kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 17.12.2018 17:30

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 15 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 01.07.2016 15:24 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, July 01, 2016
PERJANTAI 01.07.2016
PERJANTAI 01.07.2016
01.TÄYTYYPI olla kaksin verroin huolellinen jo päivä-määriä kirjoittaessa, että muistaa kuukauden vaihtuneen kesästä kohti syksyä, eli kesäkuusta heinäkuuhun. Varovaisuutta ja mielen malttia tarvitaan muistakin syistä, sillä aamun uutisotsikot nostattavat verenpainetta ja suuttumusta "amalekilaisten" mielettömyyttä kohtaan, kuten olen tottunut mielessäni kutsumaan PA:n arabien harjoittamaa väkivaltaa. Se lienee ikivanhaa perua muinaisessa Israelissakin harjoitettusta Baalin ja Molokin palvonnasta, jotka vaativat ihmisuhreja, ja joita vastaan juutalaisten profeetat joutuivat toistuvasti taistelemaan. Tästä profeetta Elian taistelu satoja baalin pappeja vastaan Karmel vuorella on järkyttävä esimerkki.
Uusi kuukausi alkoi miellyttävissä sääolosuhteissa parinkymmenen asteen – ennusteen mukaan 18 – lämpötiloilla heti aamutuimaan, mutta joka päivän mittaan noussee 28 asteen kieppeille ja siitä seuraavina päivinä yli 30 asteen lukemiin pudotakseen uudelleen maanantaina 21 -29 asteen lukemiin. Näin ennustaa ToI:n sääprofeetta.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 18 -28; Tiberias 25 -37; Suolameri 29 -39; Eilat 27 -40 ´C-astetta.
Eilatissa lämpötila kipuaa asteen verran ylemmäs ensi viikon alussa. Kuuma mutta kuiva helle on vielä siedettävä, mutta nihkeän kostea ilma tekee olon todella vaikeaksi.
02.ISRAELIN lehdet kertovat järkyttyneinä torstai-aamuna ennen ihmisten heräämistä suoritetusta 13-vuotiaan tytön Hallel Jaffa Arielin raakalaismaisesta murhasta hänen vielä nukkuessaan kaikessa rauhassa vuoteessaan Kiryat Arbassa lähellä Hebronia.
Terroristi, 17-vuotias Muhammad Nasser Tarayrah, pääsi huomaamatta juutalaiskaupunkia suojaavan turva-aidan läpi ja tunkeutui tytön makuuhuoneeseen, jossa hän puukotti tyttöä useita kertoja yläruumiiseen. Tytön avunhuutojen hälyttäminä kaupungin turvallisuusmiehet kiirehtivät asuntoon, jossa terroristi oli vielä paikalla.
Terroristi pystyi puukottamaan yhtä turvallisuusmiestä ennen kuin hänet ammuttiin kuoliaaksi. Laukausten vaihdossa yksi turvamiehistä haavoittui luodeista ja hänet vietiin sairaalaan kohtaisessa kunnossa.

Terroristin uhri Hallel Jaffa Ariel opiskeli kahdeksatta vuottaan, harrastaen tanssia ja suunnitellen zoologin uraa. Hän oli väsynyt edellisen illan tanssiharjoituksista jatkaen nukkumistaan ohi normaalin heräämisajan.
Hänen äitinsä Rina Ariel kiitti Luojaa siitä, että hänen kaksi nuorempaa tytärtään, jotka nukkuivat samassa huoneessa Hallelin kanssa, olivat sinä yönä muualla.
Hallel Yaffa oli vielä elossa, kun hänet kiidätettiin Shaarei Zedekin sairaalaan Jerusalemissa, mutta hän ei hengittänyt enää elvytystoimista huolimatta, ja sairaalassa hänet todettiin kuolleeksi.

HALLEL Jaffan äiti Rina syytti terroristin äitiä siitä, että hän opetti poikaansa vihaamaan hänen opettaessaan tytärtään rakastamaan. Tytön hautajaiset toimitettiin eilen Kiryat Arban hautausmaalla.
Pääministeri Benyamin Netanyahu pidätteli kyyneleitään todetessaan poliitikon korrektiivisuudella, ettei rauhan neuvottelija murhaa nuoria tyttöjä heidän vuoteisiinsa, ja kehotti valveutuneita maita tuomitsemaan tämän veren-himoisen kiihotuksen seurauksena tehdyn murhan, johon PA:n johto syyllistyi vain muutamaa päivää ennen murhaa.
Toiseksi Netanyahu vaati PA:n johtoa sanoutumaan irti terrorismista ja tuomitsemaan Kiryat Arban murhan.
Opetusministeri Naftali Bennett totesi lyhyessä puheessaan, ettei Hallel Jaffan olisi pitänyt olla hautaus-maalla, vaan tanssimassa ja osallistumassa palvelustyöhön. "Me rakennamme Saronaan ja Kiryat Arbaan, Jaffaan ja Jerusalemiin, Itamariin ja Beershebaan" hän lupasi.
Hallelin serkku Ari Uriel vaati myös rakentamisen lisäämistä Juudeassa ja Samariassa sekä liittämään nuo alueet Israelin valtioon. Likud ke. Yehuda Glick esitti pyynnön Israelin Jumalalle verenvuodatuksen lopettamiseksi. "Liian monet vanhemmat joutuivat hautaamaan lapsensa ja vaimot puolisonsa" hän totesi.
Kiryat Arban rabbi Lior Dov, jota artikkelin kirjoittaja kuvaa kiistanalaiseksi, totesi, että Jumala kostaa murhatyön, mutta koska maalla on armeija ja turvallisuusjärjestöt, hallituksen tulee käyttää niitä suojellakseen kansalaisiaan. http://www.timesofisrael.com/hallel-ari ... n-funeral/

USA ja Saksa tuomitsivat 13-vuotiaan israelilaisen tytön, jolla oli myös USA:n kansalaisuus, mielettömän murhan ja terrori-hyökkäyksen, Berliinin kutsuessa sitä uudeksi ennätykseksi vihan ja julmuuden täyteydessään. Myös Englannin ja EU:n Israelin lähettiläät tuomitsivat murhan todeten, ettei siihen ollut mitään oikeutusta. http://www.timesofisrael.com/us-germany ... aeli-teen/

Tuskin Jiryat Arban hautajaissaattue oli hajaantunut, kun raportit kertoivat torstai-iltana toisesta terrori-hyökkäyksestä, tällä kertaa Netahyassa.
Arviolta 40-vuotias PA:n arabi Wael Abu Saleh Tulkarmista puukotti kauppakeskuksen edessä 40-vuotiasta juutalaista miestä useita kertoja yläruumiiseen. sekä 62-vuotiasta naista vammauttaen häntä lievemmin. Paikalla ollut aseistautunut siviilivartija ampui terroristin kuoliaaksi.
Poliisi aloitti välittömästi terroristin paikalle tuoneen auton kuljettajan löytämiseksi.
Artikkelin kirjoittaja Itamar Pileggi kutsuu Kiryat Arban terroristia teini-ikäiseksi, vaikka arabikulttuurissa poika saavuttaa täysi-ikäisyyden 16-vuotiaana ja voi perustaa oman perheen. http://www.timesofisrael.com/two-seriou ... ng-attack/

03.MITÄ TEHDÄ kansanedustajalle, joka avoimesti ja häpeää tuntematta tuomitsee julkisesti maansa hallituksen ja sen harjoittaman politiikan, ja joka osallistuu maataan vastaan suoritettuun kansainväliseen laiva-saattueeseen, mikä tarkoituksena on murtaa kansainvälinen saartorengas Gazan ympäriltä?
Israelilla on tämä ongelma, Israelin arabikansanedustaja Hanin Zoabin (Joint List) tapauksessa. Häntä on yritetty vaientaa Knessetin sisäisen päätöksen kautta, mutta se ei ratkaise ongelmaa.

Viimeisin Zoabin tempaus oli hänen syyttäessään, että IDF:n merivoimien sotilaat, jotka osallistuivat Gazan saarron murtamisyrityksen estämiseen nousten heidän johtoalukseensa Mavi Marmaraan ohjaten sen Ashdodin satamaan tarkastusta varten, olivat murhaajia. Sotilaat olivat varustautuneet vain väripistoolein, koska aluksen ei pitänyt vastustaa sen valtausta. Koska laivassa olleet kymmenet aktivistit aloittivat sotilaitten hakkaamisen teräsputkilla, tuoleilla, puukartuilla ja veitsillä, sotilaat katsoivat olevansa hengenvaarassa ja aloittivat tulituksen kovilla patruunoilla surmaten 9 Turkin kansalaista, yhdellä myös USA:n kansalaisuus. Zoabi oli mukana tässä saattueen Mavi Marmara aluksessa väittäen myöhemmin, ettei hän nähnyt aktivistein olleen aseistettuja. Nyt hän sanoo osallistuvansa suunnitteilla olevaan seuraavaan kauppasaarron murtamisyritykseen.
Puolustusministeri Avigdor Liberman totesi pahaenteisesti IDF:n puolustavan maataan kaikkia hyökkääjiä, myös kansanedustajia, vastaan. Muslimimaassa Zoabi olisi jo lynkattu kauan sitten, mutta Israelin länsimainen demokratia ja uskonnolliset ihmisoikeussäännöt estävät toimimasta vastoin länsimaissa hyväksyttyjä sääntöjä.

Hanin Zoabi pyrki miedontamaan syytöstään todeten, että hän julkisti sekä oman kansansa että maailman yleisen mielipiteen, jonka mukaan sotilaat olivat murhaajia.
Netanjyahu esitti myöhemmin Obaman painostuksesta anteeksi-pyynnön Turkille luvaten maksaa korvauksia surmansa saaneiden omaisille. Tämä myönnytys aiheutti Israelissa vakavia vastaväitteitä antautumisesta vihollisen edessä, vaikka oikeus oli Israelin sotilaitten puolella.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi Israelin ja Turkin välille solmitun sovintosopimuksen yhteydessä, ettei Turkki ollut antanut saattueelle lupaa yríttää läpi-murtoa Gazan kansainväliseen saartoon.

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu sanoo pyytävänsä oikeuskansleria tukimaan mahdollisuuksia, joilla Zoabin tapaus voitaisiin hoitaa siististi ilman kansainvälistä riitaa. http://www.timesofisrael.com/zoabi-doub ... murderers/
04.UUTISOTSIKOITA
· USA:n republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump vastasi erään Israelin vastaisen aktivistin kysymykseen Israelin tukemisesta, että hänen valvonnassaan USA tulee tukemaan Israelia 100 %:sti. "Israelin valtio on hyvin, hyvin tärkeä liittolainen Yhdysvalloille", vihjaten samalla TSA-muslimi-turvatarkastajiin. Trump puhui torstaina New Hampshiren vaalitilaisuudessa. Hän vakuutti, että Israel on USA:n todellinen ystävä Lähi-Idässä. Kysymyksen muslimitarkastajista nosti esiin eräs nainen nähtyään joittenkin heistä pukeutuneen muslimi-vaatteisiin esittäen, että heidät tulisi erottaa ja heidän tilalleen palkata entisiä sotilaita. Trump sanoi tutkivansa asiaa. http://www.timesofisrael.com/trump-tell ... srael-100/
· Trumpin suosio on kansallisissa gallupeissa ollut selvästi Hillaria alemmat, mutta nyt viimeisen gallupin mukaan Trumpin suosio oli 43 %, Hillaryn 39%. Onko tämä ennen tulevasta kehityksestä? http://www.wnd.com/2016/06/a-harbinger- ... onal-poll/
· Jerusalemin poliisi on tehostanut valvontaansa ja kykyään vastata tilanteen kehitykseen nopeasti ja tehokkaasti useita päiviä kestäneiden väkivaltaisuuksien jälkeen. - Poliisi sanoo pidättäneensä autoilijan, joka toi terroristin Netanyaan. Patriarkkain mausoleumi Hebronissa on myös tehotarkkailun alaisena. Poliisi sanoo estäneensä uuden hyökkäyksen mausoleumissa. http://www.timesofisrael.com/after-day- ... f-ramadan/
· Kvartetin, USA, Venäjä, EU ja YK, pian julkistettavan raportin tulisi herättää sekä Israelin että PA:n johtajat toimimaan kansainvälisen yhteisön ohjeitten mukaan. Asiasta puhui journalisteille USA:n nimittämä erityiskoordinaattori Lähi-Idän asioissa Nickolay Mladenov torstaina YK.n päämajassa. Juutalaisasutusten laajentaminen on vakiosyytös Israelia vastaan, ja PA:n johdon harjoittama kiihotus, on mukana entistä näkyvämmin PA/PLO:n puheen-johtajan Mahmoud Abbasin mielettömien syytösten johdosta. http://www.timesofisrael.com/un-envoy-q ... estinians/
· Turkki odottaa saavansa välittääkseen Israelin rannikon edustalle rakennettujen kaasuasemien toimitukset edelleen Euroopan markkinoille. Äsken solmittu sopimus antaa siihen hyvät edellytykset. http://www.timesofisrael.com/post-recon ... raeli-gas/
· Hizbullah peruutti suunnittelemansa Al-Quds (Jerusalem) tilaisuuden vedoten turvallisuus-ongelmiin. Maanantaina Libanonin itäosissa räjähti 9 pommia surmaten 5 ihmistä Qaan kylässä. http://www.timesofisrael.com/hezbollah- ... ity-fears/
· Israelin poliisi tutkii, miten 9 Israelilaista rauhanaktivistia, jotka kuuluvat "kaksi valtiota, yksi kansa", järjestöön, pääsivät autoillaan Ramallahiin, jossa heillä oli tarkoitus tavata palestiinalaisia aktivisteja. Ramallahin arabit kivittivät autoja ja sytyttivät toisen tuleen. Heidät jouduttiin evakuoimaan. Poliisi tutkii heidän motiivejaan, sillä pääsy PA/PLO:n valvomille alueille on kielletty ilman erityislupaa ja valvontaa. Kukaan ei haavoittunut. http://www.timesofisrael.com/police-to- ... -ramallah/
· Poliisi ampui arabiterroristin, joka yritti puukottaa ihmisiä Patriarkkain mausoleumin edustalla. Shin Bet ja rajapolisi pidättivät 10 arabia Juudean ja Samarian alueilla perjantain vastaisen yön aikana. Nämä ovat varotoimia iskujen estämiseksi. Monet heitä ovat Hamasin jäseniä tai kannattajia. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 3YoH2OKTIU
· Israelin viranomaisten mukaan vesiongelma Juudeassa ja Samariassa johtuu suurimmaksi osaksi arabien omista toimista. He varastavat vuosittain 400 miljardia gallonaa vettä Israelin asettamista vesi-johdoista, vesi käytetään valtaosin kasteluun. Jerusalemin ja Maale Adumimin väliselle E1 alueille EU:n rakentamien parakkien beduiini-asukkaitten tarvitsema vesi varastetaan Israelin vesijohdoista, ja sähkö valopylväsjohdoista, ilmeisesti EU:n kehotuksesta. Arabit eivät maksa käyttämäänsä vettä ja sähköä, velka niistä on lähes 1.5 miljardia NIS, ja velka kasvaa potentiaalisesti käytön mukaan. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/07/01/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 13.07.2016 07:41 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva


Sunday, July 03, 2016
SUNNUNTAI 03.07.2016
SUNNUNTAI 03.07.2016
01.JUUTALAINEN työviikko alkoi taivaankannen ollessa kauttaaltaan ohuehkon mutta silti peittävän pilviverhon suojaama. Ilma tuntui kostealta ja viileältä kuuden maissa aamulla, mutta lämpötila noussee 28 asteen tienoille ilta-päivällä, ehkä jopa vähän ylikin. Ennusteet lupaavat aurinkoista säätä tälle ja seuraavillekin päiville, mutta muutoksiin lienee syytä varautua, kuten tavallisesti sääennusteiden kanssa pelatessaan.
SÄTILAT tänään: Jerusalem 20 -29; Tiberias 25 -38; Suolameri 29 -39; Eilat 27 -40 +C-astetta.
Eilatissa lämpötila kipuaa keskiviikkona yli 42 asteen, ja muuallakin maassa lämpötilat noussevat loppuviikosta.
02.PÄÄMINISTERIU Benyaminj Netanyahu matkustaa tällä viikolla viiden päivän PR-matkalle neljään Afrikan maahan. Hän aloittaa kiertueensa Ugandasta, jossa hänen veljensä Joni sai surmansa 40 vuotta sitten terroristien kaappaamien israelilaisten matkustajien vapauttamis-operaatiossa, joka onnistui hämmästyttävän hyvin kaikista vaaratekijöistä huolimatta, ja jota yleensä pidetään vertaansa vailla maailmassa. Operaation johtaja Benyamin Netanyahun vanhempi veli Joni sai surmansa ugandalaisen sotilaan ampumasta summittaisesta laukauksesta.

Kiertomatka jatkuu Ugandasta Ruandaan, Keniaan ja Etiopiaan, mutta ei välttämättä tässä järjestyksessä. Matkan ohjelmaa ei ole julkistettu – ehkä turvallisuus-syistä, sillä Afrikassa toimivat useat terrorijärjestöt.
Edellisestä Afrikan maihin suuntautuneesta Israelin pääministerin matkasta on kulunut jo turhan kauan, sillä Yitzhak Rabinin Afrikan matka suoritettiin 1994. Afrikan maat eivät tietenkään ole saavuttaneet sellaista taloudellista vaikutusvaltaa kuin USA, Kiina, EU tai muut mahtitekijät, mutta poliittisesti niitä ei ole syytä vähätellä. Israel on saanut havaita YK:n yleiskokouksen ja sen alaisten instituutioiden päätösten yhteydessä Afrikan maiden alkaneen toimia itsenäisesti, eikä jonkun poliittisen tai uskonnollisen ryhmittymän vanavedessä, mistä niitä on syytetty. Tämä on antanut aiheen huomioida virallisesti Afrikan maiden Israelille antaman poliittisen tuen merkityksen maailmalla.

ISRAEL tunnetaan kuitenkin paremmin moneen Afrikan maahan suuntautuneesta teknisestä ja lääketieteellisestä avustuksesta. Israelin kehittämä tippakastelujärjestelmä tunnetaan Afrikassa, jossa vesivarastot vähenevät hälyttävästi, etenkin puhtaan juomaveden kohdalla. Yhä useammat Afrikan maat ovat halunneet päästä osallisiksi Israelin teknisestä kehityksestä, sillä siihen ei liity poliittisia tai taloudellisia laskelmia. Toinen tekninen avustus koskee sähkövoimaloiden rakentamisen aurinkopaneeleita käyttäen, mikä kulkee rinnan vedensäännöstelyn ja lääke-tieteellisen avustustoiminnan kanssa.
Israel on suorittanut tätä teknistä ja lääketieteellistä avustustoimintaa kaikessa hiljaisuudessa reklamoimatta sitä julkisesti, kuten ehkä olisi pitänyt. Rahoituksen ovat hoitaneet yleensä kansainväliset järjestöt, kuten YK tai EU tai USA ja Kiina, ja muut avustusjärjestöt.

ISREAL toimittaa PA:n valvomille alueille Juudeassa ja Samariassa sekä Gazaan sekä vettä että sähköä, jota PA ei ole maksanut. Laskun suuruus noussee 1.5 miljardin NIS tienoille. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas vastaa tähän syyttämällä Israelia EU:n parlamentissa PA:n arabien kaivojen myrkyttämisestä Juudeassa ja Samariassa, kuten raportoin edellisessä artikkelissa. Inhimillisistä syistä johtuen Israel ei ole voinut katkaista veden ja sähkön toimituksia, kuten normaalisti tehdään juutalaisille asiakkaille, jos laskua ei ole maksettu ajoissa. PA tiedostaa tämän ja käyttää hyväkseen Israelin hyväntahtoisuutta.
Oswald Chambers totesi eräässä aamun hartaudessa: "Älä odota maailmalta oikeudenmukaisuutta, mutta älä lakkaa tekemästä sitä muille".(Snl.28:5)

03. ARABIEN harjoittama terrorismi israelilaisia vastaan jatkuu ja jopa kiihtyen entisestään.
Perjantai-iltana Gazasta ammuttu raketti osui esikoulun rakennukseen vaurioittaen sitä, mutta se oli onneksi tyhjillään sillä hetkellä. Useat henkilöt ilmoittivat joutuneensa shokkiin, IAF:n koneet tekivät iskuja Gazassa ennalta valittuihin kohteisiin. Aiemmin päivällä ammuttu raketti putosi tyhjälle pellolle aiheuttamatta vaurioita Shaar HaNegev alueella.
Raketit aktivoivat sireenit Sderotissa ja muuallakin rajan tuntumassa. http://www.timesofisrael.com/rocket-fir ... preschool/

Gazassa pidätettyjen kolmen israelilaisen perheenjäsenet pyrkivät estämään Gazaan matkalla olleiden rekkojen pääsyn kohteisiinsa vastalauseeksi siitä, ettei Israelin ja Turkin väliseen sopimukseen sisällytetty ehtoa heidän palauttamisekseen. Israel vie päivittäin Gazaan km. tuhat rekka-kuormallista erilaisia tarvikkeita. Tämä on varsin kummallista Gazan alueen saartoa http://www.timesofisrael.com/families-o ... -crossing/

Turkin ja Israelin välisen sopimuksen siivittämänä Turkista lähetettiin avustustarvikkeita Gazaan. Alus nimeltä "Lady Leyla suuntaa matkansa Ashdodin satamaan tarkastusta varten ilman dramatiikkaa. Sunnuntain vastaisena yönä Ashdodiin ankkuroituvassa aluksessa on ruokaa ja leikkivälineitä, jotka toimitetaan maanteitse Gazaan. http://www.timesofisrael.com/turkish-sh ... -for-gaza/

04.PERJANTAINA arabiterroristit ajoivat autonsa Otnielin johtavan 48-vuotiaan rabbin Miki Markin ohjaaman auton rinnalle Hebronin lähellä avaten tulen rabbia kohti surmaten hänet. Auto alkoi heittelehtiä ja pyörähti ympäri päätyen katolleen maantielle.
Autossa istunut rabbin vaimo vammautui hengenvaarallisesti ja taistelee hengestään sairaalassa. Heidän kaksi teini-ikäistä lastaan haavoittuivat myös, toinen vakavasti. Rabbin perheessä on kaikkiaan 10 lasta.

IDF aloitti välittömästi terrorisolun etsinnät yhdessä Shin Betin kanssa. IDf asetti koko Hebronin kaupungin saartoon syyllisten löytämiseksi. Hallitus päätti lisätä joukkojaan Juudean ja Samaria alueilla 2 pataljoonan verran suojelemaan sekä alueitten juutalaisyhteisöjä että juutalaisten yleisesti käyttämiä teitä.
AFP:n raportin mukaan lauantaina IDF sulki Hebronista Halhulin kautta Jerusalemiin johtavan tien. IDF:n keräämän tilaston mukaan 80 % viime kuukausina israelilaisia vastaan tehdyistä hyökkäyksistä ovat Hebronissa asuvien suorittamia.
Hebronin alue tunnetaan myös voimakkaasta Hamasin vaikutuksestaan. http://www.timesofisrael.com/idf-steps- ... is-murder/,
Hesekielin kirjassa kerrotaan Edomista, joka on pitänyt ikuista vihaa Israelin lapsia vastaan ja vuodattanut heidän vertaan miekan voimalla sen onnettomuuden aikana ja myös silloin, kuin heidän kohdannut onnettomuus on ohi, Israelin Jumala sanoo valmistavansa Edomin veren-vuodatukseen. Ja koska Edom ei ole luopunut verenvuodatuksesta, se on ahdistava häntä. (Hes.35;5-6)

05.UUTISOTSIKOITA
· Tunnettu holokaustista elävänä selviytynyt, maailman omatuntona pidetty Elie Wiesel kuoli 87 vuoden ikäisenä. USA:n presidentti Barack Hussein Obama piti hänelle muistopuheen, jossa hän muistutti Wieselin seuranneen aktiivisesti maailman tapahtumia ja puuttuneen välittömästi rikoksiin inhimillisyyttä ja ihmisyyttä vastaan, eikä vain juutalaisia koskevilta osiltaan. Wiesel totesi, että rakkauden vastakohta ei ole viha vaan välinpitämättömyys. Hän oli professori ja filosofi, joka ei pitänyt itseään taistelijana vaan kirjailijana, joka maailman omantunnon ominaisuudessa ohjaili maailman johtajien päätöksiä ja toimintoja. http://www.timesofisrael.com/elie-wiese ... onscience/
· Iranissa järjestettyjen - joskin terrorin pelossa hillittyjen - Al-Quds vuositapahtumien aikana, joissa normaalisti ennustetaan Israelin tuhoa, - nostettiin juutalaisvaltion rinnalle myös Iranin liittolaiseksi pyrkivä USA, joka ylimmän kaitsijan Ali Khamenein läheisen neuvonantajan ennusteen mukaan tulee hajoamaan Israelin tavoin 25 vuoden kuluessa. http://www.timesofisrael.com/top-aide-t ... -25-years/
· Vastauksena PA:n arabien väkivaltaan pääministeri Netanyahu päätti antaa luvan 42 asuntoyksikön rakentamiseksi Kiryat Arban kaupunkiin. Urakkapyynnöt olivat valmiit jo puoli vuotta sitten mutta ne jäädytettiin ja vedettiin nyt esiin. http://www.timesofisrael.com/pm-approve ... o-attacks/
· PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas ei uskalla ottaa maailman johtajien puheluja vastaan peläten tulevansa haukutuksi. Hän pelkää myös Israelin vastatoimia häntä itseään vastaan Jasser Arafatin tapaan, joka loppuiäkseen saarrettiin Mukatan hallintokeskukseen Ramallahissa sieltä turvaa hakeneitten terroristien ja eurooppalaisten naisten kanssa, vaikka hänen sanottiin pitäneen enemmän nuorista pojista. Abbas kieltäytyy tuomitsemasta viimeisiä terroritekoja. Hänen sanotaan olleen hurjistunut kuultuaan, että EU:n raportissa tuomitaan hänen harjoittamansa kiihotus. Länsijohtajat ovat yleensä sietäneet Abbasin harjoittaman Israelin vastaisen retoriikan – minkä se peto luonnolleen voi – mutta joko hänen suosionsa alkaa hiipua myös siellä tai hän ylitti säädetyt rajat. http://www.timesofisrael.com/abbas-refu ... statesmen/.
· Israelissa katsotaan, että Ruotsin nimittäminen YK:n turvallisuusneuvoston ei ainakaan paranna Israelin asemaa maailmanjärjestössä – Ruotsi tunnusti Palestiinan ensimmäisenä - mutta Kazakstanin nousu arvostettuun neuvostoon voi tasapainottaa sen toimintaa, mutta tuskin tarpeeksi. YKTN aloittaa uudessa kokoonpanossaan tammikuun alussa 2017. http://www.timesofisrael.com/new-securi ... e-changer/
· USA:n kansallinen turvallisuusneuvonantaja Susan Rice paljastaa, että Israelin 10 vuoden avustus-paketti voidaan nostaa 40 miljardiin, jos suurin osa siitä käytetään ostoksiin USA:sta. Nykyinen 10 vuoden sopimus loppuu 2018 ja uusi sopimus on saatava valmiiksi ajoissa budjettia varten. Nykyinen avustus on 3.1 miljardia USD vuodessa, ja Israel toivoi voivansa nostaa sitä tuntuvasti, mikä ei taida onnistua. http://www.timesofisrael.com/us-offers- ... can-goods/
· PA:n arabien vaadittua youtubissa ke. Yehuda Glickin murhaamista, Knessetin puhemies Yuli Edelstein päätti keskusteltuaan Knessetin komentajan Nitzan Yosef Grofin kanssa lisätä Glickin turva-vartijoita. Glick selviytyi hengissä terroristin ammuttua neljä laukausta lähietäisyydeltä hänen rintaansa. Hänen erityinen huolensa on Temppelivuori, jonka hän haluaa avata myös juutalaisten ja turistien rukouksia varten. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 3jNvmOKTIU


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 13.07.2016 07:41 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Monday, July 04, 2016
KÄYNTI TUONELAN PORTILLA
KÄYNTI TUONELAN PORTILLA
KESKIVIIKKO, maaliskuun 9 päivä, oli aivan tavallinen työpäivä. Näin olin ainakin ajatellut mielessäni.
Olin aloittanut hyvissä ajoin raportin kirjoittamisen ja mielestäni päässyt hyvään alkuun, kun kymmenen maissa nuorin tyttäreni Tarja Michal ilmoitti, että minulle on varattu lääkäri puolen tunnin kuluttua, "joten alahan valmistautua".
Tuli vähän yllättäen, ja katselin haikeana raporttiani, että puolentoista tunnin kuluttua se olisi valmis. Laskeskelin, että lääkärin vastaanotolla menisi 1.5 tuntia, joten pari tuntia puolen päivän jälkeen raporttini alkaisi olla valmis, tai niin kuitenkin laskeskelin. Miten väärässä olinkaan!
Matka lääkärin vastaanottotilaan kesti 10 minuuttia, mutta kuten tavallista, hän oli puolisen tuntia myöhässä. Ranskasta Israeliin muuttanut mieslääkäri mutisi itsekseen, että hän mieluummin hoitaisi ranskaa puhuvia potilaita, koska hän vierastaa anglosakseja. Hippokrateen valan tai maccabi-virkailijan velvollisuudentunnon takia hän kuitenkin otti minut vastaan. Hän koputteli vähän sieltä ja täältä, mittasi verenpaineen – joka oli vähän turhan korkealla -, pituuden ja painoni ihan rutiinin vuoksi. Lopuksi hän kuulosteli steto-skoopillaan sisäisiä sanomia kuunnellen samalla tyttäreni kertomusta ajoittaisista kivuista rinnan alueella, mihin hän vastasi lääkärin vakiokysymyksellä: Miksi vasta nyt tulitte? Olin ilmeisesti tullut maininneeksi hetkellisistä kivuista rinnassa, mutta ne yleensä poistuivat pienen lepotauon jälkeen.
Aikansa touhuttuaan lääkäri keskittyi laatimaan raporttia antaen samalla ohjeita Markku-pojallemme, joka toimii auton-kuljettajana. Koska minulla on määrättyjä vaikeuksia saada selvää ihmisten puheista, vasta Markun käännettyä autonnokan suoraan kohti Jerusalemia sain selville, että minut oli määrätty hätätutkimuksiin klinikalle. Lääkärin lähetteessä lienee ollut tarvittava tiedote hätätapauksesta, koska minulta otettiin välittömästi erilaisia näytteitä, jotka valmistuivat tunnin kuluessa.
Klinikan vastaavan lääkärin saatua tulokset hän antoi oman diagnoosinsa, jota alettiin toteuttaa välittömästi. Omin jaloin olin kävellyt klinikalle, mutta siellä minut asetettiin makaamaan pyörillä varustetuille paareille ja kärrättiin suoraan ulkona odottavaan ambulanssiin, joka muutaman minuutin kuluttua pysäytti Shaarei Zedekin sairaalan sisäänkäynnin kohdalla.
Ambulanssiin oli ahtautunut puolisen tusinaa lääkäreitä tai harjoittelijoita ja kipusiskoja, eräänlainen iskuryhmä, joka oli valmis räjähtämään toimintaan, jos osoittaisin pienintäkin merkkiä hätätapauksesta, mitä onneksi ei tullut.
SAIRAALAAN kärrättynä minulta otettiin uudelleen monenlaisia näytteitä ja tunnusteltiin sormituntumalla vähän sieltä ja täältä. Ilmaisesti lääkärit luottivat enemmän teknisiin laitteisiinsa ja testituloksiinsa, koska minulta ei kysytty mitään. Jos olisikin, olisin varmaan ihmetellyt, mistä tämä touhu oikein tarkoittaa, sillä eihän minulla ole mitään hätää. Vähän rintakipua, sitähän nyt on vähän jokaisella eri syistä johtuen, eikä maailman tilanteen raportointi ainakaan ole erityisen terapeuttinen.
Iltapäivällä sitten ilmoitettiin, että tekniset laitteet ja robotit ovat päättäneet, että operaatio suoritetaan seuraavana, eli torstaipäivänä. Kaikki sujuu siellä siten kuin lääkärit määräävät, eikä siinä potilaalla ole juuri nokan koputtamista – ja jos olisikin, ei sitä kukaan kuuntele. Olin muuttunut itsenäisesti ajattelevasta henkilöstä vain sarjaksi numeroita, jotka oli kirjoitettu ranteeseeni kiinnitettyyn tunnisterannekkeeseen.
Koska sairaalassa oli tungosta, minut sijoitettiin tilapäisesti jonnekin käytävän varteen, mutta paikan vapauduttua pääsin toisen käytävän varteen kyhättyihin komeroihin, joita oli verhoilla pyritty eristämään toisistaan.
Illan aikana hoitajat kävivät mittailemassa verenpainetta ja antamassa pillereitä, toiset vähän isompia, toiset pieniä valkoisia, joilla kai pyrittiin valmistelemaan operaatiota.
Yö sujui suhteellisen mukavasti, vaikka outo paikka tuntui vieraalta ja epämukavalta. Sairaalan tarjoama ruoka oli jotain pöperöä, jossa ei ollut mitään makua, mutta yritin kuuliaisesti niellä alas. minkä pystyin. Kaipa silläkin on oma tarkoituksensa.
Huonosti nukutun yön jälkeen odoteltiin operaatioaikaa, joka tulisi alkamaan aamupäivällä. Hyvissä ajoin minut kärrättiin vuoteessa jonnekin käytävän laajennukseen, jossa oli muutamia muitakin odottelemassa vuoroaan. Tunsin oloni huono-vointiseksi ja siksi pyysin juotavaa, mutta hoitaja kävi jossain vaiheessa kiinnittämässä käsivarteeni nesteen tiputuslaitteen, mikä esti minua pääsemästä vajuuttamaan sisäistä nesteen säännöstelyä, joka on säädetty kolmen tunnin ajoituksella. Tämä osoittautui myöhemmin operaation aikana hankalaksi.
Aikani odoteltuani ja seurattuani odotustilassa sivullisten liikkumista siellä – joista etenkin omistajan elkein toimivat ortodoksijuutalaiset kiinnittivät huomiotani – lopulta minua tultiin hakemaan leikkaussaliin, joka oli laajahko, kylmä tila täynnä erilaisia koneita ja laitteita. Hoitajan ja lääkärin yhteis-työnä minut kierrätettiin vuoteesta leikkauspöydälle.
Kysymys ei ollut varsinaisesta leikkauksesta, vaan operaatiosta, jossa vastaava naislääkäri ujutti ohutta metallilankaa suoneen, alkaen pienestä ranteeseen tekemästään haavasta. Koska operaatiota eli langan etenemistä suonessa seurattiin röntgen-laitteen avulla, minulle asetettiin vahvat säteilysuojat. Lääkärillä oli apunaan jonkinlainen puskurilaite, josta jäi vaikutelma, että se välistä kuin ampui lankaa eteenpäin. Menetelmä voi olla tehokas, ja ainakin minun tapauksessa täysin kivuton. Jossakin vaiheessa tunsin paineen helpottavan rinnassani, eli hän oli ehtinyt sinne saakka. Pystyin jopa osittain seuraamaan langan etenemistä muovipäällysteeseen peilaavan kuvan avulla.
Eipähän siinä paljon ollut tekemistä, olla vain ja kuunnella henkilökunnan vaimeaa keskustelua. Jostain syystä naislääkäri tiukkasi useaan kertaan, kun en heti vastannut, mistä olin tullut Israeliin. Kerrottuani tulleeni Suomesta hän henkäisi syvään ja huudahti kuin ilahtuneena: Suomesta, kuitenkaan kertomatta, mitä siinä oli erikoista, eikä suostunut kertomaan, mistä hän itse oli tullut. Ihan joviaalin tuntuinen ihminen lääkäriksi.
Koska operaatio kesti runsaasti yli nesteen säännöstelyaikani, pyrin varoittamaan, että ongelma on kehittymässä. Siihen ei reagoitu mitenkään, joten lopuksi minun oli sanottava tarvittavalla vakavuudella, että nyt on tosi kysymyksessä.
Hoitaja kävi hakemassa puristetusta massasta tehdyn laitteen, jolla tilannetta pyrittiin helpottamaan, mutta se ei tainnut oikein onnistua lääkärin kaiken aikaa varoitellessa, etten saa liikkua minnekään. Lopulta koko operaatio keskeytettiin, vaikka minä olisin mieluummin jatkanut loppuun saakka. Naislääkäri valitti sitä, että jotain jäi vielä puhdistamatta. Myöhemmin lääkärit harkitsivat, jatketaanko operaatiota – kaksi sydämeen verta kuljettavaa suonta jäi puhdistamatta – vai hoidetaanko ne lääkkeitten avulla, mikä jäikin päätökseksi.
Operaatiota seuraavan yön vietin sairaalassa. Seuraavana päivänä lääkäri kertoi, että verenpaine on 200, ja siksi minun olisi jäätävä sapatin ajaksi sairaalaan, mutta asia ratkaistaisiin perjantaina. Lääkkeillä verenpainetta saatiin laskemaan 190, mutta sekin liian korkea. Halusin kuitenkin päästä sapatin ajaksi kotiin, mihin lääkärit vastahakoisesti suostuivat. Kotiin päästyäni mittaamani verenpaine oli enää 128, mikä todettiin tyydytyksellä, eli ratkaisu oli oikea.
Perheeni, Maija-vaimo, Markku ja Tarja Michal kävivät useita kertoja katsomassa minua sairaalassa.
Operaation jälkeen seurasivat sydänlääkärin suorittamat tarkastukset, sydänkuvaukset sekä keuhkojen röntgen-tutkimukset, joissa ei havaittu mitään mainittavaa, vaan todettiin palautumisen edistyvän hyvin. Myös rasituskoe sujui ilman hälyttäviä havaintoja.
Lääkärit määräsivät minulle puolisen tusinaa lääkkeitä, joista terapeuttiseksi määritelty osoittautui sellaiseksi, että jätin sen pois. Se aiheutti tunteen, että putoan jonnekin kuiluun, josta en lopulta pääse ylös. Toinen poistamani lääke on kolesterolia alentava statin-lääke, josta varoitetaan artikkeleissa. Lääkäri ei tietenkään ollut ollenkaan onnellinen saatuaan tietää tästä, mutta minusta neljän lääkkeen syöminen tuntuu riittävältä, jotta sisäelimetkin voisivat säilyä toimintakykyisinä.
Olen kuuliaisesti nauttinut noita jäljelle jääneitä lääkkeitä. Verenpaineeni on alkanut tasaantua 125 -135 tienoille, mikä osoittanee verisuoniston puhdistumista.
OPERAATION hengellistä arviointia
KOKO tuon operaation ja sen jälkeisen ajan minulla on ollut tunne, että seuraan tilannetta kuin sivullisena. Missään vaiheessa en kokenut kuoleman tai vaaran läheisyyttä.
Jonkin ajan kuluttua operaatiosta sain silmieni eteen näyn, jossa katselin tilanteen kehittymistä sivusta katsoen. Kaiken aikaa tapahtumien yllä näin kuin miehen reiden vahvuisen köyden tai palkin, joka ilmaisi tilanteen olevan täysin hallinnassa. Missään vaiheessa en poistunut ruumiistani, siitä ei ollut kysymys, olin kaiken aikaa täysin tajuissani.
Maija-vaimoni kertoi nähneensä näyn, jossa olimme molemmat nousemassa ylös portaita, joiden yläpäässä oli tiukasti suljettu ovi, ilmeisesti tuonelan portti. Olin kääntynyt katsomaan taakseni ja palannut sitten portailta takaisin maan pinnalle. Tuonelan porttia ei avattu missään vaiheessa.
JEESUS KRISTUS sanoi opetuslapsilleen: "Joka uskoo Minuun, hän ei koskaan näe kuolemaa". Tämä termi "näe" voitaisiin ehkä paremmin kääntää sanalla "koe", mikä vastaa omaa kokemustani. En missään vaiheessa kokenut olevani kuolemassa, vaikka ilmeisesti olin siitä vain yhden epäonnistuneen sydämenlyönnin päässä. Vaikka niin olisi tapahtunutkin, se olisi tarkoittanut vain sielun irtaantumista tästä savimajasta, joka ei voi periä Jumalan valtakuntaa, se on otettu maasta ja maaksi sen tulee jälleen maatua.
Ihmisen kuolematon sielu, ja se eläväksi tekevä henki, jonka Jumala puhalsi ihmisen sieraimiin, jäävät odottamaan Jumalan puutarhassa ruumiin ylösnousemista.
Se ruumis on kuitenkin kirkastettu ruumis, jossa ei ole tämän synnin turmeleman tomumajan vikoja ja vajavuuksia. Ihminen ei kuitenkaan muutu enkelien kaltaiseksi henkiolennoksi.
Tunnen olevani kuin Jumalan määräämällä jatkoajalla. Mikä Hänen tarkoituksensa on, selvinnee aikanaan. Jonkin aikaa ennen operaatiota keskustelin unessa jonkun kanssa, joka vakuutti minulle: "Sinulla on vielä monta hyvää vuotta edessäpäin, mutta pidä parempaa huolta itsestäsi". Erityisesti psalmin 23 sanoma on alkanut elää minulle: "Herra on minun Paimeneni, ei minulta mitään puutu".
Kastel 04.07.2016
Gavriel

Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 13.07.2016 07:43 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, July 06, 2016
KESKIVIIKKO 06.07.2016
KESKIVIIKKO 06.07.2016
ELÄMÄ jatkuu Israelissa edelleen varsin lämpöisissä, jopa helteisissä tunnelmissa ilman lämpötilan pysytellessä korkeimmillaan 31 asteen tienoilla, huomenna jopa asteen verran korkeampi, pudotellen sen jälkeen parin asteen verran. Taivaankansi pysytellee pilvettömänä, mutta ohut harsomainen pilviverho tasoittaa auringon suoraa porotusta.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 21 -31; Tiberias 26 -39; Suolameri 30 -41; Eilat 28 -42 +C-astetta. Eilatissa ja Suolamerellä lämpötila pysyttelee yli 41 astetta, jopa nousten asteen verran lähipäivien aikana.
Pääministeri jatkaa Afrikan kiertomatkaansa neljään maahan, mikä sekin näyttää sujuvan varsin suosiollisessa ja lämpöisessä ilmapiirissä. Afrikan johtajien lausunnoissa kuultaa hienoinen kunnioitus ja ihailu juutalaisten maan saavutuksiin, mikä ilmaistaan pienen huumorin muodossa. Pieniä historian muistihäiriöitäkin on havaittu.
Ugandan presidentti Yoweri Museveni totesi ystävällisessä puheessaan lordi Balfourin olleen tietämätön lupaillessaan Ugandaa juutalaisten kotimaaksi, mikä todellisuudessa oli Syyria-Palestiina. Presidentti käytti sanaa "Palestiina" useita kertoja Israelista, mikä otettiin ymmärtäen vastaan. Hän myös sanoi, että onneksi juutalaiset hylkäsivät Balfourin esityksen, sillä muuten me sotisimme nyt keskenään. Benyamin Netanyahun vanhempi veli Joni sai surmansa ugandalaisen sotilaan luodista Entebben kentälle tehdyn terroristien sieppaaminen panttivankien pelastus-operaatiossa, ainoana Israelin kommando-ryhmästä.

Somalian presidentti totesi lausunnossaan, että Afrikka tarvitsee keskustelua Israelin kanssa ja sen teknistä edistystä luvaten jatkaa keskusteluja Israelin kanssa. Somalia ei kuulu matkaohjelmaan eikä Somalian johtajat ole aiemmin suhteutuneet kovin myönteisesti Israeliin.
Sana näyttää menevän perille ja tuottavan tulosta juutalaisten maan todellisesta luonteesta.

Netanyahun toisessa vierailukohteessa Keniassa maan presidentti Uhuru Kenyatta vastaanotti vieraansa lämpimästi maan pääkaupungissa Nairobissa. Hän lupasi puheessaan pyrkivänsä nostamaan Israelin uudelleen Afrikan maiden järjestöön "African Union", josta se potkaistiin ulos 14 vuotta sitten.
"Uskomme että Afrikan maanosana meillä on tarve suhtautua Israeliin positiivisessa hengessä ja ymmärryksessä, sillä yhteys Israelin kanssa tulee osaltaan muodostamaan maailman entistä paljon turvallisemmaksi" hän totesi yhteisessä lehdistö-tilaisuudessa Nairobin valtiontalossa. Hän vakuutti "palauttavansa Israelin aiemman tarkkailijajäsenen aseman Afrikan Unionissa, mikä palvelee sekä Kenian että Afrikan muiden maiden tarpeita".
Terrorismi on tunkeutunut syvälle Afrikan maihin, ja koska Israel on taistellut sitä vastaan syntymästään lähtien ja jopa ennen sitäkin, sen kokemusta ja tietotaitoa arvostetaan yhä laajemmin.
"Uskomme maailman muuttuneen, globaalit ongelmat joita nyt kohtaamme, ovat erilaiset kuin 30 vuotta sitten", Kenyatta totesi jatkaen. "Meidän tulee toimia yhdessä, meidän tulee kohdata hyökkäykset turvallisuutta vastaan yhdessä".
Afrikan Unionin (AU) päämaja sijaitsee Addis Abebassa. Israelin aiemmat yritykset päästä uudelleen sen jäseneksi kariutuivat etenkin Libyan vastustuksen vuoksi.
Unionissa on tällä hetkellä 54 jäsentä. Sen perustus-asiakirjassa painotetaan toimimiseksi Afrikan maiden
yhteistoiminnan kasvattamiseksi.
"Suurin yksittäinen uhka, joka haastaa ei vain Kenian ja Afrikan maat vaan koko maailman, on harhautuneiden ihmisten suorittama terrorismi, mikä ei tunnusta mitään uskontoa" Kenyatta totesi, "On typerää haasteen uhriksi joutuneiden maiden kieltäytyä toimimasta Israelin kanssa etenkin tässä kysymyksessä. Se on pään kaivamista hiekkaan strutsin tavoin". Hän painotti aktiivisten toimien merkitystä pelkkien sanojen asemesta.
Presidentti Kenyatta sanoi Kenian tukeneen Israelin tekemää operaatiota Entebben kentälle kesäkuussa 1976 sekä periaatteessa että käytännössä, minkä johdoista Idi Amin surmasi useita kenialaisia.
Myös Netanyahu painotti yhteistoiminnan merkitystä yhteisiä haasteita vastaan laskiessaan seppeleen Kenian perustajan presidentti Yomo Kenyattan haudalle.
Pääministeri Netanyahu jatkaa seurueineen matkaa keskiviikkona Keniasta Ruandaan ja Etiopiaan.
Seuraavat matkakohteet suuntautuvat Kaspian
meren ja etelä Amerikan maihin.
http://www.timesofisrael.com/kenya-will ... -tells-pm/

04. Jos Afrikan maiden johtajat osoittavatkin hyvää tahtoa Israelin toimia kohtaan, USA:n ulkoministeriö osoittaa viimeisissä lausunnoissaan juuri päinvastaista. Tämä on outoa huomioiden, että USA:;n ja Israelin tulisi olla parhaat ystävät keskenään, jotka ymmärtävät toistensa ongelmia.
USA:n ulkoministeriön tiedottaja John Kirby latasi eilen lehdistötilaisuudessa Israelia vastaan kiivaimman hyökkäyksen aikoihin. Ensiksi hän tarttui Israelin hallituksen julkaisemiin rakennushankkeisiin Maale Adumimissa ja Jerusalemin lähiöissä.
Kirky kyseenalaisti Israelin pitäytymisen kahden valtion periaatteen toteuttamisessa. "Jos raportti on totta, se olisi viimeisin askel näköjään systemaattisessa prosessissa maan riistämiseksi, setlementtien laajentamiseksi ja uusien kohteiden laillistamiseksi perusteellisesti estäen kahden valtion periaatteen toteuttamisen. Me vastustamme tämän tapaisia toimia, jotka käsittääksemme aiheuttavat ongelmia molemmille".
Kirby lisäsi sanoen Washingtonin olevan hyvin huolissaan ehdotetuista hankkeista. Hän sanoi USA:n käyvän vakavia keskusteluja Israelin kanssa jäätyneistä rauhan-keskusteluista. Toiseksi hän sanoi virkailijoiden käyvän keskusteluja alueen johtajien kanssa tehdäkseen mitä tulee tehdä, väkivallan ja jännityksen vähentämiseksi.

SUNNUNTAINA pääministeri ja puolustusministeri julkistivat suunnitelmat 560 asuntoyksikön rakentamiseksi Maale Adumimiin, 140 asuntoyksikköä Ramotiin ja 100 Har Homatiin. Artikkelin kirjoittanut JP:n henkilökunta kutsuu AFP:n tietoihin perustuen yli 30 000 asukkaan Maale Adumimia setlementiksi, mikä on käsittämätöntä.
Päätös uusien asuntojen rakentamiseksi tehtiin vastauksena PA:n arabien viimeisten päivien lisääntuneen väkivallan ja tunnottoman murha-aallon seurauksena. Niistä järkyttävimmät olivat 13-vuotiaan juutalaistytön murhaaminen hänen vuoteeseensa Kiryar Arbassa sekä rabbi Miki Markin murha tulittamalla hänen ohjaamansa auton rinnalle ajaneesta autosta. Rabbin vaimo Chava palasi tajuntaan vasta äskettäin, heidän kahdesta autossa olleista lapsesta toinen haavoittui lievemmin.
YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon tuomitsi myös Israelin rakennushankkeet jo ennen USA:n ulkoministeriön tuomiota.
Kvartetin, USA, EU, YK ja Venäjä, julkistamassa raportissa Israelin rakentamia kyliä ja kaupunkeja Juudeassa ja Samariassa kutsutaan laittomiksi. Samaan aikaan EU itse rakentaa laittomia hökkeli-kyliä beduiineille Israelin täysin valvomalle C-alueelle sekä Juudeassa että Samariassa vastoin Oslon sopimusten 1 ja 2 määräyksiä. http://www.timesofisrael.com/after-sett ... nian-land/

04.UUTISOTSIKOITA
· Juudean pataljoonan komentaja todisti IDF:n sotilasta vastaan käydyssä oikeudessa, ettei ollut mitään oikeutusta kersantti Elor Azariyan ampumalle laukaukselle jo neutraloidun ja maassa makaavan terroristin surmaamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/214567
· Netanyahu vakuutti, että terroristien omaisille maksetut stipendit ja palkat vähennetään Israelin keräämistä vero- ja tulli varoista. Käytännössä tämä ei toteudu, vaan entinen käytäntö jatkuu. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 3y3IGOKTIU
· IDF kävi tuhoamassa 13.vuotiaan Hallel Arielinm murhaajan Muhammad Tarayrehin kotitalon. Murha oli erityisen raaka, sillä murhaaja käänsi tytön välillä kasvoilleen voidakseen jatkaa iskujaan selkäpuolelta iskettyään useita kertoja kasvoihin ja yläruumiiseen viime torstaina. http://www.jewishpress.com/uncategorize ... 016/07/05/
· IDF:n sotilaat estivät arabinaisterroristin puukotukset tiistai-iltana Samariassa Gital Evyatar risteyksessä ampuen häntä vatsaan. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/07/05/
· Johdattelevassa mielipidetiedustelussa kysyttiin israelilaisilta heidän tuntemuksiaan. 52 % vastanneista katsoi, että Juudean ja Samarian sekä Gazan rakentaminen oli hyödyksi maalle. 49 % katsoi, ettei se häirinnyt maan rakentamista muualla, 45 % katsoi, että varat olisi pitänyt käyttää maan rakentamiseksi muualla. Arabeista 2/3 katsoi, että varat oli pitänyt käyttää muiden laiminlyötyjen alueiden rakentamiseen. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/07/05/
· Poliisi, Shabak ja Shin Bet paljastivat yhteisoperaatiossa, että Hamas salakuljetti varoja Juudeaan ja Samariaan piilottamalla niitä kenkiin. He hyödynsivät Israelin myöntämiä lupia päästä Gazasta Juudeaan ja Samariaan ramadanin aikana. Poliisi pidätti muutamia kuulusteluihin. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/07/05/
· PA:n lähteiden mukaan 10 ihmistä haavoittui IDF:n suorittamissa operaatioissa Duran kylässä ja lähellä Ramallahia. Osa haavoista olivat PA:n mukaan aiheutuneet kovista ammuksista. Mellakat syntyivät keskiviikkoaamuna IDF:n suorittaessa epäiltyjen pidätyksiä. http://www.timesofisrael.com/at-least-1 ... west-bank/
· Brookings instituutin Lähi-Idän asiantuntija Shadi Hamid sanoo, että alueita runtelevat väki-valtaisuudet ovat seurausta imperialismin pysyvistä jäänteistä, lännen saamattomuudesta sekä Islamin valtion perusteiden väärinymmärrysestä. Hän hylkää ajatuksen, että ne olisivat Israelin aiheuttamia. Hän selittää, että vaikka Israelin ja PA:n välinen konflikti selvitettäisiin jollain ihmepelillä, Lähi-Itä säilyisi vaarallisena ja verisenä alueena. Hamid syntyi muslimiperheeseen. http://www.timesofisrael.com/two-state- ... gs-expert/
· Hamas rakentaa Gazassa tunneleittensa sisäänkäyntejä moskeijoitten ja asuintalojen sisälle. Rakettien laukaisualustoja pystytetään keskelle tiheää asutusta. IDF on saanut arvokkaita tietoja äskettäin pidättämältään sala-kuljettajalta. http://www.timesofisrael.com/in-gaza-ha ... -shin-bet/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 13.07.2016 07:43 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, July 08, 2016
PERJANTAI 08.07.2016
PERJANTAI 08.07.2016
01.ISRAELIN pääministeri Benyamin Netanyahun kiertomatka neljään Afrikan maahan näyttää sujuvan lämpimissä, ellei peräti helteisissä tunnelmissa. Hänet on otettu ystävälisesti ja kunnioittavasti vastaan kolmessa ensimmäisessä kohteessa, ja eilen hän tarkasti keltaisiin takkeihin ja mustiin "golfhousuihin" sekä valkoisiin sukkiin pukeutuneen kunniavartion Etiopiassa. Hän kertoi torstaina puhuneensa puhelimessa Afrikan maan johtajan kanssa nimeämättä maata. Keskustelun oli järjestänyt yksi korkean tason tapaamiseen osallistuneiden maiden johtajista, jossa olivat mukana Ugandan, Kenian, Ruandan, Etiopian, Sambian, Etelä-Sudanin ja Tanzanian johtajat.

Israelilla ei ole diplomaattisia suhteita Saharan eteläpuolisten, pääosin muhamettilaishallinnon alaisten maiden kanssa: Mali, Chad, Niger, Guinea, Sudan, Somalia, Mauritania, Djibouti ja Gomoros.
JP kertoo, että erilaisia delegaatioita on vieraillut Israelissa Malista ja Chadista, ja lisäksi Somalian presidentti Hassan Sheikh Mohamud tapasi Netanyahun salaisesti Tel Avisissa, mutta asia pidettiin tiukan salaisuuden verhon suojassa. Bibi vakuutti, että maa, jonka johtajan kanssa hän puhui puhelimessa matkansa aikana, ei ollut Somalia.

Etiopian pääministeri Hailemariam Desalegn vakuutti maansa toimivan aktiivisesti saadakseen Israelille uudelleen Afrikan Unionin tarkkailijan aseman. Kenian presidentti lupasi myös toimia asian edistämiseksi.
Etelä Afrikka ja Algerian vastustavat kiivaimmin Israelin ottamista mukaan Afrikan Unioniin.
"Itä-Afrikan käytävällä on valtava yhteistoiminnan tarve Israelin kanssa", pääministeri sanoi. Hän todisteli, että vaikka joillakin Afrikan mailla on erilainen näkemys monista asioista Israelin kanssa, sen ei pitäisi estää maanosaa toimimasta juutalaisvaltion kanssa". Hailemariam kiitteli Israelia Etiopian tukemisesta YK:ssa siirtyvän aseman saamiseksi YK:n Turvallisuusneuvostossa ja lupasi tukea Israelia sen asioita käsiteltäessä YK:ssa ja muissa kansainvälisissä elimissä. Hän ei osannut sanoa, tukeeko Etiopia Israelin pyrkimyksiä päästä YKTN:n jäseneksi todeten, että asia ratkaistaan tilanteen mukaan.
Myöhemmin Netanyhau tapasi Etiopian pääministeri Hailemariamin uudelleen presidentti Mulatu Teshomen kanssa presidentin palatsissa, jossa hänelle esiteltiin sen alueella vapaasti liikkuvat kaksi leijonaa muiden nähtävyyksien ohella.
Puhuessaan Etiopian parlamentissa Netanyahu mainitsi Saban kuningattaren vierailun Jerusalemissa kuningas Salomon aikana runsaat 3000 vuotta sitten, mikä aiheutti runsaat kätten taputukset.
Pääministeri Hailemariam huomioi samoin historialliset siteet, mutta halusi kuitenkin viitata enemmän yhteiseen tulevaisuuteen. Hän kehotti Israelia investoimaan Etiopiaan ja Afrikan maihin, ja samoin Afrikan maita investoimaan Israeliin ja sen
yhtiöihin todeten: "Se on parasta yhteistoimintaa, joka on tehty taivaassa".
Netanyahu palaa Israeliin tänään perjantaina. Kuwaitilaisen lehden tiedot hänen seuruettaan vastaan suunnitellusta hyökkäyksestä eivät pidä paikkaansa, vakuuttaa pääministerin kanslia. http://www.jpost.com/Israel-News/Report ... sit-459752, http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... can-state/

02.DALLASISSA USA:ssa poliisin väkivaltaa vastaan järjestetyn mielenosoituksen aikana torstai-iltana sala-ampujat avasivat tulen poliiseja vastaan surmaten 4 poliisi-upseeria ja haavoittaen seitsemää.
Satoja mielenosoittajia oli kokoontunut paikalle esittääkseen vastalauseensa poliisin käyttämää tapaa vastaan käyttää kovia ammuksia mielenosoituksissa useissa tapauksessa, joissa siviilejä sai surmansa,

DALLASIN poliisikomentaja David Brown sanoi poliisin saartaneen yhden sala-ampujista, jotka olivat toimineet järjestetyn väijytyksen tavoin. Neuvottelut piiritetyn sala-ampujan kanssa aloitettiin. Poliisin mukaan sala-ampujia oli ainakin kaksi.
Kansaa ja etenkin poliisia kehotetaan malttamaan mieltään erityisesti presidentin vaalien lähestyessä ja mielialojen ollessa jo ennenkin kiihtyneitä. http://www.timesofisrael.com/dallas-pol ... t-protest/

03.MIELEN rauhoittamiseksi on syytä tarkastella tämän päivän ja viikonlopun säätä.
Lämmin kesäinen sää tulee jatkumaan edelleen lämpö-tilan vain noustessa tämän päiväisestä siten, että maanantaina mittari tulee osoittamaan enimmillään 33 astetta, Suolamerellä ja Eilatissa peräti 42 astetta.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 21 -29; Tiberias 25 -39; Suolameri 30 -40; Eilat 29 -39 +C-astetta.
Taivaankansi on pilvetön ainakin JP:n ennusteen mukaan.
Kinneretin pinta laskee yhden sentin päivässä, pinta on nyt -212.81 m Välimeren pinnan alapuolella.
04.UUTISOTSIKOITA
· Saksan hankkimien tiedustelutietojen mukaan Iran jatkaa P5+1 maiden kanssa solmimansa Iranin ydintuotantoa koskevan sopimuksen rikkomista. Iran on ainakin neljässä tapauksessa laittomasti pyrkinyt hankkimaan ulkomailta osia, materiaalia ja tarvikkeita ydintutkimuksensa ja ohjustuotantonsa edistämiseksi. Raportin mukaan Iran on tehnyt yrityksiä korkeantason teknologian tuotteiden ostamiseksi Saksasta. http://www.timesofisrael.com/iran-seeki ... el-report/
· USA:n edustajainhuone hyväksyi esityksiä, joilla pyritään estämään Boeingin ja Iranin välille suunniteltu matkustajakoneiden myynti USA:sta. Myynnin kieltämistä perustellaan sillä, että niitä voidaan käyttää myös sotilaallisesti. Edustaja Peter Roskam (R-Ill) kertoi, että sotilaskäyttöön muutettuja koneeseen voidaan sulloa 100 ballistista ohjusta tai 15 000 rakettitoimista kranaattia. http://www.timesofisrael.com/house-pass ... t-to-iran/
· Paraguan presidentti Horatio Cartes vierailee Israelissa voidakseen edistää maiden välisiä taloudellisia suhteita sekä teknologian tieto-tekniikan vaihtoa. Israel sulki Paraguan lähetystön varojen säästämiseksi, mutta avasi sen uudelleen. Paragua vie vuosittain Israeliin soijaa, lihaa, kivihiiltä ja muita tuotteita 190 miljoonan USD arvosta. 40 % israelilaisten nauttimasta lihasta tuotetaan Paraguasta. http://www.timesofisrael.com/paraguay-p ... nded-ties/
· Galileassa Gennesaretjärven rannalla sijaitseva viiden leivän ja kahden kalan kirkko. Joka pahoin vaurioitui tuhopolttajan sytyttäessä sen tuleen, on edelleen korjaamatta. Vastuuhenkilöt valittavat, ettei varojen kerääminen Saksasta ja muualta ole onnistunut toivotulla tavalla. Tuhopoltosta syytettiin juutalaisia ääriaineksia. http://www.timesofisrael.com/a-year-lat ... -repaired/
· Tel Aviv on Conde Nast Traveller arvion mukaan viidennellä sijalla maailman herkullisimpien ruokien tarjoajana. Listaa johtaa Cape Town, seuraavina Dubai, Hong Kong, Buenos Aires
http://www.timesofisrael.com/tel-aviv-j ... odie-town/
· Naftali Bennett kehottaa sieppaamaan terroristeja, joita voitaisiin vaihtaa israelilaisten ostamiseen esim. Gazasta, jossa on 2 israelilaista Hamasin käsissä, sekä 2 IDF:n sotilaan ruumiit. http://www.timesofisrael.com/bennett-ki ... dies-back/
· Myös Egypti tuomitsee Israelin äskettäin julkistamat muutaman sadan asuntoyksikön rakentaminen Maale Aduminiin ja kahteen lähiöön, Ramot ja Har Homa, Jerusalemissa. Useimmat tuomiot perustuvat vääriin tietoihin, joita kohteista on levitetty maailmalla, usein paikallisten NGO-järjestöjen toimesta. http://www.timesofisrael.com/egypt-slam ... ent-plans/
· PA ilmoitti äskettäin, että se torjuu ja hylkää kvartetin julkistaman raportin Israelin ja PA:n välisistä neuvotteluista, jossa se kritisoi myös PA:n johdon kiihotusta. PA kehottaa YK:n turvallisuusneuvostoa hylkäämään raportin.
· Abbasin johtaja Fatah oli ensimmäisenä onnittelemassa 13.vuotiaan tanssijatytön Hallel Jaffa Arielin murhaajaa Mohammed Nasser Tarayahia virallisella web-sivullaan., kutsuen 17-vuotiasta murhaajaa marttyyriksi, jota odottaa paratiisissa 72 valkoista viinirypälettä (käännösvirheen johdosta niitä kutsutaan neitsyiksi). Abbas ei ole tuominnut murhaa. http://www.jewsnews.co.il/2016/07/03/ma ... -old-girl/
· Kibbutsi-järjestö aikoo ryhtyä yhteistoimintaan räikeän IDF:n vastaisen Breaking the Silence ryhmän kanssa, aluksi nuorisotasolla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/214687
· IDF valmistautuu IS:n mahdolliseen kemialliseen hyökkäykseen Syyriasta, erityisesti maan pohjoisosan juutalaiskyliin ja kaupunkeihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/214682

Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 13.07.2016 07:44 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Sunday, July 10, 2016
SUNNUNTAI 10.07.2016
SUNNUNTAI 10.07.2016
1. TÄNÄÄN on 4 kuukautta siitä, kun lääkärit pystyivät harsimaan kokoon tätä Gabrielin murenevaa tomumajaa, että se kestäisi Messiaan tuloon saakka, mikä on toiveeni. Itse asiassa cardial-operaatio tehtiin torstaina, mutta ajan laskenta seuraa omaa sovittua rataansa.
SÄÄENNUSTEET kertovat kauniin aurinkoisen säätilan jatkuvan seuraavien päivien aikana, ehkä muutaman asteen verran nousten, joten helleasut on syytä kaivaa esille.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 21 -32; Tiberias 26 -38; Suolameri 31 -40; Eilat 29 -42 +C-astetta. Keskiviikkona lämpötila noussee Suolamerellä 42 ja Eilatissa 43 asteeseen. Kyllä siinä nahka alkaa jo palaa, ellei ole suojautunut.
02. Leijonakuninkaaksi ToJ:n kolumnistin Raphael Ahrenin nimittämä juutalaisvaltion Afrikan johtajien ruhtinaallisesti kestitsemä ja kunnioittama pääministeri Benyamin Netanyahu palasi perjantaina tänne herhiläisten pesään, joka hellesään kiihottamana kuohuu entistäkin hyökkäävämpänä. Monet hyökkäysyritykset alkoivat hänen vielä ollessaan ulkomailla juhlinnan kohteena, mutta vasta nyt syytösten vakavuus alkaa tulla päivänvaloon. Lisää tästä vähän myöhemmin.
Iranin vallankumousarmeijan apulaiskomentaja prikaatinkenraali Hossein Salami kertoi valtionjohtoisen IRIB-TV:n lähetyksessä 1. päivä kesäkuuta, että 100 000 ohjusta ja rakettia on valmiina Libanonissa Israelin tuhoamiseksi, ja että Iranilla on kymmeniä tuhansia ohjuksia lisää, jotka ovat valmiina pyyhkimään "kirotun mustan pisteen pois maailmankartalta", MEMRI:n käännöksen mukaan. Kenraali-parka ei ole näköjään vieläkään tiedostanut, ketä vastaan hän uhittelee: Ei Israelin valtiota vaan sen Jumalaa vastaan. Herääminen tulee aikanaan, mutta se tulee olemaan tuskallinen ja pelottava. (Ilm.19:11 -16)
Salamin uhkaukset tulevat vähän ennen kuin Saksan tiedustelu kertoo Iranin moninkertaistaneen yrityksiä hankkia korkean teknologian tuotteita ydinaseen ja ballististen ohjusten kehittämisen kiihdyttämiseksi. AP:n raportin mukaan viime vuonna Iran teki tusinoittain sellaisia yrityksiä saksalaisilta yhtiöiltä, eräältä jopa 141 yritystä. Saksan ulkoministeriön mukaan Saksa on tunnustellut toisilta P5+1 mailta toimia Iranin yritysten mitätöimiseksi. http://www.timesofisrael.com/iranian-co ... te-israel/

03. VIIKKO sitten Sderotin esikouluun iskeytynyt Hamasin Gazasta ampuman raketin jälkeen Israelin kotirintama valmistautuu massiiviseen harjoitukseen seuraavaa hyökkäystä varten, kertoo Judah Ari Gross artikkelissaan.
Tietokoneitten simulaatioharjoituksessa massiivinen raketti osui "Safedin kaupunkiin" lähellä Gazan rajaa. Nimi otettiin todellisesta Safedista, joka sijaitsee Israelin pohjoisosassa. Raketti osui asuntorakennuksiin aiheuttaen kaaoksen: Savua, räjähdyksiä, raunioita, huutoja, verta, kaikki pyro- (ilotulitus) tekniikan tuottamina, mutta videoituina aidoilta näyttävinä.
Todellisuudessa kysymys oli IDF:n kotirintaman suorittamasta etsintä- ja pelastusharjoituksesta Zimin sotilastukikohdassa lähellä Gazan rajaa. Kaikki oli pyritty simuloimaan mahdollisimman tarkoin todellisten tapahtumien mukaan, joista Israelilla on yllin kyllin esimerkkejä ja kokemusta: Sireenien ulvonta varoittaen lähestyvistä raketeista, rakettien iskuäänet ja räjähdykset, haavoittuneiden ja shokkiin joutuneitten ihmisten huudot.
Jopa journalistien suorittamat pelokkaitten ihmisten ja etsintäpartioitten hätäiset haastattelut olivat kaikki kuvitelmaa todellisuudesta. Ihmisiä etsittiin romahtaneitten rakennusten raunioista ja tuhoutuneitten autojen romuista. Useimpien kohdalla kysymys on sekunneista, joiden kuluessa haavoittuneet on saatava tehostettuun hoitoon veren-vuodon lopettamiseksi. Harjoituksen tarkoituksena on löytää mahdolliset puutteet ja päällekkäisyydet toimintojen joustavaksi suorittamiseksi kaaoksen keskellä.
"Tämä edistynyt kuntoutusharjoitus on tarkoitettu myös IDF:n ja poliisiupseerien, Magen David Adom ja palokuntien toiminnan koordinoimiseksi kriisitilanteissa", kertoi Kotirintaman komentaja prikaatikenraali Dedi Simchi. Harjoitus olki suunniteltu kauan sitten, mutta Sderotin raketti-isku vajaa viikko ennen harjoitusta antoi sille todellisuustunnun valmistautumiseksi pahimman varalle.
Israelia uhkaavat "ilkeät naapurit", kuten Jeremia heitä kutsuu, saartavat juutalaisvaltiota lähes joka suunnalta, ja heidän johtajien sotaisista lausunnoista voidaan päätellä, etteivät he tyynnyttelevistä puheista huolimatta ole koskaan luopuneet lopullisesta päämäärästään Israelin tuhoamiseksi.
Vaikka Israelilla on rauhansopimus Egyptin ja Jordanian kanssa, niiden vakaus heiluu niiden alueilla toimivien voimistuvien terrorijärjestöjen aiheuttaman uhkan vuoksi. Voidakseen selviytyä hengissä naapuriensa potentiaalisen salaliiton aiheuttamasta yhteishyökkäyksestä Israel joutunee jossain vaiheessa turvautumaan ennalta ehkäisevään iskuun niitä vastaan samaan tapaan, kuin se tuhosi Egyptin ja Syyrian ilmavoimat muutaman tunnin kuluessa ennen kuuden päivän sodan alkamista, kuten Ps.83 ilmoittaa. Se edellyttää erehtymättömän tarkkaa tiedustelua vihollisten aikeitten paljastamiseksi. http://www.timesofisrael.com/bracing-fo ... et-strike/
04. Kuten edellä jo vihjaisin, pääministeri Netanyahu joutui heti tuoreeltaan vastaamaan häntä vastaan nostettuihin syytöksiin, jotka ovat pääasiassa hänen talouteensa liittyviä, rahanpesua ja selvittämättömiä rahansiirtoja hänen perheelleen ulkomailta.
Oikeuskansleri Avichai Mandelblit ja kansallisen poliisin tutkimus- ja tiedusteluosaston johtaja Meni Yitzhaki tullevat julkistamaan virallisen lausunnon syytöksistä, joiden mukaan pääministeri on syyllistynyt laajamittaiseen rahanpesuun, jolla voi olla ulkopoliittisia seurauksia, kuten TV-kakkonen totesi uutiskatsauksessaan lauantai-iltana.
Haaretz raportoi johtavien poliisiupseerien vakuuttaneen, että heillä on tarpeeksi todisteita ja näyttöjä asian julkistamiseksi. Israelin TV.10 raportoi samasta asiasta sapattiaaton eli perjantain ohjelmassaan. Sen mukaan ulkomainen taho on siirtänyt suuren määrän varoja Netanyhaun perheen jäsenelle, mutta ei-poliittiseen tarkoitukseen, TV-2 raportoi. Poliisi ei ole vielä ulottanut tutkimuksiaan ulkomaille, mutta voi tehdä niin.
Vasemmisto, jolla on kana kynimättä Bibin kanssa, uhkaa avoimesti, että Knesset voi pakottaa Netanyahun eroamaan. Sekä Sionistinen Unioni että Meretz ovat kauan etsineet sopivaa tilaisuutta yhdistää voimansa Bibin kaatamiseksi. Varoituksia ennen aikaisista vaaleista on alkanut liikkua poliittisella rintamalla. Lähipäivät ja viikot näyttävät, miten poliittisena kameleonttina ja selviytyjänä tunnettu Bibi selvittää tämän poliittisen kriisin. Häntä syytettiin aiemmin myös valtiontarkastajan Shapiron raportissa tuhlailevista ulkomaanmatkoista valtion kustannuksella.
http://www.timesofisrael.com/a-g-police ... legations/
05. UUTISOTSIKOITA
· Hillary Clintonin kannattajat saivat estettyä "miehityksen" lisäämisestä Demokraattien puolueohjelmaan, mutta sinne lisättiin maininta "palestiinalaisten ongelmista". Toinen Israelia koskeva esitys "laittomista setlementeistä" meni myös läpi. Israelissa hyväksytään yhä selvemmin tosiasia, ettei Israel miehitä Juudeaa ja Samariaa, koska Balfourin julistuksesta lähtien ja Kansainliiton Englannille antamassa mandaatissa ne kuuluivat juutalaisten kotimaahan. USA ja Englanti ovat näiden julistusten suojelijoita, mutta ovat luistaneet velvollisuudestaan. http://www.timesofisrael.com/clinton-su ... -platform/
· Äärivasemmistolaisena tunnettu JStreet antoi lausunnossaan tunnustusta Demokraattien lisäyksille puolueohjelmaansa. USA:n juutalaiset kannattivat n. 78% Obamaa ja näyttävät nyt siirtävän kannatuksensa Hillarylle, vaikka osa kansasta pitää häntä rikollisena. http://www.timesofisrael.com/j-street-l ... -platform/
· Israelilainen miesautoilija haavoittui lievästi poskeen terroristin ajaessa hänen autonsa viereen ja avattua tulen häntä kohti lähellä Metzadin juutalaiskylää Hebronin ja Betlehemin välillä lauantai-iltana. Poliisi aloitti terroristin etsinnät. Terrorin uhrille annettiin ensiapua paikalla ja hänet siirrettiin Sharei Zedekin sairaalaan hoidettavaksi. Miehen vaimo ja viisi lasta olivat autossa, mutta he eivät haavoittuneet tulituksessa. Armeija sulki Sair arabikylän etsiessään terroristia, jonka asukkaat hyökkäilivät sotilaita vastaan heidän suorittaessaan etsintöjä kylässä. http://www.timesofisrael.com/israeli-mo ... k-highway/
· Entinen USA:n edustajainhuoneen puheenjohtaja Newt Gingrich sanoo harkitsevansa spekulaatioita hyväksyä esitys Donald Trumpin varapresidentiksi. Hän ei suoralta kädeltä hyväksy kaikkia Trumpin mielipiteitä, mutta hän pitää tärkeänä muslimisiirtolaisten taustojen tutkimista sharialain pohjalta, mitä se sitten tarkoittaneekin. http://www.timesofisrael.com/gingrich-c ... s-vp-pick/
· Ranskan presidentti Francois Hollande vaatii toimia Syyriassa toimivan Al-Qaida järjestön kanssa liitossa olevien järjestöjen valvomiseksi. Hän varoittaa, että IS:n viime aikoina saamat voitot voivat rohkaista muita terrori-järjestöjä kiihdyttämään toimiaan Syyrian ulkopuolella. http://www.timesofisrael.com/hollande-c ... affiliate/
· Islamin Valtio ampui alas venäläisen helikopterin lähellä Palmyran kaupunkia surmaten kaksi lentäjää. Venäjän uutistoimiston mukaan terroristit pystyivät murtamaan Syyrian armeijan piirityksen. Venäjä on menettänyt Syyrian taisteluissa tähän mennessä 12 sotilasta. USA:n toimittamia uudenaikaisia aseita FSA:lle myydään Syyrian mustassa pörssissä, myös ilmatorjuntaohjuksia. http://www.timesofisrael.com/islamic-st ... -2-pilots/
· Dallasin murhaaja Micah Jihbson oli entinen USA:n armeijan veteraani, joka internetin kautta opetteli rakentamaan pommeja ja osallistumaan terrorismiin. Hänet koulutettiin Afganistanissa, josta hänet lähetettiin Yhdysvaltoihin erityistehtävässä ilman taustavoimia, kuten poliisin tähänastisissa tutkimuksissa ilmenee. Tapaus oli harvinainen laatuaan. http://www.timesofisrael.com/
· Tony Blairen entinen avustaja sanoo Chilcot-raportin mukaan, että Englanti meni vuossa 2003 USA:n johtamaan Irakin sotaan laittomasti ja väärin perustein. http://www.timesofisrael.com/iraq-war-w ... er-deputy/
· Pääministeri Netanyahu, "Leijonakuningas", tarjosi Afrikan maille Israelin korkean teknologian ja turvallisuuden osaamistaitoa, minkä johdosta hänelle osoitettiin supervaltion johtajalle kuuluvaa arvostusta. Bibi totesi todeksi Raamatun Sanat. "He olivat nopeampia kuin kotkat; väkevämpiä kuin leijonat. (2.Sam.2:21) Ugandan TV:n juontaja sanoi: "Se oli hývin hyvin korkean tason vierailu". Afrikan vierailu on selvästi poikimassa Israelille uusia ulottuvuuksia useissa maissa, joiden kanssa sillä ei ole diplomaatti- eikä kaupallisia suhteita. Israelille on elintärkeää voittaa kansainvälistä tunnustusta ja tukea etenkin YK:ssa ja sen alaisissa instituuttioissa, ja siksi vierailu oli erittäin tärkeä ja onnistunut. http://www.timesofisrael.com/in-africa- ... estinians/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 14.07.2016 09:53 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, July 13, 2016
KESKIVIIKKO 13.07.2016
KESKIVIIKKO 13.07.2016
01.LÄMPÖMITTARI osoitti 22 lämpöastetta ennen kuutta aamulla ja lämpötilaa osoittava nestejana noussee 30 asteen tienoille iltapäivällä. Tahti jatkunee samana ainakin seuraavan päivän aikana taivaankannen pysytellessä pilvettömänä. Siispä nauttikaamme nyt kesän lämmöstä ennen talvipakkasia ja muita epämukavuuksia, vaikka kansainvälisiä ongelmia ennustetaankin jo tämän vuoden aikana. Ongelmia voivat aiheuttaa sekä Hamas että Hizbullah kuten myös PA:n hallinnon alla asuvat arabit Juudeassa ja Samariassa, joissa myös Hamasin edustajat toimivat aktiivisesti.

Eilen teimme miellyttävän junamatkan Beit Shemeksen (aurinkokodin) kaupunkiin. Oli ihan mukava istua siististi pehmustetuilla nojatuoleilla seuraten maaston vaihtelua junan ulkopuolella. Kaupunkivierailun aloitimme nauttimalla makoisat kahvit tuoreitten sämpylöitten kanssa, minkä jälkeen teimme ostoksia juna-aseman viereisessä marketissa. Junamatka kesti n. 50 minuuttia ja maksoi vanhuksille 3.50 NIS, muille vähän enemmän, mutta edullista matkantekoa silti.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 20 -30; Tiberias 26 -39; Suolameri 32 -42; Eilat 29 -42 +C-astetta.
Yritin saada ToI:n sääennustetta, joka tavallisesti osoittaa trendiä kauemmas kuin JP:n ennusteet, mutta
tietokoneeni on eri mieltä, eikä suostu näyttämään sitä. Lieneekö kesäväsymys iskenyt kesken hellekauden? Siispä jatketaan ilman sitä, sillä uusia ennusteita tulee päivittäin, joten ei tässä ole mitään hätää.
02.Israelin poliittisella rintamalla sen sijaan kuohuu kuten aina, ei edes kesälomaa pidetä.
Hebronissa jo vaarattomaksi eliminoidun terroristin ampuneen IDF:n sotilaan asemaa ruoditaan edelleen lehtien palstoilla. Todistajiksi tuodaan milloin minkin sotilasosaston johtaja antamaan oma todistuksensa, vaikka heillä ei ollut sen kanssa enempää tekemistä kuin artikkelin lukijoillakaan. Tämä sinänsä armeijan rutiiniin kuuluva tapaus nousi julkisuuteen siksi, että sekä silloinen puolustusministeri Moshe Yaalon että pääministeri Netanyahu antoivat sotilaan tuomitsemiseen kehottavat lausuntonsa yksityis-kohtia tuntematta. Puolustusministeriön kömpelö tapa hoitaa PR-asioita tulee korostetusti esille tässäkin sinänsä vähäpätöisessä kysymyksessä. Armeija olisi voinut hoitaa asian kurinpito-tapauksenä ilman poliittista fanfaaria. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... -me-460150

03.IDF osoittaa sen sijaan kykynsä tavassa, millä se pystyy paljastamaan salaisia terrorisoluja Juudean ja Samarian alueilla, sekä löytämään ja lopettamaan eri puolille PA:n valvomia alueita perustettuja pieniä aseiden valmistuspajoja sekä niiden levittämisjärjestöjä. IDF:n apuna toimivat sekä Shin Betin että poliisin tiedustelu-upseerit, jotka usein käyttävät paikallisia arabiasukkaita agentteinaan. Pienet asepajat tilaavat internetin kautta aseitten osia ja kokoamisohjeita, joiden avulla ne pystyvät rakentamaan esim. Carl Gustav rynnäkkökiväärin, jota terroristit ja rikolliset suosivat. Se on halpa ja toimii kaikissa oloissa.

Suorittaessaan keskiviikkona ratsiaa asepajaan A-Ram arabi-kylässä Jerusalemista koilliseen turvallisuusjoukot joutuivat tulituksen kohteiksi heidän autoaan vastaan suurella ylinopeudella ajavasta autosta. IDF:n ja rajapoliisin yhteispartio katsoi joutuneensa hengenvaaraan ja tulittivat ohiajavaa autoa, Yksi autossa istunut arabi sai surmansa, toinen haavoittui sairaalakuntoon, kolmas autossa istunut vietiin kuulusteluihin.
IDF aloitti tutkimukset tilanteesta.

Erillisissä tapauksissa IDF pidätti 13 epäiltyä arabia Juudean ja Samarian alueilla. Pidätettyjen joukossa olivat Hamasin aktivisti Shawikasta, Tulkarmista pohjoiseen; neljä epäiltyä A-Ramista; ja kaksi epäiltyä Beit Omarista, Betlehemistä lounaaseen. IDF:n sotilaat tekivät ratsian myös Hebroniin.
Tiistaina IDF:n sotilaat pidättivät kolme metsästys-
kiväärein aseistettua arabia Ofran juutalaiskylän lähellä ja vei heidät kuulusteluihin.
Maanantain ja tiistain välisen yön aikana sotilaat pidättivät 17 epäiltyä Juudean ja Samarian alueilla, sekä tekivät ratsian Kalkiliyaan laittomien aseiden löytämiseksi. He takavarikoivat 7 tuliasetta, ammuksia, IDF:n asepukuja sekä tainnutus-kranaatin. 10 epäiltyä vietiin kuulusteluihin.

Edellistä raporttia lukiessa jää ihmettelemään, mikä tilanne mahtaisi olla PA:n valvomilla alueilla ilman IDF:n jatkuvaa valvontaa ja poliisin ja Shin Betin suorittamaa tiedustelua? Hamasin vaikutus ja kannatus kasvaa PA/PLO:n kustannuksella, eikä kukaan enää luota Abbasin kykyyn pystyä hallitsemaan arabialueita Ramallahin ulkopuolella. Gazan alueella Abbas ei edes uskalla vierailla peläten henkensä puolesta. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... led-460237, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/214895,

04.Amerikkalaiset ja eurooppalaiset analyytikot varoittavat, että Islamin Valtion (IS) menettäessä valtaamiaan maa-alueita – se on menettänyt 2016 aikana 12 prosenttia niistä - tulee muuttamaan omaksumaansa strategiaa hyökkäämällä entistä aktiivisemmin ulkomaisiin kohteisiin. Artikkelin mukaan Istanbulin ja Bagdadin massiiviset uhri-luvut saavuttaneet hyökkäykset ovat heidän mielestään osoituksena IS:n tappioista. He varoittavat, että uuden strategian mukaisesti veriset hyökkäykset tulevat jatkumaan ja jopa kiihtymään entisestään. Washington Postin artikkelissa todetaan, että IS on luopumassa kalifaatin laajentamisesta, ja on sen sijaan keskittymässä muotoutuakseen salaiseksi terrorijärjestöksi, joka toimii kolmella mantereella taistellakseen siellä kaaoksen ja tuhon aiheuttamiseksi yhteiskunnissa, joita ne eivät hyväksy, vaikka ne menettäisivät kaikki maansa.

EUROOPAN turvallisuusjärjestöt ovat vasta valmistautumassa seuraavaan vaiheeseen, joka on jo alkanut, voidakseen siepata terroristit ja estää heidän suunnitelmansa kotona ja Euroopassa. He uskovat IS:n jatkavan ja kiihdyttävän iskujaan suurissa asutuskeskuksissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/214894

05.ISRAELIN pyrkimykset valvoa ja vaimentaa useimmiten massiivisen ulkomaisen avun varassa toimivien Israelin vastaisen NGO-järjestöjen toimintaa lainsäädännön kautta on herättänyt kiivaita vastalauseita USA:n, YK:n ja EU:n taholta, jotka kaikki väittävät demokratian vaarantuvan

YK:n puolen vuoden päästä eroava pääsihteeri Ban ki-Moon sanoo lausunnossaan olevansa syvästi huolestunut NGO-lain nimellä hyväksytystä laista.

Vuoden 2015 vaalien yhteydessä mediassa raportoitiin Obaman hallituksen lähettämästä JV-järjestöstä, jonka tehtäväkuvaan kuului kampanjoida Israelissa Netanyahun uudelleen valinnan estämiseksi. Obama haluaisi Herzogin johtaman hallituksen, joka kuuliaisesti toimisi kvartetin esittämän rauhansopimuksen toteuttamiseksi. Havaittuaan tämän Netanyhau aloitti oman vastakampanjansa pelotellen vasemmiston voitolla, mikä sai etenkin Jewish Home äänestäjät äänestämään häntä ja Likudia.

USA:n senaatin raportissa puututaan tähän ilmiöön syyttäen NGO-järjestöä ja etenkin JV-Israel-osastoa "Yksi Ääni" USA:n verovarojen käyttämiseksi Netanyahua vastaan. Yksi Ääni järjestössä väitetään, ettei sen saamia 300 000 USD käytetty vaalikampanjaan, mutta se on ontto väite, koska vaikka varoja ei suoranaisesti ollut käytetty vaalikulujen maksamiseen, ne olivat kuitenkin vapauttaneet muita varoja vaalirahoitukseen. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... ign-460187,

06.UUTISOTSIKOITA
· Egyptin ulkoministeri Sameh Shoukryn "yllätysvierailu" Israeliin maansa presidentti al-Fattah al Sisin laatiman esityksen rauhan-keskustelujen aloittamiseksi on antanut aiheen median analyytikoille tutkia, oliko vierailulla mahdollisesti muitakin päämääriä. Egyptin esitys perustuu pääosin arabiliiton hyväksymään esitykseen kahden valtion periaatteella, jota Netanyahu on sanonut tukevansa vastoin Israelin kansan tahtoa, joka nousevassa määrin hylkää sen vaarallisena ja mahdottomana toteuttaa IS:n vaikutusvallan kasvaessa sekä Siinailla että myös Gazassa.
· Jerusalem Post käsittelee pääkirjoituksessaan Shoukryn Israelin vierailua esittäen useita muita syitä, mikä sai Sisin lähettämään hänet. Presidentti Al-Sisi tarvitsee näyttöjä rauhoitellakseen kehityksen hitauteen olojen parantumiseksi tyytymätöntä kansaa: Sisin on vaikea katsoa Turkin vaikutusvallan kasvua Gazassa; Egypti haluaisi, että Netanyahu käyttäisi vaikutusvaltaansa Etiopian rakentaman Renessainse padon rakentamisen estämiseksi Sinisen Niilin keskijuoksuun. Egyptin pelkää, että vedensäännöstely Etiopian rakentamalla padolla tulee vaikuttamaan tuhoisesti Niilin varrella olevien asutusten toimeentuloon ja vähentää Assuanin padon tuottaman sähkövirran määrää. Shoukry maalaili kuvia, miten sopimus tulisi toteutumaan joko suoraan hyväksymällä Palestiinan valtion, tai aloittamalla voimakkaat luottamusta kasvattavat toimet PA:n arabien olojen kohentamiseksi. Nämä toimet voisivat saada varovaiset sunni-valtiot muuttamaan kantaansa Israelille myönteiseksi. Hän odottaa Netanhyahun antavan myönteisen lausunnon Egyptin esityksen hyväksymiseksi. http://www.jpost.com/US-Elections/Repub ... orm-460206, http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... loc-460079. http://www.jpost.com/Opinion/JPost-Edit ... ies-460198,
· USA:n republikaanien presidenttiehdokkaan avustajat ovat kyseenalaistaneet kahden valtion periaatteen toteuttamisen etenkin Läji-Idän nykyisen sekavassa ja ennalta arvaamattomassa ilmapiirissä. Tämän johdosta se poistettiin puolueen ohjelmasta. http://www.jpost.com/US-Elections/Repub ... orm-460206
· Satoja israelilaisia ja muitakin osallistui tiistaina Temppelivuorella ja sen juurella suoritettuihin arabiterroristin Kiryat Arbassa murhaaman 13-vuotiaan juutalaisen koululaisen ja tanssijatytön muisto- ja tuki-tilaisuuteen. Poliisi salli pienten ryhmien yksi kerrallaan nousta Vuorelle, mutta ei rukoilla siellä, eivätkä kaksi kansanedustajaa Bibin kiellon vuoksi saaneet nousta ja osallistua tilaisuuteen Vuorella. Mughniyheportti nimettiin uudelleen, sen nimi on Hallel Portti. http://www.jpost.com/Israel-News/Family ... unt-460148
· Israelin viranomaiset esittivät syvän paheksumisensa Ranskan ulkoministerin tavattua Hizbullahin k.edustajia Libanonissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/214871
· Arabivaltion vaativat PA:n kehotuksesta, ettei YKTN käsittelisi kvartetin laatimaa raporttia Israelin ja PA/PLO:n välisistä suhteista, koska se niiden mielestä suosii Israelia ensimmäistä kertaa syyttämällä PA:n johtoa kiihotuksesta, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/214885,


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 16.07.2016 07:29 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Friday, July 15, 2016
PERJANTAI 15.07.2016
PERJANTAI 15.07.2016
01.PERJANTAIAAMU alkoi lämpimissä tunnelmissa, mutta miellyttävän vilpoinen tunne tulee muuttumaan helteiseksi sitä mukaa kuin päivä etenee. Tämän päivän lukemat 23 -33 tullevat saamaan ainakin asteen verran lisää huomenna ja ehkä vielä sunnuntainakin. Myöskin raportit tapahtumista sekä kotimaassa että ulkomailla ennustavat ilmapiirin kuumenemista, mutta siitä enemmän myöhemmin keskittyäksemme säätilaan.
Säätilat tänään: Jerusalem 23 -33; Tiberias 29 -45; Suolameri 33 -45; Eilat 29 -45 +C-astetta. Times of Israel sääennuste ei toimi, joten en pysty haarukoimaan huomisen säätilaa edemmäs, mutta JP:n ennusteen mukaan huomiset lukemat ovat pääkaupungin alueella 24 -34 pysytellen muualla maata samoissa lukemissa kuin tänään.
02.Aamun järkyttävin raportti tulee Ranskasta Nicen kaupungista, jossa terroristi ohjasi ajamansa suuren 19 tonnin rekka-auton kaupungin des Anglais promenadilla Bastille päivän kunniaksi järjestettyä ilotulitusta seuraavaan väkijoukkoon surmaten ainakin 80 ihmistä ja haavoittaen yli sataa, lähes 45 heistä hengenvaarallisesti.

Raportit hyökkäyksestä, joka DF:n artikkelin mukaan tapahtui 02.04 aikaan perjantaiaamuna, ovat vielä puutteellisia ja tullevat muuttumaan poliisin selvittäessä tilannetta. Erään raportin mukaan kuljettaja veti käsi-aseensa esiin aloittaen tulittaa väkijoukkoa ja yritti pakoon. Toisen raportin mukaan poliisi surmasi hänet saadakseen kuorma-auton pysähtymään. Autosta löydettiin aseita ja käsikranaatteja. Ranskan presidentti keskeytti lomansa seuratakseen tilanteen kehitystä, mutta hän tunnusti hyökkäyksen terroriluonteen.
Times of Israel raportin mukaan kuorma-auton kuljettaja oli 31-vuotias Tunisiasta muuttaneen muslimiperheen jäsen, kuten rekasta löydetyt dokumentit paljastavat. Pysäytettyään 19 tonnin rekkansa terroristi alkoi tulittaa väki-joukkoa pistoolillaan, kunnes poliisi paikallisen raportin mukaan ampui hänet kuoliaaksi.
ToI perustaa raporttinsa useiden uutistoimistojen raportteihin.
ToI:n raportin mukaan haavoittuneita on ainakin 130.
Poliisin mukaan 18 haavoittunutta on kriittisessä tilassa. Uhrien joukossa on useita lapsia.
Kuolleiden ja haavoittuneiden joukossa on myös ulkomaalaisia. Viiden israelilaisen kerrotaan lievästi haavoittuneen hyökkäyksessä.
Israelilaisen Chabad Gan leirin neuvoston jäseniä oli myös tapahtumapaikalla, mutta he olivat ehtineet täpärästi ylittää kadun toiselle puolelle ennen hyökkäystä.

PRESIDENTTI Farncois Hollande vakuutti Ranskan jatkavan taistelua terroria vastaan. "Me tulemme iskemään niihin, jotka uhkaavat meitä. Hyökkääjän tarkoituksena oli tappaa, murskata ja massamurhata. On selvää, että tulemme jatkamaan taistelua näitä terrorismin taustoja vastaan", presidentti vakuutti. Hän valitti etenkin sitä, että fanaatikko hyökkäsi vapauden symbolina pidetyn Bastillen valtauksen vuosipäivänä 14.heinkuuta.

Presidentti Hollande oli suunnitellut poistavansa hätä-tilan maasta, joka oli asetettu voimaan marraskuussa 2015 Pariisissa tehdyn terrori-iskun jälkeen, jossa sai surmansa 130 ihmistä. Poikkeustila oli suunniteltu lopetettavaksi 26. kesäkuuta. Hollande sanoi jatkavansa poikkeustilaa kolmella kuukaudella.
Nicen kaupunki sanoo peruuttaneensa amerikkalaisen superpoptähden Rihannan konsertin Alliance stadionilla perjantaina, sekä viisipäiväisen rock-tapahtuman, jonka oli tarkoitus alkaa perjantaina. Ranskan liput ovat puolitangossa Nicen kaupungin järkyttävän iskun vuoksi. Kuolonuhrien lukumäärä on jo noussut, se on nyt 84, ja voi nousta, koska vakavasti haavoittuneita on useita. Terroristijärjestöt uhkaavat iskeä ranskalaisiin olympia-joukkueisiin Brasiliassa.

USA:n presidentti Barack Obama antoi oman lausuntonsa vähän ennen Hollanden antamaa lausuntoa "Tuomiten mitä voimakkaimmin sanoin tämän kauhistuttavan terrori-iskun Nicen kaupungissa Ranskassa, jossa surmattiin ja haavoitettiin tusinoittain viattomia siviilejä". http://www.timesofisrael.com/hollande-c ... ce-attack/

03.TERRORISTIJÄRJESTÖJEN suorittamat yhä verisemmät hyökkäykset siviilikohteisiin sekä Euroopassa että USA:ssa ovat koventaneet länsimaitten hallitusten suhtautumista muslimeihin yleensä. EU-maissa on aloitettu vakavat keskustelut avointen rajojen politiikan mielekkyydestä, mikä tekee vaikeaksi tai mahdottomaksi valvoa terroristien liikkeitä ja toimia maassa. Tämä on koettu erityisen vaikeana USA:n ja Meksikon rajalla, jonka kautta Etelä Amerikasta sekä Lähi-Idästä ja Afrikasta saapuneet siirtolaiset voivat lähes esteettä ylittää rajan. Obama on sallivalla tai jopa rohkaisevalla siirtolaisuus-politiikallaan suuresti vaikeuttanut tilannetta, mikä aiheuttaa harmaita hiuksia turvallisuusjärjestöjen jäsenille. Obaman lupaama muutos tuo kaaosta ja turvattomuutta Yhdysvaltioihin. USA:n Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on tarttunut tähän ilmiöön joskus huonosti harkituilla lausunnoillaan. Hän lupasi rakentaa tehokkaan turva-aidan Meksikon vastaiselle rajalle – Meksikon kustannuksella, mikä aiheutti voimakkaan vastareaktion. Toiseksi Trump vaatii maahan pyrkivien muslimien tarkkaa seulontaa, heidän taustojensa tutkimista ja tilapäistä rajoitusta heille, minkä muslimimyönteinen presidentti Obama tuomitsi suoralta kädeltä rasistisena ja valikoivana.

ISRAELISSA on suuresti huolestuneina seurattu Trumpin Israelia koskevia lausuntoja. Hän totesi vaalityönsä alku-vaiheilla suhtautuvansa tasapuolisesti Israelin ja PA/PLO:n väliseen konfliktiin, mutta on sen jälkeen vahvistanut, että hän tulee vahvistamaan Israelin turvallisuutta kaikissa tilanteissa. Republikaanisen puolueen puolue-ohjelmassa ollut maininta kahden valtion periaatteesta on pudotettu pois, joskaan Trumpin omaa kantaa ei tiedetä.
Netanyahu tuli Obamaa miellyttääkseen luvanneeksi Bar Ilan yliopiston puheessaan kannattavansa kahden valtion periaatetta, mistä hänen on nyt vaikea irrottautua, vaikka haluaisikin. Monet hallituksen ministerit ovat hylänneet sen ajastaan jälkeen jääneenä ja vaarallisena.

USA:n Demokraattien puolueohjelma on myönteisempi PA/PLO:lle, joskin sekin kutsuu Jerusalemia Israelin pääkaupungiksi, mutta jaettuna. USA:n hallitusten virallisen käytännön mukaan Juudea ja Samaria, Jerusalemin itäosat ja Golan ovat miehitettyjä alueita, ja siksi juutalaisten rakentaminen sinne on USA:n omaksuman kannan mukaan lainvastaista, joskaan ei laitonta (illegal). USA:n presidentti ovat toistuvasti
käyttäneet veto-oikeuttaan lähetystönsä muuttamista Tel Avivista Jerusalemiin, kuten kongressin päätös edellyttää. YK:n virallisen kannan mukaan Jerusalemin asema on kiistanalainen´, ja sen hallinnon tulisi olla "Pahan neuvon vuorella" toimivan YK:n miehistön valvonnassa.

Anti Defamation League (ADL) toimitusjohtaja Jónathan Greenblatt - antaessaan tunnustusta Republikaanien puolue/ohjelmalle - valitti kahden valtion pudottamista pois. Monille ulkomailla asuville juutalaisille demokratian vaatimusten toteuttaminen on tärkeämpää kuin tosiasiat. Heidän mielestään Israelin tulisi osoittaa esimerkkiä muillekin maille demokratian mallimaana, mikä viittaa vasemmistoon, jonka ohjelmassa se on kärkisijoilla.

Saudi Arabian perustaja kuningas Saud, jonka jotkut väittävät olevan juutalaista sukua, joka 1700-luvulla muutti Mesopotamiasta Arabian niemimaalle, syytti juutalaisia sekä kommunismin että demokratian kehittämisestä maailman hallitsemiseksi. Islam tuomitsee demokratian arabikulttuuriin sopimattomana.
http://www.timesofisrael.com/trump-prai ... rael-ever/

04.UUTISOTSIKOITA
· Donald Trump suunnitteli ilmoittavansa perjantai-aamuna varapresidenttinsä nimen, mutta Ranskassa Nicen kaupungin terrori-iskun vuoksi hän siirsi sen myöhempään ajankohtaan. Ehdokkaina hänellä ovat Newt Gingrich, Chris Christie, sekä Mike Pence, joka viimeisten arvioiden mukaan on ykkössuosikki. Triúmp ei ole vielä tehnyt valintaansa. http://www.timesofisrael.com/trump-post ... e-attacks/
· Homot ja Lesbot ja muut poikkeavat ovat pahoittaneet mielensä siksi, että Beershebassa viikon vaihteen aikana suunniteltu pride (lue häpeä)-marssi peruutettiin viranomaisten muutettua suunniteltua reittiä. Nämä aiemmin pimeissä nurkissa lymyilleet eri tavoin ajattelevat ja toimivat eivät enää peittele poikkeavuuttaan, vaan haluavat esittää asiansa ja syntinsä mahdollisimman näyttävästi, (Rm-2:32) http://www.timesofisrael.com/hundreds-p ... -canceled/,
· Pääministeri Netanyahun entinen henkilöstö-päällikkö Ari Harow joutui poliisin ruuvipenkkiin. Hänet kutsuttiin neuvotteluaan todistajana, mutta poliisi kohteli häntä vahvasti epäiltynä ja varoitti, että kaikkea voidaan käyttää häntä itseään vastaan. Tämä liittyy poliisin epäilyihin Netanyahuun lahjusten ja ulkomaisten varojen käyttämisestä puolueensa ja itsensä vaalitoiminnassa. Mahdotonta sanoa, liittykö kaikki Israelin oman ja ulkomaisen vasemmisto-liikkeiden masinoima parjauskampanjaan Netanyahun hallituksen kaatamiseksi. Presidentti Obama on alusta lähtien toiminut sen hyväksi lähettäen karhukoplansa JV-tiiminsä Israeliin ennen viimeisiä vaaleja Netanyahu valinnan estämiseksi. Tämä tuli nyt pahimpaan aikaan pääministerin onnistuneen Afrikan matkan jälkeen. Poliisi määräsi Ari Harowin kotiarestiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/21499,
· Pääministeri Netanyahu lupasi 10.4 miljoonaa USD juutalaiskylien vahvistamiseksi Har Hebronin ympäristössä terrori-iskun seurauksena. Peläten USA:n hallituksen tuomitsevaa reaktiota hän peruutti lupauksensa, mikä osoittaa ilmiselvää vasallivaltion päämiehen mentaliteettia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/214987,
· Regavim-järjestö jätti korkeimmalle oikeudelle syytteen, väittäen, etteivät puolustusministeriö ja Juudean ja Samarian siviilihallinto ole toimineet velvollisuuksiensa mukaisesti salliessaan PA/PLO:n rakentaa EU:n tuella laittoman setlementin Hizmen juutalaiskylän läheisyyteen Samariassa Jerusalemin pohjoispuolella. EU:n tuella PA/PLO on rakentanut 15 asuntoyksikköä maalle, joka ei kuulu beduiineille eikä EU:lle, sanotaan Regevimin kirjelmässä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/214984
· USA:n Obaman johtama hallitus ei ole ollenkaan onnellinen Englannin päätettyä erota EU:sta, mikä nosti brittimaailman johtoon Thereza Mayn ja ulkoministeriksi Boris Johnsonin, joita he kutsuvat Israelin asiamiehiksi. Molemmat tunnetaan lämpimistä suhteistaan Israeliin, mikä tuntuu hyvältä Euroopasta yleensä tulleitten negatiivisten raporttien ohessa. http://www.timesofisrael.com/white-hous ... eli-envoy/
· Israelin ulkoministeriö ei ole ollenkaan innostunut EU:n uudelleen muotoileman UNESCO:n Jerusalemia ja Temppelivuorta koskevasta lausunnosta. Lausunnossa unohdetaan edelleen juutalaisten kiinteät siteet molempiin, mutta lausunnossa Temppelivuori mainitaan kerran ja silloinkin lainausmerkeissä, eikä juutalaisten rakentamista Temppeleistä mainita ollenkaan. Lausunnossa Israelia kielletään suorittamasta arkeologisia kaivauksia Temppelivuorella tai sen ympäristössä unohtaen kokonaan PA/PLO;n suorittamat laittomat muutostyöt ilman arkeologien valvontaa ja lupia, kuten laki edellyttää. http://www.timesofisrael.com/israel-con ... -proposal/
· Israelin oikeistopuolueet esittävät vastalauseensa USA:n hallituksen tapaan puuttua Israelin vaaleihin. http://www.timesofisrael.com/right-wing ... elections/
· PA/PLO:n entinen pääminiosteri Salaam Fyyad laati oman suunnitelmansa Fatahin ja Hamasin välisten erimielisyyksien tasoittamiseksi ja arabien valmistamiseksi vaaleihin puolen vuoden jälkeen. Abbas näkee tämän hyökkäyksenä häntä vastaan ja tuomitsee Fayyadin esityksen. Fayyad julkisti esityksensä tiistaina Ramallahissa. Abbasin seuraajan valintakilpailu osoittaa kiihtymistä. http://www.timesofisrael.com/former-pal ... tion-plan/

· Jasser Arafatin serkku Nasser Qudwa valmistelee omaa asemaansa noustakseen Abbasin vapauttamalle pallille PA/PLO:n johtoon. Hän ei ole sidoksissa mihinkään ryhmittymään eikä liene sekaantunut korruptioon, mistä Abbas ja hänen hallituksensa ovat kuuluisia. Qudwa on palvellut useissa tärkeissä viroissa, myös YK:n palveluksessa. http://www.jpost.com/Middle-East/Arafat ... bas-460438,
Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 18.07.2016 08:13 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Sunday, July 17, 2016
SUNNUNTAI 17.07.2016
SUNNUNTAI 17.07.2016
01.TÄNÄÄN oi tarkoitus olla helleaallon kuumin päivä, mutta lämpötila näyttää putoavan eilisistä lukemista ja jäävän 31 asteen kieppeille. Ei silti, että olisin jäämässä kaipaamaan sitä, kyllä paita on ollut märkä päivittäin usean viikon ajan vähäisestäkin liikkeestä. Huomenna lämpötila pudonnee vielä asteen verran eli lukemat ovat silloin 20 -30.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 21 -31; Tiberias 27 -40; ri Suolamet 31 -42; Eilat 29 -42 +C-astetta. Times of Israel säätieteilijät taitavat olla lomalla, koska sen tarjoamaa usean päivän ennustetta ei ole julkaistu moneen päivään.
02.Sunnuntaiaamun kuumin uutinen on Turkissa epäonnistunut vallankaappausyritys, joka vaati 265 ihmisen hengen. Armeija sekä poliisi pidättivät 2 839 ihmistä, sekä siviilejä että sotilashenkilöitä.
Vallankaappausyritys ei ollut armeijan suorittama, totesi huojentunut ja innostunut presidentti Recep Tayyip Erdogan hallitukselle uskollisten joukkojen saatua valvonnan käsiinsä. Yritykseen osallistui vain muutamia tuhansia siviilejä ja sotilashenkilöitä, joilla oli joitain helikoptereita ja panssareita tukenaan.

Presidentti Erdogan antoi käskyn ampua alas kapinallisten käyttämät lentokoneet, ja kehotti internetin kautta kansaa menemään kaduille vaikeuttaakseen kapinallisten liikkeitä. Tusinoittain heitä liittyi kansaan, jotka miesvoimalla miehittivät heidän panssareitaan. Ainakin pari kapinallisten helikopteria ammuttiin alas.
Erdogan sanoi, että yrityksen takana olivat rikolliset nostaen heistä esiin USA:n Pennsylvaniassa asuvan
muslimiauktoriteetin Methulet Gulenin, joka on vannoutunut Erdoganin hallinnon vastustaja. Gulen sanoutui irti kaappausyrityksestä sanoen, ettei demokratiaa edistetä kaappausten avulla. USA on pyytänyt Turkilta todisteita Gulenin osallisuudesta. USA:n ulkoministeri John Kerry julkisti lausunnon, jossa hän kieltää USA:n osallisuuden kaappausyritykseen.

Gulen vihjaili muutamien muitten yrityksen aitoutta epäilevien tavoin, että tapaus voi olla ns. "false flag" operaatio, eli että Erdogan olisi itse osittain rohkaissut tyytymättömiä elementtejä maassa huonosti suunniteltuun ja toteutettuun yritykseen oman valtansa pönkittämiseksi. Maahan julistettu sotatila antaa hänelle vapaat kädet toimia kaikkia toisin ajattelevia ja tyytymättömiä kansanosia vastaan.
Erdoganin käskystä korkeita sotilashenkilöitä on pidätetty - heidän joukossaan toisen armeijakunnan komentaja, yksi korkeimmista sotilaskomentajista, sekä 2700 asianajajaa ja tuomaria. Hän pyrkii kitkemään maasta kaikki hänen hallituksensa toimiin kriittisesti suhtautuvat kansanosat ja etenkin heidän johtajansa.

KAPINALLISILLA oli operaation alussa rajoitettua menestystä. He miehittivät Turkin armeijan tiedustelun päämajan ja parlamentin pääkaupungissa Ankarassa toisten ottaessa valvontaansa Istanbulin tärkeimmän sillan. He pidättivät joitakin keskeisiä sotilas- ja siviili- johtajia vapauttaen heidät myöhemmin.
Armeija on yrittänyt palauttaa maahan uudenaikaisen Turkin perustajan Kemal Atatyrkin hallintomallin, jossa armeija toimi erotuomarin roolissa.
Erdoganin päämääränä on palauttaa Ottomaani-hallituksen aikainen loisto ja Turkin johtava asema Lähi-Idässä käyttäen rauhanomaisia suhteita ja kauppa-sopimuksia lähimaiden kanssa. Tämä oli hänen edellisen pääministerinsä Ahmet Davutoglun kuningas-ajatus, mutta koska se ei toteutunut, Erdogan katsoi pääministerinsä muodostavan esteen hänen valta-pyrkimyksilleen ja erotti hänet. Ennustaako tämä Turkin ulkopolitiikan muodostuvan hyökkäävämmäksi, on vielä epäselvää, mutta "false flag" yritys voi enteillä sitä, mitä tukevat hänen toimensa selustan varmistamiseksi palauttamalla diplomaattisuhteet Israelin ja Venäjän kanssa. NATO-maiden jäsenenä Turkilla on oikeus saada sisäpiiritietoa ja aseistusta länsimaista ja etenkin USA:sta.

TURKIN kansa purkautui suurin joukoin kaduille lauantaina juhlimaan kaappausyrityksen kukistamista, mikä sopivasti rohkaisee presidentti Erdogania ja samalla vahvistaa hänen otettaan maansa johdossa. http://www.timesofisrael.com/i-love-tur ... p-failure/

03.Analyytikot pyrkivät näkemään, mikä laukaisi kaappausyrityksen juuri tähän aikaan presidentti Erdoganin ollessa viettämässä lomaansa maaseudulla. Hänen pidätyksensä olisi ollut yrityksen tärkein kohde onnistuakseen.
Tarkkailijoiden mukaan tämä ei muuta Israelin ja Turkin välille solmittua diplomaattisuhteitten palauttamissopimusta, mutta voi viivyttää sen toimeenpanoa. Toinen vakavampi seuraus voi olla antisemitismin kasvu Turkissa, mikä vaarantaa
vähemmistöjen kuten kurdien ja juutalaisten aseman.
Turkin työvoimaministeri Suleyman Soylu esitti syytöksen, että USA on voinut rohkaista kapinallisia, mikä hänen arvionsa mukaan on nostanut Turkin Israelin aiempaan syntipukin asemaan. Hän arvioi, että "Turkin kaduille ovat nousseet islamin vastaiset vihapuheet ja selvä havahtuminen, ja on vain ajan kysymys, koska se kohdistuu vähemmistöryhmiin maassa". Turkki kieltäytyi antamasta lupaa USA:n koneille käyttää Turkin lentokenttiä pommitus-lennoilleen Syyrian ja Irakin IS-joukkoja vastaan, mikä on aiheuttanut säröjä maitten välisiin tavallisesti hyviin suhteisiin. http://www.timesofisrael.com/us-turkish ... p-attempt/,

YK:n turvallisuusneuvoston (UNSC) pyrki hyväksymään lausunnon koskien Turkissa tapahtunutta vallan-kaappausyritystä, mutta Egypti, joka katselee huolestuneena Turkin laajentumispyrkimyksiä, esti sen hyväksymisen liian suosiollisena Turkille. Egypti on nyt UNSC:n kiertävä, mutta ei pysyvä jäsen. http://www.timesofisrael.com/egypt-bloc ... overnment/

04.Jerusalemin poliisin ja vartijan valppaus esti potentiaalisen terrori-iskun pääkaupungissa. Poliisi kiinnitti huomionsa reppua selässään kantavaan PA:n arabiin, joka pyrki nousemaan kevyen rautatien vaunuun Jaffakadun pysäkillä keskustan tuntumassa.

Pysäkin vartija havaitsi miehen pysäkin takana pitäen reppua kädessään. Nähdessään pommin vartija kutsui välittömästi poliisin paikalle.
Poliisin pioneerit tutkivat pommit poliisin sulkiessa Jaffakadun ja sen suuntaisen King Georg kadun suorittaessaan tutkimuksia pysäkin läheisyydessä epäillen miehen asettaneen pommeja kadun varteen.

Poliisi vahvisti löytäneensä useita putkipommeja miehen repusta. Arviolta 20-vuotias arabi oli tullut pääkaupunkiin Beit Ulan arabikaupungista lähellä Hebronia, josta valtaosa terroristeista on tullut.
Lokakuusta lähtien 35 israelilaista ja ulkomaalaista on saanut surmansa tuliasein, puukoilla tai autoilla suoritetuissa väkivaltaisuuksissa, 215 arabia on saanut surmansa samana ajanjaksona hyökkäyksissä. http://www.timesofisrael.com/jerusalem- ... have-bomb/

05.UUTISOTSÍKOITA
· Hallituksen ministerit etsivät keinoja, jolla Amonan juutalaisyhteisön tyhjentäminen estettäisiin. Vaihtoehtoisesti asukkaille tarjotaan muita asuinpaikkoja ja kompensaatioita arabeille, jotka väittävät omistavansa maata Amonassa. Maan omistussuhteet ovat Juudean ja Samarian sekä Negevin alueilla erittäin sekavat dokumenttien epämääräisyyden ja niiden väärennösten vuoksi. Lisäksi Israelissa NGO-järjestöt saavat esittää arabeja suosivat dokumenttinsa suoraan korkeimmalle oikeudelle, vaikka esitutkimus tulisi suorittaa piiri- tai alue-oikeuksissa. NGO-järjestöjen keskeisenä pyrkimyksenä onkin usein tukkia oikeusasteet esitystensä tulvalla kaaoksen aikaansaamiseksi.
Korkeimman oikeuden aiemman päätöksen mukaan Amonan juutalaistalot tulee poistaa ennen kuluvan vuoden loppua, mutta yleinen ilmapiiri maassa on noussut tuhoamista vastaan. http://www.timesofisrael.com/bill-to-av ... inet-vote/

· Turkin hallituksen vakuutteluista huolimatta rauhan ja järjestyksen palautumisesta maahan monet valtion ja lentoyhtiöt ovat kieltäneet koneitaan lentämästä Turkkiin. Tämä on hyvin hämmentävää maalle, joka saa suuren osan tuloistaan turismista. Turkki on ollut monena vuonna israelilaisten suosituin lomamaa, mutta suhteitten kärjistyminen on vähentänyt sen suosiota. Nyt odotetaan, nouseeko kaappaus-yrityksen seurauksena semitismin vastaisuus Turkissa, mikä voisi vaarantaa siellä asuvien juutalaisten aseman. USA kehotti Turkissa olevia kansalaisiaan välttämään julkisia paikkoja ja etsimään turvallisia kohteita, koska USA:n vastaisuus on myös nousemassa Turkissa. http://www.timesofisrael.com/airlines-g ... fter-coup/
· Ranskassa suoritetut terrori-iskut ovat saaneet sisäministeri Cazeneuven turvautumaan nuoren kansan apuun terrorin vastaisessa taistelussa. Hän kehottaa nuoria liittymään vapaaehtoisina turvallisuusjärjestöihin tiedotusjärjestelmän kehittämiseksi koko kansaa käsittäväksi. Viranomaiset tunnustavat menettäneensä otteensa ja henkilöstönsä riittämättömyyden. http://www.timesofisrael.com/facing-wit ... ty-forces/
· Iran suoritti neljännen ballistisen ohjuksen testin P5+1 maiden kanssa solmimansa ohjuskokeet kieltävän sopimuksen vuosipäivänä. Iranin uudet ballistiset ohjukset käyttävät Pohjois-Korean kehittämää tekniikkaa. Nyt laukaistu ohjus räjähti heti laukaisun jälkeen. Ohjuksen teoreettinen kantomatka on 4000 km. http://www.timesofisrael.com/iran-condu ... nuke-deal/
· Nicen (Nizzan) kaupungin terrori-iskun jälkipuinti alkaa vähitellen. Poliisi sanoo kuorma-autoa ajaneen arabin vakuuttaneen jakavansa jäätelöä ihmisille, minkä poliisi uskoi tarkistamatta hänen henkilöllisyyttään tai tarkastamatta autoa, jossa oli ainakin 2 tuliasetta ja käsikranaatteja. Mies oli polisin kirjoissa aiemmista rötöksistä. 105 poliisia ja turvallisuusmiestä oli komennettu varmistamaan juhlallisuuksien turvallisuutta. http://www.timesofisrael.com/howd-he-ge ... ce-attack/
· Jerusalemin ("Palestiinan") mufti sheikki Muhammed Hussein tuomitsee terrori-iskun uhrina kuolleen 13-vuotiaan Hallel Jaffa Arielin muistoksi pidetyt tilaisuudet Temppelivuorella, minkä yhteydessä Mughniyehportti nimettiin uudelleen Hallel-portiksi. Poliisi salli pienten ryhmien nousta Vuorelle eri aikoina, mutta puheita eikä rukouksia saanut suorittaa, ne pidettiin Länsimuurin e4dessä olevalla tasanteella muslimien rauhoittamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/215027


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 21.07.2016 08:41 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Wednesday, July 20, 2016
KESKIVIIKKO 20.07.2016
KESKIVIIKKO 20.07.2016
01.ILMA tuntui ennen kuutta ulkona yllättävän viileältä, vaikka lämpöasteita oli 20. Tämä johtunee korkeasta kosteuspitoisuudesta, minkä johdosta iholla on jatkuva pikkuhiki, ihan ilman syytä. Lämpötila nousee ennusteen mukaan asteen verran huomenna ja sama trendi jatkunee myös ylihuomenna, jolloin korkein astemäärä on ToJ:n ennusteen mukaan 31. Taivaankansi pysyttelee kaiken aikaa pilvettömänä, joten auringonpaiste on polttava.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 19 -30; Tiberias 25 -37; Suolameri 29 -37; Eilat 28 -40 +C-astetta.
Syksyn viileys ja kosteus alkavat jo tuntua yölämpötiloissa, vaikka kesä on vastaa pääsemässä alkuun.
02.PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahun kotoiset ongelmat ja kiusat eivät ota loppuakseen, päinvastoin ne näyttävät jopa laajenevan. Poliisi on päättänyt liittää tutkittavien joukkoon myös pääministerin puolison Sarah Netanyahun ja heidän poikansa Yairin, jonka väitetään matkustaneen väärällä passilla jonnekin veroparatiisiin avatakseen tilin isänsä nimellä – Mossadin luvalla. Nämä ovat julkisuuteen laskettuja huhuja, joiden todellisuutta voi epäillä, sillä maan johtajalla on useita vihamiehiä, jotka keinoista kaihtamatta yrittävät tahrata hänen maineensa." Big names to be questioned soon", suuret nimet joutuvat pian poliisin kuulusteluihin, sanoo JP:n kolmossivun artikkelin otsikkosuurin kirjaimin, minkä TV-10 ja TV-2 kanavat vahvistavat.

Näiden tietolähteiden mukaan pääministeri vei vaimolleen ulkomaan hotelliin arvokkaita lahjoja kotiin kuljetettaviksi. Taustalla ovat poliisin epäilyt, että pääministeri sai merkittäviä summia rahaa ulkomaisilta tukijoiltaan. JP:n artikkelissa viitataan Sarahin ja Yairin avokätiseen elämäntyyliin, mihin he tarvitsivat rahaa.
TV-2:n journalisti Amnon Abramovich, joka tunnetaan vasemmistolaisista mieltymyksistään, ja hallituksen politiikan kärkevänä arvostelijana, kertoi Lelo Hafsaka radion ohjelmassa, että poliisi kuulustelee pääministeriä pian "varoituksella, että kaikkea hänen sanojaan voidaan käyttää häntä vastaan", ja että hänen vaimonsa Sarah ja poikansa Yair joutuvat myös poliisin kuulusteluihin.

POLIISI jatkoi Netanyahun entisen henkilöstöpäällikön Ari Harown kotiarestia. Häntä kuulusteltiin toistamiseen 10 tunnin ajan. Hänen lisäkseen erästä toista virkailijaa kuulusteltiin myös. Heidän epäillään luvanneen tukijoille vuoden 2015 vaalien aikana Likudin vaalikassaan antamiensa varojen vastineeksi lupauksia määrätyistä eduista, ja että jos niin tehtiin, pääministeri oli tietoinen asiasta. Tämä asettaisi pääministerin korruptiosyytteisiin.

KYSYMYSTÄ puitiin eilen Knessetin kyselytunnin aikana, mutta pääministeri Netanyahu viittasi kintaallaan syytöksiin todeten, että ne ovat tyhjiä ja raukeavat aikanaan totuuden tullessa ilmi. Myös oikeuskansleri Avichai Mandelblit valitti asemansa ongelmallisuutta, sillä Netanyahu nimitti hänet virkaansa. Hän myös totesi julkisuudessa liikkuvien tietojen olevan epätarkkoja ja osin vääriä. Kansanedustajat varoittivat Netanyahua vähättelevästä suhtautumisesta, koska syytökset ovat raskaita, ja vaativat häntä jääväävään itsensä poliisin kuulustelujen ja mahdollisen oikeuskäsittelyn ajaksi. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... ser-460776,
Edellisessä JP:n artikkelissa kerrotaan Nentayahun syyttävän tiedustelu- ja liikenneministeri Israel Katzia hänen asemansa horjuttamisesta esittämällä tukun laki-esityksiä, joita hän ei ollut hyväksynyt. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... our-460761,

03.KNESSET hyväksyi pitkällisen keskustelun jälkeen - - mitä edelsi taktisen viivyttelytaktiikan omaksuminen hallituskoaliittion toimesta, kunnes tarvittava määrä kansanedustajia oli tullut paikalle – lain, joka sallii 70 kansanedustajan - heistä 10 oppositiosta – esittävän valituksen puhemiehelle ketä tahansa kansanedustajaa vastaan, joka tukee aseellista vastarintaa maata kohtaan tai kiihottaa vihaan, mikä oikeuttaisi syytöstoimiin.
Asiaa puitaisiin seuraavaksi Knessetin sisäisessä lakikomiteassa, jossa 3/4 enemmistöllä ratkaistuna asia alistetaan Knessetin täysistuntoon. Jos syytös saa 90 kansanedustajan tuen 120:stä, syytetty kansanedustaja erotetaan Knessetin toimista määräajaksi, jolla on oikeus valittaa päätöksestä korkeimpaan oikeuteen.
Nykyisen lain mukaan kansanedustajaa ei voida erottaa vaalien välisenä aikana.

Vasemmiston ja opposition kansanedustajat valittavat, että nyt hyväksytty laki rikkoo pahasti demokratiaa ja kansan yhtenäisyyttä sanoen lain hyväksymisen edustavan alinta käyttäytymistä Knessetin toiminnassa. Myös presidentti Reuven Rivlin, joka toimi pitkään Knessetin puhemiehenä ennen presidenttiyttä, valitti
lain hyväksymistä todeten, etteivät kansanedustajat saisi estää toistensa osallistumista lain laadintaan.
Israelin arabien Joint List puheenjohtaja Ayman Odeh uhkaa erota lain hyväksymisen vuoksi.
Lakiesitystä kutsuttiin myös Zoabi-laiksi, mutta esitys muutti muotoaan kolmen arabikansanedustajan Basel Ghattas, Jamal Zahalka ja Hanin Zoabi, tehtyä sympatia-vierailun Israelin vastaisessa iskussa kuolleitten arabi-terroristien kotiin ja pidettyä hiljaisen hetken heidän kunniakseen.
Tämä oli viimeinen korsi, joka muutti israelilaisten yleisen suhtautumisen arabikansan-edustajien Israelin vastaiseen käyttäytymiseen. Knessetin eettinen komitea erotti Zoabin ja Ghattasin neljäksi ja Zahalkan kahdeksi kuukaudeksi Knessetin toiminnasta. Zoabi jatkaa Israelin vastaisuuttaan. Hän kutsui IDF:n sotilaita murhaajiksi. Armeija on Israelin selviytymisen selkäranka, minkä johdosta sen halventaminen on raskauttava syytös. http://www.timesofisrael.com/knesset-ap ... om-office/

04.IRAN jatkaa uhittelevaa USA:n vastaista politiikkaansa, kutsuen sitä edelleen suureksi saatanaksi, Israelia pienemmäksi paholaiseksi.
Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif sanoi vain vuoden kuluttua P5+1 maiden kanssa solmimansa Iranin ydinteollisuutta koskevan sopimuksen jälkeen, ettei USA voi tehdä Iranille yhtään mitään. Hän kehui, että USA halusi poistaa kaikki Iranin asentamat sentrifugit, joilla uraania rikastetaan sekä polttoaineeksi että pommin-tekoa varten, mutta sillä oli kuitenkin 20 000 toimivaa sentrifugia, hän kehui häpeilemättä.

Puhuessaan yliopisto-ja kouluopiskelijoitten kanssa Zarif sanoi USA:n vaatineen Arakin raskasvesilaitoksen purkamista, mutta nyt se ostaa raskasta vettä Iranista ja osallistuu laitoksen kehittämistä koskevien suunnitelmien laatimiseen. Hän puhui Teheranissa FARS uutistoimiston mukaan. "USA on voimaton voidakseen vaikuttaa Iraniin" hän uhosi. "Amerikka on tuhlannut miljardeja USD maissa kuten Afganistan, eikä ole vieläkään käsittänyt, että painostuksen ja ylivallan aika on ohi". Hän sanoi jumalallisen väliintulon säilyttäneen tasapainon Iranissa Lähi-Idän muuttuvissa oloissa. "Tämä johtuu siitä, että olemme ymmärtäneet voiman perustan, ja suurin voima maailmassa on Allahin maailma".

Äskettäin paljastettiin julkisuudessa, että salaisen USA:n ja Iranin välisen sopimuksen mukaan Iran saa 2027 vapaat kädet ydinteollisuutensa kehittämisestä haluamallaan tavalla ja tahtomaansa suuntaan. Hän sanoi, että salainen dokumentti, jonka Iran toimitti IAEA:lle, on osa Iranin kansallista ylpeyttä. Dokumentin olivat laatineet Iranin neuvottelijat ja asiantuntijat, hän sanoi.
Kyseinen dokumentti on salainen, mutta yksi diplo-maateista oli antanut kopion siitä AP:n kirjeenvaihtajalle. Israel sanoo salaisen dokumentin paljastumisesta, että se todistaa Israelin kantamanhuolen Iranin aikeista. http://www.timesofisrael.com/iranian-fo ... bal-power/

05.USA:n ulkoministeri kiistää Zarifin väittämän salaisen sopimuksen olemassa olon. John Kerry väittää, että USA:n kongressille esitettiin kaikki sopimusasiakirjat, myös ne, joita ei ole julkistettu. Salaisen sopimuksen mukaan Iran saa jatkaa ydinaseen rakentamista 10 vuoden jälkeen.
Ulkoministeriön tiedottaja Mark Toner sanoo, ettei ole olemassa mitään salaista sopimusta.
AP kertoo salaisen dokumentin antaneen diplomaatin todenneen, että Iranin vastaisten rajoitusten poistuttua Iran pystyy rakentamaan ydinpommin 6 kuukaudessa, vaikka aiemmin kerrottiin vuodesta.
Joint Comprehensive Plan of Action JCPOA allekirjoitettiin heinäkuun 14.päivänä 2015. http://www.timesofisrael.com/us-denies- ... t-on-iran/

06.UUTISOTSIKOITA
· Turkin vallankaappausyrityksen seurauksena Israelissa odotetaan presidentti Recep Tayyip Erdoganin antavan myöten halulleen lyödä Israelia jollain tavoin hänen kaatamisyrityksen vuoksi, vaikka Israel ja Turkin juutalaiset pysyttelivät huolellisesti sivussa. Avaimena hän pitää' USA:ssa asuvaa toisinajattelijaa mullahia Fethullah Gulen, jolla väitetään olleen siteitä kaappausyrityksen suunnitelleen kenraalin kanssa, joka kieltää osallisuutensa. Hän toimi aikoinaan Turkin sotilas-lähettiläänä Israelissa. Gulenilla on ollut yhteyksiä juutalaisjärjestöihin ja päärabbien kanssa. http://www.timesofisrael.com/despite-de ... to-resist/
· IDF yhdessä Shin Betin ja poliisin kanssa esti tiistaina suurehkon aseitten salakuljetusyrityksen Jordaniasta Israeliin. Ne takavarikoivat 20 pistoolia, 5 M-16 kivääriä ja aseiden osia yhteisoperaatiossa. Kaksi PA:n arabia, jotka odottivat Israelin puolella, pidätetiin Argaman moshavin lähellä Jordanin laaksossa. Heidät vietiin kuulusteluihin. http://www.timesofisrael.com/israeli-se ... g-attempt/
· Jerusalemin vuotuinen pride (häpeä) paraati marssitaan huomenna pääkaupungin keskustassa vahvan poliisivartion suojeluksessa, sillä suuri osa kansasta vastustaa marssia juutalaisten pyhässä kaupungissa. Pormestari Nir Barkat aikoo seurata paraatia TV:stä, jos ollenkaan. http://www.timesofisrael.com/jerusalem- ... religious/
· Vuosi Duman arabikylässä suoritetiin polttomurhan jälkeen siellä poltettiin toinen talo. Arabit syyttävät juutalaisia, mutta poliisi ei tällä kertaa mennyt halpaan ja uskoo, että kylän sisällä riehuvat ristiriidat ovat aiheuttaneet rikolliset puuhat. Talo kuului Dawabsha-klaanille, joka hallitsee suurta osaa Nablusin aluetta. http://www.timesofisrael.com/year-after ... mb-attack/
· Donald Trump sai odottamansa nimityksen Republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaaksi puolueen valintakonferenssissa, jonka alkua ToI kuvaa kaaosmaiseksi. Ikävä soppa syntyi siitä, että Donaldin vaimo Melissa tai hänen kirjoittajansa olivat liittäneet puheeseen osia, jotka tarkkailijat sanoivat kuuluneen Michele Obaman puheeseen Obaman uudelleen valinnan yhteydessä. Ei osoita hyvää arvostelukykyä, jos lienee totta. Donald lupaa nostaa Amerikan entiseen suuruuteen, ja lupaa puolustaa ja tukea Israelia kaikissa vaiheissa. http://www.timesofisrael.com/trump-on-g ... -you-down/, http://www.timesofisrael.com/outside-co ... alk-trump/,
· Ranskan Laragne Monteglin alppikylässä ilmeisesti muslimies hyökkäsi hotellissa 12 – ja 13-vuotiaitten tyttäriensä kanssa majailevan äidin ja hänen lastensa kimppuun väittäen poliisille, että hän ei voinut kestää heidän säädytöntä pukeutumistaan t-paitoihin ja shortseihin. Hyökkäyksen uhrien tila on toistaiseksi tuntematon, he ovat sairaalassa. Sharia lakia toteutetaan, halusit sitä tai et- http://www.timesofisrael.com/in-france- ... r-outfits/
· Galilealainen, Betlehemin lähellä asuva arabiperhe Tariq Nasser päätti nimittää vastasýntyneen lapsensa Erdoganiksi. http://www.timesofisrael.com/an-erdogan ... e-galilee/,


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 15 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia