kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 17.12.2018 16:48

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 12 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 03.02.2018 09:44 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
    Kuva

Friday, February 02, 2018
PERJANTAI 02.02.2018
01. SAPATTIAATON internetsivut ovat niin täynnä uutisaiheita, että niiden selvittämiseen menisi puoli päivää, Siksi käyn ensin läpi aiheistoa kursiivisesti, ja palaan kuumimpiin kysymyksiin myöhemmin.
02. Israel yrittää löytää tapaa, millä karkottaa maahan luvatta tunkeutuneet 38 000 afrikkalaista ilman syytöksiä rasismista.
Heitä tunkeutui Siinain kautta Israeliin ennen turva-aidan rakentamista päivittäin 1 300, sen jälkeen vain muutama kuukaudessa. 242 km pitkä turva-aita valmistui 2014. Vuosina 2016 heitä pääsi läpi 11 ja viime vuonna 0. Jotkut heistä pakenivat julman diktaattorin vaatimaa jopa 40 vuoden armeijapalvelua (Eritrea), jotkut kansanmurhaa (Sudan). Viranomaisten luokittelun mukaan useimmat ovat kuitenkin elintasopakolaisia. Poliisin tietojen mukaan 90 % heistä asuu Tel Avivin eteläosassa, jonka he ovat muuttaneet turvattomaksi vyöhykkeeksi. Neve Shaman lähiö suunniteltiin 6 000 asukasta varten, nyt siellä asuu 35 000 ihmistä. Hallitus päätti karkottaa laittomat asukkaat, jotta lähiö voitaisiin palauttaa normaalitasoon. Afrikasta muuttaneita 70 % asuu Neve Shamanissa, mutta he ovat syyllistyneet 40 %:iin rikoksista. EU antoi 80 % Eritrealaisille ja 56 % sudanilaisille pakolaisen aseman. Israel on myöntänyt pakolaisaseman 10 eritrealaiselle ja yhdelle sudanilaiselle; hyväksymis % 0.056. Pakolaisasema antaa saajalle määrättyjä etuja isäntämaan mukaan: työlupa; terveys-palvelut, lasten koulutus, asumistuki ja kielikursseja. Osittainen pakolaisoikeus (A 5 viisumi) myönnettiin 200 sudanilaiselle, joka oikeuttaa työskentelemään maassa.
Muille myönnettiin tilapäinen asumisoikeus, joka on uusittava muutaman kuukauden välein henkilökohtaisesti Bnei Brakissa lähellä Tel Avivia. Sisäministeriö voi painostaa heitä suostumaan karkottamiseen pakottamalla heidät muuttamaan Holoyin avoimeen pidätyskeskukseen Negevissä. Siellä asuvat ovat tarkan seurannan alaisina.

Hallitus ei ole julkistanut, minne heidät karkotettaisiin, mutta karkotuksia seuraavien järjestöjen mukaan maat ovat Uganda ja Rwanda. YK:n mukaan Israel on kaikessa hiljaisuudessa karkottanut 4 000 turvapaikan hakijaa.
ToI:n saamien tietojen mukaan Rwandaan karkotetut asuvat muutaman päivän yksityis-kodeissa, sen jälkeen heidän siirretään yöllä EteläSudanin tai Ugandan rajalle ilman papereita, kehottaen heitä anomaan pakolaisviisumia uudessa maassa.
Ugandaan karkotetuista osa jää asumaan sinne, mutta heille ei myönnetä auto-maattisesti turvapaikan hakijan asemaa. Jotkut sinne karkotetut sanovat syyksi sen, että he tulevat Israelista. Ugandan hallitus on painostuksen alla olla myöntämättä heille pakolaisen asemaa, koska Ugandaan pakeni yli miljoona turvapaikan hakijaa Etelä
Sudanista, eivätkä maan resurssit kestä heitä lisää.
Israelissa on syntynyt kansalaisaloitteita turvapaikan hakijoitten karkottamista vastaan. Rabbi Susan Silverman perusti Anne Frank turvakotiliikkeen (Miklat Israel), joka pyrkii piilottamaan karkotusuhan alaisia yksityiskoteihin. El AL pilotit ja ravintoloiden omistajat vastustavat karkotuksia, SodaStream hakee työntekijöitä nimen-omaan Afrikasta muuttaneiden joukosta. Monet kansainväliset järjestöt, sekä juutalaiset että muut, vastustavat karkotuksia. Israelissa enemmistö TV-10 mukaan painostaa hallitusta toiminaan päätöksensä mukaisesti vastustuksesta huolimatta.
ToI:n raportin mukaan EteläSudaniin 2012 karkotetut joutuivat maassa alkaneen sisällissodan jalkoihin. Monet joutuivat pakenemaan kodeistaan. Monet raiskattiin tai murhattiin.
Uganda pidätti välittömästi lentokoneilla maahan tulleet väittäen heidän tulleen vihollismaasta, Israelista.
Uganda on saanut hyvän maineen tavasta, millä se on kohdellut EteläSudanista tulleita. Heille on annettu 900 neliömetrin maapala voidakseen kasvattaa elintarpeitaan, heillä on liikkumisvapaus ja oikeus työhön, mitä Rwandaan muuttaneet eivät saa. Poikkeuksen tekevät Israelin Ugandaan karkottamat pakolaiset, koska Israel on vihollismaa.
Monet Israelin karkottamat ovat pyrkineet pääsemään Eurooppaan, mutta sekin tie on
osoittautunut hengenvaaralliseksi.
Monet menehtyvät matkan vaaroihin jouduttuaan ensin Välimeren yli matkoja järjestävien tunnottomien välittäjien ryöstämiksi ja raiskaamiksi, monet hukkuvat ylikuormitettujen kiikkerien alusten upotessa. Afrikan maiden kansojen liikehdintä on herättänyt henkiin jo ohitetuiksi luullut orjamarkkinat etenkin Libyassa.
Knessetin hyväksymän "soluttautumis" lain mukaan laittomasti maahan soluttautuneiden karkotukset tulee aloittaa maaliskuussa 2018, jolloin Holotin pidätys-leiri on tarkoitus sulkea. Hallitus harkitsee pakolaisten hajottamista Tel Avivista määrätyille alueille, mutta sitä vastustetaan siksi, ettei muilla paikkakunnilla ole pakolaisille järjestettyä terveyshuoltoa.
Asia on ajankohtainen myös Euroopan maille, ja siksi on hyvä tutustua siihen liittyviin ongelmiin ja niiden ratkaisumalleihin. https://www.timesofisrael.com/in-israel ... ls-abound/

03. PA/PLO:n päätettyä boikotoida USA:n nimittämiä rauhanvälittäjiä palestiinalais-johtajat ovat aloittaneet globaalit etsinnät uusien välittäjien löytämiseksi. Abbas kävi hymyilemässä EU:n ulkomaan asioitten johtajalle Federica Mogherinille, joka olikin valmis antamaan pusun suoraan terroristi-johtajan huulille, mutta ei saanut muita EU-johtajia lämpenemään asialle. He kuitenkin ovat valmiit täyttämään aukot, jotka tulivat USA:n päätettyä keskeyttää Amerikan kansan verovarojen lapioimisen PA:n reikäiseen pussiin, kunnes PA/PLO haluaa tulla neuvottelu-pöytään USA:n johdolla.
PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas kävi myös tunnustelemassa Kiinan presidentti XI:n halukkuutta, ja ilmoitti jopa Afrikan maitten sopivan välittäjän rooliin, mutta joutunee lopulta tunnustamaan, ettei USA:lle ole vielä olemassa korvaajaa. Xi sanoi, että "Kiina tukee PA/PLO:n tavoitteita, mutta kunnioittaa Israelia".

Aamun uutisraporttien mukaan Abbas tapaa Venäjän presidentti Vladimir Putinin 12. helmikuuta houkutellakseen häntä asettumaan paljon vartijaksi, eli sovittamaan nelikulmaista terästankoa pyöreään reikään,
mikä ei ole onnistunut vielä kenellekään.
Abbasin oletetaan kertovan Putinille – joka muuten on suomalaista sukua, Vepsän heimoa – että Trump on diskannut itsensä välittäjän roolista tunnustamalla Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi joulukuussa viime vuonna.
PA/PLO:n ja USA:n välit ovat huonontuneet siitä lähtien, mutta PA saa vielä pitää lippuaan Washingtonin toimistonsa ulkopuolella. Abbas kielsi PA/PLO:n virkailijoita jatkamasta suhteitaan USA:n viranomaisiin, mutta niitä jatkettaneen siitä huolimatta.
"Toivomme mukaan Venäjä astuu esiin EU:n kanssa" eräs virkailija totesi. "Uskomme noiden maiden voivan ja pystyvän pelaamaan suurempaa roolia missä tahansa rauhanprosessissa Tumpin hallituksen omaksuessa vihamielisen politiikan palestiinalaisia kohtaan Israelin hyväksi".

Abbas tapasi torstaina Ramallahissa Venäjän turvallisuusneuvoston sihteerin Nikolai Patrushevin ja Venäjän apulaisulkoministeri Michail Bogdanovin. Tilaisuudessa olivat mukana PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat ja yleisen turvallisuuden johtaja Majed Faraj.

Abbas halusi mairitella venäläisiä kertoen olevansa halukas voimistamaan suhteita Venäjän kanssa ilmaisten samalla ihailunsa Venäjän antamalle tuelle monilla alueilla. Hän mainitsi Venäjän suuren painon kansainvälisillä areenoilla sekä sen roolin Qartetin jäsenenä, jota se oli perustamassa Madridin kokouksessa 2002 yhdessä USA:n, EU:n ja YK:n kanssa.
Wafan mukaan Venäjän presidentti sanoi odottavansa innolla tapaamista Abbasin kanssa, ja lähetystön jäsenet vakuuttivat Venäjän jatkuvaa tukea palestiinalaisille ja ponnistelevansa rauhan saamiseksi Lähi-Itään. Vahvistaakseen USA:n vastaista mielialaa Abbas haluaa puhua YK:n turvallisuus-neuvoston istunnossa 20. helmikuuta. Hänen uskotaan siinä toistavan samoja teemoja, joita hän puhui PLO:n keskuskomitean kokouksessa Ramallahissa. Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon sanoo, että Abbasin puhe tullee edelleen vahingoittamaan rauhantoiveita Lähi-Itään.

Ennen matkaansa Ramallahiin Venäjän lähettämä delegaatio tapasi pääministeri Benyamin Netanyahun. Delegaation vierailu on osa Israelin ja Venäjän kansallisten turvallisuustiimien välistä keskustelua. Edellinen tapaaminen oli 3 kuukautta sitten Moskovassa.
Keskustelut ovat keskittyneet Israelin huoleen Iranin ponnisteluista pysyvän tukikohdan perustamiseksi Syyriaan sekä Libanonin muodostamiseksi ohjusten tukikohdaksi ja niiden valmistuslaitokseksi.
IAF on koordinoinut lentojaan Syyrian ilmatilassa Venäjän kanssa joka rakentaa uusia lentokenttiä Syyriaan sinne perustamiensa tukikohtien ja merisatamien suojaksi.
Venäjän delegaatio vieraili eilen Jad VaShem museossa, sekä Davidin kaupungissa ja Länsimuurin tunneleissa Jerusalemissa. Delegaatio ei antanut omaa julkilausumaa. https://www.timesofisrael.com/palestinc ... e-process/
04. UUTISIA LYHYESTI
• PA:n johto ja sen hallitseva ryhmä Fatah julkaisivat torstaina julkilausuman, jonka mukaan palestiinalaispakolaisten asema ja heidän paluu-oikeutensa ovat pyhiä kysymyksiä. Joista ei voida keskustella.
"Sokea amerikkalainen Israelin suosiminen sekä sen kiivaat hyökkäykset paluuoikeutta vastaan eivät muuta kysymyksen laillista asemaa, joka on poliittinen ja kansallinen syy, jonka synnyttivät miehitys ja sen suorittamat rikokset viimeisen 70 vuoden aikana".

Israel on järjestelmällisesti hylännyt vaatimukset kaikkien PA:n rekisteriin merkittyjen pakolaisten nimellä - jo viidennssä sukupolvessa – kulkevien oikeus palata sinne, mistä he lähtivät sotaa pakoon, tai oikeutettujen korvausten maksaminen kärsimyksistään ja menetyksistään. Israelin laskelmien mukaan kysymys on korkeintaan sadoista tuhansista, eikä yli viidestä miljoonasta, kuten PA väittää, ja heidän jälkeläisistään enintään kymmenissä tuhansissa. Paluuoikeuden periytyminen sukupolvesta toiseen loputtomiin on kysymys, jota YK ei ole käyttänyt minkään muun kansanryhmän kohdalla. USA haluaa tämän räikeän epäkohdan muuttamista, ennen kuin se jatkaa UNRWA:n rahoittamista. Lisäksi pakolais-rekisteriin lisättiin paikallisia asukkaita virkailijoiden todetessa, ettei ole oikein sulkea hakijoita pois vain siksi, että he asuvat pakolaisleirin ulkopuolella, vaikka heillä ei ollut näyttöä pakolaisuudestaan.
UNRWA:lle tarkoitetut varat tulee siirtää vähitellen YL:n korkealla pakolais-komissiolle, jonka tehtävänä on hoitaa pakoalaisten palveluista johtuvat menot. https://www.timesofisrael.com/amid-unrw ... rn-sacred/
• UNHCR siirsi edelleen keräämiensä yhtiöitten nimien julkistamisen, joiden oletetaan olevan liikesuhteissa Juudeassa ja Samariassa asuvien juutalaisten kanssa. UNHCR:n tiedotteessa todetaan, ettei sillä ole tarpeeksi henkilöitä ottamaan yhteyttä kaikkiin 206 yhtiöön joiden se väittää toimivan Juudeassa ja Samariassa asuvien juutalaisten palvelemiseksi. OHCHR:n raportissa tammikuun 26. päivänä todetaan että 206 yhtiötä toimivat vastoin YK:n tavoitteita kuristaa Juudean ja Samarian alueilla asuvat juutalaiset suostumaan muuttamaan pois. Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon sanoo taistelevansa loppuun asti raportissa vaaditun "mustan listan" julkistamisen estämiseksi. https://www.timesofisrael.com/un-omits- ... ttlements/
• Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti 11-12. vetävänsä joukkojaan pois Syyriasta. Puolustusministeri Sergey Shoigu vahvisto tiedon. Venäjä todella siirsi joitakin yksikköitään kotiin, mutta tiedottaa myt perustavansa neljä uutta lentotukikohtaa Syyriaan, yksi niistä yhteinen Iranin kanssa, muut peruskorjaamalla entisiä lentokenttiä sotilaalliseen käyttöön. Samalla Venäjä siirtää Syyriaan 6000 sotilasta. https://www.debka.com/russia-builds-fou ... 00-troops/
• Presidentti Putin on laatinut uuden suunnitelman Syyrialle, jonka hän aikoo esitettä Sochin konferenssissa. Hän esitteli sen Netanyahulle 29. 01. Moskovassa. Siihen sisältyy:
Presidentin ja parlamentin vaalit
Uusi perustuslaki, jossa huomioidaan demograafiset muutokset maassa. Suurin väestöryhmä sunnit saavat pääosan, mutta Assadin alaviitit menettävät etuoikeutensa valtaan
Uusi kansallinen Syyrian armeija korvaa nykyiset pahoin rapistuneet joukko-osastot. Armeija uudistetaan struktuuriltaan ja se varustetaan uuden-aikaisin asein. Saudi SArabia vaati, että kaikkien ulkopuolisten joukkojen tulee poistua maasta, johon Putin suostui ja antoi siitä tiedon Teheranille. USA on ilmoittanut vähentävänsä joukkojensa määrää, mutta miten se sopii yhteen Putinin suunnitelman kanssa, on auki https://www.debka.com/putin-plans-end-a ... hizballah/
• USA asetti Hamasjohtajan Ismail Haniyehin erilliselle kansainvälisten terroristien listalle. Israel ylisteli päätöstä ja kehotti muita kansoja seuraamaan. PLO tuomítsi päätöksen. PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat julkaisi tiedotteen:"PLO kiistää ja tuomitsee päätöksen". Samalla hän vaati Fatahin ja Hamasin välisen kiistan ratkaisemista, mikä jahruaa etenemättä minnekään. https://www.timesofisrael.com/plo-conde ... r-haniyeh/
• The Guardian julkaisi julkisuuteen vuotaneen tiedon, jossa tuomitaan Davidin kaupungin kaivaukset sekä suunnitelmat köysiradan rakentamisesta Jerusalemin vanhan kaupungin muurien ulkopuolelle alkaen First Station ja siitä Sionin vuorelle ja Lantaportille. Alueella käy 25 000 vierailijaa huippukausina. https://www.timesofisrael.com/eu-blasts ... -old-city/,
LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 9 -17; Tiberias11 -24; Suolameri 16 -24; Eilat 9 -27 +C-astetta. Tänään aurinkoista, huomenna puolipilvistä, hieman lämpenevää. Kinneretin pinta nousi 1 mm.

Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 05.02.2018 08:54 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Sunday, February 04, 2018
SUNNUNTAI 04.02.2018
01. Saeb Erekatin, PA/PLO:n entisen rauhan-neuvottelijan, PLO:n pääsihteerin johtaman järjestön hallitus harkitsee aiemmin julkistamansa Israelin tunnustamisen peruuttamista. Eksekutiivinen komitea käsitteli kysymystä kolme tuntia kestäneessä kokouksessaan lauantaina, mutta päätti asettaa komitean tutkimaan, mitä seurauksia sillä olisi.
Vuonna 1988 tehdyn tunnustamispäätöksen peruuttaminen katkaisisi suhteet Israelin kanssa ja hautaisi lopullisesti toiveet kahdesta valtiosta. Etenkin turvallisuus-yhteistyön katkaiseminen arveluttaa – vaikka monet PLO:n jäsenet sitä vaativat – sillä PA/PLO:n oma turvallisuus lepää IDF:n tuen varassa.
PLO:n hallitus julkaisi istuntonsa jälkeen julkilausuman, jossa se kertoo komitean asettamisesta tutkimaan tunnustamis-päätöksen peruuttamisen seurauksia. Toiseksi se kehottaa PA:ta katkaisemaan kaikki suhteensa Israeliin, mukaan lukien turvallisuusyhteistyö Juudean ja Samarian alueilla. Kolmanneksi lausunnossa kehotetaan "puheenjohtaja Mahmoud Abbasia aloittamaan välittömät valmistelut suunnitelman ja projektien laatimiseksi erottautumisaskeleista Israelin miehitys-hallituksesta poliittisella, hallinnollisella, taloudellisilla ja turvallisuus-aleilla". Erottautumissuunnitelmat esitetään PLO:n toimenpidekomitealle (hallitukselle) hyväksymistä varteen, mutta ilmoittamatta päivämäärää.
Hallituksen kokous oli ensimmäinen PLO:n keskuskomitean esittäessä tätä viime kuussa.

PA/PLO:n johto joutui shokkitilaan presidentti Trumpin ilmoitettua joulukuussa tunnustavansa Jerusalem Israelin pää-kaupungiksi, ja annettua ulkoministeriölle ohjeet aloittaa valmistelut USA:n lähetystön muuttamiseksi Tel Avivista Israelin pääkaupunkiin, joka voisi tapahtua 2019 loppupuolella.
Vastalauseeksi Abbas ilmoitti katkaisevansa kaikki suhteet USA:n hallituksen kanssa ja ilmoitti, ettei USA voi enää toimia välittäjänä Israelin ja palestiinalaisten välillä. Abbas kieltäytyi tapaamasta USA:n varapresidentti Mike Penceä tämän Israelin vierailun aikana sekä Trumpin nimittämää välittäjää Jason Greenblattia.
PLO:n hallitus tuomitsi lauantaina "USA:n hallituksen kiihotus- ja vääristelykampanjan presidentti Abbsia ja PA/PLO:n johtoa kohtaan". Hallituksen lausunnossa todetaan, että kampanjan tarkoituksena on oikeuttaa Washingtonin hyökkäys-ja rangaistustoimet palestiinalaista kansaa kohtaan ja antaa sille peite Palestiinan kysymyksen likvidoimiseksi jatkaen: "USA:n hallituksen tulee lopettaa mustamaalaamisen ja uhkausten kielensä. Vaadimme USA:n hallitusta lopettamaan vihapuheensa ja tunnustamaan arabi-palestiinalaisen kansan historialliset oikeudet tähän maahan ".
Lausunnossa todetaan edelleen, että USA on diskannut oikeutensa toimia välittäjänä yksipuolisten päätöstensä vuoksi, ja esitti vaatimuksen kansainvälisen konferenssin kutsumista koolle kansainvälisten julki-lausumien mukaisesti ratkaisemaan Israelin ja palestiinalaisten välisen konfliktin. Abbas jopa esitti vaatimuksen Afrikan maitten osallistumisesta rauhanprojektiin.
Israel vaatii PA/PLO:n tunnustavan Israelin juutalaisena valtiona, mutta PA:n johdon mukaan Israelin tulee ensin tunnustaa Palestiinan valtio Juudeaan ja Samariaan.
Länsimaat ovat varoitelleet PA/PLO:n johtoa liian kärkevistä päätöksistä.
PLO:n komitea kehotti lauantaina "Palestiinan johtoa vapauttamaan itsensä taloudellisten suhteitten Pariisin proto-kollasta, jonka Israel ja PLO allekirjoittivat v. 1994 Oslon sopimusten seurauksena". PLO:n komitea syytti Israelia sitä koskevien vaatimusten jättämisestä täyttämättä. Lausunnossa vaadittiin boikotoimaan "setlementeissä" valmistettuja tuotteita ja lisäämään Israelin vastaisia boikottitoimia.
Taloudellisia ja liikesuhteita kehotettiin voimistamaan Palestiinan ja sille ystävällisten arabi-islamin,- EU- ja muiden ystävämaiden kesken. https://www.timesofisrael.com/plo-to-mu ... of-israel/

02. Saeb Erekat esitti väitteen, että USA kannattaa palestiinalaista kansannousua, ja läimäytti samalla USA:n YK:n lähettilästä Nikki Haleita käskien sulkemaan suunsa.
Erekat esitti täyslaidallisen Trumpin hallitusta vastaan sen kritisoidessa Mahmoud Abbasia, mutta väitti kuitenkin, ettei PA/PLO etsi sotaa USA:n jallitusta vastaan. Hän esitti syytöksen USA:n hallituksen suunnittelevan Abbasin hallituksen kaatamista, ja vaati Nikki Haleyta sulkemaan suunsa kritisoidessaan PA/PLO:n presidenttiä Mahmoud Abbasia.
Haley syytti Abbasin PLO:n keskuskomitean kokouksessa pitämää 3 tunnin puhetta, että se oli täynnä antisemiittisiä valheita. Erekat väitti Haleyn kärsimättömyyden menneen niin pitkälle, että hän vaatii Abbasin syrjäyttämistä. "Hän vaatii demokraattisesti valitun Palestiinan presidentin syrjäyttämistä, kuten Erekat totesi PA:n Al-Watan uutisten websivulla. "Abbas johti rauhanprosessia ja edusti kahden valtion periaatteen toteuttamista. Nyt USA:n hallitus syyttää häntä pelkuruudesta vaatien hänen poistamistaan. Vain Palestiinan kansalla on tämä oikeus, ja hän toimii uskollisena heidän marttyyreilleen, vangeilleen, haavoittuneille, ponnisteluille, päättäväisyydelle ja sankaruudelle. Tämä on todellisuus. Vain Palestiinan kansa on oikeutettu vaatimaan johtajiltaan vastuullisuutta". Erekat vastasi Nikki Haleyn pitämään puheeseen YK:ssa 15. tammikuuta, jossa hän sanoi mm.
Abbas julisti puheessaan Oslon sopimukset ja rauhanprosessin kuolleiksi. Hän torjui USA:n roolin rauhanprosessissa. Hän loukkasi USA:n presidenttiä. Hän vaati Israelin tunnustamisen peruuttamista; hän manasi esiin ruman ja kuvitteellisen menneisyyden, mennen aina 17. vuosisadalle maalatakseen Israelin Euroopan maiden kolonialistiseksi projektiksi Haley sanoi jatkaen: "Puhe, joka on täynnä vääriä ja todistamattomia salaliittoteorioita, ei ole henkilön puhetta, jolla on rohkeutta ja tahtoa etsiä rauhaa".
Haley kuulutti "palestiinalaista kuningas Husseinia, joka teki rauhan Israelin kanss".

Erekatin vastaus oli täynnä ylenkatsetta ja halveksuntaa. "Nikki Haleyn on syytä pitää suunsa kiinni tajutakseen, ettei PA:n johto ole ongelma, vaan Israelin miehitys ja sen harjoittama politiikka. Kyllä mekin teemme virheitä", Erekat tunnusti lopuksi, "mutta USA:n ja Israelin päämääränä on Palestiinan kansallisen projektin horjuttaminen. USA:n ja Israelin virkailijat sanovat, että kuka tahansa palestiinalainen poliitikko, joka vaatii Jerusalemin itäosaa Palestiinan pääkaupungiksi ja vaatii paluuoikeutta YK:n päätöslauselman 194 mukaan tulee syrjäyttää. He etsivät palestiinalaisia johtajia, jotka hyväksyvät Palestiinan projektin tuhon. Me olemme kertoneet heille, ettei edes 1000 vuodessa löydetä palestiinalaisia, jotka suostuvat yhteistyöhän noilla ehdoilla".

Erekat uhkasi viedä Trumpin Jerusalemin päätöksen Haagin kansainvälisen oikeuden ICC harkintaan, ja "tulemme hakemaan kaikkia YK:n ja muiden kv. järjestöjen jäsenyyttä kääntääksemme koko maailman Yhdysvaltoja ja Israelia vastaan".
Näinhän sen tulee mennäkin Raamatun Sanan mukaan, mikä tulee johtamaan Harmageddonille ja Jumalan vastustajien lopulliseen tuhoon. (Sak.12:1 -4) https://www.timesofisrael.com/erekat-sl ... o-shut-up/

03. UUTISIA LYHYESTI
• IDF:n sotilaat etsivät edelleen päättäväisesti Havat Gilad juutalais-yhteisön rabbin Raziel Shevachin murhaajia eristämällä Jeninin lähellä olevia kyliä. Sotilaat ov pidättäneet useita palestiinalaisia, joiden epäillään syyllistyneen terrorismiin, mutta eivät ole vielä löytäneet etsimiään murhaajia. Yksi palestiinalainen on saanut surmansa pyrkiessään estämään sotilaita heidän etsinnöissään. Sotilaat toimivat nyt Burqinin kylässä ja pakolaileirissä lähellä Jeniniä.
https://www.timesofisrael.com/troops-sa ... terrorist/, https://www.timesofisrael.com/idf-says- ... -arrested/,
• Israelilaismies otti väärän käännöksen ja ajoi autollaan Abi Disin arabilähiöön Jerusalemin itäosassa. Mies haavoittui, mutta PA:n poliisi esti hänen varman lynkkauksensa, kunnes IDF:n sotilaat tulivat paikalle. Auto sytytettiin tuleen. Armeijan tiedotteen mukaan lähes 200 mielenosoittajaa kivittivät sotilaita, polttivat miehen auton estäen häntä jatkamasta matkaansa. Ei vielä tiedetä, miksi hän meni Abu Disiin. https://www.timesofisrael.com/israeli-a ... nian-town/
• Poliisi kuulusteli neljää uutta epäiltyä hallituksen entisen yhteystyön johtajan David Bitanin (Likud) korruptiojutussa. Miehet pidätettiin ja heitä kuulusteltiin varoituksella, että kaikkea voidaan käyttää heitä vastaan oikeudessa. https://www.timesofisrael.com/4-suspect ... aft-probe/
• IDF pitää suurimman laskuvarjo-joukkojen harjoituksen v. 2012 jälkeen. IDF haluaa kokonaisen laskuvarjojääkäri- prikaatin osallistumista harjoitukseen kaikkine varusteineen lähellä Gazan rajaa. Onko tämä vinkkinä mahdollisesta Gazan kaistan tai Libanonin eteläosan miehityksestä, on epäselvää, mutta jännitys on korkealla sekä Gazan rajalla että pohjoisessa Libanonin ja Syyrian rajoilla. Jääkäreillä ovat raskaat aseet mukanaan. Harjoituksiin osallistuu suuri C-130J kuljetuskone, joka aloitti palveluksensa 2014. Se tunnetaan nimellä Super Herkules USA:ssa ja Samson Israelissa. Se lentää 30 % pitemmäksi kuin Rhino, jota käytettiin Entebben operaatiossa, ja ottaa 25 % enemmän lastia. Harjoitus toteutunee keväällä tai kesällä 2018. IDF:n taholta vakuutetaan, että jos sota puhkeaa pohjoisessa, libanonilaiset eivät voi loikoilla biitseillä kuten 2006, Tel Avivin asukkaitten istuessa pommisuojissaan. Entinen IDF:n upseeri ja asuntoministeri Joav Galant varoitti, että sodassa Israel tulee palauttamaan Libanonin takaisin kivikauteen. "Iranilaiset tulvivat Lähi-Itään" Galant sanoi. "He ottivat EteläLibanonin käyttäen Hizbullahia, ja pyrkivät saamaan Syyrian valvontaansa. Tämä prosessi tekee Syyrian taistelu-kentäksi Venäjän lipun alla. Me tarkkaamme tilannetta, emmekä seiso tumput suorina tilanteen kehittyessä."
IDF julisti lauantaina etelän joukoissa hätätilaharjoitukset maajoukoille. Se on rutiiniharjoitus, eikä liity muihin. https://www.timesofisrael.com/israel-to ... ince-2012/
• Israelissa aloitettiin karkotusmääräysten jakaminen Afrikan maista luvatta maahan tunkeutuneille, joita on 38 000. https://www.timesofisrael.com/israel-be ... -migrants/
• Arafatin salaiset päiväkirjamerkinnät on vapautettu sensuurista ja ne voidaan julkaista. Niiden mukaan PLO oli tehnyt salaisia sopimuksia Italian kanssa. Päiväkirjat on sidottu 19 nidokseen alkaen vuodesta 1985 lähtien. Salainen sopimus Italian kanssa esti terrorismin Italiassa, ja Arafatin valheita käytettiin säästämään Silvio Berlusconin syytöksistä, Arafatin ystävyydestä Fidel Castron kanssa sekä vastuksesta Irakin johtajaa Saddam Husseinia vastaan Gulf-sodan aikana Irania vastaan. Arafat kuoli 2004 Ranskassa sotilassairaalassa, mistä syytettiin Israelia hänen (toteen näyttämättä) myrkyttämisestään. Ensimmäisen osan julkaisi L´Expresso. Aluksi päiväkirjat sai haltuunsa pari säätiötä Luxengurgissa, joka möi ne edelleen ranskalaiselle säätiölle tutkimuksia varten. Sopimus Italian kanssa, jossa käytettiin runsaasti rahaa, salli PLO:n ja PFLP:n terroristien vapaan liikkumisen Italiassa. Samankaltainen sopimus oli Ilicj Ramirez Sanchezin - joka tunnettiin nimellä Carlos shakaali - ja Sveitsin välillä, joka säästi sen terrori-iskuilta. Arafat kirjoittaa Yitchak Rabinista ja Shimon Peresistä, kutsuen heitä erinomaisiksi, kauniiksi ihmisiksi. Arafat kirjoittaa, ettei hän itse antanut käskyä terroristeille hyväksyen suunnitelmat, mutta totesi iskun onnistuttua, Hyvä Hyvä. - Ehkä joskus saan tilaisuuden referoida niitä enemmän ajan kanssa. https://www.timesofisrael.com/secret-di ... -italians/.
• Antwerbenisä Belgiassa poliisi pidätti miehen jonka tarkoituksen oli ajaa hassidic-miehen ja hänen poikansa yli. Lauantaina ehittynyt tilanne taltioitui turvallisuuskameran videolle. ;olemat ehtivät hypätä syrjään villisti liikkuvan auton tieltä, joka pääsi pakenemaan ortodoksi miehen juostessa sen takana. https://www.timesofisrael.com/man-held- ... c-man-son/
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 11 -19; Tiberias 12 -25; Suolameri 18 -26; Eilat 12 -28 +C-astetta
Tänään ja lähipäivinä puolipilvistä, lämpötila nousee hieman.


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 08.02.2018 07:53 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Wednesday, February 07, 2018
KESKIVIIKKO 07.02.2018
Keskiviikko 07.02.2018
01. Kyllä tästä vielä kesä tulee, usko pois. Mustarastas oli palannut lämpimiltä mailta ja yritti kuuluttaa paluutaan tutulla huilu-äänellään, mutta lieneekö saanut vähän kylmää, koska kurkku oli käheä. Lisäksi joku pulu aloitti oman kujerruksensa samaan aikaan, minkä johdosta mustarastas lopetti konserttinsa turhautuneena. Pähkinäpensaat – vai lienevätkö mantelipuita, ovat valkoisena kukassaan. Ottaessani kuvaa siitä piskuinen kolibri lenteli vilkkaasti pensaan sisällä hämmästellen kukkien runsautta monen kuukauden kuivuuden ja kukattomuuden jälkeen, toistellen iloisena sitä ainoaa säettään, jonka se on oppinut. Kyllä kesän merkit ovat ilmassa, mutta tuleeko kesästä kuuma vai viileä, sitä eivät asiantuntijatkaan osaa sanoa. Poliittisesti ilmapuntari osoittaa kuitenkin kuumenemista monella rintamalla.

02. PA:n arabit vakuuttavat omaa rauhan-tahtoaan lisäämällä terrori-iskujaan israelilaisia siviilejä ja sotilaita vastaan. Ensin murhattiin Gilad Havatin rabbi ohiajavasta autosta, ja sen jälkeen Israelin arabi Jaffasta puukotti rabbi Itamar Ben-Galon Arielin lähellä sunnuntaina hänen odottaessaan kyytiä serkkunsa brit-mila tilaisuuteen. Hänen murhaajansa Abed al-Karim Assi tuotiin paikalle keltaisella pakettiautolla, josta hän juoksi tien yli puukottaen rabbia kolmesti rintaan. Rabbi yritti nousta läheisen bussiin, mutta lyyhistyi maahan ja kuoli välittömästi. Sotilaat olivat pidättäneet murhaajan päivää aiemmin, mutta tarkastettuaan hänen ID-korttinsa päästivät hänet menemään. Paikalle ajanut IDF:n upseeri yritti pysäyttää murhaajan autollaan osuen hänen, mutta hän pääsi pakoon autossa, joka odotti häntä. https://www.timesofisrael.com/ariel-kil ... re-attack/.

03. Keskiviikkoaamuna Gish Etzionissa PA:n arabi pääsi sisään Karmei Tzurin sisäänkäynnin vartiotilaan ja puukotti yhtä vartijaa käteen. Tilassa ollut toinen vartija avasi tulen ja surmasi hyökkääjän ennen kuin hän pääsi jatkamaan hyökkäystään.
Haavoittunut 34-vuotias vartija sai ensiavun
paikalla ja vietiin sitten Shaare Zedek
Sairaalaan Jerusalemissa. Virkailijoitten mukaan terroristi saapui paikalle autolla. IDF:n sotilaat aloittivat alueen haravoinnin auton löytämiseksi. Terroristi on edelleen pakosalla, mutta IDF jahtaa hänet kiinni. https://www.timesofisrael.com/israeli-g ... ng-attack/

04. Sotilaat jatkoivat tiistaina rabbi Itamar Ben-Galin murhaajan etsimistä Nablusissa, jossa he joutuivat tulitaisteluun arabiasukkaitten kanssa. Yksi arabi sai surmansa, ja 47 muuta haavoittui. Sotilaat pidättivät 7 epäiltyjä.
Aiemmin tiistaina sotilaat olivat piirittäneet kaksi rakennusta Nablusissa, toinen niistä oli murhaajan isän ja toinen Assin perheen ystävän, kuten Maan uutistoimisto kertoi.
Nablusissa syntyi väkivaltaisia yhteenottoja sotilaitten ja kaupungin asukkaitten välille. Paikalle kokoontui viitisensataa ihmistä, jotka kivittivät sotilaita kivin, palopommein ja kyhäämillään pommeilla.
Sotilaat vastasivat siihen mellakan taltuttamis-välinein. PA:n terveysministeriön mukaan IDF haavoitti 47 ihmistä. Surmansa saanut oli nimeltään Jahled Walid al-Tayeh. Sotilaat eivät kärsineet vaurioita.
Assin äiti, jolla on Israelin kansalaisuus ja asuu Jaffassa, tuomitsi poikansa terrorismin ja kehotti häntä antautumaan. Hän kertoi journalisteille tiistaina saaneensa tiedon poikansa tekemästä murhasta sotilailta, mutta ettei hänellä ole tietoa, missä hän piileskelee. Hänen poikansa käytti Israelin ID-korttia liikkuessaan Israelin ja Länsirannan alueilla.
Viranomaiset kertoivat, että pojalla oli huolestuttava menneisyys. Sosiaalivirkailijat ottivat pojan huostaansa tämän ollessa 40-päivän ikäinen, eikä äiti nähnyt häntä ennen kuin 16 vuoden kuluttua, pitäen sen jälkeen yhteyttä häneen, kuten ynetnews raportoi. Assi sortui huumeisiin ja asui osan ajastaan kadulla. Kaikki yrityksen hänen auttamisekseen epäonnistuivat, johtuen osaksi äidin omista avio-ongelmistaan. Viranomaiset kertoivat olleensa tietoisia pojan ongelmista, jonka vanhemmat olivat hylänneet. He myös varoittivat, ettei hän voi enää pitää yhteyttä Nablusissa oleviin sukulaisiinsa ja isäänsä terrorismivaaran vuoksi. Hän ei ilmaissut vihaavansa juutalaisia tai israelilaisia, eikä myöskään kansallisia tavoitteita. https://www.timesofisrael.com/amid-manh ... in-nablus/
Punaisen Ristin ambulanssipalvelun mukaan 110 ihmistä haavoittui Nablusin mellakoissa, 32 kovista luodeista; 51 kyynelkaasusta; 26 lumiluodeosta ja yksi auton törmäyksestä. Kuuden haavoittuneen tila on kriittinen. Mellakkaan osallistui n, 500 henkilöä, jotka kivittivät sotilaita sekä kivin että palo- ja omatekoisin pommein, ja rakensivat liikenne-esteitä kiviharkoista. Rabbi Itamar Ben-Gal haudattiin maanantaina iltapäivällä kotikyläänsä Har Brachaan. Häntä jäivät suremaan vaimo ja 4 lasta.
Aiemmin tiistaina sotilaat surmasivat Ahmad Nasser Jarrarin, jota epäillääm rabbi Raziel Shevachin murhasta Havat Giladin etäyhteisön lähellä. http://www.jpost.com/Breaking-News/PA-H ... IDF-540889

05. PA:n arabit kivittivät sunnuntaina bussia, joka oli matkalla Meitarista BeerShevaan. Yksi sotilas haavoittui lievästi kivistä. Arabit hyökkäsivät Dan-yhtiön bussia vastaan tiellä no 60 lähellä arabikylää Abu Kaf. He särkivät bussin ikkunoita lasinsirpaleiden levitessä bussin sisällä. Kuljettaja säilytti malttinsa ja jatkoi ajoaan, pysäyttäen vasta muutamien minuuttien kuluttua ohitettuaan vaaran.

Kuljettaja kertoi, että tällaiset tilanteet ovat tavanomaisia Negevissä, missä tiet ovat pimeitä, ja jossa tuntee olevansa avuton. Yksi matkustajista kertoi olleensa matkalla kotiin, kun kivenlohkareet särkivät ikkunat suurella pamauksella lasinsirpaleitten lentäessä kaikkialle. "Se oli kuin terrori-isku, pelottava".
Paikallisen Omer neuvoston johtaja Pini Badash sanoi: On korkea aika poliisin havahtua. Busseja kivitetään eikä kukaan välitä, kunnes joku haavoittuu pahoin. Vaadimme poliisin läsnäoloa teillä ja oikeudelta kovia rangaistuksia pelotukseksi. Kivi on kuin luoti, se voi tappaa". Israelin media ei useinkaan raportoi näistä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/241634

06. Neljä yksityisautolla ajavaa beduiinia joutuivat pysäyttämään moottoripyörä-poliisin havaittua liikennerikoksen vaatien heitä näyttämään ID-korttinsa. Syntyneen sanaharkan aikana poliisin ja matkustajien välillä beduiinit pyrkivät estämään poliisia suorittamasta velvollisuuttaan.
Autoa ajanut beduiini alkoi peruuttaa osuen poliisiin, joka haavoittui lievästi. Beduiinit pääsivät pakenemaan poliisin ajaessa heitä takaa. Auton kuljettaja yritti ajaa poliisin yli, joka joutui ampumaan auton renkaisiin saadakseen sen pysähtymään.
Autossa ajaneet beduiinit pidätettiin, ja silloin selvisi, ettei autoa ajaneella beduiinilla ollut voimassa olevaa ajokorttia, joka oli vanhentunut 2008 ja autolla-ajo oli häneltä kielletty 2016. Pidätettäessä auton kuljettaja tuoksui alkoholilta. Poliisi uskoo estäneensä suuren luokan katastrofin. Haavoittunut poliisi joutui sairaalaan tukittavaksi, ja beduiinit pidätettiin kuulusteluja varten.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/241634,

07. Turvallisuusjoukot olivat aloittaneet Nativ HaAvot lähiön rakennusten tuhoamisen aloittaen puskutraktoreilla, jotka tuhosivat alueella olleet muinaisaarteet pronssikauden keskiajalta ilman arkeologisia tutkimuksia.
Gush Etzionin alueen koulun johtaja Yaron Rosental sanoi havainneensa aamulla, että puskutraktorit olivat tuhonneet muinaisia jäänteitä pronssikauden keskiajalta, osa niistä aina patriarkkain ajalta.
Alueella ei ollut suoritettu arkeologista tutkimusta, kuten laki vaatii, ennen kaivauksia ja haudat, jotka olivat säilyneet
4 000 vuotta, tuhottiin. Hän sanoi kääntyneensä IAA:n arkeologisen virkailijan puoleen, jonka velvollisuuksiin kuuluvat muinaismuistot Juudeassa ja Samariassa, pyytäen häntä keskeyttämään työt, kunnes alueella on suoritettu lainmukaiset arkeologiset tutkimukset. Rosental oli huolissaan hautakummuista, joita löydettiin myös Temppelivuorella.
Korkein oikeus teki päätöksen joulukuussa 2016 vaatien Elazar lähiön rakennusten tuhoamista, koska sen läpi kulkevan maa-alueen omistusoikeus on kiistanalainen. Korkein oikeus ei suorita tutkimuksia, vaan se perustaa päätöksensä Israelille vihamielisten NGO-järjestöjen esittämiin vaatimuksiin. Korkeimman oikeuden tulisi palauttaa kiistanalaiset kysymykset alueoikeuksille, eikä tehdä päätöksiä usein hatarin perustein. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/241655

08. Jahwe avaa sinulle runsaat varastonsa, taivaat, antaakseen sinulle sateet maahasi ajallaan, ja siunaa sinua toimissasi, Sinä lainaat monille kansoille, mutta et ole velassa kenellekään. (5Ms 28:12).
Eläkkeellä oleva australialainen kristitty kaivos-insinööri Gary Auid on tehnyt vapaa-aikanaan omaan erikoisalaansa perustuen statistisia analyysejä kolme vuotta sitten päätyen loppu-tulokseen, että juutalaisen maahan-muuton (alyan) ja sateitten määrän välillä Luvatussa Maassa on selvä korrelaatio, riippuvuus. "Vuosittaisen Jerusalemin sademäärän Israelin valtion perustamisesta lähtien ja Alyan, juutalaisten maahanmuuton, välillä on havaittavissa sama tendenssi".
Auid käytti laskelmissaan Israelin metereo-logisen Jerusalemin keskuksen keräämää aineistoa, joka todistaa sademäärien kasvun vuosina tai ennen vuodesta 1948 vuoteen 1991 kahden vuoden aikana, joiden aikana juutalaisia muutti massoittain Israeliin.
"Keskeinen kysymys ei ole normaali syy ja seuraus vaan siitä, että syy on HaShem (Jahwe) .
Hadas Sharoni Tel Avivin yliopistosta vahvistaa laskelmien todenperäisyyden mutta hänen epäuskonsa ei voi hyväksyä Auidin tekemiä päätelmiä. Tel Avivin yliopisto antoi hänelle tarvitsemansa aineiston. https://www.breakingisraelnews.com/1021 ... ll-aliyah/,

09. UUTISIA LYHYESTI
• Amerikkalainen delegaatio, joka oli vierailulla Betlehemissä tiistaina, joutui vihaisen amerikkalaisvastaisen joukon hampaisiin, jotka tunkeutuivat rakennuksen, jossa Jerusalemin USA:n konsulaatti oli järjestänyt digitaalisen markkinointi-työpajan Betlehemin Kauppa- ja teollisuuskamarin tiloissa. Vihainen joukko ajoi USA:n diplomaatit ulos huutaen, etteivät he ole terve-tulleita Betlehemiin, joka on nyt muslimikaupunki. Diplomaatteja pommitettiin tomaateilla ja he rikkoivat diplomaattiauton sivupeilin. Oliko hyökkäys PA:n tai Hamasin järjestämä, on sivuseikka, mutta se osoittaa kuitenkin poliittisen järkyttävän suunnanmuutoksen PA:n sisällä. https://www.breakingisraelnews.com/1018 ... thlehem/#/
• Saksan liittokansleri Angelika Merkel solmi liittosopimuksen konservatiivisen puolueensa ja Sosialidemokraattisen puolueen välille keskiviikkona. Ensimmäistä kertaa siinä kritisoidaan Israelin "setlementtipolitiikkaa", sekä Trumpin Jerusalemin asemaa koskevaa lausuntoa. Miten syvälle se koskettaa Saksan Israel-politiikkaa, jää nähtäväksi, mutta se osoittaa PA:n onnistuneen propagandassaan. https://www.timesofisrael.com/in-first- ... ttlements/
• ToI:n artikkelissa tutkitaan, ovatko ensimmäisen ja toisen intifadan kaltaiset hyökkäykset muhimassa PA:n arabien menettäessä PA:n ja Fatahin johtajiensa kunnioittamisen ja antautuessa yhä selvemmin terrorismiin israelilaisia vastaan. Tämä asettaa vaikean kysymyksen, miten PA:n ja Hamasin sekä Israelin arabit toimivat, jos sota puhkeaa Israelin ja Hizbullahin välillä? Israelin johtajat antavat vakavia varoituksia, ettei Israel halua sotaa, mutta tulee puolustusmaan itseään. Libanon on vaarassa tuhoutua suurelta osin, mutta sama koskee myös Gazan kaistaa. Israel on antanut ymmärtää, ettei siinä tilanteessa ole aikaa kysellä tuomarien ja asianajajien lupaa, jos oma henki ja kansan olemassaolo ovat kysymyksessä. https://www.timesofisrael.com/in-the-we ... s-brewing/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 11 -21; Tiberias 13 -27; Suolameri 17 -28; Eilat 14 -31 +C-astetta. Puolipilvistä lähipäivien aikana, lämpötila nousee vähän.Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 10.02.2018 08:15 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Friday, February 09, 2018
PERJANTAI 09.02.2018
pERJANTAI PERJANTAI 08.02.2018
01. Israelissa on nyt eräänlainen suvantovaihe, jolloin aktiivisuus sekä sisä- että ulko-poliittisella rintamalla on pysähtynyt odoteltaessa, mihin suuntaan kehitys viittaa. Pääministeri Benyamin Netanyahun tavanomaisen vino hymy on saanut huolestuneen ilmeen, vaikka hän vakuuttelee, etteivät poliisin suositukset mahdollisista syytetoimista tapaus 1000 tiimoilta johda mihinkään. Tämä ensimmäinen kolmesta poliisin tutkimus-kohteista ja koskee pääministerin ja hänen Sara-vaimonsa saamia arvokkaita lahjoja.

Ikävintä tässä tapauksessa on se, että pää-ministeri kohdisti kritiikkinsä tavanomaisen median arvostelun asemesta poliisin toimiin, jonka puolueettomuuden hän kyseenalaistaa. Hän arvosteli torstaina julkisuudessa etenkin poliisikomentaja Roni Alsheikhin puolueettomuutta, joka valitti poliisin joutuneen kovan painostuksen alaiseksi. Pääministeri kielsi FB:n artikkelissaan, että hän olisi painostanut poliisia,
Poliisi sanoo esittävänsä suosituksensa
Netanyahun tapauksessa 1000 ensi viikolla.
Heprealaisessa Hadashot news ohjelmassa Uvda vihjailtiin voimallisten henkilöitten palkanneen yksityistutkijoita keräämään aineistoa poliisin tutkijoista, jotka tutkivat Netanyahun tapausta ilmeisenä päämääränä kyseenalaista heidän toimensa, jos poliisi suosittaa syytteitä pääministeriä vastaan. Netanyahu pitää vihjeitä vakavina ja vaatii niiden tutkimista välittömästi. Hän epäilee, että poliisikomentaja Alsheikh voi olla niiden takana.
Hän vihjaili, etteivät poliisin tutkijat, jotka itse ovat tutkimusten alaisia seksuaalisen häirinnän vuoksi, voi toimia puolueettomina. Hän tarkoitti Lahav 433 johtajaa Roni Rittmania, joka johtaa poliisin korruption vastaista yksikköä, ja jota syytettiin 2015 alaisiinsa kohdistuvasta häirinnästä vuodelta 2011. https://www.timesofisrael.com/netanyahu ... aft-probe/
https://www.timesofisrael.com/netanyahu ... aft-probe/
02. Oppositiopuolueet ovat saaneet erinomaista aineistoa hyökätäkseen pääministeriä ja hallitusta vastaan, ja ovat käyttämässä sitä.
Työväenpuolueen puheenjohtaja Avi Gabbay ja Jesh Atid-puolueen puheenjohtaja Yair Lapid syyttivät Netanyahua, että "hän käyttäytyy kuin rikollinen hyökätessään poliisikomentajaa vastaan".
Avi Gabbay, joka on myös Sionistisen Unionin puheenjohtaja, sanoi Netanyahun käyttäytyvän rikollisen tapaan ennen kokemattomassa hyökkäyksessään poliisia ja sen komentajaa Aksheikhia vastaan tämän kritisoidessa pääministeriä antamassaan haastattelussa.
"Netanyahu halventaa meitä, Israelin kansalaisia. Sen sijaan, että olisi kehottanut poliisia nopeuttamaan tutkimuksiaan, hän hyökkää poliisikomentajaa vastaan, mikä vahingoittaa kansa luottamusta lailliseen järjestelmään" Gabbay selitti.
Yair Lapid puolestaan sanoi Netanyahun hyökkäyksen poliisikomentajaa vastaan osoittavan hänen epätoivoisen yrityksensä kääntää häneen kohdistuvat syytökset poliisia vastaan. https://www.timesofisrael.com/oppositio ... ice-chief/

03. USA:n puolustusministeri "maddog" Rex Tillerson valmistelee matkaa Lähi-Itään, mutta ei aio vierailla sen yhteydessä Israelissa.
Syyrian tilanne on kehittynyt entistäkin kaaosmaisemmaksi Turkin presidentti Erdoganin määrättyä joukkonsa hyökkäämään kurdien asuttamille alueille Syyriassa Turkin rajan läheisyydessä. Hän sanoi iskun tarkoituksena olleen eliminoida kurdien YPG-joukot Syyriassa, joita USA tukee.
Viranomaiset sanovat Tillersonin Lähi-Idän maiden pääkaupunkeihin Kairoon, Kuwaitiin, Ammaniin, Beirutiin ja Ankaraan suuntautuvan matkan tarkoituksena olevan muodostaa USA:n johtama laaja liittoutuma. Artikkelissa huomioidaan, että Jerusalem puuttuu pääkaupunkien luettelosta, joissa Tillersin vierailee. Tämä vierailu tapahtuu aikana, jolloin Syyria ja Venäjä kiihdyttävät operaatioitaan. Israel jäi pois ehkä siksi, että Israel esitti vastalauseensa USA:n ja Venäjän sopimasta suunnitelmasta Syyrian eteläosaan, joka Israelin käsityksen mukaan sallii Iranin pääsyn Israelin pohjoisrajan tuntumaan.
Vierailu tapahtuu aikana, jolloin Syyria ja Venäjä kiihdyttävät iskujaan IS:n joukkoja vastaan, etenkin Damaskoksen lähellä. Turkki puolestaan lähetti joukkojaan Syyrian alueelle taistelemaan USA:n tukemia kurdijoukkoja vastaan. USA:n johtamat joukot pommittivat Assadin hallituksen tukemia joukkoja, jotka hyökkäsivät kurdi- taistelijoita vastaan Syyrian itäosissa.
Tillersonin matka toteutunee 11. -16. helmikuuta.
Kuwaitissa hän osallistuu "Globaaliin koaliittioon" ISIS-joukkojen tuhoamiseksi, ensimmäiseen kokoukseen sen jälkeen, kun USA:n tukemat paikalliset joukot ajoivat IS-joukot pois Raqqasta, joka oli heidän tärkein tukikohtansa. Kokoukseen osallistuvat 74 maan edustajat varmistavat kestävän voiton saamisen ISIS-joukoista, sanoi VT:n tiedottaja.
Irak ilmoitti vapauttaneensa maan ISIS-joukoista. Syyriassa on edelleen 3000 USA:n sotilasta, jotka tukevat kurdeja, joita vastaan Turkki lähetti maajoukkojaan.
Sen hyökkäykset kuitenkin tyssäsivät kurdien vastustukseen, minkä johdosta Turkki pyysi Venäjää pommittamaan kurdien tukikohtia Syyriassa.
Tällä viikolla raportoitiin, että USA pommitti itäisessä Deir Ezzor provinssissa Assadin joukkoja tyrehdyttäen niiden hyökkäykset. Iskuissa sai surmansa 100 taistelijaa. https://www.timesofisrael.com/tillerson ... -is-fight/

04. Syyrian armeijan hyökkäyksissä kapinallis-joukkoja vastaan Ghoutan lähiössä Damaskoksen itäpuolella on tähän saakka kuollut yli 220 ihmistä. Torstaina ýksin kuoli 75 ihmistä YK:n tulitaukopyynnöistä huolimatta. Ghoutan lähiö on ollut hallituksen joukkojen piirittämä vuodesta 2013 lähtien.
Lääkäri Homza sanoi: "Nämä 4 päivää ovat olleet pahimmat, mitä Ghoutan itäosa on koskaan joutunut kärsimään. Vuodesta 2013 lähtien sitä on pommitettu, mutta ei koskaan siinä laajuudessa, kuin 96 tunnin aikana". Siviiliuhrien määrä on 228 maanantaista lähtien, jolloin hallitus aloitti tehostetut pommituksensa. Uhrien joukossa on 58 lasta, sanovat tarkkailijat. Lähiössä asuu normaalisti 400 000 ihmistä. https://www.timesofisrael.com/ghouta-de ... l-enclave/

05. Israel pyrkii varovaisesti lähestymään arabimaita, mutta vuosikymmeniä kestäneen Israelille vihamielisen kansan uudelleen valistaminen vaatii aikaa.
Intia aloittaa suorat lennot Israeliin ja pyysi lupaa lentää Saudi Arabian alueen kautta, ja ensimmäiset tiedot kertoivat luvan saamisesta, mutta Saudi Arabia kiisti tiedot. Jotkut journalistit, jotka ovat vierailleet Israelissa, ovat pyrkineet saamaan kertomuksiaan arabilehtiin ja TV-asemien lähetyksiin, mutta vastustus on kova.
PA vaati tekemään luettelon journalisteista, jotka vierailevat Israelissa, laatiakseen heistä mustan listan boikottia varten. https://www.timesofisrael.com/palestini ... ed-israel/

06. UUTISIA LYHYESTI
• Qatar työskentelee läheisesti Israelin kanssa avustustensa lähettämiseksi Gazan kaistalle, kertovat virkailijat Dohassa. Gazan kaistan uudelleen rakentamiskomitean johtaja kiittelee hyviä suhteita Israelin sotilashallinnon kanssa Qatarin luvattua 6 miljoonaa USD avustaakseen Gazan jatkuvaa kriisiä, jota Gazan asioita tuntevat kutsuvat osin tehdyiksi. Mohammaed al-Emadi, joka johtaa Qatarin UR-komiteaa, sanoi AP:n toimittajalle, että voidakseen saada jotain aikaan Gazassa, sen tulee tapahtua Israelin avustuksella. "Ilman sitä mitään ei tapahdu".
Avustukset kuljetetaan Israelin rakentamien terminaalien kautta. Tavaratoimitukset hyväksytetään PA:n toimesta ja ne tarkastetaan rajaterminaaleissa Israelin turva-tarkastajien toimesta, jonka jälkeen YK:n tarkkailijain tulisi valvoa, etteivät ne joudu militaristien käsiin. Emadi sanoo kehittäneensä luottamukselliset suhteet kenraalimajuri Yoav Mordekhain kanssa. Väärinkäytöksiä silti tapahtuu yhtenään, sillä virkailijoitten lahjonta on yleistä Lähi-Idässä, eikä ilman sitä asiat etene. Lahjontaan syyllistyvät myös Israelin virkailijat, kuten raporteissa kerrotaan. https://www.timesofisrael.com/qatar-wor ... -official/
• Kuvioluistelun Israelin edustaja – yksi seitsemästä – Aimee Buchanan, on kotoisin Bostonista ja Dallasista, mutta 2018 olympialisissa hän edustaa Israelia. Hänen kaulassaan heilahtelee hopeinen Davidin tähti ja hänen olkapää-laatoissaan on isoin kirjakin teksti "ISRAEL". "On erikoista kantaa selässään Israelin nimeä. Tämä osoittaa, ettei merkitse paljoakaan, mistä sinä olet tai mikä sinun perimäsi on, voit olla oma itsesi ja tehdä mitä ikinä haluat maailmassa" Aimee sanoo. Hän on yksi seitsemästä Israelia edustavasta kuvioluistelijasta, jotka joutuvat tuleen sunnuntaina (perjantaina iltapäivällä Israelin aikaa). Kaikki 7 Israelin edustajaa kuvioluistelussa harjoittelivat Yhdysvalloissa, missä Aimee avusti heitä. Hän tuli Israeliin 20-vuotiaana mukanaan rabbin antama todistus juutalaisuudesta äiti-linjalla. 6 viikossa muodollisuudet selvitettiin ja niin hänestä tuli Israelin kansalainen ja olympiaedustaja kuvioluistelussa. Onnea Aimee: https://www.timesofisrael.com/olympian- ... or-israel/
• USA:n kongressi kompastui keskiyöllä toiseen hallituksen sulkemiseen kuukauden sisällä. Senaattori Rand Paul toistuvasti esti äänestämästä budjetti-esityksestä etsien tapaa kulutuksen nousun estämiseksi. Hän sanoi "halunneensa toimeensa kritisoidessaan Obaman ajan triljoonavelkaa, ja nyt valtapuolueet yhdessä tarjoavat triljoona USD vajausta, eikä siinä voi ummistaa silmiään". Seuraavaksi kansanedustajat kiirehtivät lopettamaan sulun ennen federaation työntekijöitten palaamista työhönsä. Kongressin työskentely takkuaa, sillä hajaannusta esiintyy kummankin valta-puolueen sisällä.
https://www.timesofisrael.com/us-congre ... n-a-month/
• Pääministeri Netanyahu esti äänestyksen lakiesityksestä Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen liittämisestä valtioon. Netanyahu puolustautui todeten, että hän haluaa ensin koordinoida liittämis-kysymyksen Washingtonin kanssa. Tämän on kysymys, joka aina antaa aiheen spekulaatioon ja esitýksen torjumiseen, mikä osoittaa pää-ministerin mieluummin odottavan kuin tekevän ratkaisevia päätöksiä. https://www.timesofisrael.com/pm-blocks ... g-to-vote/
SÄÄTILAT TÄNÄÄN Jerusalem 11 -21; Tiberias 14 -27; Suolameri 18 -29; Eilat 16 -31 +C-astetta, huomenna vähän lämpenee, puolipilvistä tai pilvistä.


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 12.02.2018 09:29 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Sunday, February 11, 2018
SUNNUNTAI 11.02.2018
SUNNUNTAI 11.02.2018
01. ISRAELIN ilmavoimat tekivät lauantain aamutuntien aikana ilmaiskuja yli 12 ilmapuolustuskohteeseen Syyriassa aiheuttaen vakavaa tuhoa Syyrian ilma-puolustusjärjestelmälle, sanoi IAF:n ilmavoimien henkilökuntapäällikkö prikaatinkenraali Tomer Bar lauantaina. Kohteet olivat Syyrian ja Iranin valvomia.

Tilanne alkoi siitä, että Israelin ilma-valvonta havaitsi tuntemattoman, vieraan miehittämättömän koneen tunkeutuneen Israelin ilmatilaan pohjoisesta aikaisin lauantai-aamuna. Israel lähetti helikopterin jahtaamaan konetta ampuen sen alas. Koneen sirpaleitten perusteella voitiin todeta sen olevan iranilaista valmistetta ja länsimaisen mallin mukaan varsin pitkälle kehitetyn.
Vastauksena rajan luvattomalle ylitykselle IAF lähetti F-16 koneita Syyrian ilmatilaan tuhoamaan sen ilmapuolustuskohteita. IAF:n koneet kohtasivat kiivasta torjuntatulitusta. Yksi F-16 kone sai osuman ilmeisesti torjuntaohjuksen sirpaleesta. Koneen ohjaaja haavoittui vakavasti, mutta hän pystyi kakkos-ohjaajan avustuksella ohjaamaan koneen Israelin ilmatilaan, jossa se tuhoutui maahan syöksyssä. Molemmat ohjaajat pelastuivat laskuvarjolla.
F-16 kone on normaalisti yksipaikkainen, mutta IAF:n versiossa on ohjaajan lisäksi navigointi- ja ammuntalentäjä.
IAF:n kakkoskomentaja Bar totesi iskujen jälkeen lauantaina, että ne olivat huomattavimmat hyökkäykset Syyrian ilmapuolustusta vastaan 1982 operaation Peace for Galilee jälkeen ensimmäisen Libanonin sodan aikana.
Molemmat IAF:n lentäjät haavoittuivat, ykkösohjaaja vakavammin, jonka tila on kirurgisen operaation jälkeen vakaa mutta edelleen vaarallinen. Kakkosohjaaja pääsi hoidon jälkeen vapaaksi ilman vaaraa.
Kenraalimajuri Bar kutsui Iranilais-valmisteisen miehittämättömän koneen (drone) tunkeutumisen Israelin ilmatilaan merkitsevän vakavaa ja epänormaalia loukkausta Israelin itsenäisyydelle varoittaen, että tunkeutumisen uusiminen aiheuttaa uusia Iranin vastaisia hyökkäyksiä. Hän lisäsi, että Iranilainen drone pysytteli Israelin ilmatilassa 1,5 minuutin ajan ennen kuin taistelu-helikopteri ampui sen alas Beit Sheanin kaupungin yläpuolella lähellä Jordanian rajaa. IAF tutkii alasammuttua dronea. Neljä F-16 koneitten kohteista olivat Iranin armeijan rakentamia Syyriassa. F-16 koneita vastaan ammuttiin 15 -20 SA-5 ja SA-17 ohjusta. Yhtä lukuun ottamatta koneet palasivat vahingoittumattomina kotiin. Tutkimukset jatkuvat.
Lauantain tapahtumat kiristävät ennestään kireitä välejä Israelin ja Syyrian sekä sen kanssa liitossa olevien Iranin ja Hizbullahin välillä.
IDF:n tiedottaja Jonathan Conricus varoitti Syyriaa ja Irania pelaamasta tulella. Hän vakuutti, ettei Israel halua sotaa, mutta tulee puolustusmaan kansalaistensa turvallisuutta. Hän syytti Irania toistuvista Israelin itsenäisyyden loukkauksista viimeisten vuosien aikana. Hän totesi alasammutun drone-koneen olleen sotilaallisella tiedustelulennolla.
Pääministeri Netanyahu kutsui puolustus-ministeri Avigdor Libermanin ja IDF:n komentajan Gadi Eisenkotin korkean-tason hätäneuvotteluun IDF:n Tel Avivin
päämajaan lauantaina tutkien mahdollisia
jatkotoimia.
Iranin kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja totesi Syyrian vastatoimien olleen selvä varoitus Israelille, että sen Syyrian ilmatilan hallinta on muuttunut samalla kiistäen, että kone oli Israelin ilmatilassa. Hän uhkasi armottomilla seurauksilla uusista hyökkäyksistä.
Syyrian tiedotteessa todettiin koneen olleen säännöllisellä lennollaan seuraten IS:n joukkojen toimia Syyrian autiomaassa Homsin provinssissa kiistäen valheina Israelin väitteet, että kone oli Israelin ilmatilassa.
Israel on pyrkinyt koordinoimaan toimintansa Venäjän kanssa, joka hallitsee Syyrian ilmatilaa. Venäjän ulkoministeriö, joka tukee presidentti Assadin hallitusta, esitti huolensa tilanteen kiihtymisestä ja kehotti osapuolia hillintään.
"Me katsomme tarpeelliseksi ilman ehtoja
kunnioittaa Syyrian ja alueen muiden
kansojen itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta. On ehdottoman hylättävää luoda uhkauksia Venäjän asevelvollisille, jotka ovat Syyriassa sen laillisen hallituksen kutsusta avustaen terroristien vastaisissa taisteluissa" todetaan ulkoministeriön tiedotteessa.

Syyrian ihmisoikeustarkkailijajärjestö sanoi IDF:n iskeneen Homsin alueella lähellä Palmyraa olevan lentotukikohdan laitamille, jossa iranilaiset ja Hizbullahin joukot toimivat yhdessä Syyrian armeijan sotilaitten kanssa. Iskut aiheuttivat uhreja yksilöimättä lähemmin. Tiedotteen mukaan IAF:n iskut kohdistuivat alueille Damaskoksen lounaisosassa eteläisten provinssien rajoilla, sekä Syyrian hallituksen asemiin Damaskoksen ja Beirutin tien varrella lähellä Libanonin rajaa. https://www.timesofisrael.com/israel-ca ... n-command/

02. YK:n pääsihteeri Antonio Guterrez antoi lauantaina julkilausuman, jossa hän vaati välitöntä tilanteen rauhoittamista.
"Guterrez seuraa tarkoin hälyttävää sotilaallista kiihtymistä kaikkialla Syyriassa ja tilanteen vaarallista valumista sen rajojen yli" sanotaan YK:n tiedottajan Stephanie Dujarricin tiedotteessa. "Israel sanoo iskeneensä iranilaisiin kohteisiin Syyriassa sn jälkeen, kun yksi sen koneista sai osuman Syyrian ilmatorjuntatulessa tuhoutuen iskiessään maahan Israelissa".
Guterrez muistutti, että kaikkien osapuolten Syyriassa ja alueella tulee noudattaa kansainvälisiä lakeja.
"Tapaus oli vakavin yhteenotto Iranin ja Israelin välillä sen jälkeen, kun Syyrian sisällissota alkoi 2011, ja sattui nousevan huolen aikana Syyrian kovista otteista kapinallisia vastaan itä-Ghoutassa ja Idlibissä. Syyrian kansa käy läpi suurinta kärsimystään 7 vuotta kestäneen sodan aikana" sanotaan YK:n lausunnossa. Guterrez vaatii osapuolia aloittamaan välittömät toimet poliittisen ratkaisun löytämiseksi sodan lopettamiseksi. Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon vaati YK:n turvallisuusneuvostoa kokoontumaan välittömästi tuomiten nämä vaaralliset toimet ja lopettamaan Iranin provokaatiot. Diplomaattien mukaan YK:n turvallisuus-neuvosto kokoontuu keskiviikkona käsittelemään tilannetta Syyriassa, mutta ei ennen sitä.
Danny Danon kirjoitti YK:n turvallisuus-neuvoston jäsenille, että "kaikki meidän varoituksemme ovat toteutuneet. Israel ei tule hyväksymään alueensa koskemattomuutta vastaan tehtyjä loukkauksia, eikä tämä ole ensimmäinen kerta, kin varoitimme tilanteen kehittymisestä vaaralliseksi". https://www.timesofisrael.com/un-chief- ... -in-syria/

03. Israelin arabikansanedustaja Aida Touma-Sliman (joint arablist) syyttää pääministeri Netanyahua, että tämä provosoi Syyrian iskut häiritäkseen häntä vastaan nostettuja korruptiosyytöksiä ja poliisin suorittamia tutkimuksia. "Netanyahu jä hänen hallituksensa ovat korruptoituneet kaulaa myöten poliisin suositusten julkistamisen aattona" Rouma-Sliman sanoo tuoreessa lausunnossaan. Hän syyttää, että "pääministeri on valmis kiihottamaan alueellisen sodan, jossa alueen kansat joutuvat maksamaan kovan hinnan hänen poliittisesta selviytymisestään".
Oppositiossa olevat muut puolueet hylkäävät Toima-Slimanin esittämät sala-liittoteoriat. Meretzin puheenjohtaja Zehava Galon totesi" Netanyahu on
kyynikko, mutta kyynikko lurjus, eikä hän varmasti järjestänyt israelilaisen koneen alas-ampumisen vain estääkseen poliisin suositusten julkistamisen". https://www.timesofisrael.com/arab-mk-p ... on-probes/, https://www.timesofisrael.com/netanyahu ... ating-him/,

04. UUTISIA LYHYESTI
• Korkea saudioppinut sanoo lausunnossaan, ettei saudi-naisten tarvitse enää pukeutua kaiken kattavaan abaya-kaapuun. Tämä on ensimmäisiä kertoja, kun sharialain saudioppineet puuttuvat positiivisesti muutoksiin naisten pukeutumisessa. He suostuivat jo naisten oikeuteen saada ajaa autoa. Tämä täytyy kuitenkin pukea vielä lain muotoon. https://www.timesofisrael.com/saudi-wom ... or-cleric/
• Rajapoliisi kehotti torstaina 15-vuotiasta arabipokaa nostamaan paitansa helmaa, koska metallin-paljastin antoi varoituksen, mikä paljasti hänen piilottamansa puukon paidan sisällä. Hän oli menossa Hebronin Patriarkkain mausoleumille. https://www.timesofisrael.com/palestini ... ith-knife/
• Pohjoisrajan tuntumassa noussut jännitys aiheutti viivästyksiä Ben Gurionin lentokentän toimissa, keskeyttäen tunniksi kaikki lähdöt ja viivyttäen joitain tuloja lauantai-aamuna, mutta kaikki palautui pian normaaliksi. Pohjoisessa hälytys sireenit soivat usein Syyrian ampumien torjuntaohjusten vuoksi, joista jotkut räjähtivät Israelin puolella. https://www.timesofisrael.com/ben-gurio ... lagration/
• Intian pääministeri Marenda Modi teki ensimmäinen Intian pääministerin vierailun Ramallahiin, mutta ei tavannut Israelin "ystäviään", vaikka joutui kulkemaan sen alueen kautta. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas pyysi Modia avustamaan sopimuksen saavuttamiseksi Israelin ja PA/PLO:n välillä. Tulee tungosta, jos kaikki Abbasin pyytämät maat osallistuvat. Viimeiseksi hän pyysi Afrikan maita mukaan kuvitellen, että hän pakottaa Israelin taipumaan tahtoonsa massojen avulla. https://www.timesofisrael.com/abbas-ask ... th-israel/
• Hamasin johto Gazassa sanoo nostaneensa hälytysrajaa pelätessään Israelin voivan puuttua tilanteeseen siellä. Hamasin sotilaallinen siiven tiedottaja Abu Obeida twiittasi: "Prikaatit ovat nostaneet hälytys-valmiuttaan puolustaakseen kansaansa sionistisen hyökkäyksen vuoksi Palestiinan pohjoisosassa". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/241787
• Turkin presidentti/diktaattori Erdogan matkusti Vatikaaniin tapaamaan paavi Francis I keskustellakseen paavin kanssa Jerusalemin asemasta. Rooman kirkko omistaa suuria alueita Israelissa ja etenkin Jerusalemissa, minkä Shimon Peres tunnusti Roomassa allekirjoittaen sitä koskevan dokumentin. Italialainen arkkipiispa uskoo, että paavi Benedict XVI arosi Obaman vaatimuksesta. https://www.jewsnews.co.il/2018/02/11/i ... ssure.html
• USA:n ulkoministeriö painostaa Israelia kieltämään rukoilemisen Temppelivuorella. Ministeriön tarkoituksena on säilyttää rauha Vuorella, ettei häirittäisi muslimeja. https://www.jewsnews.co.il/2018/02/11/u ... unt-2.html
• Paavi Francis I kertoi italialaiselle La Republica lehdelle, että amerikkalaisilla on vääristynyt kuva maailmasta, ja siksi maailman hallituksen tulee hallita sitä sen oman hyvinvointinsa vuoksi niin pian kuin suinkin. https://www.jewsnews.co.il/2018/02/10/p ... ood-2.html
• WND:n artikkelissa kerrotaan, miksi Turkin diktaattori Erdogan vieraili Vatikaanissa. Artikkelissa viitataan Psalmin 83 toteutumiseen silmiemme edessä. Linkkiin liittyy karttoja, joissa maat on esitetty raamatullisin nimin. http://www.wnd.com/2018/02/prophecy-wat ... jerusalem/
• Juudean ja Samarian liittämistä Israeliin koskeva lakiluonnos ei ole edistynyt Netanyahun vastustuksen vuoksi, mutta hallituksen ministerit sanovat toimien sen hyväksymiseksi jatkuvan Bibin jarrutuksesta huolimatta. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... nce-542254

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 9 -19; Tiberias 16 -24; Suolameri 12 -27; Eilat 16 -29 +C-astetta, pilvistä, huomenna ja ylihuomenna voi sataa vettä. Mittarimme näytti aamulla 9 aikaan 22 astetta, mikä kyllä tuntuukin pistäessä nenänsä ulos ovesta. Se tuoksuu kesälle keskellä talvea.

,

Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 15.02.2018 10:16 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Wednesday, February 14, 2018
KESKIVIIKKO 14.02.2018
KESKIVIIKKO 14.02.2018
01. Poliisi suosittelee syytteiden nostamista pääministeri Netanyahua vastaan lahjonnasta kahdessa tapauksessa.
14 kuukautta kestäneiden tutkimusten jälkeen poliisi katsoo saaneensa tarpeeksi todisteita suositella valtion syyttäjälle Avichai Mandelblitille Netantahun syyttämiseksi lahjonnasta ja luottamuksen rikkomisesta tapauksessa 1000, eli ns. lahja-tapauksessa, sekä tapauksessa 2000, ns. Yediot tapauksessa.
Poliisi suosittelee lisäksi lehtimagnaatin Mooseksen ja Hollywood tuottajan Arnon Milchan syyttämisestä lahjusten tarjoamisesta Netanyahulle.
Netanyahu pitää päänsä kylmänä todeten, ettei syytöksillä ole mitään todellisuuspohjaa eikä aio antaa tämän häiritä, vaan jatkaa maansa johtamista. Israelin laki ei vaadi pääministerin eroamista. Vasta korkeimman oikeuden hyväksyttyä häntä vastaan tehdyt valitukset Netanyahu joutuu eroamaan.
Presidentti Reuven Rivlin, jolla on oikeus puuttua pääministerin eroamiseen, arvioi hymyillen, että Netanyahu voi joutua eroamaan.
Poliisin tiistaina julkistamat suositukset tulevat aikana, jolloin Poliisi syyttää pääministerin palkanneen yksityistutkijat selvittämään poliisikomentajan Roni Alsheikhin ja tutkimuksia johtaneen poliisin uskottavuutta.
Netanyahu julkaisi torstaina FB:n sivullaan: "Jokainen kunniallinen henkilö kysyy itseltään, miten voivat ihmiset, jotka sanovat sellaisia etsittyjä asioita pääminiteristä, sitten esittää kysymyksiä hänelle objektiivisesti ja puolueettomasti, kun on aika tehdä päätös hänestä?" Kaikissa edellisissä julkaisemissaan FB lausunnoissa Netanyahu pitää syytöksiä häntä vastaan merkityksettöminä. http://www.jpost.com/Israel-News/Report ... ges-542512

02. Edellisten lisäksi poliisi tutkii pääministerin osuutta sukellusvenetilausten yhteydessä Saksalaiselta ThysenKrupp tehtaalta tapaus 3000, sekä tapauksessa 4000, jossa Israelin tiedotusministeriön pääsihteeriä Shlomo Filberin syytetään laittomasti sallineen kansallisen puhelinyhtiön Bezekin ostaa satelliitti-palvelujen tuottajan YES osakkeita.
Netanyahu, jolla on käsissään myös tiedotus-ministerin salkku, nimitti Filberin virkaansa.
Sara Netanyhua syytetään valtion varojen väärinkäyttämisestä, ja heidän poikaansa Yair Netanyahua vastaan vasemmistolainen NGO-järjestö nosti syytteen herjauksesta.
Täten koko Netanyahun perhe on joutunut syytteiden ja epäilysten verkkoon, josta pääseminen irti kolhimatta itseään, on tulevan kehityksen varassa. Tämä kaikki tapahtuu aikana, jolloin Israelin kansa on suuressa vaarassa Iranin johtaman Shia-vyöhykkeen maiden taholta uhaten juutalaisvaltiota täydellisellä tuholla. http://www.jpost.com/Israel-News/The-co ... ned-542559

03. Edellinen pääministeri Ehud Olmert erosi ennen poliisin suosituksia korruptiosta. Hän istui vankilassa 16 kuukautta. Hänen johtamansa Kadima-puolue voitti seuraavat vaalit hiuksenhienosti, mutta presidentti Reuven Rivlin suositti Netanyahua ennen Livniä pääministeriksi 9 vuotta sitten.

TV-10 suorittaman gallupin mukaan 66 % vastaajista haluaisi Netanyahun eroa, jos Mendelnlitt syyttää häntä oikeudessa. http://www.jpost.com/Israel-News/The-co ... ned-542559

04. Likudin tärkein hallitusyhteistyön kumppani n Kulanu-puolueen puheenjohtaja, talous-ministeri Moshe Kahlon totesi FB:n sivullaan saatuaan tiedon poliisin suosituksista Netanyahua vastaan, ettei hän pidä kiirettä tehdäkseen mitään johtopäätöksiä, vaan antaa valtion syyttäjän tutkia rauhassa poliisin antamia todisteita ja tehdä päätöksensä sen mukaan. Kahlon kuitenkin pyysi kaikkia osapulia lopettamaan hyökkäykset poliisia ja oikeuden ja järjestyksen valvojia vastaan.
Pääoppositiopuolue Sionistisen Unionin puheenjohtaja Avi Gabbay sanoi tiistaina, että Metanyahu tulisi erota välittömästi, tai hänen puolueensa jäsenten tulisi pakottaa hänet eroamaan, ja lopettamaan Bibin aikakausi.
Arabipuolueen Joint List puheenjohtaja Ayman Odeh kutsui Netanyhua korruptoituneeksi ja vaaralliseksi pää-ministeriksi, jonka olisi mentävä kotiinsa.
Likudin kansanedustajat sanoivat syytteiden olevan osa kampanjaa Netanyahun kaatamiseksi. Koaliittion puheenjohtaja David Amsalem sanoi poliisin valinneen ammuntansa kohteen pyrkien osumaan laittomassa prosessa. Toiset syyttävät polisia toimivan vastoin äänestäjiä, toisten todetessa odottaneensa juuri tällaista poliisin toimesta. https://www.timesofisrael.com/top-ally- ... endations/

05. Israelin hallitus on pyöritellyt käsissään lakiesitystä, nimeltään annexation law, jolla Juudean ja Samarian C-alueita- tai koko alue – voidaan liittää Israeliin. Se on kuin kuuma peruna, jota kukaan ei uskalla pitää kauan käsissään sen polttavan arkaluonteisuuden vuoksi. Netanyhaun kerrotaan useaan kertaan estäneen sen ottamista hallituksen
äänestykseen toteamuksella, että hän haluaa ensin saada siitä Trumpin hallituksen lausunnon.
Rafael Ahren toteaa artikkelissaan, että Netanyahu on siinä määrin kiinni syytöksissä, ettei hän kunnolla hallitse sanojaan. Ahren sanoo Bibin tehneen maanantaina aloittelijan virheen. Hän halusi poistaa lakoesityksen, ettei toimisi vastoin Trumpin hallitusta. Hän teki sen kuitenkin oudolla tavalla pyrkiessään myymään sen hallituskumppaneilleen. Hän teki sen kömpelösti, joka vihoitti Valkoista Taloa, eli Netanyahu valehteli.
Vastustaessaan ensikertalaisten Yoav Kisch (Likud) ha Bezalel Smotrich (Jewish Home) tekemää lakialoitetta Netanyahu väitti keskustelleensa toistamiseen Washingtonin kanssa asiasta perustuen kahteen periaatteeseen: optimaaliseen ymmärrykseen Washingtonin kanssa, koska se on Israelin ja setlementti-toiminnan puolustusase. Toiseksi sellaisen historiallisen päätöksen tulee perustua hallituksen eikä yksityisten aloitteeseen, hän totesi. Ahren toteaa Bibin lausunnon olleen dramaattinen, koska Bibi pääministerinä tunnusti ensimmäisen kerran tukevansa Juudean ja Samarian liittämistä Israeliin. Tzipi Hotoveli kiitteli Bibin lausuntoa historiallisena muutoksena. Oppositio viittasi Israeliin juutalaisena ja demokraattisena valtiona, mikä vaarantuu jos laki toteutetaan. Arabit vastustavat esitystä kiihkeästi.
Vaikka Netanyahu on käsitellyt toistuvia saman-kaltaisia lakiesityksiä torjuen ne kaikki, hän ei ilmeisesti koskaan keskustellut liittämiskysymyksestä Valkoisen Tlon kanssa, ei ainakaan Obaman aikana, eikä Trumpin voitettua presidenttikilvan ja muuttaessaan Valkoiseen Taloon – jonka kaikki huonetilat USA:n ensimmäinen lady Melania antoi papin tehtäväksi puhdistaa ne Obaman jättämästä saastutuksesta. Obama oli salaisesti sisustanut yhden siiven huoneen moskeijaksi

Israelilainen nimetön diplomaatti Washingtonissa raportoi, ettei Netanyahu ollut koskaan esittänyt liittämiskysymystä Trumpin hallitukselle, joka vastustaa sitä joka tapauksessa. Toiset kirjeenvaihtajat sanovat, että uutinen on luultavasti tarkoituksellisen harhaan-johtava (fake news). https://www.timesofisrael.com/with-anne ... ith-trump/

06. UUTISIA LYHYESTI
• NFL pelaajat lensivät vierailulle Israeliin edellisen matkan peruuntumisen jälkeen vastakohtaisuuksien vuoksi. He tutustuvat historiallisiin kohteisiin Israelissa, tapaavat pääministerin ja presidentin. Matkan järjesti Israelille myönteinen ryhmä. https://www.timesofisrael.com/nfl-playe ... ntroversy/
• USA:n ulkoministeri Rex Tillerson kiistää Israelin varapääministerin määritelmän, ettei Yhdysvalloilla ole paljonkaan sananvaltaa Syyriassa, eikä ole mukana leikissä. Diplómatian apulaisministeri Michael Oren totesi Bloombergin haastattelussa viimeisten taistelujen Syyriassa osoittavan, ettei Yhdysvalloilla ole paljon uskottavuutta maassa.
Tillerson totesi USA:n tukemien joukkojen valvovan 30 % Syyriasta, valvoen suurta osaa kansasta ja laajaa osaa Syyrian öljylähteistä. Hän sanoi USA:n olevan hyvin aktiivinen löytääkseen kansainvälisen ratkaisun jatkuvaan ongelmaan siinä arabi-valtiossa. https://www.timesofisrael.com/tillerson ... -in-syria/
• Shin Bet syyttää, että Turkki sallii Hamasin koota rahaa maassa ja käyttää rahanpesua hyväkseen. Syytökset nousivat julkisuuteen sen jälkeen, kun Turkin kansalainen Israelin arabimies pidätettiin tammikuussa. Shin Betin mukaan mies oli palkattu Hamasin varainkeräyksen johtoon. https://www.timesofisrael.com/arab-isra ... und-hamas/
• Benyamin prikaati asentaa kameroilla varustettuja ilmapalloja, joila pyritään seuraamaan tapahtumia juutalaiskylän suojaamiseksi kivenheittäjiltä, joista 2 saatiin kiinni. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/241863
• Latvian puolustusjoukot ostavat Israelista Rafaelin valmistamia SPIKER LR ohjattuja ohjuksia, joita IDF käyttää ja joita on myyty moniin maihin maailmassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/241932
• PA:n arabimies, jota hoidettiin israelilaisessa sairaalassa, varasti ennen lähtöään kotiinsa sairaalan huonekaluja ja välineitä. Varastaminen on arabin toinen luonto, jolle he eivät voi mitään, jos tilaisuus siihen tarjoutuu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/241933

SÄÄTILAT TÄNÄÄN.
Jerusalem 6 -13; Tiberias 11 -20, Suolameri 15 -22; Eilat 8 -24 +C-astetta. Huomenna vähän lämpenevää, puolipilvistä.


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 17.02.2018 08:22 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Friday, February 16, 2018
PERJANTAI 16.02.2018
PERJANTAI 16.02.2018
01. Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu sanoo jatkavansa maansa johtamista ja sen turvallisuuden turvaamista huolimatta poliisin oikeuskanslerille luovuttamiensa 14 kuukautta kestäneiden tutkimustensa tulokset, joissa se suosittaa syytteiden nostamista pääministeriä vastaan.
Netanyahu lensi Sara-vaimonsa kanssa
Myncheniin, jossa hän osallistuu Euroopan turvallisuusneuvoston kokoukseen ja tapaa sinne saapuvia kansanjohtajia, https://www.timesofisrael.com/ahead-of- ... a-strikes/,

02. Seuraavana päivänä poliisin suositusten jälkeen suoritetun mielipidetiedustelun mukaan 59 % vastanneista sanoo tutkimusten vahingoittavan Netabyahun kykyä jatkaa maansa johtamista; 48 % uskoo hänen olevan korruptoitunut; 43 % suosittaa häntä pysymään paikallaan, 23 % poistuvan; 22 % eroavan toistaiseksi; 10 % ei osaa sanoa.
Likudin kannatus on edelleen korkea, ja BIBIN
kannatus jopa nousussa poliisin tutkimuksista ja paljastuksista huolimatta.
Jos Netanyahu tuomitaan, Gideon Saar on suosituin ehdokas johtamaan Likudia, häntä seuraavat Israel Katz, Gilad Erdan ja Tzahi Hanegbi. Valtaosa haluaa jonkun muun.
Puolueiden kannatus on nyt: Likud 28 %, Yesh Atid 22; Sionist Union 15; Joint Arablist 12; Beit Yehuda 11; Kulanu 7; Israel Beitenu 7; UTJ 7; Meretz 6; Shas 5 %. http://www.jpost.com/Israel-News/Benjam ... bes-542792.

03. Oikeuskansleri Avichai Mabdelblit sanoo poliisin toimineen tutkimuksia suorittaessaan ammatillisesti ja huolellisesti, ja tyrmää hänen ja poliisin välisestä välirikosta, kuten myös Netanyahun syytökset poliisin puolueellisuudesta.
"Nämä tutkimukset suoritettiin ohjekirjan mukaan, juuri siten, kuin poliisin odotetaan toimivan käsitellessään tämän kaltaisia kysymyksiä - ammattimaisesti, tarkasti, huolellisesti, etevästi ja päättäväisesti totuuden löytämiseksi", hän sanoi puhuessaan Tel Avivin yliopistossa. Hän kehui läheistä, hedelmällistä yhteistyötä poliisin ja syyttäjien välillä, mukaan lukien useat tapaamiset. Hän tyrmäsi TV-raportit syyttäjien valituksista, ettei poliisilla ollut tarpeeksi todisteita, jotka oikeuttaisivat muutamiin syytöksistä, joita poliisin tiistaina julkistamassa raportissa esitetään, ja että tapaus julkistettiin ennenaikaisesti
Mandelblit myöntää, että oli eriäviä mieli-piteitä joistakin kohdista, mutta kuitenkin kokonaisuutena hän katsoo niiden pohjalta voivansa antaa päätöksensä. Hän vakuutti sulkevansa korvansa kaikelta taustahälyltä voidakseen keskittyä totuuden paljastamiseen, eikä pidä pahana erilaisten käsitysten esittämistä, koska "siten tutkimukset hoidetaan".

Ehkä tämä on käytäntö, mutta se herättää vaikean kysymyksen: Jos Mandelblitin johtamat syyttäjät osallistuivat poliisin toimittamiin tutkimuksiin niiden aikana, eivätkö syyttäjien ja oikeuskanslerin mielipiteet ohjanneet poliisin tutkimuksia haluamaansa suuntaan? Eikö olisi parempi antaa poliisin suorittaa tutkimuksensa ilman syyttäjien ja oikeuskanslerin puuttumista niihin?
Tarkkailijat toteavat, että oikeuskanslerin lupaama totuuden löytäminen voi kestää vuoden ja pitempäänkin. Israelilla ei nykyisessä varallisessa tilanteessa olisi varaa antaa maansa johtamisen ja sen turvallisuus-politiikan toteuttamisen pääministerille, joka ei voine toimia täysipainoisesti jatkuvan painostuksen ja syytösten uhan alaisena. https://www.timesofisrael.com/attorney- ... netanyahu/

04. Yesh Atid-puolueen puheenjohtaja Yair Lapid, joka pitää itseään itseoikeutettuna pääministeriehdokkaana, kieltää Bibin ja Likudin kansanedustajien väitteet, että hän johtaisi Bibin vastaista kampanjaa, tai olisi ollut päätodistaja poliisin tutkimuksissa. "Älkää uhkailko minua. En anna kansan päätyä tilanteeseen, jossa kunnialliset, rehelliset ihmiset ovat peloissaan kertoa totuutta, kun poliisi kutsuu heidät antamaan todistuksensa" Lapid sanoi Hadashot news ohjelmassa vastauksena Likudin syytöksiin.
Lapid toimi talousministerinä Netanyahun hallituksessa. Hän informoi poliisia Bibin esittämästä verolain muutoksesta, joka olisi vapauttanut maahanmuuttajat ja ulkomailla työskennelleet maksamasta veroa, mikä olisi hyödyttänyt Hollywood tuottaja Arnin Milchania miljoonilla USD.
Netanyahu erotti Lapidin, joka on kääntynyt häntä vastaan. Hän kiisti antaneensa avain-tietoja Netanyahun toimista, joku toinen oli antanut ne poliisille joka kutsui hänet antamaan todistuksensa yhdestä tapauksesta, minkä hän teki totuuden-mukaisesti. Hän väittää unohtaneensa koko verokysymyksen, ennekuin poliisi muistutti siitä. Hän sanoo estäneensä lain, koska se hyödytti moguleja, mutta ei Israelin kansalaisia.
Poliisin näkökannan mukaan "Bibi halusi lain voidakseen vaatia Milchanilta sikaareja ja shampanjaa". Lapid sanoo työskennelleensä Milchanille 22 vuotta, mutta oikeusministeriö ei nåhnyt siinä mitään väärää tai oman voiton tavoittelua."Talousministerin tulee jossain vaiheessa voida sanoa EI". https://www.timesofisrael.com/lapid-rej ... pm-probes/

05. Floridan koulumurhaaja Nikolas Crus kertoi kuulustelijoille poliisin pidätettyä hänet, että hän tulitti opiskelijoita Marjoriy Stoneman Douglasin koulussa Parklandissa Miamin pohjoisosassa, kuten Broward piirikunnan sheriffin toimisto kertoi. Crus kertoi sheriffille tuoneensa lisää patruunoita selkärepussaan, kunnes hän pääsi campus-alueelle.
Crus tulitti aseillaan kolmea luokkahuonetta, neljää niistä ensimmäisessä ja yhtä toisessa kerroksessa, sheriffi kertoo.
Tulitettuaan 3 minuutin ajan hän nousi kolmanteen kerrokseen jättäen sinne AR-15 kiväärinsä ja selkäreppunsa ammuksineen. Sieltä hän juoksi rakennuksesta sekoittuen pakenevien opiskelijoitten joukkoon.
Sen jälkeen Crus ajoi metrolla ravintolaan ostaen drinkin, ja käveli sieltä McDonaldsille. Hänet pidätettiin 40 minuutin päästä lähdettyään McDonaldsista.
Lyhyessä oikeuskäsittelyssä hän oli pukeutunut punaiseen hyppypukuun. Hänen nais-asianajajansa pyrki antamaan hänestä kuvan murheellisesta ja pelokkaasta inhimillisestä olennosta kietoen käsivartensa suojelevasti hänen ympärilleen.
Hänen kerrotaan harjoitelleen ampumista takapihallaan, ja käyttäneen savukranaatteja sekasorron aiheuttamiseksi ja opiskelijoitten kokoontumiseksi ryhmiin tulituksen ajaksi. Häntä vartioidaan itsemurhapelon vuoksi.

Nikolas Crus murhasi 17 opiskelijaa, ja haavoitti 50. Sumansa saaneiden joukossa oli viisi paikallisen juutalaisen seurakunnan jäsentä. Hän kuului oikeistolaiseen valkoinen ylivalta-liikkeeseen.
https://www.timesofisrael.com/florida-g ... 3-minutes/
Kaikkien ihmetellessä, miten tällaista voi tapahtua Amerikassa, massamurhaajan omainen kertoo hänen olleen psykiatrisen lääkinnän alaisena, noiden pienten mieltämuuttavien pillereitten alaisena pelottavine sivuvaikutuksineen, joihin kuuluvat itsemurhahaaveet ja murha-tavoitteet. Artikkelissa valitetaan, että tästä huolimatta lehdistö eivätkä muutkaan kysy ja tutki oleellisia kysymyksiä psykiatristen lääkkeiden vapaasta markkinoinnista ja ostamisesta ilman seurantaa. 19-vuotiaan Nikolas Crusin äidin sisko Barbara Kumbatovich kertoi Miami Herald-lehdelle, että hän uskoo lääkinnän johtaneen hänen henkilökohtaiseen tragediaansa. http://www.wnd.com/2018/02/media-ignori ... -shooting/
http://www.wnd.com/2018/02/fbi-agent-bu ... a-shooter/.
http://www.wnd.com/2018/02/the-motives- ... -massacre/

06. Israelin entinen varapääministeri Dan Meridor joutui vihamielisen opiskelijajoukon vihellysten ja ivahuutojen kohteeksi, jotka jatkuivat 90 minuutin ajan, tarkoituksenaan puhua Lontoon Kingd Collegessa. Hän oli saanut puhua rauhassa Durhamissa ja Oxfordissa, mutta ei Lontoossa.
Pinsker Keskuksen , joka muodostettiin juutalaisten opiskelijoitten jouduttua väkivaltaisen häirinnän kohteiksi 2016 , Kings Collegen taholta todetaan, että sen tehtävänä on säilyttää puheen vapaus brittien yliopistokeskuksissa, sekä sallia vihamielisyydestä vapaan keskustelun myös Israelista. Se yhdistää voimansa muiden yliopistojärjestön kuten paikallinen Israel-yhteisö, joka on osa Lontoon Yliopiston Kingsin osastoa. Puhetilaísuuden olivat järjestäneet Pinsker, Kingsin Israel-yhteisö ja kaupungin Yliopiston Israel-järjestö.
Mielenosoituksen oli sponsoroimut Kings Collegen Action Palestiina yhteisö (LCLAP) joka oli mainostanut tilaisuutta FB:ssa kehottaen ihmisiä tulemaan ja protestoimaan tilaisuudessa Meridorin puheen johdosta.
Tilaisuus oli tarkoitettu vain pääsylipun ostaneille, mutta 60 heistä pýsyi salin ulko-puolella aloittaen siellä huutamisen ja viheltämisen puheen estämiseksi. Sisään pyrkivät joutivat tunkeutumaan mellakoivan massan läpi, joka huusi Meridorille "Sotarikollinen" ja "Shame" (häpeä). Valokuvaajia häirittiin ja turvallisuusmiehiä painostettiin poistamaan kuvat kameroista. Poliisi oli ehkä kutsuttu paikalle, mutta College kiistää sen. Häpeäksi Englannin yliopistomaailmalle, joka tunnetaan reiluksi. https://www.timesofisrael.com/dan-merid ... ity-event/

07. UUTISIA LYHYESTI
• Israel aikoo rakentaa kolme tarkkailu-suojaa Jerusalemin Vanhankaupungin sisäänkäyntien yhteyteen poliisin ja sotilaitten suojelemiseksi puukottajilta. Arabit aikovat järjestää mielenosoituksia Jerusalemin "juutalaistamista" vastaan. https://www.timesofisrael.com/palestini ... atchposts/
• Halamish terroristi, joka murhasi Salomón perheen, tuomittiin neljään elinkautiseen eikä häntä saa vapauttaa vankienvaihdon yhteydessä. Eipä se näytä terroristia häiritsevän, iloisena hymyilee ja vilkuttaa kannattajilleen. Monelle arabille elämä Israelin vankilassa on parempi kuin ulkopuolella, vapaa täyshoito ja opiskelumahdollisuus. https://www.timesofisrael.com/military- ... terrorist/
• Iran syyttää länsimaita liskojen käyttämisestä vakoiluun Iranin ydinlaitoksissa Näin väittää Ali Khamenein neuvonantaja-. https://www.timesofisrael.com/iran-accu ... ar-spying/
• USA:n ulkoministeriön virkailija todistaa, että USA ja Israel ovat parhaita ystäviä ikuisesti. Sehän sopii näin ystävän päivänä, ja miksei muulloinkin. Eipä ole Israelilla juuri ystäviä, vihollisisia kyllä riittää vaikka muille jakaa. https://www.timesofisrael.com/state-dep ... s-forever/
• Tilanne Gazassa kehittyy kohti kriisiä, ja Israel kääntyy maailman puoleen tilanteen hoitamiseksi. Israel vie päivittäin 450 rekka-autollista tavaroita ja elintarvikkeita Gazaan, Egypti silloin tällöin, kun uskaltaa pitää Rafahin portit auki terroristien pelossa. https://www.timesofisrael.com/as-gaza-s ... -for-help/
• Abbas sanoo, että sovintoneuvottelut Hamasin ja Fatahin välillä aloitetaan vasta sitten, kun Hamas luopuu vallasta Gazassa. Kaistan suurin sairaala sulki ovensa, koska siivoojan tekivät lakon. Toinen ongelma Gazan sairaaloilla on se, ettei ole sähkövirtaa polttoöljyn puutteen vuoksi. https://www.timesofisrael.com/abbas-ref ... -minister/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 7 -17; Tiberias 13 -24; Suolameri 15 -24; Eilat 12 -23 + C-astetta, puolipilvistä, huomenna ja ylihuomenna vesisadetta. Lämpötila alenee vähän.


-

Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 19.02.2018 09:04 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Sunday, February 18, 2018
SUNNUNTAI 18.02.2018
SUNNUNTAI 18.02.2018
01. IDF:n partio meni poistaaaen perjantaina Gazan turva-aitaa kiinnitettyä PA:n lippua, kun sen alle asennettu voimakas pommi räjähti haavoittaen neljää sotilasta. Heidät kiidätettiin helikopterilla Sairaalaan. Kolme heistä joitui kirurgiseen leikkaukseen, yhden tila on parempi.
IDF vastasi siihen sapatin aikana iskien 10 sotilas kohteeseen Gazassa. 8 iskuista tehtiin hävittäjillä; kahta muuta kohdetta tulitettiin tykistöllä. Hamas iImoitti myöhemmin tulittaneensa hävittäjiä IT-aseilla, mitä ei ole vahvistettu.
Eräässä toisessa tilanteessa IDF:n tankki avasi tulen arabiryhmää kohti, joka lähestyi turva-aityaa epäilyttävällä tavalla, kuten IDF:n tiedottaja sanoi.
Hamasin sotilaallisen siiven Izz ad Din al-Qassam tiedottaja Abd al-Latif Kanou sanoi: "Hamas ei salli Israelin käyttävän hyväkseen minkäänlaisia uusia valheellisuuksia johtajiensa sisäisten kriisien levittämiseksi tai korruptio-tapausten varjolla kiihdyttäen hyökkäyksiä kansaamme vastaan".
Gazasta ammuttiin raketteja Israelin puolelle,
mutta useimmat sunnuntain vastaisen yön aikana kuullut hälytyssireenien äänet johtuivat laitteiden virheistä.
Yksi Gazasta ammutuista raketeista osui Shaar HaNegev yhteisöön aiheuttaen melkoista vahinkoa, mutta ei ihmisuhreja. Raketteja ammuttiin myös Hof Ashkelon alueelle. Asukkaat joutuivat kuitenkin juoksemaan suoja-tiloihin useita kertoja. https://www.timesofisrael.com/idf-says- ... over-gaza/,
https://www.timesofisrael.com/fresh-roc ... -tensions/,

02. Poliisi luovutti viime viikonlopulla tutkimustensa tulokset oikeuskanslerille tapauksista 1000 .ja 2000, ja jatkaa tutkimuksiaan tapauksessa 3000, joka koskee sukellusvenekauppoja, sekä tapauksessa 4000, joka koskee kansallista puhelinyhtiötä Bezekiä. Poliisi kertoo löytäneensä uusia todisteita tapauksessa 4000, joissa Bezekin väitetään julkistaneen Bibille myötämielisiä uutisaiheita etuja vastaan kansalliselle puhelinyhtiölle.
Poliisi kertoi sunnuntaina pidättäneensä useita Bezekin korkeita virkailijoita. Kaksi korkeaa pääministerille läheistä henkilöä pidätettiin myös.
Israelin turvallisuushallinto sanoo uusiin paljastuksiin vedoten koskien Bezekin tapausta, että turvallisuushallinnon ja poliisin Lahav 433 tutkijat aloittivat sunnuntaiaamuna uudet tutkimukset.
Poliisi epäilee, että Walla-news sivun omistaja ja Bezekin pääomistaja Shaul Elovitch peukaloivat uutissivun uutisaiheita BIBI-Netayahun eduksi ja Bezekille myönteisiksi.
Hadashot news raportoi, että tapauksen 4000 uudet paljastukset ovat raskauttavimpia pääministeriä vastaan nostetuista epäilyistä. Näiden tapausten selvittäminen vienee kuukausia, ettei liene mielekästä raportoida tutkijoitten kaikista käänteistä ja toimista. https://www.timesofisrael.com/senior-be ... aft-probe/

03. Yhdysvalloissa Floridan massamurha, jossa 19-vuotias Nikolas Crus murhasi 17 opiskelijaa ja haavoitti 50 muuta, kuohuttaa maata aiheuttaen vaatimuksia tarkempaa valvontaa tuliaseiden rekisteröinnissä ja myynnissä. Kysymys on poliittisesti arkaluonteinen, enkä katso asialliseksi puuttua siihen puoleen.
Murhaaja Nikolas Crus sanoo kuulusteluissa vihaavansa juutalaisia, ja haluavansa tuhota sekä heidät, että mustat, homot ja meksikolaiset, kuten hän kirjoitti yksityisellä Instagram keskustelupalstalla. Hänen kerrotaan toistaneen antisemiittisiä uhkauksiaan, kuten myös ihmisvihaa ja rsisistia sosiaalisessa mediassa, vaatien muitten rotujen tuhoamista, kuten CNN raportoi. Hän sanoi sisäisen äänen kehottaneen ja ohjannen hänen toimiaan.

Hän harjoitti jatkuvaa väkivaltaa äitiään vastaan, minkä johdosta poliisi vierali usein hänen kodissaan. Hän kirjoitti: "Minun todellinen äitini oli juutalainen. Olen iloinen, etten koskaan tavannut häntä". Hän vaati, että mustia ja meksikolaisia tulee ampua takaraivoon. Hän ei ilmeisesti kuulunut mihinkään kansalliseen ryhmään.
Koulussa häntä syrjittiin. Hän osallistui patasotilaallisiin ampumaharjoituksiin itsenäisesti. Mikään ryhmä ei tunnusta häntä jäsenekseen peläten joutuvansa vaikeuksiin. https://www.timesofisrael.com/report-fl ... roy-world/

04. UUTISIA LYHYESTI
• Sergey Lavrov kutsuu syytöksiä Venäjän sekaantumisesta USA:n viimeisiin presidentin vaaleihin vain pelkkinä huhuina. "Niin kauan kuin emme ole saaneet todisteita, kaikki on vain huhuja". Syytökset Venäjän osallisuudesta 2016 USA;n presidentin vaaleihin saivat lisävauhtia erityistutkijan Robert Muellerin esittämästä ensimmäisestä syytöksestä vaaleihin sekaantumisesta – mukaan lukien v.2014 aloitettu operaatio sosiaalisen hajaannuksen kylvämiseksi Yhdysvalloissa mukaan lukien 2016 vaalit. Muller väittää, että 2016 puolivälissä - Putinille läheisen Yevgeni Prigozhin ohjauksessa –Venäjä keskittyi Trumpin kampanjan tukemiseen ja hänen kilpailijoittensa - myös Hillary Clintonin - kampanjan heikentämiseen. Kampanjaan väitetään osallistuneen satojen ihmisten miljoonien USD budjetilla. Kolme yhtiötä syytetään myös osallisuudesta. Myllerin mukaan kampanjaa käytiin myös FB:ssä, Twitterissä, UouTubissa ja Instagramissa. Kirjeitä ja viestejä lähetettiin suurelle määrälle USA:n kansalaisia. Mikä niiden osuus lopulta oli Trumpin voittoon, Muller jättää avoimeksi. https://www.timesofisrael.com/lavrov-ca ... s-blabber/
• Pääministeri Netanyahu tapasi Itävallan kanslerin Sebastian Kurzin Mynchenin turvallisuuskonferenssin aikana. Itävallan hallitukseen nousi joulukuussa Freedom äärioikeistolainen puolue, mikä arveluttaa monia, myös Israelia. Netanyahu kertoi, että Kurz pyysi tapaamista, jonka aikana hän kertoi lukuisista toimista, joiden tarkoituksena on estää antisemitismin nousu ja edistää suhteita Israelin kanssa. Kurz sanoi tukevansa Israelin pääsyä YK:n turvallisuusneuvoston jäseneksi, sekä muuttavansa YK:n äänestyskäytäntöä. Israelin toive tuolista turvallisuus-neuvostossa voi olla vaikea, sillä YK:n 195 jäsenmaihin kuuluvat myös 120 liittoutumatonta maata, jotka eivät halua Israelia neuvoston jäseneksi. Israel on kuitenkin elänyt ihmeestä toiseen, miksei siis tässäkin tapauksessa? https://www.timesofisrael.com/netanyahu ... ern-at-un/
• Itävallassa, jossa asuu n. 10 000 juutalaista, fyysinen väkivalta juutalaisia kohtaan väheni viime vuoden aikana, mutta samaan aikaan vihapuheet, uhkailut ja häväistykset sosiaalisessa mediassa ovat lisääntyneet ja tulleet entistä hyväksytyimmiksi, kerrotaan Viinissä toimivan vahtikoiran Forum against antisemitism vuosiraportissa torstaina. Viime vuonna rekisteröitiin 5 fyysistä väkivalta- ja 51 vandalismi-tapausta. Edellisvuonna luvut olivat 7 väkivaltaista ja 68 vandalismitapausta.
Vihapuheet, uhkaukset ja häväistys lisääntyivät 2016 luvuista 375 viime vuonna lukuihin 402. Kaikkiaan Forum rekisteröi 503 tapausta v. 2017, ja 477 tapausta vuonna 2016.
Forum kutsuu Itävallan antisemitismiä -
EU-maihin verrattuna - suhteettoman korkeana, mihin ovat voineet vaikuttaa tapa, millä kansalaiset raportoivat tapauksista ja miten niitä kootaan.
Ranskassa, jossa asuu puoli miljoonaa juutalaista, antisemiittisiä tapauksia raportoitiin viime vuonna 311 tapausta, edellisvuonna 335. https://www.timesofisrael.com/anti-semi ... hdog-says/
• Johtuen lukuisista kielistä ja kulttuureista lääketieteen opiskelu Israeliin kokoontuneitten juutalaisten keskuudessa ei ole sitä, mitä ehkä opintonsa täällä aloittavat odottavat. Se on artikkelin kirjoittajan mukaan "globaali kokemus sinänsä". Eräs kolme vuotta lääke-tiedettä opiskellut Aron Zimmerman ei ehkä odottanut ensimmäiseksi kuulevansa sairaan-hoitajan kuuluttavan sairaalan käytävällä: "Sattuuko kukaan puhumaan venäjää?" Eikä tämä välttämättä ollut suurimpia ongelmia. Jossakin kulttuurissa mies-lääkäri ei voi hoitaa naispotilasta, eikä nainen voi riisuuntua vieraan miehen
edessä. Sama ongelma koetaan monissa muissakin tapauksissa. Kun Israelin virkailija yritti taivuttaa arabibeduiinia muuttamaan hallituksen rakentamaan kerrostaloasuntoon, sheikki selitti: "Katsohan nyt, jos minä joudun asúmaan vierekkäin toisen miehen perheen kanssa, ja se mies sattuu vilkaisemaan vaimoani sillä silmällä, minun tulee tappaa se mies". Elä siinä sitten ihmisiksi!. https://www.timesofisrael.com/spotlight ... ld-expect/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 7 -12; Tiberias 12 -21; Suolameri 14 -22; Eilat 9 -21 +C-astetta. Tänään on pilvistä ja sateista, huomisesta lähtien puolipilvistä ilman sateita. Lämpötila nousee pari astetta huomenna.


.
Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 22.02.2018 07:56 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Keskiviikko 21.02.2018
Julkaistu keskiviikko, 21.2.2018 , kirjoittanut Gavriel Eskel

KESKIVIIKKO 21.02.2018
01. PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jolle YK antaa oikeuden toistella keksimiään valheita pienin sävyeroin vuodesta toiseen, puhui YK:n turvallisuusneuvoston istunnossa tiistaina. Muutamia otteita hänen puheestaan:
”70 vuotta on kulunut palestiinalaisten naqbasta, josta lähtien 6 miljoonaa palestiinalaista pakolaista edelleen kärsii karkotuksen julmuudesta ja inhimillisen turvallisuuden puutteesta. He jatkavat vaellustaan maailmassa menetettyään rauhallisen ja vakaan kotimaansa. He ovat nyt osa 13 miljoonasta palestiinalaisesta, joiden maa ei ole saanut hyväksyntää YK:n jäsenmaana, huolimatta useista julki-lausumista, joiden mukaan heillä on oikeus itsemääräämisoikeuteen ja valtioon kansallisessa maassaan”.
”Me olemme kanaanilaisten jälkeläisiä, jotka asuivat Palestiinan maassa 5 000 vuotta sitten ja edelleen siellä tähän päivään asti. Meidän suuren kansamme juuret ovat heidän maassaan. Palestiinan kansa rakensi omat
kaupunkinsa ja kotimaansa antaen oman panoksensa inhimillisyydelle ja sivilisaatiolle maailman todistaessa. He perustivat instituutioita, kouluja, sairaaloita, kulttuuri-järjestöjä, teattereita, kirjastoja, sanoma-lehtiä, julkaisuja, taloja, taloudellisia järjestöjä, liikelaitoksia ja pankkeja, laajalla alueellisella ja kansainvälisellä vaikutuksella. Kaikki nämä olivat olemassa ennen ja jälkeen Balfourin julistusta, jonka brittihallitus sääti 1917, niiden antaman julistuksen, jotka eivät omistaneet, niille joilla ei ollut mitään oikeutta. Brittihallitus kantaa vastuun katastrofaaleille seurauksille, joita se aiheutti Palestiinan kansalle”.
Abbas jatkoi puhettaan todeten, että ”kansa jatkaa miehityksen alla rakentaen ja kehittäen kotimaataan perustamalla PA:n vuonna 1994, väittäen, että kansalliset instituutit ovat kansainvälisten järjestöjen tunnustamia oman työnsä antiosta, joka perustuu lakiin, vastuullisuuteen ja lainkuuliaisuuteen ja naisten ja nuorten vahvistamiseen sivilisaatioiden ja suvaitsevaisuuden ilmapiirissä. Sen ohella jatkamme kansamme yhdistämistä varistaaksemme yhden auktoriteetin, yhden lain, yhden aseen, päättäväisinä pitää parlamentin ja presidentin vaalit”.
Nämä lainaukset riittänevät Abbasin puheen valheellisen sävyn osoittamiseksi

Abbas vaati kansainvälistä aseistariisuntaa, ja erityisesti ydinaseiden hävittämistä. Hän väitti ”edustavansa rauhan kulttuuria, luopumista väkivallasta, kestävää kehitystä, koulujen, sairaaloiden, teollisuusalueiden, maataloutta, ja teknologian tuotteita, ”koska haluamme kansamme elävän vapaudessa ja arvokkuudessa, ilman sotia ja tuhoa, terrorismia ja ääriliikkeitä. Tämän vuoksi olemme solmineet turvallisuussopimuksia 83 maan, myös USA:n, Venäjän, EU-maiden ja muiden maiden kanssa”.
Abbas viittasi 1991 Madridin ja 1993 Oslon sopimuksiin, joiden perusteella pysyvät kysymykset tuli olla ratkaistuina 1999, mikä ei ole toteutunut. Hän sanoi PA:n jatkaneen rauhanpyrkimyksiään osallistuen Wye River ja Camp David keskusteluihin, ja muihin tapaamisiin, myös Putinin kutsuun Moskovan keskusteluihin, jotka Netanyahu hylkäsi.

Abbas väittää, että näistä vastoin-
käymisistä huolimatta PA/PLO jatkaa rauhanetsimistä. Hän hylkää USA:n jatkavan keskeisenä sovittelijana, ja haluaa, että perustetaan kansainvälinen elin, jossa USA voi olla jäsenenä, käsittelemään Israelin ja PA/PLO:n välistä konferenssia kuvitellen, että se voitaisiin perustaa heti ja pitää sen ensimmäinen kokous vuoden 2018 aikana.
USA:n taholta todetaan, että sen muodostaminen ja kokousten järjestäminen veisi vuosikaudet.
Abbasin mielestä sekä Israel että USA ovat tarkoituksellisesti estäneet lukuisten YK:n ja sen alaisten institutioiden julkilausumien toteuttamisen käytännössä. Hän esitti vaatimuksen kahden valtion periaatteen toteuttamisesta 1967 rajoilla kansainvälisten julkilausumien múkaisesti perustuen arab peace iniative aloitteeseen. https://www.timesofisrael.com/full-text ... y-council/

On käsittämätöntä, miten YJ:n pääsihteeri ja turvallisuusneuvoston presidentti voivat vuodesta toiseen sallia tällaisten valheellisten ja syyttävien puheiden pitämisen YK:n tiloissa.

02. USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley kuunteli Abbasin puheen kivettynein kasvoin, mutta Abbas poistui salista ennen hänen puhettaan. Haley puhui suoraan Abbasille todeten, ettei USA juokse hänen peräänsä.
USA:n Valkoinen Talo sanoi lausunnossaan Abbasin puheen jälkeen, että USA:n nimittämä rauhantiimi jatkaa rauhan suunnitelmansa valmistelemista välittämättä Abbasin vastustuksesta.
Haley sanoi puheessaan USA:n olevan edelleen valmis puhumaan PA/PLO:n kanssa, mutta valinta on Abbasin käsissä. ”PA/PLO:lla on kaksi vaihtoehtoa: Jatkaa ehdottomien vaatimusten, vihaisen retoriikan ja väkivaltaan kiihottamisen tietä, tai vaihtoehtona neuvottelujen ja kompromissien tie”. Hän odottaa, että PA/PLO:n johto on tarpeeksi rohkea ottamaan vaaditut askeleet.

Israelin YK-lähettiläs Danny Danon tuomitsi myös Abbasin puheen todeten, että Abbasista on tullut rauhan este, ei sen avain. https://www.timesofisrael.com/haley-to- ... after-you/

03. UUTISIA LYHYESTI
• Valtio pyytää korkeimmalta oikeudelta 3 kuukauden lykkäystä päätökselleen Netiv HaAvot ilman hallituksen päätöstä rakennetun juutalaiskylän tuhoamista. Esitys tehtiin 14 päivää ennen määrä-aikaa, jotta 15 perheelle ehditään pystyttää parakkityyliset asunnot toiselle kukkulalle hallituksen päätöksen mukaisesti. https://www.timesofisrael.com/state-ask ... l-outpost/
• Likudin ja Kulanun välisen kiistan vuoksi hallitus ei pysynyt tekemään päätöstä koskien lakiesitystä Jewish State”, juutalainen valtio. Lailla pyritään varmistamaan Israelin juutalainen karaktääri. . https://www.timesofisrael.com/coalition ... sset-vote/
• Egyptin öljyministeri sanoo, että Israelin ja Egyptin välinen 1.76 miljardin USD velka täytyy selvittää ennen kuin Israelin kanssa tehtyä kaasusopimusta voidaan hyväksyä hallituksessa. Sopimus kaasuntoimittamisesta tehtiin Bezekin ja US Noble Eberguý sekä egyptiläisen Dolphinus Holdinhs välillä arvoltaan 15 miljardia USD. https://www.timesofisrael.com/egyptian- ... s-imports/
• Sotilasoperaatioiden komentaja kenraalimajuri Nitzan Alon sanoi armeijan radion haastattelussa, että ”Vuosi 2018 on potentiaalinen vuosi jännityksen nousemiseksi aseelliseksi konfliktiksi, vaikka kumpikaan osapuoli ei välttämättä haluaisi sitä. Jännitys Syyrian rintamalla, jossa osapuolina ovat Syyria, Iran ja Hisbullah on noussut lukemiin, mikä voi johtaa avoimeen sotaan niiden ja Israelin asevoimien välillä. Hän viittasi taisteluihin Idlibissä ja Syyrian lounaisosassa, jotka pian vapautettaneen IS-joukkojen valvonnasta, mikä antaa hyökkäys-joukoille otollisen tilaisuuden kääntää aseensa kohti Israelia, Alon selvittelee. https://www.timesofisrael.com/top-gener ... r-in-2018/
• Israelin tutkijat ovat kehittäneet keinotekoiset ”miniaivot”. Aivokerrosten poimujen tutkiminen antaa heille mahdollisuudet jatkotutkimuksille kuten microcephalu, epilepsy ja schitzopherenia. https://www.timesofisrael.com/israeli-r ... test-tube/
• IDF valmistautuu monen rintaman sotaan samanaikaisesti. Vaikka Israelin naapurimailla ei ole akuuttia tarvetta sotaan Israelia vastaan, jännitys voi kehittyä yhdellä lohkolla omalla painollaan, mikä voi vetää mukaan muitakin vastoin tahtoaan. https://besacenter.org/perspectives-pap ... front-war/
• Turkin hallituspuolue ja jopa oppositiokin elättelee haaveita aloittaa sota Kreikkaa vastaan väittäen, etteivät Kreikan saaret kuulu Kreikkaan, koska siitä ei ole kansainvälistä sopimusta. Tämä kuulunee presidentti Recep Tayiip Erdoganin laajentumispolitiikkaan. Erdogan kävi äskettäin paavin luona keskustelemassa Jerusalemin ja Temppelivuoren omistuksesta, mikä suurelta osin on Vatikaanin valvonnassa. Turkki haluaa Jerusalemin omaan valvontaansa. https://www.gatestoneinstitute.org/1190 ... ion?anid=1
• Netanyahun tutkimusten yhteydessä poliisi sai teitää Yair Lapidin suhteista Hollywood mogulin Arnon Milchan kanssa ja haluaa tietää enemmän. Juttu näyttää paisuvan pahden tunnin välein, kuten Bibi totesi. https://www.timesofisrael.com/linked-to ... h-milchan/
• Oppositiojohtaja Avi Gabbay sanoo Nenatanyahun korttitalon olevan romahtamassa hänen päällensä. https://www.timesofisrael.com/gabbay-ne ... -upon-him/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 8 -17, Tiberias 12 -22; Suolameri 16 -23; Eilat 13 -26 +C-astetta. Puolipilvistä, huomenna vähän viilenee.
Kategoriat: Uutiset | Vastaa

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 24.02.2018 07:41 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Perjantai 23.02.2018
Julkaistu perjantai, 23.2.2018 , kirjoittanut Gavriel Eskel

PERJANTAI 23.02.2018
01. Perhe päätti eilen, että on aika irrottautua päivä-rutiinista ja päätti ajaa junalla ”aurinkokotiin” (Beit Shemesh). Matka kodista sinne alkoi kymmen aikaan, ja kotiin tultiin kahden maissa, eli matka kesti kaikkiaan 4 tuntia. Juna on varsin siisti ja matkustaminen miellyttävää, joskin melkoista tärinää juna piti jyrkissä mutkissa radan etsiessä sopivia laaksoja vuorten ja kumpujen välillä. Junamatka kesti noin 45 minuuttia ja maksoi 3.50 NIS. Turvallisuus on hoidettu huolella. Terminaaliin pääsee tarkastuksen kautta ja matkalipun ostettuaan sillä pääsee alueelle, josta noustaan junaan. Lippu on syytä pitää tallella, sillä Beit Shemeksessä terminaalista ei pääse ulos ilman matkalippua.
Beit Shemeksessä joimme kahvit Maijan tilatessa kaakaota, joka pienessä pahvimukissa tarjoiltuna (tietenkin) kaatui pöydälle vaatien uuden tilauksen. Kokonaisuutena ihan miellyttävä matka.- Tulkoon tässä yhteydessä mainituksi, että suuresti mainostettu nopea junayhteys Jerusalemista Tel Aviviin on myöhässä, ja
siirtyy lokakuulle.
02. Poliisin aloittamat korruptiotutkimukset, joihin pääministeri Netanyahu on juuttunut entistä syvemmin, laajenevat yhä uusien tapausten noustessa päivän valoon. Netanyahun aiemmat uskottuina pitämät avain-henkilöt ovat pettäneet entisen toimeksiantajansa ja siirtyneet oman nahkansa pelastamisesi rikossyytteistä ”valtiontodistajiksi” paljastaen salaisiksi tarkoitettuja sopimuksia ja toimenpiteitä kuulustelijoilleen. Uutena kuvaan on tullut yksi Israelin suurimmista rakennusyhtiöistä. En vaivaa lukijoita enempää yksityiskohtien tarkastelulla, mutta alla olevat linkit johtavat artikkeleihin, joissa kerrotaan niistä tarkemmin.
https://www.timesofisrael.com/police-se ... n-bezeq-su https://www.timesofisrael.com/court-ext ... es-report/, https://www.timesofisrael.com/filber-i- ... erlusconi/,
Rakennusyhtiö Shukin & Binun entinen toimitusjohtaja Ofer Kotler on poliisin vuotamien tietojen mukaan maksanut vuosien aikana kymmeniä miljoonia USD afrikkalaisten valtioiden virkailijoitten lahjomiseksi. Yhtiöllä on lukuisia projekteja ympäri maailmaa. Poliisin Lahav433 yksikkö pidätti yhtiön 4 entistä toimihenkilöä Rishon LeZion oikeuden päätöksellä tiistaihin saakka. https://www.timesofisrael.com/major-isr ... officials/

03. Presidentti Trumpin nimittämän tiimin laatima rauhansuunnitelma on lähes valmis, kertoi USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley tiistaina. Hän ennusti, ettei kumpikaan osapuoli rakasta eikä vihaa sitä, ja ettei se hänen tietääkseen mene yksityiskohtiin, mitkä paljastuvat sen julkistamisen yhteydessä.
Haley totesi sen olevan viimeistelyjä vaille valmis päivä sen jälkeen, kun tiimin kaksi jäsentä, tiimin johtaja Jared Kushner ja neuvon antaja Jason Greenblatt tapasivat YK:n turvallisuusneuvoston jäseniä pyytäen heidän tukeaan julkaistavalle rauhansuunnitelmalle.
Haley sanoi, että suunnitelmaa hiotaan vielä. ”Se tuskin herättää rakkautta enempää kuin vihaakaan, mutta se antaa perustan, jolta keskustelut voidaan aloittaa”. Haley kertoili näitä Chicagon Yliopiston politiikan instituutissa.
PA/PLO:n johto on vakuuttanut, etteivät he hyväksy minkäänlaista USA:n valmistelemaa rauhansuunnitelmaa. Sen sijaan Abbas vaati tiistaina pitämässään puheessa kansainvälistä konferenssia, joka valmistelisi laajempaa kansainvälistä rauhan mekanismia, jossa USA voisi olla mukana, mutta ei johtavassa asemessa. Abbasilla tulee olemaan paljon selittämistä noustuaan maailman johtavaa valtiota ja sen laatimaa suunnitelmaa vastaan.
Abbas kehui YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa, että PA on rakentanut muiden ohessa sairaaloita Palestiinaan. Miksei hän mennyt sinne tutkituttamaan itseään, sen sijaan että lensi Baltimoreen USA:ssa,
tai edes Jordaniaan, jossa häntä on hoidettu
toistamiseen. Lienevätkö suhteet Jordaniaan
jäähtymässä.
PA/PLO:n talous lienee erinomaisessa kunnossa Abbasin toistuvista valituksista huolimatta, sillä hän tilasi äskettäin 50 miljoonaa USD maksvana matkustajakoneen PA:n käyttöön. Minne hän sen sijoittaisi? https://www.timesofisrael.com/trumps-mi ... nvoy-says/

04. New York Cityn kaupunginneuvoston jäsenet ja ryhmä yksityisiä kansalaisia menivät vierailulle Ramallahiin, mutta he joutuivat vihamielisen väkijoukon saartamiksi, joka pommitti heitä tomaateilla huudelleen iskulauseitaan ”Amerikka on käärmeen pää”, ja ”Jerusalem on Palestiinan pääkaupunki”. He olivat vierailulla Palestiinan politiikan ja tutkimuksen keskuksessa Ramallahissa. Väkijoukko yritti tunkeutua poliisin asettaman suojarenkaan läpi toimistotiloihin. PA:n mellakkapoliisit, jotkut heistä käyttäen kasvonaamaria ja kypärää, saattoivat vieraat poliisiautoon ja turvalliseen paikkaan.
Tapaus, joka oli toinen vastavanlainen lyhyen ajan kuluessa, ei ainakaan paranna suhteita.
Tämä on suoraa seurausta PA/PLO:n johdon
ja Abbasin kiihottamasta Amerikan ja Israelin vastaisuudesta. Onneksi vieraista kukaan ei loukkaantunut. Mielenosoittajien enemmistö kuului ryhmään ”vastarintakomitea muuria ja setlementtejä vastaan”. Toiset sanoivat kuuluvansa normalisoinnin vastustajiin.
Aktivistit sanoivat vastustavansa ”Trumpin vihamielistä politiikka, Jerusalemin aseman muuttamista, sekä salaliitosta PA/PLO:n johtoa vastaan”. Yksi johtajista Jamal Juma´ah sanoi mielenosoituksen tarkoituksena olevan viestittää amerikkalaisille, etteivät he ole tervetulleita Palestiinan (Juudean ja Samarian) alueille. PA:n virkailija sanoi, että heidän velvollisuutensa on turvata vieraiden turvallisuus.
USA:n ulkoministeriö tuomitsi välikohtauksen kovin sanoin. Vaikka se kannattaa mielipiteen ilmaisun vapautta, usein se sattuu omaan nilkkaan.
Samantapainen välikohtaus sattui viime kuussa Betlehemissä, jossa USA:n delegaatio vieraili kauppakamarin tiloissa. Sen jäseniä pommitettiin tomaateilla pakottaen delegaation poistumaan kaupungista. https://www.timesofisrael.com/pa-police ... -ramallah/
PA/PLO:n johto pelaa vaarallista peliä, joka voi johtaa siihen, että PA:n arabien ilmoittama salaliitto Abbasin syrjäyttämiseksi rauhallisesti tai välivalloin voi toteuta.

05. Hallitusyhteistyö joutui uuteen kriisitilaan UTJ;n annettua torstaina uhkauksen, ettei se anna v. 2019 budjetin saada Knessetin hyväksymistä, ellei saada hyväksytettyä lakia, joka sallii sen jäsenten saada erivapauden asepalveluksesta. Rabbiininen neuvosto, joka valvoo suurelta osin UTJ:n päätöksentekoa, antoi UTJ:n lainlaatijoille kehotuksen pidättyä tukemasta 2019 budjettia, jonka hyväksyminen Knessetissä on elintärkeä pääministeri Netanyahulle ja talousministeri Moshe Kahlonille.
Korkein oikeus katsoi v. 2017 lain. Joka antaa UTJ:lle erivapauden asepalveluksesta, olevan vastoin tasa-arvoisuuden periaatetta, ja mitätöi lain. Päätöksen arvioitiin voivan aiheuttaa väkivaltaisia mielenosoituksia, jonka johdosta sen toimeenpanoa siirrettiin vuodella. Koska hallitus ei ole pystynyt tai ehtinyt paneutumaan asiaan, se on nyt pakkorakosessa.
Nemyahun johtama Likud voi johtua taipumaan UTJ:n vaatimuksiin välttääkseen uudet vaalit, joissa Yair Lapidin Yesh Atid puolue voisi nousta hallituksen muodostajaksi ja Lapid sen pääministeriksi. Toinen hallituspuolue Avigdor Libermanin johtama Israel Beitenu vastustaa erivapauden myöntämistä UTJ:lle. Likudin lainlaatija myöntää, ettei ole helppoa toteuttaa kummankin puolueen tahtoa, vaan jonkinlainen kompromissi on saatava aikaan. Netanyahun toiveena on saada voimakas keskusta-oikeisto-koaliittio korruptio-tutkimusten tuoman epävarmuuden vuoksi. https://www.timesofisrael.com/in-fresh- ... xemptions/

06. Israelin kansa on sormi suussa yrittäessään ymmärtää, mikä on tilanne maassa, kuka maata johtaa, ja jos pääministeri Netanyahu joutuu lopulta eroamaan, joutuuko maa sekasortoon ja poliittiseen umpioon, koska Bibille ei ole löydetty seuraajaa. Mielipide-tiedustelujen mukaan kansa kuitenkin tukee Netanyahua, ja Likud on edelleen vahvin puolue. Ero Likudin ja seuraavan Yesh Atidin välillä liikkuu 34 -20 ja 28 -22 edustaja-paikkaa gallupin tekijästä riippuen. Yhtenä epävarmuuden aiheuttajana on kansan epäluottamus poliisin puolueettomuuteen. Netanyahun ansioita ovat maan turvallisuuden parantuminen ja vaurastuminen, Bibi on hyvä PR-mies, eivätkä pienet poikkeumat lain ehdottomuudesta ole kovin pahasta. http://www.jpost.com/Israel-News/Why-is ... lls-543440

07. UUTISIA LYHYESTI
• Qatar sanoo, että sen antama avustus Gazalle säästää Israelin sodalta, mutta vakuuttaa, ettei se tue Hamasia. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... mas-543403
• YK:n nimittämä erityiskoordinaattori Nickolay Mladenov varoittaa, että
radikaaliryhmät, kuten Islamic Jihad. Gazassa voivat saada Gazan kaistan hallinnon käsiinsä. Abbasin ja Hamasin johtajan Ismail Haniyhen väliset sovintoneuvottelut eivät ole edenneet. Abbas vaatii Hamasia luopumaan vallasta ennen keskustelujen alkua, mikä ei sovi Hamasille. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... als-543435
• IDF ja USA:n joukot valmistautuvat ensi kuun alusta alkaviin Juniper Cobra 12 päivän sotilasharjoituksiin massiivista ohjushyökkäystä varten. Eilen päättyivät Israelin pohjoisosassa käydyt sotilas-harjoitukset, joissa harjoiteltiin mahdollista sotaa Libanonissa. http://www.jpost.com/Israel-News/Israel ... ill-543426
• Egyptiläinen poliisi pelasti 3.kerroksesta pudonneen lapsen. Poliisi sattui olemaan paikalla ja tulkitsi tilanteen oikein pystyen ottamaan käsiinsä 3. kerroksen parvekkeelta pudonneen 5-vuotiaan lapsen Assiutin provinssissa lauantaina. Ohikulkeva nainen antoi poliisille varoituksen nähtyään lapsen roikkuvan parvekkeelta. http://www.jpost.com/Middle-East/WATCH- ... all-543381
• Amnesty Internationalin v. 2017 raportti on täynnä väärennäksiä ja osoittaa järjestön Israel-vastaisuuden, sanoo NGO Monitor raportissaan. Amnesty International julkaisee vuosittain raportin ihmisoikeuksien loukkauksista 159 maassa. Israelia koskevassa kohdassa raportissa v. 2017 väitetään Israelin surmaavan ja kiduttavan palestiinalaisia lapsia. Raportti kohtelee Israelia aivan eri asteikolla kuin esim. Syyriaa. Irakia ja Jemeniä, jotka tunnetaan lapsiin kohdistuvasta väkivallasta ja alaikäisten hyväksikäytöstä. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ren-543395
• Iran suunnittelee aloittavansa ydinsukellusveneitten rakentamisen, mikä voi edellyttää pitkälle rikastetun uraanin käyttämistä, sanotaan IAEA:n raportissa. YK:n järjestö kuitenkin väittää Iranin pitävän edelleen kiinni 2015 kv. ydinsopimuksesta JCPOA. https://www.timesofisrael.com/iran-look ... hdog-says/
• Entinen oikeuskansleri ja korkeimman oikeuden tuomari Eljakim Rubenstein tuomitsee hallituksen päätöksen karkottaa n. 38 000 afrikkalaista pakolaista, jotka tunkeutuivat maahan Siinailta ennen turva-aidan rakentamista. https://www.timesofisrael.com/former-ju ... -migrants/ SÄÄTILATTÄNÄÄNJerusalem 7 -16; Tiberias 10 -23; Suolameri 16 -21; Eilat 12 -26 +C-astetta. Pilvetöntä, lämpötila nousee hieman huomenna.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 12 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia