kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 20.01.2018 16:58

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 01.01.2018 12:31 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 2855
Kuva

Wednesday, January 03, 2018
KESKIVIIKKO 03.01.2018
KESKIVIIKKO 03.01.2018
01. USA:n presidentti Donald Trump totesi äskettäin, että koska PA/PLO kieltäytyy rauhanneuvotteluista, eikä tunnusta USA:n roolia välittäjänä, USA katkaisee apunsa PA/PLO:lle, arvoltaan yli 300 miljoonaa USD. Trump kirjoitti Tweet-sivullaan aikoneensa "maksaa Israelille tulevissa rauhan-neuvotteluissa, mutta PA/PLO:n kieltäytyminen estää keskustelujen etenemisen. Miksi USA:n tulisi maksaa tulevia massiivisia maksuja turhasta, kun PA/PLO ei halua puhua rauhasta?"
Trump valitti myös, että kiitollisuuden asemesta PA/PLO ei osoita minkäänlaista arvostusta eikä kunnioitusta.
Trump kannatti aiemmin ns. Taylor Act lakia, jolla USA vähentää PA/PLO:lle tarkoitettua apuaan, ellei PA lopeta terroristeille tai heidän perheilleen maksamiaan "stipendejä". Valkoinen Talo ei ole ottanut voimakasta kantaa lain toteuttamiseen, mutta seuraa kiinteästi sen edistymistä kongressissa.

USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley uhkasi katkaista maansa rahoituksen YK:n
Palestiinan pakolaisjärjestölle UNRWA, jos
PA/PLO kieltäytyy rauhanneuvotteluista.

PLO:n virkailija Hanan Ashrawi vastasi presidentti Trumpin lausuntoihin toteamalla, ettei PA/PLO suostu alistumaan Trumpin kiristykseen uhkauksista katkaista avustukset.
"USA:n presidentti sabotoi etsintämme rauhaan, vapauteen ja oikeuteen Jerusalemia koskevilla lausunnoillaan" Ashrawi sanoi keskiviikkona. Tämä nainen on kristitty.
PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas sanoi USA:n menettäneen perinteisen välittäjän asemansa Israelin ja PA/PLO:n välisessä konfliktissa tunnustaessaan joulukuun puheessaan Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Hän kieltäytyi ja vaati myös alaisiaan vitkailijoita tapaamasta USA:n virkailijoita rauhanprosessin asioissa.
Hän kutsui USA:n lähettiläänsä kotiin "neuvotteluja varten", mutta peruutti kutsunsa seuraavana päivänä.
USA on sallinut PA/PLO:n toimiston jatkaa toimintaansa Washingtonissa, mutta rajoitetusti.
USA:n varapresidentti Mike Pence siirsi
Israelin matkaansa joulukuusta tammikuun puoliväliin kongressin äänestysten vuoksi, mutta päinvastaisista tiedoista huolimatta toteuttanee sen tammikuun aikana. https://www.timesofisrael.com/pa-offici ... t-funding/,

02. IRANISSA tilanne näyttää kehittyvän entistä vaarallisemmaksi hallitusta vastustavien mielenosoittajien turvautuessa aseisiin, ja hallituksen saatua joukkonsa kokoon esittääkseen tukeaan mullahien johtamalle hallitukselle.
Raporttien mukaan kymmenet tuhannet hallitusta kannattavien joukot kokoontuivat Teheranissa ja monissa muissa kaupungeissa keskiviikkona, kertoo puolivirallinen PRESSTV.
He protestoivat viimeisten päivien aikana väkivaltaisiksi kehittyneitä mielenosoituksia, joissa on kuollut ainakin 21 ihmistä, ja tuntematon määrä on pidätetty. Tietäen Iranin vankiloissa yleisesti käytetyn raa an kidutuksen, monille heistä kuolema olisi voinut olla helpompi ratkaisu.
Keskiviikkona kaduille kokoontuneet ihmiset
kantoivat käsissään ylimmän johtajan Ali Khamenein kuvia ja suurikoikoisia kylttejä, joihin oli kirjoitettu iskulauseita. "Johtaja, me olemme valmiit" sekä "Kuolema pettureille".
"Me tarjoamme veren suonissamme johtajallemme".
Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei syytti tiistaina Iranin vihollisia mielenosoitusten lietsomisesta, sekä syyllistymisestä Iranin sisäisiin asioihin. Viimeisissä yhteenotoissa turvallisuusjoukot surmasivat ainakin 9 ihmistä.
Mielenosoitukset ovat suurimmat Iranissa vuoden 2009 jälkeen, jolloin maailma seurasi henkeään pidellen turvallisuusjoukkojen raakaa kohtelua mielenosoittajia kohtaan. https://www.timesofisrael.com/tens-of-t ... e-rallies/,
Hallitusta vastustavien toisinajattelevien toive massaprotesteista tiistaina ei toteutunut puuttuvan karismaattisen johtajan vuoksi, sekä siksi, ettei keskiluokka usko mielenosoitusten johtavan hallituksen vaihtoon. Ulkomainen painostus etenkin USA:n taholta ei ollut odotetun kaltainen.
Yleislakkoa ei saatu aikaan, vaan työtä jatkettiin entiseen tahtiin ja basaareissa kauppiaat olivat kiireisiä kuten aina. Yhteisön vaikutusvaltaisimmat kansankerrokset älymystö ja keskiluokka varoivat antautumasta vaaraan, kuten he tekivät 2009. Monet jäivät kotiin kuultuaan Khamenein pahaenteisen varoituksen ulkomaisesta kiihotuksesta sekä varojen, aseiden ja tiedustelun antamisesta mielenosoittajille, mihin sisältyi oikeus pidättämiseen maanpetturuudesta ja toimimisesta vihollinen kanssa uhaten kuolemantuomiolla.
Mielenosoittajat havaitsivat tiistaina, ettei heitä estetty marssimasta kokoontumis-kohteisiinsa, mutta sinne saavuttuaan he huomasivat joutuneensa poliisien ja hallituksen kannattajien saartamiksi mies-ylimäärällään.

Hallituksen päätös sulkea internet ja media aiheutti ristiriitaisia mielipiteitä. Presidentti Trump esittäessä vaatimuksen vapauttaa kansan suosimat instagram ja telegram, hallitus oli jo poistanut pahimmat esteet. Tämä osoittaa hallituksen itsevarmuuden
nousseen tasolle, jossa se ei enää pelännyt mielenosoituksia kaduilla. Kansa sen sijaan näyttää joutuneen pelkoreaktion valtaan.
Kuten DF toteaa artikkelissaan, hallituksen vastustaminen ei suinkaan ole poistunut, vaan se tulee jatkumaan, joskin ehkä pieni-muotoisempana. Perjantain rukouskokousten jälkeen nähdään, miten tilanne on muuttunut ja jos on, mihin suuntaan. https://www.debka.com/iranian-protest-e ... ty-forces/

03. WND kertoo Leo Hohmannin laatimassa raportissaan, että tilanne Iranissa alkaa muistuttaa laajamittaista kapinaa. Hän valittaa Amerikan uutistoimistojen hidasta reaktiota väittäessään historialisten mielen-osoitusten johtuvan heikosta taloudesta sekä syyttäen presidentti Trumpia vahvistavan heidän uskoaan.
Hohmann sanoo tämän olevan vahvasti tosi-asiain vastainen, huomioiden maan historian ja nykyisen poliittisen ilmapiirin.
AP:n raporteissa Iranista nähdään tämä virhe.
CNN kutsuu protesteja huonosti
organisoiduiksi, johtamattomaksi protesteiksi hintojen korkeudesta, korruptiosta ja sortavasta hallituksesta. Ne eivät näe iskulauseita, joissa vaaditaan kuolemaa diktaattorille toisten polttaessa Ali Khameneita esittävän nuken.
"Iranissa on paljon enemmän meneillään, kuin mitä nämä uutislähteet kertovat". Naiset ovat poistaneet pääliinansa (hijab) julkisesti Teheranin kaduilla. He ovat saudinaisten tapaan havahtumassa vaatien oikeuksiensa huomioimista. http://www.wnd.com/2018/01/iran-protest ... than-2009/, http://www.wnd.com/2018/01/no-solution- ... me-change/,

04. UUTISIA LYHYESTI
• PA/PLO:n johto jatkaa kovaa linjaansa välittämättä USA:n presidentti Trumpin uhkauksista poistaa vuosittainen yli 300 miljoonan USD tuki, ellei se suostu tulemaan neuvottelupöytään. PLO:n korkeat virkailijat sanovat uhmakasti, etteivät he anna Trumpin kiristää heitä.
Mahmoud Abbasin läheinen neuvon- antaja Nabil Abu Rudeinah sanoi AFP:lle: "Jerusalem on Palestiinan valtion ikuinen pääkaupunki, eikä se ole myynnissä edes biljoonien arvosta kultaa". Hän jatkoi: "Me emme vastusta neuvotteluja, mutta niiden tulee perustua kansainväliseen lakiin ja julkilausumiin, joissa tunnustetaan itsenainen Palestiinan valtio pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa". https://www.timesofisrael.com/pa-offici ... t-funding/
PA/PLO:n johtajat ovat kuin ne, joille savolainen konduktööri tiedotti suureen ääneen: "Onko Joensuuhun mänijöitä, juna lähti justiinsa". Pelkään pahoin, että PA/PLO jäivät kuin eno veneestä. https://www.timesofisrael.com/pa-offici ... t-funding/.
• IDF tiedotti viime perjantain kranaatti-iskuista Gazata Israeliin, että ne ampui Islamic Jihad. Tämä osoittaa, että Hamas on menettämässä otteensa Gazan valvonnassa. IDF pitää Hamasia vastuussa rakettitulesta Israeliin. IDF iskee jokaista Gazasta ammuttuun rakettiin tuhoamalla Hamasin asemia. https://www.timesofisrael.com/islamic-j ... -assesses/
• Trump vastasi PohjoisKorean johtajan Kim Jong Unin uhkaukseen, että hänellä on ydinpommin laukaisunappi aina pöydällään, että hänen nappinsa on paljon isompi. Kysymys onkin siitä, kumpi painaa ensiksi nappiaan, jos Kim ehtii painaa nappiaan ja lähettää ohjuksensa USA:n ylle, Trumpin nappi ei enää toimi, koska sähköt ovat poikki. https://www.timesofisrael.com/trump-to- ... than-kims/
• Intia peruutti 500 miljoonan USD PST-ohjuskaupan Israelin kanssa vähän ennen pääministeri Netanyahun Intian virallista vierailua. Ohjukset valmistaa Rafael Advanced Defense Systems. Lohdutukseksi Intia ostaa 131 maasta ilman ohjuksia uuteen emälaivaansa. https://www.timesofisrael.com/india-sho ... ahu-visit/
• Israelin arabiopiskelijat häiritsivät egyptiläisen luennoitsijan esitystä suhteiden normalisoimiseksi Israelin ja Egyptin välillä. Opiskelijat huusivat luennoitsija Saad Eddin Ibrahimille kutsuen häntä rumilla nimillä kuten bastard (paskiainen) ja traitor (petturi). Tilaisuus pidettiin tiistaina Tel Avivin yliopistolla. Arabiopiskelijat poistuivat salista huudettuaan hävyttömyyksiä. Yliopisto lupaa suorittaa tutkimuksen asiasta, joka on hävettävä ja ilkeä. https://www.timesofisrael.com/arab-isra ... th-israel/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN.
Jerusalem 5 -14; Tiberias 11 -20; Suolameri 16 -24; Eilat 8 -22 +C-astetta, huomenna viilenee ja sateita luvataan. Perjantaina ennustetaan ukkosmyrskyjä pohjoisessa, josta ne leviävät rannikolle ja Negeviin.
Meksikonlahti ja Florida ovat nyt vuorossa joutua Polar Vortex hyisen arktisen ilmavirran kohteiksi. Ilmavirta jetstream tulee pohjoiselta Jäämereltä kiertää koko USA:n alueen lännestä etelän kautta pohjoiseen ulottaen vaikutuksensa Floridaan ja Meksikon-lahdelle. http://www.thebigwobble.org/2018/01/gul ... reeze.html


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 05.01.2018 18:24 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 2855
Friday, January 05, 2018
PERJANTAI 05.01.2018
01. Myrskyiset tuulet ovat nyt ehtineet
Israeliinkin riepoteltuaan pahoin Eurooppaa ja Amerikkaa. Kuten tavallista talvisin, sateet tulevat useimmiten rajuina aiheuttaen tulvia, teitten katkeamia, onnettomuuksia maanteillä ja tulvaveden tunkeutumista asuntojen kellareihin.
Myrskyvaroitus annettiin koko maahan viikon vaihteen ajaksi kehottaen pitämään vauvat, vanhukset ja kroonisesti sairaat peitettyinä ja lämpiminä. Pohjoisosassa maata ennustetaan lumisateita, 20 -30 sm vahvaa lumipeitettä Hermonilla, ja kovia tuulia koko maassa. Tätä kirjoittaessani tuuli vonkuu ulkona ropistellen vesipisaroita ikkunoihin. Onneksi ukkosta ei ole vielä tullut, joka pakottaisi sulkemaan tietokoneet.
Myrskyiset tuulet alkoivat pohjoisessa torstai-iltana ja ovat sieltä levinneet keski- ja eteläosiin. Tuulen voimakkuus on km 35 -50 km/t. Perjantain aikana tuulen voimakkuus kasvaa 40 -60 km/t, paikoitellen jopa 90 km/t.
Sateitten siirtyessä Negeviin on odotettavissa hetkellisiä tulvia jokien alkaessa täyttyä yli äyräittensä. Ihmisiä kehotetaan varomaan potentiaalisia tulvavyöryjä, sillä ne voivat yllättää maantiellä ajavat. Tulvia on odotettavissa myös rannikon kaupungeissa.
Tuulten ja sateitten odotetaan heikkenevän sapatin vastaisena yönä, mutta uusiutuvan illalla. Sunnuntaina säätilanteen odotetaan palaavan normaaliksi; yöt ovat viileitä alle 5 asteen lämpötilalla, joka noussee 05 -12 asteen tienoille. Taivas on pilvinen, mutta pilvipeitto repeilee sunnuntaina.
Säätieteilijät varoittavat, että irralliset esineet ja rakennusosat kuten katokset voivat irrottautua kovassa tuulessa ja lentävät tuulen mukana. Myös kotieläinten mukavuudesta on syytä huolehtia. http://www.jpost.com/Israel-News/Israel ... orm-532919

02. Maan pohjoisosassa sattuneessa rajussa
nokkakolarissa sai surmansa 2 ihmistä ja 3 muuta haavoittui, 2 heistä vaikeasti ja kolmas kriittisesti. Autot ajoivat suurella nopeudella lähellä Barta`an kaupunkia Wadi Ara-alueella. Molemmat autot vaurioituivat pahoin, osa uhreista jouduttiin leikkaamaan ulos autoista. Kriittisesti haavoittunut 30-vuotias mies kiidätettiin helikopterilla sairaalaan, muut 2 ambulanssilla.
Onnettomuuden syytä ei vielä saatu selville, mutta kova tuuli, sumuinen ja sateinen sää ovat voineet aiheuttaa onnettomuuden.
Israelissa on tammikuun alusta saanut surmansa 4 ihmistä liikenneonnettomuuksissa, viime vuoden tammikuun aikana 37 ihmistä ja vuonna 2017 kaikkiaan 362 ihmistä. https://www.timesofisrael.com/two-kille ... rn-israel/

03. Syyskuussa 2017 Tokion Weekender kysyi
pääkaupungin 500 lukijansa mielipidettä, kenet he asettaisivat ehdolle valittaessa "suurinta koskaan elänyttä japanilaista". Vastaajat ohittivat vallan-kumoukselliset, kuninkaalliset, ja jopa baseball sankarit antaen äänensä yllättävästi Japanin toisen maailmansodan lähettiläälle Kovnossa, Liettuassa.
Lähettiläs Chiune Sugiharaa ylistetään häntä kuvaavassa artikkelissa mieheksi, joka "nosti hallituksensa kunnioitusta ja riskeerasi oman karriäärinsä pelastaakseen tuhansien juutalaisten hengen". Tokion Weenender (viikonloppu) lehteä levitetään kuukausittain lähetystöihin, hotelleihin, lentoterminaalille ja muihin turistikohteisiin. Lähettilästä koskeva artikkeli oli vain yksi entisen diplomaatin suorittamista hyvistä teoista.
Sugihara on nyt humanismin symboli Japanin historian pimeänä aikana. Hänen kansallinen ja kansainvälinen profiilinsa nousivat huomattavasti, kun media huomioi hänet vanhurskaana kansojen keskellä (Righteous Among the Nations).
Artikkelissa kuitenkin kysellään, onko tapauksen julkistamisella juuri aikaan, jolloin Japanissa keskustellaan julkisesti perustuslain muuttamisesta maan aseistamiseksi uudelleen; tarkoitus vaikuttaa kansan yleiseen mielipiteeseen keskittymiseksi mieluummin hyviin töihin, kuin alkaa rakentaa aseita. Toiseksi arvioidaan, käytetäänkö Sugiharan imagoa hyväksi synninpäästöksi toisen maailmansodan synneistä valmistautuessaan Japanin militarisoimiseen?
Kysymyksiä myös heitellään, kuka Sugihara oli, diplomaatti, vakoilija, salakristitty? Hyvä mies joka tapauksessa. Israel myönsi hänelle 1984 arvonimen "vanhurskas kansojen joukossa", ja kuoleman jälkeen Japanissa 2000.
Vuonna 1900 syntynyt Sugihata toimi 1939 -41 Japanin varakonsulina Kovnossa (Kaunas), Sinä aikana hän antoi 3 500 transit-viisumia juutalais-pakolaisille ja perheille, jotka olivat paenneet Puolasta ennen NatsiSaksan Liettuan miehitystä. Näiden viisumien ja monimutkaisen mekanismin avulla toisten konsulien, yhtiöitten ja yksityis-henkilöitten kanssa uskotaan 10 000 juutalaisen pelastuneen toisen Maailmansodan aikana.
Israelin ensimmäinen presidentti Chaim Weizmann totesi 1936; "Maailma on jakautumassa kahteen osaan, maanosaan, joissa juutalaiset eivät voi asua, ja maanosaan, jonne juutalaisia ei päästetä.
Japanin miehittäessä Shanghaita se oli avoinna juutalaisille, ja heitä tuli sinne Sugiharan toimesta.
Artikkelissa kerrotaan Sugiharan mystisestä elämästä, josta on erilaisia versioita. Yhden mukaan hänet erotettiin ulkoministeriön palveluksesta ja hän menetti eläkkeensä. Hän oli sodan jälkeen 18 kk Venäjän vankina, josta vapauduttuaan hän palasi 1944 Japaniin. Tätä versiota pidetään vääränä.
Toisen version mukaan Japani palkitsi hänet useilla kunnianosoituksilla humanitäärisen työnsä vuoksi. Hänet lähetettiin Liettuaan tarkkailemaan sekä Saksan että Venäjän aikeita, joista hän raportoi Tokioon. Hän oli diplomaattinen vakoilija.
Sugiharan ihmisystävällinen toiminta toisen Maailmansodan aikana on tosiasia, jota ei voi kieltää, pelastaessaan 10 000 juutalaisen hengen. https://www.timesofisrael.com/japans-sc ... b-of-myth/

04. UUTISIA LYHYESTI
• Iranin mielenosoitusten jatkettua viikon asiantuntijat puntaroivat, onko aika sopiva peruuttaa Iranin kanssa solmittu JCPOA sopimus, vai onko sopimus nyt arvokkaampi kuin koskaan. Tarkkailijat ovat huomioineet, että protestien pää-kohteita olivat taloudellinen asema ja hallituksen kireä valvonta johtuen ehkä siitä, että ne alkoivat pienemmissä kaupungeissa heikosti palkattujen toimesta, mutta ovat sittemmin levinneet suurempiinkin kaupunkeihin. Toiseksi protestoijat olivat suurelta osin nuoria, jotka vaativat vapautta inter-netiin ja pukeutumiseen. Myöhemmin mukaan on tullut keskiluokan edustajia, ja protestien kohde on muuttunut mullahien hallitusta vastaan. Eliittiluokka
sen sijaan on pysynyt poissa.
Länsimaiden kannatuksen puuttuminen on selvästi hillinnyt johtavan luokan tuloa koko painollaan mukaan. Presidentti Trump on ainoa merkittävä valtion päämies, joka on selvästi ilmaissut kannattavansa protestoijia, mutta sanoo odottavansa sopivaa aikaa todellisen tuen antamiseksi. Vallankumouskaarti on asettunut protestoijia vastaan, mutta on pidätellyt käyttämästä täyttä voimaansa. Arviolta 21 ihmistä on saanut surmansa mielen-osoituksissa, ja satoja on pidätetty. Protesteilta puuttuu karismaattinen johtajahahmo, jonka taakse he voisivat asettua. https://www.timesofisrael.com/with-nuke ... ing-grace/
• Presidentti Trump uhkasi lopettaa PA/PLO:lle tarkoitetut avustukset arvoltaan n. 350 miljoonaa USD/vuosi. PA:n johdon kärkevän uhmakkaat
vastaukset eivät ole ainakaan lieventäneet jännitystä Trumpin hallituksen kanssa. Abbas kieltäytyi tapaamasta Trumpin nimittämiä neuvottelijoita ja kielsi viranomaisiaan puhumasta heidän kanssaan. Trump sanoi syyksi avustusten poistamiseksi sen, että PA/PLO kieltäytyy neuvottelemasta. USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley uhkasin lopettaa avustukset myös UNRWA:lle, ellei PA/PLO muuta kantaansa. PA syyttää Yhdysvaltoja lasten ja nuorten näännyttämisestä nälkään. USA ilmoitti keskiviikkona harkitsevansa avustusten lopettamista, mutta päätöstä siitä ei ole tehty. Pääministeri Netanyahu pelkää UNRWA:n avustusten lopettamisen kiihottavan Gazan kaistaa valvovaa Hamasia uuteen sotaan Israelia vastaan. https://www.timesofisrael.com/white-hou ... lash-funds, https://www.timesofisrael.com/thousands ... nditions// ,
• Islamin valtio Siinailla julisti keskiviikkona sodan Hamasia vastaan julkistaen 22 minuutin videon, jossa sen pyssymiehet teloittavat kiinniottamansa Hamasin jäsenen ampuen häntä päähän. Häntä syytettiin aseiden viemisestä Gazaan. Videossa Gazasta Siinaille muuttanut Abu Kazem al-Maqdisi sanoi sala-kuljettajien vievän "aseita niille, joille Allah ei ole ilmestynyt", sekä IS:n vastaisesta taistelusta estäen IS:n kannattajien pääsyn Gazasta Siinaille. Hän kehotti katsojia hyökkäämään Hamasin asemia ja oikeusistuimia vastaan Gazassa, koska "ne ovat tyrannian pilareita". Hamas on pidättänyt useita salafisteja Gazassa, koska he aiheuttavat jännitystä osapuolten välillä. https://www.timesofisrael.com/islamic-s ... ion-video/
• Trump kutsuu iljettäviksi entisen ja erotetun neuvonantajansa Steve Bannonin antamia kuvauksia Valkoisesta Talosta, jonka julkaisi Michael Wolff nimellä Fire and Fury, West Wing tell-All.Tuli ja Leimaus, länsisiipi kertoo kaiken.
Kirja ilmestyy virallisesti perjantaina.
Trump hyökkäsi rajusti Bannonia vastaan sanoen, ettei hänellä ole mitään tekemistä Valkoisen Talon kanssa, eikä hän puhu enää Bannonille. Bannon sanoo Trumpia kurittomaksi man-child mies lapseksi. Trump vastaisi siihen käyttäen Valkoisen Talon lausuntoa Tweetin sijasta todeten, ettei Bannonilla ollut ansiota hänen voittoisassa vaali-kampanjassaan, eikä hänen presidentin virkansa kanssa. "Jouduttuaan erotetuksi virastaan hän ei vain menettänyt työtään vaan myös järkensä" Trump sanaili. Michael Wolff kertoo kirjassaan, ettei Trump tunne virkansa painoa, vaan syö iltaisin juustoburgereita sängyssään katsoen kolmea TV-lähetystä. Kirjassa syytetään myös Trumpin vanhinta poikaa Don yhteyksistä Venäjän kanssa, joita Bannon kutsuu petturuudeksi.
Trumpin asianajaja Charles Harder uhkaa nostaa syytteen Bannonia vastaan "julkaisten lausuntoja, jotka muutamissa tapauksissa ovat hyvin häpäiseviä". Bannonin henkinen tila taitaa olla pahasti hajallaan ja risainen. https://www.timesofisrael.com/trump-dis ... out-early/
Trumpin ja hänen entisen neuvon-antajansa välinen julkinen kiista paheni eilen, mikä näyttää katkaisseen entisen luottamussuhteen heidän välillään. Tarkkailijoiden mukaan tämä heikentää Trumpin asemaa, mutta se näyttää heikentäneen myös Bannonin asemaa. Hänen avaintukijansa Rebekah Mercer, miljardööri ja Breitbartin osaomistaja, sanoutuu kokonaan irti Bannonista, joka siirtyi Breitbartin palvelukseen.
https://www.timesofisrael.com/trump-ban ... -movement/
• Sotilastuomioistuin määräsi sotilaita solvanneen 21-vuotiaan Nour Tamimin vapautettavaksi välittömästi odottaessaan oikeuden tuomiota. Hänen 16-vuotias sisarensa Ahed ja äitinsä Nariman jäävät sen sijaan odottamaan asiansa käsittelyn loppumista, mutta korkeintaan 8 päivän ajaksi. https://www.timesofisrael.com/judge-ord ... g-soldier/
• Israel haluaa pitää cryptovaluutan poissa Tel Avinin pörssikaupoista. https://www.timesofisrael.com/regulator ... -exchange/,
• USA on ollut PA/PLO:n suurin tukija, 90-luvulta lähtien se on tukenut melkein kaikkia palestiinalaisten elämän aloja, varoja pelkästään 6 miljardia USD. Trump päätti lopettaa tämän USA:n veronmaksajain varojen mielettömän tuhlauksen saamatta mitään takaisin. Valkoinen Talo aloittaa tutkimukset tuen leikkauksista, koska PA/PLO ei osoita mitään halua neuvotella rauhasta. Abasin et co kauhístuksen voi hyvin ymmärtää, sillä se on ollut mainio lypsylehmä. Jäähän sille EU, mutta pienemmällä osuudella. Trump voi luottaa kongressin tukeen, sillä se on jo tehnyt aloitteen tuen leikkauksista tai poistamisesta. https://www.timesofisrael.com/how-much- ... ts-it-for/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 07 -09; Tiberias 11 -16; Suolameri 15 -20; Eilat 10 -21 +C-astetta. Sateita luvataan tänään ja huomenna, sunnuntaina vähän selkene ja lämpötila nousee.

Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 08.01.2018 13:44 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 2855
Sunday, January 07, 2018
SUNNUNTAI 07.01.2018
SUNNUNTAI 07.01.2018
01. MYRSKYT ovat tällä erää menneet, ja ilma on sumuinen ja viileä sateitten jälkeen. Taivas on puolipilvinen, mutta selkenee huomisesta alkaen lämpötilan hieman noustessa. Sateita tarvitaan kuitenkin paljon lisää, sillä kuivan kauden jälkeen vesivarastot, Kinneret ja pohjavesivarastot, ovat laskeneet vaarallisen alhaisiksi aiheuttaen vuosi-kymmeniä kestävän suolautumisen. Onneksi hallitukset ovat osanneet varautua tähän rakentamalla useita meriveden puhdistuslaitoksia, sekä puhdistaen viemärijätteitä maatalouden tarpeisiin. Israelissa suunnitellaan puhdistetun veden pumppaamista Kinneretiin operaatiossa, joka kestäisi vuosikausia.
Punaiseltamereltä Suolamereen johtava vesiputkisto on rakenteilla, mutta Jordania moittii Israelia se hitaasta etenemisestä. Luonnonsuojelijat eivät ole ollenkaan onnellisia tästä ratkaisusta Suolameren pelastamiseksi, sillä he pelkäävät sen muuttavan meren ainutlaatuisen egosysteemin. Putkiston alkupäähän rakennetaan voimala ja meriveden
puhdistuslaitos, joista sekä Agaba että Eilatin saavat sähköä ja juomavettä..

02. Israelin väestö kasvoi vuoden 2017 aikana saavuttaen 8,8 miljoonaa ja kasvaen tänä vuonna siten, että se saavuttaa 9 miljoonan rajan vuoden loppuun mennessä.
Terrorihyökkäyksissä 2017 sai surmansa 20 israelilaista ja 169 haavoittui 99:ssä iskussa. Edellisenä vuonna terrori-iskuissa kuolleiden israelilaisten määrä oli 17, haavoittuneita oli 263 kaikkiaan 269 hyökkäyksessä, joiden alkuperä oli Juudeassa ja Samariassa.
Vertailun vuoksi vuonna 2014 surmansa saaneita oli 93 ja haavoittuneita 882. Vuonna 2015 terroristit surmasivat 28 israelilaista ja haavoittaen 360 kaikkiaan 226 terrori-iskussa.
Lokakuusta 2015 lähtien PA:n arabit ovat puukottaneet, ajaneet yli autolla ja ampuen sotilaita ja siviilejä, myös ulkomaalaisia.

Turvallisuusjoukot arvioivat, että useimmat ampumiset suoritettiin Juudeassa ja Samariassa valmistetuilla Carl Gustav mallin mukaan tehdyillä puoliautomaatti aseilla .
Turvallisuusjoukot yhdessä Shin Betin, IDF:n tiedustelun ja poliisin kanssa ovat lisänneet ponnistelujaan laittomien nyrkkipajojen löytämiseksi ja lopettamiseksi tehden yöllisiä ratsioita Juudeassa ja Samariassa.
IDF:n ilmoituksen mukaan turvallisuus-joukot sulkivat 42 laitonta aseverstasta ja takavarikoivat 455 laitonta asetta 2017 aikana Juudeassa ja Samariassa. Sekä asepajojen että laittomien aseitten määrät ovat kasvaneet vuodesta 2016.
Yksittäisten terrori-iskujen estäminen on vaikeaa, mutta sosiaalisen median jatkuva tarkkailu sekä tiedustelun lisääminen ovat pystyneet estämään useita hyökkäyksiä.

Palestiinalaislähteiden mukaan Israel pidätti 6 742 palestiinalaista Gazassa, Juudeassa ja Samariassa, heidän joukossaan naisia ja lapsia sekä PLC:n jäseniä vuonna 2017. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... 017-533008,

03. USA:n presidentti Trump on sanansa mukainen mies. Hän uhkasi lopettaa
avustusten maksaminen maille ja järjestöille, jotka toimivat USA:n intressejä vastaan. Pakistan on yksi maista, joka joutuu kiristämään suolivyötään.
Palestiinalaiset ovat toinen, jolle Trump antoi selkeän varoituksen PA/PLO:n johdon aloitettua kiivaan hyökkäyskampanjan Trumpin Jerusalemin asemaa koskevien päätösten johdosta. Kolmas kohde on palestiinalaisten pakolaisten avustamiseksi perustetun UNRWA:n rahoitus, josta USA on sen perustamisesta lähtien ollut sen suurin rahoittaja.
Trump määritteli avustusten leikkaamisen siten, että koska PA/PLO ei halua rauhan-neuvotteluihin Israelin kanssa, ja lisäksi häpäisee ja solvaa Trumpin nimittämiä neuvottelijoita, että on mieletöntä jatkaa USA:n veronmaksajain varojen tuhlausta järjestölle, joka ei halua rauhaa.

Israelin pääministeri Netanyahu sanoo kannattavansa Trumpin päätötsä lopettaa UNRWA:n rahoitus, mutta hän esittää varojen suuntaamista jonkin toisen järjestön kautta. Hän pelkää rahoituksen äkillisen lopettamisen aiheuttavan humanitäärisen kriisin, ja esittää tuen vaiheittaista lopettamista. TV2 raportoi lauantai-iltana Netanyahun esittäneen avustusten maksamista YK:n pakolaisavun kautta.

Israel on kritisoinut UNRWA:n toimintaa syyttäen sen samaistuneen arabien mielipiteitten kanssa. Esim. Gazassa se palkkasi palvelukseensa terrorijärjestöjen jäseniä, ja salli Hamasin varastoida aseitaan kouluihin ja muihin valvomiinsa laitoksiin, sekä rakentaa hyökkäystunnelien sisään-käyntejä sekä niistä että yksityiskodeista. Tiedusteluministeri Israel Katz sanoi päätöksen lopettaa UNRWA:n rahoitus oikeaksi, sillä "se ikuistaa pakolaisten aseman Gazassa".(ja muissa keskuksissa)
Netanyahu ei ole vielä ilmaissut kantaansa virallisesti, mutta heprealaisten raporttien mukaan hän pelkää sen aiheuttavan rauhattomuutta.
Toinen kohtuuttomuus on se, että PA/PLO liioittelee palestiinalaisten ja pakolaisten määrää poliittisessa tarkoituksessa. Hamas-johtaja Ismail Haniyeh asuu pakolaisleirissä.
Presidentti Trump sanoi tiistaina, "ettei ole mieltä maksaa vuosittain miljoonia USD saamatta edes arvostusta ja kiitollisuutta, eivätkä he halua edes keskustella rauhasta". Trumpin hallitus tutkii, miten se aikoo toimia, ja voiko se kerralla lopettaa 319 miljoonan USD avustusten maksamisen.
TV10 raportoi perjantaina, että USA ei ollut maksanut tammikuun 1.päisän erää 125 miljoonaa USD UNRWA:lle.
https://www.timesofisrael.com/israel-ba ... e-fallout/

04. Egypti on virallisesti tuominnut Trumpin Jerusalemin asemaa koskevat lausunnot, ja se laati sen tuomitsemista koskevan päätöslauselman YK:lle, mutta käytännössä se kehottaa journalisteja hillitsemään sitä koskevaa kirjoittelua ja puheohjelmia.
New York Times oli saanut käsiinsä videonauhan, jossa Egyptin tiedustelu-upseeri, kapteeni Ashraf al-Kholi sanoi ohjelman johtajalle, ettei laajalle levinnyt rauhattomuus koskien Washingtonin ilmoitusta palvele Egyptin kansallisia turvallisuusintressejä, sillä se elvyttäisi "islamistien ja Hamasin uuteen yritykseen.
Miten Jerusalem poikkeaa Ramallahista" hän kyseli videossa, tarkoituksenaan vähentää pyhän kaupungin merkitystä fiktiivisen Palestiinan valtion pääkaupunkina.
Kholi selitti ohjelmassa: "Vaikka Egypti virallisesti vastustaa Trumpin lausuntoa, sen jälkeen Egypti valistaa kansan sen taakse".
Hän vakuutti vielä, että "loppujen lopuksi tämä tulee todellisuudeksi. Palestiinalaiset eivät pysty estämään, emmekä me halua sotia sen vuoksi. Meillä on tarpeeksi purtavaa omalla lautasella".
Hän selitti toistamiseen, "ettei lopultakaan Jerusalem poikkea suuresti Ramallahista. Se millä on merkitystä, on palestiinalaisen kansan kärsimysten lopettaminen".

Virallisesti Egypti sanoo Trumpin lausuntoja kansainvälisten julkilausumien vastaisiksi, ja että ne vaikeuttavat hyvin suuresti Israelin ja PA/PLO:n välisiä rauhanneuvotteluja.
Brookings Instituten tutkija Shibley Telhami arvioi, että Egyptin asenne osoittaa uuden näkökannan muotoutumista, joka ei olisi ollut mahdollinen vuosikymmen sitten. Se on osoituksena myös muutoksesta arabimaitten sisällä, vaikka Jordanian kutsuma arabiliiton kokous Ammanissa tuomitsi Trumpin lausunnot.
Jordanian ulkoministeri Ayman Safadi totesi: "Me vatustamme kaikkea, mikä muuttaa kaupungin historiallisen aseman. Kaikki päätöksemme tulemme tekemään palestiinalaisten intressien mukaisesti". https://www.timesofisrael.com/egyptian- ... cognition/

05. UUTISIA LYHYESTI
• Presidentti Trump on joutunut USA:ssa ilkeään pyöritykseen entisen neuvon-antajansa Steve Bannonin innoittaman ja Michael Wojffin kirjoittaman kirjan Fire and Fury johdosta. Kirjasta julkaistujen otteiden perusteella voisi päätellä, että joittenkin kriitikoiden arviot tahallisesta mustamaalauksesta ja Trumpin mielenterveyden asettamisesta kyseenalaiseksi pitävät paikkansa.
Journalisti Ben Shapiro kutsuu koko kirjaa vasemmiston junailemaksi pilaksi, parodiaksi Trumpista, joka seuraa "The Gorilla Channel" 17 tuntia päivässä. Kirjassa kerrotaan useita yksityiskohtia Trumpin elämästä Valkoisessa Talossa, joita se väittää aidoiksi antaen kuvan miehestä, joka on lapsellisen tietämätön ja henkisesti kypsymätön, eli täysin sopimaton johtamaan maailman ainoaa suurvaltaa, jolla on maailman suurin ydinasenappi työpöydällään.

Trumpin virhe oli hyökätä kirjaa vastaan, mikä vain nosti sen myyntilukuja taivaalle, sen sijaan, että hän olisi todistanut uskollisuusvalan vannoneen virkailijan alentumisesta surkeaksi petturiksi. Erään arvion mukaan Bannonin todellisena tarkoituksena on Republikaanisen puolueen hajottaminen. Trumpin hallitus tuskin kaatuu tähän, koska se sotii Amerikan isänmaallisuutta vastaan, mutta se osoittaa, miten pitkälle vihanlietsonta USA:ssa on edennyt. https://www.timesofisrael.com/a-song-of ... -and-fire/, http://www.jpost.com/American-Politics/ ... ius-532956,
• USA:n väestöennusteen mukaan muslimit tulevat ohittamaan juutalaisten määrän 2040, ellei Trumpin muuttajien määrän vähentäminen muuta tilannetta. Muslimeja on USA:ssa 3.45 miljoonaa, n. 1.1 % kokonaismäärästä. Juutalaisia on 6.7 miljoonaa, eli 2.1 %. https:www.timesofisrael.com/by-2040-muslims-predicted-to-outnumber-jews-in-the-us, /
• Jerusalemin kaupungin työntekijät menivät keskiyöllä lakkoon pormestarin uhattua erottaa 2 150 työntekijää, koska valtio ei ole maksanut osuuttaan. https://www.timesofisrael.com/jerusalem ... t-layoffs/
• Iranilainen öljytankkeri ajoi yhteen kiinalaisen rahtualuksen kanssa lähellä Kiinan rannikkoa. Tankkerissa oli öljyä 136 000 tonnia. 32 merimiestä, pääosin iranilaisia, on kateissa. Rahtialus vaurioitui myös, mutta alus on turvassa, ja sen 11 merimiestä evakuoitiin. Panaman lipun alla purjehtinut tankkeri oli matkalla EteläKoreaan. https://www.timesofisrael.com/32-missin ... ear-china/
• 11 saudiprinsiä pidätettiin heidän alettuaan sit-in lakon ja kieltäytyen maksamasta vesi- ka sähkölaskujaan. https://www.timesofisrael.com/saudi-pri ... ing-bills/
• Haaretz herjaa niitä, jotka rukoilevat sateita maahan sanoen, että he ovat idiootteja ja heidän käyttäytymisensä primitiivistä. Kuitenkin perjantain rukousten jälkeen sadetta tuli runsaasti, sekä hyville että pahoille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/240355
• Jordania ilmoitti, että arabiliitto pyrkii saamaan tunnustamisen Palestiinan valtiolle, pääkaupunkinaan Jerusalem. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/240340

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 05 -12; Tiberias 09 -21; Suolameri 13 -21; Eilat 06 -21 +C-astetta. Huomisesta alkaen taivas selkenee ja lämpötila nousee hieman.

Unkarin pääministeri Viktor Orban sanoi Bavariassa, että vuosi 2018 on vuosi, jolloin kansan tahto palautetaan. Hän kutsui laittomaksi Merkelin ja EU:n harjoittamaa siirtolaispolitiikkaa, josta Unkari ja Puola ovat sanoutuneet irti. http://gatesofvienna.net/2018/01/viktor ... -restored/
Jupiter ja Mars ovat rinnakkain harvinaisessa ilmiössä sunnuntaina. http://www.independent.co.uk/news/scien ... 5241.html#,
Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 11.01.2018 07:48 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 2855
Wednesday, January 10, 2018
Keskiviikko 10.01,2018
KESKIVIIKKO 10.01.2018
01, ON TÄMÄ nyt kummaa, että kohta ollaan puoli-välissä tammikuuta, eikä sateita ole saatu kuin nimeksi, Parin päivän sateet lienevät tulleet rukousten seurauksena Kotelilla, mutta vasemmiston median kutsuessa rukouksia sateitten saamiseksi primitiiviseksi ja taika-uskoisiksi vesihanat suljettiin. Ehkä vasemmistossa ei enää muisteta, että sateet loppuvat maasta, ellei kansa käy kolmesti vuodessa rukoilemassa Kotelilla. Olisi tarve parannuksen tekoon.
USA:ssa kansan ahmiessa kertomusta presidentti Trumpin päivistä Valkoisessa Talossa, mikä on osoittautunut teoksen laatijan Wolffin päässä sepitetyksi eikä Trumpin henkilökunnan haastattelujen pohjalta syntyneeksi, kuten hän itsekin nyt tunnustaa, Israelissa seurataan median kirjoituksia pääministeri Netanyahun Yair-pojan seikkailuja sapattina paikallisessa yökerhossa öljypohatan pojan ja parin muun ystävän seurassa ja turvallisuusmiehen suojeluksessa. Eikä siinä kyllin, he sanovat, vaan hänet vietiin strippiklubiin valtion omistamalla ja kustantaman kuskin ohjauksessa – sapattina! – voitteko uskoa.
Entinen turvallisuuskomentaja sanoo, että kyllä
pääministerin poika kaipaa turvamiestä seurakseen siinä missä kuka muu tahansa pahoitellen vain sitä, että valtion virkamiehet joutuivat työskentelemään lepopäivänä. Kyllä he varmaan saivat hyvät korvaukset, mutta se onkin toinen juttu, mutta sittenkin!.
Trumpin tytär Ivanka kuulemma haluaa presidentiksi, muta Netanyahu sanoo vakuuttaneensa pojalleen, ettei vain rupea haaveilemaan pääministerin paikasta – pelänneekö omaa tuoliaan, joka heiluu pahoin poliisin kaivamien loputtomien "skandaalien" vuotaessa poliisin myötävaikutuksella julkisuuteen. Politiikassa ei koskaan sanoa ei koskaan, koska se mitä eniten kieltää, tapahtuu joka tapauksessa.
Ei silti, USA:ssa riittää presidentti ehdokkaita, ja viimeisin ehdokas on tummapintainen hupiohjelmien juontaja Ophfra, jolla voi hyvinkin olla tarpeeksi kannatusta, suosittu kun on.
Yair Netanyahun pojan entinen deittailija tanskalais-ísraelilainen muotimalli sanoo häpeävänsä, että antautui BIBIn pojan sydän-käpyseksi, sillä nyt hän huomasi inhoavansa häntä. Miten lienee poikabibi näpelöinyt käpystään, mutta isäbibi sanoo, etteivät pojan kommentit ja toilaukset naisten parissa edusta arvoja, joita hänelle opetettiin kotona, joihin kuului naisten kunnioittaminen. Täytyy kuitenkin muistaa, että aina kiireinen isäbibi tuskin oli poikansa pääasiallinen mentori, eiköhän se jäänyt saarabibin hoidettavaksi, jonka tunnon- tarkkuudesta media on valistanut kansaa.
Tarpeeksi juorupalstaa, käydään käsiksi tositarinoihin.
02. Rabbi Raziel Shevach ajoi autollaan kotiinsa Havat Giladin etäyhteisöön lähellä Nablusia tiistaina 09. tammikuuta, kun häntä kohti ammuttiin laukauksia surmaten hänet. Rabbi Shevach oli 35-vuotias, hänellä on 4 tytärtä ja 2 poikaa, nuorempi 8- kuukauden ikäinen. Hän toimi myös mohelina valmistuen vuosi sitten rabbinaatin jäseneksi, jatkaen opintojaan voidakseen toimia rabbiinisena välitystuomarina.
Paikalle tulleen ambulanssin henkilöstön eivätkä myöhemmin Kfar Saban sairaalan elvytystoimet pystyneet elvyttämään tajutonta miestä, vaan hän menehtyi haavoihinsa. Tappavat laukaukset ammuttiin ilmeisesti ohiajavasta autosta.
Armeijan keskuskomennuskunnan komentaja kenraalimajuri Roni Numa ja Juudean ja Samarian prikaatinosaston komentaja prikaatinkenraali Eran Niv tutustuivat paikalla tilanteeseen ja päättivät radikaalista toimista murhaajien löytämiseksi asettaen tiesulkuja sekä läheisten arabikylien että Nablurin kaupungin sisääntulo-teille. Sotilaat tekivät ratsioita läheisiin arabikyliin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/240462, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/240469
03. Toistaiseksi tuntemattomat tuhopolttajat heittivät autosta petrolipommeja historiallisesti arvokkaaseen Griban synagogaan Tunisiassa Djerban saarella voidakseen tuota sen kokonaan. Onneksi tulipalo saatiin hallintaan eivätkä perusrakenteet vaurioituneet, kuten Tunisian uutistoimisto kertoi.
Griban synagogan rakensivat oletettavasti v. 586 eKr Salomonin Temppelin tuhoamisen jälkeen juutalaiset pakolaiset. Se on ollut suosittu pyhiinvaelluskohde etenkin entisille Tunisian juutalaisille. Pyhiinvaeltajien määrä on kuitenkin laskenut rajusti Al-Qaidan itsemurhaajan iskiessä 2002 heitä vastaan surmaten 21 ihmistä. Ennen hyökkäystä siellä vieraili 8 000 pyhiinvaeltajaa
vuodessa. Määrä on enää sadoissa.
Helmikuussa Israelin ulkoministeriö kehotti kansainvälistä yhteisöä vaatimaan, että Tunisian hallituksen tulee suojella maansa juutalaisväestöä. Ennen Tunisian itsenäistymistä maassa asui 100 000 juutalaista. Nyt heidän lukumääränsä on 1500. https://www.timesofisrael.com/historic- ... al-unrest/
04. Pariisin supermarketiin tehdyn terrori-iskun vuosipäivänä lähellä Pariisia tuhopolttajat sytyttivät tuleen kosher-myymälöitä, tapaus sattui 3 vuotta murhaavan tulituksen supermyymälässä jälkeen. Myymälät oli töhritty hakaristeillä pari viikkoa ennen tuhopolttoa.
Viranomaiset peljäävät antisemitismin nousua maassa tiistaina tehdyn tuhopolton seurauksena. Syyttäjät kertovat, että Promó &Dstock myymälä Pariisin eteläisessä lähiössä sytytettiin tuleen yöllä. "Tuhopolton tuhot ovat suuret" sanoo Creteilin syyttäjä Laure Beccuau AFP:lle. Hän uskoo myös, ettei tulipalo syttynyt itsestään. https://www.timesofisrael.com/kosher-sh ... et-attack/
05. Israelissa ei ole vuosikausiin ollut ulko-
ministeriä, ja se alkaa näkyä ainakin ministeriölle tarkoitettujen varojen supistuksina, vaikka työntekijät valittavat työtilojensa heikkoa tilaa ja palkkojensa pienuutta.
Ulkoministeriön korkeat virkailijat varoittavat hallitusta lopettamaan kannabiksen nuuskimisen, jota siellä on ilmaisesti harjoitettu päätellen siitä, että ulkoministeriön varoja leikataan entisestään.
Pääministerin uskomus, että vain hän pystyy arvioimaan, mikä on maalla hyväksi mikä ei, eikä siksi halua antaa ulkoministerin salkkua kellekään. BIBI lienee unohtanut, että Israel noudattaa demokratiaa ja sanoo ylpeilevänsä siitä. Vain diktatuurimaissa yksi henkilö päättää kaikesta. Entiset ja nykyiset korkeat virkailijat varoittavat, että maan imago on saanut pahoja kolhuja ja turvallisuus vaarantuu, vaikka BIBI ylpeilee sillä. https://www.timesofisrael.com/officials ... -overseas/,
06. Netanyahu varoitti tiistaina NATO-maiden lähettiläitä, että presidentti Trump tulee luultavasti romuttamaan JCPOA.-sopimuksen Iranin. Trumpin on tällä viikolla tehtävä ratkaiseva päätös asiassa, BIBI varoitti.
Netanyahu lähetti samansuuntaisia varoituksiaan EU-maiden johtaville pääministereille.
Hän vakuutti samalla, ettei Israel salli Iranin ottavan valtaa Syyriassa. IDF on vuosien aikana tehnyt lukuisia pommituksia Hizbullahin asemia ja sen ohjuskuljetuksia vastaan. Jokin aika sitten raportoitiin, että Iranilla on 13 tukikohtaa Syyriassa, ainakin yksi aivan Israelin pohjoisrajan tuntumassa. https://www.timesofisrael.com/pm-said-t ... iran-deal/
07. UUTISIA LYHYESTI
• Persian ulkomaílle maanpakoon karkotettu monarkki Reza Pahlawi elättelee toiveita, että nykyiset väkivaltaiset mielenosoitukset voisivat tarjota tilaisuuden monarkian palauttamiseksi. Tämä siitä huolimatta, että mielenosoitukset ovat laantuneet osin vallan-kumouskaartilaisten siirryttyä hallitusta kannattavien mielenosoittajien tueksi.
REza Pahlawi kertoi AP:n haastattelussa, että nykyiset mielenosoitukset uhkaavat hallitusta pahemmin kuin 2009 vaaleja seuranneet. Washingtonissa asuva Pahlavi kuuluttaa suurta liittoutumaan, johon liitettäisiin kaikki Iranissa toimivat hallitukseen kriittisesti suhtautuvat järjestöt. Iranin hallitus sanoo pidättäneensä 3 700 ihmistä joulukuun 28. päivän jälkeen. https://www.timesofisrael.com/exiled-ir ... -republic/
• Terrorijärjestö Hamasin johto Gazassa ylistelee rabbi Raziel Shevachin murhaa luvaten useita samaniaisia lisää. Murhaa kutsutaan sankariliseksi uhoten, että Länsiranta pysyy piikkinä Israelin lihassahttps://www.timesofisrael.com/ha ... s-to-come/
• Puolustusministeriö laatii lakiluonnosta, jolla Israel lopettaa kokoamisensa verosaatavien maksamisen PA:n tilille, koska se päätti jatkaa stipendien maksamista terroristeille ja heidän perheilleen. USA:n kongressi hyväksyi Taylor lain, jolla USA lopettaa maksut P PLO:lle. https://www.timesofisrael.com/defense-m ... -stipends/
• Labourin entinen puheenjohtaja Isaac Herzog haluaa Saudi Arabian puuttuvan aktiivisesti
Temppelivuoren ja Al –Aksan kysymykseen. Hän kertoi arabimedialle, että hän toivoo alueellista sopimusta. https://www.timesofisrael.com/isaac-her ... onal-deal/
• Liikenneministeri Yisrael Latz sanoo, että Jerusalemin ja Tel Avivin välinen nopea rautatieyhteys avataan yleisölle ennen pääsiäistä. Matka sillä kestää 28 minuuttia. http://www.israelnationalnews.com/Newsws.aspx/240481,
• Sata taiteilijaa ovat ilmoittaneet kannattavansa Uudesta Seelannista kotoisin olevan pop-laulajan Lorden päätöstä peruuttaa esityksensä Tel Avivissa KDS:n painostuksen vuoksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/240344
• Hamasjohtaja Gazassa Imad Amadi sormeili käsiasettaan eikä huomannut, että se oli ladattu, ja ampui päähänsä. Hän on nyt kriittisessä kunnossa sairaalassa. https://www.jewsnews.co.il/2018/01/10/a ... ition.html
• Media ei ole julkistanut tietoja, joiden mukaan Jordaniassa toimivat Muslimiveljeskunnan, Al-Qaidan ja IS:n solut olivat salaisesti laatinet sopimuksen maan saattamiseksi sekasortoon iskemällä moskeijoihin, turistikohteisiin ja muihin hallituksen kohteisiin. Tiedotteen mukaan Jordanian hallitus pidätti 17 jäsentä.
• USA:n ulkoministeriö painostaa Israelia estämään juutalaisten rukoukset Temppelivuorella. Seuraavaksi se kai kieltää poikalasten ympärilaikkauksen. Trump ei ole vielä siivonnut arabimielisiä ulkoministeriöstä. https://www.jewsnews.co.il/2018/01/10/u ... mount.html
• Ruotsi kärsii nyt kauhistuttavasta käsikranaatti kriisistä maahan sallittujen matujen taholta. https://www.jewsnews.co.il/2018/01/10/s ... ugees.html
• Maailmalla kysellään, olivatko v. 2017 katastrofit ja onnettomuudet viimeisiä merkkejä ennen Messiaan saapumista. https://www.breakingisraelnews.com/1007 ... h-warning/
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 8 -16. Tiberias 11 -27; Suolameri 17 -22; Eilat 11 -25 +C-astetta. Huomenna vähän lämpenee, osittain pilvistä tai pilvetöntä.

Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 14.01.2018 07:31 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 2855
Friday, January 12, 2018
PERJANTAI 12.01.2018
PERJANTAI 12.01.2018
01. Presidentti Trumpin odotetaan tänään ilmoittavan päätöksestään Iranin vastaisista sanktíoista. Etenkin EU-maat ovat etukäteen tuominneet Trumpin potentiaaliset suunnitelmat peruuttaa kansainvälinen JCPOA-sopimus, ja sanovat yksimielisesti kannattavansa sopimuksen jatkamista. Hänen ei kuitenkaan uskota peruuttavan sopimusta, mutta asettavan uusia sanktioita. Trump on vaaleista lähtien moittinut v 2015 sopimusta huonoimmaksi koskaan tehdyksi. Hän on kuitenkin hampaat irvissä joutunut allekirjoittamaan puoleksi vuodeksi kerrallaan, ja tehnee niin nytkin. Trumpin odotetaan asettavan sanktioita yhtiöitä vastaan, jotka tukevat Iranin ballististen ohjusten rakentamista, eikä ydinteollisuutta vastaan.
Valkoisen Talon tiedottaja Sarah Sanders sanoi suurimmaksi virheeksi sen, että
sanktioitten loputtua Iranilla on oikeus kehittää ja rakentaa ydinaseita täysin julkisesti. https://www.timesofisrael.com/europe-fr ... sanctions/
02. Iranin tiedottaja kertoi Iranin palauttavan uraanin rikastustoimet välittömästi tasolle, jossa ne olivat ennen sopimuksen tekoa, jos Trump peruuttaa sopimuksen.
Iranin atomienergiajärjestön tiedottaja Behtouz Kamalwandi sanoi Iranin TV:n haastattelussa, että vastatoimena sopimuksen rikkomisesta Iran tekee ensimmäiset toimet välittömästi. Yksi näistä toimista on yhteistoiminnan lopettaminen IAEA:n kanssa, sanoi Iranin ydinteollisuuden johtaja Ali Akhbar Salehi. https://www.timesofisrael.com/iran-thre ... deal-pace/,

03. "Miksi me haluamme tänne siirtolaisia noista "shithole" maista, Afrikasta?" Trump kyseli tavatessaan kongressin jäseniä Valkoisessa Talossa torstaina ilmaisten hyväksyvänsä siirtolaisia maista kuten Norja. Ei-toivottuina siirtolaisina hän mainitsi Haitin, El-Salvadorin ja Afrikan maat, kuten Washington Post raportoi toisten uutislähteitten vahvistaessa. Presidentti Trumpin harvinaisen vulgaarinen lausunto nostatti syytöksiä rasismista.
Vastalauseita esittävät paitsi demokraatit, myös republikaaniset kongressin jäsenet. Trumpin lausunnon varomattomuutta lisää tosiasia, että joidenkin kongressin jäsenten etninen tausta on maissa, joita hän solvasi.
, https://www.timesofisrael.com/trump-den ... countries/

04. Analyytikot ovat arvioineet, että Trumpin karkea kielenkäyttö on voinut vaikuttaa EteläKorean haluun aloittaa keskustelut PohjoisKorean kanssa. EteläKoreassa on palautettu mieleen presidentti Richaud Nixonin "Madman teoria" diplomatiassa.

Ensimmäinen virallinen keskustelu kahteen vuoteen pidettiin näiden sukulaismaiden edustajien välillä tällä viikolla. Tilaisuudessa keskustelijat sopivat PohjoisKorean urheilijoiden osallistumisesta EteläKoreassa pidettäviin talviolympialisiin. Onnistuneet keskustelut herättävät toiveita suhteitten parantumisesta viimeisten viikkojen
jännityksen jälkeen, jossa uhkailtiin sodalla.
Vuonna 2011 valtaan noussut Kim Jong Un
asetti maansa keskeiseksi tavoitteeksi sekä
ohjusten että ydinaseitten kehittämisen. Uuden vuoden puheessaan hän totesi maansa saavuttaneen "suuren kansallisen tavoitteen" täydellistettyään ydinasejoukot.
PohjoisKoreassa käyneet tarkkailijat sanovat sen edustajien kummastelevan, ettei EteläKorea ole selvillä, miten lähellä Amerikka oli sotaa PohjoisKoreaa vastaan. USA:n hallitus todella toisteli pitävänsä sodan mahdollisuutta suunnittelupöydällään.

EteläKorea kiitti presidentti Trumpia soveliaan ilmapiirin muodostamiseksi keskusteluille, mutta diplomaatit edelleen kauhistelevat Trumpin kehittämää Tweet-diplomatiaa, jossa hän esittelee hyvinkin henkilökohtaisia mielipiteitään maailman tapahtumista, Toisten mielestä se antaa paremman kuvan todellisuudesta kuin diplomatian vaatimiin kääreisiin puetut lausunnot, joiden tulkitseminen vaatii aikaa. https://www.timesofisrael.com/trumps-ma ... -to-talks/

05. Trumpista Valkoisessa Talossa kirjoitettu kirja Fire and Fury, Tuli ja Leimaus, on TOI:n päätoimittajan David Horovitzin tarkassa syynissä osoittautunut - kuten jo aavisteltiin - Tuhannen ja Yhdenyön tarinoihin verrattavaksi Bannonin inspiraatioiden ja fiktioiden pohjalta kirjoitetuksi tekeleeksi, josta kuitenkin tuli menetysteos, suurelta osin Trumpin omien toimien ansiosta. Wolff itsekin tunnustaa, ettei hän suinkaan haastatellut Valkoisen Talon C-siiven kaikkia työntekijöitä, vain sai ideat ja "tosiasiat" Bannonilta väännellen niitä omiin teorioihinsa sopiviksi. Trumpin hän kuvaa monella tavoin sivistymättömäksi, mieheksi, joka ei tiedä mitään maailman tapahtumista, vaikka ei mitenkään heikkolahjaiseksi, mutta silti sopimattomaksi toimimaan USA:n presidenttinä.
Bannon itse nousee kirjan kautta todelliseksi roistoksi, joka roiskii mielipiteitään holtittomasti. "Ottakoon Jordania Länsirannan; Egypti saakoon Gazan; Antaa heidän käsitellä sitä; Saudit ovat romahduksen partaalla; samoin Egypti; kaikki pelkäävät kuollakseen Persiaa". Bannon esiintyi kuin mies, jolla on valta muotoilla maailma uudelleen. Tämäkö oli Trumpin korkea neuvonantaja?.
Bannon joutui Breitbartin tukijoitten epäsuosioon ja pakotettiin eroamaan. https://www.timesofisrael.com/in-wolffs ... on-israel/,

06. UUTISIA LYHYESTI
• Likudin asema puheenjohtajansa Benyamin Netanyahun ja hänen perheensä toistuvien skandaali- ja roskajuttujen paino alkaa lopultakin tuntua äänestäjien mielipiteissä. Panels Politics äskettäin julkaiseman mielipide-mittauksensa mukaan Israelin poliittinen kartta kokee lähes maanjäristyksen kaltaisen ravistelun. Jos vaalit pidettäisiin nyt, voimasuhteet olisivat: Yesh Atid 27 (11);
Likud 22 (26);
Sionistinen Unioni 14 (24)
Jewish Home 13 (8);
United Torah Union 8 (6)
Kulanu 9 (10)
Israel Beitenu 5 (6)
Shas 4, keikkuen lähellä putoamista.
Arabilista saisi 11 (13)
Puolueita on hajottanut pahoin käsittelyssä ollut marketien sulkemis-laki, joka antaa sisäministeriölle vallan sulkea niiden liiketoimet sapatiksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/240585
• Israelissa asuva brittinainen Kay Wilson, jonka terroristit puukottivat luullen kuoliaaksi ja murhasivat hänen ystävänsä 18.12.2010, vaatii Englantia tutkimaan, menivätkö Englannin PA:lle maksamat varat hänen hyökkääjilleen? PA/PLO on maksanut 1 237 miljoonaa NIS (358 miljoonaa USD), eli 7 % vuosi-budjetistaan terroristeille stipendeinä, Puolustusministeriön laskelmien mukaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/240584
• PA/PLO nosti kovan huudon USA:n Lähi-Idän sovittelijan Jason Greenblattin sanoessa ääneen julkisen salaisuuden, että PA:n arabiterroristit olivat rabbi Raziel Shevachin murhan suorittajat. PA/PLO uusi syytöksensä torstaina väittäen USA:n sortavan heitä kutsuessaan murhaajia palestiinalaisiksi. Syytteeseen lisättiin myöhemmin USA:n Israelin lähettiläs David Friedman, joka samoin totesí PA:n arabien murhanneen rabbi Shevachin. USA:n varapresidentti vierailee Israelissa 22.01. Abbas kieltäytyi aiemmin tapaamasta häntä tai muita USA:n virkailijoita vastalauseeksi Jerusalemin tunnustamisesta Israelin pääkaupungiksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/240581
• 2 PA:n arabia saivat surmansa otellessaan IDF:n kanssa Samariassa ja Gazassa, puukotusyritys epäonnistui Hebronin Mausoleumin lähellä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/240562
• PA/PLO valmistautuu merkkien mukaan laajempaan diplomaattiseen taisteluun Israelin kanssa, kuten Abbasin neuvonantaja Nabuk Abu Rudeineh selvitti, PA/PLO pitää lujasti kiinni Jerusalemista Palestiinan pää-kaupunkina todeten, että alueella tapahtuvat muutokset vaativat taktiikan muuttamista. Seuraavassa PLO:n keskus-komitean istunnossa 14.01., johon Hamas ja Islamic Jihad osallistunevat, voidaan julistaa Israelin 1967 sodassa Jordanian miehityksestä vapauttamat alueet "miehitetyksi valtioksi", Abbas ei hyväksy USA:ssa työn alla olevia rauhan-suunnitelmia. Abbas aikoo vaatia EU:n ulkoministereitä tunnustamaan Palestiinan valtion 1967 sotaa edeltävin aselepolinjoin Jerusalemin itäosa pää-kaupunkinaan, sekä täyttämään USA:n jättämän aukon PA/PLO:n budjetissa. http://www.israelnationalnews.com/NeNe/News.aspx/240579,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 7 -15; Tiberias1 -27; Suolameri 13 .20; Eilat 8 -26 +C-astetta. Huomenna vähän lämpenee, kirkasta tai puolipilvistä.
Venäjän tukikohdat Syyrissa joutuivat droneparvien hyökkäysten kohteiksi ensimmäistä kertaa maailmassa. Ne lähetettiin ilmaan Turkista. http://www.sciencealert.com/swarm-home- ... ussia-uavs,

Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 18.01.2018 08:23 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 2855
Wednesday, January 17, 2018
KESKIVIIKKO 17.01.2018
KESKIVIIKKO17.01.2018
01. PA/PLO.n ilman kansansa antamaa valtuutusta hallitseva puheenjohtaja Mahmoud Abbas piti sunnuntaina PLO:n hallituksen kokouksessa 2 tuntia kestävän puheen, jossa hän ennusti esiintyvänsä ehkä viimeistä kertaa puheenjohtajan ominaisuudessa, Hänen puheensa oli katkeroituneen miehen tunnustus, että hänen unelmansa pakottaa juutalaiset pois Lähi-Idästä oli epäonnistunut, ei hänen omien virheittensä, vaan Israelin, ystävien liittolaistensa petturuuden vuoksi.

Puheessa kåvi ilmi, mikä on keskeisin syy siihen, että Abbas hylkäsi useita rauhantarjouksia, niistä viimeisin pääministeri Ehud Olmertin tekemä 2009, jossa hän oli valmis luovuttamaan PA:lle käytännössä 100 % Juudeasta ja Samariassa, luovuttamaan Temppelivuoren hallinnon PA:lle ja luovuttamaan Jerusalemin itäosat viiden maan muodostamalle hallinto-kunnalle, suostui osallistumaan palestiinalaispakolaisille maksettavista korvauksista sekä ottamaan Israelin symbolisen pakolaismäärän.
Abbas kirjoitti historiaa uudelleen väittäen, Israel oli itse asiassa kolonialisten länsi-maailman muodostama jäänne, etteivät juutalaiset koskaan halunneet muuttaa Israeliin, eivät edes holokaustin aikana. Abbasin mukaan juutalaiset eivät kuulu tänne, ja siksi heidät tulee karkottaa.

Ramallahin kokouksen osanottajien kuvista selviää, että he olivat kaikki Tunisiasta Israeliin muuttaneita, uusi sukupolvi puuttui kokonaan. He olivat kaikki ns. vaiheittaisen ratkaisun kannattajia, jossa PLO pyrkii saamaan tukiaseman Israelin maassa, josta käsin taistelua jatketaan Israelin lopulliseksi tuhoamiseksi. Kaikki vuosikymmeniä kestäneet rauhankeskustelut ovat olleet vain hämäystä, jonka varjolla PA/PLO on nauttinut Länsimaailman runsaasta tuesta, jonka tarkoituksena oli antaa PA/PLO:lle mahdollisuus rakentaa tarvittavaa infrastruktuuria ja laitoksia tulevaa valtiotaan varten. Tätä PA ei koskaan toteuttanut eikä se ole valmistanut kansaansa itsenäisyyttä varten. Abbas hyökkäsi rajusti presidentti Trumpia vastaan sanoen hylkäävänsä USA:n laatiman rauhansuunnitelman, jonka hän on luovuttanut Saudi Arabialle, mutta jota Abbas ei ole nähnyt. Julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan PA/PLO:lle tarjotaan valtiota, joka on vähemmän kuin itsenäinen. Juutalaisten rakentamat kylät ja kaupungit Juudeassa ja Samariassa saavat jäädä paikoilleen. Jerusalemin kysymys ratkaistaan erillisissä neuvotteluissa, palestiinalais-pakolaisia ei päästetä Israeliin.
Abbas hylkäsi tämän suunnitelman jo ennakolta ilmoittaen, ettei PA/PLO osallistu USA:n johtamiin rauhanneuvotteluihin niin kauan, kuin presidentti Trump on vallassa.

NEUVOTTELUJEN asemesta PA/PLO on aloittanut kansainvälisen kampanjan YK:n ja sen instituutioiden kautta voidakseen kumota Israelin laillisuuden, ja syyttääkseen Israelin siviili. ja sotilasjohtajia Haagin ICC:n edessä sotarikoksista ja kansanmurhasta.
'
https://www.timesofisrael.com/abbas-cou ... -about-us/,

02. Trumpin hallitus ilmoitti tiistaina leikkaavansa YK:n avustus- ja työjärjestölle (UNRWA) tarkoitetuista määrärahoista 65 miljoonaa USD, mutta jätti 60 miljoonaa USD maksettaviksi, ettei se heti menetä kaikkia käteisvarojaan. USA vaatii muutoksia järjestön sisäiseen toimintaan ja myös sen perustus dokumenttiin, joka antaa sille oikeuden jatkaa toimintaansa kunnes viimeinen pakolainen on poistunut, Ongelman muodostaa se, että pakolaisuus periytyy vanhemmilta lapsille loputtomiin sukupolviin. Lisäksi tämä järjestelmä antaa tilaisuuden korruptioon ja varojen nostamiseen ulkomaille muuttaneille ja jopa kuolleille. Trump perusteli varojen leikkaamista todeten: Miksi meidän tulee maksaa järjestöille, joilta emme saa mitään tunnustusta ja hyvää tahtoa.
USA maksoi v. 2016 UNRWA:lle 355 miljoonaa USD.
USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley sanoi leikkausten jatkuvan, kunnes PA/PLO suostuu rauhanneuvotteluihin. Se ei voine toteutua aivan lähiaikoina, sillä Abbas katkaisi yhteytensä ISA:n hallituksen kanssa ja kielsi alaisiaan ottamasta yhteyttä heihin. http://www.wnd.com/2018/01/u-s-chops-65 ... estinians/

03. Intiassa vieraileva Benyamin Netanyahu, joka sai kylmää vettä niskaansa ystävänsä Inrian pääministeri Modin ilmoitettua, ettei hän kannata Trumpin lausuntoa Jerusalemista Israelin pääkaupunkina, kertoi reportteteille Intiassa olevansa vakuuttunut, että USA muuttaa lähetystönsä Jeruemiin vuoden kuluessa.
Samalla hän kiitteli Trumpia tämän ottamista kovemmista otteista UNRWA:n ja Iraniin nähden. Hän kertoi reporttereille näistä posi-tiivisista tiedoistaan ollessaan lennolla New Delhistä Gujaratiin. USA:n ulkoministeri Rex Tillerson puolestaan sanoo, ettei ole mitään kiirettä aloittaa pakkaaminen, muutto voi viedä kolme vuotta tai kauemminkin.
Netanyahu sanoi ,myös, että avustukset PA/PLO:lle tulee maksaa UNHCR:n kautta.
Trump sanoi joulukuussa pitämässään puheessa tunnustavansa käytännön tosiasian, että Jerusalem on Israelin pääkaupunki, ja että lähetystö muuttaa Jerusalemiin sopivaksi katsottavalla ajalla. https://www.timesofisrael.com/netanyahu ... in-a-year/

04. Israel haluaa osoittaa, etteivät sen uhkaukset iskeä Hizbollahin asevarikoihin ja túkikohtiin Syyriassa ole pelkkiä sanoja, vaan ne tarkoittavat täyttä totta.
Raportin mukaan IAF iski viime viikolla Hizbullahin tukikohtaan Syyriassa ja toinen raportti kertoo IAF:n iskeneen Hizbullahin ase-varikkoon lähellä Damaskoa. Syyrian opposition julkistaman raportin mukaan IAF iski tiistaiyön aikana rakennuksiin, joihin Hizbullahin uskotaan varastoineen aseitaan.
Energiaministeri Juval Steinitz kertoi armeijan radiossa, että turvallisuuskabinetti on pitänyt useita hyvin merkittäviä kokouksia pohjoisrajan takana olevan tilanteen vuoksi.
Viime kuussa Israel ampui useita ohjuksia Iranin perustamaan tulikohtaan Syyriassa surmaten 12 Iranin sotilashenkilöa ja tuhoten rakennuksia. Israel on neuvotellut sekä USA:n että Venäjän kanssa, jotta ne pitäisivät Hizbullajin poissa Israelin pohjoisrajan tuntumassa Syyriassa. Hizbullah on IDF:n komentajan Gadi Eisenkotin mielestä Israelin vaarallisin vihollinen, jota Iran tukee avoimesti. https://www.timesofisrael.com/israel-sa ... -damascus/

05. Israelin puolustusministeriön pyrkimykset laillistaa 70 etäyhteisöä on kohdannut vastuksia, sillä osa niistä on arabien omistuksessa, kuten väitetään. Pääminiosteri antoi tehtäväksi katsoa Havat Giladin juutalaisyhteisön laillistamisen, jossa terroristien murhaama rabbi Raziel Shevach asui. Arabien omistusoikeuksista raportoi Haarez, joka on vasemmistolainen ja tunnetusti arabimielinen, mikä kyseenalaistaa tietojen todenperäisyyden. https://www.timesofisrael.com/bid-to-le ... al-hurdle/

06. UUTISIA LYHYESTI
• UNRWA:n johto varoittaa Trumpin hallitusta, että varojen leikkaaminen vaarantaa alueen turvallisuuden ja häiritsee arabien arvokkuutta, sanoi UNRWA:n johtaja Pierre Krähenbuhl.Hän kuulutti globaalia yritystä peittää USA:n jättämän rahoitusaukon. UMRWA:n laatii ja painattaa sen kouluissa noudatettavat opinto-ohjelmat, joita Israel syyttää Israel-vastaisikis. https://www.timesofisrael.com/unrwa-war ... n-dignity/
• Saksan turvallisuusjoukot metsästävät iranilaisia agentteja, jotka ovat vakoilleet israelilaisia ja juutalaisia kohteita maassa. Mossad antoi vinkin Saksalle uranilaisten agenttien työstä Saksassa. Saksan viranomaiset suorittivat lukuisia ratsioita epäiltyjen vakoilijoitten koteihin Mossadilta saamassa vinkin perustella. https://www.timesofisrael.com/mossad-in ... es-report/,
• IAF nimitti kaksi naiskomentajaa lentolaivueen johtoon. Toinen heistä ylennettiin everstiluutnantiksi ja johtamaan kuljetuslaivuetta.Toinan naispilotti nimitettiin johtamaan valvontalaivuetta. https://www.timesofisrael.com/air-force ... ion-squad/
• EL AL kone joutui ohjaajan huomattua outoa valvontapaneelissa tekemään hätälaskun Kanadassa. Koneen matkustajat joutuivat tutustumaan jäätyneeseen Kanadaan 13 tunnin ajaksi, ennen kuin kone sai luvan jatkaa. Lämpötila oli ulkona -30 C (-22 F) astetta Matkustajien pinna alkoi säröillä, sillä he joutuivat pysymään koneessaan. https://www.timesofisrael.com/el-al-fli ... en-canada/
• Pääministeri Netanyahu ja Modi pyrkivät selvittämään, miksi Intia peruutti sovitun 500 miljoonan asetoimitussopimuksen.
Intia pyrkinee ostamaan muita aseita. Kriitikot halusivat kysellä, miksi kotona valmistetut aseet eivät kelpaa. https://www.timesofisrael.com/netanyahu ... al-issues/


SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 7 -11; Tiberias 12 -17; Suolameri 14 -22, Eilat 6 -21 +C-astetta, huomenna vähän lämpenee. Sadetta luvataan tänään ja perjantaina.
'


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 20.01.2018 08:25 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 2855
Friday, January 19, 2018
PERJANTAI 19.01.2018
PERJANTAI 19.01.2018
01. PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin 2 tuntia kestävä kiihkeä puhe PLO:n keskus-neuvoston kokouksessa Ramallahissa viikko sitten sunnuntaina on herättänyt yllättävän vähän reaktioita ulkomaiden taholta. Vain Israelissa ministerit ja kansanedustajat ovat vaivautuneet oikaisemaan Abbasin esittämiä vääristelyjä historiasta, jotka hänen käsityksensä mukaan - noudattaen arabien tunnettua käsitellä menneisyyttä, nykyisyyttä ja jopa tulevaisuutta yhtenä kokonaisuutena unohtaen vuosisatojen aikahyppäykset – tukevat muslimien oikeutta Pyhään maahan. Tunnetuimmat juutalaiset profeetat ja kuninkaatkin olivat muslimeja. Täten Salomon Temppelivuorelle rakentama temppeli oli moskeija, vaikka islam perustettiin vasta 1600 vuotta myöhemmin. Mutta mitä siitä, koska myös Abraham oli muslimi, joka korjasi Mekkan pyhättöä.

02. Abbas väitti, että Englannin ja Palestiinan suhteet alkoivat jo 1653, jolloin Oliver Cromwell esitti ajatuksen Euroopan juutalaisten muuttamisesta Palestiinaan,
jotta se voisi toimia etuvartiona Euroopasta tuleville kauppayhteyksille ja intresseille itään.
Euroopan kolonialismi sai alkunsa Napoleon Bonaparten samottua armeijoineen Egyptiin ja Palestiinaan. Hän totesi, että juutalaisten tulisi saada oma valtionsa muinaisessa kotimaassaan. Seuraavaksi Amerikkalaiset yrittivät kolonisoida Palestiinan 1850, ensiksi paikallisten juutalaisten ka myöhemmin amerikkalaisten kristittyjen kautta, Abbas valisti kuulijoitaan.
Israelin valtion syntyminen Lähi-Itään ei ollut mitään muuta kuin länsimainen projekti etujensa suojelemiseksi. Juutalaisilla ei ollut mitään intressiä eikä siteitä Palestiinaan, eivätkä he halunneet muuttaa sinne, evät edes Saksan natsi-vainojen aikana. Hän ei ole kuullutkaan Exodus-laivasta, joka englantilaisten torjuttua sen pääsyn Palestiinaan, harhaili valtiosta toiseen pyytäen lupaa rantautua, päätyen lopulta Hampuriin ja natsien leireihin.
Vaikka Abbas hyökkäsi puheessaan kiivaasti sekä Englantia, Eurooppaa että Amerikkaa vastaan, ne valitsivat pysyä vaiti.
EU:n taholta annettiin laimea lausunto, ettei sillä ole tapana vastata puheisiin eikä kommentteihin.
Presidentti Reuven Rivlin totesi: "Se mitä kuulimme on kauheaa, Että Israel syntyi länsi-maisen salaliiton tuloksena asuttaa juutalaiset arabien asuttamaan maahan? Ettei juutalaisilla ole mitään yhteyksiä Israelin maahan?" Rivlin muistutti Abbasin aiemmista lausunnoista, joiden perusteella häntä syytettiin antisemitismistä ja holokaustin kieltämisestä.
Israelin apulaisulkoministeri Tzipi Hotoveli kehotti EU:tä reagoimaan syytöksiin, että Israelin synty oli vain Euroopan kolonia-listinen projekti. "Tällaisten syytösten alla Palestiinalaiset eivät voi rahoittaa terrorismia ja vaatia myötätuntoa ja tukea Yhdysvalloista ja eurooppalaisilta" hän selitti EU:n Israelin lähettiläälle Emanuele Giaufret tiedotteen mukaan. "EU:n tulee kohdella Israelia reilusti sen toimissaan alueella, ja ymmärtää, että ne olivat nuo palestiinalaiset, jotka synnyttivät konfliktin" Hotoveli selitti kehottaen EU lopettamaan syöttää palestiinalaisille illuusioita ja tunn
ustaa Jerusalem Israelin
pääkaupunkina.
Abbas tapaa EU:n ulkopoliittisen johtajan ja ulkoministerit epävirallisella lounaalla. He keskustelevat Lähi-Idän ja rauhanprosessin perspektiivistä, keskinäisistä suhteista ja yleisestä tilanteesta alueella. Abbas tulee varmaan kinuamaan lisää rahaa, koska USA on viimeinkin nähnyt valon eikä halua rahoittaa terrorismia. USA:ssa kongressin käsittelyssä oleva Taylor Act etenee hitaasti ja Trump on kiirehtínyt sen käsittelyä.

Pääministeri Netanyahu vieraili myös EU:ssa viime kuussa epävirallisella lounaalla, ja Knessetin puhemies Yuli Edelstein tapaa myös Mogherinin ja EU:n ulkomaan asioitten komitean Brysselissä pian Abbasin jälkeen. Hän pitää avainpuheen EU-parlamentissa lanssinvälisen holokaustin muistopäivän seremoniassa.
Abbas jatkaa myös Jasser Arafatin aloittamaa linjaa syyttämällä Israelia kesäkuussa 2016 ilman saastuttamisesta ja heidän juomavetensä myrkyttämisestä. https://www.timesofisrael.com/eu-mum-on ... -comments/,
03. Voidakseen todella vaikuttaa asioiden kulkuun ja saadakseen aloitteen käsiinsä Israelin tulee muuttaa koko ajatusmallinsa. Sen tulee lopettaa puhuminen miehityksestä Juudeassa ja Samariassa tai Jerusalemin itäosassa. Kansan tulee itseistää tosiasia, että juutalainen kansa on palannut 2000 vuoden jälkeen kotimaahansa ja jatkaa takapajuisen ja heitteille jätetyn, raunioituneen maansa rakentamista muinaisten rajojensa sisäpuolella. Mitä muita siihen liittyviä kysymyksiä tulee huomioida, ne ratkaistaan myöhemmin. Juutalainen kansa on tullut maahan pysyäkseen täällä, eikä tule luopumaan siitä ilman taistelua. Abbas esitti Kairossa uhmakkaasti, että USA:n tulee valita: Joko tunnustaa palestiinalainen Jerusalem tai sota. Hän sanoi, että Jerusalem on portti rauhaan ja sotaan.
https://www.jewsnews.co.il/2018/01/19/p ... or-war.htm.
04. UUTISIA LYHYESTI
• USA päätti aiemmin keskeyttää 64 miljoonan USD avustusten maksamisen UNRWA:lle, mutta ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert totesi lehdistö-tilaisuudessa, että ulko-. ministeriö pidätti lisää 45 miljoonaa USD. Reuters raportoi torstaina, ettei USA maksa viime kuun maksuosuutta. Trump vaatii, että järjestön suorittaa tuntuvia muutoksia sekä sen toiminnassa että perustussopimuksessaan, ennen kuin USA palaa sen tärkeimmäksi tukijaksi. https://www.timesofisrael.com/us-state- ... rom-unrwa/
• USA:n varapresidentti Mike Pence lentää tänä iltana Israeliin 2-päiväiselle vierailulle. Hän ei tapaa PA/PLO:n johtajia, jotka kieltäytyivät aiemmin tapaamasta häntä. Hänen vierailunsa kokokohta on tiistaina, jolloin hän vierailee Jerusalemin Länsimuurilla. Se on osa Jerusalemin vanhaa kaupunkia, jota EU ja YK ovat pitäneet miehitettynä palestiinalaisalueena.
Hän vierailee myös Knessetissä ja YadvaShem holokaustmuseossa. Hänen puhe-ohjelmastaan ei ole tietoa, antaako hän lausuntoja ajankohtaisista kysymyksistä. Netanyahu palaa tänään Intiasta 5-päiväiseltä vierailultaan, jota pidetään erittäin onnistuneena, sekä diplomaattiselta että taloudelliselta kannalta katsoen. https://www.timesofisrael.com/pence-hea ... estinians/
• Netanyahu tuli luvanneeksi, että Trump muuttaa USA:n lähetystön Jerusalemiin vuoden sisällä. USA:n hallituksen tiedotteen mukaan muutto toteutetaan v. 2019 siten, että USA:n konsulaatin rakennukset Amonan lähiössä muotoillaan uudelleen lähetystön tarpeita varten. Kertovat NYT ja WSJ. https://www.timesofisrael.com/trump-adm ... m-by-2019/
• USA:n kongressi vaatii, että Iranin kanssa solmittua JCPOA-sopimusta tulee tiivistää nykyisestä muodostaan. Trump on vaalipuheistaan lähtien vaatinut, että katastrofaalista sopimusta tulee muuttaa siten, että Iranin ohjusrakentamisen valvontaa tulee lisätä, mikä puuttuu sopimuksesta kokonaan. EU ja YK ovat allekirjoitetun sopimuksen kannalla eivätkä haluaisi siihen muutoksia. https://www.timesofisrael.com/us-lawmak ... lear-deal/
• Jordania ilmoittaa, että Israel in suostunut sen asettamiin ehtoihin lähettilään palauttamiseksi Ammaniin, ja että Israelin lähetystö Ammanissa voidaan avata. Diplomaattinen välirikko aiheutui siitä, että israelilainen henkivartija katsoi henkensä vaarantuneen ja avasi tulen surmaten 2 jordanialaista vartijaa. Toisessa tilanteessa israelilainen syyllistyi jordanialaisen tuomarin surmaamiseen. https://www.timesofisrael.com/israel-sa ... -shooting/
• Mumbain terrori-iskusta 9 vuotta sitten hengissä selviytynyt juutalaispoika Moshe Holzberg palasi nyt 11-vuotiaana ensimmäistä kertaa paikalle, josta hänen intialainen hoitajansa pelasti hänen kaapaten hänet syliinsä ja rauhallisesti kävellen pois terroristien valvomasta Chabad talosta. Moshe paljasti muisto-laatan vanhempiensa kunniaksi, jotka molemmat saivat surmansa. Pieni Moshe lupaa palata Nariman Chabad-taloon ja pyysi Netanyahua osallistumaan hänen bar-mizva tilaisuuteensa parin vuoden sisällä. https://www.timesofisrael.com/child-res ... al-return/
• IDF:n sotilaat ovat jatkaneet intensiivisiä etsintöjään rabbi Raziel Shevachin murhaajien löytämiseksi. Tunkeutuessaan Jeniniin sotilaat joutuivat tulitaisteluun ja ampuivat yhden 22-vuotiaan miehen, Ahmad Nasser Jarrar, uskoen hänet murhaajaksi, mikä ei ollut totta. Hamas ilmoitti hänet jäsenekseen ja antoi hänelle marttyyrin arvon. PA:n terveysministeriö korjasi myöhemmin, että syyllinen on 31-vuotias Ahmad Ismail Muhammad Jarrar. IDF sanoo pidättäneensä solun muut jäsenet. https://www.timesofisrael.com/leader-of ... enin-raid/
• Juutalainen päiväkoulu Massachysettissa aikoo rikkoa perinteisiä havdala-seremonioita esittämällä musikaalin, jossa näytetään sabatin päättymistä kahdella kynttelillä, viinillä ja rasvaisilla ruuilla. Koulun perinteistä poikkeavassa musikaalissa Lander Grinspoon akatemiassa Northamptonissa esitetään vieraana dragkuningatar. Musikaalissa esitetään juutalainen versio drag-kuningattaren tarina, joka luetaan lapsille. https://www.timesofisrael.com/breaking- ... -ceremony/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 4 -5; Tiberias 8 -16, Suolameri 12 -18; Eilat 8 -18. Tänään myrskyää ja sataa vettä kuurottain.
mutta huomenna ilma kirkastuu ja lämpenee neljän asteen verran.

Myrskyt aiheuttivat lukuisia onnettomuuksia, joissa 14 ihmistä haavoittui, 4 heistä vakavasti. Tuulen nopeus oli Tel Avivissa 120 km/t. Useita teitä jouduttiin sulkemaan tulvaveden vuoksi.
https://www.timesofisrael.com/15-hurt-4 ... y-weather/


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö