kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 17.12.2018 10:00

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 13 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Israel Update/ Lokakuu
ViestiLähetetty: 03.10.2015 11:45 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, October 02, 2015
PERJANTAI 02.10.09
1. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahun valmistellessa puhettaan YK:n yleiskokoukselle New Yorkissa PA:n arabi jatkoivat hyökkäyksiään Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosissa ja Temppelivuorella.
Verisin hyökkäys tapahtui Itamarin ja Elon Morehin välisellä tiellä, jossa arabit apuivat israelilaisen rabbin ja hänen vaimonsa vähän ennen yhdeksää torstai-iltana. IDF:n sotilaitten tullessa paikalle murhapaikalle he löysivät rabbi Eitam Henkinin ohjaaman auton keskellä tietä lähellä Beit Furikin arabikylää. Rabbi Henkin makasi tiellä auton ulkopuolella, hänen vaimonsa Naama oli edelleen auton sisällä.
He löysivät auton takaistuimilla neljä heidän kuudesta lapsestaan, nuorin 4 kuukautta sekä vanhemmat 4, 7 ja 9-vuotiaat pojat. He olivat joutuneet seuraamaan sivusta terroristin murhatessa heidän vanhempansa, mutta olivat muuten täysin vahingoittumattomia. Paikalle saapunut ensiapupartio totesi lasten molemmat vanhemmat kuolleiksi, eikä heidän hyväkseen voitu tehdä mitään.

Ehkä murhaaja ei kiireissään havainnut takapenkillä istuvia lapsia, sillä heidän murhaamisensa olisi lisännyt runsaasti hänen arvostustaan arabien keskuudessa. Vielä ei tiedetä, ammuttiinko kuolettavat laukaukset ohiajavasta autosta vai tien varrelta, mutta terroristin tai terroristien löytämiseksi on aloitettu laaja ajojahti.
Murhan suorittanut terroristi on luultavasti sama, joka aiemmin ampui ohiajavasta autosta israelilaista autoilijaa JIT:n risteyksessä haavoittaen häntä käteen.

RABBI Eitan Henkin ja hänen vaimonsa Naama, molemmat 30-vuotiaita, asuivat Nerian kylässä. Eitam Henkinin lähisukulaisia asuu Peduelin juutalaisyhteisössä Samariassa, jossa Eitam oli syntynyt, ja orvoiksi jääneet 6 lasta vietiin heidän luoksensa, kunnes löydetään ratkaisu heidän hoitamisekseen.

HAMASIN tiedottaja ylisti ”sankarillista murhaa” ja esitti vaatimuksen uusien ”laadukkaitten murhien” suorittamiseksi. ”Sionistit maksavat Netanyahun rikollisesta politiikasta kaikkialla”, kuten lausunnossa todetaan.
Israelin poliitikot syyttivät Abbasin pitämiä puheita, joista hänen YK:ssa keskiviikkona pitämänsä puhe on yksi. kiihotuksesta, joka rohkaisee arabeja verisiin hyökkäyksiin israelilaisia vastaan. Abbas totesi puheessaan, ettei PA ole enää sitoutunut pitämään 1993 ja 1995 sekä sen jälkeen allekirjoitettuja sopimuksia, koska ”Israel on rikkonut sen kaikkia kohtia”, vaikka John Kerryn vaatimuksesta ei kokonaan mitätöinyt turvallisuus. ja taloussopimuksia Israelin kanssa. Sekä PA:n että Mahmoud Abbasin valta lepää täysin Israelin antaman turvallisuussuojan varassa.

PUILUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon totesi lausunnossaan, että ”murhaava terrori-isku torstai-iltana on osoitus jatkuvasta kiihotuksesta Israelin valtiota ja sen asukkaita vastaan terrorihyökkäysten suorittamiseksi”. Hän sanoi taistelun terroria vastaan vaativan teräksistä tahtoa, päättäväisyyttä ja kärsivällisyyttä. ”Taistelu vaatii uhreja aiheuttaen surua ja menetyksiä, mutta IDF ja Shin Bet jatkavat toimiaan murhaajien saamiseksi vastuuseen teoistaan”, hän selvensi.
IDF lisäsi neljä uutta pataljoonaa Juudean ja Samarian alueille armeijan yleis-esikunnan suositusten mukaisesti torstai-iltana. Ensimmäinen pataljoona asetetaan rabbi Eitamin ja hänen vaimonsa Naaman murhaajan etsintöihin osallistuvien joukkojen tueksi. Israelin poliitikot ovat syystä kauhuissaan murhista kyseenalaistaen arabien todellisen halun suostua suoriin neuvotteluihin, mitä myös pääministeri epäili puhuessaan YK:n yleiskokouksessa kuitenkin luvaten, että hän tekee kaikkensa saadakseen Abbasin ja PA/PLO:n johdon luopuman hylkäämispolitiikastaan ja tulemaan keskustelemaan Israelin kanssa ilman ennakkoehtoja. http://www.timesofisrael.com/israel-par ... ple-419732,

2. NETANTAHUN puhe YK:ssa olisi ennakkotietojen mukaan käsitellyt Abbasin esittämiä väitteitä ja puolitotuuksia, jotka israelilaisten tarkkailijoitten mukaan ovat selkeitä valheita, mutta luultavasti ulkoisen ja kotoisen opposition painostuksen vuoksi hän taipui jättämään tämän puolen pois puheestaan, mikä samalla latisti ja miedonsi sen kärkevyyttä ja ajankohtaisuutta. Hän kyllä viittasi torstai-iltana Israelissa suoritettuun rabbin ja hänen vaimonsa murhaan kysellen PA:n arabien todellista rauhantahtoa, koska se ei useista rauhantarjouksista huolimatta suostu suoriin keskusteluihin. Israelin johtajien näyttää olevan mahdotonta tunnustaa selviä kirjallisia todisteita, että PA:n ja Gazan arabien tavoitteena on Israelin tuhoaminen, Mikään vähempi ei riitä heille, mutta sitä ei haluta tunnustaa.
PLO:n pääsihteeri, entinen päärauhanneuvottelija, Saeb Erekat torjui Netanyahun tarjouksen suorista neuvotteluista, koska ”Israel jatkaa laittomien setlementtien rakentamista ja hyökkää muslimipalvojia vastaan Temppelivuorella”.

NETANYAHUN puheen, jota jotkut kutsuvat tuliseksi, tähtihetki oli luultavasti se, kun hän esitellessään juutalaisia ja Israelia vastaan tehtyjä murhaavia hyökkäyksiä ja todettuaan YK:n ja kansainvälisen yhteisön kuolettavan hiljaisuuden niiden johdosta, piti 45 sekunnin tauon puheessaan tuijottaen kuulijoitaan syyttävä ilme kasvoillaan yleisön pysyessä täysin vaiti ja liikkumatta. Ehkä se herätti pienoisen syyllisyyden tunteen muuten täysin kovettuneiden valtionjohtajien sydämessä. Tilastojen mukaan YK on tehtaillut enemmän Israelia koskevia päätöslauselmia kuin kaikkia muita maita yhteensä. Voiko tätä millään pitää tasapuolisena suhtautumisena? http://www.israelnationalnews.com/News/ ... g4bGlOnI6s

3. PA:n alainen terrorijärjestö Al-Aksa Marttyyrien prikaati, jota kutsutaan Fatahin aseelliseksi siiveksi, ja Hamas ovat tunnustaneet suorittaneensa sankarillisen teon murhatessaan israelilaisen pariskunnan torstai-iltana Samariassa.
Al-Aksa Marttyyrien Abdfel al-Khader Priklaatti tunnustaa arabiankielisellä web-sivullaan osallisuutensa sankarilliseen operaation.

FATAHIN poliittinen johto, joka on edelleen New Yorkissa keräämässä diplomaattisia voittoja Israelin saamattomuudesta johtuen, on luonnollisesti hiiren hiljaa, ettei monilapsisen israelilaisperheen veri tahraa sen rauhanenkelin lumivalkoisia siipiä.
Abu al-Walid, Marttyyrien Prikaatin tiedottaja Gazassa, kertoi libanonilaiselle Al-Akhbar lehdelle elokuussa antamassaan haastattelussa, että Iran tukee varoillaan Al-Aksa Marttyyrien Prikaatin toimintaa ja kouluttaa sen taistelijoita. ”Palestiinan vastarintaliikkeillä on aina ollut yhteydet Hizbullahin ja Iranin kanssa”, hän toteaa lisäten, ettei se ole mikään salaisuus. Kuitenkin Fatah on maailman median silmissä maltillinen järjestö ja sen puheenjohtaja Abbas rauhankyyhky.
Al-Walid sanoo, että luonnollisesti vastarintajärjestöt taistelevat Israelia vastaan. Hänen kertoo yhteistoiminnan Hizbullahin ja Iranin kanssa ilmenevän erilaisissa muodoissa, kuten koulutuksen, aseitten, valmistelujen, kuljetusavun, ja vastarinnan (hyökkäysten) suunnittelun muodoissa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... g4b4lOnI6s, http://www.debka.com/article/24924/An-I ... under-fire,

4. TERRORISMIN ärsyttämät mutta myös IDF:n ja poliisin turhan helläkätiseen toimintaan kyllästyneet Juudean ja Samarian juutalaisasukkaat tulivat joukolla ulos asunnoistaan osoittaen mieltään tilanteen kestämättömyyttä vastaan. Mielenosoituksia järjestettiin useiden asuinyhteisöjen lähettyvillä, joista marssittiin läheisen arabikylän alueelle kivittäen taloja ja tiellä ajavia arabiautoilijoita sekä huudelleen arabien vastaisia iskulauseita.

Kiryat Arban juutalaiskylästä 150 asukasta kokoontui Harsima-lähiön sisäänkäynnin edustalle sekä tien no 60 varrelle. Osa heistä marssi Hebroniin vanhaan kaupunkiin kivittäen arabien asumia rakennuksia. Poliisi ehätti joukkoineen erottamaan heidät arabeista, ettei tilanne kiihtyisi liikaa.
Sieltä osa aloitti marssin Beit Hanun ja Halhulin arabikyliä kohti.
Myös Givat Assafin sekä Gidon risteyksessä israelilaiset osoittivat mieltään pyrkien estämään arabiautoilijoiden ajamista tiellä.

Myös arabit osoittivat mieltään. 28-vuotias juutalaisnainen haavoittui arabien heittämistä kivistä Yitzharin juutalaiskylän lähellä. Hänet vietiin sairaalaan silmään saamansa kiveniskun vuoiksi.
PA:n Hebronin alueen tiedustelupäällikkö joutui hyökkäyksen kohteeksi Samariassa paikalla, jossa juutalaispariskunta murhattiin. Päällikön auto kärsi pahoja vaurioita ja hän itse jouduttiin viemään sairaalaan hoidattamaan haavojaan. Vielä ei ole selvää, ketkä oivat syyllistyneet hyökkäykseen häntä vastaan, Poliisi tutkii asiaa. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/10/02/

5. UUTISOTSIKOITA
· USA:n ulkoministeriö tuomitsi jyrkästi terrori-iskun, jossa juutalainen pariskunta sai surmansa torstai-iltana. Ministeriön tiedottaja John Kirby valitteli ihmishenkien menettämistä, todeten, että tulitus oli tarkoituksellinen mutta murha ei sitä ollut. Hän yrittää väittää, ettei tarkoitus ollut surmata ketään, vain pelotella, vaikka tosiasiat kertovat aivan muuta. Lähietäisyydeltä ammutut laukaukset eivät jätä jossitteluille sijaa, mutta USA:n arabimyönteisen ulkoministeriön on vaikea tunnustaa PA:n arabien murhanhimoa. Terroristi ilmeisesti valittaa vain sitä, ettei havainnut neljää pientä lasta auton takaistuimella. Huolimaton terroristi! http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/10/02/
· Kedumim-juutalaisyhteisöä aloitti mielenosoituksensa rukouksella lähellä paikkaa Samariassa, jossa Henkinin vanhemmat murhattiin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... g4xllOnI6s
· Hallituksen ministerit väittävät lähes yhdestä suusta, että PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas on syyllinen verisen väkivallan kasvuun, joka viimeksi vaati 30-vuotiaan pariskunnan hengen jättäen Henkinin perheen 6 lasta orvoiksi, nuorin heistä 4-kuukauden ikäinen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... g4yT1OnI6s, http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ple-419758,
· New York Times NYT kertoo artikkelissaan, että katkeroitunut Mahmoud Abbas on luopunut rauhanprosessista. Abbas sanoi puheissaan hyllyttävänsä Oslon sopimukset, mutta arabitapaan jätti kuitenkin takaoven auki mahdollista pakoa varten. Abbasille kysymys ei ole - eikä koskaan ole ollutkaan – hänen kansansa hyvinvoinnista, vaan omasta asemastaan historiassa sekä henkilökohtaisesta voitontavoittelustaan. Hän ei ole noussut lähellekään edeltäjänsä Arafatin kansansuosiota ja palvontaa. Hänen kansansuosionsa laskee kaiken aikaa Ismael Haniyehin voitoksi, eikä arabi-mentaliteetti suosi heikkoja ja häviäjiä. http://www.timesofisrael.com/nyt-abbas- ... -on-peace/
· Oregonissa USA:ssa kiväärillä aseistautunut 26-vuotias mies surmasi 10 opiskelijaa ja haavoitti 7 muuta. Hän itse sai surmansa tulitaistelussa poliisin kanssa. Hänen motiivinsa oli pelkästään uskonsa menettäminen olevaa yhteiskuntaa kohtaan. Hän seuloi uhrejaan kysellen heidän uskoaan ennen surmaamistaan, vaikka ei tiedetä, miksi hän sitä kyseli. http://www.timesofisrael.com/oregon-gun ... ning-fire/
· Oregonin murhamies kysyi uhreiltaan, oletko kristitty, joita hän ampui päähän. Kieltävän vastauksen antanutta tai ilman vastausta hän ampui jalkaan. http://nypost.com/2015/10/01/oregon-gun ... g-rampage/
· USA:n itärannikkoa lähestyy hurrikaani Joachim, jonka tarkkaa reittiä ei vielä tiedetä. Rannikkokaupungit kuitenkin varustautuivat pahimman varalle, joista Orlando on yksi. Tuulten voima on lähes 130 ml tunnissa, mutta niiden mukanaan tuomat rankkasateet voivat tuoda tulvia ja maanvyörymiä. Ensi viikon alussa rantautuva myrsky Joachim uhkaa Washingtonin ja New Yorkin alueita. Se on vahvistunut 2:n voimakkuudesta neljänteen luokkaan. Nimi Joachim viittaa juutalaisten muinaiseen kuninkaaseen, nimi tarkoittaa Jehova kehitti tai pani alulle. Monet uskovat, että USA:n ja Israelin tilanteet liittyvät kiinteästi yhteen. Se mikä koskee Israelia, koska pian myös USA:ta, hyvässä tai pahassa merkityksessä, riippuen siitä, miten USA:n johto suhtautuu Israeliin. http://www.wnd.com/2015/10/emergency-or ... at_orig=us
· Huhut kuiskuttelevat, että USA:n ulkoministeri John kerry ja Iranin ulkoministeri Javad Zarif ovat ehdolla vuoden rauhan Nobelin saajiksi. http://www.wnd.com/2015/10/nobel-prize- ... g=politics
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 20 -29; Tiberias 22 -36; Suolameri 20 -29; Eilat 26 -38 +C- astetta. Lämpötila noussee pari astetta huomiseksi, mutta laskee sunnuntaina uudelleen.Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update/ Lokakuu
ViestiLähetetty: 05.10.2015 10:52 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Sunday, October 04, 2015
SUNNUNTAI 04.10.15
1. TÄNÄÄN on sukkot-sapatin aattopäivä. Tähän sapattiin loppuu tämän vuotinen succot eli lehtimajanjuhla-aika. Olemme saaneet seurata useita taivaallisia merkkejä joiden uskotaan viittaavan siihen, että ajankohta, jota elämme, on osa merkittäviä muutoksia ja jopa mullistuksia Lähi-Idässä ja koko maailmassa. Pelkästään se, että nuo taivaalla näkyneet merkit, joista tetrarka on yksi, sattuivat yhteen juutalaisten juhlien kanssa, on erittäin epätavallinen ja harvinainen ilmiö. Juutalaisessa historiassa tällaiset yhteensattumat ovat ennustaneet onnettomia aikoja juutalaiselle kansalle tai monille kansoille.

SUCCOT-aikaa ei ole yhdistetty mullistaviin tapahtumiin samalla tavoin, kuin monia muita juhla-aikoja, eivätkä juutalaisten pyhät kirjoitukset ole siitä maininneet.
Rivka Lambert Adler kertoo artikkelissaan, että on olemassa sekä ajankohtaisia merkkejä että mainintoja juutalaisessa traditiossa, jotka viittaavat mahdollisuuteen, että Hesekielin ja Sakariaan kirjoissa mainittu Googin ja Maagogin sota voi tapahtua (tai alkaa) tämän succotin aikana. Hän perustaa artikkelinsa suositun rabbi Yosef Mizrachin äskettäin pitämään luentoon, jossa hän viittaa tähän mahdollisuuteen lisäten, että on kolme muutakin havaintoa, jotka liittävät succotin Googin ja Maagogin sotaan.

Ensiksi: Googin ja Maagogin numeraaliarvo hepreassa on 70; tämä viittaa 70 kansaan, jotka muodostavat maailman; succot-viikon aikana juutalaiset uhrasivat Temppelissä 70 härkää, joista kukin edusti yhtä kansaa.

Toiseksi: Succotin sapatin aikana synagogissa kaikkialla maailmassa luetaan profeetallisista kirjoista teksti Hesekielistä (38:18 -39; 16). Tämä teksti käsittelee Googin ja Maagogin sotaa, joka ennustusten mukaan tulee edeltämään juutalaisen kansan lopullista vapauttamista.

Kolmanneksi: Mizrachi sanoi, että ainoa kohta, jossa juutalaisen opetuksen aarreaitassa Talmudissa mainitaan Googin ja Maagogin sodasta on traktaatissa nimeltään succot. Siinä kerrotaan kuolemasta ja surusta messiaanisena aikana.

Talmudin mukaan juutalaisten odottama ensimmäinen Messias Ben Yosef (Yosefin suvusta) saa surmansa Googin ja Maagogin sodassa. (Sen taustalla lienee Sakariaan kirjassa mainittu kansallinen suruaika. Sak.12:10 -13)
Mizrachi yhdistää nämä kolme havaintoa yhteen - juutalaiseen mystiseen traditioon nimeltä Kabbalah perustuen – ja toteaa, että Talmudin juutalaiset ovat uskonet vahvasti mahdollisuuteen Googin ja Maagogin sodan liittymisen succot-juhliin.

MIZRACHI totesi erikseen Breaking Jewish News toimittajalle, että 7. eli shmita-vuoden lopussa (juutalaisten odottama toinen) Messias Ben David ilmestyy. Hän toteaa, että Gemarassa (Talmudissa) mainitut merkit, jotka edeltävät Messiaan tuloa, ovat jo toteutuneet.
Artikkelissa mainitaan lisäksi, että kulissit Googin ja Maagogin sotaa varten ovat jo muotoutumassa Lähi-Idässä. Samanaikaisesti verikuun kanssa 28.09.2015 Venäjä ja Iran siirtävät joukkojaan Israelin pohjoisrajan tuntumaan Syyriaan, joihin ovat liittymässä Kiinan meri- ja ilmavoimat.
USA lisää joukkojaan Siinailla olevien rauhanturvaajiensa tueksi. Nämä kaikki vahvistavat uskoa, että Googin ja Maagogin sota on muotoutumassa silmiemme alla. http://www.breakingisraelnews.com/50054 ... EcSbti7.97

2. SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 18 -28; Tiberias 25 -34; Suolameri 26 -35; Eilat 25 -36 +C-astetta. Taivas on osittain pilvessä koko alku viikon ajaksi, vaikka JP lupailee välillä aurinkoistakin säätä. Keskiviikkona pilvipeite vahvistuu ja voi tulla sateitakin.

3. PARIN PÄIVÄN aikana Israelissa tapahtuneet raakalaismaiset siviileihin kohdistuneet murhat ja murhayritykset ovat saaneet aikaan kansassa vastareaktioita, joka vaihtelee epäuskosta epävarmuuteen ja jopa vaatimuksiin kovemmista vastatoimista. Mitään pelkoreaktiota ei ole havaittavissa, vaikka sellaistakin voi esiintyä alueilla, joissa juutalaiset ovat päivittäisessä kontaktissa PA:n arabien kanssa. Eivät ne ainakaan lisää luottamusta ja yhteistyöhalua kansojen välillä.

MÄÄRÄTYT alueet, kuten Nablusin (Sikemin) ja Hebronin ympäristö sekä Jerusalemin itäosa, ovat osoittautuneet potentiaalisiksi terrorihyökkäysten kohteiksi.
Jerusalemin itäosassa tapahtui muutaman tunnin välein kaksi raakaa hyökkäystä keskellä ihmisvilinää, Tämä pian sen jälkeen, kun terroristi, jota ei vielä ole saatu kiinni, murhasi rabbi Heikinin ja hänen vaimonsa Nablusin lähellä 4 pienen lapsen katsellessa autonsa takaistuimelta kahden jäätyä kotimiehiksi, eikä PA/PLO:n johtajisto ole millään tavoin reagoinut murhiin tai tuominnut niitä.

Times of Israel (ToI) otsikoi asiaa käsittelevän artikkelinsa ”Jerusalem kiehuu hyökkäyssarjan jälkeen, mikä nostattaa jännitystä”. Alaotsikossa lisätään: ”Puukotukset ja muut hyökkäykset järisyttävät pääkaupunkia yön aikana poliisin ja armeijan pyrkiessä lopettamaan vallitsevan väkivallan ja ottamaan kiinni Henkinin pariskunnan murhaajat”. ToI turhaan kainostelee käyttäessään sanaa ”surmaajat”; selvä päivänvalossa tehty suunniteltu murha siinä oli kysymyksessä.

Lauantai-iltana ihmisvirta, sekä juutalaisia että turisteja, valui hiljalleen Leijonaportin läheistä katua pitkin kohti Länsimuuria. Arabiterroristi odotti pitkän puukkonsa kanssa sopivaa tilaisuutta iskeäkseen valitsemaansa kohteeseen. Hän puukotti kaksi miestä, joiden sairaalaan vietyinä todettiin menehtyneen haavoihinsa, sekä yhtä naista ja 2-vuotiasta lasta, joka sai haavoja jalkoihinsa. Miehet olivat 40- ja 20-vuotiaita. Lapsen äiti pystyi haavoittuneena juoksemaan 50 metrin päässä olevaan rajapoliisin asemaan hälyttäen heidät paikalle. Naisella on haavoja yläruumiissaan, mutta hän on selviytymässä sairaalassa. Lapsen isä menehtyi saamiinsa puukon-iskuihin. Poliisin juostessa kohti murhapaikkaa terroristi, 19-vuotias Muhannad Sfafeq Halabi, tulitti murhaamaltaan mieheltä sieppaamallaan pistoolilla villisti turistijoukkoa kuitenkaan osumatta. Poliisi ei kysellyt tekonsa laillisuutta, vaan ampui terroristin kuoliaaksi. Islamic Jihad ilmoittautui teon suorittajaksi, Hamasin edustaja ylisti tätä sankarillista murhaa. PA/PLO ei ole komentoinut murhia.

TOISESSA hyökkäyksessä arabiterroristi hyökkäsi 15-vuotiaan israelilaisen nuorukaisen kimppuun Damaskos portin lähellä aikaisin sunnuntaiaamuna.
Nuorukainen haavoittui selkään ja rintaan tähdätyistä puukoniskuista. Hänellä ei ole hengenvaaraa. Murhayrityksen tehnyt terroristi pakeni paikalta, mutta poliisi tavoitti hänet muutaman sadan metrin päässä kevyen rautatien kiskoilla ampuen hänen. Poliisi toteuttaa sotilaitten tavoin uutta sääntöä käyttää tappavaa tulivoimaansa tilanteen vaarallisuuden mukaan.
Hamasin median mukaan terroristi oli Issawiyan arabilähiön asukas Fadi Aloon. Hän totesi FB:n sivullaan aikovansa tulla marttyyriksi (shahid) ja etukäteen pyysi Allahiaan antamaan anteeksi synnit ja aiheuttamansa väkivallan.

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu, joka kotiutuu USA:sta tänään, pitää ensi töikseen turvallisuuskabinetin kokouksen. Journalisteille antamassaan haastattelussa hän lupaa aloittaa vakavan operaation arabiterrorismia vastaan. http://www.timesofisrael.com/israeli-te ... -old-city/

4. ARABITERRORIA pelkäämättä tuhansia israelilaisia ja turisteja ympäri maailmaa kokoontui Jerusalemin Länsimuurille osallistuakseen perinteiseen succotin viimeisen päivän juhlintaan kuuluviin aamurukouksiin sunnuntaiaamun sarastaessa.
Useilla juhlijoilla oli palmun lehvät käsissään heidän osallistuessaan Kotellilla rukoustilaisuuteen osoittaen uskoa ja päättäväisyyttä succotin viimeisenä päivänä Hoshannah Rabbah.
Juhlijat marssivat juutalaisen korttelin kautta vahvan poliisivartion saattelemina.
Poliisi ilmoitti sunnuntaiaamuna rajoittavansa pääsyä vanhaan kaupunkiin voidakseen pienentää jännitystä, joka uhkaa kiehua yli. Juhlakansan tulviminen Kotellille täytti tunnettujen rabbien kehotukset vierailla Länsimuurilla poliisin antamista rajoituksista välittämättä. Alla olevassa linkissä on kuvasarja tilanteesta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... hDaWFOnI6s

EU:n vastaus arabiterrorismiin Israelissa on vaatia yhden uuden ääriarabien islamistien valvoman valtion perustamiseksi Israelin valtion sydänalueille, joissa sijaitsevat useat juutalaisten pyhimmistä paikoista, kuten EU:n ulkomaanasioitten johtaja Federica Mogherini totesi vaatiessaan samalla tilanteen rauhoittumista. USA ja EU suunnittelevat ns. kvartetin kutsumista uuteen istuntoon päättääkseen, mitä tulee tehdä itsepäisen Israelin saattamiseksi järjestykseen, eli suostumaan hitaasti tapahtuvaan itsemurhaan, mitä Juudean, Samarian ja Golanin ylängön sekä Jerusalemin itäosien luovuttaminen PA/PLO:n valvontaan tulisi merkitsemään käytännössä. EU ja USA tullevat vaatimaan Israelin vastaisten sanktioitten koventamista, etenkin Juudean ja Samarian tuotteiden osalta. Italialaissyntyinen naisjohtaja Mogherini varoi viittaamasta terrorismiin, hän käytti sanoja ”surma ja rikos” kuvaillessaan terrorihyökkäyksiä lapsia, naisia ja miehiä vastaan, minkä johdosta tilanne on ratkaistava poliittisin päätöksin pystymättä esittämään esimerkkiä, missä se olisi toiminut Lähi-Idän syysviimojen aikakaudella. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... hDeOlOnI6s

5. UUTISOTSIKOITA
· Debkafile toteaa artikkelissaan, että viime päivien murhat ja väkivalta ovat seurausta osaltaan IDF:n päätettyä vähentää joukkojensa määrää Juudean ja Samarian alueilla. Armeijan komentaja Eisenkott on siten osittain syypää israelilaisten ihmishenkien menetykseen pääministerin ja puolustus-ministerin myötävaikutuksella. Pääministerin politiikan keskeinen näkyvä piirre on länsimaitten lepytteleminen pelätessään uusia sanktioita ja syrjintää. Käytännössä se tarkoittaa myönnytysten antamista PA/PLO:lle saamatta vastalahjaksi mitään muuta kuin kivityksiä, puukotuksia ja israelilaisten autoilijoiden tulituksia maanteillä. Arabit halukkaasti rekisteröivät kaikki myönnytykset, vaikka he eivät olisi aloittaneetkaan niiden ehtojen toteuttamista käytännössä vaatien niitä ennen seuraavia vaatimusta neuvottelujen aloittamiseksi. Erään havainnon mukaan arabit ovat synnynnäisiä valehtelijoita ja totuuden kieltäjiä. http://www.debka.com/article/24928/Cutb ... aelis-dead
· Israelin hallituksen ministeri Israel Katz uhkaa, että jos tarvitaan, Israel on valmis aloittamaan operaation Defensive Shield II. Tämän hän tarkoitti varoitukseksi PA/PLO:n johtajille, että Israelin mitta alkaa olla täysi. Vuonna 2002 toteutettu Defensive Shield oli suurin IDF:n suorittama operaatio Juudean ja Samarian alueilla 1967 puolustussodan jälkeen. Sen keskeinen päämäärä oli etenkin siviilibusseja, ravintoloita ja kahviloita vastaan harjoittaman terroriaallon lopettaminen, joka surmasi satoja ihmisiä ja haavoitti tuhansia. Sen seurauksena Israel saartoi Jasser Arafatin Mukatan hallintokeskukseen rajoittaen hänen liikkeitään. Olisi korkea aika harkita samaa kohtelua Abbasille, joka pyrkii kaikessa apinoimaan esikuvaansa Arafatia. Abbas oli Arafatin oikea käsi ja toteuttaa nyt salaista terroria myös diplomatian kautta, koska häneltä puuttuu Arafatin röyhkeys ja rohkeus näytellen mieluummin uhrin osaa. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/10/04/
· Israelin arabikansanedustaja Hanan Zoabi toteaa, että Temppelivuori kuuluu yksin muslimeille eikä sinne saisi päästää yhtään juutalaista. Hän sanoi hepreankieliselle Makor Rishon lehdelle antamassaan haastattelussa, ettei ole mitään todisteita juutalaisten yhteyksistä Temppelivuorelle, jota hän kutsui nimellä Al-Aksa. Tällä arabit pyrkivät osoittamaan, että koko Vuori, sen tukimuurit ja viereiset tasanteet ovat heille pyhiä, joista juutalaiset täytyy poistaa eikä sallia heidän saastuttavan niitä likaisilla jaloillaan. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/10/04/
· IDF pidätti aikaisin sunnuntaiaamuna Jeniniin tekemänsä ratsian aikana Hamasin aktivistin ja hänen veljensä. IDF:n eliittijoukot joutuivat tulitaisteluun ennen pidätystä. Operaatio toteutettiin Shin Betin kanssa. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/10/04/
· Venäjä päätti lähettää Syyrian edustalle maailman suurimman sukellus-veneen Dmitri Domskoy (TK 208), Sillä on mukanaan 20 BULAWA ICBM ohjusta (SS -N-30), joilla on arviolta 200 ydinkärkeä. http://www.jewsnews.co.il/2015/10/04/ru ... -to-syria/
· Venäjän hävittäjät käyttivät kotitekoisia buster bunker pommeja tuhotessaan ISIS joukkojen päämajan Raqqassa Syyriassa. Länsimaat ovat aloittaneet propagandakampanjan Venäjää vastaan väittäen, että sen koneet tuhoavat USA:n kouluttamia ryhmiä, jotka taistelevat Assadia vastaan. USA:n omat hävittäjät iskivät Afganistanissa sairaalaan surmaten 19 ihmistä. http://www.jewsnews.co.il/2015/10/04/is ... ter-bombs/
· Saksalainen reportteri, joka oli ISIDS-joukkojen mukana 10 vuorokautta, kertoo julkaisemassaan kirjassa, että ISIS suunnittelee suurinta koskaan toteutettua vääräuskoisten tuhoamista Länsimaissa ydinpommien avulla. Operaatioissa tulisi Jyrgen Todehaferin mukaan saamaan surmansa satoja miljoonia ihmistä todeten, että länsi n täysin valmistautumaton sitä vastaan suunniteltuihin hyökkäyksiin. IS:n taholta väitetään, että se on lähettänyt
4 000 taistelijaansa länteen pakolaisiksi naamioituneina sekoittuen heihin. Mistä he saisivat ydinpomminsa, ei selviä artikkelista, mutta Pakistanilla on niitä pitkästi toista sataa, ja Iranilla pian kymmeniä. http://www.jewsnews.co.il/2015/09/26/ge ... r-tsunami/
· Jihadimuslimi tanssii ekstaattisesti huudellen Allah Kahbar ennen ampumistaan kuulan australialaisen poliisiupseerin päähän. Sydnein poliisikomentaja väittää, ettei sillä ole mitään tekemistä terrorin kanssa, ihan joka päiväinen juttu. http://www.jewsnews.co.il/2015/10/04/vi ... ce-worker/
· Obama syyttää, että Putin hyökkää ”hyvien muslimien” kimppuun, joita USA kouluttaa ja aseistaa taistelemaan IS:n joukkoja vastaan. Käytännössä nämä hyvät muslimit siirtyvät niiden riveihin, joita vastaan heidän tulisi taistella. Syyrian ja Irakin tapatumista kertoviin uutisiin tulee suhtautua suurella varauksella, etenkin USA:sta ja EU:n alueilta tuleviin. http://www.jewsnews.co.il/2015/10/03/ob ... errorists/
· Argentiinan presidentti Christina Fernandez de Kirchner esítti syytöksen YK:n areenalla puhuessaan, että presidentti Barack Obama syyllistyi valtio-petokseen vaatiessaan, että Argentiinan tulee toimittaa uraania Iranille vuonna 2010. Obaman agenttina toimi Gary Samone, joka toimi Valkoisen Talon koordinaattorina asevalvonnan ja ydinaseiden levittämisen estämis-neuvotteluissa. Hän vastusti USA:n ja Iranin välistä ydinsopimusta. http://www.jewsnews.co.il/2015/10/01/br ... d-nations/
· PA/PLO lopulta avasi suunsa ja tuomitsi - mutta arvaapa mitä - kahden nuoren arabimiehen surmaamisen Israelin poliisin toimesta sekä syytti Israelia tunkeutumisesta arabikyliin Juudeassa ja Samariassa vaatien, että kansainvälisen yhteisön tulee estää Israelin suorittamat arabinuorten surmaamiset ja hyökkäykset Juudean ja Samaria arabikyliin. Kirjallisessa lausunnossa ei mainittu mitään arabien murhista tai puukoniskuista. http://www.timesofisrael.com/breaking-s ... ssailants/
· Poliisi estää muslimien nousun Temppelivuorelle seuraavan kahden päivän aikana ja aikoo muutenkin rajoittaa muslimien liikkumista Jerusalemin vanhan kaupungin alueille. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... cks-419892,
http://www.israelnationalnews.com/News/ ... hEAHVOnI6s,


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update/ Lokakuu
ViestiLähetetty: 08.10.2015 08:24 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, October 07, 2015
KESKIVIIKKO 07.10.15
1. SYYSSATEET alkoivat tänään myös Jerusalemin alueilla, mikä puhdistaa viimeinkin hiekkamyrskyn jälkiä luonnosta. Sateet näyttävät tulevan hiljaisina ilman myrskyjä ja tuulia, kuten usein tapahtuu, mutta joet ja purot voivat paikoin tulvia. Ranskassa ja USA:ssa Etelä Carolinen alueilla tulvat ovat olleet rajuja, Carolinen tulvaa kutsutaan jopa tuhannen vuoden tulviksi, jotka aiheutuivat hurrikaani Joachimin pyyhkäistessä alueen yli. Israelissa sateita pidetään siunauksellisina, ei kirouksena.
Aamulla muutamaa minuuttia ennen viittä talo tärähteli muutaman sekunnin ajan ilmeisesti pienen maanjäristyksen seurauksena. Asiantuntijat odottavat suurta maanjäristystä Jordanlaaksossa, joka ulottuisi Beit Sheanin tienoilta Haifan tienoille.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 15 -22; Tiberias 22 -28; Suolameri 25 -30; Eilat 23 -31 +C-astetta. Paikallisia sateita tulee tänään Jerusalemin alueilla - pohjoisessa myös huomenna - taivaan ollessa pilvinen tai osittain pilvien peitossa. Lämpötila nousee Jerusalemissa siten, että sapattina ennustetaan 25 asteen päivälämpöä.

Lehtimajanjuhlan (succotin) viimeinen päivä oli samalla shimhat torah-juhla, eli Toran antamisen riemujuhla. Kastellissa viereisen synagogan väki kokoontuu illalla synagogan edustalle, josta kuljetaan saattueena Torah-kääröä kantaen, laulaen ja tanssien. Juutalainen kansa iloitsee Jumalan sille uskomastaan Sanasta, eikä koe sitä raskaana velvollisuutena. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... hSf6FOnI6s, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... hSgrlOnI6s,

2. TIMES of ISRAEL käsittelee Raphael Ahrenin kirjoittamassa artikkelissa Israelin pääministerien puheita YK:n istuntokauden avajaistilaisuuksissa, jotka useimmiten ovat pitkästyttäviä tilaisuuksia valtionjohtajien pyrkiessä saamaan ääntään maailman tietoisuuteen. Ahren kyselee, moniko israelilainen muistaa Yitzhak Rabinin pitämän puheen YK:ssa pari kuukautta ennen teloitusta; tai Ariel Sharonin puhetta 2013, jossa hän Gazan evakuoinnin jälkeen tunnusti tehtäväkseen rauhan ja yhteisymmärryksen löytäminen PA:n ja Gazan arabien kanssa?

KAIKKI kuulijat eivät varmaan ole täysin samaa mieltä pääministeri Benyamin Netanyahun YK:n puheissaan esittämistä tosiasioista, mutta hänen puhujanlahjojaan ei kukaan pystyne kyseenalaistamaan. Hän on pystynyt loihtimaan noihin pitkästyttäviin tilaisuuksiin vaihtelua, joka huomataan sekä kokousväen keskellä että maailman median parissa, joka mielellään referoi hänen puheitaan.

Netanhyahu uskoo sanan voimaan ja hän käyttää sitä. Rabin ja Sharon olivat entisinä sotilaina ja armeijan johtajina tottuneet antamaan joukoilleen vipinää ja tehtäviä suoritettaviksi. He painottivat toiminnan merkitystä ja toimivat sen mukaisesti.
Pääminiosteri Olmert ei ollut armoitettu puhuja, hänen Amerikan kansalle pitämänsä puhe Israelin väsymisestä sotaan ja väkivaltaan sai paheksuntaa ja tuomioita sekä ulkomaalla että etenkin kotimaassa, jotka katsoivat Olmertin tunnustaneen oman henkilökohtaisen pelkonsa sodan seurauksiin. Olmert ei osallistunut kertaakaan YK:n avajaisten puhetilaisuuksiin; Netanyhau osallistui niihin yhtä lukuun ottamatta joka vuosi.

Pääministeri Netanyahun viimeistä edellinen puhetilaisuus tapahtui P5+1 maiden ja Iranin välisten neuvottelujen ollessa kuumimmillaan. Hän esitteli siinä laatimansa kuvan pommista sytytyslanka valmiina sytytettäväksi osoittaen, miten lähellä ydinpommin rakentamista Iran oli silloin, ja mitä vaaroja sen rakentaminen merkitsisi Israelille ja koko maailmalle. Netanyahu jatkoi yksinäistä ristiretkeään myöhemmin USA:n kongressiin vastoin USA:n presidentti Obaman tahtoa. Netanyahu voitti kongressin mielen taakseen, mutta samalla sai päälleen maailman mahtavimman valtion johtajan vihat, jotka ovat eriasteisina kyteneet heidän välillään siitä lähtien, kun he ensimmäistä kertaa tapasivat valtionjohtajina.

NETANYAHUN viimeisin puhe YK:n istuntokauden avajaistilaisuudessa oli ehkä ulkoisen painostuksen vuoksi miedonnettu siitä, jollaisena hän olisi halunnut sen esittää, mutta hänen pitämänsä 45 sekunnin täydellinen hiljaisuus esitettyään sitä ennen, miten maailma on äänettömänä seurannut juutalaista kansaa kohdanneita hyökkäyksiä ja terroria eliminoidakseen koko kansan maailmankartoilta, mikä uhkaa Israelia Iranille myönnetyn ydinpommin rakentamisluvan välityksellä, mitä Wienissä allekirjoitettu P5+1 maiden ja Iranin välinen sopimus tarkoittaa käytännössä.

Netanyahun varoitukset arabikevään alkaessa eivät saaneet maailman huomiota, kuten eivät monet muutkaan syntyvästä tyhjiöstä USA:n vetäytyessä syrjään Lähi-Idän kahinoista, mikä on rohkaissut ja voimistanut terrorijärjestöjä ja synnyttänyt uusia uhkakuvia, joista Islamin Valtio on vaarallisin.
USA:n vetäytymisen jättämään tyhjiöön ovat tulossa Venäjän ja Kiinan asevoimat arvaamattomine seurauksineen.

Historioitsijat tullevat aikanaan käsittelemään kysymystä olisiko Netanyahun pitänyt antaa lupa ja käsky hyökätä Iranin ydinlaitoksia vastaan tilanteen ollessa siihen sopiva ja lentäjien harjoitellessa pitkän matkan pommituslentoja, mutta käsky jäi antamatta, eikä tilanne ole enää suotuisa Venäjän hallitessa Syyrian ilmatilaa ja valvoessa tutkalaitteillaan Israelin pohjoisosan lentoliikennettä. Otollisin tilaisuus on menetetty eikä uutta ole näköpiirissä. http://www.timesofisrael.com/for-netany ... -the-deed/

3. VENÄJÄN armeijan yleisesikunnan apulaiskomentaja kenraali Nikolay Bogdanovski saapui suuren delegaation seuraamana 06.10. kahden päivän vierailulle Israeliin voidakseen koordinoida kahden maan armeijoiden liikkeet erehdysten välttämiseksi, kuten Debkafile kertoo artikkelissaan. Mutta viesti, minkä apulaiskomentaja toi Israeliin, poikkeaa suuresti siitä, mitä pääministeri Netanyhu ja presidentti Putin olivat aiemmin sopineet. Venäjän puolustusministeriö ilmoitti 02.10. Venäjän laivaston risteilijän Moskvan sijoittamisesta Syyrian rannikolle Latakian edustalle. Aluksessa on 64 uudenaikaista S-300 ilmatorjuntaohjusta.
DF:n asiantuntijat toteavat, että Venäjä on - ilmoittamatta siitä julkisuudessa - muodostanut lentokieltoalueen suureen osaan Syyriaa ja Israelin pohjoisosaa; osaan Turkin eteläosaa; USA:n Turkkiin sijoitetuille koneille; Englannin Kyprokseen sijoitetuille koneille sekä USA:n koneille Jordaniassa. Venäjä sittemmin kielsi USA:n koneitten lennot Syyrian ilmatilassa. USA suunnitteli lentokieltoalueen perustamista Syyrian alueille, mutta presidentti Obama ei antanut lupaa siihen.
OBAMAN epäröintiin on voinut vaikuttaa hänen pyrkimyksensä välttää tilanteita, joissa USA:n ja Iranin intressit risteävät Iranin parlamentin edelleen harkitessa Wienin sopimuksen hyväksymistä. USA:n kongressi hyväksyi sopimuksen sekavien selvittelyjen jälkeen Obaman ilmoitettua, että USA:n imago maailmalla kärsii, jos kongressi hylkää presidenttinsä allekirjoittaman sopimuksen. Obama ilmoitti lisäksi, että asia on poliittisesti hyväksytty ja kongressin tulee toteuttaa sitä.

Debkafile toteaa, että syntyneen tosiasian valossa USA:n johtaman koaliittion sekä Israelin koneitten tulee koordinoida lentoliikenteensä Venäjän kanssa. USA:lla ja sen koaliittiolla ei ole tutkan välttäviä koneita Lähi-Idässä, ja raporttien mukaan tutkat ovat entistä tehokkaampia. USA:n ainoa tutkaa vierova kone F22 Raptor on joutunut vaikeuksiin, eikä viidennen sukupolven F-35 ole vieläkään valmis. Israelille luvatusta 19:sta F35 koneesta ensimmäiset lienevät lentokunnossa ensi vuoden aikana.

Turkki on syyttänyt, että Venäjän koneet ovat kahdesti loukanneet sen ilmatilaa, ja NATO varoitti seurauksista, elleivät lennot Turkin alueen yllä lopu. Venäjän koneet ovat tehneet ainakin neljä ilmahyökkäystä keskittyen Al-Qaidan ja Islamin Valtion asemien pommittamiseen, ja tunnustavat, että osa iskuista on voinut osua USA:n kouluttamien ja aseistamien kapinallisten asemiin.
Välimerellä alkaa olla ahdasta, sillä Venäjä toi Syyrian edustalle maailman suurimman sukellusveneensä saattoaluksineen, ja Kiina tuo sinne lentokoneitten emälaivansa saattoaluksineen. Venäjä kutsui 150 000 sotilasta asepalvelukseen, jotka sijoitettaneen Syyriaan. USA on liittolaisineen jäänyt pahasti paitsioon. http://www.debka.com/article/24929/With ... a-N-Israel

4. DEBKAFILE kertoo toisessa tuoreessa artikkelissaan, että pääministeri Benyamin Netanyahun ja puolustusministeri Moshe Yaalonin omaksuma asenne suhtautua PA:n ja Israelin arabien väkivaltaan pehmein käsin on antanut arabeille käsityksen hallituksen heikkoudesta, mikä kiihottaa heitä entistä uhkarohkeampiin tekoihin. Toiseksi DF toteaa, että pääministerin huomionsa hajottaminen kahteen kriisiin samanaikaisesti – Iraniin ja arabien väkivallan kasvuun – on lisännyt epäilyksiä hallituksen sisäisestä heikkoudesta. DF:n käsityksen mukaan hallituksen omaksuma politiikka kiihtyneen väkivallan hallitsemiseksi on epäonnistunut.

Yaalon on syyttänyt PA/PLO:n puheenjohtajaa Mahmoud Abbasia kiihottamisesta vastuuttomilla lausunnoillaan ja puheillaan. Abbas kertoi eilen antaneensa turvallisuusjoukoilleen käskyn hillitä väkivaltaisuuksia, mikä on positiivinen ele. Osa PA:n poliisista on osallistunut niihin, mikä voi osoittaa tyytymättömyyttä PA:n sisällä. Sekä Netanyahua että Abbasia on syytetty liian varovaisesta politiikasta. Monet arabeista haluaisivat aloittaa virallisesti kolmannen intifadan. Hamas kehottaa siihen julkisesti, mutta PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat toteaa, että tilanne muistuttaa sitä, mitä se oli ennen toista intifadaa. (intifada tarkoittaa arabiaksi tapaa, jolla koira hätistelee kärpäsiä ympäriltään).

Israelin turvalisuusvoimien ilmoitettua, että viikon ajan lähinnä Jerusalemissa kestänyt väkivalta on laantumassa, Jaffassa tiistai-iltana alkaneet mellakat antoivat viitteitä, että väkivalta-aalto on levinnyt pääkaupungin ulkopuolelle. Jaffan mellakoiden kiihottajana toimi Islamilaisen liikkeen pohjoinen haara ja sen kärttyisä johtaja Raed Salah. Arabit kivittivät poliiseja, heiluttivat PA:n lippuja ja huutelivat iskulauseita kuten; ”Allahu akhbar”, ja ”Verellämme vapautamme Al-Aksan”. He hyökkäsivät armeijan radion studioon pitäen sitä hallussaan useita tunteja.
DF katsoo artikkelissaan, että Netanyahun ja Yaalonin pyrkimykset ratkaista kiihtynyt väkivalta-aalto neuvotteluilla on kärsinyt pahan haaksirikon.
Hallituksen suosiota ei varmaan lisännyt tieto, että IDF oli tuhonnut v, 2014 terroristien kotitalot. Se, että ne tuhottiin vasta nyt, osoittaa edelleen hallituksen heikkoutta arabien silmissä, kuten DF toteaa.
Jaffan mellakoissa 6 poliisia haavoittui,

Pääministeri havaitsee itsensä vaikeassa tilanteessa. Hallituksen jotkut ministerit syyttävät häntä arabiterrorismin liian helläkätisestä käsittelystä. Korkeasti pyhien aikana terroristit surmasivat 4 israelilaista ja haavoittivat 30. Myös kansan parissa ihmisten kärsivällisyys osoittaa säröilyä väkivallan kiihtyessä.
Netanyahu uhkaa erottaa hallituksesta liian äänekkäät kriitikot, mutta hänellä on kaksi huonoa vaihtoehtoa: Ensimmäiseksi kääntyä opposition puoleen hallituksensa vahvistamiseksi, mutta Labor on sisäisesti hajallaan eikä ole luotettava hallitus-kumppani, Israel Beitenu ei puheenjohtajansa Avigdor Libermanin mukaan tunne erikoista vetoa tarjoukseen. Yesh Atid puheenjohtajan Lapidin ja pääministerin välit ovat lievästi sanoen kestämättömät. Toinen vaihtoehto on hallituksen hajottaminen ja uudet vaalit. Niiden tulos on kuitenkin arvaamaton, eikä Bibin asema ole sama kuin ennen viime vaaleja, joissa hän poliittisesti taktikoiden varmisti vaalivoittonsa. http://www.debka.com/article/24932/Anti ... or-tactics, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... hTSZ1OnI6s, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... hTSnFOnI6s,

5. UUTISOTSIKOITA
· Juudean ja Samarian juutalaisasukkaat vaativat, että väkivallan kasvuun ja ulkomaitten tuomioon täytyy vastata rakentamalla lisää asuntoja. Netanyahu kieltäytyi, mikä antoi aiheen asukkaille syyttää, että EU-maiden ja USA:n painostus pakotti Netnyahun kieltäytymään. USA:n ulkoministeriön tiedottaja ilmoitti, ettei USA ole antanut Israelille uhkavaatimusta pidättyä käyttämästä veto-oikeuttaan YK:ssa, jos Israel ilmoittaa uusista rakennus-hankkeista Juudean ja Samarian alueilla. Uhka on kuitenkin pysyvä Damokleen miekka Israelin yllä. Pääministeri ja Juudean ja Samarian asukkaitten 18 edustajaa keskustelivat kolmen tunnin ajan tiistaina, minkä jälkeen asukkaat totesivat Netanyahun valinneen ulkomaat ennen heitä. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ing-421136
· PA:n arabit olivat keskiviikkona tehneet tie-esteen saadakseen tiellä lähellä Beit Sahuria ajaneet israelilaisautoilijat pysähtymään. He kivittivät autoilijoita ja yrittivät väkivalloin kiskoa naisautoilijan hänen autostaan. Beit Sahurin kylä sijaitse Betlehemistä itään. Poliisin mukaan useat autot kärsivät eriasteisia peltivaurioita, yksi nainen sai haavoja ja vietiin sairaalaan. Hän sanoi saaneensa mustelmia ja haavoja kaikkialle kehoaan arabien hakatessa ja potkiessa häntä. Hänen tilansa on suhteellisen hyvä. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ank-421144
· Arabinaisterroristi hyökkäsi keskiviikkona 11.00 aikaan israelilaisen miehen kimppuun takaapäin Damaskosportilla puukottaen miestä niskaan. N. 35-vuotias mies pystyi vetämään pistoolinsa esiin ampuen naista, joka haavoittui vaarallisesti ja vietiin sairaalaan. Poliisi epäilee, että uhreja voi olla useampiakin. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/10/07/
· Afek Gas and Oil yhtiö, joka on porannut eri puolilla Israelia löytääkseen öljyä, sanoo nyt löytäneensä valtavan öljysuonen Golanilla. Tri Yuval Bartok Afek yhtiöstä sanoo, että kivikerros, jossa öljyä on löydetty, on 350 metrin vahvuinen ja kiviaines on huokoinen. Yleensä tallaiset kivikerrokset ovat 20 -30 metrin vahvuisia. Löydön arvioidaan sisältävän miljardeja tynnyreitä öljyä, mutta se vahvistuu lisäporausten ja tutkimusten aikana. Israelin öljyntarve on 270 000 tynnyriä päivässä. Löytö tulee vahvistamaan Israelin riippumattomuutta polttoaineen hankinnoissa, mutta alue on poliittisesti ristiriitainen ja alueen hallinta ja omistus kansainväkisesti sopimatta. Israel vapautti Golanin ylängöt 1967 sodassa ja liitti ne valtioon 1973 puolustus-sodan jälkeen. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/10/07/
· PA:n arabit kivittivät israelilaisautoilijaa tiistai-iltana hänen ajaessaan Maale Levunah juutalaisyhteisön lähellä. Hän jatkoi ajoaan lähimmälle tarkastus-asemalle, jossa haavoittuneelle vauvalle annettiin ensi apua ja vietiin sitten Hadashan sairaalaan. Muut autossa olleet eivät haavoittuneet, mutta auto kärsi vaurioita. – Toinen israelilaisautoilija joutui pysäyttämään autonsa lähellä Tekoaa Gush Etzionin itäosassa pienen kolarin jälkeen joutuen arabien kivittämäksi. Sotilaat antoivat hänelle ensi apua paikalla, - Sotilas haavoittui terroristin kivistä Kalandian asemalla lähellä Ramallahia. – Terroristit heittivät palopommeja autoilijoita kohti Neguhotin lähellä etelään Hebronista. Kukaan ei haavoittunut.- Tapuahin risteyksessä rajapoliisi pysäytti arabimiehen, joka pudotti veitsensä maahan, mutta tarkastuksessa häneltä löydettiin toinen veitsi. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/10/07/
· PA käyttää kuukausittain satoja tuhansia maksaakseen palkkaa Israelin tuomitsemille ja tuomioitaan vankiloissa kärsiville terroristeille. http://www.timesofisrael.com/pa-paying- ... by-israel/
· IDF:n eliittijoukot tunkeutuivat Nablusin kaupungin keskustaan yön aikana ja pidättivät 5-henkisen solun, joka oli syyllistynyt Eitam Henkinin ja hänen vaimonsa Naaman murhaan. Henkin oli myös USA:n kansalainen. Miehet ovat tunnustaneet tekonsa. Yksi heistä ampui toista terroristia käteen, jonka johdosta he pakenivat paikalta, mikä pelasti takaistuimella istuneet 4 poikaa. He kuuluvat Hamasiin. Myös terroristien käyttämä M16 kivääri löydettiin. http://www.israelhayom.com/site/newslet ... p?id=28705
· Ministeri Ofir Akunis vaatii Levyn raportin julkistamista ja hyväksymista nyt. Raportissa todistetaan, että Israel voi täysin laillisesti rakentaa missä vain Juudean ja Samarian alueilla ja Golanilla sekä Jerusalemin alueilla. Netanyahu on piilottanut raportin pöytälaatikkoonsa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... hTvm1OnI6s


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update/ Lokakuu
ViestiLähetetty: 09.10.2015 21:04 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, October 09, 2015
PERJANTAI 09.10.15
1. PERJANTAIAAMU alkoi kosteana ja suhteellisen viileänä 16 asteen lämpötilalla. Jpost lupaa sateita monin paikoin maata täksi päiväksi, mutta sää selkenee osittain sapatiksi ja edelleen sunnuntaista alkaen, jolloin myös lämpötila nousee tämän päivän 24 asteesta 27 asteen tienoille. Ei tullut sateita, aurinkoa vai.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 16 -24; Tiberias 19 -31; Suolameri 27 -34; Eilat 23 -35 +C-astetta. Kuten mainitsin, Jpost ennustaa sateita tälle päivälle monin pakoin maata, mutta kuivempaa säätä huomisesta alkaen. ToI ennustaa puolipilvistä tästä päivästä alkaen, mutta ei sateita; myös lämpötiloissa on vähän heittoa.

2. TERRORIAALTO jatkuu edelleen, eilen terroristit surmasivat 4 israelilaista ja haavoittivat useita eri puolilla maata. Sosiologit ja muuta asiasta kiinnostuneet arvailevat, joko nykyistä terroriaaltoa voitaisiin kutsua intifadaksi no 3.

PA/PLO:n jo 11:sta vuotta ilman kansan antamaa valtakirjaa eli mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas pidättelee varovaisen ja pelkurimaisen luonteensa mukaisesti puukkosankareitaan - osa heistä naisia, jotka propagandasyistä on valjastettu mukaan hyökkäyksiin sotilaita ja siviilejä vastaan. Ehkä naisten on myös helpompi piilotella puukkoaan hameittensa alla kuin miesten ilman kauhtanaa, kuten myös lähestyä varomatonta uhriaan, joka ei odottaisi tällaista naisen kädestä.

IDF:n sotilaat ja poliisit ovat käyttäneet yhä useammin tuliaseitaan saadakseen kiihottuneen ja verenmakuun päässeen terroristin pysäytettyä ja rauhoitettua, eikä tilanteen ollessa kuumimmillaan aina ehdi suorittaa tähtäystä kunnolla jalkoihin tai muualle vähemmän hengenalttiisiin ruumiinosiin. Tämän johdosta surmansa saaneiden terroristien lukumäärä on myös suhteellisen korkea. Toisaalta kun on tekemisissä terroristien kanssa, mikä hänen pysäyttämisekseen on kohtuullista?

3. JERUSALEMIN pormestari Nir Barkat kuljettaa asetta aina mukanaan – hän on entinen eliittijoukkojen upseeri – ja kehottaa kaupunkinsa asukkaita pitämään luvallisen pistoolinsa aina mukanaan, mitä kaikki eivät hyväksy peläten sen vain lisäävän verisiä yhteenottoja. Toisaalta sodassa tulee uhreja ja yleisen ohjeen mukaan ”jos on ammuttava, ammu äläkä arkaile”. ”Jerusalem käy sotaa terrorismia vastaan”, hän toteaa. Barkat sanoo kehitelleensä suunnitelman, jolla pääkaupunkia ja sen imagoa rauhan kaupunkina pahoin runnellut väkivalta saadaan loppumaan.
Kaupunkilaisilla alkaa olla vaikeaa hyväksyä tilannetta, jossa iltaisin ei uskalla mennä rauhalliselle kävelylle ja ikkunaostoksille kaupungin kaduille. Toiseksi toistuvat verisistä hyökkäyksistä kertovat uutisotsikot aiheuttavat ihmisissä arkuutta ja vaistomaisen toiminnon tähyillä ympäristöään ja tarkkailla muita kävelijöitä arvaillen, voisiko ehkä tuokin olla vaarallinen puukkosankari.

Pormestari Nir Barkat – sen lisäksi, että hän kehottaa asukkaitaan aseistautumaan – aikoo pystyttää kaikkiin vanhan kaupungin sisäänkäynteihin metallinpaljastimia. Hänen suunnitelmansa Jerusalemin rauhoittamiseksi on kaksitahoinen.
”Taistele pahoja ihmisiä vastaan, mutta käyttäydy hyvin – niin hyvin kuin suinkin – väestön enemmistölle, joka etsii rauhaa ja turvallisuutta”.
Ensimmäisen toteuttamiseksi hän kehottaa pääkaupungin asukkaita kantamaan laillista asettaan aina mukanaan, sillä se antaa heille turvallisuuden tunteen, ettei hän ole vaarallista vihamiestä vastassa paljain käsin. Hän vertasi kotoista tilannetta siihen, mikä se on Amerikassa, jossa aseellisen miehen näkeminen aiheuttaa ihmisissä turvattomuuden tunteen. Israelissa pelkästään aseen havaitseminen jollakin tuo turvallisuuden tunteen.
Ongelmana tietenkin on, että väkijoukossa voi vahingossa osua viattomaan sivulliseen. Viikon aikana on ollut tilanteita, joissa terroristi on haavoitettuaan uhriaan varastanut hänen aseensa alkaen ampua sillä väkijoukkoon, kuten tapahtui Jerusalemin Öljyvuorella, mutta näissäkin tapauksissa paikalle ehtineet poliisit ovat pystyneet eliminoimaan terroristin ilman suurempaa vahinkoa. Tämä osoittanee myös, etteivät kaikki asetta kantavat ole harjoitelleet sen käyttämistä.

Toiseksi Barkat haluaa, että metallinpaljastimia asennetaan kaikkiin vanhan kaupungin sisäänkäynteihin ja muuallekin, sekä myöhemmin myös vanhan kaupungin ulkopuolelle. Tämä on Barkatin aktiivisen luonteen ja upseerikoulutuksen mukaista, toimia eikä istua kädet ristissä odottaen jotain tapahtuvaksi. Hän uskoo käsikäyttöisten ja laajempien metallinpaljastimien lisäävän turvallisuuden tunnetta, vaikka hän tunnustaakin niiden häiritsevän ihmisten liikkumista. Tarkastuksia suoritetaan sekä sattumanvaraisesti että jatkuvana ihmisvirran tarkastamiseksi, kuten tapahtuu kauppakeskusten sisäänkäynneillä.

PORMESTARI Nir Barkat aikoo ulottaa rauhoitustoimensa myös arabilähiöihin, joista Shuafat ja Issawiya ovat vaikeimmat, sekä kouluihin.
Hän on ottanut yhteyttä arabijohtajiin Jerusalemissa ja pitänyt yhteisiä neuvotteluja heidän ja poliisiupseerien kanssa aikoen jatkaa suoria keskusteluja heimo-päälliköiden kanssa, joilla on usein enemmän arvovaltaa kuin poliittisilla johtajilla, jotka ovat enemmän tai vähemmän vieraantuneet kansastaan. Toinen kohde keskusteluille ovat liikemiehet ja pienkauppojen omistajat.
Torstai-iltana 20-vuotias arabimies sai turmansa ja yhdeksän rajapoliisia haavoittui Shuafatissa järjestetyissä mellakoissa.

BARKAT sanoo pyrkivänsä avustamaan koulujen johtajia pitämään nuoret kouluissa, missä he ovat turvassa. Joissakin tapauksissa koulutyötä jatketaan viiteen asti illalla. Hän sanoo varttuneempien arabien puoltavan toimia rauhan palauttamiseksi, sillä vastuuntuntoisina he näkevät, etteivät mellakat auta ketään mutta kaikki niissä menettävät. Useimmat mellakointiin osallistuvat ovat Jerusalemissa 14 -15-vuotiaita, jotka ovat alttiina kiihotukselle, jota poliitikot ja saarnaajat harjoittavat oman kansansuosionsa nostamiseksi; mutta kiihotusta tulee monelta taholta: Sitä tulee PA/PLO:n johtajilta, Israelin arabikansanedustajilta ja Hamasilta sosiaalisen median välityksellä. Barkat sanoo kuitenkin olevansa optimistinen. http://www.timesofisrael.com/guns-and-m ... -his-city/

4. PA/PLO:N arabien aloittama terrorikampanja, jota PA epäsuorasti tukee ja vahvistaa medialle antamillaan lausunnoilla, on heilutellut myös pääministeri Netanyahun hallituskoostumusta, joka taiteilee yhden äänen enemmistön varassa.
Hallituksen oikeistolaiset – tai kansalliset, kuten heitä voisi myös nimittää – vaativat, että arabien terroriin tulee vastata rakentamalla lisää asuntoja Juudeaan ja Samariaan, mitä myös Juudean ja Samarian asukasjohtajat vaativat.
Toisaalta pääministeriä syytetään rauhanprosessin täydellisestä pysähtymisestä, sekä välien tulehtumisesta USA:n presidentti Obaman ja hänen hallituksensa kanssa.
Pääministerillä on kolme huonoa vaihtoehtoa:
- Hän soi yrittää suurta hallituskumppanuutta Sionistisen Unionin kanssa, joka on hätyytellyt hallitusta rauhankeskustelujen keskeytymisestä, mutta ei ole sulkenut pois mahdollisuutta hallitusyhteistyöstä. Tämä siirto voisi rauhoittaa EU-maita ja Yhdysvaltoja, mutta henkilövalinnat ministeripaikkoihin voivat osoittautua vaivalloisiksi. Bennettin johtama Juutalainen koti luultavasti eroasi siinä tapauksessa vieden mukanaan 8 kansanedustajaa. Livnin mukaan tulo voi aiheuttaa skismaa hallitusohjelmaa laadittaessa, mutta se antaisi hallitukselle vakavuutta ja voisi avustaa kansan yhtenäisyyden kasvattamiseksi terroria vastaan. Yesh Atidin puheenjohtajan Yair Lapidin ja Netanyahun välit ovat tulehtuneet tasolle, mikä voi vesittää yhteistyökumppanuuden.
- Toinen vaihtoehto on uusien vaalien järjestäminen, mikä voisi palvella Bennettin odotuksia puolueensa kannatuksen lisääntymisestä. Hän ja pääministerin välit eivät ole hyvät, mikä on häirinnyt hallituksen toimia. Bennett jättäytyi pois Knessetistä antautuakseen opetusministeriönsä hoitamiseen sekä puolueensa sisäisen yhtenäisyyden nostamiseen.
- Kolmas vaihtoehto on nykyisen tilanteen jatkuminen, mikä tuntuisi oikealta terrorin riehuessa maassa. Netanyahu joutui peruuttamaan täksi viikoksi suunnitellun hallitusten väliseen vierailuun liittyvän matkan Berliiniin. Jos Bennett katsoo hyötyvänsä enemmän uusita vaaleista, hän voi saada ne eroamalla hallituksesta. Bennett kannattaa uusíen asuntojen rakentamista Juudeaan ja Samariaan, mitä pääministeri vastustaa valmistellessaan tapaamista presidentti Obaman kanssa. http://www.timesofisrael.com/as-terror- ... coalition/

5. ISRAELIN turvallisuusjoukot arvioivat, että väkivaltaiset hyökkäykset Juudeassa ja Samariassa ovat laantumassa, vaikka eilen torstaina 4 israelilaista sai surmansa ja useita muita haavoittui. Perjantai on muslimien normaali rukouspäivä, jolloin he - saatuaan muslimisaarnaajiensa aivopesun ja kiihotuksen - hyökkäävät ensi töikseen poliisien ja Vuorelle nousseiden turistien kimppuun. Tästä on tullut heille normaali perjantaipäivän rutiini. Näin lienee tilanne tänäänkin, vaikka poliisi on yleensä tilanteen kuumentuessa pyrkinyt estämään alle 50-vuotiaitten pääsyn Temppeli-vuorelle. Osa nuorista tulee kuitenkin sinne jo edellisenä päivänä viettäen yönsä moskeijassa voidakseen olla valmiit aloittamaan taistot heti aamulla.

Väkivaltaisten hyökkäysten suurin kiihottaja on ollut Islamilaisen Liikkeen pohjoisen haaran johtaja Raed Salah, joka tahallaan härnää poliisia ruokottomilla huudoillaan, joskus jopa pyrkien fyysisesti vastustamaan poliisia, minkä johdosta hän ollut usein pidätettynä ja istunut linnassa tuomioitaan kärsien.

Islamilaisen liikkeen tiedottaja Zahi Najidat kertoi journalisteille, että liike tulee jatkamaan Israelin vastaisia hyökkäyksiä siinäkin tapauksessa, että hallitus pidättää sen johtajat ja keskeyttää sen toiminnan Israelissa. Hän kertoi jordanialaiselle Quds
Press toimittajalle, että ensimmäistä kertoo hallitus uhkaa koko järjestöä eikä vain sen johtajia.
”Emme ole hämmästyneitä tästä uhkauksesta, sillä tiedämme, että Al-Quds moskeijan puolustamisella on hintansa, vaikka se ei pelota meitä jatkamaan moskeijan ja Jerusalemin puolustamista.” Raed Salahin kiihotuspuheeseen sisältyy usein lause: ”Al-Aksa on vaarassa”, ja pyytää kaikkia muslimeja tulemaan Vuorelle puolustamaan moskeijaa, vaikka todellisuudessa sitä ei uhkaa kukaan, Israel kaikkein viimeisimmäksi, sillä Israel arvostaa muitten uskontojen pyhättöjä.
Muslimien väite, että he toimivat myös kristittyjen kirkkojen ja pyhien paiukkojen suojelijana, on pelkkää propagandaa, sillä he painostavat ja ahdistelevat kristittyjä kaikilla PA:n valvomilla alueilla pakottaen heidät luopumaan omaisuudestaan ja muuttamaan ulkomaille. Betlehemin kristitty-enemmistöinen kaupunki ennen Osloa on muuttunut islamilaiseksi siten, että kristittyjä on enää n. 15 % kaupungin väestöstä ja pienenee edelleen. Israelin alueilla kristittyjen määrä kasvaa yli 2 %.n vuosivauhtia, ja he ovat parhaiten koulutettu kansanosa Israelissa.

ISLAMILAISEN liikkeen johtaja Raed Salah syytti torstaina, että nykyiset väkivaltaisuudet johtuvat Netanyahun antamista käskyistä saattaa laki voimaan Temppelivuorella. Israelilaisten kansanedustajien vaatiessa, että Salahin johtaman järjestön toiminta tulee lakkauttaa, Salah kirosi heitä Allahin vihollisina. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... hditVOnI6s

6. UUTISOTSIUKOITA
- Juutalaiset alkavat vastata kovaan kovalla, eli hyökätä arabien kimppuun. Dimonassa israelilainen mies puukotti kolmea arabityöläistä ilmeisesti kostoksi arabien hyökkäyksille. Kaksi puukotettua saivat kohtalaisia vammoja, kolmas lievemmin. Puukottaja pidätettiin. Pahemmin haavoittuneet vietiin Sorokan sairaalaan Beershebassa. Useissa Israelin kaupungeissa järjestettiin arabien vastaisia mielenosoituksia, mikä osoittaa, että kansalaisten mitta alkaa olla täysi, eivätkä Netanyahun hallituksen toimet hyökkäysten lopettamiseksi ole riittäviä. Raportteja kostotoimista on tullut paitsi Jerusalemista monista muista kaupungeista, joissa marsseihin osallistuneet pysäyttävät ohikulkevia kysellen, ovatko he arabeja voidakseen pahoinpidellä heitä. Tämä on uusi kehitysvaihe, joka voi helposti johtaa litanteen luisumisen pois käsistä. http://www.timesofisrael.com/israeli-ma ... na-attack/, http://www.timesofisrael.com/israeli-ma ... na-attack/,
- Poliisi varautuu uusiin hyökkäyksiin muslimien rukoustilaisuuden päätyttyä Jerusalemin Temppelivuorella. Tuhansia poliiseja komennettiin Jerusalemin vanhaan osaan ja Temppelivuoren alueille. Hamasin jäsenet vaativat raivon päivää väkivaltaisuuksien ja niissä surmansa saaneiden arabien vuoksi. Järjestön johtaja Juudeassa ja Samariassa Hassan Yousef uhkasi, että Juudea ja Samaria tulevat palamaan, vaikka hän normaalisti pitää matalaa profiilia. Poliisi salli vain yli 50”-vuotiaat miehet Vuorelle tänään, mutta ei rajoittanut naisten pääsyä, vaikka naiset ovat yhä useammin tehneet hyökkäyksiä poliisi ja sotilaita vastaan. http://www.timesofisrael.com/police-bra ... y-prayers/
- Euroopan rypiessä pahimmassa kriisissään pitkään aikaan kymmenien tuhansien
- maahanmuuttajien rymistellessä väkisten heikosti jos ollenkaan vartioitujen rajojen yli Shengen sopimuksen mukaisesti, kvartetti aikoo aloittaa uuden kampanjan rauhankeskustelujen aloittamiseksi Israelin ja PA/PLO:n välillä. Ehkä Netahnyahu aavistelee pahaa ja enteilee hallituksensa laajentamista vasemmalle oikeiston alkaessa osoittaa kärsimättömyyden merkkejä, koska he haluavat vastata arabihyökkäyksiin rakentamalla lisää. Pääministerin vastaus heille on kylmän torjuva: ”Me tarvitsemme nyt yhteishallitusta eikä lisää asuntoja”. Hän kielsi arabikansanedustajien nousun Temppelivuorelle kiellettyään sen aiemmin juutalaisilta kansanedustajilta. Arabikansanedustajat aikovat testata kiellon pitävyyden sunnuntaina, juutalaiset kolleegat ovat hiljaa. http://www.jewishpress.com/indepth/opin ... 015/10/09/
- Realistinen vaihtoehto Oslon sopimuksille ja kahden valtion periaatteelle: Video http://www.jewishpress.com/indepth/opin ... 015/10/09/
- Abbas ei suostu tunnustamaan arabiterrorismia, vaan sen sijaan syyttää Israelia viattomien arabien ampumesta. Hän katsoo, että mielenosoitukset ovat laillisia ja ymmärrettäviä Israelin suorittamien rikosten ja laittomuuden vuoksi laajentamalla juutalaisyhteisöjäänJuudeassa ja Samariassa. Kovin kätevästi tämä arkkiterroristi kääntää kaiken ylösalaisin kuvitellen, että joku voi jopa uskoa häntä, eikä hän väärässä olekaan, kun seuraa EU:n ja USA:n päättäjien touhuja. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/10/08/Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update/ Lokakuu
ViestiLähetetty: 12.10.2015 09:01 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Sunday, October 11, 2015
SUNNUNTAI 11.10.15
1. UUSI viikko alkoi kosteana ja suhteellisen lämpimänä sateitten loputtua tällä erää. Osittainen pilvisyys jatkunee ennusteiden mukaan ainakin kesiviikkoon saakka. Lämpötila noussee tänään 30 asteen tienoille ennusteen mukaan nousten myös yölämpötilojen osalta, jotka pysyttelevät 16 ja 20 asteen tienoilla. Säätila on kuitenkin yhtä epävakainen kuin poliittinen tilanne Lähi-Idässä, ja nopeita muutoksia on odotettavissa sateineen ja tuulineen.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 18 -30; Tiberias 24 -37; Suolameri 27 -36; Eilat 24 -36 +C-astetta. Lämpötilan viileneminen alkaa tiistaina siten, että keskiviikoksi luvataan 27 astetta Jerusalemissa vaikka taivaankasi selkeneekin.

2. UUTISRAPORTTIEN otsikot huutavat kuin hädissään terrorin uhrilukujen kasvamisesta. ”Kymmenen haavoittui terrori-iskujen jatkuessa maanlaajuisesti”, kertoo Jerusalem Postin etusivun ykkösotsikko. Alaotsikossa lisätään: Israelilaisia pahoinpideltiin pääkaupungissa ja Länsirannalla; Kolme terroristia sai surmansa Jerusalemissa; Vanha Kaupunki ja Shuafatin pakolaisleiri ovat väkivallan pääkohteita; Hyökkäystä yrittänyt nainen haavoittui Afulassa.

Ei tämä ole millään tavoin miellyttävää raportointia, mutta tuskin päivästä toiseen ja viikosta viikkoon jatkuvien väkivaltaisuuksien lukeminenkaan on mieltä ylentävää. Kuitenkin järjestyksen ja tilastojen vuoksi on syytä ja aihetta käydä läpi näkyvimmät – tai jos niin halutaan – verisimmät ja vaarallisimmat tilanteet.

JP:n raportin mukaan arabiterroristit haavoittivat 10 siviiliä ja neljää poliisiupseeria ja Juudeassa ja Samariassa viikonvaihteen aikana. Lauantaina poliisi avasi tulen hyökkääjiä kohti surmaten heistä kaksi.
Toisessa tilanteessa 25-vuotias arabimies haavoittui poliisin luodeista avattuaan tulen poliiseja kohti Shuafatin pakolaisleirissä, jossa asukkaat olivat järjestäneet täydellisen mellakan lauantaiaamuna; mies kuoli myöhemmin haavoihinsa. Mellakka alkoi 22-vuotiaan arabin Ahmed Kalin hautajaisten jälkeen. Kali oli puukottanut 15-vuotiasta israelilaista poikaa lähellä Jerusalemin koillisosan kevyen rautatien päätepysäkkiä. Kali lähti juoksemaan karkuun, mutta rajapoliisi juoksi hänen peräänsä ja haavoitti häntä kuolettavasti.
Raportin mukaan ainakin 11 rajapoliisia ja kymmenittäin arabimellakoitsijoita haavoittui Juudean ja Samarian alueilla viikonvaihteen aikana.

LAUANTAIN ensimmäinen hyökkäys tapahtui 11.00 aikaan 16-vuotiaan arabin puukotettua kahta 60-vuotiasta juutalaismiestä 150 metrin päässä Damaskos-portista. Puukotettujen miesten haavat vaihtelevat keskinkertaisesta kevyeen. Arabipoika hyökkäsi sen jälkeen poliiseja kohti, jotka avasivat tulen haavoittaen häntä kuolettavasti. Haavoittuneet miehet vietiin Hadashan yliopistolliseen sairaalaan Ein Keremissä.
Jerusalemin vanhassa kaupungissa arabit alkoivat mellakoida pian tapahtuman jälkeen, mikä pakotti poliisit turvautumaan ei-kuolettaviin mellakanhallinta menetelmiin ja välineisiin, mukaan lukien tainnutusgranaatit ja kumiluodit.

TOISESSA hyökkäyksessä Jerusalemissa lauantaina, joka on juutalaisten sapatti, noin 15.00 aikaan 19.vuotias arabimies, joka oli tullut Shuafatin pakolaisleiristä, puukotti erikoisjoukkojen partion kahta poliisia Damaskos-portin lähellä.
Poliisin tiedottaja Micki Rosenfeld totesi lakonisesti: ”Poliisi avasi tulen arabia kohti surmaten hänet” kertoen tilanteesta näin: Aiemman terrorihyökkäyksen seurauksena poliisi tarkkaili väkijoukkoa, ja havaittuaan epäilyttävän arabimiehen pysäytti hänet pyytäen häntä esittämään henkilökorttinsa osana poliisin alkamaa tiivistä poliisi-operaatiota Vanhan Kaupungin alueella estääkseen uudet väkivaltaisuudet.

Arabimies ojensi ID-korttinsa, mutta poliisin tutkiessa sitä mies puukotti yhtä poliisiupseeria niskaan ja toista yläruumiiseen. Lähettyvillä seisonut poliisi avasi tulen surmaten arabimiehen, mutta vahingossa haavoitti kolmatta poliisia lievästi käteen. Haavoittuneet poliisit kiidätettiin Shaare Zedekin lääkintäkeskukseen. Heidän haavansa vaihtelevat vaarallisista keskinkertaiseen.
Rosenfeld kertoi, että poliisi sulki alueen Damaskos-portin läheisyydessä aloittaen tutkimukset, oliko lähettyvillä muita epäilyttäviä, ja toimiko mies yksin.

POLIISI pyrki neuvotteluilla Ahmed Kalin perheen kanssa varmistamaan, että hänen hautajaisensa sujuisivat rauhallisesti. Kuitenkin joukko naamioituneita ja aseistettuja arabeja hyökkäsi rajapoliiseja vastaan hautajais-seremonian aikana.
Rajapoliisit aloittivat vastahyökkäyksensä noin 23.00 aikaan, mutta heitä vastaan hyökkäsi satoja arabeja, jotka kivittivät heitä, heittivät palo- ja putkipommeja ja myös tulittaen ampuma-aseella. Turvallisuutensa vuoksi poliisi eliminoi aseen-käyttäjän surmaten hänet ja takavarikoiden hänen aseensa. Sen jälkeen poliisi otti käyttöönsä mellakan hajottamiseen tarkoitettuja ei-kuolettavia välineitä.
Poliisit evät haavoittuneet mellakan aikana, eikä ketään pidätetty.

UUSI mellakka on kuitenkin jo kytemässä ja lähellä purkautumistaan Shuafatin pakolaisleirissä 20-vuotiaan Wissam Farajin saatua surmansa torstai-iltana. Hän hyökkäsi rajapoliisia vastaan näiden tullessa suorittamaan tarkastusta Subhi Abu Khalilkan kodissa, jonka epäillään puukottaneen 16-vuotiasta yeshiva-opiskelijaa olkaan Schmuel Hanavi-kadulla, kuten Rosenfeld kertoi. Opiskelija ei aluksi edes huomannut tulleensa puukotetuksi. Häntä puukottanut arabimies pääsi karkuun, mutta poliisi jäljitti hänet. 43-vuotias mies haavoittui päähän osuneesta kivestä matkustaessaan arabien kivittämässä bussissa samalla kadulla lauantaina.

Poliisin tiedottaja Rosenfeld kertoi median edustajille: ”poliisi on tehostanut väkivallan estämiseksi tarkoittamiaan toimia ja nostanut turvallisuuden palauttamisen korkeimmalle tasolle. Poliisiyksiköt saapuvat terrorihyökkäysten aallon aikana hyökkäyskohteeseen lähes välittömästi varmistaakseen, että terroristit on pidätetty, eliminoitu tai surmattu välittömästi. Lisäjoukkoja on lähetetty Vanhaan kaupunkiin ja julkisille paikoille, myös bussi- ja rautatieasemille ja kauppakuskuksiin voidakseen toimia välittömästi tilanteen vaatimusten mukaan”.

ARABIT ovat kritisoineet poliisin toimia pyrkiessään neutraloimaan arabinaisen, joka oli aiemmin yrittänyt puukottaa poliisia Afulan keskusbussiasemalla perjantaina. Videoidussa tilanteessa nainen seisoo puukko kädessään, mutta kieltäytyen pudottamasta asettaan poliisin käskystä. Jännittyneen hetken jälkeen poliisi ampuu naista jalkoihin uskaltamatta lähestyä häntä. Nainen haavoittui kohtalaisesti ja vietiin sairaalaan. Shin Bet selvitti naisen henkilöllisyyden: 30-vuotias Asra Zidan Abd Nasaretista. Hänellä ei ole aiempia merkintojä rikosrekisterissään.
Päivää aiemmin arabimies puukotti pahoin IDF:n sotilasta Afulassa. Sivulliset ottivat arabin kiinni pidellen häntä, kunnes poliisit ehtivät paikalle.
Perjantaina IDF:n sotilas haavoittui luodeista yläruumiiseen Kiryat Arban eteläisen sisään-käynnin lähellä. Päivää aiemmin israelilaista miestä puukotettiin samassa paikassa.
Perjantaina iltapäivällä arabit kivittivät Shilosta Maale Levonaan ajanutta autoa, jossa istuneet viisi henkilöä haavoittuivat lievästi, kolme heistä lapsia. Yksi haavoittuneista oli Samarian alueen johtajan Yossi Daganin vaimo Oriya Dagan, ja heidän kolme lastaan. He olivat menossa tapaamaan Yossi Dagania, joka asuu protestiteltassa lähellä Netanyahun asuntoa Jerusalemissa. Dagan johtaa juutalaisyhteisöjen ja oikeiston kampanjaa painostaakseen Netanyahua lisäämään asuntojen rakentamista vastapainoksi arabiterrorismille.

Muualla Juudeassa ja Samariassa kaksi rajapoliisia ja tusinoittain PA:n arabeja haavoittui sarjassa mielenosoituksia.
Lauantai-iltana 53-vuotias haavoittui lievästi lasinsirpaleista arabien kivitettyä hänen autoaan tiellä no 60 tunnelitietä matkalla Jerusalemista Efratiin.
Perjantaina arviolta sata arabia kivitti sotilaita Hebronissa armeijan tarkastus-pisteessä. Heidän hajottamisekseen käytettiin mellakantorjumisvälineitä.

Kafr Kaddum, Nablusista länteen, nelisenkymmentä arabia kivittivät sotilaita ja vierittivät palavia autonrenkaita heitä kohti. Heidät hajotettiin tarvittavin keinoin.
Halhoul-sillan lähelle kokoontui 300 arabia ja Raakelin hautakammion lähelle pari sataa lisää kivittäen sotilaita, jotka käyttivät mellakantorjunta välineitään.
Jalamassa lähellä Jeniniä arabit kivittivät kivin ja palopommein rajapoliiseja.
Jalandian tarkastusasemalla Jerusalemin ja Ramallahin välillä 300 arabia kivitti sotilaita ja poliiseja. Yksi arabi sieppasi sotilaan aseen, joka saatiin takaisin. Yksi poliisi vietiin sairaalaan saatuaan iskun kivestä.

Perjantai-iltana Neguhotin juutalaisyhteisön turvaksi asetettu sotilas havaitsi arabin lähestyvän kylää. Hän hälytti paikalle yhteisön aseistetun siviilipuolustusryhmän, joka ampui puukolla aseistautunutta arabia jalkoihin. Hänet vietiin sairaalaan.
Parisataa arabia aiheuttivat väkivaltaisen mellakan Ramallahin ja Beit Elin välisellä tiellä Ayosh-risteyksessä.
Pienempiä mielenosoituksia ja hyökkäyksiä on tapahtunut muuallakin, mutta tässä lienee pureskeltavaa toistaiseksi. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... end-421552.

3. UUTISOTSIKOITA
· Arabinainen haavoittui vaikeasti ajaessaan autollaan Jerusalemiin lähellä Maale Adumimia. Poliisit havaitsivat epäilyttävän auton lähestyvän tarkastuspistettään ja valmistautuivat pysäyttämään sen. Auton sisällä istunut nainen kuitenkin yritti heittää pommin autostaan kohti poliiseja huutaen Allahu Akhbar, mutta pommi laukesi hänen käsissään haavoittaen häntä vaarallisesti. Hänet vietiin saíraalaan. Yksi poliisi haavoittui lievästi. http://www.timesofisrael.com/bombing-at ... e-officer/,
· Perjantaina 400 Hamasin ja Jihadin kannattajaa kokoontui Gazan turvallisuusaidan taakse tarkoituksenaan päästä aidan läpi Israelin puolelle. Sotilaat yrittivät keskustellen hätistellä heidät pois sotilasalueelta, mutta joutuivat lopuksi avaaman tulen kovilla panoksilla mellakan pahetessa. Raporttien mukaan 6 ihmistä sai surmansa ja 19 haavoittui.
Näytelmä toistui lauantaina 60 arabin kokoontuessa turvallisuusaidan taakse, mutta he onnistuivat leikkaamaan aukkoja aitaan ja tulivat Israelin puolelle. Sotilaat saartoivat heidät, pidättivät 5 ja ajoivat loput takaisin Gazan puolelle turva-aitaa. http://www.timesofisrael.com/2-gaza-tee ... r-clashes/
· Pääministeri Netanyahu aikoo ottaa hallituksen kokouksessa tänään esiin kysymyksen palestiinalais-johdon harjoittamasta kiihotuksesta. Hän määräsi tuhansia poliiseja lisää estämään väkivaltaa ja terroria sekä löytämään Shin Betin ja tiedustelujärjestöjen kanssa keinoja tilanteen saamiseksi hallintaan. Hän pyysi turvallisuusjärjestöjä valmistelemaan esityksiä toimenpiteistä, joita hallituksen tulisi tehdä. Netanyahu on alkanut ymmärtää, ettei PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas ole se maltillinen arabijohtaja, johon voi luottaa ja joka pyrkii hillitsemään mielenosoittajia. Abbasin julkiset lausunnot ja puheet ovat täynnä vihaa ja ylenkatsetta juutalaisia kohtaan. Caroline Glick käsitteli lauantain artikkelissaan myyttiä Abbasista rauhanmiehenä otsikolla ”Abbas täytyy pysäyttää”.
http://www.timesofisrael.com/pm-to-seek ... rror-wave/, http://www.jpost.com/Opinion/Column-One ... ped-421387
· Saudi Arabia kuningas Salman Bin Abdelaziz, 72 on Debkafilen uutisen mukaan viety sairaalahoitoon. Artikkelin mukaan hän oli saanut henkisen tasapainotilan järkkymisen vuoksi halun vahingoittaa itseään. DF epäilee palatsivallankumousta, josta on ollut vihjeitä jo aiemmin. http://www.debka.com/newsupdatepopup/13 ... -suspected
· Netanyahu ilmoitti tänään lisäävänsä turvallisuusjärjestöjen toimia integroiduissa kaupungeissa kuten Ramle, jossa arabit osoittivat mieltään
äskettäin. Israelin arabiväestön uskollisuus Israelia kohtaan on jatkuva epävarmuustekijä, mitä arabikansanedustajat lietsovat lausunnoillaan. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/10/11/
· Gazasta ammuttiin kaksi rakettia Israelin puolelle, toinen putosi Eshkolin alueelle, toisen Iron Dome tuhosi Ashkelonin taivaalla. IDF siirtää yhden Iron Dome patteriston Beersheban suojaksi, koska Hamas-johtaja Ismail Hamiyeh sanoo aloittaneensa sodan Israelia vastaan vakuuttaen olevansa valmis siihen. IAF kävi tuhoamassa joitain Hamasin rakenteita Gazassa. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/10/11/
· Kurdien lähettämät – kuten uskotaan – kaksi itsemurhapommittajaa surmasivat Ankarassa Turkissa ainakin 86 ihmistä ja haavoittivat lähes 200. Turkin vaalit pidetään 2 viikon päästä, joten pommi-iskut voivat liittyä niihin. Pommit sytytettiin rauhanmarssin aikana. Toinen vakava ehdokas pommien asettajaksi on Islamin Valtio, joka haluaa levittää kaaosta Turkkiin. http://www.jewishpress.com/news/terrori ... 015/10/10/
· Väkivaltaisuudet ja terrorismi Israelin alueella on lisännyt Hamasin ja Is lamic Jihadin kansansuosiota, arvio Times of Israel analyysissaan. Jos vaalit pidettäisiin nyt, Hamas voittaisi helposti, eivätkä Abbasin yritykset mielistellä Netanyahua paranna tilannetta. Abbasin suosio on alempi kuin koskaan, ja on merkkejä, että arabikevät on saavuttanut PA/PLO:n valvomat alueet. Tämä voi osoittaa, että Abbasin on aika katsella uutta asuinpaikkaa, ettei käy kuten Libyan johtajalle Gaddafille, jonka roskajoukko lynkkasi. http://www.timesofisrael.com/terror-ups ... -movement/
· Ärsyyntynyt israelilainen pani sianlihaa haavoittuneen arabiterroristin päälle tämän maatessa paareilla. Muslimien mukaan sika on saastainen eläin ja siihen koskeminen voi viedä taivasosuuden. http://www.jewsnews.co.il/2015/10/11/a- ... stretcher/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update/ Lokakuu
ViestiLähetetty: 15.10.2015 10:03 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, October 14, 2015
KESKIVIIKKO 14.10.15
1. PÄIVÄ alkoi viileähkönä ja sumuisena ennusteen luvatessa puolipilvistä säätä, mikä voinee toteutuakin, vaikka puoli seitsemän maissa taivas on kokonaan vetisen näköisten pilvikerrosten peittämä. Sateita ei kuitenkaan luvata tälle päivälle eikä lähipäivinäkään. Ilma oli aamulla suhteellisen viileän ja kostean tuntuinen, vaikka lämpöä oli ennusteen ja oman mittarimme todisteen mukaan 18 astetta. Syksyn säät alkavat pukata esiin ihan ajankohdan mukaisesti, mutta eilen iltapäivällä oli lämpöä 30 astetta ja aurinko tuntui polttavan kuumalta. Tänään luvataan 28 astetta pääkaupungin alueella, maan pohjois- ja eteläosissa selvästi yli 30 astetta.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 18 -28; Tiberias 24 -36; Suolameri 29 -36; Eilat 25 -37 +C-astetta. Puolipilvisyys jatkuu koko ennusteajan, mutta sapatin tienoille voi tulla paikallisia vesikuuroja, mutta ei yleistä sadetta. Kinneretin pinta laskee 0.5 sm päivässä, Suolameren pinnan laskua ei uskalleta edes arvioida.

2. PA:n ja Israelin arabien veriset hyökkäykset jatkuivat eilen jos mahdollista entistäkin verisimpinä, joskin Israelin arabien jäseniä vähemmän. Uutena ilmiönä on naisten kasvava osuus terrorin harjoittajina, mikä ei sinänsä ole uutta mutta valitettavaa, koska naisilta odottaisi toisenlaista käyttäytymistä.

Gazan arabien näyttää olevan entistäkin vaikeampaa pysytellä nahoissaan, joko jatkuvan aivopesun ja kiihotuksen tuloksena tai ihan aidosti pyrkien osoittamaan tyytymättömyyttään vallitseviin olosuhteisiin. Eilen tunkeutui 30 Gazan arabia Israelin puolelle turva-aitaa, vaikka IDF vahvisti sitä viimeisintä huutoa olevin tunniste- ja varoituslaittein, jotka pystynevät ilmaisemaan yksityisten aidan yli pyrkivän liikkeet, mutta eivät ole tarkoitettukaan massaryntäykseen sitä vastaan. IDF:n sotilaille annettujen uusien ohjeitten mukaan tulitusta kovilla patruunoilla tulee välttää jos suinkin mahdollista. Uuden ohjeen mukaisesti turva-aidan ylittäneet palautettiin järjestykseen kyynelkaasun ja muitten mellakanhallinta-menetelmien avulla ja palautettiin omalle puolelleen aitaa.

Israelin arabit järjestävät yleisen lakon ja mielenosoituksia kaupungeissaan vastalauseeksi Israelin koville otteille terrorin lopettamiseksi, ja myötätunnon osoitukseksi PA:n arabien harjoittamalle veriselle väkivallalle israelilaisia vastaan. Kuinka suurta osaa näissä näyttelevät arabikansanedustajien kiihotuspuheet, on vaikea nähdä, mutta epävarmoja henkilöitä ne varmaan saavat liittymään mielen-osoituksiin ja joiku voi suunnitella hankkivansa itselleen luvatut 72 neitsyttä ja vastaanoton Allahin paratiisissa, kuten heille uskotellaan mullahiensa toimesta.

Arabien joint-listan parlamenttiryhmän johtaja Ayman Odeh kehottaa oikeus-kansleria Yehuda Weinsteinia syyttämään pääministeri Netanyahua rotuvihan lietsomisesta. Osallistuessaan arabien korkean seurantakomitean julistamaan mielenosoitukseen Odeh totesi: ”Kansa osoitti taas kerran, että Israelin arabit tietävät, miten valita sopivimmat välineensä taisteluunsa. Asiamme on oikeutettu – miehityksen lopettaminen ja Palestiinan valtion perustaminen 1967 aselepolinjoille”. Hän katsoi, että arabisektorin julistama mielenosoitus ja lakko sekä runsas osanottajajoukko osoittavat kansan valinneen oikein. ”Arabivähemmistö on hallituksen aloittaman kiihotuksen ja vihan hyökkäysten kohteena”.

Arabien toimintoja koordinoivan ja valvovan korkeimman valvontakomitean jäseninä ovat arabikansanedustajat, kuntien ja muiden julkisten arabijärjestöjen johtajat.
Arabikansanedustaja Yousef Jabareen totesi, että ”arabisektorin lakko oli hyvin onnistunut, kuvastaen arabiyhteisön protestia turvallisuusjoukkojen raakuutta ja kiihotusta yhteisöämme kohtaan sekä lisäksi ”setlereitten” provosoivaa toimintaa vastaan Al-Aksa moskeijassa, mikä aloitti nykyisen tilanteen”.
Arabijournalisti Marwa Atarma Nasaretista tunnustaa, ”ettei tilanne ole hyvä, sillä siitä kärsivät molemmat osapuolet”.

islamin liikkeen Pohjoisen haaran johtaja Raed Salah, jota pidetään pahimpana kiihottajana Israelin vastaiseen väkivaltaan, vakuutti olevansa ”valmis vankeuteen tai kuolemaan taistelunsa hyväksi”. Israel Kotimme puolueen puheenjohtaja Avigdor Liberman totesi, että ”toivottavasti hänen toiveensa toteutuvat pian”.
Netanyahu kehotti puheessaan Israelin arabeja ”valitsemaan kiihotuksen, yhteis-toiminnan ja rauhan välillä. Ei ole oikein nauttia (kaikista Israelin tarjoamista) oikeuksista ja samaan aikaan kaivaa maata valtion alta, Pyydän arabeja valitsemaan oikean tien”, pääministeri maanitteli. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... ion-423903, http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... gle-423899,

3. ”En voi elää enää tällä tavoin”, valitti tuskansa yksinäinen vaalea-hiuksinen keski-ikäinen nainen istuessaan tiistaina kadulla lasinsirpaleitten ja tuoreen, paksun verilammikon vieressä.
Veri valui kadulle luotien repimän bussin no 78 sisältä, jossa Zakan pelastus – ja avustusjärjestön jäsenet pyrkivät imeyttämään suurimmat verilammikot paperi-pyyhkeillä voidakseen liittää ne vajaa tuntia aiemmin murhatun kahden miehen ruumisarkkuihin, kuten Daniel K Eisenbud kertoo artikkelissaan.
Hyökkäys bussia vastaan tapahtui Jerusalemin alueella, missä juutalainen lähiö Armon Hanatzim ja arabilähiö Jebel Mukaber kohtaavat toisensa. Paikalle kokoontui satoja pelokkaita katselijoita, heidän mukanaan kansainvälisiä ja muita lehtimiehiä, jotka pyrkivät läpäisemään poliisien muodostaman ihmismuurin päästäkseen saamaan ajan tasalla olevia lähikuvia tilanteesta.

JERUSALEMIN pormestari Nir Barkat pyrki vastailemaan kansainvälisten journalistein kysymyksiin, mutta ei voinut olla välillä vilkaisematta henkisen romahduksen kärsineeseen naiseen Shoshana Rafaeliin kadulla, joka poliisin lohdutteluista huolimatta huusi: ”Joka päivä ja joka yö muslimit hyökkäävät kimppuumme, he huutavat ja kirkuvat meille aiheuttaen ongelmia – en voi jatkaa tällaista elämää, Asun tällä kadulla ja kaiken aikaa täällä on palopommeja, kiviä ja räjähdyksiä”. Shoshanna Rafaeli sanoi, ettei hän ollut haavoittunut, mutta hänen henkinen kestokykynsä oli saavuttanut äärilaitansa. Hän sanoi, ettei nykyisellä väkivallalla ole mitään tekemistä arabien valheellisten väitteiden kanssa, että Israel aikoo tuhota Al-Aksa moskeijan (ja rakentaa kolmannen Temppelin sen tilalle) vaan raa´asta, peittelemättömästä vihasta. ”Eivät he välitä Al-Aksasta, eivät he ole edes uskonnollisia. Tämä on pelkkää vihaa”, Shoshanna selvitteli tunteitaan. Hän kertoo asuneensa lähiössä 10 vuotta. ”Arabinuoret Jebl Mukaberista törkeästi rikkovat lakia häpeilemättä, kaiken aikaa etsien syitä – mitä tahansa aihetta – hyökätäkseen juutalaisia vastaan ja surmatakseen heitä”. Uuden vuoden päivänä Alexander Levlovitz sai surmansa arabien heittämistä kivistä lähellä ajaessaan kahden tyttärensä kanssa kotiinsa Mevasseret Zioniin. Hän menetti autonsa hallinnan ja ajoi vasten sähköpylvästä saaden surmansa tyttäriensä silmien edessä.

SHOSHANNA Rafaeli kuitenkin vakuuttaa, ettei hän vihaa arabeja sanoen, että hänellä on useita arabiystäviä. ”Mutta haluan, että tämä loppuu”.
Pormestari Barkatin lopetettua journalistien kanssa, joukko alkoi hajaantua – kahden arabinuoren seuratessa tilannetta omalla sektorillaan – luotien rikkoma ja verinen bussin raato hinattiin pois ja katu puhdistettiin verijäljistä voimakkailla vesi-suihkuilla. Israel nielee kiukkunsa ja keskittyy hautaamaan kuolleensa arabien jatkaessa mieletöntä väkivaltaansa suunnitellen uusia veritekoja. Turvallisuusjoukot ovat havainneet, että hyökkäyksiä suunnitellaan ja niitä johdetaan keskitetysti. Ne noudattavat selvää kaavaa, eivätkä voi olla yksinäisten susien sponttaanisti tekemiä. Syyllisiksi epäillään Fatahin alajärjestöjä tai Hamasia ja Islamic Jihadia.
http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ore-423895

4. KOLME israelilaista murhattiin tiistain aikana kahdessa terrorihyökkäyksessä Jerusalemissa ja yhteensä yli 20 haavoittui. Geulan hyökkäyksessä rabbi Yeshiayahu Krishevsky murhattiin ja haudattiin pian sen jälkeen. Chaim Haviv sai surmansa pistoolilla ja puukolla aseistautuneen terroristin aloitettua hyökkäyksensä bussissa no 78 Armon Hanatzim lähiössä. Toisen surmansa saaneen nimeä ei ole julkistettu. Terroristi haavoitti heidän lisäkseen 15 ihmistä bussissa no 78.

Tiistaina terroristit haavoittivat kahdessa iskussa kahtakymmentä ihmistä, joista 7 on edelleen sairaalahoidossa. Pisgat Zeevissä Guelassa 79-vuotias mieshenkilö on edelleen kohtalaisessa tai heikommassa kunnossa. Hänet leikattiin eilen.
Annan alla linkkejä artikkeleihin joissa kerrotaan tarkemmin tiistaina tehdyistä terrori-iskuista. http://www.timesofisrael.com/series-of- ... -tel-aviv/, http://www.timesofisrael.com/israel-clo ... on-border/, http://www.israelhayom.com/site/newslet ... p?id=28875, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 77,00.html, http://www.debka.com/article/24946/New- ... rror-haul-

5. UUTISOTSIKOITA
· IDF lähettää kuusi komppaniaa sotilaita turvaamaan pääkaupunkia sen jälkeen, kun poliisi määräsi neljä pataljoonaa lisää valvomaan Jerusalemin liikennettä ja turvaamaan asukkaitten elämää. Tämä osoittaa, että hallitus on huolissaan tilanteesta ja pelkää tilanteiden luisuvan pois käsistä. http://www.jpost.com/Israel-News/IDF-se ... ons-423909
· Israelin turvallisuuskabinetti päätti tiistain maratonistunnossaan useista uusista toimista terrorin vastustamiseksi.
- Poliisille annetaan valtuudet sulkea tai saartaa Jerusalemin alueet, joissa tilanne sitä vaatii.
- Poistettaviksi määrättyjen terroristien rakennusten raunioille voidaan rakentaa uusia rakennuksia.
- Terroristin pankkitilit voidaan jäädyttää tai takavarikoida.
- Hyökkäyksiin osallistuneitten arabien kansalaisuusoikeus voidaan peruuttaa.

10-hengen turvallisuuskabinetti päätti palkata 100 turvallisuustarkastajaa 80 miljoonan NIS hinnalla pääkaupungin liikennevälineisiin. Sotilaita sijoitetaan eri puolille maata teille ja liikenneristeyksiin ja kaupunkien keskuksiin. Kabinetti jatkaa työtään keskiviikkona käsitelläkseen kiihotusta ja väkivaltaa koskevia kysymyksiä.
Netanyahu lähetti kovasanaisen viestin PA/PLO:n puheenjohtajalle Mahmoud Abbasille kehottaen häntä lopettamaan valheitten levittämisen ja kiihotuksen, eikä ainoastaan Temppelivuoren osalta, vaan myös viimeaikaisista tapahtumista Israelissa. Tämä olisi pitänyt julkistaa jo kauan sitten Abbasin puheitten jälkeen.

Pääministeri uhkasi kaikkia, jotka yrittävät haavoittaa Israelia, että heitä tullaan käsittelemään kovalla kädellä antaen ymmärtää, että terroristien nauttimat oikeudet ja etuisuudet poistetaan, vaatien sellaisia maksamaan teoistaan täyden hinnan. Bibi viittasi Pisgat Zeevin terrori-iskuun, jossa 13-vuotias arabipoika puukotti hengenvaarallisesti saman ikäistä juutalaispoikaa. Turvallisuusvirkailijan mennessä puolustamaan juutalaispoikaa, PA/PLO:n propaganda teki arabipojan uhriksi ja marttyyriksi, jota vastaan virkailija hyökkäsi. Pääministeri totesi, ettei arabipoika kuollut, ja toiseksi häntä ei teloitettu, mutta hänellä oli selvä murha-aikomus. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... ion-423901, http://www.timesofisrael.com/israel-to- ... ers-in-jer.

6. USA:n ulkoministeri John Kerry, joka aikoo matkustaa Israeliin tällä viikolla, sanoo, että Israelin harjoittama asutuspolitiikka Juudeassa ja Samariassa on turhauttanut arabiväestön Israelissa, mikä purkautuu nyt väkivaltana ja murhina. Israelin PR-taktiikka on epäonnistunut täydellisesti siinä, ettei se ole pystynyt tekemään selväksi juutalaisten oikeuksia Juudeassa ja Samariassa.

Suurin jarru siinä on ollut Netanyahun varovainen ja vaikeita päätöksiä välttelevä politiikka, minkä johdosta koko muu maailma on omaksunut virheelliset tiedot. Esimerkkinä on Israelissa 3-päivän virallisella vierailulla oleva Intian presidentti Mukherjee, joka Ammanissa ja Ramallahissa torjui tiedot terrori-iskuista ja painotti PA:n arabien oikeutta koko alueeseen Jordanjoesta Välimereen.
Toinen esimerkki on YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon, joka katsoo, että Israel on syypää viimeaikaisiin väkivaltaisuksiin ja aikoo asettaa tutkimuskomitean tutkimaan Israelin käyttämästä tarpeettomasta väkivallasta surmaten useita arabeja. Mukherjeen tavoin hän ei edes viitannut arabien aloittamaan terrorismiinm tai kolmanteen intifadaan. Tämä jos mikään on korkeimmille tasoille juuttunutta valeinformaattiota.

Pääministeri Netanyahu esitti kvartetille, joka valvoo Israelin ja PA/PLO:n välisiä rauhan-keskusteluja, ettei nyt ole sopiva aika puhua rauhasta PA/PLO:n kanssa Israelin taistellessa verisesti terrorismia vastaan omassa maassaan, ja pyysi lykkäystä, joka hänelle suotiinkin.
Kerry uhosi, että Obaman hallituksella on 16 kuukautta aikaa keskittyä ”palestiinalais-kysymykseen” Iranin ydinasekysymyksen saatua myönteisen ratkaisun, ja aikoo paneutua siihen koko tarmollaan. Kerry ei ilmeisesti ole kuullutkaan Venäjän hankkimista tukikohdista Syyriassa ja Irakissa, joista käsin se johtaa hyökkäyksiään Assadin hallitusta vastaan taistelevia kapinallisia vastaan Kiinan avustamana. USA on joutunut perääntymään häpeällisesti Irakista ja Syyriasta, minkä sen aiheuttaman tyhjön Venäjä ja Kiina täyttävät yhteistyössä Iranin kanssa, mikä ei näytä olevan tärkeää Kerrylle.
http://www.timesofisrael.com/kerry-link ... -activity/

7. UUTISOTSIKOITA
· Obaman ulkoministeriö on tietoinen murhista ja väkivallasta Israelin alueilla, mutta sen mielestä sekä Israel että PA/PLO ovat vastuussa siitä ja kiihotukseen siitä. Samaan hengenvetoon Valkoisen Talon tiedottaja Mark Toner - myöntäessään israelilaisten kärsimät tappiot murhattuina ja haavoitettuina - totesi, miten monta PA:n arabia israelilaiset ovat tappaneet kertomatta, että terroristit saivat surmansa turvallisuusmiesten pyrkiessä estämään heitä jatkamasta murhiaan. On hämmentävää ja surullista, että Israelin lähin kumppani-ystävä levittää väärää informaatiota, johon se perustaa päätöksensä ja lausuntonsa. Toner totesi Temppelivuoresta, joita hän kutsui arabinimellä Haram Al-Sharif, että Israel on muuttamassa tasapainotilaa siellä torjuen tiedot Netahnyahun vakuutuksista, että tasapainotila Vuorella tullaan säilyttämään. Hän myöskin kieltäytyi näkemästä mitään väärää Abbasin Israelia häpäisevissä puheissa saastaisista jaloista, joilla Israel häpäisee muslimien ja kristittyjen pyhättöjä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... h4SrFOnI6s
· Viikko sen jälkeen, kun Iranin korkea upseeri sai surmansa IS:n joukkojen tulesta, ilmoitetaan kahden muuan korkean iranilaisen upseerin kuolemasta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... h4Y2FOnI6s
· IDF tuo 1000 miestä Jerusalemiin suojelemaan tärkeitä kohteita sekä nostamaan asukkaitten moraalia ja itsetuntoa. Shoshanna Rafaelin kaltaiset henkiset romahdukset ovat vaarallisia, sillä ne helposti saavat ihmisissä aikaan hysteerisiä tunteita ja pelkotiloja. Tämä on juuri sitä, mihin terrorilla pyritään, saada ihmisiin iskostettua tappiomieliala. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... h4Zf1OnI6s
· Juutalaisyhteisöt Juudeassa ja Samariassa sulkevat porttinsa arabi-työntekijöiltä toistaiseksi ja niin kauan, kuin kolmas intifada jatkuu. Tämä on varovaisuustoimenpide, jolla suojellaan asukkaita, mutta samalla se saattaa tuhannet arabit vaikeaan asemaan menetettyään ainoan työnsä. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... nce-423918
· Iranin pelottelemat Persianlahden arabimaat ovat kääntyneet Israelin puoleen ostaakseen sieltä ohjustentorjunta-järjestelmiä, joista Iron Dome on osoittanut 85 %;n tehokkuudellaan luotettavuutensa. BCC-maihin kuuluva Bahrain on muitten jäsenmaitten kanssa aloittanut neuvottelut Israelin kanssa torjuntajärjestelmien ostamiseksi. Se olisi uusi aluevaltaus Israelille. Päätös on vaikea ja hämmentävä arabimaalle, joka vuosikymmenien aikana on pitänyt Israelia pahimpana vihollisenaan. USA, joka osittain rahoittaa Iron Dome järjestelmiä lupautuu toimiaan välittäjänä. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/10/14/
· Israelin sairaaloissa hoidetaan sekä terrorin uhreja että terroristeja. Lääkärit vakuuttavat, että pahiten haavoittuneet hoidetaan ensin riippumatta henkilön taustasta ja liittymisestä terroriin. http://www.timesofisrael.com/jerusalem- ... errorists/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update/ Lokakuu
ViestiLähetetty: 17.10.2015 07:36 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, October 16, 2015
PERJANTAI 16.10.15
1. SÄÄENNUSTEET lupaavat tälle ja huomiselle päivälle aurinkoista ja lämmintä säätä. Sunnuntaina taivas saa uudelleen osittaisen pilvipeitteen lämpötilan hieman laskiessa, mutta pysyenä kohtuullisissa rajoissa.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 18 -30; Tiberias 22 -35; Suolameri 26 -34; Eilat 24 -36 +C-astetta.- Maanantaiksi ennustetaan 18 -27 asteen lämpötilaa ja puolipilvistä säätä. Kinneretin vedenpinta laskee 0.5 sm päivässä.

2. YKSITTÄISIÄ hyökkäyksiä tai niiden yrityksiä tapahtuu edelleen eri puolilla Israelia, mutta vain Gazasta on yritetty tehdä joukkoryntäyksiä Israelin puolelle pystyen leikkaamaan aukkoja juuri tehostetun turvallisuusaidan. Aidan läpi päässeet on palautettu omalle puolelleen pyrkien käyttämään vain mellakantorjuntaan tarkoitettuja välineitä, mutta välttäen kovien patruunoiden käyttämistä.
Juudean ja Samarian alueilla ei vastaavaa ryntäystä ole tapahtunut. Jerusalemin Temppelivuorella nuoret arabit pyrkivät kivittämään Vuorella nousseita poliiseja ja palvojia, sekä juutalaisia että monista maista tulleita pyhiinvaeltajia, joille käynti Vuorella on matkan kohokohta.

Sekä poliisi että armeija ovat lisänneet miesvahvuuttaan Jerusalemin alueilla pyrkien suojelemaan elintärkeitä kohteita. Armeija ei mielellään aseta sotilaitaan Temppelivuorelle uskoen sen suojelemisen poliisille ja rajapoliisille.
Poliisi rajoittaa tänään Vuorelle pyrkivien muslimien määrää päästäen sinne vain vanhempia ja viisastuneempia muslimeja, mistä on tullut toistuva käytäntö sekä muslimien että juutalaisten erityisten juhlapyhien aikana.

Turvallisuusjärjestöissä seurataan huolestuneina tilanteen kehitystä pohjoisrajan takana Syyriassa. Uutislähteiden mukaan Iran lähettää Damaskoksen alueille entisten sotilaitten lisäksi 30 000 sotilastaan. Koska IDF joutuu vetämään pois omia sotilaitaan muilta lohkoilta vahvistaakseen maanteiden ja kaupunkien keskusten suojelemista, heillä on herännyt pelko, että heikentynyt puolustus Israelin puolella rajaa voi antaa Syyriassa toimiville ryhmittymille, kuten Hizbullah, aiheen pyrkiä nopeilla komando-iskuilla miehittämään alueita Israelin puolella.
Taistelujen tapahtuessa lähellä rajaa jokunen harha-ammus iskee myös Israelin puolelle, mihin IDF vastaa iskemällä ohjuksillaan kohteeseen, josta tulitus tuli.

ISRAELIN poliisin ja armeijan sotilaitten ongelmana on aina nopeissa tilanteissa pystyä päättämään, onko tilanne sellainen, mikä oikeuttaa käyttämään tuliaseita. Jotkut tunnetut rabbit ovat kehottaneet omana mielipiteenään surmaamaan terroristi, jos siihen on aiheitta, eikä säästämään hänen henkeänsä. Hämmennystä ovat tuoneet Israelin pääministerien omaksuma kanta vapauttaa myös terroristeja, jotka on tuomittu elinkautiseen vankeuteen – Israelissa ei Eihmanin hirttämisen jälkeen ole käytetty kuolemanrangaistusta. Pitkällisen salapoliisityön ja oikeus-käsittelyn jälkeen tuomittujen terroristien vapauttaminen pääministerin päätöksellä on herättänyt turhautumista turvallisuusjoukoissa. Tämäkin antaa jollekin aiheen toteuttaa sanontaa: ”Jos on ammuttava, ammu, äläkä mieti”. Israelissa jokainen taisteluihin osallistuva tiedostaa, että hänen toimiaan seurataan suurennuslasilla, ja jos on vähänkään aihetta, runsas NGO-järjestöjen joukko on valmis nostamaan syytteitä myös selvissä tilanteista.

PA/PLO uhkaa jokaisen epäselvän tilanteen jälkeen alistaa syytöksensä Haagoin kansainväliseen oikeuteen sotarikoksista epäiltyinä, kuten tapahtuu nykyisen välivalta-aallon yhteydessä. PA(PLO käyttää kansainvälisen rikosoikeuden ICC palveluita hyväkseen samalla tavoin, kuin NGO-järjestöt käyttävät hyväkseen Israelin korkeinta oikeutta. Korkein oikeus kuuliaisesti tutkii esitetyt syytökset, kuten maanomistustapaukset, vaikka eivät kuulu sen toimivaltaan, sillä alueoikeuksien tulee käsitellä sellaiset tapaukset. http://www.timesofisrael.com/as-knife-w ... ask-later/

3. TURVALLISUUSJOUKKOJEN päivittäisten toimintojen ohella Israelissa käydään kiivasta propaganda- ja informaatiosotaa. Pääministeri Benyamin Netanyahun ja PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin lisäksi yksittäiset ministerit ja tiedottajat julkaisevat omia lausuntojaan, joiden taustoja ei aina ole huolella verifioitu, minkä johdosta tulee ristiriitaisia tulkintoja tilanteista.
Jotkut julkistetut lausunnot on tarkoituksellisesti kiedottu valheelliseen, kiihottavaan tai vastustajaa halventavaan kääreeseen, josta heikosti asioita seuraavan lukijan tai kuulijan on mahdotonta saada tietää, mitä todella tapahtui. Julkisuuteen päästetyn vääristellyn aiheuttama vahinko on kuitenkin jo päässyt tapahtumaan, vaikka sitä pyritään peittelemään tai oikomaan joko julkaisijan tai sivullisten toimesta.

TYYPPIESIMERKINÄ valheellisesta, tarkoitushakuisesta informaatiosta voidaan käyttää Abbasin PA:n televisiossa pitämää puhetta, jossa käsiteltiin Pisgat Zeevissä tapahtunutta terrori-iskua, jossa kaksi arabiveljestä Ahmed Manasta, 13, ja Hassan Manasta, 15, puukottivat 13-vuotiasta juutalaispoikaa, joka käytyään asioillaan valmistautui lähtemään pyörällään kotiin. Arabiveljekset puukottivat juutalaispoikaa yli 10 kertaa rintaan ja potkivat maahan lysähtänyttä poikaa kengillään. Läheisen liikkeen omistaja tullessa ulos arabiveljekset lähtivät karkuun heiluttaen puukkojaan käsissään. Yhden arabipojista Ahmedin paikalle ajanut autoilija tyrkkäsi kumoon katuun haavoittaen häntä kohtalaisesti.
Toinen arabipoika Hassan jatkoi pakoaan jalan läheiselle kevyen rautatien kiskoille poliisin ajaessa häntä takaa. Hassan yritti hyökätä poliisin kimppuun puukkoaan edelleen heiluttaen. Poliisi avasi tulen surmaten hänet. Molemmat tilanteet tallentuivat alueen turvallisuuskameroihin.
Paikalle tulleen israelilaisen ottamassa videossa Hassan nähdään makaavan maassa kiemurrellen tuskissaan. Paikalle tullut tuntematon mies huutaa: ”Sinä koiranpentu, kuole”, ambulanssin viedessä Ahmedin Ein Keremin yliopistolliseen sairaalaan, missä häntä hoidetaan ja luvataan kotihoitoon parin päivän aikana. Journalistit kävivät kuvaamassa ja haastattelemassa poikaa sairaalassa, jonne perhe oli tuonut hänelle runsaasti ruokia ja juomia. Hassan kertoi halunneensa tappaa juutalaisia.
Hänen uhrinsa 13-vuotas juutalaispoika on kriittisessä tilassa sairaalassa. Ahmed haavoitti myös vaarallisesti 25-vuotiasta miestä.

MAHMOUD ABBAS syytti Israelia Ahmed Manasran tunteettomasta teloittamisesta puheessaan PA:n televisiolle jatkaen tähän tapaan: ”Emme tule antamaan periksi raa´an voiman logiikalle, miehitykselle ja hyökkäävälle politiikalle, jota Israelin hallitus ja setlereitten terrorisoiva joukko, harjoittavat kansaamme vastaan, pyhiä
paikkojamme, kotejamme, puitamme vastaan, kylmäverisesti teloittaen lapsiamme, kuten he tekivät pojan Ahmed Manasran ja muiden suhteen.” Puheeseen liittyvässä TV-kuvassa Ahmed makaa maassa liikkumattomana. Paikallisen PA:n virkailijan mukaan Abbas tiesi pitäessään puheettaan, ettei Ahmed ollut kuollut, vaan hoidatti haavojaan Israelin valtion tarjoamassa sairaalahoidossa.

Nähtyään Abbasin TV-puheen Hadashan sairaalan johtaja tri Asher Salmon julkisti tiedotteen, jossa vakuutettiin arabipojan olevan hyvässä kunnossa ja pääsevän kotiin lähipäivien aikana. ”Yleisesti katsoen, arabipojan kunto on hyvä, hän on lievästi haavoittunut ja häntä hoidetaan nyt yhdessä parhaimmista osastoista”.
Abbasín kanslia julkisti korjatun mutta edelleen virheellisen version tapahtumasta, mutta PA:n lehdistössä Ahmed Manasran edelleen väitetään saaneen surmansa.

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu tarttui tähän Abbasin räikeään valehteluun ja kiihottamiseen todeten: ”PA:n presidentti tarkoituksellisesti valehteli tästä arabi-pojasta, koska hän halusi saada symbolin, jonka varjolla voisi kiihottaa arabeja uusin terrorihyökkäyksiin. Abbas tahallisesti valehteli 13-vuotiaasta arabipojasta, joka puukotti kahta israelilaista, väittäen hänen saaneen surmansa, vaikka hän elää”. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ive-426018, http://www.timesofisrael.com/terrorist- ... to-attack/

4. UUTISOTSIKOITA
· Poliisi antoi vain yli 40-vuotialle miehille ja kaikille naisille luvan nousta Temppelivuoren rukoustilaisuuteen perjantaina, mutta poliisi on lisännyt upseereittensa määrää peläten kiihtyneen väkijoukon pyrkivän noudattamaan Hamasin kehotusta ”raivon päivästä”. Arabeja kehotetaan marssimaan tarkastuspisteille ja muutenkin käyttäytymään hyökkäävästi sotilaita ja poliiseja vastaan. Jerusalemin alueen poliisipäällikkö Moshe Edri sanoi, että koko vanhan kaupungin alue on poliisin erikoistarkkailun alaisena. Hän sanoi sotilaitten avustavan turvallisuuden säilyttämisessä. Abbas kertoi John Kerrylle antaneensa käskyn jännityksen ja kiihotuksen vähentämiseksi. Kerry lupasi matkustaa Israeliin voidakseen vaikuttaa tilanteen kärjistymiseksi nykyisestään. Pelkona on, että Juudean ja Samarian arabit liittyvät Gazan arabien tavoin hyökkäyksiin israelilaisia vastaan. http://www.timesofisrael.com/israel-bra ... y-of-rage/
· Arabit sytyttivät Josefin hautakammion tuleen aikaisin perjantaiaamuna. PA:n poliisi hätisteli mausoleumin ympärille kokoontuneet 150 arabia pois ennen IDF:n sotilaitten saapumista paikalle. PA:n johto sanoutui kiireesti irti tuhopoltosta, jonka suuruutta ja sen tekemiä vahinkoja ei vielä ole arvioitu. Arabit ovat monta kertaa aieminkin polttaneet mausoleumin tai yrittäneet sitä. Hallituksen oikeistoon lukeutuvat ministerit vaativat Josefin haudan ja sen läheisyydessä olevan Yeshivan alueen ottamista Israelin hallintaan. http://www.timesofisrael.com/october-16-2015-liveblog/, http://www.timesofisrael.com/palestinia ... in-nablus/.
· YK:n turvallisuusneuvosto kutsuttiin kiireelliseen istuntoon perjantaina käsittelemään Israelin ja PA:n arabien välille kehittynyttä jännittynyttä tilannetta. Neuvoston kutsui kokoon Jordania keskusteltuaan sitä ennen arabimaitten lähettiläitten kanssa. PA/PLO:n lähettiläs Riyad Mansour kutsui tilannetta räjähdysalttiiksi kehottaen Neuvostoa ottamaan hartioilleen osavastuun rauhantilan palauttamisesta. Kerry soitti Abbasille kehottaen häntä lopettamaan Israelin vastaiset kiihotuspuheensa. http://www.timesofisrael.com/security-c ... -violence/
· John Kerry suunnittelee oman ”kvartetin”, Netanyahun, Abdullahin, Abbasin ja Kerryn, tapaamista Ammanissa Israelin matkansa aikana. Netayahu sanoo olevansa valmis, muitten mielipiteistä ei ole tietoa. Netanyahu vakuuttaa olevansa valmis myös rauhanneuvotteluihin ilman ehtoja, mutta olettaa PA:n tunnustavan Israelin ennen niiden alkamista. http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... ith-abbas/
· UAE vakuuttaa USA:n kongressin jäsenille, että koska Iran sai oikeuden rikastaa uraania, myös heillä täytyy olla sama oikeus. http://www.timesofisrael.com/uae-to-us- ... anium-too/
· Iran esitteli äskettäin maanalaisia ohjustukikohtiaan, joista yhtä näytettiin myös vierailijoille. Pitkien tunnelien päässä on luolasto, josta ohjuksia voidaan ampua. Iranin vallankumouskaartin ilmavoimien komentaja Amir Ali Hajizadeh esitteli ylpeydellä maansa useita ohjuksia, jotka oli lastattu kuorma-autoihin. Tällaisista luolista ohjuksia voidaan ampua varoituksetta. Esitelty luolasto sijaitsee 500 metriä maanpinnan alapuolella. http://www.timesofisrael.com/watch-thre ... -missiles/
· Intian Israelissa vierailulla ollut presidentti Pranab Mukherjee aiheutti tahtomattaan pienen myrskyn vesilasissa puhuessaan Knessetin erityis-istunnossa. Hän kertoi ihastuneensa paikalliseen Hamasiin, mutta hetken hiljaisuuden jälkeen selvisi, että hän tarkoitti humusta. Media on ollut valitettavan hiljaa hänen vierailustaan – edustaahan hän sentään runsaasti yli miljardia ihmistä ja Intia on yksi Israelin nopeimmin kasvavista kauppasuhteista. Ehkä hiljaisuuteen oivat vaikuttaneet paitsi väkivaltaisuudet maassa myös e, ettei hän edes maininnut niistä vieraillessaan Ammanissa ja Ramallahissa, ja jos mainitsi, vain Israelille kielteisessä merkityksessä. Jerusalemissa hän sentään löysi kielensä tuomiten ne, mutta diplomaattisen hienovaraisesti. http://www.timesofisrael.com/hamas-vs-h ... -eyebrows/
· USA:n ulkoministeri John Kerry tuomitsi Israelin ”setlementit” syyllisinä väkivaltaan ja viattomien ihmisten surmaamiseen, mutta havaitsi sitten puhuneensa sivu suunsa ja perui aiemmat puheensa. Presidenttiehdokas Ted Cruz kehotti Kerryä joko pyytämään anteeksi tai eroamaan, Kerry
mainitsi myös ”setlerien harjoittamasta terrorismista”, mikä osoittaa PA/PLO:n propagandan saavuttaneen otollisen maaperän. Kerryn Sveitsissä saamansa isku päähän on tainnut pehmittää hänen aivonsa, mitä monet muutkin, kuten Vladimir Putin, ovat epäilleet myös Obaman suhteen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... iCuc1OnI6s
· Nahal Haredi joukot olivat mukana paljastamassa kaksi terrorisolua ennen niiden iskemistä kohteisiinsa. He sotivat toisten sotilaitten joukossa ja välillä syventyvät Rambam-opiskeluihinsa. Haredi- ja ortodoksi sotilailla on tavallisia sotilaita parempi keskittymiskyky opintojensa johdosta ja siksi he sopivat erittäin hyvin tiedustelu- ja ATK-joukkoihin, vaikka monet heistä haluavat enemmän hyökkäysjoukkoihin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... iCw5lOnI6s


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update/ Lokakuu
ViestiLähetetty: 18.10.2015 15:24 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Sunday, October 18, 2015
SUNNUNTAI 18.10.15
1. PA:N ARABIT, joita olen mielessäni alkanut kutsua amalekilaisiksi, koska heidän tavoitteensa ovat yhtä – juutalaisten tuhoaminen - muinaisten amalekilaisten kanssa, ovat jatkaneet puukotuksiaan tai niiden yrityksiä Jerusalemissa, Hebronissa ja muuallakin. Poliisi ja IAF ovat voimistaneet joukkojaan pääkaupungissa ja muissakin kaupungeissa sekä maanteillä, mutta tämä ei ole estänyt uusien yrittäjien nousemista esiin. Yksittäistä puukottajaa on vaikea havaita tungoksessa, ja he keksivät uusia tapoja ohittaa tarkastajan silmää. Hebronin naispuukottaja oli pukenut photojournalistin paidan ylleen päästäkseen lähelle sotilasta puukottaen häntä vaarallisesti niskaan. Saaneeko hän naisena Allahilta 72 tulikatseista miestä?
Viikonvaihteen aikana rekisteröitiin viisi puukotusta tai sen yritystä, ja jokaisessa tapauksessa puukkoa vaarallisesti heiluttanut sai surmansa. Allahilla voi olla jo pulaa neitsyistä, jos jokaiselle luvataan 72 koskematonta, tummasilmäistä neitokaista.

GAZAN kaista on myös aktivoitunut ja uusia yrityksiä tehdään toistuvasti raivata aukkoja turva-aitaan massaryntäykselle Israelin puolelle. Sotilaat ovat valppaina ja karkottavat aidan varteen päässeet kovalla kädellä pyrkien kuitenkin osoittamaan tulituksensa jalkoihin kuolonuhrien välttämiseksi. 15 Gazan arabia haavoittui lauantain aikana sotilaitten luodeista, koska he tulivat toistuvista kielloista ja varoituslaukauksista huolimatta sotilasalueeksi julistetulle alueelle aidan varrella.

VIIKON ensimmäinen päivä alkoi puolipilvisenä ja vuoden aikaan nähden suhteellisen lämpimänä, mutta lämpömittarin punainen nestejana pudonnee parin pykälän verran tämän päivän lukemista, kuten ennusteet osoittavat. Sateita ei luvata ennusteajan eli vajaan viikon aikana, mutta kerrankos ennusteet epäonnistuvat.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 20 31; Tiberias 23 -36; Suolameri 27 -36; Eilat 26 -38 +C-astetta. Korjaan edellä mainitsemaani sateettomuutta; Times of Israel lupailee kevyitä sadekuuroja huomenna ja ylihuomenna maan pohjoisosiin.

Eilisen patikka/aamukahviretken aikana nuorisomme Make ja Tarja olivat nähneet ensimmäisten luonnonkukkien ponnistelevan nupuistaan. Kovin ovat aikaisessa, kun talvi ei ole vielä’ päässyt kunnolla alkamaankaan. Lieneekö tuokin osoituksena maailman kirjojen sekaannuksesta, jota koetaan monella tasolla. Jumalan säätämät luonnonlait, ajat ja ajanjaksot seuraavat kuitenkin järkkymättä omaa tahtiaan.

2. EU-MAAT ovat aktivoitumassa uudelleen saatuaan Iranin ydinpommisuunnitelmat turvallisesti voimaan ilman ulkopuolisten häiriöitä. Iran esitteli äskettäin lehdistölle aiemmin salaisena pidettyä ballistista ohjustaan, jonka laukaisualusta oli asennettu luolaan 500 m maanpinnan alapuolelle testaten samalla toista 1300 mailin päähän kantavaa ballistista ohjustaan. Iran väittää, ettei Wienin sopimus P5+1 maiden ja Iranin kesken estä ohjusten suunnittelua, rakentamista ja niiden testausta. Tämä paljon puhuttu sopimus näyttää olevan täynnä reikiä, joita Iran hyödyntää.

Israelin pääministeri kanslia esitti kiivaan vastalauseen saatuaan tietää, että Ranska valmistelee esitystä, jolla Temppelivuorelle asetetaan kansainvälisiä tarkkailijoita. Kanslian tiedottaja kertoi lauantaina - sapatin päätyttyä – että Israel työskentelee yhdessä USA:n ja muiden kanssa estääkseen tällaisen suunnitelman esittämisen YK:n turvallisuusneuvostolle. Liittyneekö tähän PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin esitys YK:n UNESCO:lle, että Temppelivuoren Länsimuuri tulee liittää osaksi Al-Aksa moskeijaa. Tämä antaisi PA:lle oikeuden kieltää ei-muslimien – ja etenkin juutalaisten - pääsyn Länsimuurille rukoilemaan ja itkemään Temppelinsä hävitystä.

JPOSTIN vakiotoimittaja Herb Keinon kertoo, että ranskalaisen päivälehden Le Figaron lauantain raportin mukaan Ranskan YK:n lähettiläs esitti luonnostekstin YK:n turvallisuusneuvoston presidentille, joka tulee edistämään sen etenemistä. Sen mukaan ”riippumattomat huomioitsijat tulevat tarkkailemaan mahdollisia ”olevan tilanteen (status quo) rikkomuksia”.
Pääministerin kanslian korkea virkailija pitää Ranskan esitystä tarkkailijoista merkityksettömänä ja tarkoitettuna vain näytösluonteiseksi.
”Odotamme heidän tuomitsevan islamsäätiön wakfin pätemättömyyden Temppeli-vuorella”, virkailija arvioi, mutta tietäen laajenevan Israel-vastaisuuden maailmalla esitykseen tulisi suhtautua vakavasti. Virkailija selitti asennettaan todeten, että nuo arabit, jotka toivat räjähteitä ja ilotulitusraketteja Temppelivuorella muuttaen Al-Aksa moskeijan terrorismin asevarastoksi myös laukoen niitä, ovat niitä, joiden tavoitteena oli olevan tilanteen muuttaminen.

PÄÄMINISTERI kehotti kansallisen turvallisuusneuvoston johtajaa Yossi Cohenia yhdessä ulkoministeriön kanssa protestoimaan Ranskan esityksen yksipuolista ja perusteetonta kieltä. Yleisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan kutsui esitystä vääristellyksi ja yksipuoliseksi, joka palkitsee PA:n arabit. Apulaisulkoministeri Tzipi Hotoveli sanoi, että esitys riippumattomista tarkkailijoista Temppelivuorella loukkaa Israelin Israelin itsenäisyyttä Vuorella, ja että vain toinen osapuoli, eli Israel pyrkii säilyttämään tasapainotilan ja varmistamaan kaikkien uskontokuntien edustajien vapaan pääsyn Länsimuurille ja Temppelivuorelle.

PÄÄMINISTERIN kansliassa vakuutettiin Netanyahun halua tilanteen säilyttämiseksi nykyisellään arabien häirintäyrityksistä huolimatta. Lausunnossa viitataan tilanteeseen, joka syntyi 1949 Jordanian saatua Jerusalemin itäosan ja Temppeli-vuoren hallintaansa. Jordanian valvonnassa tuhottiin n. 57 synagogaa ja juutalaista uskonnollista keskusta 17 vuoden aikana, ja vastoin tehtyä sopimusta vapaasta pääsystä Länsimuurille Jordania esti juutalaisten pääsyn muurille. Tämän tulisi osoittaa maailmalle, mitä tulisi tapahtumaan, jos PA/PLO saa Temppelivuoren hallintavallan nykyisen päivärutiinin hoidon lisäksi. Toinen varoittava esimerkki on Josefin hautakammio Sikemin (Nablusin) lähellä, jonne juutalaisilla tulisi olla vapaa pääsy, mutta jota arabit pyrkivät häiritsemään jopa useasti sytyttäen hautakammion tuleen. Vain IDF:n sotilaitten valvonta estää sen tuhoamisen kokonaan. Netanyahu painottaa, että PA:n arabien väkivalta on suoraa seurausta Abbasin valheellisesta kiihotuksesta, eikä sillä ole mitään tekemistä Al-Aksan tai Temppelivuoren kanssa.

Netayahu matkustaa hallituksensa ministereitten kanssa Berliiniin, jossa heillä on yhteinen kokous Saksan ministereitten kanssa – tämä mikäli tilanne helpottuu kotona. Edellinen tapaaminen jouduttiin peruuttamaan.
Kerry soitti Netanyahulle perjantaina vakuuttaen, että Israelilla on oikeus puolustautua hyökkäystä vastaan, ja sanoi kehottaneensa Abbasia siivoamaan suunsa ja pudottamaan terminologiastaan valheelliset ja kiihottavat aiheet.
Israel on vaikeassa tilanteessa, koska PA:n kiihottamat terroristit ovat olleet suurelta osin alaikäisiä, vaikka heidän puukkonsa ovat yhtyä tappavia aikuistenkin. Alaikäisiä ei voida tuomita vankilaan, mutta heidän aiheuttamansa vahingot voidaan määrätä oikeuden päätöksellä heidän vanhempiensa maksettaviksi. Ihmishenkien menetykset ja elinikäisiä vammoja ei millään voida kompensoida. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... unt-426253

3. JPOST on koonnut muutamia esimerkkejä viikonvaihteen hyökkäyksistä
Lauantaiaamuna tarkkaavainen siviili ollessaan matkalla synagogaansa Armon Hanatziv lähiössä kíinnitti huomionsa epäilyttävään nuorukaiseen ja ilmoitti asiasta rajapoliisille. Poliisin lähestyessä nuorukaista tämä veri puukkonsa esiin yrittäen puukottaa poliisia, joka empimättä avasi tulen surmaten hänet., Nuorukainen, Muataz Awisat, 16, oli kotoisin läheisestä Jebl Mukaberin arabilähiöstä. Poliisi on valinnut varsin suoraviivaisen tavan vastata terroristien murhayrityksiin. Samalla paikalla 4 päivää aiemmin terroristi puukotti 2 kuoliaaksi ja haavoitti kolmea muuta EGGED bussissa no 78. Poliisi ampui hänetkin.

Lauantaiaamuna arabiterroristi yritti puukottaa polisia Kalandian tarkastus-asemalla, mutta poliisin turvallisuusliivi esti puukkoa aiheuttamasta vahinkoa. Poliisi ampui miestä alaruumiiseen, mutta kaaduttuaan maahan hän veti esiin toisen puukon yrittäen osua apuun tulleeseen poliisiin. Poliisi joutui ampumaan häntä toistamiseen saadakseen hänet vaimennetuksi. Poliisin myöhemmän arvion mukaan arabi-terroristi, 24, oli juovuksissa, eikä siten täysin hallinnut tekojaan. Kalandian tarkastusasema Jerusalemin ja Ramallahin välillä on toistuvien hyökkäysten kohteena, jossa usein joudutaan käyttämään tuliaseita.

Lauantaina arabi yritti Hebronissa puukottaa juutalaista siviiliä, joka veti esiin pistoolinsa surmaten arabiterroristin.
Myöhemmin lauantaina arabinainen lähestyi tarkastuspisteen naisupseeria kysyen tietä. Rajapoliisin upseerin tultua tielle arabi yritti puukottaa häntä, mutta osui turvaliiviin. Poliisi astui askeleen taaksepäin ampuen kiväärillään arabinaista, joka vietiin sairaalaan.

Perjantaina Hebronin Zayit tarkastusasemalla Kiryat Arban ulkopuolella ulkomaiseksi journalistiksi pukeutunut arabi lähestyi armeijan sotilaita. Hän oli pukenut ylleen värikkään liivin tekstillä PRESS ja roikottaen kameraa kaulallaan. Terroristi veti esiin yllättäen veitsensä puukottaen pahoin 20-vuotaisat sotilasta, joka vietiin kriittisessä tilassa sairaalaan. Lähellä seisonut toinen sotilas ampui terroristin kuoliaaksi.
Ulkomaan kirjeenvaihtajien yhdistys FPA pitää tapausta erittäin huolestuttavana, koska se vaarantaa jokaisen journalistin hengen jokaisen PRESS-tekstillä varustetun journalistin joutuessa epäilyksen alaiseksi. FPA:lla on journalisteja sekä Israelin että PA:n valvomilla alueilla, ja aikoo suorituttaa täydellisen tarkastuksen jokaisen kohdalla, että hänellä on oikeus käyttää kansainvälisesti hyväksyttyä tunnusta. Turvallisuusjoukot ovat alkaneet tarkastaa journalistien oikeuksia.
Perjantaina PA:n arabit tulittivat IDF:n autoa Silwadin arabikylän lähellä. Sotilaat havaitsivat kolmen arabin pakenevan paikalta aloittaen heidän etsintänsä. Kukaan ei loukkaantunut tapauksessa.
Juudean ja Samarian poliisi pidätti perjantaina miehen (ilmeisesti juutalaisen) jonka aikomuksena oli tehdä ”hintalappu”, eli kostohyökkäys arabikohteeseen. Poliisi kertoi nähneensä miehen yrittävän päästä eroon repusta, jossa poliisin mukaan oli mustat käsineet, ruiskumaalia, kasvinaamio, sähkölamppu ja käsipumppu, Mies yritti paeta, mutta hänet saatiin kiinni. Hän on kotoisin Jerusalemista. Oikeus määräsi hänet pidätettäväksi kolmen päivän ajaksi. Pidätettyä miestä ei kuitenkaan voida liittää löydettyyn reppuun, vaan hänet päästettäneen vapaaksi maanantaina.

Lauantaina arviolta 200 PA:n arabia - joiden mukana ja kiihottajina toimii usein ulkomaisia aktivisteja ja nihilistejä – kokoontui Ayosh tienristeykseen Ramallahin ja Beit Elin välillä hyökäten risteystä suojaavien sotilaitten kimppuun. Arabit ampuivat sotilaita kaasukranaateilla lähettäen palavia autonrenkaita heitä kohti. Sotilaat vastasivat hyökkäykseen mellakan torjuntavälineillä ja lopulta ampuen heitä pieni-kaliberisillä kivääreillä haavoittaen Punaisen Ristin mukaan useita arabeja.

Arviolta 300 arabia marssi Hebronista Halhoulin sillan läheisyyteen. Sotilaat vastasivat mellakan torjuntavälinein karkottaen heidät. Yksi arabi haavoittui.
Perjantaina 150 PA:n arabia kivitti Beit Umarin juutalaisyhteisöä Hebronin lähellä. Sotilaat ampuivat heitä kumiluodeilla havaiten useiden saaneen osuman. Arabit hajaantuivat paikalta ja tilanne rauhoittui.
Nablusin (Sikemin) eteläpuolella Prigar risteyksessä arabit kivittivät sotilaita ja heittivät putkipommeja heitä kohti. Sotilaat saivat heidät hajaantumaan, mutta havaintojen mukaan useita arabeja haavoittui.
Myös Rachelin hautakammion lähellä arabit mellakoivat kivittäen kivin palo-pommein ja putkipommein sotilaita, jotka vastasivat mellakantorjunta-välineillään haavoittaen muutamia heistä. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... end-426254

4. UUTISOTSIKOITA
· Arielin poliisi pidätti viisi ihmistä Josefin haudalla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, Kolme heistä on alaikäisiä. PA:n poliisi oli löytänyt heidät ja hakanneet heitä siten, että heidät vietiin suoraan sairaalaan. IDF syyttää heitä tunkeutumisesta laittomasti sotilasalueelle. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... iNV8FP4k6s
· Opetusministeri Naftali Bennet sanoo, että Netanyahun suostuminen tapaamaan Abbasia missä ja milloin vain, on väärin, koska Abbas on terroristi, eikä sellaisten kanssa saa neuvotella. Netanyahu ilmoitti olevansa valmis Abadullah II, Abbasin ja Kerryn tapaamiseen Ammanissa lähi päivien aikana, olettaen, että Abbas tunnustaa juutalaisen valtion. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... iNXYlP4k6s
· Hallituksen oikeisto ministerit vaativat, että Josefin hautakammion alue täytyy ottaa Israelin täyteen valvontaan torstain tuhopolttoyrityksen jälkeen. Sama koskee Rachelin hautakammiota. http://www.timesofisrael.com/rightists- ... -torching/
· Israelin uusi USA:n lähettiläs Ron Dermer sanoi puhuessaan Israelin Amerikan Neuvoston vuosikokouksessa Washingtonissa, että juutalaisten Juudeaan ja Samariaan rakentamien yhteisöjen rinnastaminen arabien aloittamaan väkivalta-aaltoon on typerää eikä perustu tosiasioihin. Hän selitti, että Oslon sopimuksesta lähtien 1993 arabikansaa on aivopesty lastentarhoista yliopistoihin saakka aliarvioimaan, halveksimaan ja demonisoimaan juutalaisia sikojen ja apinoiden jälkeläisinä, mikä on kasvattanut kokonaisen sukupolven vihaamaan juutalaisia. Tähän peltoon PA:n poliittinen ja uskonnollinen johto kylvää valhevehnäänsä kiihottaen heitä tekoihin, joita ei kukaan tervejärkinen menisi tekemään, kiihottaen heidät valheellisilla lupauksillaan 72 mustasilmäisistä neitsyistä ja Allahin suosiosta, mikä vaatii veriuhreja. Näiden vaurioiden korjaaminen vaatisi ainakin yhden sukupolven ajan. http://www.timesofisrael.com/dermer-lin ... y-foolish/
· Sadat huolestuneet kansalaisen kokoontuivat osoittamaan mieltään rauhan puolesta Jerusalemiin ja Beershebaan. Jerusalemissa marssi ainakin 1500 ihmistä Meretzin johtaja Zahava Gal-On esitti vaatimuksen, että hänen täytyy hyväksyä kansainvälisten tarkkailijoiden asettaminen Temppeli-vuorelle. Beershebassa mielenosoittajia oli 150 henkeä, arabeja ja juutalaisia, jotka muodostivat ihmisketjuja painottaakseen rauhaa. http://www.timesofisrael.com/hundreds-r ... beersheba/
· UNESCO suunnittelee rauhanturvaajia suojelemaan arvokkaita arkeologisia kohteita IS:n tuholta Irakissa ja Syyriassa. Erityisesti Palmyran kohtalo on suuri kulttuurimenetys, mutta lukuisia muita kohteita on tuhottu ja samalla tuhottu alueen maiden historiaa ja korvaamattomien arvokkaita kirjoituksia, joita ei ollut ehditty tulkita. Tätä kutsutaan kulttuuriterrorismiksi, jota myös PA harjoitta Israelissa, etenkin Temppelivuorella mutta myös Josefin haudalla ja Rachelin hautakammiolla yrittäessään hävittää kaikki juutalaisuuden ja kristinuskon jäljet valvomillaan alueilla. Ranskan vaatimia tarkkailijoita tarvittaisiin kulttuuriarvojen säilyttämiseksi kaikkialla, missä PA hallitsee, eikä niinkään tasapainotilan säilyttämiseksi. Miten rauhanturvaajat uskaltautuvat IS:n valvomille alueille, on toinen kysymys ilman vastausta. http://www.timesofisrael.com/un-peaceke ... mic-state/
· Kuuba sanoo, ettei se ole lähettänyt miehiä taistelemaan Syyriassa, mutta heitä voi siellä olla ilman valtion tietoa. Kiina vakuuttaa, ettei se ole lähettänyt sota-aluksiaan eikä ainakaan ainoaa lentotulialustaan Syyriaan. http://www.timesofisrael.com/cuba-denie ... -in-syria/
· Israelin puheohjelmien juontaja Lusy Ahash antoi täyslaidallisen Israelin arabi-kansanedustajille ja muille vaikuttajille todeten pitkässä puheen-vuorossaan, ettei hän voi ymmärtää heidän ilmiselviä valheitaan ja totuuden kiertämistä asemansa pönkittämiseksi välittämättä tuon taivaallista kansan eduista ja hyvinvoinnista. Enemmän tällaisia uskalikkoja! Arabinaisena hän tarvinnee poliisisuojaa. http://www.timesofisrael.com/clip-of-is ... oes-viral/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update/ Lokakuu
ViestiLähetetty: 22.10.2015 07:38 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

KESKIVIIKKO 21.10.15
1. PA;n arabit jatkavat järjettömän tuntuisi hyökkäyksiään israelilaisia vastaan, olkoot he sotilaita, poliiseja tai siviilejä. Eräs puukkosankari – vai pitäisikö sanoa ”puukkomarttyyri” tai sellaiseksi haluava - totesi journalistille, etteivät he taistele juutalaisia vaan Israelia vastaan. Tämä toteamus kätkee alleen koko villakoiran ytimen: Ei ole kysymys Juudeasta ja Samariasta eikä Jerusalemistakaan ja sen Temppelivuoren Al-Aksa moskeijasta, vaan siitä, että ”Israel perustettiin länsimaiden avulla arabeilta varastamille maille”. Tämän ajatuskuvion mukaan Israel on laiton ja se tulee purkaa. Tämän kuvion mukaan yksikään arabijohtaja ei voi Israelissa eikä muuallakaan suostua mihinkään rauhanratkaisuun, joka ei sisällä Israelin valtion purkamista ja juutalaisten karkottamista sinne mistä tulivatkin.

Tämän vuoksi Abbas hylkäsi Yehud Barakin rauhantarjouksen, jolla PA:lle olisi annettu 95 -98 % Juudean ja Samarian alueista, Jerusalem olisi jaettu ja arabi-pakolaisia olisi sallittu Israeliin sadoin tuhansin. Tarjoukseen sisältyi varmaan myös taloudellisia kompensaatioita arabimielen keventämiseksi, ja tieyhteys Gazaan.
Tämän vuoksi maailman johtajien – kuten YK:n pääsihteeri Ban ki-Moonin viimeinen yritys Israeliin tekemänsä yllätysvierailun yhteydessä – tuntuvat suorastaan hupaisilta, ellei kysymys olisi kuolemanvakavasta asiasta.

Kuvitteleeko YK:n pääsihteeri, joka ei näe juuri työpöytänsä ulkopuolelle, että hän todella olisi oikea henkilö opastamaan vuosituhansia vanhan kansan asettumista vuosisatojen aikana raunioituneeseen ja erämaaksi kehittyneeseen maahansa, jota pidettiin Damaskoksen takamaana, levähdyspaikkana matkalla Mesopotamiasta Kairoon ja josta kukaan ei ollut kiinnostunut? Vasta juutalaisten onnistuessa rakentamaan heitteille jätetystä maastaan kukoistavan ”Edenein puutarhan”, kuten jotkut sitä nimittävät, arabien mielenkiinto heräsi ja he yrittivät useita kertoja pyyhkäistä tuon häpeätahran arabien pyhältä maalta. Viiden arabimaan - monen muun tukemana - vakinaiset armeijat uskottelivat toisilleen ja silloisessa Syyria Palestiinassa asuville arabeille, että sota kestää pari viikkoa ja arabien on parempi muuttaa taistelujen ajaksi kauemmas, että armeijat voisivat rauhassa toteuttaa suunnitelmansa juutalaisten tuhoamiseksi ”ennen näkemättömässä tuhoamisessa ja massamurhassa”, kuten arabiliiton pääsihteeri Azzam Pasha maalaili.

Maailman hämmästellessä raivokkaasti, selkä valtamerta vasten taistelevat, heikosti aseistetut juutalaiset onnistuivat, ei vain kerran, vaan useita kertoja, murskaamaan arabiarmeijoitten hyökkäyssuunnitelmat. Näin syntyi myytti voittamattomasta Israelista, ja näin syntyi myös myytti palestiinalaispakolaisista, joita asuu Israelin rajanaapureissa, ja joiden määrä on kasvanut n. 850 000 viiteen miljoonaan, mikä oikeuttaa otaksumaan, että pakolaisiin on liittynyt runsaasti paikallisia asukkaita saadakseen YK:n pakolaisavun tarjoamat etuisuudet.
Rikkaitten arabimaitten kieltäytyessä järjestämään arabipakolaisten aseman maissa, joissa he asuivat, Israel vastaanotti kolmen ja puolen vuoden kuluessa 685 000 uutta siirtolaista, jotka se sulautti yhteiskuntaansa. Vielä viime vuonna Israeliin muutti n. 30 000 juutalaista siirtolaista, ja sama tendenssi jatkuu ja voi kiihtyä antisemitismin ja Israel-vastaisuuden noustessa hälyttävästi maailmalla.
Miksi maailma ja sen kansainväliset järjestöt eivät voi hyväksyä pientä Israelia? Johtuvatko maailman ongelmat, sen viimeaikaiset pakolaisvirrat ja maailman-laajuiset talousongelmat Israelista? Miksi englantilaisten suosima ”fair play”, oikeudenmukainen pelisääntö ei ole voimassa Israelin suhteen? http://www.timesofisrael.com/un-head-to ... ael-visit/,

2. Keskiviikkopäivä alkoi tauivaankannen ollessa harvassa puolipilvessä ja ilman tuntuessa kohtalaisen viileältä ja kostealta, vaikka lämpömittari osoittaa 17 astetta.
Sadetta on saatu Jerusalemin alueille heikosti, mutta maanantai-iltana ukkonen jyristeli omilla matkoillaan salamoiden välähdellessä siten, että katsoimme parhaaksi sulkea tietokoneet ja TV:n kaiken varalta.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 17 –27; Tiberías 21 -33; Suolameri 27 -35; Eilat 25 –36 +C-astetta. Lämpötila pysytellee tämän päiväisissä lukemissa vielä huomennakin, mutta Times of Israel ennusteen mukaan se alkaa nousta siten, että lauantaiksi ennustetaan jo 18 -32 +C-astetta. Puolipilvisyys sen sijaan jatkunee toistaiseksi. Kinneretin vedenkorkeus laskee 0.5 sm päivässä ja on nyt -212.89.

3. AFRIKAN maista Israeliin – useimmat laittomasti – pyrkivät siirtolaiset odottivat tapaavansa Israelissa tulevan onnen maansa, mutta Israelia heille mainostaneet unohtivat kertoa, että kodittomana maailmaa kiertäneet juutalaiset eivät omista kokemuksistaan huolimatta suhtaudu kovin hyväntahtoisesti vieraan uskonnon ja kulttuurin edustajiin eivätkä tervehdi heitä avosylin joukkoonsa.

Syitä lienee useitakin, mutta yksi on se, että Israel on nuori valtio, joka vasta pyrkii hahmottamaan omaa identiteettiään, ja siinä täysin vieraat elementit sekoittavat tilannetta entisestään. Juutalaisissa on voimakkaita, usein täysin vastakkaisia tendenssejä, kuten uskonnolliset ja ei uskonnolliset, joista toiset haluavat pyhittää sapatin, mutta toiset käyttää sen perheen yhteisiin rientoihin, mennä yhdessä elokuviin, joita esittäviä teattereita Jerusalemiinkin nousee uusia. Urheilukilpailujen järjestäminen sapattina on sekin ongelmallinen, etenkin ulkomailla, joissa niitä järjestetään lauanta8iksi ja sunnuntaiksi, ja joissa noudatetaan eri kalenteria ja erilaista käytäntöä.
Euroopassa aikoinaan lapsuusaikoina kokema sunnuntain rauha voidaan kokea uudelleen sapattina, kun vilkas autoliikenne pysähtyy lähes kokonaan, lapset ajelevat pienillä pyörillään kaduilla ja ihmiset pukeutuvat pyhävaatteisiin mennäkseen synagogaan.

Israelin beduiinin suorittama hyökkäys Beersheban linja-autoasemalle, jossa sai surmansa 19-vuotias israelilainen sotilas ja 11 muuta haavoittui, nosti hyökkäyksen seurauksena esiin toisen kipeän kysymyksen vierasmaalaisten asemasta Israelissa.
Eitreasta Israeliin laittomasti muuttanut 29-vuotias Haftom Zarhum oli tullut Beershebaan uusimaan viisuansa, joka salli hänen jatkaa työtään taimitarhassa.

Kansaan oli levinnyt huhu, että hyökkääjiä oli kaksi, ja koska Zarhum ehkä ulkonäöltään muistutti hyökkäyksen tehnyttä beduiinia, ihmiset hyökkäsivät hänen kimppuunsa mukiloiden hänet hengiltä. Tapaus oli tahaton väärän informaation tuotetta, mutta se on nostattanut muiden Afrikasta muuttaneiden, n. 45 000 hengen, suuttumuksen syyttäen valtiota kansan mieliakan nostattamiseksi heitä vastaan. Sekä pääministeri että puolustusministeri tuomitsivat ”lynkkauksen”, kuten Yaalon sitä nimitti, välittömästi, mutta vahinko oli jo päässyt tapahtumaan. Yaalon lupasi metsästää henkilöt, jotka olivat syyllistyneet Zarhumin surmaan. http://jewishstandard.timesofisrael.com ... afe-haven/

4. TTISTAIN AIKANA PA.n arabit yrittivät neljässä eri kohteessa puukottaa israelilaisia, Lisäksi tiellä no 60 israelilainen autoilija joutui kivityksen kohteeksi, joka murjoi pahoin hänen autoaan. Hän pysäytti autonsa jonkin matkan päässä tutkiakseen kivien aiheuttamia vahinkoja.
Tultuaan tielle autostaan, hän ei tarpeeksi tarkannut ohiajavaa liikennettä, minkä johdosta kuorma-auto törmäsi häneen ruhjoen hänet kuoliaaksi. Paikalle saapunut ensiapuryhmä saattoi todeta, ettei mitään ollut tehtävissä. Kuorma-auton kuljettaja jatkoi matkaansa pysähtymättä, vaikka varmaan oli täysin tietoinen onnettomuudesta. Hän ilmoittautui PA:n poliisille sanoen, että hän ei huomannut autostaan ulos tullutta miestä, ja että se oli pelkkä vahinko. Israelin poliisi tutkii asiaa. Israelilainen autoilija oli kotoin Kiryat Arbasta

Hebronissa juutalaisten omistaman asunnon ulkopuolella vatioivaa sotilasta vastaan tehtiin puukotusyritys kahden arabin toimesta. Sotilas sai haavan päähänsä iskusta, joka ilmeisesti oli tarkoitettu sotilaan niskaan. Paikalla ollut toinen sotilas avasi tulen surmaten molemmat arabit 15-vuotias Bashar Nidal al.Jabari ja 17-vuotias Hussam Ismail Jabari. Tämän seurauksena arabit vierittivät palavia autonrenkaita juutalaisen kaupungin Kiryat Aban sisäänkäynnin edessä ja ulkopuolella.
Tiistaina iltapäivällä yksi sotilas ja siviili haavoittuivat PA:n arabin ajettua autonsa heidän ylitseen lähellä Gush Erzionin yhteisöä Jerusalemista etelään.

Toisessa tilanteessa tiistaina illalla IDF:n sotilaita tulitettiin Dolev-juutalaisyhteisön lähellä. Sotilaat vastasivat tuleen ja aloittivat ampujien etsinnät. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.
Aiemmin tiistaina IDF:n sotilaita vastaan heitettiin petrolipommeja ja putkipommi Beetlehemin läheltä sijaitsevalla tarkastusasemalla. Raakelin hautakammion lähelle kokoontui 400 PA:n arabia, jotka nahistelivat sotilaitten kanssa. Yksi rajapoliisi haavoittui lievästi arabien heittämistä palopommeista.
Jerusalemin itäosassa Issawiyan arabilähiössä rajapoliisi ampui arabinuorukaista jalkaan hänen pitäessä kädessään heittovalmista palopommia. Lääkintämiehet veivät hänet pois, eikä hänen tilastaan ole tietoa.

GAZAN rajaa vartioivat sotilaat havaitsivat arabien valmistelevan sala-ammuntaa sotilaita vastaan. IDF:n omat tarkka-ampujat löysivät heidät tähtäimiinsä surmaten yhden ja haavoittaen useita muita. Tapaus sattui tiistaina Gazan eteläosassa.
Irrallisia terrorihyökkäyksiä tehdään eri puolilla Juudeaa ja Samariaa, mutta Jerusalemin lähiympäristö osoittaa rauhoittumista. Lieneekö pahin kiihko jo purkautunut, vai onko kysymyksessä vain taktinen tulitauko tilanteen arvioimiseksi ja uusien suunnitelmien toteuttamiseksi? Hamas, Islamic Jihad ja Fatahin äärianekset kuten Al-Aksan Marttyyrit ja Tanzim sanovat aloittavansa kolmannen intifadansa.
IDF lupaa kutsua reservejä aseisiin jännittyneen tilanteen rauhoittamiseksi. http://www.timesofisrael.com/soldier-li ... ng-attack/, http://www.jewishpress.com/news/2-terro ... 015/10/20/,

5. UUTISOTSIKOITA
· Viime yön aikana puukoilla aseistautuneet terroristit yrittivät soluttautua juutalaisten asuttamaan 4-kerroksiseen Beit HaShalom rakennukseen Hebronissa. Rakennus on H-2 alueella, joka on Israelin täydessä valvonnassa. Yhteisöön sijoitetut sotilaat avasivat tulen hyökkääjiä kohti surmaten heistä kaksi. Yksi sotilas haavoittui lievästi. http://www.jewishpress.com/news/2-terro ... 015/10/20/
· Puukolla aseistautunut 15-vuotias naisterroristi yritti soluttautua yön aikana Yitzharin juutalaisyhteisöön. Sotilaat kehottivat häntä pysähtymään ennen ylittämistään juutalaisyhteisön rajan, mutta hänen jatkaessa tuloaan sotilaat avasivat tulen haavoittaen häntä käteen, mutta ei vaarallisesti. http://www.timesofisrael.com/palestinia ... e-is-shot/
· UNESCO osoitti lopulta järkevyyttään pitäen PA/PLO:n esitystä Länsimuurin liittämiseksi osaksi Ak-Aksa moskeijaa kiihotuksena, jolla ne olivat voineet esittää loputtomia vaatimuksia ja sääntöjä israelilaisille muurilla. Israel esitti kiivaan vastalauseen PA/PLO:n pyrkimyksestä historian muuttamiseksi. PA/PLO lopulta veti esityksensä pois ilman jatkotoimia. http://www.timesofisrael.com/israel-sla ... ll-muslim/.
Äänestykset Raakelin ja Patriarkkain hautakammioista kuitenkin etenevät äänestyksiin. PA/PLO haluaa saada niille UNESCON vahvistuksen islamin perinnekohteina. Israel vastustaa tallaista historian uudelleenkirjoittamista. http://www.timesofisrael.com/palestinia ... f-al-aqsa/, http://www.timesofisrael.com/members-of ... esolution/.
· Jordanialais-palestiinalaisen opettajan pieni tytär nähdään esiintyvän Facebookissa pitkän puukon kanssa todeten:” Haluan tappaa juutalaisia”. Abdel Abuesha opettaa Jordaniassa pakolaisleirissä. Sieltä se lasten aivopesu alkaa, kodeista ja lastentarhoista siirtäen lapset suoraan aikuisten karuun ja armottomaan maailmaan, joka ei tunne sääliä. Videon juontaja vahvisti todeten ”Allahin avulla se voi toteuta”. (Memri) http://www.timesofisrael.com/watch-i-wa ... er-father/,
· Kanada lopettaa Syyrian ilmapommitukset. Israel ja Venäjä sen sijaan ovat sopineet tavoista, joilla lentokoneitten iskut toisiaan vastaan Syyrian ilmatilassa voitaisiin välttää. Venäjän ja Iranin johtamat Syyrian ja Hizbullahin joukot aloittavat pian suuroperaation Aleppon ympärillä olevien Al-Nusran ja Al-Qaidan joukkojen karkottamiseksi. Venäjä on tehnyt samankaltaisen sopimuksen USA:n ilmavoimien kanssa. http://www.debka.com/newsupdatepopup/13 ... over-Syria,
· Malmössa Ruotsissa pidetty mielenosoitus muuttui nopeasti rumaksi, sillä siellä päätettiin vaatia juutalaisten lahtaamista. Israelin lähettiläs vaatii, että hallitus hajottaa mielenosoituksen käyttäen kaikkia laillisia keinoja kiihottajia vastaan. Malmö on yksi ”menetetyistä kaupungeista Ruotsissa, jossa muslimit ovat vallanneet osia kaupungeista avoimiksi vain muslimeille. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... idLTVP4k6s

Lähettänyt Gabriel Eskel


  Kuva

Wednesday, October 21, 2015
MUSLIMI-INVAASIO EUROOPPAAN
MUSLIMI-
INVAASIO EUROOPPAAN
1. On syvästi huolestuttavaa seurata Lähi-Idästä, Afrikasta ja kauempaakin Aasiasta Euroopan maihin pyrkivien rynnistystä rajoista ja aiemmista kansainvälisistä sopimuksista huolimatta. Useita tragedioita on raportoitu Afrikan pohjoisosista täyteen ahdetuilla, useimmiten huonosti jos olenkaan merikelpoisilla aluksilla.
Osa niistä tuhoutui aaltojen ja myrskytuulen kourissa, osa siksi, että ne oli ylikuormitettu. Hukkuneiden ihmisten määrää lienee mahdoton tietää, mutta hiekkarannoille ajautuneista lapsista voidaan tunnistaa ihmisten hädän.

On myös raportoitu, että aluksiin mukaan tulleita kristittyjä olisi matkan aikana heitetty yli laidan varmaan kuolemaan. Useimmilla on ollut selvä päämäärä: Kreikan ja Turkin kautta syvälle Keski Euroopan maihin, joista saksa on suosituin, jonka liittokansleri Angelika Merkel toivotti tervetulleeksi kaikki haluavat. On laskettu, että Saksaan saapuu ensi vuoden loppuun mennessä kaikkiaan 1.5 miljoona siirtolaista. Muuttajat ovat pääasiassa 18 -40 vuoden ikäisiä täysin hyväkuntoisia miehiä. Tämä aiheuttaa kysymyksen, minne he jättivät muut perheenjäsenensä? Perheitten yhdistämisen vuoksi heillä on – saatuaan työpaikan ja pysyvän asunnon – oikeus kutsua perheensä jäsenet asuin-maahansa. Sen vuoksi - laskelmien mukaan - heidän määränsä nousisi Saksassa 7.3 miljoonaan. Saksassa on alettu kysellä tosissaan, miten tuo määrä pystytään integroimaan muuhun yhteiskuntaan, mikä on tavoitteena, ja kestääkö maan talous?

Mutta ovatko he edes halukkaita luopumaan perinteisitään ja kulttuurisiteistään?
Englannin ja Ruotsin esimerkit osoittavat, ettei se ole heidän ensimmäinen huolensa eikä edes halunsa. Mieluummi9n he muodostavat yhtenäisiä ihmisryhmiä vallaten vähitellen kokonaisia kaupunginosia, jossa he toteuttavat omaa sharia-lakiaan.
Tallisista lähiöistä on tullut ei-muslimeille kiellettyjä alueita, jonne eksyminen voi päättyä pahoinpitelyyn ja jopa kuolemaan. IS kertoo soluttaneensa 4000 aktivistiaan siirtolaisten joukkoihin. Heidän tunnistamisensa sieltä lienee mahdotonta. On myös raportoitu leireillä taisteluista shia- ja sunni-muslimien kesken.

Liittokansleri Merkel on joutunut pahaan poliittiseen pyörteeseen, mikä uhkaa hänen hallitustaan ja joka tullaan muistamaan viimeistään 2017 parlamentti-vaaleissa. Saksa on vahva talousmaa ja tarvitsee 70 000 työntekijää tehtaisiinsa, mutta talousasiantuntijat varoittavat, että tehtiin massiivinen virhe.

On myös aihetta tehdä kipeä kysymys. Ovatko kaikki Eurooppaan pyrkivät todella pakolaisia, ja mikä oli se kannustin, mikä laukaisi massakiihkon? Eikö sittenkin olisi ollut turvallisempaa liittyä muihin aiemmin paenneisiin ja jäädä pakolaisleireihin odottamaan tilanteen selkenemistä ja kansainvälisiä ratkaisuja? Miksi he eivät suunnanneet pakoaan muihin arabimaihin, Saudi arabiaan, jolla on laajat harvaan-asutut alueet, tai Persianlahden öljyrikkaisiin maihin?
Massamuuttoa seuratessa ei voi välttyä havainnolta, että jollakin oli intressiä kiihottaa muuttajia luvaten heille turvallisen matkan ja antaen runsaasti rahaa. Suomessa erään muuttajan 1400 Euron taksimatkan vähätteleminen ei osoita suurta hätää ja puutetta. Ei tämä osoita hädänalaisuutta, IS:n agenteilla on varaa.
Toiseksi muuttajien käyttäytyminen ei ole rauhallisesti integroituvan ihmisen käyttäytymistä. He ovat alusta lähtien täynnä vaatimuksia, avustajien heille tarjoama vesi ei kelpaa, Punaisen Ristin tarjoama ruoka ei kelpaa, majoitustilat ovat heikot, vuoteet kehnoja ja niin edelleen. Kaikki ristit ja muut kristilliset symbolit on poistettava. Ehkä heillä tulisi pitää kädestä ja laulaa iltalaulu ennen nukkumista.

He ovat osoittautuneet väkivaltaisiksi sivullisia kohtaan, raiskaukset ja pahoinpitelyt ovat yleisiä. Heidän on vaikea ymmärtää, että naiset kulkevat vapaasti pukeutuneina ilman lähisukulaismiehen suojaa myös iltaisin, mikä osoittaa heidän kulttuurinsa mukaan, että he ovat prostituoituja ja tarjoavat itseään. On tunnettua, että armeijoiden liepeillä liikkuu irrallisia naisia, miksei myös täällä?
EU-maiden päätös rajojen poistamisesta ja rajamuodollisuuksien vähentämisestä ei ollut mielekästä, mutta kukaan ei välittänyt varoituksista massamuutosta Eurooppaan, mikä oli selvästi nähtävissä. Eurooppa oli pahasti ukkoutumassa. Lasten synnyttäminen ei ole enää muodissa, minkä johdosta monien EU-maiden väestö vähenee tasolle, mistä elpyminen on lähes mahdotonta. Muutamia vuosia sitten ennustettiin, että Eurooppa tarvitsee 135 000 työntekijää ulkomailta, jotta talouselämä voisi elää ja kasvaa ja tehtaat pyöriä. Nyt heitä tulee sadoin tuhansin.
Tilanne on nyt tämä ja sen kanssa on elettävä, mutta mitä tapahtuu, kun nämä siirtolaiset alkavat nousta virallista yhteiskuntaa ja virkavaltaa vastaan? Nämä siirtolaiset tulivat kutsumatta, usein väkivalloin murtautuen rajojen yli. Trojan Horse nimellä kulkevan muslimi-invaasion jäljet ovat täynnä törkyä, ulosteita ja kaikkea mahdollista, mikä tarpeettomana heitetään tien sivuun ja ikkunoista kaduille.

2. Paljon syvemmin tuskallista on seurata tuon muslimivirran vyörymistä pieneen synnyinmaahani. Vuosituhansia sitten vallinneitten erämaalakien alla elävä vieraat kulttuuri ja elämänmuodot tunkeutuvat väkivalloin raiskatakseen neitseellisen, runon ja laulun maan, sodissa runnellun Suomineidon, alistaakseen sen tahtonsa alle. Vahvan juutalais/kristillisen kulttuurin sävyttämä suomalainen kansa lapsellisen hyväntahtoisesti haluaa osoittaa vieraanvaraisuutta tekemällä tilaa uusille asukkaille, jotka moittivat ruuan laatua ”vain koirille ja naisille sopivaksi” – kuitenkin mennen syömään sitä, kun median edustajat poistuvat. Sovitellakseen isännät etsivät uutta keittäjää Kauko Idästä saakka, että mausteet olisivat tutumpia.

SUOMALAISET pyrkivät etsimään maahan tunkeutuneille vieraille majapaikkoja tyhjistä kouluista, virastotaloista, vanhainkodeista ja jopa kesämökeistä, koska syksyn pimeys ja räntäsateet sekä talven hanget ja pakkaset ovat tulossa pian.
Kuka hankkii ja maksaa heille talvivarusteet? Joistakin vuokra-asunnoista suomalaiset vuokralaiset häädetään pois, jotta saataisiin tilaa vieraille. Kesämökkien ottaminen käyttöön on kuitenkin kuolleena syntynyt ajatus, sillä kesämökit ovat kaukana teistä, ilman lämmityslaitteita sekä pesu- ja wc-tiloja. Keittiövarustelu on sekin puutteellinen jatkuvaa asumista varten.

Lapsellisessa innossaan osoittautua maineensa veroiseksi ummistetaan silmät varoittavilta esimerkeiltä. Muslimit pitäytyvät omassa uskonnossaan, joka kahlehtii ihmistä syntymästä hautaan saakka. He pitävät juutalaisten ja kristittyjen pyhiä kirjoituksia väärennöksinä, jotka korjataan Koraanissa ja Hadithissa.
Islamin mullahit sanovat suoraan, että Euroopan miehet ovat menettäneet elinvoimansa ja siksi tarvitsevat uutta elämän eliksiiriä, mitä muslimimiehet heille mielihyvin tarjoavat. Jokainen alistettu vääräuskoinen on islamin voitto.
Mullahit kehottavat muslimimiehiä raiskaamaan vääräuskoisia naisia, koska se on yksi alistamisen muoto. Musliminaisia sen sijaan kielletään seurustelemasta väärä-uskoisten kanssa. Arabimaissa naisen arvo mitataan kameleilla ja lampailla, miten Suomessa? Autoilla ja motsikoilla? Muslimeja varoitetaan koskaan ystävystymästä kristityn tai juutalaisen kanssa, koska ”sillä on saastuttava vaikutus”. Toisin sanoen, normaali sosiaalinen yhteys on näissä oloissa vaikea, ellei peräti mahdoton.
Ruotsissa Gothenburgissa asuvien Assyrian kristittyjen tilojen seinille on ilmestynyt grafiitteja, joissa heitä kehotetaan ”käänny tai kuole”, ja ”kalifaatti on täällä”. He pakenivat Turkista Ruotsiin 60-luvulla. Gothenburgia pidetään Ruotsin jihadin keskuksena, jossa värvätään taistelijoita IS:lle. (dagens Nyheter)
Joissakin Ruotsin kaupungeissa raiskaukset ja muut pienemmät rikokset ovat niin yleisiä, ettei poliisi viitsi edes tutkia esitettyjä tapauksia.
Norja poisti alueiltaan 430 000 siirtolaista, minkä johdosta rikosten määrä aleni 40 %.
Rooman paavi Francis I sanoo, että islam on rauhan uskonto, Toiseksi hän sanoo, että Koraani on muslimille kuten Raamattu kristitylle. Itse asiassa Koraani on paljon enemmän, koska se sitoo ihmisen tahdon; Raamattu vapauttaa ihmisen tahdon.
Helsingin naispiispa tarjoaa kirkkojensa avaimia muslimeille. Lieneekö Helsingin Tuomiokirkkokin luovutettavien listalla? Muslimit vaativat kaikkien kristillisten symbolien, kuvien ja penkkien poistamista, mitä naispiispa Ruotsissa kannattaa. Ovatko seurakunnat valmiit tähän? Tämä lienee USA:ssa yleistyvää ”krislamia”, kristinuskon ja islamin synkretismiä. Juutalaisuutta, kristinuskoa ja islamia kutsutaan ”yhden jumalan uskonnoiksi”, mutta ne tuskin palvovat samaa Jumalaa. Islamin eskatologiassa Jeesus nasarealainen toimii Islamin mahdin sotapäällikkönä, joka valloittaa Jerusalemin ja surmaa antikristuksen.
Kastel 20,10.2015

Gavriel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update/ Lokakuu
ViestiLähetetty: 24.10.2015 08:01 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, October 23, 2015
PERJANTAI 23.10.15
1. ISRAELISSA eletään surrealistisessa maailmassa, missä kaikki näyttää vääristyneeltä eikä mikään tunnu siltä, mitä sen tulisi olla. Oikea ei ole enää oikea, eikä vääryys enää vääryyttä, vaan jotain muuta - tai ainakin kutsutaan eri nimellä. Entinen rauhan kumppani ei ole enää rauhan kumppani, vaan patologinen valehtelija, mutta jonka kanssa pääministeri Netanyahu - kotoisesti Bibi - sanoo olevansa valmis juttelemaan koska ja missä vain ilman ennakkoehtoja – ehdolla., että hän ensin tunnustaa Israelin juutalaisena valtiona selittäen, ettei se ole ehto vaan tosiasia. PA:n ulkoministeri Riyad al-Malki panee vielä paremmaksi todeten, ettei PA myöskään aseta ehtoja edellyttäen, että ”Israel ensin vapauttaa miehittämänsä palestiinalaisalueet ja lopettaa kollektiiviset rangaistukset, sekä palaamista 1778 tilanteeseen”. PA:n ehto on helppo toteuttaa, koska Israel ei miehitä mitään PA:n alueita. Löydä siitä sitten Salomon viisas ratkaisu, mitä ulkoministeri John Kerry pyrkii löytämään.

BIBI joutui selittelemään sanomisiaan todettuaan, että Hitlerin päätökseen tuhota juutalaiset vaikuttivat Jerusalemin päämuftin Hajj Amin al-Husseinin pyynnöt Hitlerille, ettei tämä karkottaisi juutalaisia maastaan, koska nämä tulevat sitten Palestiinaan. Hitlerin kysymykseen: Mitä heille sitten tulee tehdä, Hussein vastasi: ”Polta heidät”. Tämä koettiin Israelissa Bibin yrityksenä vapauttaa Hitler osittain syyllisyydestä ja laskea se PA:n arabien hartioille. Saksan liittokansleri Angelika Merkel totesi tavattuaan Bibib, ettei Hitlerin ja Saksan kansan syyllisyyttä holokaustiin tule millään tavoin vähentää. ”Saksa on syyllinen ja vastaa siitä”.
Ehkä Bibi halusi vain antaa tunnustusta Merkelille, mutta kirves osui kiveen.
Myös PA:n arabijohtajat pahoittivat mielensä syyllistää heidät holokaustiin.

Israelin lääkärit ja hoitohenkilökunta ovat joutuneet vaikean eettisen ongelman eteen, kuten Hadashan sairaalan plastiikkakirurgian johtaja totesi: Jos minä näen terroristin kadulla, minä yritän surmata hänet. Mutta jos sama terroristi tuodaan vakavasti haavoittuneena osastolleni, minä teen kaikkeni hänen henkensä pelastamiseksi. Hän kertoo esimerkin terroristista, joka englantilaisella nimellä asettui hotelliin Tel Avivissa, mutta pani vuoteensa patjan alle matkalaukkunsa täynnä räjähteitä. Räjähteet syttyivät katkoen hänen jalkansa, toisen kätensä ja puhkoen molemmat silmät. Tämä ihmisraato tuotiin hänen osastolleen, ja hän sai hänet elpymään. Elvyttyään mies tunnusti lääkärille todellisen nimensä ja että hän on terroristi. Turvallisuusvirkailija pystyi myös kuulustelemaan häntä.
Mies palautettiin Libanoniin, jossa hän televisioidussa tilaisuudessa osoitti kunnioitusta Hizbullahille. Siinä kaunis kiitos ihmishengen pelastamisesta!

KIIVAISTA Israelin vastaisista väitteistään, jotka järjestään osoittautuvat valheiksi, ja kiihotuspuheistaan huolimatta PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas joutuu turvautumaan israelilaisiin lääkäreihin ja sairaaloihin. Jokin aika Abbasin vaimoa leikattiin tiukkojen turvatoimien ja salaisuuden verhon alla Israelilaisessa sairaalassa. Abbasin vävy puolestaan leikataan vaarallisessa sydänleikkauksessa yksityis-sairaalassa Tel Avivissa. Toivottavasti hän saa siellä myös uuden näkemyksen juutalaisista ja Israelista, mutta lääketiede ei vielä pystyne vaikuttamaan ihmisen ajatusmaailmaan ja uskomuksiin. Uutisissa tosin kerrottiinkin magneettisesta laitteesta, jolla tutkijat uskovat voivansa poistaa ihmisen uskon Jumalaan. Ateistiset maailmanjärjestöt halunnevat sellaista laitetta voidakseen toteuttaa omia NWO-suunnitelmaan.
Saksan natsit ja Neuvostoliiton KGB olivat edistyneet näillä alueilla pyrkiessään manipuloimaan ihmisen totuttuja tapoja ja uskomuksia.
Kirurgin olisi helppo tehdä pieni virheviilto potilaalleen, mutta korkea etiikka ja moraali eivät salli sitä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202315, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... inCfVP4k6s, http://www.timesofisrael.com/abbass-bro ... in-israel/,
USA:n Valkoinen Talo otti myös kantaa Bibin Hitler lausuntoihin todeten, että ilman epäilyksiä Saksa on syyllinen holokaustiin. Obaman tiedottaja kehotti samalla osapuolia välttämään kiihottavia lausuntoja. Bibi on hämmästellyt sitä, ettei PA:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Abbas ole julkisesti tuominnut yhtään terrorihyökkäystä pari viikkoa kestäneen väkivalta-aallon aikana, jota hallituksen ministeri Naftali Bennett suosittaa kutsuttavan nimellä terrorismi, eikä väkivalta. http://www.timesofisrael.com/white-hous ... i-remarks/

2. Nyt lienee soiva aika ottaa aikalisä ja siirtyä käsittelemään päivän sääennusteita, vaikka samaa epätodellista surrealismia voidaan havaita niissäkin.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 24 -32; Tiberias 25 -35; Suolameri 28 -35; Eilat 25 -36 +C-astetta. Ilma on aluksi kuiva ja helteinen, mutta raju muutos on tulossa.
Taivaankansi on paikoin pilvetön, toisin paikoin puolipilvinen, mutta sunnuntaina pilvisyys vahvistaa ja paikoittaisten sateitten mahdollisuus nousee myös Suolameren alueella lämpötilan pudotessa sunnuntaina 27 asteeseen ja edelleen maanantaina 15 -23 asteeseen Jerusalemin alueella.

3. PA:n arabit sen sijaan eivät pidä edes kahvitaukoa kiihkeässä halussaan saada ne luvatut 72 mustasilmäistä neitsyttä nyt eikä huomenna, joita heidän pahoin erehtyneet mullahinsa heille lupailevat. Kyllä Allahin paratiisin puutarhassa mahtaa olla järkytyksen huutoja ja itkuista pettymystä havaittuaan, että mullahien lupaukset olivat yhtä valheellisia kuin heidän poliittisten johtajiensa lupaukset paratiisista maan päällä, jos juutalaiset saadaan tuhottua viimeisen mieheen ja – no niin, ehkä muutamia viehättävimpiä juutalaisnaisia ja lapsia voidaan säästääkin pahimman himon tyydyttämiseksi odottaessa Allahin lupausten täyttymistä niistä musta-silmäisistä kaunottarista, jotka eivät koskaan vanhene. Ei ole tarpeen joukko-raiskata alle 10-vuotiaita tyttölapsia äitinsä silmien edessä, kuten IS:n soturit tekevät. Tämä olisi hyvä muistaa suomalaistenkin äitien, jotka ovat huolissaan tyttäristään muslimien miehittäessä heidän koulunsa ja lastentalonsa: Huolehtikaa tyttäristänne!

Käyn seuravaksi kursorisesti läpi äskettäin tapahtuneita terroritekoja, ja muita tapahtumia, mutta lukijoita säästääkseni ilman yksityiskohtia.
Perjantaiaamuna terroristi yritti puukottaa sotilasta Gush Etzionissa ehtien haavoittaa häntä kohtalaisen vakavasti olkaan ennen kuin sotilas ampui häntä polveen. Sotilas oli tajuissaan vietäessä häntä Shaare Zedekin sairaalaan. Sotilas vartioi Neve Michaelin juutalaisyhteisöä. Terroristi oli 16-vuoitas Surif-arabikylästä. http://www.timesofisrael.com/israeli-so ... -attacker/
Islamin Valtion julkistamassa uudessa vídeossa vihreään asuun pukeutunut asetta käsissään sormeileva terroristi esittää ranskalaisittain murtavalla heprealla sujuvast uhkauksen Israelille, että IS on tulossa uhaten, ettei yhtään juutalaista jätetä henkiin IS:n miehitettyä Israelin maan. ”Tämä on viesti juutalaisille, jotka ovat muslimien ykkösvihollinen. Todellinen sota ei ole vielä alkanut, ja kaikki mitä olette kokeneet, on ollut lasten leikkiä – ei mitään verrattuna siihen, mitä tulette kokemaan – jos Allah sen suo, Lupaamme teille, ettei yksikään juutalainen jää henkiin Jerusalemin ympäristössä tai koko Israelin alueella, ja jahti jatkuu kaikkialla maailmassa, kunnes (juutalainen) saastutus on hävitetty maan päältä”. Seuraavaksi viitataan arabiveljien muutamalla ajoneuvolla ja puukolla tehtyihin hyökkäyksiin, mitkä saivat sotilaat ampumaan joka suuntaan ja jokaista autoilijaa. ”Mutta mitä tapahtuu, kun kymmenet tuhannet muslimit ylittävät rajanne tullakseen lahtaamaan teidät?” Videossa uhataan, että IS tulee joka suunnalta välittämättä 1915 Syces Picot rajoista, jotka Englanti ja Ranska määrittelivät, ja että IS ei lupaa ja jätä toteuttamatta. http://www.timesofisrael.com/liveblog-october-23-2015/

Israelin johtavat rabbit varoittavat juutalaisia nousemasta Temppelivuorelle siksi, että he ”voivat tietämättään ylittää pyhänä pidettävät rajat, mikä aiheuttaa ikuisen seurakunnasta erottamisen”, ei siksi, että se olisi vaarallista tai että se ärsyttää muslimeja. Rabbit eivät tajua uskonnollisessa kiihkossaan, että muslimit katsovat tämän tarkoittavan sitä, etteivät juutalaiset pidä Vuorta merkittävänä tai pelkäävät. Tämä kiihottaa muslimeissa halun iskeä silloin, kun vihollinen on heikoilla. http://www.timesofisrael.com/leading-is ... nt-visits/
Islamilaisen Liikkeen pohjoisen haaran johtaja sheikki Raed Salah kehottaa Jordaniaa mitätöimään rauhansopimuksen Israelin kanssa. Hän väittää, että Israel hyödyntää sopimusta voidakseen sen varjolla esittää vaatimuksia Temppelivuoresta, jonka asema sovittiin siten, että Temppelivuoren alueen hallinto kuuluu Israelille, mutta että sen päivärutiinin hoito ja valvonta kuuluu jordanialaiselle islam-säästiölle wafk. Säätiö on kuitenkin käyttänyt sopimusta väärin tehden Vuorella muutostöítä ja rakentaen Lähi-Idän suurimman moskeijan ns. Salomon talleille ilman Jerusalemin kaupungin rakennuslupaa ja valvontaa aiheuttaen täten suunnatonta tuhoa Vuoren arkeologisille jäännöksille.
Osa tästä tilanteesta kuuluu Jerusalemin kaupungille ja Israelin hallituksille, jotka eivät ole seuranneet tilannetta tarvittavana tarkasti. Muslimien reaktion pelossa Israelin hallitus ei uskalla tarttua tilanteeseen ja vaatia oikeuksiaan. Muslimit ovat vaatineet, että Vuoren omistus täytyy siirtää yksin wakfille ja että arabijoukkoja on sijoitettava vuorelle muslimirukoilijoiden suojaksi. PA/PLO esitti UNESCO:lle suunnitelman, jolla Länsimuuri määrättäisiin osaksi Al-Aksa moskeijaa.

Tämä on osa PA/PLO:n taktiikkaa saada juutalaisten pyhät kohteet islamin perinnekohteiksi – kuten tapahtui Patriarkkain hautakammion ja Raakelin haudan kohdalla – ja siten murskata juutalaisten lailliset oikeudet Israelin maahan. Tässä operaatiossa PA/PLO saa hyvää tukea YK:lta ja sen instituutioilta sekä ICC:ltä. YK:n pääsihteeri Ban kiMoon ylisti Abbasia rauhan mieheksi äskeisen pikavierailunsa aikana Ramallahissa. Pääsihteerin Israel-viha on häkellyttävä. Hänen keskeinen projektinsa koskee Agenda 2030 toteuttamista. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... injuFP4k6s
Beit Shemeksen kaupunki, jossa työskentelee päivittäin satoja arabeja, elää nousevan pelon vallassa. ”Terroristit kävelevät joukossamme”, he toteavat, mikä aiheuttaa ahdistusta tavallisessa kansalaisessa.
Viimeisessä terrorihyökkäyksessä torstaiaamuna kaksi aseistettua terroristia yritti päästä koulubussiin, mutta se ei onnistunut. Toisena kohteena heillä oli synagoga silloin, kun se on täynnä palvojia. Nähdessään nuoren haredi-miehen tulevan ulos synagogasta he päättivät iskeä nuorukaiseen. He ehtivät puukottaa nuorukaista ennen kuin sotilaat ampuivat heidät.
Beit Shemeksen asukkaat valittavat, että pelko asuu heidän sydämessään ja se tarttuu lapsiin, jotka alkavat nähdä painajaisia ja joiden koulutyö häiriintyy. Beit Shemekseen rakennetaan runsaasti, ja arabit ovat tarpeen työntekijöinä. Hallitus päätti 20 000 asunnon rakentamisesta kaupunkiin, mikä kestää vuosikausia, mutta millä hinnalla ne rakennetaan? Työntekijöitä haalitaan Kauko Idästä myös Kiinasta, mutta silläkin on omat ongelmansa. Monet arabit työskentelevät laittomasti, jotkut jopa viettävät yönsä rakennustyömailla. Kukaan ei tiedä ratkaisua näihin ongelmiin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... inpmlP4k6s

Hizbullah taistelee Golanilla kapinallisten joukkoja vastaan luottaen Venäjän ilmatukeen. Iranin Al-Quds joukkojen komentaja Gassem Soleimani vieraili Kuneitran kaupungissa, joka on vain parin km:n päässä Israelin rajasta. Kaksi Iranin armeijan korkeaa upseeria sai surmansa alueella taisteluissa kapinallisia vastaan. Solemanin tarkoituksena oli suorittaa taktiikan yleistarkistus ja antaa ohjeita sekä päättää tulevista operaatioista. Venäjän ilmavoimien iskut ovat välttämättömiä asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi, joista yksi on Al-Nusra joukkojen karkottaminen Damaskoksen ja Israelin rajan väliseltä alueelta. Israel on niin kiinni omissa taisteluissaan terrorismia vastaan, ettei se edes havainnut Iranin vaikutuksen voimistumisesta aivan pohjoisrajan takana. http://www.debka.com/article/24972/Hizb ... tary-cover

Jerusalemin poliisi sanoo estäneensä potentiaalisen terrori-.iskun Jerusalemin itäosan Har Nof arabilähiössä. Paikalliset asukkaat havaitsivat epäilyttävän miehen ja ilmoittivat poliisille. Poliisipartio tuli paikalle, löysi arabin ympäröiden hänet. Mies piti toista kättään selkänsä takana eikä suostunut tuomaan sitä esiin. Poliisin taltutettua hänet miehen hihasta löydettiin veitsi. Hän on 21-vuotia arabi Jebel Mukaberista. ODF joutui poistamaan osan asentamistaan betoniaidoista asukkaiden
esittämän kritiikin vuoksi. http://www.timesofisrael.com/liveblog-october-23-2015/Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 13 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia