kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 19.11.2018 13:44

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 14 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Israel Update / Tammikuu
ViestiLähetetty: 04.01.2016 11:09 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva
Friday, January 01, 2016
PERJANTAI 01.01.2016
PERJANTAI 01.01.2016
1. NÄIN VIERÄHTI edellinen vuosi antaakseen tilaa uudelle, jonka alkua vietettiin terrorismin varjossa. Monin paikoin oli rajoitettu ilotulitusrakettien käyttöä ja aattopäiväksi suunniteltuja terrorihyökkäyksiä oli estetty viime hetkellä ainakin New Yorkissa, Brysselissä ja Eilatissa tiedustelun saamien vihjeiden perusteella. Vuoden-vaihteen juhlallisuudet peruutettiin niissä kaupungeissa. Dubaissa kerrottiin rajusta hotellipalosta, mutta tiedot ovat vielä epämääräisiä.
Ennakkotiedot kertovat, että vuosi 2015 oli ennätyslämmin.
Israelissa sää muuttui sateisen viileäksi juuri ennen aattopäivää, ja lumisateita ennustettiin jopa Jerusalemiinkin, mutta Kastellissa ei lumesta ole tietoakaan, vaikka lämpötila yön aikana lienee lähellä nollaa. Tällä hetkellä puoli seitsemän maissa aamulla ilma on sumuinen ja vettä tihkuttaa hiljalleen. Ilma lienee nyt kovin otollinen yskälle ja kuumeilevalle flunssalle, minkä terveysviranomaisetkin ovat havainneet ja kehottivat ottamaan rokotuksen virusta vastaan, mutta JP:n mukaan Maccabin vakuutusyhtiön rokotusaine on loppunut heti alkuunsa. Ilmeisesti kansa uskaltaa ottaa rokotuksen huolimatta varoituksista niiden luotettavuuteen.
Elämä näyttää jatkuvan kuitenkin varoituksista ja terrorin uhasta huolimatta – ainakin toistaiseksi, joten tutkitaanpas, mitä sääprofeetat ennustavat.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 4 -4; (JP:n mukaan 2 -4, mikä lienee oikeampi); Tiberias 12 -12 (JP:n mukaan 8 -12); Suolameri 15 -16; Eilat 12 -16 +C-astetta.
Ajoittaisia sateita ennustetaan huomiseksi ja ylihuomiseksi, mutta sunnuntaina sateet alkavat loppua ja taivaankansi kirkastuu maanantaiksi pilvettömäksi lämpötilan noustessa siten, että lukemat ovat silloin 6 -13 +C-astetta.

2. USA:ssa Mississippijoen rannoilla on ollut valtavia tulvia joen levitessä yli äyräittensä pakottaen ihmiset evakkoon sadoin tuhansin. Tusinoittain kyliä ja kaupunkeja on tyhjennetty historialliseksi luonnehditun tulvan vuoksi, joka on surmannut ainakin 20 ihmistä, mutta viranomaiset varoittavat uhriluvun kasvavan. Viisi ulkomaista sotilasta Pohjois-Afrikasta ja Malesiasta, jotka olivat koulutuksessa USA:ssa, saivat surmansa heidän autonsa huuhtouduttua maaseututieltä kuohuvaan vesimassaan.
Mississippijoen tulvia verrataan vuoden 1993 tuhoisimpaan luonnonkatastrofiin, joka surmasi 50 ihmistä ja aiheutti 15 miljardin USD vahingot. Sateitten johdosta ylikuormittuneet laskujoet ovat levittäneet tuhoaan laajoille alueille asettaen viranomaisten laskelmien mukaan 17 miljoonaa ihmistä vaaralle alttiiksi tuhansien kotien joutuessa veden valtaan.
Alla olevassa linkissä on kuvia veden valtaamista alueista ja tuhoista niissä. http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -come.html
Pohjoisnavalla epätavallinen myrsky Frank aiheutti harvinaisen lämpöaallon, joka aloitti sulatusoperaation jäälautoilla lämpötilan noustessa – 1.9 C-asteeseen (F-28.6) meriveden lämpötilan ollessa ennätyskorkean. Arktinen sää oli vaihteeksi lämpöisempi kuin useimmissa suurkaupungeissa USA:ssa ja Euroopassa.
Samainen matalapaine aalto aiheutti ennätystulvia Skotlannissa ja Englannissa. http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... point.html,
3. DEBKAFILE kertoo, että kaikkien Syyrian sodan osapuolten ja lähellä olevien maiden armeijat asetettiin torstaina Hizbullahin aiheuttaman välittömän sodanuhan vuoksi korkeimpaan sotahälytystilaan. Tämä koskee Israelin lisäksi Syyrian sodan osapuolia Venäjää, Irania ja Syyriaa, mutta vaaravyöhykkeessä ovat myös Libanon ja Jordania. USA ja sen liittolaismaat seuraavat toistaiseksi tilanteen kehitystä sivusta.

Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah vannoi, että joulukuun 20. päivänä ohjusiskussa Syyriassa surmansa saaneen Hizbullah-johtajan Samir Kuntarin teloitusta ei voida jättää kostamatta. Israelilaislähteen mukaan Kuntarin teloituksen keskeisin syy oli se, että hänen suunnitelmansa vihollisuuksien aloittamiseksi Israelin Golanilla olivat lähellä toteutumistaan. Nasrallah syyttää Israelia ohjusiskusta, jossa Samir Kuntar sai surmansa, mutta jota IDF ei ole kieltänyt eikä myöntänyt.

Monet välittäjät vierailivat DF:n mukaan Beirutissa pyytäen Hizbullahia jättämään kostoaikeet tässä vaiheessa; heidän mukanaan Saksan BND:n ulkomaantiedustelun entinen johtaja Gerhard Konrad, joka informoi matkansa tuloksista liittokansleri Angelika Merkeliä. Hän tapasi Nasrallahin 29. joulukuuta todeten, ettei Nasrallah ole taivutettavissa sodan aloittamisesta, ja että sen valmistelut ovat jo alkaneet. Konradilla on aiempia kokemuksia neuvotteluista Lähi-Idän ja etenkin Syyrian ja Libanonin johtajien kanssa. Hän osallistui neuvotteluihin Hizbullahin kanssa, jossa Israel luovutti Samir Kuntarin kahta siepattua IDF:n sotilasta Eldad Regevin ja Ehud Goldwasserin vapauttamista vastaan kuvitellen heidän olevan elossa, mutta heidät palautettiin kahdessa mustassa ruumisarkussa, mikä paljastui vasta vankien vaihto-tilaisuudessa. Tämä petollinen sopimus aiheutti Israelissa suurta pahennusta. Tämä tapahtui 7 vuotta sitten. Konrad käytti hyviä suhteitaan hyväkseen myös Gilad Shalitin vapauttamisen yhteydessä 2011 vietettyään 5 vuotta Hamasin vankeudessa.

DEBKAFILEN mukaan Konrad tapasi Nasrallahin henkilökohtaisesti Beirutissa tämän vahvasti vartioidussa ja linnoitetussa bunkkerissaan. DF kertoo, että Konrad välitti tiedon lähettäjilleen, ettei Nasrallah ole taivutettavissa todeten, että tämä on hyvin tietoinen IDF:n antamista varoituksista välittömistä vastaiskuista Hizbullahin kohteisiin Syyriassa (ja Libanonissa). Myös sekä Syyrian ja Iranin että Venäjän sotilasjohto ovat tietoisia, mitä IDF:n komentaja kenraaliluutnantti Gady Eisenkott sanoi maanantaina: ”Kuten olemme aiemmin osoittaneet, me tiedämme, miten iskeä ketä hyvänsä vastaan, joka aikoo vahingoittaa meitä. Vihollisemme ovat hyvin tietoisia, että he tulevat kärsimään raskaita vahinkoja pyrkiessään vahingoittamaan turvallisuuttamme”.
Konradin neuvottelun tulosten tultua ilmi Eidenkott - yhdessä varakomentajan kenraalimajuri Yair Golanin ja IDF:n pohjoisen lohkon komentajan kenraalimajuri Aviv Kochavin kanssa - tekivät tarkastusmatkan pohjoiselle rajalle tutkien puolustus-valmiuden ja siihen liittyvien turvallisuusjärjestelyjen riittävyyden. He huomioivat lisäksi, että Nasrallah voi käyttää myrskyistä ja sateista säätä hyväkseen yllätyshyökkäyksen suorittamiseksi. http://www.debka.com/article/25120/IDF- ... d-backlash
Debkafile ei spekuloi, miten Hizbulah voisi aloittaa sotatoimensa, mutta edellisten kokemusten perusteella ensimmäiset iskut annetaan massiivisella raketti-iskulla, jonka suojassa kommandoyksiköt voivat yrittää miehittää jonkun rajan läheisyydessä sijaitsevan kylän tai juutalaisyhteisön panttivankien saamiseksi.

4. Time of Israel kertoo vähän jo vanhentuneessa uutisessaan, että tiedustelutietojen mukaan IS;n 5 -7-hengen muodostama solu suunnitteli iskua Mynchenin kaupungissa. Tiedot saatiin ulkomaisten tiedusteluyksiköitten kautta, ja ne oli tarkoitus suorittaa uudenvuoden aattona. Varotoimena poliisi kehotti kansalisia pysyttelemään poissa kaupungin sekä keskus- että toiselta rautatieasemalta.
Mynchenin poliisikomentaja presidentti Hubertus Andreae sanoi, että varoitus oli saatu ulkomaisista lähteistä, ja että iskut oli tarkoitus suorittaa 5 -7 itsemurhaajan toimesta. Varoitus koski välitöntä iskua.

Poliisin tiedottaja Werner Kraus sanoi, että poliisi aloitti keskusrautatienaseman evakuoimisen välittömästi ja kehotti asukkaita välttämään muitakin rautatieasemia sekä suurten joukkojen kokoontumisia. Pidätyksiä ei ole vielä tehty. Varoitus annettiin tunteja ennen vuoden vaihtumista, mikä houkutteli runsaasti ihmisiä kaduille juhlimaan uuden vuoden alkamista varoituksista huolimatta, jotka tulivat Ranskasta. Sekä Pariisissa että Brysselissä kiellettiin ilotulitusrakettien käyttö.
Myös kaikkien muiden Euroopan maiden pääkaupungit olivat hälytysvalmiudessa, mutta tällä hetkellä iskut näyttävät siirtyneen vaikka tuskin poistuneen.
Terroriuhka on kuitenkin islamin invaasion kanssa aiheuttanut laajan sekasorron ja epätietoisuuden kansalaisten parissa, koska tilanne on ennen kokematon. http://www.timesofisrael.com/is-suicide ... in-munich/,
Ranskan presidentti Francoise Hollande varoitti, ettei Ranska ole vielä suinkaan silvittänyt välejään terrorismin kanssa, eli hänen väittämänsä terrorin vastainen sotansa jatkuu. Hän selitti terrorin juurien olevan Irakissa ja Syyriassa, ja niiden poistaminen on elintärkeä sen kuihduttamiseksi. ”Tämä tarkoittaa pahan juurien poistamista Syyriassa ja Irakissa, minkä vuoksi olemme kiihdyttäneet ilmaiskujamme”. Hän arvioi IS:n kärsineen pahoin niiden johdosta.
Ranskan 100 000 poliisia ovat valppaina vuodenvaihteen aikana, heistä 11 000 Pariisissa, jossa terroriuhka oli ilmeisin. http://www.timesofisrael.com/france-not ... -hollande/,

New Yorkin polisi esti terrori-iskun torstaina pidättämällä äskettäin muslimiksi kääntyneen 25-vuotiaan Emahuel Lutchmanin. Hän suunnitteli iskua baariin ja oli koonnut sitä varten veitsiä ja matcheja iskua varten, Hän sanoi olleensa yhteydessä IS:n jäsenen kanssa, ja oli hankkinut materiaaleja IS:n agenteille USA:ssa. http://www.timesofisrael.com/fbi-foils- ... supporter/,

5. HA´AARETZ kertoo lähteisiinsä vedoten, että Israelin oikeuskansleri Yehuda Weinstein antoi poliisille ja Shin Betille luvan kidutuksen käyttämiseksi Duman arabikylässä suoritetun murhapolton epäiltyjen kuulustelemiseksi. Hän informoi pääministeriä lupauksestaan vasta jälkeenpäin. Hän oli ilmeisesti taipunut ulkomaisen ja kotimaisen vasemmiston painostuksen alaiseksi tulosten saamiseksi. Jos uutinen on totta, se on räikeä loukkaus Israelin oikeusjärjestelmää ja yleistä oikeustajua vastaan, sillä tilanne tuskin on niin pakottava, josta lakiteksti puhuu
kidutuksen käyttämiseksi tietojen saamiseksi kuulusteltavalta voidakseen estää välittömän hyökkäyksen tai murhan.
Nimettömät lähteet kertovat, että Weinstein antoi luvan äärimmäisten kuulustelumenetelmien käyttämiseksi useita kuukausia sitten. Poliisi kieltää kidutuksen käyttämisen, mutta vapauteen päästetyt epäillyt kertovat niistä median edustajille, ja heidän asianajajansa toteaa niitä käytetyn, mikä lain mukaan mitätöi kuulusteluissa saadut tunnustukset,

Poliisin ja Shin Betin suostuminen laittomuuksiin – mikäli se sitä oli – asettavat molempien kuulustelijat ja edustamansa instituutit varsin outoon valoon, ja antavat lisäsykettä epäilyksille vasemmiston johtamasta ”setlementtien” vastaisesta salaliitosta. Israelin kansa on pahasti jakaantunut kahteen sovittamattomaan leiriin suhteessa Juudean ja Samarian rakentamisesta.
Tämä on sitäkin valitettavampaa, että ulkomaat – USA, EU ja YK – hyvin kärkkäästi omaksuvat Israelin vasemmiston heille antamat tiedot, joissa väitetään virheellisesti Israelin kansan enemmistön kannattavan Juudean ja Samarian luovuttamista PA:lle, mutta että juutalaisten jatkuva ja heidän väitteensä mukaan laajeneva rakentaminen Juudeassa ja Samariassa estävät ainoan järkevän ratkaisun eli kahden valtion perustamisen. Vasemmiston pelkäämä demografian peikko. eli arabienemmistöstä Israelissa muutamassa vuodessa, on sekin näytetty virheelliseksi.

Vasemmiston suunnitelmassa – jota NGO-järjestöt tukevat ja levittävät tietoja siitä ulkomaille – ei ole annettu mitään ratkaisumallia Israelin turvallisuuden säilyttämiseksi, jos Juudeaan ja Samariaan perustetaan ääri-islamilainen valtio. Abbas toteaakin julkisesti puhuessaan arabeille omalla kielellään, että tarkoituksena on Israelin taloudellinen ja poliittinen tukahduttaminen, mikä lopulta romahduttaisi koko maan ja sen hallituksen. Hän kuvittelee voivansa saavuttaa päämääränsä YK:n ja sen alaisten instituuttien sekä ICC:n avulla kansainvälisen painostuksen avulla. http://www.timesofisrael.com/a-g-author ... ts-report/,

6. UUTISOTSIKOITA
· Israelin väkiluku oli uuden vuoden kynnyksellä 8 462 000 asukasta. Juutalaisten määrä on 6 335 000 kansalaista (74.9 %); arabien määrä on
1 775 000 (20.7 %); muiden määrä on 370 000. Vuoden 2015 aikana väkiluku kasvoi 2 %. 176 700 vauvaa syntyi, 74 % juutalaisista ja 23 % arabeista, 4.4 % muista vanhemmista. Uusia kansalaisia rekisteröitiin alian kautta n. 28 000 (ennakkoarvioiden mukaan 33 000, mikä ei toteutunut). Eniten heitä tuli Ranskasta (25 %) Ukrainasta (24 %) ja Venäjältä (23 %), USA:sta vain 9 %. Edellisten lukujen lisäksi maassa asui 192 000 ulkomaista työntekijää. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 015/12/31/
· 71 % kansasta arvioi, että hallitus on epäonnistunut terrorin vastaisessa taistelussaan. 61 % sanoo persoonallisen turvallisuutensa heikentyneen n. 3 kuukautta sitten alkaneiden hyökkäysten aikana. 29 % arvioi, ettei heidän turvallisuutensa ollut vaarantunut. Vain 19 % sanoi luottavansa hallituksen kykyyn toimia oikein terrorin vastaisessa taistelussaan, ja 9 % ei tiennyt. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... oY_D1N706s
· Dubain keskustassa sijaitsevassa Addres-hotellisssa uuden vuoden aattona alkanut valtava tulipalo kytee edelleen. UAE:n viranomaiset tutkivat edelleen miten palo sai alkunsa 63-kerroksisen hotellirakennuksen 20.kerroksessa. Hotelli sijaitsee maailman korkeinta rakennusta Burj-Khalifa vastapäätä. Neljä sammutusryhmää saivat palon yön aikana lopulta hallintaan, mutta rakennuksesta kuului edelleen räjähdyksiä perjantai-aamuna. Rakennuksen vasen sivusta on täysin tuhoutunut, ylempien kerrosten osalta liekit ovat sammuneet, mutta ne jatkavat alempiin kerroksiin. Hotellissa alkoi valtava rynnäkkö ihmisten pyrkiessä pakoon hotellista. Tämä on hyvää harjoitusta vastaavien tapausten varalta, sillä arabit rakentavat yhä korkeampia rakennuksia, joista Saudien rakenteilla oleva asuin- ja liiketalo Punaisenmeren rannalla on yli kilometrin korkuinen. Arabeilla kun on vaikeuksia löytää sijoituskohteita valtaville dollarivaroilleen, joiden arvio keikkuu veitsen terällä dollarin arvon mukaisesti, vaikka luulisi Saudi Arabian hiekka-aavikoilla olevan tilaa rakentaa lähempänä maan pintaa. Kysymys lienee enemmän arvostuksesta kuin järkevyydestä. Addres-hotelin korkeus on 300 metriä; Burj-Khalifan korkeus on 829.8 metriä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... oZAf1N706s
· Alla olevassa linkissä on kuvia maailman juhlimisesta terrorin varjon alla. http://www.timesofisrael.com/welcoming- ... ror-fears/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Tammikuu
ViestiLähetetty: 04.01.2016 11:11 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva
Sunday, January 03, 2016
SUNNUNTAI 03.01.2016
SUNNUNTAI 03.01.2016
1. EI SATANUT Jerusalemissa lunta sapatin aikana, kuten ennustettiin, mutta räntää sateli sen verran, että katoksille oli kertynyt pieniä kosteita räntäpälviä, jotka pian sulivat pois. Pohjoisessa, Golanilla, Galileassa ja Hermonilla sen sijaan oli jo talven tuntua maan ja puitten oksien peittyessä lumiseen vaippaan. Ei silti, että lumimyrskyjä niin kauheasti haluttaisikaan, mutta rannikolla asuvien huvituksiin kuuluu tulla Jerusalemin liepeille näkemään ja kokemaan talven lunta. Etenkin lapsille se on elämys, jotka usein tuovat mukanaan pulkkia ja jopa suksia laskettelua ja hiihtoharjoituksia varten, lumisodasta puhumattakaan.

Vettä sen sijaan satoi paikoin runsaasti; Ein Gediin johtava tie suljettiin vesimassojen runnellessa pahoin tietä, kuten se tekee joka talvi Juudean vuorille sataneitten vesien valuessa rinteitä pitkin kohti Suolamerta, joka hartaasi sitä toivoo.
Viileää ja sumuisen kosteaa sen sijaan on ulkona lämpötilan pysytellessä Jerusalemin ympäristössä yön aikana lähellä nollaa nousten päivällä 8 asteen tienoille, kuten ToI ennustaa; JP vain puolet siitä.
Taivas pysytellee pilvisenä tai osittain pilvien peitossa keskiviikkoon saakka, jolloin ilman lämpötila alkaa uudelleen nousta siten, että keskiviikon luvut ovat 6 -15 +C-astetta taivaankannen myös selkiytyessä aurinkoiseksi.

SÄÄTILAT tänään; Jerusalem 2 -8; Tiberias 8 -14; Suolameri 12 -19; Eilat 8 -18 +C-astetta.
Kinneretin pinta nousi edellisestä lukemasta 4 sm, ja on nyt -213.00 m merenpinnan alapuolella. Tämä tarkoittaa sitä, että maa on kostunut tarpeeksi, jotta valtaosa sadevedestä kulkeutuu kanjonien ja puronpohjien kautta Genessaretin järveen.
http://www.timesofisrael.com/snow-rain- ... y-weekend/

2. TEL AVIVISSA perjantaina sattuneen terrori-iskun tekijä on edelleen karkuteillä poliisin ja Shin Betin tiiviistä etsinnöistä huolimatta. Dizenkoff kadulla tapahtuneessa tulituksessa kuoli kaksi ihmistä ja 8 haavoittui, kolme heistä kriittisessä ja yksi hengenvaarallisessa tilassa.
Surmansa saaneista Alon Bakal, 26, Karmielista, kahvilan hoitaja, josta tulitus alkoi, ja Shimon Ruime, 30, Ofakimista, osallistui ystävänsä syntymäpäiväjuhliin, haudataan tänään, Bakal Karmielissa ja Ruime Ofakimissä. Näin elämä jatkuu ja kuten usein toistuu Israelissa. Surmansa saaneet haudataan, ja elävinä säilyneet pyrkivät jatkamaan normaaleja toimintojaan kantaen avoimia haavoja sydämessään ja ikävöiden poisnukkuneita, jotka jättivät tyhjän tilan monen rintaan.

TERRORISTIKI epäilty on nimeltään Nashat Milhem, 31, kotoisin Araran arabikylästä Wadi Arassa. Tulituksen silminnäkijät kuvaavat epäillyn arabin toimineen kylmän rauhallisesti ja hymyilleen ennen tulituksen aloittamista puoliautomaattiaseellaan, jonka hän toi paikalle mustassa laukussa. Ammuttuaan yhden lippaan tyhjäksi hän pudotti sen kadulle jatkaen aseineen pakoaan. Hänellä uskotaan olleen ystävä, joka odotti autossa ja kiihdytti välittömästi jonnekin tuntemattomaan mutta ennealta sovittuun piilopaikkaan. Poliisin arvion mukaan hän on edelleen Tel Avivin alueella.
Nashat Milhemilla on aikaisempaa kokemusta toimista poliisin kanssa. Hänet tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen yrityksistä siepata IDF:n sotilaan aseen. Hänet kuvaillaan epäonniseksi nuoreksi mieheksi, yksinäiseksi sudeksi. Perheen asíanajaja Sami Milhem kuvaa häntä mieheksi, jolla oli sisäisiä ongelmia. ”Jos tapaisit hänet kadulla, voisit sanoa, ettei kaikki ollut kohdallaan hänen päässään”. Tämä voi kuulua hänen taktiikkaansa.
Hänen isänsä, joka toimi poliisin vapaaehtoisena avustajana. sanoo, että hänen poikansa oli varastanut hänen aseensa, jota hän säilytti turvallisessa paikassa. . Poliisi takavarikoi aseen perheen jäsenen valituksen johdosta, mutta palautti sen kuukausi sitten.
Epäillyllä Nashat Milhemillä väitetään olleen yhteyksiä IS:n agenttien kanssa, mutta Sami Milhem kiistää tämän.
Poliisi suoritti perjantaina ja uudelleen lauantaina ratsian Milhemin perheen kotiin Ararassa takavarikoiden tietokoneen sekä vei kaksi perheen miesjäsentä kuulusteltaviksi.
Milhemin perhe ja suku sekä koko Arararan kylän asujamisto on yksimielisesti tuominnut tulituksen ja murhat sanoen Nashatin häpäisseen ei vai oman perheensä vaan koko suvun ja kylän asukkaita. Epäillyn isä kehottaa poliisia pidättämään hänen poikansa ennen kuin hän ehtii tehdä lisää rikoksia.

Erillisenä tapahtumana lienee poliisin Tel Avivin pohjoisosasta löytämä pahoin haavoittunut taksinkuljettaja joka kuoli haavoihinsa lääkintäryhmän ehtiessä paikalle. Poliisi ei halua kertoa, liittyykö tämän edelliseen tapaukseen. http://www.timesofisrael.com/police-swa ... ond-night/,

Poliisin pelkona on, että epäilty voi ottaa panttivankeja, ja siksi Tel Avivin koulut on asetettu tarkan vartioinnin alaisiksi. Aseistettuja partioita asetettiin koko kaupungin alueelle koko vuorokauden ajaksi. Kouluja ja muita laitoksia kehotetaan kuitenkin jatkamaan toimintojaan entiseen tapaan terroriuhasta huolimatta. http://www.jpost.com/Israel-News/Tel-Av ... man-439214

3. Jewish Press com julkaisi sunnuntaina Frimet ja Arnold Rothin kirjoittaman pitkään artikkelin otsikolla. ”PA Payments Plan? Storms ahead? Not everyone notices”. (“PA:n maksusuunnitelma? Myrskyjä edessä? Eivät kaikki huomanneet”) Artikkeli julkaistiin ensiksi kirjoittajien websivulla “This ongoing war”.
Otan tästä artikkelista muutamia tärkeimpiä huomioita.

Artikkelissa viitataan ensin sään äkillisiin vaihteluihin, mutta vakavoituu pian selvittelemään Israelia uhkaavia vakavia pyörremyrskyjä. JP viittaa maanantaina raportissaan Gal Bergerin Israelin radion Reshet B ohjelmassa julkaistuihin tietoihin, jotka perustuvat hänen keskusteluistaan nimeltä mainitsemattoman PA:n korkean virkailijan kanssa, joista muutamia poimintoja:
· Fatahin johdossa muutamat vaativat itsemurhaiskujen aloittamista. JP kuitenkin toteaa, että Fatah odottaa ensin, mihin suuntaan tuuli kääntyy.
· Arabien yli 3 kuukautta sitten aloittama terroriaalto tulee ennen pitkää kiihtymään; Fatahin katsoessa, että ”se on pakotettu osallistumaan meneillään olevaan vastarintaan”.
· Samat henkilöt, havaitessaan nuorten ihmisten muodostavan vertavaluvan veitsenterän Israelin vastaisessa taistelussa, näkevät PA:n väistämättömän romahduksen ja sen vallan murtumisen, josta syytetään Israelia.
· Tätä tulee seuraamaan kaduilla harjoitetun Israel-vihan kääntämiseksi PA:n johtoa vastaan. Kun tämä tapahtuu, PS tulee arvioimaan uudelleen Israelin suhteensa (kuitenkaan selittämättä, mitä PA tulee ratkaisemaan lukuisat kysymykset koskien veden, sähkövirran, lääkintäpalvelujen jatkuvuutta ja monia muita ratkaisemattomia ongelmia).
· Yksinäisten susien tekemiä terrori-iskuja on vaikea tai lähes mahdotonta hallita.
· On odotettavissa, että PA:n (ja Israelin) arabien sisällä vaikuttavat järjestöt tulevat taistelemaan keskenään johtoasemasta, syyttäen taasen Israelia.
Artikkelissa todetaan seuraavaksi, miten PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin on todettu suoraan kiihottavan nuoria PA:n ja Israelin arabeja hyökkäyksiin.
”Me siunaamme jokaisen veripisaran, joka on vuodatettu Jerusalemin hyväksi, kirkkaan ja puhtaan Allahin hyväksi vuodatetun veren, jos Allah niin tahtoo. Jokainen marttyyri (shahib) pääsee paratiisiin, ja jokainen haavoittunut saa palkkionsa Allahilta. Al Aksa (moskeija) on meidän eikä heillä (juutalaisilla) ole oikeutta häväistä sitä saastaisilla saappaillaan. Me emme salli sitä, ja me tulemme kaikin voimin puolustamaan Jerusalemia. (Abbas 01.12.2015 Terrorista puhuen, kaksimielisyys ja suoranainen teeskentely toimivat).
Kiihotus todella toimii, mistä on osoituksena vähän raportoitu kooste arabien mielipidetiedustelusta 14.12.2015.
· Väkivaltaa kannatti v.2015 syyskuun gallupissa 57 %, nyt 60 %.
· Eniten aseellista väkivaltaa ja puukotuksia kannattivat 18 -22 vuotiaat, jotka myös eniten vastustavat kahden valtion periaatetta. V. 2013 israelilaisista 63 % kannatti kahta valtiota (kuten myös Obama, Yk ja EU). Arabien keskuudessa se hylätään, tänään 54 % hylkää sen, syyskuussa 2015 luku oli 51 %.
· Runsas 2/3 osa PA:n arabeista kannattaa israelilaisten puukotuksia.
· Suunnilleen sama määrä PA:n arabeista haluaa Abbasin eroa. Hänet valittiin 2005 vaaleissa PA/PLO:n puheenjohtajaksi neljäksi vuodeksi, joten hänen hallintonsa ja hänen muodostamansa hallitus ovat laittomia. Abbas ei uskalla kutsua uusia vaaleja, koska ennakkotietojen mukaan Hamas saisi niissä enemmistön ja tulisi muodostamaan uuden hallituksen. (Abbasilla on täysi syy pelätä omaa henkeään, eikä vain heikon terveytensä vuoksi)
Toinen huonon sään ennuste tulee Hamasin taholta, artikkelissa todetaan. Ynetnews artikkelin mukaan Hamas antoi torstaina käskyn kaadereilleen iskeä kaikkia Israelin sekä siviili- että sotilasjohtajia vastaan vihreän linjan länsipuolella, eli Israelin alueella.
Hamas sanoo, että se on perustanut useita ”nukkuvia” soluja Israelin ja PA:n alueille. Todisteena siitä on Israelin äskettäin paljastama ja pidättämä 17 hengen solu, joka toimi Jerusalemin itäosan Abu Dish arabilähiössä. ynetnews.com raportoi siitä:
· ”Solun paljastui vain siksi, että yksi solun jäsenistä tuli maininneeksi siitä PA:n viranomaiselle pyytäen erityislupia solun jäsenille liikkumista varten. (toisten solujen jäsenillä ei ole samaa vaaraa, koska heillä ei ole turvallisuuteen liittyviä rikkomuksia. (31.12.2015 ynetnews.com).
Artikkelissa mainitaan edelleen, että Hamas on etsinyt yhteyksiä Fatahin kanssa yhteisen strategian luomiseksi itsemurhaiskuja varten, eikä se ole mikään ihme, sillä PA maksaa palkkaa jokaiselle terroristille Israelin vankiloissa, ja stipendejä surmansa saaneen terroristin perheelle terrori-iskun tehokkuuden mukaan, sekä Fatahin että Hamasin jäsenille, enemmän kuin työssä käyville.
Artikkelissa esitetään lisäksi esimerkkejä palkoista, ja niissä eniten Israelia härnäävät terroristien kuten Sparro-kahvilaan tehdyn terrori-iskun tekijät. Berger sai käsiinsä PA:n laatiman listan terroristeista, joille palkkaa maksetaan, se julkaistiin JP:ssä. PA:n moraalikäsitykset ovat käänteisiä yleisille periaatteille: Mitä suuempi rikos, sitä suurempi palkkio (jonka Allah antaa Abbasin tulkinnan mukaan).
Tämä kaikki tapahtuu länsimaiden antamien tukien varassa, ja samalla Abbas kulkee pitkin maailmaa syyttämässä Israelia, miten se sortaa arabimuslimeja ja kristittyjä estäen sen kehittymästä maksaen samalla kymmeniä miljoonia USD terroristeille ja heidän perheilleen. Lisäksi PA/PLO on velkaa Israelille useita satoja miljoonia USD sen toimittamasta vedestä, sähköstä, polttoaineesta ja muista hyödykkeistä Israelin hallitusten myötävaikutuksella, mikä on mieletöntä julkisten asioitten hoitoa. http://www.jewishpress.com/indepth/anal ... 016/01/03/

4. UUTISOTSIKOITA
· Jerusalemin ja Betlehemin välisellä tunneliteillä tulitettiin israelilaisia autoja tänään. Uhriksi joutui Abu Torin arabi-asukas, joka ilmoitti siitä poliisille. Hän sai vähäisä vammoja, mutta autossa havaittiin useita luodinreikiä. http://www.jewishpress.com/news/shots-f ... 016/01/02/
· Oikeudessa luettiin syytökset kahta israelilaista nuorta vastaan ns. Duma-polttomurhasta syytettyinä. http://www.timesofisrael.com/two-suspec ... a-murders/
· Egypti kiihdyttää iskujaan islamisteja vastaan Siinain niemimaalla. Egyptin sotilaslähteet toteavat, että Egyptin ilmavoimat ovat surmanneet 60 jihadistia, joita ovat tehneet myös maavoimat. USA:n toimittamat Apache helikopterit olivat ilmaiskujen keskeisimmät suorittajat. http://www.timesofisrael.com/up-to-60-i ... irstrikes/
· Saudi Arabian ja Iranin välit nousivat useita pykäliä saudien teloitettua 47 shia-muslimia syyttäen heitä tasapainon järkyttämisestä ja sabotaasista kuningaskuntaa vastaan. Teheranissa järjestettiin saudien vastaisia mielenosoituksia ja Saudi Arabian lähetystö Teheranissa sytytettiin tuleen. Olikohan tämä saudien teloitus harkittu loppuun asti, on kysymys, johon satanen vastaus lähipäivien aikana. Iran kehittelee 5000 km:n kantomatkan ballistisia ohjuksia Wienin sopimuksen vastaisesti, ja Obaman hallituksen mukaan Iran alkaa olla valmis toteuttamaan sen asettamat Irania koskevat säädökset sanktioitten poistamiseksi. http://www.timesofisrael.com/iran-spons ... abia-says/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Tammikuu
ViestiLähetetty: 07.01.2016 06:21 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, January 06, 2016
KESKIVIIKKO 06.01.2016
1. AURINKO ei ollut vielä noussut, kun kävin kuuden maissa aamuisella happilenkilläni kadun varressa hakemassa päivän lehden. Ilma tuntui viileältä, olihan ennusteen ja mittarinkin mukaan lämpöä sentään kymmenkunta astetta nousten päivän mittaan 16 +asteen tienoille taivaan kannen pysytellessä aurinkoisena. Säätarkkailijat toteavat, että talvi on ollut tähän saakka harvinaisen mieto, mikä tyydytyksellä todettakoon. Mutta talvi on vielä nuori ja keskenkasvuinen, joten odotetaan.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 10 -16; Tiberias 12 -21; Suolameri 14 -26; Eilat 12 -25 +C-astetta. Taivas on tänään pilvetön, mutta huomenna pilvistyy osittain lämpötilan noustessa pari astetta tämän päivän lukemista. Perjantaina ja lauantaina taivas vaihtelee puolipilvisestä pilviseen ja paikoin sataa vettä lämpötilan laskiessa siten, että lauantain lämpölukemiksi ennustetaan 6 -12 +C-astetta.
Sankat kottaraisparvet (starlings) maalailivat maanantaina Negevin taivaalle jatkuvasti vaihtelevia tummia muodostelmia. Alla olevassa linkissä on kuvia niistä, jotka kuvattiin Rahat-kaupungin lähellä juuri ennen auringon laskua. http://www.timesofisrael.com/starlings- ... ver-negev/,

2. Kinneretin vedenkorkeus alkaa hiljalleen nousta, mutta tarkkailijoiden mukaan liian vähän ja liian myöhään. Kinneretin järvi on Israelin suurin ja tärkein vesivarasto, ja sen vedenkorkeus on alhaisimmillaan v. 1926 jälkeen, jolloin sitä alettiin seurata järjestelmällisesti, mutta myös kasvavalla huolella. Kulutuksen ja luonnollisen haihtumisen vuoksi vedenpinta laskee n. yhden senttimetrin päivässä.
Vedenpinnan korkeus on nyt -213.00 Välimeren pinnan alapuolella.

Hallitus määritteli muutamia vuosia sitten, että 215.00 on ns. musta merkkipaalu, jonka alle vedenkorkeus ei saa laskea. Vuonna 2001 vedenpinta laski 13 sm:n päähän mustasta rajasta, minkä johdosta hallitus teki silloin viisaan päätöksen meriveden puhdistamisesta 400 miljoonaa kuutiometriä vuodessa. Päätöksen toteuttaminen oli hidasta hallitusten siirtäessä sille tarkoitettuja määrärahoja toisiin kohteisiin, mutta nykyisin puhdistettu vesi muodostaa 40 % käyttöveden tarpeesta. Kinneretin pinnan maksimikorkeus on 208.8 metriä, jonka jälkeen vettä juoksutetaan Jordan jokeen ja kansallista vesijohtoa myöten pohjavesivarastoihin. Täten Kinneretistä puuttuu vettä 4 metrin korkeudelta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... oyoL1N706s,

3. Israelin salaisin ja joittenkin mielestä pelätyin turvallisuusjärjestö Mossad sai eilen uuden johtajan. Edellisen johtajan Tamir Pardon jäähyväistilaisuus pidettiin eilen tiistaina, uuden miehen Yossi Cohenin ottaessa ohjakset käsiinsä. Vielä muutamia vuosia sitten Mossadin johtajan kuvaa eikä nimeä julkaistu kokonaisuudessaan, vaan hänestä käytettiin lyhennystä tai muuta peitenimeä, mutta uuden johtajan taustoja käsitellään nyt avoimesti sanomalehdissä kuvien kanssa kotinsa lähellä.

Mossadin toiminta on -. kuten presidentti Reuven Ruvlin totesi Pardon kunniaksi järjestetyssä tilaisuudessa – kaikkia Pardon viiden vuoden johtajakauden suoritettuja toimia ei voida paljastaa julkisuudessa. Rivlin muisti myös Pardon vaimoa todeten, että hän joutui jakamaan miehensä Israelin valtion kanssa, jonka turvallisuus oli useammin kuin kerran Pardon käsissä, minkä hän hoiti nostaen järjestön teknologian huippujärjestöjen tasolle, muita kuitenkin pysyttäen sen inhimillisenä salaisena järjestönä.
Tilaisuudessa oli mukana valtion koko kerma pääministeristä alkaen jatkuen puolustusministeriin, IDF:n komentajaan, oppositiojohtajaan ja muutamiin kansanedustajiin Mossadin entiseen johtajaan ja moniin muihin.
Tamir Pardo kiitteli puheessaan henkilökuntaansa keskitetystä voimasta, ammattitaidosta, rohkeudesta, uskaliaisuudesta, päättäväisyydestä, rajattomasta luovuudesta, viisaudesta ja yhtenäisyydestä.
Henkilökunnan muodostama kuoro esitti muutamia lauluja ja komediataiteilija Asi Cohen lähetti videon, jossa esitettiin kuvitteellisen humoristinen vakoilija Shauli, joka yrittää päästä Mossadin jäseneksi peitenimellä Saul.

Yossi Cohen toimi Netanyahun turvallisuus-neuvonantajana vuodesta 2013 ja myös Mossadin apulaisjohtajana saaden hyvän tuntuman järjestön työhön. Täten voisi olettaa, ettei hänellä ole ongelmia Mossadin johtajana enempää kuin myöskään pääministerin kanssa, jonka kanssa hänen tulee toimia läheisessä yhteistyössä.
Pääministeri Netanyahu puhui leikitellen, miten Pardo pyysi mielenkiintoista tehtävää, ja hän sai sellaisen Mossadin johtajana arabikevään aikana. http://www.timesofisrael.com/yossi-cohe ... sad-chief/

4. HIZBULLAH toteutti ainakin osaksi uhkaustaan vastata väittämäänsä IDF:n iskuun sen yhtä johtajaa, Israelin terroristisi nimittelemää Samir Kuntaria vastaan, joka sai surmansa häntä vastaan tehdyssä ohjusiskussa 21.12.2015 Beirutissa, mitä IDF ei ole myöntänyt eikä kieltänyt.

Hizbullah ampui muutamia raketteja Israelin puolelle, jotka eivät osuneet maaleihinsa. Muutamia päiviä sitten Hizbullah räjäytti suuren pommin lähellä tietä, jota IDF:n partioautot käyttävät tarkastusmatkoillaan turvallisuusaidan varrella. Sekään ei aiheuttanut vahinkoa, mutta oli ajankohtainen huomautus, ettei kalavelkoja Israelille ole vielä unohdettu.
IDF vastasi siihen ampumalla tykistöllä muutamia laukauksia [G1] Libanonilaiseen kylään, josta raketit ammuttiin. Pommin kohteina lienevät olleen suuri IDF:n puskutraktori ja toinen ajoneuvo, jotka eivät vaurioituneet eikä kukaan haavoittunut.
Hizbullah ilmoitti olevansa vastuussa pommiräjähdyksestä, jonka käytännön järjestelyistä vastasi solu, joka käyttää nimeä Samir Kuntar.

IDF:n johto olettaa, että maanantaina tehty pommi-isku oli ensimmäinen yritys vastata Kuntarin teloitukseen näyttävällä vastaiskulla.
Puolustusministeri Moshe Yaalon teki varakomentajan Yair Golanin kanssa tarkastusmatkan pommin räjähdysalueelle yhdessä IDF:n komentajan Gady Eisenkottin,ja IDF:n pohjoisen lohkon komentajan kenraalimajuri Avi Kochavin ja Golanin alueen komentajan prikaatinkenraali Yaniv Assorin kanssa, joka johtaa Bashan divisioonaa Golanilla.
Yaalon kiitteli pohjoisen lohkon ja Golanin puolustajien johtajia valmistautumisesta kaikkiin mahdollisuuksiin. Hizbullahin ohella armeijan tulee olla valmiustilassa sekä Syyrian armeijan että Damaskoksen läheisyydessä toimivien IS:n ja Al-Nusra Front joukkojen varalta, jotka voivat yrittää iskuja Israelin puolelle. http://www.timesofisrael.com/yaalon-tou ... -in-north/,
5. TEL AVIVIN terrori-iskua tutkivat Shin Betin ja poliisin upseerit pidättivät epäillyn 29-vuotiaan murhaajan Nashat Milhemin isän Muhammad Milhemin ja pyytävät lupaa pitää häntä hallinnollisessa arestissa vielä 12 päivää. He epäilevät Muhammad Milhemin osallistuneen poikansa suorittamaan tulitukseen, jossa kuoli 2 ja useita haavoittui, osa heistä hengenvaarallisesti.
Poliisi pidätti myös pääepäillyn sedän sekä useita muita henkilöitä saadakseen lisää vihjeitä tapahtumien kulusta ja minne murhaaja mahtoi paeta jättämättä mitään selviä merkkejä pakoreitistään. Tel Avivin pohjoispuolelta löydetyn taksinkuljettajan ruumiin oletetaan viittavan siihen, että murhaaja otti taksin ja ajettuaan sopivan matkan päähän surmasi tämän jatkaen itse pakoaan. Oikeus antoi kehotuksen poliisille päästää Nashat Milhemin veljen Jaudatin vapaaksi, mutta antoi hänelle kiellon mennä kotiinsa Araran kylään kunnes toisin määrätään.

Sivutapahtumassa poliisi pidätti Herzliassa arabin, joka oli Jerusalemissa yrittänyt ajaa sotilas- tai poliisiryhmään.

Muhammad Milhem pidätettiin tiistaina toistamiseen poliisin epäillessä hänen vakuutuksiaan syyttömyydestään. Muhammad kehotti televisioidussa pyynnössään poikaansa antautumaan, jotta hän voisi auttaa häntä.
Perjantaina tapahtunut tulitus alkoi Simta-baarissa Tel Avivin vilkkaan Dizenkoff kadun varrella. Nashat käveli mustan kassin kanssa baariin, valitsi joitain vihanneksia muovipussiin palauttaen ne takaisin, meni oven suulle ja avattuaan mustan kassinsa veti sieltä esiin puoliautomaattiaseen alkaen tulittaa ihmisiä baarin ulkopuolella. Turvallisuuskameran kuvassa hän esiintyy kylmän rauhallisesti ja hymyillen.

Tulituksessa sai surmansa kaksi, ja 7 muuta haavoittui. Taksinkuljettajan kohtaloa ei tiedetä, kuoliko hänkin terroristin käsiin, kuten poliisi olettaa.
Poliisi varoittaa kaupungin asukkaita varovaisuuteen mutta toimimaan muuten normaaleissa askareissaan. Jotkut vanhemmat pelkäävät päästää lapsiaan kouluun peläten, että terroristi voi iskeä kouluun panttivankien ottamiseksi. http://www.timesofisrael.com/father-of- ... ccomplice/, http://www.timesofisrael.com/suspected- ... a-manhunt/,

6. UUTISOTSIKOITA
· Pariisin Hyper Cacher kosher makeismyymälä, jossa vuosi sitten terroristi surmasi useita asiakkaita aseellaan, on avannut ovensa uudelleen liiketoimilleen. Alueella asuvat juutalaiset tuntevat kuitenkin olonsa epämukavaksi, siksi, että Pariisin raskaasti aseistetut poliisipartiot liikkuvat alueen kaduilla aiheuttaen monille heistä ikäviä muistoja menneisyydestä. Natsi Saksan kuoleman-partioiden todellisuus tuo heille edelleen muistoja, joiden olisi pitänyt jo poistua. Tällaiset murhaiskut pitävät muistoja yllä, joita tukevat hälyttävästi kohonneet antisemiittiset ja antisionistiset hyökkäykset Euroopassa eikä vähiten Ranskassa. 27-vuotias Naome, joka säästyi tuhoisesta panttivanki-draamasta, sanoo, ettei hän tunne oloaan turvalliseksi ja pelkää henkeään. Ranskan statistiikan mukaan antisemiittiset hyökkäykset ovat lisääntyneet 84 % vuonna 2015 verrattuna edelliseen vuoteen.
http://www.timesofisrael.com/a-year-aft ... med-guard/,
· Yli 1.7 miljoonaa ihmistä vieraili Auschwitzin kuolemanleirissä vuoden 2015 aikana. Vuossa 2000 vierailijoita oli 500 000. Eniten vierailijoita tuli Puolasta 425 000; Englannista 220 000; Saksasta 93 000 ja Italiasta 76 000; Espanjasta 68 000, Israelista 61 000, Raskasta 57 000; Tsekistä 47 000 ja Hollannista 43 000. Elokuussa vierailijoita oli 210 000. http://www.timesofisrael.com/over-1-7-m ... al-record/,
· ISISIN sotaministeri Thamer Mahlawi sai arabilähteen mukaan surmansa taisteluissa Haditha alueen länsiosassa, jota ISIs pyrkii saamaan hallintaansa Irakin länsiosassa. Häntä kutsuttiin nimellä Abu Mu´aaz. Mahlawi johti ISIS joukkojen operaatioiota Anbar alueella, häntä pidettiin yhtenä johtavista sotilaskomentajista. Maanantaina USA:n koneet iskivät ensimmäistä kertaa marraskuun jälkeen, kuten Washington Post raportoi. ISIS on pyrkinyt saamaan aluetta hallintaansa, koska 6 mailia pitkä Haditha padon hydroelektroninen voimala tuottaa sähköä laajalla alueelle. Padon omistus antaa sen valvojille strategisen edun alueen sähkön ja veden jakelussa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... ozd11N706s
· Pohjois-Korea kokeili onnistuneesti keskiviikkona hydrogen pommia, joka aiheutti laajan maanjäristyksen alueella. Testi järkyttää länsimaisia tarkkailijoita, sillä Pohjois-Korean ei uskottu saavuttaneen tarvittavaa teknistä tasoa sen räjäyttämiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... ozgkVN706s
· Puolustusministeri Moshe Yaalon hyväksyi 40 dunamin suuruisen maapalan ostamiseksi alueneuvostolta. Alueen hankki omistukseensa amerikkalainen filantrooppi Irwin Mokowitz vaimonsa kanssa. Sillä sijaitsee 8 rakennusta tien 60 varrella, joka johtaa Gush Etzionista Hebroniin. Gush Etzion on yksi paikoista, joissa terroristit puukottavat ja pahoinpitelevät juutalaisasukkaita. 40 dunamin alueelle rakennetut rakennukset kuuluvat Yaalonin nyt hyväksymään lupaan, joka sallii rakennusten asuttamisen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... ozhzVN706s
· Saksan liittokansleri Angelika Merkelin kanslia jouduttiin sulkemaan tuntemattoman paketin löytymisen vuoksi. Tiloista löydetyn epäilyttävän paketin vuoksi tilat sinetöitiin henkilökunnan toimesta keskiviikkona. Poliisi tunnustaa tilojen sinetöimisen, mutta ei kerro paketin kokoa vaan sanoo, että se sisältöä tutkitaan. Silminnäkijät sanovat nähneensä 4 keltaiseen muoviin käärittyä postin kuljetusalustaa, mutta ei tiedetä, miten ne liittyvät asiaan ja kuka ne toi sinne. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/01/06/
· IDF:n kersantti sai surmansa ja sotilas haavoittui Tzelimin sotilasharjoituksissa, joissa ammuttiin kovilla ja myös kranaatteja käyttäen. http://www.jewishpress.com/news/officer ... 016/01/05/
· Knessetin komitea suosittaa, että Breaking the Silence järjestön edustajat pidetään poissa yliopistojen asuntoalueilta. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/01/05/


[G1]autus
Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Tammikuu
ViestiLähetetty: 09.01.2016 07:36 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, January 08, 2016
PERJANTAI 08.01.2016
1. TÄNÄÄN ja huomenna sataa. Ilma on näin seitsemän maissa sumuinen ja kostea yöllisen sateen jälkeen ja surkeuden tunnetta lisää kova tuuli, joka tuntui pistävän viileältä. Lämpötila oli aamulla 8 astetta ja tuskin saavuttaa 10 asteen rajan päivän kuluessa, kuten ToI:n ennuste kertoo. Sateet eivät ole yleisiä, vaan kuuroluoteisia ja paikoittaisia. Sunnuntaina taivas selkenee puolittain sateitten loppuessa, ja lämpötilan ennustetaan nousevan hiljalleen siten, että maanantain lukemat ovat
08 – 14 astetta taivaankannen pysytellessä puolipilvisenä.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 08 -10; Tiberias 12 -15; Suolameri 15 -21; Eilat 12 -21 +C-astetta.
Lämpötilan raju pudotus näyttää tuntuvan etenkin perinteisesti lämpöisillä alueilla, kuten Suolameri ja Eilat. Tämä vuosi on siinä poikkeuksellinen, että sateita luvataan myös Suolamerelle, jossa perinteen mukaan sataa vain kerran vuodessa.
Kinneretin vedenkorkeus pysyttelee samoissa lukemissa kuin eilenkin -213.00.

2. UUDEN VUODEN toiveisiin on tapana lisätä toivotus onnellisuudesta ja menestyksestä, mutta sekä Fatahin että Hamasin johtajat vakuuttavat uuden vuoden puheissaan jatkavansa ja jopa kiihdyttävänsä hyökkäyksiä Israelia vastaan. He käyttävät hyökkäysten tilalla termiä ”vastarínta”. jota PA:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas kutsuu ”rauhanomaiseksi” hyvin tiedostaen, että siviili- ja sotilashenkilöitten puukotusten tarkoituksena on saada hyökkäyksen uhri vammautettua tai surmattua. ”Vastarinnan” käyttäminen hyökkäyksen asemesta on tarkoitettu länsimaiden hämäämiseksi, jotka olettavat lapsenomaisesti, että lännessä yleiset moraalikäsitykset pätevät myös Lähi-Idässä.

Jos Abbasin määritelmää käytetään myös israelilaisten oikeutetussa ”vastarinnassaan” henkensä puolustamiseksi, myös jokainen PA:n ja Gazan arabi on potentiaalinen kohde, jota voidaan ennalta ehkäisevästi haavoittaa tai joka voidaan surmata henkensä puolustamiseksi.
PA:n ja Gazan arabijohtajat kuitenkin hyvin tiedostavat, etteivät juutalaisten eettiset ja moraalikäsitykset salli alentua hyökkääjän tasolle, ja siksi he voivat ”turvallisesti” jatkaa valheellista sotaansa Israelia ja juutalaisia vastaan lapsiuhrien muodossa.
He tiedostavat myös länsimaiden johtajien lapsellisen vääristyneen käsityksen, että PA:n ja Gazan arabien vakuuttelut pyrkimyksistä rauhaan ja yhteistyöhön ovat tosia ja vilpittömiä, ja että syytökset Israelin harjoittamasta väkivallasta pitävät paikkansa. Tämän havaitseminen on heille tärkeä, jotta rahavirrat länsimaista voisivat jatkua keskeytyksettä. Rikkaat arabimaat hyvin tiedostavat PA:n ja Gazan arabijohtajien vilpillisyyden, ja ovat paljon haluttomampia tukemaan ”palestiinalaisten oikeutettua taistelua miehittäjämaata vastaan”, vaikka ne kansainvälisissä elimissä niin väittävät.

HAMAS, joka IDF:n vetäessä joukkonsa ja karkottaessa kaikki juutalaisasukkaat Gazasta 2005, otti vallan Fatahilta Gazassa lähes verettömässä vallankumouksessa 2006, ja on siitä lähtien hallinnut Gazan kaistaletta jatkaen sieltä käsin Israelin vastaisia hyökkäyksiään pääosin siviilikohteita vastaan. Se on myös pystynyt pysymään vallassa IDF:n hyökkäysten lopettamiseksi käymistä sodista huolimatta.
Hamas toimii varsin aktiivisesti Juudean ja Samarian alueilla, ja on toistuvasti uhannut kaataa PA:n hallinnon siellä. Hamasilla on ns. nukkuvia soluja PA:n valvomissa kaupungeissa ja pakolaisleireissä valmistellen laajempaa väkivalta-aaltoa Israelin alueella. Hamasin johto tukee PA:n arabien aloittamaa ”puukotus-intifadaa” kehottaen siirtymään puukkojen sijasta tuliaseiden käyttöön.

Shin Betin ja poliisin yhteistyön tuloksena ne paljastivat kaksi Hamasin solua, toisen Hebronissa ja toisen Abu Dishissä Jerusalemin itäosassa. Kummassakin solussa oli 3 jäsentä, ja niiden suunnitelmiin kuului panttivangin sieppaaminen, joka voitaisiin surmata ja haudata, ja jonka ruumiin palauttamisesta voitaisiin neuvotella Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivien terroristien vapauttamiseksi. Suunnitelmat olivat varsin pitkälle valmisteltuja ja odottivat vain niiden toteuttamista.

Vuoden 2014 ns. kesäsodan vahinkojen korjaamiseksi kansainvälisesti yhteisöt ja maat lupautuivat miljardiavustuksiin, mutta projektin toteuttaminen käytännössä ei onnistu ollenkaan yhtä sujuvasti, kuin sen puuhamiehet kuvittelivat.
Gazan arabien toimeentulo on vaikeuksissa, ja sitä pahentavat Egyptin toimet salakuljetuksen lopettamiseksi Siinailta Gazaan. Useita satoja tunneleita on tuhottu ja viimeiseksi Egyptin rakensi vesikanaalin rajan Gazan puolelle sekä tuhosi tuhansia asuntorakennuksia muodostaakseen puskurivyöhykkeen rajan taakse.
Videokuvista päätelleen osa gazalaisista elää loistokkaasti, mutta keskiverto-kansalaisen toimeentulo on vaikeuksissa korkean työttömyyden vuoksi. Rahaa virtaa Gazaan monelta suunnalta, mutta sen käyttäminen tavallisen kansalaisen elintason nostamiseksi ei liene Hamasin päämääränä.

Kuten tunnettu arabijournalisti Khaled Abu Toameh kertoo artikkelissaan, PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin uuden vuoden toivelistalla ei suinkaan ollut kansan hyvinvoinnin nostaminen, vaan Israelin vastaisten vihollisuuksien kiihottaminen esittäen syyksi Israelin miehitysvallan arabialueilla, ”setlementtien” laajentamisen ja islamin ja kristittyjen pyhien paikkojen häpäisemisen. ”Kansamme ei tule antautumaan, alistumaan eikä hyväksy nöyryyttämistä”, hän julisti.
Abbasin esittäessä uuden vuoden toivotustaan naamioidut ja aseistetut joukot hyökkäsivät PA:n kaupunkien ravintoloissa ja kokoustiloissa juhlivaa kansaa vastaan, kuten Betlehemin esimerkki osoittaa. Abbasin tarkoituksen oli estää kansaa juhlimasta, ja naamioidut joukot olivat Fatahin jäseniä, eivät Hamasin.
Sekä Fatahin että Hamasin päämääränä on Israelin tuhoaminen, joka suoritetaan vaiheittaisen väkivallan nostamisen kautta.
Abbasin lupaukset valmiudestaan rauhanneuvottelujen aloittamiseksi ovat pelkkää silmänlumetta, jolla hämätään hyväuskoisia ulkopuolisia etenkin lännessä. http://www.jewishpress.com/indepth/colu ... 016/01/07/, http://www.timesofisrael.com/israel-bus ... s-murders/.

3. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas piti keskiviikkoa puheen, jota ToI:n journalisti Avi Issacharoff luonnehtii sanoilla ”enemmän sitä samaa mitä ennenkin”. Abbasin puhe oli tarkoitettu kansainväliseen liikenteeseen, ja siksi hän lupaili saattaa huoneensa (tarkoittaen PLO ja Fatah) järjestykseen, toiveensa uusista vaaleista, elinolojen parantaminen Gazassa ja - jne.
Mutta jos joku odotti hänen edes lupaavan seuraajansa nimittämisestä, hän joutui nielemään - taas kerran - karvaan pettymyksensä.
Artikkelissa todetaan, että Abbasin puheen tarkoituksena oli ilmoittaa kansalleen ja useille kilpailijoilleen, että Mahmoud Abbas tulee jatkamaan toimessaan loputtomasti, tai ainakin niin kauan, kuin hänen terveytensä sallii.
Puhe oli myös tarkoitettu huhujen poistamiseksi, joissa kerrotaan PA:n välittömästä romahtamisesta.
Abbasin ehkä vaarallisin kilpailija ja hänen istuimensa kärkkyjä on Gazan alueen entinen turvallisuusjohtaja Mohammed Dahlan, joka on avoimesti heittänyt taisteluhanskansa Abbasin eteen syyttäen häntä nepotismista ja korruptiosta, minkä johdosta Dahlan joutui pakenemaan henkensä kaupalla ulkomaille.
PA:n valvomilla Juudean ja Samarian alueilla Abbasin sana on laki, ja hänen valtansa kiistäminen tai hänen arvovaltansa häpäiseminen voi aiheuttaa välittömän pidättämisen, eivätkä PA:n poliisien kuulustelumenetelmät noudata kansainvälisiä normeja. Kidutus on yleistä – kuten yleensä Lähi-Idän muslimimaissa – nopean tunnustuksen saamiseksi.

(Tulkoon tässä yhteydessä mainituksi, että Israelin turvallisuusmiehet tunnustivat avoimesti, että Duban kylän polttomurhaan syylliseksi epäillyn juutalaisnuoren tunnustuksen saamiseksi kidutus oli välttämätöntä. Oliko tunnustus aito, on edelleen kyseenalainen, ja juristit toteavat, ettei kidutuksen avulla saatu tunnustus päde israelilaisessa oikeusistuimessa.)

Artikkelissa mainitaan, ettei Abbasilla ole perijää. Hänellä on kaksi liikemiespoikaa, joista toinen mainitaan joskus mahdollisena seuraajana, mutta mitään ei ole tehty sen eteen – ei ainakaan julkisesti.
Abbas antoi myös ymmärtää puheessaan, että PA tulee toimimaan loputtomiin – tai ainakin siihen saakka, kunnes Palestiinan valtio on perustettu ja tunnustettu. Siinä odotusaika voi venyäkin loputtomiin, sillä ajatuskin siitä on mahdoton.

Osoittaakseen päättäväisyytensä PA:n poliisit hajottivat torstaina PA:n alueilla toistuvat protestimielenosoitukset, pidättäen Hamasin jäseniä ja jopa paljastaen salaisia soluja. Hamas on ollut ja on edelleen pahin uhka PA:n pysyvyydelle.
Abbas oli odottanut ja antanut kehotuksia, että alueella sijaitsevat pakolaisleirit olisivat liittyneet puukko-intifadaan, mutta vain Shuafatin ja Qalandian leireistä tuli jokunen puukkosankari. Sen sijaan Jenin, Deheishe, Askar ja Balata, jotka olivat toimineet aktiivisesti aiemmissa väkivaltaisuuksissa, pysyttelivät poissa.
Väkivaltaisiin hyökkäyksiin ovat syyllistyneet kaupunkien arabit ja ns. FB:n nuoret, jotkut heistä vain 13-vuotiaita, sekä naiset. Tämä osoittaa Abbasin vallan hiipumisen ja sen, että hän pysyy vallassa vain PA:n - ja Israelin – avulla.
Miten kauan tällainen seisova tilanne voi jatkua, riippuu IDF:n antamasta tuesta.

Abbasin kansansuosio on pudonnut ennen näkemättömän alhaiseksi. Kukaan ei näytä luottavan häneen eikä varmaan moni vuodattaisi kyyneleitä hänen lopulta poistuessa näyttämöltä. Purkaus voi lopulta tulla yllättäen. Dahlanin ohella Abbasin paikan kärkkyjiä ovat Marwan Barghouti, joka istuu Israelin vankilassa kärsien viittä elinkautista + 40 vuotta, entinen pääministeri Salaam Fayyad, sekä Jibril Rajoub, joka toimii PA:n olympiakomitean puheenjohtajana. Yhtäkään näistä ehdokkaista ei voida sanoa Israelin ystäviksi, joten tulevaisuus voi jopa synkistyä nykyisestä. Rajoub sanoi eräässä haastattelussa, että jos hänellä olisi atomipommi, hän laukaisisi sen seuraavana päivänä Israelin yläpuolella. http://www.timesofisrael.com/mahmoud-ab ... oud-abbas/

4. UUTISOTSIKOITA
· Juutalaisjärjestöt ovat kauhuissaan siitä, että Hitlerin kirjoittama kirja Mein Kampf on painettu uudelleen ja tarjotaan vapaasti ostettavaksi. Yksinoikeuden sen painattamiseksi mentyä umpeen mikään ei estäne sen julkiasua. Kirjan yksinoikeus joutui Bavarian valtiolle 1945 liittoutuneiden antaessa Saksan suurimman julkaisutoimiston Bavarian valtion omistukseen. 70 vuotta Bavaria kieltäytyi kirjan uudelleen julkaisemisesta, mutta nyt yksinoikeuden menetettyään este siihen poistuu samalla. http://www.timesofisrael.com/jews-decry ... n-germany/
· Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kieltäytyi tuomitsemasta Saudi Arabia teloitettua 70 shia-muslimia, heidän joukossaan merkittävän shia-oppinut sheikki Nimr al-Nimr. Teheranin mullahit syyttivät Erdogania tästä, minkä johdosta Turkin ulkoministeriö kutsui Iranin Turkin lähettilään kuultavaksi. Teloituksen jälkeen Teheranissa oli saudien vastaisia mielenosoituksia, joissa hyökättiin Saudi Arabian lähetystörakennuksia ja konsulaattia vastaan sytyttäen lähetystö tuleen. Saudi Arabia katkaisi diplomaattiyhteytensä Iranin kanssa ja antoi sen lähettiläälle 48 tuntia aikaa poistua maasta. Saudeja tukevat jotkut Persianlahden maat, Kuwait, UAE sekä Sudan. Turkki poisti kuolemanrangaistuksen 2004 pyrkiessään EU:n jäseneksi, mutta monia muita ihmisoikeusrikkomuksia on vielä korjattava. Turkki on myös NATO:n jäsen, vaikka on herätetty kysymys, onko se mielekästä länsimaiden kannalta. Egypti varoittaa päästämästä Turkkia Gazaan. . http://www.timesofisrael.com/turkey-sum ... f-erdogan/
· Israelissa radikaaleina pidetyt rabbit ovat joutuneet kärkevän arvostelun kohteiksi. Opetusministeri Naftali Bennett sanoo, että ainakin kaksi rabbia ovat joutuneet turvallisuusjärjestöjen tutkittaviksi, ja heitä voidaan kutsua kuulusteltaviksi. Joittenkin tietojen mukaan heidän päämääränään olisi Netanyahun hallituksen kaataminen ja Israelin julistaminen kuningas-kunnaksi. Miten laajaa tämä toiminta on, on toistaiseksi epätietoista, ja toisaalta epäillään, että syytösten kautta pyritään kyseenalaistamaan koko uudisasutustoiminta Juudeassa ja Samariassa, eli kysymys on oikeiston ja vasemmiston välisestä kilpailusta vallasta maassa. Vasemmisto on valmis luovuttamaan Juudean ja Samarian alueet 1949 aselepolinjaan saakka, Jerusalemin arabilähiöt, sallimaan kymmenien tuhansien ns. pakolaisten paluun Israeliin sekä maayhteyden järjestämiseksi Gazan ja Länsirannan välille. Esimerkkeinä ovat pääministeri Ehud Barakin ja Ehud Olmertin tarjoukset Abbasille, jotka tämä hylkäsi suoralta kädeltä. http://www.timesofisrael.com/radical-is ... -violence/
· Juutalainen Koti puolueen puheenjohtaja Naftali Bennett sanoo, että tosiasiassa Israel muodostaa rajan vapaan maailman ja Islamin valtion välille. Hän myös katsoo, että Israelin tulee liittää Juudea ja Samaria valtioonsa ja ulottaa lainsäädäntönsä sinne. Vastoin pääministeri Netanjyahua, joka mentyään Tel Avivin ampumapaikalle lauantai-iltana esittäen kärkevää kritiikkiä Israelin arabeja kohtaan. Bennett teki kävelyretken Dizenkoffin kadulla osoittaakseen, että tilanne on hallinnassa, eikä ole syytä pelkoon, vaikka terroristi Nashat Milhem on edelleen vapaana ja aseistettu. Puhuessaan toimittajille Bennett vaati Israelia huolehtimaan paremmin maansa arabien elinoloista ja siirtämään varoja niiden kohentamiseksi. http://www.timesofisrael.com/naftali-be ... ree-world/
· USA:n ulkoministeri John Kerry sanoo, että Wienin sopimuksen toteuttaminen käytännössä aloitetaan muutaman päivän sisällä. Tämä siitä huolimatta, että Iran rikkoi näyttävästi sopimusta testaamalla ballistista ohjustaan, jonka kantomatka on 5000 mailia. USA aloittaa viimeisten sanktioitten poistamisen, mikä vapauttaisi 1.5 miljardia USD. Obaman päämääränä on saada Iran mukaan Lähi-Idän kysymyksiä ratkottaessa, ja siinä Iran tulisi toimimaan johtavana valtiona syrjäyttäen Saudi Arabian ja Egyptin. Syyrian rauhansopimusta käsitellään 25. tammikuuta Genevessä pidetyssä konferenssissa, johon Iran osallistuu huolimatta suhteitten katkaisemisesta Saudi Arabian kanssa, ja joittenkin Persianlahden maiden ilmoitettua tukevansa Saudi Arabiaa. http://www.timesofisrael.com/kerry-impl ... days-away/
· Egyptin pyramidialueella sattunut terrori-isku on silminnäkijöitten mukaan paljon vaarallisempi, kuin mitä Kairosta ilmoitettiin. Umm el-Fahmista ja Jaffasta tulleet turistit sanoivat, että iskussa käytettiin petrolipommeja, valaisu-raketteja ja kiivasta ammuntaa, joka kohdistui turistien asuman hotellin julkisivuun ja sen edessä odottavaan bussiin, jolla israelilaiset oli muiden mukana tarkoitus lähettää kotimatkalleen. Turismi muodostaa tärkeän tulolähteen Egyptille, ja hyökkäykset sitä vastaan vaarantavat turismia. Yksi ihminen haavoittui lievästi, mutta hotellin julkisivu ja bussi kärsivät pahoja vaurioita. Tulitukseen osallistui poliisin mukaan 15 henkilöä, joista ainakin yksi saatiin pidätettyä. Iskun tekijät ja tarkoitus on vielä epäselvä[G1] . http://www.timesofisrael.com/cairo-atta ... i-witness/
Puukotusyritys estettiin Beit Anun arabikylän lähellä Hebronin alueella torstai-iltana. Terroristi yritti puukottaa IDF:n Gívati prikaatin upseeria, mutta paikalla olleet Tazbar pataljoonan sotilaat toimivat harkitun nopeasti eliminoiden hyökkääjän ilman, että kukaan muu haavoittui. http://www.jewishpress.com/news/stabbin ... 016/01/07/,
· Israelin vasemmistoaktivistit kehuvat julkisesti, miten he ovat koonneet israelilaisille maata myyneiden PA:n arabien nimet ja luovuttaneet ja PA:lle. Tätä voidaan pitää erittäin törkeänä ja Israelia vahingoittavana toimintana, sillä PA:n oikeustajun mukaan maata tai kiinteistöjä Israelille myyneet tuomitaan automaattisesti kuolemaan ilman armonanomusta. Vasemmiston ideologia ei näytä kaihtavan mitään keinoja oman päämääränsä saavuttamiseksi, vaikka oman turvallisuutensa vaarantaen. http://www.jewishpress.com/news/report- ... 016/01/08/
· Knessetissä syntyi kiivas keskustelu oikeiston ja vasemmiston välille käsiteltäessä sapattilakia, joka sallisi kauppojen ja muiden liikkeitten kuten elokuvateattereiden pitämisen auki sapattina, sekä julkisen liikenteen. Kansanedustaja Zohar esitti kysymyksen vasemmiston valistuneesta sosialismista. ”Me olemme tukeneet heikompia liikeyrityksiä. Mutta minne on hävinnyt Sionistisen leirin juutalainen sionismi ja sen ideologia”? http://www.jewishpress.com/news/report- ... 016/01/08/
· Turvallisuusmiehet esittävät turvallisuusliiviä jokaiselle Israelin asukkaalle. Sotilaille valmistettu kaulasuoja osoittautui journalistin testissä tehottamaksi, sillä testaaja haavoittui puukoniskusta. Miten järkevä tuollainen ajatus sitten on, on toinen kysymys. Miksi maan kansalaiset eivät voi elää normaalien ihmisten tavoin vapaina ja ilman pelkoa? Minusta asiassa olisi mentävän sen juuriin, eikä hoitaa oireita. http://www.jewishpress.com/news/israeli ... 016/01/07/
· Israelin arabien asekysymys on ylittänyt kohtuuden rajat, sanotaan Debkafilen artikkelissa. 80 % heidän aseistaan on varastettu IDF:n tukikohdista, varikoista ja sotilaitten kotoa. Aseitten joukossa on järeitäkin aseita, joita ei voisi kuvitella olevan siviilihenkilöillä. Kuitenkin on mahdotonta kuvitella, että 1,5 miljoonaa arabia, beduiinia ja kirkassilaista luopuvat aseistaan vapaaehtoisesti. Lähes jokaisella aikuisella on ainakin yksi ase. Yhden kansaosan noudattaessa lakia toisen rikkoessa sitä avoimesti on luonut käsitteen kahdesta kansanosasta eläen eri sääntöjen alaisina. http://www.debka.com/article/25149/The- ... nd-control
· Kaksi Hamasin arabia, jotka olivat perustaneet pommilaboratorion, olivat suunnitelleet pääministeri Netanyahun teloittamiseksi asentamalla pommin hänen puhujakorokkeensa alle. Valtionsyyttäjän virasto esitti perjantaina syytöksen kahta arabia vastaan, jotka olivat perustaneet pommi-laboratorion, avustaneet vihollista sodan aikana, ollen yhteydessä vihollis-agentin kanssa sekä suunnitelmasta pääministerin murhaamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... o-W_1N706s,
· Tuoreen gallupin mukaan 72 % israelilaisista on vakuuttunut, että maa on pahoin tahriintunut korruptiosta. 16.9 % heistä sanoi, että Israel on hyvin korruptoitunut, kun 55.7 % sanoi, että maa kärsii kohtuullisesta korruptiosta. 58 % katsoo, että tuomarit eivät ole puolueettomia, vaan heidän päätöksissään huomioidaan julkinen painostus ja median suhtautuminen. 92 % kuitenkin katsoo, että nuo yhteydet ovat tarpeen asioitten hoitamiseksi; 30.7 % katsoo niiden olevan välttämättömiä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... o-X_FN706s.


[G1]
Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Tammikuu
ViestiLähetetty: 13.01.2016 05:49 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Sunday, January 10, 2016
SUNNUNTAI 10.01.2016
1. UUSI päivä ja uusi viikko alkoivat pistävän kylmän tuntuisina, vaikka lämpöä on mittarinkin mukaan 8 astetta. Sormia kuitenkin pisteli aamutuimaan parin minuutin happilenkin aikana kadun varteen, jonne postimies Jerusalem Postin heittää. Ei silti, että lehti olisi niin välttämätön raportin laatimisessa, koska seuraan enemmän internetin antamia tietoja – ne ovat ajankohtaisempia – mutta joskus on tarpeen tarkistaa, mitä jollakin uutisartikkelilla yritettiin sanoa. Joka tapauksessa taivaan kansi oli osittain pilviverhon suojaama ja sama tendenssi jatkunee lähipäivien aikana, jos ennusteisiin on luottamista. Tätä sopii kyllä aiheellisesti kysellä tässä maassa, sillä mikään ei ole aivan niin kuin miten niistä kerrotaan julkisuudessa. Vain yksi asia on varma ja muuttumaton: Jumalan lupaukset ja armo, jotka pysyvät vaikka tämä maailma kaikkineen ja sen muoto häviäisivät, Hänen Sanansa eivät koskaan häviä, kuten Jeesus vakuutti. Tässä luottamuksessa lähdetään kerimään aamun uutisantia.

Säätilat tänään: Jerusalem 6 -15; Tiberias 11 -17; Suolameri 16 -22; Eilat 14 -23 +C-astetta. Kuten taisin jo mainita, puolipilvisyys jatkuu pari päivää, mutta tiistaina taivas riisuu osittaisen vaippansa ja paistaa täydeltä terältä verhoutuen taas uudelleen keskiviikkona. Lämpötila noussee asteen verran, mutta tuuli on ollut kiusana kaiken aikaa, ja se riesa jatkunee ja siihen on varauduttava.

2. Terroristien jahtaaminen jatkuu sekä tässä juutalaisille Luvatussa Maassa että monissa Euroopan ja Amerikan maissakin. Mainittakoon tässä yhteydessä, että on turha puhua vähäosaisesta ja sorretusta kansanosasta, jotka terroria harrastavat. Sitä todellakin esiintyy kaikissa maissa, enemmän tai vähemmän, mutta näyttävän terrorismin harjoittaminen vaatii sen harjoittajilta kouluttamista ja varoja, mihin tavallisella karvalakkikansalla ei olisi mahdollisuutta.

Terrorismin suunnittelijat ja tukijat ovat useimmiten hyvin koulutettuja ja omaten vakiintuneen ammatin ja toimeentulon, eläen arvostettuina ja hyväksyttyinä tavallisen kansan keskuudessa, mutta samalla antautuneina salakähmäisiin toimiinsa. Heidän asemansa yhteiskunnassa avustaa heitä hankkimaan tietoja aiotuista iskukohteista sekä materiaalia pommiensa valmistamiseksi sekä aseittensa hankkimiseksi. Heidän innostuksensa lähteet voivat olla ideologisia, mutta nykyisin useimmiten uskonnollisia niihin liittyvine maailman valloitussuunnitelmineen. Tämä viimeksi mainittu pätee erityisesti muslimimaailmaan, sekä shia- että sunni-haaroihin, joilla kummallakin on sama islamin mahdin, eli islamin vapahtajan odotus-suunnitelmat, joskin vähäisin poikkeavin yksityiskohdin.

Terrori-iskujen varsinaiset suorittajat kentällä voivat olla erityiskoulutuksen saaneita rivimuslimeja, joskus myös kristittyjen tai muilla nimillä kulkevia, eivätkä he useimmiten liene edes tietoisia, kuka heidät viime kädessä palkkasi ja koulutti. Yhteistä heille on runsaan maallisen palkkion ohella varmistettu taivasosuus Paratiisissa, kuten heidän muslimiohjaajansa heille lupaavat.
Toinen terroristeille ominainen piirre on ihmishengistä piittaamattomuus, sekä omastaan että aiotuista uhreistaan. Se valta, joka heidän mielensä ja järkensä on sitonut tahtoansa tekemään, on valloittanut heidät siinä määrin, etteivät he pysty tuntemaan ja ajattelemaan normaalin ihmisen tavoin. (2Tim.2:26)
3. TÄMÄ islamin ja länsimaailman välinen sota, kuten esim. Ranskan presidentti Farncoise Hollande terrorismin vastaista toimintaa kutsuu, tuntuu erityisen voimallisena Israelissa, joka – kuten Naftali Bennett maansa asemaa kutsuu – muodostaa rajalinjan islamin maailmanvalloitus-suunnitelman rajalinjan Islamin Valtion ja vapaan länsimaailman välillä.
Eurooppaan hyökyaallon tavoin lähetetyt sotakuntoiset nuoret miehet ilman perheitä ja vaimoja on lähetetty muokkaamaan länsimaiden yleistä mielipidettä tulevan valloitussuunnitelman seuraavaa vaihetta varten, jota käydään ankaran terrorin ja johtajatason henkilöihin kohdistuvien suorien hyökkäysten muodossa.
Koska heillä ei ole käytettävissään suuria armeijanyksiköitä, ei raskasta aseistusta eikä kuljetusyksiköitä niiden siirtämiseksi Euroopan sydänalueille, heidän suunnitelmansa päämääränä on pakottaa kansat alistumaan uhaten heitä sekä bio/kemiallisin että ydinasein, joita heillä lienee jo käytettävissään.

Apostoli Johannes mainitsee tästä Ilmestyskirjassaan: ”Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ja peto, ne vihaavat porttoa ja riisuvat hänet paljaaksi ja alastomaksi ja syövät hänen lihansa ja polttavat hänet tulessa, Sillä Jumala on pannut heidän sydämeensä, että he täyttävät Hänen aivoituksensa yksimielisesti ja antavat kuninkuutensa pedolle, kunnes Jumalan Sanat täyttyvät.” (Ilm.17:16 -17)

On myönnettävä, että näihin lopun aikojen tapahtumiin liittyy paljon muita kehitys-suuntia, jotka voivat saada innoitteensa Lähi-Idän tilanteesta. Tällaisia ovat ennustettu Paavin ja Rooman katolisen kirkon tuhoutuminen tulessa kuten myös Babylonian kaupungin täydellinen tuhoutuminen joko maanjäristysten, hyökyaaltojen tai ydinpommin seurauksena. Mikä tämä Babylon (Baabel) on, on askarruttanut Raamatun tutkijoita, mutta vahvin ehdokas on New Yorkin kaupunki, joka sopii parhaiten sen mahtia ja vaikutusvaltaa kuvaaviin Raamatun kohtiin.

Babylonian uudelleen rakennettu kaupunki Irakissa tuskin täyttää Ilmestyskirjassa ja muissa kirjoituksissa sille asetetut edellytykset. (Jes 13:1 -16; Jer.50:3 9-45; 51:8 -10)
Kuudennen pasuunasoiton aikana päästetään ne Eufrat-virran varrella sidottuina olleet enkelit vapaiksi, jotka tarkoin määrättynä päivän, kuukauden ja vuoden aikana tuhoavat kolmannen osan maailman ihmisistä, (Ilm.9:13 -17) mutta Babylonian kaupungin tuhosta puhutaan Ilmestyskirjan luvussa 18. Tulkoon tässä mainituksi, että PohjoisKorea testasi äsken hydrogen-pommia, joka on tuhovaikutuksiltaan paljon ydinpommia suurempi. Sen tehoa kutsutaan ”super-EMP pommiksi”.
Uudelleen virinneissä, useat jo vuositten saaduissa, ennusteissa käsitellään myös Suomen kohtaloa näinä sekasortoisina aikoina. Erään raittiilta tuntuvan ennustuksen mukaan Suomi joutuu liittosuhteeseen Venäjän kanssa, ja sopimuksen puitteissa sallii Venäjän siirtävän joukkojaan Suomen kautta Ruotsin ja Norjan pohjoisosien miehittämiseksi. Suomi näyttäisi tässä säästyvän miehitykseltä ja tuholta.
http://www.timesofisrael.com/naftali-be ... ree-world/,
http://ennustuksia.com/2014/06/13/norja ... an-nakyja/

4. Israelin turvallisuusjoukot löysivät Tel Avivin kolmoismurhaaja/terroristin hänen kotikaupunkinsa Araran tienoilta. Kaupungin asukkaat tunnustavat olleensa tietoisia, että Nashat Milhem piileskeli kaupungissa, mutta ettei kukaan uskaltanut pukahtaa siitä kenellekään sivulliselle peläten joutuvansa petturin kirjoihin, mikä muslimimaailmassa on pahempi kuin kuolema.
Turvallisuusjoukkojen löydettyä Nashatin hän aloitti tulituksen heitä kohti, jotka surmasivat terroristin, vaikka hänen taustojensa ja mahdollisten yhteys-henkilöittensä löytämiseksi olisi ollut parempi saada hänet elävänä. Vaarallisten rikollisten ollessa kysymyksessä hänen eliminoimisensa on tärkein pointti.
Poliisin saamien tietojen mukaan Nashat matkusti kotikaupunkiinsa ystävänsä autossa, mikä vihjaa, ettei hän toiminut yksin ja että pakoreitti oli suunniteltu. Hän saapui kotikaupunkiinsa jo 2 tunnin kuluttua murhista.

Poliisilla on edelleen 5 henkilöä pidätettyinä, joiden kuulustelua jatketaan ja mahdollisia yhteyksiä pyritään selvittelemään. Kahta heistä syytetään oikeudessa.
Nashat piiloutui ensiksi tyhjään rakennukseen, ja siirtyi sieltä ystävänsä omistamaan asuntoon, kuten TV-10 raportoi. http://www.timesofisrael.com/ta-killer- ... er-attack/.
Terroristi löydettiin hänen jättämiensä eritteitten avulla jälkikoiran avustuksella, sekä vahvistettiin sormenjälkien perusteella. http://www.timesofisrael.com/ta-killer- ... excrement/
http://www.timesofisrael.com/five-suspe ... -in-court/,
http://www.timesofisrael.com/nashat-mil ... -ceremony/,

5. Kolme kuukautta kestäneen ”puukkointifadan” aikana on tehty ainakin tuhat hyökkäystä juutalaisia vastaan
29 juutalaista on surmattu ja 491 haavoittunut arabien tekemissä hyökkäyksissä. Näissä tuhannessa hyökkäyksessä 293 tapauksessa uhrit saivat surmansa tai haavoittuivat. Uhreista 342 ovat siviilihenkilöitä.

Analyytikko Nehemia Gershuni kokosi tiedot Walla News uutistoimistolle. Hyökkäyksiin sisältyy aiottuja autohyökkäyksiä, ampumisia, petrolipommeja, puukotuksia sekä veitsellä uhkaamisia joko näkyvästi tai asetta piilotellen. Hyökkäykset tehtiin selvästi kansallisin päämäärin, kuten kivitykset, joiden tarkoituksena oli vahingoittaa tai surmata juutalainen tai ulkomaalainen kohde.
Syyskuun aikana tehtiin 89 hyökkäystä joko kivin tai petrolipommein, niistä 38 tehtiin Jerusalemin itäosan alueella.

Lokakuussa arabit tekivät 420 hyökkäystä, niistä 156 petrolipommein, 79 kivin ja 41 joko autolla tai ampuma-aseella. Lokakuussa arabit käyttivät entistä enemmän puukkoja tapausten määrän noustessa neljästä 78:aan.
Marras- joulukuussa autolla tehdyt hyökkäykset yli kaksinkertaistuivat, 12 ja 11 kussakin. Kivitykset vähenivät 67 % ja tulitukset puolella. Puukotukset vähenivät myös siten, että lokakuun 78 määrät olivat marraskuussa 40 ja joulukuussa 31.
Siviilit ovat kasvavassa määrin pyrkineet estämään hyökkäyksiä joutuen itse sen kohteeksi, mutta valtaosa hyökkäyksistä kohdistui sotilaisiin, jotka pyrkivät estämään rikoksen tapahtumista.
41 sotilasta ja 41 rajapoliisia joutuivat eliminoimaan hyökkääjän; turvallisuus-vartijoista 13 ja siviileistä 10 henkilöä samoin hyökkääjän estämiseksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/ ... pIOslN706s,

6. UUTISOTSIKOITA
· ISIS-yhteyksiin sidotut terroristit ampuivat lauantaina Egyptin armeijan upseerin ja sotilaan Kairon Giza-alueella, 2 päivää sen jälkeen kun 15 -20 miehen terroristi joukko tulitti hotellia ja sen edessä odottanutta turistibussia, joilla oli tarkoitus kuljettaa turisteja, heidän joukossaan 2 israelilaista arabia. Kukaan ei haavoittunut siinä. Hurghatan hotellissa 2 puukoin ja kiväärillä aseistautunutta terroristia ammuttiin kuoliaiksi heidän haavoitettuaan kolmea turistia hotellissa perjantaina. http://www.debka.com/newsupdatepopup/14 ... s-in-Egypt
· ISIS-agentti ampui poliisiupseeria kolme kertaa suoraan edestä hänen istuessaan poliisiautossaan Philadelphiassa Torstaina. Vaikeasti haavoittunut poliisi pystyi tulemaan ulos autostaan ja haavoittamaan ampujaa, joka pidätettiin nopeasti. Hän vakuutti kuuluvansa ISIS-kannattajiin, joiden määrä osoittaa nopeaa lisääntymistä. http://www.debka.com/newsupdatepopup/14 ... iladelphia
· Venäjän presidentti Vladimir Putin valitsi elokuussa vastoin neuvoja ja odotuksia Syyriassa ja Irakissa taistelevien pääasiassa ilmavoimien komentajaksi kenraaliluutnantti Alexander Dvornikoffin, jonka hän tapasi Berliinissä NL:n ollessa hajoamassa 1990-luvun lopussa. Putin katsoi, että Venäjän intressit vaativat sekä sotilaallista että diplomaattista osaamista toimiessaan Iranin, Hizbullahin ja Saudi Arabian kanssa, joilla on eriävät päämäärät. Saudit haluavat Assadin hallituksen kaatamista ja tukevat joitain kapinallisjoukkoja Syyriassa, joita Venäjän ilmavoimat pommittavat IS:n joukkojen ohessa. Ensimmäiseksi Dvornikoff joutui selvittelemään diplomaattien ja sotilaskomentajien välisiä ristiriitoja. Hänellä on vahva sotilaallinen kokemus Kaukasiassa taisteluissa äärijoukkoja vastaan. Hän komentaa sekä Damaskoksessa että Bagdadissa toimivia sotatoimistoja. Damaskoksessa hänellä on 3 liittolaista: Syyrian asevoimien komentaja kenraali Ali Abdullah Ayyub, Iranin vallankumouskaartin kenraali Key Parvar sekä Hizbullahin Syyrian joukkojen komentaja Mostafa Bader el-Din, joka katosi mystisesti marraskuussa, minkä jälkeen Iranin vallankumouskaartin komentaja Qassem Soleimani osallistuu ajoittain Damaskoksen korkean tason neuvotteluihin. Kenraali Dvornikoffilla on suuri valta mutta myös suuri vastuu ja vaarallinen asema liittolaisten ja vastustajien välillä, joista Saudi Arabia yritti murentaa hänen imagoaan Samir Kuntarin teloituksen jälkeen laskemalla julkisuuteen väärän tiedon, että Venäjä oli antanut luvan IAF:n koneille ampua 3 ohjusta rakennukseen, jossa Kuntar majaili. http://www.debka.com/article/25154/Gen- ... -in-Syria-
· USA:n ulkoministeriö, jolla on aikaa puuttua kaikkiin pieniinkin Israelin sisäisiin tapahtumiin ja päätöksiin, katsoo, että puolustusministeri Mosdhe Yaakovin antama lupa Gush Etzionin Beit al-Baraka juutalaisyhteisön laajentumisen juutalaisten ostamalle 40 dunamin (10 eekkerin) suuruiselle alueelle, jonne on jo rakennettu 8 asuntorakennusta, estää kahden valtion perustamisen. Gush Etzion on yksi kohteista, jossa jordanialaiset sotilaat valloitettuaan sinne rakennetun juutalaisyhteisön murhasivat vastoin sopimustaan kaikki miehet heidän antauduttuaan toivottamassa tilanteessa, naiset ja lapset arabimuslimitavan mukaan orjuutettiin. Israelin karkotettua Jordanian armeijan yksiköt Gush Etzionista vannoi silloin, ettei sitä koskaan luovuteta viholliselle, vaikka joittenkin mielestä se pahoin häiritsee potentiaalisia rajaneuvotteluja. Tämäkin osoittaa koko kahden valtion periaatteen mielettömyyden, Israelilla ei ole varaa luovuttaa tuumaakaan maata viholliselle, joka avoimesti vakuuttaa tähtäävänsä Israelin tuhoamiseen. Länsimaiden on vaikea tunnustaa Oslon sopimuksen mukaisen kahden valtion perustamisen hölmöyttä, kun Israelin johtajatkaan eivät suostu luopumaan siitä. ”Miksi heidän tulee olla paavillisempia kuin paavi itse?” he kyselevät aivan oikeutetusti. http://www.jewishpress.com/news/us-cond ... 016/01/09/
· IDF tuhosi terroristin asuntorakennuksen Surdan kylässä lähellä Ramallahia, Terroristi Mohanad al Halabi surmasi Aharon Bennettin ja rabbi Nehemia Levin lokakuun alussa sapattina 2015. Bennett murhattiin muutaman askeleen päässä juutalaisesta Wittenberg-yhteisöstä, ja rabbi Levy murhattiin hänen tultuaan portaita alas avustamaan hyökkäyksen kohteeksi joutunutta Bennettiä muslimi-korttelissa, Jerusalemin vanhassa kaupungissa. Terroristi oli tullut Hagaikadulle tarkoituksenaan tappaa. Poliisin tultua paikalle hän ehti siepata poliisin aseen haavoittaen turistia ja poliisia. Hänet ammuttiin kuoliaaksi paikalla. http://www.jewishpress.com/news/idf-des ... 016/01/09/
Israelin arabit ylistävät Tel Avivin murhaaja/terroristia kutsuen häntä marttyyriksi huutaen Arafatin aloittamaa iskulausetta: ”Hengellämme ja verellämme me vapautamme sinut Jerusalem (Al-Quds). Toiset Israelin arabit tuomitsevat Tel Avivin murhat, koska ne leimaavat koko arabi-sektorin etenkin Wadi Aran alueella, mutta toiset ylistävät terroristia ja pitävät Shin Betin ja poliisin ratsioita heidän koteihinsa laittomina ja ylimitoitettuina aikana, jolloin ilmapiiri on ennestäänkin jännittynyt.
http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... you-440883


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Tammikuu
ViestiLähetetty: 15.01.2016 08:30 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, January 13, 2016
KESKIVIIKKO 13.01.2016
1. AURINKO paistaa tänään täydeltä terältään, vaikka kuuden maissa se ei ollut vielä herännytkään. Lieneekö ollut jatkoilla eilen illalla? Nyt seitsemän maissa se kuitenkin jo hieroo viimeisiä unenrippeitään silmistään valmistautuessaan päivän toimiin.
Niin teen minäkin, olen ehkä viettänyt liian paljon aikaani työkoneen ruudun ääressä, mutta eiköhän se tästä vielä muuttune iloksi päivän kuluessa.
Sääennusteet lupaavat aurinkoista säätä tänään, mutta huomenna voi tulla paikallisia sateita ja kuuroluonteisia edelleen perjantaina ilman lämpötilan myös vähän laskiessa, Hyvä niin, vaihtelu virkistää, liiallinen auringonpaiste veltostuttaa.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 8 -17; Tiberias 12 -21; Suolameri 16 -21; Eilat 13 -23 +astetta. Kuten jo mainitsin, ilman lämpötila laskee roimasti siten, että perjantain huippulukemiksi ennustetaan 12 astetta puolipilvisen taivaankannen ja sade-kuurojen saattelemana. Lauantaista alkaen lämpötila alkaa nousta uudelleen.
Kinneretin vedenkorkeus nousi viimeviikonlopun aikana 26 sm, ja jatkaa edelleen 2 sm:n päivävauhtia, ollen nyt -212.93 m merenpinnan alapuolella.

2. USA:N presidentti Baruck Obama piti eilen illalla presidenttikautensa viimeisen
valtakunnan tilaa koskevan puheensa Washingtonissa.
Obaman puheessa ei odotettu paljastuvan mitään uutta ja järisyttävää.
Ainoa pienoista jännitystä aiheutti vähän ennen puhetta julkistettu tieto, että Iran oli pidättänyt kaksi USA:n laivaston partiovenettä ja niiden 10 hengen miehistön väittäen niiden ylittäneen Iranin vesialueen rajan Farsi-saaren lähellä. USA:n viranomaiset rauhoittelivat, että miehistön vapauttamisesta neuvotellaan Iranin vallankumouskaartin laivaston edustajien kanssa, eikä siihen liittyne mitään dramatiikkaa. Iran vihjaa palauttavansa miehistön jäsenet amerikkalaiselle sota-alukselle lähiaikoina. Pentagonin ilmoituksen mukaan veneet olivat matkalla Bahrainista Kuwaitiin osallistuen miehistön koulutustilaisuuteen, kun veneet ehkä teknisen vian vuoksi ajautuivat mailin verran Iranin aluevesille. http://www.timesofisrael.com/iran-seize ... avy-boats/,

Presidentti Obama käsitteli puheessaan IS:n ja Al-Qaidan aiheuttamaa uhka todeten, että niiden aiheuttama uhka USA:lle on todellinen, mutta ei olemassaoloa uhkaava. Hän valitti puheitten kolmannesta maailmansodasta pelaavan jihadistien käsiin.
”Taistelijajoukot – liikkuen pickup-autojen takaosissa rikkinäisine sieluineen suunnitellen asunnoissaan ja kellaritiloissaan - eivät muodosta uhkaa sivilisaatiolle, mutta silti niiden toiminta täytyy lopettaa”, Obama määritteli jatkaen: ”Meidän ei tule vahvistaa niitä osoittaaksemme olevamme vakavissaan, eikä meidän tule työntää pois uskollisia liittolaisiamme toistamalla valetta, että he ovat yksi edustaja maailman johtavista uskonnoista. Meidän tulee kutsua heitä nimillä, joita he ovat – tappajia ja fanaatikkoja, jotka tulee hävittää juurineen, metsästää ja tuhota”.

Obaman vähättelevä määritelmä IS:n ja Al-Qaidan aiheuttamasta uhasta myös USA:n turvallisuudelle ei tule miellyttämään republikaaneja eikä osaa demokraateistakaan.
Obama tähdensi globaalin yhteistoiminnan merkitystä globaalin kriisin hoitamiseksi. Hän selitti, että vastauksen tulee olla jotain muuta kuin kovaa puhetta ja siviili-asutusten mattopommituksia. Hän suositteli älykkäämpää lähestymistapaa. ”On olemassa mielekkäämpi tapa, kärsivällinen ja hallittu strategia – globaaleissa kysymyksissä. Me mobilisoimme maailman työskentelemään kanssamme ja katsomme, että jokainen valtio tekee oman osuutensa”.

Obama otti esimerkin kansainvälisestä yhteistyöstä P5+1 maiden Iranin kanssa tekemän Wienin sopimuksen, jolla estetään Irania rakentamasta ydinpommia. ”Keskustelumme aikana Iran purkaa ydinohjelmaansa, kuljettaa ulkomaille varastoimansa uraanin rikastusarsenaalin maailman välttäessä uuden sodan”.
Samaan aikaan Iranin entinen ydinohjelman parissa työskennellyt varoittaa, ettei Iran pysäyttänyt Arakin ydinreaktoria, kuten se väittää.

Obama puuttui meneillään olevaan presidentin vaalimenettelyyn varoittaen luisumasta heimokohtaisiin erimielisyyksiin. ottaen syntipukeiksi kansalaisia, jotka ovat erilaisia ihonväreiltään, rukoilevat eritavoin, äänestävät eri tavoin eivätkä omaa meidän taustaamme. Tällä hän tarkoittanee miljoonia meksikolaisia ja muita ulkomaalaisia, joita hän on päästänyt maahan antaen heille kansalaisuuden siihen liittyvine oikeuksineen, niiden mukana oikeuden äänestää.
Heidän avullaan hän uskoo kääntävänsä kansansuosion uudelleen demokraateille.

Obama heitti pienen varjolyönnin republikaanien ehdokkaan Donald Trumpin suuntaan todeten, että amerikkalaisten tulee torjua politiikka, joka erittelee ihmisiä heidän ihonvärinsä tai uskontonsa vuoksi. Tämä on kiero väite. Trump suositteli tilapäistä keskeytystä maahanmuuttajien tulvaan, kunnes selvitetään heidän taustansa ja todellinen asemansa pakolaisina. Sama tendenssi on havaittu välttämättömäksi myös Euroopan maihin tunkeutuvien massojen valvomiseksi.

”Tämä ei ole poliittinen korrektiivisuus-kysymys; se on ymmärtämiskysymys, joka tekee meidät suureksi. Ei maailma kunnioita meitä vain varusteittemme vuoksi, se kunnioittaa meitä moniarvoisuutemme ja avoimuutemme ja tavan vuoksi, jolla me kunnioitamme kaikkia uskontoja. Kun poliitikot häpäisevät muslimeja ja hävittävät moskeijoita tai kohtelevat väärin lapsia, ne eivät tee meitä turvalisemmiksi. Se pienentää arvostustamme maailman silmissä, se vaikeuttaa päämääriemme saavuttamista, se antaa väärän kuvan, keitä me olemme”.

Obama kehotti kansaa virittämään uudelleen muutoksen liekin, jonka hän sytytti pyrkiessään Presidentiksi ensimmäistä kertaa varoittaen antamasta tilaa pelolle. Hän painotti yhteistoiminnan merkitystä poliittisten puolueiden kesken, koska vain sen kautta kansa voi saavuttaa tulevaisuuden, jota se haluaa. Hän painotti elintason nousun ja turvallisemman maailman rakentamista planeettamme lapsille.
Obama heitti teräviä ja paikoin haavoittavia lyöntejä republikaanien suuntaan, jotka ovat arvostelleet hänen toimintaansa talouuden ja turvallisuuden aloilla.

Puheensa loppuosan Obama käytti korostaakseen saavutuksiaan oman historiallisen asemansa (legacy) esittelemiseksi mainiten sekä kotimaisen että ulkopolitiikan aloilla, joista etenkin hänen ulkopoliittiset ratkaisunsa ja mieltymyksensä ovat saaneet aikaan kaaosta ja karkottaen perinteiset ystävät, jotka kokevat joutuneensa hyljätyksi USA:n vetäessä joukkojaan ja vaikutusvaltaansa pois etenkin Lähi-Idän alueilta. Diplomaattiyhteyksien palauttaminen Kuban kanssa on hänen tärkeimpiä saavutuksiaan, kuten hän mainitsi.
Obama valitti, ettei hän ollut pystynyt kuromaan umpeen valtapuolueiden republikaanien ja demokraattien välistä kuilua, mutta lupasi toimia presidentti-kautensa loppuajan tämän päämäärän korjaamiseksi. Hän painotti USA:n mahtiasemaa maailmalla takaiskuista huolimatta, vaikka hänen aiemmat lausuntonsa USA:n palauttamiseksi kokonsa mukaiseen asemaan ja toimensa USA:n valta-aseman heikentämiseksi puhuvat täysin vastakkaista kieltä.

Republikaanit olivat pääosin vältteleviä Obaman puheen suhteen. Sen merkityksen hiipumista osoittaa asekin, että TV:n katsojien lukumäärä puheen aikana on laskenut lähes puoleen siitä, mitä se oli G W Bushin pitäessä valtion tilapuheensa 2003. Katsojien lukumäärä oli silloin 62 miljoonaa, Obaman puhetta seurasi 31.7 miljoonaa katsojaa, kun hänen ensimmäistä puhettaan seurasi 52 miljoonaa katsojaa. http://www.timesofisrael.com/obama-isla ... al-threat/

3. TASAN kuukausi sitten Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan hämmästytti maailman mediaa eikä vähiten Israelia ilmoittamalla, että Turkki on valmis palauttamaan diplomaattisuhteet Israelin kanssa, jotka alkoivat huonontua Erdoganin noustua Turkin johtoon 2002 ja ovat sen jälkeen katkenneet lähes kokonaan, missä Turkin hallituksen tukeman Mavi Marmaran yritys murtaa kansainvälisen yhteisön julistama ja Israelin laivaston ylläpitämä Gazan alueen kauppasaarto v. 2010 toimivat negatiivisena katalysaattorina.

Israelissa seurataan jännityksellä, miten Amerikan juutalaisten yhteisöjen presidenttien konferenssin järjestämä vierailu Kreikassa, Kyproksella ja Israelissa tulee vaikuttamaan Turkin aloitteeseen. Kyproksen pohjoisosaa hallitsee Turkin tukema 1994 itsenäiseksi julistautunut valtio, jonka vain Turkki on tunnustanut. Delegaation johtaja, presidenttien konferenssin apulaispuheenjohtaja Malcolm Hoenline vakuuttaa, ettei yhteensattumalla ole mitään poliittista painolastia, sillä vierailusta sovittiin jo kuusi kuukautta sitten.

Delegaatio tulee vierailunsa aikana tapaamaan kunkin vierailumaan poliittisia ja uskonnollisia johtajia. Hoenline esitti toivomuksen, ettei vierailu millään tavoin häiritsisi oraalla olevia Israelin ja Turkin välistä diplomaattista lähentymistä. Välittömästi tiedon tultua julkiseksi Turkin ja Israelin korkean tason virkailijat tapasivat ensimmäistä kertaa sopien yhteistoiminnan aloittamisesta kiireellisillä aloilla kuitenkaan puuttumatta diplomatiaan, joka tarvitsee aikaa.
Turkin suhteitten huononemisen kuluessa Israelin suhteet Kreikan sekä Kyproksen kanssa ovat vilkastuneet, missä Amerikan juutalaisjärjestöt ovat avustaneet. Amerikan juutalaisjärjestöt ovat myös alkaneet tunnustaa ja tukea syytöksiä Turkin ensimmäisen maailmansodan aikana suorittama 1,5 miljoonan armenialaisen massamurhan, jota kutsutaan kansanmurhaksi, mutta jota Turkki ei ole tunnustanut.

Amerikan juutalaisjärjestöjen presidenttien konferenssin vierailun ohjelmaan kuuluu myös vierailu sotilastukikohdissa voidakseen paremmin arvioida alueen maiden taistelua terrorismia ja muita haasteita vastaan.
Delegaation vierailu Kyproksessa huomioidaan varmasti Turkissa, joka miehitti saaren pohjoisosan 1994. Kyproksen eteläinen osa julistautui itsenäiseksi Kyproksen tasavallaksi 1983. Delegaatio ei vieraile saaren pohjoisosan valtiossa.
Presidenttien konferenssin lausunnossa todetaan, että Kreikan Kyproksen ja Israelin yhteistoiminta on vaikuttanut tasapainottavasti alueen turvallisuuteen.

Turkille vihamielinen kurdi-järjestö PYD on voimistunut Syyrian tilanteen vuoksi, kuten Israelin vihollinen Hizbullah Libanonissa, mikä voimistaa Israelin ja Turkin välisiä intressejä. Obaman hallitus on rohkaissut suhteiden palauttamiseen. Hoenline sanoo, että on liian aikaista ennustaa, onko Turkin kääntyminen aito ja kestävä. Ulkopuoliset tarkkailijat kehottavat Israelia varovaisuuteen, sillä Israelin vastaisuus on Turkissa paikoin lähennellyt anti-semitismiä myös johtajatasolla. Turkki on kuitenkin ollut israelilaisten perinteinen lomailumaa, mitä kansa odottaa.
Tarkkailijat myös toteavat, etteivät suhteet Kreikan ja Kyproksen kanssa tule korvaamaan Turkin suhteita, sillä Turkki on yksi alueen voimakkaimmista maista. http://www.timesofisrael.com/as-turkey- ... al-greece/

4. UUTISOTSIKOITA
· Istanbulissa Turkissa tiistaina räjähtänyt pommi-isku surmasi 10 ihmistä ja haavoitti 11. Räjähdys tehtiin Sultanahmet aukion lähellä keskellä turisti-joukkoa. Surmansa saaneista valtaosa oli saksalaisia turisteja. Mikään järjestö ei ole vielä ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta sen suoritti 28-vuotias syyrialainen mies, joka menehtyi itsemurhaiskussa. Turkin turvallisuusjärjestöt sanovat pidättäneensä 3 iskuun syyllistynyttä henkilöä, jotka kaikki ovat venäläisiä. Venäjän Istanbulin konsulaattia on informoitu pidätyksistä, joka sanoo tutkivansa pidätysten syytä. Turkin ja Venäjän suhteet ovat viilentyneet Turkin pudotettua venäläisen TU24 hävittäjä-koneen väittäen sen tunkeutuneen Turkin ilmatilaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... pYYqVN706s
· Israelin ulkoministeriön pääsihteeri Dore Gold totesi puhuessaan kansainvälisten tutkijoitten Wilson keskuksessa Washingtonissa maanantaina, että Iranin uhka Israelille kasvaa huomattavasti, jos sen päämäärä Syyrian muuttamiseksi Iranin provinssiksi toteutuu. Gold sanoi, että 80 miljoonaisen kansan, jota yleisesti pidetään terrorismin johtavana tukijana, vaikutusvalta kasvaa potentiaalisesti sen saatua ydinpommin. Hän vakuutti olevansa varma, että Iranin suunnitelmissa on saada Syyria hallintaansa ja osaksi Iranin Islamilaista Tasavaltaa. Iran on alaviittiheimoon kuuluvan Bashar Assadin tukija, Alaviitit ovat shia-muslimien alalahko.
Gold totesi Iranin suunnittelevan sosiaalisia ja poliittisia muutoksia Syyriassa, joiden tarkoituksena on Syyrian liittäminen Iraniin. Iran tarvitse yhteyttä Välimerelle, jonka kautta se voi välittää aseita Hizbullahille (ja Hamasille). Gold painotti, ettei Israel voi sallia Iranin saavan jalansijan sen pohjoisrajan taakse, mikä vihjaa sotilaallisten toimien mahdollisuuteen. Iran pelaa uhkarohkeaa peliä, sillä Saudi Arabia uhkaa sitä Persianlahdella. Iran avusta Assadin hallitusta 35 miljardilla USD vuosittain ja sillä on tuhansia sotilaita Syyriassa, pääosan heistä toimiessa kouluttajina ja neuvonantajina. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... pYbhlN706s
· Iranin ulkoministeriö on tiettävästi vaatinut USA:lta anteeksipyyntöä sen kahden partioveneen eksyttyä Iranin vesialueelle. Iranin isottelu on outoa aikana, jolloin USA valmistautuu poistamaan viimeiset Iranin vastaiset sanktiot ja samalla vapauttamaan viimeiset lännessä jäädytetyt miljardit USD. Iranin johto kuvitellee voivansa kiristää USA:n hallitusta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... pYgv1N706s
· Israelin ilmavoimat IAF iskivät yhdessä Shin Betin jäsenten kanssa Gazan turvallisuusaidan varrella toimivia Hamasin joukkoja vastaan, jotka olivat asentamassa tienvarsipommeja aidan varteen. Iskuissa yksi Hamasin jäsen sai surmansa ja ainakin kolme haavoittui, joiden tilasta ei ole tietoa. IAF varoitti israelilaisia maanviljelijöitä ainakin kilometrin leveydeltä aidasta pysymään poissa pelloiltaan mahdollisen vastaiskun vuoksi. Kehotus poistettiin myöhemmin. Pommit oli tarkoitus laukaista IDF:n partioita vastaan turvallisuusaidan vierellä. Toisen uutisen mukaan Hamas on kaivanut lisää hyökkäystunneleita Gazasta Israelin puolelle. IDF:n mukaan niitä on nyt ainakin yhtä paljon kuin ennen 2014 kesäsotaa. Israel ei ole keksinyt tapaa, millä estää tunnelien kaivaminen tai löytäminen. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/01/13/
· KKL-JNF istuttavat yhdessä puita Gazan rajan läheisyyteen rajan pinnassa asuvien israelilaisten turvaksi. Toisaalta ne toimivat myös näköesteinä sekä IDF:n sotilaille että Hamasin pyssymiehille, jotka pyrkivät Israelin puolelle. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/01/12/,
· EU rahoittaa PA:n arabien rakentamaa laitonta tietä alueiltaan C-alueen läpi Suolamerelle ilman lupaa ja valtakirjaa. Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun tallaista tapahtuu. EU rahoittaa lukuisia rakennuksia C-alueille pyrkien sillä osoittamaan, että Israel miehittää laittomasti arabien alueita, mikä on suuri valhe ja vastoin todellisuutta. Tämä johtuu suurelta osin Israelin hallitusten leväperäisyydestä valvoa etujaan, mikä on päivittäin räikeästi todettavissa etenkin Temppelivuorella. Regavim-järjestö valitti asiasta korkeimmalle oikeudella vaatien tietyön lopettamista. Tie johdetaan Gush Etzionista Suolamerelle lyhentäen matkan seilla 20 minuuttiin. Tiestä on jo rakennettu n. 12,5 mailia ilman että viranomaiset puuttuivat siihen.
http://www.jewishpress.com/news/report- ... 016/01/12/
· Vasemmistolainen NGO-järjestö Breaking the Silence yhdessä entisen diplomaatin Alon Lielin kanssa suunnittelivat Israelin kieltämiseksi kansainvälisistä jalkapallopeleistä ja urheilukilpailuista. Asia tuli julkisuuteen kyseisestä neuvottelusta otetussa salaisessa videossa. Israelin vasemmisto näyttää siirtyneen laittomuuksiin Israelin maineen häpäisemiseksi ja viime kädessä Netanyahun hallituksen kaatamiseksi. Jokin aika sitten raportoitiin, että USA on uudelleen aktivoinut ryhmä-5:n, jota se käýtti ennen viime parlamenttivaaleja vasemmiston hyväksi. Se toimii USA:n hallituksen tuella. Tämä viittaa vahvasti hallituksen ja maan lakien vastaiseen toimintaan, eli valtiopetokseen. Liel on vahvasti arabimyönteinen haluten arabivaltiota. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... pYn3VN706s
· Kaksi lasta on hengenvaarallisessa tilassa H1N1 sikaflunssa-tartunnan vuoksi. Lapset, toinen heistä 1.5-vuotias, vietiin tiistaina HaShomer sairaalaan, jossa heidän todettiin saaneen virustartunnan. Aiemmin sairastunut lapsi kotiutettiin sairaalasta hän tilansa voimistuttua. Yksikään heistä ei ollut saanut rokotetta flunssaa vastaan. Joitakin muita tapauksia on todettu myös aikuisten parissa, mikä osoittaa viruksen leviämistä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... pYq1lN706s
· Palokunta hälytettiin Segev Shalom beduiinikylään väitetyn tulipalon sammuttamiseen. Heidän ajaessaan kylää kohti Beershebasta kaakkoon sijaitsevaan arabikylään he kuitenkin joutuivat beduiinein järjestämään ansaan. Palokunnan jäsenet kutsuvat ihmeeksi, että he selvisivät tilanteesta elävinä, sillä niin pahoin heitä kivitettiin. Negevin alueen palopäällikkö Eli Peretz antoi komennon, ettei palokunta saa mennä beduiinialueille ilman poliisin suojaa. Tämä on törkeintä terrorismia, mitä voi ajatella. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... pYs-lN706s
· Iran vapautti pidättämänsä 10 amerikkalaista merisotilasta Obaman pyydettyä anteeksi. Tässä taitaa häntä heiluttaa koiraa, vain ovatko ne vaihtaneet paikkaansa? http://www.debka.com/article/25158/Iran ... apologizes
· Israelin laivasto sai eilen viidennen sukellusveneensä, joka voidaan varustaa ydinpommeilla. Sitä pidetään huippuluokan veneenä, johon on asennettu lukuisia Israelin vaatimia laitteita ja aseita.


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Tammikuu
ViestiLähetetty: 16.01.2016 10:10 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, January 15, 2016
PERJANTAI 15.01.2016
1. RASKAITA mustia pilvenlonkareita uiskenteli aamutuimaan muuten lähes pilvettömällä taivaalla lämpötilan ollessa 10 asteen tienoilla, ja sama tendenssi näyttää jatkuvan lähipäivien aikana, mutta huomiseksi luvataan esteetöntä auringonpaistetta yölämpötilan laskiessa kolmisen astetta, mutta päivälämmön jopa noustessa asteen verran, ja maanantaina lisää siten, että lukemat ovat silloin 9 -18 astetta. Näin se ennuste-kartta heilahtelee päivittäin. Sateita ei tällä näkymällä ole tiedossa, mutta maanantaiksi ennustetaan jotain häkkärää, haze, sumuista ja kosteaa säätä. Sellaisessa säässä ne lintu- ja kanaflunssa- ja muut virukset leviävät. Pakoin suuret kottaraispilvet esittivät iltaisin lentotaituruuttaan jatkuvasti vaihtuvin kuvioin, mikä sekin kuulunee ajankohdan erikoisuuksiin.

Säätilat tänään: Jerusalem 10 -15; Tiberias 12 -17; Suolameri 14 -21: Eilat 11 -23 +C-astetta. Kinneretin vedenkorkeus jatkaa nousemistaan 2 asteen senttivauhtia/päivä.
Sitä jos mitään on kuitenkin pidettävä positiivisena kehityksenä.

2. Jeesus Nasaretilaisen seistessä maaherra Pilatuksen vierellä, joka tarjosi Jeesuksen kuolemaan tuomitsemisen sijaan Barabbaan, murhaajan ja maantierosvon, jonka kansa valitsi ennen Jeesusta, pelastaen siten hänen henkensä. Nyt ”Barabbaan” nimi on putkahtanut julkisuuteen varsin epätavallisissa yhteyksissä.
Maailman mediassa kierteli jokin aika sitten artikkeli tunnetusta meksikolaisesta huumekartellin johtajasta Joaquin Guzmanista, joka tunnetaan nimellä El Chapo. Hänen antamansa haastattelu Sean Pennin kanssa julkaistiin kuvilla varustettuna Rolling Stone viikkolehdessä. Haastattelu johti El Chapon pidättämiseen.
Mediaa erityisesti kiinnosti eräässä kuvassa El Chapon päällä harmailla ja sinisillä pystyraidoilla varustettu koko pituudelta napitettava paita, varustettuna kuvan alla tekstillä ”kaikkein etsityin”.
Guardian-lehden artikkelin mukaan paidan valmistaja on kahden iranilais-juutalaisen veljeksen Los Angelesissa omistaman yhtiön ”Barabas” valmistama. Yhtiön omistaja Shawn Esteghbal kertoi lehden toimittajalle: ”Olemme innostuneita, koska hän olisi voinut valita Versacen tai minkä tahansa muotiliikkeen valmistaman paidan, mutta että hän valitsi meidän suunnittelemamme ja valmistamamme paidan!”
Yhtiön kotisivulla esitellään El Chapon ”kaikkein etsityin” kuva ja sen vierellä kuvamallin esittelemä ”Fantasy” paita samoilla väreillä ja raidoilla, mutta huomattavasti hoikemman koreilemattoman miehen päällä varustettuja kuvan alla tekstillä ”Paita”. Rolling Stones julkaisi videon Pennin suorittamasta El Chapon haastattelusta, jossa hänellä on päällään ”Fantasy” paita. Yhtiö odottaa paidan saaman julkisuuden nostavan yhtiön liikevaihtoa. Paidan hinta on 128 USD. http://www.jpost.com/Not-Just-News/El-C ... too-441514

3. Venäjän presidentti Vladimir Putinin henkilöä on pyritty arvioimaan useitten, jopa psykologien ja psykiatrien toimesta, mutta tämä entinen NL:n KGB:n korkea-arvoisen upseerin ja demokraattisen Venäjän Federaation Venäjän tsaarien tapaan ehdottoman valtionsa johtajan henkilökuva pysyy arvoituksena. Häntä kuvataan loistavana diplomaattina ja suunnittelijana, mutta myös hellittämättömänä johtajana, jonka sana on laki Venäjällä, ja jonka kansansuosio pysyttelee runsaasti yli 60 %:n.
Putin on ottanut elämäntehtäväkseen NL:n aikaisen mahtiaseman palauttamisen ja valittelee sitä, että NL:n hajotessa Venäjä menetti Itä Euroopan pienet rajavaltiot.

Hän on tarjonnut niille liittymistä kauppa- ja tulliliittoon, jolla ne saatettaisiin uudelleen vapaaehtoiseen höllään liittosuhteeseen Venäjän kanssa. Monet noista pienistä Baltian ja Balkanin maista ovat etsineet turvallisuutta liittosuhteesta EU:n ja NATO:n kanssa peläten joutuvansa uudelleen Venäjän mahtiaseman puristukseen.

Venäjän sotilaallinen mahti on todella noussut Putinin valtakauden aikana, ja siitä ovat esimerkkeinä vaikka Venäjän sotilaallinen puuttuminen Syyrian tilanteeseen pelastaakseen liittolaisensa Bashar Assadin hallituksen perikadosta ja hänen edustamansa alaviittien vähemmistön odotettavasta kansamurhasta, mikäli ISIS ja muut Assadin valtaa vastaan taistelevat islamin ääriainekset saavat vallan maassa. Kukaan ei tienne, mikä Putinin lopullinen päämäärä lienee Syyrian tulevaísuudesta, mutta ilman Venäjän mukana oloa ja suostumusta mitään ratkaisumallia ei voida toteuttaa. Putin sanoo kuitenkin, ettei alaviittien osavaltio ole hänen ohjelmassaan. Venäjän läsnäolo Syyriassa tullee jatkumaan toistaiseksi epämääräisen ajan.

JULKISUUDESSA on viime päivinä liikkunut huhuja, joiden mukaan Iran suunnittelee Syyriasta valtionsa maakuntaa, mikä toisi Iranin ja sen kanssa liitossa olevat ääri-islamistit, sen shia-suunnan taistelijat, Israelin pohjoisrajan taakse. Israel valtasi 1973 sodassa Golanin ylängöt Syyrialta edeten aivan Damaskoksen porteille, mutta pysäyttäen etenemisen siihen. Nykyinen rajalinja Syyrian ja Israelin välillä noudattelee 1974 solmittua aseleposipimusta, mutta rauhansopimusta ei ole saatu neuvoteltua. Israel liitti Golanin Israelin puoleiset ylängöt valtioonsa, mitä mikään muu maa ei ole tunnustanut. Neuvotteluja voivat monimutkaistaa Israelin löytämät öljyesiintymät sekä Beit Sheanin että Golanin kukkuloilta.

JERUSALEM POST arvioi analyysissaan, että kaikesta mystisyydestään huolimatta Putin on reaalipoliitikko ja kansanjohtaja, ja että hän on läheisin ystävä Moskovassa, mitä Israelilla on koskaan ollut.
”Rakasta tai vihaa häntä, mutta kaikesta huolimatta Venäjän presidentti Vladimir Putinin suorittama sotilaallinen väliintulo Syyriassa järkytti Lähi-Idän politiikkaa. Hän kannatti Syyrian presidenttiä Bashar Assadia, perusti useita sotilaallisia tukikohtia Syyriaan, muodosti de facto Venäjän Iranin välisen akselin, asettui Turkkia vastaan ja pakotti länsimaat neuvottelemaan kanssaan”, artikkelissa todetaan.

Artikkelissa todetaan edelleen, että alueen vaikutusvaltaiset pelaajat ovat hyvin tietoisia Venäjän sotilaallisen kampanjan vaikutuksesta, mutta yksi tekijä on heiltä huomioimatta: Israel. Venäjän ja Israelin intressit alueella ulottuvat syvälle ja laajalle ja mennen osittain ristiin, eikä Jerusalem voi jättää niitä huomioimatta.

Venäjän ja Israelin väliset suhteet ovat aina olleet monimutkaisia. Neuvostoliitto kannatti Israelin valtion perustamista, koska Stalin otaksui Israelista muodostuvat sosialistisen valtion – olihan Karl Marx juutalainen. Kun näin ei käynyt, NL muutti suhtautumistaan Israelin suhteen, ja alkoi lähestyä arabimaita 1970-luvulla.
NL tuki arabimaitten hyökkäyksiä juutalaisvaltiota vastaan 1967 ja 1973 sodissa uhaten aloittaa sotilastoimet Israelia vastaan, ellei se lopettaisi etenemistään. NL:lla oli jopa suunnitelmat hyökätä Välimerellä olevista laivoistaan Dimonan ydintutkimuslaitosta vastaan. Israelin ilmiömäisen nopeat voitot viidestä arabimaan armeijoista pakottivat ne tulitaukoon ennen NL:n suunnitelmien toteutumista.

Putinin otettua Venäjän ohjakset käsiinsä tilanne on muuttunut radikaalisti.
Presidentti Putin vieraili Israelissa 2005 ensimmäisenä Venäjän presidenttinä. Hän kävi Länsimuurilla ja holaustmuseolla laskien seppeleen menehtyneitten muistoksi. Hänen sanotaan ostaneen asunnon Tel Avivista 84-vuotiaalle Venäjältä muuttaneelle juutalaisnaiselle, joka toimi hänen saksankielen opettajanaan Moskovassa. Putin vieraili uudelleen Israelissa 2012 ollen kunniavieraana Venäjän armeijan Hitlerin sodissa kaatuneitten sotilaitten muistomerkin paljastustilaisuudessa.
Hän antoi täyden tukensa Israelin kesäsodasta Protective Edge aikana Gazassa todeten silloin, että Israelilla on oikeus puolustaa siviiliensä turvalisuutta.

Kuten JP:n artikkelissa todetaan, kaikesta tästä huolimatta Putinin ensisijainen intressi koskee Venäjää, ja sen sotilaallinen mahti ulottuu kauas Israelin intressien ulkopuolelle, voiden joko vahvistaa tai estää Israelin intressien toteutumista.
Israelin ensimmäisiä vaatimuksia ovat, ettei Hizbullah saa käsiinsä massatuhoaseita eikä ballistisia ohjuksia, joilla se voisi tuhota koko maan. Siksi IAF:n koneet ovat tehneet salaisia ilmaiskuja havaitsemiaan autosaattueita vastaan, joissa epäillään kuljetettavan kiellettyjä aseita. Hizbullah ja Venäjä taistelevat yhdessä Assadin armeijan tukena, mikä edellyttää IAF:n lupaa lentää Syyrian ilmatilassa. Venäjä on osoittanut ymmärtämystä Israelin tavoitteelle, mutta siinä liikutaan veitsen terällä, eikä virhearviointiin ole varaa ilman vakavia seurauksia.

Venäjän tuotua Syyriaan S-400 ilmatorjuntapattereita Latakiassa olevan sataman, tukikohtansa ja lentokentän suojaamiseksi, jolla se pystyy valvomaan ilma-alueita Syyriassa, Libanonissa, osan Jordaniaa sekä Turkkia, Israel joutui uuden haasteen eteen, minkä vuoksi Netanyahu järjesti tapaamisen Putinin kanssa, jossa sovittiin Israelin vaatimista punaisista linjoista, joita Venäjä on kunnioittanut.
Viime päivinä on kuitenkin raportoitu, että Venäjä toimittaa Hizbullahille uudenaikaisia ohjuksia, joiden osumistarkkuus, kantomatka ja räjähdysteho ovat entistä suuremmat. Tämä on suora uhka Israelin turvallisuudelle.
Toinen akuutti huoli Israelilla ovat Venäjän toimittamat aseet Iranille, joilla se voi uhata Israelia. Toimituksiin Iranille kuuluu S-300 IT-järjestelmä, jonka Iran tilasi jo 9 vuotta sitten, mutta jota Venäjä ei ole halunnut poliittisista syistä toimittaa. Israel tekee kaikkensa, etteivät nämä uudenaikaiset järjestelmät joudu Hizbullahin käsiin.

Israel pidättyi puhumasta YK:n yleiskokouksessa, jossa käsiteltiin Krimin tilannetta Venäjä kaapattua sen valvontaansa ja osaksi Venäjän Federaatiota. Tämä oli harkittu ele, jolla Israel halusi suojata suhteitaan Venäjän kanssa, joiden merkitys on kasvanut entisestään USA:n vetäessä joukkojaan ja vaikutusvaltaansa alueelta.
Israelin huolena ovat myös Venäjällä vielä asuvat arviolta 200 000 juutalaista, joiden asema voi huonontua, jos maiden väliset diplomaattisuhteet huonenevat.
Putin on osoittanut myötätuntoaan juutalaisia kohtaan monin tavoin, joista yksi on hänen tukensa ja henkilökohtainen lahjansa Juutalaisten toleranssimuseolle Moskovassa. Henry Kissingerin määritelmä ulkopolitiikasta pätevät tässäkin: ”Valtioitten välisissiä suhteissa ei ole ystävyyssuhteita, vain intressejä”. http://www.jpost.com/Middle-East/Analys ... cow-441622

4. UUTISOTSIKOITA
· Useasti on kyselty: Miksi Israelin alueilla Jordanjoesta Välimereen sijaitsevat pakolaisleirít eivät ole liittyneet puukotus-intifadaan? Niiden mukaan tulo I ja II intifadan aikana olivat elintärkeitä niiden jatkumiselle. Leirien asukkaat kiistelevät keskenään, miten heidän tulisi menetellä yhä uusien marttyyrien, shahidien päästessä vaatimaan luvattuja osuuksiaan Allahinsa edessä. Viimeisin tilanne syntyi Milhemin saatua surmansa poliisien ja Shin Betin luodeista Wadi Arassa Araran kylässä. Pitäisikö heidän pystyttää muistotaulu hänen kunniakseen Jeninin pakolaisleiriin, jossa 2005 taisteltiin verisimmät taistelut IDF:n ja PA:n arabien välillä? Mieliala on kiihtynyt, mutta järki näyttää saavan pääosan: ”Miksi meidän tulisi ärsyttää IDF:n sotilaita, mikä vain toisi heidät tänne leiriin, ja jossa monet surmattaisiin, ja useat haavoittuisivat suurten tuhojen lisäksi?”. Pakolaisleireissä valta on Hamasille myötämielisten käsissä, ja viime aikoina myös iS:n soluja on löydetty niistä. PA:n valta ei juuri ulotu niihin eivätkä PA:n poliisit uskalla partioida siellä. Vain IDF ja Shin Bet tekevät ratsioita leireihin etsiessään epäiltyjä miehiä. http://www.timesofisrael.com/why-the-we ... -intifada/
· Uusin islamilainen valtio syntyi äskettäin Gambian muutettua nimensä Gambian Islamilaiseksi Tasavallaksi. Maan asukkaista 85 % on muslimeja. Äskettäin Israelin Senegalin lähettiläs Paul Hrschson kävi tarkastamassa kunniakomppanian ja jättämässä valtakirjansa maan presidentille Jahya Jammehille, joka on hallinnut maata 1994 vallankaappauksesta lähtien. Tilaisuus pidettiin Gambian Islamilaisen Tasavalla pääkaupungissa Banjulissa. Hirschson tulee toimimaan lähettiläänä sekä Senegalissa että Gambiassa. http://www.timesofisrael.com/when-the-w ... ish-state/
· Tänään perjantaina kaikki Pariisin miesasukkaat kulkevat kalotti päässä osoittaakseen mieltään vaatimusta vastaan, että juutalaisten tulee piilottaa kalottinsa kulkiessaan julkisuudessa. Juutalaiset ihmettelevät, miksi heille tällainen rajoitus, ikään kuin he olisivat tehneet jotain väärää? Kysymys on ajankohtainen kaikissa Euroopan maissa, joihin sankat verenhimoiset muslimijoukot ovat tunkeutuneet väittäen olevansa pakolaisia. Miksi kristittyjen tulee piilottaa uskontonsa symbolit, Davidin tähdet tai ristiriipukset, tai seurakuntien poistaa kirkoistaan ristit, ikivanhat kristilliset symbolit ja maalaukset vain tyydyttääkseen maahan tunkeutuneitten vaatimuksia? Eurooppaan on tullut uusi virus arabimaista, joka altistaa paikalliset asukkaat - tai ainakin heidän johtajansa – dhimmi-asemaan, vaikkei heille ole vielä asetettu vaatimustakaan siitä? Missä on ihmisten maansa puolustamistahto? Vellihousujako ovat kaikki? http://www.timesofisrael.com/french-jew ... r-a-right/
· Hebronissa Beit Anoun arabikylän lähellä sotilas haavoittu puukoniskuista ennen kuin terroristi surmattiin. Toinen puukotus tapahtui lähellä Sikemiä, Har Eijalilla. Uhri oli komppanian varapäällikkö. Terroristi aliminoitiin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... pjFN1N706s


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Tammikuu
ViestiLähetetty: 17.01.2016 19:00 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Sunday, January 17, 2016
SUNNUNTAI 17.01.2016
1. TÄNÄÄN sunnuntaina on vielä aurinkoista ja lämmintä, mutta huomenna taivas pilvistyy hiekkamyrskyjen voimasta, jotka pimentävät näkymät ja muuttuvat tiistaina viimeistään yleisiksi sateiksi koko maan alueella. Sateet voivat olla runsaita aiheuttaen paikallisia tulvia ja teitten katkeamista tulva-alueilla, kuten ToI ennustaa.

Säätilat tänään: Jerusalem 11 -18; Tiberias 13 ä23; Suolameri 16 -25; Eilat 13 -25 +C-astetta, Kinneretin vedenpinta nousee edelleen 2 sm päivässä.

Times of Israel sääprofeetat ennustavat hiekkamyrskyjen alkavan maanantaina lännestä käsin tuulen nopeuden ollessa jopa 70 km/tunnissa (43 mph) lämpötilan laskiessa rajusti. Maanantai-iltana ukkosmyrskyt alkavat Hermonilta siirtyen sieltä yön aikana etelään. Paikoin rajut sateet jatkuvat ainakin keskiviikkoiltaan saakka aiheuttaen tulvia Negevissä sekä Juudean ja Samarian ylängöillä.
http://www.timesofisrael.com/dust-storm ... ming-week/

2. MAAHANMUUTTOMINISTERI Zeev Elkin, turvallisuuskabinetin jäsen ja läheinen uskottu pääministeri Netanyahun kanssa, tarkastelee Makor Rishon uutislehdelle antamassaan haastattelussa Palestiinan Auktoriteetin tilannetta ja potentiaalista romahdusta sekä sen mahdollisia vaikutuksia Israeliin.

Elkin sanoo, että PA:n toiminnan heikentyminen on jo näkyvissä, mistä ovat osoituksena yli viisi kuukautta kestäneet yksittäiset puukotukset, autoiskut ja muut väkivaltaisuudet, joita Abbas luonnehtii laillisiksi vastarinnan osoittamiseksi.
Elkin toteaa, että Abbas on väsähtänyt eikä jaksa enää tarttua kehityksen ruoriin. Abbas viittaa puheissaan toistamiseen haluunsa erota, mutta havaittuaan sen vaikuttavan negatiivisesti hänen asemaansa, hän on alkanut keriä vyyhteä uudelleen käsiinsä kertoen medialle, että hän on vielä täällä.

ELKININ näkemyksen mukaan kysymys ei ole siitä, kaatuuko PA, vaan siitä, koska se tapahtuu. ”Abbasin ote on herpaantunut ja hänellä on useita vastustajia, jotka ovat aktivoitumassa häntä vastaan”, Elkin analysoi. ”Ramallahin kadulla häntä pidetään jo kuolleena hevosena, mikä on osasyynä turvallisuustilanteen huononemiseen. Hän on kuitenkin tajunnut, että uhkaukset eroamisesta vaikeuttavat hänen omaa otettaan vallasta, ja siksi hän vakuuttaa vielä istuvansa Mukatan hallintokeskuksessa”.

ELKIN toteaa, etteivät PA:n arabit ole suikaan immuuneja arabikevään henkäyksille, jotka ovat kaataneet useita ilman kansan antamaa mandaattia johtaneita diktaattoreita, mikä ei ole sujunut ilman sekasortoa ja verenvuodatusta useissa maissa. PA:n arabit seuraavat samoja YV-lähetyksiä ja mediaa kuin muutkin Lähi-Idän asukkaat, joten on luonnollista, että se vaikuttaa myös PA:n ja Gazan arabien mielipiteisiin ja toimintaan, Elkin toteaa.
”Huolimatta siitä, että merkkejä PA:n välittömästä romahtamisesta on selvästi nähtävissä, Israel ei ole riittävästi itseistänyt tämän kehityssuunnan merkitystä.”. Elkin tllittää, mihin hän Knessetin entisenä ulko- ja puolustuskomitean puheen-johtajana ja apulaisulkoministerinä omaa hyvät edellytykset ja oikeudet.

ELKIN varoittaa, ettei nyt ole aika panna päätä hiekkaan eikä pitää kiinni nykyisestä suhteellisesta rauhantilasta, mikä johtaa pahimmillaan sokeuteen. Hän ei näe ketään varteenotettavaa seuraajaa Abbasille, eikä Israel – kuten hän toivoo – vapauttane suosituinta johtajaehdokasta Marwan Barghoutia, joka kärsii viittä elinkautistaan + 40 vuotta Israelin vankilassa osallisuudestaan toisen intifadan murhiin ja väkivaltaan.
”Tämä johtaa meidät toteamukseen usean johtajan hallinnasta, mikä on outoa arabi-maailmassa, jossa kansa haluaa yhden vahvan johtajan”.
Todennäköisin vaihtoehto Elkinin analyysin mukaan on sekasorto, jossa johtaja-ehdokkaat ja eri turvallisuusjärjestöt taistelevat keskenään. Äärimmäisenä vaihtoehtona on mahdollisuus, että USA:n kouluttamat ja aseistamat ”poliisit” kääntävät aseensa Israelia kohti, kuten tapahtui toisen intifadan aikana.

Elkin ei puutu analyysissaan siihen, miten Abbasin YK:n elimissä aloittama uuden arabimaan perustaminen Israelin sydänmaalle tulee kehittymään, ja onko sillä mitään onnistumisen mahdollisuutta. Sen sijaan hän viittaa mahdollisuuteen ulkopuolisten militaristien osallistumisesta PA:n arabien vallanjakoon, millä hän tarkoittanee ISIS-joukkojen aktivoitumista esim. soluttautuen pakolaisleireihin, jotka ovat pysytelleet poissa puukotus-intifadasta kuin odotellen tärkeämpää tehtävää. Hän ei myöskään analysoi PA:n romahduksen vaikutusta Jordanian hashemiitti-hallituksen pysyvyyteen; onhan Jordanian asukkaista 65 % samaa arabijuurta PA:n ja Gazan arabien kanssa. http://www.timesofisrael.com/minister-p ... e-anarchy/

3. YK:n alainen ydinaseiden leviämistä valvova järjestö IAEA ilmoitti virallisesti lauantaina, että Iran oli täyttänyt kaikki velvoitteensa sanktioitten poistamiseksi, mikä antoi USA:n ja EU:n johtajille oikeuden ja velvoitteen julistaa P5+1 maiden ja Iranin välisen sopimuksen tulleen molempien osapuolten osalta toteutetuksi. Sekä USA:n että EU:n sopimuksen toteuttamista todistavien johtajien kuten myös Iranin ulkoministerin ja hänen valtuuskuntansa suut olivat messingillä ja pelkkää keveää hymyä kuvitellessaan, että vuosikymmenien aikana neuvotellut Iranin ydin-suunnitelmaa koskevat erimielisyydet olivat nyt lopultakin tasoitettu ja voidaan palata karuun arkeen.
Israelin hallitus on Netanyahun suulla varoitellut vuodesta toiseen, ettei Iranin vilpittömyyteen ole luottamista, ja että solmittu Wienin sopimus antaa Iranille avoimen valtakirjan jatkaa ydinpommin suunnittelua ja rakentamista, mikä on ollut ja tulee olemaan Iranin mullahhallituksen lopullisena päämääränä.

USA:n presidentti Barack Obaman valtuuttamana ulkoministeri John Kerry ilmoitti lauantaina saaneensa sekä IAEA:n vapauttavan loppuraportin että kongressin siirtopäätöksen ja todeten, ettei mikään estä häntä USA:n hallituksen edustajana allekirjoittamaan sopimusasiakirjan lauantaina, jolla Wienin sopimus katsotaan tulleen toteutetuksi ja esteet poistetuksi viimeisten sanktioitten poistamiseksi.
”Vakuutan täten, että IAEA on verifioinut ja todennut Iranin täysin toteuttaneen Wienin sopimuksen asettamat edellytykset. USA:n asettamat sanktoihin liittyvät sopimukset astuvat nyt voimaan”, totesi John Kerry vapaasti suomennettuna.

EU:n edustaja italialaissyntyinen Catherine Mugherini hymisteli EU:n mitään sanomattoman kannan, ikään kuin sillä olisi ollut suurikin merkitys sopimuksen syntyyn. Voisi kuvitella, että ongelmia on kotonakin ihan tarpeeksi.
Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif totesi sopimuksen allekirjoittamisen poistavan perusteettoman sodan varjon Lähi-Idästä, mikä samalla osoitti neuvottelujen olevan oikean tien erimielisyyksien ratkomiseen ja epäilijöitten varoitusten osoittamiseksi virheellisiksi. http://www.timesofisrael.com/iran-nucle ... ompliance/

Sopimuksella Iran vapautti neljä USA:n kansalaista jättäen FBI:n agentin edelleen vankilaan. USA puolestaan vapautti 17 Iranin kansalaista. Obama ei malttanut olla piruilematta republikaanien presidenttiehdokkaiden lupauksista nollata kaikki Obaman ilman kongressin hyväksyntää tekemät hallinnolliset päätökset todeten, että he voivat yrittää mitätöidä Kuuban ja Iranin kanssa tehdyt sopimukset, mutta että se voi olla vaikeaa ja hyvin yksinäistä. USA:n liikemiehet olivat jo lähtökuopissa muiden maiden yritysten kanssa haaliakseen edullisia vientisopimuksia.
AIPAC esitti välittömästi sopimuksen jälkeen vastalauseen siitä, ettei sopimuksessa eikä neuvotteluissa ollut millään tavoin puututtu Iranin sopimusrikkomukseen, jonka mukaan sillä ei ollut oikeutta testata ballistisia ohjuksia, kuten se teki. http://www.timesofisrael.com/iran-priso ... ough-spot/, http://www.timesofisrael.com/multinatio ... an-market/, http://www.timesofisrael.com/jason-reza ... iran-jail/,
Alla olevassa linkissä kerrotaan Iranin neuvottelujen eteneminen aikajärjestyksessä, mikä voi kiinnostaa tarkkaa seurantaa pitäviä.
http://www.timesofisrael.com/timeline-o ... ar-crisis/
John Kerry vakuutti, että sopimuksen tultua lopullisesti allekirjoitetuksi Lähi-Itä on nyt paljon turvallisempi kuin ennen. Toivon mukaan hän on oikeassa. http://www.timesofisrael.com/kerry-decl ... iran-deal/.
Pääministeri Netanyahu lupaa jatkaa yksinäistä sotaansa Obaman hallituksen harjoittamaa Irania suosivaa politiikkaa vastaan, jolla se haluaa tehdä Iranista Lähi-Idän johtavan valtion, missä ydinaseet ovat tärkeässä roolissa. http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... violation/, http://www.timesofisrael.com/family-of- ... t-of-swap/,

4. Iranin presidentti Hassan Rouhani kutsuu sopimusta USA:n ja sen liittolaisten kanssa loistavaksi voitoksi, eikä hän varmaankaan tarkoita Yhdysvaltoja P5+1 maita.
Puhuessaan lauantaina hän sanoi, että sopimuksen tultua toteutetuksi käytännössä se antoi loistokkaan voiton Iranin Islamilaiselle Tasavallalle.
Rouhani kirjoitti Twitter sivulleen, että Iranin kansan kärsivällinen neuvottelumaltti toi sille siunauksen ja jousen suuruuden, ja onnitellen suuresta voitosta! Tämän jos minkään luulisi alleviivaavavan, kuka sopimuksessa lopulta voitti.
Iranin kovan linjan edustajat esittivät kritiikkiä sopimusta vastaan uskoen sen tuovan amerikkalaiset vakoojat maan sisälle ja vaarantavan maan turvallisuuden. http://www.timesofisrael.com/irans-pres ... s-victory/

5. UUTISOTSIKOITA
· Turkkilainen päivälehti Hurriyet raportoi korkean turkkilaisen viranomaisen lausuntoon vedoten, että kahdenkeskinen sopimus Turkin ja Israelin välillä on lähes valmis, ja että ulkoministerit vaihto maiden välillä suoritetaan niin pian kuin suinkin. Lehden lauantaina julkiaseman raportin mukaan läpimurto neuvotteluissa saavutettiin Sveítsissä järjestetyissä salaisissa neuvotteluissa. Turkin presidentti Erdogan vakuuttaa, että hän haluaa maiden välille nousseitten erimielisyyksien tasoittamista ja välien parantamista. Viimeisimpiä esteitä ovat olleet Hamasin johtajien oleskelu Turkissa, mutta turkkilaiset lähteet sanovat, että Hamas-johtaja Salah Aroun ei ole ollut maassa pitkään aikaan. Turkki on kiinnostunut israelilaisen kaasun toimituksista Turkin kautta Eurooppaan. http://www.timesofisrael.com/top-turkis ... ized-soon/
· Englannissa on nousemassa selvä oppositio kuningaskunnan pysyttämiseksi EU:n jäsenmaana. Tuoreen gallupin mukaan 53 % kannattaa eroamista EU:sta, ja sitä koskeva kansanäänestys voidaan siirtää sovitusta 2017 vuodesta pidettäväksi jo tämän vuoden kesäkuussa. 47 % kannattaa edelleen pysymistä EU:ssa. Luvuissa on huomioitu 20 % epävarmat, mutta sittenkin enemmistö kannattaa eroa. Vielä syyskuussa EU:n kannattajia oli 51 %. Pariisin pommi-iskut ja Kölnin väkivalta vaikuttivat 34 %:iin äänestäjiä. 38 % ilmoitti, että Kölnissä naisiin kohdistettu ahdistelu ja raiskaukset vaikuttivat heidän päätökseensä erota EU:sta, jonka avointen ovien politiikka on osoittanut järjettömyytensä houkutellen islamin invaasion Eurooppaan, mikä uhkaa tuhota koko länsimaisen kulttuurin Euroopassa. Pääministeri David Cameron sanoo haluavansa pysyä EU:ssa, jos hän saa neuvoteltua Englannille enemmän määräysvaltaa omissa asioissaan. http://www.timesofisrael.com/support-fo ... -tensions/
· PA:n poliisi ja turvallisuusjärjestöt pidättivät PA:n pääneuvottelija ja PLO:n pääsihteerin Saeb Erakatin läheisen avustajan, joka on ollut Erekatin luotetuin avustaja 20 vuoden aikana. Avustajaa syytetään tietojen vuotamisesta Israelille. Hänet pidätettiin kuun alkupuolella ja häntä pidetään PA:n vankilassa. TV-10 mukaan Erekat on vahvistanut avustajansa pidätyksen. Erekatia pidetään PA:n presidentin pääehdokkaana Abbasin jälkeen, mutta hänen ei uskota menestyvän vaaleissa, joissa hän häviäisi myös Hamasin johtajalle Ismail Haniyehille. http://www.timesofisrael.com/aide-to-pa ... or-israel/
· Juutalaiset ihmettelevät, mitä paavilla on mielessään halutessaan vierailla juutalaisessa synagogassa. Hän tapaa Rooman päärabbin. Jos pavi Frabcis I uskaltaa kulkea 1.5 mailin matkan Tiberjoen varrella olevaan Tempio Maggioreen päästäkseen Rooman suureen synagogaan. Hän tulee olemaan kolmas paavi, joka uskaltaa tehdä tuon matkan. Suuri synagoga sijaitsee alueella, jossa Rooman paavit pitivät juutalaisille varattua ghettoa vuoteen 1870 saakka. Lähes 2000 vuotta kestäneitä epäluulon ja torjunnan muureja ei ole helppoa murtaa, mutta alku siihen on saavutettu, mihin suuresti vaikutti paavi John Paulin luomat läheiset suhteet Rooman juutalaisiin. http://www.timesofisrael.com/what-pope- ... relations/
· Kolme arabinuorta olivat matkalla suorittamaan erityispalvelua jumalalleen Allahille hyökätäkseen juutalaiseen Heichal Yaakov synagogaan HaRav Reines kadun varrella. Heidän yrityksensä tyssääntyi jouduttuaan pidätetyiksi Kiryat Moshe lähiössä. Joutuessaan turvallisuusmiesten piirittämiksi he heittivät pois käsistään kotitekoiset puukkonsa ja antautuivat ilman vastarintaa. He ainakin pelastivat oman henkensä, vaikka linnareíssu on tiedossa. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/01/17/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206540,
· Israelilaiset yhtiöt löysivät uuden valtavan kaasuesiintymän Daniel itä ja Daniel länsi. Löytö on suurempi kuin Tamar kaasukenttä. Tanskalaisen NSAI:n mukaan kaksoislöydöistä saadaan kaasua 8.9 triljoonaa kuutiojalkaa TCF. Kenttä vaatii useita porausreikiä, Tamarissa on vain yksi porausreikä, mutta niiden kapasiteetti ylittää Tamarin koon. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... ptvT5R706s.

Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Tammikuu
ViestiLähetetty: 21.01.2016 08:54 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, January 20, 2016
KESKIVIIKKO 20.01.2016
1. Tänään sataa vettä, minkä kävin itse toteamassa kuuden maissa aamulla. Mitään rankkasateita, joilla peloteltiin, ei kuitenkaan ole ollut Jerusalemin ympäristössä, enkä todella niitä kaipaakaan, rauhalliset kevätsateet ovat miellyttävämpiä. Ilma tuntui varsin raa´alta ja kostealta, eikä ollenkaan kutsuvalta liikkua ulkona tänään. Toisaalta ennusteiden mukaan sateita esiintyy vain paikoittain, joten ehkäpä se siitä välillä selviää ja vetää henkeään uutta ponnistusta varten.

sateitten ennustetaan loppuvan tänään, mutta taivas pysyttelee osittain pilvien peitossa lämpötilan alkaessa nousta tämän päivän lukemista 6 -10 jonnekin 7 -13 rienoille pudoten uudelleen lauantaina ajoittaisten sadekuurojen myötä.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 06 -10; Tiberias 10 -16; Suolameri 13 -18; Eilat 9 -19 +C-astetta. Kinneretin vedenpinta nousee edelleen pikku hiljaa yhden sm:n päivässä, ollen nyt -212.89 jos sen oikein luin pienellä präntätystä tekstistä.

2. ISRAEL hautaa terroristien hyökkäyksissä surmansa saaneet kansalaisensa ja hoitaa sairaaloissaan sekä haavoittuneet juutalaiset että terroristit sairaalahenkilökunnan todetessa, että he hoitavat vain hoitoa tarvitsevia potilaita, joiden tausta ei vaikuta hoidon laatuun, eli kuten sairaanhoitaja totesi: ”Terroristi lakkaa olemasta terroristi ylitettyään sairaalan kynnyksen”. Vain hoitojärjestyksestä on ollut pientä selvittelyä, mutta eniten kuolemanvaarassa oleva hoidetaan ensin, olkoon kuka tai mikä tahansa. Joittenkin mielestä tämä ei ole moraalisesti oikein, mutta näin toimitaan.

Tekoan hyökkäyksestä, jossa 15-vuotias arabi Othman Muhammad Shaa´alan puukotti tiistaina raskaana olevaa nuorta naista, on saatu uusia selvityksiä.
Arabinuorukainen oli päässyt juutalaisyhteisön sisään turvallisuusaitaan tehdyn aukon kautta. Hän meni sisään myymäläliikkeeseen 10 00 aikaan tutkien myytäviä esineitä, katsellen hintalappuja ja pitäen käsiään taskussaan, mikä herätti myyjien epäluulon, jotka pysyttelivät kaiken varalta kaukana hänestä.
Yksi myyjistä, Michal Froman, 30, yritti mennä kassan luo, jossa oli puhelin, mutta katsoessaan arabia, tämä näytti hänestä hämmentyneeltä lapsikasvoiselta pojalta. Hän yritti lähestyä arabia, mutta silloin tämä veti puukon esiin haavoittaen häntä. Myyjät alkoivat kirkua hysteerisesti, mikä pelästytti arabin, joka juoksi ulos pyrkien pakoon turvallisuusaidan aukon kautta.
Lähellä ollut aseistettu siviili havaitsi arabin ja ajoi häntä takaa vaatien häntä pysähtymään. Hän ampui kerran ilmaan aseellaan, mikä lopulta pysäytti arabin. Siviili käski arabipoikaa riisumaan päällysvaatteensa nähdäkseen, ettei hänellä ollut enää aseita. Samalla paikalle tuli toinen Tekoassa työskentelevä aseistettu siviili, joka todisti tilannetta. Yrittäessään kuljettaa arabia myymälää kohti, tämä yritti siepata aseen siviililtä, joka ampui häntä jalkaan. Siinä vaiheessa paikalle tuli IDF:n Tekoan juutalaisyhteisön asettama turvallisuusvälittäjä tilasi paikale ambulanssit, yhden puukotettua naista ja toisen haavoitettua arabia varten, joka ilmeisesti pelosta huumaantuneena oli menettänyt tajuntansa, minkä johdosta hänen sanottiin saaneen surmansa, mikä väärä tieto levisi mediaan.
Haavoittunut Michal Froman oli tällä väli autettu turvaan autoon, josta hänet siirrettiin ambulanssiin ja edelleen sairaalaan tutkittavaksi.
Sairaalassa hänen haavansa todettiin lieviksi, eikä hänen viidettä kuukautta oleva raskautensa ollut kärsinyt 15 minuuttia kestäneen vaaratilanteen aikana.
Michal Froman vakuutti sairaalassa, ettei arabipika ollut – hänen näkemyksensä ja ideologiansa mukaan – halunnut vahingoittaa tai surmata häntä; hän näytti enemmän hätääntyneeltä ja hämmentyneeltä, mikä osoittanee, että joku toinen oli lähettänyt hänet hyökkäykseen, mitä hän ei halunnut eikä ollut siihen valmis.

Israelin poliisi ei halua kertoa lisää yksityiskohdista, mutta IDF ja poliisi aloittivat maaston haravoinnin mahdollisten muiden hyökkääjien piileskelevän alueella. Haavoittunut Michal Froman vietiin Shaare Zedek terveyskeskukseen Jerusalemissa.

Hänen puolisonsa Shivi Fromanin isä rabbi Menachem Froman oli tunnettu ruohonjuuritason rauhan aktivisti, joka pyrkii saamaan rauhankeskusteluja juutalaisten ja arabien välille kuolemaansa saakka 2013. Shivi Froman kertoi lehden toimittajalle, ettei hyökkäys vaikuta hänen vakaumukseensa pyrkiä jatkamaan isänsä antamaa esimerkkiä yhteisymmärryksen saavuttamiseksi molemmin käsin: ”Vasen käsi taistelua ja oikea käsi valmiinsa syleilyä varten”.
Tekoa sijaitsee Herodiumin kukkulan alapuolella Jerusalemista etelään.
http://www.timesofisrael.com/unarmed-te ... t-captors/

3. Tines of Israel toimittaja Avi Issacharoff käsittelee toisessa lehden julkaisemassa artikkelissa mahdollisia motiiveja ja syitä runsaat viisi kuukautta kestäneisiin puukotuksiin, autolla suoritettuihin hyökkäyksiin IDF:n sotilaita ja siviilejä vastaan päätyen lopputulokseen, että hyökkäysten suorittajien keskittyminen määrättyihin kaupunkeihin, kyliin, yliopistoalueisiin ja kaupunginosiin osoittaa, että nuorten miesten ja naisten antautuminen itsemurhahyökkäykseen on motivoitunut perheen jäsenen tai ystävän kuoleman kostamiseksi; halusta osoittautua yhtä urhoolliseksi kuin joku toinen, tai sosiaalisista verkoista saamiin kehoituksiin ja esimerkkeihin.

Miten paljon niihin ovat vaikuttaneet mullahien lupaukset paratiisiosasta mustasilmäisíne neitsyeineen ja suorasta pääsystä Allahin vastaanotolle, on arvailujen varassa, mutta hyökkääjien nuori ikä viittaa enemmän koulusta tai kodin perinnöstä saamiin vaikutteisiin sekä kavereiden suosion saamiseen.
Tuskinpa 13-vuotiaat ovat vielä kovin valmiita seksuaalisiin houkutuksiin, vaikka arabiyhteisössä miespuolinen perheenjäsen saavuttaa täysi-ikäisyyden 16-vuotiaana, jolloin hän voi perustaa oman perheensä, usein asuen vanhempiensa omistamassa talossa, jota laajennetaan sivulle tai ylöspäin tarpeen mukaan.

Artikkelissa mainittu mahdollisuus Hamasin puuttumisesta entistä aktiivisemmin nykyiseen väkivalta-aaltoon, jota joskus kutsutaan ”puukko-intifadaksi”, osoittaa paljon suuremman vaaran, jos se pääsee toteutumaan. Hamas on kritisoinut yksittäisten nuorten suorittamaa väkivaltaa kehottaen siirtymään käyttämään näyttävämpiä aseita ja hyökkäysmenetelmiä.
Hamas haluaa palata toisen intifadan aikaan, jolloin juutalaisia ja muita tulilinjalle osuneita ihmisiä surmattiin tusinoittain pommeilla, pommivöillä ja kiväärien tulituksella sekä panttivankien hankkimisella, joiden avulla voitaisiin käydä kauppaa Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivien arabien vapauttamiseksi.
Artikkelissa todetaan myös, että hyökkäysten lukumäärä on viime päivinä selvästi vähentynyt, mihin ovat vaikuttaneet monetkin tekijät.
Yksi syy voi olla yleinen havainto, ettei hyökkäyksillä ole saatu juuri itään muutosta aikaan; vanhempien puuttuminen lastensa toimiin peläten menettävänsä talonsa IDF:n periaatteen vuoksi terroristin talon purkamisesta tai PA:n turvallisuus-järjestöjen ja poliisin aktivoitunut estävä toiminta yhteistoiminnassa IDF:n ja Shin Betin kanssa. Käytännössä sitä ei kuitenkaan ole havaittu, sillä PA:n poliisi ja turvallisuushenkilöstö ovat enemmän keskittyneet suojaamaan Abbasin asemaa, joka keikkuu lähes tyhjän päällä kilpailijoiden tiivistäessä rivejään.

JOS Hamasin toive päästä johtamaan hyökkäyksiä toteutuu, se tulee vaikeuttamaan, ellei kokonaan lopettamaan, yhteistoiminnan IDF:n kanssa. Hamas on vaatinut toistamiseen sen lopettamista syyttäen Fatahia petturuudesta arabien asialle.
Se tulisi myös vaarantamaan Abbasin aseman PA/PLO:n puheenjohtajana. Abbasia syytetään pitäytymisestä nykyiseen asemaansa, korruptiosta, nepotismista sekä katteettomista lupauksista tavallisen kansalaisen olojen parantumisesta, vaikka mitään oleellista ei ole tapahtunut. Länsimaiden talouden alamäki näkyy myös niiden antamien lahjavarojen rajoituksina. Jasser Arafatin aloittama lähes maaginen ote länsimaiden johtajiin on alkanut rakoilla, sillä Abbas ei omaa Arafatin karismaa.

Hyökkäykset vetoamalla Israelin toimiin Temppelivuorella ovat laantuneet, mikä sinne asennettavat valvontakamerat tulevat edelleen vähentämään. Muita räjähdysalttiita kohteita ovat Patriarkkojen mausoleumi Hebronissa, Josefin hautakammio Nablusin (Sikemin) kupeessa ja Raakelin hauta Betlehemin lähellä.

HAMAS on täysin tietoinen, että yksi hyvin suunniteltu ja toteutettu hyökkäys israelilaiseen kohteeseen, jossa uhriluvut ja tuhojen määrä ovat korkeat, tulee muuttamaan nykyisen jännittyneen tasapainotilanteen ja lopettamaan IDF: ja Shin Betin yhteistoiminnan PA:n turvallisuusjärjestöjen ja poliisin kanssa. Se voisi myös kiihdyttää PA/PLO:n hallinnon romahtamista, mikä johtaisi anarkiaan, kuten aiemmin on kerrottu. Sekä Israelin että PA:n ja Gazan arabien kannalta nykyisen tilanteen jatkuminen olisi sittenkin edullisinta.

USA:n hallituksen haaveet uusien rauhankeskustelujen aloittamiseksi ovat tällä hetkellä täysin mahdottomat toteuttaa. Obamalla tuskin on hihassaan sellaista pupua, jolla sekä Netanyahu että Abbas saataisiin hereille transsitilastaan ja suostumaan istumaan saman pöydän ääreen.
Netanyahu ilmoitti puheessaan muutama päivä sitten, ettei hän suostu antamaan neliömetriäkään Israelille luvatusta maasta arabeille. Kunpa vain pystyisi uskomaan, että hän tällä kertaa todella tarkoittaa, mitä puhuu. http://www.timesofisrael.com/amid-copyc ... mbing-fad/

4. UUTISOTSIKOITA
· IDF, Israelin Turvallisuusagency (ISA) sekä poliisi yhdessä paljastivat ja tuhosivat Hizbullahin pääsihteerin Hassan Nasrallahin pojan Jihad Nasrallahin johtaman terrorisolun, joka suunnitteli hyökkäyksiä Tulkarmista. Terrorisolun johtajana toimi Mohammad Jalul, joka sai ohjeensa pääsihteerin pojalta internetin välityksellä. Isan antamien tietojen mukaan Hizbullahin agentille annettiin määräys avata web-tili nimellä Fadi, jonka kautta hän tulisi saamaan lisäohjeita. Ohjeissa selvitettiin, miten hankkia uusia jäseniä soluun sekä suorittaa tiedusteluja sopivista hyökkäyskohteista Israelissa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... p9RgpR706s
· Edward Rothberg puukotettiin kuoliaaksi 25 vuotta sitten Haifassa eräissä hipoissa. Murhaaja pakeni Saksaan, jossa hän piileskeli Berliinissä näiden 25 vuoden ajan vuodesta 1998 lähtien. Puukotus tapahtui Nordaudadun varrella olevassa klubissa Haifassa 7. maaliskuuta 1998. 43-vuotias epäilty, yhden lapsen isä, Haifan asukas, pidätettiin ja tuotiin Israeliin, jossa poliisi pyysi Haifan maistraatilta pidätysmääräyksen jatkamista. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... p9VN5R706s
· Poliisi on jatkanut TV-2:n ohjelman antamien viitteiden mukaan B´Tzelimin agenttien pidättämistä, kolmas pidätettiin keskiviikkona. Heidän epäillään kuuluvan äärivasemmistolaisen NGO-järjestön agentteihin, jotka paljastavat Israelille maata tai asuntoja myyneitä arabeja, joiden nimet järjestö ilmoitti PA:n poliisille. Maan myyminen juutalaiselle johtaa Jordanian lain mukaan pidätykseen, kuulusteluihin kidutuksella ja kuolemantuomioon. Nyt pidätetty arabi toimi vapaaehtoisena ilmiantajana Hebronin lähellä sijaitsevan Susian arabikylässä, joka on historiallinen juutalaiskaupunki. Kaikki kolme epäiltyä tuodaan oikeuden eteen lähiaikoina. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... p9YDpR706s
· Tekoassa maanantaina sattunut puukotustilanne olisi voinut kehittyä täysin toisenlaiseksi ja päättyä massamurhaan, jos arabi olisi ollut päättäväisempi ja kypsempi, kertoo Michal Froman, jota arabi puukotti selkään. Heitä oli 3 naista, 2 raskaana puukolla aseistetun arabin kanssa, joka olisi voinut sulkea ovet ja toimia kenenkään estämättä. Lisäksi oli onni myötä, että arabi tuli aamupäivällä, sillä iltapäivällä myymälä on täynnä naisia. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... p9a2ZR706s
· Journalisti Richard Mather kirjoittaa artikkelissaan, että PA:n maailmalle antamat arabip0akolaisten nimet ovat suuresti liioiteltuja, ja että UNRWA:n on hyväksymällä sille annetiut luvut tutkimatta niiden oikeellisuutta osaltaan osasyyllinen pakolaisongelman paisuttamiseen. UNRWA lisäksi hyväksyi luetteloihinsa paikallisia asukkaita sekä antoi järjestön palveluihin oikeuttavia lupia useita samoille henkilöille kirjanpidon puutteellisuuden vuoksi. Artikkeli on pitkä, mutta sen ydin on siinä, että 1948 sodan aiheuttamia pakolaisia oli alimman arvion mukaan 270 000, ylimmän arvion mukaan 430 000. Keskimääräinen luku 330 000 lienee lähimpänä oikeaa määrää. Mather ottaa esille useita vääriä toimia, joilla määrää rikollisesti nostettiin YK:n virkamiesten toimesta, kuolleita ei poistettu luetteloista, ei ulkomaille muuttaneita, Jerusalemin arabiasukkaat laskettiin khteen kertaan jne. Koko ”palestiinalaisten” kysymys pakolaisineen ja maan omistuksineen perustuu väärennöksiin, tahallisiin virheisiin ja petollisuuteen. Asiasta lienee syytä kertoa uudelleen täydellisemmässä muodossa. http://www.israelnationalnews.com/Artic ... p9kGZR706t
· IDF;n sotilas haavoittui lievästi heidän tehdessään pidätysoperaatiota Tulkarmissa paljastettuaan Hizbullahin johtaman terrorisolun. Ratsiaa ja etsintöjä kuitenkin jatkettiin vastarinnasta huolimatta. http://www.timesofisrael.com/idf-soldie ... bank-city/Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Tammikuu
ViestiLähetetty: 23.01.2016 08:16 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, January 22, 2016
PERJANTAI 22.01.2016
PERJANTAI 22.01.2016
1. SEITSEMÄN lämpöasteen lämpö tuntui suorastaan kalsealta aamutuimaan kuuden aikaan, ja sikäli kuin säätieteilijöihin on uskomista, tämä on vasta alkua. Vain pari päivää sitten uhkailtiin pahoilla hiekkamyrskyillä ja sen jälkeen rankasateilla. Onneksi kummatkaan eivät toteutuneet ennustetussa laajuudessa, joskin taivas oli hiekkapölystä samea ja utuinen, mutta rankkasateita ei tullut, vain hiljaisia kevät-sateita. Mutta nyt Sharon Udasin kertoo JP:n artikkelissaan, että maa valmistautuu usean päivän myrskyihin, eivätkä lumisateetkaan ole suljettu pois.

Udain kirjoittaa, että uhkaavat myrskytuulet alkavat lauantaina, joihin kuuluu tulvia, kovia tuulia, suhteettoman kylmä sää sekä mahdolliset lumisateet, jotka alkavat sapattina ja jatkuvat useiden päivien aikana. ”Järjestelmään kuuluu useita aaltoja”, kertoi Israelin Metereologisen Palvelun (IMS) sääosaston johtaja tri Amos Porat, ”joten se tulee olemaan kauan jatkuva ilmiö”. Asiantuntijat ovat erimielisiä siitä, ovatko olosuhteet sopivia lumisateille, mutta Porat vakuuttaa, että koko maa tulee kokemaan merkittävän lumentulon tulevien päivien aikana.
”Tuleva tuulinen järjestelmä on seurausta ylemmän ilmakerroksen liikkeistä maata lähellä oleva matalapaineen johdosta Välimeren itäosissa”, tri Porat selitti jatkaen: ”Metereologiseen aallonpohjaan kuuluu matala ilmanpaine, kun sen huippuihin kuuluu korkea ilmanpaine.”
IMS:n ennusteen mukaan sateitten mahdollisuus on jo perjantaina, mutta ne alkavat paikallisina sateina pohjoisesta jatkuen Negevin pohjoisosiin lauantaina mahdollisine ukkosineen. Lunta sataa Hermonilla lauantaina, ja paikallisten tulvien mahdollisuus on Juudean erämaassa, tuulen voimistuessa ja lämpötilan alentuessa. Lauantain jatkuvia sateita seuraavat sunnuntain ajoittaiset sadekuurot ukkosen myötä Pohjoisesta Negeviin. On syytä huomioida paikallisten tulvien sekä lumisateitten mahdollisuus vuoristoisilla alueilla, jotka voivat olla vaarallisia. Kylmä sää tulee jatkumaan myös maan eteläosissa ainakin toistaiseksi.
Israelin Sähkölaitos IEC lupaa valmistautua sähköntoimitusten häiriöihin lisäämällä työporukoita mahdollisten linjojen vaurioiden vuoksi, joita voivat aiheuttaa myrskyisten tuulten mukana lentelevät esineet sekä puitten kaatuminen linjojen päälle. Tulvat voivat vaikeuttaa liikennettä ja palvelujen saamista tulville altteilla alueilla. IEC kehottaa kansalaisia välttämään alas painuneiden sähköjohtojen koskettamista oman turvallisuutensa vuoksi.
http://www.jpost.com/Business-and-Innov ... her-442427

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 7 -14; Tiberias 11 -18; Suolameri 15 -21; Eilat 10 -20 +C-astetta. Tänään on puolipilvistä, mutta lauantaista alkaen paikalliset sadekuurot ovat yleisiä mahdollisine lumisateineen lämpötilan romahtaessa yöllä lähelle nollaa pääkaupungin alueilla. Tuuli voi olla ajoittain myrskyistä, kuten edellä kerrotaan. http://www.timesofisrael.com/at-israels ... inter-fun/,

2. MAAHANMUUTTOTILANNE on Sakassa kaaosmaisessa vaiheessa. Hallitus myöntää, että yli miljoonasta maahan tunkeutuneesta pakolaisvirrasta ainakin 600 000 ei ole rekisteröity eikä heidän olinpaikkaansa tiedetä. Osa heistä voi olla maassa, osa sen ulkopuolella avoimista rajoista johtuen, mikä lisää tilanteen sekavuutta.

Maahan tunkeutuneita (MATU) ulkomaalaisia, joitten valtaosa on nuoria, armeijan palveluksen kuntoisia miehiä, on alettu kutsua nimellä ”Rapefugees”, raiskaus-pakolaisiksi. Heidän aiheuttamansa massaraiskaukset Kölnissä uudenvuoden yönä saivat aikaan saksalaisen yhteiskunnan rajun heräämisen karuun todellisuuteen. Saksan liittokansleri Angela Merkel on joutunut pahaan riepotteluun julistaessaan tiedotusvälineissä Saksan syleilevän kaikkia maahan tulevia, sillä maa tarvitsee runsaasti uusia työntekijöitä. Se oli silloin, kun Euroopassa ja etenkin Saksassa meni vielä hyvin ja vienti veti osoittaen jatkuvaa noususuuntaa.

Kiinan talousongelmien paljastuminen tuli sittenkin yllätyksenä, ja vain muutama harva pystyi ennakoimaan sen vaikutusta öljyn hinnan romahtamiseen edelleen 28 USD tienoille, mikä sekoitti öljyä tuottavien maiden budjetit. Työntekijöitä jouduttiin irtisanomaan, ja se koskee aina pahiten alhaisen palkkatason työntekijöitä, joista suurin osa on nuoria miehiä, eivätkä länsimaat olleet poikkeuksia, sillä maailman-talouden alamäki koskee myös niitä.
Lähi-Idän sekasortoinen poliittinen tilanne oli otollinen nopeaa muutosta lupaaville uskonnollisille ääriaineksille, mikä synnytti useita aseellisia järjestöjä, jotka usein taistelevat myös keskenään oman reviirinsä puolustamiseksi. Suuri määrä ihmisiä joutui pakenemaan sotivien jaloista, mikä synnytti pakolaiskeskuksia lähinnä ympäröiviin maihin kansainvälisten järjestöjen tukemina. Niiden kapasiteetti ei kuitenkaan riittänyt kasvavien pakolaismäärien vastaanottamiseksi.

On pyritty selvittelemään, mikä lopulta innosti nuoret työikäisen miehet jättämään perheensä ja omaisensa ja liittymään Eurooppaan ja Amerikkaan pyrkivien todellisten pakolaisten joukkoon. Nämä nuoret irtonaiset miehet, jotka aiheuttavat väkivaltaisia hyökkäyksiä ja raiskauksia. He kokevat tulleensa ”ihmemaahan, jossa naiset kulkevat puolialastomina ja houkuttelevia parfyymejä käyttäen”, kuten Kölnin imaami selitti. Heille oli myös selitetty, että eurooppalaisten miesten kunto on heikentynyt siinä määrin, että piristävä ruiske on tarpeen veltostuneen yhteiskunnan elvyttämiseksi. Lisäksi islamin uskon mukaan vääräuskoisten naisten raiskaus on täysin luvallista, ja jopa asuositeltavaa, koska se alistaa heitä islamin voiman alle.
Näin kulissit olivat valmiina ennen näkemättömän näytöksen alkamiseksi.

Monet tarkkailijat kuitenkin varoittavat, että ”pullon henki on nyt päästetty irti”, mikä tulee pahentamaan tilannetta vuoden 2016 aikana. Sana on päässyt kiertämään uusista mahdollisuuksista länsimaissa, eikä Lähi-Idän ja Afrikan elinolojen parantumisesta ole tietoakaan. He ennustavat, että tänä vuonna pakolaisten määrä voi ylittää 1.5 miljoonaa, eikä sen loppumisesta ole merkkejä. Tilannetta sekoittavat edelleen analyytikot ja tilastoihinsa luottavat, jotka ennustavat esimerkkeihin viitaten, että talousvaikeudet päättyvät aina sotaan.
Tämä tulisi aiheuttamaan todellisen katastrofin, sillä sitä käytäisiin ydinasein. Fukushiman ydinreaktorien sulamisen aiheuttama säteily, joka on tappanut lähes sukupuuttoon Tyynenmeren eläimistön ja myrkyttänyt suuren osan Japanin kansasta, on vasta alkusoittoa esityksen todellisille mahtaville teemoille.
Kölnin raiskausten esirekin mukaan tai ilman niitä samantapaisia massaraiskauksia on ilmentynyt muuallakin maailmassa, New Yorkissa, ja jopa Helsingissä. Jostain kumman syystä johtuen viranomaiset ovet peitelleet niitä kieltäytyen ilmoittamasta niiden tekijöitä, kuten Kölnissä, jossa poliisi kertoi todellisesta tilanteesta vasta useita päiviä myöhemmin. Todellista raiskausten määrää ei tiedetä., mutta erään tiedon mukaan poliisi oli saanut yli 500 ilmoitusta, osa massaraiskauksia. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qHLQfZ706s

3. LÄNSIMAIDEN lellipoika, se käenpojaksi myös kutsuttu, PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jonka kansan antama mandaatti päättyi vuosikymmen sitten. kertoi journalisteille suu väärällään kuten aina, että hän yritti saada audienssia pääministeri Benyamin Netanyahulta, mutta että sitä ei annettu hänelle.

USA:n ulkoministeriö on tavallisesti myötäillyt automaattisesti Abbasin lausuntoja, mutta lieneekö Obamalla ollut huono päivä vai olisiko arabimyönteinen ulkoministeriö polttanut päreensä Abbasin ilmiselvälle valheelle. Joka tapauksessa se antoi lausunnon, jossa se varovaisin diplomaattisin sanankääntein toteaa, ettei ulkoministeriö ole tietoinen Abbasin yrityksistä päästä puhumaan Bibin kanssa. Ilman diplomaattista sumuverhoa tämä tarkoittaa, ett Abbas valehteli suoraan päin maailman kasvoja. USA:n ulkoministeriön kannan esitti tiedottaja Mark Toner, joka tavallisesti pysyy tiukasti ulkoministeri John Kerryn liekanarussa. Toner lisäsi, että USA on avoin Abbasin pyrkimyksille saada puheyhteys Netanyahun kanssa.

Netanyahun kanslia antoi lausunnon, jossa se totesi Abbasin esittäneen saman väitteen aikaisemminkin, mikä ei ole totta. ”Tämä on Abbasin (epätoivoinen) yritys välttää syytöksiä haluttomuudesta neuvotteluihin. Pääministeri esitti juuri äsken Davosissa uuden vetoomuksen PA/PLO:lle neuvottelujen alkamisesta”.
Abbas selitti myös puheessaan, että Israel syyttää häntä kiihotuksesta ja vaati Israelin hallituksen ministereitä osoittamaan, missä hän oli tehnyt niin.
Kuitenkin kuukausi sitten hän sanoi vastauksena israelilaisten siviilien murhaamiseen, että ”ne olivat osoituksena rauhanomaisesta vastarinnasta”.
Syyskuunalussa hän syytti ”IDF:n sotilaitten häpäisevän muslimien ja kristittyjen pyhiä paikkoja tunkeutumalla niihin saastaisine kenkineen”. Abbas muistaa aina muistuttaa, että hän – vaikka edustaa kristittyjen pahinta vainoojaa PA:n valvomilla alueilla – toimii myös kristittyjen kirkkojen ja muitten tilojen suojelijana. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qHg2vZ706s

4. UUTISOTSIKOITA
· PÄÄMINSITERI Netanyahu tapasi Davosin vierailunsa aikana myös EU:n johtoa ja sen ulkomaanasioitten vetäjää Federica Mogherinia, jolle hän valitti EU:n harjoittamasta kaksoismoraalista käsitellessään Israelin ja PA:n arabien välisiä suhteita. Hän kehotti EU:ta omaksumaan edes maltillisten arabimaiden suhtautumistavan Israelia kohtaan, kuten Ha´aretz raportoi. Hän vetosi siihen, että parantuneet suhteet maltillisten arabimaitten kanssa johtavat myös parantuneisiin suhteisiin PA:n arabien kanssa. Bibi valitti myös EU:n osallistumisesta Israelin vastaiseen boikottiin, mikä vahingoittaa juuri niitä, joita he sanovat suojelevansa, eli PA:n arabeihin, jotka menettävät työpaikkansa tilaisten vähentyessä. EU:n määritelmä, että
boikotti koskee kaikkia 1949 aseleposopimuksen linjan itäpuolella olevia yhtiöitä ja liikelaitoksia, on moraliton ja laiton. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qHnk_Z706s
· Puolustusministeri Moshe Yaalon arvioi, että Israelin ja PA:n arabien välinen konflikti voi jatkua loputtomiin, tai ainakin niin kauan, kuin PA/PLO:n Israelin vastainen kiihottaminen jatkuu. Hän puhui World WIZO konferenssissa Tel Avivissa. Hän taputteli selkäänsä todeten, miten IDF yhdessä Shin Betin kanssa on pystynyt estämään puukko-intifadan muuttumisen massaliikkeeksi ja pakottanut PA/PLO:n muuttamaan taktiikkaansa. Hän ei maininnut, että uuden taktiikan mukaan puukot vaihdetaan tuliaseisiin ja pommeihin, mitä etenkin Hamas suosittaa ja pyrkii toteuttamaan. Yaalon puuttui myös PA:n kouluissa ja seminaareissa yleiseen Israelin vastaisen vihan ja koston opettamiseen lapsille ja nuorille. Kesäleirien ohjelmaan kuuluu sissitaktiikan ja aseenkäsittelyn opettaminen jo viiden vuoden iästä lähtien alkaen lastentarhoissa ja jatkuen korkeimpiin asteisiin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qHqJfZ706s
· Raporttien mukaan Sudan on ilmoittanut haluavansa parantaa suhteitaan Israeliin, ehkä siksi, että suhteet Iranin kanssa ovat häiriintyneet. Varmaan myös Israelin tekninen ja tieteellinen ylivoima ja etevyys ovat olleet kiihottamassa suhteisiin entisen vihollisensa kanssa. Virallisesti Sudan kehottaa panemaan jäitä hattuun, eikä kiirehtimään diplomatian edelle, mutta media välittää vain uutiskelpoista materiaalia. Israelin ja monen muslimimaan väliset suhteet ovat toimineet julkisuudelta piilossa jo vuosien ajan, mutta ne ovat olleet lähinnä kaupallisia tai teknisiä. Virallisesti Israelin vastaista boikottia jatketaan kansainvälisesti, mitä tuskin kannatta suositella, vaikka pääministeri Netanyahu niin tekikin Davosissa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... qHqJfZ706s
· Juutalaiset valtasivat Hebronissa kaksi taloa, jotka he sanoivat ostaneensa laillisesti arabeilta. IDF:n johto ja Juudean ja Samarian siviilihallitus olivat eri mieltä ja kutsuivat poliisit paikalle, jotka kävivät tänään poistamassa asukkaat pellolle juuri ennen sapatin alkamista. Omistusoikeudet ja niiden todistaminen ovat Israelissa aina olleet kimuraisia, koska maassa on useita oikeuskäytäntöjä ja lakeja, joita sovelletaan tilanteen mukaan. Vasemmisto noudattaa useimmiten Jordanian aikaista lakia, koska se suosii arabeja, mutta joissakin tapauksissa Ottomaanihallituksen lait ovat sopivia. Israel ei ole vielä ulottanut omia lakejaan Juudeaan ja Samariaan, mistä asukkaat kärsivät, sekä juutalaiset että arabit. Israelin johtajilta puuttuu uskoa ja rohkeutta asiansa oikeuteen, mikä antaa sekavan kuvan ulkopuolisille. http://www.jewishpress.com/news/speed-i ... 016/01/22/
· John Kerry myöntää, että osa Wienin sopimuksen toteutumisen myötä poistettujen sanktioiden vapauttamista varoista voi valua terroristeille. Tämä on kuitenkin myöhäistä katumista vasta sitten, kun hätä on jo housuissa. Bibi esitti Davosissa EU:n ja muiden johtajille videoita osoittaakseen sekä PA/PLO:n harjoittamaa kiihotusta että terroristeille tarkoitettujen aseitten valikoimaa. http://www.jewishpress.com/news/kerry-s ... 016/01/21/
· Jerusalemin Geula-lähiössä morsian sai erittäin arvokkaan timantti-sormuksen, mutta huolimattomuuttaan tuli heittäneeksi sen roskikseen, jonka roska-auto keräsi omaan autoonsa. Koko lasti täytyi kaataa kadulle ja sitä on haravoitu nyt monen miehen toimesta. Löytäjälle luvattiin 1000 USD palkkio. Täytyisi sulhasen harkita uudelleen, onko mielekästä naida noin holtitonta naista. Ensimmäinen riidanaihe on jo olemassa, mutta antaahan se väriä elämän harmauteen, vai miten arvioitte tilannetta? http://www.jewishpress.com/news/panic-j ... 016/01/21/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 14 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia