunnittelee uusia näyttäviä terrori-iskuja Israelin puolelle. Shin Betin tiedottaja kertoi, että terroristeja rahoitettiin Hamasin ulkomailla sijaitsevista keskuksista, joista yksi on Turkissa. Pidätetyt vietiin kuulusteluihin, kertoi tiedottaja.

Armeijan, Shin Betin ja Israelin poliisin yhteistyönä toimitetun pidätysaallon laukaisi toimintaan päivää aikaisemmin Jerusalemin Abu Dis arabilähiössä paljastettu terrori-solu, joka suunnitteli terrori-iskua Israelin poliisin ja armeijan partiota vastaan lähiössä. Epäillyt kaksi miestä pidätettiin, jotka kertoivat seuranneensa poliisipartioiden ja sotilaitten liikkeitä ja aikatauluja, hankkineen aseita sekä Hunday-auton, joilla iskut oli tarkoitus suorittaa. He suorittivat kuivaharjoituksia ennen purimin aikaan suoritettavaa terrori-iskua. Shin Betin tiedottaja kertoi, että pidätetyiltä takavarikoitiin aseita ja ammuksia. Yksi epäilty Ma´an Sa´ar pidätetiin kuun alussa, joka toimi solun johtajana. Hän on kotoisin Burkan arabikylästä, mutta hän työskenteli Abu Disin yliopiston kahvilassa. Hän kärsi oikeuden hänelle antaman tuomion Israelin vankilassa 2009 -2011 ja vapautettiin kärsittyään tuomionsa. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ank-398137

4. Raportit kertovat, että ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin IDF sallii PA:n autojen liikkuvan Israelin puolella. Uutinen tosin rauhoittelee, että uusi sääntö koskee vain lääkäreitä, mutta kun pullon henki on päästetty ulos, se voi ottaa seitsemän muuta henkeä - pahempia kuin se itse – ja ne kaikki tunkeutuvat sisälle saaden tilanteen monin verroin pahemmaksi, eikä niitä saada enää ulos, Jeesuksen vertauksen mukaan. (Mt12:43 -45)

Toisessa uutisessa todetaan, että Israelin salliessa PA:n poliisien – jotka USA on kouluttanut ja aseistanut – päästä asepukuineen ja aseineen partioimaan E-Ramissa, Abu Disissa, Ezariyassa ja Bidossa, on käsittämätön muutos 1993 Oslon sopimuksessa määriteltyyn käytäntöön Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemissa. Poliisin taholta kerrottiin AFP:n tiedusteluihin, että päätös perustuu Israelin ja PA/PLO:n viranomaisten väliseen yhteistoimintaan.
JP:n artikkelin kirjoittaja Khaled Abu Toameh epäileekin, että meneillään on jotain, mistä suuri yleisö ei ole ollenkaan tietoinen.

Israelin hallituksen nimittämän koordinaattorin territorioissa (COGAT) tekemät lukuiset päätökset maaliskuun 17. päivän vaalien jälkeen osoittavat jotain salamyhkäistä olevan tekeillä. Kuten Toameh toteaa, tämä on sitäkin oudompaa huomioiden, että ulkoapäin katsoen jännitys Israelin ja PA/PLO:n välillä on suurempi kuin koskaan Abbasin jätettyä Israelin vastaiset syytökset sotarikoksista Haagan kansainväliselle oikeudelle (ICC) ja toistaessaan uhkauksia katkaista turvallisuusyhteistyö Israelin kanssa. PA/PLO:n päätökset vaativat Abbasin allekirjoituksen, mutta suositusluonteisinakin niiden luulisi vaikuttavan suhteisiin.

PALESTIINALAISLÄHTEIDEN mukaan turvallisuusyhteistyö Israelin ja PA:n välillä jatkuu kuten ennenkin. Israelin taholta vakuutetaan, että aloitetut pidätykset
kohdistuvat pelkästään Hamasin jäseniin, eikä Fatahin jäseniin tai tukijoihin. Toiseksi Hamasin aiheuttama uhka kohdistuu Israelin ohella ennen kaikkea PA/PLO:n toimiin, sillä Hamasin päämääränä on Abbasin hallinnon kaataminen. Abbas on Hamasin terminologiassa kansanpetturi ja henkipatto, joka on ollut pahin jarru Hamasin ja Fatahin välisissä sovintoneuvotteluissa.

TOAMEH nostaa esiin Israelin korkeiden virkamiesten viimeaikaiset hämmentävät päätökset. Puolustusministeri Moshe Yaalon päätti kytkeä Mekorotin, Israelin kansallisen vesihallinnon, vesijohdon, PA:n rakentamaan Rawabin kaupunkiin, jossa valmiina tulee suunnitelmien mukaan asumaan 40 000 asukasta, vaikka päätös olisi ennen sitä pitänyt alistaa yhteisen veden käyttöä valvovalle komitealle, joka ei ole kokoontunut vuosikausiin; ja vaikka PA/PLO ei ole maksanut aiempaa veden-kulutustaan. Yhdessä Israelin toimittaman sähkön kanssa PA/PLO:n velka Israelille on pari miljardia NIS. Rawabin kaupungin jätevesien puhdistus ja johtaminen sen jälkeen on tiettävästi selvittämättä PA:n kieltäytyessä neuvotteluista.

ISRAELILLA ja PA/PLO:lla on yhteinen vihollinen Hamas, eikä sen voida sallia kaappaavan valtaa Juudeassa ja Samariassa, kuten se teki Gazassa 2007. PA pidättää usein runsaasti Hamasin kannattajia Juudeassa ja Samariassa, mutta joutuu vapauttamaan heidät pian, koska sillä ei ole resursseja heitä varten.
Israelin hallitukset ovat pyrkineet mielistelyillä ja jatkuvilla myönnytyksillä saamaan PA/PLO:n Israelille myönteiseksi, mutta ne eivät usko PA/PLO:n vakuutuksia, että kaikki sopimukset ovat osa vaiheittaista suunnitelmaa Israelin tuhoamiseksi, ja islamin kalifaatin perustamiseksi Israelin raunioille. Siinä PA/PLO on täysin samoilla linjoilla Hamasin kanssa, vain taktiikka ja toimintatavat eroavat. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... eye-398133

5. UUTISOTSIKOITA
· Venäjän presidentti Vladimir Putin päätti antaa luvan aloittaa välittömät toimet Iranin jo vuosia sitten tilaaman S-300 ohjusten torjuntajärjestelmän toimittamiseksi Iraniin mahdollisimman pian, Iranin mukaan jo tänä vuonna. S-300 järjestelmää pidetään yhtenä kehittyneimmistä järjestelmistä alallaan, jonka seuraava versio S-400 on siitä kehitetty. Netanyahu yritti ilman tulosta vaikuttaa Putiiniin päätöksen perumiseksi. Putin katsoo, että Lausannen neuvottelutulos antaa sille oikeuden järjestelmän toimittamiseen. Putin sanoo, että lukuisat länsimaiset yhtiöt jonottavat Iranin kynnyksillä päästäkseen osallisiksi miljardi-sopimuksista, eikä Venäjä halua seurata sitä sivusta. Putin rauhoitteli Bibiä, ettei järjestelmästä ole uhkaa Israelille, mikä pitää paikkansa, elleivät IAF:n koneet lennä Iranin ilmatilaan. Joittenkin mielestä S-300 lisää sodan uhkaa, sillä iskut sinne on tehtävä ennen järjestelmän asentamista käyttökuntoon. IAF:n taholta todetaan, että S-300 monimutkaistaa tilannetta, mutta että he osaavat kiertää sen aiheuttaman uhkan. Päätös haastaa kuitenkin USA:n vaikutusvallan Lähi-Idässä. http://www.jpost.com/Middle-East/Russia ... ast-398129
· Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier kritisoi Putinin päätöstä S-300 järjestelmän toimittamiseksi Iranille. Hän sanoi päätöstä hätiköidyksi, koska Lausannen sopimusta ei ole allekirjoitettu ja siitä neuvotellaan edelleen. Lisäksi USA:n kongressin haluaa tutkia sitä ennen voimaantuloa, mistä senaatin ulkoasiain valiokunta teki myönteisen päätöksen. Hän ei myöskään hyväksy Iranin ja Venäjän välistä vaihtokauppaa (bartel), jolla Venäjä vie Iraniin tuotteitaan, jotka maksetaan iranilaisella öljyllä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... S4eU_nPQzE
· Korkein oikeus ei suostunut Israelin vankiloissa rangaistuksiaan kärsivien arabiterroristien anomukseen jatkaa opintojaan Israelin kustannuksella yliopistoissa, mutta saavat jatkaa opintojaan maisterin tutkintoon saakka, kaikki täyshoidolla ja Israelin valtion kustannuksella, mihin heillä ei olisi varaa kotonaan PA:n alueilla, jopa kieltäytyen vapauttamisesta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 4f7PnPQzEl
Viittaukset siihen, että terroristit saisivat mielenmuutoksen opintojensa vuoksi ja luopuisivat terrorismista, perustuu tietämättömyyteen, sillä terrorijärjestöjen johtajat ovat järjestään korkeasti koulutettua, lääkäreitä, gynekologeja, lainoppineita jne.
· Rajapoliisi löysi M-16 kiväärin patruunoineen jääkaappiin piilotettuina. Tätä arabit ovat käyttäneet useasti ennenkin. Tämä löytö tehtiin beduiinikylässä Negevissä. Rajapoliisit olivat suorittamassa tarkastusta kylässä asukkaitten harjoittamaa asekauppaa vastaan. Salakuljetus ja ryöstöretket ovat kuuluneet oleellisesti beduiinien ja arabien elintoimintoihin kautta vuosisatojen. http://www.jpost.com/Israel-News/Weapon ... age-398141
· Jerusalemin pormestari tuli vahingossa paljastamaan, että Jerusalemiin perustetaan kansainvälinen tutkimuskeskus, jossa tutkitaan ja kehitetään ihmisen hedelmällisyyteen ja geneettisiin muutoksiin tähtääviä ohjelmia kansainvälisesti johtavien tutkijoitten toimesta. Tarkoitus on selvittää ihmisten geneettisten tekijöitten mahdollista kartoitusta ja tulevalle yksilölle haitallisten tekijöitten poistamista. Tämä lienee osa NWO:n suunnittelemaa ”rodunjalostusta”, jolla on mahdollisuus vaikuttaa ihmisen tulevaan työkenttään ja luokkaan, johon hänet kasvatetaan: hallitsevasta valioluokasta palvelijoihin, sotilaisiin ja muuhun apuhenkilökuntaan. Geneettinen valvonta antaa myös mahdollisuuden päättää, ketkä jäävät henkiin, ketkä määrätään poistettaviksi tai steriloitaviksi. http://www.jpost.com/Israel-News/Health ... ity-398143
· Debkafilen mukaan Venäjällä ei ole valmiina S-300 järjestelmää, minkä johdosta Venäjän ja Iranin virkailijat tutkivat mahdollisuuksia vaihto-ehtoisista järjestelmistä, joita sillä on useita. DF vilauttaa S-400 järjestelmän toimittamisesta Iranille. Venäjä asensi S-400 Euroopan rajoilleen NATO:n laajentumis-pyrkimyksiä vastaan, joissa Suomikin on mukana. http://www.debka.com/article/24531/Excl ... discussion

Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: PERJANTAI 17.04.15
ViestiLähetetty: 18.04.2015 08:56 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

PERJANTAI 17.04.15
1. EILEN hiljennyttiin Israelissa muistamaan niitä siskoja ja veljiä, jotka olivat menehtyneet holokaustin kourissa Euroopan valtioissa toisen maailmansodan aikana. Päivän merkitystä paibottivat pitkin päivää jatkuneet ohjelmat kipeistä muistoista ja toivosta paremmasta tulevaisuudesta, jossa veli ei sorra veljeään eikä sisar syrji sisartaan. Omaksutun tavan mukaan liikenne pysähtyi kymmenen aikaan teillä ja kaduilla pariksi minuutiksi, mitä myös teillä liikkuvat kiitettävästi seurasivat. http://www.timesofisrael.com/rivlin-inv ... -comments/, http://www.timesofisrael.com/should-the ... ing-398311,

2. Holokaust kohtasi myös muita kansallisuuksia, kuten armenialaisia ensimmäisen maailmasodan aikaan, jotka menettivät puolitoista miljoonaa jäsentään Turkin järjestämissä tuhoamis- ja näännyttämismarsseissa ja muissa syrjintä-toimissa. Rooman paavi tuomitsi nämä toimet saaden Turkin presidentti Erdoganin raivon partaalle, mutta joita YK:n kaikkitietävä pääsihteeri Ban ki-Moon katsoi vain maan sisäisten asioitten järjestelemiseksi kuuluviin siviilitoimiin. http://www.jpost.com/Christian-News/Pop ... key-396821, http://www.jpost.com/Opinion/Lessons-no ... ide-396478,

3. ILMA oli aamulla sumuinen ja kostea, lämpömittarin osoittaessa 10 lämpöastetta, sisällä vähän yli 15. Mustarastas oli sekin heti aamutuimaan selvittelemässä laulu-ääntään parin päivän tauon jälkeen, mutta päätti jättää enemmät yritykset siihen, että aurinko lopultakin huolehtii velvoitteistaan ja aloittaa kesän valmistelut.
Ennusteiden mukaan taivas on puolipilvinen tänään ilman sateita, mutta selkeytyy huomiseksi jatkuen aurinkoisena myös seuraavina päivinä. Lämpötila noussee lauantaina, eli juutalaisten sapattina, 20 asteen tienoille ja noussee edelleen parin asteen verran sunnuntaina.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 11 -18; Tiberias 14 -22; Suolameri 19 -26; Eilat 18 -27 +C-astetta. Aurinkoinen sää jatkunee ainakin ennusteajan aikana eli maanantaihin saakka, jolloin Jerusalemin sää olisi 17 -26 +C-astetta. Sillä tavalla, tämä tuntuu jo paljon paremmalta, vaikka eihän ihminen koskaan ole täysin kiitollinen, ei ainakaan pitkää aikaa, eli pian valitetaan hellettä. Kiitetään Luojaamme kuitenkin siitä, mitä on, eikä valiteta siitä, mitä ei ole.

4. P5+1 maiden ja Iranin väliset neuvottelut koskien Iranin ydinsuunnitelman toteuttamista jatkuvat Lausannessa 22.04.2015. Neuvotteluissa saavutettu raamisopimus, jonka jatkoneuvottelujen tulisi johtaa lopulliseen sopimukseen kesäkuun loppuun mennessä, on kohdannut kovaa vastatuulta jo pelkästään siksi, että USA:n ja Iranin julkaisemat sopimusluonnokset poikkeavat jyrkästi toisistaan. Iran julkaisi oman versionsa sovituista kohteista keskiviikkona, muutama päivä USA:n julkaiseman version jälkeen.
Erilaisuudet koskevat sallittujen sentrifugien määrää ja sopimuksen kestoaikaa, mutta Iran vaatii kaikkien Iranin vastaisten sanktioitten välitöntä poistamista, mikä USA:n version mukaan sovittiin tapahtuvaksi vaiheittain.
Toiseksi Iran katsoo, että neuvotteluissa Iranin sallitaan käyttävän 10 000 sentrifugia uraanin rikastamiseen Natanzissa ja Fordowssa, ja että rajoitteet kestävät enintään viisi vuotta kymmenen tai viidentoista asemesta, kuten USA:n versio toteaa.
USA:n versiossa todetaan, että Iran pienentää asentamansa 19 000 sentrifugin määrän viiteen tuhanteen seuraavan 10 vuoden aikana.

USA:n kongressi tarttui kehyssopimukseen aktiivisesti ja teki päätöksen, jonka mukaan mikä tahansa Iranin ydinteollisuutta koskeva sopimus tulee alistaa sen tutkittavaksi ja harkintaan, Obama vastusti kiivaasti lain laatimista, mutta katsoi lopulta parhaaksi myöntyä kongressin tahtoon. http://www.jpost.com/Middle-East/Iran-r ... ion-398360

5. VENÄJÄ katsoo Lausannen kehyssopimuksen poistaneen esteet toimittaa Iranin v. 2007 tilaamat S-300 ilmatorjuntajärjestelmät sekä avata muukin kaupankäynti maitten välillä vaihtokauppaa käyttäen. Iran toimittaa öljyään Venäjän toimitusten maksamiseksi aiemmin tehdyn sopimuksen mukaisesti.
USA:n hallituksen mielestä Venäjä tarvitsee valuuttaa ja on siksi kiirehtimässä kaupan aloittamista Iranin kanssa.

Des Reichman kirjoittaa ToI:n artikkelissa, että presidentti Obamalla on oikeus poistaa useita sanktioita ilman kongressin päätöstä. Hän on tehokkaasti käyttänyt tätä menetelmää asioitten jouduttamiseksi, ja voi nyt vastahakoisen kongressin aikana turvautua tähän myös Iranin sanktioiden poistamisessa ja niissä etenkin valuuttavaihdon yhteydessä, mikä vapauttaisi Venäjän ja Iranin välisen kaupan. Samoin Iranin arviolta 100 miljardin USD pankkivarojen vapauttaminen sanktioista merkitsisi purevimpien pakotetoimien poistamista.-
IRANIN öljyn viennin rajoitusten poistaminen lisäisi Iranin tuloja 19 miljardia USD vuodessa. Obama pystyisi poistamaan nämä rajoitteet allekirjoituksellaan. http://www.timesofisrael.com/obama-coul ... -congress/

6. PUTININ päätös toimittaa Iranin tilaama ja maksama S-300 järjestelmä antoi aiheen pääministeri Netanyahulle soittaa Putinille esittääkseen vastalauseen sen johdosta. Putin ilmoitti kuitenkin, että Venäjän tulee toimia kauppasopimusten mukaisesti samalla vakuuttaen, ettei järjestelmästä aiheudu vaaraa Israelille.
Israelin ilmavoimien, IAF, Nevataim sotilaskentän komentaja, prikaatinkenraali Lihu HaCohen kertoi journalisteille: ”Ilmavoimat valmistautuvat kaikkia tilanteita varten, mukaan lukien tämä järjestelmä. Ilmavoimat katsovat, jos tilanne niin vaatii, pystyvänsä ylittämään myös tämän haasteen”.

HaCohen kertoi, että Venäjä on luvannut tätä järjestelmää Iranille, Syyrialle ja Egyptille, mutta ettei tiedetä, minkä järjestelmän version millekin maalle. Hän sanoi, että jos se asennetaan Israelin pohjoisrajan tuntumaan, se tulee aiheuttamaan jatkuvan uhan rajan läheisyydessä lentäville IAF:n koneille. Hän myöntää, että S-300 järjestelmä tulisi monimutkaistamaan potentiaalisia iskuja Iraniin – kuten Syyriaan ja Egyptiin - mutta ettei se sulje taivaita IAF:n koneilta. ”IAF:llä oli mahdollisuus iskeä Iranin ydinlaitoksiin ennen S-300 järjestelmää, ja se pitää paikkansa edelleen”.
Toinen potentiaalinen uhka aiheutuu siitä, että jos Iran saa sen, Teheranin mullahit voivat antaa luvan toimittaa sen edelleen Syyriaan ja sieltä Hizbullahille.

Prikaatinkenraali Lihu HaCohen puhui medialle samaan aikaan, kun Lockheed Martinin toimittama F-35 koneitten simulaattori asennettiin Nevataimin lentotuki-kohtaan. IAF:n lentäjät ovat jo saaneet tuntumaa USA:ssa koneen epätavallisiin ominaisuuksiin toimittajan päämajassa, mutta ensimmäiset F-35 koneet on nykyisten tietojen mukaan tarkoitus toimittaa vasta joulukuussa 2016.
Israelin ilmavoimat haluaa saada kaksi 25 koneen laivuetta, mutta on tilannut vain 33 konetta. Steve Over, F-35 koneen kansainvälisen bisneksen kehittämisosaston johtaja, sanoo, että F-35 kone on varustettu tehokkailla sensoreilla, jotka pystyvät sieppaamaan torjuntajärjestelmien tutkasignaalit sen ohella, että se on täysin stealth, eli tutkasignaalit torjuva. http://www.timesofisrael.com/israel-air ... challenge/,

7. USA:n armeijoitten esikuntapäälliköitten puheenjohtaja kenraali Martin Dempsey sanoi, että USA:n sotilaallisen mahdollisuuden käyttäminen Iranissa, jos neuvottelut epäonnistuvat, on edelleen pöydällä riippumatta Venäjän toimittamasta S-300 järjestelmästä.
kenraali Dempsey totesi, että S-300 järjestelmän toimittamis-mahdollisuus on ollut heillä tiedossa jo vuosikaudet, ja että he tietävät kaiken tarpeellisen sen ominaisuuksista ja toiminnasta, eivätkä katso sen aiheuttavan ylittämättömän esteen. USA:n ja Israelin johtajat pitävät kiinteää ja jatkuvaa yhteyttä toisiinsa, missä varmaan tämäkin ongelma on tiedostettu ja jaettu tarpeellisilta osin.
S-300 järjestelmä pystyy torjumaan ballistisia ohjuksia, risteilyohjuksia ja myös matalalla lentäviä sotilaskoneita.
Iranin ylimmän kansallisen turvallisuusneuvoston sihteeri Ali Shemkhani sanoi, että Venäjä voi toimittaa S-300 järjestelmän tänä vuonna. http://www.timesofisrael.com/us-militar ... -missiles/
8. UUTISOTSIKOITA
· USA:n YK:n Samantha Power sanoo, että USA jatkaa läheistä yhteistyötä Israelin kanssa, mutta ei suoralta kädeltä torju Israelin vastaisten lauselmien laatimista YK:ssa. Tämä saa Israelin viholliset tehtailemaan niitä.
Power oli vastaamassa kongressin edustainhuoneen esittämään huoleen, että sen saamien tietojen mukaan USA:n edustaja ei enää puolusta Israelia vastaan tehdyiltä hyökkäyksiltä. Edustajat esittivät huolensa, että USA antaa Israelin vastaisten päätöslauselmien etenemisen YK:ssa. Power ei vastannut suoraan, vaan venkoili vastauksessaan todeten, että USA tulee tarttumaan kysymyksiin tarpeen mukaan, ilman ennalta määriteltyä käyttäytymismallia. Hän viittasi PA:n arabiongelmaan todeten, että Israelista tule ristiriitaisia tietoja, kannattaako se kahden valtion periaatetta vai ei. http://www.timesofisrael.com/power-us-w ... solutions/,
· Holokaustin muistopäivän aattona yhden israelilaisen miehen surmanneen ja naista pahoin haavoittaman terrori-iskun nimittäminen ensiksi liikenne-onnettomuudeksi ja vasta päivien jälkeen toteaminen, että ehkä se sittenkin oli terrori-isku, antaa varsin oudon kuvan turvallisuusmiesten mielentilasta. Turvallisuuskamera taltioi koko tilanteen, jossa arabin ajama auto törmäsi pysäkillä odottaviin ihmisiin, ja peruutettuaan arabi aikoi täydentää hyökkäyksensä, mutta kiireissään törmäsi teräspylvääseen haavoittaen itsensä sairaalakuntoon. Hyökkäys tapahtui Ranskalaisella Kukkulalla Chaim Bar Lev-kadulla. Surmansa saanut 29-vuotias Shalom Johai Sherki, joka haudattiin eilen, oli tunnetun sionistirabbin Uri Sherkin poika. Hänen naisystävänsä Klein haavoittui vaikeasti. Tunnettu Jerusalemin valtuutettu King sanoo, että hyökkäys liittyy arabien yrityksiin vallata maata aivan Jerusalemin keskustassa valtatie 1:n varrelta pelotellen juutalaiset pois. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... TC7ofnPQzE
· Ensi tiistaina klo 20.00 alkaa Israelin kaatuneitten muistopäivä sireenien minuutin mittaisella soitolla.
Israel on menettänyt terrori-iskuissa yhteensä 23 320 kansalaistaan. Vuoden 2014 aikana menehtyi 116 israelilaista, heistä 72 Gazan kesäsodan nimellä kulkevassa Operaatio Protective Edge johdosta. Kaikkiaan 16 760 perhettä kutsutaan sureviksi perheiksi, 9 753 surevíksi vanhemmiksi, 4 953 leskeä ja
2 093 orpoa. 1.5 miljoonan ihmisen arvioidaan käyvän omaistensa ja rakkaittensa haudoilla keskiviikkona ja torstai, mikä työllistää palvelu-yrityksiä pyrkien hoitamaan heitä vesipulloin ja muilla tavoin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... TDAdvnPQzE,
· Yair Lapid syyttää EU:n ulkoministerien päätöstä varustaa Juudeasta ja Samariasta tulevat tuotteet selvästi, missä ne on valmistettu. Tämä kuuluu EU:n politiikkaan tiivistää Israelin vastaista syrjintäänsä. Kaikkiaan 16 EU-maata kannattivat päätöstä, joka tulee pahoin sekoittamaan Israelin talouden. Kirjoittajien etunenässä olivat Englanti, Ranska, Espanja ja Italia. Kirjelmän oli laatinut Belgian ulkoministeri ja ensimmäinen allekirjoittaja oli Itävalta, eikä Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja tainnut nähdä mitään vaikeuksia allekirjoittaa tämä BDS-toimintaan kuukuvan päätöksen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... TDD9PnPQzE


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Huhtikuu
ViestiLähetetty: 20.04.2015 08:11 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

SUNNUNTAI 19.04.15
SUNNUNTAI 19.04.15
1. VIIKON ENSIMMÄINEN päivä alkoi säteilevän aurinkoisena. mikä tuntuu ihanalta harmaiden ja pilvisten päivien jälkeen. Sää pysytellee ennusteiden mukaan aurinkoisen aja lämpimänä lähipäivien aikana lämpötilan noustessa merkittävästi.
Myös pienet ja isommatkin laululinnut tervehtivät kevään lämpöisiä päiviä kiitollisin ja riemullisin mielin, missä mustarastaan selkeät ja kuuluvat huiluäänet erottuvat muitten laulajien joukosta. Tulee mieleen erään kitaraa rämpyttävän ja kouliintumattomalla äänellään laulavan esiintyjän toteamusta: ”Kukin laulaa tyylillään”, lisäten siihen kuin jälkihuomiona; ”Mutta lintuhan se on variskin”. Sisätiloissa tuntuu vielä sadepäivien kosteus ja viileys – 16 asteen tieloilla aamulla – mutta se noussee sitä mukaan, kuin ulkoinen lämpö ehtii lämmittää ja kuivattaa kiviset rakenteet.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 12 -22: Tiberias 16 -28; Suolameri 22 -32; Eilat 19 -33 +C-astetta. Ilman lämpötila nousee ennusteen mukaan tiistaihin saakka, jolloin Jerusalemin alueen lämpötilaksi ennustetaan 17 -27 +C-astetta.
Ilo näyttää kuitenkin jäävän lyhytaikaiseksi, sillä keskiviikoksi ennustetaan roimaa lämpötilan laskua 13 -18 +C-astetta taivaankannen ollessa osittain pilvien peitossa.

2. MAAILMALLA ihmetellään ihmettelemästä päästyäänkin, mikä mies tuo Barack Hussein Obama oikein on, joka tuntemattomuudesta - Chicagon hämäräperäisten miesklubien vakioasiakas, huumeiden käytöstä ja epäsovinnaista elintavoistaan epäilty - nousi maailman mahtavimman valtion Yhdysvaltain presidentiksi luvaten sen asukkaille muutosta ja onnellisempaa tulevaisuutta ilman sotia ja veren--vuodatusta? Hänen kehityksensä lapsuudesta Indonesian muslimiyhteisön jäsenenä – josta hän herkkinä hetkinään kaivaten puhuu todeten, että ”kaunein ääni, mitä hän koskaan on kuullut, on muslimien rukouskutsu minareetista” – nuoruus- ja opiskelu-aikaan Havaijilla ja myöhemmin USA:ssa, on peittynyt mystiikan ja salaperäisyyden verhoon, mitä tukijat lukuisista yrityksistä huolimatta eivät ole voineet selvittää, sillä Obama on sulkenut kaikki mahdollisuudet tunkeutua salaisuuden peitteiden taa. Kukaan ei tiedä, mistä varaton maahanmuuttaja sai varat opiskeluun USA:n nimekkäimmissä ja kalleimmissa oppilaitoksissa ja yliopistossa. Ehkä syvä käytöstapojen vastainen kumarrus saudikuninkaan Abdullahin edessä antaa vinkkejä siitä. Hänen äitinsä oli amerikkalainen geneetikko Ann Dunhan, isä tiettävästi kenialainen geneetikko Barack Obama sn. http://www.huffingtonpost.com/2015/04/1 ... 92448.html, http://www.geni.com/people/Stanley-Dunh ... 0240233401,

3. MUUTOKSEN, jota Obama lupasi, voivat amerikkalaiset tuntea ja sivullisetkin nähdä, mutta onko tämä muutos sitä, mitä kansalle luvattiin ja mitä he odottivat? USA:n kansaa kuljetetaan kuin pässiä narussa, jolle kukaan ei ole kertonut mihin sitä viedään. Kansalaiset ihmettelevät ja median palstoilla keskustellaan, onko Obama kristitty, kuten hän väittää, vai muslimi, kuten monet muslimijohtajat vakuuttavat. Asia sinänsä on yksityinen, eikä sen pitäisi kuulua kellekään sivulliselle, mutta se voisi selittää muuten selittämättömiä toimintoja ja päätöksiä Valkoisessa Talossa Obaman neuvonantaja- ja hänen hallituksensa ministerivalinnoista lähtien.

Obaman keskeisin neuvonantaja - joittenkin mielestä Valkoisen Talon todellinen johtaja - on Valeri Jarrett, lainoppinut Chicagosta, liikenainen ja kansanjohtaja, yhden lapsen äiti. Jarettin molempien vanhempien suku on Afrikkalais-Amerikkalainen. Isä J.E Bowman oli patologi ja geneetikko, joka työskenteli jonkin aikaa Iranissa Shirazissa, jossa hän v.1956 johti lasten sairaalaa, muuttaen sieltä Lontoon kautta takaisin Amerikkaan. Obama valitsi Valeri Jarrettin keskeiseksi neuvonantajakseen v. 2008 etenkin kansainvälisissä ja hallitusten välisissä kysymyksissä. Hänellä on yli 30 hengen kansliahenkilökunta. Hän on tiettävästi täysin antautunut Obamalta samaansa tehtävään ja seuraa usein Obamaa hänen matkoillaan. Hänellä on USA:n hallituksen myöntämä täysi turvallisuussuojelu. Hänen läheiseen ystävyyteen perustuva työskentelynsä presidentin USA:n arkaluonteisimpien kysymysten neuvonantajana on herättänyt ristiriitaisia tuntemuksia maan johtavissa poliittisissa piireissä. http://en.wikipedia.org/wiki/Valerie_Jarrett

4. P5+1 maiden ja Iranin välisissä neuvotteluissa Iranin ydinteollisuudesta on nyt luova tauko, mutta neuvotteluja jatketaan muutaman päivän tauon jälkeen. Lopullisen sopimuksen tulisi olla valmis allekirjoitettavaksi kesäkuun loppuun mennessä. Iranin mullah-johto on alusta alkaen huomioinut presidentti Obaman halun ”saada sopimus aikaan millä keinolla tahansa”, kuten media kertoo, ja käyttää sitä hyväkseen välillä luvaten ja osoittaen sovinnonhalua ja taas vetäen kaiken takaisin.
Solmittu kehyssopimus näyttää hajoavan käsiin USA:n ja Iranin julkistaessa avainkohdissa täysin vastakkaisia tulkintoja. Obama uskoo sopimuksen syntyyn.

Venäjä katsoo, että kehyssopimus on jo poistanut valtaosan sanktioista ja jatkaa kaupankäyntiä Iranin kanssa siitä, mihin ne jäivät vuosia sitten. Putin selittää, ettei Venäjä aio jäädä sivustakatsojan asemaan Iranin miljardisopimuksia jaettaessa EU-maiden ja Amerikan kanssa.
USA:n presidentti Barack Obama sanoo olevansa hämmästynyt, että Venäjä viivytteli vuosikaudet päättäessään lopulta toimittaa jo 2007 tilatut S-300 ilmatorjunta-patteristot Venäjältä.
Presidentti Vladimir Putin allekirjoitti maanantaina 04.04. määräyksen aloittaa järjestelmän toimitukset Iraniin mahdollisimman pian. Putinin päätös aiheutti suurta huolta Israelissa, mutta vähemmän USA:ssa. USA:n asevoimien armeijoitten komentajien puheenjohtaja Martin Dempsey sanoo, että järjestelmän asentaminen käyttökuntoon aiheuttaa määrättyjä ongelmia potentiaalisten sotilaallisten iskujen toteuttamiselle, mutta ne voidaan ylittää.
Israelin huolena on, että Iranista järjestelmä valuu Irakiin ja sieltä edelleen Syyriaan ja Hizbullahille, mikä tuo ne Israelin pohjoisrajan tuntumaan, mistä niillä voitaisiin häiritä Israelin siviili- ja sotilasilmailua rajan läheisyydessä.
Obama on vakuuttanut lukuisissa tilanteissa, ettei Iran saa ydinpommia hänen virkakautensa aikana, mutta mitä sen jälkeen tapahtuu, ei ole hänen huolensa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... TNSxvnPQzE

5. USA on vastannut yli 60 % johtamansa koaliittion ilmavoimien suorittamista ilma-pommituksista ISIS ja ISIL joukkoja vastaan Irakissa ja Syyriassa. Iran on lupautunut avustamaan omalta osaltaan yhteisissä iskuissa, mutta käytännössä se on tuskin toteutunut. Koaliittion jäsenet alkavat tajuta, ettei ilmapommituksilla saavuteta ratkaisevaa edistystä pakottaa ISIS-joukot miehittämiltään alueilta todeten, että siihen tarvitaan maajoukkoja, joita USA ei halua lähettää uuteen sotaan. Siksi tarvittaisiin paikallisia armeijoita, joita kukaan valtio ei halua antaa. USA on salaa neuvotellut jopa Syyrian presidentin Bashar Assadin kanssa yhteistyöstä, mikä merkitsisi USA:n omaksuman strategian kääntämistä ylösalaisin, sillä Obaman päämääränä oli Assadin hallinnon kaataminen, mikä ei ole toteutunut.

Iranin armeijan yleisesikunnan komentaja kenraalimajuri Hassan Firoudabasi kertoi vuosittaisen armeijan päivän paraatissa, että tiedustelulähteiden mukaan Amerikan koneet vierailevat ISIS-joukkojen valvomilla lentokentillä, mikä todistaa, että ISIS joukot ovat USA:n aseavustusten pääasiallisia saajia. Hän ei kuitenkaan antanut todisteita väitteilleen, mutta toisti Iranin johdon aiemmat syytteet, että ISIS on Amerikan kehittelemä ja toteuttama järjestelmä. Hän selitti, että jos USA on oikeassa kieltäessään osuutensa ISIS:n syntyyn, se voisi taistella sitä vastaan yhtä helposti kuin Englanti vain omien intressiensä puolustamiseksi.
Koaliittion koneet ovat tehneet 16 000 ilmaiskua Irakissa ja Syyriassa toimivia ISIS-joukkoja vastaan, joista USA yksin 60 %. Ilmaiskuilla on pyritty avustamaan paikallisia ISIS-joukkoja vastaan taistelevia yksiköitä, kuten kurdien Besmergaa, joka on pystynyt karkottamaan IS:n joukkoja valtaamiltaan alueilta.

IRANIN armeijan päivän yhteydessä esiteltiin Iranin kehittämä ja valmistama Bavar 373 ilmapuolustusjärjestelmä, jota Iran kehuu S-300 veroiseksi. http://www.jpost.com/Middle-East/Irania ... rts-398534
6. UUTISOTSIKOITA
· Venäjän presidentti Vladimir Purin varoittaa Israelia toimittamasta aseita S-300 Iranille toimittamisen vastapainoksi Ukrainan hallitukselle, jota vastaan Venäjän tukemat kapinalliset taistelevat. Putin varoittaa, että sellaiset vihamieliset toimet tulisivat aiheuttamaan Venäjän vastatoimia. Länsimaat arvioivat, että Putinin päätös vapauttaa S-300 toimitukset osoittaa Venäjän talouden heikkouden ja että se tarvitsee käteisiä varoja. http://www.timesofisrael.com/putin-warn ... o-ukraine/
· Israelin Negevissä sijaitsevat juutalaisyhteisöt vaativat, että valtion tulee asentaa Jordanian 200 km:n pituiselle rajalle samanlainen sähköistetty ja sensoreilla varustettu turva-aita, joka pystytettiin Egyptin Siinain vastaiselle rajalle, joka on lähes kokonaan estänyt laittoman rajanylitysliikenteen. Jordaniassa toimii aseellisia ryhmiä, joiden arvellaan kuuluvan joko Al-Qaidan tai IS:n valvontaan. Juutalaisyhteisöt rajan tuntumassa sanovat, että Jordaniasta tulee usean hengen arabijoukkioita, jotka liikkuvat Negevissä kenenkään estämättä varastellen yhteisöiltä tarvikkeita ja autoja häipyen sitten ryöstösaaliineen erämaahan. Aravan erämaassa on ainoastaan muutamia juutalaisten perustamia maatalous-yhteisöjä, kuten Jotvata, Yahel ja Kedtura. IDF:n arvion mukaan sen nykyiset puolustusjoukot riittävät takaamaan rajan turvallisuuden. Tässä tapahtunee kuten Gazan tunnelien tapauksessa, että IDF tunnustaa tilanteen vakavuuden vasta suuren onnettomuuden sattuessa. Panttivankien sieppaaminen Israelista olisi helppoa nykyisen tilanteen vallitessa. http://www.timesofisrael.com/arava-resi ... re-terror/
· PA/PLO:n puheenjohtaja Mahoud Abbas tapasi Israelin arabien yhteislistan puheenjohtajan Ayman Odehin ja islamilaisen liikkeen johtajan Abdullah Nimar Darwishin lauantaina Ramallahissa. Abbas sanoi, että arabiliitto kutsuu arabien yhteislistan kaikki jäsenet Kairoon päämajaansa ja Dohaan Qatarissa neuvoston kokouksiin. Netanyahu kutsui Odehin neuvottelemaan Israelin arabien ongelmista, ja tapaaminen toteutunee lähiviikkojen aikana.

Pääministeri Netantahu on erittäin kiireinen pyrkiessään kokomaan hallituksensa, josta ei ole vielä sopimusta yhdenkään puolueen kanssa. Hänen tarkoituksensa on aloittaa maratonkeskustelut kaikkien puolueitten edustajien kanssa. Hän joutuu pyytämään lisäaikaa. Odeh moittii Netanyahua vain kosmeettisistä toimista varomattomasti lausutuista sanoistaan arabien massaäänestämisestä vaalien aikana, joita vasemmisto ja ulkomaat rahoittivat.

Arabien yhteislistan edustajia ei ollut pyydetty Netanyahun anteeksipyyntö-tilaisuuteen, mikä kärjisti osapuolten välisiä epäluuloja. Yhteislista sai vaaleissa 13 kansanedustajaa ollen kolmantena Likudin (30) ja Zionoist Union (24) jälkeen. Presidentti Reuven Rivlin painostaa yhteishallituksen muodostamista, mutta Unionin puheenjohtaja Isaac Herzog sanoo, ettei hän näe mitään tarvetta liittyä Netanyahun johtamaan hallitukseen, vaan aikoo toimia oppositiossa kaataakseen sen asettuakseen ”kalifiksi kalifin paikalle”. http://www.timesofisrael.com/arab-party ... -ramallah/
· Ainakin 70 PA:n arabia hyökkäsi lauantain aikana Beit Elin juutalaisyhteisöä vastaan Samariassa kivittäen asukkaita, naisia ja lapsia. IDF seurasi tilannetta sivusta väittäen, ette sen kädet ovat sidotut, eikä voi tehdä tilanteelle mitään. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta Beit Elin rakenteen kärsivät tuhansien sekelien vahinkoja. Tämä on samaa avuttomuutta, mitä Jerusalemin poliisi on osoittanut kivien ja polttopullojen heittäjiä vastaan Jerusalemin itäosissa ja etenkin Temppelivuorella. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... TNu2PnPQzE
· Netanyahun hallitus taipui Obaman vaatimusten edessä ja antoi luvan siirtää PA:n tileille keräämänsä vero- ym. saatavat 1.8 miljardia NIS. Mutta PA/PLO:n velat yli kaksi miljardia NIS on edelleen sopimatta. Miten PA/PLO:n tapaiselle roskajoukkiolle voidaan luovuttaa maata ja antaa sille valtion tunnukset, kun se ei pysty hoitamaan talouttaan kuntoon? PA/PLO:n kokonaisvelka on 4.5 miljardia USD, viime vuoden vajaus 1.65 miljardia. PA aikoo maksaa maksamattoman 40 % palkan 160 000 työntekijälleen saatuaan Israelin maksamat saatavat. PA maksaa talousongelmista huolimatta vuosittain vangituille terroristeille ja heidän omaisilleen yhteensä 11 miljoonaa USD. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... TNyH_nPQzE


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 14 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia