kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 19.01.2019 03:44

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 22 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Lokakuu
ViestiLähetetty: 28.10.2014 14:09 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Tuesday, October 28, 2014
TIISTAI 28.10.14

TIISTAI 28.10.14
1. YHDEN välipäivän jälkeen on aika jatkaa asioitten etenemisen tutkimista Israelin näkö-kulmasta katsoen. Pyrin säästämään lukijoitani tarpeettoman tarkoilta kuvauksilta Jerusalemin itäosien, pääosin arabien asuttamilla, alueilla väkivallasta, joka vahvistetuin poliisivoimin pyritään taltuttamaan ja lopettamaan. Israelissa kysellään vain, onko kysymys kolmannesta intifadasta vai spontaaneista mielenosoituksista. Vahvistuva tunne on, että tämä selvästi suunniteltu ja johdettu väkivalta muistuttaa ensimmäistä intifadaa siinä, että sitä käydään kivin ja petrolipommein ilman itsemurhapommituksia kaduilla, kahviloissa ja ravintoloissa. Tämä johtunee siitä - näin arvellaan - ettei Hamas ole tässä mukana, joka oli erikoistunut itsemurhapommituksiin siviilikohteita vastaan toisen intifadan aikana.
2. Väkivaltaisia hyökkäyksiä ja mielenosoituksia kirjattiin eilisen päivän aikana Issawiyan, Silwanin ja Ras Al-Amudin lähiöissä. Mielenosoitukset noudattelevat samaa tunnettua formulaa: Poliisi pyrkii partioimaan pääkaupungin itäosissa joko tarkkaillakseen järjestyksen säilymistä tai etsiessään väkivaltaan syyllistyneitä. Arabinuoret aloittavat kivitykset poliiseja ja juutalaisasukkaita vastaan vieritellen roska-astioita suojakseen poliisin kumiluodeilta ja kyynelkaasu-ammuksilta. Aikansa kahinoituaan arabit väsyvät ja hajaantuvat kyynelkaasun jälkiseurauksia yskien poliisin pyrkiessä pidättämään etsimiään johtajia ja kiihottajia.
Moni tuskin edes muistaa, miksi arabit jatkavat väkivaltaansa; onko kysymys eräänlaisesta isojen poikien leikistä, jossa he tietävät voivat haavoittua, vai ylhäältä käsin johdetusta poliittisesta pelistä, jota PA/PLO käyvät arabinuorten kustannuksella? Yhtenä argumenttina PLO:n saarnaajat esittävät täysin tekaistua ”Al-Aksan vaarantumista juutalaisten toimesta”, mutta eiliset väkivaltaisuudet olivat PA:n johdon kiihottamat, joilla se pyrkii tuomitsemaan Netanyahun päätöksen sallia 400 uuden asuntoyksilön rakentamisen Jerusalemin Har Homan lähiöön ja 600 asuntoyksikköä Ramat Shlomon lähiöön. Tämän ei pitäisi häiritä ketään, sillä ne sijaitsevat pääkaupungin kuntarajojen sisäpuolella ja jäävät joka tapauksessa Israeliin, tehtiinpä millainen rauhansopimus tahansa. Mutta moni kokee tulleensa häirityksi.
PA:n ilman valtuutusta toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas esitti maanantaina vaatimuksen YK:n turvallisuusneuvoston kutsumisesta koolle kiireellisesti ”lopettaakseen Israelin väkivaltaisuudet Jerusalemissa” ja väittämänsä ”setlerien” hyökkäykset Al-Aksaa vastaan”. PA:n tiedottajan mukaan Abbas pyytää YK:ta estämään Israelin rakentamisen vihreän linjan itäpuolella Jerusalemissa ja Länsirannalla. Abbas sanoi Ramallahissa eilen: ”Nämä kehitykset kiirehtivät meitä päättämään ja kääntymään YK:n turvallisuusneuvoston puoleen niin pian kuin mahdollista”. USA oli pyytänyt PA:ta viivyttämään asiansa alistamista YK:n turvallisuusneuvostolle. PA/PLO:n rakkikoirana tunnettu Saeb Erekat esitti kantansa näin: ”Tämä Israelin ilmoitus vahvistaa todisteita tarkoituksellisesta rikollisesta toiminnasta, josta kansainvälisen lain mukaan seuraa rangaistus”.
Ilmoittaessaan päätöksestään sallia 1000 asuntoyksikön rakentamisesta Jerusalemiin Netanyahu samalla ilmoitti valtion jatkavan infrastruktuurin rakentamista Juudeaan ja Samariaan, mihin kuuluu 12 uuden tien rakentaminen, jotka palvelevat myös PA:n arabeja.
Toinen PA:n johtajistoon kuuluva rääväsuinen arabi Jibril Rajoub varoitti Israelin viimeisten päätösten aiheuttavan väkivaltaisen räjähdyksen. ”Sellaiset yksipuoliset toimet johtavat räjähdykseen”, Rajoud ilmoitti lausunnossaan lehdistölle Ramallahissa. Hän selitti, että olisi ilmeinen virhe PA:lle jättää tuollaiset ”rikokset” huomiotta. ”Herra Netanyahun ei tulisi odottaa valkoista lippua arabien taholta”. Abbas kertoi lähettäneensä kiireisen pyynnön USA:n hallitukselle estää Israelin kiihotuksen Jerusalemin itäosissa. Hän kertoi WAFA:n uutistoimiston mukaan, että ”setlerien ääriainesten” tunkeutuminen Al-Aksaan ja muihin PA/PLO:n pyhinä pitämiin laitoksiin aiheuttavat varallisen ja valvomattoman räjähdyksen.
Maanantaina PA:n yhteishallituksen pääministeri Rami Hamdallah vieraili seurueineen, johon kuuluivat PA:n Jerusalemin asiain ministeri ja PA:n turvallisuusjärjestöjen johtajia, Netanyahun antamalla luvalla ”rukoillakseen” Temppelivuorella. Hamdallah käytti tilaisuutta hyväkseen antaakseen vahvasti väritetyn poliittisen lausunnon vakuuttaen: ”Ei tule olemaan Palestiinan valtiota ilman Jerusalemia pääkaupunkinaan”, jota hän kutsui ”Palestiinan ikuiseksi pääkaupungiksi”. http://www.timesofisrael.com/abbas-call ... jerusalem/, http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... unt-379965
3. PA:n pääministeri Rami Hamdallah vieraili seurueineen Temppelivuoren ”rukous-tilaisuuden” yhteydessä myös St. Annen kirkossa Jerusalemin muslimikorttelissa, joka tradition mukaan oli Jeesuksen muinaisten esivanhempien asuinpaikka.
Hamdallah syytti Israelin Jerusalemin ja Al-Aksa moskeijan juutalaistamisesta. ”Miehitys on laiton ja lainvastainen. Kaikki Israelin toimet ovat laittomia”, hän julisti. ”Me tulimme tänne kertoaksemme, että Jerusalem on Palestiinan valtion (ikuinen) pääkaupunki ja tärkeä osa maamme kansallista historiaa”. Hamdallah vakuutti, että hänen hallituksensa tulee avustamaan Jerusalemin arabiasukkaita ”taloudellisesti ja moraalisesti”.
Poliisin tiedottaja Michi Rosenfeld sanoi, että Ramdallahin Temppelivuoren vierailun aikana sattui useita pienehköjä mielenosoituksia, mutta Temppelivuoren alueilla oli rauhallista.
PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu syytti maanantaina Abbasia liittymisestä arabien ääriaineksiin kiihottaen arabeja väkivaltaan keksimällä tarinoita Israelia vastaan, että se suunnittelee tasapainotilan muuttamista Temppelivuorella. Hän uudisti Abbasin vastaiset syytöksensä turvallisuusmiesten kanssa pitämänsä kokouksen jälkeen todeten mainitsematta Abbasia nimeltä, että PA:n johdon esittämät syytökset Israelin harjoittamasta kansanmurhasta ja vaatimukset estää juutalaisten saastuttavan pääsyn Temppelivuorelle rohkaisevat väkivallan kiihdyttämiseen, kuten viime aikoina on tapahtunut. Hän vakuutti, että Israel tulee toimimaan oikeaksi katsomallaan tavalla väkivallan lopettamiseksi.
Netanyahu vakuutti, ettei hänellä ole mitään aikomuksia muuttaa vallitsevaa käytäntöä Temppelivuoren alueella, kuten hän aiemminkin sanoi vastauksena Jordanian tekemiin syytöksiin. Hän sanoi samalla, että Israel tulee huomattavasti kiristämään väkivaltaisesta käyttäytymisestä kuten kivittämisestä annettuja tuomioita, ja kiirehtimään niitä koskevien lakien käsittelyä Knessetissä. Sisäministeri Yitzhak Aharonovich vakuutti poliisin tekevän kaikkensa ”järjestyksen säilymiseksi Jerusalemin alueella, joka on aina ollut ja tulee olemaan myrskyn silmässä”
, kuten hän totesi. Jerusalemin pormestari Nir Barkat toisti syytöksensä, ettei sisäministeriö ole tehnyt voitavaansa järjestyksen palauttamiseksi ja esitti, että poliisin tulee käyttää kaikkia teknisiä apuneuvoja työssään. Jerusalem on hankkinut ilmapalloja ja miehittämättömiä pienkoneita arabilähiöiden valvomiseksi. Barkat painotti, että Jerusalem tulee jatkamaan normaalirutiiniaan häiriöistä huolimatta. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... unt-379965
4. UUTISOTSIKOITA
· Israel on aloittamassa kampanjaansa YK:ssa vastatakseen Gazan ja PA/PLO:n arabien tekemiin Israelin vastaisiin syytöksiin kaikesta mahdollisesta, mikä Lähi-Idässä on mennyt ja menee pieleen. Ensimmäisenä askeleena Israel pyrkii saamaan Hamasin terrorijärjestöjen listalle, jossa YK:lla ei ole yhtään järjestöä. Israel ei ole ainoa maa Lähi-Idässä ja muuallakin, jotka ovat joutuneet Hamasin hyökkäysten kohteiksi. Viimeiseksi Egyptin syytti Gazan arabeja hyökkäyksestä armeijan tukikohtaan Siinailla surmaten 33 sotilasta ja haavoittaen useita. Artikkelin mukaan Gazassa on edelleen Muslimiveljeskunnan jäännöksiä Egyptin hajottaessa sen Sisin hallituksen toimesta. Israel lähettää kansainvälisen lain korkeita asiantuntijoita New Yorkiin johtamaan lain-opillista kampanjaa YK:ssa Israelin vastaisten syytösten eliminoimiseksi. Israelin aktiivisuuden lisääntymisen taustalla on tietenkin myös valmistautuminen odotettavissa oleviin syytöksiin operaation Protective Edge aikana tehdyistä virheistä ja syytöksistä sotarikoksista ja kansanmurhasta sen aikana. Jordania vaatii YK:n turvallisuusneuvoston pikaista kokousta käsittelemään PA/PLO:n tekemiä syytöksiä. (Jes.54:15 -17) http://www.israelnationalnews.com/News/ ... E9JpkNsO-o
· Laki, joka velvoittaa kaupat velottamaan 30 agoraa jokaisesta muovipussista, hyväksyttiin ensimmäisessä lukemisessa Knessetissä. Sen vastineeksi jokaiselle taloudelle annetaan 7 uusintakäyttöön tarkoitettua kangaspussia, joihin asiakkaat voivat sulloa ostoksensa. Muovipussit saastuttavat ympäristöä. Etenkin Negevin beduiinialueiden kautta ajettaessa tulee tunne, että he kasvattavat muovipusseja, sillä pellot ovat täynnä niitä tuulen kuljetellessa niitä edelleen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... E9PlUNsO-o
· Knesset hyväksyi ensimmäisessä äänestyksessä niin sanotun ”surrogacy” lakiesityksen 45 ääntä vastan 15. Toteutuessaan laki sallii samaa sukupuolta olevia sekä yksinäisiä miehiä ja naisia hankkimaan lapsia keinoemon kautta. Juutalainen Koti vastusti lain voimaan tuloa viimeiseen saakka varoittaen, että se tulee aiheuttamaan vaikeita juutaslaisen lain halakhan tulkintoja määriteltäessä, kuka on juutalainen. Uri Ariel yritti saada lain ensin käsiteltäväksi kabinetissa, mutta se asetettiin äänestykseen sen asemesta. Juutalainen Koti sai erioikeuden äänestää sitä vastaan, vaikka hallitus kokonaisuudessaan kannattaa sitä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... E9RjUNsO-o
· Obaman hallitus esitti vakavia varoituksia Israelille sen päätettyä rakentaa asuntoja pääkaupunkinsa asukkaille. Ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki kertoi journalisteille, että se on ristiriidassa rauhanponnistelujen kanssa, kuten AP raportoi. Hän sanoi Obaman hallituksen olevan hyvin huolestunut päätöksestä ja sanoi Jerusalemin konsulaatin kyselevän tarkennuksia päätöksen johdosta. ”Haluamme edelleen tehdä asenteemme täysin selväksi: Käsityksemme mukaan ”setlementtitoiminta” on lain vastainen ja me vastustamme yksipuolisia toimia, joilla Jerusalemin tuulevaisuutta ennakoidaan”. Psaki syytti Israelia, että se sanoo kannattavansa kahden valtion periaatetta, mutta käytännössä toimii sitä vastaan. USA on juuttunut omaksumaansa vanhentuneeseen käsitykseen, että Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin vihreän linjan itäpuoliset alueet ovat miehitettyjä alueita eikä niiden asemaa saa muuttaa yksipuolisin toimin. Tämä koskee vain Israelin toimia, PA:n arabit saavat USA:n käsityksen mukaan rakentaa minne vain niin paljon kuin sielu sietää vihreän linjan itäpuolella ilman mitään rajoitteita. Siksi se aktivoituu heti esittääkseen syytöksiä, kun Israel poistaa arabien rakentamia laittomia rakennuksia. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... E9UPUNsO-o
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 15 -24; Tiberias 19 -29; Suolameri 22 -29; Eilat 20 -31 +C-astetta. Sää kylmenee vähitellen siten, että perjantaina se on Jerusalemin alueella 12 -19 astetta. Taivas lienee puolipilvinen koko ennusteajan ilman sateita, mutta tilanne voi muuttua hetkessä maan kapean ja Välimereen viettävän muotonsa johdosta.
Seuraava raportti julkaistaan torstaina, ellei syty sota tai joku pommita Al-Aksa moskeijan.


Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update / Lokakuu
ViestiLähetetty: 30.10.2014 16:11 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
Thursday, October 30, 2014
TORSTAI 30.10.14

TORSTAI 30.10.14
1. TÄNÄÄN TORSTAINA lokakuun viimeistä edellisenä päivänä voidaan todeta, että jännitys Israelin lähituntumassa kiristyy, osittain myös Israelin sisällä, mistä Jerusalemin itäosassa Menachem Begin keskuksen edessä eilen illalla tehty murhayritys tunnettua rabbia vastaan on osoituksena. Toinen osoitus siitä on median paljastama Obaman lähipiirin keskuudessa käyty ilkeämielinen keskustelu, jossa pääministeri Netanyahusta esitettiin halventavia määritelmiä ja adjektiiveja. Siitä enemmän myöhemmin, mutta se jättää ilkeän maun suuhun presidentti Obaman todellisesta päämäärästä Israelin suhteen.
Puolustusministeri Moshe Yaalon sai osan tästä viimeisen Washingtonin vierailunsa aikana, jolloin hän ei saanut audienssia ulkoministeri John Kerryn eikä varapresidentti Joe Bidenin luona. Yaalon sai lämpimän vastaanoton ja syleilyn puolustusministeri Chuck Hagelin taholta, mutta se ei korvannut Valkoisen Talon hänelle osoittamaa hyljeksintää. Pieni lohtu oli se, että Pentagon lupaa toimittaa Israelille toiset 19 F-35 konetta sitten, kun ne lopulta valmistuvat. Niiden hinta on myös noussut kaiken aikaa, mutta Israel voi käyttää niiden maksuihin osan USA:n myöntämästä 3 miljardin vuosiavustuksesta.
Turvallisuusmiehet alkavat olla huolissaan Hizbullahin terrorijärjestön kaivamista hyökkäystunneleista Libanonista Israelin puolelle. IDF:n johtajat ovat rauhoitelleet, ettei heillä ole todisteita niiden kaivamisesta, mutta myös Gazasta Israelin puolelle kaivettujen tunnelien määrä ja pitkälle huoliteltu kunto ja varustelu yllättivät IDF:n johtajat. Hizbullah on kuitenkin tunnelien tekijänä paljon pitemmällä kuin Hamas, se käytti niitä tehokkaasti Libanonin toisen sodan aikana, ja on varmaan hionut kaivamismenetelmiä ja tunnelien käyttöä valmistautuessaan seuraavaan sotaan Israelia vastaan, mitä se pitää lähes väistämättömänä vain odotellessaan otollista tilaisuutta. Taistelut Syyriassa ja osin Libanonissa Al-Nusran ja ISIS joukkoja vastaan Bashar Assadin armeijan tukena ovat siirtäneet muita intressejä, mutta eivät poistaneet niitä.
2. Tunnettu Jerusalemilainen rabbi Yehudah Glick oli poistumassa keskiviikkoiltana Menachem Begin keskuksessa pidetystä Temppelivuoren asemaa käsittelevästä konferenssista, kun rakennuksen ulkopuolella moottoripyörällä ajanut kypäräpäinen mies lähestyi häntä sanoen arabimurteellisella heprealla: ”Sinä olet tehnyt minut vihaiseksi”. Mies ampui kolme laukausta suoraan kohti Glickiä paeten sitten paikalta moottoripyörällään. Poliisi aloitti välittömästi toimet miehen löytämiseksi. Tuntuu oudolta, ettei paikalla ollut poliisivartijoita, kun ottaa huomioon jännittyneen tilanteen Jerusalemin itäosissa. Glick on saanut tappouhkauksia aiemminkin, joten voi sanoa ke. Miri Regevin tapaan, että ”kirjoitus oli jo seinällä”. Rabbi Glickin tila on vakaa mutta hengenvaarallinen, kerrotaan Shaare Tzedek lääkintäkeskuksesta, jonne hänet kiidätettiin.
Rabbi Glick on toiminut aktiivisesti Temppelivuoren Uskollisten järjestössä, jonka päämääränä on ”Temppelivuoren vapauttaminen islamin miehityksestä”. Kansanedustajat, joista Naftali Bennett on äänekkäin, ovat vaatineet Israelin itsenäisyyden palauttamista Temppelivuorelle, minkä se on menettänyt luovutettuaan Vuoren hallinnon islamin säätiölle wagfille, joka käyttäytyy omistajan tavoin polkien Israelin valtion ja Jerusalemin kaupungin lakeja ja järjestyssääntöjä. Kansanedustajat vaativat tekoja eikä vain julkilausuntoja pääkaupungin turvallisuuden kohentamiseksi.
Naftali Bennett pitää rabbin murhayritystä punaisena linjana, joka on nyt ylitetty. Juutalainen Koti puolueen toinen kansanedustaja ministeri Uri Ariel toteaa lausunnossaan, että rabbiin ammutut kuulat oli osoitettu jokaiselle Temppelivuorelle nousseelle juutalaiselle. Hän esitti vaatimuksen Ayelet Shakedin tavoin, että Temppelivuori on avattava juutalaisille palvojille kokonaisuudessaan. TV-kakkosen mukaan rabbi Glick oli esittänyt poliisille ainakin viisi kertaa, että hänen henkeään uhataan. Poliisi sanoo, ettei se ole saanut ensimmäistäkään valitusta, mikä voi olla osoituksena poliisin tarkoituksen mukaisuudesta olla sekaantumatta asioihin, joista ei ole selvää näyttöä. Neljäs Juutalainen Koti-puolueen kansanedustaja Eli Ben Dahan julkaisi myöhään keskiviikkoiltana FB-sivullaan otoksen kuvaruudusta, jossa esitetään risti Glickin kuvan yli varustettuna huonolla heprean kielisellä tekstillä ”kuolema sinulle pian”.
Konferenssissa mukana ollut Moshe Feiglin (Likud) sanoi murhayritystä kauheaksi, mutta että sitä voitiin odottaa. ”Yehuda Glickiä uhattiin toistamiseen. Oli poliisin epäonnistuminen, ettei se asettanut hänelle poliisivartiota”. Feiglin kertoi FB-sivullaan, että ministeri Yitzhak Aharonovichin tapa kostaa arabien väkivalta rajoittamalla juutalaisten oikeuksia etenkin Temppelivuorella rohkaisee arabeja entistä avoimempaan väkivaltaan aiheuttaen lopulta murhayrityksen. Poliisi ilmoitti sulkevansa Temppelivuoren toistaiseksi kaikilta, sekä juutalaisilta että muslimeilta, kunnes toisin määrätään. Feiglin ilmoitti välittömästi, että hän nousee Vuorelle omaksumansa käytännön mukaan tänä kuukauden päivänä kehottaen muitakin seuraamaan hänen esimerkkiään. http://www.timesofisrael.com/right-wing ... em-attack/
Jerusalemin poliisit yhdessä Shin Betin agenttien ja Swat-turvallisuusmiesten kanssa menivät aikaisin torstaiaamuna Abu Tor lähiöön Jerusalemin itäosassa pidättääkseen Islamic Jihadin jäsenen epäillen hänen osallistuneen murhayritykseen. Mies kuitenkin aloitti tulituksen turvallisuusmiehiä vastaan, jotka vastasivat tuleen surmaten hänet. Poliisi lupaa lisätietoja tutkimusten edistyessä, mutta pitää mahdollisena, että surmansa saanut mies oli murhayrityksen tekijä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... FHUOENsO-o, http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ice-380238
3. IDF:n pohjoisen lohkon toisiin tehtäviin siirtyvä komentaja kenraalimajuri Yair Golan varoittaa, etteivät israelilaiset voi odottaa samankaltaista suojaa pohjoisen rajan takaa tulevaa rakettien ja ohjusten uhkaa vastaan, kuin mitä se sai Gazasta ammutuista raketeista. Hän selitti, että jo pelkästään Hizbullahin rakettien ja ohjusten määrä, jonka arvioidaan ylittävän 100 000, aiheuttaa Israelille paljon suuremman vaaran kuin Hamas ja Islamic Jihad konsanaan. Mitkään torjuntatoimet eivät pysty eliminoimaan koko määrää.
Kenraalimajuri Golan toteaa, että tuon uhkan poistamiseksi Israelin tulee tehdä paljon päättäväisempiä toimia ja käyttää paljon suurempaa voimaa kuin Gazan sodassa. Hän sanoo, ettei hänellä ole todisteita Hizbullahin kaivamista tunneleista rajan ali Israeliin, mutta huomioiden, miten se hyödynsi niitä toisen Libanonin sodan aikana, voimme lähteä työhypoteesista, että se on kaivanut niitä, ja että meidän tulee löytää ja tuhota ne. Hän sanoi kuitenkin, että tunnelien aiheuttamaa uhkaa liioitellaan. ”IDF:llä on uudet, järjelliset välineet hyökkäystunneleita vastaan”, hän vakuuttaa.
IDF:n upseerit käyvät eräänlaista juupas eipäs sanailua Hizbullahin kaivamien tunnelien tiimoilta toisten kieltäen niiden olemassaolon, toisten myöntäessä, että koska se on kaivanut kattavan tunneliverkoston Etelä Libanoniin ja toimii asiantuntijana Hamasin tunneleita rakennettaessa, on järjellistä kuvitella, että niitä on kaivettu Libanonista Israelin puolelle.
http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ays-380231
4. USA:n presidentti Obaman lähipiirin keskusteluissa käytettiin pääministeri Benyamin Netanyahusta termejä, joita ei odottaisi lännen johtavan valtion hallituksen jäsenten ja virkailijoiden käyttävän edes pahimmista vihollisistaankaan, saati sitten luotettavimman maan pääministeristä, olkoonkin, että ne lausuttiin ilmeisesti vapaan keskustelun aikana. Obaman onnettomuudeksi ne vuosivat ”korkean viranomaisen” kautta Atlanticin journalisti Jeffrey Goldbergille, joka oli enemmän kuin innokas julkaisemaan niitä.
Goldberg mainitsi virkailijan käyttäneen Netanyahusta nimityksiä kuten uppiniskainen, likinäköinen, taantumuksellinen, tylsämielinen, kerskaileva, öykkäri ja karkea – huomioiden käännösvaikeudet – sekä juutalaisvaltiota tarkoittaen - kanankakka, jolle ei löydetä heprealaista vastinetta. Jerusalem Postin artikkelissa kiinnitetään huomio siihen, etteivät halventavat nimitykset kohdistuneet vain Netanyahun tai Israelin harjoittamaan politiikkaan, vaan niissä hyökättiin suoraan hänen henkilöään, persoonaansa, vastaan, kiroten hänet.
JP:n artikkelissa todetaan, etteivät USA:n presidentit ole aina nauttineet Israelin kansan luottamusta eivätkä sen presidentit ole aina toimineet Israelin etujen hyväksi, mutta yhteistoiminta on jatkunut ja julkinen kielenkäyttö on liikkunut tiukoissa diplomatian rajoissa. Tämä yllättävä poikkeus ylittää Goldbergin artikkelissa kaikki kohtuuden rajat ja panee epäilemään – kuten useissa artikkeleissa vihjataan – ohjeet keskustelun vuotamiseksi Goldbergille, jolla on luotettavat suhteet Obaman hallitukseen, annettiin korkeimmalta taholta. Kysymys herääkin, miksi juuri tällä hetkellä, kun Iranin kanssa solmittava ydin-suunnitelma sopimus on kriittisessä vaiheessa, ja USA:n välivaalit ovat muutaman päivän päästä? Miten tällä halutaan vaikuttaa sopimuksen syntyyn?
Artikkelissa mainittu määre Netanyahusta pelkurina, joka ei uskaltanut iskeä Iraniin uhkauksistaan huolimatta 2- 3 vuotta sitten, jolloin se oli mahdollista, mutta ei enää, voi olla tarkoitettu juuri P5+1 maiden ja Iranin välisen sopimuksen siivittämiseksi. Toisaalta USA:n demokraatit ovat ennusteiden mukaan vaikeuksissa välivaaleissa, joten luulisi juutalais-äänestäjien äänten olevan tärkeitä, mikä voi vaarantua tämän johdosta.
JP:n artikkelissa päädytään siihen ilmiselvään näkemykseen, ettei tyhmyys ole Israelin hallituksen yksinoikeus, muutkin syyllistyvät siihen. Obaman hallitus sanoo vaimeasti, ettei Goldbergin artikkelin esittämä kritiikki edusta sen mielipiteitä, mutta ei tuomitse sitä. Tämä vahvistaa epäilyksiä, ettei Israel voi enää luottaa USA:n käyttävän veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvoston kokouksissa Israelin hyväksi. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... ate-380234, http://www.wnd.com/2014/10/gop-leaders- ... sh-t-aide/
5. UUTISOTSIKOITA
· Ruotsin Israelin lähetystön virkailijat vakuuttivat aiemmin, ettei Ruotsin antama tuki Palestiinan valtion perustamiseksi tarkoita suoraa tunnustamista, vaan vasta onnistuneitten neuvottelujen tuloksena. Nyt Ruotsin keskusta-vasemmisto-hallituksen ulkoministeri Margot Wallstrom sanoo, että Ruotsin hallitus tulee torstaina virallisesti tunnustamaan Palestiinan valtion, ensimmäisenä EU-maana. Ulkoministeri ennustaa tunnustamisen tuovan paremman tulevaisuuden alueen maille todeten, että tunnustaminen olisi pitänyt tapahtua aiemmin. Päätös tullee aiheuttamaan diplomaattisen kriisin Israelin ja Ruotsin välille. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 86,00.html
· Poliisi on pyörtänyt aiemman päätöksensä ja antaa nyt muslimeille luvan nousta Temppelivuorelle, mutta ei juutalaisten eikä turistien. Uutiset eivät vielä kerro, pääseekö Moshe Feiglin kansanedustajan oikeuteensa vedoten Vuorelle, kuten hän sanoo haluavansa, kuten on tehnyt vuosikaudet tänä kuukaudenpäivänä.
· Islamic Jihad sanoo syyllistyneensä rabbi Yehudah Glickin murhayritykseen kostoksi siitä, mitä tapahtuu Temppelivuorella. Väkivalta Jerusalemissa on noussut heinäkuun 200:sta viiteentuhanteen. Hamasin Mahmoud Zahar puhuu avoimesti kolmannen intafadan alkamisesta ja kehottaa Fatahia liittymään siihen virallisesti. Abbas on jo omasta puolestaan kehottanut PA:n arabeja hyökkäyksiin israelilaisia vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... FH5iENsO-o
· Puolustusministeri Moshe Yaalon syyttää, että PA:n puheenjohtaja Abbas on kiihotuspuheillaan syyllinen rabbi Glickin murhayritykseen. ”Kun Abbas esittää valheita ja vihaa israelilaisten oikeutta vastaan harjoittaa uskontonsa vaatimia rituaaleja ja rukouksia missä vain omassa maassaan, hän kiihottaa PA:n arabeja väkivaltaan, mistä keskiviikkoillan murhayritys on viimeisin todiste”. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... FH64UNsO-o
· Arabit tanssivat Jerusalemin kaduilla jaellen ohikulkeville makeisia ja leivonnaisia siitä ilosta, että yksi arabi lähes onnistui murhaamaan yhden juutalaisen rabbin. He pyytävät Allahin siunausta murhaajalle tai hänen perheelleen, ja Abbas varmaan esittää ylitsevuotavan kiitospuheen ”rohkealle marttyyrille, joka uskalsi nousta Israelin miehityspolitiikkaa ja pyhien paikkojen saastuttajia vastaan”. Samalla Abbas ilmoittanee luovuttavansa suuren bonuksen lännen lahjavaroista terroristin omaisille syyllistäen täten länsimaat terrorismin tukemiseen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... FH8TUNsO-o
· Israel harkitsee soveltavansa työlakeja Juudeassa ja Samariassa koskien niitä työntekijöitä, jotka työskentelevät israelilaisten omistamissa laitoksissa. Yaalon ilmoittaa, ettei päätöstä arabien oikeudesta käyttää Israelin busseja ole tehty. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... FICe0NsO-o
Säätilat tänään. Jerusalem 11 -20;Tiberias 17 -26; Suolameri 20 -30; Eilat 18 -31 +C-astetta. Sateita luvataan täksi ja ainakin kahdeksi seuraavaksi päiväksi koko maassa.
Seuraava raportti ilmestyy sunnuntaina, ja erään toiveen mukaan sitä seuraavat raportit keskiviikkona ja perjantaina, ellei mitään mullistavaa tapahdu.
Lähettänyt Gabriel Eskel

_________________
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 22 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia