kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 19.11.2018 14:15

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 14 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Israel Update Toukokuu
ViestiLähetetty: 06.05.2015 06:56 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

PERJANTAI 01.05.15
1. NÄIN sitten alkoi toukokuun ensimmäinen päivä lämpömittarin osoittaessa 12 lämpöastetta, vaikka tuntuma ilmaan oli vähän viileä näin aamutuimaan, mutta saavuttanee päivän helteisinä tunteina 23 asteen rajan. Taivas on tänään – kuten myös lähipäivien aikana – ohuehkon pilviverhon peitossa, länsisuunnalla on sumuista häkkärää, mikä voinee auringon lämmössä haihtua pois.
Ihmiset kaikkialla ovat viettämässä vappua, josta Israelissa ei kukaan edes mainitsekaan ellei sitten jossain matkakertomuksessa Euroopasta tai USA:sta, Kieviin kokoontuivat maailman johtavat noidat, velhot ja muut henkimaailman salaisia ilmiöitä kokevat ja harrastavat taitajat harjoittamaan salaperäisiä menojaan. Suuressa osassa Suomea taisivat lumisateet ja viileät säät häiritä innokkaimpien vapun juhlintaa, mutta olihan simaa ja tippaleipiä tai hillosokeri-munkkeja tarjolla mielen ylennykseksi, kuten perinteisiin kuuluu.

Tämän päiväinen sumuisen utuinen sää – ainakin aamuisin - jatkunee ainakin ennusteajan loppuun eli maanantaihin saakka – lämpötilan alkaessa nousta hiljalleen mutta ei kuitenkaan muutamia päiviä sitten 33 asteen hellelukemiin.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 12 -22; Tiberias 16 -28; Suolameri 21 -32; Eilat 21 -32 +C-astetta. Eilatissa ja Suolamerellä päivän korkein lämpötila pysyttelee viikon aikana 33 asteen paikkeilla, Jerusalemin alueilla 13 -23 lämpöastetta. Times of Israel ennustaa pilvetöntä taivasta, JP puolipilvistä, joten jotain esteitä taivaalla liikkunee.

2. ISRAELIN pääministeri Benyamin Netanyahu jatkaa hallituksensa väsäämistä epäluuloisten ja vaaleissa tappïoita kärsineitten puolueitten johtajien kanssa, mikä näyttää olevan yhtä työlästä kuin se on ollut aina ennenkin. Juutalaisilla kun on ominaisuus, että missä kaksi heistä keskustelee asioista, siinä on kolme mielipidettä. Löydä siinä sitten Salomonin tuomio, eli lapsen halkaiseminen, jotta kumpikin oikeutta hakeva saisi oman osansa, koska toisen lapsi oli kuollut yön aikana.

PÄÄMINISTERILLÄ on aikaa ensi viikon keskiviikkoon klo 20.00 saakka esittää hallituksensa kokoonpano ja ministerilistansa presidentti Reuven Rivlinille, joka esittelee sen Knessetille uuden Netanyahun hallituksen toiminnan alkamiseksi. Jos näin ei tapahdu, presidentti Rivlin antaa hallituksen muodostamisen jollekin toiselle kansanedustajalle, eli palataan lähtöpisteeseen..
Natanyahu on saanut allekirjoitetut sopimukset vasta Moshe Kahlonin Kulanu- ja Yaacov Litzmanin johtaman ultra-ortodoksi puolueen UTJ:n kanssa, joka hallitus-neuvotteluissa tähdensi lapsilisien nostamista siitä, mihin ne olivat valuneet edellisten hallitusten aikana. Tämä oli UTJ:lle tärkeämpi kohta kuin ”Toran vastaisten lakien” hyväksyminen, kuten neuvottelijat asian ilmaisivat. Asiaa oli painotettu massa-mielenosoituksilla Bnei Brakissa maaliskuussa.

Jeremy Sharon katsoo tämän sopimuksen UTJ:n ja Likudin kesken nostavan oleellisesti haredi-kansan taloudellista asemaa, sillä heillä on suuret perheet, ja puolet heidän kansastaan on alle 14–vuotiaita. Koulujärjestelmään kuuluvista lapsista 25 % tulee ortodoksijuutalaisten taholta. Se myöskin on omiaan vakauttamaan Netanyahun 4. hallituksen pysyvyyttä ja toimintaa, mikä on ollut yksi Netanyahun keskeisistä pyrkimyksistä.
UTJ:n ja Likudin sopimuksessa todetaan, että UTJ tulee saamaan veto-oikeuden kaikissa uskonnollisissa asioissa, mitä Jewish Home hallitsi edellisessä hallituksessa. Sopimuksessa mitätöidään Yair Lapidin vaatimia haredi-kansaa sitovia päätöksiä, kuten pakollinen asepalvelus rangaistuksen uhalla ja osallistuminen työelämään Toran tutkimisen vastapainoksi, joita UTJ kutsuu Toran vastaisiksi.

Neuvotteluissa SHAS:in, Jewish Home ja Israel Beitenun kanssa selvinnee, miten ne tulevat sopeutumaan uskonnollisen johdon luovuttamiseksi UTJ:n vastuulle.
Kulanu-puoluen puheenjohtaja Moshe Kahlon sanoo olevansa tyytyväinen saatuaan haluamansa talousministerin, ympäristön suojelun, talonrakennuksen ja apulaisulkoministerin johdon sekä Israelin maan hallinnon, mikä antanee sille tarvittavat aseet toteuttaa Kahlonin esittämiä uudistuksia asuntorakentamisen kiihdyttämiseksi sekä hintatason yleisen alentamisen kansalaisten elintason ja ostovoiman kohentamiseksi. http://www.timesofisrael.com/securing-f ... ulanu-utj/, http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... oms-400785,

3. PARI SATAA Etiopiasta muuttanutta juutalaista järjestivät eilen mielenosoituksen Jerusalemin poliisin pääaseman edustalla vastustaakseen poliisin harjoittamia väkivaltaisia toimia heidän jäseniään vastaan. He perustavat mielenosoituksensa useisiin tilanteisiin, jossa poliisi tai vapaaehtoiset poliisivirkailijat ovat osoittaneet kohtuutonta väkivaltaa mieltään osoittavia etiopialaistaustaisia juutalaisia vastaan. Viimeinen pisara oli videon tallentama tilanne, jossa kaksi poliisiupseeria pahoin-
piteli nuorta Etiopiasta muuttanutta sotilasta ilman näkyvää syytä. Poliisit vapautettiin virastaan, mutta poliisin väkivaltainen käyttäytyminen on paljon yleisempää eikä rajoitu Etiopiasta muuttaneisiin.

SISÄISEN TURVALLISUUDEN ministeri Yitzhak Aharonivitz, jonka valvonnassa poliisi toimii, keskusteli pääministeri Netanyahun kanssa tilanteesta todeten: ”Tuomitsen poliisin ja vapaaehtoisten polisien toiminnan heidän piestyään Etiopian juutalaisen sotilaan. Tulen huolehtimaan siitä, ettei se tule toistumaan ja etteivät kyseiset kaksi poliisi-upseeria tule jatkamaan poliisivoimissa”.
Hän ei kuitenkaan malttanut tyytyä siihen vaan lisäsi, että hän tuomitsee lain ottamisen omiin käsiin väkivallan harjoittamiseksi poliisia vastaan, pyytäen kansalaisia rauhoittumaan ja pidättymään mielenosoituksista.

TORSTAINA järjestettyisä mielenosoituksissa ainakin 13 poliisia haavoittui Chaim Bar-Lev kadun mielenosoituksissa sekä osalla kevyen liikenteen rataa. Poliisi keskitti paikalle runsaasti joukkojaan, niiden mukana ratsupoliiseja, estäen mielenosoittajia pääsemästä poliisin päämajan sisälle.
”Ei diskriminoimiselle, ei rasismille, demokratia on vaarassa”, mielenosoittajat huutelivat. Sosiaalisen tasavertaisuuden Etiopian juutalaisille järjestön johtaja Gadi Yevarkan totesi: ”Tämän on seurausta heitteillejätöstä ja vuosia kestäneestä syrjinnästä. Nuorukaisemme ovat epätoivoisia, ja ellei valtio aloita pikaisia toimia tilanteen korjaamiseksi, tämä on vasta alkua”, hän totesi journalisteille.
ETIOPIAN juutalaisyhteisön edustajat tapasivat poliisin komentajan Yohanan
Daninon torstaina keskustellen viimeisistä tapahtumista.
Nuoren Etiopialaisen sotilaan pahoinpitely alkoi siitä, että sotilas halusi mennä kotiinsa, kun poliisit tukkivat tien sanoen, että katu on suljettu, ja lopulta ilman varoitusta hyökkäsivät hänen kimppuunsa hakaten ja heittäen hänet maahan. Poliisit erotettiin virastaan välittömästi odottaen oikeudellisia toimia heitä vastaan.

MINISTERI Yitzhak Aharonovitz on ollut jatkuvasti median hampaissa poliisin lepsun toiminnan johdosta arabimellakoitsijoita vastaan Jerusalemin itäosissa ja etenkin Temppelivuorella, joissa poliisi toimii arabi-säätlön wafkin valvojien kanssa yhteistoiminnassa, etteivät vain kenenkään ei-muslimin huulet liiku hiljaisessa rukouksessa, sillä poliisin ja muslimien mielestä Vuorella saa rukoilla vain Allahia, eikä mitään muutakaan epäjumalaa, eikä varsinkaan Israelin Jumalaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... UMW5lPxQwA, http://www.jpost.com/Israel-News/Netany ... sts-400755,

4. NEPALIN kuolonuhrien määrä ylittää jo 6 200 ihmisen rajan etsintöjen edelleen jatkuessa etäisissä kylissä ja lähes täysin tuhoutuneissa Katmandun keskustassa. Israel toimitti Nepaliin pikavauhtia ”lähes koko armeijansa”, kuten eräs henkilö luonnehti tilannetta. Sinne lennätettiin lähes 300 aseetonta sotilasta raivaaman lentokenttää ja paikkoja majoitustiloille sekä kenttäsairaalalle, joka on hoitanut keskiviikosta lähtien yli 200 potilasta. Etusija on tietenkin järistyksen haavoittamien hoitaminen, mutta yksi ensimmäisiä toimia oli uuden nepalilaisen syntyminen.

Nepalissa kadonneista yhtä lukuun ottamatta kaikki muut on löydetty. Kadoksissa on enää Gazan kesäsodassa haavoittunut, mutta parantunut ja Nepaliin retkeilemään tullut Or Asraf, on edelleen kadoksissa. Häntä etsitään helikopterin avulla, mutta huono sää estää etsintöjä. Hänen isänsä tuli myös Nepaliin etsimään poikaansa.
Nepalin asukkaat ovat paikoin muuttuneet väkivaltaisiksi syyttäen hallitusta hitaasta ja tehottomasta toiminnasta. Asukkailta puuttuu vettä ja ruokaa, ja tilapäisten majoitustilojen puuttuminen ja lääkintähoidon puuttuminen kärjistävät tunnelmia. He eivät myöskään välttämättä katso hyvällä paikalle tulleiden avustusretkikuntien keskittymistä omien kansalaistensa hoitamiseen.

ISRAELIN Nepaliin lähettämät avustusyksiköt nykyaikaiset lääkintähoidot tarjoavine kenttäsairaaloineen ovat herättäneet ihailua sekä paikallisten että muitten retkikuntien taholta. Israelilaiset katsovat tämän kuuluvan juutalaisille annettuun käskyyn maailman parantamiseksi (tikkun olam). Se on täysin vastoin maailmassa yleisesti vallitsevia inhimillisiä normeja, jotka perustuvat itsekkyyteen ja oman voiton pyyntiin. Tämä huolimatta siitä, että Israelia syytetään jatkuvasti kaikissa YK:n alaisissa instituutioissa ja muissa kansainvälisissä elimissä ihmisoikeuksien rikkomisesta ja vähemmistökansalaistensa syrjimisestä.
Kansallisen hätäoperaatiokeskuksen perjantaina julkistetun raportin mukaan kuolonuhreja on Nepalissa 6 204, haavoittuneita on 13 932 viime lauantaina tapahtuneen 7.8 R-asteen maanjäristyksen johdosta, joka surmasi ainakin 100 ihmistä Intiassa ja kymmenittäin Kiinassa. http://www.timesofisrael.com/as-death-t ... g-israeli/.
Koiran selkään kiinnitetty videokamera näyttää koiran etsintätoimia Nepalissa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 80,00.html.

5. UUTISOTSIKOITA
· Kasvoiltaan pyöristynyt USA:n varapresidentti Joe Biden puolustaa Iranin kanssa tehtyä kehyssopimusta, jota kehitetään edelleen allekirjoituskuntoon ennen kesäkuun loppua, vaikka Iranin ulkoministeri Javad Zarif vakuuttaa, etteivät päivämäärät ole pyhiä, niitä voidaan venyttää. Hän heitti muutaman piikin Netanyahun suuntaan todeten, että ”muutamat, jotka uskovat sopimuksen johtavan pommiin, eivät vain pysty ymmärtämään sitä”. Toisaalta hän tunnusti, että Israelilla on kaikki syyt olla huolissaan, mutta ei liian syvästi. Hän jutteli näitä mukavia Washingtonin Lähi-Idän instituutin gala-illallisilla keskittyen lähes kokonaan P5+1 maiden ja Iranin välillä käytäviin neuvotteluihin, joille varattua aikaa on enää 2 kuukautta. Hän uskotteli, että jos Iran ei noudata sopimuksen ehtoja, sanktiot voidaan nopeasti asettaa uudelleen Irania vastaan. Se on kuitenkin kuvittelua, sillä sanktioita puretaan jo kiivasta tahtia länsimaiden odottaessaan kieli pitkällä Iranin tarjoamia miljardisopimuksia. http://www.timesofisrael.com/biden-crit ... nt-get-it/
· Raporttien mukaan Iran pyrkii ostamaan ydinpommin rakentamiseen tarvitsemaansa teknologiaa ulkomailta vastoin kehyssopimusta. Pariisissa toimiva Iranin kansallinen vastarintajärjestön johtaja Maryam Rajavi vahvistaa raportin tiedot ja sanoo, että ainoa ratkaisu Iranin kysymykseen on sen hallituksen vaihtaminen. http://www.timesofisrael.com/iran-wants ... -tells-us/,
· Israel levitti YK:n aseistariisumisneuvottelijoille lausuntoaan, jossa se toteaa, että pahimman jarrun muodostavat paikallisten hallitusten vastarinta aloittaa vilpittömät keskustelut Israelin juutalaisvaltion kanssa. Neuvoston päämääränä on ydinaseettoman vyöhykkeen perustaminen Lähi-Itään. Israel ei ole sen jäsen eikä voi esittää kantaansa kateederilta, mutta esittää mielipiteitään sen jäsenille, kuten tapahtui torstaina. http://www.timesofisrael.com/israel-fau ... free-zone/
· PohjoisKorean epäillään aktivoineen uudelleen pysäyttämänsä ydinreaktorin. Lumen havaitaan sulaneen reaktiorakennuksen ulkopuolelta Yongbyongissa ja sen poistojohdosta havaittiin pieni veden virtaus rakennuksen ulkopuolelle. Reaktori pysäytettiin 2005 ja 2007 se aktivoitiin uudelleen korjaus- ja kunnostustöiden hämäämiseksi. Reaktori tuottaa 6 kg plutoniumia vuodessa, eli tarpeeksi yhden ydinpommin rakentamiseksi. Jokin aika sitten Kiina tiedotti USA:n virkailijoille, että PohjoisKorealla on 20 ydinpommia ja että se voi kaksinkertaistaa sen vuoden aikana. http://www.timesofisrael.com/n-korean-m ... or-report/
· Iran valtasi yhden USA_n omistaman aluksen ennen tanskalaista laivaa, jota se piti vuorokausia satamassaan velan maksamiseksi. Iranin kaksi sotalaivaa pääsi Adenin edustalla ”turvaamaan esteetöntä merenkulkua”. http://www.timesofisrael.com/iran-to-re ... t-settled/.


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update Toukokuu
ViestiLähetetty: 06.05.2015 06:56 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

SUNNUNTAI 03.05.15
1. JUUTALAISTEN uusi työviikko alkaa aivan ennusteiden mukaan mittarin osoittaessa 12 asteen lämpötilaa, joka noussee huippulukemiin 24 astetta iltapäivällä. Taivas on pilvetön tänään, mutta puolipilvinen huomenna lämpötilan hieman notkahtaessa, mutta palatessa takaisin 24 asteen tienoille ja hieman ylikin. Näin ennustetaan, mutta ne ovat vain ihmisten kaavailuja.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 12 -24; Tiberias 15 -29, Suolameri 20 -31; Eilat 21 -35 +C-astetta. Eilatissa lämpötila nousee keskiviikkona lähelle 40 astetta, ja muuallakin maassa todettaneen vähittäistä lämpenemistä taivaan pysyessä pilvettömänä.

2. USA:n ulkoministeri John Kerry jatkaa omaa ydin-sotaansa pääministeri Netanyahun kanssa kummankin vakuutellessa maailmalla omien näkökantojensa oikeellisuutta.
Kerry kehottaa P5+1 maiden ja Iranin välille kehittyvän ydinsopimuksen vastustajia ja arvostelijoita ”katsomaan tosiasioita”, kuten hän asetteli sanansa harvinaisessa Israelin TV:lle antamassaan haastattelussa väittäen, että sopimuksen vartijat pysyvät vartiotorneissaan ”ikuisesti”, kuten ja sanoi.
Kerry syytti sopimuksen vastustajia hysteriasta – selvästi tarkoittaen Netanyahua ja hänen tukijoitaan sanomatta sitä suoraan. Kerry on tietenkin vain Obaman nimittämä rakkikoira, jota suorittaa haukkumiset hänen puolestaan.

Kauheaa on seurata sivusta, miten USA:n presidentit kerran toisensa jälkeen leikkivät ”kaikkivaltiasta” Israelin turvallisuuden kustannuksella. Näkyvin epäonnistuminen nähtiin Jim Carterin aikana hänen kieltäessä välttämättömän tuen Iranin shaahilta Reza Pahlavilta antaen näin vapaat kädet ajatollah Khomeinein nousulle valtaan, mikä oli alkuna Iranin islamilaiselle tasavallalle ja kaikelle, mitä sen jälkeen seurasi. (Carter oli eilen Ramallahissa sanoen, ettei Bibi halua rauhaa.)
Carter pyrki tunnustavana kristittynä vetoamaan Khomeinin uskonnolliseen vakaumukseen ollenkaan huomioimatta ja ymmärtämättä hänen todellisia tavoitteitaan ja uskonnollista fanaattisuuttaan. Carter jopa teetätti Raamatusta nahkakansiin sidotun erikoispainoksen, jonka hän lähetti Khomeinille vedoten siihen, että kun he molemmat ovat uskonnollisesti heränneitä, he ymmärtävät toisiaan.
Muslimien mielestä Raamattu on väärennetty, ja ainoa oikea kertomus muinaisista tapahtumista on enkeli Gabrielin ilmoitus Mohammedille Medinan lähellä sijaitsevassa luolassa, jossa Muhammed kävi meditoimassa.

JOHN KERRY ei liene muslimi, vaikka hän toisinaan pyyteleekin Allahin suojelua vaikka onkin perimältään juutalainen ja hänen omaisiaan surmattiin natsileireillä. Hän kertoi TV-10 haastattelussa USA:n ulkoministeriössä Washingtonissa, että itse asiassa ydinsopimus Iranin kanssa suojelee Israelia.
”Presidentti Obama on vahvasti vakuuttanut, etteivät he saa ydinasetta – meillä on tarkastajia siellä joka ainoana päivänä, ei 10 vuoden aikana, vaan ikuisesti”, kuten Kerry sanoi ennustajaeukkona.
Kerry jatkoi selvästi osoittaen ennen muita Netanyahua, että ”asiaan liittyy paljon hysteriaa” ja kehotti katsomaan vielä työn alla olevan sopimuksen tosiasioita.
Hän tyynnytteli myös Persianlahden arabimaita, joilla on paljon ajankohtaisempi pelko Iranin laajennushaluista juuri heidän suuntaansa. Saudi Arabian öljykenttien valtaosa sijaitsee Arabian niemimaan itäosissa, joissa asuu runsaasti shia-muslimeja.
Kerry lupaa Persianlahden alueen arabimaille sotilaallista tukea, mihin sisältyy F-35 koneitten toimituksia 3 vuoden aikana, mikä huolestuttaa syvästi Israelia. http://www.timesofisrael.com/critics-of ... 015/05/03/,

3. USA:n presidentinvaalien republikaanien ehdokkaat alkavat selkiytyä. Raporttien mukaan he kannattavat laidasta laitaan Israelin ja tuntevat vastenmielisyyttä ellei peräti halveksuntaa Teheranin käyttäytymisestä, kuten Bill Barrown laatimassa artikkelissa todetaan. Hän toteaa aluksi, että vaalitaistelun aikana he joutuvat kääntymään toisiaan vastaan, mutta tällä hetkellä osoittavat hylkäystään Obaman politiikalle, Iranille ja Lähi-Idän ääriaineksille.

ETELÄ Carolinen konventiossa Floridan entinen kuvernööri Jebb Bush kutsui Obaman harjoittamaa kansainvälistä politiikkaa ilmiselväksi katastrofiksi. Pennsylvanian entinen kuvernööri Rick Santoro pitää Obamaa heikkona.
Teksasin entinen kuvernööri Rick Perry kutsui hallituksen harjoittamaa politiikkaa horjuvaksi ja epämääräiseksi.
Senaattori Lindsey Graham Etelä Carolinesta kutsui Obamaa kansainvälisillä areenoilla voimattomaksi.
Sekä Graham että Ted Cruz Teksasista kritisoivat Obaman tapaa ”johtaa takaa”.

Kaikki viisi republikaanien ehdokasta antavat yksimielisesti tukensa Israelille ja osoittavat vastenmielisyytensä Irania vastaan. Artikkelin kirjoittaja toteaa kuulijoiden helposti sopeutuvan ehdokkaiden osoittamiin mielipiteisiin jopa huudellen välihuudossaan aamentaan.
Tämä sopii myös hyvin heidän osoittaessaan demokraattien pääehdokkaalle Hillary Clintonille. ”Hillary Clinton ei ole oikea henkilö johtaman kansaa tasaisempaan tulevaisuuteen”, sanoi Jebb Bush. ”Hänen sormenjälkensä näkyvät kaikissa näissä ulkopolitiikan katastrofeissa”.

PRESIDENTTIEHDOKKAIDEN vaaliteemat ovat yhä selvemmin saamassa myös uskonnollista sisältöä joittenkin todetessa tilannetta juutalaiskristillisen uskonnon ja islamin kannattajien väliseksi kulttuurisodaksi. Santorium meni vähän pitemmälle todeten, ettei islam ole moderni muoto islamia, vaan edustaa 7. vuosisadan kulttuuria heittäen lonkalta: ”Ehkä meidän tulisi pommittaa heidät takaisin 7. vuosisadalle”. Bush ilmaisi varmaan lukuisten Amerikan kristittyjen tunnot todetessaan, että Israelin juutalaiset edustavat Jumalan tekemää VT:n liittoa muinaisten juutalaisten kanssa, minkä perillisiä he ovat. ”Peruspolitiikan tulisi tehdä selväksi ystävillemme, että heillä on meidän tukemme, ja vihollistemme tulisi samoin tiedostaa tämä tosiasia”, Bush sanoi. Obaman harjoittama politikka Syyriassa ja Irakissa sekä Afrikassa on myös ollut ehdokkaiden kriittisessä tarkastelussa. http://www.timesofisrael.com/on-gop-cam ... for-obama/

4. SITÄ mukaa kuin P5+1 maiden ia Iranin välinen ydinsopimuksen valmistuminen allekirjoituskuntoon 30.06.2015 lähenee, Israelin huolestuminen Obaman toimista Persianlahden arabimaiden rauhoittelemiseksi kasvavat. Obaman hallitus on jo vihjaíllut, että se voi toimittaa niille F35 koneita kolmen vuoden kuluessa sopimuksen valmistumisesta Iranin kanssa.
USA:n puolustusministeri Ashton Carter antoi ryhmälle Lähi-Idän asiantuntijoita tehtäväksi suositella toimia, joita USA:n tulisi tehdä Saudi Arabian ja Persianlahden maiden, ennen kaikkea UAE, rauhoittelemiseksi Iranin sopimuksen vastapainoksi. Hänen uskotaan tiivistäneen antamansa tehtävän muotoon. ”Miten tehdä GCC-maille selväksi, ettei Amerikka tule ojentamaan Persianlahden arabimaiden talon pääavaimia Iranille ja sitten käännä huomionsa Aasiaan”?

GULFMAIDEN yhteistoimintaneuvoston (GCC) neuvottelijat ovat tavanneet USA:n hallituksen edustajia pyytäen, että USA antaa heille sitovamman dokumentin kuin vain memorandumin, jota Obaman ei tarvitse hyväksyttää kongressissa. He ovat kuitenkin todenneet, ettei heillä ole aikomusta suoraan vastustaa sopimuksen syntymistä, koska se olisi ajan haaskausta, mutta heidän huolensa on Iranin vaikutusvallan kasvaminen ja naapurimaiden painostaminen saatuaan käytännössä ydinvaltion aseman, minkä toteutumista ei voi enää estää.

USA on tähän saakka pyrkinyt pitämään asetasapainoa Israelin ja arabimaiden kanssa kieltäytymällä myymästä arabeille kehittyneimpiä aseitaan, mutta Obaman muslimi-myönteinen politiikka on muuttamassa kaiken. http://www.timesofisrael.com/israels-mi ... iran-deal/

5. UUTISOTSIKOITA
· Iranin apulaisulkoministeri Hossein Amir Abdollahian toteaa, että Iranilla ia Jemenillä on yhteiset turvallisuusvaatimukset kritisoiden samalla lauantaina julkistetussa TV-ohjelmassa Saudi Arabian seikkailupolitiikkaa, kuten valtion TV:n websivulla todetaan. Hän sanoi Saudi Arabian julistaman sodan houti-kapinallisia vastaan hyödyntävän vain Israelia. Iranin suorittamat USA:n alusten miehittäminen kansainvälisillä merialueilla on herättänyt ihmettelyä, mihin se tällä pyrkii USA:n ja Iranin välisten ydinneuvottelujen ollessa loppusuoralla. Tilanteet on kuitenkin pystytty selvittämään ilman avointa yhteenottoa sota-alusten välillä, mutta vaara on potentiaalinen. http://www.timesofisrael.com/iran-yemen ... -official/
· Israelilaisia varoitetaan terrori-iskun mahdollisuudesta Tunisiassa, minkä Tunisia hallitus kiistää. Israelin terrorin vastainen toimisto antoi vakavan varoituksen kehottaen israelilaisia pysyttelemään poissa Tunisiasta lag ba-omer juhlaan mennessä ja sen aikana. Lag baOmer päivä on torstaina. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... UXQYFPxQwA
· IDF:n eteläisen lohkon komentaja sanoo taistelevansa Hamasin rakentamien tunnelien tuhoamiseksi mutta sanoo, ettei hän saa riittävää tukea puolustus-ministeriöltä. Hän sanoo, että koko eteläinen Gaza valmistautuu kiireellä uuteen sotaan ja on asettanut 1000 miestä useassa vuorossa rakentamaan uusia hyökkäystunneleita, joita se sanoo oleva<n yli 30 eli saman verran, mitä IDF tuhosi Gazan kesäsodan aikana. Hamas on raporttien mukaan hankkinut tehokkaita porauskoneita työn jouduttamiseksi. Näistä raporteista huolimatta Israel toimittaa jatkuvasti rakennusmateriaaleja Gazaan, suurimman päiväkohtaisen toimituksen ollessa 14 000 tonnia. Israel joutuu taistelemaan monella rintamalla samanaikaisesti; toisaalta pyrkien estämään aseisiin soveltuvien materiaalien toimitukset, mutta toisaalta taistellen maailman yleistä tuomitsevaa mielipidettä vastaan, joka syyttää Israelia Gazan saartamisesta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... UXRkVPxQwA, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... UXUhFPxQwA,
· Pääministeri Netanyahulla on vasta kohden puolueen allekirjoitukset hallitus-yhteistyöstä, mutta neuvotteluja käydään kiireellä Shahin, Israel Beitenun ja Jewish Home puolueiden kanssa. Neuvotteluja vaikeuttavat Shasin ja Jewish Homen välinen kilpailuasetelma uskonnollisen kentän valvonnasta. Deri uhkaa, ettei hän suostu kompromisseihin, vaikka Jewish Home onkin taipuvaisempi. Ministerilistan tulee olla valmis keskiviikkona. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... UXUwlPxQwA
· 16-vuotias arabinuorukainen yritti puukottaa IDF:n sotilasta bussissa matkustajien poistuessa siitä turvatarkastuksen vuoksi Gush Etzionin ja Jerusalemin välisellä tunnelitiellä. Sotilaat selvittivät tilanteen ilman verenvuodatusta. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/05/02/,

· Etiopiasta muuttaneet juutalaiset järjestävät uuden mielen-osoituksen Tel Avivissa tänään poliisin brutaalia toimintaa vastaan. http://www.timesofisrael.com/ethiopian- ... 015/05/03/,
· Israel purkaa Nepaliin lähettämänsä avustusjoukot todetessaan, ettei juuri ole mahdollista löytää henkiin jääneitä. Yksi israelilainen mies on kateissa, ja hänen etsintöjään jatketaan. http://www.timesofisrael.com/some-of-id ... f-rebirth/,


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update Toukokuu
ViestiLähetetty: 07.05.2015 05:24 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva


KESKIVIIKKO 06.05.15
1. AAMULLA varhain oli jo mukavasti lämpöä 16 astetta, taivas oli selkeä ja mustarastas selvitteli kurkkuaan aloittaakseen päivän repertuarinsa. Niinpä siis voimme mekin aloittaa päivän uutisten tarkastelun suotuisissa olosuhteissa.

Pääministeri Netanyahulla sen sijaan näyttää olevan kitkuinen ohjelma yrittäessään vielä tämän päivän aikana saada vastaan hangoittelevan Juutalainen Koti johtajan Naftali Bennettin suostumaan hänelle tarjottuihin ministerinpaikkoihin eikä vaatia kuuta taivaalta. Bennett kostaa Netanyahulle vanhoja kalavelkoja jouduttuaan Likudin jalkoihin Bibin loppurynnistyksen aikana vaalitaistelun loppuvaiheissa. Bennett vaatii edes yhtä vaikutusvaltaisempaa ministerin paikkaa, mitä Netanyahu ei haluaisi antaa hänelle. Vastoin edellisiä tietoja Bibin tulee kertoa presidentti Reuven Rivlinille saaneensa 61 kansanedustajan tuen ja julkistaa uuden hallituksensa koostumus ennen keskiyötä tänään. Jos näin ei käy, presidentti joutunee antamaan tehtävän Labourin puheenjohtajalle Isaac Herzogille. Näin hallituksen uuden muodostaminen siirtyisi viikkoja - ellei kuukausia - myöhempään ajankohtaan.

MEITÄ kiinnostaa kuitenkin tämän päivän ja lähiajan säätilanne, joka seuraavassa.
Jerusalem 15 -26; Tiberias 17 -32; Suolameri 23 -35, Eilat 23 -36 +C-astetta. Times of Israel antaa vähän alempia lämpötiloja, mutta yleinen trendi on, että sää on mukavan lämpöinen ja taivaankansi pilvetön. Ennusteet lupaavat harvinaisen tasaista lämpötilaa ennusteajan kuluessa pilvien pysytellessä poissa näkyvistä.
Kinnererin vedenkorkeus on sekin pysytellyt samoissa lukemissa 211.26 m.

2. SUDANIN pääkaupungin Khartumin lähellä olevan kaupungin Omdurmanin asukkaat raportoivat voimakkaasta räjähdyksestä, joka aiheutui ”vieraitten lentokoneitten” iskuista. Hyökkäykset tapahtuivat tiistain ja keskiviikon välisen yön aikana, kertoo Lontoossa toimivan Al-Arabin uutislähde.
Silminnäkijät kertovat kuulleensa voimakkaita räjähdyksiä yön aikana pääkaupungin Khartoumin pohjoispuolella Niilinvirran länsirannalla sijaitsevan Omdurman kaupungin viereen rakennetussa sotilastukikohdassa. Ilmatorjunta tulitti vieraita koneita, joiden asukkaat arvelevat tulleen Israelista. Sotilaslähteet Sudanissa toteavat, ettei heillä ole tietoa, mikä oli iskujen varsinainen kohde.
IDF ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa, kertoo armeija radio.

ISRAELILAISET KONEET ovat aiemminkin tehneet pommituslentoja Sudanin alueelle.
Lokakuussa 2012 tapahtui mystisiä räjähdyksiä Yarmoukin asetehtaalla lähellä Khartumia surmaten neljä ihmistä. Räjähdysten arvioitiin silloin aiheutuneen IAF:n koneitten iskuista Hamasille tarkoitettujen ohjusten tuhoamiseksi.
Maaliskuussa 2009 ulkomaiset uutislähteet kertoivat ilmaiskuista autokolonnaa vastaan Sudanin länsiosassa. Kuorma-autojen uskottiin kuljettavan pitkän matkan ohjuksia Hamasille. IAF ei ole virallisesti kommentoinut osallisuudestaan iskuihin. http://www.timesofisrael.com/witnesses- ... ty-report/

3. JEWISH HOME puheenjohtaja Naftali Bennett esitti eilen viimeisen vaatimuksensa ennen suostumistaan Netanyahun hallitukseen.
Bennett ilmoitti Netanyahulle, että hänen tulee saada joko ulkoministerin tai puolustusministerin salkku sekä oikeusministerin salkku Ayelet Shakedille. Netanyahu ei ole halukas luovuttamaan niitä Jewish Home puolueelle, jolla on vain 8 kansanedustajaa Knessetissä.
LIKUDIN LÄHTEISTÄ tulevat tiedot toteavat TV-2 mukaan., ettei oikeisto tulee koskaan antamaan anteeksi Bennettille, jos hän upottaa Netanyahun rakentaman hallituskoaliittion ja hylkää hänelle tarjotun oikeusministeriön Shaketille.
BIBI on kuitenkin moukarin ja alasimen välissä ja aika valuu käsistä, mikä voinee pakottaa hänet viimeisen hetken kompromissiin. Netanyahu viivytteli neuvottelujen aloittamista ilmeisesti salaa toivoessaan, että hän saisi yhteydenottopyynnön Herzogilta, mutta joka oli sitoutunut unioniin Livnin johtaman Hatnua-puoleen kanssa, eikä löytänyt tapaa päästä eroon hänestä. Labourin edellinen puheenjohtaja Shelly Yachimovich boikotoi Zionist Unionin viimeistä kokousta todeten, ettei hän voi sietää Livnia Herzogin rinnalla.

4. JOS ongelma Bennettin kanssa ratkeaa ajoissa, Netanyahun hallitusyhteistyöhön osallistuvat seuraavat puolueet:
Likud (30) kansanedustajaa); Kulanu (10); Shas (7); UTJ (6), yhteensä 53 kansan-edustajaa. Jewish Home (8) nostaa edustajamäärän 61:en, eli yli puolet 120:stä.
Shasin puheenjohtaja Arieh Deri, jolla on hyvät suhteet Labourin kanssa, kehotti Isaac Herzogia liittymään Netanyahun hallituksen muodostaakseen sosiaalis-taloudellisen hallituksen, mutta Herzog haluaa jäädä oppositioon.

KNESSETIN puheenjohtaja Yuli Edelstein valitti eilen, että 61 kansanedustajan voima Knessetissä ennustaa loputtomia ongelmia hallitukselle, mutta ”ehkä se on ainoa mahdollisuus”, kuten hän totesi.
Netanyahu tarjosi Bennettille opetusministeriön, ja diaspora-asiain ministeriöt; Uri Arielille maatalous- ja Shaketille kulttuuri- ja urheiluministeriöt, lisäksi apulais-puolustusministeriön sekä puheenjohtajuuden perustuslaki-, laki- ja oikeus-ministeriössä. Bibin tarjous oli muodossa ”tarjous, jota ei voi torjua”.

5. Netanyahun päämääränä oli toteuttaa kansallisen puolueen periaatteita Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä sekä kansallis-uskonnollisessa opetusjärjestelmässä. Bennett olisi jäsenenä hallituksen turvallisuuskabinetissa; Uri Ariel valvoisi asutus-osastoa, jota nyt johdetaan pääministerin kansliasta, ja joka vastaa suunnittelusta ja rakentamisesta Juudeassa ja Samariassa; apulais-puolustusministeri valvoo puolustus-ministeriön siviilihallintoa Juudeassa ja Samariassa.
Kansallis-uskonnollinen yhteisö tulisi siten tehokkaasti valvomaan instituutioita, jotka vaikuttavat heidän jokapäiväiseen elämäänsä.
Valtion rabbiinisten instituutioiden valvonta kuuluisi uskontoministeriölle, joka annettaisiin Shasille.

BENNETT haluaa kuitenkin oikeusministeriön Shakedille, koska hänen tavoitteenaan on laatia laki, jolla selvennettäisiin ja rajoitettaisiin korkeimman oikeuden oikeutta puuttua lainsäädäntöön, vaatien muutoksia lakeihin tai kumoten ne, jotka se katsoo perustuslain vastaisiksi. Lisäksi korkeimman oikeuden kaappaama valta täydentää itseään ilman ulkopuolista valvontaa halutaan muuttaa demokraattiseksi. Pääministeri kuitenkin vastustaa sitä koskevaa lakialoitetta. http://www.timesofisrael.com/bennett-up ... -the-wire/

6. UUTISOTSIKOITA
· INN:n uutisen mukaan koko yön kestäneiden neuvottelujen tuloksena Likud on hyväksymässä ainakin osan Bennettin vaatimuksista. Sen mukaan Ayelet Shaked tulee oikeusministeriksi, mikä huolestuttaa vasemmistoa. Armeijan radion mukaan Likudin vaatimuksena on, että Bennett itse toimii oikeusministerinä, eikä Shaked. JP:n artikkelin mukaan tämä olisi palatsi-vallankumous Israelissa, sillä vasemmisto on tähän saakka hallinnut oikeuslaitosta – kuten myös mediaa. Siksi se huolestuttaa vasemmistoa. Jos Shaked ei saa oikeusministeriötä, sen saa Likudin ehdokas, joka edustaa samansuuntaista ideologiaa kuin Shaked. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... UnDQlPxQwA
· Nuori Temppelivuoren aktivisti kirjoitti FB:n sivullaan leikkiä laskien ”Jerusalemin poliisin paranoiasta Vuorella” annettuaan sen rutiinivalvonnan Jordanian wakfille ja kieltäessään juutalaisten rukoukset siellä. Hän sanoi nousevansa Vuorelle Lag b´Omer iltana, joka on keskiviikkona. Poliisi kuitenkin pidätti hänet FB-kirjoituksensa johdosta varotoimena häirinnän estämiseksi. Hän otsikoi kirjoituksensa muotoon ”Temppelivuori ei ole meidän hallussamme”. Poliisi lähetti 15 upseeriaan, jotka tunkeutuivat Jerusalemin yeshiva Tora opetuslaitokseen pidättäen tämän yhden ”häirikön”, joka uskaltaa laskea leikkiä poliisin kustannuksella. Poliisin brutaali toiminta on viime päivinä ollut median ja kansalaisten hampaissa. Poliisi esitti kompromissia jolla nuorukainen pidättäytyisi Temppelivuorelta, mutta tämä kieltäytyi vedoten sananvapauteen ja uskonnolliseen vakaumukseensa vaatien asian esittämistä tuomarille. Poliisi päätti jatkaa pidätystä toiset 24 tuntia, ettei nuori pääsisi vuorelle juhlan aikana. Poliisin toiminta voi johtua jännityksestä, joka aiheutui poliisin pidätettyä kuusi musliminaista syytettyinä poliisin ja vierailijoitten häiritsemisestä ja solvaamisesta Vuorella. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... UnGBFPxQwA
· Kaikki tiet, jotka johtavat Meronin kaupunkiin, on suljettu keskiviikkona Lag ba´Omer juhlallisuuksien ajaksi, jotka alkavat tänä keskiviikkoiltana. Kymmeniä tuhansia ihmisiä tungeksii vuosittain pidettäville juhlille rabbi Shimon Bas Yocjain (Rashbi) haudalla. Lag ba´ Omer juhlaa vietetään 33. päivänä pessahin (pääsiäisen) ja Shavuotin (lehtimajan juhla) välillä. Juhlan päivämäärän uskotaan olevan mystisen Shoharin kirjoittajan Rashbin kuolinpäivä. Hän eli toisella vuosisadalla ja haudattiin Meron-vuorelle. Vuoren juhlan toinen aihe koskee rabbi Akivan aikaa, jolloin roomalaisten uskotaan surmanneen tuhansia yeshiva-opiskelijoita kapinan kukistamiseksi. Juhlallisuuksiin kuuluu suurten nuotioiden sytyttäminen. Poliisi, turvallisuus- ja terveys-palvelut ovat varuillaan, sillä ihmismassojen ryntäillessä tapahtuu aina ruhjeita ja onnettomuuksia, ja liikenne on sekaisin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... UnLfVPxQwA
· Omdurmanin kaupungin viranomaiset kiistävät vieraiden koneitten lennot
kaupungin yllä, mutta myöntävät ampuneensa IT-ammuksia ja ohjuksia ilmaan. Sudanin armeijan eversti kiistää vieraitten koneitten toiminnan. http://www.timesofisrael.com/witnesses- ... ty-report/
· Satoja israelilaisia pyhiinvaeltajia matkustaa Tunisiaan Djerban kaupunkiin vuosittaisille Lag ba´Omer juhlille tiukkojen turvatoimien alaisina. Israel esitti äskettäin varoituksen matkustamista vastaan Tunisiaan, jonka se kiistää. http://www.timesofisrael.com/tunisia-ho ... -security/
· Jasser Arafatin kuolinsyytä tutkineet tuomarit ovat saaneet raporttinsa valmiiksi ja ojentavat ne syyttäjälle mahdollisia toimia varten. Raportissa ei ennakkotietojen mukaan ole mitään uutta, mikä johtaisi syytteisiin, eikä siinä esitetä syyllistä. PA:n johto edelleen syyttää Israelin myrkyttäneen Arafatin, joka kuoli Pariisin lähellä 11.11.2004 Percy de Clamart sairaalassa. Hänen ruumiinsa tuotiin Ramallahiin, jossa ”hänen jäännöksensä lepäävät junankiskoilla odottaen siirtoa Jerusalemiin, kun se on vapautettu”. http://www.timesofisrael.com/french-jud ... ats-death/
· Hizbullah valloitti syyrialaisen Hasinan kylän kapinallisilta tiistaina lähellä Libanonin rajaa. Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah sanoo, että Syyrian presidentti Bashar Assadin vallan säilyminen on elinehto Hizbullahille. Kylän valtauksessa kuoli 4 Hibullahin taistelijaa. http://www.timesofisrael.com/hezbollah- ... militants/


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update Toukokuu
ViestiLähetetty: 08.05.2015 20:01 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

PERJANTAI 08.05.15
1. ISRAEL sai sitten lopultakin hallituksen, vaikka sille osoitetaan ja pyydetään vain lyhyttä elinaikaa. Zionist Unionin puheenjohtaja Isaac Herzog sanoo aloittavansa sodan sen kaatamiseksi, ja tuohtuneena kiistää huhut, että hänelle olisi tarjottu ulkoministerin paikkaa uudessa hallituksessa. Netanyahu jätti joka tapauksessa ulkoministerin paikan täyttämättä – luvaten itse toimia ministeriön johtajana Michael Orenin toimiessa apulaisministerinä – mikä osoittanee pääministerin odottavan, josko vaikka Herzogin pää kääntyisi. Hänen ongelmanaan on Tzipi LIvni, josta on vaikea päästä eroon, ja jota Bibi ei halua hallitukseen.
Likudin sisällä on kapinahenkeä siksi, että moni mielestään ansioitunut oli odottanut ministerin paikkaa, eikä niitä riittänyt jokaiselle. Druusien edustaja Ayoun Kara sanoo, että hallituksessa tulisi olla ainakin yksi vähemmistöjen edustaja.
Hallituksen virkavalan vannominen siirrettiin ensi viikkoon. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Uw7J1PxQwA,

2. SÄÄTILA osoittaa kuitenkin varsin siedettävää viikonvaihdetta. Lämpömittari osoitti 16 astetta ulkona ja noussee auringon kunnolla herättyä 26 asteen tienoille pääkaupungin alueilla.
Säätilat tänään: Jerusalem 17 -26; Tiberias 18 -32; Suolameri 25 -33; Eilat 24 -35 +C-astetta. Taivas on tänään pilvetön kuten myös huomenna, mutta sunnuntaista lähtien ennustetaan puolipilvistä säätä. Lämpötila pysyttelee edelleen korkeana.

3. USA:n presidentti Barack Hussein Obama, jolta ei viime aikoina ole juuri liiennyt kehuja Netanyahulle, soitti sentään hänelle onnitelleen uuden hallituksen muodostamisesta. Hän kiitteli ja vakuutti syvää ja kestävää kumppanuutta Israelin kanssa sanoen odottavansa yhteistyötä Netanyahun kanssa, joskin Valkoisen Talon lausuntoa kutsutaan liikemiesmäiseksi ilman tavanomaisia korulauseita.

OBAMAn hallitus ilmoitti heti Israelin maaliskuun 17. päivän vaalien tulosten tultua julkisuuteen arvioivansa uudelleen Israelin ja PA:n välistä rauhanprosessia ja Israelin puolustamista kansainvälisillä foorumeilla kuten YK:n turvallisuusneuvostossa. Tämän aiheuttivat Netanyahun ristiriitaiset lausunnot, joissa hän totesi, ettei arabivaltiota perusteta Israelin sydänalueille hänen toimikaudellaan, tosin kumoten sen uudessa lausunnossaan heti vaalien mentyä.

Obaman kannanotto sai kylmät väreet kulkemaan Israelin valtion tulevaisuudesta huolestuneitten selkäpiissä, mikä on myöhemmin osoittautunut aiheelliseksi raporttien vahvistaessa, että USA tulee toimimaan yhteistoiminnassa YK:ssa EU:n kanssa PA:n arabien valtion perustamiseksi. USA on jo ottanut yhteyttä Ranskan halitukseen, joka selkeimmin tulee PA:n johtajan Abbasin aloitteita YK:ssa.

Netanyahun vakuuttelut vaalien jälkeen, että hän tukee rauhanomaista kestävää kahden valtion periaatetta, ei täysin vakuuttanut Obaman hallitusta, joka totesi odottavansa uuden hallituksen muotoilevan oman hallitusohjelmansa.
Valkoisen Talon lausunnossa torstaina todettiin mm: ”Kuten presidentti painotti, USA asettaa suuren merkityksen läheiselle sotilas-, tiedustelu- ja turvallisuus-yhteistyölle Israelin kanssa, mikä osoittaa syvän ja kestävän kumppanuuden maiden välillä. Me myös odotamme läheistä ja jatkuvaa konsultointia useissa aluetta koskevissa kysymyksissä, mukaan lukien kansainväliset neuvottelut Iranin kanssa, joilla pyritään estämään Irania saamasta ydinasetta, sekä ponnisteluissa kahden valtion perustamiseksi”, kuten lausunnossa todetaan.

VALKOISEN TALON edustaja sanoi presidentin vakuuttaneen juutalaisjohtajille USA:ssa, ettei hän kutsu Netanyahua vierailulle ennen P5+1 ja Iranin välisten neuvottelujen päättymistä kesäkuun 30. päivänä. Erään tiedon mukaan Kerryn tarkoituksena oli vierailla Israelissa vaalien jälkeen, mutta Netanyahu opasti häntä odottamaan uuden hallituksen muodostamista. Kerry kiisti suunnitelleensa matkaa. USA:n kongressin edustajia sen sijaan vierailee Israelissa toistuvasti, mikä osoittaa heidän syvän kiinnostuksensa ja ystävyytensä juutalaisvaltioon. http://www.timesofisrael.com/obama-cong ... -solution/

4. PÄÄMINISTERI Netanyahu on täysin tietoinen uuden hallituksensa heiveröisestä perustasta, joskin hän urheasti puolustaa 61 kansanedustajan tukea todeten: ”61 on ihan hyvä luku, joskin 61+ on parempi”. Likudissa tunnustetaan nyt, että Zionist Unioni olisi ollut parempi vaihtoehto kuin Jewish Home, mutta Herzog vaati Livnin ottamista mukaan hallitukseen, mitä Bibi ei voinut hyväksyä.
Likud tarjosi Herzogille joko varapääministerin asemaa tai ulkoministeriötä, jota pidetään edelleen potentiaalisena mahdollisuutena joko Herzogille tai joillekin toiselle ehdokkaalle. Bibin tarkoituksena opposition hajottaminen.

JEWISH HOME (Juutalainen Koti) puheenjohtaja Naftali Bennett väänsi Netanyahun kättä aivan viimeisille tunneille asti tiedostaen Netanyahun vaikean aseman. Hän sai siten lähes haluamansa: oikeusministeriön Ayelet Shaketille – joskin rajoitetuin oikeuksin - sekä tärkeitä jäsenyyksiä Knessetin valiokunnissa aiempien lisäksi.

ISAAC HERZOG syyttää hallitusta vastuuntunnon, tasapainon ja hallinnon puutteesta sanoen sen ”syntyneen synnissä”, mikä on hyvin juutalainen näkemys. ”Uusi hallitus on kansallinen onnettomuus, heikko ja kapea hallitus, joka on altis kiristykselle ja joka ei saa mitään merkittävää aikaan. Toivon mukaan se nopeasti korvataan vastuuntuntoisella ja toivotulla vaihtoehdolla”.

Hallituksen tuki Knessetissä on 61 kansanedustajaa: Likud 30; Kulanu 10; Jewsih Home 8; Shas 7; UTJ 6.
Opposition kannatus: Zionist Union 24 edustajaa; Yhtynyt arabilista 13; Yesh Atid 11; Israel Beitenu 6; Meretz 5; eli yhteensä 59 kansanedustajaa. http://www.timesofisrael.com/hoping-to- ... ck-pocket/, http://www.timesofisrael.com/druze-lawm ... -for-jews/,

5. JERUSALEM POST käsittelee pääkirjoituksessaan PA:n ja Gazan arabien vaaleja jotka ovat vuosikymmenen myöhässä. Otan siitä esille muutamia pääkohtia.
Aluksi JP esittelee PA:n johtohenkilöihin kuuluvan ja entisen PA:n pääneuvottelijan Saeb Erekatin lausunnon Israelin uudesta hallituksesta, josta hän toteaa mm: ”Netanyahun uusi hallitus on sotahallitus, joka tulee vastustamaan rauhaa ja tasapainoa alueellamme”. JP toteaa, että lausunto tuskin on suosiollinen alku suhteiden uudistamiseksi Israelin ja PA:n välillä eikä sellaisena mitenkään yllättävä, mutta avautuessaan torstaina AFP:n toimittajalle hän avasi samalla itsensä kritiikille verrattaessa vaalimenettelyä Israelissa ja PA:n valvomilla alueilla sekä Gazassa, jota valvoo terrorijärjestö Hamas.
Israelin hallitus muodostettiin demokraattisten ja avointen vaalien tuloksena ja osoituksena kansan enemmistön mielipiteistä, siten edustaen laillista poliittista johtoa Israelissa seuraaviin vaaleihin saakka. Samaa ei kuitenkaan voida sanoa Erekatista ja hänen tavallaan kriittisesti suhtautuvista PA:n johtajista.

JP toteaa Mahmoud Abbasin kantavan päässään useita hattuja, mm: Hän on PLO:n puheenjohtaja ja PA:n presidentti, hän myös otti itselleen Arafatin tapaan olemattoman Palestiinan valtion presidentin arvonimen.
Hän vannoi Palestiinan presidentin valan tasan 10 vuotta sitten, toukokuun 8. päivänä 2005. Virkakauden tuli kestää 4 vuotta, mutta se aloittaa toisen vuosi- kymmenensä.
Fatahin ja Hamasin sisäisen repeämän vuoksi presidentin eikä PLC:n vaaleja ole voitu järjestään vuosien 2005 ja 2006 jälkeen. Hamas voitti 2006 tammikuun vaalit ja kaappasi vallan lähes verettömässä vallankaappauksessa Gazassa 2006 eliminoiden Fatahin ja PA:n edustuksen Gazassa. Abbas pelkää kuollakseen uusia vaaleja, koska Hamas tulisi kaikkien merkkien mukaan voittamaan ja asettamaan Fatahin ja PA:n nykyiset johtajat vastuuseen korruptiosta, cronyismistä, tehottomuudesta ja kriitikoiden eliminoimisesta, mistä Mahmoud Abbasia syytetään ennen muita.
Israelissa on pidetty saman vuosikymmenen aikana neljät demokraattiset vaalit.

NELSON MANDELA ja Desmund Tutu perustivat ns. ”vanhempien klubin Johannesburgissa Etelä Afrikassa 2007. Sen jäsenistöön kuuluvat mm. USA:n entinen presidentti Jimmy Carter ja Norjan entinen pääministeri Gro Harlem Brundland. Carter vieraili äskettäin Israelissa todeten Ramallahissa, että Hamas on hyväksyttävä rauhankumppani, mutta Netanyahu ei, ja kehotti PA:n arabeja pitämään uudet vaalit mahdollisimman pian. JP toteaa, että ennen vaaleja PA:n tulisi rakentaa tarvittavat demokraattiset instituutiot kuten median vapaus, hallituksen toimien laillisuus, inhimilliset oikeudet, uskonvapaus sekä itsenäinen oikeuslaitos, sillä ilman näitä vaalit tulisivat olemaan katastrofaaliset. JP toteaa, että ”vanhinten klubin” tulisi ennen uusia vaaleja vaatia edellä mainittujen edellytysten toteutumista.
Hamasin saama ”rökälevoitto” Bir Zeit Yliopiston vaaleissa Ramallahissa on varoittava esimerkki, missä PA:n arabien mielipiteet liikkuvat. Uuden sukupolven edustajien pääsemiseksi kansansa johtoelimiin edellyttää vaalitavan muuttamista, sillä nykyisen vaalitavan mukaan vanhat johtajat täyttävät potentiaaliset ehdokas-paikat tehokkaasti eliminoiden uhkausten, painostuksen ja korruption avulla nuoren polven kouliutumiseksi tehtäviinsä.

JP:n vakio arabi-kirjeenvaihtaja Khaled Abu Toameh varoittaa: ”Vapaat ja demokraattiset vaalit ovat viimeiset, mitä palestiinalaiset tarvitsevat nyt, koska lähes varmasti Hamas tulisi voittamaan ne, kuten se voitti 2006 vaalit.” http://www.jpost.com/Opinion/JPost-Edit ... ons-402451

6. UUTISOTSIKOITA
· Englannin ja Skotlannin vaaleissa konservatiivit näyttävät olevan matkalla yllätysvoittoon ja Cameronin johtaman hallituksen jatkamiseen. Israelin kannalta on mielenkiintoista, että Israelin vihaaja ja solvaaja Geoge Galloway joutuu ulos parlamentista. Hän julisti valvomansa Bradfordin kaupungin ”judenrein”, kielletyksi alueeksi israelilaisille. Hän sai alle puolet kilpailijansa labourin ehdokkaan äänistä. Galloway tunnetaan raivokkaana PA:n ja Gazan arabien (palestiinalaisten) esitaistelijana, joka pyrki järjestämään laittomia kuljetuksia Gazaan ja tuki kauppasaarron murtamisyrityksiä Välimerellä. http://www.timesofisrael.com/anti-israe ... n-uk-vote/,
Ovensuukyselyjen mukaan konservatiivit saavat 316 kansanedustajaa; työväenpuolue 239; vapaat demokraatit menettävät lähes kaikki paikkansa. http://www.timesofisrael.com/conservati ... -election/,
· Hollanti leikkaa 90-vuotiaan Hollannista Israeliin muuttaneen naisen eläkettä 35 %, koska hän asuu ns. vihreän linjan itäpuolella, juutalais-yhteisössä lähellä Modiinin kaupunkia. Nainen on entinen holaustista elävänä selvinnyt, hän sai Hollannista eläkettä 4 300 NIS kuukaudessa, mitä nyt aiotaan leikata 35 %. Hän sai kirjeen Hollannin valtiolta Jordanialaisen pankin kautta, koska israelainen pankki ei kelpaa. http://www.timesofisrael.com/dutch-said ... west-bank/,
· Druusi kansanedustaja Ayoun Kara vaatii, ettei Israelin hallitus ole vain juutalaisten, vaan kaikkien sen kansalaisten etujen valvoja, ja siksi hallitukseen tulee nimittää ainakin yksi henkilö, joka edustaa Israelin vähemmistö-kansalaisia. Druusit ovat aina osallistuneet Israelin puolustamiseen ja ovat osoittaneet uskollisuutensa maan hallitukselle. http://www.timesofisrael.com/druze-lawm ... -for-jews/,
· USA:n lähettämä miehittämätön kone (drone) surmasi Al-Qaida johtajan Nasser bin Ali al-Ansin Jemenissä huhtikuussa 2015. Hän oli luultavasti suunnitellut ja valvonut terrorihyökkäyksen Charlie Hebdon tiloihin. Hän sai surmansa Jemenin satamakaupungissa Mukallassa kuten myös hänen veljensä ja muita kapinallisia. Al-Qaida Arabianniemimaalla (AQAP) on USA:n Washingtonin hallituksen mukaan yksi vesisimmistä terrorijärjestöistä. http://www.timesofisrael.com/us-airstri ... do-attack/,
· Aktivisti Syyriassa raportoi, että siellä on käytetty uudelleen kloriinia Idlibin taisteluissa. Raportin mukaan Assadin joukkojen helikopteri pudotti tynnyripommeja, jotka sisälsivät myrkkyä (kloriinia) haavoittaen 80 ihmistä. http://www.timesofisrael.com/syrian-act ... -in-idlib/,
· USA:n senaatti hyväksyi äänin 98-1 lakiesityksen, joka antaa kongressille oikeuden valvoa minkä tahansa Iranin kanssa tehdyn sopimuksen. Koska äänimäärä on näin ylivoimainen, Obama ei voi vetollaan estää sen voimaan tuloa. Kongressi saa 52 vrk aikaa tarkastuksen suorittamiseen. http://www.timesofisrael.com/iran-nucle ... us-senate/,


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update Toukokuu
ViestiLähetetty: 11.05.2015 06:59 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva


SUNNUNTAI 10.05.15
1. VIIKKO alkaa puolipilvisenä ja viileähkönä – mittari kuitenkin osoittaa 16 lämpöastetta – mutta huomenna maanantaina ilman odotetaan lämpenevän uudelleen korkeimman lämpötilan noustessa tämän päivän 22 asteesta 16 asteen tienoille. Taivas on välillä pilvetön, välillä osittain pilvinen, mutta lämpötila näyttää pysyttelevän 16 asteen tuntumassa, mutta ilma on sumuinen.
Aamulla kotipuutarha suorastaan loisti runsaista punaisista, vaalean punaisista ja puhtaan valkoisista ruusunkukista, joita korostivat monet muut kukkaset, niiden mukana vaalean punaiset ja valkoiset ritarinkannukset sekä punaiset lumpeet, jotka tosin avaavat kukkansa vasta iltapäivällä auringon lämmössä. Kevään sateet näyttävät tehneen todella hyvää puutarhan istutuksille.
Lämpötilat tänään: Jerusalem 16 -22; Tiberias 20 -31; Suolameri 25 -34; Eilat 24 -35 +C-astetta. Taivas on puolipilvinen tänään, huomenna ja tiistaina, mutta selkiytynee tiistaiksi. Huomiseksi ennustetaan hellettä, mikä lienee lyhytaikainen notkahdus ylöspäin tasaantuen sitten.

2. NETANYAHUN neljä hallitus aloittelee hiljalleen toimintaansa. Ensimmäisiä tehtäviä on ministeriluvun nostaminen 18:ta, koska pääministeri tarvitsee vankemman tuen kuin 61 kansanedustajaa, joiden tuella hallitus on vaarassa kaatua koska vain.
Juutalaisen Kodin sisällä on Tekuman pieni kahden kansanedustajan joukko, joka voi halutessaan aiheuttaa hallituksen kaatumisen.
Sionistinen Unioni uhkaa ”sodalla”, ja Yesh Atid puolueen johtaja Yair Lapid uhkaa viedä asian oikeuteen, jos ministerilukua nostetaan. Ei kovin kaunis alku uudelle hallitukselle aloittaa hallitseminen.

3. ISRAEL uudisti jo vuosia sitten hyväksytyn 800 asuntoyksikön rakentamisen pääasiassa haredi-kansan asuttamaan Ramat Shlomon lähiöön Jerusalemin pohjoisosassa pääkaupungin kuntarajan sisäpuolella. Edellinen yritys sen rakentamiseksi sattui pahaan aikaan USA:n varapresidentti Joe Bidenin ollessa vierailulla Israelissa, mistä Obaman silloinen ulkoministeri Hillary Clinton nosti kovan metelin läksyttäen Netanyahua kolmen vartin ajan syyttäen häntä korkean viran-omaisen tarkoituksellisesta häpäisemisestä, vaikka Biden oli jo sopinut asian.

Kuinka ollakaan, USA:n hallituksen kanta on edelleen jähmeän tiukka, jota EU seuraa omalla lausunnollaan: ”Israelin päättäväisyys jatkaa setlementti-politiikkansa - välittämättä kansainvälisen yhteisön vaatimuksista - ei vain uhkaa kahden valtion periaatteen elinkelpoisuutta, vaan vakavasti kyseenalaistaa sen sitoutumista neuvoteltuun sopimukseen palestiinalaisten kanssa”.

EU:n lausunnossa määritellään Israelin rakentaminen Juudean ja Samaria C-alueille, joissa sillä on täysi siviili- ja turvallisuusvastuu, EU:n omaksuman käsityksen mukaan laittomaksi perustelematta kantaansa kansainvälisin sopimuksin ja päätöksin, jotka yksiselitteisesti tunnustavat juutalaisten oikeuden kansallisen kodin perustamiseksi Englannin miehittämään silloisen Syyria Palestiinan alueille. Niistä Englanti yksipuolisesti lohkaisi 75 % Transjordanian suojeluvaltion perustamiseksi Palestiinan arabiasukkaille. Israelin oikeus rakentaa minne tahansa Juudeassa ja Samariassa on kiistatta ja selkeästi osoitettu Edmond Levyn raportissa, jota pääministeri Netanyahu ei ole halunnut virallisesti hyväksyttää hallituksessa osaksi Israelin virallista politiikkaa, minkä historia tullee osoittamaan karkeaksi virheeksi.
Levyn raportissa esitetään kaikki aiemmat kansainväliset sopimukset sekä Kansainyhteyden ja sen seuraajan YK:n päätökset, joilla Englannille annettiin mandaatti toteuttaa päätös käytännössä, mitä se arabien reaktion pelossa ei koskaan toteuttanut., Englanti asetti yhä kovempia laittomia rajoituksia juutalaisten muuttamisen estämiseksi heille luvattuun maahansa hyläten täten miljoonia juutalaisia natsi Saksan tuhoamispolitiikan armoille. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 54,00.html,

4. USA:n ulkoministeriön tiedottaja Jeff Rathke totesi journalistien tiedotus-tilaisuudessa mm: ”Israelin päätös on tuhoisa ja aiheuttaa pettymystä. Tämä kehitys on meille pettymys ja me olemme huolissamme sen aiheuttamasta kehityksestä. Asuntotalojen rakentaminen Jerusalemin itäosissa on tuhoavaa”. Lausunto sellaisenaan on epäselvä, mutta tarkoittanee vain juutalaisten rakentamista.

Rathke selitti USA:n hallituksen jatkavan kantansa osoittamista Israelin hallitukselle korkeimmalla tasolla, ettei Israelin rakentaminen Jerusalemin itäosissa ole laillista. Tämä perustuu USA:n hallituksen omaksumaan kantaan, että Israel miehittää laittomasti Juudeaa ja Samariaa ja Jerusalemin itäosaa. USA:n Jerusalemin konsulaatti puolestaan jatkaa tahallista Israelin omistusoikeutta kiistävää toimintaansa käytännössä rikkoen Israelin asettamia liikenne- ja turvallisuus-määräyksiä aiheuttaen toistuvia vaarallisia ja diplomaattisesti vaikeita tilanteita. Tämä puolestaan rohkaisee PA:n arabeja hyökkäilemään juutalaisautoilijoita vastaan Juudean ja Samarian maanteillä kivin ja polttopulloin ja myös tuliasein.
Presidentti Obama uhkailee, ettei USA enää anna Israelille aiemmin automaattista diplomaattista tukea YK:ssa ja sen alaisissa instituutioissa, mutta on kongressin pelossa joutunut muotoilemaan julkiset lausuntonsa sovitteleviksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... U7hCVPxQwA

5. EU JA USA ovat esittäneet huolensa Netanyahun oikeistolaisen hallituksen suuntauksesta laatia lakeja, joita ne eivät pidä demokraattisina.
Ensimmäisenä niistä on Ayelet Shakedin v. 2013 esittämä laki, jolla Israelin valtio määritellään juutalaiseksi valtioksi. Tämä on huolestuttanut paitsi joitain ulkomaita myös Israelin vähemmistökansalaisia, jotka pelkäävät voivansa joutua painostuksen alaisiksi. Tämä koskee ennen muita Israelin arabeja, mutta myös kristittyjä, druuseja ja armenialaisia ja muita vähemmistöjä. Shaked on uusi oikeusministeri.

Toinen kiistaa herättänyt lakiesitys, jotka on vuosikaudet yritetty edistää ilman tulosta, koskee Israelissa toimivia ei-hallituksen tukemia NGO-järjestöjä, jotka saavat ulkomaista tukea – jopa automaattisesti joittenkin valtioitten budjettivaroin, mikä esittää koko NGO-määritelmän omituiseen asemaan. Nämä järjestöt seuraavat etenkin Israelin harjoittamaa toimintaa ja rakentamista Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä valmistelleen Israelia vahingoittavia raportteja kansainvälisten järjestöjen ja Israeliin vihamielisesti suhtautuvien järjestöjen käyttöön. Toiset NGO-järjestöt seuraavat sotilaitten toimintaa tarkastusasemilla ja tiesuluilla tehden niistä raportteja oikeustoimia ja YK:lle jatkotoimia varten.

USA:n ja EU:n kannan mukaan tällaisia lakeja laaditaan ja toteutetaan enää entisen NL:n alueilla, mutta jotka eivät kuulu demokraattiseen hallintoon. Ne eivät kuitenkaan ota huomioon, että Israel elää jatkuvien hyökkäysten alaisena sekä
kotimaassa että ulkopuolisten toimesta. Euroopassa enempää kuin Yhdys-valloissakaan ei ole vielä saatu tarpeeksi omakohtaista kokemusta, miten tällaiset NGO-nimikkeen alla kulkevat järjestöt voivat vaarantaa maan turvallisuutta ja toimia yhteistyössä valtion vihollisten kanssa sen puolustustahdon alentamiseksi.
Käytännössä nähtäneen, miten Netanyahun 4. hallitus pystyy soluttamaan Knessetissä valmiiksi ristiriitoja aiheuttavia lakeja 61 kansanedustajan voimin.
http://www.timesofisrael.com/us-eu-worr ... n-knesset/, http://www.timesofisrael.com/us-jews-co ... -new-govt/,

6. PA:n vaikutusvaltainen virkailija Ramallahissa sanoo, että sekä EU että USA painostavat PA:n johtoa aloittamaan rauhankeskustelut Israelin kanssa, mitkä tulisi aloittaa järjestämällä Netanyahun ja Abbasin kahden keskinen tapaaminen. Asiasta kertoi julkisuuteen Lontoossa toimiva Al-Quds Al-Arabiya uutistoimisto.
PA:n virkailija ei halua nimeään julkisuuteen, sillä ilman Abbasin hyväksyntää annetusta lausunnosta voi joutua poliisin pidättämäksi ja kuulusteluihin, joissa viis- välitetään ihmisoikeusloukkauksista (PA toimii käytännössä sharialain alaisena).

TIMES OF Israel sanoo, ettei uutiselle ole saatu vahvistusta Ramallahista. Abbas on antanut lausuntoja, joissa hän kutsuu Netanyahun uutta hallitusta rauhan vastaiseksi todeten, että valinta on edelleen ”setlementtien” ja rauhan välillä.
Alkuperäinen suunnitelma Ramat Shlomon rakentamiseksi käsitti 1 600 asunto-yksikköä, mutta se jouduttiin hyllyttämään lähinnä USA:n painostuksesta. Nyt uudistettu suunnitelmaa käsittää vain 600 asuntoa, jota USA myös vastustaa pitäen sitä laittomana ja vahingollisena etenkin kahden valtion toteuttamiselle.
Tämä kahden valtion periaate elää edelleen USA:n, YK:n ja EU:n terminologiassa, vaikka Israelissa sen katsotaan kuolleen jo kauan sitten ja vain odottavan virallista hautaustaan.

YKSI SYY Sionistisen Unionin ottamiseksi Netanyahun hallitukseen on se, että rauhanprosessi voitaisiin sysätä Unionin hartioille ja vapauttaa pääministeri muihin ajankohtaisiin kysymyksiin. Ongelmana on Unionin toinen puheenjohtaja Tzipi Livni, joka vannoo, ettei hän mene Netanyahun hallitukseen sen avustamiseksi. Kukaan ei ole häntä kutsunutkaan, eikä hän ole suosittu Unionin sisälläkään, jossa Labourin entinen puheenjohtaja Shelly Yechimovich ei voi sietää häntä. Hän boikotoi Unionin viimeistä kokousta todeten, ettei Livniä ole valittu Unionin puheenjohtajaksi, ja että Labourin puheenjohtaja on Isaac Herzog. http://www.timesofisrael.com/report-us- ... ace-talks/,

7. DEBKAFILE kertoo artikkelissaan, että Qalamoun taistelu Syyrian ja Li´banonin rajalla on elämän ja kuoleman kysymys Bashar Assadikke, Hassan Nasrallahille, sekä Iranin Al-Quds joukkojen komentajalle Qassem Soleimanille. Taisteluja Qalamousta on käyty useita päiviä, ja kuolonuhriluvut kasvavat molemmin puolin ilman ratkaisua.
Syyrian armeijan ja Jizbullahin vastassa on ”army of conquest”, jonka vahvin edustaja Al-Nusra Font on saanut hovikelpoisuuden Obaman hallituksen silmissä, joka toimittaa sille raskasta aseistusta Saudi Arabian, Turkin, Qatarin ja UAE:n kanssa. Nämä uudet aseet voivat ratkaista koko Syyrian kysymyksen.
Basrallah sanoi äskettäin, ettei hän anna rillisiä lausuntoja Qalamoun taisteluista,
sillä taistelut ovat jatkuneet jo useita päiviä todeten, että niiden tulokset päättävät
Hizbullahin kohtalon, kuten myös Assadin hallituksen jatkumisen.
Obaman hallitus on delegoinut Syyrian ongelman kolmelle virkailijalleen, kuten DF sanoo. Syyria suostui tuhoamaan massatuhoaseensa, mutta joissakin tapauksissa sen epäillään turvautuineen uudelleen kemiallisiin aseisiinsa. Näistä viimeisin on Idlibin taistelu, jossa tarkkailijat ovat havainneet merkkejä antrasiksen ja VX- hermomyrkkyjen käyttämisestä ns. tynnyripommeissaan, joita pudotetaan helikoptereista. Niitä ovat käyttäneet myös kapinalliset. Idlibin taistelu kääntyi Assadin joukkojen voitoksi.

IRANIN asema Syyrian kohtaloa kehiteltäessä on vielä tuntematon, sillä Teheran on asettanut arvovaltansa vaakalaudalle. Sen ei ole helppoa suostua siihen, että Assadin hallitus kaatuu ja Syyrian johdon ottavat kapinalliset joukot. Teheran voi käyttää Lausannen neuvotteluja Obaman käden vääntämiseksi. Niiden onnistuminen kesäkuun 30 päivään mennessä on Obaman legasin kannalta elintärkeä, sillä hänellä ei ole paljon näytettävää voitoista ulkopolitiikan alueilla; Jemen on surkea tappio.
Obama on DF:n mukaan kuitenkin päättänyt asettaa panoksensa Iranin vallankumousjoukkojen komentajan Ali Jaafarin hyväksi, mikä voi aiheuttaa ristiriitoja Teheranin hallituksessa. http://www.debka.com/article/24590/Qala ... Soleimani-

8. UUTISOTSIKOITA
· Etiopiasta Israeliin muuttaneet siirtolaiset aikovat järjestää uuden mielenosoituksen tänään sunnuntaina Tel Avivissa. He ovat päättäneet nostaa asiansa syrjinnästä ja poliisin turhan rajuista otteista koko kansan tietoisuuteen, eikä jättää sitä tällä kertaa poliitikkojen lupausten varaan. Poliisi aikoo kuitenkin turvautua hankkimiinsa mellakan torjunta menetelmiin ja varusteisiin huolimatta kovasta kritiikistä poliisin asemansa käyttämisestä vähemmistön nujertamiseksi. Edellisen mielenosoituksen aikana haavoittui kymmeniä mielenosoittajia ja poliiseja, eivätkä otteet liene yhtään pehmeämpiä tälläkään kertaa, Ayalon valtatie sulkeutuu, ja toinen pienempi mielenosoitus järjestetään Rishon Lezionin alueelle. Joukot kokoontuvat määrätyille alueille 14.00 aikoihin Beit Sokolovin edustalle, jossa pidetään tiedotustilaisuus lehdistölle. Poliisin mukaan mielenosoitus on laiton, mikä voi vaikuttaa poliisin asenteisiin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... U8ck1PxQwA
· Egyptin julkistaman tiedon mukaan Siinailla surmattiin 725 terroristia viimeisen kuuden kuukauden aikana. Egyptin armeijan lauantaina julkistaman raportin mukaan pahin vastustaja on Ansar Beit Al-Maqdis, joka toimii pääosin Siinain pohjoisosissa saaden avustusta Hamasilta, kuten armeija väittää. Yksin helmikuussa surmattiin 173 terroristia, alimmillaan 44 kuukaudessa. Armeija on pidättänyt 1873 epäiltyä ja 206 muuta etsittyä. Poliisi on takavarikoinut 591 rekisteröimätöntä autoa ja 1 447 moottori-pyörää tuhoten osan niistä. 1923 piilopaikkaa tuhottiin sekä takavarikoitiin 80 000 patruunaa. Tämä osoittaa, että rahaa on runsaasti käytettävissä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... U8e41PxQwA
· Siinailla toimiva ISIS sanoo hyökänneensä Hamasin asemia vastaan Gazassa. Raportin mukaan se mobilisoi joukkojaan Gazassa odottaen Hamasin vastaiskua. Gazassa toimivat salafiyksiköt etsivät suhteita Siinain ISIS-joukkojen kanssa muodostuakseen sen alayksiköksi. PA:n turvallisuusmiehet varoittavat, että Islamin Valtio aktivoituu Gazassa toimien yhteistyössä Siinailla toimivien IS-joukkojen kanssa. Journalisti Cal Berger kertoo tietävänsä, että Gazassa toimii 8 Salafi-ryhmää. Osa sen miehistä kuului aiemmin Hamasiin, mutta erosivat siitä se sopiessa Fatahin kanssa ja osallistuen vaaleihin. Rahoitus hoidetaan ryhmän sisäisesti. Hamasin edustaja vakuuttaa, ettei niistä ole vielä vaaraa alueen tasapainotilalle. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... U8pyFPxQwA
· Pääministeri sanoi avatessaan hallituksen istunnon, että Israel oli estänyt Hizbullahia avaamasta uutta rintamaa Iranille Golanilla, ja että myös muut uhkayritykset rajoilla pystyttiin torjumaan. Hallitus päätti lisätä ministereitten lukumäärää vastoin opposition uhkauksia. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... lan-402612
· Melbournessa Australiassa poliisi sanoo estäneensä varsin pitkälle kehitellyt iskun jotain julkista tilaisuutta vastaan, epäilty mies on 17-vuotias. http://www.jpost.com/International/Woul ... ent-402613
· Sveitsin poliisi ilmoittaa, että useita ihmisiä kuoli tulituksessa Aargaun kanttonissa. Wuerenlingen yhteisön asuntorakennuksessa ja sen ulkopuolelta löydettiin useita ruumiita. Yhteisössä asuu 4 500 ihmistä. Poliisi pitää tiedotustilaisuuden myöhemmin tänään. Tiedot tulituksen syystä ja aiheuttajista ovat vielä epämääräisiä. http://www.jpost.com/International/Seve ... ree-402606
· Israelin poliisi pidätti takaa-ajon jälkeen perjantaina kaksi palestiinalaista 60 km Jerusalemin pohjoispuolella. Heillä oli autossaan 2 ladattua Carl Gustav puoliautomaattiasetta. He olivat matkalla Jerusalemiin. http://www.debka.com/newsupdatepopup/11306/
· Poliisi pidätti lauantai-iltana kaksi Hebronin asukasta epäillessään heidän tehneen kolarin poliisiauton kanssa haavoittaen yhtä heistä. Tapausta pidettiin aluksi tapaturmana, mutta todettiin myöhemmin tahalliseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... spx/195206#.VU86qFPxQwA,
· Sotilaat haavoittivat 17-vuotiasta Gazan arabia tämän lähestyessä aitaa varoituksista huolimatta. Hän oli osa arabiryhmää, joka ei välittänyt varoituksista pysytellä kaukana turva-aidasta Gazan pohjoisosassa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... U8621PxQwA


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: KESKIVIIKKO 13.05.2015
ViestiLähetetty: 13.05.2015 19:31 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

KESKIVIIKKO 13.05.2015
1. PÄIVÄ valkeni puolipilvisenä ja lämpimän tuntuisena heikon tuulen myötäilemänä. Päivästä näyttää tulevan lämpöinen, lämpömittari osoitti 16 astetta puoli kuuden maissa ja noussee päivän mittaan 26 asteen tienoille. Puolipilvisyys näyttää ennusteiden mukaan jatkuvan lähipäivien aikana, vaikka ToI:n ennustus on pielessä. Lämpötiloissa ennustetaan myös asteen parin notkahdusta alaspäin.
LÄMPÖTLLAT tänään: Jerusalem 16 -26; Tiberias 20 -32; Suolameri 26 -36; Eilat 24 -36 +C-astetta. Kinneretin pinta on pysytellyt ennallaan, - 211.72 m merenpinnasta.

2. ISRAEL sai uuden Netanyahun johtaman hallituksen, joka ponnistelee 61 kansan-edustajan voimin epäluuloisen ja osin vihamielisen Knessetin valvoessa pienimpiäkin poikkeamia laista ja oikeudesta voidakseen kaataa sen.
Voidakseen saada tukevamman perustan hallituksensa suojaksi hän laati ensi töikseen lisäyksiä peruslakiin ”hallitus”, joiden avulla hän voisi lisätä ministerilukua 18:ta, joka koalition puhemiehen Zeev Elkinin mielestä estää hallitusta toimimasta joustavasti ilman häiriöitä.

Lakiesitys läpäisi ensimmäisen käsittelyn eilen pitkällisen polemiikin jälkeen, toinen ja kolmas kuuleminen on tarkoitus ajaa läpi tänään keskiviikkona. Netanyahu suunnittelee ilmoittavansa uusista ministeripaikoista tänään, jotka annetaan pääosin Likudin jäsenille, mikäli kaikki sujuu suunnitelman mukaan. Knesset äänesti eilen tarkoin hallituksen voimasuhteiden mukaan 61 vastaan 59.
Hallituksen vannomistilaisuus järjestetään sen mukaan torstaina.
Knessetin puhemies Yuli Edelstein antoi Netanyahun hallitukselle 7 päivää, eli ensi maanantaihin, vannomistilaisuuden järjestämiseksi.
Yesh Atid-puolueen kansanedustaja, entinen terveysministeri Meir Cohen kritisoi Netanyahua, että tämä saa syyttää vain itseään tilanteesta hajottaessaan Knessetin.

OPPOSITION jäsenet ovat tekemässä kaikkensa häiritäkseen peruslain lisäyksen saamista lain voimaa jokaisen esittäessä oman muutosesityksensä, joista useimmat ovat enemmän solvaavia ylittäen kansanedustajalta edellytettävät sopivuusrajat. Hallituksen vannomistilaisuutta ei voitu kahden kristityn jäsenen vuoksi järjestää sunnuntaiksi. Netanyahulla olisi nyt tilaisuus nimittää yksi vähemmistöjä edustavan kansanedustajan hallituksensa ministeriksi. Druusi Ayoub Kara on hyvä ehdokas. http://www.jpost.com/Israel-News/Contro ... set-402772, http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... d-cabinet/,

3. P5+1 maiden ja Iranin neuvottelijat alkavat kokoontua Itävaltaan jatkaakseen neuvotteluja Iranin ydinsuunnitelmasta. Sopimuksen tulisi olla valmis kesäkuun 30 päivään mennessä, joskin Iranin ulkoministeri Javad Zarif sanoo, ettei päivämäärä ole sitova ja sitä voidaan muuttaa.
USA:n senaatti hyväksyi äänin 98 -1 lakiesityksen, joka antaa kongressille oikeiden saada tutkia mitä tahansa Iranin kanssa solmittuja ydinsopimuksia. Esitystä käsitellään edustajainhuoneessa, jossa sen uskotaan myös läpäisevän suurella enemmistöllä. Obamalla on oikeus yrittää kaataa esityksen veto-oikeudellaan, mutta kongressi voi tarvittavalla 2/3 enemmistöllä estää Obaman veton.

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu pyrkii vielä vaikuttamaan sopimuksen solmimiseen, kuten hän totesi Saksan puolustusministeri Ursula von der Leyenille tiistaina Jerusalemissa: ”Meillä on edessämme Lähi-Itää, Israelia ja koko maailmaa koskeva suurin haaste Iranin maailmanvalta pyrkimyksissä yhdistyneenä sen tavoitteeseen ydinaseen valmistamiseksi”, Netanyahu totesi lisäten: ”Toivon mukaan tämä pystytään estämään diplomaattisin keinoin. Uskoakseni parempi sopimus on saavuttava kuin se, mistä nyt neuvotellaan Lausannessa Sveitsissä. Käsitykseni mukaan se on tärkeää yhteisen tulevaisuutemme ja turvallisuutemme vuoksi”. Miten Netanyahu aikoo toimia tästä eteenpäin, on epäselvää, mutta kongressin kautta se ei enää onnistu.

USA:n ulkoministeri John Kerry vihjailee puheissaan, että sotilaallisen ratkaisun mahdollisuus on edelleen pöydällä. Israelin kannalta asian-tuntijat vakuuttavat, että IAF:n suotuisin mahdollisuus iskeä Iranin ydinlaitoksiin on menetetty, eikä sitä voida tehdä neuvottelujen ollessa käynnissä.
Kongressin edustajainhuoneen 161 demokraattia lähetti Obamalle kirjeen, jossa he vaativat diplomaattisten keinojen käyttämistä, mitä joku republikaanikin voisi tukea. Iranin vastaiset kansainväliset pakotteet ovat edelleen pääosin voimassa, vaikka niitä lievennettiin raamisopimuksen myötä. Monet maat ovat jo aloittaneet valmistelut liikesuhteitten elvyttämiseksi Iranin kanssa miljardisopimusten toivossa, mikä murentaa pakotteiden purevuutta. http://www.timesofisrael.com/congress-h ... lear-deal/

4. IAEA:n pääsihteeri Yukija Amano vakuuttaa, että kuuden maan ja Iranin välillä solmittava sopimus antaa järjestölle oikeuden suorittaa tarkastuksia myös Iranin sotilaallisissa kohteissa. Hän sanoo Iranin hyväksyneen järjestön erillisen protokollan, jonka ovat hyväksyneet IAEA:n 147 jäsenmaata, niiden joukossa USA ja Venäjä. ”Tämä protokolla antaa IAEA:n tarkastajille paljon suuremmat valtuudet päästä suorittamaan tutkimuksia epäilemissään kohteissa, kuten Iranin sotilaalliset tukikohdat”.

IRANIN ylin kaitsija ajatollah Ali Khamenei on äskettäin määritellyt, ettei ketään ulkomaalaisia päästetä Iranin sotilaallisiin kohteisiin.
Iranin vallankumouskaartin prikaatin kenraali Hossein Salami totesi, että kuka tahansa ilman valtuutusta oleva, joka uskaltaa astua jalallaan Iranin sotilaslaitokseen, tulee ammutuksi.
Amano perustelee IAEA:n kantaa todeten, että aika ajoin tarkastuksia suoritetaan joissakin maissa protokollan mukaisesti, eikä Iran voine olla siinä poikkeus. Hänellä ei ole tietoa, miten Iran tulee suhtautumaan protokollaan käytännössä.
Iranin apulaisulkoministeri Abbas Arachchi totesi tiistaina Viinissä, että sopimuksen pääkohdat on sovittu, hiomista tarvitaan käytettyjen termien kohdalla. http://www.timesofisrael.com/rebuffing- ... ary-sites/

5. USA:n presidentti Barack Obaman suunnittelema ja valmistelema huippukokous ensin tiistaina Valkoisessa Talossa sekä keskiviikkona JA torstaina Camp Davidin lomanviettokohteessa lässähti pahasti Saudi Arabian kuminkaan Salmanin ilmoitettua, ettei hän voi osallistua kumpaankaan tilaisuuteen Jemenin 5 vrk:n tulitauon alkamisen vuoksi, joka sattuu samaan aikaan.
Obaman järjestämässä tilaisuudessa oli tarkoitus keskustella Persianlahden yhteistoimintamaiden (GCC) ja USA:n välille suunnitellusta puolustusjärjestelmästä Iranin kasvavaa uhkaa vastaan.
Kuningas Salman sanoi lähettävänsä kaksi prinssiä ja kruununperillistä edustamaan häntä, minkä johdosta myös muiden GCC-maiden johtajat sanoivat jäävänsä pois, mutta lähettävänsä alemman tason edustajia.
Saudi Arabian kuningas Salman ei ollut tyytyväinen USA:n laatimaan luonnokseen, jolla puolustusvelvoite olisi jaettu USA:n ja osapuolten kesken. Gulfmaiden (GCC) pelkona on, että USA vetäytyy alueelta ja jättää aiemmat liittolaisensa voimistuvan Iranin ja sen ydinaseen armoille. Kukaan ei näytä uskovan, että P5+1 maiden ja Iranin välisellä sopimuksella pystytään estämään Irania rakentamasta ydinasetta.
Saksan liittokansleri Angelika Merkel arvioi, ettei Iran-sopimusta saada aikaan.

USA:n ja Saudi Arabian intressit ovat pahoin ristiriidassa myös Jemenissä ja Syyriassa. Saudi Arabia odotti USA:n kitkevän Al-Qaidan alaiset kapinalliset Jemenistä, mikä ei ole toteutunut. Siksi Salman määräsi maansa ilmavoimat pommittamaan kapinallisten joukkoja Jemenissä, ja kokoaa maajoukkoja Jemenin rajalle mahdollista tunkeutumista varten Jemenin alueelle. Niiden tarkoituksena on muodostaa puskurivyöhyke Jemenin puolelle rajaa, jossa saudit ovat tyhjentäneet kyliä ja kehottaneet jemeniläisasukkaita poistumaan alueelta.
Saudi Arabia on pettynyt USA:n toimiin Lähi-Idän alueilla. http://www.jpost.com/Middle-East/Obama- ... ran-402919, http://www.jpost.com/Middle-East/Saudi- ... eal-402737,

6. UUTISOTSIKOITA
· Pakistanissa Karachissa kuusi automaattiasein varustettua terroristia, jotka liikkuivat moottoripyörillä, pysäyttivät keskiviikkona ihmisiä täynnä olevan bussin, tunkeutuivat sisään ja surmasivat poliisin ilmoituksen mukaan ainakin 43 ihmistä. Artikkelin mukaan tulitus liittyy Pakistanissa riehuviin vähemmistöjä vastaan tehtyihin hyökkäyksiin, kertoi poliisin päätarkastaja Najib Khan Reutersille. Hän sanoi uhrien kuuluneen ismaililaisten vähemmistöön sunni-enemmistöisessä Pakistanissa. Paikallisen poliisin mukaan iskussa kuoli 43 ja haavoittui 13 vähemmistöön kuuluvaa ismaililaista. Hän sanoi, että Bussi ajoi normaalireittiään ottaen työhön meneviä autoon ja jättävän heitä työpaikoilleen, kuten se tekee päivittäin. http://www.jpost.com/Middle-East/Gunmen ... chi-402921

· IAF:n suunnitteluosaston everstiluutnantti (evp) Ron Tira sanoo, että Israelin on nykyisessä kaoottisessa tilanteessa turvauduttava turvamuureihin sekä kykyyn iskeä kaukana oleviin kohteisiin.
Hän totesi, että Sykes-Picot sopimus, jolla toisen maailmansodan voittajavaltiot, lähinnä Englanti ja Ranska, määrittelivät paikallisten perinteisten maiden uudet rajat välittämättä uskonnollisista tai heimo-rajoista, mikä on aiheuttanut jatkuvia ristiriitoja, ja joita vain vahvat diktatuurit pystyivät hallitsemaan, ovat nyt kaatumassa saattaen koko Lähi-Idän alueen sekasortoiseen tilaan.
Israelille vihamielinen Iran on pyrkinyt hyödyntämään tätä tilannetta ja sen vanavedessä tulevat islamilaiset äärijärjestöt, jotka ovat pian Israelin rajoilla.
TIRA totesi useiden valtioiden hävinneen tai olevan häviämässä, mikä on aiheuttanut rajojen taakse tyhjiön, jota arabit ja Iran pyrkivät täyttämään. Vaikka hän varoittaa sekaantumasta konflikteihin rajojen takana, hän kuitenkin katsoo, että Israelin tulee iskeä tarvittaessa turvallisuuttaan uhkaaviin kohteisiin, mutta valmistautua suoraan sotaan Irania vastaan. http://www.jpost.com/Israel-News/Defens ... ion-402915
· Korkea Hamasin virkailija syytti tiistaina, että Fatah on äskettäin Gazassa tapahtuneitten pommitusten takana. Hän sanoi pommitusten keskittyneen turvallisuuslaitoksiin ja johtohenkilöihin Gazan kaislatta. Hän kielsi, että IS:n kanssa liittoutuneet salafi-ryhmät olivat pommitusten takana. Hän syytti, että yksi epäillyistä Ala Abdel Qader Abu Judeh oli heittänyt käsikranaatteja Hamasin sotilassiiven upseereita kohti. Abu Judeh ja muita epäiltyjä kuuluivat Fatahin palkkaamiin turvallisuusjoukkoihin. Hamas virkailija Salah Bardaweel syytti, että PFLP:n korkea lainlaatija Khaleda Jarrar pidätettiin Israelin toimesta Abbasin antaman pyynnön seurauksena. Jarrar pidätettiin kotoaan toukokuun 2. päivänä ja on nyt kotiarestissa. Hänet pidätettiin, koska hän vastusti Abbasin politiikkaa. Hamas syyttää Fatahia ja Abbasia turvallisuusyhteistyöstä Israelin kanssa. http://www.jpost.com/Middle-East/Hamas- ... ngs-402905


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: PERJANTAI 15.05.15
ViestiLähetetty: 20.05.2015 19:58 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

PERJANTAI 15.05.15
1. PERJANTAIPÄIVÄ alkoi viileänä ja lähes pilvettömänä, mikä jatkunee ainakin tämän päivän ja osin huomennakin, mutta sunnuntaina tulee jyrkkä nousu lämpötilan noustessa 33 ja seuraavana päivänä 34 asteeseen, mikäli ennusteisiin on luottamista. Eilisten yllättävien tihkusateitten vuoksi maa on vielä kostea, mikä aiheuttaa sumua lännen puolella horisonttia, mutta haihtuu myöhemmin.
Lämpötilat tänään: Jerusalem 12 -22; Tiberias 18 -28; Suolamer5i 25 -33; Eilat 23 -34 +C-astetta. Kinneretin pinta laski eilen sentin, tänään pysytellee ennallaan.

2. EILEN päätimme ajaa Efratiin, vaikka taivaalla vuorottelivat hyvin vetisen näköiset pilvet repaleisten pilviharsojen kanssa, ja jokunen vesipisara sotki auton tuulilaisia. Halusimme käydä ostamassa Efratista perhepitsan syödäksemme sen Neve Danieliin rakennetussa puistossa, mistä on tullut jo lähes traditio. Kaupungin keskustan pizzeriassa tunnetaan meidät, mutta maassa nousevan yleisen jännityksen ja terrori-hyökkäysten vuoksi henkilökunta seurasi tarkoin keskustassa liikkuvia ihmisiä, etenkin parikymppistä kalottipäistä mieshenkilöä. Saatuamme pikniktarpeemme ajoimme viereisen asutuskeskuksen Neve Danielin puistikkoon syömään kevyttä lounastamme välittämättä ajoittaisesta tihkusateesta ja voimallisesta tuulesta. Panen kuvia tilanteesta FB:n Israelupdate sivulle.

Ihmettelimme hälytyssireenien toistuvia, valittavia ääniä, mikä antoi vihjeitä jotain tapahtuneeksi. Efrat kuuluu Gush Etzionin alueeseen, jossa juutalaisia surmattiin joukoittain i948 itsenäisyyssodan aikana ja sitä ennen, ja jonka Israel vakuuttaa pitävänsä Israelissa kaikissa rauhansopimuksissa. Alueen liepeillä sijaitsee voimakkaita arabikyliä, joista tehdään toistuvasti verisiä hyökkäyksiä israelilaisten alueelle ja varastetaan maatilojen karjaa, lampaita ja työkaluja.
Epäilyksemme terrori-iskusta vahvistuivat kotimatkalla kilometrien pituisen autokolonnan vuoksi, joka mateli kävelytahtia. Vastaan ajoi useita poliisi- ja sotilasautoja sekä ambulansseja. Jonossamme oli lukuisia keltaisia arabitakseja, jotka kuljettavat juutalaisyhteisössä töissä käyviä arabeja koteihinsa. Useat heistä lähtivät takseista ja jatkoivat matkaa jalan.

Vasta kotona saimme tietää, että ajamamme tien Alon Shwut risteyksen lähellä olevalla nuorten peukalokyytiläisten suosimalla bussipysäkillä arabiautoilija oli ajanut nuorten päälle haavoittaen heistä neljää, kaksi hengenvaarallisesti. Tekoon syyllistynyt 22-vuotias Muhammad Arfaaya Hebronista pidätettiin paikalla ja hän on tunnustanut rikoksensa.
Kuin pisteeksi iin päälle uutiset kertoivat samalla, että Shin Bet ja poliisi olivat paljastaneet terrorisolun, joka suunnitteli hyökkäyksiä Maale Adumimiin ja Jerusalemiin tai jopa Ashdodin kaupunkiin. Kylmän rauhallisesti terroristit olivat keskustelleet käytettävistä aseista, ja päättivät autojen asemesta käyttää puukkoja ja kirveitä, joiden kanssa on helpompi sulautua välijoukkoon. Alon Shwut tarkoittaa ”tammi palaa (tulee takaisin)”. Gush Etzionin symboli on mahtava yksinäinen tammi, joka lienee ainoa Raamatun kirjoissa mainittujen muinaisten tammimetsien perillinen. Tämä yksinäinen tammi on suojeltu kohde Israelissa.

PROFETTA Jeremian kirjassa kysytään: ”Voiko etiopialainen muuttaa ihonsa ja pantteri pilkkunsa? Yhtä vähän te voitte tehdä hyvää, te pahantekoon tottuneet”. (Jer13:23) PA:n johtajaan Arafatiin sovitettiin tätä lausetta todeten, ettei tämä arkkiterroristi voi muuttaa pedon luonnettaan. Abbasiin sovitettuna todetaan, että hän Arafatin sotilasmanttelin perijänä on riisunut sotilasmanttelin ja pukenut ylleen länsimaisen siviiliasun valkoisine paitoineen ja solmioineen, eli hän on muuttanut pilkkunsa. Mutta eväthän ne pilkut tee pedosta petoa, kyllä se on edelleen peto senkin jälkeen, kun ne on poistettu. Abbas on edelleen terroristi, nyt vai entistä vaarallisempi, koska sen tunnistaminen on entistä vaikeampaa.

ALON Shwut risteyksessä nuorten päälle ajanut arabi Arfaaya oli aiemmin pidätetty, mutta vapautettiin kärsittyään laittoman aseen kannosta ja kivenheittelemisestä hänelle annetun tuomion. Arabin usein väittävät ajettuaan ihmisten päälle, että se oli tahaton ajovirhe tai että autoon tuli jokin mekaaninen vika. Tarvitaan todella paatuneella sydämellä varustettu henkilö, joka voi kylmäverisesti ja tarkoituksella murhata ja haavoittaa mahdollisimman monta ajamalla nuorisojoukkoon. Tavoilleen uskolisina poliisi yritti aluksi selvittää, oliko yliajo terroriteko vai liikennevahinko. http://www.timesofisrael.com/palestinia ... VWFzVPxQwA

3. USA:n presidentti Barack Hussein Obama, joka on kärsinyt useita kirveleviä poliittisia tappioita viime aikoina, junnaa edelleen itsepäisesti sekä Iranin ydinsopimuksen solmimiseksi, että kahden valtion periaatteen soveltamiseksi Israelin ja PA:n välisen konfliktin ratkaisemiseksi.
Obaman suunnittelema GCC-maiden ja USA:n välinen huippukokous menetti huomattavasti merkitystään Saudi Arabian kuninkaan Salmanin ilmoitettua olevansa liian kiireinen ja lähetti kaksi prinssiään edustamaan maataan, minkä johdosta myös muiden GCC-maiden johtajat jättäytyivät pois. Vain Qatar ja Kuwait osallistuivat odotetusti. Obamalla oli tarkoitus keskustella ensin kuningas Salmanin kanssa kaksistaan Vakoisessa Talossa keskiviikkona ja sen jälkeen osallistua Camp Davidin konferenssiin torstaina.
Obama ilmoitti lehtimiehille torstain keskustelujen päätyttyä, että Gulf-liittolais-maiden johtajat ilmoittivat hyväksyvänsä kattavan, avoimen sopimuksen, jolla estetään Iranin ydinpommin valmistuminen, kuten AP raportoi. Hän totesi, että USA työskentelee Gulf-maiden kanssa kiinteästi valmistautuen vastaamaan kaikkiin alueella esiintyviin uhkakuviin, myös Iranin aiheuttamiin alueen tasapainoa järkyttäviin. Hän vakuutti USA:n raudanlujaa sitoutumista alueen maiden puolustamiseksi vihjaten täten mahdolliseen sotilaalliseen yhteistoimintaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... VWIF1PxQwA

4. Presidentti Obama vakuutti AFP:n raportin mukaan torstaina, että kahden valtion periaatteen toteuttaminen on paras tae Israelin vaatiman turvallisuuden takaamiseksi. Hän puhui pian Netanyahun uuden hallituksen muodostamisen jälkeen. Etenkin arabimaat ovat pettyneet Israelin vaalien tuloksiin, joiden he odottivat nostavan keskustan ja vasemmiston johtaman hallituksen.
”Uskon edelleen, että kahden valtion ratkaisu on elintärkeä, ei vain rauhalle Israelin ja PA:n arabien välillä, vaan myös pitkällisen turvallisuuden takaamiseksi Israelille demokraattisena ja juutalaisena valtiona”, Obama vakuutteli.
Obama sanoi tiedostavansa, että hallituksessa on joukkoja, jotka eivät hyväksy kahden valtion periaatetta, mutta vakuutti pysyvänsä kiinni omasta näkemyksestään. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... VWLcFPxQwA

5. Uutislähteet kertoivat alkuviikosta, että Islamin Valtion kalifi Abu Bakr al-Bagdadi oli haavoittunut USA:n johtaman koaliittion hävittäjien ohjusiskussa, eikä pystynyt liikkumaan selkäytimen vioittumisen vuoksi.
Todistaakseen olevansa edelleen iskukunnossa - ja jos mahdollista vieläkin veren-himoisempana - hän julkisti torstaina uuden videon, jossa hän kehottaa muslimeja kaikkialla maailmassa kantamanaan asetta todeten samalla, ettei mikään estä heitä muuttamasta johtamansa kalifaatin alueelle Irakissa ja Syyriassa.

”Me kehotamme kaikkia muslimeja kaikkialla suorittamaan ”hijrahin”, muuttamaan kalifaattiin, tai taistelemaan sen puolesta maissaan, missä lienevätkin”, kuten AFP raportoi torstaina. Puolen tunnin videota tutkineet sanovat sen muistuttavan edellisiä, joista viimeisin julkaistiin marraskuun puolivälissä.
Videon oikeellisuutta ei ole vielä pystytty verifioimaan, mutta sen tekstissä mainitaan Saudi Arabian hyökkäys Jemenin kapinallisia vastaan, mikä osoittaa sen olevan ajankohtaisen.

Al-Bakdadi vetosi jokaisen muslimin velvollisuuteen taistella uskonsa ja kalifaattinsa puolesta sekä muuttaa asumaan kalifaattiin. Video esitettiin viidellä kielellä.
”Onko tullut aika jokaisen muslimin tiedostaa, ettei ole mitään voimaa, tai kunniaa tai turvallisuutta heille missään muualla kuin kalifaatin varjossa?” hän totesi.
Viitaten Saudi Arabia hyökkäyksiin houti-kapinallisia vastaan Jemenissä, hän sanoi, ettei se ole mitään muuta kuin kuuliaisuutensa osoittamista hallitsijoilleen juutalaisille ja ristiretkeläisille, ja toiseksi epätoivoinen yritys kääntää muslimit Islamin valtiota vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... VWOWVPxQwA

6. SIS-joukkojen seuraava tärkeä kohde on muinainen Palmyran kaupunki, jota he lähestyvät ollen enää parin km:n päässä siitä. He etenivät salamavauhtia erämaan kautta kärsien verisessä taistelussa 110 miehen tappiot, mutta koska elämä on heille vähemmän arvoinen kuin kuolema Allahinsa kunniaksi, he jatkavat silmitöntä hyökkäystään kohteesta toiseen.

Pamyra on UNESCO:n maailman perinnekohteitten listalla, ja IS:n joukkojen hallussa sen pelätään jakavan saman kohtalon kuin monet muut historiallisesti ja kulttuurisesti arvokkaat kohteet Nimrud, Hatra ja Mosul Irakissa ja Syyriassa, joita he ovat tuhonneet selittäen niiden muodostavan epäjumalan palveluksen kohteita.
Juutalaisen historian mukaan Israelin kuningas Salomo perusti Palmyran kaupungin, mikä osoittaa silloisen Israelin kuningaskunnan vallan laajuuden.
Huolestuneet virkailijat sanovat, että he voivat suojella patsaita ja veistoksi, muttei heillä ole mahdollisuuksia suojella palatsien ja temppelien arkkitehtuuria.
”Jos IS pääsee Plmyyraan, se tarkoittaa tuhoa. Jos muinainen kaupunki sortuu, se tarkoittaa kansainvälistä katastrofia. Se on toistoa sille, mitä tapahtui Nimrudille, Hatralle ja Mosulille” viranomaiset varoittavat. ”Vaikka kansainvälisiä huippu-kokouksia järjestetään, joissa IS:n toimet tuomitaan, ne eivät pysäytä sitä”. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... VWbYFPxQwA

7. UUTISOTSIKOITA
· PA:n arabien määrittelemän Israelin itsenäisyyspäivän juhlaa vastaavan nagban vuosipäivänä PA:n parlamentti teki päätöksen, jonka mukaan juutalaisilla ei ole oikeutta yhden tuumankaan verran ”Palestiinan” maalla. Tämä julkilausuma ei tarkoita vain Juudeaa, Samariaa ja Gazaa, vaan koko maa-aluetta Jordanista Välimereen. Arabit viettävät 14. toukokuuta katastrofin päivänä. Lausunnossa tähdennetään, että pakolaisten paluuoikeus on jokaisen palestiinalaisen pyhä ja henkilökohtainen oikeus, josta ei keskustella eikä sitä voida korvata muutolla johonkin toiseen osaan ”pyhän Palestiinan maan ulkopuolella”. PA.n julkistaman laskelman mukaan palestiinalaisia on nyt maailmassa 12.1 miljoonaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... VWgnlPxQwA
· EURO-parlamentin yksi apulaispuheenjohtajista Antonio Tajani sanoi osallistuessaan Euroopan rabbien konferenssiin Tolousessa tiistaina, että Eurooppa tarvitsee juutalaisensa ja vetosi rabbien vaikutusvaltaan, että he kannustaisivat juutalaisia pysymään kotimaissaan eikä muuttamaan Israeliin. Vetoomus on jyrkässä ristiriidassa sen kanssa, miten antisemitismi ja väkivalta juutalaisia henkilöitä ja heidän instituutioitaan vastaan kasvaa useimmissa EU-maissa samaan aikaan, kuin islamin ääriliikkeet miehittävät kokonaisia kaupunginosia EU maissa julistaen ne suljetuiksi alueiksi, jonne vain muslimeilla on oikeus mennä ja asua siellä. Toisaalta voidaan kysyä, mitä juutalais-kristillisestä kulttuurista on jäljellä kirkkojen ja seurakuntien maallistumisen ja populäärikulttuurin voimistumisen vuoksi? http://www.israelnationalnews.com/News/ ... VWjG1PxQwA, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... VWltlPxQwA,
· Pääministeri Netanyahun neljä hallitus vannoi viime yön tunteina virkavalansa ja on siten Knessetin äänin 61 -59 oikeutettu aloittamaan kivisen taipaleensa. Kaikki eivät ole tyytyväisiä asemaansa ja monet jäivät eri syistä tai jätettiin ulkopuolelle. Pääministeri jätti ulkoministeri manttelin itselleen odottaen Herzogia. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... set-403134, http://www.timesofisrael.com/is-ayelet- ... igh-court/,
· USA:n edustajainhuone hyväksyi äänin 400 -25 lain, jolla se ottaa oikeuden tarkastaa Iranin kanssa tehdyn ydinsopimuksen. Obama voi hidastaa sen voimaantuloa veto-oikeudellaan. http://www.timesofisrael.com/us-congres ... view-bill/
· PLO vakuuttaa, ettei se suostu rauhanneuvotteluihin Israelin kanssa, ellei se ensin anna selkeää päivämäärää, jolloin se lopettaa ”palestiinalaisalueitten laittoman miehityksen”. Tähän sisältyy jo ainakin kaksi virhettä: Israel ei miehitä Juudeaa ja Samariaa, ja sillä on laillinen oikeus rakentaa koko alueelle Jordanista Välimereen ilman laillisia rajoitteita. PA:n ja PLO:n rakentaminen Juudean ja Samaria alueille on laitonta. http://www.timesofisrael.com/plo-no-pea ... k-pullout/
· Vatikaani tunnusti Palestiinan valtion, jolla ei ole rajoja eikä laillisia valtion tunnuksia. PLO:n tukema pääterroristi syleili paavia karhun tapaan, vaikka Vatikaanin protokollan mukaan paavin koskettaminen ei ole sallittua, paitsi suudella hänen sormustaan. Israel antoi kärjekkään lausunnon todeten, ettei Palestiinan valtiota ole olemassa, sekä Abbasilla ole mandaattia allekirjoittaa mitään PA/PLO:n arabeja sitovia sopimuksia. Abbasin mandaatti päättyi tammikuussa 2009. http://www.timesofisrael.com/vatican-re ... ew-treaty/
· Hizbullah on piilottanut 100 000 ohjustaan ja rakettiaan asuntorakennuksiin, kyliin ja kaupunkeihin Libanonissa, minkä vuoksi Israel tulee iskemään kaikkiin tiedossa oleviin kohteisiin ilman rajoitusta, mikä nostaa siviiliuhrien määrää. Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah kärsi sydäninfarktin ja sain ehkä halvauskohtauksen, kertoivat uutiset viikon aikana. Sille ei ole saatu vahvistusta. http://www.timesofisrael.com/hezbollah- ... army-says/


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: SUNNUNTAI 17.05.15
ViestiLähetetty: 20.05.2015 19:59 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

SUNNUNTAI 17.05.15
1. KÄY lämmin henkäys talvisäässä, sanotaan eräässä joululaulussa. Ei Israelissa ihan talvisää ole, mutta viileää on ollut ja tuulista ja sumuista tihkua on ollut, joten tuntui kesäisen ihanalta lämmin henkäys aamulla puoli seitsemän maissa mennessäni hakemaan lehteä. Lämpömittari osoitti jo 21 astetta, mikä enteilee hellepäivien alkamista. Kesän tuntua lisäsi valkoisen ruusupensaan lähes huumaava tuoksu. Elämä on ihanaa, kuten joku väittää.
Tänään viikon ensimmäisenä päivänä lämpötila kipuaa 31 asteen tienoille ja siitä seuraavana kahtena päivänä edelleen 36 asteeseen pudoten sen jälkeen siedettävämpään 30 asteen tienoille keskiviikkona. Näin ennustaa Times of Israel säätieteilijä.
Säätilat tänään: Jerusalem 19 -31; Tiberias 20 -37; Suolameri 27 -37; Eilat 24 -41 +C-astetta. Kuten edellä mainitsin, lämpötila nousee useilla paikkakunnilla yli 40 asteen, mikä alkaa tuntua hengityksessä muillakin kuin siitä normaalisti kärsivillä. Onneksi ilma on kuivaa.
2. ISRAEL on joutunut kansainvälisen diplomaattisen tsunamin kohteeksi Vatikaanin, EU:n ja YK:n tiivistäessä painostustaan USA:n tuella, kuten JP otsikoi aihetta käsittelevän artikkelinsa, eivätkä näkymät kotoisella areenalla näytä juuri yhtään valoisemmilta.
Vatikaani julkisti viime viikolla päätöksensä tunnustaa PA:n arabien oikeuden omaan valtioonsa kiinnittämättä mitään huomiota siihen, että PA:n hallitsemilla alueilla ja Gazassa kristityt ovat joutuneet kohoavan painostuksen alaisiksi, mikä uhkaa tuhota kristittyjen yhteisöt kokonaan. Näkyvin esimerkki tästä on Jeesuksen syntymäkaupunki Betlehem, joka oli ennen Arafatin jengien saapumista sinne kristitty kaupunki; nyt kristittyjä on alle 20 % kaupungin väestöstä ja sen pelätään muutamassa vuosikymmenessä kutistuvan kokonaan. Sama ilmiö jatkuu Jerusalemin itäosan alueilla, joissa on muslimi-enemmistö. Syyrian ja Irakin sekä Afrikan kristittyjen raivokkaista vainoista Vatikaani ei liene edes kuulleenkaan, niin täysin välinpitämätön sen suhtautuminen on ollut järkyttävään tragediaan.
KEIKEN kukkuraksi paavi syleili Abbasia vastaanotollaan kuin parasta ystäväänsä ja kutsui häntä ”rauhan enkeliksi”. Jon Abbas on enkeli, hän edustaa pimeyttä eikä valkeutta.
EU:n piirissä valmistellaan omaa julkilausumaa Ranskan ja Englannin johdolla, jolla pyritään painostamaan Israel suostumaan sen asettamiin vaatimuksiin Palestiinan valtiosta 1967 sotaa edeltävillä aselepolinjoilla pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa. Käytännössä EU:n päätöslauselma antaisi PA:lle verukkeen pysyä poissa rauhan neuvotteluista. koska se uskoo kansainvälisen painostuksen kautta saavansa enemmän sitoutumatta mihinkään.
Kansainvälinen jalkapallofederaatio FIFA on selvästi kallistumassa PA:n urheilujärjestön johtajan Jibril Rajoubin esityksen taakse Israelin karkottamiseen FIFAsta.
Israelin korkea virkailija sanoo anonyymisti, että määrättyä rapautumista on havaittavissa entistä laajemmalla rintamalla Israelin kansainväkisissä suhteissa. Hän kuitenkin lohduttaa, että huolimatta kansainvälisistä lausunnoista Israelin tulee kuitenkin hyväksyä ne. Näin onkin, mutta kansainvälisiin päätöksiin liittyy sanktioita, joilla Israelia voidaan kiristää suostumuksiin, jotka voivat vaarantaa maan turvallisuuden.
VATIKAANIN ja PA/PLO:n välinen sopimus ei ole sitova, mutta sillä on valtava symbolinen merkitys maailman 1.2 miljardin katolisen kansan parissa. Rooman kirkolla on mahtava vaikutus useisiin valtioihin, jotka äänestävät kansainvälisillä areenoilla Vatikaanin suositusten mukaisesti. Vatikaanin PA:lle myönteinen politiikka ei ole mitenkään uutta, tämä on havaittu useissa tilanteissa koskien katolisia instituutteja sen alueilla ja Jerusalemin pyhiä paikkoja.
Tarkkailijat sanovat kuitenkin, että Israelin tulisi olla enemmän huolissaan suhteistaan USA:n kanssa, sillä heikentymisestään huolimatta Yhdysvallat on johtava länsimaa. Ranska on vuosikymmenet vastustanut USA:n politiikkaa, eikä ole varmaa, että USA tulisi tukemaan Ranskan aloitteita YK:ssa ja sen alaisissa instituutioissa. Tämä on kuitenkin laiha lohdutus, sillä Obaman onnitteluihin hallituksen muodostamisesta liittyi toivomus, että Netanyahun neljäs hallitus omaksuisi kahden valtion periaatteen, mitä ei edes mainittu hallituksen ohjelmajulistuksessa.
NETANYAHUN neljäs hallitus sai Knessetin hyväksymisen äänin 61 -59, mutta tyytymätöntä murinaa kuuluu edelleen Likudin aktivistien parissa. Netanyahu sanoo itse hoitavansa myös ulkoministerin tehtäviä, mutta tarkkailijoiden mukaan ulkoministerin salkku on varattu Sionistisen Unionin 1. puhemiehelle Isaac Herzogille. Herzog vain ei ymmärrä, miten päästä eroon Unionin 2. puhemiehestä Tzipi Livnistä, jota Bibi ei halua hallitukseensa. Lisäksi oikeuskansleri Weinstein katselee pahalla rikoksista tuomittujen tai epäiltyjen nimittämistä ministeriksi. Useat ennustavat, ettei hallituksesta tule pitkäikäistä. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ure-403201,
3. JUUTALAISET kaupungit Negevissä Dimona, Arad ja Jeruham esittävät vastalauseensa mahdollista työpaikkojen vähenemistä vastaan sulkemalla kaikki kunnalliset instituutit ja palvelut tämän päivän ajaksi. Muutamia kouluja on liittynyt lakkoon. Israelin kemiallisen teollisuuslaitoksen työntekijöitä uhkaa lomautus tai irtisanominen. Koulut Dimonassa ovat suljettuina, mutta Aradissa ja Jeruhamissa niiden oletetaan toimivan normaalisti.
Myös suurta mielenosoitusmarssia on suunniteltu samaan aikaan. Tuhansien ihmisten odotetaan osallistuvan näihin mielenosoituksiin vastalauseeksi lomautuksille ja muille oikeuksien pienentämistoimille. Muutamat poliitikot osallistunevat rauhattomuuksiin, jotka helposti voivat muuttua hallituksen vastaisiksi. Tämä lienee ensimmäinen vakavampi toimi, jota hallituksen vastaavat ministerit joutuvat ratkomaan.
Sionistisen Unionin Knesset-ryhmä päätti solidaarisuussyistä järjestää viikkokokouksensa Dimonassa.
Israel Chemicals tehtaat – Dead See Wroks Sodomassa ja Bromine tuottaja Neot Hovavissa – ilmoittavat joutuvansa vähentämään työntekijöitään. Molempien yhtiöitten unionin puhemiehet suosittavan vapaaehtoisia järjestelyjä – ikääntyneitten siirtymistä ennen aikaiselle eläkkeelle muiden järjestelyjen kanssa irtisanomisten välttämiseksi.
Histadrutin työvoimafederation johtaja Avi Nissenkorn neuvotteli teollisuusyhtiöitten edustajien kanssa lauantai-iltana työriidan selvittelemiseksi. Lakkoa ja mielenosoituksia ei kuitenkaan ehditä enää välttää, mutta keskustelut jatkuvat. Dimonassa työttömyys on 15 %. Katseet suuntautuvat hallitukseen, joka on luvannut tukea Negevin alueiden kehittämistä. http://www.timesofisrael.com/southern-c ... y-layoffs/
4. RABBI Moshe Levinger, jota pidetään juutalaisen asutustoiminnan aloittajana Juudeassa ja Samariassa, kuoli lauantaina 80-vuoden ikäisenä. Hänen juutalaiset vanhempansa muuttivat Saksasta Jerusalemiin, jossa hän syntyi. Hän opiskeli uskonnollisen sionismin johtajan rabbi Tzvi Hacohen Yehuda Kookín johdolla.
Rabbi Levingeriä pidetään juutalaisyhteisöjen perustajana Juudeassa ja Samariassa. Heti 1967 voittoisan puolustussodan jälkeen hän päätti siirtää juutalaisia asukaan Hebroniin. Hänellä oli kaksi mahdollisuutta; joko Hebronin kaupunkiin tai läheisille kukkuloille. Hän vuokrasi hotellin Hebronista, jossa vietettiin seder juhlia. Sen päätyttyä ryhmä kieltäytyi lähtemästä, ja vasta jonkin ajan kuluttua, tehtyään sopimuksen IDF.n kanssa, he suostuivat siirtymään armeijan tukikohtaan Kiryat Arbassa. n 2 vuotta myöhemmin he saivat IDF:n luvan aloittaa juutalaisyhteisön rakentamisen Kiryat Arabaa v. 1970. Hänen muodostamansa ryhmä tapasi Moshe Dayanin avustajan Shlomo Gazittin, joka kehotti heitä laatimaan piirroksen suunnitelmista. Se laadittiin ja luovutettiin valtion toimien koordinoija Gazittille Territorioissa, mutta kun vastausta ei kuulunut, he päättivät aloittaa Hebronin asuttamisen odottaen luvan saamista myöhemmin.
Kun Kiryat Arba oli onnistuneesti aloittanut toimintansa, Levinger päätti 1979 juutalaisten paluusta itse Hebronin kaupunkiin. Samoihin aikoihin ryhmä juutalaisia naisia siirtyi Beit Hadashaan perustaen uuden juutalaisyhteisön, jonne myös rabbi Levinger muutti. Hänen poikansa Malachi Levinger toimii Kiryar Arban neuvoston puheenjohtajana.
Ariel Sharonin johtama 21 juutalaisyhteisön karkottaminen Gush Katiufista Gazassa ja kolmen juutalaisyhteisön tuhoaminen Samariassa v. 2005 ei lannistanut rabbi Moshe Levingeriä, vaan hän kehotti perustamaan uusia juutalaisyhteisöjä tuhottujen sijaan. Hän perusti Gush Emunim järjestön. http://www.jpost.com/Israel-News/Rabbi- ... ies-403273
5. UUTISOTSIKOITA
· Amerikkalaisen eliittijoukkojen ryhmän suorittamassa ratsiassa, ensimmäisessä Syyrian alueella, sai surmansa ISIS-joukkojen öljyntuotannon johtaja Abu Sayyaf, joka vastusti antautumista, hänen vaimonsa pidätettiin. USA ei informoinut ratsiasta Syyrian hallitusta katsoen, ettei se halua olla missään yhteydessä sen kanssa. USA:n presidentinvaalien republikaaniehdokkaat ovat kritisoineet Obaman toimintaa Syyriassa todeten, etteivät johtajien teloitukset ole strategiaa. ISIS joukot ovat osittain päässeet Palmyran kaupunkiin Syyriassa. http://www.debka.com/article/24605/Firs ... ew-fronts-, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... VhXvFPxQwA,
· Mielipidetutkimuksen mukaan 92 % israelilaisista sanoo, että Jerusalem on Israelin ikuinen pääkaupunki. Saman tutkimuksen mukaan 48 % kannattaa Jerusalemin tutkimuksen liittämistä koulujen Jerusalem-päivän oppimisohjelmaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... VhTVVPxQwA
· Perjantain nagba-päivän väkivalta jatkui lauantaina nuorten arabien hyökkäillessä sotilaita vastaan kivin ja polttopulloin. Ainakin 100 arabia osallistui lauantai-päivän mellakointiin, johon sotilaat vastasivat mellakantorjunta välineillään. kaksi tai kolme arabia haavoittui lievästi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... VhUnlPxQwA
· Kolme miestä hyökkäsi juutalaisnaisen kimppuun Pariisin esikaupungissa huudellen ”saastainen rotu” ja ”Hitler jätti työnsä kesken”. Hyökkääjät olivat afrikkalaista syntyperää. Polisi ilmoitti, että naisen vammojen paraneminen kestää 2 viikkoa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... VhV91PxQwA
· Ainakin 4000 juutalaista otti osaa Josefin haudalla Sikemissä järjestettyyn tilaisuuteen perjantain vastaisena yönä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... VhXB1PxQwA
· Jerusalemin yhdistämisen 48. vuosipäivänä sunnuntaina kymmenien tuhansien juutalaisten ja ulkomaalaisten uskotaan osallistuvan päivän kunniaksi järjestettyyn marssiin, joka suuntautuu Leijonaportista Jerusalemin vanhaan kaupunkiin muslimi-korttelin läpi. Marssia suojaavat poliisit, joita sijoitetaan runsaasti matkan varrelle. http://www.timesofisrael.com/memorials- ... salem-day/
· Hizbullah halusi osoittaa voimansa ja sen pääsihteerin Nasrallahin hyvän kunnon järjestämällä tilaisuuden, jossa se esitteli perjantaina myös uusia aseitaan. Järjestön uskotaan menettäneen 250 mistään kiivaissa taisteluissa Qalamoun vuoriston omistuksesta, joka on tärkeä Assadin armeijaa vastaan taisteleville kapinallisille yhteyksien kannalta Välimeren rannikolle, josta ne saavat aseita ja ammuksia. http://www.nytimes.com/2015/05/17/world ... share&_r=1, http://www.timesofisrael.com/nasrallah- ... l-warfare/,
· Jerusalemin tilastotietoja alla olevassa linkissä, asukkaita oli 829 000 v. 2013. http://www.jpost.com/In-Jerusalem/Jerus ... ers-402976
· Syyrian armeijan joukot pystyivät karkottamaan Palmyran kaupunkia uhkaavat ISIS,joukot kiivaitten taistelujen jälkeen Armeijan tappiot olivat 76 miestä. http://www.timesofisrael.com/syrian-arm ... t-palmyra/


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: KESKIVIIKKO 20.05.15
ViestiLähetetty: 20.05.2015 20:00 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

KESKIVIIKKO 20.05.15
1. PAHIN HELLE näyttää tällä erää olevan taittumassa, vaikka ennusteen mukaan maksimilämpötila nousee vielä 30 asteen tienoille pääkaupungin alueella. Huomenna korkein lämpötila putoaa 27 asteeseen. Taivas on ToI:n mukaan pilvetön koko ennusteajan eli lauantaihin saakka, mutta JP ennustaa puolipilvisyyttä huomisesta eli maanantaista lähtien.
Lämpötilat tänään: Jerusalem 22 -31; Tiberias 25 -37; Suolameri 26 -39; Eilat 26 -41 +C-astetta. Eilatin lämpötila putoaa myös huomenna 37 asteen tienoille, mutta hellesää jatkuu siellä toistaiseksi.
Kinneretin vedenpinta laski 0.5 sm tiistaina ja on nyt 211.79 m merenpinnan alapuolella.

2. Hellesää aiheutti tulipaloja useilla alueilla koko maassa, myös Jerusalemin ympäristössä. Tulipaloja on aina esiintynyt Israelissa etenkin helteiden tai kovien tuulten yhteydessä, joista useimmat ovat olleet tarkoituksellisesti sytytettyjä osana Israelin vastaista terrorismia. Näistä viimeisistä paloista ei ole vielä selvitetty, olivatko ne tuhopolttoja vai jostain muusta syystä syttyneet. Niiden aiheuttamat vahingot jäivät vähäisiksi, mutta työllistivät palokuntia.

3. UTJ sisällytti hallitusyhteistyöhön liittyvään sopimukseensa vaatimuksen lapsilisien nostamiseksi, jonka kuviteltiin hyödyntävän erityisesti heikommassa taloudellisessa asemassa olevia kansanosia kuten haredim ja beduiinit, joilla on myös perinteisesti maan suurimmat lapsiluvut. Tämä oli yksi syy, miksi edellinen talousministeri Yair Lapid halusi alentaa lapsilisien määrää.

Hallitussopimukseen lapsilisien määrän nostamiseen liittyy kuitenkin ehto, että vanhempien tulee huolehtia kaikkien lastensa rokottamisesta voidakseen saada kuukausittain maksettavan lapsilisän täysimääräisenä. Haredim ja ja beduinit kuitenkin vastustavat lastensa rokottamista, mikä aiheuttaa heille taloudellisia menetyksiä. Tämä ehto sisältyi 2009 hallitussopimukseen, ja sen oli tarkoitus tulla voimaan 2010. mutta sitä siirrettiin perusteella, että beduiineilla on vaikeuksia saada terveysvirkailijoiden tarjoamia palveluja. Korkein oikeus puolsi hallituksen päätöstä todeten, että rokottamisen saannin vaikeus on vähäinen sen tarjoamaan hyötyyn verrattuna. Terveysministeri Yael German piti ratkaisua epäoikeudenmukaisena.

Israelin lapsen oikeuksien neuvosto NCC pitää uutta märittelyä kohtuuttomana, joka sanamuodoiltaan on jyrkempi kuin edellinen, sillä silloin oli kysymys lisän alentamisesta, nyt se leikataan kokonaan niiltä, joilla ei ole rokotusta, kuten NCC:n johtaja Yitzhak Kadman sanoo lausunnossaan. Hän kutsuu sopimusta julmaksi, ennen näkemättömäksi ja vaaralliseksi. Hän selittää, ettei sopimus perustu mihinkään lakiin, joka pakottaisi ihmiset hankkimaan roikotuksen.
Arabien lakikeskuksen Adalah asianajaja Sawsun Zohar sanoo, että lakiluonnos koskee etenkin beduiineja, jotka asuvat kylissä, joita ei ole virallisesti tunnustettu, ja joissa ei ole hallituksen määrittelemiä terveyspalveluja. Hän katsoo tämän aiheuttavan yleisen kurituksen heikoimmassa asemassa eläville kansalaisille. Rokotettuja on Israelissa km. 90 -97 %, joka on suhteellisen hyvä.
Valtion tarkastaja Yosef Shapira varoittaa vaaroista, jotka voivat aiheutua jonkin kansanosan jäädessä yleisen rokotuksen ulkopuolelle. http://www.timesofisrael.com/state-to-a ... d-support/

4. ISRAEL on yksi valtioista, jotka kiivaimmin ovat vastustaneet P5+1 maiden ja Iranin välistä sopimusta siinä muodossa, mitä se julkisuuteen vuotaneitten tietojen mukaan tulisi sisältämään estääkseen Irania rakentamasta ydinasetta.

USA:n hallitus on täysin tietoinen Israelin kielteiseen päätökseen johtaneista motiiveista ja ilmoittaa olevansa valmis korvaamaan israelilaisten pelkojen poistamiseen tarkoitettuja turvallisuusvaatimuksia.
Israel on tilannut 33 kpl USA:ssa rakennettuja F-35 hävittäjäkonetta. USA harkitsee niiden määrän nostamista 50 koneeseen, ja ne toimitettaisiin ensi vuoden aikana.
Toiseksi USA harkitsee uudenaikaisen ilmatorjuntavälineistön toimittamista, kuten Haaretz ja Yedioth Aharonit kertovat artikkeleissaan.

OBAMAN hallituksen korkea virkailija kertoi Aharonit lehden toimittajalle, että USA on valmis korvaamaan runsaskätisesti Israelin pelkäämien turvatakuittensa menettämisestä ja sanoo olevansa hämmästynyt, ettei Israel ole itse esittänyt korvausvaatimuksia. USA haluaa Israelin lopettavan ydinsopimuksen vastaisen toimintansa tällä hetkellä.
Haaretz ja Yedipth Aharonit kertoo myös Israelin viranomaisen reaktiosta artikkelin esittämiin tietoihin todeten, että jos Israel esittäisi vaatimuksia korvauksista, se nähtäisiin kaupankäynniksi ja hinnan määrittelyksi Israelin kohtalonkysymyksestä, joka ei ole arvioitavissa rahamäärillä.
Hävittäjien määrän lisäämisen lisäksi USA harkitsee Israelin ja USA:n yhteistyönä rakentaman torjuntajärjestelmän Iron Dome ja Davidin Linko rahoituksen lisäämiseksi sekä niiden suunnittelun että rakentamisen hyväksi. Israel kehittää ja viimeistelee ballististen ohjusten torjuntaan suunniteltua Arrow 3 järjestelmää. USA tarjoaa Iron Dome 41.4 miljoonaa; Davids Sling ja Arrow 3 järjestelmälle 165 miljoonaa sekä lisäksi 267.6 miljoonaa USD suunnittelu-ja kehitysvaroja.
USA:n kongressi hyväksyi aiemmin tässä kuussa 474 miljoonaa USD Israelin suunnittelemille ohjustentorjuntajärjestelmille.

Netanyahu selittää, ettei Israel ole yksin vastustaessaan tämän kuun lopussa valmistuvaa ydinsopimusta Iranin kanssa, vaan etenkin Persianlahden Shia-muslimimaat ovat vielä enemmän peloissaan Iranin vallan kasvamisesta, mitä suuresti lisää ydinpommin antama pelotevaikutus. Obama tapasi äskettäin Persianlahden maiden johtajia Camp Davidissa USA:ssa yrittäen rauhoittaa heidän pelkojaan. Vain kahden Gulfmaiden yhteistoiminta järjestelmän GCC maan johtajat osallistuivat Obaman järjestämään konferenssiin toisten lähettäessä alempia edustajiaan. Tämä osoittaa näiden maiden menettäneen luottamuksensa Obaman vilpittömyyteen. Niistä yksi oli Saudi Arabia, joka on aloittanut neuvottelut Pakistanin kanssa valmiin ydinpommin ostamiseksi ohjuslaitteineen. Tämä kiihdyttänee ydinsodan pelkoa Lähi-Idässä. http://www.timesofisrael.com/us-israel- ... nuke-deal/

5. IRAN lähetti 2 risteilijäänsä suojaamaan Adenin satamaan Jemenissä purjehtivaa
avustusalusta. USA esitti vaatimuksen, että alus ankkuroisi Djiboutin satamaan, jossa sen lasti tulisi koordinoiduksi toisten avustustarvikkeitten kanssa. Iran kuitenkin hylkäsi esityksen esittäen näin suoran haasteen Obaman hallitukselle, joka on vaikeassa välikädessä ydinsopimus-neuvottelujen ollessa loppuvaiheissaan.
Teheranin lähettämän rahtialuksen epäillään kuljettavan sotilaallisia tarvikkeita houti-kapinallisille, joita Iran tukee. YK:n asettama valvonta keskus avustusten koordinoimiseksi sijaitsee Djiboutissa Eritreassa.

USA:n virkailija tunnustaa, ettei ole mitään todisteita, että Teheranin lähettämä Iran Shahed rahtilaiva kuljettaisi 2 800 tonnin lastissaan sotilaallisia tarvikkeita tai ohjuksia. Virallisen raportin mukaan lastissa on jauhoja, riisiä, purkitettua ruokaa, lääkintätarvikkeita sekä pullotettua vettä, joista kaikista on kova tarve Jemenissä. Tasnim-uutistoimiston mukaan laivalla on matkustajina lääkäreitä, sotaa vastustavia USA:n, Ranskan ja Saksan kansalaisia, sekä journalisteja. Alus ankkuroi Adenin sataman läheisyyteen vuorokauden kuluessa.

Tarkkailijat eivät usko. että Iran haluaisi kuumentaa tilannetta Jemenissä. mutta sen tarkoituksena lienee osoittaa Teheranin vaatimus vapaasta merenkulusta ilman, että joku mahtimaa määrittelee ehdot toimintatavoista. Iran pidätti viikon ajaksi Marshall-saarten lipun alla purjehtivan rahtialuksen väittäen, ettei se ollut maksanut velkojaan iranilaisessa satamassa. Iran tulitti Singaporen lipun alla purjehtivaa rahitilaivaa Hormuzan salmella vain osoittaakse4en, että sillä on kyky tarvittaessa sulkea salmi laivaliikenteeltä. Kukaan ei haavoittunut eivätkä vahingot olleet merkittäviä.
Saudi Arabia aloitti jemeniläisten sotilaskohteitten pommittamisen uudelleen julistamansa tulitauon mentyä umpeen. http://www.timesofisrael.com/defying-us ... ard-yemen/

6. Kaksi rajapoliisin upseeria haavoittui lievästä keskinkertaiseen arabimiehen ajaessa moottoripyörällään tarkoituksellisesti heidän päälleen keskiviikkoaamuna Jerusalemin A-tur arabilähiössä. Arabi peruutti pyöräänsä keskittyen uuteen yritykseen, mutta poliisit ehtivät ampua häntä haavoittaen hänet siten, että hän kuoli myöhemmin haavoihinsa. Molemmat poliisit kiidätettiin sairaalaan.

Paikalle kerääntyi kymmenittäin arabeja, jotka pyrkivät estämään paikalle kutsuttuja hätävarjelujoukkoja.
Poliisi yleensä siirtää tilanteen kutsumista terroriteoksi ehkä jonkin myönnytys- periaatteen mukaisesti, mutta tämä tapaus luokiteltiin välittömästi terrori-iskuksi. Arabit ovat tuliaseiden, puukkojen ja kirveiden lisäksi alkaneet käyttää yhä useammin autoa terrori-iskujensa välineenä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Vw9r1PxQwA, http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... lem-403609,

7. UUTISOTSIKOITA
· Erehtymättömänä pidetty Rooman paavi on joutunut kummastelevien kysymysten ristituleen heittäessään ehkä huolimattomasti muotoillun
toivomuksen Mahmoud Abbasille Vatikaanissa, että hän voisi kehittyä rauhan enkeliksi. Hänen lausuntonsa on esitetty monessa muodossa, mutta - Vatikaanin selityksen mukaan - hän ilmeisesti tarkoitti lausuntonsa enemmän rukoukseksi kuin lausunnoksi. Myös JP tarttui aiheeseen pääkirjoituksessaan tarkastellen asiaa laajemminkin. http://www.jpost.com/Opinion/Jpost-edit ... can-403139
· Professori Gil Troy raportoi artikkelissaan, miten ”palestiinalaisten” ja arabien johtajat pitävät heitä pakkopaidoissaan esiintyen länsimaailmalla vainottuina ja ahdistettuina kurjimuksina, jotka vaativat kaiken huolen-pitomme ja tukemme päästäkseen nauttimaan heille oikeudenmukaisesti kuuluvista oikeuksistaan ja kuvitelmistaan. Abbasin ja paavin tapaaminen oli malliesimerkki siitä, miten paavi pyrki asettumaan tuon terrorijohtajana pidetyn miehen asemaan vakuutellen kirkkonsa vuosisatojen aikana osoittamaa tukea ja hyväksyntää. Kaiken kukkuraksi hän väärinkäytti edustamansa kristinuskon evankelista elementtiä tarjoten Abbasille ”rauhan enkelin” sädekehää siipien kanssa tai ilman. Paavia ei motivoinut millään tavoin PA:n ja Gazan arabien harjoittama kristittyjen vainoamista hallitsemillaan alueilla, eikä ISIS-joukkojen raakuuksia kristittyjä kohtaan Irakissa, Syyriassa, Afrikassa, Jemenissä ja Somaliassa. Hän ei myöskään huomioi, että Israel on ainoa Lähi-Idän maa, jossa kristittyjen luku kasvaa, ja jossa he voivat maan kansalaisina häiritsemättä harjoittaa uskontoaan. Troyn artikkeli otsikossa todetaan, miten PA:n arabien valtiotoiveet ovat edelleen hillittömän juutalaisvihan ryvettämät, mitä maailma ei huomaa. Heidän johtajansa haluavat Israelin tuhoa, eivät yhdessäeloa. http://www.jpost.com/Opinion/The-state- ... red-403557
· Puolustusministeri Moshe Yaalon päätti toteuttaa suunnitelman, jonka mukaan työluvalla Israeliin matkustavien arabityöntekijöitten tulee palata koteihinsa saman tarkastuspisteen kautta. Tänä olisi rajoittanut heidän mahdollisuuksiaan käyttää muita busseja kotiin palatessaan. Käytäntö oli tarkoitus aloittaa tänään. Kolme kuukautta kestävä koe sai kuitenkin kiivaan vastustuksen sekä vasemmiston että ihmisoikeuksien puolustajien ja arabikansan-edustajien taholta, jotka kutsuvat suunnitelmaa puhtaaksi rasismiksi. Netanyahu katsoi parhaaksi viivästyttää suunnitelman toteuttamista. Juutalaismatkustajat ovat valittaneet, että arabimatkustajat ovat vallanneet bussit siinä määräin, että juutalaiset eivät mielellään käytä niitä. Arabimiehet lähentelevät naismatkustajia, eikä kukaan voi sille mitään. Yaalon varoitti myös terrorin vaarasta. http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... ank-buses/
· Talousministeri Moshe Kahlon, joka uhosi alentavansa asuntojen hintoja ja lisäävänsä uusien rakentamista, päätti aloittaa asettamalla katon asuntojen vuokrille. Lakiesitys estäisi vuokranantajia nostamasta asuntojensa vuokria 3- 5 vuoden sisällä. Vuokrien hinnat nousisivat 2 % tai elinkustannus indeksin (CPI) osoittaman määrän vuodessa. http://www.timesofisrael.com/kahlon-tak ... trol-plan/


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: PERJANTAI 22.05.15
ViestiLähetetty: 23.05.2015 07:36 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Kuva

PERJANTAI 22.05.15
1. LAUANTAI-ILTANA auringon laskettua alkaa yksi juutalaisten suurista juhlista pääsiäisen ja lehtimajanjuhlan ohella. Sitä kutsutaan nimellä Shavuot, joka suomeksi tarkoittaa viikkojen juhlaa, lyhyesti vain viikot.
JP käsittelee aihetta pääartikkelissaan, jota referoin seuraavassa.
Artikkelissa todetaan, että Pääsiäinen ja Succot liittyvät maanviljelykseen ja historiallisiin tapahtumiin, mutta viikkojuhla on eräänlainen arvoitus, sillä se ei liity juutalaisten kirjoitettuun traditioon.
Suullisen muistitiedon mukaan viikkojuhla kuuluu Lain antamiseen Siinailla juutalaisten koettua ennen sitä eräänlaisen ilmestyksen tai oivalluksen (epiphany) ja tehden Jumalan kanssa liiton pysyä uskollisena Hänelle ja Hänen Lailleen.
Artikkelissa todetaan, että Mooseksen 19.luvun alussa kerrotaan, että ”kolmantena kuukautena siitä, kun israelilaiset olivat lähteneet Egyptistä, juuri sinä päivänä, he saapuivat Siinain erämaahan ja leiriytyivät vuoren kohdalla”.
Mooseksen kertomus jatkuu, miten Mooses nousi Siinain vuorelle Jumalan tykö, joka puhutteli häntä. Siinä Jumala määritteli juutalaisten velvollisuudet: ”Jos te nyt kuulette Minun Sanani ja pidätte Minun liittoni, niin te olette Minun omaisuuteni ennen kaikkia muita kansoja, silla koko maa (earth) on minun, ja te olette minulle pappisvaltakunta ja pyhä kansa. Sano nämä sanat israelilaisille”. (2Ms19:1-6)
JP:n artikkelissa todetaan, että Ms.20 luvussa kerrotaan kymmenen käskyn antamisesta. Shavuot juhlaa vietetään Sivan kuussa, joka on kolmas kuukausi juutalaisessa kalenterissa.
Rabbi Jonathan Sacks spekuloi, että saddukealaiset, jotka hylkäävät suullisen Toran, eivät luultavasti liittäneet Shavuot-juhlaa Lain antamiseen, vaan maanviljelykseen, aikaan, jolloin ”israelilaiset söivät ensimmäistä kertaa Israelin maassa kasvatettua happamatonta leipää ja paahdettuja jyviä, juuri sinä päivänä”. Pääsiäisen jälkeisenä päivänä Jumalan antama manna loppui. (Joos5:10-12) Saddukealaisille tämä merkitsi eräänlaista juutalaisen kansan itsenäisyyspäivää. Sacks toteaa, että jos juhla liittyisi pelkästään kansalliseen itsenäisyyteen, sen merkitys olisi himmentynyt kahden tuhannen vuoden maanpakolaisuuden aikana, ja käsitys poliittisesta itsenäisyydestä olisi samoin hävinnyt. Suullisen Toran ympärille kehittynyt runsas rabbiininen kirjallisuus sen sijaan säilytti tietoisuuden siitä. Heinrich Heine määritteli Toran eräänlaiseksi kannettavaksi kotimaaksi. ”Minne juutalaiset pakotettiin asumaan, he pystyivät löytämään identiteettinsä siitä. Siksi ei ole sattumaa, että (kirjoitettu ja suullinen) Tora annettiin Siinailla, Israelin maan ulkopuolella”.

Ensimmäiset sionistit uskoivat, että juutalaisen kansan paluu Israelin maahan tulee vapauttamaan heidät pakolaisuuden siteistä - mukaan lukien suullisen Toran ympärille kehitetystä rikkaasta rabbiinisesta kirjallisuudesta – palatakseen ennen pakolaisuutta vallitsevaan todellisuuteen.
Välivuosein aikana juutalaiset – sekä uskonnolliset että ei uskonnolliset – ovat oppineet arvostamaan koko juutalaisen tradition kokonaisuutta, mukaan lukien uudenlaista sovellusta tähän traditioon ja juutalaisuuden epäortodoksisia ilmaisumuotoja siitä.
Shavuotin vastainen yö vietetään synagogissa Toran tutkimisessa. Shavuot juhlassa juhlitaan sekä kansallisia että kulttuuri/uskonnollisia muotoja juutalaisessa identi-teetissä ja kunnioitetaan molempien merkitystä juutalaisen kansan menestymiselle. http://www.jpost.com/Opinion/Jerusalem- ... ing-403816
Koska viikon ensimmäinen päivä sunnuntai on suuri juhlapäivä, sallinette, että siirrän alkuviikon raportin laatimisen maanantaiksi.

2. ENNUSTEIDEN mukaan perjantaipäivä on puolipilvinen lämpötilan noustessa korkeimmillaan 25 asteen tienoille. Aamulla 16 asteen lämpö tuntui viileähköltä, ehkä johtuen ilman kosteuspitoisuudesta, Puolipilvisyys jatkunee vielä huomenna sapattinakin kirkastuakseen sitten sunnuntaiksi lämpötilan alkaessa hiljalleen nousta siten, että sunnuntaiksi luvataan jo hellelukemia 31 astetta ja maanantaiksi 32 astetta myös yölämpötilan noustessa yli 20 asteen Jerusalemissa.
Säätilat tänään: Jerusalem 16 -25; Tiberias 19 -33; Suolameri 25 -34; Eilat 22 -35 +C-astetta. Eilatissa ja Suolamerellä lämpötilaylittää 40 asteen rajan maanantaina.

3. MAAILMANPANKKI varoittaa, että Gaza tulee kokemaan suuria talouskriisejä. Raportin mukaan Gazassa on maailman suurin työttömyys, ja siksi kaikkien osapuolten – Israel, arabit ja lahjoittajien edustajien – tulee aloittaa kiireelliset toimet vaarallisen talouskriisin välttämiseksi.
Raportti valmisteltiin kahdesti vuodessa kokoontuvaa tätä tarkoitusta varten perustetun yhteyskomitean (AHLC) kokoukseen. AHLC koordinoi kansainvälisten lahjoittajien lupaamat tukivarat Gazan arabeille. Raportti on laadittu lähes vuosi Israelin ja Gazan terrorijärjestöjen välillä käydyn 50-päivän sodan jälkeen.
Maailmanpankki toteaa yksikantaan, ettei Gazan viennin todellista romahtamista voi selittää millään muulla kuin sodalla ja saarrolla. ”Vuoden 2007 saarto oli erityisen kohtalokas kansantulon 50 %:n menetyksen ja kansan varallisuuden alentumisen vuoksi”, raportissa todetaan Egyptin ja Israelin asettamista saartotoimista.
Maailmanpankki kehottaa Palestiinan Auktoriteettia, Israelia ja lahjoittajamaiden yhteisöä toimimaan ripeästi estääkseen ja kääntääkseen huolestuttavan talouskehityksen hidastumisen uuteen nousuun välttääkseen talouskriisin.

RAPORTIN MUKAAN työttömyys oli Gazassa 44 % v.2014, mikä on luultavasti maailman korkein, ja PA;n valvomilla alueilla 39 % huolimatta siitä, että lähes joka viides heistä saa jonkinlaista taloustukea. Siksi kaikkien osapuolten olisi aloitettava reformien laatiminen. Maailmanpankin johtaja Gazan ja PA:an alueilla Steen Lau Jorgensen pitää Gazan työttömyyslukuja ja talouskehityksen ennusteita hyvin huolestuttavina. Hän vaatii saarron lopettamista, jotta Gazan vienti ja ihmisten liikkuminen voisivat elvyttää hiipuvaa taloutta.

Kansainvälisistä 3.5 miljardin USD lahjoituksista on saatu vasta 27.5 %, eli n. yksi miljardi USD. Jorgensen kuitenkin katsoo, että avain on saartotoimien lopettaminen viennin saamiseksi nousuun. Rakennusmateriaalien vähyys on toinen hankaluus. Israel valvoo kahta kolmesta rajanylityspaikoista Gazaan, Egypti valvoo Rafan terminaalia, jota se pitää suljettuna turvallisuus- ja poliittisten näkökohtiensa vuoksi.
Egypti on tuhonnut useita satoja salakuljetustunneleita Gazasta Siinaille tuhoten samalla tuhansien ihmisten toimeentulon. http://www.timesofisrael.com/world-bank ... al-crisis/,

Maailmanpankin raportissa ei ilmeisesti kiinnitetä mitään huomiota syihin, miksi taloussaarto alun perin asetettiin eikä terroristien harjoittamaan terrorismiin Gazasta sekä Israelin että Egyptin Siinain alueille. Siksi raportti on suuresti yksipuolinen ja poliittisesti kantaa ottava PA:n ja Gazan arabien hyväksi.

4. ISLAMIN VALTIO, IS, kehuu miehittäneensä Palmytan eli Tadmorin kaupungin kokonaan Syyrian armeijan paetessa kaupungista kaoottisesti jättäen aseensa ja ohjuksensa vihollisensa käsiin.
Kaupungin arvioidaan olleen ainakin osittain Israelin kuninkaan Salomon rakentama maansa suuruuden aikana.
Palmyran kaupungin asukasluvun arvioidaan olleen ennen IS:n aloittamaa kampanjaa sen valtaamiseksi 120 000, mutta suuri heistä pääsi pakenemaan hyvissä ajoin ennen kaupungin menetystä. Ääri-islamilaiset ovat uutistoimistojen mukaan myös aloittaneet tunnusmerkikseen kehittyneet siviilien massamurhat ja ruumiin jäsenten leikkelemiset raiskausten ja muitten julmuuksien ohella.
IS:n sanotaan nyt miehittävän puolet Syyrian maa-alasta.
IS:n miehet levittäytyivät koko kaupunkiin, myös sen eteläiseen osaan, jossa on arvokkaita muinaisia rakenteita ja kuvapatsaita. Pienempiä esineitä ja veistoksia ehdittiin viemään turvaan, mutta missä ne voisivat olla turvassa?
IS teloitti torstaina ainakin 17 siviiliä väittäen heitä Assadin hallituksen asiamiehiksi. UNESCO, joka asetti Palmyran kaupungin maailman perinnekohteitten luetteloon tukien sen säilyttämistä taloudellisesti, voi vain levitellä käsiään valitellen länsi-maailman toimettomuutta ja hitautta toimia maailman yhteisten historiallisten ja arkeologisten kohteiden pelastamiseksi, jota millään ei voida korvata.
Syyria menetti samalla viimeisen rajanylityspaikan Irakin puolelle.

Vain muutamia päiviä aiemmin IS:n joukot olivat miehittäneet Ramadin kaupungin Irakissa. Torstaina IS:n joukot tunkeutuivat Ramadin ympäristöön valmistelleen hyökkäystä Bagdadiin karkottaen Irakin hallituksen joukot asemistaan. Myös Ramadia puolustaneet Irakin armeijan joukot pakenivat jättäen USA:n toimittamat aseet, panssarit ja ohjukset vihollistensa käsiin.
USA:n johtaman koaliittion ilmahyökkäykset eivät pysty estämään IS:n etenemistä, joskin ne ovat joutuneet muuttamaan taktiikkansa.
Ramadin menetys oli karvas pala Obaman hallitukselle, jonka uskottavuus on menettänyt merkitystään. Obama pitää menetyksiä vain taktisina eikä merkittävinä, selittäen, että ne johtuvat koulutuksen ja aseistuksen puutteesta. Lisäksi pommituksissa kuolee ja haavoittuu siviilejä lapsia ja naisia, mikä kääntää kansan suosion USA:n ja sen kouluttaman armeijan vastaiseksi. http://www.timesofisrael.com/after-palm ... -of-syria/
5. Libanonissa toimiva terrorijärjestö Hizbullah on käynyt katkeria taisteluja Al-Nusra Front ja muita Assadin armeijaa vastustavia joukkoja vastaan Qalamoun vuoriston omistuksesta menettäen runsaasti miehiään, mutta uutislähteiden mukaan on pystynyt karkottamaan valtaosan vastustajistaan ja keskittyy nyt vuoriston ympäristön puhdistamiseen. Vuoriston omistus on tärkeä kapinallisille huoltoreitin varmistamiseksi Välimeren rannikolle.
Libanonille se on tärkeä puolustuslinnake ääri-islamilaisten joukkoja vastaan, mutta se on kieltäytynyt lähettämästä omia joukkojaan taisteluihin Syyrian puolelle.
Hizbullahin edustaja sanoo anonyymisti, että kolmannes vuoristosta on varmennettu, mutta taistelut ovat kovimpia sen koskaan käymistä.
Alue on n. 1000 neliökilometrin suuruinen, vaikeakulkuinen, täynnä luolia eikä teitä juuri ole olemassa kinttupolkujen lisäksi.
Hizbullahin edustaja sanoo, että näissä taisteluissa saatuja kokemuksia voidaan hyödyntää hyökkäyksissä Israelin puoleiseen Galileaan ja Golanille. http://www.timesofisrael.com/on-syrian- ... st-battle/

6. UUTISOTSIKOITA
· APULAISULKOMINISTERI Tzipi Hotoveli sanoo, että koko Israelin maa on nyt meidän, ja kehottaa diplomaatteja kertomaan maailmalla tästä tosiasiasta. Hän kehotti torstaina lähettiläille tarkoitetussa tilaisuudessa epäröimättä todistamaan kohdemaissaan, että juutalainen kansa hallitsee nyt raamatullisia alueitaan. Hotoveli kannattaa Juudean ja Samarian liittämistä Israeliin todeten, että juutalaisilla on oikeus tähän maahan. Hän sanoo, että länsimaat tunnustavat Israelin turvallisuus-vaatimukset, mutta että eettiset ja oikeudelliset aspektit hämmentävät niiden käyttäytymistä ja lausuntoja. Hotovelin vakuutus kahden valtion periaatteen kannattamisesta antaa varsin omituisen schizophrenisen kuvan hänestä, mikä on ominaista Israelin poliitikoille pääministeriä myöten, jotka eivät rohkene olla avoimesti syvimpien tunteittensa takana, vaan heiluvat aidalla puhuen ristiin lausunnoissaan. http://www.timesofisrael.com/deputy-fm- ... -solution/,
· IDF sanoo helpottavansa PA:n arabien liikkumista Juudean ja Samarian alueilla. http://www.timesofisrael.com/idf-claims ... estinians/.
· IDF valmistelee Gazan rajan pinnassa olevien juutalaisyhteisöjen ja -kaupunkien evakuoimista ennakoiden tulevia sotia. Monet ennustavat, että uusi Gazan sota syttyy syksyllä. Hamas valmistautuu kiireellä kiihdyttäen rakettien ja muiden aseittensa hankintaa ja valmistamista. Se käyttää sille siirrettyjä avustuksia tunnelien rakentamiseen eikä elintason nostamiseen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... V7vuYbxQwA
· Bnei Akiva synagogaa vastaan tehtiin tuhopolttoyritys, joka aiheutti vahinkoa sen sisätiloissa. Synagogan omistaa järjestön alajärjestö Nasaret Illit alueella. Presidentti Rivlin sanoi olevansa shokissa vandalismista ja tuhoista synagogaa vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... V7xKIbxQwA
· IDF:n upseeri sanoo joutuneensa häväistyksen ja pahoinpitelyn kohteeksi yhdessä arabien ja juutalaisten yhteisbussissa Arieliin Samariassa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... V7ywobxQwA
· Apilaisministeri Benny Begin käyttää mieluummin kevyen rautatien tarjoamia palveluja kuin asemansa tarjoamaa autoa ja muita etuja. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... V7z5IbxQwALähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 14 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia