kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 17.12.2018 10:16

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 25.10.2013 08:47 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 24.10.2013 09:05
Viestit: 90
Kuva

PUBLIUS CORNELIUS TACITUS
(n. 55 – 120 jKr.) oli roomalainen senaattori ja historioitsija. Häntä pidetään Rooman merkittävimpänä historioitsijana ja eräänä huomattavimmista roomalaisista kirjailijoista.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tacitus

Hän kirjoittaa annaaleissaan Kristuksesta ja Hänen teloituksestaan seuraavasti :

ANNAALIT 15,44,2–5
15,44,2 Mutta eivät inhimilliset varotoimet eivätkä keisarin runsaat lahjoitukset tai jumalten lepyttelyt poistaneet huonoa mainetta, niin ettei olisi uskottu tulipalon olleen sytytetty käskystä.

1 Päästäkseen tästä huhusta eroon Nero valheellisesti syytti ja erityisillä kidutuksilla rankaisi niitä häpeällisten tekojensa takia vihattuja ihmisiä, joita kansa kutsui kristityiksi.

15,44,3 Nimitys on saanut alkunsa KRISTUKSESTA, joka oli Tiberiuksen hallituskaudella TELOITETTU prokuraattori Pontius Pilatuksen toimesta.

2 Hetkeksi tukahdutettu turmiollinen taikausko levisi kuitenkin uudestaan — eikä ainoastaan Juudeaan, josta paha oli peräisin, vaan myös Rooman kaupunkiin, jonne kaikki hillitön ja häpeällinen kaikkialta virtaa ja saavuttaa siellä suosiota.

15,44,4 Niinpä ensin pidätettiin ne, jotka tunnustivat,

3 ja heidän ilmiantonsa perusteella tuomittiin sitten suunnaton joukko muitakin, ei niinkään syytettyinä tulipalosta kuin vihasta ihmiskuntaa vastaan. Ja kuolevien kustannuksella pilailtiin, niin että he eläinten vuotiin puettuina menehtyivät koirien raateluun tai ristiinnaulittuina ja päivän päätyttyä tuleen sytytettyinä paloivat yövaloina.

15,44,5 Nero käytti omaa puutarhaansa tämän näytännön toteuttamiseen ja pani toimeen myös kilpa-ajot. Itse hän kilpa-ajajan asuun pukeutuneena liikkui yleisön joukossa tai seisoi vaunuissa. Tästä syystä, vaikka kyseessä olivatkin äärimmäisiä rangaistuksia ansaitsevat rikolliset,

4 heitä kohtaan alettiin tuntea sääliä, sillä heitä ei surmattu yleisen edun vaan yhden ihmisen julmuuden tähden.

Tacituksen teoksista ovat kadonneet ne teokset, jotka käsittelevät vuosia 29-32 eli juuri ne kirjat,jotka olisivat käsitelleet Jeesuksen kuulustelua ja kuolemantuomiota.


Kokooma-asiakirjaan :
viewtopic.php?f=17&t=47
________________________________________
Viitteet ja selitykset
Tacitus kirjoitti Annaalit 110-luvulla jKr. Teoksen kaikki säilyneet osat on aiemmin julkaistu Iiro Kajannon suomennoksena nimellä "Keisarillisen Rooman historia" (4. painos Helsinki 2001). Yllä oleva katkelma on Tomi Vuolteenahon suomentama. Kohdan latinankielinen alkuteksti on saatavilla tästä linkistä. Yllä suomennetun kohdan edellä (15,38,1–15,44,1) Tacitus on kertonut Rooman kaupunkia vuonna 64 jKr. hävittäneestä tulipalosta ja siitä, millaisiin toimiin keisari Nero ja muut roomalaiset olivat palon takia ryhtyneet.
1) Nimittäin keisari Neron käskystä.
2) Tiberius oli Rooman keisari vuosina 14–37 jKr. Pontius Pilatus hallitsi Juudean provinssia vuodesta 26 tai 27 vuoteen 37 jKr.
3) On hieman epävarmaa, tarkoittaako Tacitus tunnustamisella kristityksi tunnustautumista vai tuhopolton tunnustamista. Tämän virkkeen täsmällinen merkitys ei muutoinkaan ole täysin selvä.
4) "Äärimmäisiä rangaistuksia ansaitsevilla rikollisilla" Tacitus tarkoittaa Neron kiduttamia ja tappamia kristittyjä. Ilmauksesta käy ilmi, mitä mieltä Tacitus itse oli kristityistä, ja samankaltainen oli ehkä myös yleinen mielipide.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia