Israel Update / Syyskuu

Tiedotuksia jotka koskevat Israelia

Re: Israel Update / Syyskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 12.09.2014 19:10

Friday, September 12, 2014
PERJANTAI 12.09.14

PERJANTAI 12.09.14
1. TÄNÄÄN syyskuun 12. päivänä taivas on kauttaaltaan pilvikerroksen peittämä – joskin ennusteen mukaan peite repeilee päivän aikana antaen tilaa auringonpaisteellekin. Näkymä lännen suuntaan on edelleen puoli kahdeksan maissa sumuinen ja ilma kostea. Säätilat tänään: Jerusalem 18 -29; Tiberias 22 -36; Suolameri 25 -38; Eilat 27 -39 +C-astetta. Ennusteet lupaavat lämpötilan pysyttelevän melko tasaisen ennusteajan taivaan ollessa puolipilvinen paitsi Eilatissa, jossa on aurinkoisempaa.
2. QATARISSA päämajansa pitävä TV-yhtiö Al-Jazeera raportoi, että PA:n ulkoministeri Riyad Malki on estänyt Haagin kansainvälistä oikeutta ICC aloittamaan tutkimukset Israelin väitetyistä sotarikoksista Gazassa operaation Protective Edge aikana. Al-Jazeera viittaa henkilökohtaiseen kirjeeseen, jonka allekirjoittaja on ICC:n pääsyyttäjä Fatou Bensouda. Siinä todetaan, ettei PA:n ulkoministeri Riyad Malki ole antanut positiivista vahvistusta pyynnölle, jonka esittivät PA:n oikeusministeri Saleem al-Saqqa ja yleinen syyttäjä Ismael Jabr. Pyynnön varmistaminen edellyttää valtion päämiehen, pääministerin ja ulkoministerin hyväksymisen, eikä ICC ole saanut niitä.
PA:n ulkoministeri tapasi ICC:n virkailijoita Haagissa viime kuussa keskustellen Gazan sodan aikana mahdollisesti tehdyistä sotarikoksista. ICC:n pääsyyttäjä Bensouda totesi tapaamisen jälkeen, että on selviä todisteita siitä, että Israel oli tehnyt sotarikoksia Gazan sodan aikana. Viimeinen este PA/PLO:lle esittää tutkimuspyyntöjä ICC:lle poistui, kun YK:n yleiskokous antoi PA/PLO:lle tarkkailijavaltion aseman vuonna 2012, mikä puolestaan antaa PA/PLO:lla oikeuden hakea jäsenyyttä YK:n alaisissa komiteoissa ja järjestöissä.
ICC:n kirjeessä todettiin lisäksi, ettei PA/PLO ollut allekirjoittanut ICC:n Rooman asetusta (statue). PA:n innon laimenemiseen Israelin syyttämiseksi kansainvälisissä oikeuslaitoksissa on voinut vaikuttaa havainto, että myös Israelilla on oikeus syyttää PA/PLO:ta ja Hamasia ICC:ssä. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... mes-375166
3. JERUSALEM POST kertoo artikkelissaan luotettaviin lähteisiin perustuen, että Hamasin pyssymiehet pakottivat UNRWA:n henkilökuntaa Gazan sodan aikana aseella uhaten taipumaan sen vaatimuksiin sijoittaa aseitaan ja rakettejaan UNRWA:n omistamiin laitoksiin, sekä vaatineen henkilökunnalta lupauksia olla paljastamatta laitosten käyttämisestä sotilaalliseen tarkoitukseen.
JP:n lähteen mukaan Hamasin pyssymiehet varastivat UNRWA:n varastoista avustustarvikkeita, jotka oli annettu jaettaviksi apua tarvitseville, sekä varastaneen myös lääkintätarvikkeita. Joissakin tapauksissa Hamasin pyssymiehet takavarikoivat avustus- ja lääkintätarvikkeita kuljettavia rekkoja. JP:n artikkelin mukaan useissa tapauksissa pyssymiehet uhkasivat UNRWA:n henkilökuntaa surmaavansa heidät, elleivät he alistu pyssymiesten vaatimuksiin.
KAIRON isännöimässä tukijamaiden konferenssissa todettiin tämä ongelma, minkä myös YK on tunnustanut, vaarasta, että tukijamaiden avustukset joutuvat Hamasin käsiin.
UNRWA:n paikallisjohtaja Gazassa Christopher Gunness kiistää artikkelissa esitetyt väitteet todeten: ”Olen tutkinut useaan kertaan väitteitä, että UNRWA:n henkilökunnan henkeä olisi uhattu aseella, enkä ole löytänyt todisteita siitä”. Hän myös vakuuttaa, ettei UNRWA:n tarvike-eriä ole varastettu. Hän vakuuttaa, että ”kuljetukset ovat turvallisia, kuten on yhä uudelleen todettu IDF:n ja tärkeimpien tukijamaiden kuten USA:n tyydytykseksi, ja tarkastukset lähtöpaikasta kohteeseen ovat tarkkoja”. Gunness viittaa vuosien 2008 -2009 taistelujen jälkeen tapahtuneisiin avustusrekkojen varastamiseen, mutta vakuuttaa varkaiden palauttaneen tavarat yleisen painostuksen vuoksi. Hän sanoo, että riippumattomuus on heille tärkeä, jota he puolustavat viimeiseen saakka. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... war-375051
4. NEW YORKISSA toimiva ihmisoikeusjärjestö HRW esitti torstaina syytöksiä Israelille, että se syyllistyi
sotarikoksiin hyökättyään kolmea koulurakennusta vastaan operaatio Protective Edge aikana Gazassa. Kirjelmässään kansainväliselle oikeudelle HRW kuitenkin esitti pyynnön syyttää molempia osapuolia – Israelia ja Hamasia - vakavista kansainvälisistä rikoksista.
HRW:n kirjelmässä esitetään hyökkäys kolmea koulurakennusta vastaan Gazassa, jotka tehtiin heinäkuun 24. ja 30. päivinä sekä elokuun 3. päivänä. Näissä hyökkäyksissä sai HRW:n mukaan surmansa 45 ihmistä, heistä 17 lapsia. Järjestön erikoisasiantuntija Fred Abrams sanoo lausunnossaan, että IDF teki hyökkäyksiä kouluihin tai hyvin merkittyjen koulujen läheisyyteen hyvin tiedostaen, että satoja ihmisiä oli hakenut suojaa koulutiloista, surmaten ja haavoittaen lukuisia siviilejä.
Abrams toteaa, ettei Israel ole antanut pätevää ja hyväksyttävää selitystä hyökkäyksistä koulutiloihin. IDF sanoo aloittaneensa sisäiset tutkimuksensa sodasta, ja edellä mainittu tilanne 24. heinäkuuta on osa tutkimusta. Abramsin käsityksen mukaan aikaisempiin tutkimuksiin perustuen sisäiset tutkimukset eivät anna puolueetonta kuvaa tapahtumista. Kenttätutkimuksiinsa perustuen HRW sanoo, että ”24.07. Beit Hanoun ja 30.07. Jabaliyaan tehdyt hyökkäykset eivät näytä olleen sotilaalliseen kohteeseen tehtyjä eivätkä mielivaltaisia. Kolmas isku Rahin kouluun oli laittomasti kohtuuton tai muuten mielivaltainen. Umpimähkäinen – tarkoituksellinen tai vastuuton - laiton hyökkäys on sotarikos”, HRW:n syytöksessä todetaan. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ime-375047
5. SYYRIA:n Venäjän ja Iranin muodostama liittoutuma varoittaa, että se vastustaa Obaman kaavailemia ilma- ja maahyökkäyksiä Syyrian alueelle, vaikka Debkafilen artikkelin mukaan asiasta olisi sovittu Syyrian ja USA:n edustajien välillä Muscatissa pidetyssä neuvottelussa. Syyrian hallituksen mielipiteen mukaan sen alueelle tehdyt Islamin Valtion joukkoja vastaan tehdyt iskut tulee ennen niiden suorittamista koordinoida Syyrian armeijan kanssa.
Syyrian, Venäjän ja Iranin muodostaman liittoutuman lausunto julkaistiin muutamia tunteja sen jälkeen, kun Obama oli pitänyt odotetun linjapuheensa, jossa hän määritteli kaavailemansa kansainvälisten joukkojen muodostaman liittoutuman toimia Islamin Valtion etenemisen pysäyttämiseksi, häpäisemiseksi lopullisena päämääränä sen tuhoaminen. Obaman suunnitelmaa kutsutaan hyökkääväksi ja laittomaksi puuttumiseksi itsenäisen valtion asioihin.
Valkoisen Talon käsityksen mukaan Obama antoi puheessaan ymmärtää, että hänellä on tarvittava auktoriteetti ja lupa tehdäkseen mahdolliset iskut myös Syyrian alueella tarpeen mukaan presidentin valitsemana aikana ja paikassa. Virkailija selitti, että presidentti antoi ohjeet operaation laajentamiseksi ja sen mukaan tullaan toimimaan myös Syyrian alueella. Obama ei halua lähettää sotilaitaan Lähi-Itään sinne jo lähetettyjen 475 neuvonantajan lisäksi, vaan olettaa Saudi Arabiassa koulutettavien irakilaisten joukkojen suorittavan tarvittavat maaoperaatiot. Irakin sotilaat ovat hajaantuneet IS:n joukkojen edessä kuin ruumenkasa tuulessa ilman taistelua jättäen USA:n toimittamat uudenaikaiset aseet IS:n joukkojen käsiin, mikä ei lupaa hyvää.
VENÄJÄ on systemaattisesti vastustanut hyökkäystä Assadin hallituksen joukkoja vastaan Syyriassa todeten, että ilman YK:n suostumusta sellainen hyökkäys Syyrian alueelle on laiton. Venäjä voisi YK:n turvallisuusneuvoston pysyvänä jäsenenä estää sellaisen lausunnon. USA:n ja Venäjän diplomaattiset suhteet ovat saavuttaneet lähes sotilaallisen konfliktin tason Ukrainan sekavan tilanteen vuoksi.
Syyrian kansallisen sovitteluasiain ministeri Ali Haidar sanoi journalisteille Damaskoksessa torstaina, että kaikki toimet Syyrian maaperällä tulee hyväksyttää maan hallituksessa. Syyrian apulaisulko-ministeri vakuuttaa, että Syyria on valmis neuvottelemaan USA:n kanssa, koska ne ovat luonnollisia liittolaisia taistelussa yhteistä vihollista vastaan. USA:n hallitus katsoo, että Assadin hallitus on menettänyt laillisuutensa, eikä halua virallisia neuvotteluja sen kanssa. Ulkoministeriön apulais-tiedottaja Marie Harf totesi journalisteille, että taistelu yhteistä vihollista vastaan on erilinen asia.
IRANIN hallitus kyselee myös USA:n toimien laillisuutta, vaikka periaatteessa onkin suostunut tukemaan liittoutumaa. Iran epäilee, että ISIS on CIA:n ja Israelin muodostama yhteisö.
Obama halusi Iranin mukaan liittoutumaan, mutta ei osallistumaan taisteluihin USA:n rinnalla. Islamin Valtio, joka on sunni-järjestö, kehottaa shia-muslimeja kääntymään kuoleman uhalla, ja vastustaa kiihkeästi Teheranin hallitusta. CIA:n ilmoituksen mukaan IS:n joukkojen vahvuus on 31 500 miestä, mutta joittenkin uutisten mukaan sen miesvahvuus voi lähennellä 100 000. Sillä on vahva taloudellinen perusta sieppaamiensa pankkien varojen sekä öljyn tuotannosta saamiensa voittojen ansiosta. Turkki on ilmoittanut pysyvänsä sivussa USA:n johtamasta liittoutumasta. http://www.jpost.com/Middle-East/Obamas ... xis-375153
6. UUTISOTSIKOITA
· Radikaalia ultraortodoksista Lev Tahor lahkoa syytetään ihmiskaupasta sekä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja väkivallasta psycotrooppisten huumeiden ja järjestettyjen naima-kauppojen avulla. Järjestön tiloissa Quebecissä tehtyjen ratsioitten raporteissa kerrotaan, että Interpol ja Israel avustivat lahkoa vastaan tehdyissä rikostutkimuksissa, ennen kuin sen 250 hengen suuruinen joukko pakeni Guatemalaan maaliskuussa rabbinsa Shlomo Helbransin johdolla. Helbrans perusti Lev Tahor järjestön Quebeciin Kanadassa 1980 johtaen sen toimintaa sieltä ja Brooklinista, jossa hänet tuomittiin sieppauksesta. Montrealissa Kanadassa hän johti perustamaansa Lev Tahor järjestöä vuosikymmenen ajan ennen pakoaan Guatemalaan. http://www.timesofisrael.com/lev-tahor- ... man-cargo/
· Islamin Valtion hämmästyttävä eteneminen Irakissa ja Syyriassa tuntuu yhä selvemmin monella taholla maailmassa. Vaikka USA vielä vähättelee sen aiheuttamaa uhkaa omassa maassaan, turvallisuusvirkailijat seuraavat suurella huolella Meksikon vastaisen rajan kautta tapahtuvaa ihmisvirtaa ja laitonta siirtolaistulvaa, mitä ei pystytä valvomaan. Australiasta tullut raportti kertoo, että Australia tiukentaa terroriuhkaa nostaen varoituksen toiseksi korkeimmalle tasolle. Pääministeri Tony Abbott nosti turvallisuusvirkailijoitten suosituksesta varoituksen keskinkertaisesta korkeaksi neljän asteen taulukossa. Virkailijat vakuuttavat, ettei uhka ole välitön, mutta terrorin uhka on kasvanut selvästi Australian liityttyä tukemaan ISIS, ISIL, IS joukkojen vastaista kampanjaan Irakissa ja Syyriassa. http://www.timesofisrael.com/australia- ... eat-level/
· Antisemiittiset hyökkäykset kasvoivat 400 % Englannissa ja kaksinkertaistuivat Ranskassa 7 ensimmäisen kuukauden aikana 2014. Ranskassa rekisteröitiin 529 antisemiittistä hyökkäystä 7 kuukauden aikana – viime vuonna 276 - ja englannissa 302 hyökkäystä heinäkuussa. Hyökkäysten muoto on myös muuttunut entistä väkivaltaisemmaksi ja suunnitellummaksi erilaisten jengien osallistuessa niihin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... BKqBUNsO-o
· Arabitaksikuski yritti ajaa tiesululla olleiden sotilaitten yli Arielissa torstaina iltapäivällä. Autossa olleet matkustajat pakenivat, mutta taksikuski saatiin pidätettyä ja hänet vietiin kuulusteluihin. Viime viikolla IDF:n sotilas ampui kuoliaaksi arabiautoilijan, joka yritti samoin ajaa sotilaitten päälle. Hänen autossaan oli laittomasti Israelin puolelle pyrkiviä. Tunteja aiemmin IDF:n sotilaat haravoivat Tel Avivin ja rannikon alueita etsiessään kahta maahan tunkeutunutta terroristia, Heidät saatiin kiinni. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... BKr1UNsO-o


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Syyskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 15.09.2014 06:53

Sunday, September 14, 2014
SUNNUNTAI 14.09.14

SUNNUNTAI 14.09.14
1. ISRAELIN taivas on puolipilvinen, suhteellisen viileän tuntuinen vähän kuuden jälkeen aamulla, mutta ennusteet lupaavat lämpötilan nousevan 28 asteen tienoille, näin Jerusalemin alueella. Ennusteet kertovat myös, että sää noudattelee tämän päiväistä muotoa, ei heittoja lämpötiloissa eikä pilvisyydessä, eli taivas on osittain pilvien peitossa, mutta sateista ei ole tietoakaan. Säätilat tänään: Jerusalem 17 -26; Tiberias 24 -35; Suolameri 29 -35; Eilat 26 -36 +C-astetta. Parin asteen nousua ennustetaan Suolamerellä ja Eilatissa; ehkä asteen notkahdusta viikon keskivaiheilla muualla maassa, mutta asteen parin nousua takaisin seuraavina päivinä.
2. USA:n ulkoministerin John Kerryn pyrkiessä lähes epätoivoisesti haalimaan kokoon Obaman suunnittelemaa kansainvälistä liittoutumaa Islamin valtion voittokulun estämiseksi, sen julkiseksi häpäisemiseksi ja lopulta tuhoamiseksi tai ainakin muotoilemiseksi sille kuuluvaan kokoonsa, Irakin kristityt ovat epätoivoissaan tulevaisuudestaan. Tuhansia vuosia he ovat pystyneet säilyttämään ikivanhat rituaalinsa ja uskonsa islamin alkajan aallon vyöryessä alueen yli jopa Saddam Husseinin painostuksen ja vainon ajankin, mutta nyt ääri-islamilaisen uskonkiihkon ja Allahilta saamansa kehotuksen siivittäminä – kuten he uskovat – he toteuttavat islamin perimmäistä sääntöä: Vain hävittämällä kaiken entisen ja jäänteetkin siitä on mahdollista rakentaa puhdas ja Allahille kelpaava yhteiskunta vanhan raunioille. Täten he tuhoavat kaikki vääräuskoiset ja toisinajattelijat, heidän muistomerkkinsä ja hautakammionsa, kultti- rakennuksensa, kirkot ja synagogat ja jopa vääräuskoisten muslimien rakentamat moskeijatkin.
ÄÄRI-ISLAMILAISUUS ei kunnioita historiallisia tai uskonnollisia arvoja, eikä myöskään inhimillisiä periaatteita, joiden mukaan jokainen ihmiselämä on ainutlaatuinen ja arvokas. Uskonkiihkossaan – olkoon aitoa tai peittona jollekin alitajunnaiselle pahuudelle ihmisessä – he polkevat kaikkia noita pitäen niitä vääräuskoiseen oppiin kuuluvina jäänteinä, jotka saastuttavat oikeauskoisen muslimin, ja joita sen mukaisesti tulee välttää eikä ystävystyä sen edustajan kanssa. Siksi Islamin Valtio, IS, ISIS ja ISIL, noudattavat miehittämillään alueilla hävitetyn maan taktiikkaa. Siksi he asettavat miehitettyjen maiden asukkaille kaksi vaihtoehtoa. Käänny tai kuole. Naisia pidetään vain miehisten tarpeitten tyydyttäjinä ja suvunjatkajina; siksi heitä myydään orjiksi oikeaoppisille muslimeille tai lahjoitetaan johtajatason oikeaoppisille muslimeille kotiorjiksi 3-vuotiaista lähtien. Miesten kohtalo on yleensä paljon yksioikoisempi: Heitä surmataan joukoittain yksinkertaisuuden vuoksi automaattiasein.
IRAKIN kristityt ovat nähneet ainoaksi mahdollisuudekseen paeta henkensä edestä. Monet kuvittelivat, että ”pako olisi vain tilapäinen, että he voisivat palata olojen rauhoituttua ja pahimman uskonkiihkon saatua tyydytyksensä ja sielunsa puhdistuksen vääräuskoisen veren vuodattamisella”. Kristittyjä pakeni ensin Irakin sisällä paikasta toiseen, mutta IS:n valloitusten myötä he joutuivat jatkamaan pakoaan maan rajojen yli kurdialueille ja Jordaniaan säilyttääkseen henkensä ja muinaisiin aikoihin ulottuvan kristillisen uskonsa.
KUTEN Kamal Tahan laatimassa ja ToI:n julkiasemassa artikkelissa todetaan, heidän toivonsa nopeasta ratkaisusta näyttävät hupenevan sitä mukaa kuin aika kuluu. He pyrkivät uusissa tilapäisissä oloissaan säilyttämään uskoansa siten, kuin siihen on mahdollista. Jordaniassa on kristittyjä ja heidän kirkkojaan, joihin he voivat saada yhteyksiä ja osallistua heidän Jumalan palveluksiinsa.
IS:n joukot miehittivät Irakin toiseksi suurimman kaupungin Mosulin kesä-elokuun välillä. Kaupungissa oli huomattava kristillinen asutus, 30 kirkkoa, osa niistä rakennettiin 1500 vuotta sitten. IS miehitti myös Qaraqoshin, joka oli merkittävin kristittyjen asuttama kaupunki Irakissa. Kristityt pakenivat kurdialueille, koska se oli lähimpänä. Heidän tarkoituksensa on kuitenkin muuttaa Jordanian kautta Amerikkaan tai Eurooppaan, koska paluusta kotiseudulle ei ole toivoakaan.
”IRAKIN kristityistä n. 70 % on joutunut pakenemaan”, kertoo katolisen hätäapujärjestön Caritas johtaja Wael Suleiman Jordaniassa. Irakin kristittyjä oli ennen pakenemista n. miljoonan verran, yksin Bagdadissa 600 000 ihmistä. Heidän lukumääränsä alkoi pienetä USA:n johtaman Irakin sodan jälkeen v. 2003 sekä sitä seuranneen kapinallis-kauden aikana, missä IS:n joukkojen hyökkäykset ovat viimeinen niitti. Kristityt miehet kertovat, miten he joutuivat myymään vaimonsa kultaiset korut voidakseen saamillaan rahoilla elättää perhettään. Pakomatkalla kurdialueille he asuivat maanteillä ja puistoissa, mutta joutuivat lopulta luovuttamaan ja jatkamaan pakoaan Jordaniaan liittyen kasvavaan pakolaistulvaan asuen telttakylissä ja odottaen muuttoa jonnekin länsimaahan aloittaakseen elämänä uudelleen. Toimenpiteet heidät muuttamisestaan länteen etenevät hyvin hitaasti. http://www.timesofisrael.com/from-exodu ... -new-home/
3. OBAMAN suunnittelema kansainvälisen liittoutuman perustaminen sotaretkestä Islamin Valtion aiheuttaman uhan poistamiseksi ei ole edennyt käsikirjan mukaan. Yksi avainvaltioista, joihin Obama viittasi puheessaan ”ystävinä ja liittolaisina”, ja joihin hän sanoi luottavansa, oli Turkki. Kerry kutsui nämä mukaan Jeddan 11 maan konferenssiin suunnittelemaan Irakin sotaretkeä. Turkki ilmoitti päivä sen jälkeen kun Obama oli pitänyt puheensa 11.09., ettei Turkki anna lupaa koaliittiolle hyökätä Irakin ja Syyrian kapinallisia joukkoja vastaan lentokentiltään, eikä tule osallistumaan sotaretkeen, kuten Debkafile kertoo artikkelissaan. Turkki sanoi osallistuvansa vain inhimilliseen avustustyöhön.
KERRYN lupaamista 40 liittoutumaan osallistuvista maista vain 10 -15 ovat luvanneet eriasteista tukea. Viimeiseksi Englanti ja Saksa ilmoittivat, etteivät he osallistu ilmaiskuihin Irakissa ja Syyriassa. Kerryn viimeinen kohdemaa, johon hän asettaa toiveensa, on Egypti, jota hän pyrkii taivuttamaan mukaan sotaretkelle IS:n joukkojen etenemisen pysäyttämiseksi, mutta ilman tulosta. http://www.debka.com/article/24262/Grav ... -for-Obama’s-strategy-Turkey-backs-out-of-US-led-war-on-IS-Germany-UK-say-no-to-air-campaign
4. OBAMA totesi puheessaan AIPAC-konferenssissa Baltimoressa, että USA:n tarkoituksena on rakentaa liittoutuma, jota se tulee johtamaan, mutta pidättäen kuitenkin itsellään oikeuden suorittaa itsenäisiä operaatioita. Eräs tulkitsi tämän tarkoittavan, että USA pyrkii hyödyntämään liittoutumaa vain tyydyttääkseen omia salaisia päämääriään Lähi-Idässä, kertoo Debkafile. Olisikohan tämä nähtävä siten, että USA pyrkii rakentamaan johtamaansa laajaa vasallivaltiota Irakin ja Syyrian valtioiden tilalle ulottaen sen koko Levanttiin, Libanoniin, Jordaniaan ja Israeliin, kuten eräässä äskeisessä näyssä kerrottiin. Obaman kaavailema laaja liittoutuma näyttää joka tapauksessa surkastuvan vähäiseksi.
OBAMA kutsui liittoutumaansa kuin pilveksi, jolla on hopeareunus, kuvaillessaan, miten kymmenen arabimaata ovat ensimmäistä kertaa yhdessä sanoutumassa irti siitä islamin suunnasta, jota IS ja ISIL edustavat, mutta hopeareunus ei taida ollakaan niin kirkas, totea DF. Arabimaat eivät anna joukkojaan USA:n johtaman liittoutuman käyttöön, Jordania ilmoittaa, ettei se osallistu maa-hyökkäyksen Irakia ja Syyriaa vastaan; Egypti ilmoitti DF:n mukaan lauantaina, ettei se myöskään osallistu liittoutumaan, eikä Turkki luovuta edes lentokenttiään sen käyttöön.
Englanti ja Saksa ilmoittavat jäävänsä pois liittoutumasta, Ranska haluaisi, että Syyrian hallituksen joukot tulee kytkeä mukaan tavalla tai toisella. Sekä USA että Saudi Arabia vaativat Assadin hallituksen syrjäyttämistä. Ranskan presidentti Francois Hollande lensi perjantaina Bagdadiin mukaan 4 aselastia sekä 60 kuutiometriä avustustarvikkeita. Hän avaa perjantaina 15.09. Pariisissa kilpailevan konferenssin USA:n suunnitelmalle. Ranska haluaa, että Iran osallistuu IS:n vastaiseen liittoutumaan kutsuen sen Pariisin konferenssiin, mitä Kerry hämmästelee todeten, miksei häntä ole informoitu. Taustalla voi olla Ranskan perinteinen kapina USA:n johtoasemaa vastaan.
IRAKIN armeija on hajoamistilassa IS:n joukkojen runtelemisen jälkeen, eivätkä sen ilmavoimat taida olla paremmassa kunnossa. Kurdien peshmerga ilmoittaa, ettei se osallistu liittoutumaan.
USA ilmoitti nimittävänsä Afganistanissa sekä Irakissa menestyksellisesti Al-Qaidan joukkoja vastaan Anbar provinssissa taistelleiden amerikkalaisten joukkojen komentajan John R Allenin koaliittion joukkojen komentajaksi. Debkafile epäilee Allenin onnistumista, sillä USA ei anna omia sotilaitaan Irakin retkeen. Toiseksi Irakin sunni-muslimit katsovat tulleensa petetyiksi Bushin luvattua heille taivaan ja maan, mutta minkä Obama jätti toteuttamatta. DF:n mukaan Irakin heimojohtajat ovat jakaantuneet; osa kannattaa liittoutumaa, osa kannattaa Islamin Valtiota. Irakin armeijan kyky osallistua mihinkään suurempiin operaatioihin on vähintään kyseenlainen. http://www.debka.com/article/24271/US-G ... d-by-Obama’s-ambiguities-
5. UUTISOTSIKOITA
· IDF:n tiedustelujoukkojen 8200 yksikön 43 vasemmistolaista työntekijät ilmoittivat kieltäytyvänsä tehtävistä, joilla kerätään tietoja PA:n arabeista Juudeassa ja Samariassa, ja joita sitten voitaisiin käyttää heidän alistamisekseen moraalin ja etiikan sääntöjen vastaisesti. He lähettivät kirjelmänsä pääministerille, IDF:n komentajalle ja puolustusministerille. Heidän toimensa, jota voi hyvällä syyllä kutsua pienoiskapinaksi, on herättänyt laajan tuomion sekä vasemmiston että oikeiston kansanedustajien ja ministereitten keskuudessa, kuten myös 8200 yksikössä palvelleiden reserviläisten että toisten siellä työskentelevien taholta. Reserviläisten 8200 yksikössä palvelleiden laatimassa kirjelmässä valitetaan shokkia ja paheksuntaa osoittaen, että heidän työtoverinsa ovat ahtaista, kyynisistä ja poliittisista syistä kieltäytyneet hoitamasta tehtäviään häväisten koko yksikön tahrattoman maineen. Kirjelmän allekirjoitti 200 reservin työntekijää. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... BVNS0NsO-o
· Ranskasta ovat ainakin 930 maan kansalaista, heidän joukossaan 60 naista, matkustaneet tai matkalla Irakiin liittyäkseen Islamin Valtion taistelijoihin. 350 heistä on jo Irakissa, 180 valmistele lähtöä ja 170 on matkalla sinne. Naiset liittynevät IS:n armeijan viihdytys-joukkoihin, joihin on haalittu naisia Pohjois-Afrikan arabimaista, ja jotka palautetaan kotimaihinsa heidän tultuaan raskaiksi. Se onkin kätevä keino salakuljettaa tulevan polven ISIS-läisiä Eurooppaan. IS:n joukkojen viimeisiin julkistettu kaulan katkaiseminen tapahtui eilen, jossa englantilainen avustustyöntekijä David Heines mestattiin arabitapaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... BVRsENsO-o
· Shukri Bishara, PA:n talousministeri ja Arabipankin entinen johtaja väittää, ettei hän tiennyt henkilöiden, joille hän maksoi tuhansia USD, kuuluvan terrorijärjestöihin, vaikka he olivat USA:n terroristien listoilla. 297 henkilöä on mukana syytöksiä arabipankkia vastaan siksi, että se rahoitti terrorismia ja terroristeja, jotka murhasivat heidän omaisiaan 1998 – 2004 aikana. Arabipankki on samalla Jordanian valtionpankki, jonka vaikeudet heiluttavat Hashemite kuningaskunnan sisäistä tasapainoa. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ank-375267
· Hamasin pääministeri Ismail Haniyeh ilmoittaa nyt vuorostaan, ettei Hamasin aseistariisunta ole tapetilla eikä tule koskaan tapahtumaan. Hän tukee Khaled Mashaalin kantaa, etteivät suorat neuvottelut Israelin kanssa ole mahdollisia. Neuvotteluja on tarkoitus jatkaa Kairossa Egyptin toimiessa välittäjänä pitkäaikaisen tulitauon saamiseksi. Tarkkailijat ennustavat, että Hamas voi suunnitella uutta sotaa Israelin vastaan, joka alkaisi 25. syyskuuta. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ble-375226
· Pastori Mark Biltz kertoo WND:n artikkelissa, että vuoden 2014 verikuun pääsiäisen jälkeen maailma on menossa hallitsemattomasti kohti katastrofia. Maanjäristykset ja tulivuoren purkaukset ovat lisääntyneet siten, että v. 2008 niitä oli 36, tänä vuonna niitä on jo ollut 116 yli kuuden R-asteen. Lisäksi juutalaisten shmitah vuosi alkaa itsenäisyyspäivänä, jolloin maa täytyy jättää kesannolle vuodeksi, toistuen 7-vuoden jaksossa. Biltz esittää, että Raamatun ilmoittama 7-vuoden kestävä ahdistuksen aika alkaa v. 2015 syksyllä, mistä viimeiset 3.5 vuotta ovat suuren ahdistuksen aikaa. Jos se ei ala silloin, se siirtyy 7 vuotta myöhemmäksi, hän laskee. http://www.wnd.com/2014/09/will-tribula ... -from-now/
· Syyrian maltillisena pidetty islamilainen ryhmittymä allekirjoitti tulitaukosopimuksen Islamin Valtion kanssa Hajar Al-Aswad kaupungissa Darayyan maakunnassa. Ne lupaavat pidättyä taistelemasta toisiaan vastaan, kunnes lopullinen ratkaisu on saatu ja Assad syrjäytetty. Obaman hallituksen epäillään rahoittavan Syyrian maltillisia kapinallisia. http://www.wnd.com/2014/09/moderate-syr ... with-isis/


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Syyskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 15.09.2014 19:52

Monday, September 15, 2014
MAANANTAI 15.09.14

MAANANTAI 15.09.14
1. MAANANTAIPÄIVÄ alkaa vähitellen valjeta aamuisesta utuisuudestaan ja kosteudestaan, joka sävyttää maisemat epämääräisen epäselviksi. Se on kuin kuva poliittisesta realiteetista tänä päivänä Israelissa ja Lähi-Idässä laajemminkin ja epäonneksi myös Euroopassa ja Amerikassa, mutta enemmän siitä myöhemmin. Sääkartta osoittaa sään pysyttelevän syksyisen harmaana, joskin maan eteläosissa pilvisyys on poikkeava ilmiö. Lämpötiloissa ennustetaan pientä kohoamista. Säätilat tänään: Jerusalem 17 -26; Tiberias 22 -33; Suolameri 27 -36; Eilat 24 -36 +C-astetta.
2. BEN-DROR YEMINI kirjoittaa ynetnews.com artikkelissaan, että vapaa maailma on juuttunut kiinni muslimimaailman väärin ymmärtämisensä vuoksi. Hän täsmentää artikkelinsa ydintä todeten, että muutamien viimeisten vuosikymmenien aikana länsi on tehnyt myönnytyksiä Muslimiveljeskunnalle toivoen, että se pystyisi kehittämään nykyaikaisen islamin. Sen seurauksena tuhannet värvätyt eurooppalaiset ja amerikkalaiset liittyvät näinä päivinä jihadiin.
YEMINI kertoo, että sotajoukkojen vetämisellä Afganistanista ja Irakista oli tarkoitus irrottaa vapaaseen maailmaan kuuluva Yhdysvallat muslimimaailmasta: Ei enää miehitystä; ei enää amerikkalaisia ja muita sotilaallisia uhreja, ei enää oikeutusta terroriin. Tämä oli lyhyen aikavälin illuusio.
Muslimimaailma on nyt osa vapaata maailmaa. Se haastaa vapaan maailman perusarvot, joiden varaan se on rakennettu; se uhkailee; se maksaa; se häiritsee vapaata ajattelua; se vastustaa. Pako ei ole mahdollinen: On vaikea paeta joltakin, joka on sisässäsi, Yemini kirjoittaa. Jihad ei ole muslimimaailman keskeinen ilmentymä, mutta siitä on tullut uhka. Islamin Valtio on vain sen yksi luoteenpiirre, hän toteaa, ottaen esimerkin Nigeriasta, jonne on myös perustettu Islamin Valtio. Se surmaa satoja tuhansia ihmisiä. Juuri tällä hetkellä Borno valtion pääkaupunki ja myös suurin kaupunki Maidugun Nigerian koillisosassa, on Boko Haram joukkojen saartama. Kaupungissa asuu yli miljoona ihmistä, useimmat heistä muslimeja, mikä ei auta heitä, sillä jihadistit - eikä vain Nigeriassa - surmaavat enimmäkseen muslimeja, Yemini toteaa kysellen: Maidugunin asukkaat pelkäävät kuollakseen, mutta miksi maailma protestoi Yazidistien puolesta (Irakissa) mutta unohtaa nigerialaiset? Eikö heidän pelastamisensa ole tärkeä? Miksi ei, vaikka he ovat saman jihadin uhreja?
YEMINI toteaa, että Nigeriassa Maidugurin alueella ei ole yhtään länsimaista journalistia, sillä he ovat kiireisiä muualla. Libyassa islamin jihadistit ottavat valvontaansa yhä uusia alueita luhistuvasta valtiosta, ja samankaltainen prosessi on käynnissä Afganistanissa, Pakistanissa, Jemenissä ja Somaliassa yhdellä tai toisella tasolla. Hän toteaa, että John Kerry – heräävän lännen merkittävin edustaja – selvensi muutamia päiviä sitten Mekkassa (Jeddassa?), että hän näkee arabi-tiedotus-verkostot Al-Arabiya ja Al-Jazeera tärkeinä kumppaneina jihadin vastaisessa taistelussa. Al-Jazeera on tärkein ilmaisumuoto ääri-islamilaisuuden levittämiseksi, Yemini toteaa kysyen: Miksi sunni-suunnan johtavalla oppineella Yusuf Qaradawilla on viikoittainen tunnin kestävä ohjelma Al-Jazeeran ohjelmistossa? Tämä sama oppinut, joka on Muslimiveljeskunnan jäsen ja Hamasin tukija, kehottaa muslimeja saattamaan loppuun Hitlerin aloittaman työn (juutalaisten tuhoamisen).
Yemini jatkaa todeten, ettei Qaradawi halunnut selvittää välejään vain juutalaisten kanssa, sillä hän kehotti surmaamaan myös amerikkalaisia Irakissa. Surmaajat olivat samoja jihadisteja, jotka perustivat ISIS-järjestön, jota USA tuki ja tukee edelleen toimittaen sille aseita. Onko Qaradavi edelleen ISIS:n tukija? Yemini kysyy aiheellisesti: Ovatko amerikkalaiset menettäneet järkevän ajattelukykynsä?
Yemini tiivistää sanomansa todeten, että voidakseen taistella menestyksellisesti globaalia jihadia vastaan, vapaan lännen on ensin vapauduttava virheellisestä islamin ymmärtämisestään. Tämä väärä tietoisuus islamista johti presidentti Obaman poistamaan ”muslimiterrorismin” USA:n sanavarastosta. Obama totesi äskeisessä puheessaan, ettei Islamin valtio ole aitoa islamia, vakuutellen samalla miljoonille jihadin muslimi-uhreille, ettei ole syytä huoleen, koska se ei ole islamia. Taliban on siten buddismia ja Boko Haram on evankelinen, kuten Yemini toteaa ironisesti. Maailmassa on vain yksi maa, joka sotii – joskaan ei aina onnistuen – globaalia radikaalia jihadia vastaan. Mutta vapaa maailma protestoi kaduilla pyrkien vakuuttamaan, että Hamas on itsenäisyyspuolue ja Israel sortava voima. ”Niin kauan kuin Qaradawi ja Hamas ovat osa ongelmaa, eikä ratkaisua, radikaali jihad jatkaa voittoisaa kulkuaan. Voimme vain rukoilla, että Kerryn liittoutuma onnistuu, vaikka mahdollisuudet ovat heikot”. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 74,00.html
3. Edelliseen Ben-Dror Yeminin artikkeliin liittyen muutamia huomioita. Väärä suhtautuminen arabi-maailmaan länsimaissa alkoi 1970-luvulla. Euroopan vasemmistolaisia on aina ärsyttänyt Israelin valtion olemassaolo. Sen mielestä Israel tulee tuhota ja korvata Palestiinan valtiolla. JP:n kolumnisti Caroline B Glick laati artikkelin, joka julkaistiin JP:n Up Front viikkolehdessä 02.01.2004 otsikolla Europes Arab Gambit. Hän viittaa aluksi EU-maiden parissa suoritettuun gallupiin, jonka mukaan Israel on maailmanrauhan pahin uhka, mikä sai EU:n johtajat kiemurtelemaan hämmentyneinä. Glick referoi artikkelissaan Genevessä toimivan historioitsijan Bat Yeorin näkemyksiä, joiden mukaan se muodosti kolme vuosikymmentä jatkuneen Europan politiikan huipentuman. Yeor toteaa, että Charles de Gaulle muutti Ranskan vetäytymiseen saakka Algeriasta Israelia suosivan politiikan täysin lähtien päämäärästä, että Euroopan strateginen itsenäisyys tulee perustaa allianssiin arabimaitten kanssa. Yeorin mukaan ajatus oli silloin utopistinen, mutta siitä muotoutui 1973 Jom Kippur-sodasta ja arabien öljyboikotista lähtien EU:n käytännön politiikka, jota noudatetaan edelleen.
Marraskuussa 1973 Ranskan presidentti Georges Pompidou ja Saksan liittokansleri Willy Brandt tapasivat Pariisissa. He antoivat keskustelujensa päätteeksi julkilausuman, jossa he muotoilivat EU:n politiikan arabimaiden vaatimusten mukaisesti Israelin vastaiseksi. Tämän julistuksen perusteella arabimaat aloittivat muodollisen keskustelun EU:n kanssa. Siitä muodostui European-Arab-Dialoque, keskustelufoorumi (EAD), jonka tuli muotoilla arabien suhteet USA:n, ja Israelin sekä Euroopan kanssa niihin suuntautuvan arabisiirtolaisuuden suhteen. EAD:n suositusten mukaan Israel tulee pakottaa vetäytymään 1949 aselepolinjoille; Euroopan tulee sallia arabien esteetön muutto EU:n maihin ja Yhdysvaltoja tulee painostaa lopettamaan Israelin tukeminen.
Yeorin mukaan EAD:n toiminnan vuoksi, joihin kuului keskustelua politiikan, parlamentin ja kulttuurin alueilta, miljoonien arabisiirtolaisten virrat alkoivat vyöryä Eurooppaan, mikä oli ennen näkemätön kolonialismin historiassa. Sitä oli myöskin EU-maiden päätös, joka salli ja rohkaisi arabisiirtolaisia säilyttämään suhteensa lähtömaihinsa, mikä tehokkaasti esti heitä sulautumasta uuteen yhteisöönsä. Arabi- ja EU-maiden viranomaisten yhteiset lausunnot siivilöivät arabi- ja islamin kulttuurin EU:n yliopistoihin. Julkilausuma vuodelta 1975 kehotti Euroopan maiden hallituksia luomaan suotuisat edellytykset arabi-siirtolaisten ja heidän perheittensä osallistumisesta arabi- ja muslimikulttuuriin ja uskonnolliseen elämään, mikä salli lukemattomien moskeijoiden ja arabikulttuurin keskusten perustamisen lähinnä Saudi Arabian öljydollareilla.
Eurooppalaiset eivät tajunneet, että hylätessään Israelin ne olivat tuhoamassa juutalais-kristilliset juurensa ja kulttuurinsa sekä omaksumassa uuden, joka perustuu alistumiseen islamin kulttuurin ja uskonnon ja niiden edustaman arvomaailman alle. Siitä alkoi Euroopan itsetuhoinen kehitys. http://israelupdate.achlak.net/kirjoja/ ... sa-ii-osa/
4. RANSKAAN vierailulle perjantaina matkaava PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas aikoo pyytää, että Ranskan presidentti Hollande tunnustaa virallisesti Palestiinan valtion, kertoo PA:n ulkoministeri Riyad Malki. Tämä on Abbasin suunnitelmien ensimmäinen virstanpylväs saadakseen EU-maat tunnustamaan yhä kaukaisemmaksi hiipuvan toiveensa Palestiinan tunnustamiseksi virallisesti ennen matkaansa New Yorkiin, jossa hänen tarkoituksensa on esittää valtiotoive ensin YK:n turvallisuus-neuvostolle, ja jos USA estää positiivisen päätöksen, esittää se YK:n yleiskokoukselle, jossa päätös tulee kuin Manulle illallinen. Vasta sen jälkeen hän aikoo alistaa esityksensä Haagin kansainvälille tuomioistuimelle ICC.
KEHITTÄÄKSEN strategiaansa kahden päivän ajan Pariisin karkeloissa Abbas matkustaa Yhdysvaltoihin, jossa hän osallistuu YK:n täyskokouksen avajaisiin 24. syyskuuta. Abbasin suunnitelman mukaan itsenäinen palestiinalaisvaltio tulee perustaa kolmen vuoden kuluessa. Miten hän aikoo saada yhteis-toiminnan sujumaan Hamasin kanssa, ja miten Gazan kaista integroidaan PA:n politiikkaan, tulee vaatimaan maagikon taidot, joita Abbasilla tuskin on. Jos hän jotain yrittää taikoa, esiin putkahtaa Ismail Haniyehin karvaiset kasvot ja vino hymy. http://www.timesofisrael.com/abbas-to-a ... ian-state/
5. UUTISOTSIKOITA
· Israelin entinen pääministeri Yehud Olmert tuomittiin Holyland skandaalin vuoksi kuudeksi vuodeksi vankilaan, minkä kärsiminen olisi pitänyt aloittaa 01. syyskuuta, mutta mikä esitettyjen muutosesitysten vuoksi siirtyi tuonnemmaksi. Olmert kamppailee kovasti välttääkseen vankilan yksinäiset sellit. Lisäksi tuomioon kuuluu 2 vuoden tarkkailuaika ehdollisena sekä sakkorangaistus 289 000 USD. Oikeuskäsittely jatkuu. http://www.timesofisrael.com/olmert-oth ... g-appeals/
· Ranskan puolustusministeri Jean-Yves le Drian sanoi vieraillessaan joukkojensa luona UAE:ssä, että Ranska antaa tiedusteluapua USA:n koneitten pommituslennoille Irakin ja Syyrian ilmatilassa. Samaa lupaa myös Englanti. Britannian koneet lentävät Kyproksesta käsin. Turkki vetäytyi kokonaan pois Obaman kaavailemasta liittoutumasta. http://www.timesofisrael.com/france-bac ... y-flights/
· Tuoreen gallupin mukaan Likud säilyy suurimpana puolueena 26 edustajan turvin, toiseksi kipuaa Beit Yehudi saa 16 edustajaa, Israel Beitenu 14 edustajaa. Yesh Atid saisi 11 edustajaa menettäen 8; Labour saisi 13 kansanedustajaa, jos vaalit pidettäisiin nyt. Yair Lapidin laatima budjetti on aiheuttanut kiistaa pääministerin kanssa, minkä johdosta jotkut ounastelevat vaalien olevan ohjelmassa, vaikka kukaan ei halua niitä juuri nyt. http://www.timesofisrael.com/jewish-hom ... arty-poll/
· Israelin sotilasvirkailijat ennustavat, että Hizbullah voi seuraavan aseellisen konfliktin aikana pyrkiä saamaan kylän tai pari Israelin puolelta 50 -70 miehen kommandojoukkoja käyttäen. Hizbullah on hionut strategiaansa ja luonut uusia hyökkäysjoukkoja Syyrian taisteluissa saamiensa kokemusten perusteella. Kommandoyksiköitten suuruutta on nostettu muutaman miehen partioista kymmenien miesten iskujoukoiksi. IDF:n upseerit kuitenkin vakuuttavat, että sen vastaiskut tulevat olemaan rajuja ja että tunkeutujat karkotetaan raskain tappioin muutamassa tunnissa. IDF:n tiedossa ei ole, että Hizbullah olisi kaivanut tunneleita Israelin puolelle Hamasin tapaan. Tuntuisi kummalta ellei se olisi turvautunut niihin. http://www.timesofisrael.com/hezbollah- ... ial-warns/
· USA:n senaatin enemmistöjohtaja Harry Reid toteaa, että Hamas on aivan yhtä paha kuin ISIS tai IS. Hän esitti arvionsa senaatin istunnossa torstaina, mutta julkistettiin vasta nyt. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... BatlkNsO-o
Huomenna tiistaina Kastelin alueella on sähkökatkos 06.00 – 10.00 välillä. Raportin julkaiseminen viivästyy vastaavasti. Pyydän kärsivällisyyttä purteemme.


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Syyskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 17.09.2014 06:44

Tuesday, September 16, 2014
TIISTAI 16.09.14

TIISTAI 16.09.14
1. USA:n presidentti Barack Obaman kaavailemaan liittoutumaan Islamin Valtion etenemisen keskeyttämiseksi ja sen miehittämien maa-alueitten vapauttamiseksi kuului alun perin 40 valtiota, Osa siihen kuvitelluista maista ilmoittivat pysyttelevänsä sivussa tai rajoittamansa tukensa vain inhimilliseen avustukseen pakolaisten ja haavoittuneiden auttamiseksi tai tarjoten tarvikkeita ja aseita sekä kuljetusapua.
PARIISIN konferenssiin tiistaina saapui 30 maan edustajia, suurin osa niistä aktiivisesti lupautuneita, osa myös sellaisia, jotka kieltäytyivät osallistumasta liittoutuman tukemiseen. Mukana olijat – mukaan lukien Kiina, Venäjä ja arabiliitto - katsoivat, että tarvitaan kiireisiä toimia terrorijärjestönä pidettyä Islamin Valtiota vastaan ja sen miehittämien alueiden vapauttamiseksi, mutta sen hoitamiseksi kenelläkään ei ollut ratkaisumallia, jonka kaikki olisivat voineet hyväksyä. USA on alusta lähtien vannonut, etteivät terroristit löydä mistään paikkaa, jossa he olisivat turvassa. Konferenssiin osallistujilla näyttää olleen erimielisyyksiä myös siitä, kuka on terroristi; mitkä hallitusta vastaan taistelevista järjestöistä katsotaan vapaustaistelijoiksi ja mitkä taistelevat aiheuttaakseen sekasortoa tuhoa omaksi edukseen.
IRAKIN ulkoministeri Ibrahim al-Jaafari totesi, että liittoutuman ensimmäinen tehtävä on Irakin toiseksi suurimman kaupungin Mosulin vapauttaminen. ”Suunnittelemamme operaation ansiosta en katso olevan liian vaikeaa vapauttaa Mosul”, hän kaavaili. Ranska on jo lähettänyt Irakiin hävittäjiä, jotka on tarkoitettu tiedustelutoimintaa varten. Ne on kuitenkin aseistettu siltä varalta , että ne voisivat tarvittaessa osallistua taistelutoimiin USA:n, Australian ja muiden maitten rinnalla, joiden Kerry toivoo osallistuvan IS:n vastaiseen operaatioon. John Kerry toivoo voivansa ilmoittaa liittoutuman kokoonpanosta vielä kuluvan viikon aikana.
SYYRIAN asema jäi konferenssissa lähes olemattomalle huomiolle. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi maanantaina, ettei Venäjän hallitus tule tukemaan hyökkäyksiä Islamin Valtiota vastaan Syyrian alueella ilman Syyrian hallituksen lupaa, jota johtaa presidentti Bashar Assad. USA ja EU ovat järjestelmällisesti syrjineet Syyrian hallitusta väittäen, että se on menettänyt laillisuutensa. Ne perustavat kielteisen kantansa siihen, että Assadin armeija on surmannut massoittaen siviilejä huomioimatta, että Syyria on joutunut maan ulkopuolelta johdetun hyökkäyksen kohteeksi taistellen elämästä ja kuolemasta ryhmittymiä vastaan, joiden taistelumoraali ei ylitä Assadin joukkojen omaa.
Venäjä haluaa, että Iran otetaan mukaan liittoutumaan, mikä oli myös Ranskan alkuperäinen kanta, mutta ei lähettänyt sille kutsua USA:n vastustuksen vuoksi. Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei ilmaisi halunsa osallistua IS:n vastaisiin toimiin, mutta on sen jälkeen todennut, ettei se halua osallistua sotilaallisiin toimiin, joita johtavat USA:n saastaiset kädet ja joilla on epäilyttävä tarkoitus, kuten hän sanaili. Kerry ilmoitti Pariisissa, ettei USA:lla ole mitään halua toimia yhdessä Iranin kanssa eikä jakaa tiedustelutietoja sen kanssa.
NATO:n pääsihteeri Anders Rasmussen ilmoitti Brysselissä, ettei NATO:lla ole mitään roolia USA:n liittoutumassa. Hän selvitti, että järjestö voisi osallistua siihen, jos se on tarpeen itsepuolustukseksi tai välittömän kansanmurhan estämiseksi. http://www.jpost.com/Middle-East/Withou ... SIS-375446
2. USA:n armeija ilmoitti tiistaina laajentaneensa IS:n vastaisia ilmaiskuja hyökäten IS:n tukikohtia vastaan Bagdadin lounaispuolella. ”Ilmaisku Bagdadin lounaispuolelle oli ensimmäinen laajennetussa operaatiossa kansalaistemme suojelemiseksi ja inh[A1] imillisen avun antamiseksi iskemällä IS:n kohteisiin samalla kun Irakin armeija aloittaa vastaoperaationsa maansa vapauttamiseksi”, sanotaan Pentagonin tiedotteessa. USA:lla on Irakissa runsaasti diplomaatteja ja neuvonantajia.
USA:n edustajainhuoneessa aloitettiin eilen keskustelut lisävaltuuksien myöntämiseksi Obamalle kouluttaa ja aseistaa kapinallisten ryhmittymiä, jotka taistelevat sekä Assadin hallitusta että IS:n joukkoja vastaan. Republikaanien edustajat julkistivat Obaman valmisteleman suunnitelman, joka antaisi Obamalle oikeuden ”maltillisten ryhmittymien” kouluttamiseksi ja aseistamiseksi mahdollisimman pian ilman rahoitusta, mikä jouduttaa päätöksen tekemistä. Päätösesityksessä edellytetään, ettei USA lähetä maajoukkojaan Lähi-Itään, ja että operaatio etenemisestä kongressia informoidaan säännöllisin raportein. Esitys on tarkoitus tuoda äänestykseen keskiviikkona. Valkoinen Talo pyysi aiemmin 500 miljoonaa USD koulutusta ja aseistamista varten. USA:n vaalit marraskuussa sotkevat asioitten etenemistä puolueiden varoessa tekemästä virheliikeitä ennen sitä. http://www.jpost.com/Middle-East/US-exp ... els-375455
3. MUSLIMISAARNAAJA sheikki Iyad Abu Funun vapautettiin Israelin vankilasta Gilad Shalitin vapauttamissopimuksen yhteydessä v. 2011 Juudean ja Samarian alueelle. Hän allekirjoitti sopimuksen, jolla hän lupautui pysyä erossa terrorismista. Hänet pidätettiin uudelleen sopimuksen rikkomisesta ja määrättiin kärsimään koko 10-vuotisen tuomionsa. Hän aloitti syömälakon, minkä johdosta hänet vapautettiin uudelleen, tällä kertaa Gazan alueelle.
SHEIKKI Abu Funun piti perjantaina saarnan Gazassa esitellen omistamaan automaattiasetta lukupulpetistaan. MEMRI:n kääntämässä saarnassaan Funun sanoi tähän tapaan: ”Israelilaiset tulivat miehittämään Gazan. Onnistuivatko he siinä? Ei, he eivät onnistuneet. He tulivat takavarikoimaan tämän aseen minulta. Onko minulla vielä tämä ase vai ei? He tulivat ottamaan meidän aseemme. Onnistuivatko he siinä? He tulivat ottamaan aseemme, mutta ne ovat edelleen käsissämme. Tämä sota todisti, että nämä aseet ovat meidän ainoa keinomme vapauttaa maamme. Niiden avulla me vapautamme Al-Aksa moskeijan. Aseitten avulla me perustamme islamin valtion”, sheikki Iyad Abu Funun julisti saarnapöntöstään moskeijassa Gazassa automaattiasettaan heilutellen.
VIDEO on esimerkki kiihotuksesta, jota Hamas harjoittaa Gazassa ja Juudean ja Samarian alueella kilpaillen PA:n julkisten tiedonvälityskanavien kanssa, kumpi keksii inhottavampia ilmaisumuotoja Israelin ja juutalaisen demonisoimiseksi ja häpäisemiseksi. Usein ne käyttävät esimerkkeinä natsien kehittämiä muotoja ja ihannoivat Hitleriä ja hänen laatimaansa suunnitelmaa juutalaiskysymyksen lopulliseksi ratkaisemiseksi harmitellen, että heiltä jäi työ kesken, mitä he nyt jatkavat. On syytä korostaa, että vaikka julkinen media sekä Israelissa että maailmalla ylistää Abbasia ja PA:ta maltillisena ja rauhantahtoisena, joiden kanssa voi työskennellä, todellisuus osoittaa päinvastaista. Abbas ei ole missään vaiheessa riisunut yltään miehuusvuosiensa terroristin kaapua uskotellen muuta, ja että Fatah ja PLO, jotka hallitsevat palestiinalaisalueita, peruskirjassaan vaativat Israelin tuhoa.
Abbas on tajunnut Arafatin esimerkistä, että säilyttääkseen liikkumisvapautensa ja voidakseen jatkaa myyräntyötään piilossa julkisuudelta, hänen täytyy näytellä vanhaa hyväntahtoista vanhushahmoa. Abbasin aloittama Israelin vastainen kampanja YK:ssa ja sen alaisissa instituutioissa on luonteeltaan poliittista ja diplomaattista terrorismia, joka perustuu valheellisiin tietoihin ja vääristeltyihin dokumentteihin vedoten lännen herkkään ja naiviin oikeustajuun, joka nielee sille syötetyt valheet tosiasioina viitsimättä selvittää asioitten todellisuutta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Bf0rUNsOn0
4. UUTISOTSIKOITA
· Jerusalemin poliisi yhdessä rajapoliisin kanssa suoritti minioperaation pääkaupungin itäosissa pidättäen useita nuoria miehiä ja jopa alla 12-vuotiaan pojan, jota syytetään palopommin heittämisestä juutalaisten omistamaan taloon. Aikaisin tiistaiaamuna suoritetussa ratsiassa pidätettiin n. 22 ihmistä, joista 12 syytetään palopommien heittämisestä juutalaisiin koteihin Abu Torissa; kolmea syytetään kevyen liikenteen vaunujen vahingoittamisesta ja kivittämisestä sekä muista hyökkäyksistä siviilejä ja poliiseja vastaan, ja neljää muuta palopommien heittämisestä turvallisuusvirkailijoita vastaan Silwanissa (Shiloah) ja muualla. Poliisi sanoo koventaneensa otteitaan ja esittävänsä syytteitä pidätettyjä vastaan huolimatta heidän nuoresta iästään. Kansanedustajat ovat syyttäneet poliisia pelkureiksi ja velvollisuutensa laiminlyönnistä arabien jatkuvaa kivitystä ja mellakointia vastaan, mikä on voinut aiheuttaa poliisin ryhdistäytymisen. Euroopassa ja muualla lisääntyvä antisemitismi ja hyökkäykset juutalaisia vastaan ovat myös voineet aiheuttaa itsetutkistelun poliisijoukoissa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... BgG-UNsOn0
· Entinen apulaispuolustusministeri Danny Danon, jonka pääministeri Netanyahu erotti hallituksesta hänen toistuvan kritiikkinsä vuoksi Gazan sodan aikana, johti Likudin keskuskomitean kokousta Ashkelonissa eilen illalla. Netanyahu järjesti samaan aikaan Likudin aktivistein kokouksen Petah Tikvassa, saadakseen läpinäkyvän alibin jättäytyä pois puolueensa johtotason kokouksesta, jossa hän tiesi joutuvansa vastaamaan kovaan kritiikkiin. Likudin keskuskomitea antoi julkilausuman, jossa se edellyttää seuraavassa yhteenotossa Hamasin kanssa sen hallinnon lopettamista Gazassa. Netanyahua on kritisoitu hänen julistuksestaan ennen Protective Edge operaatiota, että rauhantilaan vastataan rauhalla, mikä käytännössä riisti armeijalta aloitekyvyn ja mahdollisuuden itsenäisiin operaatioihin, ja minkä johdosta operaatio loppui epävarmaan tulitaukoon ja tasapisteisiin kestettyään 50 vuorokautta. Israelissa operaatiota kutsutaan epäonnistuneeksi ja IDF:n häpäisemiseksi antaen arabimaille ja aseellisille ryhmittymille kuten Hizbullah aiheen julistaa Hamas voittajaksi ja IDF häviäjäksi. Netanyahun asettamaa tarkoitusta Hamasin rakettivarastojen tuhoamisesta ei saavutettu, ja IDF:n löytämät tunnelit, joista se tuhosi 32, olivat täysi yllätys sille, mikä osoittaa tiedustelun ontuneen pahoin. Hamas sanoo aloittaneensa tunnelien kaivamisen uudelleen ja tuhottujen korjaamisen valmistautuen uutta sotaa varten. Hamasin suunnitelmissa oli aloittaa kolmas intifaatti ja suurhyökkäys Israeliin Israelin uuden vuoden päivänä, mikä voi olla edelleen sen ohjelmassa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... BgLQ0NsOn0
· Pääministeri Netanyahu sanoi Likudin aktivistien kokouksessa maanantaina, joka oli samalla perinteinen maljannosto juutalaisen uuden vuoden kunniaksi, että Israelin tulee nostaa puolustukseen tarkoitettuja määrärahoja valtion budjetissa moninkertaisesti. Viimeinen Gazan sota maksoi Yaalonin mukaan 9 miljardia NIS, Lapidin mukaan 6,5 miljardia. Lapid haluaa rajoittaa sodassa menetettyjen aseitten ja ammusten – mukaan lukien Iron Dome - korvaamista 690 miljoonaan USD. Pääministeri viittasi puheessaan Hamasiin, jota hän vertaa ISIS-ryhmittymiin todeten, miten nopeasti tilanteet muuttuvat Lähi-Idässä, sunnit ja shiat taistelevat keskenään, mutta niillä on kuitenkin yhteinen päämäärä: Israelin tuhoaminen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... BgQRENsOn0
· Sadat Tel Avivin asukkaat osallistuvat eilen järjestettyyn mielenosoitukseen, jossa vaadittiin maahan luvatta tunkeutuneitten siirtolaisten karkottamista ensi tilassa. Nämä ovat löytäneet Tel Avivin eteläosasta sopivan kaupunginosan, jota he hallitsevat lähes suvereenisti. He ovat perustaneet lukuisia pieniä luvattomia myyntikojuja ja liikeyrityksiä halliten lähiötä siinä määrin, että sen alkuperäisasukkaat ovat joutuneet muuttamaan pois, ja muutamat siellä asuvat elävät jatkuvassa pelossa. He pelkäävät mennä ostoksille ja odottavat sydän kylmänä, koska jotkut huligaanit pyrkivät heidän asuntoonsa. Prostituutio, huumeet ja rikollisuus ovat yleisin tuntomerkki lähiössä, eivätkä virkavallan edustajat uskalla partioida siellä. Valtio on pyrkinyt karkottamaan heitä, mutta kukaan ei huoli heitä, ja toisaalta kaiken karvaiset ihmisoikeusjärjestöt hengittävät niskaan uhaten syytteillä inhimillisten oikeuksien rikkomisesta. Heidän lähiönsä on myös tulevien terroristien hautomo. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... BgUK0NsOn0
· Kuusi egyptiläistä poliisia kuoli ja kaksi haavoittui Gazan rajan tuntumassa Siinailla heidän ajamansa autoa vastaan tehdyssä pommi-iskussa. Auto oli varustettu etsimään ja löytämään pommiansoja joutuessaan iskun kohteeksi. Egyptin p0residentti al-Sisi haluaisi päästä eroon Siinaista, sillä se aiheuttaa sille pelkkää päänvaivaa eikä Egypti pysty hallitsemaan sitä. Sisi tarjosi Siinaita Abbasille, mutta se ei huolinut sitä, hänen päämääränsä on Israelin tuhoaminen, ei sen auttaminen levittäytymällä joukkoineen Siinaille ja Jordaniaan. http://www.timesofisrael.com/six-killed ... near-gaza/
· Syyriaan kapinalliset sanovat, että IS on tunkeutunut salaa aivan Israelin rajan tuntumaan. http://www.timesofisrael.com/islamic-st ... up-claims/


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Syyskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 17.09.2014 14:07

Wednesday, September 17, 2014
KESKIVIIKKO 17.09.14

KESKIVIIKKO 17.09.14
1. AMERIKKALAISIA saappaita Irakissa vai ei? Valkoinen Talo pitää kiinni presidentti Baruck Obaman määrittelystä päättäessään koaliittion muodostamiseksi Islamin Valtion pysäyttämiseksi, että USA johtaa ilmapommituksia Irakiin ja on lähettänyt joukon neuvonantajia sekä Irakin hallituksen ja armeijan opastamiseksi että kurdialueelle, mutta että maajoukkojen tehtävät tulee hoitaa paikallisten valtioitten ja mieluiten Irakin armeijan sotilaitten toimesta. Valkoisen Talon tiedottaja Josh Earnest vakuutti lehdistötilaisuudessa tiistaina, ettei USA lähetä sotilaitaan Irakiin.
USA:n armeijan yleisesikuntapäälliköiden puheenjohtaja kenraali Jack Dempsey totesi puheessaan aiemmin tiistaina: ”Minun kantani tällä hetkellä on se, että koaliittio näyttää olevan oikea tapa edetä. Mutta jos se epäonnistuu, silloin tietenkin menisin uudelleen presidentin luo ja suosittelisin USA:n maajoukkojen liittämistä mukaan”.
Valkoisen Talon tiedottaja Josh Earnest totesi lehdistölle, että kenraali Dempsey puhui hypoteettisestä tilanteesta. ”Uskoakseni, kuten kenraali Dempseyn puheesta käy selville, hän puhui hypoteettisesta näkymästä, jossa tulevaisuudessa voi kehittyä tilanne, jossa hän esittää presidentille taktisen suosituksen maajoukkojen käyttämisestä”. Hän selitti, että ”presidentin neuvonantajien tehtäviin kuuluu esittää joukko tulevaisuuden näkymiä, ja armeijan komentajan velvollisuuteen kuuluu esittää selkeä politiikka. Presidentti on tehnyt selväksi poliittisen päämäärän toistaen sen useaan kertaan, kuten hän teki keskiviikkoillan puheessaan. Presidentti ei usko, että kansallisen turvallisuuden kannalta olisi hyväksi sitoa maajoukkoja Irakin ja Syyrian operaatioihin. Tämä kanta ei ole muuttunut”, Earnest vakuutti.
JOSH Earnest totesi, että presidentti on lähettänyt joukon amerikkalaisia sotilaallisia nais- ja miesedustajia – hyvin rajoitetun määrän – palvelemaan neuvonantajan ja avustajan tehtävissä, mutta hän ei sido maajoukkoja hyökkäystehtäviin Irakissa ja Syyriassa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... BkPQENsO-o
2. IRANIN vallankumousarmeijan komentaja kenraalimajuri Mohammad Ali Jafari totesi Iranin Shafaq News Agencyn websivulla tiistaina, että hän epäilee, että USA:n koaliittion päämääränä on Islamin Valtion eliminoiminen.
Jafari totesi, että USA on epätoivoinen nähdessään IS:n etenemisen ja sen vaikutusvallan roolin kasvun. Hän syytti Yhdysvaltoja, että se julisti sodan Islamin Valtiota vastaan samalla tukien joitakin kapinallisten ryhmiä Syyriassa. ”USA tulee vielä katumaan hyökkäystään Syyriaan”, Jafari ennusti. Hän arvioi, että amerikkalaisten läsnäolo Irakissa on tarkoitettu kurdien tukemiseksi Irakin pohjoisosassa.
Jafarin lausunto julkistettiin päivä sen jälkeen, kun Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei sulki pois mahdollisuuden Iranin osallistumiseksi USA:n johtamaan koaliittioon selittäen, että amerikkalaisten kädet eivät ole puhtaat. ”Aivan alussa USA tiedusteli Irakin lähettiläänsä kautta, voisimmeko me osallistua IS:n vastaiseen operaatioon”, Khameney sanoi lausunnossaan websivullaan. ”Vastasin siihen kieltävästi, koska heillä on likaiset kädet”.
USA:n ulkoministeri John Kerry oli lausunnoissaan ristiriitainen pyrkiessään selvittelemään, mikä olisi viisasta ja ovelaa koaliittion rakentamisen kannalta, mikä ei ole edennyt hänen toivomallaan tavalla. Yahoon haastattelussa maanantaina Kerry oli vielä toiveikas todeten: ”Katsotaan ensin, mitä Iran on valmis tekemään ja mitä ei, ennen sitovia lausuntoja. Uskoaksemme olemme avoinna mihin tahansa positiiviseen prosessiin täällä väkivallan minimoimiseksi, Irakin pysyttämiseksi koossa – maan yhtenäisyys – ja ulkomaisten terrori-joukkojen eliminoimiseksi, jotka repivät maan hajalle. En sulkisi pois mitään, mikä vaikuttaisi positiivisesti todellisen tasapainon saavuttamiseksi”.
Pari viikkoa sitten julkaistujen raporttien mukaan Iran oli valmis osallistumaan ISIS:n vastaiseen operaatioon. USA:n ulkoministeriö selvitti, ettei sillä ole mitään suunnitelmia yhteistoiminnasta Iranin armeijan kanssa. Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei peruutti myös myöhemmin aiemman suostumuksensa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... BkZ80NsO-o
3. AL-QAIDAN haaraosastot Jemenissä ja Pohjois-Afrikassa julkaisivat tiistaina havinaisen yhteisen lausunnon, jossa ne kehottavat jihadisteja Irakissa ja Syyriassa yhdistämään voimansa taistelussa USA:n johtamaa koaliittiota vastaan.
Al-Qaida Arabian niemimaalla AQAP ja Al-Qaida Islamin Maghrebissa AQIM kehottivat lausunnossaan, ”veljiään” Irakissa ja Syyriassa lopettamaan toistensa tappamisen ja keskittymään USA:n johtaman kampanjan ja sen ilkeän koaliittion vastaiseen taisteluun, mikä uhkaa meitä kaikkia.
AQAP ja AQIM kehottavat lausunnossaan kymmenen arabimaan kansaa, joiden hallitukset ovat suostuneet tukemaan USA:n johtamaa koaliittiota, nousemaan vastarintaan estääkseen hallituksiaan osallistumasta IS:n vastaiseen kampanjaan, kuten AFP raportoi. Nämä haara-osastot ennustavat ”pimeitä päiviä vääräuskoisten ja ilkeämielisten allianssille”.
AL-QAIDAN johtaja Ayman Zawahiri on tuominnut IS:n julman toiminnan, mutta yhteisessä julkilausunnossa kehotetaan panemaan erimielisyydet syrjään kasvavan koaliittion edessä. ”Olkoon vääräuskoisten kansojen muodostama liittoutuma riittävä syy yhtyäksemme sitä vastaan”, lausunnossa todetaan ja Yhdysvaltoja syytetään ristiretkestä islamia ja muslimeja vastaan. ”Keskeyttäkää keskinäiset taistelunne ja seiskää yhtenä miehenä Amerikan johtamaa kampanjaa vastaan”. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Bki-kNsO-o
4. UUTISOTSIKOITA
· Keskiviikkoaamuna julkistetun ajatushautomon MITVIM tekemän tutkimuksen mukaan Israelin globaali asema riippuu rauhasta palestiinalaisten kanssa, ja toiseksi USA on Israelin luotettavin liittolainen. MITVIM, Israeli Institute for Regional Foreign Policies, toimii Ramat Ganissa. Vain 13 % viidestä sadasta haastatellusta uskoi, että Israelin aseman ulkomailla on hyvä; 35 % sanoi, että se on huono; 45 % katsoo, että operaatio Protective Edge vahingoitti Israelin asemaa ulkomailla. 61 % uskoi Israelin aseman vahvistuvan, jos rauhanprosessi etenisi; 50 % ei halua neuvotella PA:n yhteishallituksen kanssa, 45 % hyväksyy; 69 % uskoi alueellisen yhteistyön olevan mahdollista, Likudin kannattajien parissa luku oli 67 %. Kolme luotetuinta maata Israelille olivat USA (95 %), Venäjä (33 %) ja Saksa (32 %). Vain 20 % katsoi, että ulko-politiikkaa on hoidettu hyvin. Suosituin ulkoministeri oli Livni (27 %), Herzog (19 %), Liberman (16 %), Lapid 13 (%) ja Bennett (12 %). http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ans-375567
· Tiistai-iltana Gazasta ammuttiin kranaattisalvo Eshkolin alueelle, mutta ne eivät aiheuttaneet vaurioita. Hamas kiirehti ilmoittamaan, ettei se ollut ampunut niitä ja sanoi myöhemmin pidättäneensä miehet, jotka syyllistyivät tulitauon rikkomiseen.
Kansanedustajat ovat vaatineet, että Israelin tulee vastata voimalla jokaiseen tulitauon rikkomukseen, koska se vahvistaa Israelin asemaa, kuten Livni sanoi. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... say-375564
· Skotit äänestävät huomenna, pysyäkö edelleen osana SuurBritanniaa, vaiko erota siitä omaksi itsenäiseksi valtiokseen. Itsenäisyystoiveet on hoidettu siististi ilman väkivaltaa ja terroria, mikä sopii alueen kansan luonteenkuvaan, vaikka skotit tunnetaankin äkkipikaisina ja helposti tulistuvina mutta myös järkevästi ajattelevina. Skotlannin itsenäisyyshankkeen uskotaan vahvistavan myös palestiinalaisten ponnisteluja itsenäisyytensä saavuttamiseksi, vaikka olosuhteet ovat niin kaukana toisistaan kuin itä on lännestä. Englanti on aidosti huolissaan taloutensa selviytymisestä öljytulojen mahdollisten menetysten vuoksi joutuessaan luopumaan niiden jakamisesta Skotlannin hyväksi. 5.3 miljoonan skotin irrottautumisella Englannista ei uskota olevan suurtakaan merkitystä Israelin ja PA:n suhteisiin, koska vastasyntyneellä valtiolla – mikäli synnytys onnistuu - on tarpeeksi selvittämistä omissa asioissaan sotkeutumatta Lähi-Idän juoksuhiekkaan. Perinteisesti skottien myötätunto näyttää suosivan palestiinalaisia, mutta käyvän kauppaa Israelin kanssa, kuten Malesian Israelissa vieraileva diplomaatti totesi. http://www.timesofisrael.com/will-an-in ... tionalism/
· IDF:n pohjoisen lohkon nimeämätön korkea upseeri toteaa, etteivät 3 vuoden aikana Syyrian eteläosassa taistelevat kapinalisten ryhmät ole ampuneet ensimmäistäkään rakettia tai kranaattia Israelin puolelle. Nämä ryhmittymät, joista Al-Nusra Front on voimakkain, ovat miehittäneet n. 90 % Damaskoksen eteläpuolella olevaa maata, myös ns. aseistamattoman vyöhykkeen, karkottaen siellä toimineet 1200 UNDOF sotilasta, jotka siirtyivät Israelin puolelle turvaan jättäen YK:n antamat aseet ja ajoneuvot kaikkine tarvikkeineen - myös YK:n univormuineen, joita ne voivat käyttää hyväkseen hyökätessään Assadin joukkoja vastaan. IDF:n upseeri toteaa, että vaikka Al-Qaida on aivan nenän edessä rajan takana, sen ensimmäinen tavoite on Damaskos, ei Jerusalem, jonne se pyrkii Jordanian kautta. Syyrian mielenosoituksista sisällissodaksi kehittyneet taistelut alkoivat maaliskuussa 2011, ja niiden uskotaan vaatineen lähes 200 000 ihmisen hengen sekä Assadin armeijan että kapinallisten toimesta. Niissä väitetään käytetyn myrkkykaasuja pienessä, enemmän poliittisessa, merkityksessä kuin laajemmin. Siviiliuhreista syytetään tavallisesti Assadin joukkoja, mutta kyllä muslimin surmaaminen näyttää onnistuvan toisen musliminkin taholta. http://www.timesofisrael.com/first-they ... jerusalem/
· Israel ja PA pääsivät sopimukseen, jonka puitteissa Gazan jälleen rakentamiseen tarkoitetut rakennusmateriaalit voidaan kuljettaa Gazan kaistalle. Rakentaminen siellä tapahtuu PA:n valvonnassa ulkomaisten tukivarojen ansiosta. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 61,00.html
SÄÄTILAT tänään. Jerusalem 17 -32; Tiberias 28 -39; Suolameri 29 -39; Eilat 26 -38 +C-astetta. Ennusteet lupaavat helteistä, mutta puolipilvistä säätä toistaiseksi.


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Syyskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 18.09.2014 16:16

Thursday, September 18, 2014
TORSTAI 18.09.14

TORSTAI 18.09.14
1. TORSTAIPÄIVÄ alkoi syksyisen utuisena ja viileähkönä kuten ajankohtaan sopiikin. Aamulla lämpömittari näytti 20 lämpöastetta, mikä noussee päivän aikana 27 asteen tienoille, kuten ennusteet lupaavat. Eilen oli hellepäivä, ja iltapäivällä saimme mieluisen vieraan Jari-Pekka Gontjarovin vieraillessa matalassa majassamme, noin kuvaannollisesti sanoen. Säätilat tänään: Jerusalem 18 -27; Tiberias 22 -33; Suolameri 27 -36; Eilat 25 -37 +C-astetta. Puoli-pilvisyyttä luvataan ainakin ennusteajan loppuun lämpötilan pysyessä tasaisena.
2. Israelin sisäpoliittinen tasapaino rakoilee Likudin yhden keskeisimmän tulevaisuuden pääministeri-ehdokkaan Gideon Saarin ilmoittaessa siirtyvänsä syrjään politiikasta ainakin toistaiseksi – henkilö-kohtaisista syistä, kuten hän sanoi. Hänellä on kaksi pientä lasta kotona, toinen vasta-syntynyt, jotka kaipaavat isän turvaa äidin lämpimän sylin lisäksi. Vaimo Geula Even sai potkut TV-kakkosen vasemmistolaisesti orientoituneen johtajan Ayala Hassonin toimesta haastateltuaan Likudin poliitikkoja vastoin sääntöjä intressivaaran vuoksi, joten hänkin kaipaa lohdutusta ja tukea.
Gideon Saar osoittaa harvinaista inhimillisyyttä poliittisessa kentässä. Joku ärtynyt tai kuuluisuutta kaipaava naisihminen syytti ennen vaaleja Saaria seksuaalisesta lähentelystä, mikä osoittautui vääräksi, mutta tahrasi korrektina ja miellyttävänä tunnetun miehen maineen, josta on vaikea peseytyä pois. Gideon Saar pystyy näyttämään vahvan osallistumisensa Israelin sisäpolitiikkaan toimittuaan useissa ministerin viroissa. Hän sanoo aina pyrkineensä muodostamaan oman mielipiteensä asioista ja pitämään siitä kiinni. Se ei aina ole liittynyt puolueen tai sen puheenjohtajan tavoitteisiin, mikä on voinut aiheuttaa ristivetoa hallituksessa ja ennen kaikkea hänen ja pääministerin väleihin. Israel tarvitsee suoranuottisia miehiä ja naisia, jotka uskaltavat nousta vääriksi havaitsemiaan ilmiöitä vastaan maassa, vaikka se näyttäisikin vaarantavan heidän omaa poliittista nousuaan. Gideon Saarin vaimo Geula Even sanoo ylpeänä rakastavansa ja arvostavansa miestään. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... ent-375637
3. ENTINEN turismiministeri Stas Misezhnikov on ollut jo jonkun aikaa poliisin tutkimusten kohteena epäiltynä lahjusten vastaanottamisesta ja muista korruption alaista toimista ministerikautensa 2009 -2013 aikana, kuten torstaina paljastettiin julkisuudelle.
Misezhnikov on ollut pidätettynä useiden muiden epäiltyjen kanssa poliisin tehtyä ratsioita heidän koteihinsa ja toimistoihinsa. Poliisi aloitti tutkimukset asiassa valtion tarkastajan Joseph Shapiran esitettyä vuosiraportissaan epäilyjä hänen tavastaan hoitaa ministeriönsä antamia edullisia urakoita, joiden arvo nousi miljooniin NIS, kuten poliisi arvioi. Hänen epäillään antaneen etusijan liikekumppaneilleen.
VALTIONTARKASTAJA Shapira julkisti oman raporttinsa asiasta saatuaan alustavia tuloksia poliisin aloittamista tutkimuksista. Shapiran raportti noudattelee pääosin hänen laatimaansa valtion tilaa koskevaa raporttia vuodelta 2013. http://www.jpost.com/Israel-News/Identi ... led-375674
4. ISRAELISSA on herännyt vireä keskustelu siitä, missä vaiheessa IDF tiesi Gazan arabien kaivamista hyökkäystunneleista Israelin puolelle, ja oliko IDF laatinut suunnitelmaa niiden eliminoimiseksi ja ennen kaikkea, olivatko IDF:n korkeimmat johtajat informoineet alaisiaan upseereita tunnelien aiheuttamasta vaarasta sotilaille ja Israelin siviileille.
Asia tuli ajankohtaiseksi ja julkiseksi puolustusministeri Moshe Yaalonin hyökättyä rajusti talouden ministeri Naftali Bennettiä vastaan syyttäen häntä puuttumisesta armeijan sisäisiin asioihin sodan ollessa kesken antaen viholliselle tunnon, että IDF hajoaa sisäisesti. Puolustus-ministeriä ärsyttää erityisesti se, että Bennett meni taistelualueelle keskustellen upseerien ja sotilaitten kanssa. Erityisen pahana Yaalon pitää sitä, että hän keskusteli IDF:n päärabbin Avichai Ronzkin kanssa, epäillen hänen paljastaneen Benettille salassa pidettäviä tietoja.
PUOLUSTUSMINISTERI Yaalon sanoo hyvin kärjekkäästi, että ulkopuolisilla ei ole oikeutta tunkeutua taistelun keskelle ja puhua upseerien ja sotilaitten kanssa ilman hänen lupaansa, eikä Bennett pyytänyt sitä. Vaikka Bennett onkin hallituksen ministeri, erikoisjoukoissa ja Libanonin sodassa palvellut veteraani, se ei anna hänelle oikeuksia hänen auktoriteettinsa yli, Yaalon selittää.
BENNETT puolestaan sanoo, ettei hallitukselle annettu raportti koskien tunneleita ja IDF:n valmiutta niiden eliminoimiseksi tyydyttänyt häntä, ja siksi hän halusi tutkia asiaa syvemmin vakuuttaen, että hän keskusteli ohimennen rabbi Ronzkin kanssa armeijan taistelu-moraalista. ynetnews.com kyselee Yossi Yehoshuan laatimassa artikkelissa, mitä tekemistä Ronzkilla oli taistelualueella ja kuka kutsui hänet reservistä aseisiin ja asepukuun? Yehoshuan pointti on kuitenkin siinä, että Benetton ja Yaalonin välit ovat olleet kireät jo jonkin aikaa vain putkahtaakseen nyt julkisuuteen. Bennett oli ainoa asioita tunteva henkilö, joka uskalsi haastaa Yaalonin arvion ja arvovallan Gazan sodan aikana.
YAALON syyttää Bennettiä, että hänen kritiikkinsä sai vihollisen näkemään IDF:n johdon hajanaisuuden, mikä johti kiivaisiin taisteluihin ja miestappioihin, kuten hän selitti tiistaina julkistamassaan tiedotteessa lisäten, että hän kuritti upseeria, joka vuosi tietoja Benettolle. Hän väittää, ettei Bennett suunnitellut mitään tunneleita koskevaa, ja että hänen julkistamansa kritiikki puolustusministeriä ja armeijan johtoa vastaan ovat valheellisia. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 21,00.html
5. PUOLUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon osallistui Knessetin tarkastusvaliokunnan kokouksen keskiviikkona pyrkien vastaamaan kritiikkiin, ettei IDF ollut valmistautunut Hamasin hyökkäys-tunnelien aiheuttamaan vaaraan Gazan sodan aikana. Istunto oli suljettu julkisuudelta, mutta valiokunnan puheenjohtaja Amnon Cohen (Shas) esitteli laatimansa tiedotteen journalisteille istunnon jälkeen. Hän paljasti, että hän tulee kutsumaan muitakin puolustusministeriön virkailijoita todistamaan.
VALTION tarkastaja Joseph Shapira julkisti pian sen jälkeen oman lausuntonsa vakuuttaen, että hän tulee tutkimaan tunneleita koskevat kysymykset, mahdolliset vuodot hallituksesta, sekä täyttivätkö IDF:n toimet Gazan sodan aikana kansainvälisen lain vaatimukset. Hän sanoo aloittaneensa tutkimukset jo elokuussa sodan ollessa vielä kesken. Valtiontarkastajan raportti vuodelta 2007 kiinnitti huomionsa siihen, miten tunnelien kautta oli tehty hyökkäyksiä sotilaita vastaan panttivankien sieppaamiseksi. Raportti syyllisti koko silloisen puolustusjärjestelmän toistuvasta epäonnistumisesta asian hoitamiseksi.
Hamasin pyssymiehet tekivät tunnelien kautta useita yllätyshyökkäyksiä sotilaita vastaan surmaten ja haavoittaen heistä useita. Sodan aikana esitettiin kovaa kritiikkiä IDF:n johtoa vastaan, ettei se ollut tietoinen tunnelien aiheuttamasta vaarasta tai väheksyi sitä. Tämä johti syyttelyihin eri instanssien välillä ja tietojen vuotamiseen oman asemansa hyväksi.
Polttopisteessä ovat 2007 valtiontarkastajan raportissa mainitut IDF:n silloinen komentaja Moshe Yaalon, apulaiskomentaja kenraalimajuri Dan Halutz, maajoukkojen komentaja kenraalimajuri Yiftah Ron-Tal ja insinöörijoukkojen komentaja Shimon Daniel. Raportissa v. 2007 esitetään lukuisia vaatimuksia tilanteen korjaamiseksi perusteiltaan, teknologiset ponnistelut ja tiedustelutietojen käsittely uhkan poistamiseksi sekä henkilökohtaisella että kollektiivisella tasolla.
Suosituksen mukaan IDF:n oli nimitettävä yksi tarvittavalla arvovallalla varustettu henkilö, joka vastaa suositusten noudattamista. Toiseksi oli kehitettävä mekanismi sotilaitten ja siviilien varoittamiseksi reaaliajassa tunnelivaarasta sekä tiedustelutietojen nopeasta välittämisestä etulinjassa oleville sotilaille. Raportissa suositeltiin järjestelmän toiminnan vaativan poliittisen johdon valvonnan ja tarvittaessa väliin tulon. Kolmanneksi armeijan ja siviiliyritysten asiantuntijoita kehotettiin parempaan yhteistoimintaan tunneleiden löytämiseksi ja eliminoimiseksi.
Kuten sodan aikana ilmeni kouraantuntuvasti, armeijalle oli täysi yllätys tunnelien tekninen taso ja lukumäärä, kuten myös se, miten niitä oli pystytty kaivamaan jopa parin km:n verran Israelin alueella ja keskelle juutalaisyhteisöjä. Israelin armeijalla on paljon selitettävää, miten Hamas oli pystynyt ne laatimaan ja toteuttamaan, jolla se yllätti IDF:n housut kintuissa. http://www.jpost.com/Israel-News/Defens ... ion-375661
6. UUTISOTSIKOITA
· Ulkoministeri Avigdor Liberman vakuutti USA:n ulkoministeri John Kerrylle, että USA voi luottaa Israelin uskollisuuteen ja apuun taisteltaessa islamistien kasvavaa ja laajenevaa väkivaltaa ja vaikutusta vastaan Lähi-Idässä. Kerryn haalimassa liittoutumassa on länsimaitten lisäksi 10 arabimaata, minkä johdosta Israel suostuu pysyttelemään taka-alalla tarpeettomien kiistojen estämiseksi. Liberman teki kuitenkin selväksi, että jos Jordania joutuu Irakin tapaiseen pyöritykseen ISIS-ryhmien taholta, IDF tulee puuttumaan asiaan oman turvallisuutensa takaamiseksi. Asiantuntijat varoittavat, että ISIS-ryhmillä on lukuisia soluja Jordaniassa, jotka voivat aiheuttaa äänettömän vallankaappauksen maassa soluttautumalla paikallisiin hallintoelimiin ja heimoihin. Tämä voi tehokkaasti estää suoran asioihin puuttumisen. Liberman selitti Kerrylle, että Muslimiveljeskunta, Hamas ja ISIS, IS ovat käytännössä yksi ja sama, niillä on yhteinen ideologia ja maailmankatsomus sekä päämääränä läntisen kulttuurin tuhoaminen. http://www.timesofisrael.com/liberman-p ... mic-state/
· Australian turvallisuusjoukot pidättivät yllätysratsioissaan 15 islamistia, joilla oli valmiit suunnitelmat ihmisten sieppaamiseksi ja näytösluonteisten pään katkaisemistilaisuuksien järjestämiseksi. Pääministeri Tony Abbott sanoi, että heidän johtajansa on ilmeisen korkea ISIS-joukoissa palvellut Australian kansalainen. Ratsioihin Sidneyssä osallistui 800 turvallisuusmiestä käyden läpi tusinoittain kiinteistöjä ja toimistoja. Myös Brisbeyssä ja Loganissa tehtiin erillisiä ratsioita, jotka ovat suurimmat maassa koskaan järjestetyt. ”Eivät nämä ihmiset vihaa meitä siksi, mitä me teemme, vaan siksi, mitä me olemme”, Abbott selitti journalisteille. ”Siksi me kaikki olemme potentiaalisia kohteita heille”. Hän vakuutti, että Australian turvallisuusjoukkojen tarkoituksena on pyrkiä ennakoimaan islamistien toimet. http://www.timesofisrael.com/australian ... n-country/
· Rabiya Shahade, insinööriopiskelija Nasaretista sanoo, että me rakastamme veren juomista todeten, että hänellä on yhtä suuri toive kuolla Allahin hyväksi kuin teillä elää. Hän kuuluu IS:n ehdottomiin tukijoihin ja aktivisteihin. Häntä nimitetään kutsunimellä ”palestiinalainen teurastaja”. http://www.timesofisrael.com/israeli-is ... ink-blood/



Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Syyskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 19.09.2014 19:15

Friday, September 19, 2014
PERJANTAI 19.09.14

PERJANTAI 19.09.14
1. JOS kansalaiset evät sattumalta olleet tietoisia – puutteellisen informaation vuoksi – eilen juutalaisvaltion pääkaupungissa marssivat ihmiset, joista Paavali käyttää 1. Kor.6:9 mukaan nimitystä ”itsensä väärinkäyttäjät miesten kanssa”, mitä Dates Bible selittää edelleen viitaten kreikan sanan arsenokoites merkitykseen ”syyllinen luonnottomiin rikoksiin, sodomiitit, homoseksuaalit”. Suomalainen Raamatun käännös käyttää niistä nimitystä miehimykset, kun ei rohjennut käyttää sen oikeaa nimitystä ”homot ja lesbot”, joihin liittyi Jerusalemin marssin aikana transseja ja muita yleistä uskonnollista käytäntöä vastustavia tai muuten vain poikkeavia. Järjestäjä Open House valitti sitä, että osanottajia oli korkeintaan vain 2000, minkä katsotaan johtuneen siitä, että aikataulua jouduttiin siirtämään kahdesti sodan ja muitten syiden vuoksi, mutta onnittelevat itseään siitä, ettei tällä kertaa sattunut mainittavia häiriöitä marssia vastaan, kuten edellisvuonna.
Jerusalemin homomarssiin eivät osallistuneet Israelin hengelliset johtajat, kuten Suomen kamaralla näyttää olevan tapana. Edellä viittaamani Paavali kysyy selityksensä alussa: ”Vai ettekö tienneet?” Sopisi kysyä synnyinmaani hengellisiltä johtajilta: ”Eivätkö he ole tietoisia siitä, etteivät Paavalin mainitsemat väärät, huorintekijät, epäjumalanpalvojat, avionrikkojat, hekumoitsijat, varkaat, ahneet, juomarit, pilkkaajat ja anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa?” Paavali täsmentää vielä Gal.6:7: ”Älkää eksykö, Jumala ei salli itseään pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää”. Vai tietävätkö he, mutta eivät välitä?
Marssiin osallistujia haastateltiin. Heidän repliikeistään kuultaa alistuneisuus. Ei ollut samaa kiihkoa ja rehentelyä asiansa oikeutuksesta kuin edellisinä vuosia – marssista näyttää tulleen jokavuotinen ilmiö, jota ”ylpeilyn” asemesta voidaan kutsua ”häpeäksi”, mitä he kutsuvat ”kunniakseen” edellä mainitun ”mystisen henkilön”, kuten eräs juutalainen Paavalia kutsuu, määritelmää käyttääkseni. Yksi ja toinen kertoi olonsa epämukavaksi Jerusalemissa, nainen ei voi pitää kädestä naisystäväänsä ilman ohikulkevien merkitseviä silmäyksiä kadulla kulkiessaan, ja toinen sanoi harkitsevansa muuttoa Tel Aviviin, jossa kaikki on sallittua. http://www.jpost.com/Israel-News/Jerusa ... ays-375777
2. USA:n senaatti hyväksyi selvällä enemmistöllä eilen lain, joka sallii Syyrian maltillisten kapinallisten aseistamisen ja kouluttamisen ottaakseen osaa Obaman julistamaan sotaan ISIL-joukkoja (Islamin valtion IS) vastaan alueellaan. Lain voimaan saattaminen on herättänyt epäilyksi, että ”maltillisina” pidetyt ryhmät Syyriassa ovat kovin epämääräinen käsite, sillä millä perusteella heitä arvioidaan ja millä saavutuksilla heidät julistetaan maltillisiksi? Kuten on jo tapahtunutkin, IS:n joukkojen voitollinen eteneminen - huolimatta sen raakalais-maisista otteista siviilejä ja pidättämiään sotilaita vastaan - on saanut muutamat ryhmittymät Syyriassa solmimaan sopimuksia IS:n kanssa turvatakseen oman selviytymisensä.
TOISAALTA muslimien keskuudessa on oltu kovin hiljaa tavasta, millä IS joukot ovat kohdelleen miehittämiensä alueitten asukkaita. Tämä voitaneen tulkita siten, että muslimit katsovat sen sittenkin ilmentävän aitoa islamia, vaikka Obama pyrkiikin selittämään puheissaan, ettei se sitä ole kehottaen muslimeja kehittämään modernin version islamista. Saudi Arabiassa suoritetun gallupin mukaan 92 % vastanneista pitää IS:n tulkintaa islamista aitona ja kannattavat siltä pohjalta sen toimintaperiaatteita, sillä vaikka gallupin aitoutta epäilläänkin, vaikka puoletkin tuloksesta osoittavat saudikansan sympatioita.
USA:n eläkeläiskenraalit – aktiivipalveluksessa eivät uskalla kertoa mielipiteistään - ovat julkistaneet kauhistuksensa siitä, että Obama vaatii jokaisen ilmaiskun hyväksyttämistä hänellä henkilökohtaisesti ennen iskun suorittamista. Hän haluaa tietää iskun kohteen, mikä panee epäilemään, että iskujen kohteet voivat olla Syyrian armeijan tukikohtia tai sille tärkeitä kohteita. Obaman sormet syyhyävät kaiken aikaa iskeäkseen Assadia vastaan.
Kenraalit viittaavat Vietnamin sodan esimerkkiin, ja siellä siihen, miten USA:n presidentti Johnson vaatii oikeuden hyväksyä ilmaiskut ennen niiden suorittamista, minkä johdosta iskut tehtiin armeijan komentajien mielestä vääriin tai merkityksettömiin kohteisiin. He ennustavat, että Obaman julistama sota Syyriassa tulee Vietnamin sodan tapaan päättymään irrottautumiseen sodasta ja häpeälliseen pakoon kotimaahansa.
OBAMA vakuuttaa, ettei hän lähetä USA:n maajoukkoja Irakiin eikä Syyriaan. Kenraalien mielestä olisi parempi olla vakuuttelematta, sillä jos alkaa näyttää siltä, etteivät Irakin armeijan hyökkäykset ja niiden tueksi tehdyt ilmaiskut ala toimia odotetusti, USA joutuu väistämättömän tappion välttämiseksi kuitenkin lopulta turvautumaan merijalkaväkeensä. Senaatin hyväksymiä varoja voidaan käyttää lokakuun alusta joulukuun 11 päivään saakka kuitenkin sallien niiden jatkamisen senaatin uudella päätöksellä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Bu87ENsO-o, http://www.wnd.com/2014/09/dems-gop-bla ... -war-plan/, http://www.wnd.com/2014/09/generals-ske ... irstrikes/, http://www.wnd.com/2014/09/congressman- ... g-mistake/, http://www.wnd.com/2014/09/more-insane- ... moderates/
3. HAMASIN johtajat vakuuttavat, etteivät he nyt halua sotaa, ja sanovat uskovansa, ettei Israelkaan halua sitä. Kuitenkin he samaan hengenvetoon sanovat, etteivät he koskaan tule luopumaan aseistaan. Netanyahun vaatima aseistariisuminen ei tulle toteutumaan. Arabikulttuurissa aseeton mies on alaston, mikä on suuri häpeä. Hamasin ministeri totesi, ettei palestiinalaista kansaa ole olemassa; puolet siitä tuli Egyptistä, loput Saudi Arabiasta.
Eilen Gazan rajan tuntumassa olevissa yhteisöissä soitettiin sireeniä muka raketin tulon johdosta, mutta hälytykset osoittautuivat vääriksi. Miten se voi olla mahdollista, vai leikkiikö joku sireenien käyttöä valvovista henkilöistä raakaa leikkiä juutalaisasukkaitten kustannuksella, sillä he joutuvat joka tapauksessa lopettamaan työnsä ja ryntäämään suoja-tiloihin? Ainakin kolme väärää hälytystä annettiin eilen.
HAMASIN sotilaallisen siiven izza din Al-Qassam Prikaatin taholta tunnustettiin, että yksi sen ”taistelija” sai surmansa toimiessaan tunnelissa Gazassa. Mitä hän oli tekemässä siellä ja ovatko kaivaukset alkaneet uudelleen täydellä teholla, kuten jotkut vihjeet osoittavat, on virallisesti osoittamatta. Hamas on määrännyt pitämään kaikki tunneleita koskevat tiedot salaisina. Salailussa mentiin niin pitkälle, että kaivajat vietiin kaivauspaikkoihin silmät sidottuina, ja heitä surmattiin, ettei tieto leviäisi IDF:n agenteille. Kaivauksissa käytettiin alaikäisiä lapsia, joita kuoli kymmenittäin raskaiden, koko päivän kestäneiden kaivausten, ruuan ja veden puutteen sekä heikon ilmastoinnin vuoksi.
IDF löysi operaation Protecrive Edge aikana Israelin puolelle johtavaa 32 tunnelia, jotka se tuhosi, mutta joita jäi tuntematon määrä tuhoamatta. Islamic Jihad järjesti kiertokäynnin kaivamaansa tunneliin operaation päättymisen jälkeen osoittaakseen valmiutensa uuteen koetukseen. Hamasin tiedotteessa ei kerrottu, minkälaisessa tunnelissa ja millaisissa olosuhteissa sen jäsen kuoli.
HAMASIN tiedottaja Husam Badran sanoi operaation aikana viime kuussa viitaten valmisteluihin uutta sotaa varten Pillar of Defense 2012 jälkeen: ”Satoja miehiämme kuoli marttyyreina tunneleita kaivaessaan edellisen rauhanajan aikana. Al-Qassam mujahideen taistelijat valmistautuivat sotaan tunneleissa”. Rakennusmateriaalit niihin kuljetettiin pääosin Israelista kansainvälisen painostuksen vuoksi, mikä näyttää nyt toistuvan Israelin suostuttua viemään 800 rekka-autollista rakennusmateriaaleja päivässä. Niiden käyttöä ja Gazan jälleen rakentamista valvoo PA, mikä tuntien sen syvän korruption ei lupaa hyvää. Badarnin lausunto kätkee tosiasian, että hyökkäystunnelien kaivaminen jatkuu.
HAMASIN suunnitelmassa, jonka Shin Bet paljasti, oli aloittaa suurimittainen väkivalta-aalto Israelissa, mihin kuuluivat hyökkäykset tunneleita käyttäen miehittää useita Gazan rajan pinnassa sijaitsevia juutalaiskyliä ja kaupunkeja, ja saadakseen koko maan sekasortoiseen tilaan. Hamasin päämääränä oli kaataa PA:n hallitus Ramallahissa sen aikana ja Hamasin johtaman uuden hallituksen muodostaminen. H-hetki oli juutalaisten uuden vuoden alku.
SODAN ja sen toistumisen pelon johdosta tuhansittain Gazan arabeja muutti ulkomaihin. Osa heistä lähti purjehtimaan Gazasta liikakuormitetuilla aluksilla, joista osa upposi hukuttaen tietojen mukaan ainakin satakunta ihmistä. Heidän päämääränsä oli päästä Eurooppaan, asettua sinne tai jos se ei onnistu, jatkaa edelleen Amerikkaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... BvHrkNsO-o
4. UUTISOTSIKOITA
· Hamasin johtajiin kuuluva Mahmoud Zahar totesi äskettäin, että PA:n kanssa solmittu yhteishallitus on vain tilapäinen puoleksi vuodeksi tarkoitettu, ja että sen jälkeen muodostetaan uusi hallitus, jota muotoillaan. Hän ei maininnut vaalien mahdollisuutta, minkä valmisteleminen on Rami Abdallahin hallituksen tehtävä. Zahar totesi, että ilman epäilyksiä tilapäishallitus on epäonnistunut. Erimielisyyksiä on noussut esiin kasoittain Hamasin ja Fatahin välille osapuolten syytellessä toisiaan. Fatahin edustaja jopa vertasi Hamasia ISIS-joukkoihin, jotka murhaavat viattomia ihmisiä, kiduttavat ja vahingoittavat heitä ampuen Fatahin jäseniä jalkoihin. Hamas syyttää Fatahia ja PA:ta yhteistyöstä Israelin kanssa. Abbas vihjailee, että salahanke hänen hallituksensa kaatamiseksi tulee vaikuttamaan pitkään hänen uskoonsa Hamasin vilpittömyyteen. Fatah paljasti Hamasin järjestämän muuton Eurooppaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Bvb90NsO-o
· USA:n edustajainhuone hyväksyi lain, joka kieltää antisemitismin maassa. Samaan aikaan yksi kongressiin pyrkivä julkaisi antisemitistisiä lausuntojaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... BveyENsO-o
· PA:n TV esitti ohjelmassaan runoja, joissa juutalainen esitetään ilkeimpänä kaikista luoduista. Viime perjantain PA:n vitalisen TV:n esittämässä runossa viitataan Koraaniin, jonka mukaan juutalaiset ovat barbaarisia apinoita ja saastaisia sikoja. Lähetyksen käänsi PMW, Palestiinan Mediatarkkailu. Juutalaisten väitetään vuodattavan verta ja murhanneen profeetat. Runon esittäjä Ahmad toteaa: ”Sinut on tuomittu häpeään ja kärsimyksiin, oi Siionin pojat, oi kaikkein ilkeimmät luoduista, oi barbaariset apinat, oi saastaiset siat”. Runo päättyy sanoihin: pommivyö on kupeillani ja kivääri on olkapäälläni, viitaten terrorismiin. Oslon ja sitä seuraavien sopimusten mukaan PA:n tulee poistaa ohjelmistaan kaikenlainen kiihotus ja häpäiseminen, mitä se ole edes aloittanut, eikä kukaan välitä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... BvfQENsO-o
Säätilat tänään: Jerusalem 18 -27; Tiberias 22 -34; Suolameri 25 -36; Eilat 24 -36 +C-astetta. Sää jatkuu puolipilvisenä, mutta lämpimänä, yöt ovat kosteita ja viileitä.

Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Syyskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 22.09.2014 06:22

Sunday, September 21, 2014
SUNNUNTAI 21.09.14

SUNNUNTAI 21.09.14
1. VIIKON ensimmäinen päivä alkoi sumuisena ja utuisena eikä lehti ollut vielä tullut portin pieleen vartin yli kuusi, mutta seitsemän maissa sain sen työhuoneeseeni aloitettuani aamun raportin laadinnan. Onneksi internetistä saa nopeasti yleiskuvan viikon vaihteen tapahtumista kuten vinkkejä siitäkin, mitä on odotettavissa tämän viikon aikana. Säätila näyttää ennusteiden valossa pysyttelevän lähes aurinkoisena ja helteisenä toistaiseksi. Säätilat tänään: Jerusalem 17 -26; Tiberias 22 -34; Suolameri 27 -36; Eilat 26 -39 +C-astetta. Taivas on puolipilvinen ennusteajan aikana, Kinneretin pinta ei laskenut eikä noussut.
2. Aluksi käymme läpi uutisotsikoita päivän ja viikon alkajaiseksi. Netanyahu ja Lapid ovat lähellä ratkaisua vuoden 2015 budjetista. Pääministeri sanoo, että budjetti maan eteläosien kehittämiseksi osoittaa, että olemme täällä pysyäksemme. Iran vaatii, että kansanmurhaa havitteleva Israel täytyy karkottaa Palestiinasta, jotta ISIS-joukkoja vastaan käytävät taistelut onnistuisivat. USA:n senaatti vahvisti hyväksymällään lailla, että Israel on USA:n tärkein strateginen liittolainen. Israelin ja Hamasin väliset epäsuorat neuvotteluta alkavat Kairossa tiistaina. Skotit hylkäsivät itsenäisyyden historiallisessa referendumissa, mikä aloitti takaperoisen kehityksen. 12 Jordanian kansanedustajaa matkusti Kairoon vieraillakseen Gazassa, mutta pelkäsivät turvallisuutensa vaarantuvan ja peruivat matkan jatkamisen.
Pääministeri tarjoaa sisäministerin paikkaa Gilad Erdanille, jonka tulee valita sen ja YK:n lähettilään viran välillä. Israelin muslimiarabit syyttävät Israelia ”hajota ja hallitse” taktiikasta sisäministeri Gideon Saarin päätettyä, että Israelin arabikristityt voivat nyt rekisteröityä aramealaisiksi, mistä kaikki kristityt arabit eivät pidä. Hallitus päättänee tänään turvallisuus-aidan paikasta Battirin arabikylän kohdalla, jonka UNESCO päätti PA:n hakemuksesta hyväksyä maailman perinnekohteeksi. 712 km:n pituisesta aidasta on rakennettu 62 % 12 vuotta aidan rakentamisen aloittamisesta. Battirin kohdalla on kysymys 3 km:n pätkästä. Englannin alahuoneella on mahdollisuus 13. lokakuuta päättää aloitteesta Palestiinan valtion perustamiseksi. Ranska puolestaan aikoo esittää YK:ssa oman suunnitelmansa Palestiinan valtiosta voidakseen sillä estää PA:n laatiman yksipuolisen esityksen valtionsa muodostamiseksi YK:n turvallisuusneuvoston päätöksellä, minkä USA voi estää.
3. ISRAELIN pääministeri Benyamin Netanyahu yrittää saada Washingtonin ymmärtämään, että Iran on paljon vaarallisempi kuin ISIS tai Islamin valtio IS. Israelille kysymyksessä on hengissä säilyminen, mitä se ei merkitse USA:lle – ei ainakaan vielä. USA:n media on viime viikkojen akana ollut täynnä toinen toistaan kauhistuttavampia kertomuksia ja kuvauksia jihadisti-ryhmien suorittamista hirmuteoista Irakissa ja Syyriassa – kuten myös Afrikan keski-osissa - ja Obaman julistamasta sodasta sitä vastaan.
Times of Israel artikkelin kirjoittaja Avi Issacharov toteaa, että jos ISIS-ryhmien tarkoituksena oli huomion herättäminen Amerikan mediassa, se on saavuttanut päämääränsä. Hän selittää, että jos asiaa täysin tuntematon selailisi Amerikan mantereen mediavälineitä kuten myös Valkoisen Talon, Kongressin ja Senaatin lausuntoja, hän tulisi virheelliseen loppu-tulokseen, että Islamin valtio on jokin paha maailmanvalta, jonka kaltaista inhimillisten arvojen polkijaa maailma ei ole ennen nähnyt, ja joka edustaa ainoaa uhkaa maailman tasapainotilalle yleensä ja Lähi-Idälle erityisesti.
ISSACHAROV pyrkii seuraavaksi esittämään asioitten todellisen merkityksen asettamalla asiat oikeaan järjestykseen. Hän esittää näkemyksensä, ettei Israelin Valtio muodosta strategista uhkaa sellaisille vakaille valtioille kuten Jordania, Saudi Arabia ja Israel.
ISSACHAROV toteaa, että Islamin valtio on onnistunut vain siellä, missä on poliittinen johtajuustyhjiö, eikä Islamin Valtiolla ole merkittävää armeijaa, joka pystyisi haastamaan organisoitua sotilaallista armeijaa suorassa hyökkäyksessä. Hän katsoo, että sen joukkojen miesvahvuus on 30 000 paikkeilla, joista osa on Irakin armeijan entisiä sotilaita, jotka liittyivät mukaan taloudellisista syistä. ”Sen yleisin ase on venäläinen kivääri, muutamia tankkeja ja panssaroituja miehistön kuljetusvälineitä, ei lentokoneita eikä tykistöä. Sen yleisin kuljetusväline on Toyotan pickup auto, siinä kaikki”. ”Islamin Valtio ei muodosta vakavaa uhkaa Jordanian tai Israelin valtioille eikä Yhdysvaloille muuten kuin terrorismin muodossa, ei valloituksen tai kaappauksen muodossa”, artikkelissa todistellaan.
ToI:n artikkelissa todetaan, että Teheranin surmaamien ihmisten lukumäärä - mukaan lukien Iranin maaperällä - moninkertaisesti ylittää IS:n suorittamat hirmuteot. ”Iranin muodostama uhka Lähi-Idän ja maailman valtioille ylittää tuhat kertaisesti IS:n muodostaman”, kuten Israelin USA:n lähettiläs Ron Dermer totesi äskettäin. Issacharov toteaa, että IS:n maineen takana on hyvin organisoitu ja ohjattu PR-toiminta julkisine teurastuksineen ja pään katkaisemisineen, mikä on saanut koko läntisen maailman voimaan pahoin. Tämä julma PR-toiminta vetoaa kuitenkin seikkailuja etsiviin tai muuten vain maailmaa pakeneviin ihmisiin, joita tulvimalla tulvii IS:n riveihin ilman merkittävää sotilaallista taitoa tai kokemusta, ja naisia viihdytysjoukkoihin. Se on myös peittänyt aiemmat islamistiset ryhmittyvät, Al-Qaidan ja siitä irronneet Al-Nusra ja muut, sillä niiden harjoittamia julmuuksia ei ole samalla tavoin propagoitu maailmalla. Nyt jotkut noista ryhmistä ovat sopineet tulitauosta IS:n kanssa.
ISSACHAROV todistaa artikkelissaan, miten USA:n media tarjoaa jatkuvasti informaatiota IS:n mahdista ja sen etenemisestä, mikä tulee pysäyttää huomioimatta ollenkaan Iranin ydinaseen valmistumista. Neuvottelut P5+1 maiden ja Iranin välillä takkuavat pahoin, eikä ole näköpiirissä, että marraskuuhun tarkoitettu sopimus valmistuu ajoissa. USA:n taholta vihjaillaan, että se harkitsee Iranille asetettavien vaatimusten lieventämistä. Joka tapauksessa, kuten artikkelissa todetaan, Iranin taivuttamiseksi sotilaallisin toimin ei kukaan edes mainitse, ellei sitten Israelin mediassa IAF:n valmiustilan nostamiseksi. Kukaan ei usko, että Iranin vastaisia pakotteita kovennettaisiin; USA haluaa Iranin mukaan Obaman sotaan.
Times of Israel artikkelissa ei puututa IS:n harjoittamaan etniseen puhdistamiseen ajaessaan joukoittain kurdeja sekä Irakista että Syyriasta, josta tuoreen uutisen mukaan 60 000 kurdia pakeni Turkkiin, eikä kristittyjen järjestelmällisestä vainoamisesta. Erityisen pahalta tuntuu IS:n joukkojen harjoittama terrori puolustuskyvyttömiä lapsia vastaan, joita raiskataan jopa 5-vuotiaista lähtien. Eräs IS:n taistelija kuvasi journalisteille, miten ihania tunteita sylilapsen kaulan katkaiseminen aiheuttaa. Eräässä videossa veistä heiluttava murhaaja kyselee alaikäisiltä kolmelta itkevältä lapselta, kuka haluaa antaa ensimmäiseksi päänsä katkaistavaksi. Naisia vastaan harjoitettua julmuutta on kehitetty leikkaamalla nuorilta tytöiltä rinnat ja muita naisellisuuteen kuuluvia ruumiin osia pois. Iranissa vaaditaan, että kaikki 16 -60 vuotiaat naimattomat naiset tulee ympärileikata. ”Kun laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus”. IS:n ja Iranin laittomuudet vaikuttavat koko maailman henkiseen ilmapiiriin ja kiihottavat nuoria väkivaltaan länsimaiden kaduilla. http://www.timesofisrael.com/forget-abo ... ing-isish/
4. Egyptin presidentti Abdel-Fattah al-Sisi vakuuttaa, että Egyptin on valmis antamaan apuaan USA:n johtamalle koaliittiolle IS:n joukkoja vastaan, kuten AP raportoi eilen. Kerryn mukaan hän on saanut 55 valtion suostumuksen tulla mukaan liittoutumaan eriasteisin rajoituksin. Journalistin kysyessä, antaako Egypti ilmatilansa tai logistista apua, Sisi vastasi: ”Olemme täysin valmistautuneet antamaan tukea. Teemme sen, mitä meiltä vaaditaan”. Hän kuitenkin kielsi joukkojen lähettämisen mahdollisuuden todeten, että Irakin armeija on kyllin vahva selviytymään IS:n joukoista ilman ulkopuolista apua, näin AP:n mukaan.
Mosulin valtaamisen yhteydessä Irakin armeija pakeni täydessä epäjärjestyksessä heittäen aseensa ja riisuen sotilaspukunsa silmittömässä paossaan. IS:n joukot veivät heitä sadoittain alusvaatteisillaan erämaahan, jossa heidät massamurhattiin konetuliaseilla kuin pahainen lammaslauma ilman vastarintaa. Irakin armeija tarvitsee kokonaan uudenlaisen asenteen ja koulutuksen antaakseen edes jonkinlaisen vastarinnan, vaikka sen nykyinenkin armeija on USA:n kouluttama ja aseistama.
El-Sisi totesi, että kaikki Lähi-Idässä syntyneet ääri-islamilaiset ryhmittymät tulee hajottaa, eikä vain IS. Hän totesi, että hänen väliintulonsa Mursin hallitusta vastaan esti sisällissodan Egyptissä. Hän viittasi vaaraan, mitä Irakissa ja Syyriassa islamilaisissa joukoissa palvelleet eurooppalaiset, amerikkalaiset, arabit ja muut muodostavat palatessaan kotimaihinsa. Belgian hallitus sanoo estäneensä useita terrori-iskuja Lähi-Idän rintamilta palaneiden miesten toimesta. Belgiasta matkusti arviolta 800 miestä Lähi-Itään; niistä 90 on palannut Belgiaan. Presidentti Sisi sanoo varoittaneensa vuosi sitten islamistien muodostamasta vaarasta, mutta ettei kukaan silloin ottanut häntä vakavasti, kuten AP raportoi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... B595ENsO-o
5. UUTISOTSIKOITA
· Israelin siviilihallinnon suunnitelma rakentaa beduiinikaupunki valtion omistamalle maalle lähelle Jerikoa tarkoittaa Israelin valtion maan varastamista, sanoo alueneuvoston puheenjohtaja David Elhayani. ”Siviilihallitus ajaa tätä asia omasta aloitteestaan, ja se tulee vaikuttamaan meidän elämäämme”. Hän sanoo keskustelleensa kaupungin rakentamisesta useiden ministereitten ja kansan-edustajien kanssa, eikä kukaan tunnusta tietävänsä asiasta, mikä on ennen kuulumatonta, Elhayani selittää. Beduiinikaupunkia, joita kutsutaan nimellä Tlat Nu´ima, suunnitellaan Jerikon pohjoispuolelle, alueelle, jota hän pitää elintärkeänä Israelille, eikä kukaan maan asioista vastaavista edes ole tietoinen koko asiasta. Siviilihallinnon taholta vakuutetaan, että asiasta sovittiin suusanallisesti vastaavien hallituksen virkailijoiden kanssa. Mitään virallista päätöstä ei ole tehty hallituksessa. Ongelma on sama Negevissä, vain moninkertaisena, jossa beduiiniklaanit asettuvat asumaan valitsemaansa paikkaan, useimmiten valtion maalle, kysymättä keltään mitään, mutta vaatien, että sinne tulee johtaa valtion infrastruktuuri, vesi-ja viemärijohdot, sähkövirta, sekä opetus- ja lääkintäpalvelut. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... B6Dw0NsO-o
· Fatah ja Hamas aikovat jatkaa keskinäisten sopimustensa käytännön järjestelyjä ensi viikolla Kairossa. Fatahin edustaja Azzam al-Ahmad sanoo, että keskustelut alkavat viikon keskivaiheilla. Suurimpia ongelmia ovat Hamasin virkailijoiden palkat ja ulko-maisten lahjoitusvarojen käsittely, mistä Fatah syyttää Hamasin varastaneen osan omaan käyttöönsä. Gazan kaistan jälleen rakentaminen ja siihen tarkoitettujen määrärahojen käsittely halutaan antaa PA:n valvontaan, mikä on kuin kissan asettaminen valvomaan kermakannua. Abbas haluaa kaiken vallan omiin käsiinsä, mikä ei sovi Hamasin suunnitelmiin, jota kansa tukee enemmän kuin Fatahia. Hamasin johtajiin kuuluva Mahmoud Zahar sanoo, että yhteishallitus on tilapäinen ratkaisu, ja että Hamas tutkii uusia ratkaisumalleja. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... B6IB0NsO-o
· Jerusalemin läheltä löydettiin ”valtava” tippukivi (stalaktite, stalakmite) luola. Viranomaiset tutkivat luolaa edelleen valmistelleen sen avaamista yleisölle, mutta sen sijoitus pidetään tarkoin salaisena. Luola löydettiin rakennustöiden yhteydessä. http://www.timesofisrael.com/huge-ancie ... jerusalem/
· EU:n komission päämaja Brysselissä Belgiassa on Syyriasta kotiin palaavien terroristien iskukohteena, paljastettiin lauantaina. Tämä on vain yksi monista, sillä maassa on runsaasti houkuttelevia kohteita. EU:n tärkein rakennus olisi terroristeille PR:n kannalta merkittävin kohde osoittaakseen halveksuntaansa Europan maiden keskushallintoa kohtaan. http://www.timesofisrael.com/eu-hq-said ... t-targets/
· Arabiterroristit kivittivät koulubussia Öljyvuoren rinteellä sen kuljettaessa nuoria koululaisia kouluihinsa sunnuntaiaamuna. Kukaan ei haavoittunut, mutta bussi kärsi vaurioita ja sen tuulilasi rikkoutui. Tämä alue on arabien jatkuvan väkivallan kohteena, eikä poliisi näytä löytävän mitään keinoa sen lopettamiseksi. Kivittäjien etsintä aloitettiin läheisistä arabilähiöistä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... B6Qd0NsO-o


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Syyskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 23.09.2014 07:09

Monday, September 22, 2014
MAANANTAI 22.09.14

MAANANTAI 22.09.14
1. ISRAELIN väkiluku ylitti 8 miljoonan rajan vuoden 5774 aikana. Maassa asuu nyt 8 904 373 kansalaisoikeuden omaavaa ihmistä., kertoo väestö- ja maahanmuuttoministeriö.
Pääministeri Benyamin Netanyahu kertoi hallituksen viikkoistunnossa, että juutalaisten määrä ylitti 6 miljoonan rajan vuoden 2013 aikana, mikä vastaa suunnilleen toisen maailmansodan aikana natsivainoissa surmattujen juutalaisten määrää. Israelin väkiluku kasvoi vuoden 5774 aikana 173 811 hengellä, eli 1.99 % edellisvuodesta.
VUODEN 5774 aikana Israeliin muutti 24 801 uutta kansalaista, ja 176 230 vauvaa syntyi vuoden aikana, heistä 90 646 poikaa ja 85 584 tyttöä. 10 suosituinta pojan nimeä olivat Yosef, Daniel, Uri, Dan, Omer, Adam, Noam, Ariel, Eitan ja David. Tyttöjen suosituimmat 10 nimeä olivat Tamar, Noa, Shira, Adele, Talia, Yael, Leanne, Mirima, Maya ja Avigail.
Uusia avioliittoja solmittiin 75 848, avioliittoja purettiin 23 419 vuoden 5774 aikana. http://www.timesofisrael.com/israeli-po ... sus-shows/
2. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu ja talousministeri Yair Lapid yrittivät sunnuntain aikana tasoittaa vuoden 2015 budjetin ympärille syntyneitä erimielisyyksiä, mutta raporttien mukaan heidän näkemystensä väliset erot tärkeimmissä kysymyksissä olivat liian suuret yksimielisyyden saavuttamiseksi. Tämä siitä huolimatta, että eilen vielä kerrottiin ratkaisun olevan lähellä.
TÄMÄN hetken näkymien mukaan budjetin vajaus tulee olemaan 3.4 % bruttokansan-tuotteesta, vaikka päämääränä oli 2.5 %. Israelin pankin pääjohtaja Karnit Flug esitti varoituksen 3.0 %:n budjettivajauksen ylittämisestä vastustaen myös Lapidin päätöstä olla nostamatta verotusta ja pitää kiinni arvonlisäveron poistamiseksi määrätyillä asunto-rakennussektoreilla kohtuuttomien asuntohintojen alentamiseksi. Suurin yksittäinen lisäys tulee puolustusministeriölle, jonka osuus kasvaa 6 miljardilla NIS esitetyn 11 miljardin NIS asemesta, mikä ei tietenkään tyydytä puolustusministeri Moshe Yaalonia. Yair Lapid pitää kiinni laatimastaan budjettiesityksestä, vaikka ministeriön pääekonomisti erosi vasta-lauseena Lapidin suunnitelmalle.
BUDJETTIESITYKSEN mukainen valtionbudjetti tulee aiheuttamaan sen, että hallitus joutuu maksamaan pelkästään korkomenoja 40 miljardia. Tämä puolestaan nostaa valtion velan 73 %:in bruttokansantuotteesta, n. triljoona NIS, eli julkisen velan suuruus on 700 miljardia NIS. Velan suuruus on kuitenkin alempi, kuin EU-maiden km. 94 %. Israel kuitenkin säilyttänee A+ luokituksensa.
VUODEN 2015 budjettiesitys tulee väistämättä nostamaan hintoja maassa, mikä – kuten oppositio syyttää – tulee pahiten kohdistumaan heikossa taloudellisessa asemassa oleviin. OECD-maiden raportin mukaan perustuen vuoden 2011 lukuihin 20 9 % kansasta elää köyhyysrajan alapuolella, joka määritellään siten, että se vastaa puolta keskivertoperheen keskituloista. OECD-maissa köyhyysrajan alapuolella eläviä kansalaisia on 11.5 %. Israelissa on myös suurin tuloero valtion avustustoimien huomioimisen jälkeen. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... get-375998
2. JORDANIAN kuningas Abdullah II vakuutti CBS:n 60 minuutin haastattelun aikana, että hänen kuningaskuntansa rajat ovat nyt turvattuina ISIS-joukkojen hyökkäyksiltä. Hän puhui pian sen jälkeen, kun Jordanian turvallisuusjoukot olivat pidättäneet 11 terrorijärjestöön kuuluvaa miestä, joita syytetään terrorihyökkäyksen suunnittelusta Hashemite kuningas-kunnassa. Heidät pidätettiin Jordaniassa, joten he olivat päässeet turvatoimien läpi.
KUNINGAS Abdullah vakuutti sunnuntaina julkaistussa haastattelussa, että Jordania on estänyt useita yrityksiä Jordanian ja Syyrian rajan ylittämiseksi tai poistaneet ne, jotka ovat sen ylittäneet muutaman kuukauden aikana. ”Olemme olleet jokseenkin hyökkääviä rajojemme puolustamiseksi ulkoa tulevaa uhkaa vastaan”, hän selitti lisäten, että tällä hetkellä rajat ovat tarkasti suojattuina, ja että alueen valtiot ovat yksimielisiä ponnisteluissaan estää islamistien leviäminen Irakissa ja Syyriassa.
Abdullah selitti, että ISIS on virittänyt yleinen ymmärryksen, että meidän on aika päättää mielessämme asemamme hyvän taistelussa pahaa vastaan, mikä saa yhteen kaikkien uskontokuntien edustajat kaikkialla liittymään pahan vastaiseen taisteluun. Hän selitti edelleen, että ISIS ryhmittymä, jota hän käytti esimerkkinä kaikista sen kanssa liitossa olevista ryhmistä, on siinä mielessä ainutlaatuinen, ettei se ole taloudellisesti riippuvainen kenestäkään ulkopuolisesta. ”Ne pystyvät tuottamaan vuoden aikana miljardin USD arvosta öljytuotteita, joita ne ilmeisesti myyvät alhaisella 30 USD tynnyrihinnalla”, Abdullah selitti jatkaen, että sillä määrällä pystyy ostamaan runsaasti ulkomaisia taistelijoita ja aseita.
JORDANIAN kuningas murehtii sitä, että jihadistien nousu nykyiseen asemaansa olisi voitu estää, jos USA ja kansainväliset yhteisöt olisivat ajoissa selvittäneet ja eliminoineet niiden taloudelliset lähteet. ”Islamin Valtion synty olisi voitu estää, jos kansainvälinen yhteisö olisi työskennellyt lujemmin yhdessä, etteivät alkuperäisten ryhmien varat ja tuki olisi päässeet kasvamaan siihen, missä ne ovat nyt. Olisimme voineet toimia paremmin varmistaaksemme, keitä nuo pahat henkilöt olivat, ja jos kansainvälinen yhteisö olisi estänyt sen toteutumisen”.
JORDANIAN turvallisuusvirkailija vahvisti, että poliisi oli pidättänyt 11 Islamin Valtion jäsentä, ja että he olivat tunnustaneet suunnitelleensa iskuja useisiin tärkeisiin kohteisiin Jordaniassa. Hän sanoi turvallisuusmiesten jatkavan asian tutkimista, kuten uutistoimisto Petra raportoi. http://www.timesofisrael.com/jordanian- ... mic-state/
3. ISRAEL on huolellisesti pysytellyt sivussa siitä, mitä tapahtuu Syyriassa ja Irakissa, mutta kouluttaa joukkojaan ja vahvistaa asemiaan Syyrian ja Libanonin rajan tuntumassa valmistautuen pahimman varalle, eli siihen, että taistelut voivat levitä rajan yli Israelin puolelle. Muutamia hajanaisia laukauksia ja kranaatin ammuksia on tullut Israelin puolelle, joihin IDF on vastannut harkintansa mukaan – yleensä Syyrian armeija asemiin, koska se on vastuussa siitä, ettei aseettomalta vyöhykkeeltä ammuta rajan yli.
PÄÄMINISTERI Netanyahu on kuitenkin vakuuttanut, että jos IS uhkaa Jordanian turvallisuutta ja itsenäisyyttä, IDF tulee puuttumaan tilanteeseen. Jordaniassa on 12 000 USA:n merijalkaväen sotilasta ja hävittäjiä, mutta niiden tehtävä on enemmän tilanteen tarkkaileminen kuin aktiivinen osallistuminen tilanteisiin Jordanian, Irakin ja Syyrian rajoilla. Israel on toimittanut USA:lle satelliittikuvia ISIS joukkojen asemista sekä tietoja ulko-maalaisista, jotka liittyvät IS:n joukkoihin.
OBAMAN julistamaan sotaan IS:n joukkoja vastaan on liittynyt 55 valtiota – Israel ei ole mukana, eikä ole kysytty – mutta useimmat lupaavat vain taloudellista tai kuljetusapua. USA:n ilmavoimat ovat tehneet yli 150 ilmaiskua valitsemiaan kohteita vastaan Irakissa ja Syyriassa, jonne myös ranskalaiset hävittäjät tekivät ilmaiskuja. USA:n senaatti antoi luvan viedä aseita Syyrian kapinallisille, joille se toimitti jo aiemmin 600 tonnia aseita ja ohjuksia. Ne on toimitettu ns. maltillisille ryhmittymille kuten FSA, mutta ne myyvät aseita ISIS joukoille. Tämä voi jatkua USA:n toimittamien uusien aseitten suhteen, etenkin ilmatorjunta-aseitten, joita ISIS joukot voivat käyttää länsimaiden hävittäjiä vastaan.
USA:n ulkoministeri John Kerry on kuin kissa pistoksissa yrittäen päättää, voiko se ottaa Iranin mukaan IS:n vastaisen liittoutumaan ja millä ehdoilla. Iran antaa epäselviä ja osin ristiriitaisia lausuntoja halustaan tulla mukaan, mutta viimeisten tietojen mukaan sen ehtoihin kuuluu, että P5+1 maat helpottavat Iranille asettamiaan pakotteita. Tämä olisi karvas kalkki Netanyahulle, joka olisi halunnut iskeä Iranin ydintaitoksia vastaan viivyttääkseen sen ydinaseen valmistumista, mikä on nyt mahdotonta. http://www.timesofisrael.com/jordanian- ... mic-state/
4. UUTISOTSIKOITA
· IS pidätti 46 turkkilaista diplomaattia ja 3 irakilaista miehittäessään Mosulin kaupungin ja siellä olevan Turkin lähetystön. IS suostui vapauttamaan Turkin vaatimat 49 henkilöä, mutta raporteissa ei mainita, millä ehdoilla heidät päästettiin Turkkiin. Presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo, ettei hänen hallituksensa tule paljastamaan, millä ehdoilla vapauttaminen tapahtui. Turkki pidättyi kokonaan Kerryn tarjoamasta osallistumisesta IS:n vastaiseen operaatioon, eikä myöskään anna lentokenttiään USA:n hävittäjien käyttöön ilmaiskuissaan IS:n asemia vastaan. Tämä asettaa Turkin NATO-jäsenyyden varsin outoon valoon. http://www.timesofisrael.com/turkey-wel ... e-release/
· Fatahin ja Hamasin väliset yhteysneuvottelut alkavat uudelleen tällä viikolla. Samoihin aikoihin jatkuvat Israelin ja Hamasin väliset epäsuorat neuvottelut tulitauon jatkamiseksi Gazan rintamalla. PA:n diplomaattiset edustajat ponnistelevat kansainvälisen tuen saamiseksi laatimalleen suunnitelmalle Israelin pakottamiseksi YK:n päätöksellä vetäytymään 1949 aselepolinjoille, tai ellei se linkki vedä, kääntyäkseen Haagin kansainvälisen oikeuden ICC puoleen. Tulitauon jatkamiseksi Israel on asettanut ehdoksi Hamasin riisumisen aseista. Hamas vaatii omaa meri-satamaa ja lentokenttää sekä kaikkien saartotoimien poistamista. Hamas vaatii myös rajoittamatonta liikennettä Gazan ja Länsirannan välille, mikä edellyttäisi arabien valvoman maantie- ja junayhteyden rakentamista Israelin alueen läpi. http://www.timesofisrael.com/palestinia ... of-un-bid/
· Islamin Valtion tiedottaja Abu Muhammad al-Adnani kehotti Siinailla toimivia terrorijärjestöjä jatkamaan ”onnistuneita iskujaan Israelin suojelijana toimivaa El-Sisin hallitusta vastaan” onnitellen jo suoritetuista iskuista. ”Aseta tiet täyteen räjähteitä heitä varten, iske niiden tukikohtiin ja koteihin, katko heidän päitään äläkä anna heidän tuntea oloaan turvalliseksi", IS:n tiedottajan lausunnossa sanotaan. Hän ylisti ”Egyptin islamistien suorittamia siunattuja iskuja juutalaisten suojelijan El-Sisin sotilaita ja Egyptin faaraota el-Sisiä vastaan”. Siinailla toimii Egyptin vaarallisin terrori-ryhmä Ansar Bait al-Magdis, jonka edustaja sanoo järjestön saaneen ohjausta IS:ltä internetin kautta. ”He kertovat meille, miten suorittaa operaatioita. Me keskustelemme internetin välityksellä. He eivät anna meille aseita. He opettavat meille, miten muodostaa viiden hengen soluja. Vain yksi henkilö kussakin solussa on yhteydessä toisen solun kanssa. Egypti on toistuvien hallitustensa kautta pyrkinyt murskaamaan terrorijärjestöt maassa, mutta ne nousevat aina uudelleen. http://www.jpost.com/Middle-East/Islami ... oup-376012
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 17 -28; Tiberias 22 -33; Suolameri 25 -35; Eilat 23 -37 +C-astetta. Aurinkoista hellesäätä luvataan lähipäiviksi.

Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Syyskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 23.09.2014 15:25

Tuesday, September 23, 2014
TIISTAI 23.09.14

TIISTAI 23.09.14
1. Tänään juutalaisten uuden vuoden 5775 aaton aattona julkistettiin terroristien, - tai fugitives, pakolaisten tai karkurien, kuten heitä artikkelissa nimitetään – suunnitelma terrori-iskun suorittamiseksi Gush Etzionissa uudenvuoden (rosh hashana) juhlallisuuksien aikana. Suunnitelma epäonnistui, sillä Shin Bet oli saanut vihiä asiasta ja antoi vihjeen IDF:n Duchivat pataljoonalle, joka sunnuntaiyönä (21.09.) tunkeutui Kfar Sair arabikylään Hebronista koilliseen PA:n valvomalla alueella pidättäen 7-hengen terrorisolun, kuten hepreankielisellä websivulla 1404 raportoidaan.
Sotilaat löysivät terroristien asuntojen etsinnöissä suuren määrän ammuksia ja veitsiä. Heidät luovutettiin Shin Betille kuulusteluja varten.
Turvallisuusvirkailijat pidättivät viimeisen viikonvaihteen aikana Juudean ja Samarian alueilla kaikkiaan 16 etsittyä arabia, joita syytetään rauhan häiritsemisestä – millä tarkoittaneen enimmäkseen kivien ja polttopullojen heittämistä sekä hyökkäilyistä poliiseja ja juutalais-asukkaita vastaan. Turvallisuusjärjestöjen toiminnan aktivoituminen on vastauksena PA:n arabien kiihtyneille hyökkäyksille etenkin Jerusalemin itäosissa, mutta myös muualla. Pidätetyt arabit luovutettiin turvallisuusjoukoille kuulusteltaviksi.
BETLEHEMISSÄ turvallisuusjoukot joutuivat turvautumaan mellakantaltuttamis-välineisiin hajottaakseen PA:n arabien järjestämän väkivaltaisen mielenosoituksen. Muutamat mielenosoittajat valittivat kyynelkaasun aiheuttamista jälkiongelmista. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 014/09/22/
2. HAMASIN ja PA:n arabien – lähinnä Fatahin – välinen syyttely on luisumassa uudelleen siihen, mitä se on ollut vuosikaudet Hamasin kaapattua vallan Gazassa 2007. Vaikka vielä ei ole Fatahin jäseniä heitelty alas tornitalojen katoilta, kuten tapahtui vallankeikauksen alkuaikoina, eikä ammuttu polviin, kuten tapahtui viimeisen Gazan sodan aikana, jännitys näiden arabiryhmien välillä kasvaa huolimatta yhteishallituksesta ja sovintoneuvotteluista Kairossa, mikä ei lupaa hyvää lähitulevaisuudessa.
JP:n journalisti Khaled Abu Toameh on kahlannut läpi arabiankielisiä sekä Hamasin että PA:n websivuja pystyäkseen luomaan täydellisemmän kuvan, mitä arabitorilla tapahtuu.
PA:n johtajat syyttävät Hamasia korruptoituneeksi sanoen, että Hamas varastaa ulkomaisia avustusvaroja. He syyttävät Hamasia myös siitä, että Gazan arabit pyrkivät pakenemaan alueeltaan ylikuormitetuilla ja heikko kuntoisilla aluksilla muuttaakseen Eurooppaan. Raporttien mukaan monet alukset ovat hajonneet Välimerellä hukuttaen lukuisia ihmisiä.
HAMAS puolestaan syyttää PA:ta yhteistoiminnasta Israelin kanssa todeten, ettei se ole isämaallinen eikä edusta aitoa islamia. Artikkeliin liitetty karrikatyyri kuvaa ”sammuneita PA:n arabiveljiä Juudeassa ja Samariassa juopuneiksi (ei-islamin) retkuiksi, jotka ovat liian kiireisiä vapauttaakseen Palestiinan setlereiltä (ei-isänmaallinen)”.
Kuten artikkelissa todetaan, kyllä siinä pata soimaa kattilaa, musta on kylki kummallakin. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 014/09/22/
3. LIBANONISSA toimiva USA:n terrorijärjestöjen listalla oleva Hizbullah on aloittanut PR-kampanjan kansainvälisen imagonsa nostamiseksi, kuten Hibullahin PR-asioitten yhteysmies Mohammed Afif kertoo New York Timesin (NYT) julkaisemassa artikkelissa.
Mohammed Afif kertoo myös hälyttävän uutisen, että USA:n Pentagon on epäsuorasti toimittanut uudenaikaisia aseita Hizbullahille. Hän kertoo, että aseet toimitetaan Libanonin armeijalle, jolla on läheiset toimintamuodot Hizbullahin kanssa. Sen lisäksi USA on libanonilaisten lähteiden mukaan toimittanut sille tiedustelutietoja. Tämä voisi selittää, miten Hizbullahin lähettämä miehittämätön kone pystyi iskemään ohjuksillaan Jabhat Al-Nusran tukikohtaan Syyriassa. Al-Nusra on lähtöisin Al-Qaidan alajärjestö, mutta Al-Qaida katkaisi suhteensa siihen pitäen sen toimintaa liian brutaalina. Al-Nusra ei ole liitossa ISIL tai Islamin Valtion joukkojen kanssa (jota arabit kutsuvat nimellä Daesh). IS:n kerrotaan tehneen tulitaukosopimuksen joittenkin kapinallis-järjestöjen kanssa, joitten nimiä ei tiedetä.
Kuten seuraamassani artikkelissa todetaan, USA:n nykyisen hallituksen politiikka Israelia vastaan tuntuu sitäkin oudommalta, kun Israelin ollessa operaatio Prorective Edge kuumissa vaiheessaan USA:n ulkoministeriö – ilmeisesti Obaman kehotuksesta – kielsi IDF:n tilaamien Hellfire-ohjusten toimittamisen esittäen samalla vaatimuksen, että kaikki asetoimitukset Israeliin tulee hyväksyttää sekä USA:n ulkoministeriössä että presidentti Obamalla, jota on siitä lähtien noudatettu. Se hidastaa toimituksia ja aiheuttaa turhaa kärhämää läheisten liittolaisten välillä. Se on myös uusi todiste Obaman läheisistä suhteista islamin kanssa.
HIZBULLAHIN yhteysmies Afif syyttää Yhdysvaltoja ISIL-ilmiön kehittämisestä ja aseiden toimittamisesta Syyrian presidentti Bashar Assadia vastaan taisteleville kapinallisille. USA:n kerrotaan toimittaneen 600 tonnia aseita FSA:n joukoille, jotka myyvät niitä edelleen Al-Nusralle ja muille järjestöille. AFIF varoittaa Yhdysvaltoja, että ”sen synnyttämä peto on kasvanut täysi-ikäiseksi ja on nyt vaarallinen myös synnyttäjälleen”.
VENÄJÄ ja Iran ovat Syyrian ja Hizbullahin tärkeimmät tukijat ja asetoimittajat. Iran on antanut Hizbullahille myös koulutus- ja asiantuntija-apua, mistä etenkin miehittämättömien koneitten valmistaminen Hizbullahin pajoissa on yksi esimerkki. Venäjä varoitti Yhdysvaltoja sekaantumasta Syyrian sisäisiin asioihin, ja pysyttelemään poissa Assadin armeijan taisteluista kapinallisia vastaan. Lisäksi Venäjä vaatii, että liittoutuman tulee saada Assadin hyväksyminen ilmaiskuilleen Syyrian alueella, jota se tuskin saa. On olemassa vaara, että USA voi käyttää hyväkseen kongressin antamaa lupaa toimittaa aseita kapinallisille ja pommittaa Islamin Valtion tukikohtia Syyriassa ja voi laajentaa sotaa hyökkäämällä Assadin armeijan panssareita ja lentokenttiä vastaan väittäen, että ne häiritsevät liittoutuman ilmaiskuja. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 014/09/22/
4. Rachel Levyn kirjoittamassa artikkelissa todetaan, että Israelin valtion (Daesh) taistelijat asuvat Syyriassa miehittämässään Raqqan kaupungissa, jota he pitävät valtionsa tilapäisenä pääkaupunkina, varsin leveästi kuvernöörin palatsissa tilaten tarvitsemiaan eineksiä ja erityisesti sveitsiläistä suklaata, josta he pitävät, Turkista maksaen vaaditun hinnan. Heillä ei ilmeisestikään ole pulaa rahasta, jota he saavat puoli-ilmaiseksi myymistään öljytuotteista Turkkiin, joka tarvitsee energiaa kasvavalle teollisuudelleen.
Levyn artikkelissa todetaan, että IS:n taistelijat ovat valmiit puolustamaan miehittämiään alueita, mutta koska he ovat haavoittuvia liittoutuneiden ilmapommituksia vastaan - heillä ei ole omia ilmavoimia eikä uudenaikaista ilmatorjuntakalustoa – he joutuvat etsimään suojaa ohjuksilta ja pommeilta. He ovat lähettäneet perheensä ja omaisensa ulos kaupungista ja varovat askeleitaan. Kaupungin asukkaitten valtaosa on paennut, 80 000 jo ennen IS:n joukkojen tuloa, ja sen aikana ainakin 100 000 ihmistä. IS:n taistelijat ovat pidättäneet siviilejä, etenkin nuoria naisia, joita he pitävät seksiorjinaan ja tarvittaessa ihmiskilpinä. IS:n taistelijat jatkavat omaksumansa pidättämiensä vankien pään katkaisemisen pitääkseen yllä kauhua ja pelkoa miehittämillään alueilla sen laajentamiseksi.
Paikallinen aktivisti Abu Mohammad, joka toimittaa web-sivua nimeltä ”Raqqa lahdataan äänettömästi” sanoo, että ihmiset pelkäävät pommituksia myös siksi, että heitä voidaan käyttää ihmiskilpinä. Hän sanoo, etteivät ihmiset luota Amerikkaan, koska se antoi IS:n kasvaa nykyiseen mittaansa eikä eliminoinut Assadin hallintoa, joka myös pommittaa heitä. Turkista tulee taistelijoita kansansa suojaksi, mutta he pelkäävät joutuvansa liittoutuneitten pommitusten uhreiksi maassa, joka on täynnä aseellisia ryhmittymiä. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 014/09/22/
5. UUTISOTSIKOITA
· Israelin viranomaiset sulkevat Hebronissa sijaitsevan Patriarkkain mausoleumin, joka tunnetaan myös nimellä Machpela luola, muslimeilta juutalaisten uuden vuoden kahden ensimmäisen päivän ajaksi. Tämä katsotaan välttämättömäksi mahdollisten yhteenottojen vuoksi, sillä luolalle odotetaan runsaasti kansaa sekä Israelista että ulkomailta. Maan uutistoimiston asiaa koskeva artikkeli on tarkoituksellisen puutteellinen ja virheellinen ellei peräti herjaava. Arabit kutsuvat mausoleumia nimellä Ibrahimin moskeija. Maan sanoo, että kaupungin 500 ”setleriä” vierailevat mausoleumissa useasti huomioimatta, että juutalaisia palvojia tulee sinne monilta paikkakunnilta ulkomaisten vieraiden lisäksi. Maan viittaa ”jännitykseen”, mikä johtuu vain arabien vihamielisestä suhtautumisesta israelilaisiin ja juutalaisiin yleensä. Hebron on yksi juutalaisten pyhistä kaupungeista Jerusalemin, Safedin ja Tiberiaan ohella. Kuningas David aloitti kuningaskuntansa Hebronissa, ja Patriarkkain Mausoleumiin on haudattu arkki-isä Abrahamin vaimo Saara, kuten hän itse ja omaisia. Abraham osti luolan ja sen yllä olevan kedon 400 hopeasekelillä heettiläiseltä Efronilta haudaksi vaimolleen. (1. Ms.23:1 -20) Mausoleumi on rakennettu paljon myöhemmin luolan päälle. Juutalaiset viettävät uutta vuotta torstaina ja perjantaina, jotka ovat myös tishrei-kuun kaksi ensimmäistä päivää juutalaisen kalenterin mukaan. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 014/09/21/
· IDF ampui tiistaina alas syyrialaisen Mig21 tai Sukhoi24 hävittäjän sen ollessa ylittämässä aseettoman vyöhykkeen rajaa. Koneen hylky putosi Syyrian puolelle rajaa. Koneen ampui alas Patriot maasta ilmaan torjuntapatteristo. Tiedot ovat vielä epätarkkoja ja voivat muuttua IDF:n tutkittua asian. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... CExBUNsO-o
· YK:n alainen UNHRC julkisti raportin, jossa se ylistää Qatarin ihmisoikeustoimia. Eilisessä raportissa, jota tukivat 78 maata, niiden joukossa Kiina ja Turkki, annetaan tunnustusta Qatarin ihmisoikeuksien edistymiselle, vaikka Qatar on Hamasin tärkein taloustukija ja antaa tukensa ISIS-joukoille Irakissa ja Syyriassa. YK:n tarkkailija NGO-järjestön johtaja Hille Neuer totesi, että Qatarin epäinhimillisillä rakennustyömailla 2022 World Cupin tarpeita varten kuolee yksi siirtotyöntekijä päivässä, eli projektin valmistumiseen mennessä 4000 siirtotyöläistä on menettänyt henkensä Qatarissa. Hän viittasi Saksan kehitysapuministeri Gerd Myllerin vihjailevaan kysymykseen: ”Kuka rahoittaa nuo ISIS-ryhmät”, viitaten Qatariin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... CEyE0NsO-o
LÄMPÖTILAT tänään. Jerusalem 18 -29; Tiberias 22 -34; Suolameri 26 -37; Eilat 24 -39 +C-astetta. Sää pysyy aurinkoisena ja taivas pilvettömänä. Kinneretin pinta putosi 2 sm.

Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

EdellinenSeuraava

Paluu Israel / Israel Update

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron