kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 19.11.2018 13:04

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Pimeässä laaksossa
ViestiLähetetty: 02.01.2014 15:04 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
    Kuva

Pimeässä laaksossa

Tapani Suonto

”Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa. Sillä sinä olet minun kanssani. Sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat.” (Ps 23)
Daavid vertasi uskovan vaellusta lampaiden kulkuun läpi laaksojen. Jotta lammaslauma pääsi vehreille ylängöille syömään, sen piti kulkea läpi pimeiden laaksojen. Tämä oli ainoa tie siunauksiin, vaikka se olikin pelottava tie. Ympärillä vaanivat pedot ja sudet ulvoivat yön pimeydessä, mutta lampaat eivät joutuneet paniikkiin, koska ne näkivät vierellään paimenen. Paimenen läsnäolo toi rauhan.

Olennaista ei tänäänkään ole se, missä sinä vaellat, vaan kuka on sinun kanssasi. Kun Herra on sinun kanssasi, ei sinun tarvitse pelätä mitään. ”Herra on sinun paimenesi, ei sinulta mitään puutu.” Moni Jumalan lapsi on tänäänkin pimeässä laaksossa. Siellä ei ole kenenkään hyvä olla. Kukaan ei hakeudu sinne omasta tahdostaan, sinne joudutaan. Tuolla pimeässä laaksossa ihminen usein kysyy, mitä hänen pitäisi tehdä. Haluan antaa tähän kysymykseen muutaman vastauksen.

1) Pyri lähelle Jeesusta

Pidä huoli siitä, että Kristus kulkee kanssasi. Jos et vielä tunne Jeesusta omana vapahtajanasi, anna elämäsi Hänelle. Pidä lyhyet tilivälit Hänen kanssaan ja vaella valkeudessa. Silloin olet turvassa, vaikka ”sudet ulvovat” ja jopa kuolema piirittää sinua kaikkialta. Muista, että olennaista ei ole se, missä sinä olet, vaan kuka on sinun kanssasi. Silloin voit olla rauhallisella mielellä, sillä Jumala on ottanut sinusta vastuun.

2) Vaella eteenpäin

Älä pysähdy matkallasi, vaikka onkin pimeää. Raamattu sanoo: ”Vaikka minä vaeltaisin…” Vaella eteenpäin, sillä kaikki laaksot päättyvät kerran.

Pimeys voi johtua avioerosta, sairaudesta, perhehuolista, taloudellisesta hädästä, konkurssista, työttömyydestä ja monesta, monesta muusta asiasta. Syitä on varmasti tuhansia. Raamattu kehottaa meitä rukoilemaan Jumalaa avuksi, kun joudumme vaikeuksiin. Moniin rukouksiimme Jumala vastaakin nopeasti, kun rukoilemme ja jätämme huolemme Hänelle. Mutta kaikki pimeys ei väisty heti yhdellä rukouksella. Se ei väisty edes käskemällä tai sitomalla. On paljon sellaista pimeyttä, joka väistyy vain kulkemalla sen läpi. Älä siksi pysähdy vaan astu eteenpäin!

Kerran nuori Abraham sai Jumalalta suuret lupaukset ja katsoi toivorikkaana tulevaisuuteen. Mutta vähitellen Abrahamin mielen valtasi huoli, sillä lupaus jälkeläisestä viipyi eikä Saara tullut raskaaksi. Abraham joutui pimeään laaksoon, kun lupaukset viipyivät vuosikymmeniä. Lopulta Abraham oli jo 99-vuotias vanhus eikä hänellä sen ikäisenä ollut enää mahdollisuutta saada jälkeläisiä. Mutta ”Abraham toivoi, vaikka ei toivoa ollut.” Hän piti Jumalaa luotettavana, vaikka aika oli kulkenut jo vääjäämättä lupausten ohi. Hän ei pysähtynyt ja kääntynyt takaisin. Hän astui uskossa pimeän laakson loppuun asti ja saavutti voiton.
Kerran nuorena kristittynä olin pimeässä laaksossa. Pyysin esirukousta eräässä raamattupiirissä, jossa oli mukana kaksi katolista nunnaa. Heillä oli voimakas profetian armolahja ja he rukoilivat puolestani. Silloin toinen näki näyssä minut kulkemassa kapeaa, haurasta lankkusiltaa. Silta oli niin ahdas, että juuri ja juuri kykenin etenemään sillä. Takanani oli maailma, josta olin lähtenyt, alapuolellani kuolemanrotko ja edessä maa, joka oli täynnä Jumalan siunauksia. Juuri sellaiselta elämä tuntuikin. Rukouksista huolimatta matkanteko ei helpottunut. Kuljin pitkään tuota ahdasta siltaa, mutta lopulta tuli päivä, jolloin sain astua pois sillalta siunausten maahan.

Kivala-kotien perustaja Kerttu Seestie-Leskinen kertoo elämänkerrassaan nuoruuden ystävästään ja sukulaisestaan nimeltä Heidi. Tämä nuori nainen oli pienelle Kerttu-tyttöselle todellinen taivaan lahja. Vaikka Heidi oli vasta alle 20-vuotias, hänen sydämellään oli voimakas taivaskaipuu. Usein hän puhui Kertulle taivaasta. Eräänä päivänä Heidi sairastui ja makasi kuolemaisillaan. Sukulaiset olivat kokoontuneet Heidin vuoteen äärelle jättämään jäähyväisiä, kun Heidi tuli tajuihinsa. Hänelle kerrottiin, että hän oli maannut pitkään kuumeen tähden tajuttomana. Silloin Heidi sanoi: ”En minä ole ollut tajuton, olen ollut taivaassa. Siellä on valtavan ihanaa, mutta sitä on mahdotonta selittää, sillä taivaassa on niin erilaista. Sanokaa Kertulle, että hänelle tulee elämässä hyvin vaikeata ja hän tulee kärsimään paljon. Mutta sen jälkeen Jumala antaa hänelle tehtävän.” Lopuksi Heidi kertoi, että hänelle luvattiin, että aamulla klo 6.40 hänet tullaan noutamaan taivaan kotiin. Seuraavan yön Heidi makasi tajunnan rajamailla ja lopulta, aamun sarastaessa, hänen sydämensä pysähtyi ja hän lähti kotiin. Kello oli silloin 6.40.
Moni kysyy, miksi Heidi kuoli? Oliko hän niin syntinen, epäuskoinen ja huono kristitty, että hänen piti kuolla nuorena. Ei Heidissä ollut mitään vikaa. Hänen aikansa oli vain lähteä. Jokaisen ihmisen aika on määrätty Jumalan valtaistuimella ja kun se aika päättyy, me kaikki lähdemme.

Raamattu sanoo: ”Elämä on minulle Kristus ja kuolema on voitto!” Raamattu ei ole kirja, joka sanoo yhtä ja tarkoittaa toista. Kuolema ei ole meille tappio vaan voitto, sillä niin on kirjoitettu.

Kun kuolet ja sinut haudataan, et jää monttuun palelemaan. Kuolema on portti toiseen todellisuuteen. Kuoleman kautta astut taivasten valtakunnan vihreille niityille. Siellä kirmailet terveenä, nuorena ja onnellisena. Kaikki kipu, sairaus ja murhe ovat poissa. Kyyneleesi on kuivattu ja uusi ikuinen elämä on alkanut. Siellä tapaat monia rakkaitasi, jotka ovat ehtineet sinne ennen sinua. Siellä tapaat Jeesuksen kasvoista kasvoihin.

Et sinä silloin sano: ”Voi mikä onnettomuus, että tänne jouduin. Voi mikä onnettomuus, että piti lähteä sieltä ahdistusten laaksosta tänne kaiken kirkkauden ja ilon ja onnen keskelle. Voi mikä vääryys minua onkaan kohdannut.”

jatkuu

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pimeässä laaksossa
ViestiLähetetty: 02.01.2014 15:05 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
    Kuva

Kuolema on voitto!

Me kuljemme voittoon monen pimeän laakson kautta, mutta voitto on sen arvoista. Siksi julistamme evankeliumia, että jokainen ihminen olisi valmis kohtaamaan kuoleman ja saavuttamaan voiton Jeesuksessa Kristuksessa!

Entä miten Kertun kävi? Muutaman vuoden kuluttua Kerttu loukkaantui ja joutui hoitovirheen tähden suuriin ahdistuksiin. Hän makasi jo kuolevien huoneessa painaen vain 18 kiloa, eivätkä lääkärit antaneet enää mitään toivoa. Silloin Kerttu näki ilmestyksessä ristin vahvistuksena Jumalalta siitä, että hänen aikansa ei ollut kuolla. Kerttu eli muutamia vuosia ristin varjossa, kuoleman rajamailla. Tuon pimeän laakson keskellä Kerttu näki, mitä on invalidilasten kärsimys. Lopulta hän parani, vaikka menettikin toisen jalkansa amputaatiossa.

Muutamia vuosia tämän jälkeen Jumala kutsui Kertun tärkeään tehtävään: perustamaan kodin Suomen orvoille ja yksinäisille invalidilapsille. Siihen aikaan invalidilapsia hoidettiin vanhainkodeissa, mielisairaaloissa ym. Jumala oli nähnyt noiden lasten kärsimyksen, sillä lapset ovat Jumalan silmäterä. Hän oli valinnut Kertun heitä auttamaan. Siitä syntyi Kivala-kodit Lempäälään.

Pimeät laaksot eivät ole rangaistusta, kun me uskomme Kristukseen. Pimeillä laaksoilla on oma tarkoituksensa Jumalan suunnitelmissa, kun me luotamme Häneen. Siksi kaikki pimeät laaksot eivät väisty lyhyellä rukouksella vaan meidän on kuljettava niiden läpi voittoon. Lopullinen voitto on kuolema, sillä sen kautta astumme taivasten valtakuntaan. Siksi sitäkään pimeyttä ei tarvitse pelätä.

Voimme toki joutua pimeään laaksoon joskus myös omien virheidemme tähden. Jos elämme irstaasti ja Jumalaa pilkaten, siitä koituu aina lopulta murhetta elämäämme. Mutta silloinkin voimme jäädä laaksossa Hänen käsiinsä ja Hän tulee rinnallemme johdattamaan meidät takaisin valoon.

3) Luovu oikeuksistasi

Moni ihminen sanoo: ”Minulla on oikeus saada sitä tai tätä. Minulla on oikeus saada aviomies, oikeus saada uusi asunto. Jumalan täytyy vastata minulle, kun rukoilen.” Tiedätkö, että sinulla ei ole mitään oikeuksia? Kaikki on vain pelkkää armoa. Et ole ansainnut mitään, vaan Jeesus on ansainnut kaiken puolestasi. Jeesus luopui kaikista oikeuksista elämäänsä sinun tähtesi. Kerran Hän rukoili: ”Ota pois tämä malja, mutta tapahtukoon kuitenkin, ei niin kuin minä tahdon vaan niin kuin sinä.” Hän antoi Jumalalle kaikki oikeudet elämäänsä, loppuun asti.

Viime kesänä eräs uskova ystäväni vaati Jumalalta apua, vastausta ja siunausta. Hän odotti kärsimättömänä, mitä Jumala vastaisi. Lopulta mies kuuli hiljaisen Pyhän Hengen äänen, joka sanoi: ”Osta itsellesi tutti”. Mies mietti hämmästyneenä noita sanoja päivän ja meni ja osti tutin. Hän imeskeli sitä viikon kotonaan ja mietti, mitä Jumala halusi hänelle opettaa. Sinä aikana hän ymmärsi olevansa vielä pieni Jumalan lapsi, jolta Isä odottaa kasvua. Tämän kokemuksensa jälkeen mies soitti minulle ja esitteli itsensä: ”Täällä puhuu vauvakristitty.”

Olen tuntenut tämän miehen pitkään, mutta en vuosiin niin vapautuneena, iloisena ja hengellisesti uudistuneena kuin tuon tuttiviikon jälkeen. Kun ihminen luopuu kaikista oikeuksistaan ja suostuu antamaan ne Jumalalle, hän saa kokea ihmeellistä uutta vapautta, rauhaa ja iloa Kristuksessa.
Tuhannet kristityt ovat luopuneet kaikista oikeuksistaan ja taipuneet jopa vankeuteen ja kärsimykseen Kristuksen tähden. Mutta tuon pimeän laakson keskellä he ovat saaneet kokea ihmeellistä Pyhän Hengen voimaa ja lohdutusta.

Kun Richard Wurmbrandt kärsi Romanian vankiloissa kommunismin aikana, hän johti siellä vankien suurta ”ylistyskuoroa”. He eivät kapinoineet kohtaloaan, vaan lauloivat ylistystä Jumalalle. Pyhän Hengen läsnäolo oli niin valtava, että kaikki vartijatkin tulivat uskoon. Lopulta osastolle ei lähetetty vartijoita ollenkaan, jotta kaikki eivät kääntyisi kristityiksi.
”Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehotan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi.” (Room.12:1)

Jeesus uhrasi itsensä meidän tähtemme. Hän kutsuu meitä uhraamaan itsemme, ei vaatimaan oikeuksiamme. Saat kokea uutta vapautta ja iloa – pimeydestä huolimatta – kun luovut kaikista oikeuksistasi.
Ihmisen elämä voi olla kuin pyörremyrskyn repimä talo: katto on revennyt irti, ikkunat ja ovet säpäleinä ja sisällä kauhea kaaos. Ihminen itse istuu sohvan nurkalla ja katsoo neuvottomana hävitystä ympärillään. Mutta kun hän siinä tilanteessa antaa kaikki oikeutensa Jumalalle, hän voi sanoa sydämessään: ”Onneksi tämä ei ole minun taloni vaan minun isäni talo”.

Kun annat kaikki oikeudet Jumalalle, annat myös kaiken vastuun. Hän ottaa vastuun ja korjaa lopulta kaiken. Siksi on hyvä sanoa sydämestään: Tapahtukoon sinun tahtosi! Kun annat Jumalalle oikeudet, saat Jumalan lapsen etuoikeudet. Raamattu lupaa, että ”Kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat… Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka aina kuljettaa meitä voittosaatossa Kristuksessa.” Kaikki päättyy lopulta sinulle voitoksi, kun uskot ja taivut kulkemaan laakson läpi Kristuksen kanssa.

4) Usko Jumalaan ja Hänen sanaansa!

Apostolien teoissa sanotaan: ”He vahvistivat opetuslasten sieluja ja kehottivat heitä pysymään uskossa…” Mitä tuo uskossa pysyminen heille tarkoitti? Oliko kyse uskosta, joka poistaa kaikki ahdistukset ja lopettaa pimeät laaksot? Ei, sillä Raamattu jatkaa: ”…ja sanoivat: "Monen ahdistuksen kautta meidän pitää menemän sisälle Jumalan valtakuntaan". (Apt.14:22)

Jumala ei ole kaukana, ei hylännyt tai tuominnut, kun olet pimeässä. Et ole huonompi kuin muut, kun vastaus viipyy. Monet sanovat, että kunnon uskova on aina terve, rikas ja onnellinen! Sellaisen opetuksen seuraus on hyvin surullinen: ihminen on pimeässä laaksossa yksin, pelokkaana ja hädissään, kokien itsensä hyljätyksi ja kykenemättömäksi jatkamaan matkaa. Hän ei pysty vaeltamaan uskossa eteenpäin, koska hän on uskonut valheen.

Suurin osa uskovista ei ole rikkaita, ei onnensa kukkuloilla ja vailla ahdistuksia tai mitään sairauksia. Raamattu sanoo: ”Katso, jumalattomat elävät ainaisessa rauhassa ja rikastuvat yhäti, mutta minua vaivataan joka aika.” (Ps. 73:12,14) Jumalattomat elävät ilman vaivan häivää, mutta jota Jumala rakastaa, sitä hän myös joskus kurittaa. Jumala antaa joskus perkeleenkin kiusata meitä, ettei meistä tulisi perkeleitä.
Karista siksi lopullisesti pois ajatus: olet onneton ja ahdistuksissa, koska olet niin viallinen etkä kelpaa. Tee itsellesi selväksi, että juuri nyt, kun vastaus viipyy, olet Hänelle rakas ja Hän on erityisen lähellä sinua.

”Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Monta on vanhurskaalla kärsimystä, mutta Herra vapahtaa hänet niistä kaikista.” (Ps. 34:19-20)
Kun uskot, mitä Raamattu sanoo, voit vaeltaa läpi pimeän laakson luottaen Jumalaan ja omistaen rauhan sydämeesi. Voit olla varma siitä, että kaikki pimeät laaksot päättyvät kerran voittoon.

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia