kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 19.11.2018 12:59

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Syy ja seuraus
ViestiLähetetty: 11.11.2013 16:09 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 24.10.2013 15:39
Viestit: 26
Syy ja seuraus
Tutki syiden ja seurausten ketjuja. Jonkun seurauksen syy on sitä edeltäneen syyn seuraus. Kulje tuota ketjua syiden ja seurausten alkulähteelle. Kulje tätä ketjua myös tulevaisuuteen päin. Mikä on oleva tämän syyn seuraus? Mille seuraukselle siitä tulee syy? Mikä tulee olemaankaan lopullinen seuraus? Kaikella mitä tapahtuu, on syynsä, vaikka syylliset sydämet niitä kaikin tavoin peittelevät.
Syyn ja seurauksen laki
Luomakunta on syiden ja seurausten monimutkainen luomus. Älykkäitä seurauksia ei synny sattumalta. Vain suunnitellut syyt synnyttävät tarkoituksenmukaisia seurauksia. Pahoja seurauksia aiheuttaneet ihmiset usein sanovat: Syy ei ole minun, se vain tapahtui sattumalta. Pahuuden evoluutio etenee ihmismielissä, mutta lopussa kukaan ei voi panna pahuuttaan sattuman syyksi.

Vain Hän, joka on suunnitellut syyn ja seurauksen lait, täysin tietää, mikä on niiden lopullinen seuraus. Kun Jumala on edeltä ilmoittanut, mitä lopussa tulee tapahtumaan, niin Hän näin ilmoittaa meille syistä ja seurauksista suorittamansa laskutoimituksen summan.

Puhuttaessa lopunajan kauheista tapahtumista jotkut luulevat, että niistä puhuminen saisi aikaan noita tapahtumia. He yrittävät väittää, ettei ole syitä, vaan ainoastaan seurauksia, jotka toteuttavat itse itsensä. Näin he ilmaisevat kapinansa syyn ja seurauksen lakia vastaan. Syystänsä ihmiskunta kärsii, eikä siksi, että Jumala tahtoisi meille kärsimystä.

Tunnustatko kapinoineesi syyn ja seurauksen lakia vastaan? Jos himoitset tehdä jotain, josta tiedät olevan huonot seuraukset, palat halusta pitää syytä hyvänä vaikka seuraukset ovatkin huonot. Monet uskovat voivansa muuttaa myös tekojensa seuraukset hyviksi positiivisen ajattelunsa voimalla. Siksi Jumalan ennustukset heidän tekojensa totuudenmukaisista syistä ja seurauksista suututtavat heitä.

Jos tutkimme Jumalan tekoja Hänen suunnittelemassaan luonnossa, havaitsemme valtavan viisasta johdonmukaisuutta, tarkoituksenmukaisuutta ja kauneutta. Jumala on todellakin järjestyksen Jumala. Jos tutkimme ihmisten tekoja yhteiskunnassa ja teknologiassa havaitsemme, ristiriitaisuutta, tarkoituksettomuutta ja saastaisuutta.

Teknologian avulla yritetään poistaa syntiinlankeemuksen seurauksena luontoon tullutta kirousta. Se ei kuitenkaan ole tuonut meille paratiisia takaisin, vaan on tuhoamassa loputkin luonnon ihanuudesta. Insinöörit integroivat toistensa luomukset ihmisten standardeilla, mutta eivät kylliksi kunnioita Jumalan standardeja.

Me osaamme itsekin jossain määrin tehdä ennustuksia omasta tulevaisuudestamme. Meidän laskutoimituksissamme on virheitä, jotka eivät kaikki ole tiedon ja ymmärryksen puutetta, vaan perusteetonta optimismia, joka kumpuaa Jumalan järjestystä vastustavasta sydämestä.

Uskon avullako seuraus vai syyn avulla usko?
Mikä on uskosi syy? Miksi sinä uskot? Jos sinä uskot vain siksi, että haluat sen avulla saada aikaan jonkun seurauksen, niin olet itseään toteuttavan seurauksen kehässä. Tuossa kehässä helposti unohdat alkuperäisen syyn, joka sai sinut toivomaan tuota seurausta. Uskosi syyssä on sen arvo ja voima. Etsi ensin oikeaa syytä, niin seurauskin tulee sen voimasta.

Jumala tuli Jeesuksessa Kristuksessa ihmiseksi ja osoitti rakkautensa sinua kohtaan. Kuule, tässä on hyvä syy uskoa ja totella Jumalaa. Pelastava usko on seuraus siitä syystä, että kuulit evankeliumin. Älä yritä uskoa Jumalaan, vaan kuuntele Häntä. Tee ensin kuuntelemisenratkaisu voidaksesi saada uskon. Vasta sitten kun sinulla on Jumalan vaikuttama usko, voit tehdä uskonratkaisun ja antaa itsesi Jeesukselle.

Jokainen haluaisi päästä kuoltuaan Jumalan paratiisiin. Saavuttaaksemme tämän hyvän seurauksen me haluamme päästä osalliseksi syystä, joka aiheuttaisi sen meille. Mistä syystä sinä voisit pelastua? Hyvien tekojesiko tähden? Pidätkö kastettasi syynä pelastumiseesi? Monet ovat panneet uskomisen syyksi, jonka seurauksena olisi pelastus. Näin asia onkin, jos tuo usko on seurausta Jumalan evankeliumista. Pelkkä pelastumisen halu ei riitä syyksi aiheuttamaan uskoa, joka edelleen aiheuttaisi pelastuksen.

Monet eivät koe mitään tarvetta pelastumiselle, koska he eivät koe olevansa missään vaarassa. He eivät tiedosta vaaraa, koska he eivät välitä todellisista syistä eivätkä lopullisista seurauksista. He välittävät vain hetkellisistä tarpeistaan ja niiden tyydyttämisestä. Minä, minun ja minulle ovat heille syyt ja kunniani, omaisuuteni ja nautintoni ovat heille seuraukset.

Itsekästä nautintoa seuraa kärsimys
Jos rautaa kyllin kuumennetaan, tiedämme seurauksen, että se sulaa. Samoin me tiedämme sen, mitä siitä seuraa, jos ihmisten itsekäs nautiskelu tulee kyllin pahaksi.

Jos kyllin moni nuori harjoittaa seksiä ennen avioliittoa, sen seurauksena avioerojen määrä kasvaa. Kun on paljon avioeroja, niin uusperheiden määrä kasvaa. Kun on paljon uusperheitä, niin insestien ja lasten psyykkisten häiriöiden määrä kasvaa. Kun ihmiskunnan sukupuu sairastuu, on luonnollista, että taivaallinen puutarhuri leikkaa sairaat haarat pois.

Jos kyllin moni harjoittaa aviorikoksia, niin aborttien määrä lisääntyy. Kun tehdään paljon abortteja, niin lapsettomuus lisääntyy. Hillittömän seksin harjoitus kasvattaa kiihottumisen kynnystä ja johtaa luonnottomaan seksuaalisuuteen, homouteen ja lesbouteen. Luonnoton nautiskelu tappaa luonnollisen kiintymyksen tunteet ja tekee välinpitämättömäksi lähimmäisiään kohtaan.

Seksuaalisella himolla kyllästetty yhteiskunta esineellistää ihmisiä. Tämä harjaannuttaa ihmisten mieliä näkemään lähimmäisensä vain hyödykkeinä. Tämä alentaa ihmisten kynnystä tulla tappajiksi. Tässä ilmapiirissä ollaan yhä helpommin valmiita tuhoamaan tarpeettomiksi koetut ihmiset, kuten abortoimaan syntymättömiä lapsia ja tappamaan vammaisia ja vanhuksia.

Nykyään on yleistä, että seksuaalista himoa pidetään rakkautena. Kun pahuutta näin sanotaan hyvyydeksi, se vaikeuttaa oikean ja väärän tunnistamista. Se estää oikean rakkauden kokemista.

Jumala oli Jeesuksessa Kristuksessa ja kärsi ristillä meidän itsekkään nautinnollisuutemme ansaitseman rangaistuksen. Vain tämä Jumalan Pojan uhri voi tehdä tyhjäksi itsekkyytesi seuraukset. Jeesuksen läsnäolo vapauttaa sinut seksuaalisen himosi orjuudesta.

Haureelliseen "rakkauteen" tottunut etsii Jumalan rakkauden sanomasta hempeyttä ja romantiikkaa. Evankeliumi on hänelle kuin rakkauslaulu, joka hyväilee vain hänen tunteitaan, muttei synnytä hänessä uskollisuutta Jeesusta kohtaan. Jumala haluaisi sinun näkevän Hänen rakkautensa siinä, että Jeesus otti sinun paikkasi ristillä. Sinun pahuutesi on syy ja Jumalan ainokaisen Pojan kuolema ristillä on sen seuraus.

Ahnetta omaisuuden tavoittelua seuraa puute
Jos luontoa kyllin paljon ryöstetään, tiedämme seurauksen, että maaperä köyhtyy eikä se enää anna satoansa ja kalat loppuvat vesistä. Samoin me tiedämme sen, mitä meidän ahneudestamme seuraa.

Niin kuin ihmiset laittautuvat seksikkäiksi, että heitä himoittaisiin, samoin myös kulutustavarat tehdään houkutteleviksi, että niihinkin tulisi himo. Jos kyllin moni himoitsee omistaa paljon tavaraa, on luotu kulutusyhteiskunta. Seksikäs tavara on kiiltävä ja kaunis ja antaa vaikutelman, että sitä on pakko ostaa.

Ansaittujen tulojen vähyys rajoittaa omistamisen himoa ja siksi omistamisen tarpeensa kanssa kituvalle tarjotaan luottoja. Niin kuin seksuaalinen himo rikkoo avioliittoja, samoin omistamisen himo panee elämään yli varojensa.

Kun kyllin moni elää yli varojensa tarpeeksi kauan tulee taloudellinen romahdus. Kun monien ansio perustuu monien toisten saamaan lainaan, niin he kaikki joutuvat puutteeseen samana päivänä. Romahduksen jälkeen velat annetaan anteeksi ja polkastaan uutta vauhtia ahneuden pyörään. Kun ahneusvetoinen talous on kokenut kyllin monta lamaa, tulee lopulta se viimeinen lama, koska maa on kulutettu loppuun.

Kulutusyhteiskunta on peto, jonka edessä maa on kuin Edenin puutarha, mutta sen jäljessä se on kuin erämaa. Se syö kaiken suuhunsa ja tallaa tähteet jalkoihinsa. Juuri nyt tämä peto on pääsemässä oikein kunnon vauhtiin, kun Kiina ja Intiakin ovat joutuneet sen valtaan.

Ihmiskunta ei kykene hillitsemään himojaan. Siksi luonnonsuojelu ei tule onnistumaan. Ilmastonmuutoksen tähden ollaan huolestuneita kasvihuonekaasuista, mutta miksi ei olla huolestuneita sen perimmäisestä syystä, ahneudesta? Kun syiden ketjua ei tahdota kulkea alkuun asti, niin kiinnitetään huomio painokkaasti toisarvoiseen syyhyn, jotta voitaisiin torjua mielestä pois perimmäinen syy.

Jumala antoi meille seuraavan ennustuksen ajastamme jo noin 2500 vuotta sitten: "Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait ja hylänneet käskyt, tehneet tyhjäksi iankaikkisen liiton. Sen vuoksi kirous kalvaa maata ja sen asukkaat syystään kärsivät. Sen vuoksi maan asukkaat kärventyvät kuumuudesta, ja vain vähän jää ihmisiä jäljelle." Jes.24:5-6

Jumala oli Jeesuksessa Kristuksessa ja kärsi ristillä meidän ahneutemme ansaitseman rangaistuksen. Vain tämä Jumalan Pojan uhri voi tehdä tyhjäksi ahneutesi seuraukset. Jeesuksen läsnäolo vapauttaa sinut omistamisen himostasi.

Ahneuteen harjaantunut sydän kuulee sanoman Jumalan rakkauden lahjasta ostotarjouksena. Hän ajattelee saavansa jotain arvokasta ja vielä ilmaiseksi. Uskonratkaisu on hänelle kuin ostopäätös ja evankeliumin julistaja kuin myyntimies, joka sai hänet vakuuttuneeksi päätöksen kannattavuudesta.

Tosiasiassa Jumala on tehnyt sinusta ostotarjouksen. Sinä et ole ostamassa, vaan sinua ollaan ostamassa. Kutsussaan Hän kysyy sinulta haluatko sinä tulla Hänen omakseen Golgatan uhrin kautta? Ovathan kaikki luodut Jumalan omaisuutta ja Hän tekee niille, mitä Hän tahtoo. On ihan eri asia tulla Hänen omakseen Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen kautta. Siinä sinä menetät kaiken Jeesukselle, mikä on kuolema ahneudellesi. Toisaalta siinä sinä tulet Jumalan omaksi onnellisemmalla tavalla kuin mikään muu luotu voi olla.

Ylpeää kunnian tavoittelua seuraa häpeä
Me tiedämme, että kaikki mikä menee ylös tule joskus alas. Samoin me tiedämme mitä meidän ylpeydestämme seuraa.

Kun jotkut kerskuvat hyvyydestään, niin toiset tulevat kateellisiksi. Ylpeyden synnyttämä kateus sysää ihmiset toisiaan vastustaviksi puolueiksi. Kateelliset keksivät itsestään jotain muuta kerskauksen aihetta, jota ei ole niillä, joille he tulivat kateellisiksi. Elämme ylpeily-yhteiskunnassa, jossa ihmisten hengenravintona ovat omanarvontuntoa kohentavat kokemukset.

Ihmiset laittautuvat kunnianarvoisiksi, että heitä kadehdittaisiin. Heidän henkensä hihkuu ilosta, kun he ovat ylpeitä itsestään. Kunnian himosta elävä kadottaa lopulta terveen arvostelukyvyn siitä, mikä oikeasti on kunnian arvoista.

Kun kyllin moni elää sairaan kunnianhimonsa vallassa, syttyy sota. Sodassa ei oikeasti ole mitään kunniakasta. Vain ne jotka ajattelevat itsestään liikaa voidaan saada lähtemään toteuttamaan sodan mielettömyyttä.

Ihmiskunta ei kykene hillitsemään kunnianhimoaan. Siksi loppuun asti on oleva sota ja hävitys on seurausta ylpeästä mielestä. Ylpeyden synnyttämä hävitys on häpeä, jota hetken kauhistuvat ne jotka jäivät eloon. Häpeä on kuitenkin pian unohdettu ja uudet ylpeilijät ovat taas valmiit sotaan.

Viimeisessä sodassa ihmiskunta ylpeilee itseään Jumalaa vastaan. Ajattele, mikä sokeus! Luulevat voivansa sotia Kaikkivaltiasta vastaan. Jotkut vain osaavat rohkaista ihmisiä luulemaan itsestään liikaa. "Ne lähtivät kokoamaan kaikki maanpiirin kuninkaat sotaan Jumalan, Kaikkivaltiaan, suureksi päiväksi." Ilm.16:14

Jumala oli Jeesuksessa Kristuksessa ja kärsi ristillä meidän ylpeytemme ansaitseman rangaistuksen. Vain tämä Jumalan Pojan uhri voi tehdä tyhjäksi ylpeytesi seuraukset. Jeesuksen läsnäolo vapauttaa sinut kunnianhimostasi.

Ylpeisiin ajatuksiin tottunut sydän kuulee Jumalan evankeliumissa mahdollisuuden päästä Jumalan lapsen asemaan. Petyttyään maallisissa unelmissaan hän kokee uskoontulossa mahdollisuuden tulla joksikin suureksi. Jeesus sanoo omiaan veljikseen ja täytyyhän sen olla jotain suurta olla Jumalan lapsi, he ajattelevat.

Tosiasiassa evankeliumi tarjoaa meille täällä maailmassa samanlaista osaa kuin minkä Jeesus koki. Me voimme olla Jumalan lapsia Jeesuksessa Kristuksessa, mutta vain Hänessä. Niin kuin Jeesus täällä vaeltaessaan eli Isänsä kautta, niin meidänkin tulee elää Jeesuksen kautta. Jos me emme pysy Hänessä, niin ei Hänkään pysy meissä. Älä siis ylpeile sillä, että olet Jumalan lapsi, tai sinusta tulee kuin kuiva oksa, joka leikataan pois Jeesus-puusta ja heitetään tuleen.

Tulkoon Jumalan Kuningaskunta!
Mitä siitä seuraa, kun Jumala oli Kristuksessa Jeesuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa? Siitä seuraa monta asiaa, jotka tapahtuvat täysin riippumatta siitä, mitä me uskomme. Koko luomakunta vapautetaan synnin kirouksesta.

"Itse luomakuntakin vapautetaan turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen. Me tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa aina tähän hetkeen asti. Eikä vain se vaan myös me, joilla on Hengen esikoislahja, huokaamme sisimmässämme ja odotamme lapseksi ottamista, ruumiimme lunastusta." Room.8:21-24

Jeesus tulee maan päälle ja Hänen omansa herätetään kuolleista. Silloin maapallo vapautuu saasteistaan. Erämaat muuttuvat puutarhoiksi ja kadonneet eläimet palaavat. Kaikki on taas hyvin, niin kuin se oli ennen syntiinlankeemusta.

Mikä on sinun elämässäsi sen seuraus, että Jeesus kuoli ja nousi ylös? Vaikka et uskoisi Häntä, niin silti sinutkin herätetään kuolleista ja saat myöhemmin uuden ruumiin tuomion ylösnousemuksessa. Jos uskot Häntä, niin saat Hänen tulemuksessaan uuden ruumiin, joka on Hänen ruumiinsa kaltainen.

Tänäänkin monet kokevat Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen seurauksia. Hänen rakkaudessaan elävät eivät laittaudu seksikkäiksi, että heitä himoittaisiin, vaan Jeesuksen puhtaus tulee heissä esiin siveänä käytöksenä ja uskollisuutena avioliitossa. Hänen Hengessään vaeltavat eivät elä yli varojensa, vaan he ovat tyytyväisiä siihen, miten Jumala on pitänyt heidän tarpeistaan huolen. Hänen uskossaan elävät eivät kehu itseään, vaan iloitsevat Jumalan armosta.

Sinä Jumalan ihminen, älä ahdistu tämän maailman tuhosta, koska se on kuin raskaana olevan tuskanhuutoa. Uusi maailma on syntyvä, kun Jeesus tulee maan päälle. Katsokaamme siis yli pimeyden Jumalan Kuningaskunnan kirkkauteen.
Käytetty raamatunkäännöstä: Raamattu Kansalle 2012
Erkki Kuisma


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia