kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 17.12.2018 16:23

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 10 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 05.03.2018 07:41 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

PERJANTAI 02.03.2018
01. Aamulla pistäytyessäni ulkona kuuden maissa vastaani leyhähti lämmin ilmavirtaus pikkulintujen pitäessä melkoista säjäkkää, ja leijonanpentu Kfir, se koiranpoika, istuskeli portailla seuraten sieltä maailman menoa, eikä yrittänytkään rynnätä sisälle tutkimaan ruokakuppiaan, mitä sinne olisi pantu. Lämpömittari näytti miellyttävät 13 astetta ja noussee päivän mittaan lähelle 20 astetta. Taivas oli harsomaisen pilviverhon peitossa. Päivä näyttää alkavan suosiollisesti.

02. Eilen kävimme purim-päivän kunniaksi etsimässä luonnonkasveja ja kukkia Michal-tyttärellemme, joka osallistuu kasvien tunnistamis-kursseille.
Ajoimme ensin Beit Shemeshiin, jonka ympäristössä on aina keväisin runsaasti kukkia, kuten oli nytkin. Sieltä jatkoimme matkaamme British Park luonnonsuojelu-alueelle, jonka halki kulkeva tie poukkaa rinteelle, josta on esteettömät näkymät rannikon suuntaan. Ilma vain on oudon hämyinen, eikä kuvaamisesta tule mitään.
Tarja Michal sen sijaan oli onnellinen, sillä kukkia oli joka paikassa, ja hän otti lukuisia näytteitä muistilehtiönsä väliin, joita hän pyrkii tunnistamaan kurssiaan varten.
Minä sen sijaan keskityin kuvaamiseen Canon kamerallani. Juotuamme retkikahvit ajoimme sieltä takaisin Beit Shemeshin tietä valtatien no 1 kautta takaisin kotiin Maoz Zionoon, jossa tehdään suuria tietöitä jonkun toistaiseksi tuntemattoman suunnitelman toteuttamiseksi. Pelkään vain seuratessani töiden etenemistä, että tästä rauhallisesta kylästä tulee valtaliikenteen läpikulkupaikka.

03. Israelin pääministeri Benyamin Netanyahun perheelle aamua tuskin voi kutsua suosiolliseksi, vaikka Jerusalem Postin artikkelissa perheen todetaan odottavan purim-ihmeen kaltaista käännöstä.
Perheen Sara-äiti on kutsuttu heti aamu-tuimaan poliisin Lahav433 rikososaston päämajaan Lodiin kuulusteluja varten, ja paria tuntia myöhemmin poliisin tutkijat tunkeutuvat perheen viralliseen asuntoon Jerusalemissa, jossa TV-10 raportin mukaan häntä kuulustellaan varoituksen alla. mikä tarkoittaa, että ensimmäistä kertaa häntä epäillään suoraan rikoksista.
Sekä pääministerin että hänen Sara-vaimonsa epäillään toimineen rikollisesti tapauksessa 4000, joka koskee Bezek-yhtiötä.
Sara oli lähettänyt viestin Bezekin ja Walla news yhtiön pääomistajan Shaul Elovitchin Iris-vaimolle ihmetellen, miksei tiettyä pääministeriä arvostellutta journalistia ollut erotettu. Poliisi sai viestin käsiinsä. Tämä syyllistää Saran tehden myös hänestä osa-
epäillyn.
Deri ja Katz kutsuivat Netanyhaua onnekkaaksi pystyessään luovimaan syytösten ja epäilyjen rämeikössa näinkin pitkään. Netanyahun onnettomuudeksi hänen läheiset neuvonantajansa ja luottomiehensä ovat kääntyneet häntä vastaan. Poliisi voi nyt soittaa äänityksiään ja näyttää hänelle löytämiään tekstiviestejä kuulustelujen yhteydessä, mikä muuttaa kuulustelut kovin yksipuolisiksi.
Asioista kiinnostuneet voivat tutkia alla olevan linkin artikkelia, joka käsittelee asiaa. Pääministeri Netanyahu vaimoineen aloittaa huomenna viikon matkansa Yhdysvaltoihin.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu ... ns-friday/.

04. USA:n presidentti Donald Trump varoittaa EU-maita, että on kysymys ajasta, jonka kuluessa Iranin ydinteollisuutta koskeva JCPOA-sopimus on pystyttävä muotoilemaan uudelleen siten, että se tyydyttää edes kohtuullisia lännen vaatimuksia. Trumpin tulee päättää ennen toukokuun 12. päivää käyttääkö hän vastoin aiempaa lupaustaan vielä kerran siirto-oikeuttaan, vai ilmoittaako hän USA:n vetäytyvän kokonaan pois sopimuksesta, joka solmittiin 2015.

USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley on voimallisesti pyrkinyt vaikuttamaan muihin sopimuksen allekirjoittajamaihin, ennen kaikkia EU-maat. USA on ottanut huomion kohteeksi Iranin nopeasti kehittyvän ohjusteollisuuden, jolla se uhkaa ei vain Lähi-Idän maita, vaan myös Yhdysvaltoja ja sen intressejä alueella. Haley sanoo, että USA:lla on todisteita, että Iran toimittaa ohjuksia Jemenin Houthi-kapinallisille, jotka ovat ampuneet niitä Saudi Arabiaan Riyadin lentokenttää kohti. Haley sanoo Iranin toimivan alueen tasapainon järkyttämiseksi, mikä Iranin tulee lopettaa.

EU-maat ovat lopulta alkaneet tajuta tilanteen vaarallisuuden ja ovat keskustelleet Iranin edustajien kanssa USA:n syytöksistä.
EU-edustajat järjestivät epäviralliset keskustelut Iranin edustajien kanssa Mynchenin turvallisuuskonferenssin sivussa, esittäen Iranin edustajille, mitä EU odottaa Iranilta – koskien Jemeniä. Raportin mukaan keskustelut olivat myönteisiä, vaikka Iranin edustajat vakuuttivat, etteivät he ole syyllistyneet ohjusten toimittamiseen.

EU-virkailija, joka tästä kertoi, sanoi, ettei yksi myönteinen kokous tarkoita jännityksen lieventämistä, mutta osoittaa, että Iran suostuu keskustelemaan kysymyksistä.
Toisaalta on muistettava, että Iran käytti tätä taktiikkaa neuvotellessaan P5+1 maiden kanssa, ja että Iran osaa jarrutuksen taidon.
EU:n johtoon on noussut voimakas islam-myönteisyys, mikä häiritsee asiallisia neuvotteluja, kuten on havaittu tavassa, miten EU suhtautuu Israelin ja PA/PLO:n välisiin rauhankeskusteluihin.
Nikki Haley totesi YK:n turvallisuusneuvoston jäsenten ja Trumpin välisessä tapaamisessa, että USA:n haluama Iran sopimuksen muuttaminen tai peruuttaminen ja vaatimus Iranin ohjusteollisuuden rajoittamiseksi, on käytännössä alkanut toimia.

Ranskan virkailija on Reutersin mukaan antanut lausunnon, joissa asia vahvistetaan.
”Me haluamme pitää ydinsopimuksen, mutta me sanomme iranilaisille, että meillä on muita ongelmia heidän kanssaan”.
Iranilaiset virkailijat sanovat näin: ”Useimmat syntyneet aukot länsimaiden kanssa ovat umpeutumassa, mutta se vaati hyvää tahtoa ja runsaasti keskusteluja. Lännen täytyy voittaa luottamuksemme uudelleen – kaikkia sopimuskohtia ei ole toteutettu”, korkea virkailija sanoi: ”Miten me voisimme luottaa heihin muissa kysymyksissä?”
https://www.timesofisrael.com/europeans ... sanctions/,

05. UUTISIA LYHYESTI
• Israelin ulkoministeriö sanoo – ulkoministeriä ei ole nimitetty moneen vuoteen – että diplomaatti-suhteet Puolan kanssa ovat tärkeät, mutta holokaustin muiston ylläpitäminen sitäkin tärkeämpi. Kysymys jakaa myös Puolan kansaa, ja nostattaa anti-semiittisiä tunteita. USA:n julkistaman dokumentin mukaan puolalaiset toimivat toisen maailmansodan aikana yhtä innokkaasti kuin natsit juutalaisten tuhoamiseksi. http://www.jpost.com/International/Fore ... ore-544039, https://www.timesofisrael.com/1946-us-r ... e-germans/,
• USA:n FBI on aloittanut tutkimukset Ivanka Trumpin liikesuhteista. Raportin mukaan presidentin tytär Ivanka ja hänen korkea neuvonantajansa joutuvat selvittämään liikesopimuksen, jonka Ivanka teki perheen omistaman hotellin yhteydessä helmikuussa 2017, kuten CNN raportoi. Tämä voi kehittyä täydeksi tutkimukseksi turvallisuudesta, CNN:n raportissa arvioidaan.
https://edition.cnn.com/2018/03/01/poli ... -trump-fbi investigation/index.html,
• Venäjän presidentti Vladimir Putin piti strategisesti tärkeän puheen purimin aikana – ja vaikka juutalaisuudessa juhla on verrattavissa ”foolsdayn” (aprilli-päivän) kanssa – puhe tuskin oli tarkoitettu kevyeksi pilaksi. Putin sanoi, että Venäjä on kehittänyt kolme uutta asejärjestelmää, joita se äskettäin testasi. Raportin mukaan järjestelmät tekevät lännen puolustusjärjestelmät vanhanaikaisiksi. USA:n ja Venäjän välille on sovittu keskinäisen tuhoamisen doktriini, mikä on rauhoittanut tilanteen. Ekspertit sanovat, että Venäjän uudet aseet tuskin muuttavat maailman strategista tilannetta, mutta ne voivat kiihdyttää asekehittelyä ja -kilpailua. Putinin aseisiin kuuluvat. Atomivoimalla toimiva risteilyohjus; atomi. voimalla toimiva vedenalainen (miehittämätön alus) drone, sekä hypersonic ohjus rajoittamattomalla kantomatkalla joko pohjois – tai etelänavan kautta. Ohjus iskee varoittamatta kuten salama, eikä mikään länsimainen varoitusjärjestelmä pysty tunnistamaan sen lähestymistä. http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ption.html, https://www.cnbc.com/2018/03/01/putin-r ... fense.html, https://www.timesofisrael.com/putins-nu ... e-with-us/,
• IDF tutkii tilannetta, jossa armeijan sotilaat pysäyttivät arabin ajaman auton Hebronissa, poistivat autossa istuneen kuljettajan ja hänen 4 lastaan. jotka joutuivat odottamaan ulkona 45 minuuttia, kunnes mellakka oli loppunut. Videossa näytetään, miten Jani al.Jaabari pakotettiin ulos autostaan keskellä liittymää 45 minuuttiksi, kunnes kiviä heittelevät arabit lopettivat. https://www.timesofisrael.com/army-prob ... from-riot/
• Uskonnolliset puolueet Shas ja UTJ uhkaavat poistua hallituksesta ja kaataa sen, ellei heidän vaatimuksiaan haredi- ja ortodoksinuorten vapauttamiseksi ase-palveluksesta toteuteta. Hallituksen ministerit ovat aloittaneet keskustelut kompromissiratkaisun löytämiseksi. Kysymys on 2019 budjettiesityksestä, jolla alkaa olla kiire. https://www.timesofisrael.com/ministers ... tion-bill/
• Trumpin nimittämä rauhantiimi ei ole pystynyt viimeistelemään työn alla olevia rauhansuunnitelmiaan. Eilen liikkui julkisuudessa huhuja, joiden mukaan Palestiinan valtio toteutetaan, pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa; pakolaiset assimiloidaan maihin, joissa he nyt asuvat, eikä heille makseta korvauksia. Jerusalemin vanhaosasta
muodostetaan kansainvälisesti suojeltu alue, Länsimuuri tulisi Israelin valvontaan, mutta Temppelivuori joutuisi arabien hallintaan. Juutalaisyhteisöt poistetaan lukuun ottamatta suuria keskuksia.
Valkoinen Talo kiirehti toteamaan, ettei raportti vastaa rauhantiimin suunnitelmaa, ja kehotti odottamaan. https://www.timesofisrael.com/israeli-o ... er-report/,
• Israelissa kehitetään cutting edge keinoälyjärjestelmää, jolla voidaan analysoida rikollisten toimissa havaittuja salaisia kuvioida ja ennustaa sekä estää niiden perusteella potentiaalisia rikoksia. http://www.jpost.com/Israel-News/Israel ... ols-544034
• PohjoisKorea kiistää antaneensa kamiallisten aseiden valmistustietoja Syyrialle. PK kiistää koskaan kehittäneensä, valmistaneensa tai käyttäneensä niitä ja vastustaa niiden käyttöä. http://www.jpost.com/Middle-East/North- ... ria-544030,
• Arabit murtautuivat IDF:n Shivta tykistöasemaan ja varastavat laitteita ja univormuja, mutta ei aseita (kai olivat liian suuria kuljetettaviksi). Osa varastetuista varusteista löydettiin aseman läheiseltä kentällä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/242629,
• Rikollinen tai ei, mitään ei ole näytetty toteen. Mutta Likudin suosio vain nousee. Nyt sen kannatus antaisi sille 36 edustajapaikkaa Knessetissä. Yesh Atid saisi 23 paikkaa, Arab JointList ja UTJ kumpikin 10 paikkaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/242623

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 8-17; Tiberias 12 -23; Suolameri 16 -23; Eilat 12 -26 +C-astetta, puolipilvistä, lämpötila nousee hieman.

.
Kategoriat: Uutiset | Vastaa

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 05.03.2018 07:42 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Sunnuntai 04.03.2018
Julkaistu sunnuntai, 4.3.2018 , kirjoittanut Gavriel Eskel

SUNNUNTAI 04.03.2018
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu matkusti Sara-vaimonsa kanssa viiden päivän matkalle Amerikkaan, jonka aikana hänellä on kiireinen ohjelma neuvotteluissa USA:n johtavien henkilöitten kanssa, heidän mukanaan presidentti Donald Trump.

Ennen matkaa poliisi oli hiillostanut sekä Saraa että Benyaminia viisi tuntia sapatin aattona, mikä voi kertoa poliisin vähät välittävän valmistautumisesta sapatin-viettoon. Poliisin kuulustelujen pitäisi olla salaisia, mutta sen verran tihkui julkisuuteen, että poliisi uskoo saaneensa raskauttavia todisteita molempia epäiltyjä vastaan.
Toiseksi Netanyahu vakuutti lauantai-iltana, että hän uskoo hallituksensa selviävän sekä noista, että Haredi- ja ultraortodoksien antamasta uhka-vaatimuksesta, että ongelma erivapauudesta asepalveluksessa tulee ratkaista 2 viikon sisällä, tai hallitus kaatuu. Talousministeri Moshe Kahlon yhtyy ulti-maatumiin omilla perusteluillaan .
Pääministeri vakuutti, ettei noitten vuoksi ole mitään syytä mennä uusiin vaaleihin, ehkä vuoden puolivälissä, kuten otaksutaan. Netanyahu sanoi, että hallitus jatkaa toimiaan marraskuuhun 2019, jolloin on säännönmukainen vaaliaika.

Aikaisemmin lauantaina hallituspuolueet varoittivat, että hallitus on vaarassa kaatua.
Hadashot News raportoi, että Israel on menossa uusiin vaaleihin, arvion mukaan kesäkuussa 2018. Raportissa spekuloitiin, etteivät hallituspuolueet enempää kuin pääministerikään halua vaaleja. mutta ellei ultraortodoksi-koaliittio pehmennä vaatimustaan, tilanne karkaa käsistä, sillä hallituspuolueet eivät kestä negatiivista palautetta, minkä ortodoksien vaatima laki asepalvelus-vapautuksesta aiheuttaisi.

Apulaisulkoministeri Tzipi Hotoveli vakuutti TV-10 ohjelmassa, ettei Likud pelkää uusia vaaleja. ”Likudin suosio nousee gallupeissa, mutta yhteisen hyvän vuoksi hallituksen pitäisi voida istua sille suodun ajan. En näe poliittista kriisiä, jota ei voitaisi ratkaista. Suosittelen poliittisille puolueille, jotka haaveilevat uusien vaalien kynnyksellä, ja jotka luultavasti poistuisivat vaaleissa, tämän
kriisin ratkaisemista”.
Nimeltä mainitsematon Likudministeri totesi Haarezdaily toimittajalle, ”ettei haredi-ultraortokdoksi-koaliittio suostu antamaan periksi, sillä se on joutunut panttivangiksi rebbe Gurin pihassa”: Hän viittasi UTJ:n johtajaan rabbi Yaakov Litzmaniin, joka haluaa jatkaa hallituksen painostamista Lain saamiseksi hyväksytyksi Knessetissä.

Talousministeri Moshe Kahlon (Kulanu) varoitti perjantaina pääministeriä, että 2019 budjetti on saatava hyväksýtettyä Knessetissä kahden viikon aikana, tai hallitus kaatuu. Kulanulla on 10 edustajaa Knessetissä. Kahlon sanoi taistelevansa budjetista loppuun saakka. https://www.timesofisrael.com/netanyahu ... draft-law/

02. Amerikan Israel Julkisten Asian Neuvosto (AIPAC) avaa sunnuntaina Washingtonissa vuosittaisen politiikan konferenssinsa. AIPAC tunnetaan yhdestä vaikutusvaltaisimmista Israelia tukevista järjestöistä Yhdysvalloissa. ToI:n artikkelissa todetaan, että päällisin
puolin tilanne näyttää ruusuiselta. Presidentti Trump osallistunee konferenssiin – tai lähettää lämpímän tervehdyksensä – mutta hallitusta edustaa varapresidentti Mike Pence. Konferenssin varsinainen darling (lempi-lapsi) on kuitenkin USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley, joka esitti viime vuonna Israelia tukevan ohjelmansa, ja on kunnostautunut tuulettamalla koko YK:n koneistoa, ja etenkin sen alaisia alajärjestöjä kuten UNHRC, suhteettomasta Israelin tuomitsemisestaan.

Netanyahu osallistuu AIPAC konferenssiin – pitäen puheen siellä – ja kolme Israelin oppositio-johtajaa, Avi Gabbay, Tzipi Livni ja Isaac Herzog, ovat myös mukana.

Konferenssiin osallistuu 18 000 AIPAC tukijaa – heistä 3 500 opiskelijaa – jotka varmaan seuraavat tarkasti jokaista sanaa, mitä siellä lausutaan. Konferenssi on erittäin tärkeä erityisesti nuorille pro-Israel aktivisteille, joista odotetaan seuraavan sukupolven johtajia.
Artikkelissa muistutetaan, että Amerikassa
on heikosti kannatusta yhdenpuolueen
toimille, eikä Israelin tukeminen AIPAC:issa tee poikkeusta. Tuki Israelille ja sen pääministerille, joka on hyvää pataa Trumpin ja republikaanien kanssa, nähdään yhä enemmän republikaanien politiikkana, josta Demokraatit ovat vieraantuneet. Artikkelin mukaan tämä hajaantuminen nähtiin vuosi sitten varsin kouriintuntuvasti.

Demokraattien juutalainen presidentti ehdokas Bernie Sanders kieltäytyi osallistumasta AIPACin konferenssiin viime vuonna ja jatkoi kampanjointiaan Salt Lake Cityssä, jossa hän piti voimakkaasti Israelia tuomitsevan puheen. Hän syytti Israelia epäsuhtaisesta vastauksesta hyökkäyksiin, sekä sairaaloiden, koulujen ja pakolaisleirien pommittamisesta v. 2014 kesäsodan aikana Gazassa, ja vaati Israelin Gazan kansain-välinen saarron lopettamista, vaikka Egypti saartaa Gazaa samalla tavoin Siinailta.

Presidenttiehdokas Trump otettiin 2017 vastaan hyväksymis-huudoin viime vuonna, mutta hänen viittauksensa ”presidentti Obamaan viimeisestä vuodesta pahimpana, mitä Israelille on koskaan tapahtunut”, sai monet, etenkin mustat, kongressivieraat haukkomaan henkeään uskomattomana, että presidenttiehdokas sillä tavoin soimasi julkkisesti USA:n presidenttiä.
Konferenssin johto esitti seuraavana aamuna anteeksipyynnön Obaman vastaisista kommenteista mainitsematta Trumpia nimeltä. Nyt odotetaan, miten presidentti Trump otetaan vastaan konferenssissa. Hän on ilmi selvästi ja ilman epäröintiä ilmaissut Israel myönteisyytensä vierailemalla Länsimuurilla, tunnustanut Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja päättänyt muuttaa USA:n Tel Avivin lähetystönsä Jerusalemiin. Hän haluaa Iranin kanssa solmitun kv. JCPOA sopimuksen uudelleen muotoilua ja että siihen lisätään Iranin ohjusteollisuuden valvonta osaksi YK:n valvontatoimia.

Trumpin nimittämä rauhantiimi jatkaa Israelin ja PA/PLO:n arabien välisen rauhansopimuksen muotoilta, ja lupaa julkistaa sen sopivaksi katsomallaan ajalla.
Tiimin suunnitelmasta on julkisuudessa
esitetty osia, mitkä Valkoinen Talo kiisti
välittömästi virheellisinä.

Trumpin viimeaikaiset lausunnot ja päätökset antavat kuitenkin viitteitä, että vuoden kestänyt kuherrusaika Trumpin kanssa on päättynyt, ja edessä on karkea arki.
Trumpin tiimin oletetut suunnitelmat Palestiinan valtion tunnustamiseksi – vaikka ehkä ilman täyttä itsenäisyyttä, Jerusalemin jakaminen, ja sen vahanosan julistaminen YK:n valvomaksi alueeksi, herättää kylmiä väreitä israelilaisten selkäpiissä. Juutalaisia ei tyydytä Länsimuurin liittäminen Israeliin, he haluavat saada oikeuden rukoilla avoimesti Temppelivuorella ilman wakfin ja poliisin suorittamaa seurantaa.
Viime kuussa suoritetun PEW-gallupin mukaan republikaanit tukevat vahvasti Israelia, mutta demokraattien kannatus vähenee. Tämä ei välttämättä lupaa hyvää Amerikan polarisoituneessa monipuolue- ympäristössä. Vastakohtaisuudet ovat kehittyneet vaarallisen korkeiksi. https://www.timesofisrael.com/for-aipac ... challenge/

03. UUTISISA LYHYESTI
• Kiinan presidentti Xi Janpingin vahvistaessa yksivaltaista otettaan vallankahvasta elinikäisenä presidenttinä Kiinassa presidentti Trump arvioi lauantaina, että ehkä tulevaisuudessa joku USA:n tuleva presidentti voisi tehdä samoin. Trump puhui republikaanisille lahjoittajille pidetyn lounaan aikana, josta CNN sanoo saaneensa videon.
Kiinan lainlaatijat kokoontuvat maanantaista lähtien hyväksyäkseen lain, joka antaa XI:lle oikeuden hallita ilman määräaikaa, sekä poistaakseen lait, jotka estävät Kiinaa tulemasta diktatuuriksi. Kiinan talous on hyvää vauhtia nousemassa maailmantalouden johtoon, ja Kiinan valuutta juan maailman reservi-valuutaksi syrjäyttäen US dollarin. https://www.timesofisrael.com/trump-may ... e-someday/
• Libanonilainen kirjailija ja näyttelijä Ziad Itani pidätettiin viime marraskuussa syytettynä yhteis-toiminnasta Israelin kanssa, jonka kanssa Israel on virallisessa sotatilassa. Häntä vastaan oli tehnyt väärän syytöksen (frame) libanonilainen naisagentti, kostoksi erottamisesta turvallisuuspalvelusta. Agentti teki sopimuksen hakkerin kanssa, joka sai Itanin väärin perustein syylliseksi kostoksi siitä, että hän oli menettänyt toimensa, raportoi paikallinen lähde.
Daily Star kertoo, että sisäisen turvallisuuden upseeri majuri Susan Hajj Hobeiche suunnitteli kosto-operaation syyttäen näyttelijää toimimisesta yhteis-työssä olemattoman libanonilaisen nais-puolisen turvallisuusupseerin kanssa, joka oli Mossadin agentti.
Tapaus sattui samaan aikaan, kun jännitys oli Libanonissa korkealla Libanonin pääministerin Saad Haririn paettua Saudi Arabiaan peläten tulevansa teloitetuksi isänsä tapaan.
Hobeiche vihastui Itanin julkistettua Twitterissä videopätkän hänestä
”Twitter- pitämisestä”. Hobeishe sanoi pitävänsä uutisesta, jonka mukaan saudinaiset saavat ajaa autoa, mutta kielsi sen pian todeten, että vain ehdolla, että auto on miinoitettu räjähteillä. Hän syytti Itania työnsä menettämisestä.
Hakkeri pidätettiin, mutta ei tiedetä, onko Itani vapautettu, tai mikä on Hobeichen asema. https://www.timesofisrael.com/lebanese- ... -by-agent/,
• Kosiskellakseen Hamasia PA sisällytti 2018 budjettiinsa 20 000 Hamasin työntekijää. PA:n pääministeri Rami Hamdallah kehottaa Hamasia luovuttamaan Gazan valvonnan PA/PLO:lle. Puheenjohtaja Mahmoud Abbas vaatii, että ehtona sovitteluneuvotteluille Hamasin täytyy luopua Gazan hallinnastaan. https://www.timesofisrael.com/in-overtu ... in-budget/
• Puolalainen virkailija sanoo, että Saksa voi olla meille velkaa 950 miljardia USD Toisen Maailmansodan rikoksista. https://www.timesofisrael.com/polish-of ... ina-paper/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 13 -23, Tiberias 15 -28; Suolameri 21 -29; Eilat 17 -31 +C-astetta. Aurinkoista, huomenna vähän lämpenevää.
Kategoriat: Uutiset | Vastaa
Perjantai 02.03.2018
Julkaistu perjantai, 2.3.2018 , kirjoittanut Gavriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 08.03.2018 08:09 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Keskiviikko 07.03.2018
Julkaistu keskiviikko, 7.3.2018 , kirjoittanut Gavriel Eskel

KESKIVIIKKO 07.03.2018
Michalin työasian vuoksi joudumme käymään tänään Ashdodissa, ja koska haluan mukaan alku-kevään kukkaloistoa todistamaan, pyrin laatimaan raportin tiivistellen. Koska näkö-kykyni alkaa hämärtyä, kävin kysymässä silmälekurilta, joko silmätroppi on valmis, jonka tutkijat Israelissa ovat kehittäneet, Sen pitäisi tehdä leikkaukset ja jopa silmälasitkin tarpeettomiksi, mutta se on käytettävissä yleisölle vasta muutaman vuoden kuluttua. Siispä lekuri suositteli operaatiota. Se pitänee suorittaa lähitulevaisuudessa. http://healthnewstiptodayil.dailynews.o ... m_ZID=7771,

01. Israelin pääministeri Netanyahu on USA:ssa vielä useita päiviä, jossa hän pyrkii osoittamaan AIPAC:in konferenssivieraille, mitkä ovat Israelin minimivaatimukset turvallisuutensa säilyttämiseksi. Hän puhui eilen AIPAC:in konferenssissa saaden raikuvat suosion-osoitukset. On sillä miehellä lujat hermot – vai Taivaan Isäkö lie vahvistanut, ettei hän anna kotoisten ongelmien häiritä kansain-välisiä suhteitaan. ”Pelkkiä lillukanvarpuja ne vaan ovat”, hän uskottelee. Hänen pitäisi kyllä tietää, sillä hän on joutumassa korruptio-tutkimusten keskeiseksi henkilöksi. Lisäksi hänen johtamansa oikeisto-keskusta hallitus keikkuu veitsen terällä. Haredi/ortodoksi ryhmittymä on ottanut kovan linjan, eikä aio antaa periksi tuumaakaan.

Maassa liikkuu huhuja, joiden mukaan Bibi syyttää UTJ:n johtajaa rabbi Yaakov Litzmania uusien vaalien masinoimisesta, joka puolestaan syyttää, että Bibi se haluaa vaaleja korruptio-ongelmiensa vuoksi. Sekä BIBI että Litzman kiistävät kiivaasti huhut kutsuen niitä vain huhuiksi, ilman näyttöä. http://www.jpost.com/Israel-News/Benjam ... nce-544319. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... etz-544412,
Smith Instituutin polling-osaston suorittaman tutkimuksen mukaan 79 % haluaa yeshiva-opiskelijoitten osallistuvan asepalvelukseen, 21 % ei tiedä tai ei halua tunnustaa. Neljä viidestä juutalaisesta aikuisesta kuitenkin haluaa, että oikeudet ja velvollisuudet tulee jakaa koko kansalle. http://www.jpost.com/Israel-News/Huge-m ... ons-544351.

02. Kahden valtion periaate ratkaistaessa Israelin ja PA/PLO:n johtamien arabien välistä ongelmaa, on artikkeleitten mukaan saamassa kannatusta, USA:n laatimassa luonnoksessa rauhansopimukseksi se on lähtökohtana, mutta Palestiinan valtio olisi vähemmän kuin täysin itsenäinen, eli Israel tulisi valvomaan turvallisuuspolitiikkaa ja ulkomaisia suhteita. Setlerit ovat myöskin jakaantuneet, mikä olisi sopiva ratkaisu-malli. He ovat tulleet AIPAC-konferenssiin joukolla esittämään omat näkemyksensä, vaikka hajaantuneinakin.
Yllättävästi konferenssin johtaja sanoo kannattavansa kahden valtion periaatetta, lieneekö sitten viisasta hänen puuttua näin keskeiseen kysymykseen katederilta käsin, on yksi uusi mauste tässä sopassa. Olisi ehkä ollut parempi pitää yksityismietteet sisässään julkistamatta niitä tässä vaiheessa. https://www.timesofisrael.com/as-us-and ... ith-aipac/

03. Korkein oikeus jäädytti korvausten maksamisen juutalaisperheille, jotka olivat pystyttäneet talonsa Juudeassa ja Samariassa ilman hallituksen hyväksymistä ja rakennuslupia. Useissa tapauksissa maan omistusoikeus on kiistanalainen, vaikka KO käsitteleekin NGO-järjestöjen sille esittämiä valituksia todellisina, mitä voitaneen pitää oikeuden tahallisena väärin käyttämisenä. KO ei itse tutki valitusten perusteita, se kuuluu alueoikeuksille. Kysymys NGO-järjestöjen asemasta siirtyy vuodesta toiseen, koska hallitus ei ole saanut tarvittavaa tukea Knessetissä ulkomaisen avustusten varassa toimivien NGO-järjestöjen saamista ruotuun lainsäädännön kautta. https://www.timesofisrael.com/high-cour ... ank-homes/

04. PA/PLO:n ilman mandaattia toista-kymmentä vuotta johtanut puheenjohtaja Mahmoud Abbas alkanee lopultakin tunnustamaan, että hänkin on vain kuolevainen Jasser Arafatin tapaan, vaikka arabit syyttävätkin Israelia Arafatin myrkyttämisestä ilman näyttöä. Joka tapauksessa Abbasin seuraajasta on alettu puhua julkisuudessa, mikä on aiemmin ollut maanpetokseen verrattava rikos. Abbas lienee 82-vuotias, ja terveys alkaa osoittaa heikkenemisen merkkejä, jonka väitetään johtuvan unen puutteesta, ja varmaan pääsäryistä, joita hänellä lienee usein ja runsaasti.

05. Vahvin seuraajaehdokas Abbasille on Mahmoud Aloul.
ToI kertoo artikkelissaan, mikä mies on tämä Mahmoud. Otan siitä muutamia kohtia.
Mahmoud Aloul on vanhan kaartin jäseniä,
valittuna tulisi seuraamaan edeltäjiään. Abbasin sanotaan suosivan Aloulia siksi, että hän kannattaa kansan-vastarintaa eikä aseellista taistelua juutalaisten karkottamiseksi itsenäisyytensä saavuttamiseksi. Käytännössä ne tarkoittavat samaa, ensimmäinen kosiskelee länsimaita, mikä on tarpeen avustusten saamiseksi. Aloul pidätettiin 1967 Fatahin jäsenyydestä ja terrorismin tukemisesta. Hän istui 3 vuotta Israelin vankilassa, jonka jälkeen hänet karkotettiin Jordaniaan. Israelin itäraja vuotaa, josta Aloul on esimerkki, Hän soluttautui Israeliin, jossa hänet valittiin PLO:n osaston johtoon, joka valvoo terrori-iskuja Israelin puolelle, ja jakoi avustuksia arabiryhmille Juudeassa ja Samariassa, Jerusalemin itäosissa sekä Gazassa. Tämä osasto oli jonkin aikaa Abu Jihadin (Kahlid al-Wazir) valvonnassa, jonka Israel teloitti Tunisiassa 1988. Aloul muutti PLO:n mukana Libanoniin, ja osallistui useisiin taisteluihin IDF:n sotilaita vastaan, myös 1982 Libanonin sodassa. Hän meni Libanonista karkotettujen PLO:n jäsenten mukanaTunisiaan, josta hän Oslon sopimusten myötä pääsi muuttamaan Juudeaan ha Samariaan. Aloul järjesti useita harjoitusleirejä arabimaihin. Abu Jihadin jälkeen Aloul nimitettiin ”miehitettyjen territorioitten komitean” johtoon. 1995 Abbas nimitti hänet Nablusin kuvernööriksi. https://www.timesofisrael.com/who-is-ma ... ible-heir/
Aloulin henkilöhistoriaa tutkien on vaikea uskoa, että jännitys Israelin ja PA/PLO:n välillä raukeaisi, vaikka toisaalta uusi mies voi yrittää hankkia kannuksensa yrittämällä jotain muuta. Abbasin nouseminen avoimesti maailman johtavan valtion päämiestä vastaan osoittaa joko aivojen pehmenemistä, tai sulaa hulluutta, sillä USA on PA/PLO:n suurin taloudellinen tukija EU:n ohella, eivätkä arabimaat enää jaksa innostua PA/PLO:n arabien ”kärsimyksistä, jotka he ovat itse aiheuttaneet”. Abbas vakuutti, ettei hän hyväksy minkäänlaisia USA:n tiimin laatimia suunnitelmia, ja kieltäytyi tapaamasta varapresidentti Mike Penceä tämän Israelin vierailun aikana. Abbasin sanotaan pelkäävän tukevansa leimatuksi petturiksi ja luottamuksensa menettäneeksi, jota arabit pitävät kuolemaakin pahempana.

06. Jännitys Israelin juutalaisten ja PA/PLO:n arabien välillä on tuoreen gallupin mukaan nousemassa. Sekä juutalaiset että arabit sanovat olevansa entistä epäúskoisempia, että ”nämä kansat voisivat asua rauhassa ja turvallisina rinnakkain”, kuten rauhan-sopimusluonnoksissa on Bushin ajoista lähtien totuttu kirjoittamaan. Sekä Israelin arabien että PA/PLO:n arabien tunnustus Israelista ja sen juutalaisesta karaktääristä on oleellisesti vähentynyt 2015 -2017 välisenä aikana, kerto Haifan yliopiston suorittama ja keskiviikkona julkistettu tutkimus. Tämä siitä huolimatta, että Israelin arabit pitävät Israelia hyvänä maana asua, ja yhä useampi PA/PLO:n arabi haluaa elää Israelin puolella rajaa. https://www.timesofisrael.com/support-f ... -israelis/

07. AIR INDIA sai kuin saikin luvan matkustaja-koneilleen lentää Israelin ja Intian välillä ylittäen Saudi Arabian maan. Lentoaika Riyadista Tel Aviviib lyhene useita tunteja, mikä tuntuu lennon mukavuudessa ja sen hinnoissa. Sopimus tehtiin Intian ja Saudi Arabian kesken, eikä muslimien tarvinnut puristella ”Israelin juutalais-neuvottelijoitten saastaisia käsiä”, kuten Abbas asian ilmaisisi. https://www.timesofisrael.com/march-7-2018/

08. Iranin vastaus Ttumpin hallituksen vaatimuksiin Iranin ja P5+1 maiden kesken solmitun kv. JCPOA sopimuksen muuttamiseksi Iran ilmoittaa kolmin-kertaistavansa ohjustuotantonsa. Iranin ilmavoimien komentaja Amir Ali Hajizadeh kritisoi vallankumouskaartin ilmavoimien päämajassa länsimaiden teeskentelyä yrittäessään valvoa Iranin sotilaallisia tavoitteita ja rajoittaa sen ohjustuotantoa. Hänen kritiikkinsä julkaistiin pari päivää sen jälkeen, kun Ranskan ulkoministeri Jean Yves Le Drian vieraili Iranissa yrittäen samalla saada Irania rajoittamaan ohjus-tuotantoaan ja niiden myyntiä Lähi-Idässä. https://www.timesofisrael.com/defiant-i ... s-tripled/

09. Israelin uuden lain mukaan Hamasin jäsenet Jerusalemin itäosissa voivat menettää pysyvän asumisoikeutensa. Sisäministeriö saa sen mukaan peruuttaa asumisoikeuden, jos he ovat menettäneet luottamukselliset suhteensa Israelin kanssa. Lain toteuttaminen tullee herättämään runsaasti vastustusta ja nostattamaan ristiriitoja Israelin viran-omaisten kanssa, mutta se selventää Israelia tukevien ja vihaavien välit. https://www.timesofisrael.com/hamas-mem ... r-new-law/

10. Oikeisto-rabbi valittaa, että Israeliin tulvii gay-kulttuuri. Raman Gan Yeshivan johtaja rabbi Yehoshua Shapira kehottaa seuraajiaan taistelemaan perinteisten perhe-arvojen puolesta. Tiistaina pitämässään puheessa hän kuulutti petinteisten perhearvojen nostamista kunniaan ja valitti, että juutalaisten maasta on tullut LGPT-stan maa. Rabbi Shapira sanoi puheessaan konferenssissa, että homoseksuaalikulttuuri on sairaus, joa leviää maassa. Sitä vastaan tulee taistella. https://www.timesofisrael.com/right-win ... y-culture/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 13 -23; Tiberias 14 -27; Suolameri 22 -29, Eilat 19 -33 +C-astetta. Huomisesta alkaen puolipilvistä, lämpötila nousee useita asteita.
USA:n luoteisosissa ennustetaan parin jalan lumisateita, jotka vaikeuttavat matkustamista teillä. Yli 2000 lentoa on peruutettu. http://www.dailymail.co.uk/ne5471469/ Another-noreaster-threatening-communities-East-Coast.html
Kategoriat: Uutiset | Vastaa

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 10.03.2018 08:13 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Perjantai 09.03.2018
Julkaistu perjantai, 9.3.2018 , kirjoittanut Gavriel Eskel

PERJANTAI 09.03.2018
01. Keskiviikon raportti venyi myöhemmäksi kuin mitä arvioin, sillä Michalin neuvottelu kesti pitempään kuin oletettiin, ja sen päätteeksi nuoret halusivat syödä kunnolla. Siispä ajettiin TA:n Ikeaan, jossa nautittiin maailmankuulut lihapullat. Valmistamani kahvit juotiin kotona, eikä sekään pahalta tuntunut. Kolmen jälkeen pääsin jatkamaan raportin viimeistelyä, Pyydän anteeksi, jos joku lukijoistani tunsi tulleensa syrjityksi.
Tänään on kuitenkin uusi päivä, joka haluaa muistuttaa, ettei kesä ole vielä tullut, vaikka eilen oli lämmintä enimmillään 27 astetta. Tälle päivälle ennustetaan 17 astetta.

02. Pääministeri on nauttinut viikon verran kansansuosiota Washingtonissa, jossa hän osallistui AIPAC:in konferenssiin pitäen siellä suurta huomiota herättäneen puheensa. Paluu arkeen tapahtuu kuitenkin rajusti ja ilman suosionosoituksia. Netanyahu kokoaa hallituksensa viikkokokoukseen sunnuntaina. Hän palaa kotimaahansa tänään perjantaina, seuraten sivusta hallitusyhteistyön jäsenten ponnisteluja löytää lopullinen muotoilu sopimukselle, jolla kriisiksi kehittynyt skisma koskien haredi-ortodoksi juutalaisten vapauttamista asepalveluksesta voidaan selvittää ilman vaaleja, joita kukaan ei halua.
Neyanyahun oletetaan selvittävän hallitus-yhteistyön ministereille ja puoluejohtajille, mitä suunnitelmia hänellä on vaalien suhteen sopimuksesta huolimatta, ja miten hän aikoo jatkaa, jos poliisi suosittelee syytöstoimia.

Oikeusministeri Ayelet Shaked on neuvotellut entisen Shas-ministerin Ariel Attasin ja UTJ:n kansan-edustajien kanssa alkuperäisestä haredi-laista, joka sallii täyden vapautuksen. Esitys hyväksyttäneen jallitus-puolueitten kansanedustajien toimesta, jotka muodostavat ministeri-komitean, hyväksymistä varten sunnuntain istunnossa.
Lakiesitys hyväksytään sen jälkeen Knessetin ensilukemassa maanantaina, ja valmistellaan mahdollisine muotoiluineen sen jälkeen komiteassa Knessetin lomakauden aikana. Lakiesitys on tarkoitus hyväksyä Knessetissä pikavauhtia touko-tai kesäkuussa.
Näin uskotaan voitavan siirtää tuo kiusallinen ja hallituksen toimia häirinnyt tekijä tulevalle hallitukselle, ja säästää kansa ennenaikaisilta ja tarpeettomilta vaaleilta.
Haredin esittämä lakiesitys ei ole kaikkien mieleen, ja puolustusministeri Avigdor Liberman vastustaa sitä. Hän syyttää haredi johtajia koko kansan pitämistä pantti- vankinaan vaatiessaan, että lakiesitys tulee hyväksyttää Knessetissä ennen v. 2019 budjettia. Hän näyttää alistuneen toistaiseksi. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... kay-544634

03. Knessetin toiminta on kuitenkin menettänyt toimintakykynsä, ei siksi etteikö olisi hallitus-puolueitten sopimusta kahden lain käsittelyä varten, vaan siksi, ettei ollut kansanedustajia tarpeeksi paikalla lakien käsittelemiseksi.
Yksi lakiesitys estäisi tuomitun terroristin pyrkimykset asettua ehdokkaaksi Knessetiin. Peruslakina se vaatii 60 kansanedustajaa. Toinen koskee ikärajan alentamista lapsen automaattisesta huostaan ottamisesta. Esitys hyväksyttiin, mutta koska sitä äänesti 33 kansanedustajaa, se peruttiin, koska se on toistaiseksi epävarma budjettikysymys. http://www.jpost.com/Israel-News/Analys ... eek-544644

04. Entinen syyrialainen kenraali Shaarag Zuhari al-Saqit paljasti Maariv-lehdelle, että Iran rakentaa ja testaa lyhyen- ja keskimatkan kemiallisin kärjin varustettuja ohjuksia Syyriassa. Saqit johtaa kemiallisten aseitten havaitsemis- ja seurantakeskusta Belgiassa. Hän vakuutti myös, että Iranin lähin liittolainen Hizbullah on saanut näitä ohjuksia, enimmäkseen Assadin hallitukselta, joka pyrkii tällä tavoin piilottelemaan niitä kansainväliseltä tarkkailulta.
Pariisissa antamassaan haastattelussa Saqit sanoi, että suuri osa Syyrian kemiallisista aseista, jotka olivat piilotettuina kansain- välisiltä tarkkailijoilta, oli siirretty Libanoniin Hizbullahille. Hän sanoi, että Iran on tärkein kemiallisten aseitten valmistaja Syyrian presidentti Bashar Assadin hallitukselle jatkaen: Iranin tiedemiehet teknikot ja sotilaskenkilöt kehittävät kemiallisin kärjin varustettuja ohjuksia, joiden kantomatka on
5 -35 km, ja joita voidaan kuljettaa autoissa tai pienten armeijanyksiköitten toimesta.
Saqit vakuutti, ettei kysymys kemiallisista aseista ole ollenkaan poistettu neuvottelu-pöydiltä varoittaen samalla Eurooppaa. http://www.jpost.com/Middle-East/Former ... ons-544567

05. Gazan räjähdysaltis tilanne – ei pelkästään sotilaalliselta kannalta, joka sekin uhkaa räjähtää silmille – vaan myös ihmisoikeus-kysymyksenä on lopultakin alkanut saada huomiota maailman asioista päättäjien silmissä. YK an antanut toistuvia varoituksia ja ennustuksia, kuinka monen vuoden päästä Gazan kaista on asumiskelvoton.
Asioista vastaavat lupaavat tällä kertaa ei vain tilanteen toteamista, vaan myös konkreettisia toimia – edellyttäen, että niille löytyy rahoittaja aikana, jolloin maailmassa on lukuisia kriisipesäkkeitä ja lisää tulee.

Ensimmäinen havainto toimista oli torstaina Kairossa pidetty kokous, jota seuraa Lähi-Idän rauhansovittelija Jason Greenblattin järjestämä aivoriihi-istunto Valkoisessa Talossa ensi viikolla. Siinä pyritään ”löytämään ratkaisuja ongelmiin, jotka Hamas on aiheuttanut”, kuten Greenblatt kirjoitti op-ed artikkelissaan Washington Postissa torstaina. Se oli ensimmäinen vihje aivoriihestä VT:ssa.
ToI:n artikkelissa muistutetaan, että monet tekijät haluaisivat mieluummin laistaa sen, jos se on julkinen. Toiseksi potentiaaliset osanottajat voisivat saada Tumpin hallituksen hämilleen.
PA/PLO on ilmaissut puheenjohtajansa Mahmoud Abbasin suulla, ettei se osallistu minkäänlaisiin Trumpin hallituksen järjestämiin neuvotteluihin ilmoittaen syyksi Trumpin joulukuussa ilmoittaman tunnustuksen Jerusalemista Israelin pääkaupunkina. USA asetti Hamasin terrorijärjestöjen listalle, ja sen johtajan Ismail Haniyehin erityisterroristiksi.
Qatar, joka on vuosikaudet tukenut Gazan kaistaa miljoonilla USD, on itse joutunut USA:n liittolaisen Saudi Arabian epäsuosioon. Turkki, joka käytti myös varojaan poliittisista syistä Gazan avustamiseksi, on huonoissa väleissä USA:n kanssa, joka tukee kurdeja
Syyriassa.
YK varoittaa viimeisissä lausunnoissaan, että Gazan hallinto on romahtamassa.
Israelin armeijan komentaja Eisenkott varoitti hallitusta, että Gazan tilanne voi kehittyä hallitsemattomaksi anarkiaksi ja jopa sodaksi.

Egypti, joka myös valvoo Gazan liikennettä Gazan rajallaan, syyttää Hamasia Siinain kapinallisten tukemisesta, ja pyrkii sulkemaan rajan ohjusten ja jihadistien pääsyn estämiseksi Gazasta Siinaille.
Israel toimittaa Gazan kaistalle n. 450 rekka-autollista välttämättömyystavaroita, ruokaa ja vettä sekä antaa sinne sähkövirtaa sekä öljyä ja kaasua. Hamasin ohjelmaan kuuluu Israelin täydellinen tuhoaminen.
Gazasta kaivetaan jatkuvasti hyökkäys-tunneleita Israelin puolelle, jonka lopettamiseksi Israel asentaa rajalle salaisia laitteita, jotka ilmaisevat tunnelien rakentamisen. Gazasta on Egyptin puolelle Siinaille kaivettu túhansia tunneleita, joiden kautta liikenne jatkuu virallisen terminaalin sulkemisesta huolimatta. Egypti on tuhonnut
niitä sadoittain, mutta niitä kaivetaan uusia.
Hamas valittaa sähkövirran puutteesta Gazassa, mutta videokuvien perusteelle on voitu todistaa, että Hamas varastaa sähköä sairaaloille ja kouluille menevistä kaapeleista. Puhtaan veden puute ja sairaaloiden vaikeudet sähkövirran loppumisen vuoksi ovat todellisia, kuten myös viemärijätteiden puhdistamisen laiminlyöminen, jonka johdosta ne valuvat mereen ja sieltä aaltojen mukana hiekkarannoille.
Hamasin ja Fatahin väliset sovinto-neuvottelut alkoivat positiivisen hengen vallassa, mutta käytännössä ne on katkaistu. Abbas vaatii, että Hamasin tulee antaa valta täysin PA:lle edellytyksenä neuvotteluille, ja on keskeyttänyt palkkojen maksamisen Gazan virkailijoille painostaakseen Hamasia. https://www.timesofisrael.com/white-hou ... ing-strip/

06. UUTISIA LYHYESTI
• Arabiliitto päätti äskeisessä kokouksessaan, että Jerusalem on Palestiinan valtion pääkaupunki. Samalla liitto kehotti Abbasia nielemään kiukkunsa ja hyväksymään Trumpin tiimin laatiman rauhansopimuksen, joka on vielä salainen tai hänet syrjäytetään.
Arabidiplomaatti totesi Egyptin lehdessä, että PA/PLO:n arabien tulisi ottaa sen, mitä heille nyt tarjotaan, sillä samaan aikaan setlementit vahvistuvat ja lisääntyvät. https://www.timesofisrael.com/arabs-adv ... ut-report/
• PohjoisKorean yksinvaltias Kim Jong Un lähetti kutsun USA:n presidentille Donald Trumpille tapaamisesta. Trump sanoo olevansa halukas, jos kutsu tukee Pyongyangista. Kim lupaa keskeyttää ydintestit EteläKorean presidentti Moonin pyynnöstä, etteivät ne häiritsisi toiveita huippukokouksesta toukokuussa tai ennen sitä. Tätä pidetään valtavana käännekohtana valtioitten johtajien välillä, jotka ovat uhanneet toisiaan tuholla ja sodalla. Tämä olisi ensimmäinen kerta, kun USA:n presidentti tapaa PohjoisKorean presidentin. https://www.timesofisrael.com/trump-to- ... pyongyang/
• Kommunismista johtuu, että Itä Euroopan juutalaisjohtajat ovat suurelta osin naisia. USSR:n feminismi leimaa edelleen monen entisen NL:n alueen maita. Ukrainassa esim. mies harvoin avaa oven antaen etusijan vieraalle naiselle. NL toteutti sukupuolten tasa-arvon aikana, jolloin USA:ssa ja monissa Euroopan maissa naisilla ei ollut äänioikeutta todetaan artikkelissa.NL päätti pitää naisten päivän 8.3.1918, jonka YK hyväksyi ja aloitti oman naisten päivän juhlimisen. https://www.timesofisrael.com/eastern-e ... communism/
• Englannin työväenpuolueen eroava puheenjohtaja Jeremy Corbyn oli aktiivijäsen Facebook ryhmässä, johon kuului holokaustin kieltäjiä ja anti-semiittejä, kuten äskettäin paljastettiin.
Corkyn oli jäsenenä Palestine Live
ryhmässä ainakin vielä viime vuonna,
vaikka sanoo eronneensa siitä 2015
tultuaan oppositiojohtajaksi. Tutkija ja
blogaaja David Collier julkistaa 280-
sivuisessa raportissaan yksityiskohtia
ryhmän jäsenten toimista ja käyttämistä
iskulauseista. Hitlerin Mein Kamf oli
yleinen ja suosittu kirja, jota suoriteltiin
kaikkien luettavaksi.
https://www.timesofisrael.com/before-
elected-labour-leader-corbyn-was-part-
of-an-anti-semitic-facebook-group,
USA:n ja Israelin sotilaat harjoittelevat
yhdessä tilannetta varten, jossa Israel on
joutunut massiivivisen ballististen
ohjusten hyökkäyksen kohteeksi.
Harjoituksen nimi on Juniper Kobra.
https://www.timesofisrael.com/us-idf-
troops-train-to-protect-israel-from-
ballistic-missiles-together/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 6 -17; Tiberias 12 -22;
Suolameri 15 -27; Eilat 13 -31 +C-astetta,
Puolipilvistä
huomenna vähän viilenee.
Kategoriat: Uutiset | Vastaa

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 11.03.2018 14:27 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Sunnuntai 11.03.2018
Julkaistu sunnuntai, 11.3.2018 , kirjoittanut Gavriel Eskel

SUNNUNTAI 11.03.2018
01. PÄÄMSTERI Benyamin Netanyahu palasi ilmeisen onnistuneelta viiden päivän vierailultaan Washingtonissa, jossa hän osallistui AIPACin konferenssiin pitäen siellä puheen ja tavaten lukuisia merkki-henkilöitä, heidän joukossaan presidentti Trump, mutta nyt ovat edessä arki ja kitkuiset neuvottelut ääriortodoksien ja puolustus-ministeriön välillä, joista kumpikaan ei halua antaa periksi.
Ortodoksit vaativat yeshiva-opiskelijoitten täyttä vapautusta asepalveluksesta. Puolustusministeri Liberman pitää vatimusta kohtuuttomana.
Netanyahu kutsuu neuvotteluun tänään sunnuntaina – keskusteltuaan Shasin ja UTJ:n johtajien knssa lauantai-iltana – kaikki hallitusyhteistyön puolueiden johtajat yhteiseen neuvottelutilaisuuten.
Jännitys näyttää vain tiivistyvän, ja sekä Moshe Kahlon että Liberman uhkaavat erolla.
Lauantai-illan kokouksessa Shas ja UTJ selvittivät vaatimuksensa: Sopimuksen haredin ja oikeuskanslerin kanssa tulee olla pysyvä, Kahlonin tulee tukea esitystä kaikissa käsittelyissä,ja Liberman tulee julkisesti luvata noudattaa neuvottelujen alla olevaa
lakia sen tultua voimaan. http://www.jpost.com/Israel-News/Netany ... ate-544718
Julkisuuteen vuotaneitten tietojen mukaan keskustelut Bibin ja ääriortodoksien välillä päättyivät ilman tulosta. https://www.timesofisrael.com/netanyahu ... -decision/

02. Netanyahun entinen pääneuvonantaja Nir Hefetz kertoi raportin mukaan poliisille olevansa valmis tapaamaan Bibin ja Saran poliisin tarkkailun alaisena. Poliisi käyttää siinä videonauhoja tai muita todistus-kappaleita, joita esitetään tilaisuudessa poliisin tarkkaillessa epäillyn reaktioita sen aikana. Ynetnews raportin mukaan poliisi on kuulustellut Netanyahua vain kerran, mutta aikoo kutsua Netanyahun uuteen kuulusteluun lähiaikoina. Poliisilla on kolme valtion todistajaa, jotka ovat toimineet pääministerin kanssa, mutta ovat nyt suostuneet todistamaan häntä vastaan. https://www.timesofisrael.com/ex-netany ... -his-wife/

03. USA:n presidentti Trimp on suostunut tapaamaan PohjoisKorean yksinvaltiaan Kim Jong Unin toukokuussa. Paikka ja päivämäärä ovat vielä auki.
Presidentti Trump on innoissaan Kim Jongin tarjouksesta ja uskoo neuvottelujen tuottavan valtavia tuloksia vakuuttaen, että USA haluaa tehdä rauhan PohjoisKorean kanssa huolimatta vuosia kestäneestä epä-luulosta ja keskinäisestä syyttelystä.
Trump sanoo saaneensa rohkaisevia viestejä sekä Kiinan että Japanin johtajilta vakuuttaen, että PohjoisKorea pitää lupauksensa keskeyttää ohjus-testit. Lisäksi se tutkii mahdollisuuksia luopua ydin-aseista, joka on suuri asia, kuten Trump sanoi. Hän kiitteli USA:n lujuutta uhkausten keskellä, mikä vakuutti PK:n johtajan suostumaan neuvottelemaan rauhasta. https://www.timesofisrael.com/trump-see ... rea-talks/
04. Englannissa jatkuvat tutkimukset Venäjän kaksoisagentin ja hänen tyttärensä myrkyttämistapauksesta. Poliisi kutsui avukseen armeijan kemialliseen sodankäyntiin erikoistuneita sotilaita.
Sergei Skripal ja hänen 33-vuotias tyttärensä löydettiin tunnottomina kaupungin Avonjoen rannalla. Heidät vietiin ambulanssilla paikalliseen sairaalaan perjantaina. He olivat edelleen tunnottomina sairaalassa. He olivat saaneet myrkytyksen hyvin harvinaisesta hermoagentista.
Poliisi, joka avusti tutkimuksissa, on vakavassa kunnossa kuten 21 muuta ihmistä. 66-vuotias Skripal on entinen Venäjän armeijan tiedustelu-upseeri, joka tuomittiin 2006 vakoilusta Englannin hyväksi. Hänet vapautettiin 2010 vakoilijoiden vaihdon yhteydessä. Hän asettui asumaan Salisburiin 140 km Lontoosta lounaaseen.
Perjantaina poliisi kutsui tapausta selvittämään 180 merisotilasta, sotilaita ja ilmavoimien henkilöitä, jotka ovat erikoistuneet kemiallisiin aseisiin, sekä
puhdistus- ja huoltotoimiin.
Tutkimuksissa pyritään selvittämään, saivatko he myrkytyksen kotonaan, vai syötyään sunnuntailounaan ravintolassa ja mentyään sen jälkeen paikalliseen pubiin. Poliisi rauhoittelee kansaa todeten, ettei ole mitään vaaraa ihmisille, sillä hermomyrkky hajaantuu nopeasti.
Pöliisi pyrkii selvittämään, missä myrkky on valmistettu, ja miten se tuotiin paikalle. Kaikki tapaukseen liittyvät ajoneuvot, ambulanssi ja poliisiaúto, on puhdistettu. Ravintola ja pubi, jossa Skripal kävi, on puhdistettu, kuten myös hautapaikka hautakivineen, jonne Skripalin vaimo Ludmila ja poika Alexander ovat haudattuina. Ludmila kuoli syöpään 2012, poika Alexander sai surmansa auto-.onnettomuudessa ollessaan lomalla Venäjällä, tai maksasairauteen.
Skripalia ja hänen tytärtään hoitanut lääkäri eivätkä sairaanhoitajat saaneet tartuntaa.
Venäjän ulkoministeri Sergey Lavrov lupasi apua tapauksen selvittämisessä. Ilmeisesti Kremlin ei ollut osallistunut tapaukseen. https://www.timesofisrael.com/uk-milita ... son-probe/

05. Ryhmä israelilaisia lainlaatijoita osallistui kansainväliseen parlamentaarikkojen forumiin Pietarissa (St.Petersbúrg) viime lokakuussa. Knessetin edustajat olivat Sharren Heskel (Likud), Haim Jelin (Yesh Atid), Yorssi Yonah ja Nacjman Shai (Sionist Union) sekä Knessetin puhemies Yuli Edelstain ja sihteeri Yardena Meller- Horowitz. He yrittivät puhua forumissa, mutta heitä solvattiin niin, että he katsoivat parhaaksi poistua salista protestiksi siitä, ja useista Israelin vastaisista päätöslauselmista.
Palestiinalainen NGO-ryhmä julisti lauantaina Kuwaitin parlamentin puhemiehen Marzoug al-Ghanimin ”vuoden 2018 henkilöksi”. Hänen ansionsa olivat alatyyliset huudot ja solvauksen Israelin kansanedustajille. Videossa näytetään, miten Ghanim solvasi Israelin kansanedustajia ”miehittäjiksi” ja ”lasten murhaajiksi”.
Monet palestiinalaisryhmät ja arabit ylistävät Ghamia siitä, että ”hän karkotti israelilaiset salista” Kunnianosoituksen antoi Jerusalemin itäosassa toimiva Jerusalem Intellectual Forum, jolle PA antoi lisenssin nimittää vuoden henkilö.
PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva puheen-johtaja Mahmoud Abbas ”siunasi Ghanimin päätöksen”. InteJllectual Forumin puheen-johtajan Abu Afilehin mukaan lausunnosta, joka julkaistiin Kuwaiti News Agencyn julkaisussa. Abbas ylisti Ghanimia ”kansallisesta roolista tukiessaan Palestiinan asiaa. Ghanimille annettiin kunnianosoitus hänen tukensa vuoksi Palestiinan kansan oikeanmukaisille oikeuksille”. https://www.timesofisrael.cm/palestinia ... t-members/

06. UUTISIA LYJYESTI
• Juutalainen komedia on vakava asia, sanoo Jeremy Dauder kirjassaan ”Jewish Comedy; Serious History”. Hän sanoo, että se on yhtä laaja kuin juutalainen historia kokonaisuudessaan. Dauber on Yiddishin kielen ja kirjallisuuden sekä kulttuurin professori Columbian ylipistossa, sekä lukuisten juutalaista kirjallisuutta käsittelevien kirjojen kirjoittaja, mukaan lukien Sholem Aleichem elämäkerta, joka oli mukana kansallisen juutalaiskirjan palkinto- listassa v, 2015. Hän on opettanut juutalaista huumoria yliopistossa 15 vuoden ajan. https://www.timesofisrael.com/from-shol ... ish-humor/
• Israelin Jordanian lähetystö Ammanissa om ollut ilman Israelin edustajaa viime heinäkuusta lähtien, minkä aiheutti ampumis-välikohtaus israelilaisen turvallisuusmiehen ammuttua 2 jordanialaista ilmeisen tilanteen väärin-ymmärryksen seurauksena. Israelilla ja Jordanialla on rauhansopimus, mutta rauha ei ole koskaan levinnyt kansaan saakka, eikä kuningas Abdullah II ole hänkään erityisesti Israel-fani. Näillä eväillä on kuitenkin menty eteenpäin. Nyt Jordania näyttää hyväksyneen Ammanin uuden lähettilään. https://www.timesofisrael.com/jordan-se ... ambassador report/
• Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, että Venäjän passin omaavat juutalaiset Amerikassa ovat voineet olla USA:n presidentin vaaleihin sekaannusta aiheuttaneet. AJC sanoo, että Putinin lausunto on verrattavissa ”Protocolls of Elders of Zion” väärennykseen. Demokraatit syyttävät, että venäläiset agentit olivat sekaantuneet Trumpin vaalityöhön, ja että Trumpin läheiset neuvonantajat ovat olleet yhteyksissä heihin vaalien jälkeenkin. https://www.timesofisrael.com/ajc-says- ... s-of-zion/
• Hallitusyhteistyön puoluejohtajat syyttävät Netanyahua viime minuuttien yrityksistä välttää ennenaikaiset vaalit. Jewish Home johtaja Naftali Bennett sanoo, että on olemassa raja, johon saakka puolueet voivat suostua vastuuseen Netanyahun kanssa siinäkin tapauksessa, että hän saa syytteet. Heidän oli määrä tavata tänään viime hetken yritykseen löytää ratkaisu, joka tyydyttäisi sekä haredi- että muuta kansaa. Bibiä syytetään halusta mennä vaaleihin, sillä gallupit lupaavat voittoa. https://www.timesofisrael.com/coalition ... elections/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 6 -16; Tiberias 12 -23: Suolameri 15 -26; Eilat 14 -26, puolipilvustä, huomenna asteen verran lämpenevää.

S
Kategoriat: Uutiset | Vastaa

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 15.03.2018 08:10 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Keskiviikko 14.03.2018
Julkaistu keskiviikko, 14.3.2018 , kirjoittanut Gavriel Eskel

KESKIVIIKKO 14.03.2018
01. Järki voitti, kuten Naftali Bennett totesi pääministeri Netanyahun suostuttua kompromissiin ns. haredilain hyväksymisen suhteen. Se on kuitenkin vain osavoitto, jolla kriisi vältettiin, sillä seuraava hallitus joutuu käsittelemään sitä uudelleen. Ennenaikaiset vaalit kuitenkin vältettiin, mikä on hyvä asia. Raportin mukaan Netanyahu olisi halunnut uudet vaalit, mutta oman Likud-puolueen ministerit uhkasivat äänestää haredilakia vastaan, ellei Bibi suostu joustamaan.
Esitys hyväksyttiin sillä, että kaksi Jewish Home ministeriä saivat erivapauden äänestää sitä vastaan. Likud olisi menestynyt hyvin vaaleissa, sillä gallupit lupasivat sille 30 paikkaa Knessetissä, kun Sionist Union olisi saanut 11 paikkaa (nyt 24), Yesh Atid olisi
noussut kakkoseksi.
Haredi-lakiesitys etenee nyt omalla painollaan, ja hallituskriisi on vältetty toistaiseksi. https://www.timesofisrael.com/pm-only-a ... stand-off/ https://www.timesofisrael.com/coalition ... stand-off/

02. Hallituskriisin ohessa on ToI:n artikkelin mukaan nousemassa uusi puolue, joka Hadashot gallupin mukaan olisi saamassa tarpeeksi kansan kannatusta ylittääkseen 4 %:n äänikynnyksen ja noustakseen ehkä tärkeäksi tekijäksi seuraavaa hallitusta muodostettaessa.
Kansanedustaja Orly Levy-Abekasis oli Israel Beitenun jäsen, joka kaksi viimesitä vuotta toimi itsenäisenä. Hän halusi pitää puolueen jäsenyyden, mutta hänet poistettiin siitä ja pakotettiin näin perustamaan oman puolueen voidakseen osallistua vaaleihin.
Vaikka puolueelle ei ole nimeä eikä vaali-ehdokkaitakaan, se saisi gallupin mukaan 5 edustajaa Knessetiin, kun Israel Beitenu olisi vaarassa pudota Knessetistä.
Puolueen perustaminen tuli ajankohtaiseksi maanantaina uhkaavien ennenaikaisten vaalien vuoksi kesäkuussa. Gallupin antama suosio voi rohkaista häntä virallistamaan
puolueensa.
Levy-Abekasis sanoo turhautuneensa Israel Beitenun toimintaan, joka ei vastannut enää sitä, mitä hän halusi siltä. Hänen uusi puolueensa tulee keskittymään teemoihin kuten riskialttiitten lasten, vanhusten, köyhien, kansanasuntojen tarpeisiin, eli kansanryhmiin, jotka ovat todellisessa hädässä, eikä vain vaalien iskulauseisiin.
Orly Levy-Abekasis sanoo taistelleensa yhdeksän vuotta näiden kysymysten hyväksi ja katsoo ajan kypsyneen oman puolueen perustamiseksi. https://www.timesofisrael.com/orly-levy ... -wildcard/,

03. Palestiinalaisiksi itseään kutsuvat PA/PLO:n arabit ovat uudelleen vaikeuksissa, mikä johtuu pääasiassa Israelin vasemmiston Tunisiasta kutsumien Jasser Arafatin pyssymiesten otettua vallan Gazassa sekä Juudean ja Samarian arabikaupungeissa ja kylissä. PJO oli silloin ennen Israeliin muuttoa vararikossa ja hajoamaisillaan menetettyään arabi-maitten suosion. Israelin vasemmisto pelasti PLO:n kantaen näin osavastuun kaikesta siitä julmuudesta, mihin ”palestiinalaiset” ovat syyllistyneet.
Gazan kaista on nyt suurissa vaikeuksissa. Juomakelpoista vettä on vähän, sähkön jakelu lakkoilee jatkuvasti sallien vain muutaman tunnin käytön päivittäin, ja Hamas varastaa sairaaloiden ja koulujen sähköa omiin tarpeisiinsa. Viemärilaitos ei sekään toimi, koská puhdistuslaitoksilla ei ole sähköä tarpeeksi. USA:n lopetettua YK:n alaisten komiteoitten kuten UNRWA taloudellisen tukemisen varat ovat loppumassa, mikä pakottaa sen etsimään kuumeisesti uusia tukijoita. Arabimaat ovat kurkkua myöten kyllästyneet PA/PLO:n venkoiluun osoittaen haluttomuutensa jatkaa tukeaan ilman pysyviä tuloksia.
Maapallon valtaa pitävät valtiot kokoontuvat Roomaan torstaina keskustellakseen UNRWA:n ja sen tukemien pakolaisleirien tulevaisuudesta, joka jo on epävarma USA:n poistettua satojen miljoonien USD tukensa.
UNHRW:alla on varoja koulujen ja lääkintä-palvelujen hoitamiseksi vain toukokuun loppuun. Presidentti Trump painostaa PQ/PLO:ta odottaessaan sen lopettavan USA:n vastaisen boikottinsa USA:n tunnustettua Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi joulukuussa.
YK odottaa EU-maiden täyttävän osan taloustarpeesta, mutta odottavat etenkin Persian Gulfmaiden ottavan päävastuun.
UNRWA työllistää 20 000 ihmistä Lähi-Idässä, .valtaosa heistä ”palestiinalaisia”. Netanyahu vaatii, UNRWA:n lakkauttamista ja tuen jakamisen siirtämistä YK:n yleiselle tukijärjestölle.
Israel syyttää YK:n elimiä Israelin syrjimisestä PAS/PLO:n arabien hyväksi sekä juutalais-ja Israelin vastaisuuden lietsomisesta valvomissaan kouluissa. Trump sanoo, ettei USA saa edes kiitosta kymmenien satojen miljoonien dollarien tuestaan vuosittain. https://www.timesofisrael.com/un-palest ... gathering/

04. Trumpin hallituksen virkailijat työskentelivät viikkojen ajan saadakseen haluamansa arabimaat ja Israelin edustajat yhteisen pöydän ääreen onnistuen siinä tiistaina. Vielä viimeiseen saakka jotkut diplomaatit ilmaisivat haluttomuutensa osallistua Valkoisen Talon sponsoroimaan konferenssiin ja istua saman pöydän ääreen.
Lopulta kaikki kutsutut näkivät osallistumisen tarpeellisuuden.
Tilaisuudessa oli mukana kansallisen turvallisuuden virkailijoita Israelista, Saudi Arabiasta, UAE:ta, Omanista ja Bahrainista osallistuen tähän epätavalliseen tilaisuuteen, joka voisi olla alkuna alueelliselle dialogille Israelin ja palestiinalaisten välisestä rauhasta ennen Turmpin rauhantiimin laatiman suunnitelman julkaisemista.
Osanottajat istutettiin suuren pöydän ympärille siten, ettei istujilla ollut
mahdollisuutta suoriin keskusteluihin toistensa kanssa. Trumpin tiimiin kuuluivat Jared Kushner ja Jason Greenblatt.
Pari tuntia käytettiin alustaviin huomaituksiin ja esittelyihin, ennen kuin päästiin itse asiaan.
USA:n tiimi vakuutti, miten tärkeää on puuttua Gazan tilanteen hoitamiseen rauhansopimuksesta huolimatta, niin tärkeä kuin se onkin. USA painotti Gazan kaistan tärkeyttä rauhansopimuksen onnistumiseksi, ja valitti, ettei PA suostunut lähettämään edustajaansa konferenssiin, jossa keskusteliin Gazan hallinnon siirtämisestä PA/PLO:n valvontaan. Qatarin osuutta Gazan kaistan ja Hamasin tukemisesta ei mainittu, ettei se häiritsisi keskusteluja. 6 tuntia kestäneestä tilaisuudesta ei annettu tiedotetta, päätettiinkö siellä toimenpiteistä. Yksi virkailija totesi, että tukevaisuus kertoo, mitä saavutettiin, mutta se oli kuitenkin alkua. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ort-545022

05. UUTISIA LYHYESTI
• Israelin laivaston korkea virkailija sanoi JP:n haastattelussa, joka julkaistaan kokonaisuudessaan perjantaina, että viisi sukellusvenettä on välttämättömyys, alle sen haittaa toimintaa, ja 6 venettä lisää toiminnan joustavuutta. Hän vakuutti, ettei kohu hankinnan yhteydessä olleista epäselvyyksistä vaikuta toimintaan. Hän
vakuutti, että henkilökunnalle on selvitetty tilanne alusta lähtien ja toivoi, että mahdolliset sotkut selvitetään mahdollisimman pian. Hän ei sano havainneensa mitään epätavallista aktiivisuutta. Hän sanoi, että suhteet sukellusveneitten rakentajaan ThyssenKrupp ovat ammattimaiset ja kaikin puolin kunnossa. http://www.jpost.com/Israel-News/Rare-i ... dal-545046
• Tukholman kansainvälisen rauhan-tutkimuksen Instituutti toteaa raportissaan, että Israel on 5. sijalla aseitten toimittamisessa maailmassa 1.26 miljardin USD arvosta, jota edeltävät USA, Venäjä, Ranska ja Saksa. Israelin tärkeimmät aseitten ostajamaat ovat Intia, Vietnam ja Azerbaijan, mutta raportissa painotetaan, ettei se vaikuta osyajamaiden diplomatiaan, sillä kaikki nuo maat äänestävät useimmiten Israelia vastaan maailman järjestöissä. Intia on suurin aseostaja Israelista 1.9 miljardia USD ennen Ranskaa ja USA:ta.
Toisena on Voietnam 142 miljoonan USD arvosta, Azerbaijan 137 miljoonaa USD. http://www.jpost.com/Israel-News/Israel ... jan-545027,
• Sadat iDF:n sotilaat ja 650 USA:n meri-sotilaita ja laivasto harjoittelevat yhdessä Israelin eteläosassa harjoituksessa, nimeltään Juniper Cobra. Lähtökohtana on tilanne, jossa Israeliin ammutaan naapurimaista 1000 ohjusta päivässä. Harjoitukset ulottuvat lähelle asutus-alueen ja tunneliverkoston sotaa. USA:n merisotilaat eivät osallistu harjoituksiin ohjusiskuihin, vaan sen 650 sotilasta harjoittelevat Tze´elim armeijan tukikohdassa useita operatiivisia tilanteita, mukaan lukien elävä tulitus ja tykistön harjoitukset kehittääkseen yhteensopivuutta ja yhteistoimintaa liittolaisten kesken.
Everstiluutnantti Marcus Mainz sanoi, että harjoittelu IDF:n sotilaitten kanssa on uskomatonta. Hän sanoo, että molemmilla armeijoilla on runsaasti kokemusta, mutta IDF:n käymät sodat ja konfliktit antavat meille tilaisuuden verrata oppimaamme ja kehittää kykyjämme. http://www.jpost.com/Israel-News/Hundre ... ael-544963
• Englannin tunnetuin avaruustiedemies professori Stephen Hawking joutui lopulta antamaan periksi ALS-sairaudelle, joka runteli hänen fyysistä olemustaan. Hän kuoli 76-vuoden ikäisenä. Hän syntyi 08.01.1942 Hän sairasti amyotrophoc lateral sclerosis (ALS) ja lääkärit antoivat hänelle elinaikaa muutaman vuoden, mutta hän taisteli sitä vastaan, vaikka loppuajalla halvaantui liikkuen pyörätuolilla eikä pystynyt enää kommunikoimaan toisten kanssa muuta kuin tietokoneen puhe-synthesizerin välityksellä.
Hänen tutkimuskohteensa oli avaruus, josta hän antoi lukuisia teorioita. Hänen aivonsa toimivat loppuun saakka. https://www.timesofisrael.com/british-s ... at-age-76/
• Presidentti Trump erotti ulkoministerinsä Rex Tillersonin ja nimitti hänen paikalleen CIA:n johtajan Mike Pompeon. Israelilaiset ovat innoissaan, sillä hänet tunnetaan lämpimänä Israelin ystävänä. Iranin kanssa solmitun JCPOA sopimuksen uusiminen ja keskustelut PojoisKorean kanssa lienevät olleet päävaikuttimet nimittää uusi mies johtamaan keskusteluja. CIA:n johtajaksi nimitettäneen ensimmäisen kerran naisjohtaja Gina Haspel. http://www.jpost.com/American-Politics/ ... eal-545010
• PA:n pääministeri Rami Hamdallah yritti autosaattueineen osoittaa, että Gaza kuuluu hänen valtansa alle, mutta hän hädin tuskin pelastui pommi-iskusta, joka haavoitti seitsemää ihmistä. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ion-544946
• Saudiprinssi Mohammed bin Salman suunnittelee valtavaa kaupunkia NEOM Punaisenmeren rannoille ulottuen Saudi Arabiasta Jordaniaan ja Egyptiin. Pyrkimyksenä on edistää noiden maitten taloudellista ja yhteiskunnallista liittymistä toisiinsa. Israelissa jotkut laskeskelevat, miten siitä voisi hyötyä, mutta harva lienee nähnyt, että Punaisestamerestä tulisi kolmen muslimimaan sisäjärvi. Miten Israelin laivaliikenne selviäisi siitä? http://www.jpost.com/Middle-East/Saudis ... dan-544940

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 8 -21, Tiberias12-26; Suolameri 18 -29, Eilat 18 .32 +C-astetta, Tänään kirkasta, huomenna pilvistyy ja sateita on luvassa.

.
Kategoriat: Uutiset | Vastaa

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 18.03.2018 08:42 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Perjantai 16.03.2018
Julkaistu sunnuntai, 18.3.2018 , kirjoittanut Gavriel Eskel

PERJANTAI 16.03.2018
01. Tänään sapatin aattona taivas on puolipilvinen, lämpöä ulkona aamulla alle 10 astetta ja noussee ennusteen mukaan päivän aikana 16 asteen tienoille. Pääministeri Netanyahu johtaa edelleen maataan lukuisista epäilyistä ja syytöksistä huolimatta, ja talous jatkaa vahvana työttömyyden laskiessa. Hallitusta heilutellut kriisi haredi-kansan asepalveluksesta vapauttamisen vuoksi on saatu rauhoittumaan – vain toistaiseksi – mutta Israelin sisäinen rauha on palautettu, sekin vain toistaiseksi.
PA:n johto julisti perjantain raivon päiväksi Trumpin Jerusalemin aseman muuttamisen johdosta. PA/PLO kiihottaa arabiryhmiä hyökkäämään sotilaita ja ”setlereitä” vastaan heti perjantain aamurukousten jälkeen. Se tarkoittaa väkivaltaisia yhteenottoja sekä Temppelivuorella että muuallakin maassa. https://www.timesofisrael.com/palestini ... cognition/,
Israelin naapurimaissa väkivalta ja rauhattomuus jatkuvat jos mahdollista entistäkin verisimpinä ja sekavampina.
Syyrian armeija pyrkii puhdistamaan Damaskoksen lähiöissä, etenkin Ghoutassa, vielä piileskelevistä ISIS-joukkoista. Turkki katsoi otollisen tilaisuuden antaneen sille mahdollisuuden lähettää pommittajansa ja joukkonsa Syyrian alueella kurdien asuttamalle vyöhykkeelle piirittäen Afrin kaupungin. Syyrian hallitus katsoi Turkin loukanneen maan itsenäisyyttä ja lähetti armeijansa yksiköitä puolustamaan Afrin kaupunkia. Siten Syyria taistelee NATO-maata Turkkia vastaan, mikä voi antaa Turkille NATO maana aiheen pommittaa Damaskosta.
Turkin sanotaan pakottavan kurdeja kääntymään islamin uskoon miehittämillään alueilla maailman sulkiessa silmänsä kuvitellen, että paha uni menee ohi, kun ei tee mitään.
Turkin viha kurdeja vastaan johtunee siitä, että Turkissa asuvat kurdit ovat vuosi-kymmenet taistelleet itsehallinnon saavuttamiseksi Turkissa, joka pitää kurdeja terroristeina. Kurdien haaveet itsenäisyydestä murenivat Irakin pohjoisosassa Iranin puuttuessa tilanteeseen.
Katsotaan seuraavaksi aamun uutisaiheita yksityiskohtaisemmin.
02. USA:n YK:n lähettilään Nikki Haleyn suunnitelmissa on kurittaa maita, jotka äänestävät YK:ssa USA:n tahdon vastaisesti. Haley laatii muistion, jossa Yhdysvaltoja vastaan äänestäneitten maiden talousapu poistetaan tai sitä rajoitetaan. Tämä on yksi keino painostaa YK:n jäsenmaita äänestämästä automaattisesti joukon mukana USA:ta ja Israelia vastaan.
Foreign Policy torstaina julkistaman raportin mukaan Haley viittaa yhteen esimerkki-tapaukseen, jossa kolme maata äänestivät YK:n yleiskokouksen julkilausuman puolesta, jossa tuomitaan presidentti Trumpin päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi ja muuttaa USA:n lähetystö Tel Avivista Israelin pääkaupunkiin.
Raportin mukaan 40 YK:n jäsenmaata ovat vaarassa menettää USA:n vuosittaisen tuen. Dokumentissa nimeltään ”Amerikan ensimmäinen avustuspolitiikka” kehotetaan harkitsemaan uudelleen Amerikan osuudesta 4.9 miljoonan USD avustukseen koulun rakentamiseksi Ghanaan, 6.6 miljoonaan ilmastonmuutos-ohjelmaan Vietnamissa, sekä 3.1 miljoonan USD ammatti-koulutukseen Zimbabwessa. Dokumentissa todetaan, että USA antoi 580 miljoonaa USD noille kolmelle maalle, mutta ne äänestivät sitä vastaan YK:n elimissä.
Dokumentista voidaan nähdä, että muslimi-maat Lähi-Idässä ja muualla ovat poikkeuksia. Tämä näyttäisi, että USA:n myöntämä poikkeus sitä vastaan äänestäneille maille tehdään poliittisin tai taloudellisin vaikuttein. https://www.timesofisrael.com/haley-pla ... un-report/

03. Presidentti Donald Trump jatkaa oman hallituksensa ja lähimpien neuvonantajiensa puhdistamista henkilöistä, joihin hän on menettänyt luottamuksensa.
Ulkoministeri Rex Tillersonin poistaminen oli tärkeimpiä, sillä Tillerson ei pystynyt asettumaan Trumpin ajatusten taakse Irania ja PohjoisKoreaa koskevissa kysymyksissä. Raporteissa kerrottiin, että Trump erottaisi tärkeimmän kansallisen turvallisuusneuvon-antajansa H R McMasterin, kuten
Washington Post raportoi torstaina.
Valkoinen Talo kiisti välittömästi raportin. Lehden raportin mukaan Trump ei halua nöyryyttää McMasteria, ja toiseksi hänen seuraajansa tulee voida valmistua tehtävään. Trumpin tärkein neuvonantaja talousasuoissa Gary Cohn erosi tehtävistään kuun alussa. Trump kutsui Cohnia globalistiksi. https://www.timesofisrae.com/report-mcm ... rity-aide/

04. UUTISIA LYHYESTI
• Talousministeri Moshe Kahlon (Kulanu) varoittaa, että hän eroaa hallitus-yhteistyöstä, jos pääministeriä vastaan nostetaan syytteet korruptiosta. ”Jos oikeustoimet aloitetaan Netanyahua vastaan, minä en pysty jatkamaan hallituksessa”. Netanyahun hallituksen kohtalo on siten oikeuskansleri Mandel-blittin käsissä, jolla on vaikea ongelma ratkaistavinaan, miten paljon asiassa painavat Netanyahun merkittävät ansiot diplomatiassa ja talouden kestävyyden ohjailemisessa. Toinen painava kysymys on, voiko Israel antautua uusiin vaaleihin ja diplomaattiseen paitsioon aikana, jolloin Israelia uhkaavat lukuisat ulkoiset vaarat. Lisäksi hän joutunee harkitsemaan, miten suotuisat suhteet presidentti Trumpin kanssa kestävät uuden pääministerin kanssa, joka voi edustaa vasemmisto-keskustaa. https://www.timesofisrael.com/kahlon-sa ... -indicted/
• Israelin entinen pääministeri Ehud Olmert, joka tuomittiin korruptiosta ja oikeuden häiritsemisestä 19 kuukaudeksi vankilaan, josta hän kärsi 16.,5 vuotta. on kirjoittanut omaelämäkertansa, jossa hän käsittelee elämäänsä pääministerinä ja sen jälkeen tuomittuna vankina.
Yedioth Ahronut julkaisi siitä otteita torstaina.
Olmert sanoo olleensa hyvin kuuliainen vanki, tehneensä oman osansa vangeille annetuista velvoitteista, lattian luuttuamisesta ruuan valmistamiseen saakka ilman etuoikeutta.
Hän kuvaa entistä pääministeriä Ehud Barakia, joka melkein rukoili Olmertia hyväksymään hänet Kadiman listoille erottuaan Labourista huonon ennusteen vuoksi. ”Barak halusi vain uuden pohjan, jolta ponnistaa uudelleen”, hän sanoi. Olmert ei näe mítään hyvää pääministeri Netanyahussa eikä hänen vaimossaan, jotka molemmat ovat epäiltyinä korruptiosta ja valtion varojen väärin käyttämisestä.
Olmertia ja muita varten kunnostettiin Ramlen Maasiyaju vankilaan VIP-siipi 4 miljoonan NIS hinnalla. Hänellä oli kavereinaan vankilassa muita korkeita virkailijoita, jotka tuomittiin Holyland rakennusprojektiin liittyvistä laittomista toimista. Olmertin kanslaipäällikkö Shula Zaken tuomittiin 11 kuukaudeksi vankilaan, josta hän kärsi vain kaksi kolmannesta hyvän käytöksen ansiosta. https://www.timesofisrael.com/olmert-go ... biography/
• Johtavat länsimaat, Englanti, USA. Saksa Ranska saivat uutta vettä myllyynsä kaksoisagentin teloitus-yrityksestä Lontoossa, jonka uhri Skripal ja hänen 33-vuotias tyttärensä Julia ovat edelleen koomassa. Venäjää syytetään Skripalin murhayrityksestä, minkä seurauksena Englanti karkotti joukon venäläisä diplomaatteja ja kehotti boikotoimaan venäläisiä tuotteita. Venäjä uhkaa vastata samalla mitalla. Lopullinen niitti on lähettiläiden karkotus, eli suhteiden katkaiseminen. Israel tuomitsi yrityksen mainitsematta Venäjää nimeltä. Länsimaiden Venäjän vastaiset boikotti-Utoimet ovat käsittääkseni lyhyt-näköisiä ja lpukkaavia, joilla ei nosteta ainakaan kansainvälistä yhteistoimintaa. Tämä voi kostautua länsimaille varsin epämiellyttävästi. https://www.timesofisrael.com/israel-co ... ng-russia/, https://www.timesofisrael.com/us-accuse ... ergy-grid/, n
• Ulkomailla asuvat Israelia puolustsvat merkittävät henkilöt ovat vedonneet pääministeiin, että hän peruuttaisi päätöksen 38 000 Afrikan maista ilman lupaa tulleiden karkotuspäätöksen. Korkein oikeus päätti siirtää karkotus-päivää. Monet heistä ovat menneet piiloon tukijoittensa luokse tai muuten hävinneet tutkan vaikutuspiiristä. https://www.timesofisrael.com/prominent ... ortations/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 6 -16; Tiberias 11 -22; Suolamerin14 -25. Eilat 14 -28 +C-astetta, Tänään puolipilvistä, huomenna aurinkoista, sitten taas puolipilvistä, lämpötila nousee pari astetta.

YHTEENSATTUMAN VUOKSI SUNNUNTAIN RAPORTTI TULEE MYÖHÄSSÄ, EHKÄ MAANANTAINA.

Saudien kruununprinssi Mohammed vin Salman, että jos Iran saa ydinpomin, saudit rakentevat sen myös.
PA/PLO valuíttaa käyhyyttään, mutta sen edustajat Baltimoressa asuiavt 5 tähden Seasons hotellissa. Parin päivän lasku: 14.258.20 USD mukana shampakjaa, huonepalvelu ja muuta mukavaa. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... gne-545259.
EteläAfrikka syyttää Israelia apartheidistas ja kieltäytyi ottamasta vastaan apua Israelista. Juomaveden loppuessa Kap Kaupungista se joutui kuitenkin pyytämään apua Israelista, jolla on valmiit laitteet meriveden puhdistamiseksi ja sen säästötoimista.
Kategoriat: Uutiset | Vastaa

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 25.03.2018 14:34 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Sunnuntai 25.03.2018
Julkaistu sunnuntai, 25.3.2018 , kirjoittanut Gavriel Eskel

SUNNUNTAI 25.03.2018
01. Tänään on kuudes päivä siitä, kun silmissäni havaittiin tarttuva, ehkä viruksen aiheuttama tulehdus, joka sotkee näkökyvyn siten, että näen kaiken epäselvänä, joskus kahtena. Silmälääkäri määräsi silmätippoja, joita tulee syödä viikon ajan. Jos ne eivät auta, on turvauduttava anti- biootteihin, eli epävarmuus jatkuu vielä jonkin aikaa. Tarkoitus oli korjata leikkauksella toisen silmän näkö-kykyä, mutta se siirtyy
Olen pyrkinyt näkemään yhteyttä toimintaani raporttien laatimisessa, ja tullut lopputulokseen, että sen tarkoituksena on valmistaa suureen muutokseen koskien sekä Israelia että Lähi-Itää ja maailmaa laajemminkin. Onko asia näin ja koska se tapahtuisi, en pysty
antamaan yksityiskohtia. Pyydän anteeksi lyöntivirheitä ja epäjohdonmukaisuutta tekstissä.

02. Koska Israelin turvallisuustakuut liittyvät läheisesti siihen, mitä USA:ssa tapahtuu, Israelissa seurataan suurella mielenkiinnolla Trumpin hallituksen järjestäytymistä Ja siellä tapahtuvista henkilö-muutoksista.
USA:n ulkoministeriksi nimitettiin kovan linjan kannattaja, FBI:n entinen johtaja Mike Pompeon erottaen samalla Rex Tillersonin. Toiseksi Trump erotti entisen kansallisen turvallisuusneuvon-antajansa H R McMasterin. Bolt nousi maailman tietoisuuteen toimiessaan USA:n lähettiläänä YK:ssa. Hän vastustaa Iranin kanssa tehtyä JCPOA sopimusta, ja haluaa estää Irania saamasta ydinpommia vaikka ennalta ehkäisevillä ohjusiskuilla.
Hän ei myöskää kannata PA/PLO:n arabien valtiota Israelin rinnalle. Kahden valtion kannattajat kuten JSrteet varoittavat, että Israel voi USA:n vanavedessä siirtyä oikealle, mikä vaarantaa sen demokratian.
Yleisesti ottaen israelilaiset ovat innoissaan Trumpin viimeisistä henkilövalinnoista. https://www.timesofisrael.com/john-bolt ... ican-jews/

03. Gazan arabit tunkeutuvat Israelin puolelle turva-aitaa yrittäen tuhota ja sytyttää tuleen ajoneuvoja, joita Israel käyttää maanalaisen este-rakennelman rakentamiseen. IDF pidätti 4 arabia, ja IAF:n koneet iskivät Hamasin kohteisiin Gazassa sunnuntain vastaisena yönä. https://www.timesofisrael.com/israeli-j ... e-reports/
04. Gazanm arabit suunnittelevat suurta massamarssia Israelin puolelle pääsiäisen aattopäivänä. Suunnitelmien mukaan he asettavat lapset eturintaan, kuten he tekivät Gazan kesäsodan aikana 2014. Marssin tarkoituksena on osoittaa vastustus Trumpin Jerusalemin asemaa koskevalle päätökselle, jolla Jerusalem on Israelin pääkaupunki, ja jonne USA muuttanee lähetystönsä toukokuun aikana.
Ohjeeni mukaan IDF:n tulee ohjata lapset rysän tapaisen pyydyksen viimeiseen pussiin ja sulkea tie sinne vanhemmilta arabeilta. https://www.timesofisrael.com/israeli-j ... e-reports/, https://www.timesofisrael.com/hamas-ann ... of-return/
05. USA:n kongressin vähemmistö-johtaja Nancy Peliso johtaa kongressin Israel delegaatiota, joka vierailee Israelissa maan 70-vuotis-juhlien aikana. Delegatio käy myös Jordaniassa, ettei ärsytettäisi tunne-herkkiä jordanialaisia ja sen hashemiitti-kuningasta Abdullah II.
06. Tunnettu ortodoksi rabbi sanoo, että laboratoriossa kasvatettua, modifoitua, sian lihaa voivat juutalaiset syödä – myös maidon kanssa. Sitä ei ilmeisesti pidetä enää liharuokana, jonka kanssa ei saa syödä maitoa. Ja sika on saastainen eläin, jonka lihaa ei saa syödä. https://www.timesofisrael.com/rabbi-mea ... with-milk/
07. PA(PLO:n johtaja kutsuu USA:n Israelin lähettilästä koiran pojaksi ja setleriksi, Nyt hän vaatii, että Griedman tulee asettaa maailman terroristien listalle. Abbas sinne kuuluu jos kuka, holokaust kieltäjä ja Mynchenin verilöylyn rahoittaja https://www.timesofisrael.com/palestini ... rror-list/
08. USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley sanoi, että YK:m ihmisoikeus-neuvosto antoi USA:lle yhden uuden syyn lopettaa sen tukeminen ja erota siitä, julkistaessaan viime viilolla 5 uutta Israelin vastaista julki-lausumaa.
PA/PLO:n viimeisin vaatímus koskee Israelin tekemiä arkeologisia löytöjä, joita se vaatii annettaviksi arabeille. Israelissa on kaikkiaan 13 arkelogista kohdetta, joista on löydetty juutalaisten historiaa tukevia löytöjä. PA/PLO tullee vaatimaan myös Kuolleenmeren tekstikäärölöytöjä, vaikei niillä ole mitään tekemistä muslimien ja arabien kanssa. https://www.timesofisrael.com/israel-sl ... solutions/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN.
Jerusalem 11 -21Tiberias5 .26; Suolameri 18 .28; Eilat 22 -36 +Castetta,
Aurinjoista, huomenna lämpenee.
Kategoriat: Uutiset | Vastaa

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 29.03.2018 07:55 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Keskiviikko 28.03.2018
Julkaistu keskiviikko, 28.3.2018 , kirjoittanut Gavriel Eskel

KESKIVIIKKO 28.03.2018
01. JÄNNITYKSEN ollessa ilmankin tavallista korkeammalla IDF sai kokonaan uuden päänsäryn havaittuaan tiistaina, että Gazan ja Israelin välistä turvallisuusaitaa oli vaurioitettu ilmeisenä pyrkimyksenä soluttautua Israelin puolelle.
IDF käynnisti etsinnät, mutta vasta 1.5 tunnin kuluttua aidan läpi päässeet kolme Gazan arabia löydettiin 20 km:n päässä aidasta lähellä armeijan tukikohtaa. Miehillä oli mukanaan puukkoja käsikranaatteja, katkaisupihtejä ja muuta kamaa. Miehet eivät ilmeisesti tehneet vastarintaa pidätettäessä, mikä oikeuttaa asettamaan kysymyksen, mikä oli heidän tarkoituksensa. Heillä olisi ollut tilaisuus käyttää aseitaan esim. Tzelemin juutalaiskylää vastaan, jonka portti oli auki ja jonka ohi he kulkivat. He kuuluvat samaan perheeseen Rafahista. Onko niin, että tilanne Gazassa ajaa asukkaat etsimään poistumisteitä alueelta. IDF on aiemminkin pidättänyt aidan läpi päässeitä lähettäen heidät takaisin Gazaan ilman syytteitä.
Edellinen turvallisuusaidan läpi murtautuminen tapahtui perjantaina, jolloin 4 aseistettua arabia oli päässyt Israelin puolelle pyrkien vahingoittamaan tunneli-esteitä asentavia koneita. https://www.timesofisrael.com/idf-launc ... from-gaza/

02. Hamasin sotilassiipi izz din al-Qassam piti sunnuntaina suurimmat aseelliset harjoituksensa käyttäen kovia ammuksia, drone-tiedustalu-koneitaan ja tunneliverkostoaan valmistautuessaan uuteen sotaan Israelia vastaan. Se ampui useita raketteja Välimerelle, jotka saivat IDF:n Iron Dome patteristojen automaattiset toiminnot laukaisemaan 4 vastaohjusta. ToI:n toimittaja Anselm Pferrer ehti jo kuuluttaa järjestelmän toiminta-virheestä, joka maksoi Israelille miljoona USD. Siitä ei ollut kysymys, vaan se osoitti järjestelmän herkkyyden havaitessaan pienetkin poikkeamat normaalista. IDF aloitti tutkimukset, Voihan olla, että pari rakettia oli tähdätty Israeliin. https://www.debka.com/hamas-terrorists- ... n-the-idf/

03. IDF:n tiedustelupalvelun johtaja kenraalimajuri Herzl Halevi esitti varoituksen, että Iranin käytös on muuttunut 2015 JCPOA-sopimuksen jälkeen entistä julkeammaksi, ja että PA/PLO:n ja Hamasin arabeilla on suunnitteilla räjähdys, joka ilmeisesti pyritään ajoittamaan arabien maapäivän yhteyteen, tai toukokuuhun, jolloin on Israelin itsenäisyyspäivä, jota arabit kutsuvat nimellä nagna, katastrofi. Tämäkin osoittanee, että PA/PLO ja Hamas ovat menettämässä kaiken toivonsa eivätkä viitsi enää edes peitellä Israelin tuhoa ennustavalla päämäärällä. Täten on ymmärrettävíssä PA/PLO:n puheen johtajan Mahmoud Abbasin käsittämättömän typerät hyökkäykset sekä presidentti Trumpia että USA:n Israelin lähettilästä Dabid Friedmania vastaan.
Se on illusionsa menettäneen miehen katkera vuodatus kaikkia kohtaan siitä, etteivät he tukeneet häntä, eikä hän enää välitä, mitä tapahtuu hänelle ja kansalle.

Debkafile kertoo 25.pävän artikkelissaan, että sotilaallinen harjoitus on alkusoittoa sitä seuraavalle ”suurelle paluumarssille” – tai ”miljoonien marssille” , josta Jasser Arafat puhui: ”Miljoonien marttyyrien voimalla marssimme Jerusalemiin”. Tämä suuri marssi alkanee pessahin aattona 30.03. ja päättynee toukokuun 15. päivänä. Israel viettää 70-vuotisjuhlaansa 14.05, jota presidentti Trump juhlistaa osallistumisellaan, mutta ei osallistune suunnitellun Jerusalemin länsi- ja itäosia erottavan nauhan katkaisemiseen. https://www.debka.com/hamas-terrorists- ... n-the-idf/
Jos kehitys seuraa edellä viitoitettuja polkuja, se asettaa sekä IDF:n että maan poliittisen johdon kohtalon-omaisen ratkaisun ja päätöksen eteen, miten vastata juutalaisten verta janoavien arabien haasteeseen. Sitä ei voida tyynnyttää poliittisin iskulausein eikä lupauksilla rauhankeskusteluista tai edes puoli-itsenäisen valtion houkutuksilla. Sekä pääministerit Ehud Barak että Ehud Olmert lupasivat kumpikin paljon enemmän saaden vastaansa vain Abbasin ”kylmän kalkkunan”, jolla hoidetaan päästään sekoittuneita. Kuka Israelia tulee johtamaan tänä vaarallisena aikana, on vielä täysin Hänen varassaan, joka Israelia varjelee, ja joka ei nuku eikä torku.

04. Debkafile kertoo aiemmissa artikkelissaan mm. seuraavista ajankohtaisista kysymyksistä.
A. Presidentti Trump esittelee Bibi Netanyahulle USA:n suunnitelman Iranin Syyriaan tunkeutumisen estämiseksi. Bibi oli aikeissa pyytää Trumpia sijoittaan USA:n joukkoja Eufratvirran itärannalle tehokkaimpana esteenä Iranin ja Irakin joukkoien tunkeutumista vastaan Syyriaan ja takaisin. Trump yllätti Bibin vetäessään esiin suunnitelman, jolla tuo tavoite saavutetaan – yhteis-toiminnassa Saudi Arabian ja Jordanian kanssa. https://www.debka.com/trump-presents-ne ... ess-syria/
B. Maailman mediaa sekoittanut Venäjän/Englannin kaksoisagentin Sergei Skripalin (66) ja hänen 33-vuotiaan Julia-tyttärensä murha–yrirys hermomyrkyllä, nosti yllättäen julkisuuteen aiemmin tuntemattomia yhteyksiä USA:n 2016 vaaleihin. Skripal oli toiminut läheisenä neuvonantajana ja konsulttina Christopher Steelen yhtiön kanssa, kuten mainitaan Muellerin tutkimusraportissa. Steele oli laatinut Donald Trumpia suuresti vahingoittavan raportin materiaalista, jota hänelle toimittivat lähellä Hillary Clintonia olevat lähteet. Skripal oli myös jatkuvassa yhteydessä entiseen brittivalvojaansa tavaten häntä Salisburin ravintolassa.
Venäjä on vihaisesti kieltänyt kaikki yhteytensä murha-yritykseen, mutta Thereza Mayn hallitus halusi tehdä tästä aiheen Venäjää vastaan ja karkotti 23 Venäjän lähetystövirkailijaa, mitä seurasivat 18 muuta valtiota, niiden mukana ilmeisesti Suomi.
Israel tuomitsi murhayrityksen mainitsematta Venäjää, koska pitäviä todisteita ei ollut olemassa.
Sergei ja hänen Julia tyttärensä ovat koomassa sairaalassa.
Tapauksen levittäytyminen entistä laajemmalle lienee antanut aiheen kutsua kokoon brittien kansallinen turvallisuuskomitean COBRA:n kiireelliseen kokoukseen 10.03. Israelin varovainen reaktio oli luultavasti oikea tässä tilanteessa. https://www.debka.com/uk-probe-of-nerve ... ish-agent/
C. USA siirtää kaksi suurta lentotuki-kohtaansa Lähi-Idässä poliittiisten reaaliteettien muutosten mukaisesti, Qatarissa Al-Udeissa oleva suuri Prince Sultan tukikohta suljetaan ja toiminta siirretään Saudi Arabiaan lähelle Aj-Karjia. Asiasta sovittiin kruununprinssi Mohammad bin Salmanin USA:n vierailun yhteydessä.
Turkin eteläosassa sijaitseva USA:n lentotukikohta, joka on alueen suurin, siirretään samoin muualle.
Nämä muutokset kuvastavat USA:n poliittista suunnan-muutosta Lähi-Idässä.
Qatar in lähestymässä Turkkia, joka avasi äskettäin tärkeän sotilas-tukikohdan Qatarissa. https://www.debka.com/the-us-air-bases- ... -al-udeid/
D. USA:n ja PohjoisKorean poliittinen lähentyminen ja johtajien sopima tapaaminen on aiheuttanut sen, että Iranin mullah-johtajat ovat jäämässä yksin ydinaseineen ja ohjuksineen. Iranin johto esiintyy kuitenkin entistä mahtipontisemmin levittäen vaikutustaan Irakin ja Syyrian kautta Libanoniin ja Gazaan sekä sieltä Pohjois-Afrikkaan vakuuttaen, ettei mikään voi estää sitä kehittämästä ydinaseitaan ja ohjuksiaan. Iranin väitetään rakentavan maanalaista ydintutkimuslaitosta Syyriaan ja ohjustehtaita Libanoniin. Sillä on arvioiden mukaan toistakymmentä tukikohtaa Syyriassa lähellä Venäjän asemia Tämä saattaa Israelin vaaralliseen asemaan ja potentiaalisiin ohjusiskuihin Venäjän luvalla. https://www.debka.com/ayatollah-khamene ... n-to-trump
05. Asukashallinto suunnittelee karkottavansa Israelin laittomasti tunkeutuneista noin puolet ja suunnittelee sopivaa tapaa jättää perheenisät, naiset ja lapset Israeliin pysyvällä asumisoikeudella, sanoo hallinnon johtaja Shlomo Meir-Yosef. Perheettömät miehet sen sijaan halutaan karkottaa, mutta ei perheitä. Tämä poikkeaa Netanyahun aiemmasta kannasta, jonka mukaan karkotusmääräys tulisi viiveellä lopulta koskemaan kaikkia pakolaisia. https://www.timesofisrael.com/populatio ... -the-rest/
06. Talousministeri Moshe Kahlon allekirjoitti poikkeuksen rakennuslupa säännöstä edistääkseen USA:n Israelin lähetystön muuttamista. Lupa on tarpeen, jotta USA:n konsulaatin sivurakennuksen muutos ja laajennustyöt voidaan saada valmiiksi ennen Israelin 70-vuotis-päivää toukokuun 14. päivää.
Presidentti Tump kertoi myös, että tapaaminen PohjoisKorean diktaattorin Kim Jong Unin kanssa näyttää toteutuva, puhuttuaan Kiinan presidentti XI:n kanssa, jonka luona Un vieraili viikonvaihteen aikana ilman julkisuutta tarkkojen turvaroimien alaisena. https://www.timesofisrael.com/liveblog-march-28-2018/
07. Israel myy vanhentuneet F-16 koneet 500 miljoonan USD hinnalla Croatialle, jonka koneet ovat pääosin vanhentuneita Mig 21 koneita. https://www.timesofisrael.com/croatia-s ... lion-deal/
08. Pääministeri Benyamin Netanyahu joutui käymään sairaalassa kovan yskän ja lievän virus-infection vuoksi. Koska tutkimusten tulokset osoittivat, ettei mitään hälyttävää ole havaittu, hänet lähetettiin kotiin ja kehotettiin lepäämään – mikä voi tapahtua vain, jos poliisin tutkijat jättävät hänet rauhaan. Sekä pääministeri että hänen Sara-vaimonsa ja poikansa Jared olivat 4 tuntia poliisin hivutupenkissä vähän ennen sairaalassa käyntiä. https://www.timesofisrael.com/netanyahu ... infection/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 12 -27; Tiberias 19 -31, Suolameri 21 -34; Eilat 20 -34 +C-astetta. Huomisesta alkaen pilvistä ja lämpötila alenee rajusti.

Kenian maanhalkeama syvenee ja laajenee, mitä edistavat paikalliset maanjäristykset. https://www.youtube.com/watch?v=KgIsmGFAJ2A&app=desktop
Kategoriat: Uutiset | Vastaa

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 31.03.2018 07:55 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818

Perjantai 30.03.2018
Julkaistu perjantai, 30.3.2018 , kirjoittanut Gavriel Eskel

PERJANTAI 30.03.2018
01.Tänään on kristikunnan yksi tärkeimmistä päivistä, jota suomeksi kutsutaan nimellä ”pitkäperjantai”, englanniksi ”Good Friday. Tänään alkaa kuutalaisten pessah. Tänä iltana syödään perinteinen sederateria siihen kuuluvine juutalaisen haggadan lukemisineen, jossa käydään läpi kuutalaisten pakoretki Egyptin työorjuudesta ja matkasta erämaan kautta luvattuun maahansa. http://www.jpost.com/Israel-News/Cultur ... led-547371.
02. Tänään on myöskin PA/PLO:n arabien julistama maan päivä, jota ovat värittäneet väkivaltaiset yhteenotot arabien ja Israelin järjestyksenvalvojien välillä. Tänä päivänä yhteenotot ovat poliisin ja IDF:n saamien tietojen mukaan entistä rajummat Hamasin kutsuessa kaikkia Gazan asukkaita hyökkäämään israelilaisia vastaan Gazan kaistalla. Vaikka marssin ”the march of Return” järjestäjät vakuuttavatkin marssin rauhallista luonnetta, tilanteen jännitys voi riistäytyä heidän käsistään ja levitä hallitsemattomiksi yrityksiksi murtautua turvallisuusaidan läpi Israelin puolelle. Toiseksi maapäivän marssit ovat olleet Fatahin järjestämiä, joten sen voinee olla vaikeaa jättäytyä sivuun ja antaa Hamasin hääriä yksin myös Juudean ja Samarian alueilla sekä Israelin arabien keskuudessa, jossa sillä on korkea kannatus. https://www.timesofisrael.com/palestini ... aza-strip/,
Koska nyt on juhlapäivän aatto, katson oikeaksi
kiteyttää uutisotsikoita lyhyemmiksi voidakseni alkaa henkiset valmistelut ceder-ateriaa ja sen sanomaa varten. Toiseksi silmieni näkökykyni jostain syystä entistäkin hämärämpi, mikä tekee kirjoittamisen hitaaksi ja vaikeaksi.
Kuin asemani vahvistamiseksi näin aamulla tällaisen unen. Olin siinä seuraamassa sotilasjoukkuetta ja huusin osaston komentajalle haluni palata ruotuun. Komentaja pysähtyi ja otti vastaan ilmoitukseni vain kysyen nimeäni ja marssi jatkui. Katson siis palanneeni ruotuun, vaikka terveyteni on vielä hauras.
04. Poliisi takavarikoi Itamarin asukkaan helikopterin sen laskeuduttua lähelle tarkastuspistettä He löysivät kotitekoisen laskeutumiskentän, vaikka lentokoneen omistajalla ei ollut lento-lupaa. https://www.timesofisrael.com/police-se ... nlicensed/
04. Debkafile kyselee artikkelissaan, miksi IDf ei ole suorittanut mitään ennalta ehkäiseviä toimia ennen perjantain marssia. DF kertoo Hamasin pystyttäneen 6 tilapäistä teltta-asutusta 69 km pitkän rajalinjan suuntaisesti. DF arvioi, että vaikka marssin järjestäjät lupaavat marssin tapahtuvan ilman välivaltaa, aidan läpi Israelin tunkeutuneet 4 arabi-ryhmää todistavat, miten helppoa turva-aidan läpi pääseminen lopulta on. Luulisi pääministerin sijaisena toimineen puolustusministeri Liberrmanin olleen tietoisen asiasta, ja jos ei, onko jossain uutiskatko ellei peräti sen estäminen. https://www.debka.com/why-doesnt-the-id ... of-return/
https://www.debka.com/why-doesnt-the-id ... of-return& Netantahu vietiin sairaalaan alkuviikosta lievän kuumeen ja uskän vuoksi, mutta hänet vapautettiin kotiin kehotuksella levätä ilman paineita. Nykyisiä digitalisia kuumemittareita on vaikea saada paidanhihaan hinkkaamalla näyttämään korkeampaa lukua kuin entiset, joita vp-ta saaneet käyttivät, jota Bibille suositeltiin. https://www.debka.com/why-doesnt-the-id ... of-return/. /
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Ei tullut ukkosmyrskyjä, joita toivoin hillitsemään turhan innokkaita kuuma-kalleja, mutta sadetta ja kylmää sentään tuli. Hermonilla satoi lunta ja kuvissa näytettiin ihmisten laskevan rintaitä alas muovipulkillaan. Eräässä Animals Daily videossa näytettiin koiraa, joka laski pulkalla alas rinteitä kiskoen sen aina uudelleen mäen päälle uutta yritystä varten, ja näytti nauttivan siitä.
Jerusalem 6 -14; Tiberuas 13 -21, Suolameri 15 -24, Eilat 13 -24 +C-astetta, Tänään sateita, huomenna puolipilvistä. Lämpötila nousee uudelleen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/243859
Uutislähteet kertovat väkivallasta Gazan rajalla, jossa yksi arabi kuoli ja 20 haavoittui Gazan välivallan noustessa. Puoli tuntia sitten rajan tuntumaan oli kokoontunut arvilta 7 000 arabia. IDF vahvisti asemiaan liittämällä sotilas asemiin erikoisjoukkojen osastoja.IDF antoi myös ohjeet sadalle tarkka-ampujalle, miten toimia tilanteen mukaan. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... nce-547518
Kategoriat: Uutiset | Vastaa

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 10 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia