kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 19.11.2018 13:37

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 20.04.2014 08:15 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
    Kuva

Kristillisyys jakautuu viimeisinä aikoina

Raamattu kertoo, että lopun aikana ennen Jeesuksen paluuta pääsee valtaan väärien profeettojen edustama antikristillinen järjestelmä. (Matt.24, 2.Tess.2, Ilm.13). Vaikka tämä yleisesti tiedetään, asia sivuutetaan kevyesti ajatellen, että tällaiset ilmiöt tapahtuvat kristikunnan ulkopuolella muiden uskontojen ja newagen piirissä.

Raamattu kuitenkin kertoo (2.Tess.2;3), että niitä päiviä edeltää uskosta luopuminen. Tämäkin ohitetaan yleensä katsomalla sen merkitsevän tämän maailman loittonemista uskonnollisista moraalikäsityksistä. Raamattu ei kuitenkaan sano, että tapahtuu moraalinen haaksirikko, vaan uskosta luopuminen. Lieneekin selvää, että epäuskoinen maailma ei voi uskosta luopua. Tässä onkin asian vakava ydin: Kysymyksessä on kristikunnan omasta piiristä nouseva kapina vanhaa Raamatun ajatonta oppia vastaan ja sen uushengellinen tulkinta.

Näinä aikoina kristikunnassa vallitseekin merkillinen hiljaisuus siitä muutoksesta, mikä juuri nyt tapahtuu hengellisessä maailmassa. Yksityiset uskovat ovat usein kiinnostuneita saamaan faktatietoa tämän ajan uusista hengellisistä virtauksista, mutta merkille pantavaa on, että seurakuntien papit, opettajat ja johtajat itse ovat omituisen hiljaisia ottamaan minkäänlaista kantaa uusiin asioihin ja ilmiöihin. Uskon tämän johtuvan siitä, että he eivät tahdo tiedostaa mahdollista totuutta, vaan haluavat siirtää ratkaisut kannanotoista kauemmas tulevaisuuteen. Ja siksi he joutuvat sallimaan mahdolliset eksytykset ainakin niin kauan, kun ne vielä näyttävät edes ulkonaisilta puitteiltaan liittyvän jotenkin Raamatun sanomaan.
Tiedostamattomuuden halun eräänä syynä lienee se, että lähes kaikki seurakunnat ja yhteisöt elävät taloudellisessa niukkuudessa. Kannanotto uususkonnollista toimintaa vastaan voisi vähentää jäsenmäärää ja merkitä katastrofia yhteisön taloudelle. Näin siis myös totuus ja harha on kaupallistettu!

Talouskysymysten valta suhteessa totuuden tiedostamiseen on äärimmäisen vakava asia. Samaisessa Raamatun kohdassa apostoli Paavali näet kirjoittaa tessalonikalaisille siitä, että kaikki ne ”joutuvat kadotukseen, jotka eivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua”. (2.Tess.2;10)

Samalla esim. karismaattisen uususkon sanoma ja ”teologia” saa rauhassa tunkeutua lehdistön, radion ja TV:n välityksellä kristittyihin koteihin, ja ihmiset joutuvat ottamaan kantaa uusiin oppeihin itse vain omien tunteittensa ja vajavaisen raamatuntuntemuksensa perusteella, koska kirkot ja seurakunnat eivät pysty antamaan selkeitä ohjeita tai varoituksia harhaopeista. Näin Raamatun vastaiset ovelat eksytykset saavat rauhassa levitä.

Kuva

Jeesus on varoittanut rakkaitansa etukäteen

Antikristillinen maailmanuskonto tulee sulattamaan sisäänsä myös osan kristikuntaa.
Monet suhtautuvat kuitenkin torjuvasti tällaiseen epämiellyttävään ajatukseen ja selittävät itselleen, että tällaista voi tapahtua kuitenkin vain sille osalle kristikuntaa, missä ei olla oikeasti uskossa, vaan pelkästään nimikristittyjä. Ja jos tällaista tapahtuukin, niin se on vain marginaalinen ilmiö. Tästä asiasta Raamattu on kuitenkin täsmälleen eri mieltä.

Matt. 24:3-5: Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: "Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?" Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: " Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. Sillä moni tulee minun nimessäni sanoen: Minä olen Kristus, ja he eksyttävät monta”.

Näin siis Jeesus sanoi etukäteen, että myös monet opetuslapset tulevat eksymään. Myös muissa puheissaan Jeesus tuo esiin samaa sanomaa. Näiden pääsisältö on varoittaa opetuslapsia siitä valheellisesta hengellisyydestä, mikä tulee valloittamaan osan kristikuntaa ”sinä päivänä” tai ”niinä päivinä”.

Matt.7;22-23: ”Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa? Ja silloin minä lausun heille julki: Minä en ole koskaan teitä tuntenut, menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät”.

Kreikan kielen sana polys (moni) merkitsee runsautta, suurta lukumäärää. Jotakin sellaista, joka on varsin yleistä. Ei tätä voi kääntää esim. sanomallalla ”jotkut harvat” tai ”on joitakin yksilöitä, jotka”…
Samaa sanaa on käytetty mm. Matt.24;12: ”Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien (pollon) rakkaus”.

Jeesus kertoo myös vakavan kertomuksen kymmenestä neitsyestä (Matt.25). On kymmenen morsiusneitsyttä, jotka kaikki odottavat ylkää ja pääsyä hääjuhlaan. Mutta lopulta vain viisi heistä pääsee sisään hääsaliin. Puhutaan uskovista, jotka kaikki odottavat Jeesuksen paluuta. Merkinneekö tämä sitä, että vain puolet Jeesuksen paluuta edeltävästä kristikunnasta pelastuu?

Kuva

Luopumuksen henki on jo sisällä seurakunnassa

Karismaattinen uususko on hivuttautunut kristikunnan sisälle vähä vähältä. Ensin sitä oudoksuttiin, ihmeteltiin ja jopa vastustettiin, (niin kuin menestysteologiaa 1980-luvulla). Mutta kun mitään merkillistä ei näytä tapahtuvan, vastustus ja ihmettely vähitellen väistyy. Uskovat mukautuvat uusiin tuuliin, samoin kuin yhteiskunnassa ensin vastustetaan kiivaasti homoseksuaalisuuden hyväksymistä, mutta vähitellen ihmiset väsyvät ja antavat periksi.

Uususkon sisäänmarssi seurakuntaan tapahtuu sielunvihollisen taholta äärimmäisen taitavalla solutustaktiikalla. Tavalla, joka täsmällisesti on meille kerrottu jo Johanneksen 1. kirjeessä.

”Meistä he ovat lähteneet, mutta he eivät olleet yhtä meidän kanssamme; sillä jos he olisivat olleet yhtä meidän kanssamme, niin he olisivat meidän kanssamme pysyneet; mutta heissä oli tuleva ilmi, että kaikki eivät ole yhtä meidän kanssamme.” (1.Joh.2;19)

Uutta oppia ei siis varsinaisesti tarvitse tuoda seurakuntaan sen ulkopuolelta. Onhan sisäpuolella paljon uskovia, joiden sisäiset ja salatut motiivit eivät ole koskaan tulleet ristiinnaulituksi. Kun aika on tullut, on ollut helppo lietsoa sitä kipinää, joka on heidän tarpeittensa taustalla. He ovat tähän asti uskoneet evankeliumiin omalla tavallaan, mutta todellisuudessa Jeesus yksin ei ole heille koskaan riittänyt. Kaiken aikaa he ovat kaivaten odotelleet parempia ja suurempia hengellisiä aikoja. Joka merkitsee suurien tunnustekojen ja ihmeiden ilmaantumista.

Näitä tunnustekoja lupailtiin myös Kokkolan herätyksen alkuaikoina, kuinka Jumala tulee tekemään suuria ihmeitä Kokkolan kirkossa. Vielä nytkin, kymmeniä vuosia myöhemmin, tämä on ollut monen sisaren ja veljen uskossa päällimmäisin rukousten kohde! Jo kauan sitten ihmettelin, kuinka he jaksavat riippua kiinni tällaisissa toisarvoisissa asioissa kymmeniä vuosia. Koskaan he eivät palaneet innosta kertoessaan Jeesuksen rakkaudesta, Jumalan armosta, ristin ihanuudesta tai syntisen levosta Jeesuksen jalkojen juuressa. Mutta kun Nokia missio tuli Kokkolaan, he liittyivät välittömästi mukaan ihmeiden toivossa.

Juuri tästä Johannes kirjoitti: He ovat meidän joukostamme, mutta eivät meistä. Johannes kirjoitti gnostilaisuudesta, jossa on antikristuksen henki. He tavoittelivat erikoisen hengellisen voitelun saamista sekä siihen liittyvää parempaa hengellistä sisäistä tietoa ja ymmärrystä. Tätä samaa myös uuskarismaattinen kristillisyys pitää uuden ilmoituksen perustana.

Jouko Nieminen

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia