kultaomenia hopeamaljoissa
http://kultaomeniahopeamaljoissa.munfoorumi.com/

Lyhyet David Wilkerson / Kevät
http://kultaomeniahopeamaljoissa.munfoorumi.com/viewtopic.php?f=28&t=223
Sivu 1/10

Kirjoittaja:  noomi [ 01.03.2015 11:53 ]
Viestin otsikko:  Lyhyet David Wilkerson / Kevät

    Kuva

IHMEELLINEN RAUHA!
Kuva

DAVID WILKERSON DEVOTIONS (FINNISH)
Monday, June 27, 2011
IHMEELLINEN RAUHA!

Jeesus antaa meille enemmän kuin yhden syyn siihen, miksi tarvitsemme hänen rauhaansa. Kristus sanoo opetuslapsilleen Joh.14:30:ssä: "Maailman ruhtinas tulee." Missä asiayhteydessä hän tämän sanoi? Hän oli juuri kertonut kahdelletoista opetuslapselleen: "En minä enää puhu paljoa teidän kanssanne" (14:30). Sitten hän kertoo, miksi: "Sillä maailman ruhtinas tulee."

Jeesus tiesi Saatanan toimivan juuri sillä hetkellä. Paholainen oli jo saanut Juudaksen pettämään hänet. Kristus tiesi Jerusalemin uskonnollisen hierarkian olevan helvetin voimien vallassa. Hän myös oli tietoinen siitä, että paholaisen innoittama joukkio oli tulossa piakkoin ottamaan hänet vangikseen. Silloin Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Saatana, pahanilkinen on tulossa. Joten en enää puhu kanssanne paljoa."

Jeesus tiesi tarvitsevansa aikaa Isänsä kanssa ollakseen valmiina tulevaan taisteluun. Hän joutuisi pahojen miesten käsiin juuri, niin kuin hän oli sanonut. Hän ties, että Saatana tekisi kaikkensa järkyttääkseen hänen rauhaansa. Paholainen tulisi häiritsemään ja yrittämään lannistaa häntä, jotta Kristuksen usko Isään pettäisi. Hän tekisi kaikkensa saadakseen hänet välttämään ristin.

Saatat olla sekasortoisessa tilassa ja ajattelet: "Kaikki on ohi. En selviä tästä." Mutta Jeesus sanoo: "Minä tiedän, mitä olet käymässä läpi. Tule ja juo minun rauhaani."

Saatat olla juuri nyt käymässä läpi elämäsi vaikeinta aikaa. Ehkä et oikein hallitse elämääsi, ja kaikki näyttää toivottomalta. Ulospääsytietä ei näy, ja yrityksesi päästä pois tilanteesta tuo vain lisää stressiä, hämmennystä ja uupumusta.

Mitä oletkin käymässä läpi, se ei merkitse mitään. Kenties elämäsi näyttää siltä, kuin tornado olisi iskenyt siihen. Saatat olla käymässä läpi koettelemuksia, jotka saavat toiset katsomaan sinun niin kuin nykypäivän Jobia. Kaikkien vaikeuksiesi keskellä, huudat Pyhää Henkeä kastamaan sinut Kristuksen rauhaan ja hän tekee sen.

Ihmiset osoittavat sinua sormellaan ja sanovat: "Tuon ihmisen maailma on täysin hajalla, mutta hän on päättänyt turvata Jumalan Sanaan, elämässä tai kuolemassa. Kuinka hän voi tehdä niin? Miten hän voi jatkaa eteenpäin? Hänen olisi pitänyt antaa periksi aikoja sitten, vaan näin ei ole. Koko aikana hän ei ole tehnyt kompromissia missään asiassa, mihin hän uskoo. Miten ihmeellinen rauha! Se käy yli ymmärryksen."

Kirjoittaja:  noomi [ 02.03.2015 07:49 ]
Viestin otsikko:  IHMEIDEN KESKELLÄ

Kuva

DAVID WILKERSON DEVOTIONS (FINNISH)
Friday, June 24, 2011
IHMEIDEN KESKELLÄ

Saatat olla juuri nyt keskellä ihmeiden aikaa tai odottamassa sitä, mutta et voi nähdä sitä. Olet kenties lannistunut, koska asiat näyttävät polkevan paikallaan. Ehkä et näe merkkiäkään Jumalan yliluonnollisesta työstä omalla kohdallasi.

Mieti, mistä Daavid puhuu Psalmissa 18: "Ahdistuksissani minä rukoilin Herraa ja huusin avuksi Jumalaani; hän kuuli minun ääneni temppelistänsä, ja minun huutoni hänen edessään kohosi hänen korviinsa. Silloin maa huojui ja järisi, vuorten perustukset järkkyivät; ne horjuivat… Savu suitsusi hänen sieraimistaan, kuluttava tuli hänen suustansa, palavat hiilet hehkuivat hänestä... Hän notkisti taivaat ja astui alas… Ja Herra jylisi taivaassa, Korkein antoi äänensä kaikua..Hän lennätti nuolensa...paljon salamoita" (Ps.18:6-9, 13-14).

Sinun tulee ymmärtää, ettei mitkään näistä asioista tapahtunut kirjaimellisesti. Daavid näki kaiken hengellisin silmin. Rakkaani, se on uskoa. Se tapahtuu, kun uskot, että Jumala kuuli itkusi, ettei hän ole ollut hidastellut tai jättänyt huomiotta sinun pyyntöjäsi. Jo silloin, kun aloitit rukoilemisen, hän välittömästi aloitti hiljaa ihmeesi tekemisen. Nytkin hän tekee jotain yliluonnollista sinun hyväksesi. Sellainen ajattelu on todellista uskoa ihmeisiin, hänen ihmeelliseen jatkuvaan työhön elämässämme.

Daavid ymmärsi kaiken alla olevan perustavan totuuden: " Hän vapautti minut, sillä hän oli mielistynyt minuun" (Ps.18:19). Daavid julisti: "Tiedän, miksi Herra tekee kaiken tämän minun vuokseni. Hän tekee sen, koska on mielistynyt minuun."

Minä todella uskon välittömästi tapahtuviin ihmeisiin. Jumala yhä tekee valtavia, nopeita ihmeitä tämän päivän maailmassa. Matt.16:9 -11:ssä ja Mark.8:19 -21:ssä Jeesus muistuttaa opetuslapsiaan ihmeellisestä 5000 ja 4000 ihmisen ruokkimisesta, ja käskee meitä huomaamaan hänen lisääntyvät ihmeensä ja niiden tärkeyden elämässämme tänään.

Kirjoittaja:  noomi [ 03.03.2015 07:47 ]
Viestin otsikko:  HERRAN ARMOTYÖT

Kuva

DAVID WILKERSON DEVOTIONS (FINNISH)
Thursday, June 23, 2011
HERRAN ARMOTYÖT

Muinaisessa Israelissa liitonarkki edusti Herran armoa. Tämä voimallinen totuus ruumiillistui Kristuksessa. Meidän tulee saada hänen armonsa, uskoa hänen armonsa pelastavaan vereen ja saada iankaikkinen pelastus. Voit tehdä pilaa laista, pilkata pyhyyttä ja tuhota kaiken, mikä puhuu Jumalasta. Kun sen sijaan pilkkaat Jumalan armoa, tulee tuomio ja äkkiä sittenkin. Jos tallaat lokaan hänen armonsa verta, saat vastaasi hänen pelottavan vihansa.

Tämä tapahtui filistealaisille, jotka varastivat arkin. Kuolema niitti tuhoa heidän keskuudessaan, kunnes he myönsivät: ”Tämä ei tapahtunut sattumalta. Jumalan käsi on selvästi meitä vastaan.”
Mieti, mitä tapahtui, kun arkki vietiin Daagon- jumalan temppeliin ivaamaan ja haastamaan Israelin Jumalaa. Keskellä yötä arkin armoistuimesta tuli tuomion sauva. Seuraavana päivänä Daagon löytyi kaatuneena kasvoilleen arkin eteen pää ja kädet poikki (ks.1 Sam.5:2-5).

Rakkaat lukijani, tässä maailma on tänään. Meidän olisi pitänyt saada tuomio jo aikoja sitten. Sanon kaikille, jotka ivaavat ja pilkkaavat Jumalan armoa: Koettakaa vain saada Kristuksen seurakunta maallistumisen ja epäuskon valtaan. Jos sen sijaan pilkkaatte Kristuksen armoa, Jumala heittää kaiken voimanne ja valta-asemanne maahan. Jeremia sanoo: ”Herran armoa on, ettemme ole aivan hävinneet, sillä hänen laupeutensa ei ole loppunut”(Valitusvirret 3:22). Jos ihmiset pilkkaavat suurta armoa, joka on Kristuksessa, heidän tuomionsa on varma.

Herran armoa on sekin, että hän siirtää myöhemmäksi tuomion tulemista. Maailmamme tosiaan hyötyy tästä siirtämisestä. Uskomatonta, että meidän maamme kilpailee muun maailman kanssa siitä, kuka ehtii ennemmin poistaa Jumalan yhteiskunnasta. Herra ei kuitenkaan anna pilkata itseään. Hänen armonsa pysyy iankaikkisesti ja hän rakastaa tätä kansaa. Uskon, että hän edelleen vuodattaa siunauksia yllemme. Hänen halunsa on, että Jumalan hyvyys vetäisi meitä parannukseen(ks. Room.2:4).

Meidän ei tule vaipua epätoivoon maamme nykytilasta. Me suremme kauheata korruptiota, Jumalan pilkkaa ja syntiä, mutta meillä on toivoa, kun tiedämme, että Jumalalla on kaikki hallinnassaan. Me tiedämme, että Jumalan armo pysyy iankaikkisesti.

Kirjoittaja:  noomi [ 04.03.2015 08:07 ]
Viestin otsikko:  ISÄN SUUDELMA

Kuva

DAVID WILKERSON DEVOTIONS (FINNISH)
Tuesday, June 21, 2011
ISÄN SUUDELMA

Osaksemme tulee suuri siunaus, kun meidät asetetaan taivaallisiin. Mikä sellainen siunaus on? Se on etuoikeus olla hyväksytty: "Meidät on hyväksytty hänen rakkaassaan (Kristuksessa)" (engl. kielinen suora käännös Ef.1:6). Kreikankielellä sana "hyväksyä" tarkoittaa "olla suuressa suosiossa". Englanninkielessä sanalla on eri merkitys: "hyväksyä = accept" on ottamista vastaan soveliaana". Tämä viittaa jonkin sietämiseen, asenteena: "Voin elää sen kanssa." Paavali ei kuitenkaan käytä sanaa tässä merkityksessä. Hänen sanansa ”hyväksytty” tarkoittaa: "meillä on Jumalan mielisuosio”. Me olemme hyvin erityisiä hänelle, koska meillä on paikkamme Kristuksessa."
Koska Jumala hyväksyi Kristuksen uhrin, hän näkee nyt vain yhden olennon, Kristuksen ja ne, jotka usko yhdistää häneen. Meidän lihamme on kuollut Jumalan silmissä. Miten niin? Jeesus teki ristillä tyhjäksi vanhan luontomme. Joten nyt Jumala näkee ainoastaan Kristuksen, kun hän katsoo meihin. Meidän tulee puolestamme oppia näkemään itsemme niin kuin Jumalakin näkee. Meidän ei tulisi siis keskittyä tuijottamaan vain syntejämme ja heikkouksiamme. Pikemminkin meidän tulee katsoa siihen voittoon, jonka Kristus voitti meille ristillä.
 
Vertaus tuhlaajapojasta tarjoaa voimallisen kuvan hyväksynnästä, jonka saamme sen kautta, että meidät on ”asetettu taivaallisiin Kristuksessa”. Tunnet varmaan tarinan. Nuori mies otti isältään koko perintönsä ja tuhlasi sen synnillisessä elämässä. Kun hän oli tuhlannut kaiken ja oli vararikossa, moraalisesti, tunne-elämältään ja fyysisesti, hän ajatteli isäänsä. Hän oli aivan varma, että oli menettänyt kaiken arvon isänsä edessä ja pelkäsi, että isä olisi täynnä vihaa häntä kohtaan.
 
Raamattu kertoo meille, että särkynyt nuori mies oli kovin murheellinen syntisyytensä vuoksi ja huusi: ”Olen täysin arvoton. Minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan." Tämä kuvaa niitä, jotka ovat tulleet parannukseen Jumalan mielen mukaisessa murheessa.
 
Tuhlaajapoika itse sanoi: "Minä nousen ja menen isäni tykö" (Luuk. 15:18). Hän alkoi ottaa käyttöönsä hyväksymisen siunausta. Alkaako kuva hahmottua? Tuhlaajapoika käänsi selkänsä synnille, jätti maailman taakseen ja kävi sisään avoimesta ovesta, jonka isä oli luvannut. Hän vaelsi parannuksessa ja otti vastaan hyväksynnän.

Mitä tuhlaajapojalle siis tapahtui? "Kun hän vielä oli kaukana, näki hänen isänsä hänet ja armahti häntä, juoksi häntä vastaan ja lankesi hänen kaulaansa ja suuteli häntä hellästi" (Luuk.15:20). Kuinka kaunis näky! Syntinen poika sai anteeksi. Hänen isänsä syleili ja suuteli häntä, eikä tuomiota tai vihaa ollut missään. Kun isä suuteli häntä, hän tiesi olevansa hyväksytty.

Kirjoittaja:  noomi [ 05.03.2015 12:37 ]
Viestin otsikko:  MUREHTIMISEN PAKANALLISUUS

Kuva


DAVID WILKERSON DEVOTIONS (FINNISH)
Monday, June 20, 2011
MUREHTIMISEN PAKANALLISUUS

"Älkää siis murehtiko sanoen: "Mitä syömme?" tahi: "Mitä me juomme?" tahi: "Millä me itsemme vaatetamme?" Sillä tätä kaikkea pakanat tavoittelevat" (Matt.6:31 -32).
Jeesus sanoo meille, että perheemme tulevaisuudesta, töistä, selviämisestämme murehtiminen on pakanoiden elämäntapa. Jeesus puhuu tässä niistä, joilla ei ole taivaallista Isää. He eivät tunne Jumalaa niin kuin hän haluaisi heidän tuntevan, rakastavana Isänä taivaassa, joka välittää ja pitää huolen.

"Älkää murehtiko huomisesta päivästä" (j. 34). Näillä yksinkertaisilla sanoilla Jeesus kehottaa meitä: " Älkää ajatelko, älkää murehtiko sitä, mitä tapahtuu tai ei tapahdu huomispäivänä. Ette voi muuttaa mitään tai auttaa ketään murehtimalla. Silloin kun murehditte, teette vain pakanoiden tavalla". Sitten Jeesus sanoo: "Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin myös kaikki tämä teille annetaan"(j. 33). Toisin sanoen, meidän tulee jatkaa Jeesuksen rakastamista. Meidän tulee mennä eteenpäin ja heittää kaikki murheemme hänen päällensä. Meidän tulee edelleen levätä hänen uskollisuudessaan. Meidän taivaallinen Isämme kyllä pitää huolen siitä, että meillä on kaikki tarpeellinen elämässämme.

Ovatkohan enkelit kummissaan kaikesta murehtimisesta ja ahdistuksesta niiden kohdalla, jotka väittävät luottavansa Jumalaan? Heistä täytyy näyttää hyvin ala-arvoiselta ja loukkaavalta Herraa kohtaan se, että me murehdimme, aivan kuin meillä ei olisikaan huolehtivaa Isää taivaassa. Miten hämmentäviä kysymyksiä enkelit mahtavatkaan kysyä toisiltaan: "Eivätkö he tunne Isää, joka on taivaassa? Eivätkö he usko, että hän rakastaa heitä? Eikö hän kertonut heille tuntevansa heidän jokaisen tarpeensa? Eivätkö he usko, että hän, joka ruokkii kaikki linnut ja koko eläinmaailman, myös ruokkii ja vaatettaa heidät? Kuinka he voivat olla peloissaan ja murehtia, jos he tietävät, että hänellä on kaikki voima ja rikkaus, niin että hän voi pitää huolen koko luomakunnastaan? Syyttäisivätkö he taivaallista Isäänsä välinpitämättömyydestä, aivan kuin hänen sanansa eivät olisikaan totta?"

Sinulla on taivaallinen Isä. Luota häneen!

Kirjoittaja:  noomi [ 06.03.2015 08:15 ]
Viestin otsikko:  OLEMME YHTÄ PERHETTÄ

Kuva


DAVID WILKERSON DEVOTIONS (FINNISH)
Friday, June 17, 2011
OLEMME YHTÄ PERHETTÄ

Kristuksen nimen voiman käyttöön ottaminen ei ole vaikeaselkoinen, salattu teologinen totuus. Kirjastossani on kirjoja, jotka ovat keskittyneet Jeesuksen nimeen. Ne kirjoitettiin, jotta uskovat ymmärtäisivät Kristuksen nimeen kätketyt syvät merkitykset. Useimmat näistä kirjoista ovat niin "syvällisiä", että ne menevät täysin yli lukijan ymmärryksen.

Minä uskon, että totuus, joka meidän tulisi tietää Jeesuksen nimestä, on jotain niin yksinkertaista, että lapsikin voi ymmärtää sen. Se on yksinkertaisesti tämä: Kun pyydämme jotain Jeesuksen nimessä, meidän tulee olla täysin vakuuttuneita, että se on sama asia kuin Jeesus itse pyytäisi jotain Isältä. Saatat kysyä, kuinka tämä voi olla mahdollista? Annahan kun selitän.

Me tiedämme, että Jumala rakasti Poikaansa. Hän puhui Jeesuksen kanssa ja opetti häntä koko hänen maallisen vaelluksensa ajan. Jumala ei ainoastaan kuullut häntä, vaan vastasi jokaiseen Poikansa pyyntöön. Jeesus todisti tästä sanoen: "Hän kuulee minua aina." Lyhyesti Isä ei koskaan kieltäytynyt täyttämästä Poikansa pyyntöjä.

Tänä päivänä kaikki Jeesukseen uskovat ovat saaneet hänen lapseutensa. Isä ottaa meidät vastaan yhtä läheisesti kuin oman Poikansa. Miksi? Koska meillä on hengellinen yhteys Kristuksessa. Jeesus teki meidät yhdeksi Isän kanssa ristiinnaulitsemisensa ja ylösnousemuksensa kautta. "Että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat..minä heissä ja sinä minussa" (Joh. 17:21 - 23).

Yksinkertaisesti, olemme nyt perhe: yhtä Isän kanssa ja yhtä Pojan kanssa. Meidät on adoptoitu, täysin oikeutettuina lapsen perintöosaan. Tämä tarkoittaa, että kaikki taivaan voimavarat ovat meille avoinna, Kristuksen kautta.

Rukoileminen "Jeesuksen nimessä" ei ole mikään kaava. Se ei ole fraasi, jonka lausumisella itsessään olisi voima. Voima on siinä, että me uskomme Jeesuksen ottavan kaikki pyyntömme ja vievän ne Isän eteen omassa nimessään. Hän on asianajaja. Hän pyytää meidän puolestamme. Voima on uskomisessa siihen, ettei Jumala kiellä omaa Poikaansa ja että Isän pelkästä uskollisuudesta Poikaansa kohtaan me olemme perillisiä.

Kirjoittaja:  noomi [ 07.03.2015 09:30 ]
Viestin otsikko:  KUINKA TÄRKEÄÄ ON ANTAA ANTEEKSI JA SIUNATA VIHOLLISIAMME?

Kuva


DAVID WILKERSON DEVOTIONS (FINNISH)
Wednesday, June 15, 2011
KUINKA TÄRKEÄÄ ON ANTAA ANTEEKSI JA SIUNATA VIHOLLISIAMME?

Paavali kirjoittaa: "Antakaa sijaa Jumalan vihalle" (Room. 12:19). Hän sanoo: "Kärsikää vääryyttä. Pankaa se pois ja menkää eteenpäin. Eläkää Hengen elämää." Jos me kuitenkin kieltäydymme antamasta anteeksi meitä loukanneille, saamme kokea sen seurauksia:

1. Meistä tulee syyllisempiä kuin niistä, jotka aiheuttivat haavamme.
2. Jumalan armo ja laupeus meitä kohtaan sulkeutuu. Sitten elämässämme alkaa mennä huonosti, emmekä ymmärrä miksi, koska me elämme tottelemattomuudessa.
3. Meidän syyttäjämme elkeet meitä vastaan ryöstävät rauhamme. Hän voittaa, koska onnistuu aiheuttamaan meissä pysyviä vammoja.
4. Saatana onnistuu saamaan meidät hautomaan kostoa. Hän pystyy viemään meidät yhä kuolettavampaan syntiin, ja sorrumme entistä pahempiin rikkomuksiin.

Sananlaskujen kirjoittaa neuvoo: "Ymmärrys tekee ihmisen pitkämieliseksi, ja hänen kunniansa on antaa rikos anteeksi" (San.19:11). Toisin sanoen, meidän ei tule tehdä mitään, ennen kuin vihamme laantuu. Meidän ei tulisi koskaan tehdä päätöksiä tai jatkaa tekemisiämme, kun olemme vielä vihaisia.

Tuotamme kunniaa taivaalliselle Isällemme aina, kun me panemme omat kipumme sivuun ja annamme anteeksi synnit, joita on tehty meitä vastaan. Se kasvattaa luonnetta. Kun annamme anteeksi niin, kuin Jumala antaa anteeksi, hän ilmaisee meille mielihyvänsä ja siunauksen, jota emme ole ennen kokeneet.

Jeesus käskee meitä rakastamaan niitä, jotka ovat tehneet itsestään vihollisiamme, tekemällä kolme asiaa:

1. Meidän tulee siunata heitä
2. Meidän tulee olla hyviä heille
3. Meidän tulee rukoilla heidän puolestaan

Matteuksen evankeliumin luvussa 5:44 Jeesus sanoo: "Rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat."

Kirjoittaja:  noomi [ 08.03.2015 07:23 ]
Viestin otsikko:  SUURIN VAARA

Kuva

DAVID WILKERSON DEVOTIONS (FINNISH)
Tuesday, June 14, 2011
SUURIN VAARA

Suurin kohtaamamme vaara on kyvyttömyys nähdä Jeesusta ongelmiemme keskellä. Sen sijaan näemme aaveita. Suurimman pelon hetkellä, kun yö on pimeimmillään ja myrsky vihaisimmillaan, Jeesus tulee meidän luoksemme. Hän ilmaisee itsensä tulvien Herrana, Vapahtajana myrskyissä. "Herra istui valtaistuimellaan, ja vedenpaisumus tuli. Herra istuu kuninkaana iankaikkisesti" (Ps.29:10).

Matteuksen evankeliumin 14. luvussa Jeesus käski opetuslapsensa astua veneeseen, joka oli menossa kohti myrskyä. Raamattu kertoo, että hän suorastaan pakotti heitä nousemaan siihen. Se oli matkalla kohti rauhattomia vesiä. Se joutuisi riepoteltavaksi kuin ylös - alas pomppiva koho. Missä Jeesus oli? Hän oli vuorella katsellen tilannetta. Hän oli siellä, rukoilemassa heidän puolestaan, etteivät he epäonnistuisi edessään olevassa koetuksessa.

Luulisi, että edes yksi opetuslapsista olisi huomannut, mitä oli tapahtumassa ja sanonut: ”Hei ystävät, Jeesus sanoi, ettei hän ikinä jätä tai hylkää meitä. Hän lähetti meidät tähän tehtävään. Me täytämme juuri hänen tahtoaan. Hän sanoi, että hän edeltä valmistaa vanhurskaan askeleet. Katsokaa uudestaan. Hän on meidän Herramme! Hän on vierellämme! Me emme ole olleet hetkeäkään pois hänen silmistään."

Kukaan opetuslapsista ei silti tunnistanut häntä. He eivät odottaneet hänen olevan mukana myrskyssä. He eivät ikimaailmassa odottaneet hänen olevan heidän kanssaan, tai edes lähellä heitä, myrskyssä! Mutta hän tuli, kulkien veden päällä.

Oli opittava vain yksi asia, yksi ainut. Se opetus oli yksinkertainen, ei mikään sen syvällisempi, mystisempi, tai maata järisyttävämpi. Jeesus halusi vain, että he luottaisivat häneen Herranaan, elämänsä jokaisessa myrskyssä. Hän halusi ainoastaan, että he pysyisivät iloisina ja varmoina, koetuksen pimeimpänäkin. Siinä kaikki.

Kirjoittaja:  noomi [ 09.03.2015 08:17 ]
Viestin otsikko:  ÄLÄ PELKÄÄ EPÄONNISTUMISTA

Kuva

DAVID WILKERSON DEVOTIONS (FINNISH)
Monday, June 13, 2011
ÄLÄ PELKÄÄ EPÄONNISTUMISTA

Kun Aatami oli tehnyt syntiä, hän yritti piiloutua Jumalalta. Kun Pietari kielsi Kristuksen, hän pelkäsi tavata tätä. Kun Joona kieltäytyi saarnaamasta Niiniven kaupungille, pelko ajoi hänet merelle, pakenemaan Herran läsnäoloa.

Epäonnistumista paljon pahempaa on pelko, joka tulee sen mukana. Aatami, Joona ja Pietari kaikki juoksivat pois Jumalan luota. Eivät sen tähden, että he olisivat menettäneet rakkautensa häneen. He pelkäsivät, että Hän olisi liian vihainen ymmärtääkseen, miksi.

Meidän veljiemme syyttäjä odottaa kuin korppikotka, että epäonnistut jollain tavalla. Sitten hän käyttää kaikkia helvetin valheita saadakseen sinut antamaan periksi. Hän tahtoo sinun uskovan, että Jumala on liian pyhä tai että sinä olet liian syntinen palaamaan hänen luokseen. Hän panee sinut pelkäämään, ettet ole tarpeeksi täydellinen tai ettet voi enää nousta epäonnistumisestasi.

Kesti neljäkymmentä vuotta saada pelko pois Mooseksesta, jotta hän olisi käyttökelpoinen Jumalan suunnitelmiin. Jos Mooses tai Jaakob tai Daavid olisi jäänyt epäonnistumisiinsa, emme olisi ehkä ikinä kuulleet näistä miehistä. Moosespa nousi, ja hänestä tuli Jumalan suurimpia sankareita. Jaakob kohtasi omat syntinsä, sopi veljensä kanssa, jota hän oli petkuttanut ja pääsi voitettuaan uusiin korkeuksiin. Daavid juoksi Jumalan huoneeseen, löysi anteeksiantamuksen ja rauhan, jonka jälkeen hän koki elämänsä parhaimmat hetket. Joona palasi jalanjäljilleen, teki sen, minkä oli ensin kieltäytynyt tekemästä ja saattoi kokonaisen kaupungin parannukseen. Pietari kohosi kieltämisen tuhkasta johtamaan koko seurakunnan Helluntaihin.

Vuonna 1958 istuin pikkuruisessa autossani itkemässä. Ajattelin olevani hirvittävän epäonnistunut. Minut oli heitetty kylmästi ulos oikeussalista. Uskoin Jumalan johtaneen minut todistamaan seitsemän nuoren murhaajan puolesta. Yritykseni totella Jumalaa ja auttaa noita nuoria rikollisia näytti päättyneen kauheaan epäonnistumiseen.

Minä tutisen jo siitä ajatuksesta, kuinka paljosta siunauksesta olisin jäänyt paitsi, jos olisin antanut periksi noina pimeyden tunteina. Kuinka kiitollinen olenkaan tänä päivänä, että Jumala opetti minua kohtaamaan epäonnistumiseni ja ottamaan hänen valmistamansa seuraavan askeleen.

Kirjoittaja:  noomi [ 10.03.2015 08:30 ]
Viestin otsikko:  TULE TEKEMÄÄN TYÖSI MINUSSA

Kuva

DAVID WILKERSON DEVOTIONS (FINNISH)
Friday, June 10, 2011
TULE TEKEMÄÄN TYÖSI MINUSSA

Jos uskovalla on halu pyhään elämään eli hän haluaa antaa kaikkensa Herralle, hänessä asuvan Pyhän Hengen lupaaman siunauksen ja vapauden puutteeseen voi olla vain yksi syy. Se on epäusko. Jeesuskaan ei voinut tehdä ihmeitä siellä, missä puuttui uskoa. Niinpä hänen Henkensä ei voi tehdä mitään elämässämme, jos hellimme epäuskoa sydämessämme.

Jeesuksen seuraajalle on elintärkeää, ettei hän arvioi Jumalan lupauksia menneiden kokemusten perusteella. Jos heittäydymme hänen lupaustensa varaan, uskoen niihin koko olemuksellamme. Jos luotamme hänen antavan meille lisää uskoa, Pyhän Hengen pitävän kiinni omasta sanastaan. Silloin voimme uskoa, että tulokset ovat Jumalan vastuulla. Silloin voimme seisoa tuomiopäivänä tietäen olleemme uskollisia. Emme yksinkertaisesti voi luopua halustamme mennä sisälle hänen lupaamiinsa siunauksiin.

Yhdessä kohtaa elämääni minun täytyi heittää iankaikkinen tulevaisuuteni Jumalan lupauksien varaan. Päätin luottaa hänen sanaansa oman henkeni uhalla. Niinpä haastoin Kaikkivaltiaan Jumalan näin: ”Herra, aion uskoa sinun antaneen minulle Pyhän Hengen. Uskon, että hän yksin voi vapauttaa minut kaikista kahleistani. Uskon, että hän vakuuttaa minut, johtaa minua ja antaa voiman selviytyä loppuun asti. Uskon, että hän saa minut tottelemaan Sanaasi. Uskon myös, että hän ei koskaan jätä minua eikä anna minun lähteä sinun luotasi pois. En tahdo rajoittaa sydämessäni asuvaa Pyhää Henkeäsi. Minä odotan häntä, huudan häntä avukseni ja luotan häneen, elämässä tai kuolemassa.”

”Niin hän sanoi minulle: "Ennusta näistä luista ja sano niille: Kuivat luut, kuulkaa Herran sana” (Hes.37:4). Meidän tulee tehdä Hesekielin tavoin: rukoilla sanaa Jumalalta. Meidän tulee muistuttaa Pyhää Henkeä Jumalan meille antamista lupauksista. Meidän pitää sanoa hänelle: ”Pyhä Henki, taivaallinen Isäni lupasi minulle, että hän panee sinut asumaan sydämeeni. Olen valmis ottamaan vastaan tämän lupauksen. Olen käytössäsi ja yhteistyössä kanssasi ja tahdon olla pyhä. Sinä sanoit antavasi minulle halun vaeltaa hänen teitänsä ja totella hänen jokaista sanaansa, En tiedä, miten olet ajatellut suorittaa tämän, mutta olet vannonut valan etkä voi pettää sitä. Tämä kaikki on kirjoitettuna Sanassa, Pyhä Henki. Niin, tule siis ja tee työsi minussa, Luotan koko sydämestäni tähän lupaukseen.”

Sivu 1/10 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/