kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 17.12.2018 17:14

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 13 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Israel Update / Marraskuu
ViestiLähetetty: 01.11.2015 20:54 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva


Sunday, November 01, 2015
SUNNUNTAI 01.11.15
1. NÄIN alkaa uusi viikko Israelissa, taivas on osittain pilvinen, vaikka ennusteet lupaavat aurinkoista säätä täksi ja huomiseksi päiväksi, toisen ennusteen mukaan kuitenkin puolipilvistä säätä, mikä tiistaina on epävakainen ja tuulinen. Keskiviikoksi ennustetaan ajoittaisia kuurosateita lämpötilan pudotessa selvästi.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 14 -24; Tiberias 19 -29; Suolameri 24 -31, Eilat 20 -31 +C-astetta. Kuten jo mainitsin, lämpötila alkaa laskea hiljalleen siten, että keskiviikkona on pääkaupungin alueilla lämpöä 13 -19 +C-astetta. Tuulisuus nousee tiistaista alkaen ja sateitten mahdollisuus lisääntyy.

2. ISRAELISSA eletään vieläkin – ainakin sikäli kuin median uutis- ja artikkelikantaan on luottamista – 20 vuotta sitten teloituksen uhrina kuolleen pääministeri Yitzhak Rabinin muistoissa, minkä yhteydessä on otollinen tilaisuus palauttaa mieliin myös silloin poliittisessa kentässä yleistyneet vastakotaisuudet, mikä huolettavassa määrin leimaa myös tämän päivän poliittisia keskusteluja ja median artikkeleita.
Tyypillisesti sekä vasemmiston että oikeiston edustajat yrittävät vedota Rabinin viimeisten viikkojen ja päivien aikana antamiin lausuntoihin ja puheisiin pyrkien löytämään niistä tukea omalle poliittiselle näkemykselleen.

VASEMMISTO pitää Rabinia idolinaan ja pyrkii sen vuoksi omimaan hänet rauhanprosessista omaksumansa näkemyksen vahvana kannattajana ja edistäjänä.
Todellisuudessa Rabinilla oli vakavia epäilyksiä rauhansuunnitelman oikeellisuudesta, joka neuvoteltiin Peresin johdolla hänen selkänsä takana, ja joka esiteltiin hänelle valmiina sopimuksena, jota - mafian tapaan – ei voi hylätä. Rabinin epämukava ilme sopimuksen allekirjoitukseen liittyvän photo-op-tilaisuuden aikana - presidentti Bill Clintonin painostettua hänet puristamaan Jasser Arafatin kättä - kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ettei Rabin luottanut sopimuskumppaniinsa.

Yitzhak Rabinin kuolemaan johtaneista tapahtumista media varoo edelleenkin puhumasta yli vastuunsa, eikä siten voitane saada selvyyttä tietoihin, joiden mukaan hän olisi ollut valmistautunut peruuttamaan koko sopimuksen, mikä olisi puolestaan voinut vaikuttaa hänen syrjäyttämiseensä ja salaliittoon häntä vastaan.
Se mikä meitä kiinnostaa, on se, että äänenpainot muistuttavat huolestuttavasti sitä, mitä’ ne olivat ennen Rabinin traagiseen kuolemaan johtaneita tapahtumia.
Kansan piirissä on epäilyksiä, että julkisuuden ulkopuolella on nytkin meneillään salakähmäisiä keskusteluja, joissa maan tulevaisuutta suunnitellaan.

PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas kertoo maailmalla julkisesti, että Netanyahun hallitus neuvottelee Hamasin kanssa syrjäyttääkseen Abbasin PA/PLO:n ja Fatahin, mitä Netanyahu ei ole vahvistanut.
Toisaalta Abbas julistaa maailmalla, ettei hän aio peruuttaa Oslon sopimuksia eikä romuttaa Palestiinan auktoriteettia, kuten hän vihjaili pari viikkoa sitten.
Hän vaikenee myös uhkauksistaan erota lopultakin PA/PLO:n johdosta antaakseen tilaa uusille miehille, jotka eivät välttämättä tulisi jatkamaan hänen politiikkaansa. Arabimaailmassa ei suhtauduta myötätunnolla syrjäytettyihin johtajiin, minkä Abbas aivan hyvin tiedostaa ja pyrkinee varomaan nahkaansa.
Edeltäjänsä ja esikuvansa Jasser Arafatin tapaan Abbas puhuu eri tavalla arabiaksi omalle kansalleen, kuin englanniksi länsimaiseen käyttöön. Sama totuuden kiertäminen on tyypillistä PA:n sisällä. Islamin saarnaajat hehkuttavat avoimesti Israelina vastaisuutta ja juutalaisten tappamista puhuessaan Al-Aksa moskeijassa. Heidän motiivinaan on saattaa ”juutalaiset häpeälliseen asemaan, joiden saastuttava vaikutus tuntuu juutalaisen sotilaan likaisissa saappaissa, joilla he häpäisevät islamin pyhiä rakennuksia, moskeijoita ja islamin perinnekohteita”.

Tällainen kiihotus saa otollisen maaperän nuorissa miehissä ja naisissa, joita on sukupolven ajan aivopesty juutalaisista alempiarvoisina olioina, apinan ja sian jälkeläisinä. Tosiasia, että nuo ”kehityksessään jälkeen jääneet” juutalaiset ovat saaneet suhteellisesti enemmän Nobel-palkintoja kuin minkään muun rodun tai kansan edustajat, ei näytä millään tavoin muuttavan heidän käsityksiään, tai että juutalaiset tutkijat ovat maailman kärkeä tekniikan, lääketieteen, taiteiden, musiikin säveltämisen ja esitystaidon ja monilla muilla aloilla.
Ehkä Ismailin kokema viha ja kateellisuus veljeään Iisakia kohtaan Abrahamin lopulta valitessa tämän ennen häntä, tai Eesaun viha veljeään Jaakobia kohtaa, joka ”varasti hänen esikoisoikeutensa lautasellisella linssikeittoa”, kuten Sana kertoo, periytyy noilta kaukaisilta ajoilta. ”Minä teen sinut verivirraksi, ja veri on sinua vainoava, totisesti: Vereen saakka sinä olet vihannut, ja se on sinua vainoava. (Hes.35:6)
http://www.timesofisrael.com/an-empty-p ... 0-years-la,

USA:n presidentti Barack Hussein Obama osallistui Rabinin kuoleman 20-vuotismuisto-tilaisuuteen valmistamallaan videonauhalla, joka esitettiin Tel Avivin Rabin-aukiolle kokoontuneelle arviolta 100 000 hengen yleisölle. Obama selitti viestissään, että luodit voivat surmata ihmisen, mutta hänen näkynsä rauhasta säilyy välttämättömänä, oikeudenmukaisena ja mahdollisena toteuttaa. Obama sanoi diplomaatiksi kehittyneen Rabinin kenraalin tapaan, joka hän oli, tutkineen kaikki mahdollisuudet rauhan löytämiseksi. Obama selitti, että nämä kaksi kansaa, juutalaiset ja arabit, ovat ansainneet itsenäisyytensä, joka toteutuu kahden valtion periaatteella kahdelle kansalle, mitä hän pitää ainoana vaihtoehtona.
Samalla Obama vahvisti, ettei USA:n lupaama tuki Israelille koskaan tule pettämään. http://www.timesofisrael.com/peace-is-o ... -memorial/, http://www.timesofisrael.com/rivlin-isr ... ence-fear/

3. ISRAELIN asiantuntijoitten arvioiden mukaan arabiterrorismi, jota kutsutaan myös puukko-intifadaksi, turvallisuusjoukkoja ja siviilejä vastaan ei ole tuottanut toivottuja tuloksia. Yksittäisten susien suorittamat iskut ovat pystyneet vain haavoittamaan tai kokonaan epäonnistuen yrityksessään – muutamaa harvaa poikkeustapausta lukuun ottamatta - mikä on saanut niiden yrittäjät luopumaan yrityksistään saavuttaa niiden kautta erityissuosio Allahinsa edessä. Useimmat yrittäneet ovat itse saaneet surmansa tai heidät on pidätetty.

Yrittäjien amatöörisyys värittyy myös tosiasiasta, että hyökkääjät ovat entistä nuorempia – 13 -16-vuotiaita, heidän mukanaan naisia, joiden on helpompi salata teräaseitaan vahvan vaatekeroksensa sisään ja myös lähestyä aikomaansa uhria, useimmiten sotilasta tai poliisia, iskuetäisyydelle.
Turvallisuusjoukot ovat myös havainneet tämän ja ovat entistä herkemmin käyttäneet tuliaseitaan myös naisia vastaan, mitä ovat normaalisti varoneet.

ARABIJÄRJESTÖT, jotka äänekkäimmin ovat tukeneet hyökkääjiä, ovat antaneet sosiaalisessa verkostossa, etenkin Facebookin ja Tweet-sivuilla, ohjeita potentiaalisille hyökkääjille, mihin ruumiinosaan on edullisinta iskeä ja millaista puukkoa tai veistä käyttää. Toiseksi heitä on opastettu turvautumaan tappavampiin aseisiin – myrkytetystä puukosta ei ole mainintaa – ja jos mahdollista, toimimaan pareittain, jotta aiottu uhri – sotilas tai poliisi – voidaan yllättää ja riistää hänen aseensa, jolla tulee ampua joka suuntaan uhrimäärän nostamiseksi.

HAMAS ja Islamic Jihad ovat kannustaneet entistä suurempiin hyökkäyksiin ja turvautumaan itsemurhapommittajien käyttämiseen busseja ja kokoontumistiloja vastaan. Onneksi vain yksi bussissa sattunut puukotus- ja ampumistapaus tunnetaan. Siinä yksinäinen arabi oli varustautunut puukolla ja pistoolilla surmaten välittömästi kaksi ja haavoittaen kymmenkunta, joista yksi menehtyi myöhemmin sairaalassa vammoihinsa. Hän itse sai surmansa hyökkäyksessä.

Fatahin alainen Tanzim-järjestö on tiettävästi antanut tukensa terrorismille, mutta se ei ole levinnyt siinä määrin Israelin arabien eikä PA:n arabien keskuuteen Juudeassa ja Samariassa, kuin pelättiin. Tämä johtunee pääosin IDF:n tehostetusta valvonnasta sekä vielä toimivasta yhteistoiminnasta Israelin ja PA:n turvallisuus-joukkojen välillä, mitä Hamas vaatii lopetettavaksi.
Sekä armeija että poliisi ovat lisänneet miesvahvuuttaan etenkin potentiaalisissa hyökkäyskohteissa Jerusalemissa, Hebronissa ja Tel Avivissa, mutta myös muissa rannikkoseudun kaupungeissa. Poliisi ja IDF ovat tehneet ratsioita arabi-kaupunkeihin kuten Jenin ja Nablus takavarikoiden suuren määrän aseita.
Turvallisuusvirkailijat varoittavat, ettei hetkellinen rauhallisempi kausi saa tuudittaa ihmisiä luopumaan varovaisuudesta ja tarkkaavaisuudestaan, sillä väkivallan ja terrorin aate ei suinkaan ole poistunut. Toisaalta on mielestäni edesvastuutonta tilannetta seuraavien ja siitä raportoivien edes mainita pelosta, sillä sen nostaminen on terrorin nimenomainen tarkoitus, mikä saa helposti hysterian muodon. http://www.jpost.com/Jerusalem-Report/L ... dia-430494

4. UUTISOTSIKOITA
· Israelin sotilastiedustelun päällikkö kenraalimajuri Herzl Halevi varoittaa, että Iran kuroo nopeasti kiinni Israeliin teknistä johtoasemaa. Hän puhui Tel Avivissa torstaina Rotschild pankissa hallinto-opiston tukijoille ja virkailijoille. Halevi yllätti kuulijansa toteamalla, ettei kulu 10 vuotta, ennen kuin Israel ja Iran ovat sodassa keskenään, sillä sota on jo alkanut. Sitä käydään teknisellä tasolla, Israelin ja Iranin insinöörit kamppailevat keskenään, ja se sota on kehittymässä entistä merkittävämmäksi. Israelilla on vielä johtoasema, mutta vuoden 1979 islamilaisesta vallankumouksesta lähtien Iranin yliopistojen luku on 20-kertaistunut, Israelin vain 3.5-kertaistunut. Halevi valitti, että sotilastiedustelun on vaikea pysyä kehityksen mukana, sillä tekniikka maksaa ja tulee entistä hienostuneemmaksi. Hän varoittaa vähentämästä armeijan budjettia, sillä armeija tarvitsee parhaita aivoja ja innovaatiota voidakseen suoriutua tehtävästään maansa puolustamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... jXOA1P4k6s
· Netanyahu vakuutti jokin aika sitten, ettei terroristien ruumiita palauteta PA:lle, mutta käytännössä luovutusta tapahtuu kaiken aikaa. Ruumiita oli tarkoitus käyttää vaihtokaupassa neuvoteltaessa arabien kanssa. Lauantain vastaisena yönä luovutettiin kaksi terroristin ruumista perheilleen hautaamista varten. Viranomaiset selittivät, että ruumiit oli tarkoitus palauttaa jo aiemmin, mutta se viivästyi. Artikkelin mukaan luovutettuja ruumiita oli viisi kahden viivästyessä. Kaiksi viikkoa sitten hallitus teki päätöksen, jonka mukaan ruumiita ei luovuteta, vaan ne pidetään neuvotteluja varten. Islamin tavan mukaan ruumiit on haudattava vuorokauden sisällä, mikä on ymmärrettävää, koska kuumassa ilmassa ilman jäähdytystä hajoamisprosessi alkaa nopeammin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... jXSG1P4k6s
· Israel-palkinnon saanut tunnettu näyttelijä Yehoram Gaon sanoo olevansa entistä vakuuttuneempi, ettei nykyisellä terrorilla ole mitään tekemistä Al-Aksa moskeijan ja Temppelivuoren kanssa, vaikka sekä Abbas ja islamin saarnaajat niin väittävät. Kysymys on hänen käsittääkseen siitä, etteivät arabit hyväksy Israelin olemassaoloa. Hän sanoo asuneensa maassa tarpeeksi kauan nähdäkseen, miten arabit ovat toistamiseen hylänneet kaikki jopa päättömät neuvottelutarjoukset, koska niihin ei sisältynyt Israelin valtion hajottamista ja juutalaisten karkottamista maasta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... jXUiVP4k6s
· Raporttien mukaan IAF:n koneet kävivät Syyrian ilmatilassa eliminoiden joitain Hizbullahin asemia siellä. Raportti tuntuu päätä huimaavalta, koska Venäjän joukot toimivat Syyriassa yhteistoiminnassa Hizbullahin ja Syyrian armeija n kanssa, ja venäläisiä hävittäjiä on Latakiassa. IAF iski Qalamount vuoristoon Syyrian länsiosassa. http://www.timesofisrael.com/report-iaf ... hezbollah/,
· Egyptin TV:n järjestämän haastattelutilaisuuden juontaja tri Muhammad Khaled ja hänen vieraansa professori Yusri Ahmad Zidan tulivat yhteiseen johtopäätökseen, että ainoa sopiva ratkaisu juutalaisongelmaan on heidän polttamisensa, kuten MEMRI käänsi. Haastattelu julkaistiin 27.10.2015 Rahman TV:ssä. Khaled totesi, että ”juutalaisten historia on ollut musta alusta lähtien: Nebukadnessar poltti heitä, kuten tekivät ristiretkeläiset ja mitä myös Hitlerin natsit yrittivät, joten onko juutalaisten polttaminen ainoa ratkaisu juutalaisongelmaan?”. Zidan kiirehti vastaamaan siihen: ”Siltä näyttää, siltä se näyttää”. Al-Rahma TV-kanava on Egyptin uskonnollinen kanava, joka on erikoistunut Koraanin oikeaan tulkitsemiseen. Journalisti Michael Totten, joka usein vierailee Egyptissä, sanoo, että Egypti on anti-semiittisin maa maailmassa. Hitlerin Mein Kampf on suosituin kirja siellä. http://www.jewishpress.com/news/israel/ ... 015/10/31/
· Arabiterrori Israelissa jatkuu samaan aikaan, kun Mahmoud Abbasin johtama delegaatio matkusti Haagiin esittääkseen PA/PLO:n laatiman
kirjelmän ”Israelin suorittamista rikoksista inhimillisyyttä ja sotalakeja vastaan” kansainvälisen rikosoikeuden ICC syyttäjälle. Mukana on syytöksiä etnisestä puhdistamisesta, kollektiivisesta rangaistuksesta ja arabikotien tuhoamisesta, kuten PA/PLO:n ulkoministeri Riyad Almalki totesi. USA:n ulkoministeriön tiedottaja sanoo, ettei PA/PLO:lla ole mitään oikeutta käyttää ICC:n palveluja, koska se ei täytä sen asettamia kriteerejä.
Samaan aikaan kahta israelilaista - toinen heristä yeshiva-opiskelija - puukotettiin lähellä rautatiepysäkkiä Ammunition kukkulalla Jerusalemin itäosassa. Turvallisuusjoukot ampuvat terroristin kuoliaaksi. Toisessa tapauksessa perjantaina arabinuori kivitti sotilasta, jotka jeepillään ajoivat takaa kivittäjää haavoittaen häntä saadakseen hänet pysähtymään, kuten arabien ottamassa mutta peukaloidussa videossa nähdään. IDF:n videossa IDF:n pidättäessä kivittäjää paikalle kertyi joukko arabeja, jotka uhkailivat sotilaita, jotka ampuivat kivääreillään ilmaan arabijoukon hajottamiseksi. Lauantaina arabi yritti hyökätä IDF:n sotilaan kimppuun Jeninin pohjois-puolella Samariassa. Sotilaat katsoivat tilanteen vaaralliseksi ja ampuivat hyökkääjän. Lauantai-iltana arabit levittivät öljyä tielle Betarin lähellä Gush Etzionissa Jerusalemista etelään, he ovat ennenkin käyttäneet tätä aíheuttaakseen onnettomuuden ja pysäyttääkseen autoilijan. http://www.jewishpress.com/news/arab-te ... 015/10/31/
· Iranin puolustusministeri Hossein Dehghan varoitti USA;ta ja Israelia, että niiden vihamielinen asennoituminen tulee aiheuttamaan murskaavan vastauksen. USA:n ja Israelin välisisten puolustuskeskustelujen johdosta hän varoitti Iranin antavan niille unohtumattoman opetuksen. http://www.timesofisrael.com/us-israeli ... ran-warns/
· Iran lähettää sota-alustensa muodostaman laivueen Atlantinmerelle. Iranin laivaston komentaja Habibollah Sayyarti sanoi, että laivue osallistuu harjoituksiin yhdessä Venäjän laivaston kanssa. http://www.timesofisrael.com/iran-to-se ... tic-ocean/
· Islamin Valtio Egyptissä sanoo pudottaneensa venäläisen matkustajakoneen surmaten kaikki siinä olleet 224 ihmistä, mukana useita lapsia, Siinain keskiosalla. Asiantuntijat epäilevät, että heillä olisi ollut tarpeeksi tehokkaita ohjuksia yltääkseen korkealla lentävään matkustajakoneeseen. Lentoyhtiöt kuitenkin suunnittelevat lentoreittinsä uudelleen Siinain yllä. Koneen musta laatikko on löydetty, jonka tallentamien tietojen tulkitseminen voi antaa tarkempaa tietoa koneen tuhoutumisen syistä. http://www.timesofisrael.com/experts-sa ... ian-plane/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 05.11.2015 08:43 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, November 04, 2015
KESKIVIIKKO 04,11.15

1. ISRAELIN sää on oikutellut – aivan kuten sen harjoittama politiikkakin. Välillä sataa vettä, välillä paista aurinko, välillä tuulee niin, että täytyy pitää tukastaan kiinni, ettei mene tuulen mukana, ja tuulen mukana tulivat hiekkapölyt jostain kaukaa Afrikasta ukkosen ja salamoinnin seuraamina. Ilman lämpötila on myös laskenut, minkä epämukavaa vaikutusta lisäävät kosteat tuulet; myös sähkökatkot toistuvat rannikko- kaupungeissa. Elä siinä sitten! http://www.timesofisrael.com/israel-bra ... -blows-in/,

SÄÄTILA tänään: Jerusalem 14 -20; Tiberias 21 -27; Suolameri 23 -28; Eilat 20 -30 +C-astetta. Paikallisia ja yksittäisiä sadekuuroja ennustetaan tälle ja huomiselle päivälle. lämpötila laskenee asteen verran päivällä, mutta yölämpötila pysynee tasaisena Times of Israel veikkauksen mukaan; JP ennustaa 11 -20 astetta perjantaiksi ja sateitten mahdollisuutta koko loppuviikoksi.

2. ARABIt jatkoivat edelleen murhaavia hyökkäyksiään israelilaisia siviilejä vastaan alkuviikon aikana. Jerusalemin tilanteen osittaen rauhoittuessa hyökkäysten painopiste on siirtynyt – Hebronin ohella – Netanyaan ja Rishon LeZioniin.

POLIISIN mukaan Netanyan puukotuksessa maanantai-iltana terroristi valitsi kohteekseen 71-vuotiaan miehen, jota hän puukotti selkään, ja jonka haava vuosi verta valtoimenaan, kuten silminnäkijät kertoivat.
Puukottaja oli poliisin antaman tiedon mukaan 23-vuotias arabi Tulkarmista, joka on vain 16 km:n päässä Netahyasta itään. Hän yritti juosta pakoon, mutta poliisi sai hänet pysähtymään ampumalla häntä jalkoihin. Terroristi on kriittisessä kunnossa sairaalassa. Paikalle tullut avustava lääkintämies Raz Levi kertoi haavoitetun miehen makaavan jalkakäytävällä täysin tajuissaan. Mies kertoi seisoneensa paikallaan kadulla, kun hän äkkiä tunsi iskun selässään. Hänelle annettiin ensiapu kadulla ja kiidätettiin kriittisessä mutta vakaassa tilassa sairaalaan.
http://www.timesofisrael.com/70-year-ol ... e-unknown/
Israelilainen mies yritti hyökätä haavoittuneen terroristin kimppuun, mutta poliisit estivät sen ja pidättivät miehen. Kansanjoukko luuli poliisin pidättämää israelilaista miestä terroristiksi yrittäen päästä käsiksi hänen, minkä poliisit estivät. http://www.timesofisrael.com/cops-ward- ... -stabbing/

19-vuotias arabi Hebronista puukotti kolmea israelilaista Rishon LeZionissa maanantaina iltapäivällä. Poliisin antaman tiedotteen mukaan terroristin puukottamat 40-vuotias mies sekä 80-vuotias nainen ovat kriittisessä tilassa sairaalassa. Kolmas uhri oli 26-vuotias mies, joka haavoittui lievästi jalkaan.
Terroristi puukotti 40-vuotiasta miestä selkään bussissa Tarmab-kadulla. Terroristin päästyä ulos bussista, joku huusi: terroristi! minkä jälkeen viisi miestä yritti pysäyttää terroristin, joka pääsi pakoon ja juoksi läheiselle Herzl kadulle puukottaen siellä 80-vuotiasta naista ja 26-vuotiasta miestä. HERZL-kadulla olleet sivulliset huomasivat, mitä oli tapahtumassa ja piirittivät terroristin, joka meni sisään kauneustarvikkeita myyvään pienkauppaan haavoittaen siellä yhtä henkilöä, joka pääsi pakoon lukiten ulko-oven mennessään.
Poliisin tullessa paikalle kansanjoukko oli aikeissa mennä sisään kauppaan, minkä poliisi esti peläten kansanjoukon lynkkaavan terroristin.
Puukotettu 80-vuotias nainen makasi jalkakäytävällä puukonhaava yläruumiissaan, mutta tajuissaan. 26-vuotiasta miestä oli puukotettu jalkaan.
Kolmas uhri, 35-40–vuotias mies kertoi lääkintäryhmälle havainneensa jonkinlaista häiriötä bussin takaosassa, kun hän äkkiä tunsi iskun selässään.
Poliisi vei pidättämänsä terroristin kuulusteltavaksi. http://www.timesofisrael.com/3-hurt-2-s ... ng-attack/

Rishon LeZionissa puukotetun 80-vuotiaan naisen Rachel Eisenkotin tytär Ruti Malka sanoo olevansa yllättynyt ja pettynyt, ettei kukaan kansanjoukosta mennyt avustamaan hänen haavoittunutta äitiään, vaan juoksivat terroristin perässä. Hän sanoo, että ainakin kuusi ihmistä juoksi hänen äitinsä ohi tämän maatessa verta vuotaen kadulla, eikä yksikään heistä pysähtynyt auttamaan häntä. Malka kertoi äitinsä tilan kohentuneen sairaalassa, eikä enää ole hengenvaarassa.
Videokuvissa nähdään kansanjoukon piirittävän poliiseja ja heidän pidättämäänsä terroristia huudelleen: ”kuolema arabeille”. http://www.timesofisrael.com/family-of- ... lpful-mob/

LÄÄKINNÄLISTEN hätäpalvelujen EMS vapaavuorossa olevaa työntekijää puukotettiin selkään keskiviikon vastaisena yönä Crown Heights lähiössä itäisellä puistoteillä New Yorkissa. Puukotettu pääsi pakoon, hän on voinut pitää kasvonaamaria. Puukotettu mies on kriittisessä tilassa sairaalassa. Brooklinin kaupungin presidentti Eric Adams sanoo, etteivät viranomaiset voi sulkea pois mahdollisuutta viha-rikoksesta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... jmmClP4k6s

IDF:n sotilaat pidätti PA:n arabin, jolla oli hallussaan veitsi ja omatekoinen pommi, huoltoasemalla lähellä Gilboan tarkastuspistettä tien no 60 varrella Afulasta etelään. Tarkastusasemalla on tapahtunut useita hyökkäys yrityksiä poliisia ja sotilaita vastaan. Armeija päätti sulkea Gilboan aseman toistaiseksi. http://www.timesofisrael.com/attack-thw ... -idf-says/

IDF päätti sulkea PA:n radioaseman Al-Huriya Hebronissa sen julkaiseman kiihotuksen vuoksi jatkaa puukotuksia ja nostattaa Israelin vastaisia mellakoita. Radío-aseman tiloihin tehdyssä ratsiassa maanantaiyönä takavarikoitiin lähetys-teknisiä laitteita ja dokumentteja.
Hebronin alueella PA:n arabit ovat tehneet 29 hyökkäystä siviilejä ja turvallisuus-viranomaisia vastaan kuluneen 5 viikon aikana, niistä 22 puukotuksia.
Al-Huriya radioasema on lähettänyt jatkuvasti Israelin vastaisiin hyökkäyksiin kiihottavaa materiaalia lähetyksissään, mutta ne ovat saaneet äärimmäisen kiihotustason viimeisten päivien aikana.
PLO perusti Al-Huriya radioaseman Gazaan 2002, mutta Hamasin kaapattua vallan Gazassa 2007 se muutti Hebroniin jatkaen lähetyksiään sieltä. Sen lähetyksissä väitetään, että Israel teloittaa arabeja sieppaa arabinuoria.
http://www.timesofisrael.com/idf-shutte ... ncitement/.

3. Israelin hallitus päätti, ettei se palauta surmattujen terroristien ruumiita PA:lle, koska se järjestää niiden palauttamisesta propagandatilaisuuden, jossa ylistetään surmansa saaneita terroristeja marttyyreina ja nuorison idoleina. Toiseksi niitä oli tarkoitus käyttää vaihtokaupassa surmansa saaneiden tai siepattujen sotilaitten ja siviilien vapauttamiseksi.
Puolustusministeri Moshe Yaalon oli kuitenkin tehnyt itsenäisen päätöksen ja salli viiden surmansa saaneen terroristin ruumiiden palauttamiseksi sopien, että ne haudataan islamin rituaalien mukaan hiljaisuudessa ilman julkisia menoja.

NÄIN ei tapahtunut, vaan PA/PLO oli järjestänyt hautaustilaisuudesta suuren propaganda tilaisuuden, jossa eri arabijärjestöt Hamas, Islamic Jihad ja Fatah esittelivät omia lippujaan ja iskulauseitaan. PSA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas oli lähettänyt tilaisuuteen viestinsä, jossa hän lupasi omaisille PA/PLO:n myöntämän kuukausipalkan, jonka EU-maat ja USA rahoittavat.
Hallitus ei suinkaan ollut yksimielinen terroristien ruumiiden palauttamisesta, sillä sekä pääministeri että yleisen turvallisuusministeri Gilad Erdan vastustivat päätöstä, mutta pääministeri jätti päätöksen tekemisen Yaalonin harkintaan.

YAALON selitti kantaansa, että IDF:n perinteen mukaan surmattujen arabien ruumiit palautetaan, ja että hän tulee jatkamaan perinnettä. Hebronin alueella sattuneen sopimuksen vastaisen toiminnan vuoksi Hebronin alue tulee olemaan poikkeus. Kansanedustaja Avi Dichter pitää ruumiiden palauttamista suurena virheenä juuri tällaisena aikana, jolloin jännitteet ovat korkealla. Hän ei vastusta Jerusalemin alueella tapahtuvasta palauttamisesta, koska Israel pystyy valvomaan hautauksia. http://www.timesofisrael.com/israel-ago ... s-corpses/

4. KIVET eivät tapa, sanoi Shimon Peres toisen intifadan aikana pyrkimyksissään silotella juutalaisten tuntemaa ärtymystä arabien kivitysten johdosta.
Viimeisten viikkojen aikana on todettu useita tapauksia, joissa arabien israelilaisautoilijoiden tuulilasiin heittämät kivenlohkareet ovat aiheuttaneet kolareita tai kuolemaan johtaneita onnettomuuksia. Ongelmana on ollut, miten suhtautua alaikäisiin kivittäjiin, joita lain mukaan ei voida rangaista eikä tuomita vankeuteen. Tämä on ollut Jerusalemin arabienemmistöisissä lähiöissä koululaisten suosima ajanviete, jotka välituntien aikana ovat menneet läheiselle kadulle kivittämään ohi ajavia israelilaisia autoja.
Tämän johdosta lakiin tarvittiin lisäyksiä, joilla puututaan tähän ongelmaan.

Rikoslakiin tehdyn lisäyksen mukaan lyhyin rangaistus kivien heittelystä on 3 vuotta vankeutta. Koska alaikäisiä ei voida tuomita vankeuteen, vastuu kivittämisen aiheuttamista vahingoista lankeaa lasten vanhimmille. Hallitus pyrkii samalla suosittelemaan vanhemmille sopivia korvausmääriä, joita oikeus voi käyttää.
Knessetin arabikansanedustajat esittivät kiihkeitä vastalauseita lakia vastaan. Yhtyneen arabilistan jäsen Jamal Zahalka kutsui lakia polttoaineen heittämiseksi liekkeihin. Hän myös vastusti joittenkin etuisuuksien poistamista rangaistukseksi lakien rikkomisesta. ”Jos oppilas heittää kiven kadulla osumatta mihinkään, häntä rangaistaan, Mutta jos oppilas puukottaa toista koulussa, häntä ei rangaista”, Zahalka selitti mielipidettään. Teksti antaa kuitenkin tuomareille oikeuden tulkita lakitekstiä parhaaksi katsomallaan tavalla. Laki on voimassa 3 vuotta ja vaatii uusimista. ”Ajan erikoisuudesta johtuen tarvitaan tavanomaisesta poikkeavaa lainsäädäntöä”. http://www.timesofisrael.com/knesset-ap ... -throwing/

5. UUTISOTSIKOITA
· Onnettomuuksien välttämäseksi USA:n ja Venäjän hävittäjät ovat pitäneet yhteisiä harjoituksia Syyrian ilmatilassa. Venäjä on tullut voimalla Syyriaan ja kunnostanut Latakian lähellä sijaitsevan lentokentän kalustonsa käyttöön. Venäjä on hankkinut lentokentän myös Irakin alueelta. USA:n koneet on sijoitettu Turkin alueelle, josta ne lentävät suorittamaan tehtäviään Syyrian ja Irakin alueille. Venäjä antoi äskettäin varoituksen USA:n ilmavoimille pysyä poissa Syyrian ilmatilasta ilman ennakkosopimusta Venäjän kanssa. Englannin koneitten lentokenttä on Kyproksessa. IDF on sopinut Venäjän kanssa, millä ehdoilla IAF:n koneet voivat liikkua Syyrian ilmatilassa. Israelin ja Jordanian koneet pitivät äskettäin yhteisiä harjoituksia samasta syystä. Jordanian koneet jopa tankkasivat IAF:n tankkikoneista. IAF:n koneet ovat osallistuneet USA:n järjestämiin ”Red Flag” harjoituksiin Alaskalla, Jordania ja Egypti eivät kuulu tähän klubiin. http://www.timesofisrael.com/jordanian- ... is-summer/
· Sodassa kuolee siviilejä, eikä sille voi mitään. Venäjä ilmoittaa käyttävänsä smart-pommeja ja maaliin ohjautuvia ohjuksia, pommituslennoissaan Syyrian kapinallisia vastaan, mutta tarkkuuspommeista huolimatta siviiliuhrien luku kasvaa, mikä huolestuttaa ihmisoikeuksien puolustajia. He sanovat, että kuukauden pommitusten aikana on 185 siviiliä saanut surmansa Venäjän suorittamissa pommituksissa, heistä 46 naista ja 48 lasta. Venäjä sanoo, että se pommittaa IS:n joukkoja ja muita kapinallisia ryhmittymiä. USA:n media väittää, että Venäjän koneet iskevät Assadia vastaan taistelevien kapinallisten asemiin, mutta eivät IS:n joukkoja vastaan. Se väittää myös, että Venäjän täsmä-ohjukset ovat surmanneet enemmän siviilejä kuin IS:n sotilaita. USA:n on vaikea puolustaa väitteitään, sillä sen koneet iskivät sairaalan Afganistanissa surmaten joukoittain ihmisiä. http://www.timesofisrael.com/russian-st ... civilians/
· Israelia viime päivät vaivanneet hiekkamyrskyt aiheuttivat sen, että kotimaan sisäiset lennot peruttiin huonon näkyvyyden vuoksi: ilma on Kastellissa 11.00 aikaan utuinen ja samea. Ilman saastepitoisuus on Jerusalemissa 26-kertainen normaaliin verraten, mikä varmasti aiheuttaa ongelmia astmaatikoille ja muista hengitysvaikeuksista kärsiville. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/04/
· Arabien väkivaltaisuudet israelilaisia kohtaan ovat alkaneet nostattaa vihaa ja hyökkäyksiä arabeja vastaan, mikä on hälyttänyt syyttäjäviranomaiset kohtaamaan uuden haasteen. Lokakuun aikana syytetoimet lisääntyivät 75 %, ja syytöksiä tehdään sekä arabeja että juutalaisia vastaan. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/04/
· Egyptin armeija taistelee Gazan arabien kaivamia tunneleita vastaan kaivamalla keinotekoisen kanaalin Gaxan ja Siinain rajan tuntumaan. Lisäksi armeija pumppaa vettä suoraan tunneleihin, mikä aiheuttaa niiden romahtamista ja maan vajoamia, sinkholes, raja-alueilla. http://www.jewishpress.com/news/egyptia ... 015/11/03/
· Gazan ja PA:n arabien kannatus väkivaltaan Israelia vastaan on noussut selvästi vuodesta 2013 lähtien. Kokonaisuutena syyskuusta 2015 lähtien peräti 57.2 % arabeista kannattaa väkivaltaa Israelia vastaan, vuonna 2013 luku oli 42.9 %. Gazalaisista 70 % kannattaa, Juudean ja Samarian arabeista 50 %, syyskuusta 2015 lähtien. http://www.jewishpress.com/indepth/colu ... 015/11/03/
· Pääministeri Netanyahun innokas tukeminen Jordanian tekemää ehdotusta valvontakameroiden asentamiseksi Temppelivuoren alueelle ei saanut PA;n eikä Temppelivuoden islam-säätiön wagfin kannatusta. Netanyahu vakuuttaa olevan tilanteen säilyttämistä kaikin voimin, mikä ei salli juutalaisten rukoilla Vuorella ja antaa Jordanialle oikeuden säädellä tilanteita Vuorella sen mukaan, kuin olosuhteet vaativat. Kaikki israelilaiset eivät ole ollenkaan tyytyväisiä tapaan, millä pääministeri hoiti kysymystä. Alla olevan artikkelin laatija jopa väittää Netanyahun omaksuneen dhimmi-mentaliteetin, alistumisen muslimien tahtoon ja suostuen maksamaan veroa suojeluksesta. Koko ongelman taustalla ovat PA/PLO:n pyrkimykset Israelin laillisuuden mitätöimiseksi murentamalla pala palalta juutalaisten oikeuksia, mitä PA/PLO ajaa YK:n alaisissa laitoksissa. Viimeiset esimerkit ovat Patriarkkain mausoleumin ja Raakelin hautakammion julistaminen islamin perinnekohteiksi. Myös Länsimuurin julistaminen osaksi Al-Aksa moskeijaa on osa tätä operaatiota. Onneksi UNESCO kieltäytyi käsittelemästä esitystä. http://www.jewishpress.com/indepth/colu ... 015/11/04/
· 41 ihmistä kuoli venäläisen rahtikoneen tuhoutuessa Etelä Sudanissa. http://www.timesofisrael.com/41-said-ki ... ane-crash/
· Amerikan juutalaisten uskonnollisuus on nousussa, mutta samaan aikaan yhä harvemmat amerikkalaiset uskovat Jumalan olemassaoloon. http://www.timesofisrael.com/religiosit ... indicates/. http://www.wnd.com/2015/11/americans-lo ... diversionsLähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 07.11.2015 08:40 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, November 06, 2015
PERJANTAI 06.11.15
01. HIEKKAPÖLY sumensi vielä eilenkin ilmaa siten, että näkymät olivat oudon punertavat, eikä aurinkoa näkynyt koko päivän aikana. Mutta tänään on uusi päivä ja toivottavasti myös näkymät kirkastuvat päivän mittaan. Yöllä oli satanut ja ennusteet lupaavat sateita ennusteajan loppuun eli maanantai-iltaan saakka. Ne ovat ennusteen mukaan paikallisia ja ajoittaisia, ”hiljaisia kevätsateita”, eivätkä myrskytuulen tuomia, jotka aiheuttaisivat tulvia ja tuhoa ympäristölle. Harvinaisesti sateita luvataan myös Suolameren alueelle, jossa normaalisti sataa vain kerran vuodessa. Tänä vuonna tuo on yhden sateen normi ylitetty jo useasti. Israelin Pyhä näyttää kuulleen ihmisten huokaukset kuolevan meren puolesta.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 13 -17; Tiberias 19 -25; Suolameri 24 -27; Eilat 20 -29 +C-astetta. Times of Israel ennusteen mukaan Eilatissa on puolipilvistä, mutta ei sateita, mikä täten tyydytyksellä todettakoon. Kostea ja sumuinen sää jatkuu.

02. Israelissa on huolestuneena ja kasvavalla levottomuudella seurattu Suolameren vähittäistä kuolemaa – joskin sitä kutsutaan myös Kuolleeksimereksi, vaikkei se vielä ole kuollut, on siellä jonkinlaista elämää – mutta mikäli tiedot pitävät paikkaansa, tilanteeseen on tulossa muutos. Israelin ja Jordanian päättävät elimet ovat pääsemässä sopimukseen, jolla pyydetään tarjouksia kanaalin ja vesivoimalan rakentamiseksi Punaiseltamereltä Suolameren eteläkärkeen. Ennakkoarvioiden mukaan kanaali ehkä korvattaisiin suurilla putkilla, joilla veden virtausta voidaan helpommin säädellä. Kanaalin alkuun rakennetaan meriveden puhdistuslaitos.

Ympäristönsuojelijat ovat syystäkin vastustaneet suunnitelmaa peläten sen muuttavan radikaalisti Suolameren ainutlaatuista ominaisuutta ja suolapitoisuutta, mikä samalla pienentäísi sen arvoa erikoisen elämyksellisenä turistikohteena.
Israelin sisäministeri Silvan Shalom kertoo, että Jordania on saanut muotoiltua kansainvälisen urakkatarjouspyynnön hyväksyttävään muotoon. Israelin radion uutisen mukaan kanaali kulkee Jordanian alueen kautta, ja sen kautta virtaa 4.25 miljardia kuutiometriä merivettä Eilatin lahdelta Suolamereen. Tästä määrästä Israel puhdistaa 2.85 miljardia juomavedeksi, josta Jordania saa yli neljänneksen. Vedenpuhdistalaitoksen yhteyteen rakennetaan myös sähkövoimala.

SUOLAMEREN ranta-alueet ovat - kuivuessaan ja suolan huuhtoutuessa sateitten mukana pois maaperästä - muuttuneet vaarallisiksi maan vajotessa yllättävästi ilman ennakkovaroitusta, mikä on vaaraksi sekä eläimille että ihmisille ja ranta-alueille rakennetuille hotelleille, joiden siirtämistä kauemmas vesirajasta suunnitellaan. Suolameren pinta laskee yli 90 sm vuodessa. Sen pinta-ala on pienentynyt 30 % 20 vuoden aikana.

Silvan Shalom kertoi, että alustavia maatöitä on jo aloitettu. Samalla 170 Jordanian kansalaista aloittavat työskentelyn Eilatin hotelleissa. He syrjäyttävät sudanilaiset ja eritrealaiset maahanmuuttajat heidän määränsä nousten ainakin tuhanteen.
Punaisenmeren ja Suolameren välisen kanaalin rakentamisesta allekirjoitettiin yhteistoimintasopimus (aiesopimus) Israelin, Jordanian ja PA/PLO:n välillä Washingtonissa 09. joulukuuta 2013.
MAAILMANPANKIN laskelmien mukaan kanaalin ja sen yhteyteen rakennettavien rakennusten kustannukset välttämättömine ympäristönsuojelun toimenpiteineen tulevat nousemaan yhteensä 31 miljardiin USD. http://www.jewishpress.com/news/israel- ... 015/11/05/

03. ISRAELIN pääministeri Benyamin Netanyahu matkustaa ensi viikolla Washingtoniin, jossa hänen on määrä tavata USA:n presidentti Barack Hussein Obama. Tapaamista seurataan suurella mielenkiinnolla usealla taholla; etenkin Arabi- ja muslimimaiden seuratessa silmä kovana, vieläkö Obaman ja Netanyahun välinen suurelta osin henkilökohtainen vasteniemisyys jatkuu, vai ovatko he aikuistuneet tasolle, jota heiltä odotetaan maansa johtajina, joiden päätöksillä on maailmanlaajuinen merkitys. Iran on joillekin arabimaille suurempi uhka kuin Israel.
Obamalle voinee olla vaikeaa niellä Netanyahun aktiivista toimintaa P5+1 maiden ja Iranin välistä Wienin sopimusta vastaan. Yaalon totesi USA:n vierailunsa aikana USA:n puolustusministeri Ashton Carterille, että ”menneet ovat menneet, ja joka niitä kaivelee, sitä tikulla silmään. Sopimus on solmittu, mikä Israelin on syytä tunnustaa”. Kysymys on kuitenkin sen toteuttamisesta käytännössä, mikä näyttää aiheuttavan epäselvyyttä IAEA:n sisällä, jonka tulee antaa vapauttava lausunto, ovatko Iranilta vaaditut sopimusehdot tulleet täytetyiksi, mikä puolestaan vapauttaisi sanktiovaatimukset ja miljardien kauppasopimukset.

Netanyahun tärkein huolenaihe on Israelin turvallisuuden takaaminen, ja siksi hän tulee esittämään 50 miljardin USD sotilaallisen tukipaketin hyväksymistä Iranin aiheuttamaa nousevaa uhkaa vastaan. Israelin lähtökohtana on, ettei Iranin uskottavuuteen sopimusehtojen noudattamisessa voida luottaa. USA:ssa jopa väläytettiin mahdollisuutta uussista neuvotteluista P5+1 maiden ja Iranin välillä, minkä Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei tyrmäsi välittömästi. Hän esitti vaatimuksen, että USA:n tulee poistaa Iranin vastaiset sanktiot välittömästi.
Puolustusministeri Moshe Yaalon esitti äskeisen USA:n vierailunsa aikana USA:n vuotuisen tuen nostamista viiteen miljardiin USD nykyisestä n. 3.1 miljardista USD. Osa siitä on käytettävä sotilaallisten tarvikkeiden ostamiseen USA:sta.

NETANYAHUN USA:n matkaa ja tapaamista Obaman kanssa varjostaa pääministerin päätös nimittää Ran Baratz pääministerin kanslian uudeksi lehdistöpäälliköksi, jonka oli tarkoitus matkustaa Bibin mukana Washingtoniin. Israelin media kuitenkin nosti esiin Baratzin vuosi sitten FB:n sivullaan esittämät arviot Obamasta, joissa hän kuvaili Obamaa aikamme anti-semitistiksi, jonka älykkyystaso vastaa 12-vuotiaan lapsen tasoa – ainakin ulkopoliittisissa kysymyksissä. Baratz yrittää paikata lipsaustaan toteamalla, että hän esitti havaintonsa yksityishenkilönä, mutta ettei hän vastuullisena virkamiehenä voisi esittää samaa ja pyysi anteeksi lapsellista, leikilliseksi tarkoitettua arviotaan. Netanyahu jäädytti Baratzin nimityksen eikä halua häntä mukaan Washingtonin matkalle.
http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... age-432232, http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/06/,


04. JEWISH PRESS journalisti Lori Lowenthal Marcus kertoo artikkelissaan, että kolme USA:n merkittävää virkailijaa osallistui torstai-iltana järjestettyyn lehdistö-tilaisuuteen Washingtonissa. Obaman hallitusta edustivat USA:n kansallisen turvallisuusneuvoston strategisten kysymysten apulaisneuvonantaja Ben Rhodes, NSC:n Lähi-Idän kysymysten koordinaattori Rob Malley, sekä USA:n Israelin lähettiläs Dan Shapiro. Tilaisuuden tarkoituksena oli valmistella presidentti Obaman ja pääministeri Netahnyahin tapaamista Washingtonissa maanantaiaamuna 09.11.2015 Valkoisessa Talossa.

VIRKAILIJAT paljastivat useita kysymyksiä, joita johtajien on tarkoitus käsitellä.
Sellaisia ovat P5+1 maiden ja Iranin välinen Wienin sopimus; Syyrian tilanne sekä amerikkalaisten joukkojen osallistuminen ilmavoimien ohella lähinnä neuvonantajan ominaisuudessa Syyrian taisteluihin, kuten myös Iranin ja Venäjän sotilaitten kasvava osuus Syyrian tilanteen kehittymiseksi yhä kansainvälisemmäksi.
Israelin ja sen naapureitten Gazan ja PA:n arabien väliset suhteet ovat myös esityslistalla etenkin siksi, että arabien väkivalta on saamassa mittasuhteet, jotka alkavat muistuttaa toista intifadaa.

ARTIKKELIN mukaan lehdistötilaisuuden suuri uutinen oli se, että Obaman hallitus on luopumassa mahdollisuudesta, että neuvoteltu kahden valtion periaate voisi toteuta Obaman jäljellä olevan virkakauden aikana. Hallitus toteaa uuden realiteetin, että kasvanut väkivalta ei anna suotuisaa ilmapiiriä suorille neuvotteluille Israelin ja PA/PLO:n kesken. Tämän vuoksi Obaman hallitus joutuu vastenmielisesti toteamaan, että kahden valtion toteutuminen Obaman virkakaudella ei ole mahdollista.

OBAMAN hallituksen virkailijat kuitenkin vakuuttivat, että kahden valtion periaatteen toteuttaminen on ainoa järjellinen vaihtoehto. He myös toistivat Obaman usein esittämän havainnon, että suurin este rauhanprosessin tiellä on ”setlementtien laajentaminen ja rakentaminen”. He pukivat vastalauseensa muotoon: ”setlementtien rakentaminen ei ole rakentavaa”. USA:n pysyvän käsityksen mukaan Israelin rakentaminen Juudean ja Samarian alueilla ja Jerusalemin itäosissa ei ole laillista, joskaan ei vastoin kansainvälistä lakia.
Virkailijat väistivät tarkempia selvityksiä koskevat kysymykset selittäen, että maanantain neuvottelut ovat vasta alkusoittoa varsinaisille neuvotteluille. He tunnustivat, että Iran muodostaa vaarallisen elementin Lähi-Idässä, ja siksi on saatava pitävät sopimukset Iranin kanssa, joilla Israelin ja arabimaiden turvallisuus taataan kaikissa eteen tulevissa tilanteissa. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/06/, http://www.timesofisrael.com/obama-rule ... ng-office/,

OBAMAN avustajat sanovat, että Netanyahu lupasi harkita uudelleen Ran Barkatzin nimittämisen lehdistöasiamiehekseen, mutta Bibi itse kieltää asian. Baratz esitti humoristisen leikilisesti mutta harkitsemattomasti heiteltyjä arvioitaan sekä Obamasta että hänen ulkoministeristään John Kerrystä, joita USA pitää loukkaavina. http://www.timesofisrael.com/pms-aides- ... i-semitic/,

05. Sekä USA:n presidentti Barack Obama että Englannin pääministeri David Cameron esittivät tiedustelutietoihinsa perustuen, että näyttää yhä ilmeisemmältä, että Siinaille murskautunut venäläinen matkustajakone tuhoutui koneen sisälle salakuljetetulla pommilla. Lentoturmassa kuoli 224 ihmistä.
Kysymys on arka sekä Egyptin että Venäjän viranomaisille, jotka katsovat maansa arvovallan kärsivän, jos havaitaan turvallisuustarkkailun päästäneen pommin sisälle koneeseen. Helpompi olisi niellä mahdollisuus, että IS Egyptissä ampui koneen alas ohjuksellaan, kuten se väittää ja lupaa julkistaa videon, jossa tilanne esitetään.
Asiantuntijat epäilevät, että IS:lla olisi ohjuksia ja tarvittava tietotaito, joilla korkealla, yli 9 km:n korkeudessa, lentävä matkustajakone olisi saatu pudotettua.

Tilannetta pahentaa Venäjän kannalta se, että venäläinen rahtikone tuhoutui pian edellisen jälkeen Etelä Sudanissa surmaten 41 ihmistä, osa heistä matkustajia.
Venäjän aktiivinen osallistuminen Syyrian taisteluihin Syyrian armeijan ja Hizbullahin tukemiseksi voi tietenkin olla tarvittava syy ja veruke kostaa Venäjälle hyökkäämällä siviilikoneita vastaan. Venäjä käynnisti viralliset tutkimukset lentoturman syistä. Matkustajakoneen mustat laatikot on löydetty, jotka voivat antaa vihjeitä turman syistä. Toinen laatikko on vioittunut, mutta toinen on ehjä.

Monet lentoyhtiöt ovat lopettaneet lentonsa Siinain kautta, ja Englanti keskeytti kaikki lentonsa Egyptin Sharm El-Sheikin kentälle jättäen 20 000 englantilaista turistia ilman mahdollisuutta päästä kotiin. Saksa ja Turkki ovat myös joko vähentäneet tai keskeyttäneet lentonsa Siinain kentälle. Turismi on ollut Egyptille merkittävä tulolähde, mitä matkojen peruutukset pahoin rusentavat. http://www.timesofisrael.com/obama-poss ... ssian-jet/, http://www.debka.com/article/24994/Anti ... aeli-skies,

06. UUTISOTSIKOITA
· IDF:n sotilaat estivät uuden puukotuksen Gush Etzionissa bussipysäkin lähellä torstaina iltapäivällä. Paikkaa vartioivat sotilaat havaitsivat epäilyttävän arabin tien toisella laidalla ja kehottivat häntä esittämään henkilöllisyytensä. Päästyään lähelle sotilaita mies veti puukkonsa esiin yrittäen osua lähimpään sotilaaseen. Toinen sotilas seurasi tilannetta ampuen hänet kuoliaaksi. Sama kersantti oli muutamia päiviä ampunut kaksi terroristia vastaavassa tilanteessa, minkä johdosta häntä kutsutaan ”terminaattoriksi”. Gush Etzionin alueella on sattunut useita puukotuksia tai niiden yrityksiä. Lähellä on kaksi suurta arabikylää. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... jxpIlP4k6s
· Israelin eteläisen alueen poliisi pidätti Israelin arabinaisen, joka on naimisissa Gazassa asuvan miehen kanssa. Naisella, Nasreen Hassan Abdallah Hassan, 40-vuotias kotoisin Haifasta. on Israelin kansalaisuus. Naisen uskotaan suostuneen Hamasin agentiksi, tehtävänään vakoilla israelilaisia kohteita ”Pyhien Taistelijoiden Pataljoonien” hyväksi ja suorittaa terroritekoja valittuihin kohteisiin. Nainen on asunut viime vuosina Gazassa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... jxrXFP4k6s
· Hamasin politbyroon johtaja Khaled Mashaal kehotti lehdistötilaisuudessa yhdistämään maassa tapahtuvat taistelut poliittisiin taisteluihin Israelin laillisuuden musertamiseksi. Hän viittasi perättömiin tietoihin, joiden mukaan Israel vaatii muutoksia Temppelivuoren tilanteeseen todeten, että arabien vastustus esti Israelin suunnitelmat Temppelivuoren jakamisesta ja juutalaisille antama oikeus rukoilla vuorella. Abbas esitti vaatimuksen, että Temppelivuoren tilanne tulee palauttaa siksi, mikä se oli 1999 ennen toista intifadaa. Jordanian kuningas Abdullah II täsmensi esitystään, ettei valvontakameroita asenneta Al-Aksa moskeijan sisään, vaan sen ulkopuolelle. Wagf-säätiö ja PA/PLO vastustavat kameroiden asentamista, mutta pääministeri kannattaa asiaa. Mashaal pitää juutalaisyhteisöjen rakentamista Juudeassa ja Samariassa suurimpana esteenä rauhalle. Hamasin peruskirjassa vaaditaan Israelin tuhoamista. Kaikki sopimukset ovat sen ja Fatahin mukaan osa vaiheittaista ratkaisua juutalaisvaltion lopulliseksi tuhoamiseksi ja juutalaisten karkottamiseksi. Samaa lipsautti Abbas eräässä äskettäisessä puheessaan viitaten Israelin tuhoamiseen lopullisena päämääränä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... jxtJFP4k6s
· Jordanian kuningas Abdullah II vakuutti muslimi-ja kristittyjen edustajien delegaatiolle Ammanissa eilen, että Temppelivuorelle asennetaan valvontakamerat kuuden viikon aikana. Hän myös vakuutti, että kameroiden ottama kuva-aineisto tulee pelkästään hänen palatsinsa valvonta-pisteeseen, eikä mikään Israelin järjestö tule saamaan niitä. Eri asia on se, suostuvatko Israelin hallitus ja turvallisuusjärjestöt tähän. Temppelivuori on Israelin maata ja Jordanian wagf-säätiöllä on vain päivärutiinin valvonta-oikeus Vuorella. Jerusalemin kaupungin lainsäädäntö ja oikeuskäytäntö ovat voimassa Vuorella, myös rakennustöiden osalta, mitä wagf ei noudata. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/05/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 10.11.2015 08:34 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Sunday, November 08, 2015
SUNNUNTAI 08.11.15
1. TÄSSÄ sitä taas mennään, eli samat vanhat kuviot kuin Netanyahun edellistenkin USA:n virallisten vierailujen ja korkean tason tapaamisten kanssa. Times of Israel puki ennen matkaa paljastuneen epämukavuuden muotoon: ”Miten yksityinen huolimattomuus muuttui tahallisiksi vahingoksi”. Kysymys on Netanyahun nimittäminen Ran Baratzin pääministerin kanslian lehdistöasiamieheksi muutamaa päivää ennen USA:n matkaansa ja tapaamistaan presidentti Obaman kanssa. Baratz lienee hyvä mies, kuten Naftali Bennett toteaa, mutta hänen vuosi sitten FB-sivullaan julkaisemansa kärkevät, omien sanojen mukaan humoristisiksi tarkoitetut havainnot Obamasta ja John Kerrystä, joissa hän sanoo Obaman älykkyystason olevan 12-vuotiaan lapsen tasolla – eikä Kerrynkään aivotoiminta ole Baratzin mielestä paljoa kehuttavampi – uhkaavat musertaa suhteitten uudelleen lämmittämiseksi tarkoitetut korkean tason keskustelut jo ennakkoon.

USA:n varapresidentti Joe Biden totesi omassa arviossaan puhuessaan USA:n reformijuutalaisten tilaisuudessa tähän tapaan: ”Ei tulisi olla minkäänlaista suvaitsevuutta yhteenkään Israelin hallituksen jäseneen, joka viittaa Yhdysvaltain presidenttiin halventavilla termeillä. Asia on loppuun käsitelty”.
Yleisö taputti innokkaasti Bidenille hänen vielä jatkaessaan, että Baratz esitti saman- tapausta halventavaa kieltä puhuessaan ulkoministeri John Kerrystä.
Baratz oli esittänyt halventavia kommentteja myös Israelin presidentti Reuven Rivlinistä ja Bibistä sekä väittänyt, että Obamaa on anti-semitisti.
Uutislähteet kertoivat Netanyahun harkitsevan uudelleen Baratzin nimittämistä, mutta hän itse vakuuttaa nimityksen olevan voimassa.

Toinen pääministeri Netanyahun vierailuun liittyvä arveluttava kysymys on Israelin pääministerien omaksuma tapa tarjota myönnytyksiä PA:n arabeille, vaikka se ei suoranaisesti liittyisikään neuvotteluihin. Hyvää tarkoittava ele pääministerin taholta koetaan arabien taholta heikkoudeksi, jonka johdosta Israel tarvitsee USA:n tukea. Se ei myöskään ole demokratian mukaista, jossa asioista tulisi sopia yhteisesti eikä johtavan virkamiehen yksipuolisella päätöksellä ilman neuvotteluja.
Biden viittasi ohimennen Wienin sopimukseen, mikä on tärkeä Obamalle ja vakuutti, että USA:n ja Israelin välinen ystävyys ja luottamus ovat teräksenlujat ja että USA:n vankkumatonta vakuutusta Israelin tukemiseksi yksikään presidentti tai pääministeri voi muuttaa. http://www.timesofisrael.com/biden-says ... czar-pick/, http://www.timesofisrael.com/pms-aides- ... i-semitic/,

2. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu suunnittelee esittelevänsä PA:n arabeille joukon myönnytyksiä ja hyvän tahdon eleitä tavatessaan presidentti Barack Obaman Valkoisessa Talossa maanantaiaamuna Washingtonin aikaa.
Kysymys on vielä valmisteluvaiheessa ja tarvitsee tarkempia selvittelyjä erityisesti huomioiden arabien aloittaman ja viikkoja kestäneen väkivalta-aallon, joka jatkuu eri-asteisena useilla paikkakunnilla, joskin Jerusalemin osalta heikentyneenä. Juutalaisen sabatin aattopäivänä perjantaina rekisteröitiin neljä arabiterroristien suorittamaa hyökkäystä, joissa juutalaisia haavoittui, osa heitä hengenvaarallisesti.

NETANYAHUN tarjoamien luottamusta kasvattavien myönnytysten tarkoituksena on meneillään olevan väkivalta-aallon aitaaminen. Niihin kuuluvat liikkumista rajoittavien esteiden poistaminen ja PA/PLO:n suunnittelemien ympäristöprojektien hyväksyminen. Haaretzin sunnuntain artikkelissa kerrotaan, että pääministerin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Yossi Cohen esitteli suunnitellut myönnytykset USA:n presidentin vastaavalle neuvonantajalle Susan Ricelle viime viikolla.
VALKOISEN TALON turvallisuuden apulaisneuvonantaja Ben Rhodes kertoi israelilaisille journalisteille viime viikolla, että presidentti Obama haluaa kuulla Netanyahun suusta, millä tavoin tämä aikoo pitää - Israelissa jo kuolleeksi julistetun – kahden valtion periaatteen hengissä neuvottelujen ollessa täysin keskeytyneet.
Rhodes totesi, että Obama pitää kahden valtion periaatteen toteuttamista kiireellisenä. Hän toisti USA:n hallituksen omaksuman kannan, jonka mukaan setlementtien rakentamisen jatkuminen heikentää uskoa diplomaattiseen ratkaisuun ja viivästyttää sen toteuttamista.

OBAMAN hallituksen virkailija totesi torstaina, että Obama on menettänyt uskonsa kahden valtion toteutumiseen hänen virkakaudellaan. Hän oletti Obaman ja Bibin keskustelevan tavoista, millä tavoin Israelin ja PA/PLO:n kärjistyneitä suhteita voidaan tasoittaa, vaikka kahden valtion periaatteen toteutuminen siirtyykin. Obama totesi käsitellessään tätä kysymystä, että kärjistynyt tilanne ja jännitys eivät luo suotuisaa ilmapiiriä suorien neuvottelujen aloittamiseksi.
Valkoinen Talo on PA/PLO:n ja Israelin välisten suhteitten ohella huolestunut Israelin ja Jordanian välisistä suhteista, jotka ovat kehittyneet tukkoisiksi Israelin poliisin omaksuman kovennetun toiminnan vuoksi Temppelivuorella toistuvien poliisia ja turisteja vastaan tehtyjen hyökkäysten eliminoimiseksi. Jordanian ehdottamien valvontakameroiden asentaminen Vuoren alueelle – mutta ei Al-Aksan sisään – on saanut Israelin hyväksymisen, mutta PA/PLO:n johto ja wagf-säätiö vastustavat epäillen Israelin juonta. Pahin jarru kolmea osapuolta tyydyttävän ratkaisun löytämiseksi muodostavat Al-Aksan saarnaajat, jotka myrkyttävät ilmapiiriä ja kiihottavat nuoria arabimuslimeja räikeillä Israel-vastaisuudellaan ja juutalaisia halventavilla vertauksillaan. Israel pidätti PA:n nimittämän saarnaajan Muhammad Mughrabin ja Raed Salasin syytettyinä kiihotuksesta väkivaltaan.

OBAMA ja Netanyahu käsittelevät myös USA:n ja Israelin välisen pitkän aikavälin tukipaketin uusimiseksi. Nykyinen sopimus umpeutuu 2018. Israel esittää uudessa sopimuksessa 10-vuoden jatkoa, joka perustuu USA:n avustukseen arvoltaan 40 -50 miljardia USD.
Israelin ostoslistassa ovat 33 jo tilatun mutta 8 vuotta myöhässä olevan F35 viidennen sukupolven stealth-hävittäjän lisäksi täsmäohjuksia, Ospreys V-22 sekä muita viimeisimpiä teknisesti huippuunsa kehitettyjä järjestelmiä turvallisuutensa varmistamiseksi. Tämä on loputonta kilpailua potentiaalisen vihollisen jatkaessa omia ponnistelujaan tekniikan saavutusten soveltamiseksi armeijansa käyttöön. USA ei ole suostunut toimittamaan uudenaikaisimpia versioitaan Bunker Buster pommeista, joilla Israel pystyisi uhkaamaan Iranin maanalaisia ydinlaitoksia.
Venäjän Iranille lupaamat S-300 IT-patteristojen muodostama uhka F-35 koneille on testaamaton kysymys, mutta IAF vakuuttaa ylittävänsä tuonkin esteen. http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... estinians/,

3. Lienee syytä vähän jäähdytellä tunteita ja keskittyä ajankohtaisempiin - ja viileämpiin – asioihin kuten säätilaan, joka sekin oikuttelee oudosti.
Sateet jatkuvat Times of Israel ennusteiden mukaan vielä tänään ja huomenna ja JP:n ennusteen mukaan vielä tiistainakin. Yölämpötila pysytellee melko tasaisesti 12 asteen tietämillä ja päivälämpökin 17 asteessa paitsi tänään 18 ja tiistaina 15.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 12 -18; Tiberias 17 -26; Suolameri 21 -26; Eilat 18 -28 +C-astetta.
Taivas on puolittain tai osittain pilvien peitossa, mutta ajoittaisia ja paikallisia sadekuuroja on odotettavissa vähän joka puolella. Tuuli on vähän asettunut, eikä tempoile myrskyisesti. Sateet ovat kuurottaisia, välillä paistaa aurinko.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/203061,

4. TERRORI ei näytä jättävän Israelia, sillä jatkuvasti tulee uusia yrittäjiä - useimmiten alaikäisiä aivopestyjä miehiä ja jopa naisiakin, kuten se Gazassa asuva 7 lapsen äiti, Israelin kansalainen, joka oli valmis paitsi vakoilemaan Hamasin hyväksi myös asentamaan pommeja valittuihin kohteisiin Haifassa – jotka ovat valmiit tappamaan niin monta juutalaista kuin suinkin ja uhraamaan oman henkensä ”jos Allah niin tahtoo”. Jerusalemin ympäristö on vähän rauhoittunut, minkä johdosta IDF vetää 300 sotilastaan pois pääkaupungin katukuvasta. Toivottavasti arvio on oikeutettu.

ARABITERRORISTI käytti autoaan hyökätäkseen suositulla bussi- ja peukalo-kyytiläisten käyttämällä pysäkillä odottavia henkilöitä vastaan 09.30 aikaan sunnuntainaamuna Tapuah-risteyksen lähellä Samariassa.
Silminnäkijöitten mukaan terroristi kiihdytti autoaan ja aurasi tien varrella odottavien päälle haavoittaen kolmea nuorta israelilaista, yhtä vakavasti. Poliisi avasi tulen terroristia kohti ”eliminoiden” hänet, kuten korrekti termi kuuluu.

Poliisin raportti toteaa suorasukaisesti: ”Vähän aikaa sitten terroristi, joka lähestyi peukalokyytiä haluavia lähellä Tapuah tarkastuspistettä, kiihdytti autoaan ja iski useisiin siellä seisoviin ihmisiin”, kuten rajapoliisin raportissa kerrotaan ja jatketaan: ”Rajapoliisit, jotka olivat paikalla, avasivat tulen ja eliminoivat hyökkääjän. MDA ja IDF:n omat lääkintämiehet antavat uhreille ensiavun paikalla”.

Poliisi, IDF ja MDA lähettivät tutkimuspartionsa paikalle tehdäkseen tarkempia tutkimuksia tilanteesta. Arabiterroristin tilasta ei kerrota lähemmin. Kaksi kolmesta haavoittuneesta nuoresta israelilaista vietiin sairaalaan.
IDF on asentanut betonimöykkyjä useisiin potentiaalisille bussipysäkeille suojaamaan ihmisiä, mutta ilmeisesti suurin osa on ilman niitä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... j8A6VP4k6s

MAALE Adumimissa israelilainen autoilija haavoitti 14-vuotiasta poikaa rintaan ja päähän tämän ollessa ylittämässä katua suojatietä pitkin. Autoilija pakeni paikalta, mutta ilmoittautui myöhemmin poliisille. Pojan vammat ovat kohtalaisen pahat. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... j8GMFP4k6s
5. ISRAELIN turvallisuusjoukot pidättivät perjantaiyönä 16-vuotiaan arabin, joka tunnusti kuulusteluissa ampuneensa ja pahoin haavoittaneensa IDF:n sotilasta. 16-vuotia arabi – joka arabitavan mukaan on täysi-ikäinen ja voi perustaa oman perheen – on kotoisin Bani Naim arabikylästä. Tunnustaessaan syyllisyytensä arabi antoi Shin Betin jäsenelle hyökkäyksessä käyttämänsä kiväärin.

IDF:n sotilas, jota ammuttiin Beit Anun risteyksen lähellä Hebronista pohjoiseen, on edelleen kriittisessä tilassa sairaalassa. Hän oli neljäs henkilö, jota terroristit ampuivat perjantain aikana.

Aiemmin perjantaina kahta israelilaispoikaa ammuttiin Patriarkkain Mausoleumia Hebronin lähellä. Uhrit, iältään 16- ja 18-vuotiaat, evakuoitiin Jerusalemin sairaalaan. 16-vuotiasta ammuttiin ylävartaloon, 18-vuotias haavoittui lievemmin.

Perjantaina iltapäivällä 40-vuotaisat miestä puukotettiin teollisuusalueella Jerusalemista pohjoiseen. Terroristi pakeni paikalta, mutta hän ilmoittautui myöhemmin PA:n poliisille.
Vähän aiemmin yli 70-vuotias arabinainen yritti ajaa sotilaitten päälle Hebronissa onnistumatta, mutta sotilaat ampuivat hänet. Sotilaat eivät haavoittuneet.

ARMEIJA vastasi toistuviin hyökkäyksiin Hebronin alueilla lähettämällä runsaasti sotilaita Hebroniin, jotka sulkivat kaupunkiin johtavat tiet ja suorittavat kotietsintöjä kaupungin alueilla aseitten ja epäiltyjen terroristien löytämiseksi. Hebronin arabit osoittivat mieltään IDF:n toimien johdosta. Kaksi arabia haavoittui sotilaitten ampumista luodeista, osa niistä ilmeisesti kovia panoksia.

Mielenosoittajia oli myös Raakelin hautakammion edustalla – jonka UNESCO jostain käsittämättömästä syystä johtuen nimitti palestiinalaisten perinnekohteeksi – mutta IDF:n Duvdevan salaisen yksikön mielenosoittajiksi naamioituneet sotilaat pidättivät heidät.
Hebronissa asuu n. 200 000 arabia ja 500 juutalaista tarkoin suojellussa lähiössään. Kuningas David pystytti ensimmäisen kuningasistuimensa Hebroniin ennen Jerusalemin valtaamista, josta hän teki maansa pysyvän pääkaupungin 3000 vuotta sitten. Jerusalem ei sen jälkeen ole koskaan ollut minkään muun maan pääkaupunki. http://www.timesofisrael.com/idf-arrest ... ar-hebron/

6. UUTISOTSIKOITA
· Ranskalainen supermarkettiketju Monoprix ei halua boikotoida israelilaisia Ahava-tuotteita. BDS-ryhmän Collectif Palestine Libre (vapaa palestiinalais-collectiivi) johtaja Claudine Vegas Toulousissa, joka pyrkii painostamaan ranskalaisia yhtiöitä boikotoimaan israelilaisia tuotteita, kirjoitti Monoprix johtajalle kehottaen häntä poistamaan Ahava-tuotteet sadoista marketeistaan kaikkialla Ranskassa. Ahava-tuotteet valmistetaan Mizpe Shalem kibbutsissa Kuolleella merellä. Monoprixin asiakaspalvelun johtaja Baptiste Beslouan vastasi: ”Niin kauan kuin tuotteiden myyjä pystyy todistamaan tuotteiden laillisuuden, mitään vasta-argumenttejä ei pidetä laillisina. Siten BDS:n kirje ei aiheuta mitään toimenpiteitä”. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/07/
· ISIS-joukkojen epäillään käyttäneen sinappikaasua taisteluissaan toisia kapinallisten joukkoja vastaan. Ainakin 2 ihmistä, toinen heistä vauva, on kuollut sinappikaasumyrkytykseen Syyriassa. Tarkkailijat epäilevät, ettei kaikkia Assadin joukkotuhoaseista, kemiallisista ja biologisista aseista, ole saatu tuhottua, vaan osa on voinut joutua terrorijärjestöjen käsiin. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/07/
· JPI:n mukaan Obaman neuvonantaja vahvistaa, että se mitä Obama todella odottaa, on 14 kuukauden rauhallinen ajanjakso ilman repiviä kriisejä, mikä hänellä on jäljellä kahden 4-vuoden virkakautensa päätteeksi. Obama näyttää Kerryn tavoin lopulta tajunneen, että Israelin ja Jerusalemin – edes mainitsematta Temppelivuorta – muodostama solmu on liian vaarallinen ja monimutkainen ulkopuolisten – tai kenenkään – ratkaistavaksi, vaan kuka hyvänsä sitä yrittää nostaa, haavoittaa itseään. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/07/,

· Lienee syytä vielä kerran muistuttaa, että koko Israelin maa, jonka Jehova Sebaot lupasi valalla vannoen Abrahamille, Isakille ja Jakobille ja heidän lapsilleen ikuiseksi perintöosaksi, kuuluu yksin Hänelle, ja Hän antaa sen kenelle tahtoo, enkä usko Hänen rikkovan valaansa. Toiseksi Hän lupaa, että ne muukalaiset, jotka asuvat maassa ja ovat synnyttäneet lapsia, saavat jäädä asumaan juutalaisten keskelle, mutta ehdolla, että he vannovat Israelin Jumalan nimeen siinä, missä aiemmin vannoivat Baalin (Allahin) nimeen. Jos näin ei tapahdu, Hän itse tuhoaa sen kansan. Kolmanneksi Hän määritteli myös antamansa maan rajat, enkä usko Hänen tehneen sen tarkoittamatta, mitä vakuutti useaan kertaan. (Jes.56:6-7; Jer.12:14-17) http://israelupdate.achlak.net/kirjoja/israelin-rajat/, http://israelupdate.achlak.net/kirjoja/ ... sraelissa/,

· Arabimediassa kiistetään, että perjantaina sotilasjoukkoon ajanut 72-vuotias arabinainen Hebronista olisi ollut aikeissa ajaa sotilasjoukkoon, eikä hänen laukustaan löydetty veistä. Väitteensä tueksi arabimedia esittää sotilaan kypärään sijoitetun kameran ottaman videofilmin, jossa nainen ajaa hitaasti mutta suoraan kohti sotilaita. Median mukaan nainen ei hallinnut ajokkiaan. IDF:n mukaan naisen käsilaukusta löydettiin kommandopuukko. Hänen miehensä sai surmansa toisessa intifadassa. Hän sanoi äskettäin haluavansa hyökätä IDF:n sotilaitten kimppuun. IDF aloittaa tutkimukset, miten videonauha sotilaan kypärään sijoitetusta kamerasta joutui arabeille. Arabit ovat kekseliäitä löytämään mitä oudoimpia selityksiä valheilleen. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/07/
· 22-vuotia arabinainen Halava Alian yritti puukottaa vartijaa Beitar Illitissä tänään. Vartija ampui naisen, joka ehti haavoittaa häntä vaarattomasti. http://israelupdate.achlak.net/kirjoja/ ... sraelissa/,


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 12.11.2015 09:22 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, November 11, 2015
KESKIVIIKKO 11.11.15
01. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahun ja USA:n presidentti Barack Obaman tapaaminen Washingtonissa sujui ihan ohjekirjan mukaan ilman pahempia tökkäyksiä kummankaan taholta. Tosin emme tiedä, mitä kahdenkeskisissä keskusteluissa sanottiin. Molemmat johtajat olivat valmistautuneet osaansa hyvin, mitä maailmalle esitettiin TV-kanavien kautta todisteeksi siitä, että asiat ovat päällisin puolin kunnossa: Unohdetaan nyt menneet ja palataan normaalirutiiniin.
Kerroin tapaamisesta ja sen jälkimainingeista erityisraportissa ”Uutistaustoja XIX”, Israel Update, joten ei siitä sen enempää.

02. Ilma oli aamulla kostea ja viileä, mutta taivas oli alkanut repeillä merkiksi siitä, että aurinkokin alkaa pilkistellä pilvien limasta ja kuivatella kosteita paikkoja. Puolipilvisyys jatkunee tänään, mutta taivaankansi kirkastuu ylihuomenna jatkuen toistaiseksi myös lämpötilan noustessa siten, että sapatiksi saavutetaan 22 asteen huippukorkeus. Tuuli on silloin voimakas, mikä on syytä huomioida retkillä.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 11 -18; Tiberias 16 -27; Suolameri 21 -30; Eilat 18 -28 +C-astetta.
Suolamerellä sataa yleensä kerran vuodessa, mutta tämä vuosi on siitäkin erikoinen, että ennusteiden mukaan sielläkin on satanut lähes viikon jokaisena päivänä. Eikä siinä ole ihmettelemistä, onhan nyt shmita-vuoden jälkeinen vuosi, josta alkaen toteutuvat ihmisten vuoden aikana suorittamien tekojen rangaistuset tai siunaukset. Sateet merkitsevät yleensä siunauksia, joten tuomio lienee ollut positiivinen.

03. SATEINEN sää ja yksittäiset terrori-iskut eivät ole pystyneet pelottelemaan turisteja, jotka entistä suuremmin joukoin tulivat tutustumaan Pyhän Maan nähtävyyksiin tai uudistamaan aiempia vaikutelmiaan maailman kokiessa pelottaviakin muutoksia sekä Euroopassa että monin paikoin muualla maailmassa.
Tilastollisen keskustoimiston mukaan turismi kasvoi Israelissa lokakuussa peräti 29 % verrattuna syyskuun lukuihin.

Syyskuussa maassa vieraili 224 000 turistia, lokakuun aikana vierailijoita oli 290 000. Lokakuun luvut osoittavat myös 5 %:n kasvua vuoden 2014 lokakuuhun verrattuina. Tammikuusta lokakuuhun tänä vuonna Israelissa vieraili 2.4 miljoonaa turistia, mikä osoittaa 4 %:n laskua viimevuodesta samaan aikaan.
Lokakuun aikana Israelissa vierailleista turisteista 257 000 saapui maahan lentokoneella; 33 000 maanteitse, heistä 25 000 Egyptin ja 8 000 Jordanian kautta.

On syytä huomauttaa, että median näyttävästi esittämät väkivaltaiset hyökkäykset ovat hyvin yksittäisiä tapauksia ja keskittyvät määrätyille paikoille maassa. Mitään keskeisesti johdettuja terrorihyökkäyksiä, joissa surmataan ja vammautetaan kymmenittäin viattomia kansalaisia ja turisteja, ei ole esiintynyt. Johtuneeko tämä sitten terrorijärjestöjen strategiasta vai turvavallisuusjärjestöjen tehokkuudesta, on asia sinänsä. PA ei ole tehnyt mitään väkivaltaan kiihottavien koulukirjojen uusimiseksi tai opetusmenetelmien siistimiseksi sivistyneelle kansalle sopivaan muotoon. Samoin islamin saarnaajien kiihottavat ja juutalaisia halventavat puheet jatkuvat moskeijoissa ja julkisissa tilaisuuksissa sekä PA:n valvomassa mediassa.
Tämä vihan-ja ylenkatseen vaikutus näkyy yhä nuorempien poikien – 12 -16-ikäisten lasten - osallistuessa puukotuksiin, kuten äskettäiset esimerkit osoittavat. Yllättävää on myös naisten kasvava osuus puukotuksissa, mikä osoittanee taktiikan muutosta. http://www.israelhayom.com/site/newslet ... p?id=29573

04. VAPAAN SYYRIAN ARMEIJAN (Free Syrian Arny) edustajat esittivät maanantaina väitteen, että IAF tuhosi varastorakennuksen, jossa piiloteltiin Venäjän toimittamaa S-300 IT-patteristoa Homsin itäpuolella Syyrian länsiosassa.
Saman lähteen mukaan FB-sivulla julkaistussa artikkelissa väitetään, että IAF:n uusi hyökkäys tuhosi varastorakennuksen ja siellä säilytetyt S-300 IT-ohjuspatteriston laukaisualustat ja ohjukset. Rakennus sijaitsi Al-Qassia leirissä lähellä Al-Hafa kaupunkia Homsista itään. Mikään toinen lähde ei ole vahvistanut uutista.

Artikkelin mukaan rakennus kuului Syyrian armeijalle, ja että IAF:n iskun tarkoituksena oli estää patteriston joutuminen FSA:n joukkojen haltuun.
Toisessa, Syyrian Al-Haqiqa Web-sivun artikkelissa kerrotaan, että viime viikolla armeijan asevarikolla sattunut räjähdys ei ollut Al-Qaidan suorittama, kuten Syyrian uutistoimisto väitti, vaan IAF:n uusi hyökkäys. Raportin mukaan ilmaiskussa tuhoutui Venäjän toimittamia Yakhont merialuksia vastaan tarkoitettuja risteilyohjuksia. Web-sivun artikkelin mukaan tiedot antanut virkailija ei pystynyt tai halunnut vahvistaa tietoa oikeaksi tai vääräksi.

SYYRIAN presidentti Bashar Assad on raporttien mukaan erottanut useita Baath-puolueen johtavia virkailijoita saadakseen tilaa uusille johtajille.
Baath-puolueen keskuskomitean pitkässä kokouksessa erotettiin 16 virkailijaa, heidän mukanaan varapresidentti Farouk Ashara, kuten raportissa todetaan. Johtavien henkilöiden vaihdokset voivat ennakoida Assadin valmistautumista muutoksiin maan johtavissa elimissä. Assad pitää edelleen pääsihteerin viran.
Assad kertoi valtion valvomalle Syyrian arabia-kieliselle uutistoimistoille, että puolueen tulee seurata muutoksia maassa, tukea keskustelun kulttuuria ja kansan vapaaehtoista toimintaa. Hän lisäsi, että puolueen tulee uudistaa kriteerejä, joilla sen edustajia valitaan, jotta he voisivat paremmin toteuttaa kansan toiveita. http://www.israelhayom.com/site/newslet ... p?id=10573

05. EU:n johtajistolla ei näytä olevan mitään kiireellisimpiä tehtäviä – muslimien massiivinen invaasio EU-maihin on mitätön asia verrattuna juutalaisten yhteisöjen valmistamien tuotteiden merkitsemiseen Israelin ulkopuolella tehdyiksi – joten aikaa jää runsaasti kehitellä Israelin vastaisia päätöslauselmia ja boikottitoimia, jotka markkinoidaan kansalle muka edistyksellisinä ja alueen kehitystä tukevina ja – kuten EU:n virkailija sanaili - vastakkaisina boikotille eli syrjinnälle.

EU:n virkailija sanoi juuri ennen kuin uudet ohjeet tulevat virallisiksi, ettei ole tarkoitus asettaa sanktioita EU-maille, jotka eivät toteuta yhteisesti hyväksyttyjä uusia ohjeita, jotka pian muuttunevat velvoittaviksi määräyksiksi.
EU:n ymmärryksen mukaan – jätettäköön sivuun Ran Baratzin vertaukset älykkyys-osamääristä ikään verrattuina - tuotteiden merkitseminen valmistuspaikan mukaan tulee nostamaan Israelissa valmistettujen tuotteiden menekkiä Euroopassa.
Kauniit korulauseet ja hymistelyt eivät poista sitä tosiasiaa, että koko merkitsemis-hankkeen taustalla on antisemitistinen juutalaisviha, joka nousee esiin tarvittaessa. Toiset kutsuvat sitä uskonnollis-rasistiseksi syrjinnäksi, jonka taustalla häärii islamin-maiden ja maassa-asuvien muslimien reaktion aiheuttama pelko. Kaikki kiertyy lopulta öljyn ympärille, jonka esteetön saatavuus on EU-maiden taloudellisen ja teollisen kehityksen ja hengissä säilymisen elinehto.

EU-komissio aloittaa keskiviikkona opasteiden julkistamisen, joiden mukaan Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä valmistetut tuotteet tulee merkitä. Pääministeri Netanyahu – joka näyttää selvästi huojentuneelta Obama-tapaamisen onnelliselta lopputulokselta – on keskittynyt muiden tärkeiden asioiden rinnalla todistelemaan EU:n tekohurskaille johtajille, miten epäoikeudenmukainen ja vääristelevä koko tämä merkitsemisoperaatio on. Hänen sanomansa upposi otolliseen maaperään USA:n senaatin jäsenten parissa, joista 36 senaattoria kummastakin puolueesta laativat yhteisen kirjelmän, jonka he lähettivät EU:n ulkomaan asioitten johtajalle Federica Mogherinille protestoiden EU:n harjoittamaa ilmiselvää syrjintää päättäessään vaatia Juudean ja Samarian alueilla valmistetuille tuotteille selkeää merkintää valmistuspaikasta.

EU:n veruke on se, että tuotteiden ostajat saavat siten tilaisuuden itse ratkaista, valitsevatko he ”saastaiseksi merkittyjä tiuotteita”, lainatakseni Abbasin käyttämää termiä IDF:n sotilaitten saappaista, jotka saastuttavat muslimien ja kristittyjen pyhiä paikkoja. EU:n virkailijoiden paksuun kalloon ei mahdu tosiasia, että juutalais-yhteisöissä valmistettujen tuotteiden lopettaminen koskee pahiten tehtaissa ja tuotantolaitoksissa työskenteleviin arabeihin, jotka menettävät ainoan ansiotulonsa. Täten EU:n syrjintä kohdistuu juuri niihin, joita se sanoo suojelevansa.
USA:n edustajainhuone lähetti viime torstaina saman sisältöisen kirjelmän EU:n ulkoministeriölle selittäen, että EU:n asettamat ”pogromit” tarkoittavat itse asiassa rajoittavia ja laittomia kauppamääräyksiä Israelille.

ISRAELIN ulkoministeriö vertaa EU:n päätöstä natsien vaatimiin keltaisiin tähtiin, joita juutalaiset pakotettiin käyttämään liikkuessaan julkisuudessa. Ministeriö sanoi Websivullaan tiistaina, että on sietämätöntä, että maailmassa on 200 kiistanalaista kohdetta, ja EU valitsi niistä Israelin erityiseksi huomionsa kohteeksi.
Tekopyhien ja hurskastelevien lausuntojen taustalla on EU:n terävimmän johdon harjoittama raaka poliittinen Israel-vastaisuus, jolla Israel pyritään pakottamaan poliittiseen ratkaisuun, joka merkitsee sille kuolemanvaaraa.

EU:n Israelin lähettiläs Lars Faaborg Andersen kävi oikein kaupoissa tutkimassa Juudeassa ja Samariassa valmistettuja tuotteita esitellen yksittäisiä poimintojaan, jotka hänen mielestään tulisi olla merkitty 1949 aselepolinjan itäpuolella eli Israelin ulkopuolella valmistetuiksi.
On vaikea ymmärtää, miksi pääministeri ei voi järjestää kansainvälistä konferenssia, jossa lopullisesti ja yksityiskohtaisesti todettaisiin, mikä on Juudean ja Samarian ja muiden 1967 puolustussodassa vapauttamine alueiden laillinen asema kansain-välisen oikeuden ja lakien mukaan. Bibin teettämä Levin raportti Juudean ja Samarian oikeuksista makaa hänen pöytälaatikossaan. Mikä estää sen ottamista hallituksen ohjeeksi, jonka mukaan noiden alueiden kysymyksiä käsitellään? http://www.timesofisrael.com/labeling-p ... cial-says/

Joku voi nähdä islamin invaasion Eurooppaan merkitsevän vakavaa varoitusta olla nousematta juutalaista valtiota vastaan, jota kutsutaan Jumalan silmäteräksi. EU-maat pelaavat vaarallista peliä, vaarallisempaa kuin ne uskovatkaan, asettuessaan niiden rinnalle, jotka systemaattisesti valmistelevat Israelin laillisuuden kieltämistä ja sen kansan ja saavutusten tuhoamista. On outoa, etteivät ääri-islamistien raakuudet ja epäinhimilliset toimet kaikissa haltuunsa saamissaan maissa ole herättäneet heissä minkäänlaista näkemystä siitä, että ne kasvattavat kotipihassaan hirviötä, joka on tarpeeksi vartuttuaan valmis syömään heidät. Nyt tämä kotihirmu ojentelee käpäliään heidän kotipuutarhoissaan tuhoten EU-maiden kulttuurin ja uskonnollisen perinnön valmistellessaan maailmanlaajuisen kalifaatin perustamista. (Ilm.17:12 -13)

06. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahiu näyttää saaneen virustartunnan viivyttyään hetken presidentti Obaman isännöimässä Valkoisessa Talossa, tai sitten on kysymys piilevästä sairaudesta, joka otollisessa ilmapiirissä puhkeaa esiin.
Israelin tarkoin vartioidussa ja monelta taholta tarkkailun alaisessa ilmapiirissä se ei pystynyt kehittymään patologiseksi hetkellisiä oireita lukuun ottamatta.

Puhuessaan vasemmistoon lukeutuvassa älyhoitomossa USA:ssa pääministeri väläytti vaikeaa mahdollisuutta vetäytymisestä Juudeasta ja Samariasta ilman kahdenvälisiä sopimuksia, mutta vähän myöhemmin hän päästi valloilleen aiemmin tarkoin varjellun salaisuuden, että ”mikäli määrätyt turvallisuuskriteerit tulevat täytetyiksi, hän voisi suostua vetämään IDF:n joukot pois osasta Juudeaa ja Samariaa” kertomatta tarkemmin, mitä ne olisivat.

Myöhemmin antamassaan haastattelussa hän suhtautui pessimistisesti PA:n johdon haluun aloittaa suorat neuvottelut Israelin kanssa, mutta valtavat muutokset, joita alueella tapahtuu, voisivat kääntää parkkiintuneitten Israelin vihollisten ja sen tuhoa ajavien mielen kääntymisen, hän analysoi.
Mistähän johtunee tuokin, ettei Israelin johto suostu ymmärtämään PA/PLO:n johdon selkeitä lausuntoja, joissa he sanovat suoraan tähtäävänsä Israelin laillisuuden kieltämiseen kansainvälisten kuten YK kautta ja sen kautta juutalaisvaltion tuhoamiseen. Se sisältyy heidän järjestöjensä peruskirjoihin. http://www.timesofisrael.com/pm-unilate ... tions-met/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 14.11.2015 07:10 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, November 13, 2015
PERJANTAI 13.11.15
01. ISRAELISSA pyritään löytämään viisasten kiveä – tai Salomon ratkaisua – jolla juutalaisten ja arabien välinen konflikti voitaisiin ratkaista pysyvästi. Mikä se viisasten kivi sitten tarkoittaneekin – ehkä se oli eräänlaista arvan heittämistä purimin tapaan – mutta Salomo esitti, että kahden porttonaisen välinen kiista oikeudesta elävään lapseen toisen kuoltua, ratkaistaan viiltämällä lapsi kahtia ja annetaan puolikas kullekin. Kuten tunnettua, toinen naisista pyysi kauhistuneena, että lapsi annetaan toiselle eikä viilletä kahtia toisen kehottaessa, että viiltäkää vaan kahtia. Salomo totesi silloin, että tämä nainen, joka haluaa lapsen elävän, on lapsen todellinen äiti ja antoi lapsen hänelle.(1.Kun 3:15 -28)

Tämä sovellettuna Israelin ja PA/PLO:n väliseen konfliktiin tarkoittaisi sitä, ettei Israelin maata jaeta kahtia, vaan annetaan koko maa sille, joka mieluummin luopuu omastaan, kuin että maa jaetaan kahtia, missä ratkaisussa kumpikaan osapuoli ei voisi säilyä hengissä. Salomon esimerkin mukaan Israelin maata ei saa jakaa.

Kansanedustaja Benny Begin (Likud) totesi puhuessaan Haaretzin järjestämässä rauhan konferenssissa Jerusalemissa eilen, ettei hän näe mitään mahdollisuutta sopimuksen löytämiseksi Israelin ja PA/PLO:n välisessä konfliktissa.
(Käytän tuota ilmaísua PA/PLO, koska PA edustaa Juudean ja Samarian arabeja maailmalla, mutta päätösten tekeminen on yksistään PLO:n (Palestiinan Vapautusorganisaatio) käsissä. Abbas toimii molempien puheenjohtajana)

Begin selitti puheessaan, ettei PLO enempää kuin Hamaskaan Gazassa tule koskaan hyväksymään sopimusta, johon sisältyy juutalaisen itsenäisyyden tunnustaminen mihin tahansa osaan maata., jota he kutsuvat ”Palestiinaksi”.

”Monet meistä ajattelevat harhaanjohtavasti, että jos me luovutamme heille tarpeeksi maata, PLO suostuu luopumaan osasta maata. Palestiinalaiset eivät kuitenkaan ole koskaan luopuneet oikeudestaan koko maahan”, Begin vakuutti lisäten, ettei PLO voi koskaan allekirjoittaa sopimusta, johon sisältyy luopuminen paluuoikeudesta tai juutalaisen kansan itsenäisyydestä Israelin maahan. ”Jos joku kuvittelee voivansa pakottaa PLO:n sopimukseen, se on toiveajattelua. Tilanteen muuttuminen edellyttää PA/PLO:n johdon vaihtamista. Ilman sopimusta meillä on kaksi vaihtoehtoa: Joko luopua kiistanalaisista maista (Juudeasta ja Samariasta) tai pysyä niissä. Gazasta luopuminen ei auttanut, eikä myöskään luopuminen Juudeasta ja Samariasta tule onnistumaan.

SAMASSA konferenssissa puhunut entinen puolustusministeri, kansanedustaja Amir Peretz (Zionist Union) totesi, että aika työskentelee Israelia vastaan. ”Äskettäin sanottiin kovalla äänellä, että me joudumme aina elämään miekan kanssa. Tämä on pelkurimainen sanonta. Netanyahun ”aina” on jo täällä. Israelin kansalaiset syövät miekkoja kaikkialla, hallitus kehottaa heitä aseistautumaan”, hän selitti jatkaen, että ”kuulimme vakuuttavia viestejä Amerikasta, ettei USA tule edistämään kahden valtion periaatetta, mikä sai oikeiston juhlimaan. Meidän tulisi huolestua tästä. Pääministeri yritti vakuuttaa amerikkalaisille kannattavansa kahden valtion perustamista. Näin puhui pääministeri, johon kukaan ei luota”, hän selitti.
”Henkilökohtaisen turvallisuuden puuttuminen, sosiaalinen eriarvoisuus ja elinkustannusten korkeus ovat ilman näkyä toimivan hallituksen tuloksia”.
Peretz vaati, että Israelin tulee saada uusi, avarakatseinen johtajisto. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... kVzYFP4k6s

02. Ennusteet lupaavat auringonpaistetta Israelin maahan tänään ja huomenna, mutta osittaista pilveilemistä maanantaiksi. Tuuli on kova huomenna ja ylihuomenna. Lämpötilat pysyttelevät Jerusalemissa huipussaan 22 asteen tienoilla.

Lämpötilat tänään: Jerusalem 14 -22; Tiberias 17 -28; Suolameri 22 -28; Eilat 20 -31 +C-astetta. Sadekuuroja voidaan saada maanantaina eri puolilla maata.
Kinneretin pinta laskee 0.5 sm vuorokaudessa, ollen nyt -212.98.

03. Beirutissa Bourj El Barajneh lähiössä kaupungin eteläosassa torstai-iltana suoritettu kaksoisitsemurha-pommitus surmasi ainakin 43 ja haavoitti 239 ihmistä, kuten Libanonin terveysministeriö kertoi. Lähiö on Hizbullahin valvonnassa.
Monet haavoittuneista ovat kriittisessä kunnossa, mikä voi nostaa haavoihinsa menehtyneitten määrää.

POLIISIN kertoman mukaan kaksi miestä saapui kävellen paikalle pahimpaan ruuhka-aikaan pommivyöt yllään laukaisten ne muutaman minuutin väliajoin kauppa-keskuksen edessä. Sotilaat kertoivat löytäneen kolmannen terroristin ruumiin, jonka pommit eivät olleet syttyneet.
Beirutin eteläosa on Hizbullahin valvomaa aluetta, ja alueella on aiemminkin tehty useita pommi-iskuja. Hizbullah taistelee Syyrian presidentti Assadin armeijan tukena hallitusta vastaan taistelevia sunni-kapinallisia vastaan, jotka uhkaavat uusia pommi-iskujaan shia-muslimeja vastaan, joita he kutsuvat luopioiksi.

Libanonilaisen turvallisuusvirkailijan mukaan ensimmäinen pommivyötä kantanut terroristi sytytti vyönsä moskeijan edessä, toinen leipomoliikkeen sisällä. Hän olettaa, että kolmas pommivyötä kantanut terroristi sai surmansa ensimmäisestä pommista, koska hän oli lähellä sitä. eikä ehtinyt sytyttää omaansa.
Pan-arabialaisen Al-Majaydeen TV-verkoston mukaan kolmas terroristi oli parrakas nuori mies olettaen hänen saaneen surmansa ennen pommivyönsä sytyttämistä.

AFP:n kirjeenvaihtaja kertoi näkemästään pommien aiheuttamasta suuresta tuhosta läheisille rakennuksille surmansa saaneiden ja haavoittuneiden olleen osittain rakennuksissa, joita turvallisuusmiehet raivasivat. Beirutin sairaalat pyysivät ihmisiä luovuttamaan verta, sekä kehottivat heitä pysymään poissa sairaaloiden sisäänkäynneistä, jotta ambulanssit ja avustusliikenne voisivat liikkua vapaammin.

Poliisit ja Hizbullahin aktivistit eristivät pommien ruhjomat alueet sivullisilta, sekä kehottivat journalisteja välttämään massamurhan jälkien kuvaamista. http://www.timesofisrael.com/at-least-3 ... tronghold/

04. Islamin Valtion edustaja sanoi kalifaatin sotilaitten suorittaneen kaksois-pommituksen antaakseen uskostaan luopuneille shia-muslimeille näyttävän viestin.
Virallisessa lausunnossa todetaan, että kalifaatin sotilaat sytyttivät moottoripyöriin asennetut pommit shia-muslimien suosimalla paikalla, jolla lienee tarkoitettu moskeijaa, mutta ei maininnut kolmannesta pommittajasta. ”Luopioitten kokoonnuttua paikalle yksi marttyyrien ritareista sytytti pomminsa heidän keskellään. Shia-luopioitten tulee tietää, ettemme tule lepäämään, ennen kuin olemme kostaneet profeetan nimessä”. http://www.timesofisrael.com/islamic-st ... de-attack/

05. USA:n Valkoisen Talon antamassa lausunnossa tuomitaan kauheat pommi-iskut ja luvataan, että USA seisoo lujana Libanonin rinnalla terroritekojen suorittajien löytämiseksi ja saattamiseksi oikeuden eteen. Lausunnossa todetaan, että pommi-isku oli pahin Libanonissa tehty moneen vuoteen.

Libanonin pääministeri Tammiam Salam julisti kansallisen surupäivän perjantaiksi.
Entinen pääministeri Saad Hariri tuomitsi pommi-iskut ilkeinä ja epäoikeuden-mukaisina. Hän johtaa oppositio ja vastustaa Hizbullahin asemaa maassa.
Tuomioita on tullut myös monien muitten valtionjohtajien suusta, kuten Ranskan Francoise Hollandelta, joka kutsui hyökkäystä iljettäväksi. http://www.timesofisrael.com/us-condemn ... in-beirut/

06. UUTISOTSIKOITA
· USA uskoo 99 %:n varmuudella osuneensa miehittämättömällä koneella (drone) Syyriassa tekemällään iskulla britti-jihadistin Mohamed Emwazin. Isku tehtiin autoa vastaan, jossa USA:n sotilaitten olettamuksen oli myös naamioitunut Emwazi. Tämä britti-terroristi esiintyi useissa videokuvissa, joissa hänen väitettiin leikanneen pään poikki uhreiltaan. Pentagonin tiedottaja Peter Cook sanoi torstaina, ettei Emwazin ”teloittamisesta” ohjuksella voida olla varmoja, mutta että todennäköisyys on suuri. Emwazi nähtiin videoissa, joissa hän teloitti journalistit Steven Sotlpffin, jolla oli myös Israelin kansalaisuus, James Foleyn, US-avustustyöntekijän Abdul-Rahman Kassig. britti-avustustyöntekijät David Haynes ja Alain Henning, japanilaisen journalistin Kenzo Goto ja muita. Emwazi oli menestyvä opiskelija Westminsterin Yliopistossa, jossa hän opiskeli tiedotusjärjestelmiä ja business-hallintoa. Häntä on yritetty useasti saada teloitettua, mutta hän liikkuu jatkuvasti paikasta toiseen. http://www.timesofisrael.com/us-airstri ... hadi-john/

· Oppositiojohtaja Isaac Herzov haluaa, että Israel solmii maltillisten arabi-maitten kanssa NATO:n tapaisen puolustusliiton. Herzog uskoo, että huolimatta lähes päivittäin tapahtuvista puukotuksista Israelissa nyt on otollinen aika sellaisen liittojärjestelmän solmimiseksi. Lähi-Idän tilanne on muuttunut peruuttamattomasti P5+1 maiden ja Iranin välisen sopimuksen solmimisen vuoksi, jonka uskotaan antavan Iranille lähes vapaat kädet ydinpommin rakentamiseksi, jolla se voi uhata ja painostaa naapurimaitaan alistumaan tahtonsa alle. Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei uhkaa toistuvasti romuttavansa koko Wienissä solmitun sopimuksen ja julistaa, ettei se ole voimassa, ennen kuin kaikki Iranin vastaiset pakotteet on purettu. Herzog mainitsi puheessaan Egyptin, Jordanian, joiden kanssa Israelilla on rauhansopimus, ja Gulfmaat, joilla on suurempi pelko Iranin aikeista kuin Israelilla konsanaan USA:n vetäessä suojaavan kilpensä niiden yltä. http://www.timesofisrael.com/herzog-wan ... ab-states/

· Iranin presidentti Hassan Rouhani, joka suunnittelee ensimmäistä vierailua EU-maihin, sanoo, että ellei USA poista kaikkia ei-ydinkysymyksiin liittyviä sanktioita välittömästi, Iran voi harkita romuttavansa koko Wienin sopimuksen. Iran sanoo keskeyttäneensä Natanzin ja Forbon laitoksissa sentrifugien poistamisen, mihin se suostui allekirjoittamassaan Wienin sopimuksessa. Iran jatkaa mannertenvälisten ohjustensa suunnittelua ja testaamista, sekä on hankkinut ulkomailta lentokoneita, joilla se pystyy kuljettamaan sotilaitaan ja sotilaallisia tarvikkeita Syyriaan. Rouhani totesi italialaiselle lehdelle antamassaan haastattelussa, että Iranin ja USA:n välit voitaisiin normalisoida, jos USA esittäisi anteeksipyynnön Iranille. USA:n ja Israelin vastainen kiihotus jatkuu edelleen Teheranin kaduilla. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... kWd8VP4k6s

· PÄÄMINISTERI Netanyahu varoitti, että Israel katkaisee useimmat diplomaattiset keskustelut EU:n kanssa sen komission hyväksyttyä Israelin vastaiset ”pogromit”, joiden perusteella kaikki Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöisä valmistettuihin tuotteisiin tulee selvästi merkitä valmistuspaikka. Israel tuomitsee tämän ehdottomasti ja viittaa natsien vaatimukseen, että juutalaisten tulee pitää ulkona liikkuessaan pitää keltaista Davidin tähteä. Israelin näkemyksen mukaan se on ensimmäinen askel Israelin täydelliseen boikottiin. Ensimmäinen näkyvä seuraus EU:n politiikasta on se, että Israelin presidentti Reuven Rivlin peruutti virallisen matkansa EU-maihin. Kutsu vierailuun annettiin Brysselissä jo maaliskuussa. Rivlinin tarkoituksena oli tavata EU:n virkailijoita sen päämajassa. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/13/

· Arabien terrorismi on kohdistunut IDF:n sotilaisiin ja kevyen raitatien rautatien vaunujen tuhoamiseen, vaikka se nimenomaan suunniteltiin palvelemaan myös arabeja matkallaan työpaikoilleen. Siksi se kulkee useitten arabienemmistöisten lähiöitten kautta tai sivuaa niitä. PA/PLO:n näkemyksen mukaan se edustaa Israelin hallituksen suunnitelmaa yhtenäisestä, jakamattomasta Jerusalemista. IDF:n sotilaita puolestaan pidetään Israelin miehityksen perikuvina, ja siksi heitä vastaan tulee taistella kaikin voimin ja välinein. Eräässä sosiaalisessa mediassa esitettiin havainnollisesti, miten hyökkäyksissä käytettävä puukko tulee myrkyttää. Tämä on uusin kehitys, mikä toteutuessaan nostaa Israelin ja PA/PLO:n välisen konfliktin uudelle iljettävälle tasolle. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/13/

· Jewish Press kertoo artikkelissaan, että USA:n Israelin ilmavoimille myytäviin F-25 Stealth hävittäjiin asennetaan internet-toiminto, jolla USA pystyy halutessaan lamauttamaan koneen toiminnot. Defence Aerospcae julkaisi asiaa koskevan artikkelin viime viikolla. Sen mukaan F-35 koneen valmistajalla Lockheed Martinilla on mahdollisuus lamauttaa koneen toiminnot sen ollessa asiakasmaan käytössä. Jos artikkeli on totta, tätä voidaan pitää erittäin arveluttavana salaliittona, joka palvelisi USA:n hallituksen poliittista tarkoitusta. Tehtaan suunnittelijoiden sanotaan olevan harmistuneita siitä, että Israelin insinöörit ja teknikot pystyvät peukaloimaan heidän tuotteitaan lähes tuntemattomiksi lisäten niihin omia sovelluksiaan, mikä varmaan on totta, sillä israelilaisten innovaatiokyky ei tunne rajoja. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/13/

· Arabinainen puukotti useita kertoja 40-vuotiasta israelilaista miestä Milanossa. Chabad hassid Natan Graf sai useita puukoniskuja kävellessään juutalaisten asuntoalueella Milanossa Italiassa Carmel Pizza pizzerian edessä. Atrabinainen yritti juosta pakoon, mutta hänet saatiin kiinni. Hänen uhrinsa Natan Graf on kohtalaisessa kunnossa sairaalassa. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/13/

· Jerusalemin alueoikeus hyväksyi 5 arabiterroristin omistaman asuntotalon tuhoamisen, vaikka tutkimusten mukaan se ei näytä merkittävästi vähentävän terrori-iskujen määrää. Israelissa on Golda Merin sanonta: ”Sopimus rauhasta saadaan sitten, kun arabit rakastavat lapsiaan enemmän kuin he vihaavat meitä”. http://www.jewishpress.com/news/high-co ... 015/11/12/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 16.11.2015 07:55 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Sunday, November 15, 2015
SUNNUNTAI 15.11.15
1. PARIISISSA perjantaina tapahtunutta kuutta terrori-iskua kutsutaan ”Ranskan mustaksi perjantaiksi”. Terrori-iskuissa sai tämän hetken tietojen mukaan ainakin 129 ihmistä ja yli 380 haavoittui, osa heistä hengenvaarallisesti. Osa heistä voi menehtyä haavoihinsa nostattaen uhrilukua, ja kymmenet ihmiset ovat menettäneet mahdollisuutensa enää koskaan elää täysipainosti inhimillistä elämää.

Batahlan konserttisalissa terroristit kylmästi surmasivat 88 nuorta ihmistä, jotka olivat tulleet kuuntelemaan amerikkalaista rockyhtyettä, ennen kuin Ranskan poliisi teki rynnäkön saliin eliminoiden terroristit, mutta haavoittaen lisää luodeillaan. Batahlan Konserttisali oli valittu ehkä siksi, että sillä on juutalaisia yhteyksiä.

Stade de Frabce stadionin iskun varsinainen kohde lienee ollut presidentti Hollande, joka oli saapunut seuraamaan Ranskan ja Saksan välistä jalkapallo-ottelua. Hänet kiidätettiin vahingoittumattomana pois stadionilta. Yksi pommivyöllä varustautunut terroristi estettiin pääsemästä stadionille, kaksi pommia laukaistiin stadionin ulkopuolella, mutta ottelu keskeytettiin ihmisten joutuessa paniikkiin.
EIFFEL-torniin pääsy suljettiin toistaiseksi varotoimena, sillä ISIS on aiemmin uhannut tuhota Ranskan ja Pariisin symbolina tunnetun teräsrakenteisen rakennelman.

42 ihmistä sai surmansa edellisten lisäksi eri puolilla Pariisia tapahtuneissa iskuissa,
Islamilainen Tasavalta IS otti vastuun terrorihyökkäyksistä Ranskaa vastaan ehkä siksi, että Ranska on mukana USA:n johtamassa koaliittiossa, joka taistelee IS:n joukkoja vastaan Syyriassa ja Irakissa. Yhdellä surmansa saaneella terroristilla oli mukanaan Syyrian passi. Passimerkintöjen mukaan hän oli tullut maahan 69 pakolaisryhmän mukana kreikkalaisen Lerossaaren kautta lokakuussa, jolloin otettiin hänen sormenjälkensä. Kreikan poliisi ei paljastanut hänen nimeään.

HYÖKKÄYKSILLÄ tulee olemaan vaikutusta EU:n päätökseen jakaa ns. pakolaisia EU-maihin. Puola on jo ilmoittanut, ettei se voi ottaa sille määrättyä pakolaiskiintiötä, ja monet EU-maat tullevat seuraamaan Puolan esimerkkiä.
Suomen olisi myös syytä harkita uudelleen lepsua suhtautumistaan pakolais- kysymykseen. JP:n aamun numerossa oli pitkä artikkeli, jossa Suomea kutsuttiin ”Euroopan sairaaksi mieheksi”, joka kamppailee ylivoimaisten talousongelmien kanssa. Näin tämä muutamia vuosia sitten mallimaana pidetty valtio on taitamattoman talouspolitiikkansa vuoksi siirretty kehitysmaiden sarjaan.

RANSKAN presidentti Francoise Hollande sanoo Ranskan olevan nyt sodassa fanaattisia muslimijärjestöjä vastaan luvaten ”armottomia vastatoimia” hyökkääjää vastaan. ”Sodan uhatessa Ranskan tulee turvautua tarvittaviin toimiin”.
Turkin presidentti Recep Tayiip Erdogan kehotti Turkkiin lauantaina kokoontuneita maailman johtajia keskittymään terrorismin vastaiseen taisteluun todeten, että ”Pariisin terrori-iskut osoittavat sanojen ajan olevan ohi, nyt on aika toimia”. Ranskan presidentti ilmoitti, ettei hän voi osallistua huippukokoukseen, mutta hän soitti Turkin presidentille luvaten, että Ranskan ulko- ja talousministerit tulevat osallistumaan. ”Ranska tulee toimimaan armottomasti noita Syyriasta tulleita barbaareja vastaan”, henkisen shokin saanut Ranskan presidentti Hollande lupasi.
http://www.wnd.com/2015/11/france-promi ... o-attacks/
http://www.debka.com/article/25022/Fren ... y-in-Paris, http://www.wnd.com/2015/11/france-clima ... s-attacks/,

RAYMOND Ibrahim kertoo artikkelissaan, että monet katsovat Pariisin hyökkäysten johtuneen siitä, että muslimien määrän noustessa yli kohtuuden, mistä on osoituksena valvomattomien massojen tunkeutuminen Eurooppaan, se tulee aina toimimaan agressiivisesti vääräuskoisia vastaan, kuten tapahtui Ranskassa.
Ibrahim kuitenkin toteaa, että hyökkäyksen suurin opetus on siinä, että saman-kaltaiset hyökkäykset tulevat toistumaan ja voimistumaan rajuudessaan.

Hän vastaa asettamaansa kysymykseen miksi? viitaten Judith Bermanin kirjoitukseen näin: ”Yksi hämmästyttävimpiä aspekteja perjantain terrori-iskuissa Pariisiin oli se, miten syvästi shokeerattuja Euroopan poliittiset johtajat näyttävät olevan. Angela Merkel, David Cameron ja paavi Francis I kaikki osoittavat osanottonsa, - ja syvän shokkinsa - hyvin organisoitujen ja kaupunginlaajuisten iskujen vuoksi, kuten Bergman kirjoittaa. Todella shokeeraava on se, että monet ovat edelleen shokissa. Sanoessaan olevansa shokissa he itse asiassa sanovat, ettei heillä ole aavistustakaan, miksi perjantain kaltaiset iskut tapahtuivat ja mistä ne saivat alkunsa.
Toisaalta tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tosiasiat, jotka johtivat sellaisiin iskuihin – ennestään laaja muslimiväestö, jota vahvistavat laajat pakolaisvirat ja kyvyttömyys puhua rehellisesti islamin ylivaltaan ja väkivaltaan tähtäävästä opetuksesta – osoittavat hyökkäysten jatkuvan jopa entistä rajumpina. http://www.raymondibrahim.com/islam/sho ... ris-jihad/

2. MICHAEL Savage kertoo WND:n artikkelissaan, että länsimaat tanssivat kuoleman tanssia ja todellisen kuoleman kanssa Lähi-Idässä islam-fasistien kanssa. ”Samaan aikaan ”Valkoisen Talon keisari” juhlii suljettujen ovien takana tuhannen liehittelijän kanssa ikään kuin islaminfasistien käsi ei ulottuisi häneen. Hän kuvittelee olevansa suojattu radikaalin islamin mustalta surmalta”.
Savage toteaa, että meitä kohtaavat uskonnolliset sodat, joita ei esiintynyt 16. ja 17. vuosisatojen jälkeen. Yhden sodan loputtua ne alkoivat uudelleen toisella paikka-kunnalla, hän kertoo ja ne kestivät yli sata vuotta.

TÄMÄ ilmiö uusiintuu nyt meidän aikanamme, Savage todistaa. Radikaalit muslimit ovat nyt sotajalalla, ja he ovat kaikkia muista vastaan. He taistelevat muslimeja vastaan, jotka eivät ole yhtä fanaattisia kuin he, he taistelevat toisten uskontojen jäseniä vastaan. ”He kuvittelevat johtavansa meidät johonkin ihanteelliseen aika-kauteen, jota ei tosiasiassa koskaan esiintynyt”.
”Tuo kaikki on pelkkää puppua”, Savage laukoo kovilla panoksilla. ”Nämä uskon-sotilaat ovat alemmalla tasolla kuin siat, joita he sanovat inhoavansa. He sieppaavat 8-vuotiaita tyttölapsia ja raiskaavat heitä sanoen, että Koraani antaa heille valtuudet siihen. He eivät ole uskonsa puhdistajia, he ovat yksinkertaisesti murhaajia, Eivät he ole johtamassa uskonnon uudistumiseen, he johtavat meitä barbarismiin, joka eliminoitiin 1200 vuotta sitten, kuten uskottiin”.
”Tämä on barbaarinen vallankumous, eikä ”Valkoisessa Talossa istuja” myönnä sen olemassa oloa. Mutta hänen reaktioistaan huolimatta se tulee jatkumaan siihen saakka, kunnes joku keskeyttää sen etenemisen”.
”Jonathan Sacks vertasi radikaalia islamia meritähteen, joka menetettyään yhden sakaran kasvattaa sen tilalle uuden. Samoin IS ja Al-Qaida kasvattavat uuden solun tuhotun tilalle, mutta eri nimellä”.

SAVAGE hämmästelee, miksi mikään hallitus sallisi valvomattoman maahanmuuton tällaisena aikana Yhdysvalloille. Hän tulee johtopäätökseen, ettei ”Valkoisen Talon faarao” ole tyhmä, hän on vain kivettynyt, kivettynyt ortodoksiselle vasemmistolle ja hänen avustajansa ovat ideologiansa juovuttamia, ja he kuvittelevat pystyttävänsä progressiivisen utopian tuhoamiensa länsimaisten arvojen raunioille.
”Täten muinaiset suurvallat taantuivat ja kaatuivat. He hylkäsivät arvot, jotka tekivät heidän maansa suureksi, ja degeneroituivat narsismiin ja itsekkyyteen. He jatkoivat juhlimista, kunnes he olivat liian heikkoja puolustautuakseen. Sitten tapahtui se, mitä kukaan ei aavistanut: He kaatuivat”.

Onko tässä jotain opetusta oman synnyinmaamme johtajille? Vai ovatko heidänkin aivonsa kalkkiutuneet käyttökelvottomiksi? Degeneroituneet tasolle, josta ei ole paluuta ja jolle ei ole keksitty parannuskeinoa? Ainoa toivo on uudessa sukupolvessa. http://www.wnd.com/2015/11/a-dance-of-d ... -the-west/

3. EUROOPAN MAAT ja varmaan monet muutkin maat ovat jouduttaneet elintärkeitten kohteittensa suojelutoimia. He ovat havahtuneet kylmään tosiasiaan, että heidän maansa ovat pääosin lähes suojattomia määrätietoisten ja ihmishengistä piittaamattomien terroristien hyökkäyksille.
Ranskan ja Saksan välisen jalkapallomatsin aikana stadionin ulkopuolella räjäytetyt pommit ovat herättäneet aiheellisen kysymyksen: Miten Ranska pystyy varmistamaan EURO16 jalkapallomatsien turvallisuuden? Kaikkiaan 51 ottelua pelataan vuoden 2016 aikana Ranskan 10 stadionilla.

Kysymys otteluiden turvallisuudesta oli harkinnassa jo aiemminkin, mutta Pariisin pommi-iskut nostivat sen kokonaan uudelle tasolle. Tilannetta ei paranna ollenkaan se, että otteluja seuraamaan tulevien joukossa voi olla fanaattisia terroristeja, jotka on koulutettu ja henkisesti valmennettu toteuttamaan heidän isäntiensä katalat suunnitelmat koko Ranskan saattamiseksi kaaokseen ja sekasortoiseen tilaan. Pariisin Stade France stadionin terrori-iskujen kohteena oli presidentti Hollande, ja on todennäköistä, että ensi vuoden ottelujen aikana monien maiden johtajat tulevat seuraamaan maansa edustajien menestystä otteluissa. Tämä nostaa turvallisuus-kysymykset kokonaan uudelle tasolle.

Ranskan turvallisuusviranomaiset ovat kuitenkin luottavaisia ja vakuuttavat, että kaikki mahdollinen tehdään kisojen onnistumiseksi. Ennen perjantain ottelua 80 000 ihmistä kulki jalan stadionille johtavilla kaduilla. Jos pommit olisi laukaistu silloin, uhrimäärä olisi ollut huomattavasti suurempi. Stadionin ulkopuolella räjähtäneet pommit saivat ihmiset ryntäämään kohti ulosjohtavia portteja, mutta osa pysyi istuimillaan tai ryntäsi keskikentälle kokien olevansa turvassa siellä. Hälyttävät uutiset useista iskuista hämmensivät heidän turvallisuuden tunteitaan. http://www.timesofisrael.com/paris-atta ... euro-2016/

4. SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 16 -22; Tiberias 19 -31; Suolameri 26 -31: Eilat 23 -31 +C-astetta. Ennusteet lupaavat huomiseksi ja seuraaviksi päiviksi ajoittaisia sadekuuroja monin pakoin, ja lämpötilan alenemista parilla asteella, tiistain lukemat ovat 12 -16 astetta.

5. UUTISOTSIKOITA
· Ranskan poliisi uskoo löytäneensä Brysselissä vuokratun ja Ranskan stadionin lähelle pysäköidyn auton, jota terroristit ovat käyttäneet ajaakseen iskukohteisiinsa. Muutamat terrori-iskuun osallistuneet terroristit ovat Ranskan poliisin mukaan edelleen karkuteillä, ja voivat suunnitella uusia iskuja eri kohteisiin Euroopassa. Englannissa SAS-joukkoja on asetettu valvomaan potentiaalisia iskukohteita. Artikkelin mukaan iskussa sai surmansa 129 ja kriittisesti haavoittui 99 ihmistä. Haavoittuneita on kaikkiaan 352. FBI avustaa Israelin ohella Ranskan poliisia terrori-iskuun osallistuneitten löytämiseksi. http://www.timesofisrael.com/security-b ... r-attacks/
· Yhden itsemurha pommittajan henkilöllisyys on selvitetty. Hän on Ismael Omar Mostefai, 26-vuotias, joka havaittiin turvallisuusrikiksi jo 2010. Hän on Ranskan kansalainen. Poliisi pidätti hänen veljensä tutkimusten ajaksi. Mostefai matkusti 2013 -2014 talvena Syyriaan liittyäkseen IS:n joukkoihin. http://www.timesofisrael.com/first-suic ... dentified/
· Israelissa Shin Bet, polisi ja IDF jatkavat potentiaalisten terroristien pidätyksiä. Viime yön aikana he pidättivät 22 henkilöä tarkempia kuulusteluja ja selvittelyjä varten. 13 heistä syytetään väkivallasta siviilejä vastaan. Pidätettyjen joukossa on myös Hamasin jäseniä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... khQS1P4k6s
· Shin Bet ja iDF pidättivät arabin, jonka epäillään syyllistyneen rabbi Yaacov Litmanin ja hänen 18-vuotiaan poikansa murhaan perjantaina 13,11. Otnielin juutalaisyhteisön lähellä. Pidätyksen aikana pidätettiin myös muita epäiltyjä. Lisäksi murha-ase ja murhan yhteydessä käytetty auto löydettiin myös. Kolmas Litmanin perheen jäsen haavoittui luodeista. He olivat matkalla Kirjat Arbasta juhlimaan Litmanin tyttären avioitumista (nuptiels), mutta sen sijaan heidät haudattiin lauantai-iltana sapatin päätyttyä. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/15/
· Israelin ulkoministeriö lähettää vihaisen kirjeen kansainväliselle Punaiselle Ristille siksi, että PA:n punaisen kuunsirpin ambulanssi ajoi rabbi Litmanin ja hänen poikansa Netanelin murhapaikan ohi perjantaina ennen sapatin alkua vain hidastaen voidakseen havaita, että haavoittuneet olivat juutalaisia. Tämä on räikeä loukkaus Punaisen Ristin eettisiä sääntöjä vastaan. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/14/
· IDF tuhosi neljän arabiterroristin kotitalot, jotka sijaitsivat Sikemissä ja Ramallahin pohjoispuolella korkeimman oikeuden päätöksen mukaan. Yksi tuhotuista taloista kuului rabbi Eitan ja hänen vaimonsa Naaman Henkinin sekä Malachi Rosdenfeldin murhaajalle. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/14/
· Kiina lahjoittaa PA:lle 4.7 miljoonaa USD ja äskettäin rakennetun uuden ministeriörakennuksen Ramallahissa. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/15/
· Kolme ihmistä haavoitti terroristien yrittäessä ajaa autollaan viattomien sivullisten yli Psagon ja Kochav Yaacovin välillä. Arabit yrittivät ensin ajaa Psagon juutalaiskylään, mutta vartija havaitsi äsken vaihdetut rekisterikilvet oudoiksi eikä päästänyt heitä sisälle. Arabikuski käänsi autonsa ja ajoi suoraan israelilais-autoon. Arabi sai surmansa kolarissa. Hänen autonsa penkin alta löydettiin suuri veitsi. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/14/
· Kunnioittaakseen perjantain terrori-iskun uhrien muistoa Pariisissa Jerusalemin kaupunki yhdessä Jerusalem kehitysyhtiön kanssa valaisivat Jerusalemin vanhan kaupungin muurit Ranskan värein vihreä-valkoinen-punainen. Myös Knesset valaistiin Ranskan värein. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... khZn1P4k6s


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 19.11.2015 06:57 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, November 18, 2015
KESKIVIIKKO 18.11.15
1. KESKIVIIKKOPÄIVÄ alkoi kosteana ja sumuisena, mutta suhteellisen lämpimänä. Sateita luvataan koko maan alueilla, myös Suolamerelle, joka on ihme sinänsä, lähipäivien aikana, mutta ne lienevät paikallisia ja ajoittaisia.

Säätilat tänään: Jerusalem 11 -18; Tiberias 16 -24; Suolameri 20 -27; Eilat 18 -27 +C-astetta. ToI ei omassa sääennusteessaan lupaa sateita, pilvisyyttä kylläkin. JP:n arvio ennustaa sateita ja pilvisyyttä. Kinneretin pinta pysyttelee edellisissä lukemissa, eli vedenkorkeuden aleneminen on toistaiseksi keskeytynyt.

2. ISRAELIN ja juutalaisuuden vastaisuus jatkuu maailmalla esteettä. Ruotsi on tullut
kuuluisaksi juutalaisuuden ja Israelin vastaisista lausunnoistaan, joita maan naispuoliset ulkoministerit innolla julkaisevat. Mistähän tuokin johtunee, että nimenomaan naiset ovat hartaammin kääntymässä islamin kannattajiksi; lieneekö kysymys poliittisesta aivopesusta vai jostain henkilökohtaisesta mieltymyksestä? Israelin ulkoministeriö, joka on lähes halvaantunut – sillä ei ole edes omaa ulkoministeriä, vaan pääministeri toimii myös ulkoministerin ominaisuudessa – pyrkii jälkikäteen korjaamaan, mitä pystyy tekemään, mutta se on korkeintaan juuri sitä, mistä hallitusta syytetään, damage controll, eli syntyneen vaurion korjaamista. Luulisi maalla olevan varaa asettaa kyvykäs ja määrätietoinen henkilö johtamaan taistelua maata runtelevien kasvavien diplomaattisen hyökyaaltojen uhkaa vastaan.

3. ISRAELIN hallitus vaihtoi lopulta silkkihanskat, joilla se oli käsitellyt Islamilaisen järjestön pohjoisen haaran Israelin vastaisia lausuntoja ja toimintaa, työrukkasiin ja ilmoitti, että järjestön toiminta lakkautetaan kokonaan. Samalla turvallisuusmiehet tekivät ratsioita sen toimitiloihin takavarikoiden dokumentteja ja tietokoneitten kovalevyjä tarkempia tutkimuksia varten.

Järjestön rääväsuinen johtaja sheikki Raed Salah on poliisin suojissa odottaen oikeudenkäyntiä häntä vastaan nostettujen syytteiden johdosta. Salah on useita kertoja ollut pidätettynä ja kärsinyt lyhyehköjä vankeusrangaistuksia tuomittuna yleisen rauhan rikkomisesta, perättömistä lausunnoista ja jopa poliisin vastustamisesta, mutta hänellä on patologinen tarve jatkaa hyödyttömiä hyökkäyksiään. Hän ei ole oppinut mitään, eivätkä hänen kannattajansa ole poistaneet häntä asemastaan järjestön johtajana, jonka eteläinen haara toimii ilman välikohtauksia. Pohjoinen haara erottautui yhteisestä järjestöstä 1996 eteläisen haaran ilmoittaessa osallistuvansa ehdokkaillaan parlamenttivaaleihin. Erimielisyyttä oli myös Oslon sopimusten kannattamisesta. Raed Salahin johtama pohjoinen hara on lähentynyt Hamasia.

Salah toimi erityisen innokkaasti toisen intifadan aikana ja häntä pidettiin yhtenä pahimmista Israelin vastaisista kiihottajista, jolla oli myös ratkaiseva osuus mielen-osoitukseen, jossa 13 Israelin arabia sai surmansa lokakuussa 2000 alimitoitettujen poliisivoimien avatessa tulen uhkaavaa kansanjoukkoa vastaan. Häntä vastaan ei nostettu syytettä, vaikka OR-komitea totesi Salahin syyllisyyden. Hänellä on kannatusta ulkomailla, jotka etsivät aiheita Israelin vastaisuuteensa. Tämä antaa heille yhden uuden kohteen syytösten esittämiseksi.
Järjestöllä oli Hamasin ohella tärkeä osuus nostattamassa arabien syytökset, että Israelilla on aikeita muuttaa olevaa tilannetta Temppelivuorella sallimalla juutalaisten rukoukset, mikä heillä tulisi olla voimassa olevan sopimuksen mukaan.
Arabien syytösten ja epäilyjen mukaan Israel valmistelee kolmannen Temppelinsä rakentamista Vuorelle, koska tilaa sille on tarpeeksi koskematta alueella oleviin moskeijoihin. Jordanian toimesta, joka käytännössä vastaa Vuoren päivärutiinin hoidosta, Vuorelle asennetaan valvontakameroista kuukauden sisällä, jotka syöttävät jatkuvaa filmimateriaalia kuningas Abdullah II:n palatsiin, jossa turvallisuus-virkailijat seuraavat tilannetta. Israelin poliisi ei saa omaa kuva-materiaalia kameroista, mikä on tarpeeton myönnytys Israelin taholta.

Artikkelin mukaan Islamilaisen järjestön pohjoisella haaralla on useita sosiaalisia ja terveydenhoidollisia instituutteja myös Negevin beduiinein alueilla, mikä voisi aiheuttaa palvelujen heikkenemistä ja vastarintaa asukkaitten taholta. Ongelmaa ei vähennä ainakaan se, että sekä järjestöllä että Hamasilla on yhteyksiä Egyptin muslimijärjestön kanssa, eikä ole tiedossa, miten arabit tulevat toimimaan uudessa tilanteessa. Etenkin Negevin beduiinien keskuudessa on selvittämättömiä kysymyksiä hallituksen viranomaisten kanssa, mikä voi saada lisäsytykkeitä heitä palvelleiden laitosten lopettaessa toimensa. Osa Israelin arabeista lienee valmis sovittelemaan Israelin hallituksen kanssa, osan koventaessa Israelin vastaisia toimiaan, joskin hajaantuneina ilman näkyvää johtajaa. http://www.timesofisrael.com/the-islami ... aels-side/, http://www.timesofisrael.com/israel-ban ... -violence/,

ISRAELIN arabikansaedustajia on liittynyt Islamilaisen järjestön vaatimuksiin perua päätös järjestön pohjoisen haaran toiminnan lopettamisesta sen harjoittaman kiihotuksen vuoksi. Turvallisuusjärjestöjen huolena on se, miten Israelin arabit suhtautuvat hallituksen päätökseen huomioiden sen, että muutamat arabikansan-edustajat ovat jatkuvassa oppositioasenteessa maan virallista hallitusta.

Shin Betin johtaja Yoram Cohen kertoi turvallisuuskabinetin kokouksessa, ettei sillä ole tietoja Islamilaisen Järjestön osallistumisesta terroritoimintaan.
Poliisin yön aikana tehdyn ratsian aikana takavarikoitiin myös sen rahavaroja ja jäädytettiin järjestön ja sen kanssa yhteydessä olevien NGO-järjestöjen pankkitilejä. Turvallisuusvirkailijoiden mukaan järjestö suunnittelee suurta mielenosoitusta, jota Israelin arabit voivat tukea. Mielten ollessa jo valmiiksi kuohuksissa turvallisuus-järjestöiden tulee toimia hyvin varovaisesti.
Arabikansanedustaja Taleb Abu Talar (Joint Arablist) sanoi Israelin aloittaneen sodan maan arabiväestöä vastaan ja tulee vastaamaan seurauksista. Hän vakuutti, ettei Islamilaisella Järjestöllä ole mitään osuutta viime viikkojen väkivaltaan. Hän sanoi Järjestön jatkavan ”Al-Aksa moskeijan ja Jerusalemin puolustamista”. Salah puolestaan sanoo aloittavansa oikeudenkäynnin Israelissa ja ulkomailla hallituksen päätöksen kumoamiseksi.
http://www.timesofisrael.com/arab-mk-de ... on-of-war/

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu torjui syytökset rasismista Islamilaisen Järjestön pohjoisen haaran toiminnan julistamiseksi laittomaksi sen harjoittamaan maanalaisen toiminnan vuoksi, jonka päämääränä on Israelin hallituksen kaataminen ja valtion laillisuuden kieltäminen.
Puolustusministeri Moshe Yaalon totesi puhuessaan Knessetin sotaveteraanien tilaisuudessa, että Israelin väestön tulee voimistaa ponnistelujaan suhteitten luomiseksi maan arabiväestöön sen liittämiseksi entistä lujemmin osaksi Israelin valtiota. http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... sm-charge/

4. TUSINOIITTAIN Ranskan juutalaisia ovat valmistautumassa muuttamaan Israeliin Pariisissa tapahtuneitten terrori-iskujen vuoksi, vaikka niiden pääkohteena eivät olleet israelilaiset tai juutalaiskohteet. Vain konserttilain omistus oli osittain juutalaisten käsissä, mutta sekin muuttui juutalaisten luopuessa osuudestaan. Sunnuntaina neljäkymmentä Ranskan juutalaista laskeutui Ben Gurionin lentokentälle tehtyään ainakin toistaiseksi pitävän päätöksen irrottautua Europan hyvinvoinnin tarjoamista lihapadoista ja liittyäkseen juutalaiseen kansaan Israelin edelleen rakentamiseksi.
Ei muutto uuteen maahan ole välttämättä miellyttävä kokemus, eikä sulautuminen paikallisen väestöön uusissa olosuhteissa tapahdu hetkessä, se vaatii oman aikansa. Tärkeintä tässä kaikessa on kuitenkin tahto ja halu totella vuosituhantista käskyä juutalaisille kokoontua omaan maahansa, pois kansojen erämaasta.

JEWISDH Agencyn virkailijat ovat valmiina ohjaamaan uusia kansalaisia heille varattuihin tiloihin tai heidän aiemmin hankkimiinsa asuntoihin, Useimmille ensimmäinen toiminta lyhyen kotiutumisvaiheen jälkeen on liittyä heprean-opiskelijoihin valtion järjestämissä ja tukemissa kielikouluissa. Myöskin tarvittava paperisota sisäministeriön enemmän tai vähemmän avustushaluisten vírkailijoitten kanssa kuuluu uuden asukkaan ohjelmaan.

PARIISIN terrori-iskut, joissa sai surmansa viimeisten tietojen mukaan ainakin 132 ihmistä monen pahoin haavoittuneen edelleen taistellen hengestään, joudutti ja vahvisti monen epäröivän päätöksentekoa. Tilannetta tukivat myös muslimi-aallot, jotka vihaisten tsunamien tavoin vyöryvät Välimeren rannikoilta kauas Euroopan sydänalueille ja aina suloisen Suomen erämaakyliin saakka. Monet juutalaiset ovat ymmärtäneet tämän merkin, jolla tarkoitetaan metsästäjiä, jotka tulevat rauhallisten kalastajien jälkeen tulevat metsästäjät, kuten profeetta Jeremia kirjoittaa kirjassaan: ”Katso, Minä käsken tulemaan monta kalastajaa, ja heitä kalastavat, ja sen jälkeen Minä käsken tulemaan monta metsästäjää, jotka metsästävät heitä kaikilta vuorilta ja kaikilta kukkuloilta ja kaikissa kallioiden rotkoissa”. (Jer.16:16)
Kuten jokainen tietää, metsästämisessä käytetään aseita, ja aseiden tarkoituksena on surmata ja haavoittaa. Tämä juutalaisten on hyvä tiedostaa.
Terrori-iskujen jälkeen ihmiset varoivat liikkumasta kotiensa ulkopuolella oeläten joutuvansa kokemaan kaiken omalla kohdallaan. Kaksi vuotta he sanovat eläneensä pelossa, ja yhä useammat haluavat, että heidän lapsensa kasvavat ja varttuvat aikuikisiksi muualle kuin jatkuvassa pelossa Ranskassa.
Sunnuntaina 200 juutalaista kokoontui synagogaansa muistamaan kuolleita ja
haavoittuneita vahvan poliisivartion suojassa. Ei tämä ole normaalielämää, he
toteavat, eivätkä he halua lastensa varttuvan jatkuvan pelon ilmapirissä. Vuoden alusta lähtien yli 6 000 Ranskan juutalaista on tehnyt tuskallisen päätöksen luopua kaikesta, mihin ovat tottuneet ja joka oli heille kallista, ja muuttivat Israeliin. Onko elämä sitten helpompaa Israelissa tai ovatko pelot poistuneet? Vastaus siihen kuuluu, että kuitenkin he ovat nyt omassa maassaan ja puolustavat oma kansaansa, vaikka uhkakuvat ovatkin suhteellisesti suuremmat kuin missään Euroopan maassa. http://www.timesofisrael.com/first-fren ... s-attacks/

5. UUTISOTSIKOITA
AIR France matkustajakone matkalla Los Angelesista Ranskaan pakotettiin laskeutumaan Salt Lake Cityyn pommiuhan vuoksi, ja toinen AIR France matkustajakone Washingtonista ohjattiin Halifaxiin, Nova Scotiassa samoin pommiuhan vuoksi myöhään tiistaina. Molemmat koneet laskeutuivat turvallisesti. FBI aloitti tutkimukset pommiuhan syistä. Ranskalaisyhtiön edustaja sano, että AIR FRANCE on saanut useita nimettömiä pommi-uhkauksia koneen lähdön jälkeen, eikä niitä voi jättää huomioimatta. Paikalliset viranomaiset tutkivat koneet ja niiden matkustajat laukkuineen perinpohjaisesti ennen uutta yritystä jatkaa matkaa. Koneessa Los Angelesista Ranskaan oli 497 matkustajaa. Washingtonista lähteneessä koneessa oli 296 matkustajaa, se laskeutui turvallisesti Halifaxiin. http://www.timesofisrael.com/2-paris-bo ... ty-scares/
· Ranskan poliisin etsintäoperaatio Pariisin pohjoisosassa ajautui tulitaisteluun epäiltyjen kanssa. Yksi poliisi haavoittui laukaustenvaihdossa. Tiedot ovat vielä epämääräisiä ja tarkentuvat päivän aikana. Ratsian pääkohde oli Pariisin pommi-iskujen suunnittelija ja ohjaaja belgialainen Abdelhamid Abaaoud. Ei ole varmuutta, oliko pääkohde, 28-vuotia Islamin Valtion jäsen, Saint Denis lähiössä asuntoon tehdyn ratsian aikana. Kaksi ryhmän jäsentä sai surmansa tulitaistelussa, toinen heistä nainen, joka sytytti pommivyönsä. Viisi henkilöä pidätettiin. Ainakin yksi surmansa saaneista oli asunnossa. Alueella kuutiin useita räjähdyksiä. Tiedot antaneen mukaan useita poliiseja haavoittui aikaisin keskiviikkoaamuna alkaneessa ratsiassa, johon osallistui 50 poliisia. Poliisi eristi koko alueen jatkaessaan operaatiotaan. http://www.timesofisrael.com/paris-poli ... stigation/
· USA:ssa presidentti Obaman suunnittelema ja hyväksymä Syyrian pakolaisten massamuutto Amerikkaan on saanut useat kongressin jäsenet vaatimaan, että perusteita, joilla heitä päästetään maahan, on muutettava perusteelisesti. He pelkäävät, että’ ns. pakolaisten mukana maahan päästetään ilman tarkastusta ja taustatietojen hankkimista IS:n taistelijoita. Obaman koko Lähi-Idän politiikka etenkin Syyriassa on joutunut tarkkaan syyniin, missä hämmästellään myös Obaman mielenterveyden tilaa. Obama haluaa 10 000 pakolaista Syyriasta Yhdysvaltoihin, eikä luovu päätöksestään. http://www.timesofisrael.com/republican ... -refugees/
· Obaman ja Putinin välisen sopimuksen mukaan Venäjän ilmavoimat iskevät ensin Assadin hallitusta vastaan taisteleviin kapinallisiin, ja sen jälkeen Islamin Valtion tukikohtiin, kerrotaan G-20 huippukokouksesta Antaliyasta. Venäjän pommikoneet toimivat aiemmin Latakian lähellä sijaitsevasta Hmaymim tukikohdasta, mutta tiistaina pommikoneet lähtivät Rostovin kentältä Venäjän eteläosassa. Pommikoneiden mukana nähtiin useita Venäjän tehokkaimpia pommikoneita; Tubolöev TU 160 ja TU 95. Tubolev 160 Blackjack on pitkänmatkan pommittaja kuten myös TU95 Bear, strateginen pommittaja. Koneitten osallistuminen Syyrian taisteluihin arvioidaan merkitsevän sodan kiihtymistä Ranskan ja Venäjän tekemän yhteistoimintasopimuksen mukaan. http://www.debka.com/article/25026/Acti ... t-on-ISIS-
· Israelin poliisi pidätti 16-vuotiaan arabiterroristin, joka yritti puukottaa poliisia Hebronissa. Tilanne kehittyi keskiviikkoaamuna Patriarkkain mausoleumin edustalla Hebronissa. Kukaan ei haavoittunut rajapoliisin toimiessa nopeasti ja tehokkaasti estäessään puukotuksen. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/18/
· Saksan ja Hollannin välinen jalkapallo-ottelu jouduttiin peruuttamaan Hanoverin HD-1 stadionilta löydetyn pommin vuoksi. Turvallisuustarkastajat löysivät pommin piilotettuja ambulanssiksi naamioidusta autosta vain pari tuntia ennen ottelun alkua. Normaali elämä näyttää sotkeutuvan yhä pahemmin sekä lentovuorojen että järjestettyjen kansankokousten osalla. Ihmiset eivät enää uskalla mennä edes ravintoloihin tai teattereihin.
Se oli belgialainen Paul Henry Spaak 60-luvulla, joka vuosia sitten ennusti maailman joutumisestä sekasortoon, ja sanoi lausuvansa tervetulleeksi kenet tahansa, olkoon vaikka itse paholainen, joka pystyy selvittelemään maailmaa ja Eurooppaa hallinneet sotkut. Hänen toiveensa voi pian toteutuakin, ehkä pikemmin kuin arvaammekaan. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/17/
· Jordanian kuningas Abdullah II sanoi tiistaina, että maailma on suursodan kynnyksellä, ja että tarvitaan nopeita toimia sen estämiseksi. Hän kutsui sitä sodaksi inhimillisyyttä vastaan todeten, että sitä käyvät muslimit toisiaan vastaan. Yli 200 000 ihmistä on saanut surmansa Syyriassa, ja verenvuodatus jatkuu siellä ja monilla muilla alueilla maailmassa. Hän sanoi Siinain yllä tapahtuneen matkustajakoneen ampumisen Siinai yllä ja toisen Sudanissa sekä Pariisin ja monien muiden terroritekojen osoittavan, että heillä on kyky iskeä missä ja milloin tahansa. Abdullah puhui Kosovossa päivän kestävän vierailunsa aikana. http://www.jpost.com/Middle-East/ISIS-T ... War-434408


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 21.11.2015 10:27 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, November 20, 2015
PERJANTAI 20.11.15
1. MAAILMAN kiistellessä, onko radikaalia islamia olemassakaan, ja jos on, onko se osa islamia, Israel hautaa murhattuja kansalaisiaan ja maahan avustamaan tulleita ulkomaalaisia, jotka sattuvat olemaan terroristin tulialueella. Erityisesti USA:n hallituksen outo tapa kieltää yleisesti tunnettu tosiasia antaa aiheen epäillä, että poliittisella korrektiivisuudella on karvaiset kouransa pelissä mukana. USA:ssa se näyttää juuttuneen määrättyyn poliittiseen kansanosaan kuin täi tervaan. Viimeksi sekä demokraattien pääehdokas Hillary Clinton puhuu suu väärällään, ettei radikaali islam kuulu perinteiseen islamiin, jota pääosa muslimeista tunnustaa. Samaa hehkuttaa myös Obaman yksi tunnetuimmista pääpelureista Nancy Pelosi, joka useista takaiskuista huolimatta esiintyy edelleen vahvasti julkisuudessa.

Hillary Clinton pani asian vielä paremmaksi väittäessään, ettei islamilla yleensäkään ole mitään tekemistä terrorismin kanssa, sitä harjoittavat vain sattuvat olemaan muslimeja, vaikka turvautuvatkin hyökkäyksissään islamin sotahuutoon: Allahu akhbar, Allah on suurempi. Hillary sanoi ennen puhettaan CFR:n tilaisuudessa New Yorkissa torstaina: ”Tehdäänpäs asia selväksi: Islam ei ole vastustajamme. Muslimit ovat rauhaarakastavia ja suvaitsevia ihmisiä eikä heillä ole mitään tekemistä terroristien tai terrorismin kanssa”.
Hän sanoi periaatteessa seuraavansa Obaman viitoittamaa tietä ISIS-joukkojen vastaisessa taistelussa Syyriassa ja Irakissa, mutta kiihdyttävänsä USA:n toimia siten, että ilma-aseen lisäksi USA:n maajoukkoja lähetetään puhdistamaan Syyrian ja Irakin maat IS:n saastutuksesta, kuten New York T9imes raportoi. Clinton lisäsi, että ilmahyökkäyksiä lisätään no-fly alueiden muodostamiseksi sekä Syyrian että Irakin pohjoisosiin. Hän käytti puheessaan sanaa radikaali islam useita kertoja, mutta toisti teemaansa, ettei pidä yhdistää maailman terroriaaltoa islamiin, koska hänen käsittääkseen niillä ei ole mitään keskinäisiä yhteyksiä.
Hillarin määritelmiin islamista voivat vaikuttaa tosiasiat, että radikaalin muslimi-veljeskunnan edustajia istuu Obaman hallituspiireissä Valeri Jarrettista lähtien, joka on Obman läheisin neuvonantaja ja toiminnan suunnittelija. Jarrettilla on suoria perheyhteyksiä Muslimiveljeskunnan kanssa.

Republikaanien pääehdokkaan Donald Trumpin näkemys islamista poikkeaa täysin demokraattien omaksumasta – kuten jotkut sanovat – itsetuhoisesta politiikasta. Trump poistaisi maasta Obaman sinne kutsumat muslimit, jotka kutsuvat itseään pakolaisiksi, ja ottaisi kovan asenteen maassa asuviin muslimijärjestöihin. Hän jopa viittasi mahdollisuuteen sulkea moskeijoita ja muita islamin instituutteja USA:ssa.
Trumpin maanläheinen tosiasioita käsittelevä asenne on alkanut vaikuttaa jopa Demokraattien asenteisiin. ”Hän puhuu asioista niin kuin ne ovat. Hän ei saivartele sanoissaan”, sanoi 71-vuotia veteraani demokraatti Glen Matiosz Reutersille tiistaina. Trump johtaa republikaanien ehdokaskilpaa Ben Carsoniin nähden 38 vastaan 14.4, toisen gallupin mukaan 38 -19, kolmannen mukaan 31 -22 %. http://www.wnd.com/2015/11/hillary-musl ... terrorism/

Koululasten vanhempien on vaikea uskoa, että USA:n kouluissa toteutetaan jo osittain islamin vaatimaa opetusjärjestelmää. Aamurukoukset on jo poistettu, samoin rukoukset ennen aterioita. Kristillisiä symboleja poistetaan. Musiikkiesityksiä siivotaan, ettei niillä vain voitaisi pahoittaa muslimin mieltä. Samaan aikaan kuitenkin kristittyjen ja muitten uskontokuntien tuntemuksilla ei ole mitään väliä, niitä ei tarvitse huomioida.
Kalifornian Huntington Beach koulujen vanhemmat ovat nousseet jaloilleen vaatien selitystä, miksi islamin sotalauluja vaaditaan opetettaviksi lapsille heidän kouluissaan? Spring View koulun seitsemännen asteen opettaja poikkesi virallisesta opetusohjelmasta ja opetti oppilaitaan laulamaan laulun ”Tämä on minun taistelu-lauluni”. Yksi lasten vanhempi Nicole Negron sai tiedon vahingossa hänen poikansa tuodessa kotiin esitteen, jossa laulun sanat ja melodia esiintyivät. ”Miten me voimme taistella tuota vastaan, kun emme tiedä, mitä kouluissa tapahtuu”, hän valitti. Opettaja selitti koulun valtuuskunnan kokouksessa, että häntä miellytti laulun tarttuva poljento, minkä vuoksi hän halusi opettaa sen oppilailleen.
Laulun sanoissa kerrotaan:
Kuten hiekkamyrsky erämaassa lähettää kamelit liikkeelle,
kuten yksi usko voi avata sydämen, heillä voi olla vain yksi jumala
mutta he voivat saada aikaan räjähdyksen.

Kaikki nämä asiat heidän on sanottava islam – Allahimme on liikkeellä
He opettavat heitä äänekkäästi tänään, kuuletko heidän äänensä tänään?
Tämä on heidän taistelulaulunsa, levitä islamin laulua nyt, todista, että heidän
laulunsa on oikea.
http://www.wnd.com/2015/11/parents-irat ... slim-tune/, http://www.wnd.com/2015/11/obama-linked ... -refugees/,

2. Eilen torstaina oli taas yksi verinen päivä Israelin historiassa. Kahdessa eri kohteessa tapahtuneessa terrorihyökkäyksessä kuoli viisi ihmistä ja haavoittui useita.

GUSH Etzionissa autolla liikkunut terroristi avasi tulen Uzi-kiväärillään ohiajavaa palvelutaksia vastaan lähellä Alon Shvut liikenneristeystä jatkaen ajoaan Gush Etzionin liikenneristeystä, jossa hän kolaroi toisen auton kanssa. Paikalle tulleet turvallisuusmiehet avasivat tulen aseistautunutta terroristia vastaan surmaten hänet. Toinen autoa ajanut terroristi pidätettiin.
Paikalle saapuneet Magen David Adom lääkintäpartion henkilöt pyrkivät antamaan haavoittuneille ensiapua paikalla, ja lähettäen heidät sitten sairaalaan.
Yksi surmansa saaneista oli USA:n kansalainen, 18-vuotias yeshiva-opiskelija Ezra Yehiel Schwartz Beit Shemeshistä, hänellä oli USA:n kansalaisuus. Hänet haudataan sunnuntaina Bostonissa, USA:ssa.
Toinen uhri oli 50-vuotias opettaja Yacov Don Alon Shvutista. Hän oli saanut pahan ampumahaavan yläruumiiseensa ja kuoli haavoihinsa sairaalassa.
Kolmas surmansa saanut oli sivullinen arabijalankulkija, joka joutui tulilinjalle.
Kuusi opiskelijaa haavoittui eriasteisesti. Heidät vietiin ensi avun jälkeen sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. http://www.jewishpress.com/news/shootin ... 015/11/19/, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... k7BFVP4k6s, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... k7CdVP4k6s

3. Hebronista kotoisin oleva arabiterroristi, jolla oli työlupa Israelissa, surmasi puukollaan kaksi ihmistä Panorama toimistorakennuksen huoneiston sisäänkäynnin
edustalla ja lisäksi haavoittaen kahta muuta Tel Avivissa torstaina iltapäivällä. Huoneistoa käytetään rukoustilana lähellä paikoitustilaa.
Yksi uhreista todettiin kuolleeksi paikalla, toinen pahoin haavoittunut kuoli haavoihinsa sairaalassa.
Kaksi muuta henkilöä saivat vähäisempiä haavoja ruumiiseensa.
Terroristi pyrki pakoon, mutta paikalla olevat saivat pidäteltyä häntä, kunnes poliisi tuli paikalle ja pidätti hänet kuulusteluja varten. Hän oli saanut vähäisiä vammoja. Poliisin antamien tietojen mukaan terroristi Raid Halil bin Mahmoud on 36-vuotias, viiden lapsen isä Duran arabikylästä ilman rikosrekisteriä. Hän työskenteli työluvalla eräässä ravintolassa Tel Avivissa. Hyökkäyksen jälkeen poliisi pidätti läheisen ravintolan Samarkadin kolme arabityöntekijää, vaikka Mahmoud ei ollut sen ravintolan palkkaama, kuulusteluja varten.
Tilanne rukoustilan ulkopuolella alkoi dramaattisesti. Paikalle kokoontunut ryhmä oli keskittynyt rukouksiinsa, kun ovesta hoiperteli sisään vertavaluva mieshenkilö, joka tuupertui lattialla. Oven ulkopuolella oli arabi verinen puukko kädessään. Joku huusi ”terroristi”. Jotkut menivät hoitamaan haavoittunutta, toiset menivät sulkemaan oven ja pitämään sen kiinni terroristin pyrkiessä pääsemään sisään. Terroristi meni pian pois etsien uutta iskukohdetta. Rukouskokoukseen osallistuneet miehet löysivät karttuja aseikseen mennen ulos etsimään terroristia löytäen hänet ja pidättäen häntä, kunnes poliisi ehti paikalle. Jos arabi olisi päässyt sisälle, tuloksena olisi ollut massamurha, koska heillä ei ollut aseita puolustautuakseen. http://www.timesofisrael.com/one-israel ... -building/

4. Lienee aika irrottautua veriteoista ja muusta väkivallasta, ja katsoa säätilannetta.
Aurinko paistaa tällä hetkellä lähes pilvettömältä taivaalta, mutta tuuli on viileä. Ennusteen mukaan tänään on aurinkoista, huomisesta lähtien toistaiseksi puolipilvistä. Lämpötilat ovat korkeimmillaan pääkaupunkiseudulla 20 astetta, huomisesta alkaen asteen verran alempia. Sateita ei ole luvassa, Kinneretin vedenkorkeus on keskeyttänyt laskemisensa ollen nyt -212.98.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 12 -20; Tiberias 15 -26; Suolameri 21 -28; Eilat 19 -28 +C-astetta.
Ruoho on hämmästyttävän vihreä sateitten johdosta, ja luonnonkukat alkavat nousta haistelemaan tuulen suuntaa ja lämpötilan pysyvyyttä, etenkin rannikolla.

5. UUTISOTSIKOITA
· Juutalais-amerikkalainen Jonathan Pollard on tiettävästi 30 vuoden epäinhimillisen ja kostonhaluisen eliitin suosittaman vankeusrangaistuksen jälkeen pääsemässä ulkoilmaan, mutta ei täydelliseen vapauteen, sillä hänen armahduspäätöksessään asetettiin useita rajoituksia. Häntä kielletään matkustamasta maasta pois, hän ei saa käyttää internetiä, hänen toimiaan seurataan kaiken aikaa ja hänen tulee ilmoittautua aika-ajoin poliisille. Normaalitapauksissa rangaistus Pollardin tapaisissa vakoilutapauksissa on ollut korkeintaan 15 vuotta, useimmiten alle 10, ja heitä on vaihdettu ennen sitä. Oikeusvaltiona itseään pitävä USA on tässä tapauksessa ryvettänyt itsensä lähtemättömästi. Oikeuslaitos antoi ulkopuolisen ulkoministerinsä salaisen kirjeen vaikuttaa oikeuden päätökseen jättäen huomiotta Pollardin kanssa tehdyn sopimuksen. Israelin johtajat ovat vuosikymmenien aikana pyytäneet USA:n presidenttejä armahtamaan hänet, mutta ilman tulosta. Toisaalta voi epäillä, että esim. presidentti Peresin pyynnöt on voitu tehdä ”kieli poskessa”, koska hän oli eräs Pollardin käsittelijöistä hänen toimittaessaan USA:n salaisia tiedustelutietoja Israelille, eivätkä muittenkaan jauhot pussissa olleet aivan puhtaat. Pollard pidätettiin marraskuussa 1985. Pollardin tapaus oli ilmiselvä oikeusmurha. http://www.timesofisrael.com/jonathan-p ... -30-years/
Eräässä laulussa sanotaan: Lihoi vankilassa ryöväri. Pollardin tapauksessa ryövärit lihoivat vankilan ulkopuolella, uhri kitui vankilassa
· USA:n kongressin alahuone hyväksyi veto-turvallisella enemmistöllä lain, joka pakottaa tarkastamaan Syyriasta ja Irakista Yhdysvaltoihin pyrkivien ns. pakolaisten taustat. Obama on viimeiseen hengenvetoon asti vastustanut lakiesitystä uhaten pysäyttää sen veto-oikeudellaan. Lakia äänesti myös 47 demokraattista edustajaa. Obama on antanut 1.5 miljoonalle meksikolaiselle luvan päästä USA:n puolelle ilman turvatarkastuksia tai taustatietojen hankkimista. Obaman toiminnan tarkoituksena epäillään olevan nostaa Demokraattisten äänestäjien määrää seuraavissa vaaleissa. Lähi-Idästä Obama haluaa tuoda ensiksi 10 000 pakolaista kuin testinä. Esityksen tulee läpäistä vielä senaatin äänestys, mikä voi antaa Obamalle tarvitsemansa oikeuden veto-oikeutensa käyttämisestä. http://www.timesofisrael.com/in-blow-to ... gee-curbs/
· ADL raportoi Israelin vastaisuuden kasvavan USA:n yliopistojen asunto-alueilla. Raportti kertoo yli 150 Israelin vastaisesta ohjelmista, joita on toteutettu ja jotka ovat suunnitteilla vuoden 2013 -2014 aikana. Tämä tarkoittaa niiden kasvaneen 30 % edelliseen lukuvuoteen verrattuna. http://www.timesofisrael.com/adl-report ... -campuses/
· Vastauksena rajusti lisääntyneisiin terrorihyökkäyksiin israelilaisia siviilejä vastaan nimenomaan Hebronin alueelta Israel jäädyttää tuhansien Hebronissa asuvien mutta Israelissa työskentelevien työluvat. Hallituksen asettama koordinointijärjestö COGAT julkisti tiedotteen, jonka mukaan 1200 työntekijän työlupa voidaan peruuttaa kokonaan tai tilapäisesti tulevien päivien aikana. Arabien työskentely Israelin puolella hyvinkin aroissa tehtävissä, missä heillä on mahdollisuus osallistua terroritoimintaan Israelia vastaan, joko itse tai välittäjinä ja aseitten ja tietojen hankkijoina. Arabeja työskentelee paljon rakennuksilla, mutta myös tehtaissa ja palvelulaitoksissa kuten hotellit, ravintolat ja monet muut. http://www.timesofisrael.com/israel-fre ... y-permits/
· Debkafile kertoo artikkelissaan, että terrorismi on Hebronin alueella edennyt kauas Shin Betin ulottuvilta, ja että terroristit toimivat siellä suhteellisen vapaasti ja näyttävästi Hamasin ja Jihadin ohjauksessa. Juutalaiset ovat Daavidin ajoista lähtien asuneet Hebronissa rauhassa arabien kanssa. Pahin kolaus tuli 1929, jolloin Hebronin arabit raakalaismaisesti murhasivat 78 juutalaista naapuriaan pakottaen loput pakenemaan henkenä pelastamiseksi. Tämä oli hajj Amin al-Husseinin suoran kiihotuksen tulosta, mikä sai siihen saakka rauhallisesti juutalaisten kanssa asuneet arabit eläimelliseen raivoon, mikä kohdistui vielä surmaamiinsa juutalaisten ruumiisiin, joilta hakattiin pois jäseniä, avattiin vatsa ja vatsaontelo täytettiin kivillä, sukuelimet leikattiin ja tungettiin uhrin suuhun. Tämä vihan kylvö näyttää eläneen ja kasvaneen siitä lähtien siten, että joku arabiäiti sanoo ylpeilevänsä pojastaan, joka surmattuaan joukon juutalaisia, saa itse surmansa. Abbasin johtama PA/PLO on ansiokkaasti jatkanut ennen Arafatin aikaa kylvetyn ja hänen aikanaan huolellisesti hoidetun kylvöksen kastelemista jakaen terroristeille tai heidän perheilleen EU-maiden ja USA:n sinisilmäisesti luovuttamia lahjavaroja stipendeinä ja kuukausipalkkoina samalla jättäen maksamatta Israelin toimittaman sähkön ja veden luottaen siihen, ettei juutalainen moraali salli näännyttää heitä janoon ja kylmään, jos ilmaispalvelut lopetettaisiin. PA/PLO:n talous on vararikon partaalla, on ollut sitä jo vuosikaudet, mutta joko USA, EU tai arabimaat ovat aina tulleet pelastamaan sen, sillä islamilaisen järjestelmän vararikko olisi suuri häpeä. Niinpä tuo eriskummallinen olio nilkuttaa vuodesta toiseen. http://www.debka.com/article/25030/Pale ... et-control


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 23.11.2015 07:37 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Sunday, November 22, 2015
SUNNUNTAI 22.11.15
1. RAPORTTEJA tulee monelta puolelta maailmaa, joissa kerrotaan terroriuhasta, jotkut niistä välittömiä.
Brysselissä Belgiassa, jota pidetään uuden terroriaallon kuumimpana paikkana, poliisi on sulkenut pääkaupungin lähes kokonaan turvallisuusjoukkojen haravoidessa terroristipesäkkeiden löytämiseksi, ennen kuin terroristit ehtivät toteuttaa Pariisin kaltaiset hyökkäykset perjantaina 13.11. Poliisien etsintälistalla on kaksi terroristia, jotka osallistuivat Pariin hyökkäyksiin, ja joiden uskotaan piileskelevän Brysselissä, mutta he tuskin ovat ainoat potentiaaliseen uuteen hyökkäyksen suunnitteluun osallistuvat.
Kaupungissa asuvia amerikkalaisia on kehotettu pysyttelemään asunnoissaan, pitämään ulko-ovensa lukittuina ja varmistamaan sisään pyrkijän henkilöllisyys ennen oven avaamista.

Belgialaisen Le Soir lehden artikkelin mukaan yhdellä etsityistä terroristeista voi olla pommivyö mukanaan. Yksi tulitukseen Pariisissa osallistuneista terroristeista on myös pystynyt karistamaan etsijät kannoiltaan, ja piileskelee jossakin, ehkä Brysselissä.
Nämä IS:n kouluttamat ja rahoittamat terroristit ovat antautuneet tehtäväänsä kokonaisvaltaisesti, pelkäämättä henkensä puolesta. He uskovat islamin opettajiensa väitteisiin, joiden mukaan kuolema on vain portti parempaan maailmaan, jossa heille tarjotaan kaikki ne lihalliset nautinnot, joista he voivat vain uneksia tässä matoisessa maailmassa. He pakoilevat poliisia vain siksi, että voisivat varmistaa osuutensa täydelliseen toteutumiseen Allahinsa edessä, jossa jokainen murhattu väärä-uskoinen lisää murhaajan meriittilistaa.

Brysselin metroliikenne keskeytettiin ilman määräaikaa; kauppaliikkeitä ja julkisia rakennuksia on suljettu uhan vuoksi, joka voi iskeä missä vain ja koska tahansa. Tämä aiemmin kuhisevan liike-elämän ja kaupankäynnin sekä huvittelun keskus on joutunut jäsenet kangistavan ja sydäntä kouristavan pelon uhriksi.
Sivusta katsoen vai vain ihmetellä, kuinka paljon tässä pelon ilmapiirin luomisessa on pelottavien henkivaltojen osuutta, jotka on vapautettu riehumaan valtoimenaan.

TURVALLISUUSVIRKAILIJAT työskentelevät kuumeisesti löytääkseen Pariisin iskuihin osallistuneen Salah Abdellamin, mutta heidän työtään vaikeuttaa se, että Islamin Valtion inspiroimat ja aktivoimat terroristit ovat ”kotona kasvatettuja”, heillä on Belgian identiteettikortit, he puhuvat sujuvasti eurooppalaisia kieliä ja he tuntevat olot ja tavat iskukohteissaan. He sulautuvat helposti ympäristöönsä, ja heillä on ystäviä ja tuttavia viattomien siviilein keskuudessa. He eivät ole pitäneet meteliä uskonnostaan; Pariisin verilöylyyn osallistunut naisterroristi ei tunnustautunut Islamin tai muunkaan uskonnon kannattajaksi, hän oli tavallinen seurapiirinainen ilman moraalisia tai muita henkisiä pidäkkeitä, kuten raporteista voisi päätellä.

Belgian pääministeri Charles Michel sanoi poliisin pelkäävän, että IS:n agentit ovat piilottaneet aseita useisiin kohteisiin pääkaupungissa, ja kehotti asukkaita rajoittamaan liikkumistaan julkisuudessa.
Pariisin hyökkäykset ovat saattaneet koko Euroopan EU-alueen pelon valtaan, sillä Shengen sopimuksen mukaan kansalaiset voivat liikkua vapaasti kaikissa EU-maissa.
Aseita on lisäksi ollut kaupan vapaasti kaupoissa, joten niiden hankkiminen ei ole ollut mikään ongelma.
Tämän kaiken keskelle Lähi-Idän arabimaista ja Afrikasta valuu jatkuvana virtana uusia pakolaisen nimellä kulkevia ihmisiä, joista osa on vainoa ja sortoa pakenevia, osa IS:n ja muiden terrorijärjestöjen soluttamia agentteja, joiden tehtävänä on ottaa yhteys paikallisiin soluihin ja tiimittaa heille ohjeita ja varoja tulevaa toimintaa varten. On vaikea uskoa, etteikö näillä tapahtumilla – pakolaisvirralla ja Europan terroriaallolla - olisi yhteyttä keskenään.

IS varoitti muutama viikko sitten, että Ranskan päätös lähettää lentotukialuksensa Syyrian edustalle tulee aiheuttamaan vastatoimia Ranskassa. Toisaalta voisi ajatella, että Venäjän ja USA:n johtaman liittoutuman aktivoituneet ilmapommitukset IS:n tukialueille ja joukkojen tukikohtia vastaan olisi antanut asukkaille toivoa tilanteen rauhoittumiseksi jäädäkseen odottelemaan kehityksen edistymistä, eikä lähteä täysin tuntemattomiin olosuhteisiin ja ilmanalaan. Ehkä heillä oli toinen, heille syötetty, motiivi päätöstä tehdessään.

TURKIN poliisi raportoi pidättäneensä Belgian kansalaisen Ahmet Dahmanin, jolla on marokkolainen tausta, sekä kaksi muuta, luultavasti syyrialaista miestä, Antalyassa, jossa tällä viikolla kokoontuu G20 huippukokous. 26-vuotias Dahman suoritti tiedusteluja ennen Pariisin iskuja. Hän matkusti Turkkiin Belgian passillaan ja aikoi siirtyä Turkin kautta laittomasti rajan yli Syyriaan liittyäkseen IS:n joukkoihin. Turkki ei ole vielä EU:n jäsen, NATON kylläkin, mutta anoi jäsenyyttä EU:ssa.

YK:n turvallisuusneuvosto antoi perjantaina jäsenmailleen oikeuden turvautua kaikkiin välttämättömiin toimiin terrorin vastaisissa taisteluissaan. YK:n päätökseen vaikutti Malin pääkaupungissa Bamakossa sattunut massamurha, jossa luxushotellin kaapanneet terroristit ottivat hotellivieraat panttivangeikseen. Al-Qaidan tukemaa terrorihyökkäystä johti tunnettu yksisilmäinen algerialainen militaristi. Terroristit surmasivat 19 ihmistä, useimmat heistä hotellivieraita, ennen turvallisuusjoukkojen hyökkäystä hotelliin panttivankien vapauttamiseksi.
Viikkoa ennen Bamakon iskua Malissa terroristit surmasivat IS:n itsemurhaiskuissa 44 ihmistä Beirutin eteläosassa Hizbullahin valvomassa lähiössä, ja kolme viikkoa aiemmin IS:n venäläiseen matkustajakoneeseen asettama pommi surmasi 224 ihmistä Siinain yläpuolella. Eloonjääneitä ei löydetty koneen jäännöksistä.

Pariisin asukkaat ovat kuitenkin alkaneet uhmakkaasti palautua normaalirutiiniinsa istuskellen joutilaan tuntuisesti ulkoilmakuppiloissa pyrkien parantamaan maailmaa loputtomilla keskusteluillaan. http://www.timesofisrael.com/brussels-o ... e-attacks/

Ranskan poliisit tunnustavat, ettei IS:n ja yleensä terrorismin vastaisessa taistelussa ole mitään nopeaa reseptiä, koska niiden taustalla ovat ideologiset ja/tai uskonnolliset perusteet, joiden muuttaminen edellyttäisi puuttumista kokonaisten kansojen ja miljoonien ihmisten uskonnollisiin perusteisiin ja vakaumukseen. Julkisuudessa on vältetty luonnehtimasta nykyistä islamin hyökyaaltoa länsimaihin suuntautuvaa - sekä suorien hyökkäysten että massamuuton muodossa - uskontojen tai kulttuurien väliseksi taisteluksi, mitä se kuitenkin käytännössä on.
USA:n johtaman koaliittion ilmavoimat tekivät 42 ilmaiskua IS:n kohteita vastaan Syyriassa ja Irakissa, ja Venäjän mahtavat pommittajat tuhoavat IS:n pääkaupunkina pitävää Raqqan kaupunkia maan tasalle. Toinen kohde on Mosulin kaupunki Irakissa, jonka vapauttamista kurdien pesmergajoukot yrittävät massapommitusten tukemina. http://www.timesofisrael.com/france-pre ... mic-state/

2. Sekä Ranskan että Belgian viranomaiset ovat vihjailleet rajoittavansa islamin vapaata toimintaa ja kasvamista alueillaan, mihin sisältyy sekä moskeijoitten sulkemista että uusien moskeijoitten rakennussuunnitelmien jäädyttämistä. Tämä ei varmaankaan tule onnistumaan ilman taistelua, sillä islamia tunnustavat kansanosat ovat liittyneet osaksi yhteiskuntaa – kuitenkaan sulautumatta siihen – ja heillä on kannattajia ja tukijoita useissa yhteiskunnallisissa ja etenkin NGO-järjestöissä.
Toiseksi EU:n piirissä harkitaan uudelleen shengen-sopimuksen rajojen poistamisesta ainakin toistaiseksi EU-maiden väillä sekä kansalaisten vapaata liikkumista maasta toiseen EU:n sisällä.
Joittenkin pelkäämä ja varoittama tilanne iskee nyt rajusti vasten kasvoja. Kukaan ei tietenkään voinut ennustaa tämän päivän kaltaista massa-aaltoa Afrikasta ja Lähi-Idän maista, ei ainakaan vielä tässä vaiheessa.

Ovatko nälkä ja työttömyys ne ratkaisevat tekijät, jotka pakottivat ihmiset luopumaan kaikesta tutusta ja puutteenalaisesta mutta kuitenkin turvallisesta ympäristöstä ja antautumaan kohtalon viemäksi, jossa satoja tai tuhansia menehtyy matkan rasituksiin ja vaaroihin, mitä tunnottomat ihmiskauppiaat ovat pystyneet hyödyntämään vaatien köyhiltä ihmisiltä kohtuuttomia korvauksia vain siirtääkseen heidät rajan tai Välimeren yli jättääkseen heidät avuttomina jonnekin autiolle tieosuudelle? Useilla pakolaisilla ei ole lämpimiä vaatteita eikä rahaa niiden hankkimiseen. Euroopassa ilmat ovat viilenneet ja sateita on yleisesti, Joillakin heistä ei ole edes jalkineita jaloissaan. Jotkut yksityiset avustusjärjestöt ja jopa yksityis-henkilöt pyrkivät lieventämään heidän ahdinkoaan, mutta apua tarvitsevien määrä ylittää kaikki ponnistelut, eikä niitä osattu ennakoida eikä niihin varautua.
Inhimillinen kärsimys ja turvattomuus tulevat lisääntymään talven tullessa, mikä voi pakottaa pakolaiset epätoivoisiin tekoihin.
Tämä kaikki on tehtävä säälimättömän terrorismin uhan alla.

Islamin eskatologiassa ennustetaan maailman joutuvan kaaokseen, mikä mahdollistaa uuden tyrannin nousemista luvaten hoitaa epäjärjestyksen ja saattaa yleisen rauhantilan maailmaan. Tämän tyrannin, islamin mahdin, tulemista voidaan jouduttaa sotien ja massamuuttojen kautta, mikä oikeuttaa epäilemään, että sellaisen pedon tuloa odottavat ovat mukana näissä tapahtumissa.

USA:ssa on aloitettu toiminta, jolla maahan rakennettuja moskeijoita, harjoitus-kenttiä ja muita islamin instituutteja pyritään kartoittamaan ja niissä tapahtuvaa toimintaa seuraamaan. Clarion-projektin keräämien tietojen mukaan USA:ssa on yli 80 radikaalin islamin rakentamaa moskeijaa, jotka on strategisesti hajautettu Yhdysvaltain eteläosiin. Clarion-projektin tietoihin perustuen the Daly Caller Foundation on pyrkinyt laatimaan karttoja, joissa esitetään niiden sijainti.
Näissä moskeijoissa radikaalit muslimisaarnaajat aivopesevät kuulijoitaan kiihottaen heitä toimimaan saamiensa ohjeitten mukaan, samalla antaen tilaa muille vastaaville järjestöille. Radikaalit järjestöt ovat koordinoineet keskinäiset yhteytensä käyttäen järjestäytyneen yhteiskunnan vapaasti tarjoamia palveluja internetin kautta.
FBI on saanut informaatiota islamin leviämisestä ja toiminnasta USA:ssa, mutta ei tiedetä, ovatko turvallisuusjärjestöt ja poliisi tietoisia tai edes kiinnostuneita niistä. http://www.wnd.com/2015/11/sophisticate ... es-in-u-s/

3. SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 14 -21; Tiberias 19 -28; Suolameri 23 -30; Eilat 21 -31 +C-astetta. Tänään ja huomenna on aurinkoista, tiistaina puolipilvistä ja sen jälkeen uudelleen kirkastuvaa. Lämpötiloissa ei tapahtune suuria heittoja lähipäivien aikana.

4. UUTISOTSIKOITA
· Breitbart news alkuperäisen artikkelin mukaan Islamin Valtiolla on yli 3 000 koulutettua ja motivoitunutta miestä iskemään määrättyihin kohteisiin Yhdysvalloissa saadakseen jo osaksi hajaantuneen kansan kokonaan hajotettua. Iranin Basij- ja vallankumouskaartin joukot harjoittelevat Jerusalemin Temppelivuoren piirittämistä ja miehittämistä – kuten he sanovat – Israelin miehityksestä. Mutta Yhdysvaltoja koskeva ISIS-joukkojen valmistama ja äskettäin julkistama video näyttää, miten ISIS-joukot tuhoavat Valkoisen Talon savuavaksi raunioksi. Aiemmassa videossa näytettiin, miten he leikkaavat pään irti presidentti Obamalta. Näitten videoitten pääasiallisena tarkoituksena on herättää kauhua kansassa ja kiristää viranomaisia. USA:n johto ja demokraattien presidenttiehdokkaat eivät uskalla käyttää radikaali islam nimitystä puheissaan, heitä kutsutaan vain ”harhautuneeksi pieneksi äärilaidan joukkioksi, jolle on annettu suhteettoman paljon julkisuutta”. Ben Shapíron laskelmien mukaan ISIS-joukkojen kannattajia on yli 50 miljoonaa, jota tuskin voidaan kutsua vähäiseksi joukkioksi. USA:n presidentti Obama on estänyt kolme ilmaiskua neljästä IS:n joukkoja vastaan Syyriassa ja Irakissa. Eräässä videossa näytettiin USA:n helikopterin suojaavan IS:n autosaattuetta. Tämäkin osoittanee, missä Obaman intressit ovat. http://allnewspipeline.com/Shake_Our_Ex ... e_Core.php
· OBAMAN hallitus on antautunut kokonaan Islamin Valtion johtamaan hyökkäykseen kristittyjä vastaan, joita se pitää päävihollisinaan. Obaman hallituksen veteraanien osaston taholta annettiin kielto pystyttää joulupuuta tilaisuuksiinsa. Perinteen mukaan joulukuusi on pystytetty sekä Valkoisen Talon ja että DC:n edustalle. On vielä epäselvää, koskeeko kielto myös näitä, mutta Obaman hallituksen ristiretki kristillisiä arvoja ja perinteitä vastaan on levinnyt kouluihin ja valtion laitoksiin. Obama näyttää katsovan, että koska hänellä ei ole enää mitään saavutettavissa eikä välitä menetyksistä, hän tunnettujen diktaattorien tapaan johtaa asioita suoraan ohittaen paitsi kongressin myös neuvonantajansa eikä välitä lukea tiedusteluraportteja valmistellen tietä omaansa ja kansansa tuhoon. http://www.allenbwest.com/2015/11/unbel ... mediately/
· Arabi-taksinkuljettaja ajoi autonsa tarkoituksella kohti israelilaista autoa, ja törmäyksen jälkeen hyppäsi ulos autostaan yrittäen puukottaa israelilaisia. Tapaus sattui sunnuntaiaamuna Kfar Adumin risteyksessä. Arabi pidätettiin.
Silminnäkijöitten mukaan arabi ehti puukottaa ainakin yhtä ihmistä ennen kuin häntä ammuttiin, mutta ei kuolettavasti. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/22/
· 16-vuotias arabi puukotti neljää israelilaisten Kiryatr Gat juutalaiskylässä lauantai-iltana. 250 poliisia osallistui hänen etsimiseensä. Hänet löydettiin 100 metrin päästä erää talon pihamaalta verinen puukko vielä käsissään. Poliisi pidätti 12-vuotiaan arabipojan ja -tytön osallisina puukotukseen. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/11/21/
· Arabinainen yritti puukottaa israelilaisia Brigate aukiolla Samariassa, mutta entinen aluejohtaja Gershon Mesika, joka sattui ajamaan lähellä autollaan, havaitsi tilanteen ihmisten huutaessa terroristi ja ajoi autollaan arabinaisen yli. Sotilaat avasivat sen jälkeen tulen naista kohti haavoittaen häntä kohtalokkaasti. Hänet julistettiin kuoliaaksi pian sen jälkeen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... lGOCRT4k6s
· Iranin vallankumousarmeija harjoitteli tilannetta, jossa se vapauttaa Temppelivuoren Israelin miehityksestä, kuten sen tiedotteessa sanottiin. Joukoille oli valmistettu Kalliomoskeijan tai Al-Aksa moskeijan mallikappale, jota he käyttivät vapauttamisoperaatiossaan, johon osallistui myös Bastij puolisotilaallisen vapaaehtoisarmeijan sotilaita. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... lGPVRT4k6s
· PA/PLO:n puheenjohtaja ilman mandaattia Mahmoud Abbas tunnusti Israelin TV:lle ensimmäisen kerran, että hän hylkäsi pääministeri Ehud Olmertin tarjouksen itsenäisestä valtiosta ja 99 5 % Juudean ja Samarian maa-alueista, Itä Jerusalemin kokonaan ja kymmeniä tuhansia pakolaisia. Olmert teki tarjouksensa 2008 vähän ennen kuin hän joutui eroamaan pääministerin paikalta paljastuneen skandaalin vuoksi. Abbas sanoi hylänneensä tarjouksen suoralta kädeltä ilman vastatarjousta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... lGQcxT4k6s
· Maailman mahtivaltiot tulevat avustamaan Irania Arakin raskasvesilaitoksen rakentamiseksi uudelta pohjalta. Laitos tuottaa plutoniumia, jota voidaan käyttää ydinpommin rakentamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... lGSFhT4k6s
Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 13 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia