kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 19.01.2019 04:54

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 13 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 02.06.2016 06:57 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, June 01, 2016
KESKIVIIKKO 01.06.2016
KESKIVIIKKO 01.06.2016
01.Tänään tulee olemaan lämmin päivä, mistä jo merkitkin todistavat. Aamulla lämpöä oli mittarinne mukaan 20 astetta ja rapiat päälle, ennusteen mukaan 18 mikä pieni heitto sallittaneen kotiin päin. Taivas on selkeä ja pilvetön tänään ja huomenna, mutta perjantaina pilvisyys lisääntyy JP:n mukaan. Times of Israel lupaa 32-asteen hellettä täksi päiväksi, huomenna vähän alempaa, mutta nousua uudelleen perjantaina 33-asteen helteellä. ToI:n ennusteen mukaan sapatin huippulukemat ovat 22 -37 astetta. Kyllä siinä vilukissakin alkaa jo pärjäillä.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 19 -32; Tiberias 21 -36; Suolameri 25 -37, Eilat 24 -39 +C-astetta. Perinteisesti kuumien alueiden lämpötila ylittää 41 asteen rajan perjantaina ja jatkunee ennusteajan jälkeenkin.
02.ISRAELIN sisäpolitiikassa on eräänlainen selvitysvaihe meneillään, jonka tuloksista ei ole tietoa. Netanmyahun hallituksen laajentuminen Israel Beitenun suuntaan ja sen puheenjohtajan Avigdor Libermanin nostaminen puolustusministeri asemaan puhuttaa edelleen analyytikoita ja kolumnisteja.
Juutalainen Koti (Jewish Home) puheenjohtaja Naftali Bennett uhkasi erota hallituksesta, ellei Netanyahu suostu turvallisuuskabinetin päätösten asettamista muittenkin ministereitten tietoon, mutta pääministeri uskoi lopulta Bennettin olevan tosissaan ja suostui hänen vaatimukseensa. Näin tämäkin vaaratilanne ohitettiin lopulta valtioaluksen raapiessa pohjakarikoita kuitenkaan aiheuttamatta hengenvaaraa matkustajille, vaikka pahasti sitä heiluteltiinkin.
Likudin ja Jewish Home johtavien virkailijoiden välinen paha ja kostonhaluinen ilmapiiri ei lupaa hyvää. Bennett on nouseva poliitikko, jonka tähtäimessä on nousta korkeimmalle pallille seuraavissa vaaleissa. Bennettin ja edellisen puolustusministerin Moshe Yaakovin välinen mielipiteiden vastakkaisuus ja epäluottamus kärjistyivät Gazan kesäsodan Protective Edge 2014 aikana Yaalonin väittäessä, ettei tunneleita ole kaivettu Gazasta rajan yli Israeliin, vaikka selvät todisteet osoittivat toista. Bennett meni itse katsomaan sodan aikana Gazan rintamalle kysellen vastaavilta upseereilta, jotka kertoivat hänelle hyökkäystunneleiden löytymisestä. Niitä tuhottiin 32, mutta tuntematon määrä jäi tuhoamatta. Bennettin vierailu aiheutti Yaalonon voimakkaan vastareaktion ja syytökset Bennettiä vastaan tunkeutumisesta siviilinä kielletylle sotatoimialueelle.

Tunneleita on sen jälkeen kaivettu lisää, niistä toistakymmentä romahtanutta tunnelia surmaten kaivajansa on kiistattomana todisteena. Hamas valmistautuu uuteen voimainmittelyyn, joka tulisi edelleen lisäämään kaistan asukkaitten kärsimyksiä.
Vuoden 2014 kesäsota keskeytettiin aivan ilmeisesti liian aikaisin, kuten monet asiantuntijat selittävät.
Todisteena Gazan tilanteen outoudesta ja moni-muotoisuudesta ovat esimerkkeinä Israelin sementin toimitukset sinne. Teoriassa YK.n tulisi valvoa, ettei sinne kuljettua luovuteta Hamasin tunnelien vahvistamiseen. Tutkimusten mukaan 95 % sementistä joutuu kuitenkin Hamasin käsiin.
Puolustusministeri Yaalon väitti myös Galilean pohjoisosan asukkaitten kuulemia kaivausääniä naapurikibbutsin hevosten kavioitten aiheuttamiksi. Äskettäin julkistetun artikkelin mukaan Hizbullah tunnustaa, ettei se vain kaiva tunneleita, vaan että Libanonin ja Israelin välisen rajan alle on rakennettu tunneleiden verkosto. Hizbullahin tiedottaja kuitenkin vakuuttaa, ettei se halua kesäsotaa, mutta jos Israel sen aloittaa, Hizbullah vastaa siihen voimallisesti.

AVIGDOR Liberman nimitettiin lopulta jahkailujen jälkeen virallisesti puolustusministerin toimeen.
Puhuessaan virkaan astumistilaisuudessa hän vihjaili kannattavan kahden valtion periaatetta, josta on tullut joillekin eräänlainen rauhanpyrkimysten mittari. Toiseksi hän lupasi lopettaa asemasodan Gazassa, tarkoittaen ilmeisesti pyrkivänsä muuttamaan tilanteen, jossa Gazan terroristit voivat ilman maailman tuomiota tulittaa israelilaisia siviilikohteita raketeillaan ja kranaateillaan.
PA/PLO.n puheenjohtaja Mahmoud Abbas sanoo varovaisesti odottavansa tekoja sanojen asemesta.
USA.n reaktio on varovaisen odottava, mutta Obaman hallituksen tiedottajien kommentit ovat lisääntyvässä määrin torjuvia ja tuomitsevia. Obama oli odottanut Herzogin nousemista hallitukseen eikä voi pidättää pettymystään, ettei näin tapahtunut.
Netanyahu sanoo kuitenkin toistuvasti pitävänsä oven auki Herzogia varten, ja ulkoministeri paikka on vapaa. http://www.timesofisrael.com/taking-def ... ding-land/, http://www.timesofisrael.com/with-fanfa ... -ministry/, http://www.timesofisrael.com/ousted-yaa ... try-ropes/, http://www.timesofisrael.com/defense-mi ... ster-hyde/,

03.RANSKAN initioima ja isännöimä Pariisin rauhankonferenssin osanottajamaiden – niiden joukossa
maailman johtavat maat USA, Venäjä ja Saksa – valmistautuessa osallistumaan ensi perjantaina pidettävään konferenssiin, ToI:n kolumnisti Raphael Ahrenin mukaan Israel on taas kerran valinnut odota ja katso asenteen. PA/PLO:n puheenjohtaja Abbas sen sijaan kiertää maailman turkuja esittäen omia vaatimuksiaan ja kertoen Israelin suorittamista rauhan vastaisista toimista. Viimeksi hän vieraili Kairossa tavaten siellä Egyprin korkeiden johtajien ohella arabiliiton johtoa. Ahren kuvaa Netanyahun hallituksen valmistautumista todeten, ettei se tee mitään sen hyväksi, eikä halua kertoa, jos se jotain tekee.

PA/PLO eikä Israel ole kutsuttujen maiden joukossa, mutta niiden odotetaan lähettävän edustajansa konferenssin toiseen vaiheeseen myöhemmin tänä vuonna. Israel ei odota siltäkään mitään hyvää.

PÄÄMINISTERI Netanyahu yllätti tarkkailijat ilmoittamalla, että hän hyväksyy arabiliiton hyväksymän Saudi Arabian rauhansuunnitelman muutamin varauksin rauhan-keskustelujen pohjaksi. Tämä vaikuttaa vähän samanlaiselta valmistelemattomalta heitolta kuin hänen ilmoituksensa Herzlian puheessaan tukensa kahdelle valtiolle; tai Obaman innoittama puhelinsoitto Turkin presidentti Erdoganille anteeksipyynnöstä ja korvauksista Mavi Marmaran onnettomasta välikohtauksesta Välimerellä, kuulematta ensin neuvonantajiensa ohjeita. Pääministeri Netanyahu vaatii suoria neuvotteluja PA/PLO:n kanssa, mitä Pariisin konferenssi ei tue.
Maailman ja omien tarkkailijoiden hämmästellessä Bibin äkillistä takinkäännöstä on pyritty arvailemaan, mihin hän pyrkii. Naftali Bennett arvioi, että pääministeri haluaa tällä kosiskella sekä maailman yleistä ja erityisesti Egyptin mielipidettä, että Labourpuolueen johtoa saadakseen sen kuitenkin liittymään hallitukseen Jewish Home puolueen kustannuksella, jonka hän heittänee yli laidan.
PA/PLO:n rauhanneuvottelija ja PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat kutsuu Netanyahun takinkäännöstä poliittiseksi peliksi ja PR kikaksi, jota ei tule ottaa vakavasti.
Israelin hallituksen vähätellessä Pariisin konferenssia, PLO:n johto pitää sitä tärkeänä propagandatilaisuutena, jossa se taas kerran voi kertoa maailman johtajille valheellisia tietoja Israelin harjoittamasta PA:n arabien oikeuksien polkemisesta. Abbasin pyrkimyksenä katsotaan olevan kääntää Israelin ja PAS/PLO:n välinen epätasapaino omaksi edukseen, missä Pariisin konferenssi toimii hyvänä katalysaattorina. http://www.timesofisrael.com/israel-bra ... g-nothing/,

04.UUTISOTSIKOITA
· Iranissa päättyi juuri holokaustia häpäisevä pila-piirroskilpailu, ja nyt Iran valmistelee uutta pila-piirroskilpailua, jossa käsitellään "sionistista kalifaattia". Ensi palkinto sionsimista, terrorismista ja rasismista on 5 000 USD, sekä neljä 500 USD lohdutuspalkintoa. Kisat pidetään Islamilaisen tasavallan museossa. http://www.timesofisrael.com/israel-bra ... g-nothing/
· USA:n hallitus esitti varoituksen kansalaisilleen, että kesäkuun 10. päivänä alkava jalkapalloturnaus EURO-2016 on terroristien iskukohteena. EURO-cup stadionit, fanien kokoontumiset, ja illanvietto-tilaisuudet kaikkialla Euroopassa tarjoavat niille 'otollisia iskukohteita. USA varoittaa. http://www.timesofisrael.com/us-warns-e ... or-target/
· Binaarioptio on monissa maissa kielletty, mutta Israelissa se saa rehottaa vapaasti. Taloudellisen yhteisön johtajat ovat kauhistuneina seuranneet tilannetta Israelissa ja vaativat hallitukselta nopeita toimia sen lopettamiseksi, ennen kuin hallinta on myöhäistä. http://www.timesofisrael.com/israel-lin ... ions-scam/
· Nuori juutalaismies Meir Ettinger pidettiin poliisin seliissä 10 kuukauden ajan ilman oikeudenkäyntiä. Häntä epäillään juutalaisen terrorismista arabi-kohteita vastaan Israelissa. Meir Ettiger on rabbi Meir Kahanen lapsenlapsi. Rabbi Kahane murhattiin arabien toimesta USA:ssa. Aktivisti Meir Kahane vapautettiin äskettäin, mutta hänelle asetettiin useita rajoituksia: kotiaresti yöllä, kielto mennä Juudeaan ja Samariaan vuoden aikana sekä Jad Binyamin alueelle kuuden kuukauden aikana. http://www.timesofisrael.com/jewish-ext ... hind-bars/
· Israel tulee isännöimään ensimmäistä BDS-konferenssia YK:n tiloissa New Yorkissa. Israelin edustaja katsoo, että BDS on moderni muoto anti-semitismistä ja antisionismista. http://www.timesofisrael.com/israel-hos ... dquarters/
· Henkisesti ja fyysisesti kehittymätön nainen joutui veljensä naapuriarabien massaraiskauksen kohteeksi kuun alkupuolella Haifassa. Nainen kertoi, miten arabit virtsasivat hänen päälleen, sylkivät ja solvasivat häntä likaiseksi juutalaiseksi. – Taitaa olla aika tuttua jo pohjoismaissakin, eikä uhrin tarvitse olla henkisesti tai muuten alikehittynyt. - Nainen oli yksin veljensä asunnossa, kun arabit kutsuivat hänet luokseen, lukiten oven hänen jälkeensä, kahden miehen raiskatessa häntä vuoron perään kolmannen arabin videoidessa ja ojentaen kondomeja raiskaajille, jotka tekivät kaikkea ilkeyttä hänelle. Nainen sanoi tunteneensa kaksi miehistä. http://www.timesofisrael.com/disabled-g ... -attacker/
· Turvallisuusmiehet pidättivät Gazan arabin. Joka tunkeutui turvallisuusaidan läpi Israelin puolelle puukolla aseistettuna. Hänet vietiin kuulusteluihin. http://www.timesofisrael.com/disabled-g ... -attacker/
· IDF:n merisotilaat tulittivat Gazan arabin venettä, joka kalastuskauden loputtua oli ajautunut 6 mailin ylittävälle merialueelle. Gazan merialueiden purjehduskielto on osa kansainvälistä kauppa-saartoa, jolla estetään pommin- ja rakettien tekotarpeitten kuljettaminen Gazaan. http://www.timesofisrael.com/navy-shoot ... ated-zone/
· Diplomaattisuhteiden normalisointi Turkin ja Israelin välillä etenee omaa hidasta vauhtiaan, mutta nyt pääministeri Netanyahu ilmoitti sen olevan lähes valmis. Turkki on perinteisesti arvokas Israelille sekä kauppasuhteiden että limanvietto-paikkojen vuoksi. http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... ery-close/
· Israelin arabi tuomittiin 5 vuoden vankeuteen autoterrorismista ja murhayrityksestä Gan Shmuel bussipysäkillä Haifassa lokakuun 11. 2015. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 06URTeKTIU
· Hamas liittyy yhä läheisemmin ISIS-joukkoihin Hamas ilmoittaa aloittavansa epäiltyjen ja tuomittujen julkiset teloitukset Gazassa. Äskettäin se tuomitsi ja samana päivänä teloitti kolme epäiltyä. – Myös Israelissa on keskusteltu teloituksen ottamista käyttöön tuomittujen terroristien rankaisemiseksi, mutta sitä vastustetaan yleisesti epäinhimillisenä. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/05/31/

Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 04.06.2016 06:23 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, June 03, 2016
PERJANTAI 03.06.2016
PERJANTAI 03.06.2016
01.Hyvin kuumaa ja kuivaa, lupaa ToI:n sääennuste tästä päivästä sunnuntaihin saakka, mutta maanantaiksi luvataan lämpötilan romahtamista siten, että sunnuntain lukemat 25 -38 muuttuvat silloin lukemiksi 20 -30; ihan miellyttävät lukemat nekin.

Pistäytyessä kuuden maissa aamulla nuuhkaisemassa aamun raikkautta tuntui ihan kotoisalta: Tikka rämpytteli jotain kuivaa puunrunkoa ja naapurin kana piti kovat porinat munittuaan ensimmäisen munansa, eikä 21 asteen kuumuus tuntunut vielä ollenkaan pahalta.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 21 -34; Tiberias 22 -40; Suolameri 29 -40; Eilat 27 -43 +C-astetta. Sunnuntaina lämpötila kipuaa Eilatissa 46 ja Suolamerellä 45 C-asteeseen. Se on jo vähän liikaa, mutta "jolla on, sille annetaan" kuten Sana toteaa.
02.TÄNÄÄN maailman johtavia virkailijoita kokoontuu Pariisiin Ranskan järjestämään "Lähi-Idän rauhan-konferenssiin", jonne päätekijät Israel ja PA eivät saaneet kutsua. Tarkkailijoita kuitenkin lähetettäneen seuraamaan, miten Israelia lyödään taas kerran.
Koskahan maailman pakanakansojen johtajat alkaisivat uskoa, että Israelin Jumala, Jehova Sebaot, tarkoitti täyttä totta todetessaan Abrahamille: "Joka sinua siunaa, sitä Minä siunaan; joka sinua kiroaa, sitä Minä kiroan". Kuinka pahoin niitä on vielä lyötävä, ennen kuin ne alkavat uskoa Jumalan Sanaa?

Selvennykseksi todettakoon, että juutalainen sana "goyim" on käännetty sanalla "pakanakansat". Sitä ei ole tarkoitettu halventamaan niitä, vain erotukseksi juutalaisesta kansasta, joka "asuu erillään muista kansoista".

Pariisin tänään pidettävä konferenssi on ensimmäinen osa, jonka toinen osa toteutunee myöhemmin tänä vuonna.
Ranskan ulkoministeri Jean-Marc Ayrault esitti kalsean varoituksen ennen konferenssin alkua: "Elleivät Ranskan ponnistelut saattaa alkuun Israelin ja PA:n arabien välisen rauhanprosessin välitön jatkuminen tuota tulosta, alue on luisumassa kohti katastrofia". Hän sanoi Le Monde lehdelle antamassaan haastattelussa, lisäten että pääministeri Netanyahun usein toistama vaatimus suorista neuvotteluista voidaan toteuttaa, eikä mitään rauhan-keskusteluja ole tällä hetkellä käynnissä.

Ulkoministeri Ayrault viittasi, että maailmassa ja etenkin Euroopassa lisääntyneet terrori-iskut ovat seurausta rauhansopimuksen siirtymisestä. Tämä on varsinkin Euroopan johtajien omaksuma kanta, mikä ei pidä yhtä todellisuuden kanssa. Tunisiassa vuosia sitten alkaneella "arabikeväällä" ei ollut pienintäkään yhteyttä Israelin ja PA:n välisten keskustelujen kanssa. Ne alkoivat protestiksi Tunisian yksinvaltaisen hallituksen kuristavaa sisäpolitiikkaa vastaan ja leviten sieltä useisiin yksinvaltaisesti hallittuihin arabimaihin.

UM Aurault selitti esitettyyn kysymykseen: Uskooko Ranska onnistuvansa siinä, missä USA:n johtamat neuvottelut epäonnistuivat vuonna 2014, tähän tapaan: "Kansainvälisen yhteisön on voitava luoda. uusi ilmapiiri kertomalla molemmille osapuolille: Tarkoituksemme ei ole neuvotella puolestanne, se on teidän velvollisuutenne, mutta haluamme avustaa teitä".
"Edellinen kansainvälinen Annapolisin konferenssi pidettiin 9 vuotta sitten, ja me haluamme aktivoida kansainvälisen yhteisön uudelleen", Ayrault selitti.
PA ilmaisee tukevansa Pariisin konferenssia, mutta Israel vastustaa sitä. Ulkoministeriön pääsihteeri Dore Gold selitti asian näin: "Pariisin ponnistelut Israelin ja PA:n arabien välisten neuvottelujen aloittamiseksi tulevat epäonnistumaan. Se muistuttaa vuoden 1916 kolonialististen valtioiden edustajien Sykes ja Picot yritystä muotoilla uusi Lähi-Itä, ja sen maiden rajat. Se epäonnistui surkeasti, ja tämä yritys tulee epäonnistumaan samoin".
Dore Gold jatkoi todeten, että ainoa mahdollisuus saada pysyvä alueellinen järjestelmä, joka sallii meidän luoda todellinen rauha Lähi-Itään, on se, että alueen osapuolet pääsevät keskinäiseen yhteisymmärrykseen.
"Uskomme arabimaiden tukevan pyrkimyksiämme suorista neuvotteluista. Tämän vuoksi haluamme Lähi-Idän rauhanprosessin eikä jotain Pariisissa sovittua".
"Brittidiplomaatti Mark Sykes ja ranskalaisdiplomaatti Francoise Georges-Picot laativat Lähi-Idän maiden rajat Turkin ottomaani-imperiumin kaaduttua 2016, mikä on osoittautunut täysin epäonnistuneeksi, kuten nyt voimme havaita".
"Se oli kolonialismin huippusavutus alueella, ja heidän yrityksensä epäonnistuivat, kuten nyt näemme Irakin ja Syyrian erämaissa", Gold totesi. http://www.timesofisrael.com/french-fm- ... ot-broken/
03.WASHINGTON POST sanoo pääkirjoituksessaan, että Pariisin kansainvälinen rauhankonferenssi aiheuttaa vakavan diplomaattisen hyökkäyksen Israelia vastaan. Pääkirjoituksessa kerrotaan, että presidentti Obama harkitsee, onko viisasta tukea YK:n turvallisuus-neuvostossa myöhemmin tänä vuonna käsiteltävää päätöslauselmaa, jossa määritellään kriteerit kahden valtion periaatteelle. WP:n artikkelin mukaan Israelissa ounastellaan tilannetta, jossa se voi joutua hylkäämään YKTN.n päätöslauselman, joka on sitova.

WP:n pääartikkelissa todetaan lisäksi, sekä Netanyahu, että Israelin uuden puolustusministeri Avigdor Libermanin vakuuttelut kahden valtion hyväksymisestä eivät ole saaneet kansainvälistä yhteisöä uskomaan heidän vakuutustensa aitoutta.
Pääministeri Netanyahu alkaa olla epätoivoinen seuratessaan kansainvälistä Israelin vastaista kehitystä, mistä antisemitismin nousu on esimerkkinä.
Neuvottelujen rauettua Labourin puheenjohtajan Yitzhak Herzogin kanssa, Netanyahu kosiskelee nyt hallitukseensa Zionistisen Unionin toista puheen-johtajaa, Hatnuan puheenjohtajaa Tzipi Liviä, mikä tuntee ensituntumalta pahalta. Livni tunnetaan hajottajana, joka on vaihtanut puoluettaan kuin kesähattuaan. http://www.timesofisrael.com/washington ... st-israel/

04.UUTISOTSIKOITA
· Pariisin kv. Rauhankonferenssin päätöslauselma-ehdotukseen on tiettävästi liitetty esitys neuvottelujen aikataulun laatimisesta, mitä PA on vaatinut, kuten myös IDF:n vetäytymisestä. http://www.timesofisrael.com/paris-peac ... for-talks/

· Juutalainen Koti puolueen puheenjohtaja, opetusministeri Naftali Bennett, uhkaa muodostavansa vahvistetun muurin suunnitelmia vastaan kahdesta valtiosta. Hän vertaa sitä historialliseen virheeseen, mitä palaaminen 1967 sotaa edeltäville linjoille tarkoittaa. Se tarkoittaisi Jerusalemin jakamista uudelleen, kuten se tapahtui 1948 itsenäisyys-sodan jälkeen. Puhuessaan TV-2:n ohjelmassa torstaina Bennett totesi olevansa ainoa puoluejohtaja Bibin hallituksessa, joka vastustaa uuden terrorivaltion perustamista Israelin sydän alueille. Tämä lienee yksi syy, miksi Netanyahu etsii epätoivoisesti uutta hallituskumppania Jewish Home poistamiseksi hallituksesta. Hallituksella on nyt 66 kansanedustaja tuki Knessetissä, mutta Jewish Home eroaminen hallituksesta pudottaisi sen 58:an. http://www.timesofisrael.com/bennett-th ... ian-state/

· Assimilaation vastainen järjestö Lehama katsoi kristittyjen tarkoituksella liittäneen Immanuel-kirkkonsa Jaffaportin lähellä Jerusalemissa osaksi pääkaupungin valofestivaalia. Lehama asetti omia vartioitaan kirkon eteen estääkseen juutalaisia erehdyksessä astumaan sisään kirkkoon. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 1EtxCGKTIU
· Jerusalem Investigator ennustaa, että arabit tungeksivat suurin joukoin Temppelivuorelle ensi sunnuntaina vuosittain pidettävän Jerusalem marssin aikana. Artikkelissa ennustetaan, että väkivaltaisuudet ovat mahdolliset mielialojen ollessa jo ennakkoon kiintyneitä. Marssin järjestäjät ovat suostuneet siirtämään marssin reittiä siten, ettei se kulje arabilähiön kautta. Marssiin kuuluu Jerusalemin vapauttamisen 1967 kunniaksi Rikudegalim-lipputanssi. Muslimit aikovat jatkaa ramadan rukouksiaan Temppeli-vuorella lipputanssista huolimatta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 1EvkCGKTIU, http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/06/03/,
· Homot ja lesbot sekä muut "poikkeavat" marssivat tänään Tel Avivissa poliisin vahvistaessa rivejään kehottaen äärijärjestöjä pysymään poissa marssista. Poliisi muuttuu KGB:ksi Tel Avivin "häpeämarssin" aikana, kuten INN:n artikkelin kirjoittaja huomioi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 1EyCCGKTIU
· PA:n arabi naisterroristi yritti hyökätä sotilaitten kimppuun Einav-juutalaiskylän lähellä Samariassa torstaina iltapäivällä lähestyen sotilasryhmää puukkoaan heilutelleen. Sotilaat pitivät häntä silmällä avaten tulen, koska hän ei kuunnellut pysähtymiskäskyä, eliminoiden hänet. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 1EzcyGKTIU
· Entinen Palestiinan ihmisoikeusjärjestön äärivasemmistolaisen B´Tzelem arabityöntekijä Bassem Ayyad yllätti Ariel Yliopiston järjestämässä konferenssissa kertomalla kuulijoille, että PA:n arabit tulisivat ihastumaan alueittensa liittämisestä Israeliin. Hän sanoi, että todellinen nagba, katastrofi, joka kohtasi Gazassa, Juudeassa ja Samariassa asuvia arabeja, oli Palestiinan Auktoriteetin perustaminen. Ayyad vakuutti edustavansa arabien yleistä mielialaa, joka vastustaa Abbasin johtamaa korruptoitunutta ja nebotistista hallitusta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 1E0xCGKTIU
· PA:n laatima alueittensa terveydentilaa koskeva raportti WHO:lle on täynnä vääristeltyjä ja virheellisiä kuvia. Tämä on NGO-järjestöjen ylinen tapa manipuloida agenttiensa heille lahjoittamillaan videokameroilla ottamia videopätkiä, joita syötetään maailman medialle. Näyttää, että mitä syvemmälle PA:n toimia tutkitaan, sitä selvemmin ilmenee sen valheellisuus, jota myös Koraanissa suositellaan. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/06/03/
· Oikeusministeriö listasi 27 NGO-järjestöä, jotka saavat ulkomaista avustusta yli 50 %, mikä uuden lakiesityksen mukaan tulee selvittää valtiolle. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/06/02/
· USA:n republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump pyörsi pyhät sanansa vierailla Israelissa vasta presidenttinä, ja sanoo nyt tulevansa heinäkuussa. Hän haluaa käydä Länsimuurilla, mutta varmaan muissakin vierailukohtei8ssa. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/06/02/
· Jerusalem Post käsittelee pääartikkelissaan Jerusalemin kysymystä pitäen sitä haasteena. Aluksi käydään läpi Jerusalem päivän marssia, keskittyen sitten esittelemään muita ajankohtaisia asioita, etenkin pääkaupungin itäosissa, jotka eivät ole saaneet palveluja siinä määrin kuin odottaisi ja pitäisi. Yleisilme arabilähiöissä on alakuloinen ja jälkeenjäänyt, eikä asuntoja ja kouluja rakenneta tarpeeksi nousevalle väestömäärälle, eikä roskia poisteta. Pääkaupungin väkiluku on nyt 870 00, mistä 37 % on arabeja. Heistä kuitenkin vain 1.5 % äänestää kunnallisvaaleissa, minkä johdosta heillä ei ole heille kuuluvaa edustusta kaupungin hallinnossa.
Viime päivinä on nostettu esiin E1 alueen rakentaminen sekä sen ja 37 000 sukkaan Maal Adumimin liittäminen virallisesti pääkaupunkiin. Tämä on yhdessä Temppelivuoren kanssa yksi kuumimpia kysymyksiä, joihin ei löydetä ratkaisua. EU rakentaa laittomia setlementtejä beduiineille E-1 alueelle ja syyttää Israelin viranomaisia niiden tuhoamisesta. E-1 alue on C-aluetta, jonka turvallisuus- ja siviilihallinnosta vastaa Israel yksin.
http://www.jpost.com/Opinion/JPost-edit ... nge-455773

Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 06.06.2016 07:40 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva
Sunday, June 05, 2016
SUNNUNTAI 05.06.2016
SUNNUNTAI 05.06.2016
01.TÄNÄ päivänä 49 vuotta sitten voittoisat IDF:n joukot vapauttivat Jerusalemin kaupungin Jordanian miehityksestä, joka Israelin itsenäisyyssodasta lähtien 1948 oli 19 vuoden ajan miehittänyt Juudeaa ja Samariaa ja Jerusalemin itäosia - myös Temppelivuorta – hävittäen sen 58 synagogaa ja uskonnollista rakennusta pyrkimyksissään täysin poistaa kaikki juutalaisuuteen viittaavat merkit miehittämiltään alueilta sekä karkottaen niissä asuvat juutalaiset etnisessä puhdistuksessaan.
Juutalaisen aikamitan mukaan juutalaisten pääkaupungin vapauttaminen tapahtui 28. sivan-kuuta. Sodan kulkua käydään läpi suomeksi esim. wikipedian artikkelissa. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuuden_p% ... 3%A4n_sota
Huomatkaa nuo 7-jakoiset aikamäärät. Tänä vuonna päättyy juutalaisten riemuvuosi, jolloin kaikki lainat tulee mitätöidä ja kotiorjat vapauttaa. Sen on myös 49 vuoden aikana tehtyjen laittomuuksien ja rikosten saattaminen julkisuuteen ja rangaistusten määrittäminen syyllisille riemuvuotta seuraavan eli 50. vuoden aikana.
Riemuvuoden eskatologisesta merkityksestä ajallemme on useita spekulatiivisia kirjoituksia, yksi niistä alla oleva, http://www.israelprofetiassa.fi/36,

Vuoden 1967kuuden päivän sodan jälkeen (05. -10.06.) yhdistetyssä Jerusalemissa juhlittiin tanssien ja laulaen ensimmäistä kertaa lähes 2000 vuoden jälkeen riemuvuotta rabbi Tzwi Yehuda Kookin johdolla. Laulettiin Psalmia 126 Israelin kansallislaulun sävelin, sekä koskettava laulu Song of Faith. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/213254,
Psalmi 126 alkaa sanoin: "Kun herra käänsi Siionin kohtalon, niin me olimme kuin unta näkevät. Silloin olivat meidän suumme naurua täynnä, ja kielemme riemua täynnä. Silloin sanotaan pakanain keskuudessa: Herra on tehnyt suuria heitä kohtaan".

PSALMISSA esitetty hämmästys – "olimme kuin unta näkeväiset" – toteutui dramaattisesta yleisesti ihmeeksi todetun ja voittoisan sodan jälkeen viiden arabimaan vakinaisten armeijoitten yhdistettyjä joukkoja vastaan. Israelin hallitus oli täysin ymmällä. Miten tässä näin kävi? eikä sillä ollut minkäänlaisia suunnitelmia, miten menetellä vapautettujen maa-alueitten ja Jerusalemin itäosien suhteen. Hallitus oli todella sikeässä unessa, ja teki sen mukaisesti harkitsemattomia päätöksiä, joitten seurauksia se on saanut kärsiä 49 + vuotta. Toteutuvatko niiden rangaistukset 50. vuoden kuluessa, sekä Israelille että pakanakansoille, selvinnevät pian?

Israelin johtajat käyttäytyivät kuten ne 10 vakoojaa 12:sta. Jotka palattuaan tiedusteluretkeltään totesivat: Maa on kyllä rehevä ja hedelmällinen, mutta siellä asuu voimakkaita kansoja linnoitetuissa kaupungeissaan; näimmepä siellä jättiläisiäkin. (4.Ms13:28 -30.)
Heidän epäuskonsa tähden Herra vihastui koko kansaan ja tuomitsi sen harhailemaan 40 vuoden ajaksi tiettömiin erämaihin. (4.Ms14:26 -38.) Egyptissä syntyneistä vain Josua ja Kaleb saivat luvan päästä luvattuun Maahan, muitten ruumiit maatuivat erämaihin, eikä Moseskaan tottelemattomuutensa vuoksi päässyt Jordanjoen yli Luvattuun Maahan, vain katsella sitä vuorelta Jordanjoen itäpuolelta.

Israelin hallituksessa pohdittiin kuumeisesti, mitä tulee tehdä. Yleinen kanta, jota puolsi pontevammin tunnustettu sotapäällikkö Moshe Dayan, oli se, että kaikki muslimimaat hyökkäävät kimppuumme länsimaitten tukemina, jos emme luovu vapauttamistamme Juudean ja Samarian alueista. Vain Temppelivuori ja sen Länsimuuri oli tärkeää saada Israelin valvontaan, muista alueista voitaisiin luopua.
Hölmöintä Israelin hallituksen epäröinnissä ole tosiasia, että Juudean ja Samarian kaupunkien arabipormestarit lähettivät Israelin voittoisan sodan jälkeen yhteisen kirjeen Israelin hallitukselle, jossa he ilmoittivat ilomielin tervehtivänsä IDF.n joukkojen saapumisen heidän kaupunkeihinsa ja alistuvansa Israelin valtion kansalaisiksi Israelin arabikaupunkien tapaan. Hallitus ei "jättiläisten pelossa" reagoinut heidän kirjeeseensä millään tavoin. Israelilla olisi ollut kultainen tilaisuus selvittää ns. "palestiinalaiskysymys" lopullisesti liittämällä vapauttamansa alueet Israeliin ja ulottamalla lakinsa niihin ja antamalla kansalaisuuden sen asukkaille.
Ei olisi koskaan ollut 1993 ja 1995 Oslon sopimuksia eikä Jasser Arafatin jengien päästämistä "ensin Gazaan ja Jerikoon", kuten Oslon puuhamiehet Jossi Beilin ja Shimon Peres kumppaneineen laitonta operaatiotaan kutsuivat, eikä myöskään PLO:n pelastamista vararikolta.
Ei olisi ollut arabikansan mielen saastuttamista lastentarhoista yliopistoihin saakka juutalaisvihalla ja halventamisella, jota harjoitetaan esteettä PA:n myötävaikutuksella ja varoilla PA:n valvomassa mediassa, TV:ssä, radiossa, lehdissä, sekä PA/PLO:n johdon valheellisissa lausunnoissa, joita se saa esteettä levittää pitkin maailmaa ja kansainvälisissä yhteisöissä.
Hassuinta lienee se, että äskettäin eräs arabijohtaja Bassem Ayyad sanoi puhuessaan Arielin yliopistossa, että arabikansan syvä enemmistö ilolla tunnustaisi Israelin päätöstä liittää PA:n arabien asuttamat alueet osaksi Israelin valtiota. Mistä Israel saisi johtajan, uuden Moseksen, joka voittaisi jättiläisten pelkonsa ja tarttuisi Israelille tarjottuun tilaisuuteen? http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 1E0xCGKTIU

MYÖS Jerusalem Post puuttuu pääkirjoituksessaan Jerusalemin päivän viettoon todeten, että juutalaisessa uskomuksessa on kaksi Jerusalemia. Taivaallinen (maala) Jerusalem ja maanpäällinen (mata) Jerusalem. Nämä tulivat yhdeksi kesäkuussa 1967 pidetyssä Jerusalem päivän juhlallisuuksissa. Se edellyttää kansan yhtenäisyyttä, mikä ei ole toteutunut sen jälkeen.
Myös Ilmestyskirjassa puhutaan Taivaallisesta Jerusalemista, Karitsan Morsiamesta, joka lasketaan taivaasta maan päälle. (Ilm.23:2) http://www.jpost.com/Opinion/JPost-Edit ... Day-455921
Mielenkiintoisena yksityiskohtana kerrottakoon joittenkin uskomus, että suomalainen Jumalaa tarkoittava nimi tulee heprealaisista sanoista Jah Maala, eli Jumala taivaassa. Jah on yksi Jumalan Nimistä hepreassa, maala tarkoittaa ylhäällä tai taivaassa.

02.Jerusalemin pormestari Nir Barkat sanoo, että tämän päivän marssin kulkeminen muslimikorttelin läpi'
on hyväksyttävissä, mutta oikeus harkitsee marssin kieltämistä muslimikorttelin läpi viitaten arabien mahdollisesti järjestämiin väkivaltaisuuksiin. Arabit näkevät marssin ilmentävän Israelin otetta pääkaupungin itäosiin, minkä vuoksi he kivittävät alueittensa kautta kulkevaa kevyen rautatien vaunuja. Israelin virallisen kannan mukaan Jerusalem on yhtenäinen ja jakamaton, ja vastustaa kaikkia sen jakamista tarkoittavia toimia.

Jerusalemin kunta sen sijaan ei ole toiminut odotetulla tavalla ulottaakseen palvelunsa myös pääkaupungin itäosiin. Infrastruktuuri on puutteellinen; roskien kuljetus olematon; poliisi ei uskalla partioida itäosissa, minkä johdosta rikollisuus ja laittomuus rehottavat. Myös opetustilojen puutteellisuus ja taso eivät vastaa sivistys-valtiolle kuuluvaa tasoa, ja opetuksen sisältö perustuu Jordanian ajalta perittyihin tai PA:n laatimiin hyvin yksipuoliseen opetusmateriaaliin. Kadut ovat roskaisia ja valaisemattomia ja hoitamattomia sekä usein päällystämättömiä.
Tämä ei lisää arabiasukkaitten yhteenkuuluvuutta pääkaupungin länsiosien kanssa.
Marssin ajoittuminen yhteen muslimien paasto-kuukauden ramadanin kanssa lisää jännitystä, sillä päivän paastoavat arabit ovat ärtyisiä ja kiihtyneitä. http://www.timesofisrael.com/high-court ... m-quarter/

USA kehottaa kansalaisiaan Israelissa varovaisuuteen peläten väkivaltaisuuksia Jerusalem päivän aikana. http://www.timesofisrael.com/us-advises ... residentti Reuven Rivlin totesi päivän kunniaksi, että Jerusalemísta rannikolle johtava nopean liikenteen rautatie on aikataulussa ja valmistuu v. 2018. Myös Jerusalemin sisäisen liikenteen kevyttä rautatietä kehitetään rakentamalla toinen raide ensimmäisen viereen, mikä nostaa sen kapasiteetin lähes kaksinkertaiseksi. http://www.timesofisrael.com/ahead-of-j ... -on-track/¨'
Israelin viranomaiset helpottavat arabien liikkumista alueillaan ja vieraílua sukulaistensa luona ramadanin aikana. 500 gazalaista pääsee Al-Aksaan, Länsirannan arabit pääsevät vierailulle Gazaan ja ulkomailla asuvia päästetään Al-Aksaan. http://www.timesofisrael.com/israel-to- ... g-ramadan/,

03.Juutalainen Koti puolueen puheenjohtaja, opetus-ministeri Naftali Bennett sanoo kannattavansa arabien itsehallintoa "steroideilla", mutta samalla vakuuttaa, että niin kauan kuin hänellä on vaikutusvaltaa, itsenäistä arabivaltiota ei perusteta Israelin historiallisesti ja uskonnollisesti arvokkaille sydänmaille.
Bennett joutuu taistelemaan yksin, sillä sekä pääminiosteri että uusi puolustusministeri ovat julkisesti vakuuttaneet suostuvansa kahden valtion periaatteen toteuttamiseen, joskin heidän vakuuttelujaan ie oteta todesta epäuskoisessa ulkomaailmassa.
Bennett täsmentää, että sellainen järjestelmä tarkoittaisi Israelin lain ulottamista Juudean ja Samarian C-alueille, jotka ovat n. 60 % koko alueista. http://www.timesofisrael.com/bennett-sa ... -steroids/

04.Pariisin rauhankonferenssi päättyi eilen suhteellisen epämääräiseen julkilausumaan, jossa todetaan, ettei nykyinen tasapainotila Israelin ja PA:n arabien välillä voi
Jatkua loputtomiin, vaan selkeä ratkaisu on löydettävä. Tarkkaolijat otaksuvat, että Netanyahun antama suostumus John Kerrylle osallistua konferenssin kakkososaan vuoden loppupuolella on voinut vaikutta, ettei päätöslauselmassa esitetty jyrkkiä tuomioita Israelille, vaikka yleinen ilmapiiri onkin vihamielinen. http://www.timesofisrael.com/tv-report- ... ith-kerry/

05.UUTISOTSIKOITA
· Labour-puolueen kansanedustajat varoittavat, että sen liittyminen hallitukseen tulisi merkitsemään puolueen hajoamista. Etenkin entinen puheenjohtaja Shelly Yacimovich vastustaa henkeen ja vereen liittymistä tähän hallitukseen. Ehdoksi on asetettu Juutalainen koti puolueen poistamista hallituksesta, mikä voi hyvinkin olla Netanyahun tehtävien asioitten listassa. http://www.timesofisrael.com/labor-mks- ... roy-party/
· YK ja Ranska syyttävät Syyrian hallitusta, ettei se salli avustustarvikkeiden jakamista piiritetyille kaupungeille ja kylille Syyriassa. Kuristustaktiikka on yhä ýleisempi Syyriassa ja Irakissa taistelevien joukkojen keskuudessa. Ihmishenki ja kärsimykset eivät paina juuri mitään punnittaessa, millä omaa asemaa nostettaisiin. http://www.timesofisrael.com/un-france- ... ged-areas/
· Joosefin hautakammio Nablusin (Sikemin) kupeessa on muslimien jatkuvan hävityksen kohteena. Kammio on poltettu usein ja pyritty tuhoamaan kokonaan, mutta Israel rakentaa sen aina uudelleen. Viimeinen hyökkäys tapahtui lauantai-iltana kaupunkiin levinneen huhun musliminuoren kuolemasta nostettua arsenaalikapasiteettia ja raivon saatua ýlivallan järkevän ajattelun yli. Tällä kertaa PA:n omat poliisit estivät tuhotyön, joka olisi helposti saanut IDF:n puuttumaan asioihin. http://www.timesofisrael.com/pa-police- ... ephs-tomb/
· Lakiesitys, jolla olisi poistettu rikollisuus marijuanan omistuksesta, jouduttiin siirtämään viikolla opposition vastustuksen vuoksi. http://www.timesofisrael.com/cabinet-vo ... ed-a-week/
· USA:n ulkoministeriön tiedotuksen mukaan Iran on maailman terrorismin tärkein avustaja. Ulkoministeri John Kerry joutui noloon asemaan saatuaan tietää, että hänen ministeriönsä on peukaloinut kongressille esitettävän Iranin ydinaseen rakentamisen estävää sopimusta ilman hän suostumustaan tai tietoaan. http://www.timesofisrael.com/iran-is-to ... ment-says/
· Jerusalemin suurmufti sheikki Muhammad Ahmad Hussein väitti TV-2:n ohjelmassa 25.10. 2015, että Al-.Aksa rakennettiin 3000 vuotta sitten, ja 30 000 vuotta sitten maailman perustamisen jälkeen. Alla oleva linkki päästää Al-Aksan ja temppelivuoren rakentamista koskeviin historiatietoihin, joista Ahmad Husseinilla ei ilmeisesti ole tietoakaan. Ne paljastavat myös Al-Akasn alla olevat rauniot. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 1PifyGKTIU
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 20 -34; Tiberias 21 -40; Suolameri 27 -41; Eilat 27 -43 +C-astetta. Huomenna lämpötila putoaa oleellisesti koko maassa, Jerusalemin lukemat ovat 21 -27 astetta ja pysyttelevät inhimillisissä luvuissa lähipäivien aikana.


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09.06.2016 09:11 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, June 08, 2016
KESKIVIIKKO 08.06.2016
KESKIVIIKKO 08.06,2016
01.TÄMÄ helteiseksi ennustettu keskiviikkopäivä alkoi kuitenkin aivan suosiollisissa merkeissä; mustarastas huuteli heti ennen kuutta ulkoilmaa nuuhkaistessani tuttua säveltään: Big favour, suuri etuoikeus, ja lämpömittarin alkoholipatsas osoitti 25 lämpöastetta. Kolme varttia myöhemmin lehteä hakiessani kadun varresta alueella asustavan varisperheen nokkamies selvitteli omaa kurkkuaan huonosti nukutun yön jälkeen.
Times of Israel (ToI) ennusteen mukaan päivän huippulämpötila nousee 35 asteeseen, ennustaen hyvin kuumaa ja kuivaa säätä.
Tahti muuttuu kuitenkin huomenna, sillä lämpötilat romahtavat yhdeksän asteen verran siten, että torstain lukemat ovat 17 -26 astetta, pysytellen sitten lähipäivien ajan samoilla lukemilla. Tänään on pilvetöntä, huomenna puolipilvistä ja perjantaina taivas selkenee uudestaan.
Suolamerellä ja Eilatissa huippulämpötila nousee tänään yli 40 asteen, mutta laskee sielläkin huomisesta alkaen.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 24 -35; Tiberias 25 -40; Suolameri 30 -42; Eilat 30 -42 +C-astetta. Näin ovat marjat tänään, mutta huomenna on uusi päivä ja uudet kujeet.
Helteet tuovat aina mukanaan myös metsä- ja pensaspaloja, ja niitä on sammuteltu useilla paikkakunnilla, Beit Shemeksen ja pääkaupungin ympäristössä. Jotkut niistä on sytytetty tahallaan, jotkut huolimattomasti vartioiduista nuotioista, sillä ihmiset etsivät edes hetkellistä vilvoitusta puistoista kuumien asuntojensa vastapainoksi. http://www.israelnationalnews.com/More/ ... 1ea1iGKTIU
02.POLIITTISELLA rintamalla taitaa olla jonkinasteinen ähkytila, sillä poliitikot poistavat liiallista painetta sisältään ja vetävät henkeään voidakseen valmistautua pitkään ja arvaamattomaan kesään.
Puolustusministeri Avigdor Liberman sanoo opettelevansa saamastaan runsaasta materiaalista ja dokumenttikasoista uuden toimialansa kikkoja voidakseen vastata uuden mutta vastuunalaisen tehtävänsä salaisuuksista ennen astumistaan median tenttiin ja TV-kameroiden ristituleen. Opiskelun ohella hän kuitenkin käy kiikaroimassa raja-alueita muistaen kuitenkin poistaa linssisuojat median kiusaksi, joka odottaa kieli pitkällä pieniäkin sääntörikettä päivänsä sulostukseksi.

Labourpuolue valmistautuu äänestämään uudesta puheenjohtajastaan, jos kansa niin haluaa. Yitzhak Herzogin seikkailut Likudin syleilyssä eivät miellyttäneet kaikkia puolueessa. Netanyahu pitää kuitenkin ulkoministerin paikkaa avoinna siltä varalta, että Herzog sittenkin rohkaistuu tarttumaan tarjottuun käteen. Ulko-ministerin pallilla hänen kansansuosionsa ja uskottavuutensa nousisivat uudelle tasolle. Hän tulisi johtamaan rauhanprosessin etenemistä, joka kuitenkin esiintyy sekä ulkomaisessa diplomatiassa että myös kotoisilla areenoilla näkyvällä paikalla.

Rauhansuunnitelmia on useitakin, joista hän voisi valita tempperamenttiinsa sopivan: Ranskan aloite; Egyptin aloite; Saudisuunnitelma vuodelta 2002, jonka arabiliitto valitsi omaksi suunnitelmakseen, ja Venäjälläkin oli oma suunnitelmansa, josta ei juuri puhuta julkisuudessa. Ranskan kanta – johon EU ja YK yhtyvät – on se, ettei nykyinen tasapainotila voi jatkua loputtomiin, vaan tilanteeseen halutaan muutosta. Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että Israelin tulee tehdä merkittäviä myönnytyksiä – tai ainakin lupauksia niistä – jotta epäluuloinen ja varovainen Abbas saataisiin mukaan neuvotteluihin.

Arabiliitto ilmoitti äskettäin, ettei se suostu Netanyhaun esittämiin muutoksiin rauhansuunnitelmiinsa, vaan se vaatii ota tai jätä periaatetta. Saudihallinnon nuori prinssikaarti noudattelee arabiliiton kantaa, mutta lienee merkeístä päätellen valmis yllättäviinkin ratkaisuihin. Saudit ovat salaisesti pitäneet yhteyttä Israelin kanssa, sillä he tarvitsevat vahvan tukijan Iranin valtapyrkimysten vastapainoksi USA:n vallan heikentyessä ja vetäytyessä yhä enemmän sivustaseuraajaksi aktiivisen toiminnan asemesta – tai "taustapiruksi", kuten Obama haluaa.

Israelissa odotetaan kylmien väreiden raapiessa selkäpiitä, miten presidentti Obama toimii USA:n presidentinvaalien ja ensi tammikuun puolivälin välisenä aikana, jolloin hänen ei tarvitse huomioida päätöstensä vaikutusta presidentin valintaan. Pelkona on, että Obama voi pidättyä käyttämästä veto-oikeuttaan YK:n turvallisuus-neuvostossa sen äänestäessä jostakin elintärkeästä, Israelin turvallisuutta koskevasta esityksestä. Obaman läheinen neuvonantaja Susan Rice vilauttelee tätä mahdollisuutta kuitenkin luvaten, että USA:n vuosittainen tuki Israelille on ennätyssuuri.
Israelin tilaamat ensimmäiset F-35 viidennen sukupolven stelph-hävittäjät toimitettaneen loppuvuoden aikana. Israel asentaa niihin omia huipputeknologian sovelluksiaan pyrkien parantamaan niiden taistelu- ominaisuuksia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/213414,

03.Kuin todisteena uudesta järjestyksestä Lähi-Idässä pääministeri Benyamin Netanyahu teki neljännen vierailunsa vuoden sisällä tällä kertaa sateiseen Moskovaan, jossa hän keskusteli ystävällisessä ilmapiirissä presidentti Vladimir Putinin kanssa.

Netanyahulla oli mukanaan kaupallisten ja median edustajien ohella Sara-vaimonsa, jonka media oli hänen näkemyksensä mukaan muuttanut pois-heitettäväksi roskaksi, kuten myös häntä itseään vastaan esitetyt perusteettomat syytökset lahjusten vastaanottamisesta ranskalaiselta miljardööriltä Anraud Mimranilta, jonka oma asianajaja sanoo, että Netanyahu on oikeassa, summa oli 40 000, eikä 170 000 Euroa, kuten Mimran virheellisesti muisti maanantai-illan TV-ohjelmassa.

Molemmat kansansa johtajat vakuuttivat yhteistyön merkitystä ja siinä Israel ja Venäjä ovat lähestyneet toisiaan yhteistä vihollista, kansainvälistä terrorismia ja radikaalia islamia, vastaan. Putin totesi, että Israel tietää vallan hyvin, ketä vastaan taistelua käydään, ja siksi Venäjä ja Israel ovat luonnollisia yhteistyökumppaneita.
Putin totesi, että hän näkee positiivisena Turkin ja Israelin väliset neuvottelut diplomaattisuhteiden solmimiseksi, jotka ovat yhden tapaamisen päässä, kuten Turkki sanoo.
Netanyahu lupasi, että venäläiset yhtiöt voivat osallistua Israelin kaasuesiintymien hyödyntämiseen.
Israelin valtion tietojen mukaan niiden kokonais-kapasiteetti on 25 % pienempi kuin aluksi oletettiin, minkä omistajayhtiöt kiistävät. http://www.debka.com/newsupdatepopup/16 ... -terrorism

04.PA:n johto ei ollut ollenkaan mielissään saatuaan tietää, että Egypti, Jordania ja UAE ovat salassa valmistelleet PA/PLO:n 11. vuotta ilman mandaattia toimivan puheenjohtajan Mahmoud Abbasin poistamista ja hänen korvaamistaan Mohammed Dahlanilla, jonka Abbas karkotti ulkomaille. Dahlan asuu osittain UAE:ssa ja osittain Ranskassa hoitaen liiketoimiaan.

Jewish Press julkaisemassa artikkelissa kerrotaan, että jordanialainen huomattava poliitikko olisi esittänyt mahdollisuuden Jordanian ja PA:n arabien välisestä federaatiosta. Artikkelissa todetaan, ettei hän olisi voinut esittää tätä julkisuudessa ilman kuningas Abdullah II:n tietoa ja suostumusta. Toiseksi se osoittaa sekä Jordanian kuningashuoneen että PA:n arabien kyllästyneen Abbasin yksinvaltaiseen mutta tehottomaan, korruptoituneeseen ja nebotismin vaivaamaan hallintoon.
Länsimaiden miljardien avustusten toimittamisesta PA/PLO:n pohjattomaan kassaan PA:n valvomat alueet ovat takapajuisia, useimmiten ilman tai huonosti toimivaa infrastruktuuria ja työpaikkoja tuottavaa teollisuutta, eikä itsenäiselle valtiolle ominaisia instituutteja ole rakennettu. PA/PLO ei ole valmis itsenäiseen valtioon.

Ajatuksen Jordanian ja PA:n arabien federaatiosta puhalsi uuteen liekkiin Jordanian entinen pääministeri Abdel Salami, joka vieraillessaan Nablusissa tapasi paikallisia heimojohtajia. Salami pitää federaatiota parhaana mahdollisuutena sekä Jordanialle että PA:n arabeille. http://www.jewishpress.com/indepth/opin ... 016/06/08/

05.MAATALOUSMINISTERI Uri Ariel sanoi Times of Israel antamassaan haastattelussa Moskovassa, että pääministeri Netanyahun rauhanaloitteet julkisuudessa esitettyjen suunnitelmien mukaisesti eivät tule johtamaan minnekään.
Sen sijaan Ariel esittää, että Israelin tulee ottaa kysymys omiin käsiinsä ja aloittaa välittömät toimet C-alueitten, joissa Israel vastaa niiden siviilihallinnosta ja turvallisuudesta, liittämiseksi osaksi Israelia. Hän toteaa, että C-alueilla asuvat arabit voidaan siirtää muualle, A- ja B-alueille, joista PA vastaa kokonaan tai osittain.

Ariel ei suosittele itsenäistä palestiinalaista valtiota, mutta suosittaa, että Israelin tulee asettaa 2.6 miljardia USD varat seuraavien 10 vuoden aikana arabikaupunkien ja -kylien elinolojen parantamiseksi.
Ariel myöntää, että elämä on täynnä yllätyksiä, mutta epäilee sellaista mahdollisuutta tässä tapauksessa.
Arielin esitys voisi toteutuakin, jos siihen liitetään arabi-asukkaitten vapaaehtoinen muuttaminen muihin arabimaihin – Saudi Arabiaan, Jordaniaan tai Egyptiin – ja sopivan korvauksen maksaminen maasta muuttajille. http://www.timesofisrael.com/israeli-mi ... -territory,

06.UUTISOTSIKOITA
· Venäjän päärabbi Berel Lazar sanoo tervehtivänsä mielellään Israelin ja venäjän suhteitten kohentumista tasolle, jossa ne eivät ole koskaan olleet. Samalla hän kuitenkin kehottaa panemaan jäitä hattuun, sillä siihen sisältyy omat vaaransa. Hän toteaa, että sekä Israel että Venäjä ovat joutuneet usein ansiottoman syrjinnän kohteiksi, ja siksi ne ovat lähestymässä toisiaan. Hän toteaa, että USA:n hylättyä Israelin, eikä enää kuule sen mieltä, Israelilla on oikeus hakea tukea muualta. Suhteista huolimatta Venäjä usein äänestää Israelia vastaan ja toimittaa uudenaikaisia aseita Israelin vihamiehille. Lazar tunnustaa, että Putin katsoo Israelin turvallisuus-kysymykset äärimmäisen tärkeiksi. http://www.timesofisrael.com/ties-with- ... ief-rabbi/
· Puolustusministeri Avigdor Libermanin vieraillessa Libanonin rajalla, IDF:n parissa huomioitiin Libanonin armeijan seuraavan tilannetta tiukasti. Kahden miehen nähtiin kuvaavan Israelin puoleista aluetta äskettäin rakennetusta näkötornista Libanonin puolella rajaa. Näkötorneja rakennettiin äskettäin pitkin Israelin vastaista rajaa. Libanonin raja on kuitenkin ollut rauhallinen pitkän aikaa ilman välikohtauksia. http://www.timesofisrael.com/lebanese-a ... man-visit/
· Puolustusministeri Avigdor Liberman totesi tavattuaan maan pohjoisen armeija yksiköitten johtoa, että raja-alueitten puolustus ovat hyvissä käsissä. Samalla hän esitti varoituksen potentiaalisille vihollisille, etteivät ne testaisi Israelin armeijan kykyä puolustaa maataan. Hän totesi rauhantilan jatkuvuuden olevan tärkein päämäärä kaikilla rajoilla. http://www.timesofisrael.com/in-north-l ... o-test-us/
· PA/PLO:n rauhanneuvottelija ja potentiaalisena Abbasin seuraajana tunnettu Saeb Erekat ei katsellut hyvällä Libermanin vierailua Libanonin rajalla, eikä presidentti Reuven Rivlinin vierailua Juudeassa ja Samariassa kutsuen sitä "apatrheid" vierailuksi. Erekat toimii nykyisin PLO:n pääsihteerinä. Rivlin osallistui ensimmäistä kertaa Binyaminin alueneuvoston kokoukseen tiistaina. http://www.timesofisrael.com/pa-officia ... ank-visit/
· Syyrian presidentti Bashar Assad totesi puhuessaan Syyrian parlamentille, että armeijan päämääränä on kaikkien kapinallis-järjestöjen kukistaminen ja maan yhtenäisyyden palauttaminen. http://www.timesofisrael.com/syrias-ass ... arliament/
· Bangladeshin sisäministeri Asaduzzamin Khan syyttää, että massa tapahtuneet murhat ovat kansainvälisen salaliiton järjestämiä, ja että Israelilla on sormensa pelissä. Israel kiistää tiedot ehdottomasti perättöminä. http://www.timesofisrael.com/bangladesh ... e-murders/
· Pommi-isku Istanbulissa poliisiautoa vastaan tiistaina surmasi ainakin 11 poliisia ja haavoitti kymmeniä. Polisi pidätti 4 epäiltyä. Iskun on voinut suorittaa kurdien vastarintaliike PKK. Myös Islamic Jihad on räjäytellyt pommeja Turkissa. http://www.timesofisrael.com/4-arrested ... s-bombing/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 11.06.2016 09:03 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva


Friday, June 10, 2016
PERJANTAI 10.06.2016
PERJANTAI 10.06.2016
01.KESKIVIIKKO-ILTANA Tel Avivin Sarona markkinatorilla tapahtunut kahden terroristin suorittama ampumistapaus lopetti jonkin aikaa jatkuneen uskomuksen, että tilanne Israelissa olisi palautumassa normaaliksi, ja että PA:n arabit olisivat lopettaneet viikkoja kestäneen "puukko-intifadan" nimellä kutsutun väkivalta-aaltonsa.
Lokakuusta lähtien terroristit olivat murhanneet 33 israelilaista ja neljä ulkomaalaista ja haavoittaneet sadoittain. Tel Avivin iskussa sai surmansa neljä israelilaista, ja 12 haavoittui, joista kolme on edelleen tehohoidossa.
Poliisit pidättivät molemmat terroristit, jotka olivat pukeutuneet pukuun ja solmioon ja naamioineet itsensä haredi-miehiksi. Heidän aseensa olivat Carl Gustav nimellä kulkevia rynnäkkökivääreitä, jota he olivat vähän muunnelleet, ja joista on tullut suosittu ase terroristien keskuudessa. Poliisi ampui yhtä terroristia haavoittaen häntä vaikeasti. Heitettyään aseensa käsistään toinen terroristi ryntäsi läheiseen asuntoon, jonka omistava poliisi vei hänet sisälle asuntoonsa, ja pyysi poliisin vaimolta vettä. Poliisi sieppasi aseensa ja ryntäsi ulos tarkastamaan, mitä ulkona tapahtui.

Nähtyään haavoittuneen terroristin pukeutuneen samankaltaiseen asuun kuin se mies, jonka hän jätti vaimonsa ja perheensä keskelle, poliisi ryntäsi kauhistuneena takaisin asuntoonsa pidättäen sinne ohjaamansa miehen kutsuen samalla apua. Paikalle kutsutun poliisin ase laukesi vahingossa, ja luodin sirut haavoittivat talon omistavaa poliisia lievästi jalkaan.
Molemmat terroristit ovat 21-vuotiaita, serkuksia Yattan arabikylästä lähellä Duraa. Heidän sukulaismiehensä oli vuosia pidätettynä tuomittuna neljän ihmisen murhasta. Miesten omaiset vakuuttavat, ettei terroristeilla ollut yhteyttä Hamasiin, vaikka kylä tunnetaan siteistään siihen. Hamas ylistää terrori-iskua.

TEL AVIVIN terrori-isku aloitti Israelissa kipeän keskustelun, miten siihen tulisi suhtautua. IDF saartoi ensi toimekseen Yattan kylän ja teki ratsian siellä asuvien terroristien koteihin, mitä voitaneen pitää normaali-käytäntönä tuhoisan terrori-iskun jälkeen.
Turvallisuuskabinetti antoi pikaisen käsittelyn jälkeen useita määräyksiä, joilla arabien liikkumista rajoitettiin välittömästi. Heidän pääsynsä Temppeli-vuorelle estettiin, ja Juudeassa ja Samariassa sekä Gazassa asuvien arabien oikeutta vierailla sukulaisissaan ramadanin aikana rajoitettiin tuntuvasti.
Pääministeri vihjaili median edustajille muistakin päätöksistä, mutta ei halua kertoa niistä tässä vaiheessa. Jerusalemin poliisi vahvistaa voimiaan ja IDF lisää tuntuvasti joukkojensa vahvuutta Juudeassa ja Samariassa, mikä voi lisätä syytöksiä miehityksestä.

TEL AVIVIN pormestari, joka ylpeilee kaupunkinsa nimittämistä maailman homojen pääkaupungiksi, arveli lausunnossaan, että isku oli seurausta "miehityksestä".
Puolustusministeri Avigdor Liberman, jonka nähtiin hörppivän kahvia Tel Avivin torilla pian iskun jälkeen, sanoi, että IDF tulee metsästämään kaikki terrori-iskuun syyllistyneet. Hän myös lopetti edeltäjänsä Yaalonin omaksuman käytännön palauttaa terroristien ruumiit pian iskunsa jälkeen, joskin toisten mielestä kielto vain lisää vihaa arabien keskuudessa.

Liikenneministeri Israel Katz vaatii kovia rangaistustoimia Yattan kylää vastaan todeten, ettei ole mielekästä Yattan asukkaitten ylpeilevän iskusta ja piilottelevan terroristeja samalla kuin sen asukkaat käyvät töissä Israelissa.

DF:n eteläisen lohkon entinen komentaja, rakennus-ministeri Yoav Galant esittää sovittelevaa toimintaa todeten, että pitkällä tähtäyksellä vihamielinen toiminta vain monimutkaistaa tilannetta. Ehkä Galantin olisi syytä tutustua juutalaisten shomer puolustusyksiköitten toimintatapaan ennen Israelin perustamista. Arabijoukkioitten tekemät yllätyshyökkäykset juutalaisiin kohteisiin vähenivät oleellisesti juutalaisten iskujoukkojen tehdessä yllätyshyökkäyksiä arabikyliin, joista hyökkääjät tulivat. Vastahyökkäysten päämääränä oli vaikuttaa arabi-klaanien päämiehiin, joilla on todellinen valta kylissään.

JERUSALEM POSTIN pääkirjoitus, jossa kysymystä tarkastellaan, päätyy toteamukseen, että mahdollisista rajoitetuista toimista huolimatta paljon voidaan tehdä.
JP suosittaa turvallisuusaidan aukkojen tukkimista ja laittomasti Israeliin pyrkivien työntekijöitten tuntuvaa rankaisemista, sekä tiedustelun tehostamista PA:n valvomilla alueilla sekä palkattujen agenttien että yhteis-toiminnassa PA:n poliisin kanssa.
Tarkastuspisteiden ja tarkastusten lisääminen maanteillä ja kaupunkien sisäänkäynneissä ja liiketiloissa ei tulisi miellyttämään ketään, mutta asukkaitten turvallisuus on toki tärkeintä, kunnes pystytään tekemään lopullisia päätöksiä ja sopimuksia, joilla tilanne saadaan hallintaan. http://www.jpost.com/Opinion/Reacting-to-Sarona-456395, http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... dan-456412, http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... ght-456376,

02. Israelin YK-lähettiläs Danny Danon kehottaa Israelille-myönteisiä valtioita ja järjestöjä tehostamaan ja lisäämään julkisia tilaisuuksia kansainvälisillä areenoilla. Hänen kerrotaan painostaneen muuten halutonta YK:n pääsihteeriä Ban ki-Moonia antamaan Tel Avivin terrori-teon tuomitsevan lausunnon.

Danon kritisoi tapaa, millä Israelin arabikansanedustaja Ayman Odeh kehotti PA:n YK-edustajan kautta YK:ta ja sen pääsihteeriä tutkimaan Israelin toimia etenkin Negevin alueilla. Odeh väittää Negevin alkuperäisten asukkaitten kärsivän Israelin viranomaisten harjoittaman maanomistuspolitiikan vuoksi, mikä hänen käsityksensä mukaan loukkaa "kansainvälistä lakia ja oikeuksia".
YK:n alipääsihteeri Jeffrey Feltman lähetti vastineen Odehille – ei PA:n YK-lähettilään, vaan Israelin virkailijoitten kautta – kieltäen Odehin vaatimuksen.

Danny Danon hämmästeli Knessetin puhemiehelle Yuli Edelsteisille lähettämässään kirjeessä, että Knessetin arabikansanedustaja toimii yhteistyössä PA/PLO:n YK:n edustuston kanssa, joka toistuvasti levittää valheellista Israelin vastaista propagandaa kansainvälisissä elimissä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/213515

03.UUTISOTSIKOITA
· Jerusalemin poliisi asetti tuhansia poliiseja ja vapaaehtois-työntekijöitä Jerusalemin vanhaan kaupunkiin ja arabilähiöihin peläten arabien voivan aloittaa väkivaltaisuuksia muslimien paasto-kuukauden ensimmäisenä perjantaina, joka on muslimien perinteinen rukouspäivä. Muslimit ovat toistuvasti järjestäneet hyökkäyksiä- poliiseja ja vuorelle nousseita pyhiinvaeltajia vastaan Al-Aksa rukousten päätyttyä aamupäivällä. Hallituksen edustaja Juudeassa ja Samariassa COGAT kertoo, että se peruutti antamansa 83 000 Juudeassa ja Samariassa asuville arabeille lupaa vierialla sukulaisissaan ramadanin aikana. Myös Gazassa ja ulkomailla asuvien arabien luvat vierailla Juudeassa ja Samariassa peruttiin keskiviikon terrori-iskun vuoksi. IDF asetti kaksi uutta pataljoonaa vahvistamaan armeijan Juudeassa ja Samariassa toimivia yksiköitä. http://www.timesofisrael.com/jerusalem- ... f-ramadan/
· USA:n ulkoministeriön tiedottaja Mark Toner kehotti ministeriön lausuntona Israelia hillitsemään vihansa ja kauhistuksensa Tel Avivin terrori-iskun vuoksi ja pidättäytymään tilannetta kiihottavista toimista. Hän vastaili journalistien esittämiin kysymyksiin Israelin kabinetin asettamista vasta-toimista, joihin kuuluvat arabityöntekijöitten lupien rajoittaminen Israelin puolelle; vierailuoikeuksien peruuttaminen Gazan ja Juudean sekä Samarian välillä; sekä rajoittaa arabien pääsyä Temppeli-vuorelle. Toner sanoi ymmärtävänsä israelilaisten vihan ja vaatimukset tuntuvista vastatoimiosta, mutta kehotti siitä huolimatta hillitsemään raivoisat tunteensa ja palaamaan järkevään ajatteluun. Hän oli aiemmin tuominnut terrori-iskun mitä voimakkaimmin sanoin, "eikä sitä voida puolustella millään verukkeilla". YK:n pääsihteeri esitti shokkinsa siitä, että Hamas hyväksyy terrorismin. PA/PLO:n kanta on useimmiten puolusteleva pyrkien latistamaan lausuntonsa toteamalla tuomitsevansa kaiken terrorin siviilejä vastaan. http://www.timesofisrael.com/us-urges-i ... er-attack/
· Israel on aloittanut erityiskampanjan PA:n arabien kotitekoista asevalmistusta vastaan tekemällä ratsioita niitä valmistaviin työpajoihin. Tel Avivin terroristit käyttivät parannettua ns. Carlo- puoli-automaattiasetta, joka tunnetaan nimellä Carl Gustav rynnäkkökiväärinä. Carlo hitsataan yhteen useista varaosista; sillä on lyhyt piippu mutta tilava panoslipas. Lokakuusta lähtien 33 israelilaista ja 4 muuta on murhattu terrori-iskuissa. Samaan aikaan pari sataa arabia on saanut surmansa, useimmat osallistuessaan terrori-iskuun tai hyökkäykseen poliiseja, sotilaita tai siviilejä vastaan. http://www.timesofisrael.com/israel-cra ... cing-guns/
· Pääministeri Netanyahu sanoi IDF:n ja poliisin pidättäneen kolmannen Aronan markkinatorilla tehtyyn iskuun osallistuneen arabin. Hän vakuutti Israelin voimaa ja päättäväisyyttä puolusta itseään. http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... iv-attack/
· Tel Avivin terrori-iskussa saivat surmansa Ido Ben Ari, 42; Ilana Naveh 39; Michael Feige 58, sekä Mila Mishaev 32. Ben Ari toimi Coca Colan johtajana ja asui Ramat Ganissa toimien aiemmin Sayeret Matkal yksikön komentajana; Hänen vaimonsa ja 3 lastaan olivat mukana ravintolassa, vaimo haavoittui pahoin. Tri Michael Feige toimi Ben Gurionin yliopiston Israel-tutkimusten johtajana. Mila Mishaev asui Rishon LeZionissa ja sittemmin Ashkelonissa, häneltä jäi kolme lasta ja vanhemmat. Ilana Naveh jätti jälkeensä 4 tytärtä, hänet haudattiin torstaina Yarkonin hautausmaalle.
· YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi mitä jyrkimmin sanoin Tel Avivin terrori-iskun, ensimmäistä kertaa Israelin ja PA/PLO:n välisen konfliktin aikana. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ave-456426.
· Kaksi miestä ja yksi nainen saivat surmansa kolmen auton kolarissa torstaina Ein Nahav-alueella tiellä no 90. Alue tunnetaan nimellä Kushi Rimon. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 1puuxyKTIU
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 15 -25; Tiberias 21 -33; Suolameri 26 -35; Eilat 24 -36 +C-astetta. Lämpötila on viileäkö tänään ja huomenna, mutta alkaa nousta sunnuntaista alkaen. Maanantain lukemat ovat Jerusalemissa 20 -33 astetta.


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 14.06.2016 09:13 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Monday, June 13, 2016
MAANANTAI 13.06.2016
MAANANTAI 13.06.2016
01. EILEN sunnuntaina oli juutalaisen kalenterin mukainen yksi suurimmista juhlista, Toran antamisen ilojuhla, eli shavuot, ja samaan päivään sattui kristittyjen helluntai, eli Pyhän Hengen vuodatuksen muistojuhla.
Juutalaiset juhlivat tätä päivää nimenomaan iloisena päivänä, he tanssivat ja laulavat kansan keskuuteen tuodun Tora-rullan ympärillä. Juutalaisen tradition mukaan silloin ei ole luvallista käyttää sähköisiä välineitä.
Olen halunnut pyhittää sapatinpäivän pitämällä lomaa ATK-laitteiden äärestä, mutta koska Israelissa vietettiin kahta sapattia peräkkäin, katsoin oikeaksi siirtää normaalin sunnuntairaportin maanantaihin.
Maanantaiaamu valkeni lämpöisenä ja miellyttävän tuntuisena, mittarimme osoitti 22 astetta, vaikka ennusteet lupaavat 25 astetta. Päivän huippulukema noussee 35 asteeseen ja jatkuen siitä edelleen huomenna samalla asteikolla, mutta alkaen laskea uudelleen keskiviikosta lähtien lukemiin 25 -33 ja edelleen pari astetta alempi torstaina.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 25 -35; Tiberias 22 -41; Suolameri 26 -42; Eilat 27 -41 +C-astetta.
02. Sunnuntaiaamuna tapahtui verinen terrori-isku Orlandossa, Floridassa, USA:ssa.
29-vuotias USA:n kansalainen mutta sukujuuriltaan afgaani-mies Omar Saddiqui Mateen tunkeutui aseineen kaupungin keskustan Pulse yökerhoon, joka tunnetaan homokeskuksena, ja aloitti summittaisen tulituksen paikalla olleita ihmisiä kohti.
Tämän hetken tietojen mukaan hän surmasi 50 ja haavoitti 53, joista osa on edelleen hengenvaarassa. Tapaus on suurin USA:n historiassa yksityisen henkilön suorittama massamurha.
Kuten aina tällisten massamurhien yhteydessä asiantuntijat aloittavat selvittelyt murhaajan motiiveista. Hänen henkilö-historiansa mukaan hänen sanotaan kärsivän homophobiasta, ihmispelosta. Hänen vuosia sitten eronnut vaimonsa kutsuu häntä henkisesti tasapainottomaksi ja jättäneen miehensä peläten henkensä puolesta. Mateen kerrotaan soittaneen ampumisen lomassa kertoen kuuluvansa ISIS kannattajiin.
Paikallinen juutalaisseurakunnan Bei Am rabbi Rick Sherwin sanoo tuntevansa haavoittuneeksi odottaessaan tuloksia kuolonuhrien henkilöllisyydestä nähdäkseen, oliko uhrien joukossa juutalaisen seurakunnan jäseniä. Rabbi Sherwin soitteli tuntemilleen LGBT, homo- ja lesbo-klubin jäsenille voidakseen auttaa tukea tarvitsevia.
Sherwinin johtama synagogalla on vahvoja siteitä Orlandon LGBT klubeihin, ja hänen synagogansa suoritti ensimmäisen samaa sukupuolta olevien vihkimisen kaupungissa. Hän kertoi lopettaneensa Shavuot-päivän palveluksen synagogassaan monien kiirehtiessä luovuttamaan verta. Päivä oli helteinen - 34 astetta varjossa - ja siksi sivulliset toivat jonottajille vettä ja mutusteltavaa kehottaen tulemaan uudelleen huomenna.
Paikallisen reformoidun synagogan rabbi Steven Engel sanoo samalla tavoin tuntevansa itsensä haavoittuneeksi ja kokevansa yhteisyyttä muitten vähemmistöjen kanssa.
Pelkona on, että massamurha saa ihmiset hyökkäämään paikallisia muslimiyhteisöjä vastaan. Rabbi Engel sanoo ottaneensa yhteyttä sekä paikallisen TV-shown pappiin Bryan G Fullwideriin että moskeijan imaamiin Muhammed Musriin, joita kutsutaan "kolmeksi viisaaksi mieheksi". He suunnittelevat yhdessä järjestävänsä ohjelman, jossa Orlandon massamurhaa käsitellään. http://www.timesofisrael.com/attack-on- ... -imam-says, /
http://www.timesofisrael.com/orlando-ra ... -community, http://www.timesofisrael.com/head-of-je ... er-attack,, //
03. ORLANDOn massamurhan tekijän Omar Mateen omaiset kieltävät, että uskonnolla olisi mitään tekemistä ampumoisen kanssa. He sanovat Omarin ärtyneen nähdessään kahden homo-miehen pussaavan julkisesti- Omar Mateen osallistui kolmasti viikossa paikallisen moskeijan tilaisuuksiin. Muslimit kieltävät samaa sukupuolta olevien seksuaalisuuden ja ovat teloittaneet avoimesti homoutensa tunnustavia. FBI sanoo kuitenkin tutkivansa sekä murhaajan että hänen muslimi-perheensä suhteet Islamin ääriaineksiin. http://www.timesofisrael.com/death-toll ... ses-to-50/
Presidentti Barack Obama, jota jotkut syyttävät salamuslimiksi ja homoksi, sanoi viranomaisten tekevän kaikkensa selvittääkseen, oliko murhalla yhteyksiä jihadisteihin. Hän varoi viittaamasta muslimeihin, vaan kutsui sitä terrorin ja vihan ilmaisuksi. http://www.timesofisrael.com/obama-orla ... -and-hate/
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump kehotti presidentti Obamaa eroamaan, koska hän ei puheessaan kansalle yhdistänyt massamurhaa radikaaliin islamiin. Samasta syystä hän kehotti Demokraattien pääehdokasta Hillary Clintonia lopettamaan vaalikiertueensa ja luopumaan tavoitteestaan päästä presidentiksi. Hillaryn läheisin neuvonantaja Huma Mahmoud Abedin on muslimi, jolla on läheiset suhteet muslimiveljeskunnan kanssa. http://www.timesofisrael.com/trump-dema ... to-orlando, http://www.newsweek.com/2016/05/06/huma ... 204.html,/
03. ORLANDON murhamiehen isä Seddique Mateen on julkaissut Facebookissa useita videoita, joissa hän ottaa raskaasti kantaa entisen kotimaansa Afganistanin politiikkaan, josta hän muutti perheinen Yhdysvaltoihin 1980-luvulla. Viimeisimmässä videossaan hän esiintyy sotilasasussa osoittaen viestinsä "väliaikaisen Afganistanin hallituksen" Seddique Sadeen nimessä.
Hän kehottaa viestissään armeijaa, poliisia ja tiedustelujärjestöä välittömästi pidättämään Afganistanin entisen presidentti Karzain, nykyisen presidentti Gahnin sekä kolme muuta korkeinta hallitusvirkailijaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 15MzxyKTIU
04. IDF asetti Tel Avivin terrori-iskun tekijöitten kotikylän Yattan saartoon shavuot lomakauden loppuun saakka, mutta helpotti sitä tänään siten, että kielto koskee vain 15 -25-vuotiaita, jotka eivät saa poistua kylästään. Kielto sopii yhteen IDFn asettamaan yleiseen liikkumiskieltoon shavuotin lomakauden loppuun saakka.
Kylästä poistuvat alistetaan kuitenkin erityisen tutkimuksen alaisiksi kylästään poistumisen yhteydessä.
Armeijan kovennetut vastatoimet johtuvat kahden terroristin, Khalid ja Muhammad Muhamran, raakalaismaisesta hyökkäyksestä kahvilassa iltakahviaan ja muita höystöjään nauttivien rauhallisten siviilien kimppuun surmaten heistä neljä ja haavoittaen toista kymmentä, joista kolme on edelleen tehohoidossa.
YK:n ihmisoikeusneuvoston ihmisoikeuskomissaari Zeid Raada Zeid Hussein kritisoi IDF:n asettamia rajoituksia kutsuen niitä viattomien siviilien kollektiiviseksi kutitukseksi. Hänen kritiikkinsä voidaan nähdä toisessakin valossa, sillä pienehkön
Arabikylän sisällä tuskin tapahtuu mitään ilman, että koko kylä on siitä tietoinen. Israelin tulisi aina näissä tilanteissa aloittaa keskustelut kylän johtajan ja klaanijohtajien kanssa, sillä heillä on todellista valtaa alamaisiinsa. Keskustelu PA:n johtajien kanssa ei hyödytä mitään, koska kansa ei luota heihin. http://www.timesofisrael.com/army-eases ... roristsm,/
05. UUTISOTSIKOITA
· Kolme israelilaista siviiliä haavoittui PA:n arabien heittämistä kivistä myöhään sunnuntai-iltana heidän bussinsa no 3 ajaessa arabilähiön kautta Wadi Al-Joz lähiötä pääkaupungin itäosassa. Bussin ikkunoiden särkyessä kuusissa kymmenissä oleva nainen sekä 18- ja 16-vuoden ikäiset nuorukaiset saivat haavoja kivistä ja lasinsirpaleista. Useat muut kärsivät shokista, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... V15e_RyKTI
· Ainakin 120 000 ihmistä tungeksi shavuotin aikana puistoihin ja metsiköihin etsimään rauhaa ja viileyttä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 15iPByKTIU
· IDF hajotti Dafna Meirin murhaajan talon omaksumansa periaatteen vuoksi, vaikka kaikki eivät suinkaan pidä sitä tehokkaana estämään uusia terroristeja apinoimaan heitä, sillä murhaajia kunnioitetaan ja ylistetään muslimi-yhteisöissä, mitä PA kaikin tavoin tukee ja kannustaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 15irxyKTIU
· Jewish Press kertoo, että Saronan murha romutti luuloja:
a. Että ongelman syyt ovat "setlementeissä".
b. Että hyökkäys oli seurausta miehityksestä
c. Että PA:n johto tuomitsisi Saronan murhat
d. Että tavalliset arabit vastustavat terrorismia
e. Että Amerikan journalistit ovat ammattimaisia ja puolueettomia, ja että jos heidän artikkelinsa ovat puolueellisia, se johtuu Israelin median vinoutumasta. http://www.jewishpress.com/indepth/opin ... 016/06/13/
· Los Angelesin poliisi pidätti miehen, joka oli menossa kaupungin häpeäparaatiin. Hänellä oli aseenaan kivääri, runsaasti ammuksia, sekä pommintekovälineitä ja aineita. LA aikoo kuitenkin toteuttaa marssin uhasta huolimatta. http://www.debka.com/newsupdatepopup/16 ... ide-Parade
· YK:n julkistaman raportin mukaan v. 2015 oli väkivaltaisin vuosi Juudeassa ja Samariassa sekä Israelissa. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ade-456577
· Poliisi pidätti 23 epäiltyä laajassa huumeaineiden salakuljetusratsiassa maan pohjoisosassa, takavarikoiden sen yhteydessä satoja ammuslippaita sekä neljä ajoneuvoa, joita epäillyt olivat käyttäneet. http://www.jpost.com/Israel-News/Police ... rth-456600

-

Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 16.06.2016 15:09 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, June 15, 2016
KESKIVIIKKO 15.06.2016
KESKIVIIKKO 15.06.2016
01.SÄÄ Israelissa jatkuu tänään vielä lämpöisenä – korkeimmillaan 34 astetta – mutta huomenna tapahtuu notkahdus alaspäin 28 asteen tienoille palautuen sen jälkeen perjantaina uudelleen yli 30 asteen lämpötiloihin siten, että sapatin lukemat ovat 18 -34 +C-astetta. Huomenna ennustetaan puolipilvisyyttä, mutta muuten taivaankansi lienee pilvetön ennusteajan aikana.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 25 -34; Tiberias 26 -40; Suolameri 31 -43; Eilat 30 -42 +C-astetta.
Hellesää on poikinut myös metsä- ja pensaspaloja myös Jerusalemin ympäristössä. Ilma oli eilen kitkuisen savunhajun tuntuinen, ja näkymä Tel Avivin suuntaan sinisen utuinen. Tänä aamuna ilma on kirkas, mutta kuka tietää, mitä se on iltapäivällä auringon porottaessa täydeltä terältään.
02.MAAILMAN pyrkiessä yhdentymään ja liittoutumaan milloin minkin kysymyksen ympärille, Israelissa jatkuvat kiistat uskonnollisten asiain ympärillä.
Periaatteena näyttää olevan toteamus: "Minä olen pyhempi kuin sinä, joten pysyttele kaukana minusta"., Pappien tehtävänä oli Toran mukaan tehdä erotus pyhän ja epäpyhän välillä, mutta pappisviran siirtyessä yhä enemmän sivuun siinä määrin, etteivät Levin sukuiset juutalaiset enää pysty osoittamaan sukunsa puhtautta, rabbit ovat omineet heidän oikeutensa ja velvollisuutensa, vaikka heillä ei ole siihen Toran antamaa oikeutusta.

KUTEN valveutuneet lukijat hyvin tietävät, juutalaisuus on hajaantunut useisiin keskenään taisteleviin ryhmiin, joista kukin uskoo edustavansa juutalaisuutta puhtaimmillaan.
Jerusalemissa tämä taistelu on keskittynyt Temppeli-vuoren läntisen ja eteläisen muurin ja sen viereisen alueen käyttöoikeudesta. Länsimuurin alue on virallisesti annettu ortodoksien johtaman päärabbinaatin valvontaan , mutta konservatiiviset ja reformoidut juutalaiset ovat toistuvasti kyseenalaistaneet tämän järjestelmän vaatien oikeuksiensa huomioimista.
Lisäksi naiset ovat alkaneet yhä jyrkemmin äänenpainoin
alkaneet vaatia, että he saisivat luvan lukea omasta Tora-
rullastaan heille varatulla alueella kuten miehetkin. Tähän
ortodoksit eivät ole voineet suostua, minkä johdosta
kysymys alistettiin korkeimman oikeuden ratkaistavaksi.

Hallitus on tehnyt lakialoitteita Länsimuurin edustan
käyttö-oikeudesta, mutta sopua on vaikea löytää kansan-
edustajien parissakaan.
Viimeisin kiista koskee konservatiiveille ja reformoiduille
Tarkoitettua aluetta, jossa sukupuolet ovat sekaisin.
Jerusalemin sefardi-päärabbi Shlomo Amar järjesti
Tiistaina parin tusinan kannattajan kanssa poliisin
suojeluksessa rukoustilaisuuden uudella kaistalla, mikä sai
konservatiivit ja reformoidut syyttämään Amaria
tahallisesta provokaatiosta heitä ja USA:n juutalaisia
vastaan. Rukoustilaisuudessa naiset ja miehet oli erotettu
tilapäisin barrikaadein.
Päärabbi Amar pitää järjestelmää sukupuolten
sekoittamisesta anteeksiantamattomana pahana. Hän
katseli kyynelsilmin järjestelmää, joka hänen mukaansa
tarkoittaa Länsimuurin häpäisemistä.
Ortodoksit ovat myös vaatineet, että kullekin Juutalais-
suuntaa edustavalle ryhmälle on järjestettävä erillinen
sisäänkäynti, mikä monimutkaistaisi turvajärjestelmiä.
Vuosisatojen aikana diasporassa juutalaisia yhdistäneestä
Temppelivuoren Länsimuurista on kehittynyt juutalaisia
hajottava tekijä. Vain Messias voi ratkaista nuo ongelmat.
. http://www.timesofisrael.com/tearful-ch ... all-plaza/,

03.JERUSALEMIN Temppelivuori on nousemassa julkisuuden valokeilaan toisestakin syystä. Israelin hallitus – tai ehkä se oli Netanyahu - päätti keskeyttää kaikkien kansanedustajien pääsyn Temppelivuorelle, mutta Knessetin eettinen komitean äskettäin tekemän päätöksen mukaan arabikansanedustajat pääsevät Vuorelle ramadanin viimeisen viikon aikana, joka on heinäkuun ensimmäinen viikko.
Juutalaiset kansanedustajat saavat komitean päätöksen mukaan nousta Vuorelle heinäkuun toisella viikolla, mutta päätös on ehdollinen siten, että jos poliisi katsoo tilanteen rauhoittuneen tarpeeksi, komitea tekee uuden päätöksen saamiensa suositusten mukaan.

Arabikansanedustaja Ahmed Tibi (Joint List) esitti vastalauseensa eettisen komitean päätöksestä todeten: "Pääsymme Vuorelle ei ole riippuvainen eettisen komitean, tai pääministerin tai poliisin suosituksista, eikä se kuulu heille. Se on luonnollinen, uskonnollinen, kansallinen ja henkilö-kohtainen oikeus. Näin on ollut ja tulee aina olemaan". Näin selitti Ahmed Tibi Walla! Uutistoimiston mukaan Monet arabikansanedustajat vakuuttavat nousevansa Vuorelle riippumatta asetetuista rajoituksista. Tibi vaatii toistamiseen, että juutalaisten pääsy Vuorelle kielletään kokonaan.

Juutalainen kansanedustaja Yehuda Glick, joka äskettäin nousi Knessetiin, kehotti twiitti-kirjoituksessaan kaikkia kansanedustajia nousemaan Vuorelle ilman uskonnon asettamia rajoituksia. Hän kehotti kirjoituksessaan kaikkia osapuolia liittymään yhteen muuttaakseen Temppeli-vuoren rauhan, anteeksiannon ja yhteiselon keskukseksi maailmassa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2D5oxyKTIU

04.UUTISOTSIKOITA
· Orlandon Pulse-klubissa 49 ihmistä murhanneen ja 50 haavoittaneen Omar Mateen vaimo kertoi poliisille yrittäneensä puhua hänet luopumaan aikeestaan. Hän kertoo miehensä olleen väkivaltaisen ja henkisesti tasapainoton, minkä vuoksi hänen vanhempansa hakivat hänet pois neljän kuukauden avioliiton jälkeen, ja liitto purettiin myöhemmin. Vaimo joutunee itse vaikeuksiin osallisuudesta murhaan. Mateen kävi usein Pulse-klubissa, mutta myös moskeijassa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2EBXxyKTIU
· Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump hämmästelee, ettei Obama pysty ratkaisemaan, oliko murhaaja muslimi vai ei ja oliko kysymys ISIS joukkojen tilaama, kuten Mateen itse vihjaa tekemissään puhelinsoitoissa. Trump jopa epäilee, että Obama sympatisoi murhaajan kanssa, vaikkei uskalla tunnustaa sitä julkisesti. Obama puolestaan kutsuu Trumpia epä-amerikkalaiseksi, joka ei edusta demokratian ideaalia eikä tee Yhdysvaltoja turvallisemmaksi. Obama on puolustuskannalla. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2EDlhyKTIU,
· Valkoinen Talo vastustaa USA:n vuosittain myöntämien avustusten nostamista Israelille Iron Dome ja Arrow torjuntaohjusjärjestelmien edelleen kehittämistä varten. Toukokuussa senaatin vastaava komitea esitti tuntuvaa avustusten nostamista Israelin ja USA:n yhteistyössä suunniteltujen ohjusten edelleen kehittämiseksi. USA:n ja Israelin yhteistoimintaelin AIPAC sanoi olevansa pettynyt. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... ram-456787
· ISRAELIN vastaavat viranomaiset ja COGAT ovat joutunet visaisen ongelman eteen pyrkiessään estämään laittoman rakentamisen Juudean ja Samarian C-alueilla. Hallituksen edustajana territorioissa COGAT toteuttaa hallituksen politiikkaa, jonka mukaan PA:n arabien rakentaminen Israelin kokonaisvastuussa oleville C-alueille on laitonta ja merkitsee PA:n halua rakentaa todisteita maaperälle tukevia neuvotteluja varten. EU:n ja USA:n tukemia laittomia rakennelmia, jopa kokonaisia setlementtejä infrastruktuureineen, nousee sadoittain Juudeaan ja Samariaan. Uutisissa ovat olleet usein E-1 alueet Jerusalemin ja Maale Adumimin välillä, mutta myös Negeniin pystytetään laajoja beduiinien asuntoyhteisöjä, joilla ei ole virallista lupaa ja joita ei esiinny missään kartoissa. EU uhkaa suhteitten huononemisella, jos Israel tuhoaa sen rakentamia laittomia rakennuksia, joiden tarkoituksena on avoimesti vastustaa Israelin virallista politiikkaa ja tukea arabien vaatimuksia. http://www.jpost.com/Israel-News/COGAT- ... uin-456784
· Iranin ylin kaitsija Ali Khmanei uhkasi tiistaina sytyttää tuleen P5+1 maiden neuvotteleman Iranin ydinaseiden rakentamista koskevan sopimuksen, jos länsimaat eivät noudata sen määräyksiä. Khamenei vihjailee lausunnoissaan, ettei Iranin kansa voi koskaan luottaa Yhdysvaltoihin, joka on Israelin ohella sen pahin vihollinen. Länsimaiset pankit ovat Obaman harmiksi olleet haluttomia kehittämään liiketoimiaan Iranin kanssa peläten suhteiden viilenemistä. Trump lupaa puolestaan, että presidenttinä hän tulee valvomaan, että Iran noudattaa sopimuksen määräyksiä, mutta ei enää uhkaa romuttaa sitä kokonaan. Hillary Clinton sanoo puheissaan, että Iran on edelleen Israelin suurin uhka, ja että sitä tulee valvoa tarkoin. Viimeisissä gallupeissa Hillary johtaa selvästi USA:n kansan-suosiossa yli Trumpin. http://www.jpost.com/Middle-East/Irans- ... tes-456766
· Hamasin sotilaallisen siiven Izza din al-Qassam korkea komentaja Bassam Mahmoud Baraka on antautunut Israelin viranomaisille Gazan rajalla ja on nyt Israelissa, kuten Red Cross ilmoitti hänen perheelleen. Asiasta kertoi PA:n uutistoimisto Al-Hayat Al-Jadida. http://www.debka.com/newsupdatepopup/16 ... -to-Israel,
· Likudin ja Meretzin kansanedustajat liittyvät yhteen esittäessään vaatimuksia aseiden myynnin kieltämisestä maihin, joilla on karkeita ihmisoikeus-rikoksia. Kansanedustajat Tamar Zandfberg ja Yehuda Glick ovat saaneet tukea esitykselleen lähes jokaisen puolueen edustajilta. http://www.timesofisrael.com/likud-mere ... violators/
· Hamasin poliittisen toimiston johtaja Khaled Mashaal sanoo irrottautuvansa politiikasta ja eroavansa toimestaan. Rai Alyom lehti raportoi Lontoosta, ettei Mashaal asetu ehdokkaaksi Hamasin vaaleissa myöhemmin tänä vuonna. http://www.timesofisrael.com/khaled-mas ... er-report/
· Hizbullahin käsien ollessa sidottuina Syyrian sotaan IDF varoittaa maan pohjoisosan asukkaita, ettei sodan mahdollisuus Hizbullahia vastaan ole suinkaan poistunut. Raporttien mukaan Hizbillahin kokoama ohjusvaranto on 100 000 – 150 000 ohjusta, niiden joukossa tarkkoja uudenaikaisia GMS tai tutkaohjattuja. IDF:n mukaan Hizbullah pystyy laukomaan 1 200 ohjusta päivässä Israelilaisiin kohteisiin, joista Haifa ja Tel Aviv lienevät kärki-sijoilla. IDF on aiemmin ilmoittanut, että sodan syttyessä se tulee tuhoamaan kohteet. Joista ohjuksia ammutaan, vaikka asuntotaloissa kaupunkien keskustassa, välittämättä ihmisuhreista. http://www.timesofisrael.com/israel-dri ... hezbollah/
· Mielisairautta poteva mies puukotti ranskalaista naista, mutta haavat eivät ole hengenvaarallisia, "Ramadanin uhritoimituksen vuoksi". Mies toimitettiin psykiatrisiin tutkimuksiin. http://www.timesofisrael.com/mentally-i ... sacrifice/
Aseelliset miehet pysäyttivät PA:n hallituksen ministerin auton Samariassa, käskivät ministerin ulos autostaan ja varastivat auton. Tilanne oli ilmeinen vastalause Abbasin hallitukselle Hamasin jäsenten pidättämisestä. Kukaan ei haavoittunut tilanteessa. Miehet olivat PA:n arabeja-
http://www.timesofisrael.com/west-bank- ... -minister/
· Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon valittiin YK:n lakikomitean puheenjohtajaksi 109 äänellä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Israelin edustaja valittiin johtamaan YK:n tärkeää komiteaa. Komitea käsittelee YK:n terrorin vastaisia toimia. http://www.timesofisrael.com/in-first-i ... committee/
· Tulipalo Har HaMenuchot hautausmaan lähellä ja Jerusalem Metsässä pakotti poliisin sulkemaan pääkaupunkiin johtavan tien no 1 Sakharov-puutarhasta sisäänkäyntiin. Muita suljettuja teitä ovat Akiva Azoulai; Kanfel Nesharim; Menachem Hafsadi ja Magenei Jerusalem. palosotilaat yrittävät pelastaa vaarassa olevat asuinrakennukset. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2EiqByKTIULähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 17.06.2016 16:32 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, June 17, 2016
PERJANTAI 17.06.2016
PERJANTAI 17.06.2016
01.AURINKOISTA säätä luvataan ainakin sunnuntaihin saakka. Lämpötila on tänään korkeimmillaan 30 asteen tienoilla ja nousee huomenna parin asteen verran, ToI:n ennusteen mukaan jopa 4 astetta. Lämmintä riittää lähipäivien aikana, mutta olisi toivottavaa, että pensas- ja metsäpalot vähenisivät. Onneksi Israel on hankkinut lentokalustoa lisää, joten sammutustoimi9nta on tehostunut entisestään sitten Karmelin suurpalon jälkeen.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 20 -30; Tiberias 23 -38; Suolameri 27 -39; Eilat 25 -39 +C-astetta.
Päivälämpötila noussee huomisesta alkaen ainakin Suolamerellä' ja Eilatissa yli 40 asteen-
02.PÄÄMINISTERI Netanyahun syrjäyttämä – tai pakottama eroamaan – puolustusministeri Moshe Yaalon valmistelee nousemista uudelleen julkisuuden valokeilaan ja tunkeutumistaan politiikkaan, joskaan ei ole vielä kertonut, kumman poliittiseen ryhmittymään, oikeiston vai vasemmiston, kautta hän haluaa toteuttaa suunnitelmansa. Ei vielä tiedetä, liittyykö hän kahteen edellisen armeijan komentajan tavoin entisen opetusministeri Shai Pironin perustamaan ryhmään nimeltä Pnima, joka tavoitteiltaan oli tarkoitettu ei-poliittiseksi, mutta jota poliitikot voivat hyödyntää matkallaan poliittisen uransa luomiseen.

ERONNUT puolustusministeri Moshe Yaalon julkisti torstaina kovia syytöksiä pääministeri Netanhyahua vastaan ilmoittaen samalla aikovansa pyrkiä syrjäyttämään Netanyahun ja nousemaan Israelin pääministeriksi, eikä hän ole siinä yksinyrittälä.
Puheessaan Herzlian konferenssissa Yaalon syytti hallitusta - mainitsematta Netanyahua nimeltä – kansan "sokeuttamisesta" esittämällä kuvitteellisia uhkakuvia tuhosta peittona peitelläkseen Israelia uhkaavat vakavat kysymykset. Hän syytti maan johtoa nostattamalla eri ryhmittymät toisiaan vastaan ja kyynisesti esittämällä varoituksia maata uhkaavista näkymistä, joiden mukaan Israel olisi uuden holokaustin kynnyksellä.
Kuulijoiden suosionosoitusten saattelemana hän ilmoitti osallistuvansa seuraaviin kansanjohtajan vaaleihin.

LIKUDIN julkistamassa lausunnossa todetaan, että vain vähän aiemmin Yaalon varoitti Iranin aiheuttamasta kansallisen tuhon vaarasta, mutta on nyt unohtanut kokonaan aiemman mielipiteensä: "On hupaisaa seurata, miten opeasti Yaalon muutti täplänsä. Vain muutamia kuukausia sitten hän varoitti Iranin aiheuttamasta kansallisesta tuhosta Israelille. Nyt muututtuaan poliitikoksi hän vakuuttaa, ettei Israelia uhkaa mikään kansallinen tuho".
Viime kuussa syrjäytetty puolustusministeri Moshe Yaalon ei Herzlian puheessaan vihjannut, minkä poliittisen ryhmittymän tai kenen henkilön kautta hän pyrkii toteuttamaan poliittisen päämääränsä. Hän on kuitenkin vihjaillut jo aiemmin poliittisesta urasta.
"On sietämätöntä, että Israelin johto pyrkii vuonna 2016 nostattamaan juutalaiset arabeja, vasemmiston oikeistoa ja eri heimoja toisiaan vastaan vain voidakseen pysyä vallassa yhden uuden kuukauden tai vuoden. Johdon velvollisuutena on luoda yhtenäisyyttä, jopa merkittävien erimielisyyksienkin aikana, eikä hajottaa kansaa", hän selitti jatkaen: "Vastoin Israelin nykyisen johdon väitteitä, tällä hetkellä eikä lähitulevaisuudessa Israelia uhkaa mikään kansallinen uhkakuva".

Yaalon totesi puheessaan: "Israel on alueen vahvin sotilasvaltio, eikä sen johdolla ole oikeutta pelotella kansaa olemattomilla uhkakuvilla toisesta holokaustista". Yaalon pitää itseään hyvänä miehenä, joka ei voi väistää velvollisuuttaan odottaen toisten hoitavan tilanteen. Hän lupasi tarjota toisen vaihtoehdon nykyisen johdon tilalle. Hän vakuutti, ettei hän menetä yöuniaan ohjusten rekka-kuormallisten tai Iranin terrorin tuen takia, sillä IDF hoitaa ne siististi-"Jos jonkin vuoksi yöuni voi häiriintyä, se koskee murtumia Israelin sisällä, perusarvojen murenemista ja yrityksiä vahingoittaa IDF:n sotilaita".

ENTINEN armeija komentaja Benny Gantz nostatti kulma-karvoja osallistumalla mielenosoitusmarssiin Negevistä talousministeriölle Jerusalemissa. Gantz totesi aiemmin, ettei hän ole mikään messias-hahmo eikä maan pelastaja. Mielenosoituksen tarkoituksena on painostaa hallitusta asettamaan enemmän valtion varoja paikallishallinnolle. Marssin johtajana toimi Jerohamin Labour-puoluetta edustava pormestari Michael Biton.

PÄÄMINISTERI Netanyahu totesi, ettei ole oikein tunnustaa tukensa johdolle ollessaan osa sitä ja esittää päinvastaista siirryttyään syrjään siitä, eikä sellaista poliitikkoa voida arvostaa. Hän totesi Yaalonin vain 4 kuukautta sitten Mynchenin puheessaan varoittaneen Iranin Israelille aiheuttamasta kansallisesta tuhosta. Netanyahu sanoi, ettei todellinen johto kiellä tosiasioita, vaan toteaa niiden esiintymisen ja valmistautuu käsittelemään niitä. http://www.timesofisrael.com/yaalon-sla ... -election/, http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... ahu-457026

03.EGYPTIN hallitus antaa tukensa arabiliiton tukemalle aloitteelle Israelin ja PA:n arabien välisten rauhan-neuvottelujen pohjaksi. Netanyahu sanoo hyväksyvänsä sen, mutta vaatii sen muuttamista siten, että se huomioi Israelin turvallisuustarpeet.
Arabiliiton pääsihteeri Nabil al-Araby toteaa omassa lausunnossaan, ettei aloitteen muuttaminen ole mahdollista. Tosiasiassa sitä muutettiin jo kuukausia sitten, jonka muutettua versiota tarjottiin USA:lle.

EGYPTIN Israelin suurlähettiläs Hazem Khairat toteaa ensimmäisessä julkisessa puheessaan nimityksensä jälkeen helmikuussa Egyptin olevan valmis painostamaan PA:n arabeja osallistumaan rauhan-prosessin edistämiseen vastauksena Netanyahun pyrkimyksiin saada maltilliset arabimaat muodostamaan hedelmällisemmän maaperän neuvotteluille kohdistamalla painostuksensa Ramallahin hallitukseen.

HAZEM KHAIRATIN torstaina pitämä puhe ei ilmeisesti ollut kuitenkaan sellainen, jota Netanyahun hallitus häneltä odotti.
"Israelin ja palestiinalaisten välisen konfliktin jouduttua vaaralliseen kuolleeseen tilaan, Egypti uskoo edelleen, että rauha on saavutettavissa" Khairat sanoi puheessaan Herzlian konferenssissa torstaina jatkaen puhettaan.
"Oikeudenmukaisen rauhan saavuttamiseksi, joka
luo turvallisuuden alueelle, Egypti jatkaa työtään kaikkien osapuolten kanssa muodostaakseen hyväksyttävän palestiinalaisen ilmapiirin ja aktivoiden arabien rauhan-aloitteen. Vain israelilaiset ja palestiinalaiset voivat tehdä rohkeita valintoja sen saavuttamiseksi.".

Lähettiläs Khairat varoitti puheessaan, ettei Jerusalem voi luottaa näennäisen rauhantilan jatkuvuuteen, sillä se voi johtaa räjähdykseen, kuten viime viikkoina lisääntyneet yksittäiset hyökkäykset israelilaisia kohtaan osoittavat esittäen esimerkkejä: Jännitys Jerusalemissa; paheneva tilanne Länsirannalla, jossa "setlementit" laajenevat C-alueille; palestiinalaisten valtioksi tarkoitetun maan pieneneminen, sekä IDF:n ratsiat A- ja B-alueille.

Khairatin arvion mukaan aika on loppumassa kahden valtion periaatteen toteuttamiseksi todeten, että samalla kun terrorismi ei ole oikeutettu missään olosuhteissa, hoidon tulisi käsitellä sen ydintä eikä oireita. "Tämä käsittää väkivaltaisia ääriliikkeitä synnyttävien syiden hoitaminen, olkoot ne sosiaalisia, tai poliittisia, tai miehityksestä tai muista syistä johtuvia".
Khairat perusti puheensa Egyptin presidentti Abdel Fatteh al-Sisin äskettäisiin puheisiin, joissa hän tunnustaa sekä Israelin ja PA:n arabien lähentymispyrkimykset että Ranskan rauhanaloitteen.
Khairatin varovaisen syyttävä puhe näyttää asettavan päävastuun tilanteesta Israelin hartioille huomioimatta ollenkaan PA:n kaksinaamaista peliä kansainvälisillä areenoilla, joissa se pyrkii kyseenalaistamaan Israelin perustamisen ja olemassaolon laittomana. http://www.timesofisrael.com/egypt-read ... nvoy-says/
O4. UUTISOTSIKOITA

· Äskettäin työnsä Knessetissä lainlaatijana aloittanut kansanedustaja Yehida Glick, jota arabiterroristi ampui neljästi rintaan lähietäisyydeltä, mutta joka selvisi siitä hämmästyttävästi, esittää toiveen, että hän voisi nousta Temppelivuorelle ramadanin jälkeen, eli heinäkuun toisella viikolla. Hän toivoo samalla, etteivät arabikansanedustajat, joille myönnettiin oikeus mennä sinne ramadanin viimeisen viikon aikana, romuta sitä. Hän esitti toiveensa Knessetin eettiselle komitealla todeten, että ihmisvirta Temppelivuorelle kasvaa, ja siten yli tuhat juutalaista nousi Vuorelle pääsiäisenä ja shavuotina. Vuosi sitten arabikansanedustajia nousi Vuorelle vastoin hallituksen, poliisin ja juutalaisten tahtoa, mikä pakotti pääministerin kieltämään kaikkien, sekä juutalaisten että arabien, nousun Vuorelle. "Toivon, ettei tämä toistuisi". http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2Olt2OKTIU
· PA:n arabien murhaaman rabbi Nehemia Lavin leski Neta Lavi valittaa sitä, että "he antavat mieheni murhaajien iloita" katsellessaan kuvaa, jossa hänen miehensä murhaajan Muhammad Halabin vanhemmat iloitsevat voiton-merkkejä näytellen Wadi-kadulla Jerusalemin vanhassa kaupungissa. Halabi murhasi rabbi Lavin ja IDF:n sotilaan Aharon Bennettin 9 kuukautta sitten Wadi-kadulla. PA nimitti kadun arabiterroristin mukaan, mikä Neta Lavin mukaan on "nöyryytyksen huippu, ja tämän annetaan tapahtua Israelissa, Jerusalemissa". http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2Oo7GOKTIU
· PA:n hallituksen puheenjohtaja Rami Hamdallah tukee arkkiterroristin Marwan Barghoutin nimittämistä Nobelin rauhanpalkinnon ehdokkaaksi. Barghouti tuomittiin toisen intifadan jälkeen viiteen elinkautiseen + 40 vuotta osallisuudestaan israelilaisten siviilien ja sotilaitten murhiin. Barghoutista aiotaan luoda uusi "Nelson Mandela", joka voisi nousta PA/PLO:n puheenjohtajaksi Abbasin jälkeen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2OrwmOKTIU
· USA:n edustajainhuone hyväksyi torstaina USA:n 576 miljardin USD puolustusbudjetin, johon sisältyy 635.7 miljoonan USD tuki Israelin ohjuspuolustus-budjettiin. Presidentti Obaman hallitus vastustaa Israelille tarkoitetun avustuksen määrän nostamista nykyisestään ja uhkaa estää sen veto-oikeudellaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2Oth2OKTIU
· Jerusalemin jättiläinen, sen tukipilari, on kaatunut, otsikoi INN tunnetun hyväntekeväisyysaktivistin ja Israelin ystävän Irwing Moskowitzin kuolemaa 88-vuotiaana. Hän rahoitti elinaikanaan runsas-kätisesti maan hankkimista Jerusalemissa ja muualla Israelissa, sekä osallistui lukuisiin muihin Israelin rakentamista edistäviin toimiin, joiden johdosta hänellä oli myös useita vihamiehiä, joiden ideologia ei hyväksynyt hänen rakkauttaan Israelille. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2OvAGOKTIU


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 20.06.2016 09:00 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva
Sunday, June 19, 2016
SUNNUNTAI 19.06.2016
SUNNUNTAI 19.06.2016
01.ULKOLÄMPÖTILA oli jo kuuden maissa aamulla 23 asteen tienoilla, joskin ennusteet lupaavat vain 22 astetta mutta kerrankos sääennusteet epäonnistuvat. Huippulämpötila noussee päivän aikana 34 asteen tienoille ja sama helle jatkunee ainakin keskiviikkoon, eli ennusteajan loppuun saakka. Taivaankaksi lienee samoin ennusteen mukaan pilvetön, eli aurinko porottaa esteettä kirkkaalta taivaalta.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 22 -33, Tiberias 24 -40; Suola-meri 29 -41; Eilat 27 -40 +C-astetta. Kyllä siinä jo nahka alkaa kärventyä, jos uskaltaa heittää paidan pois päältään. Moni suomen sateiseen ja viileähköön kesään kyllästynyt mies kuitenkin filosofoi: Kun kerran on tullut aurinkoa hakemaan, otetaan sitä silloin, kun se on tarjolla, vaikka nahka palaisi.
02.ISRAELIN sisäpolitiikan ikävimpiä ilmiöitä ovat entisten korkeissa viroissa palvelleiden mutta syrjään siirtyneiden henkilöiden hyökkäykset maan hallitusta ja istuvaa pääministeriä vastaan. He tekevät yökkäyksensä useimmiten jonkin huipputason konferenssin aikana, jonne on kokoontunut arvovieraita myös ulkomailta.

Ikävää tässä on nimenomaan se, etteivät hyökkäyksen kohteeksi joutuneet pysty esittämään omia ajankohtaisia näkemyksiään, eikä jälkikäteen tehty oikaisu pysty enää korjaamaan syntynyttä vahinkoa. Lisäksi kansainvälinen media hyvin halukkaasti tarttuu tällaisiin hyökkäyksiin, sillä Israel on kansainvälisesti tunnustettu heittopussi, josta levitetään maailmalle vääristeltyjä tietoja.

Herzlian vuosittainen konferenssi on muodostunut otolliseksi tilaisuudeksi hyökkäysten esittämiseen.
Edellisessä raportissa kerroin jo edellisen puolustus-ministeri Moshe Yaalonin katkerantuntuisesta hyökkäyksestä pääministeri Netanyahua vastaan, jossa hän kyseenalaisti pääministerin todellisuudentajun väittäen hänen turvautuvan pelotteluun ja todellisen tilanteen liioitteluun vain pysyäkseen vallassa muutaman kuukauden tai vuoden.

Viimeisin hyökkäys tulee entisen puolustus- ja pää-ministerin Ehud Barakin taholta, joka vetäytyi syrjään politiikasta, mutta näyttää nyt tekevän varovaista paluuta, vaikka hän JP:n haastattelussa väittää, ettei paluu politiikkaan eikä pyrkimys pääministeriksi ole hänen lähivuosien ohjelmassaan. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö hän olisi altis houkutteleville tarjouksille etenkin huomioiden, ettei näköpiirissä ole muita potentiaalisia pääministeriehdokkaita.

EHUD BARAK aiheutti JP:n artikkelin mukaan melkoista aaltoilua vesilasissa kiivassävyisessä puheessaan Herzlian konferenssissa torstai-iltana. Barak kuulutti puheessaan kansan yhdistymistä Netanyahun kaatamiseksi.
Makor Rishon uutisraportin mukaan Netanyahu tarjosi Barakille ulkoministerin salkkua toukokuun 18. päivänä tasapainottaakseen hallituksensa politiikkaa nimitettyään Avigdor Libermanin puolustusministeriksi.
Barak totesi, ettei hänelle tarjottu ulkoministeriötä, eikä hän hyväksyisi tarjousta, jos sellainen tehtäisiin. Hän vertasi itseään USA:n sisällissodan aikaiseen kenraaliin W T Shermaniin, joka vuonna 1884 kieltäytyi antautumasta republikaanien presidenttiehdokkaaksi.
'Kysyttäessä, miksi Barak ei pyrkisi hallitukseen voidakseen saada muutoksia aikaan sisältä päin,
hän vastasi tähän tapaan: "Näin, mitä hallitukselle tapahtui kuluneen vuoden aikana, Se on jyrkässä luisussa päätyen tilanteeseen, josta varoitin vuosi sitten vastaavassa Herzlian konferenssissa".

LIKUDIN korkeat virkailijat ovat vihjailleet, että Netanyahu etsii tilaisuutta nimittää ulkoministeriön johtoon julkista arvostusta nauttivan asiantuntijan hallituksensa poliittisen pohjan tasapainottaniseksi.
Netanyahun läheiset neuvonantajat ja ministerit Yariv Levin ja Zeev Elkin kieltävät, että ulkoministeriön johtoa olisi tarjottu Ehud Barakille."Emme ole tehneet sellaista tarjousta, mikään ei ole kauempana totuudesta".
Barak muisteli, että hän voitti Netanyahun 1999 vaaleissa, mutta ettei hän halua uusia samaa taistelua, kuten hän totesi TV-2:n haastattelussa perjantaina.
Hän pyrki siinä myös korjaamaan New Yorkin synagogassa antamaansa ennustetta pitäen Donald Trumpin mahdollisuutta voittaa presidentin vaalit vain 30 %:n luokkaa todeten, että hän puhui matemaattisesta laskelmasta, joka esitettiin mediassa kokonaisuudesta irrotettuna.
BARAK sanoi haastattelussa tuntevansa Netanyahun 20 vuoden ajalta, ja näkevänsä hänessä selviä oireita paniikista. "Netanyahu ymmärtää selvästi, että lähtö-laskenta hänen päivistään pääministerinä on alkanut, mikä voi tapahtua vuoden tai puolentoista aikana".
Hän valitti hallituksen oikeistolaisuutta todeten, että se muodostuu vain oikeistolaisista puolueista ilman tasapainottavaa elementtiä. "On aika korvata Netanyahu uudella henkilöllä, ja kiitellen valtiolle tekemistään palveluksista todeta: Hänen on aika siirtyä syrjään. Netanyahu ei ole maagikko, hän on ylittänyt rajansa".
http://www.jpost.com/Israel-News/Barak- ... ear-457074.
Neyanyahu vähättelee Barakin esittämiä hyökkäyksiä häntä vastaan todeten, että Barakin imago vaatii niitä julkisen imagonsa säilyttämiseksi kerran kuussa.
Pääministerinä ollessaan Barak tarjosi PA:lle yli 97 % Juudeasta ja Samariasta, maan vaihtoa loppuosasta, Jerusalemin arabienemmistöiset osat sekä arabi-pakolaisten rajoitettua paluuoikeutta.

03.Kolme ihmistä saivat surmansa lauantai-iltana epätavallisessa auto-onnettomuudessa Tel Avivin Ben Yehuda-kadun viereisen jalankulkutien varressa olevassa ravintolassa. Auton kuljettaja, 41-vuotias Raananasta kotoisin ollut mies, sai poliisin arvion mukaan sydän-kohtauksen ja menetettyään autonsa hallinnan auto ohjautui pois kadulta tie varrella olevan aasialais-ravintola Furaman pöytiin ja lopulta seinään.
Kaksi muuta henkilöä kuljettajan lisäksi kuoli onnettomuudessa; lisäksi kaksi ihmistä haavoittui vakavasti ja useita lievemmin. Onnettomuus aiheutti paniikkia paikalla olleiden keskuudessa heidän kuvitellessaan, että kysymys oli autoterrorismista, ennen kuin poliisi pystyi kokoamaan palaset yhteen vakuuttaen, että kysymys oli onnettomuudesta.
Yksi surmansa saaneista oli amerikkalainen liikemies ja Israelin ystävä New Yorkista Alan Weinkrantz, joka usein vieraili Israelissa. Hän toimi omistamansa yrityksen Alan Weinkrantz presidenttinä. Hän oli illallisella ravintolassa onnettomuuden tapahtuessa. Hänen websivunsa MySonAntonio kertoi USA:n Israelin lähettilään Dan Shapiron ilmoittaneen Alanin kuolemasta Antonio-pojalle. Ulkona olevat ravintolan pöydät suojattiin metallikaiteella onnettomuuden jälkeen. http://www.timesofisrael.com/texas-pr-g ... h-victims/

04.ISRAELIN hallituksen tehdessä kaikkensa estääkseen kiihotuksen Temppelivuorella muslimien ramadanin, paasto-kuukauden, aikana, PA:n hallituksen pääministeri Rami Hamdallah teki vierailun lauantaina Al-Aksa moskeijaan Temppelivuorella.
Vierailu oli koordinoitu ja sovíteltu puolustusministeri Avigdor Libermanin kanssa – arvattavasti Netanyahun myötävaikutuksella.
Hamdallahin seurueeseen kuuluivat PA:n yleisen turvallisuuspalvelun johtaja Majed Faraj ja PA:n estävän turvallisuuspalvelun johtaja Ziad Hab al-Rieh.
Vierailu sujui ilman välikohtauksia, kuten edellisenä perjantaipäivänä normaali rukouspäivä, jolloin Vuorelle nousi arviolta 10 000 arabia, osa myös Gazasta.

ISRAELIN hallituksen parissa on ollut yleinen uskomus, että PA:n hallitus on katteettomilla lausunnoillaan kiristänyt jännitystä israelilaisten ja PA:n arabien välillä. Myös Avigdor Liberman on antanut useita kiivaita lausuntoja PA:n arabien ja erityisesti PA/PLO:n puheen-johtajan Mahmoud Abbain toimista.
Nyt puolustusministerinä Liberman näyttää siivonneen terminologiaansa, jonka länsi voi paremmin hyväksyä.

Netanyahun hallitus on lieventänyt aiemmin Tel Avivin Sarona-marketin tulitustapahtuman jälkeen asettamiaan kovia rajoitusmääräyksiä, 300 gazalaista sallittiin päästä Al-Aksa moskeijaan ja liikkumista Juudean ja Samarian alueilla helpotettiin. http://www.timesofisrael.com/palestinia ... sa-mosque/

05.Israelin erämaahan pystytetty Ashalim Tower, aurinkolämpövoimalaan kuuluva torni, kohoaa korkeampana kuin mikään vastaava lv-torni maailmassa. Se kerää miljoonan neliömetrin alueelta
55 000 aurinkokennosta tulevat auringonsäteet. Insinöörit ja teknikot pystyttävät kovalla kiireellä huipputeknolgiaa edustavaa tornia, jonka on määrä olla valmis v. 2017.
Ashalim-torni on valmistuttuaan 240 m korkea.
Se päällystetään ruostumattomalla teräksellä. Tornin yläosassa sijaitsee kiehutuskattila, jossa veden lämpötila nousee 600 asteeseen. Vesi johdetaan tornin alaosaan, jossa sen energiasisältö muutetaan sähköenergiaksi. Peilipintoja on yhteensä 300 hehtaaria (740 eekkeriä), 400 jalkapalloareenan verran. Voimala maksaa 570 miljoona USD, sen rahoittavat General Electrik USA:sta, Ahlsrom Ranskasta sekä yksityisyhtiö Noy Israelista. Torni näkyy kymenien kilometrien päähän erämaassa valtavana kummajaisena, joka välkkyy auringonsäteiden voimasta. http://www.timesofisrael.com/in-israeli ... to-future/,

06.UUTISOTSIKOITA
· Uutisotsikot kertovat, että Sudi Arabia lisää öljyn tuotantoaan ennätyskorkealle, mutta samaan aikaan liikkuu tietoja ja artikkeleita, joiden mukaan saudit tulevat osoittamaan sijoituksiaan, kuten myös useat maailman rikkaimpina pidetyt yksityis-henkilöt mukaan lukien Gates, Zuckenberg, Buffet ja monet johtavat öljy-yhtiöt, uuteen energiaan.

Se on jatkuvasti uudistuva, täysin ympäristö-ystävällinen energiamuoto, jonka Aegenda 2030 ja maailman ympäristö-aktivistit voivat hyväksyä. Sitä on määrättömästi saatavilla kaikkialla maailmassa. Kysymys on aurinkoenergiasta, joka perustuu mullistavaan uuteen solukennokeksintöön, jolla tuotantokustannukset pienenevät oleellisesti. Asiaa käsittelevässä artikkelissa väitetään, että maailman johtavat valtiot ovat aktiivisesti mukana, ja että se tulee lopettamaan raakaöljyn käytön energian-lähteenä lähes kokonaan, https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox ... 66d28c2882
· Israelin syyttäjänvirasto joutui pidettyään Duman polttomurhasta epäillyn Natanel Porkowitzin kuusi kuukautta pidätettynä toteamaan, ettei todisteita syytöksiin löytynyt. Hänet pidätettiin ilman näyttöä syyllisyydestä, mitä eivät tiiviit 12 vrk:n tutkimukset ja kuulustelut myöskään vahvistaneet. Poliisin epäilys voi johtua siitä, että Porkowitz toimi nuoriso-ohjaajana Kokhav haShahar yhteisössä; mutta hän palveli kunnialla armeijassa saaden arvostetun presidenttin laatan erinomaisesta palveluksesta. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/06/19/
Rajapoliisi pidätti lauantaina kolme arabimiestä Tapuah risteyksessä löydettyään hajotetun M-16 kiväärin heidän autostaan. Rajapoliisi sai vinkin ID:Ltä alkaen seurata heidän toimiaan. He yrittivät myydä hajottamansa aseen. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/06/19/,
· Hamasin ja PLO:n väliset sovintokeskustelut päättyivät lauantaina Qatarissa negatiiviseen toteamukseen, ettei yhteistä säveltä löytynyt. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/06/18/
· Arabiterroristit heittivät palopommeja juutalaisten asuntoon Armon HaNatziv lähiössä perjantaina. Poliisi aloitti syyllisten etsinnät asettaen tiesulkuja Jabel Mokaber arabilähiöön meneville teille. Asunto vaurioitui palon johdosta, mutta kukaan ei haavoittunut; 4 epäiltyä saatiin kiinni. http://www.timesofisrael.com/firebombs- ... -hanatziv/, http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ome-457136,
· EU-maiden ulkoministerit kokoontuvat Brysseliin maanantaina äänestämään, voiko EU tukea Ranskan tekemään rauhansuunnitelmaa, jonka Israel hylkäsi. Israelin suureksi mielipahaksi päätös voi olla myönteinen. http://www.timesofisrael.com/to-israels ... eace-push/
· Israel suostui Nicosiasta tulleeseen hätähuutoon, etteivät he pysty sammuttamaan Kyproksessa syntyneitä tulipaloja kovan tuulen vuoksi. Israel lähettää palontorjuntaan hankkimiaan lentokoneita avustamaan sammutustoimia. http://www.timesofisrael.com/israel-sen ... rus-blaze/

· Etiopiasta Israeliin muuttaneita juutalaisia on tarkoitus käyttää yhteyksien luomiseksi Afrikan maihin, mitä etiopialaiset kansanedustajat Israelissa kannattavat, kertoo Avraham Meguise JP:n artikkelissaan. Israelin kehittämiä aurinkovoimaloita on viety ja viedään moniin Afrikan maihin, Israelin toimittavat aurinkokennot tuottavat 6 % Ruandan sähköntarpeesta. Tämä on viemäriveden ja meriveden puhdistuslaitteistojen ja tippukastelun ohella yksi Israelin vientiartikkeli kehitysmaihin, mistä Israel vaatimattomasti vaikenee julkisuudessa.

Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 25.06.2016 07:39 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, June 22, 2016
KESLIVIIKKO 22.06.2016
KESKIVIIKKO 22.06.2016
01.ISRAEL on nyt joutunut helleaallon kouriin, eikä lähipäivinä ole odotettavissa helpotusta. Tänään ja huomenna lämpömittarin lukema yltää 33 asteen tienoille, mutta seuraavina päivinä jo 35 asteeseen. Perheen nuoriso, Tarja Michal ja Markku lähtevät tänään Keitaan, nykyisen Lähteen, väen kanssa retkelle Tel Avivin eläinpuistoon. Parhaan päivän valitsivatkin, sillä autossa lämpötila tuntuu paljon pahemmin, ilmastointilaitteista huolimatta. Toivotaan heille Taivaan Isän varjelua.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 23 -33; Tiberias 25 -43; Suolameri 29 -42; Eilat 28 -41 +C-astetta.
Lämpöisillä alueilla huippulukemat nousevat perjantaina ja lauantaina 45 asteen tienoille. Ihana lämpö sitä tarvitseville!
02.Kestävä rauha Lähi-Idässä on yksi EU:n keskeisistä tavoitteista, kertoi Euroopan Neuvoston presidentti Donald Tusk Israelin presidentti Reuven Rivilinille, joka oli myös mennyt Israelin hellettä pakoon Brysselin viileyteen, ainakin poliittisesti katsoen, sillä viileät tuulet puhaltelevat EU:n yhtenäiselle tulevaisuudelle ja samalla koko maailman talouselämän vakavuudelle EU:n valta-koneiston yskiessä pahoin kylmettymisen vuoksi.

Englanti äänestää huomenna 23.06. neuvoa-antavassa kansan-äänestyksessä pysymisestään - tai paremminkin eroamisestaan siitä, mitä kutsutaan nimellä brexit.
Mielipidetiedustelut ovat sahanneet laatijasta lähtien puolesta ja vastaan, useimmat kuitenkin myönteisesti eroamisen puolesta. Äänestystä ovat pahoin häirinneet naiskansanedustajan murha, jonka tekijä oli ilmeisesti natsi-sympatisoija.
Pääministeri Daniel Cameron vihjaili äänestyksen siirtämistä murhan vuoksi, mikä ei toteutune.

Kuten uutiset kertoivat, EU on hyväksynyt Saudi Arabian v. 2002 julkistaman ja arabiliiton myöhemmin omaksuman rauhanaloitteen neuvottelujen pohjaksi, mitä Israel aluksi vastusti mutta jota Netanyahu sanoo nyt kannattavansa uudistetussa muodossa, jossa Israelin turvallisuusvaatimukset huomioitaisiin. Arabiliiton pääsihteeri Nabil al-Arabi toteaa, ettei aloitteen sanamuotoa voida muuttaa, mutta ehkä Saudi Arabian prinssien nuorikaarti pystyy sen tekemään. Israel on salaa neuvotellut Saudien edustajien kanssa Iranin uhan vuoksi. Ranskan tekemä aloite, jota EU näyttää nyt suosivan, perustuu arabialoitteeseen. Israel vastustaa molempia.

Presidentti Rivlinin ohella myös PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas on kalastelemassa lisäsaaliita tärkeimmän tukijansa EU:n kalavesiltä sen johdon pitäessä konferenssiaan.
Rivlinin ja Tuskin neuvottelut sujuivat "innostavassa ilmapiirissä", kuten EU-neuvoston presidentti Donald Tusk niitä kuvaili. Israelin poliittisessa ilmapiirissä presidentti Rivlinillä ei ole todellista valtaa – se on tiukasti pääministerin johtaman hallituksen käsissä – mutta pitkään politiikassa mukana olleella Rivlinillä on erittäin hyvä tuntuma poliittiseen päätöksentekoon, eikä ajoittainen ajautuminen kielletyille vesille ole tuntematon Rivlinillekään, mistä presidentti Shimon Peres oli tunnettu toimiessaan vastaavassa virassa.

EU:n piirissä pyritään järjestämään presidentti Rivlinin ja PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin tapaaminen Brysselissä, koska molemmat ovat paikalla. Mistä he keskustelisivat, on arvoitus, sillä Rivlinillä ei todellakaan ole poliittista valtaa, ja hänen joskus löysät lausuntonsa ovat herättäneet poliittisissa päättäjissä enemmän harmia kuin tasoittaneet vastakohtaisuuksia. Rivlin sanoi olevansa valmis tapaamiseen, mutta katsoi, että Netanyahun ja Abbasin tapaamisella voisi antaa todellisia tuloksia rauhanprosessin edistämiseksi. Abbasin asema PA/PLO:n johdossa on kuitenkin horjuva ja heikko. Arabimaat Egypti, Jordania ja UAE avoimesti spekuloivat Abbasin korvaamista esim. Mohammed Dahlanilla.

YK:n pian virkansa jättävä pääsihteeri Ban ki-Moon, jonka nimen jotkut kääntävät muotoon Monkey-Boon, saapuu myös Brysseliin. Hänen matkansa lienee enemmän kohteliasuus ja hyvästelymatka kuin työmatka. Pääsihteeri on virkansa loppupuolella yhä enemmän kääntynyt Israelia vastaan, mikä ilmenee hänen lausunnoissaan Israelin mielipahaksi. Hän saapuu Israeliin maanantaina, tavaten Netanyahun ja Abbasin erikseen, sekä käyden myös Gazassa tutustuen YK:n kohteisiin siellä. Ban ki-Moon luopuu virastaan vuoden lopussa.

ISRAEL pyrki viimeiseen saakka estämään EU:ta omaksumaan Ranskan aloitteen järjestön viralliseksi ohjeeksi ja rauhankeskustelujen pohjaksi mutta epäonnistuen siinä. Netanyahu hyväksyy aloitteen, jos sitä muutetaan Israelin asettamien toiveitten mukaan.

EU-neuvoston presidentti Donald Tusk, joka toimi aikoinaan Puolan pääministerinä, sanoo ymmärtävänsä Israelin ahdingon arabimaiden puristuksessa läheltä seurattuaan natsien suorittamaa holokaustia, ja
on pyrkinyt levittämään tietoisuutta siitä omassa maassaan. Terrorismin vastainen taistelu ja rauhan saaminen Lähi-Itään olivat keskustelujen keskeisiä aiheita. Donald Tusk totesi, että EU:n ja Israelin väliset suhteet ovat alueen pisimmälle kehitetyt. Tusk huomioi viime viikkoina Israelissa tapahtuneet terrori-iskut lähettäen surunvalittelut uhrien omaisille. Israel ei ollut ollenkaan ilahtunut, että EU kannattaa Ranskan suunnittelemaa kansainvälistä rauhankonferenssia loppuvuodesta.

Tusk totesi, että Bryssel on sopiva paikka keskustelulle terrorismista sen itsensä jouduttua terroristien kynsiin.
Tusk tarjosi Israelille ja potentiaaliselle palestiinalais-valtiolle ennen näkemätöntä yhteistyötä, mukaan lukien inhimillinen ja kehitysapu.

PÄÄMINISTERI Netanyahu lentää sunnuntaina Roomaan, jossa hän tapaa USA:n ulkoministeri John Kerry, sekä EU:n ulkomaanasioitten johtajan Federica Mogherinin. Bibi soitti ennen matkaansa Venäjän presidentti Putinille keskustellen hänen kanssaan maitten välisistä suhteista, sekä tilanteesta Lähi-Idässä. Netanyahu ja Kerryn uskotaan keskittyvän rauhanprosessin edistämiseen. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... -EU-457363

03.ISRAELIN puolustusministeri Avigdor Liberman on ensimmäisellä tärkeällä úlkomaan matkallaan neuvottelemassa USA:n virkailijoitten kanssa USA:n vuosittain myöntämän tukipaketin suuruudesta ja kohdistamisesta, kuinka paljon siitä täytyy käyttää ostoksiin USA:sta. Liberman vakuuttaa, että pääkohdista on jo sovittu, mutta yksityiskohtia jauhetaan vielä. Israelin tarkoituksena on saada sopimus allekirjoitettua lokakuun aikana, ettei sen katsota vaikuttavan USA:n presidentin vaaleihin marraskuussa tänä vuonna.
Tuen suuruus on ollut n. 3.1 miljardia vuodessa, mutta Israel haluaisi sen nostettavaksi viiteen miljardiin USD. Osa avustuksesta käytetään USA:n ja Israelin yhteistyössä suunnitellun ja rakentaman ohjuspuolustusjärjestelmän edelleen kehittämiseksi, joista Iron Dome on osoittanut 85 %:n osumatarkkuudellaan käyttövarmuutensa, Davidin linko, Arrow 2 ja Arrow 3 ovat lähes käyttökunnossa.

Entinen puolustusministeriLeon Panetta kertoo, että vuosia sitten Obamalta kyseltiin Israelille myöntämän avustuksen tarpeellisuutta, koska silloin saudeille tarkoitetut hävittäjätoimitukset myöhästelivät, ja toiseksi Obama pelkäsi silloin IAF:n voivan iskeä Iranin ydinlaitoksiin, mikä olisi kyseenalaistanut hänen luotettavuutensa länsimaailman johtajana.
Israelissa on myös ajoittain kyselty, tarvitseeko maa enää USA:n avustuksia, sillä maa on vauras ja sen armeija ylittää kaikkien Lähi-Idän maiden armeijoitten voiman.
Kysymys lieneekin nyt enemmän osoituksena ystävyydestä ja yhteisen kulttuuri- ja uskonnollisen perinnön jakamisesta, vaikka jälkimmäinen on hämärtynyt Obaman hallituksen aikana. http://www.timesofisrael.com/liberman-s ... fense-aid/

04.ISRAELIN tilaamien F-35 viidennen sukupolven hävittäjien kaksi ensimmäistä runkoa siirretään valmistuslinjan viimeiselle vaiheelle. Juhlallinen tilaisuus pidetään loppuviikosta, johon puolustusministeri Liberman osallistuu. Koneet on tarkoitus toimittaa
Israelin ilmavoimille (IAF) vuoden lopussa.
Koneen valmistus ja rakentaminen on kohdannut lukuisia vaikeuksia, jotka ovat viivyttäneet sen valmistumista ja nostanet sen kustannuksia kohtuuttomasti, mutta IAF uskoo edelleen sen nostavan IAF:n tason ennalta aavistamattomalle tasolle, jolle ei löydy vertaa Lähi-Idän alueelta, edelleen huomioiden Israelin lentäjien korkean tason. Koneeseen on tehty runsaasti Israelin toivomia muutoksia ja asennettu sen valmistamia varusteita, joista lentäjän kypärään asennetut laitteistot antavat hänelle jatkuvaa tilanne kuvaa lähiympäristöstä ja taistelu-kentältä, jota kone seuraa teknisillä laitteillaan. Myös koneen kyberlaitteisto on Israelin omaa tuotantoa.

Koneen Stealth-ominaisuus antaa mahdollisuuden suorittaa tiedustelua vihollisalueella joutumatta torjuntatulen kohteeksi.
Koneen kehittynet sensorit, ohjausmekanismi ja täsmäohjukset antavat lentäjälle vapauden keskittyä koneen taktisiin ominaisuuksiin sekä saamansa tieto-määrän selvittämiseen eri kohteista.
Kone on yksimoottorinen ja yhden lentäjän ohjaama kone. Kone on ollut vuosia USA:n armeijan käytössä, Israel saa sen käyttöönsä ensimmäisenä ulkomaana. http://www.jpost.com/Israel-News/Israel ... ets-457438

05.UUTISOTSIKOITA
· Hallitus hyväksyi 74 miljoonaa NIS juutalaisyhteisöjen avustamiseksi kehittämään erityisesti turismiteollisuuttaan.(JP)
· Iranin armeija sanoo suorittavansa 20 sota-harjoitusta lähikuukausien aikana kehuen ylivoimaisuuttaan, jos joku uskaltaa testata sitä. http://www.timesofisrael.com/iranian-na ... ng-months/,
· USA:n tiedustelujohtajat sanovat, että Jonathan Pollard on edelleen turvallisuusriski, jos hän saa oikeuden matkustaa ulkomaille. Hän haluaa muuttaa Israeliin heti, kun se on mahdollista. http://www.timesofisrael.com/pollard-co ... nity-says/
· Yhteistoiminta Israelin kanssa on välttämättömyys, vakuutti NATO:n pääsihteeri Jens Stoltenberg tavatessaan presidentti Rivilinin Brysselin päämajassa, jossa IDf sai luvan avata oman toimistonsa yhteyden helpottamiseksi. Pääsihteeri viittasi maihin, jotka jakavat samat arvot ja perinnön. Kulttuuri- ja uskonnollisen perinnön jakaminen on tullut entistä tärkeämmäksi islamin suorittaman valtavan invaasíon uhatessa syöstä länsimaat siihen, mistä ne vuosisatojen aikansa olivat vapautuneet: Taikauskoon, takapajuisuuteen, laittomuuteen, ihmisarvon kunnioittamisesta luopumiseen ja mielettömään kulttuuriperinnön tuhoamiseen, mitä kurittomat joukot harjoittavat uskontonsa nimissä. http://www.timesofisrael.com/nato-chief ... essential/
· Iran allekirjoitti 25 miljardin arvoisen sopimuksen matkustaja koneitten toimittamiseksi Boeing yhtiöltä. Sopimus edellyttää, että Iran toteuttaa P5+1 maiden kanssa solmimansa ydinaseiden http://www.timesofisrael.com/iran-boein ... kentamisen kieltävän koskevan sopimuksen asettamat ehdot. http://www.timesofisrael.com/iran-boein ... agreement/
· Gazaan voidaan taas kuljettaa israelilaisia vesimeloneita 8 vuoden kiellon jälkeen. Toinen Gazaa koskeva uutinen kertoo, että Gazan rannikon edustalle suunniteltu keinotekoinen saari on saamassa uusia kannattajia. Saari toimisi satamana ja sinne voitaisiin myöhemmin rakentaa lentokenttä. Saari on Israelin aluevesillä, ja sen kautta kulkevaa liikennettä valvoisivat Israelin virkailijat. Saaren hinnaksi arvioidaan 5 miljardia USD. http://www.timesofisrael.com/israeli-wa ... inian-ban/
· Terroristien autopommi surmasi 6 Jordanian armeijan sotilasta ja haavoitti useita Jordanian Syyrian raja-alueella maanantaina. Jordania julisti tiistaina raja-alueen sotilaalliseksi vyöhykkeeksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2pPFWOKTIU

Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 13 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia