Israel Update / Marraskuu

Tiedotuksia jotka koskevat Israelia

Israel Update / Marraskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 02.11.2014 19:42

    Kuva

Sunday, November 02, 2014
SUNNUNTAI 02.11.14

SUNNUNTAI 02.11.14
1. Viikon ensimmäinen päivä alkoi puolipilvisenä ja suhteellisen viileänä, mutta sateet pitävät taukoa toistaiseksi palaten myöhemmin. Koska Sanan mukaan sateet ovat Jumalan siunauksen merkkeinä, voitaneen katsoa Israelin nauttivan nyt Hänen myötätuntoaan. Siksi on syytä olla kiitollinen siitä, mitä Hän antaa, eikä osoittaa kiittämättömyyttä siitä, missä Hän ei ehkä ole vastannut pyyntöihimme ja rukouksiimme, koska sen aika tulee myöhemmin.
Ennusteen mukaan tänään on puolipilvistä, ajoittaisten sadekuurojen mahdollisuus on huomioitava. Puolipilvisyys jatkunee huomenna sateitten väistyessä mutta palatakseen uudelleen tiistaiksi paikallisten sateitten muodossa. Lämpötila noussee myös hieman. Lämpötilat tänään: Jerusalem 12 -19; Tiberias 14 -25; Suolameri 18 -28, Eilat 17 -28 +C-astetta. Kinneretin pinta on sateitten johdosta keskeyttänyt alenemisensa.
2. Torstaina alkaneet ja sunnuntai-iltaan saakka jatkuneet sateet ovat totuttuun tapaan aiheuttaneet tulvia joissakin kaupungeissa. Eniten vettä satoi Tel Avivin ja Kfar Hayarock alueilla, joissa mitattiin 77 mm:n sademäärät, mutta Aravan erämaassa sadetta saatiin vain vaivaiset 7 mm. Galilean ylängöllä vettä satoi 50 mm; Kinneretin rannalla sijaitsevan Tzemach hiekkarannan alueella 35 mm; Haifassa 20 mm. Jerusalemissa satoi vettä 30 mm. Ashdodissa mitattiin 10 mm:n sademäärä. Sateitten oletetaan alkavan uudelleen maanantaina maan pohjoisosassa. Kinneretin pinnan korkeus nousi sateitten ansiosta yhden senttimetrin ollen nyt 212.84 metriä merenpinnan alapuolella.
Lauantaina keskipäivän aikaan mitattiin suurin vedenvirtaus Ayalon virrassa 27 kuutiometriä sekunnissa, mikä on ennätys alueella tähän aikaan vuodessa. Veden virtaus lisääntyi myös muissa maan keskiosan jokiuomissa kuten Nahal Sorek, Nahal Lachish, Nahal Alexander ja muissa Sharonin alueella. Vesihallituksen virkailijat selittävät, että maa tarvitsee runsaasti vettä kostuakseen pitkän kuivan kauden jälkeen. Täten Kinneretiin laskevien jokien virtaus ei ole vielä sanottavasti lisääntynyt, mutta Suolameren alueen kallioisilla rinteillä pienetkin sademäärät saavat aikaan jokiuomien tulvimista katkoen teitä. http://www.jpost.com/Breaking-News/Rain ... ded-380482
3. EPÄVAKAISEN viime viikon jälkeen turvallisuusvirkailijat odottavat epävarmoina mutta hyvin varustautuneita väkivaltaisuuksien uusiutumista. Pääministeri Netanyahu antoi luvan Temppelivuoren avaamiseksi muslimeille perjantaiksi aamurukouksia varten suljettuaan sen torstaiksi Yehudah Glickin murhayrityksen johdosta. Jännitystä lisäsi poliisin joutuessa ampumaan murhan pääepäillyn yritettyään pidättää hänet kuulusteluja varten, joka kuitenkin aloitti tulituksen. Hänen kodistaan löydettiin moottoripyörä ja ase, jota hänen uskotaan käyttäneen hyökkäyksessään Glickiä vastan.
Väkivaltaisuudet Jerusalemin Temppelivuoren alueilla ovat jatkuneet heinäkuusta lähtien, mikä sai paavi Francis I:n esittämään vetoomuksen rauhan palauttamiseksi, mihin myös USA:n hallitus yhtyy.
Saarnatessaan ”kaikkien pyhimysten päivänä” Vatikaanissa paavi totesi: ”Tämän päivän liturgia puhuu Taivaallisen Jerusalemin kunniasta”, hän sanoi jatkaen: ”Kehotan teitä rukoilemaan, että Pyhä Kaupunki – kallis juutalaisille, kristityille ja muslimeille - joka on kokenut suurta jännitystä viime päivinä, muodostuisi yhä enemmän symboliksi ennakoiden rauhaa, jota Jumala toivoo koko ihmiskuntaperheelle”.
Välittämättä paavin vetoomuksista arabimies hyökkäsi juutalaisen kimppuun Nablusportin lähellä lauantaina Jerusalemissa. Poliisiupseeri haavoittui lievästi paikalle kokoontuneen aranbiomassan pyrkiessään estämään hyökkäyksen tehneen arabin pidättämistä. Poliisi haavoittui häneen osuneen laudankappaleen iskusta. Hänet hoidettiin paikalla, mutta hyökkäyksen uhriksi joutunut juutalainen selvisi vammoitta, kertoo poliisin tiedottaja Micky Rosenfeld. Jerusalemin Abu Tor lähiössä arabit kivittivät poliiseja, mutta siellä ei kukaan haavoittunut eikä poliisi pidättänyt ketään. Poliisin tiedottaja kertoi poliisin käyttäneen mellakan hajottamisvälineitä mielenosoittajien hillitsemiseksi ja sanoi poliisin jatkavan rauhantilan turvaamista käytettävissään olevin ei-kuolettavin välinein.
ROSENFELD sanoi, että poliisin avattua perjantaiaamuna Temppelivuoren muslimien rukouksiin saapuneille yli 50-vuotiaille miehille, minkäänlaista epäjärjestystä ei havaittu Vuoren alueella, jonne oli ahtautunut arviolta 4 000 arabimiestä. Poliisi oli asettanut Temppelivuoren ympäristöön Jerusalemin vanhassa kaupungissa 1000 poliisia ja lisäksi siviilivaatteissa liikkuvia agentteja väkivallan estämiseksi.
PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas sanoi Temppelivuoren sulkemisen tarkoittavan sodanjulistusta, mikä sopii huonosti rauhankumppanin terminologiaan. Myös Obaman hallitus antoi kehotuksen Vuoren avaamiseksi, vaikka asia ei kuulu sen toimivaltaan. Uutistoimisto Wafa raportoi, että Abbas soitti Kerrylle kiitellen ”hänen ja Jordanian kuningas Abdullah I:n ponnisteluja Israelin toimien estämiseksi ja kiihotuksen lopettamiseksi”. Poliisi sulki ensimmäisen kerran kaikki Temppelivuorelle johtavat portit Glickin murhayrityksen vuoksi. Glick on vaatinut juutalaisille oikeutta rukoilla Vuorella. Hänen vaimonsa totesi, että Jumala odottaa juutalaisten aloittavan rukouksensa Temppelivuorella. Arabikansanedustaja Ahmed Tibi sanoo, ettei juutalaisilla ole mitään oikeutta rukoilla Temppelivuorella.
YEHUDAH GLICKIÄ hoitavat Shaare Zedekin lääkärit sanovat, että läheltä ammutut kolme laukausta välttivät vahingoittamasta elintärkeitä elimiä, mikä on ihme. Hänen tilansa on vakaa, mutta edelleen kriittinen. Häntä pidetään hengityskoneessa ja nukutuksen alla. Lääkärit yrittävät tehdä hänelle uuden leikkauksen maanantaina, jos hänen kuntonsa sallii. Murhayrityksen pääepäilty Moataz Hejazi työskenteli Begin-keskuksen keittiössä kuten myös toinen poliisin pidättämä arabimies, jonka epäillään osallistuneen murhan suunnitteluun. He ovat kotoisin Abu Tor arabilähiöstä. Jordanian viranomaiset sanovat, että Israel avasi Temppeli-vuoren kuningas Abdullah I:n varoituksen johdosta, koska Vuoren sulkeminen voi johtaa uskonnollisten jännitysten kasvuun aiheuttaen poliittisen konfliktin.
PA/PLO:n lähettiläs Washingtoniin Maen Areikat varoitti torstaina israelilaisten ääriainesten kiihottavan hyvin vaaralliseen uskonnolliseen konfliktiin Vuoren sulkemisen kautta. ”Ellei tätä lopeteta välittömästi, alue tulee maksamaan kalliin hinnan Israelin vastuuttoman politiikan vuoksi”. Pääministeri Netanyahu pyysi Knessetin puhemiestä Yuli Edlesteinia välittämään Knessetin jäsenille hänen toivomuksensa pidättyä lausunnoista ja toimista, jotka voisivat lisätä jännitystä. Labor-kansanedustajat Nachman Shai ja Erel Margalit pyrkivät aloittamaan Knessetissä kampanjan suvaitsevaisuudesta ja yhteiselosta Jerusalemissa hätäkonferenssin aikana. USA:n ulkoministeri John Kerry esitti oman varoituksensa kehottaen kaikkia osapuolia itsehillintään historiallisen tasapainon säilyttämiseksi Haram al-Sharif/Temppelivuoren alueella. ”Israelilaisten, jordanialaisten ja palestiinalaisten jatkuva toiminta historiallisen tasapainon säilyttämiseksi Pyhässä Maassa on kriittinen; mitkä tahansa päätökset tai toimet sen muuttamiseksi ovat provosoivia ja vaarallisia”. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... sue-380487
4. UUTISOTSIKOITA
· Sadat ihmiset kokoontuivat lauantai-iltana sapatin jälkeen Jerusalemin Safra aukiolle lähelle kaupunginvirastoja rukoilemaan pikaista parantumista terroristin haavoittamalle Yehudah Glickille. Hänen poikansa esitti oman rukouksensa kovaäänisten välityksellä. Ke. Moshe Feiglin kritisoi pääministerin esittämiä vaatimuksia pidättyvyydestä nykyisen tasapainotilan säilyttämiseksi todeten, että se on pahinta kiihotusta, koska se rajoittaa juutalaisten oikeuksia omistamallaan Temppelivuorella muslimien eduksi. Lääkärien mukaan Yehudah Glickin tila on parantunut, mutta vaara ei ole ohi. Hänelle tehtiin kaksi leikkausta, jolla poistettiin osa tuhoutuneesta keuhkon osasta ja suolesta. Kolmas leikkaus tehdään tiistaina. Murhayrityksen tekijä Moataz Hejazi oli 11 kuukautta vankilassa toisen intifadan aikana, mutta hänen taustansa jäi tutkimatta Begin-keskuksen johtajilta palkattuaan hänet ravintolaansa lähellä valtion virastotaloja. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... FXq_ENsO-o
· Poliisi avasi Temppelivuoren sunnuntaiaamuna myös juutalaisille palvojille. KE Moshe Feiglin käytti tilaisuutta hyväkseen noustakseen Vuorelle poliisin estettyä sen torstaina, joka on hänen vakio-kuukaudenpäivänsä. Pahempia välikohtauksia ei syntynyt hänen vierailunsa aikana, vaikka muslimit Vuorella huusivat ja ivasivat häntä. Knessetin puhemies Yuli Edelstein kehotti Knessetin turvallisuusjohtajaa asettamaan Feiglinille jatkuvan henkivartijan, koska hänen henkensä on vaarassa. http://www.jpost.com/Israel-News/Feigli ... ews-380520
· Edellisesti artikkelista poiketen Times of Israel kertoo poliisin pidättäneen viisi Vuorelle noussutta juutalaista syytettynä ”rauhan häiritsemisestä”. Neljä muuta juutalaista pidätettiin heidän yritettyään päästä Vuorelle Leijonaportin kautta. Kymmeniä juutalaisia nousi Vuorelle ensimmäistä kertaa Torstain jälkeen, vaikka muslimit päästettiin sinne jo perjantaina. http://www.timesofisrael.com/police-pre ... s-to-jews/
· Arabiliitto kokoontuu keskustelemaan Gazan kesäsodasta, terroristien tekemästä hyökkäyksestä Siinailla Egyptin armeijan tukikohtaan surmaten 31 sotilasta haavoittaen lukuisia muita, sekä Jerusalemin tilanteesta eli ”Israelin hyökkäyksestä Al-Aksa moskeijaa vastaan”, kuten Kuwaitin lähettiläs Aziz al-Dihani totesi, joka esitti kutsun hätäkokoukseen. Myös Irakin väkivaltainen sota on keskustelujen asialistalla. Israel sulki sunnuntaina Gazaan johtavat tiet vastauksena perjantai-iltana Gazasta Israeliin ammuttuun rakettiin. Egypti puolestaan on sulkenut kaikki yhteydet Gazaan aloittaessaan puskurivyöhykkeen muodostamiseksi Siinain ja Gazan välille pakottaen kaikki asukkaat pois puskurivyöhykkeen alueelta Egyptin puolella rajaa. http://www.timesofisrael.com/arab-leagu ... jerusalem/
· Tel Avivin Rabin-aukiolle kokoontui tuhansia ihmisiä lauantai-iltana osallistuakseen Yitzhak Rabinin teloituksen vuosittaiseen 19. muistotilaisuuteen. Hän sai surmansa Yigal Amirin ampumista luodeista, jotka surmasivat hänet, vaikka salaliittoteorian mukaan hänet surmattiin matkalla sairaalaan autossa olleen agentin toimesta. Rabin murhattiin 04.11.1995. Muistotilaisuudessa puhui myös entinen presidentti Shimon Peres, joka esitti ”murhaavaa kritiikkiä” pääministeri Benyamin Netanyahun tavasta hoitaa rauhanprosessia. Hän viittasi kiihotuspuheessaan ”keskuudessamme oleviin järkeviin ihmisiin, jotka puhuvat kriisin hallinnasta rauhan sijaan” kehottaen katsomaan tilanteeseen 1995 ja nyt nähdäkseen, miltä kriisinhallinta näyttää. ”Missä on Israelin rauhanaloite?” hän kyseli. ”Israelin valtio luopuu tulevaisuudestaan, jos se jatkaa olemassa olevaa tilannetta rauhan kustannuksella. Tilaisuuden iskulauseena oli ”Palaaminen alkupisteeseen toivon palauttamiseksi”. Aukiolla, jossa tilaisuus pidettiin, tunnettiin alkuperäisesti ”Malchei Israel Square”, Israelin kuningasten aukiona, mutta nimettiin uudelleen Rabinin kunniaksi. Rabinin poika Yael Rabin puhui myös tilaisuudessa todeten, että myös arabinuoret ansaitsevat paremman tulevaisuuden. http://www.timesofisrael.com/peres-at-r ... elusional/
· Labour-kansanedustaja Eitan Gabel on mielestään keksinyt oivan ratkaisun Jerusalemin itäosia heiluttaviin väkivaltaisuuksiin. Hän kehottaa Israelia vetämään pois kaikkia poliisinsa ja turvallisuusjoukkonsa sekä juutalaisasukkaat pääkaupungin itäosien arabilähiösitä ja luovuttamaan ne PA:n valvontaan. Hän mainitsi Beit Hanina ja Issawiya lähiöt, mutta tarkoittaen kaikkia muitakin arabienemmistöisiä lähiöitä. Täten Israelilla on mahdollisuus pitää Jerusalem yhtenäisenä, hän teoretisoi. Gabel arvioi, että seuraavissa vaaleissa, jotka Netanyahu lienee suunnitellut pidettäviksi ensi vuoden aikana, Israelin poliittinen kartta tulee muuttumaan radikaalisti. Gabel esittää, että maan vasemmisto voisi muodostaa keskustan kanssa vaaliblokin, joka pystyy voitollisesti kamppailemaan Netanyahun johtaman oikeistoblokin kanssa. http://www.timesofisrael.com/labor-mk-i ... hborhoods/
· Israelilainen yhtiö Pimi Agro on kehittänyt yksinkertaisen menetelmän, jolla on mahdollista torjua vihannesten ja ruokatarpeiden pilaantumista siten, että ne säilyvät tuoreina 10 viikkoon saakka. Yhtiön perustaja perustelee väitettään, että maailmassa on tarpeeksi ruokatarvikkeita asukkaittensa elättämiseksi, mutta että kuljetus- ja varastointi ongelmien aiheuttamat menetykset syövät kolmanneksen tai jopa puolet siitä. Tämän johdosta sadat tuhannet ihmiset näkevät nälkää ruuan puutteen vuoksi. Nimrod Ben Yehudan, yhtiön perustajan ja toimitusjohtajan mielestä, ratkaisu tähän ongelmaan on hydrogen peroxiidiin perustuva formula lisättynä muutamilla lisäaineilla. Yhtiö aikoo esitellä vallankumouksellista keksintöään YK:ssa ja muissa kansainvälisissä järjestöissä. Sen mielestä heidän suunnitelmallaan on erityisen suuri merkitys Afrikassa ja Aasian maissa, joissa kuljetukset tapahtuvat hitaasti ja välimatkat jakelukeskuksiin ovat pitkät. http://www.timesofisrael.com/could-an-i ... ld-hunger/
· Belarus käyttää juutalaisten hautakiviä rakennusten ja teitten rakentamiseen. mikä on aiheuttanut kauhistelevia kommentteja juutalaisjärjestöjen taholta. Puolan rajalla oleva Brestin kaupunki on kuvaava esimerkki, jossa hautakiviä käytetään jopa asukkaitten puutarhapolkujen päällystämiseen ja rajaamiseen. Käytäntöä on helpottanut ja rohkaissut se, että holokaustin seurauksena monien kylien ja kaupunkien juutalaisväestö on joko kokonaan tai lähes kokonaan tuhoutunut Puolassa, eikä juutalaisten hautausmaita valvo tai kunnosta kukaan. Tätä tapahtuu kaikkialla Puolan alueella, mutta varmaan muuallakin vastaavassa asemassa olevissa maissa etenkin entisen NL:n alaisuudessa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... FYAIENsO-o
· INN:n julkaiseman artikkelin mukaan väkivalta nousi Jerusalemin itäosissa lumipallon tavoin lauantain aikana arabien hyökkäillessä poliiseja ja turvallisuusjoukkoja vastaan useissa lähiöissä. Arabit käyttävät kivien ohelle yhä useammin kotitekoisia putkipommeja ja ilotulitusraketteja. Poliisi tyynnyttelee, että heillä on keinot niitä vastaan ja ne otetaan käyttöön tarvittaessa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... FYCAkNsO-o
Seuraavat raportit julkaistaan keskiviikkona ja perjantaina.

Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Marraskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 06.11.2014 09:14

Wednesday, November 05, 2014
KESKIVIIKKO 05.11.14

KESKIVIIKKO 05.11.14
1. EIPÄ TULLUT sotaa eikä kukaan pommittanut Al-Aksa moskeijaa näiden kahden päivän aikana, joten ei ollut tarvetta ylimääräiseen raporttiin. Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah kyllä uhkaili, että hänen järjestönsä pystyy käymään sotaa Israelia vastaan, jos niin halutaan, vaikka se käykin sotaa Syyriassa presidentti Assadin joukkojen rinnalla. Lisäksi hän kehotti Israelia sulkemaan kaikki satamansa, sillä heidän rakettinsa yltävät koko Israelin maahaan. Toiseksi PA:n johtajisto määritteli, että Al-Aksan sulkeminen merkitsee sodan aloittamista PA:n arabeja vastaan, mutta sieltä suolletaan jatkuvasti kaikenlaista törkyä, mitä kukaan ei ota ihan tosissaan, suurisuisia valehtelijoita kun ovat. Mutta sodan miekan alla tämä poloinen maarääpäle Israel elää kaiken aikaa, ja monelta taholta.
Ennusteen mukaan aamulla pitäisi olla 12 lämpöastetta, mutta meidän katoksen alla sijaitseva mittarimme osoitti 14 astetta. Taivas oli puoli kuuden maissa lähes kokonaan pilvien peitossa, vain lännenpuoleisten pilvenaukkojen välistä näkyi vanhaa sinistä taivasta nousevan auringon värittäessä pilvenreunat punaisiksi. Maa oli märkä öisen sateen jäljiltä. Säätilat tänään: Jerusalem 12 -18; Tiberias 15 -25; Suolameri 18 -28; Eilat 17 -29 +C-astetta. Tänään on ennusteen mukaan puolipilvistä, huomenna selkenee ja vähän lämpenee, mutta tuuli on kova, perjantaina taivas saa uudelleen osittaisen pilvipeitteen. Sateita ei kuitenkaan luvata ennusteajan aikana, mutta kerrankos sääprofeetat ennustavat väärin.
2. PA/PLO:n ”rauhanneuvottelijana” tunnettu Saeb Erekat oli Washingtonissa esittelemässä laatimaansa dokumenttia, joka on tarkoitus esitellä YK:n turvallisuusneuvostolle yhden uuden arabivaltion perustamiseksi juutalaisten omistamalle maalle kansainvälisen yhteisön päätöksellä ilman neuvotteluja Israelin kanssa. Erekat pyrki taivuttelemaan ulkoministeri Kerryn tukemaan dokumenttia ja lupaamaan olla käyttämättä veto-oikeuttaan turvallisuus-neuvoston kokouksessa. Hän tuskin sai tällaista vakuutusta, vaikka Israelin ja USA:n diplomaattisuhteet lienevätkin alempana kuin aikoihin.
Netanyahu ilmoitti muutama päivä sitten 1060 asuntoyksikön rakentamisesta, niistä 660 Ramat Shlomoon ja 400 Har Homaan Jerusalemissa. Sen jälkeen pääministerin kansliasta ilmoitettiin 500 lisäasunnon rakentamisesta Ramat Shlomoon. USA:n ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki kutsui päätöksiä hyvin epäonnistuneiksi (unfortunate), vaikka molemmat lähiöt ovat Jerusalemin kuntarajojen sisällä ja tulevat kuulumaan Israeliin kaikissa mahdollisissa rauhansopimuksissa. Nämä päätökset rassaavat tietenkin pahoin tulehtuneita välejä, mutta pääministeri Netanyahu näyttää lopultakin uskoneen, ettei hän saavuta Obaman mielisuosiota. Kysymys ei liene henkilösuhteista vaan siitä, ettei Obama panisi pahakseen, vaikka Israel lopulta sulautuisi suureen arabimereen (see of islam).
3. PÄÄMINISTERI Netanyahu esitti kärkevää kritiikkiä PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbasia vastaan todeten: ”Joka päivä minä pyrin tyynnyttelemään ilmapiiriä Temppelivuoren alueella, mutta Abbas lisää polttoainetta tuleen”. Hänellä oli aihettakin tuntea taas kerran pettymystä yritettyään yhä uudelleen lähestyä Abbasia, joka jo vuosia sitten lausui eräässä haastattelussa, ettei hän pidä Netanyahusta eikä luota häneen.
Ensimmäinen piikki oli tavassa, miten Abbas lohdutteli rabbi Yehuda Glickiä hengen-vaarallisesti ampuneen Abu Tor-lähiöstä kotoisin olleen PA:n arabin Moataz Hejazin omaisia todeten, että ”hän nousi ylistettynä marttyyrinä paratiisiin”. Vastustaessaan pidätystä poliisi joutui ampumaan hänet. Toiseksi Abbas kehotti kaikkia arabeja vastustamaan kaikin voimin ja keinoin juutalaisten nousemista Temppelivuorelle. Hän käytti sanontaa ”tunkeutumaan Al-Aksaan saastuttaen sen”, millä he tarkoittavat koko Temppelivuorta ja sen länsimuuria, jonka ”moskeija pyhittää”, kuten muslimioppineet väittävät.
Pääministeri totesi, että näillä lausunnoillaan Abbas kiihottaa arabeja hyökkäämään poliiseja ja juutalaisia siviiliasukkaita sekä pyhiinvaeltajia vastaan Temppelivuorella sekä Jerusalemin arabilähiöissä. ”Kansainvälinen yhteisö on vaiti Abbasin rohkaistessa jatkuvalla kiihotuksellaan mielenosoituksiin ja väkivaltaan. Me emme tule vaikenemaan, vaan me tulemme jatkamaan totuuden puhumista puolustaessamme oikeuksiamme”, hän sanoi.
Marraskuun 1. päivänä murhayrityksen tekijän perheelle lähettämässään kirjeessä Abbas kirjoitti tähän tapaan: ”Vihaisena ja tuomiten kuulin uutisen Israelin miehitysarmeijan jengien tekemästä katalasta rikoksesta surmaten ja terrorisoiden”. Kutsuen murhayrityksen suorittanutta terroristia ”marttyyriksi” Abbas totesi tämän murhan olevan ”yksi uusi rikos hänen kansaansa vastaan nakbasta (Israelin valtion perustamisesta) lähtien”. ”Tämä toimi ei tule lannistamaan kansaamme vaan lisäämään sen päättäväisyyttä kotimaassamme”, kuten JP kirjoitti tiistaina julkaisemassaan artikkelissa.
4. ISRAELIN hallitus keskusteli jo aiemmin maan työlakien ulottamisesta Juudean ja Samarian alueille, mikä velvoittaisi työnantajat maksamaan samaa palkkaa ja antamaan samat edut kaikille työntekijöilleen, kuin mitä Israelin puolella sovelletaan. Laki koskee sekä juutalaisia että arabityöntekijöitä.
Tiistaina kaksi kokenutta lainsäätäjää Yair Levin (Likud) ja Orit Struck (Beit Yehudi) esittelivät laatimansa uuden lakiesityksen, jolla Israelin laki kokonaisuudessaan ulotetaan kaikkiin Israelin kansalaisiin myös Juudean ja Samarian alueilla. Mikäli Knesset hyväksyy esityksen, IDF:n keskuskomennuskunnan tulee 45 vuorokauden aikana esityksen saatua lain voiman soveltaa lain edellyttämiä toimenpiteitä Juudeassa ja Samariassa.
Lakiesitystä sponsoroivat hallitusyhteistyön puhemies Zeev Elkin (Likud), Beit Yehuda edustajien puheenjohtaja Ayelet Shaked, Shas edustajien puheenjohtaja Avraham Michaeli, Knessetin laki-, oikeus ja perustuslakikomitean puheenjohtaja David Rotem (Israel Beiteu) sekä UTJ:n edustajien puheenjohtaja Menachem Eliezer Moses. Levinin mukaan laki ei tulisi muuttamaan maan omistusoikeuksia Juudeassa ja Samariassa eikä ole ristiriidassa kansain-välisen lain kanssa, jota Israel soveltaa alueella.
Levin ja Struck toteavat yhteisessä julkilausumassaan, että Juudean ja Samarian alueilla asuu 350 000 Israelin kansalaista, joilla on äänestysoikeus, mutta joilla ei ole Israelin lakien ja hallituksen antamaa suojaa, vaan jotka on alistettu puolustusministeriön alaisuuteen. Alueilla on nyt vai 16 voimassa olevaa lakia, minkä johdosta uusi laki tulisi korvaamaan nykyisen käytännön puutteet verolakeja, velvollisuutta asepalvelukseen ja rikoslakeja sovellettaessa. Muut lait on korvattu sotilaallisin käskyin. Lain selitysosassa todetaan, että nykyinen lainkäytäntö Juudeassa ja Samariassa perustuu Ottomanihallituksen, Jordanian, Brittien ja Israelin säätämiin lakeihin ja moniin sotilaskäskyihin, ja siksi järjestelmä aiheuttaa laillisia epäselvyyksiä ja sietämätöntä eriarvoisuutta oikeuksissa ja velvollisuuksissa eri osissa maata asuville Israelin kansalaisille. He uskovat lain vahvistavan maan demokratiaa. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... ers-380761
5. PLO:n pääsihteeri Yasser Abed Rabbo sanoo, että PA/PLO tulee esittämään myöhemmin tässä kuussa YK:n turvallisuusneuvostolle osoittamansa dokumentin, jolla se pyrkii mitätöimään Israelin ”miehityksen” ja hyväksymään aikataulun, jonka kuluessa Israelin tulee vetää joukkonsa Juudeasta ja Samariasta sekä hajottamaan niihin rakentamansa Juutalaisyhteiset v. 2016 marraskuuhun mennessä. PA/PLO siirsi dokumentin jättämistä USA:n pyynnöstä odottaessaan USA:n reaktioita ja tarjousta uusista neuvotteluista.
”USA ei ole tarjonnut mitään uutta mahdollisuutta rauhan solmimiseksi ja Palestiinan valtion perustamiseksi” selitti PLO:n korkea virkailija Wassel Abu Yusef AFP:n toimittajalle. ”USA pyrkii edelleen tarjoamaan kaksipuolisten neuvottelujen mahdollisuutta, vaikka ne ovat järjestään epäonnistuneet edellisten vuosien aikana”. USA on varoitellut PA/PLO:n johtajia alistamasta esitystään YK:n turvallisuusneuvostolle uhaten USA:n antaman rahoitustuen lopettamisella. On vielä epävarmaa, tulisiko USA käyttämään veto-oikeuttaan, mikäli se pakotetaan siihen. PA/PLO:n johto aikoo hakea 522 YK:n ja muiden kansainvälisten järjestöjen jäsenyyttä, mikäli YK:n aloite raukeaa, millä se rikkoo sopimuksiaan Israelin kanssa. PA:n puheenjohtaja Abbas on kehottanut muita maita seuraamaan Ruotsin ja Englannin esimerkkiä ja tunnustamaan Palestiinan valtion jo ennen YK:n käsittelyä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... FnH10NsO-o
6. UUTISOTSIKOITA
· USA:n ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki kertoi journalisteille, että USA ehdottomasti vastustaa PA/PLO:n yksipuolista esitystä valtionsa perustamiseksi YK:n turvallisuusneuvoston kautta, koska se ennakoi lopullisen tilanteen sopimuksia yksipuolisesti. Hän kuitenkin totesi, ettei mitään päätöksiä ole tehty USA:ssa puoleen eikä toiseen. PA uhkaa lopettaa turvallisuusyhteistyön Israelin kanssa, jos sen esitys YK:n turvallisuusneuvostossa ei tuota tulosta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... FnV-0NsO-o
· USA:n varapresidentti Joe Biden joutui soittamaan usealla liittolaismaalleen huonosti muotoillusta puheestaan Hawardin yliopistossa. Hän totesi puheessaan Turkin avustavan ISIS-ja muita terrorijoukkoja Syyriassa. Hän soitti UAE:lle, jonka yleisesti epäillään avustavan terroristeja, sekä Turkin presidentti Erdoganille, mutta Biden väittää, ettei hän pyydellyt anteeksi, vaan selitti, että puhe oli ymmärretty väärin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... FnXs0NsO-o
· Fatahin kehotuksen mukaisesti arabit alkoivat keskiviikkoaamuna kivittää poliiseja estääkseen juutalaisia nousemasta Temppelivuorelle Jerusalemissa. Poliisit käyttivät tainnutus-panoksia ja muita mellakan taltuttamiskeinoja karkottaakseen arabi Al-Aksa moskeijaan avaten sen jälkeen Mughrabi-portin juutalaisille palvojille ja turisteille. Moskeijasta huolehtiva Omar Alkeswani väitti poliisin tunkeutuneen moskeijan sisälle, ja että 20 poliisia haavoittui kahinoissa Vuorelle. Poliisin tiedottaja Micky Rosenbfeld sanoi, että poliisi käytti erilaisia välineitä eristääkseen mellakoijat Al-Aksa moskeijaan, mutta eivät missään vaiheessa menneet sisälle. Poliisin tiedustelu oli havainnut arabien koonneen moskeijan sisään kiviä, palopommeja, ilotulitusraketteja ja terästankoja hyökkäyksiinsä poliiseja vastaan. Moskeijan sisälle he olivat rakentaneet pesäkkeitä puolustautuakseen hyökkäysten varalta. He olivat rakentaneet tarkastusasemia eri sisäänkäyntien yhteyteen ja asentaneet köysiä porttien pitämiseksi avoinna. Kansanedustajat ovat vierailleet Vuorella vaatien juutalaisille oikeutta rukoilla siellä, minkä poliisi estää. http://www.jpost.com/Israel-News/Police ... nes-380825
· PA:n poliisi pidätti 250 Hamasin ja Jihadin kannattajaa Juudeassa ja Samariassa syyttäen, että nämä järjestöt ovat Jerusalemin itäosissa jatkuneitten mielen-osoitusten ja väkivallan takana. PA:n johto lienee kuitenkin enemmän huolestunut omasta turvallisuudestaan kuin yleisestä järjestyksestä, sillä sen johtajat ovat esittäneet toistuvia Israelin vastaisia kiihotuspuheita. Pidätykset tehtiin syyskuun ja lokakuun aikana, mutta osa heistä päästettiin vapaiksi. Jerusalemin ohelle Hebron on jatkuvasti tarkkailun alaisena. Israelin turvallisuusjoukot kuitenkin pitävät hyvänä merkkinä, etteivät mielenosoitukset ja väkivalta ole levinneet laajemmalle Juudeassa ja Samariassa, kuten on pelätty, eikä kolmas intifada ole alkanut, he vakuuttavat. http://www.timesofisrael.com/pa-arrests ... -violence/, http://www.timesofisrael.com/palestinia ... wednesday/
· Vastaukseksi Hassan Nasrallahin uhkauksiin iskeä raketeillaan kaikkialle Israelissa ministeri Yisrael Katz sanoo, että jos Hizbullah aloittaa sodan Israelia vastaan, Libanon tullaan raunioittamaan kokonaan, koska Hizbullah on varastoinut rakettinsa ja ohjuksensa siviiliasutuksen keskelle asuintaloihin laukoen niitä sieltä. Ainoa tapa selviytyä sellaisessa tilanteessa on iskeä kaikin voimin. Tulituksen aloittaneella on etulyöntiasema, jos se tehdään massahyökkäyksenä. http://www.timesofisrael.com/minister-i ... -be-razed/
· USA:n republikaanit hallitsevat nyt sekä senaattia että edustajainhuonetta, mikä voi tehdä Obaman 2 viimeistä vuotta vähintäänkin epämukavaksi. Niillä on jopa mahdollisuus nostaa syytteitä Obamaa vastaan lukuisista lakien rikkomuksista, minkä demokraattien hallitsema senaatti pystyi aiemmin estämään. Obamacare on yksi kohde, johon tullaan puuttumaan kovin käsin. Republikaanien johtajat vakuuttavat kuitenkin reilusti, että hallintoa hoidetaan yhteistyössä, ei repien. Jotkut pelkäävät, että Obama voi käyttää ”kynää ja puhelintaan” jatkaessaan aiemmin omaksumaansa tapaa kongressin ohittamiseksi. Hän voi turvautua poikkeustilan julistamiseen käyttäen verukkeenaan esim. terveystilanteen muuttumista katastrofaaliseksi. USA:n valtionvelan hoitaminen on ylivoimainen tehtävä, johon ei ole hyviä ratkaisumalleja. http://www.timesofisrael.com/republican ... n-house-2/


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Marraskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 07.11.2014 18:38

Friday, November 07, 2014
PERJANTAI 07.11.14

PERJANTAI 07.11.14
1. USA:n armeijan eri aselajien komentajien puheenjohtaja kenraali Martin Dempsey totesi torstaina vastaukseksi niille, jotka syyttävät IDF:n tarpeettoman kovista otteista viimeisen Gazan sodan aikana, että IDF meni epätavallisiin äärimmäisyyksiin suojellakseen viattomia ihmisiä. Lisäksi hän sanoi USA:n armeijan opiskelevan IDF:n käyttämiä metodeja oppiakseen niistä ja soveltaakseen niitä omaan käyttöönsä.
Dempsey puhui Carnerien lahjavarojen (Carnerie Endowment) forumissa New Yorkissa. “Israelin armeija meni todella äärimmäisyyksiin vähentääkseen yleistä tuhoa ja siviiliuhreja”, hän totesi Reutersin raportin mukaan. ”Tämän kaltaisessa konfliktissa, jossa sinun edellytetään seuraavan tasoa, johon toinen osapuoli ei ole sidottu, sinua tullaan kritisoimaan siviiliuhrien määrästä”. Hän totesi, että Hamasin kaivamat tunnelit aiheuttivat IDF:lle joitain merkittäviä haasteita, mutta he tekivät erinomaisia toimia pyrkiessään rajoittamaan siviiliuhrien määrää – ennen määrätyn kohteen tuhoamisen aloittamista.
Dempsey mainitsi ”koputukset talojen katoille” ja lentolehtisten levittämisen ennen hyökkäystä määrättyyn kohteeseen. ”IDF ei ole kiinnostunut siviilien surmaamisesta. Heidän intresseissään on rakettien ja ohjusten ampumisen lopettaminen Israelin siviilikohteisiin”. Hän kertoi, että USA:n armeijan lähettämä delegaatio vieraili Israelissa kolme kuukautta sitten oppiakseen IDF:n käyttämistä metodeista ja voidakseen soveltaa niitä omaan käyttöönsä. Hänen havaintonsa ovat jyrkässä ristiriidassa Amnesty Internationalin julkistaman lausunnon kanssa, jossa se syyttää Israelia ”harkitusta välinpitämättömyydestä siviiliuhreihin hyökkäyksissään ihmisten koteihin runsaasti asutuilla rannikkoalueilla”.
HAMASIN ja YK:n julkistamien lukujen mukaan operaation Defensive Edge aikana sai surmansa 2 100 Gazan arabia, mukana lukuisia siviilejä. Israelin havaintojen mukaan militanttien osuus oli paljon suurempi, ja arabit käyttivät siviilejä ihmiskilpinä. IAF joutui luopumaan sadoista hyökkäyskohteista havaittuaan siviilejä iskualueilla. Israel menetti 66 sotilasta ja 6 siviiliä Gazan kesäsodan aikana. YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon olisi halunnut, että Israelin menetysten olisivat olleet yhtä suuret kuin arabeilla.
50 vuorokautta kestäneen sodan aikana Hamas ja Islamic Jihad ampuivat satoja raketteja ja ohjuksia Israelin siviilikyliin ja kaupunkeihin, ulottuen aina Tel Aviviin saakka. Ilman Iron Dome torjuntapatteristojen apua Israelin kärsimät tuhot olisivat olleet valtavat ja siviiliuhrien määrät tuhansissa. Terrorijärjestöt olivat kaivaneet hyvin varustettuja tunneleita Gazasta IDF:n tukikohtien lähelle sekä juutalaisyhteisöjen keskelle yllätyshyökkäyksiä varten. IDF tuhosi löytämänsä 31 tunnelia, mutta myöntää, ettei kaikkia tuhottu-Lisäksi Hamas sanoo tunnelien kaivamisen alkaneen uudelleen. IDF:n joukot menivät vain parin km:n verran Gazan alueelle keskittyen tunnelien tuhoamiseen. Iskut valittuihin kohteisiin Gazassa tehtiin valtaosin ilmaiskujen ja tykistötulen muodossa. Erityisjoukot tekivät lisäksi joitain kommando-iskuja määrättyihin kohteisiin Gazassa.
DEMPSEY totesi forumin keskusteluissa, että ilmaiskut ISIS-joukkoja vastaan Irakissa ja Syyriassa hidastavat niiden etenemistä, mutta eivät tuhoa niitä. Hän totesi samoin Iranin ydinlaitoksista, että ilmaiskuilla niiden toimintaa voidaan hidastaa, mutta ei lopettamaan sitä todeten, että USA:lla on kapasiteetti siihen, jos sitä halutaan käyttää. P5+1 maiden ja Iranin välisten Iranin ydinsuunnitelmaa koskevien neuvottelujen tulisi saada sopimusluonnos allekirjoituskuntoon 24. marraskuuta mennessä, minkä siirtämistä kumpikaan osapuoli ei halua. Israel on useaan kertaan uhannut iskeä Iranin ydinlaitoksiin vaikka yksin, jos muut maat eivät siihen halua osallistua, mutta on luopunut suunnitelmasta eri syistä johtuen. http://www.timesofisrael.com/top-us-gen ... s-in-gaza/
2. GAZAN kaistalla tapahtui aikaisin perjantaiaamuna useita koordinoituja räjähdyksiä Fatahin Gazassa asuvien virkailijoitten kotien läheisyydessä. Raportin epätarkkuuden mukaan on vaikea päätellä, tuhoutuiko myös asuntorakennuksia iskuissa, mutta useat Fatahin virkailijat kertovat, että heidän autonsa tuhoutuivat.
Kukaan ei ole suoraan ottanut vastuuta räjähdyksistä, mutta Hamasin ja Fatahin välit ovat positiivisista lausunnoista ja sovintoneuvotteluista huolimatta kireät. Periaatteessa Hamasin ja Fatahin välinen pääministeri Rami Hamdallahin johtama hallitus on vastuussa hallinto-toimista myös Gazan alueella, mutta PA on kieltäytynyt maksamasta palkkoja Hamasin yli 40 000 virkailijalle Gazassa maksettuaan ne Fatahin virkailijoille, mikä on kiristänyt jännitystä. Qatar lupautui sittemmin huolehtimaan Hamasin virkailijoitten palkoista.
FATAHIN johtaja Fayez Abu Itta Jabaliyan pakolaisleirissä sanoo, ettei kukaan haavoittunut koordinoiduissa iskuissa, mutta että hänen autonsa ja monien muiden Fatahin virkailijoiden autot tuhoutuivat räjähdyksissä. Gazan kaista oli Abbasin johtaman PA:n hallituksen valvonnassa vuoteen 2007 saakka, jolloin Hamas otti vallan lähes verettömässä vallan-kaappauksessa halliten kaistaa omien virkailijoittensa toimesta ja syrjäyttäen Fatahin virkailijat, joille PA maksoi palkkaa koko ajan, vaikka he eivät tehneet mitään.
FATAH on järjestänyt vuosittaisia Arafatin muistotilaisuuksia Gazassa. 11.11.2007 järjestetyn tilaisuuden yhteydessä syntyneissä väkivaltaisuuksissa kuoli 10 ihmistä. Tänä aamuna järjestetyt räjähdykset vahingoittivat myös tilaisuudessa käytettyä näyttämörakennelmaa.
@FlashNewsNet lähetti Fatahin virkailijoille Gazassa varoituksia hyökkäyksistä heitä vastaan. (Magic 4519) Mikään ryhmä ei ole virallisesti ottanut vastuuta räjähdyksistä, mutta vahvistamattomien tietojen mukaan Islamin Valtio on syyllistynyt niihin. http://www.timesofisrael.com/coordinate ... s-in-gaza/
3. TURKIN presidentti Recep Tayyip Erdogan kritisoi kärttyisesti Israelin harjoittamia toimia Temppelivuorella ”barbaareiksi ja halveksittaviksi”, kuten turkkilainen uutistoimisto Anadolu raportoi. Puhuessaan lehdistötilaisuudessa ennen matkaansa Turkmenistaniin hän väitti Israelin valmistelevan perustaa uskontojen ja rotujen välisen vuoropuhelun epäonnistumiseksi kaikkialla maailmassa.
”ISRAEL on jo eristetty Lähi-Idässä, mutta jos sellaiset toimet jatkuvat, Israel tullaan syrjäyttämään maailmanlaajuisesti. Al-Aksa ei ole vain arabien huomion kohteena, vaan sillä on merkitystä koko islamin maailmassa”.
Presidentti Erdogan viittasi puheessaan todennäköisesti keskiviikkoaamuna tapahtuneisiin väkivaltaisuuksiin Temppelivuorella. Poliisien valmistautuessa avaamaan Mughrabi-portin juutalaisille ja turisteille Vuorelle kokoontuneet nuoret arabimuslimit alkoivat kivittää poliiseja, jotka vastasivat mellakantaltuttamis välineillään pakottaen muslimit Al-Aksan sisään. Muslimit olivat asentaneet barrikadeja sisäänkäynnin eteen estääkseen poliiseja lähestymästä moskeijaa ja sulkemaan ovia, mutta poliisi poisti esteet ja joutui siinä yhteydessä astumaan osittain moskeijan sisään, mistä Jordania esitti kärkevää kritiikkiä kutsuen Israelin lähettiläänsä kotiin. Muslimit olivat koonneet moskeijan sisään kiviä, palopommeja ja ilotulitusraketteja hyökkäyksiään varten poliisia vastaan.
Poliisien avattua Mughrabiportin muslimit alkoivat kivittää poliiseja kivin ja palopommein sekä ilotulitusraketein. Syntyneissä kahinoissa yksi arabi ja useita poliiseja haavoittui.
ANADOLU-uutistoimiston mukaan arabivartija Vuorella kertoi, että poliisi teki rynnäkön Vuorelle ampuen holtittomasti palvojia joka suuntaan. Poliisi kieltää uutisen perättömänä. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas kutsui Temppelivuoren sulkemista arabimuslimeilta sodan julistukseksi. Poliisi sulki Vuoren viime viikon keskiviikkona arabimuslimin ammuttua juutalaista Temppelivuoren aktivistia rabbi Yehudah Glickiä lähietäisyydeltä useita kertoja. Glick taistelee hengestään sairaalassa ja osoittaa paranemisen merkkejä. Poliisi avasi Temppelivuoren uudestaan perjantaiaamuksi ennen muslimien perjantairukouksia asettaen yli 35-vuoden ikärajoituksen Vuorelle nouseville.
PRESIDENTTI Erdogan kehotti kaikkia muslimeja puolustamaan Al-Aksa moskeijaa todeten, että se kuuluu kaikille muslimeille eikä vain arabeille. Kuuden päivän sodan jälkeen 1967 solmitun kiistanalaisen sopimuksen mukaan Israel luovutti Temppelivuoren päivärutiinin valvonnan muslimisäätiölle wagf, joka silloin oli Jordanian valvonnassa. Muslimien tulkinnan mukaan silloin sovittiin, että vain muslimeilla on oikeus rukoilla Vuorella. Tämä on aiheuttanut jatkuvia kiistoja juutalaisten ja kristittyjen halutessa rukoilla Vuorella, minkä estämiseksi muslimivartijat poliisin myötävaikutuksella tarkoin seuraavat pyhiinvaeltajien huulten liikkeitä, etteivät he vain lähetä äänettömiä rukouksiaan Jumalalle. http://www.timesofisrael.com/erdogan-ca ... -barbaric/
Pääministeri Netanyahu kävi salaa tapaamassa Jordanian kuningasta Abdullah II vakuuttaakseen hänelle, ettei Israelilla ole mitään suunnitelmia nykyisen käytännön muuttamisesta Temppelivuorella, eikä juutalaisille anneta oikeutta rukoilla siellä. Kaikki puhuvat siitä, ettei vain loukattaisi muslimien tunteita, ja siksi mitään edistystä ei pääse tapahtumaan. Kukaan ei ajattele, miten tämä loukkaa juutalaisten ja turistien tunteita. Kysymys ei lopultakaan ole uskonnollinen, vaan suunnitellusta Israelin vastaisesta kampanjasta, jolla Israelin laillinen oikeus maahan ja elämään siellä pyritään mitätöimään ja koko tämä kansa eristämään ja kuristamaan lopullista tuhoamista varten. Laimentaakseen tunteitten kuohua poliisi sallii tänään vain yli 35-vuotiaitten arabimiesten pääsyn Vuorelle.
Julkisuudessa puhutaan status quon, olevan tilanteen säilyttämisestä, mutta se on muuttunut kaiken aikaa. Ennen Arafatin jengien tuloa maahan kaikilla oli vapaa oikeus nousta Temppelivuorelle ja rukoilla siellä; juutalaiset kävivät vapaasti ostoksilla palestiinalaisten omistamilla alueilla ja arabit liikkuivat samoin vapaasti juutalaisten asuttamilla alueilla. Tämä on se tasapainotila, johon on syytä pyrkiä ja hävittää kaikki tiesulut ja turva-aidat, sekä lopettaa haaveellinen puhuminen kahdesta valtiosta, mitä käytännössä on mahdoton toteuttaa nykyisen vihan ja koston ilmapiirissä, mitä nykyiset muslimijohtajat ja -saarnaajat lietsovat. Tämä edellyttäisi sekä muslimimeren että länsimaiden uudelleen kouluttamista, mikä ei liene mahdollista nykyisen maailmanjärjestyksen aikana. Se tulee toteutumaan vasta Messiaan ottaessa maailman ohjakset haavoitettuihin käsiinsä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Fx7T0NsO-o
4. UUTISOTSIKOITA
· 17-vuotias Shasin Tora-neuvoston jäsenen rabbi Shimon Baadanin pojanpoika kuoli keskiviikon terrori-iskussa saamiinsa vammoihin Hadashan Ein Kerem sairaalassa, nostaen täten autolla suoritetussa terrori-iskussa kuolleiden luvun kahteen. Hänen tunnistamisensa kesti useita tunteja haavoittumisensa jälkeen, kunnes poliisi onnistui puhelimen avulla löytämään tämän yeshiva opiskelijan omaiset. Terroristi Ibrahim al-Akari ajoi keskiviikkoaamuna valkoisella umpipakettiautolla kevyen rautatien pysäkillä odottavaan ihmisjoukkoon pyrkien tappamaan mahdollisimman monta. Kolaroituaan autonsa hän yritti teräskartulla aseistettuna hyökätä jalan-kulkijoitten ja autoilijoitten kimppuun. Lopulta poliisi ampui hänet kuoliaaksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... FyC_UNsO-o
· Interpol paljastaa, että yhä useammat länsimaista ISIS-joukkoihin Syyriassa ja Irakissa pyrkivät miehet ja naiset käyttävät hyväkseen loistoristeilijöitten palveluja. He matkustavat loistokkaasti useimmiten turkkilaiseen Izmirin satamaan, josta he voivat siirtyä rajan yli haluamaansa joukko-osastoon Syyriassa tai Irakissa ilman turvallisuustarkastuksia, jotka voisivat pysäyttää monen matkan. Toinen suosittu rantautumispaikka on Soussen turistikeskus Tunisissa. Al-Jazeeran mukaan ainakin 1000 vapaaehtoista on matkustanut Soussen kautta Irakiin ja Syyriaan. ISIS-rekrytoijat liikkuvat Soussen esikaupungeissa opastaen tulevia taistelijoita ja houkutellen uusia turistien joukosta. Ainakin 15 000 taistelijaa 81 maasta on liittynyt ISIS-joukkoihin, 300 on tullut Kiinasta. Palatessaan aikanaan kotimaihinsa he voivat aiheuttaa todellisia ongelmia hallituksille rauhan säilyttämiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... FyGckNsO-o
· Satoja israelilaisia osallistui torstai-iltana Jerusalemissa järjestettyyn marssiin, jonka tunnuksen oli iskulause ”Meidän Jerusalemimme”. Marssi alkoi Begin-keskuksen edestä, jossa terroristi ampui rabbi Yehuda Glickiä kolmesti (joku sanoo neljästi) rintaan lähettäen hänet sairaalaan taistelemaan hengestään. Marssi jatkui sieltä Temppelivuoren juurelle Mughrabi-portin lähelle, jossa he pitivät yhteisen rukous-tilaisuuden Glickin pikaiseksi parantumiseksi ja palaamiseksi toimiinsa. He kyselivät: Miksi kotiinsa palaavaa syytetään provosoijaksi? Miksi auto-intifadaa kutsutaan vandalismiksi, kuten sisäministeri Aharonovich tekee, tai Abbas sodaksi? http://www.israelnationalnews.com/News/ ... FyKGUNsO-o
· Netanyahu kutsui turvallisuuskabinettinsa kokoon torstaiksi käsittelemään nousevaa väkivaltaa ja mellakointia Jerusalemin itäosissa. Jos arabimuslimien tunteet käyvät kuumina, sitä ne tekevät myös israelilaisten parissa. Yhä äänekkäämmin vaaditaan nykyisen käytännön hylkäämistä ja juutalaisten rukoilemisen sallimista Temppeli-vuorella. Pääministerin taktiikkana näyttää olevan tilanteen pysyttäminen nykyisellään toivoen, että tuo vihainen rauhanhäiritsijä menisi itsestään tiehensä. Pääministeri antoi kuitenkin käskyn terroristien asuntorakennusten tuhoamiseksi, mikä tulee aiheuttamaan uudet mielenosoitukset ja väkivallan nousun. http://www.timesofisrael.com/netanyahu- ... errorists/
· Arabimuslimit ovat jatkaneet mielenosoituksiaan Jerusalemin itäosissa, viimeisimmät keskittyen Shuafatin pakolaisleiriin tai sen lähettyville. Ainakin 200 arabia kivitti poliisia kivin ja palopommein sekä ilotulitusraketeilla. Poliisi vastasi niihin mellakan hajottamismenetelmin käyttäen kumiluoteja ja paukkupommeja. Joskus he turvautuvat hajupommeihin, joka on tehokas ase mellakointia vastaan. Se perustuu voimakkaasti pahalta tuoksuvaan aineeseen, jota sumutetaan massojen yli. Se on vaaraton, mutta hajun poistaminen teettää työtä. Poliisi lisäsi 2000 upseeria normaalikokoonpanoon perjantain väkivallan varalta. http://www.timesofisrael.com/palestinia ... m-seethes/
· PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas ylisti Jasser Arafatia optimismin lähteeksi, käytännön ja rauhan mieheksi puhuessaan PA:n tv:ssä ennakoiden Arafatin kuoleman muistotilaisuutta 11.11. vannoen seuraavansa hänen asettamaansa esimerkkiä ja perintöä itsenäisen Palestiinan valtion perustamiseksi pää-kaupunkinaan Jerusalem. Hän vakuutti myös pakolaisten paluuoikeutta. Kansanedustajat Israelissa ovat yhä äänekkäimmin syyttäneet Abbasia muslimien kiihottamisesta. On vain ajan kysymys, koska soppa alkaa kiehua yli ja Netanyahu tunnustaa, että ainoa keino rauhan palauttamiseksi ja kiihotuksen vaimentamiseksi on Abbasin sulkeminen Mukatan hallintokeskukseen Ramallahissa. http://www.timesofisrael.com/abbas-fail ... me-region/
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 12 -23; Tiberias 16 -28: Suolameri 19 -31; Eilat 18 -32 +C-astetta. Tänään on aurinkoista koko maassa, huomenna taivas pilvistyy puolittain ja lämpötila nousee asteen verran. Tuuli on ajoittain kova ja viileä.



Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Marraskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 10.11.2014 07:48

Sunday, November 09, 2014
SUNNUNTAI 09.11.14

SUNNUNTAI 09.11.14
1. VIIKON ensimmäinen päivä alkoi suhteellisen lämpöisen tuntuisena aamuvarhaisella käydessäni turhaan katsomassa, joka lehti olisi tullut. Ehkä tämä lämmin tuulahdus johtui siitä, ettei tuuli ollut vielä herännyt, se on ollut epämukavan kova viime päivinä. Taivas oli kuitenkin pilvetön – kuten ennusteet lupaavatkin, joten päivälämpötila lienee siedettävä.
Lämpötilat tänään: Jerusalem 14 – 23: Tiberias 19 -30; Suolameri 22 -32; Eilat 21 -33 +C-astetta. Taivas on pilvetön tänään ja huomenna lämpötilan hieman noustessa, mutta pilvisyys lisääntyy tiistaista alkaen päivälämpötilan laskiessa myös.
Tänä viikonpäivänä 1921 Italian diktaattori Benito Mussolini muodosti Kansallisen Fasisti-puolueen. – v. 1938 juutalainen vastarintataistelija Hetschel Grynzpan teloitti Natsi-Saksan diplomaatin Ernst von Rathin Pariisissa, mitä natsit käyttivät verukkeena aloittaakseen hyökkäykset juutalaisia ja heidän omistamiaan liikeyrityksiä vastaan, eli ns. kristalliyön. – Berliinin muuri kaatui v. 1989 tänä viikonpäivänä, tai oikeastaan sen tuhoaminen aloitettiin tuona viikonpäivänä ihmisten hyökätessä muuria vastaan moukareilla ja vasaroilla Itä-Saksan vedettyä muuria vartioivat sotilaansa kauemmas.
2. POLIISI ampui perjantaina Israelin arabin kuoliaaksi Kfar Kannassa, ”Galilean Kaanassa”, olosuhteissa jotka ovat vielä poliisin tutkimusten alaisia. Arabit kuitenkin julistivat yleislakon vastalauseeksi arabin epäinhimillisestä surmaamisesta – kuten surmatun miehen isä sanoo. Tilanne alkoi perjantai-iltana siitä, että 22-vuotias arabi Kheir Hamdan käyttäytyi uhkaavasti poliisiautoa vastaan, minkä johdosta poliisi ampui häntä kohti kyynelkaasua. Miehen isä Rauf Hamdan kertoi median edustajille hakeneensa poikansa kotiin, mutta tämä meni hänen tietämättään uudelleen kadulle uhaten poliisiautoa puukollaan. Videonauhan mukaan poliisit tulivat ulos autosta ja yksi heistä ampui arabimiehen kuoliaaksi.
Miehen isä Rauf Hamdan syyttää poliisia poikansa ”tarpeettomasta ja epäinhimillisestä surmaamisesta sen sijaan, että he olisivat ampuneet häntä jalkoihin tai uudelleen kyynelkaasukranaatilla”. Kheir Hamdan haudattiin sunnuntaina, minkä jälkeen Kafr Kannan tuhannet arabiasukkaat aloittivat mielenosoituksen poliisin toimia vastaan vaatien sisäministeri Yitzhak Aharonovichin ja surmaan syyllistyneitten poliisien eroa.
Poliisikomentaja Yohanan Danino päätti nostaa poliisin kansallisen hälytysvalmiuden toiseksi korkeimpaan kategoriaan Kafr Kannan mielenosoitusten johdosta, jotka voivat laajeta tilanteen ollessa jännittynyt erityisesti Jerusalemin alueella ja Temppelivuorella. Danoni sanoo tukevansa alaistensa toimia todeten: ”Poliisihallinto käskyvaltani alaisuudessa antaa täydellisen tukensa sotilaille, upseereille ja vapaaehtoisille poliisivoimissa”. Sisäministeri kehotti kansalaisia rauhoittumaan odottaessaan poliisitutkimusten valmistumista. http://www.timesofisrael.com/after-kill ... to-strike/
3. Tuhansittain Kfar Kannan asukkaita marssi lauantaina iltapäivällä kaupungin pääkatua pitkin osoittaakseen mieltään poliisin tarpeetonta väkivaltaa vastaan. Kaupungin pormestari Majhad Awadeh kutsui poliisin toimia ”kylmäveriseksi murhaksi”.
Mielenosoittajat marssivat pitkin kaupungin pääkatua kantaen käsissään surmatun Kheir Hamdanin kuvia ja tekstejä: ”Hänen ainoa rikoksensa oli se, että hän oli arabi”, ja ”Sionistit jättäkää meidät rauhaan”. He vaativat ampumiseen syyllistyneitä poliisiupseereita sekä sisäministeri Yitzhak Aharonovichin eroa. Mielenosoitukseen osallistui arabikansanedustaja Mohammed Barakeh sekä useita entisiä arabikansanedustajia.
Arabijärjestöjen kattojärjestö julisti sunnuntaiksi yleislakon Israelissa surman seurauksena. Kansanedustaja Ahmed Tibi kertoi medialle Kafr Kannasta, ettei tuollaista surmaamista olisi voinut tapahtua juutalaiskaupungissa. Hän kutsui sitä teloitukseksi. Satoja arabinuorukaisia kokoontui kaupunkiin johtavan tien alkuun polttaen autonrenkaita ja kivittäen poliiseja kivin ja molotovin koktaileilla (palopommeilla). Haavoittuneista ei ole raportoitu, mutta poliisi pidätti neljä nuorukaista epäiltyinä yleisen rauhan rikkomisesta.
Poliisin alustavan raportin mukaan he menivät Kheir Hamdanin kotiin pidättääkseen hänet kivittämiseen osallistumisesta, mutta koska hän vastusti pidätystä, he haavoittivat häntä ampuen lopulta kuolettavasti, kun yritti uudelleen hyökätä poliisin kimppuun. Julkistetussa videonauhassa Kheir Hamdan nähdään hakkaamassa poliisiauton ikkunoita, minkä jälkeen poliisi tulee ulos autostaan ja ampuu häntä rintaan. Poliisit vetivät hänet autoonsa vieden hänet sairaalaan, jossa hän kuoli haavoihinsa. Ahmed Tibi kutsuu tapausta mafia-tyyppiseksi teloitukseksi. Arabit ovat nyt sotajalalla vannoen, ettei asian tutkimista jätetä kesken. http://www.timesofisrael.com/riots-marc ... g-by-cops/
4. ISRAELISSA odotettiin, että EU:n nimittämä uusi ulkopoliittinen johtaja, italialaissyntyinen Federica Mogherini. osoittautuisi tasapuolisemmaksi Israelin ja arabien välisessä konfliktissa ja osoittaisi ymmärtävänä alueen erityistarpeet ja toiveet, mutta hänen Israelin 3-päiväisen vierailunsa aikana antamansa lausunnot osoittavat toiveet turhiksi. Hänen lausuntonsa seuraavat EU:n aiempia luutuneita käsityksiä ja osoittavat tarvetta luennoida isännilleen, mikä on heille parasta, ja jos sana ei mene perille hyvällä, kuten hän vihjaili, EU liittyy niihin maihin, jotka pakkosyöttävät oman näkemyksensä Israelille pakotteiden muodossa.
”Me tarvitsemme Palestiinan valtion – tämä on lopullinen päämäärä, ja tämä on kaikkien EU-maiden asenne”, hän selitti vieraillessaan Gazassa. Hän selitti edelleen, ettei Gazan kaista – kuten ei muukaan maailma – kestä kolmatta Gazan sotaa. ”Emme voi vain istua ja odottaa, koska odotuksemme voi vaatia 40 vuotta. Meidän tulee toimia nyt”, hän julisti Gazassa. Mogherini tapasi Gazassa arabijohtajia, mutta ei Abbasia, joka ei uskalla mennä sinne. Hän vieraili myös UNHCR:n koulussa, jonne oli koottu kotinsa menettäneitä Gazan arabeja. http://www.jpost.com/Middle-East/New-EU ... war-381164
Tavatessaan pääministeri Benyamin Netanyahun EU:n ulkopolitiikan uusi johtaja ilmaisi kärsimättömyytensä, ettei mitään ole tapahtunut, vaikka jo elokuussa Kairossa sovittiin tulitauosta Hamasin kanssa. Hän selitti, että lukkiutuneet neuvottelut tulevat johtamaan väkivaltaan, ja siksi neuvottelujen aloittamisella uudelleen Israelin ja PA:n välillä on kiire. Hän ei ilmeisesti ole tietoinen, että edellisten neuvottelujen jälkeen väkivalta on noussut aina uusiin lukemiin. Jerusalemin pormestari Nir Barkat paljastaa, että rekisteröidyt väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet 200:sta kuukaudessa viiteentuhanteen.
Jättäen kaiken tämän huomiotta EU:n ulkopolitiikan valvoja Mogherini katsoo, että Jerusalemin uusien asuntojen rakentaminen muodostaa ongelman rauhalle. Netanyahu yritti selittää, ettei Jerusalem ole ”setlementti” ja lähiöt, joihin asuntoja rakennetaan, ovat pääkaupungin kuntarajojen sisällä ja tulevat aina jäämään Israeliin kaikissa sopimus-malleissa. ”Uudet setlementit muodostavat ongelman, kuten me näemme sen, mutta näemme myös, että poliittista tahtoa esiintyy neuvottelujen aloittamiseksi ja että ne myös tulevat saamaan aikaan tuloksia”, hän pontifioi. Uusia setlementtejä ei ole muodostettu moneen vuoteen, joten jää ihmettelemään, mistä ”sylttytehtaasta” tieto on peräisin, ellei siinä kuvastu Abbasin propagandan vaikutus, joka perustuu valheisiin. Hän viittasi, että EU antaa etusijan Lähi-Idän ongelmien ratkaisuille, joista tämä on yksi ja kiireisin. EU on tarjonnut Israelille ja PA:lle porkkanaa hedelmällisen yhteistyön merkeissä, jos rauhan-neuvottelut onnistuvat, mutta tukee salaisesti BDS-liikettä Israelin syrjimiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... F8SdENsO-o
5. UUTISOTSIKOITA
· Israelin poliisi nosti maanlaajuista valmiustilaa terroriuhkan vuoksi. Poliisikomentaja Yohanan Danoni piti lauantaina turvallisuuspoliittisen hätäkokouksen Kafr Kannassa tapahtuneen välikohtauksen vuoksi, jossa poliisi surmasi 22-vuotiaan Israelin arabin. Hälytysvalmiuden nostaminen Gimmel-tasolle tarkoittaa, että poliisi tulee vahvistamaan asemiaan useissa kohteissa, joissa väkivaltaisuuksia voi syntyä. Kafr Kannassa marssi 5000 Israelin arabia poliisin toimia vastaan vaatien tekoon syyllistyneitä poliiseja ja poliisikomentajaa eroamaan. Väkivaltaisia mellakoita syntyi Kafr Kannan lisäksi lauantaina Galileassa, Samariassa ja Jerusalemissa, joissa 11 ihmistä haavoittui. Tunti Kafr Kannan mielenosoituksen jälkeen metsäpaloja syttyi Akadassa ja Mei Amissa lähellä Umm el-Fahmia. Ne sytytettiin luultavasti tahallaan.

Kaksi ihmistä haavoittui lievästi heidän bussinsa jouduttua kivisateeseen Iron alueella Wadi Arassa Israelin pohjoisosassa tiellä no 65. Kaksi matkustajaa haavoittui heidän bussinsa iskeydyttyä suojareunaa vastaan kuljettajan menetettyä bussinsa hallinaan arabien kivitettyä sitä suurilla kivilohkareilla lähellä Barkania tiellä no 5. Väkivaltaisia mielenosoituksia syntyi Jerusalemin Abu Tor-lähiössä, ja kevyen rautatien vaunuja kivitettiin Beit Haninassa. Shuafatissa poliisi pidätti kaksi kivittäjää, jotka uuden lain mukaan voivat saada vankeustuomioita aina 20 vuoteen saakka ja heidän vanhempansa sakkoja ja korvausmaksuja hävitetystä omaisuudesta. Pääministeri harkitsee kansalaisuuden poistamista niiltä, jotka vaativat Israelin tuhoamista. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... F8gA0NsO-o
· EU:n virkailija kertoi Wall Street Journalin toimittajalle, että monet USA:n tärkeimmistä liittolaisista harkitsevat seuraavansa Ruotsin ja Englannin esimerkkiä ja tunnustaa olemattoman Palestiinan valtion, jolla ei ole rajoja, ei pääkaupunkia eikä virkailijoita tai instituutteja, jotka ovat edellytyksinä järjestäytyneelle valtiolle. PA:n päämääränä on saada valtionsa ilman sopimusta Israelin kanssa, mikä antaisi sille mahdollisuuden kansainvälisillä areenoilla vaatia Israelia vetäytymään 1949 aselepo-linjoille tai jopa ennen sitä YK:n 1947 määrittelemille alueille. PA:n päämääränä on saada Israelin sisäpoliittinen tilanne sekasortoiseen tilaan, mikä antaisi arabeille tilaisuuden armoniskun antamiseksi juutalaisvaltiolle. Tämä näyttää tapahtuvan EU:n ja YK:n suosiollisella avustuksella. Tässä toteutunee Ilmestyskirjassa mainittu tilanne, jossa 10 EU-valtiota liittyvät pedon (Islamin) valtioon. (Ilm. 17:15 -18)
· 550 000 israelilaista asuu Juudeassa ja Samariassa, joita pidetään ”kiistanalaisina”, vaikka ne eivät kansainvälisen oikeuden mukaan sitä ole. Jostain kumman syystä Israelin pääministeri ei ole halunnut ”nostaa kissaa pöydälle” selvittääkseen lopullisesti noiden alueiden omistusoikeuden, vaikka hänellä on Edmond Levinin komitean suorittama tutkimus, jossa asia selvitetään kansainvälisen oikeuden mukaan. Siinä todetaan selkeästi, että alueet Jordan joen ja Välimeren välisellä alueella kuuluvat juutalaisten kansallisen kodin alueeseen, ja että sen mukaisesti Israel voi täysin laillisesti rakentaa sinne laatimiensa suunnitelmien puitteissa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 71,00.html
· Iranin ylin kaitsija A li Khamenei latasi taas kerran täyslaidallisen Israelia vastaan twiitatessaan sivullaan: ”Tämä barbaarimainen, sudenomainen, murhanhimoinen Israelin hallitus, joka ei kaihda mitään keinoja rikoksissaan, ei ole parannettavissa, vaan se tulee tuhota kokonaan”. (HandsOffAlAksa) Toisessa julkaisussaan hän syytti, että Israel myrkytti Jasser Arafatin. Hän totesi, että ainoa tapa vastustaa Israelin barbaarisia toimia Länsirannalla on aseistaa sen arabimuslimit. ”He tuhoavat koteja ja maatiloja Länsirannalla, häpäisevät ihmisiä, katkaisevat heidän sähkönsä ja veden saannin, surmaavat heidän lapsensa ja nuorukaisensa”. Vapaa Palestiina. Khamenei ei ilmeisesti halua tietää, että Israel toimittaa sähköä Juudean ja Samarian sekä Gazan alueen arabeille, mistä PA on velkaa Israelille useita miljardeja NIS. Wall Street Journalin mukaan Obama lähetti kirjeen Khameneille tarjoten yhteistyötä Islamin valtiota vastaan käytävässä sodassa tarjoten helpotuksia P5+1 neuvotteluissa Iranin ydinsuunnitelmasopimuksen hyväksymiseksi. Kerry ja Ashton neuvottelevat Iranin ulkoministerin Zarifin kanssa runnoakseen sopimuksen ennen 24.11. 2014 määräpäivää. http://www.jpost.com/Middle-East/Khamen ... ted-381215
Seuraava raportti julkaistaan keskiviikkona.


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Marraskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 13.11.2014 17:29

Wednesday, November 12, 2014
KESKIVIIKKO 12.11.14

KESKIVIIKKO 12.11.14
1. ISRAELIN taivas oli aamulla ennen puoli seitsemää ohuen pilviverhon peittämä, mikä saa auringonvalon hämyiseksi selkeytyäkseen keskipäivään mennessä lämpötilan noustessa. Israelin poliittisella taivaalla sen sijaan on nähtävissä uhkaavan tuntuisia pilvimuodostumia sekä rajojen sisällä että niiden ulkopuolella.
Israelin turvallisuusjoukot varoittavat, että Hamas suunnittelee suuren luokan iskuja Israelin maankamaralle joko rakettien tai väkivaltaisten hyökkäysten muodossa, kuitenkaan yksilöimättä, mitä ne tulisivat olemaan. Joka tapauksessa IDF vahvistaa joukkojaan Juudean ja Samarian alueilla, mikä antanee vihjeen niiden laadusta. Hamasilla oli pitkälle kehitetty suunnitelma väkivaltaisten hyökkäysten aloittamiseksi useilla alueilla Israelin maata, jonka aikana olisi toteutettu vallankaappaus Gazan tapaan Abbasin valvoman hallituksen kaatamiseksi, mutta Shin Bet vihiä siitä ja suoritti massapidätyksiä estäen sen. Myös Gazan kesäsota sotki Hamasin suunnitelman toteuttamista, mutta tarve siihen ei kuollut.
Väkivalta on lisääntynyt holtittomasti paitsi Jerusalemin arabilähiöissä myös Juudean ja Samarian alueilla ja osittain myös Israelin valtion alueilla, kuten Kfar Kanan ja Tel Avivin väkivaltaiset hyökkäykset osoittavat. Jos Hamas todella toteuttaa suunnitelmansa, se tulee turvallisuusmiesten saamien viitteiden mukaan alkamaan ilman varoitusta. Jerusalemin kevyen rautatien vaunuista lähes puolet ovat varioituneet siinä määrin, että kaupunki harkitsee niiden liikenteen keskeyttämistä arabilähiöiden läpi kulkevalta osaltaan. Tämä merkitsisi samalla tappion myöntämistä suunnitelmille osoittaa myös joukkoliikenteen muodossa Jerusalemin yhtenäisyyttä ja jakamattomuutta.
Lämpötilat tänään: Jerusalem 14 -23; Tiberias 17 -28; Suolameri 21 -31; Eilat 19 -31 +C-astetta. Taivas on ennusteen mukaan puolipilvinen koko maassa jatkuen samankaltaisena muutaman lähipäivän aikana. Lämpötila laskenee osittain; Kinneretin pinta pysyy vakiona.
2. ISRAELIN vankilassa 5 vuoden elinkautistaan + 40 vuotta kärsivä Fatahin Länsirannan terroritoimen entinen komentaja Marwan Barghouti sanoo Jasser Arafatin kuoleman 10-vuoden kunniaksi julkisuuteen salakuljetetussa lausunnossaan, että lyhyin tie vapauteen kulkee kiväärin piipun kautta. ”Palestiinalaisten tulee pidättäytyä kaiken kattavaan vastarintaan ja kivääreihinsä ja lopettaa välittömästi kaiken turvallisuusyhteistyön Israelin kanssa”, hän julistaa väljästi siteeratussa sotaisessa lausunnossaan.
JP:n artikkelin mukaan Barghoutin lausunto on osa kärkevää sanallista miekkailua Israelin ja PA:n johtajien välillä. Abbasin johtama PA:n arabirintama syyttää Israelin viimeaikaisia toimia väkivallan kiihtymiseksi nykyiselle tasolleen. Todisteiksi hän vyöryttää esiin IDF:n surmaamat ja haavoittamat palestiinalaiset etenkin Temppelivuoren ja arabilähiöitten alueilla esittäen varoituksen, että ne tulevat johtamaan alueen paikalliseen uskonsotaan.
Abbas varoittaa, että Israelin johtajat tekevät vaarallisen virheen kuvitellessaan, että he voivat kääntää historiaa taaksepäin muodostaakseen tosiasioita maassa jakamalla Al-Aksan ajassa ja ajanlaskussa kuten he tekivät Ibrahim moskeijassa (Patriarkkain mausoleumissa) Hebronissa. ”Muslimit ja kristityt eivät koskaan tule hyväksymään väitettä, että Jerusalem kuuluu Israeliin. Jerusalem tulee olemaan vain Palestiinan valtion pääkaupunki. Me tulemme säilyttämään ja suojelemaan sen pyhiä paikkoja”. Ramallahissa tiistaina julkistamassaan lausunnossa Abbas toistaa väitteensä, että ”setlerit ja ääriainekset saastuttavat meidän pyhät paikkamme, minkä me tulemme estämään”.
PÄÄMINISTERI Netanyahu toisti usein aiemmin esittämänsä vakuutuksen, ettei Jerusalemin Temppelivuoren, josta arabit käyttävät nimitystä Al-Aksa ja Haram al-Sharif, nykyistä tasapainotilaa tulla muuttamaan siitä, millaiseksi se muotoiltiin 1967 kuuden päivän sodan jälkeen solmitussa sopimuksessa, jolla Israel säilyttää Temppelivuoren omistusoikeuden, mutta antaa islamin säätiön, wakf, jatkaa päivärutiinin hoitoa siellä. Vakiintuneen käytännön mukaan muslimit voivat vapaasti harjoittaa uskontonsa vaatimia rituaalejaan Vuorella, mutta muihin uskontokuntiin kuuluvilla ei ole oikeutta siihen eikä rukouksiin siellä. Vain Länsimuurin edustalla juutalaiset ja muut voivat rukoilla vapaasti, kuitenkin välttäen tarpeettoman näyttäviä tai kuuluvia muotoja. Esim. Sofarin soitto on kielletty muurilla, koska ”sen ääni voisi häiritä oikeauskoisen muslimin rauhaa”, mutta moskeijoitten kovaääniset pauhaavat täysillä viisi kertaa päivässä kutsuen oikeauskoisia rukouksiin, mitä juutalaiset ja muut asukkaat protestoivat korkeimpaan oikeuteen saakka – yleensä ilman tulosta.
Netanyahu syyttää Abbasia valehtelemisesta ja kiihotuksesta väkivaltaan. Jordanian kuningas Abdullah II puuttui henkilökohtaisesti Jerusalemin tilanteeseen varoittaen Israelia muuttamasta käytäntöä. Wakf-säätiön johto toimii Ammanissa. Ulkoministeri Avigdor Liberman totesi lausunnossaan, että 10 vuotta Jasser Arafatin kuoleman jälkeen näemme, ettei ole mitään eroa Arafatin ja Abu Mazenin välillä. ”Molemmat heistä vihaavat juutalaisia, uskovat terrorismiin ja tukevat sitä. Ainoa ero on vain siinä, että Abbas on vaarallisempi kuin Arafat, koska hän osaa maskeerata todelliset kasvonsa”. Liberman toteaa, ettei Barghouti peittele tarkoitustaan kirjeessään kehottaessaan turvautumaan väkivaltaan ja lopettamaan kaiken turvallisuusyhteistyön Israelin kanssa, koska ”se vahvistaa miehitystä ja vahingoittaa PA:n arabikansan kansallisia intressejä”. Barghouti totesi kirjeessään, että Arafat, Hamasin ja Islamic Jihadin taistelijat kuolivat kivääri kädessään. (JP 12.11, KA Toameh T Lazaroff)
3. PÄÄMINISTERI Netanyahu totesi tiistaina lehdistötilaisuudessa, ettei PA:n puheenjohtaja Abbas ole oikea henkilö yhteistyöhön ääriainesten väkivallan hillitsemiseksi. Hän totesi Abbasin kiihdyttävän liekkejä ja levittävän valheita sen sijaan, että vastustaisi terroria. Hän torjui Abbasin väitteet suunnitelmista muuttaa Temppelivuoren tasapainotilaa. Hän vakuutti, että Israel tulee taltuttamaan terrorismin, kuten se on tehnyt aiemminkin. Hän lisäsi informoineensa hallitustaan väkivallasta ja sopineensa sen kanssa vastatoimista.
Netanyahu vihjaisi mahdollisuuteen tuhota terroriin osallistuneiden kodit, kuten se on tehnyt aiemminkin, sekä vakuutti, että hallitus tulee kohtelemaan teräsnyrkein juutalaisia siviilejä, sotilaita ja poliiseja kivin ja palopommein kivittäviä henkilöitä. Hän kehotti Israelin arabikansalaisia vastustamaan PA:n propagandaa antautuakseen väkivaltaan muistuttaen, että he ovat Israelin laillisia kansalaisia laillisin oikeuksin, mutta myös velvollisuuksin totella maan lakeja ja määräyksiä. Hän ei kertonut, mihin vastatoimiin Israel aikoo turvautua puolustautuakseen Abbasin aloittamaan Israelin vastaiseen kampanjaan YK:n alaisissa järjestöissä välttääkseen suorat neuvottelut Israelin kanssa, sekä israelilaisia yksityisiä ja armeijaa vastaan tekemänsä syytökset sota- ja muista rikoksista. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... sts-381508
4. PA/PLO:n YK:n lähettiläs Riyad Mansour sanoi Ansharq al-Awsat toimittajalle tiistaina, että PA/PLO on toimittanut YK:n pääsihteerille dokumentin, jossa se pyytää YK:n turvallisuus-neuvostoa päättämään päivämäärän, johon mennessä Israelin tulee vetää joukkonsa ja kansalaisensa Juudean ja Samarian alueilta miehityksensä lopettamiseksi. Dokumentissa esitetään päivämääräksi ennen marraskuuta 2016. Hän vakuutti, että esitys tullaan jättämään YK:n turvallisuusneuvostolle, vaikka USA ilmoittaisikin turvautuvansa veto-oikeuteensa estääkseen päätöksen syntymisen. Mansour sanoi PA:n neuvotelleen useiden EU-maiden kanssa saadakseen mahdollisimman monta niistä tukemaan esitystä. Hän uskoo, että EU-maat pystyvät vaikuttamaan USA:n päätökseen veto-oikeuden käyttämisestä. Hän lisäsi, että jos tämä ei tuota tulosta, PA/PLO kääntyy Haagin kansainvälisen oikeuden ICC puoleen syyttääkseen Israelin yksityishenkilöitä sotarikoksista. Abbas varoitti äskettäin suhteitten katkaisemisella Israelin kanssa, millä hän tarkoittanee PA:n hajottamista luovuttaakseen koko PA:n konkurssipesän Israelin valtion hartioille. Fatah-johtaja Nabil Shaath sanoi, että PA/PLO aloittaa poliittisen sodan Israelia vastaan. YK:n alaisen UNHCR:n edustaja toteaa, ettei PA/PLO:n uhkaus viedä asia ICC:n harkintaan tule onnistumaan, koska PA/PLO:ta on syytetty paljon Israelia pahemmista ihmisoikeuksien rikkomuksista. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GMG2UNsO-o
5. UUTISOTSIKOITA
· USA:N ULKOMINISTERI John Kerry matkustaa 2-päivän vierailulle Jordaniaan, jossa hän keskustelee jännityksen kohoamisesta Israelin ja PA:n välillä koskien Jerusalemin ja Temppelivuoren kysymystä. Sekä Jordania että viimeksi Turkki ovat varoittaneet nykyisen tilanteen muuttamisesta. Jordanian ulkoministeri Abdullah Nsur sanoi, että Israelin toimet Vuorella osoittavat niiden perustuvan hallituksen päätökseen muuttaa tilannetta vihjaten, että 1994 solmittu rauhansopimus maiden välillä on vaarassa. Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu puolestaan totesi, ettei mikään estä Turkkia puolustamasta Al-Aksa moskeijaa varoittaen, että Israel voi joutua hyökkäyksen kohteeksi harkitsemattomien toimiensa vuoksi Temppelivuorella. ”Siksi pyydän taas kerran Israelin julmia johtajia lopettamaan hyökkäyksenä Al-Aksaa vastaan. Vaikka koko maailma olisi vaiti, Turkin hallitus ei voi pysyä sivustakatsojana. Vastustamme ehdottomasti Israelin sotilaita saastuttamasta moskeijaa, joka kuuluu meille”, Davotoglu totesi. Abbas puhuu avoimesti uskonnollisen sodan alkamisesta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GMRSUNsO-o
· Ramallahin lähellä sijaitsevassa Al-Mughayir kylän moskeijassa syttyi tulipalo viime yönä. PA:n arabit syyttävät palon syttymisestä moskeijan 1.kerroksessa ”setlereitä, kuten AFP raportoi. Kylän toinen moskeija sytytettiin tuleen 2012. Palo tuhosi alimman kerroksen ja siellä olleen pyhien kirjojen kirjaston. Israelin poliisi ja tutkimustiimi eivät päässeet kylään siellä puhjenneiden mielenosoitusten vuoksi. Vanhaan Shefariam synagogaan heitetty palopommi Samariassa vahingoitti sen sisustusta, mutta henkilövahinkoja se ei aiheuttanut. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GMVNENsO-o
· Iranilainen rauhanpalkinnon 2003 saanut Shirin Ebadi sanoi tiistaina, että ihmis-oikeuksien loukkausten kannalta nykyinen presidentti Hassan Rouhani on pahempi kuin hänen edeltäjänsä Mahmoud Ahmadinejad. Hän totesi AP:n toimittajalle, että YK:n yleiskokouksen tulee vahvistaa päätöslauselma, jossa kritisoidaan Iranin ihmisoikeusrikoksia. Hän totesi, että joissain kysymyksissä Rouhani on pahempi kuin edeltäjänsä, mutta totesi samalla, kovan linjan kannattajat sitovat hänen kätensä. ”Sen vuoksi monet journalistit, tunnetut feministit ja opiskelijat sekä monet eri mieltä olevat kansalaiset viruvat nyt vankiloissa” hän selitti. Iranissa teloitetaan km. 3 ihmistä päivässä. YK:n raportin mukaan Iran teloitti viime vuoden kesäkuusta lähtien 852 ihmistä. heissä on narkisteja, murhaajia, raiskaajia, varkaita, avionrikkojia ja vakoilijoita. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GMXj0NsO-o
· Lähes 50 % Israelin juutalaisista haluaa rukousoikeutta Temppelivuorella, mutta 56 % katsoo, että rajoitukset ovat oikeutettuja yleisen rauhan säilyttämiseksi. 47 % kannattaa haredi-rabbien enemmistön kieltoa nousta Vuorelle; 26 % vastustaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GMbHkNsO-o
· Jerusalemin poliisi pidätti 17.5 vuotiaan arabinuoren Jerusalemin vanhassa kaupungissa havaittuaan, että hänellä oli mukanaan veitsi. Hän uhkaili poliiseja kuulustelujen aikana luvaten, että ISIS ja Hamas tulevat hoitelemaan heidät. Aiemmin palopommi heitettiin autoon, joka ajoi Heprealaisen Yliopistolta Scopusvuoren alueelle, kukaan ei loukkaantunut. Poliisi etsii syyllisiä. Uuden lain mukaan kivittäjä voi saada jopa 20 vuoden rangaistuksen, ja vahingot peritään nuorten vanhemmilta. Heprealaisella Yliopistolla puhkesi aiemmin mielenosoituksia opiskelijoitten välillä arabiopiskelijoitten vaatiessa Palestiinan vapauttamista ja raivokkaaseen vihaan Israelin poliiseja ja turvallisuusjoukkoja vastaan. Kansallismieliset vastasivat omilla vaatimuksillaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GMciUNsO-o
· Öljyn hinnan alennusten seurauksena – joka voi olla Saudi Arabian aiheuttama vasta-toimi Venäjän antamalle tuelle Syyrian nykyhallitukselle ja sen liittolaiselle Iranille – Venäjän raakaöljystä saamien tulojen vajaukset aiheuttavat ongelmia Venäjän taloudelle. Tämä puolestaan voi pakottaa Venäjän solmimaan taloussuhteita maiden kanssa, jotka eivät suhtaudu myötämielisesti Israelia kohtaan, kuten asiantuntijat varoittavat. Venäjän hallituksen budjetti perustui öljyn 100 USD tynnyrihintaan, mutta nyt sen pudottua 77 USD:in tynnyriltä, tämä aiheuttaa syviä ongelmia hallitukselle, toteaa Sergei Gunev, joka toimi aiemmin Venäjän hallituksen neuvon-antajana. Kriisi voi aiheuttaa Venäjän syöksymisen taloudelliseen taantumukseen. Venäjä neuvottelee Iranin kanssa kahden 1000 megawatin atomivoimalan rakentamisesta Iraniin toiminnassa olevan Busherin atomivoimalan lisäksi. Toisaalta raportit kertovat, että saudien öljyvarat ovat hupenemassa. Saudien nouseminen Venäjää vastaan on vaarallista, Venäjä on aiemminkin uhannut heitä ohjusiskuilla. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GMfpUNsO-o
· Gush Etzionissa terroristin surmaaman 26-vuotiaan sosiaaliaktivistin Dalia Lemkosin isä vakuuttaa, etteivät terroristit lannista heitä. Arabiterroristi ajoi maanantaina ensin tytön yli autollaan ja sen jälkeen hyökkäsi hänen kimppuunsa puukottaen häntä kuolettavasti sekä haavoittaen paria muuta Alon Shvut juutalaiskylän lähellä. Paikalle tullut vartija sai hänet keskeyttämään murhaavan raivonsa ampuen hänet kuoliaaksi. Terroristi oli ollut 2000 -2005 välisenä aikana Israelin vankilassa tuomittuna palopommien heittämisestä. Hänen serkkunsa Musa Abu Salmin vapautettiin Gilad Shalit sopimuksen yhteydessä. Dalia Lemkos oli haavoittunut v. 2006 terrorihyökkäyksessä samalla alueella. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GMnGUNsO-o
· Maanantaina Tel Avivissa terroristi iski puukollaan IDF:n sotilasta Almog Shilonia useita kertoja eri puolille ruumista. Hän menehtyi haavoihinsa. Terroristi saatiin kiinni, hän on kotoisin Nablusista, tullut laittomasti Israeliin. Almogin kaksois-veli valittaa veljensä ja kihlattu tulevan miehensä menetystä terroristin käsissä. http://www.timesofisrael.com/i-have-hal ... t-funeral/
Seuraava raportti julkaistaan perjantaina.


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Marraskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 13.11.2014 17:30

Thursday, November 13, 2014
UUTISTAUSTOJA XVII

UUTISTAUSTOJA XVII
1. Sisäministeri Yitzhak Aharonivich suunnittelee kieltävänsä juutalaisten nousun Temppelivuorelle. Tämä on täydellinen antautuminen muslimeille ja Abbasille, joka on vaatinut sitä väittäen juutalaisten saastuttavan Al-Aksan, kuten he nimittävät koko Vuoren aluetta. Kielto koskisi sekä kansanedustajia että muita juutalaisia, ja sitä toteutettaisiin tarvittaessa, kuten hän selvitti, jännityksen alentamiseksi. http://www.timesofisrael.com/mks-may-be ... ple-mount/
2. USA:n ulkoministeri John Kerry on 2-päivän vierailulla Ammanissa. Hän tapaa tänään PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin, joka tullee valittamaan hänelle Israelin toimista Temppelivuorella sekä 200 asuntoyksikön rakentamisesta Ramotin lähiöön Jerusalemissa. Jännitys on kasvanut tuntuvasti viimeisten päivien aikana leviten Jerusalemin ulkopuolelle Samariaan, jossa poltettiin moskeija ja yritettiin polttaa synagoga. Juutalaismies yritettiin lynkata Taibessa arabien kivitettyä hänen autonsa ja sytyttäen sen tuleen, mutta ulkopuolinen arabi pelasti hänet palavasta autosta. Tel Avivin ja Gush Etzionin puukotukset maanantaina olivat yksityisten suorittamia. http://www.timesofisrael.com/kerry-to-m ... s-persist/
3. Israelin ja PA:n turvallisuusjohtajat tapasivat Jerusalemissa keskustellen toimista, joilla jännittynyt tilanne saataisiin laukeamaan. Israelin edustajat vakuuttivat, ettei heidän etujensa mukaista ole kiihottaa tilannetta. Hyökkäykset moskeijoita vastaan, Temppelivuoren epäselvä tilanne, ilmoitukset uusien asuntojen rakentamisesta Jerusalemiin sekä Iksan alueen pakkolunastaminen Jerusalemin länsipuolella ovat aiheita, joista uutisissa kerrotaan. http://www.timesofisrael.com/top-israel ... -violence/
4. Poliisin edustaja arvioi, että mielenosoitusten yleisyydestä huolimatta tilanne tulee rauhoittumaan itsestään. Hän kiitteli PA:n poliisin tehokkaita ja positiivisia toimia PA:n hallitsemilla alueilla todeten, etteivät PA:n arabit anna tukeaan väkivallalle. Puolustusministeri Moshe Yaalon yhtyy tähän, mutta syyttää PA:n puheenjohtajaa Abbasia kansansa kiihottamisesta ja valheellisten tietojen levittämisestä. Israelin poliisi on lisännyt miesvahvuuttaan Jerusalemissa, ja IDF samoin Juudean ja Samarian alueilla saatuaan vihjeitä, että Hamas suunnittelee hyökkäyksiä Israelia vastaan. http://www.timesofisrael.com/arab-rioti ... cials-say/
5. Israelin vuoden 2015 budjetti on kriittisessä vaiheessa, se on saatava nopeasti käsiteltyä Knessetissä, tai hallitus joutuu toimimaan 2014 budjetin varassa. Kansanedustajille jää vain muutama tunti aikaa tutustua monituhantiseen dokumenttiin. Lisäksi talousministeri Yair Lapid ja hallitusyhteistyön puheenjohtaja Zeev Elkin eivät pysty sopimaan, mille valiokunnalle dokumentti annetaan Knessetin hyväksyttyä sen ensimmäisessä käsittelyssä. Lapid haluaa antaa sen talous-valiokunnalle, mutta Elkin haluaa jakaa sen kolmeen osaan – puolustus-, opetus- ja terveysasioihin, joista kukin menee asianomaiseen valiokuntaan. Artikkelin mukaan budjetin sisältö on jaettu lukemista helpottaviin osiin ja lisäksi sitä seuraava ”järjestelylaki” on sekin selkeytetty osiin, joissa kerrotaan, missä kysymyksissä hallitus voi käyttää harkintavaltaa rahoituspäätöksissään ohi budjetin. http://www.timesofisrael.com/a-budget-p ... ntentions/
6. Turkkilaiset mielenosoittajat hyökkäilivät amerikkalaisia merimiehiä ja – sotilaita vastaan Istanbulissa USA:n sotalaivan ankkuroitua Bosborin salmessa Mustallamerellä. Kymmenet nuorisoryhmiä edustavat nuoret huutelivat hävyttömyyksiä amerikkalaisille ja onnistuivat peittämään muutamien pään valkoisilla säkeillä. Heidän iskulauseensa oli ”Yankees go home” jenkit painukaa tiehenne. Pientä käsirysyä syntyi, mutta merimiehet pääsivät lopulta pakoon mielenosoittajia, jotka huutelivat heille, ettei miehittäjillä ole oikeuttaa kävellä rauhassa heidän kaupunkinsa kaduilla. Amerikkalaisvastaisuus lisääntyy Lähi-Idässä. http://www.timesofisrael.com/turkish-pr ... -istanbul/
7. USA:n presidentti Barack Hussein Obama on kirjoittanut useita Iranin korkeimmalle kaitsijalle Ali Khameneille osoitettuja kirjeitä, joihin Iranin korkeimman turvallisuus-johtajan mukaan Iran on vastannut, mutta ei kaikkiin. Ei ole selvää, onko Khamenei itse vastannut niihin. Tarkkailijoiden mukaan Obamalla on polttava tarve saada edes jotain näyttävää aikaan oman imagonsa ja asemansa nostamiseksi ulkopolitiikan johtajana, joka tarkkailijoiden mukaan on sekavaa ja epäjohdonmukaista. Hänen sovittelua tarjoavat kirjeensä ovat voineet vaikuttaa Iranin asenteen kovenemiseen P5+1 maiden kanssa käytävissä Iranin ydinteollisuutta koskevissa neuvotteluissa, joiden määräaikaa umpeutuu 24.11.2014. Israelin mukaan tilanne ilman sopimusta on parempi kuin huono sopimus, joka käytännössä tulisi antamaan Iranille lähes vapaat kädet jatkaa atomipomminsa rakentamista. Obama on halunnut Iranin mukaan taistelemaan Islamin valtiota vastaan tarjoten helpotuksia sanktioissa, joiden lieventämistä uusi republikaaninen hallitsema kongressi vastustaa. Obama uhkaa turvautua oikeuteensa päättää asioista ilman kongressia. http://www.timesofisrael.com/obama-sent ... inst-is-2/
8. YK:n nimittämän Gazan sotaa tutkivan komitean puheenjohtaja William Schabas matkusti Ammaniin sopimatta ennen tuloaan pääsystä jatkaa matkansa Israelin kautta Gazaan. Israel kieltäytyi antamasta lupaa todeten, ettei Israel tule työskentelemään yhteistyössä Schabasin johtaman komitean kanssa hänen aiempien Israelia ja sen johtajia halventavien lausuntojensa vuoksi. Israelin edustaja ilmaisee huolensa todeten, että YK:n ihmisoikeusneuvosto on jo kirjoittanut raportin valmiiksi, vain Schabasin allekirjoitus puuttuu. Schabas on kanadalainen lainopin professori. Israel on vaatinut hänen nimittämisensä peruuttamista. http://www.timesofisrael.com/israel-ann ... aza-probe/
9. Jasser Arafatin leski Suha Arafat, joka tunnustautuu kristityksi, sanoo, että aseellinen taistelu Israelia vastaan vain vahingoitta arabeja ja kehottaa neuvottelemaan Israelin kanssa. Hän syyttää Gazan kesäsodasta Hamasia, joka tuhosi Gazaa ja aiheutti kärsimystä ja menetyksiä sen kansalle. Arafatin asemasta historiassa hän puhuu varovaisesti vain todeten, että tulevaisuus näyttää, oliko hän oikeassa vai väärässä aloittaessaan tuhoisan Israelin vastaisen väkivallan, intifadan. http://www.timesofisrael.com/arafats-wi ... d-nowhere/
10. Poliisin tarkkavaisuus esti kaksi puukotusta kesiviikkona. Toisessa 17-vuotiaan arabin tarkoituksena oli puukottaa bussinkuljettajaa Jerusalemissa, hänet pidätettiin lähellä Dolevia Binyaminissa HaParsa risteyksessä. Toisessa puukotusyrityksessä 20-vuotia mies pidätettiin Hebronissa lähellä Patriarkkain mausoleumia. Hänellä oli kommando-puukko kätkettynä paitansa alle. Hän oli nauttinut alkoholia ennen tuloaan vahvistaakseen itseään, vaikka muslimit eivät saa juoda alkoholia. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GRmAENsO-o
11. Israelin arabikansanedustaja Ahmed Tibi herjasi kansanedustaja Yoni Chetbounia todeten, ettei tämä ole edes hänen kenkänsä arvoinen. Arabi osoittaa halveksuntaansa näyttämällä kengänpohjaa. Sanaharkka syntyi käsiteltäessä Kfar Kanassa tapahtunutta tilannetta, jossa poliisi ampui 22-vuotiaan arabin Hir Alhamdanin tämän uhattua poliisia puukollaan. Tibi sanoi sitä mafiatyyppiseksi teloitukseksi keskellä kirkasta päivää. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GRn_0NsO-o
12. Zeev Elkin ja Orit Struck laativat lakiesityksen, jolla v. 2005 Juudean ja Samarian alueilta karkotetut juutalaiset saavat palata entisille asuinsijoilleen Homesh ja Sa-Nur juutalaisyhteisöihin, molemmat sijaitsevat Israelin valvomalla ja hallitsemalla C-alueella. Samalla poistetaan alueille mahdollisesti esitetyt tai sallitut oikeudet niiltä arabeilta, jotka ovat vaatineet alueita omakseen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GRpZkNsO-o
13. Shia-muslimien Hizbullah rekrytoi joukkoihinsa kristittyjä, druuseja ja sunni-muslimeja tarjoten vapaan koulutuksen ja kuukausipalkan 1500 – 2500 USD, kertoo An-Nahar uutislehti. Al-Nusra Front komentaja Abu Mohammed al-Golani uhkaili Hizbullahia hyökkäyksillä sen tukiessa Assadin hallitusta. Islamilaisen Valtion johtaja Abu Bakr al-Bagdadi ilmeisesti haavoittui vaarallisesti USA:n ilmahyökkäyksessä, jossa haavoittui tai kuoli järjestön muitakin johtajia. Taistelut kuitenkin jatkuvat ja IS vahvistaa asemiaan miehittämillään alueilla johtajan haavoittumisesta huolimatta. http://www.jpost.com/Middle-East/Shiite ... sts-381581
Kastel 13.11.2014 Gavriel

Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Marraskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 14.11.2014 11:37

Friday, November 14, 2014
PERJANTAI 14.11.14

PERJANTAI 14.11.14
1. ISRAELIN sisäministeri sanoo poliisipäällikön vahvistaessa, että turvallisuustilanne on paranemassa, vaikka tunnustaa samalla, että terrori-iskut tulevat jatkumaan. Tällä ristiriitaisella lausunnolla he pyrkivät rauhoittelemaan kansaa, että tilanne on hallinnassa.
Pääministeri Netanyahu tapasi eilen ulkoministeri John Kerryn ja kuningas Abdullahin kolmen keskisissä keskusteluissa, joissa he painottivat tarvetta rauhoittaa tilannetta viime viikkojen jännityksen nousemisen jälkeen. PA:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Abbas tapasi Kerryn myöhemmin erikseen. Abbasin tärkeimpänä aiheena lienevät olleen valitukset Israelin ”laittomista toimista Temppelivuorella”, jotka ärsyttävät muslimeja ja voivat aiheuttaa ”uskonnollisen sodan Israelin ja muslimien välillä”.
Oireena uskonnollisen sodan mahdollisuudesta on Turkin presidentti Erdoganin uhkaus puuttua tilanteeseen, jos hän katsoo Al-Aksa moskeijan olevan vaarassa, mitä Islamilainen Liike Israelissa levittää maailmalle lisätäkseen omaa suosiotaan. Sen johtaja Raed Salah pidätettiin ja odottaa syytteitä kansan kiihottamisesta ja Israelin vastaisista sanallisista hyökkäyksistä, eikä se ollut ensimmäinen kerta. Turkki suunnittelee sopimusta Al-Qaidan kanssa, joka asettaa tämän NATO-maan varsin outoon tilanteeseen. Presidentti Erdogan ilmoitti perustavansa Al-Quds säätiön (Jerusalem säätiön), joka tulee rahoittamaan muslimien toimia ”Jerusalemin juutalaistamisen estämiseksi” etenkin Temppelivuorella, jonka hän sanoo kuuluvan kaikille muslimeille maailmassa.
ULKOMINISTERI John Kerry totesi eilisissä keskusteluissa Netanyahun ja Abdullahin kanssa, ettei tilanne ole nyt sopiva aloittaa uutta neuvottelukierrosta Israelin ja PA:n välillä. Sen sijaan hän esitti vaatimuksen rauhan palauttamiseksi Jerusalemissa todeten, että mekanismi rauhallisen tilanteen palauttamiseksi ja jatkumiseksi on kehitetty puuttumatta yksityiskohtiin jos hänellä olikaan niitä tiedossaan. Hän viittasi mahdollisuuteen laajentaa etupiiriä alueen muihinkin valtioihin, jotka voisivat yhdessä vaikuttaa tasapainotilan palauttamiseksi.
ABDULLAH II otti keskusteluissa esiin yhteistoiminnan koordinoimiseksi Islamin Valtion aiheuttaman uhkan torjumiseksi, joka ensi sijaisesti kohdistuu Jordanian turvallisuuteen. Kolmen-keskeisten keskustelujen osanottajat olivat yhteydessä Egyptin presidentti al-Sisin kanssa puhelimen välityksellä, mutta siitä ei kerrottu enempää medialle. Kerry sanoi puhuneensa edellisenä päivänä Abbasin kanssa, jonka hän sanoi vakuuttaneen tekevänsä kaikkensa rauhantilan palauttamiseksi ja väkivallan lopettamiseksi. He myös totesivat tarpeen välttää kihottavien lausuntojen antamista, jotka vain pahentavat tilannetta. Jordanian turvallisuustilanteen vaarantumista osoittaa se, että IDF päätti lähettää uuden pataljoonan Jordan joen laakson turvallisuuden vahvistamiseksi.
KERRY selitti, ettei hän halunnut Abbasia mukaan kolmen keskeisiin neuvotteluihin, koska nyt ei ole oikea hetki näiden kahden (Abbasin ja Netanyahun) tapaamiseksi. ”Ennen sen toteutumista tilanteen tulee muuttua oleellisesti nykyisestä”, hän selitti. Hän sanoi kuitenkin uskovansa, että lähtökohtien erilaisuudesta huolimatta he haluavat rauhaa. ”Miten voit toimia valtion pääministerinä vastaamatta, kun sen kansalaisten yli ajetaan kuorma-autoilla ja vaunuilla ja heitä puukotetaan sen kaduilla?” hän heitti retorisen kysymyksen. ”Tämä on testi. Uskon pääministerin tulleen mukaan, koska asia huolestuttaa häntä. Hän antoi tätä koskevan vakavan lausunnon tänä iltana”.
JORDANIAN ulkoministeri Nasser Judeh tyhjensi omaa myrkkypussiaan todeten: ”Majesteetti selitti Kerrylle, ettemme salli Jerusalemin nykyisen tilanteen huonontamisen jatkuvan. Majesteetti painotti Kerrylle Jerusalemin merkitystä sekä muslimeille että kristityille. Jännitys Jerusalemissa on kiristänyt jännitystä myös Juudeassa ja Samariassa. Meidän tulee nähdä tilanne laajemmissa puitteissa: Rauha, ratkaisu kaikissa lopullisen tilanteen ja turvallisuus-ratkaisuissa ei vain Israelille vaan koko alueelle” hän selitti.
Kolmen keskeinen neuvottelutilanne oli tarpeen jännityksen alentamiseksi ja syiden etsimiseksi, miksi se alkoi nousta. Jordania kutsui Israelin lähettiläänsä neuvotteluja varten kotiin Israelin sulkiessa Temppelivuoren myös muslimeilta Yehuda Glickin hengenvaarallisen haavoittamisen seurauksena, mutta peruuttaen kiellon seuraavana päivänä. Sekä PA:n puheenjohtaja Abbas että Jordanian kuningas Abdullah ovat syyttäneet Netanyahua tilanteen muuttamisesta Temppelivuorella sallimalla juutalaisille rukousoikeuden siellä, minkä Netanyahu kiistää. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ons-381789
2. TURKIN pääministeri Recep Tayyip Erdoganin ja ulkoministeri Ahmet Davutoglun johtaman hallituksen päämääränä oli palauttaa maan ottomanihallituksen aikana vallinnut valta-asema Lähi-Idässä rauhanomaisten sopimusten kautta ilman sotilaallisia toimia. He suunnittelivat taloudellisiin intresseihin perustuvan laajan liittoutuman perustamista, jossa Turkki tulisi toimimaan keskeisenä moottorina ja suojelijana Persianlahden öljymaista alkaen jatkuen Irakin ja Syyrian kautta Libanoniin, Jordaniaan ja Gazaan.
Irakin tilanteen monimukaistuminen ja Syyrian sisällissodaksi kehittyneen sisäisen tilanteen räjähtäminen silmille romuttivat nämä hyvää tarkoittavat ihanteelliset tulevaisuuden kuvat. Nyt Turkki elää vaikeaa muutoskautta ilman sisäistä näkemystä, missä nyt ollaan ja mihin suuntaan sen tulisi ohjata valtiolaivaansa. Pääministeristä maan presidentiksi valittu Erdogan on määrätietoisesti pyrkinyt ohjaamaan maataan islamilaiseksi tasavallaksi sen toiveitten pääsystä EU:n jäseneksi viivästyessä huonon ihmisoikeuspolitiikan vuoksi. Turkki haluaa vahvistaa siteitään alueen muslimimaiden kanssa, mutta arabimaina ne vierastavat maata, jonka väestön enemmistö ei ole etnisesti arabimaailmaan kuuluva.
Turkin sisällä toimiva kurdijärjestö PKK on vuosikaudet taistellut hallitusta vastaan vaatien oikeuksiensa huomioimista järjestäen terrorihyökkäyksiä eri kohteita vastaan maassa. Hauras aseleposopimus haavoittuu helposti Turkin hallituksen kovien otteiden vuoksi, kuten on havaittavissa Syyriassa Turkin rajalla sijaitsevan Kobanin kurdikaupungin taistellessa yli-voimaisia Islamin Valtion joukkojen hyökkäyksiä vastaan. Turkki kieltäytyi puuttumasta tilanteeseen kurdien auttamiseksi, mutta salli pitkän epäröinnin jälkeen Irakin kurdialueen kahden sadan vahvuisen pesmerga-joukon liittyä Kobanin kaupungin puolustajiin aseineen. Pystyvätkö ne pelastamaan kaupungin odotettavalta tuholta ja joukkoteurastukselta, on tarkkailijoiden mukaan epävarmaa, sillä heiltä puuttuu raskasta aseistusta.
TURKKI joutuu varomaan jokaista askeltaan, sillä sitä uhkaavat samat valtaosan Irakia ja suuren osan Syyriaa miehittäneet ISIS-joukot, jotka vakuuttavat peruuttaneensa Sykos-Picot sopimuksen nojalla määritellyt valtioiden rajat perustaessaan suurta kaliifikuntaa entisten itsenäisten maiden tilalle Lähi-Itään. Turkin perinteinen kilpailija Iran levittää samoin vaikutusvaltaansa, mikä tulee voimistumaan Iranin ydinaseen valmistuessa. Turkki lienee kuitenkin havainnut, että ilman vahvaa sotilaallista voimaa sen vaikutusmahdollisuus supistuu. Tässä se joutuu tukeutumaan NATO:n ja ennen kaikkea USA:n antamaan suojaan. Suhtautuminen Syyrian diktaattoriin Bashar Assadiin on kohtalonkysymys. Turkki on pitkään halunnut Assadin hallituksen kaatumista, mutta on joutunut seuraamaan sivusta sen pitkittyessä Iranin ja Venäjän tuella. Nyt uutislähteiden mukaan USA:n presidentti Barack Obama harkitsee Assadin kaatamista voimatoimin, mikä aiheuttaisi Libyan kaltaisen sekasortoisen hallinnon muodostumista Israelin pohjoisrajan taakse. http://www.jpost.com/Opinion/Turkeys-ne ... ity-381429
3. UUTISOTSIKOITA
· USA:n ulkoministeriö puuttui taas kerran Israelin hallituksen päätöksiin tuomiten sen harkinnan tuhota terroristien kodit todeten, että ne aiheuttaisivat vastareaktion. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GW0vENsO-o
· Israelin koripallolegenda Tal Brody varoittaa Washingtonista, ettei tule uskoa kaikkea, mitä media kertoo. Hän vakuuttaa, että Israelin ja USA:n suhteet ovat voimakkaammat kuin koskaan. Amerikkalaissyntyinen Brody pelasi Maccabi Tel Avivin joukkueessa, joka voitti Euroopan cupin mestaruuden 1972. Hän viittasi varapresidentti Bidenin lausuntoon, jossa hän kertoi viiden osan puolustusbudjetista tulevan USA:sta viimeisen 7 vuoden aikana ja myös että 100 miljoonaa annettiin Iron Dome ohjustentorjunta järjestelmän kehittämiseen. Hän viittasi median suuresti liioittelemaan skismaan Obaman ja Netanyahun välillä todeten, että jokaisessa perheessä esitetään erilaisia näkökohtia ilman, että yhteys katkeaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GW1bUNsO-o
· Talousministeri Yair Lapidia lähellä olevat henkilöt vihjaavat, että Lapid harkitsee eroavansa hallituksesta ja muodostavansa korvaavan hallituksen, kuten TV-2 kertoo. Raportin mukaan Yesh Atid pystyisi yhdessä Israel Beitenun ja vasemmisto-puolueiden kanssa muodostamaan toimintakykyisen hallituksen nykyisen tilalle. Tarkkailijat ovat panneet merkille, etteivät Lapid ja Netanyahu (Bibi) ole puhuneet keskenään useaan päivään, ei edes Lapidin 0-lisäarvon veron esityksestä, jota Knessetissä käsiteltiin myönteisesti, mutta jonka Bibi yritti hyllyttää. Labor-puolue ei sen sijaan ole kovin innokas menemään Lapidin hallitukseen, hän haluaa johtaa sitä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GW3-0NsO-o
· Tuoreen gallupin mukaan puolueiden kannatus on nyt seuraava: Likud pysyy johtavassa asemassa saaden 22 kansanedustaja; Bennettin johtama Juutalainen Koti 17; Labour 14; Yesh Atid 10; Meretz 9; Israel Kotimme 8; UTJ 8; Shas 8. Moshe Kahlonin perustama puolue 8; Hatnua 4; arabipuolueet Hadash 5; Balad 4 ja Raam Tal 4 kansanedustajaa, jos vaalit pidettäisiin nyt. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GW6hkNsO-o
· Poliisi ilmoittaa, ettei se aseta varauksia muslimeille, jotka haluavat nousta Temppelivuorelle perjantain rukouksiin. Muslimit ovat toistuvasti järjestäneet hyökkäyksiä poliiseja ja Vuorelle nousseita turisteja ja juutalaisia vastaan. Tämä johtunee poliisin tarpeesta vähentää jännitystä antamalla myönnytyksiä muslimeille mutta asettamalla suuria rajoituksia kaikille muille. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GW8iUNsO-o
· Norjan rasismin vastaiset järjestöt ovat kieltäytyneet osallistumasta holokaustin muistojuhlallisuuksiin, koska juutalaisjärjestöt ovat mukana, kertoo International Business Times (IBT). Uusi norjalainen järjestö New SOS Racisme, jonka oletetaan taistelevan rasismia vastaan, esitti vaatimuksen, että Bergenin sionistiset juutalaiset estetään osallistumasta Kristalliyön muistotilaisuuksiin viikon alussa. Joissakin tällaisissa tilaisuuksissa kerätään rahaa Gazaa varten, kuten IBT raportoi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GW9i0NsO-o
· Hamasin tiedottaja Gazassa sanoo, että Israelin toimet Al-Aksaa vastaan voivat
aiheuttaa uuden räjähdyksen. Hamasin sotilassiiven Izz a-Din al-Qassam tiedottaja Abu Ubaida varoitti, että Israel etsii uutta sotaa Al-Aksa moskeijaa vastaan tekemillään rikoksilla menemällä sisään moskeijaan. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ict-381815
· Shin Betin johtaja Yoram Cohenin ja IDF:n komentajan Beny Gantzin välinen sanailu siitä, varoittiko Shin Bet IDF:ää vai ei ennen Gazan kesäsotaa, näyttää tyyntyneen Cohenin antaessa periksi ja tunnustavan, että ehkei annettu, tai tieto juuttui välille. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 80,00.html
· Espanja äänestää Palestiinan valtiosta 18.11. ja Ranska 28.11.2014. Vaikka äänestykset ovat symbolisia, ne kuitenkin vaikuttavat yleiseen mielipiteeseen ja rohkaisevat Israelin vihollisia entistä julkeampiin hyökkäyksiin. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ion-381800
Säätilat tänään: Jerusalem 14 -23; Tiberias 19 -29; Suolameri 21 -31; Eilat 19 -32 +C-astetta. Taivas on puolipilvinen tänään ja lähipäivinä, ensi viikon alussa voi tulla sadekuuroja lämpötilan laskiessa muutaman asteen.


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Marraskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 16.11.2014 17:39

Sunday, November 16, 2014
SUNNUNTAI 16.11.14

SUNNUNTAI 16.11.14
1. VIIME YÖNÄ alkaneet sateet toivat myös ukkosen ja salamoinnin, minkä johdosta irrotimme tietokoneet internetistä – varmuuden vuoksi. Aloittelen tätä raporttia kymmenen maissa aamulla, minkä vuoksi sen tullee myöhästymään normaaliaikataulusta.
Sateet tullevat jatkumaan myös huomenna taivaan sen jälkeen selkeytyen osaksi pilvistä lämpötilan hieman noustessa tämän päiväisistä lukemista. Lämpötilat tänään: Jerusalem 11 -15; Tiberias 14 -22; Suolameri 17 -24; Eilat 16 -27 +C-astetta. Huomenna lämpötila on Jerusalemissa 17 astetta nousten edelleen keskiviikon 20 asteen lukemiin.
2. SAKSAN ulkoministeri Farnk-Walter Steinmeier on vierailulla Israelissa. Pääministeri Netanyahu aikoo varoittaa häntä hyväksymästä Iranin kanssa mitään sopimusta, jonka puitteissa se voi rakentaa ydinpommin tai ainakin päästä sen kynnykselle jatkaen pommin kasaamista silloin, kun se katsoo sen hyödyttävän maata strategisesti. Tämä on juuri sitä, mitä Israelin mukaan ei missään tapauksessa tule sallia Iranin kaltaiselle diktatuurimaalle, koska se pitää miekkaa jatkuvasti Israelin päänä yllä. Iran on myös osoittautunut maaksi, jonka sanaan ei voida luottaa, niin monta kertaa se on syönyt sen vuosia kestäneiden neuvottelujen aikana P5+1 maiden kanssa.
Steinmeier kävi moikkaamassa PA:n puheenjohtajaa Mahmoud Abbasia Ramallahissa tulen sieltä takaisin Israeliin sunnuntaina tavatakseen täällä sekä Netanyahun että Libermanin. Israelista hän jatkaa matkaansa Moskovaan, jossa keskustellaan lisää Iranista.
Australiassa G-20 maiden kokoukseen osallistuva Venäjän apulaisulkoministeri Sergei Ryabkov sanoi, etteivät Iran ja P5+1 maat ole koskaan olleet niin lähellä sopimusta, ja että se voidaan saada valmiiksi 24.11. mennessä, eikä lisäaika ole siten tarpeen. Hän kuitenkin lisäsi, että sopimuksen syntyminen riippuu lopulta Washingtonin ja Teheranin välisten suhteitten edistymisestä, eikä siitä ole mitään varmuutta. Hän vakuutti Venäjän työskentelevän yhdessä USA:n kanssa Iranista ja Syyriasta huolimatta USA:n esittämistä syytteistä, että Venäjän toimet Ukrainassa vaarantavat maailman rauhan. Steinmeierin tiedottaja Martin Schafer kertoi lehdistölle, ettei neuvotteluajan jatkaminen ole mahdoton ajatus. Hän moitti Irania, ettei sen haluama ajan jatkaminen hyödytä Irania, koska pakotteet kovenevat.
Israel on vaatinut Iranin uraanin rikastuslaitosten purkamista, koska sähkön tuottamiseen tarvittavan uraanirikasteen voi ostaa ulkomailta, kuten monet muutkin tekevät. P5+1 maata tarjosivat ensiksi Iranille 1000 sentrifugin sallimista nostaen sen sitten 4 500:aan ja myöhemmin kuuteen tuhanteen. Iranin vaatimus on pitää jo asentamansa 19 000 sentrifugia, mikä takaisi Iranille aseman ydinasevallan kynnyksellä. USA:n ulkoministeri John Kerry on rauhoitellut Netanyahua, ettei USA salli Iranille ydinasetta viitaten Iranin vakuutuksiin, ettei sillä ole tarvetta eikä aikomustakaan ydinpommin rakentamiseen. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... eal-381902
3. Viime yön aikana alkaneet kovat sateet katkaisivat osan Tel Avivin ja Jerusalemin välisestä valtatiestä. Aamulla viiden jälkeen valtatie oli Abu Goshin kohdalla tyhjä autoista, vain yksi yksittäinen auto hortoili mäkeä alas Jerusalemin suuntaan.
Puuskittaisen kovan tuulen myötä ja hetkittäisen salamoinnin ja ukkosenjyrinän seuraamana sadekuurot aiheuttivat ainakin kahden ihmisen haavoittumisen. Salaman isku rakennus-telineisiin aiheutti kahden arabin putoamisen telineiltä ja haavoittumisen Elkanassa. Heidät kiidätettiin Belinsonin sairaalaan Petah Tikvassa. Salama sytytti myös tulipalon rakennustyömaalla, jonka tukahduttamiseen työntekijöitten taidot eivät riittäneet, vaan palokunta kutsuttiin apuun. Ashdodissa pelastusvirkailijat joutuivat avustamaan lukuisia ihmisiä, jotka olivat joutuneet tulvien saartamiksi joko kotonaan tai autonsa kanssa.
Kovat sateet aiheuttivat sähkökatkoksia rautatien sähköisissä signaaleissa Nizanissa, minkä johdosta rautatieliikenne peruutettiin Ashdonin ja Ashkelonin välillä. Vikaa korjataan. Säätieteilijät ennustavat sateitten jatkuvan toistaiseksi tänään ja huomenna aiheuttaen ajoittaisia tulvia rannikolla maan pohjoisosasta Negevin pohjoisosiin saakka. Lämpötila on tänään alhainen, mutta alkaa nousta huomisesta alkaen normaalilukuihin. http://www.jpost.com/Israel-News/Heavy- ... ike-381904, http://www.jpost.com/Israel-News/Watch- ... ael-381910
4. Ainakin 42 ihmistä haavoittui muslimien ja druusien välisissä kahinoissa molempien ryhmien asumassa Abu Sinan arabikylässä maan pohjoisosassa. Yhden haavoittuneen tila on kriittinen; viiden tila vakava ja 14 kohtalainen, kertovat sairaalalähteet.
Poliisi lähetti kylään runsaasti joukkojaan selvittämään tilannetta estääkseen tilanteen edelleen laajentumisen. Poliisihelikopteri seurasi tilannetta ylhäältä käsin voidakseen ohjata poliisin toimia pahimpiin kriisipesäkkeisiin. Poliisi jättää osan voimistaan kylään toistaiseksi varmistaakseen, että rauhantila pystytään säilyttämään yhteistyössä kyläpäälliköiden kanssa. Sunnuntai-aamuna kaikki näytti poliisin arvion mukaan rauhalliselta, mutta yksi jos toinenkin vahinkoa tai nöyryytystä kärsinyt voi kuitenkin elätellä koston ajatuksia, koska Lähi-Idässä toisen nöyryytyksen ja alistamisen kohteeksi joutuminen vaatii kunniantunnon nostamista, eikä sitä voi poistaa muu kuin veren vuodattaminen.
Poliisi kertoo saaneensa soiton Abu Sinan kylästä puolen yön jälkeen perjantaina, että ainakin 10 ihmistä on haavoittunut joukkotappeluissa. Poliisi lähetti paikalle miehiään sekä erikoisjoukkoja. Lauantaina iltapäivällä 43 ihmistä oli haavoittunut, joista 20 jäi sairaalaan. Sairaalan mukaan haavat osoittivat, että puukkojen, keppien ja karttujen lisäksi kylässä oli käytetty myös yhtä sirpalekranaattia. Monien haavat olivat päässä tai yläruumiissa.
Taistelujen alkamisen syy on vielä epäselvä, mutta useiden todistusten mukaan kahinat alkoivat muslimiopiskelijoitten tuodessa kouluunsa keffieh arabipäähineitä ja alkaessa protestoida turvallisuustilannetta vastaan Israelissa. Tilanne kehittyi sanalliseksi mittelöksi ja edelleen opiskelijoitten ja myöhemmin muittenkin kyläläisten välisiksi taisteluiksi. Sanallista mittelöä on käyty muslimien ja druusein välillä myös internetissä, mikä on nostanut etnisten ja uskonnollisten ryhmien väliset erimielisyydet avoimeksi taisteluksi. Poliisi jatkaa syyn selvittelemistä yhdessä kylän johtajien kanssa. Abu Sinan kylässä asuu tilastollisten tietojen mukaan 13 045 ihmistä, heistä valtaosa muslimeja, mutta myös tuhansia druuseja sekä Israelin arabikristittyjä. http://www.jpost.com/Breaking-News/10-h ... ire-381844
5. UUTISOTSIKOITA
· IS:n joukot teloittivat raporttien mukaan amerikkalaisen avustustyöntekijän Peter Kassigin, 26. Hänen ruumiistaan irrotettua runneltua päätään esiteltiin IS:n julkistamassa videossa sunnuntaiaamuna ilman uhkausta uudesta teloituksesta. Tämä on uusi kauhutarina IS:n joukkojen järjettömästä ja tunnottomasta teloitus-operaatiosta, joka jatkuu edelleen. Erään IS:n käsistä pakoon päässyt kertoi median edustajille, että IS:n sotilaat eivät toimi normaali-ihmisten tapaan epäillen, että heidät on huumattu tai huumeiden käyttö kuuluu päivärutiiniin. http://www.timesofisrael.com/american-a ... mic-state/
· IS:n kanssa yhteistyösopimuksen tehnyt Siinailla toimiva Ansar Beit ha-Maqdis ryhmittymä vakuuttaa, että se tulee vapauttamaan Jerusalemin. Tämä ryhmittymä surmasi viime kuussa Egyptin armeijan tukikohtaan tekemässään pommi-iskussa 33 Egyptin armeijan sotilasta. He syyttävät Egyptin presidenttiä Al-Sisia Israelin palvelijaksi ja sionistien yhteistyökumppaniksi. Ryhmä kutsuu itseään ”Islamin Valtion Siinain haaraksi”. Ryhmän kuvaamassa videossa näytetään sen tekemä isku armeijan tukikohtaan, ja näytetään, miten sen miehet ampuivat lähietäisyydeltä haavoittuneet sotilaat. Se sanoo toimivansa El-Sisin hallintoa vastaan kostoksi siitä, että hän kaatoi Mohammed Mursin hallituksen. Egyptin armeijan aloittamassa operaatiossa Siinailla on kuollut ainakin 1 400 ihmistä ja 15 000 on pidätetty. http://www.timesofisrael.com/is-allied- ... jerusalem/
· YK tunnustaa nyt, että operaation Protective Edge aikana 25.08. surmansa saanut YK:n siviiliksi ja journalistiksi nimeämä mies Abdullah Murataj oli terroristi. UNESCO:n johtaja Irina Bokova lausui 25.08.: ”Tuomitsen Abdullah Murtajan surmaamisen. Journalistien tulee voida suorittaa tehtäviään turvallisissa olo-suhteissa ja heidän siviiliasemansa tulee tunnustaa kaiken aikaa. Yhteiskunnan tulee saada tietoja tapahtumista, eikä vähiten sodan varjon alaisena”. Doha-keskus, joka ajaa median vapauden aatetta, tuomitsi silloin myös Murtajan surmaamisen. Kaikki oli hyvin siihen saakka, kunnes Gazassa julkistettiin video, jossa Murtaja esitetään jihadistien univormussa kivääri sylissään, mikä ilman erehdystä ilmaisee hänen todellisen asemansa taisteluvalmiina terroristina. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Gh00ENsO-o
· Jordanian kuningas Abdullah II:n äkillinen kiinnostus Temppelivuoresta, joka tavallisesti ei ole merkinnyt hänelle juuri mitään, johtuu enemmän hänen pelostaan omaa kruunuaan vastaan, ja siksi hänen täytyy panna suhteensa Israelin kanssa kovalle koetukselle esittääkseen kovanaamaa. Siksi hän tarttuu pieneenkin tapahtumaan Vuorelle kuin hukkuva oljenkorteen, mistä hänen päätöksensä kutsua Israelin lähettiläs kotiin oli puhuva ja vahvasti yliampuva osoitus. Jordanialle ei merkitse mitään se, että muslimiaktivistit kokoavat Al-Aksa moskeijaan kivikasoja, palopommeja ja ilotulitusraketteja valmistautuessaan hyökkäyksiin Israelin poliisia vastaan; vain juutalaiset saastuttavat muslimien käsityksen mukaan heidän moskeijaansa ja Temppelivuorta pelkällä olemassaolollaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GiAQkNsO-o
· Kiistanalainen ”juutalaisvaltion laki” on hallituksen lainlaadintakomitean käsittelyssä tänään. Lain mukaan heprea tulisi olemaan maan ainoa laillinen kieli. Esitystä kannattavat sekä Zev Elkin että Benyamin Netanyahu. Esitystä vastustavat Yesh Atid ja Hatnua. Lain tarkoituksena on vahvistaa juutalaisten ominaisuuspiirteiden ja perinteiden opetusta kouluissa sekä tiivistää kansan yhtenäisyyttä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GiCg0NsO-o
· Vaalikuume alkaa polttaa puolueiden johtajia. Yair Lapid ennustaa nousevansa pääministeri paikalle lähiaikoina kaadettuaan Netanyahun hallituksen, mutta siihen hän tarvitsisi Labour-puolueen tuen, jonka puheenjohtaja Isaac Herzog tyrmää Lapidin suunnitelmat pelkiksi kuvitelmiksi ja päiväuniksi. Sen sijaan hän ennustaa, että vaalit tulevat toteutumaan vuoden kuluessa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GiDu0NsO-o
· Ulkoministeri Avigdor Liberman vakuutti Saksan ulkoministeri Fran-Walter Steinmeierille, ettei rakentaminen Israelin pääkaupunkiin ole ”setlementti-toimintaa” ja lupasi, että rakentaminen tulee jatkumaan Jerusalemissa. Hän myös varoitti vierastaan, että Israelin ja EU-suhteitten sitominen Israelin ja PA:n välisiin rauhankeskusteluihin EU-maiden ulkoministerien kokouksessa tällä viikolla on typerää, ei edistä rauhanponnisteluja, eikä lähennä osapuolia toisiinsa. Liberman kuitenkin antoi tunnustusta Saksan tasapainoiselle politiikalle Israelia koskevissa kysymyksissä. http://www.timesofisrael.com/liberman-i ... jerusalem/
· USA:n puolustusministeri Chuck Hagel lupasi Amerikan pyrkivän säilyttämään teknologisen etumatkan terrorijärjestöihin, kuten Libanonin shia-ryhmittymä Hizbullah, jotka ovat pystyneet hankkimaan asearsenaaliinsa yhä tehokkaampia ja nykyaikaisempia aseita. Hän puhui Ronald Reagen presidenttikirjaston forumissa. Obama on alkanut vihjailla, että voidakseen voittaa terrorijärjestöjä vastaan aloittamansa sodan Bashar Assadin hallituksen on kaaduttava. Tämä enteilee Libyan kaltaista tilannetta, jossa Damaskos tullaan pommittamaan raunioiksi Assadin kitkemiseksi hallitsevasta asemastaan, jota Iran ja Venäjä tukevat. http://www.timesofisrael.com/invoking-h ... nnovation/


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Marraskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 18.11.2014 12:50

Tuesday, November 18, 2014
TIISTAI 18.11.14

TIISTAI 18.11.14
1. KAKSI palestiinalaista miestä tunkeutui seitsemän jälkeen juutalaisten synagogaan Har Nof lähiössä Jerusalemin itäosassa tiistaiaamuna aseistettuina lihaveitsin, kirveillä ja pistooleilla. He hyökkäsivät kesken rukousten tefillein ja fylakterein varustettujen rukoilijoiden kimppuun alkaen sitten ampua heitä. Sairaalalähteiden mukaan he ampuivat kuolleiksi neljä ja haavoittivat kahdeksaa ennen kuin paikalle tulleet poliisit surmasivat heidät molemmat syntyneessä tulitaistelussa. Kaksi haavoittuneista olivat poliiseja. Hyökkääjät huusivat tunkeutuessaan sisälle ”Allah akhbar”; heillä oli kasvonaamiot tunnistamisen vaikeuttamiseksi.
Hyökkääjät olivat kotoisin Jerusalemin Jebel Mukaber arabilähiöstä. Israelin radion mukaan miehet olivat palestiinalaislähteisiin perustuen serkukset, Said Abu Jamal ja Uday Warsan. Hamasin virkailijat ilmoittivat Gazasta ja Qatarista, että isku oli kosto Israelin surmaamalle bussinkuljettajalle Jerusalemissa, vaikka hänen ruumiilleen tehdyn oikeuslääketieteellisen tutkimuksen mukaan kysymys on itsemurhasta.

Har Nof synagogaan tehty terroriteko on herättänyt vihaisia kommentteja hallituksen ministerien ja lainlaatijoiden taholta. Puolustusministeri Moshe Yaalon vaati hätäkokouksen kutsumista kokoon käsittelemään syntynyttä tilannetta.
Ultraortodoksien asuttama Har Nof on säästynyt pahimmilta väkivaltaisuuksilta tähän saakka, ja siksi hyökkäys uskonnollisessa instituutissa sijaitsevaan Kehilat Jaacov synagogaan yllätti kaikki. http://www.timesofisrael.com/suspected- ... synagogue/, http://www.jpost.com/Israel-News/Suspec ... ead-382101

Pääministeri Benyamin Netanyahu sanoi, että tiistaiaamun murhaisku oli suoraa seurausta Hamasin ja PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin kiihotuksesta, ja kansainvälisen yhteisön piittaamattomuudesta. Hän lupasi, että Israel tulee vastaamaan päättäväisesti tähän iljettävään murhaan kesken synagoga-palveluksen. Hän kutsui samalla hallituksen turvallisuuskabinetin käsittelemään tilannetta tänään. Tiedusteluministeri Yuval Steinitz totesi tuomitsevassa lausunnossaan, että kädet, jotka heiluttivat kirveitä ja pistooleita, olivat Esaun, mutta ääni oli Abbasin. ”Se joka kutsuu muslimeja puolustamaan Al-Aksaa juutalaisia vastaan kaikin mahdollisin keinoin, on syyllistynyt ja vastuussa Har Nofia vastaan tehtyyn pogromiin, hyökkäys-aaltoihin ja verisiin mellakointiin Jerusalemissa”, Steinitz määritteli.

Ulkoministeri Avigdor Liberman sanoi lausunnossaan, että Abbas tekee kaikkensa saadakseen tilanteen kehitetyksi uskonnolliseksi sodaksi kiihkeillä vihapuheillaan luokitellen juutalaiset epäpyhiksi, joilla ei ole oikeutta nousta Temppelivuorelle samalla antaen siunauksensa niille, jotka suorittavat tämän kaltaisia kauheuksia. Liberman kehotti kansainvälistä yhteisöä tuomitsemaan Abu Mazenin anti-semiittiset puheet, jotka johtavat kauhistuttaviin lahtaustekoihin kuten aamulla synagogaan tehty massamurha, ja tekemään selväksi, ettei henkilö, joka toimii tällä tavalla, voi toimia laillisena valtiomiehenä.
Sisäministeri Yitzhak Aharonivich kehotti kansaa pysyttelemään rauhallisena ja pidättymään koston ajatuksista antaakseen turvallisuusviranomaisten suorittaa sille kuuluvat velvoitteensa hyökkäyksen selvittämiseksi ja syyllisten löytämiseksi. Hän vakuutti vastuullisten viranomaisten tekevän kaikkensa hyökkäysten estämiseksi, joita hän mieluummin kutsuu terrori-iskujen sarjaksi kuin intifadaksi, mutta tunnusti, etteivät turvallisuusvirkailijat voi estää kaikkia. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ack-382110
2. Pääministeri Netanyahun hallitus keikkuu nyt hajoamisen partaalla, kuten se on tehnyt jo kuukausien ajan. Viimeisin uhka tuli ns. juutalaista lakia koskevasta kiistasta, jonka käsittelyn oikeusministeri Tzipi Livni siirsi seuraaviin istuntoihin. Pääministeri Netanyahu sanoo, että hän esittää asian ensi maanantain hallituksen kokouksessa, vaikka Livni vastustaa sitä selittäen, että lakiesitys asettaa juutalaisen lain ja perinteet demokratian edelle. Livni sanoo jatkavansa demokratian puolustamista. Sekä Likud että Juutalainen koti-puolueet tukevat lakia.

Talousministeri Yair Lapidin uhkaus hallituksen kaatamisesta on laantumassa Lapidin todetessa, ettei hän kannata uusia vaaleja tässä tilanteessa. Hänen puolueensa kannatus romahtaisi ja Juutalainen Koti-puolue nousisi toiseksi suurimmaksi, mutta kenttä on hajanainen ja Moshe Kahlonin puolueella ei ole vielä nimeä, eikä se ole aloittanut vaalitaistelua. Sille luvataan kuitenkin ainakin 8 kansanedustajaa. Labour-johtaja Isaac Herzog haluaa vaaleja, sillä gallupin mukaan puolueen kannatus nousisi. Juutalainen Koti puolueen puheenjohtaja Naftali Bennett sanoo, että ellei lakia saada käsiteltyä Knessetissä, hänen puolueensa eroaa hallituksesta. Netanyahu komensi Likud-puolueensa virkailijoita valmistautumaan vaaleja varten. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GsI4kNsO-o
3. EU:n ulkomaan asioita johtava neuvosto varoittelee Israelia, että sen tulee kulkea sen talutushihnassa, jos se aikoo jatkaa yhteistyötä EU:n kanssa. Israelin harjoittama asuntojen rakentaminen Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosissa karsastaa pahasti EU:n likinäköisissä silmissä, koska EU katsoo vastoin tosiasioita, että Israelin miehittää noita alueita, ja siksi asukkaittensa siirtäminen niihin on vastoin kansainvälistä lakia.
USA:n ulkoministeriön silmissä karsastaa yhtä pahasti, ellei pahemminkin, sillä USA:lla on paremmat edellytykset painostaa ainoaa todellista liittolaistaan Lähi-Idässä uhkaamalla lopettaa aseitten ja varaosien toimitukset, kuten tapahtui Gazan kesäsodan aikana. Obama haluaa toteuttaa omaa marxilais-islamilaista näkyään, jossa Israel häiritsee USA:n suhteita muslimimaihin, kuten Obama asian näkee. Hän haluaa antaa Iranille ydinaseen vastoin Israelin kiivaita vastaväitteitä, ja siksi P5+1 ja Iranin välinen sopimus on saatava valmiiksi 24.11. pidettävässä kokouksessa.
EU:n ulkoministerit vakuuttivat jatkavansa vihreän linjan itäpuolella valmistettujen israelilaistuotteiden boikottia vaatien, että kaikkien jäsenmaiden tulee seurata päätöstä, sekä tunnustaa olematon Palestiinan valtio. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ace-382076


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Marraskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 19.11.2014 12:31

KESKIVIIKKO 19.11.14

KESKIVIIKKO 19.11.14
1. KESKIVIIKKOPÄIVÄ alkoi puolipilvisenä, osittain heikon pilviverhon peittämänä, lämpötilan ollessa mittarimme mukaan 12 astetta. Ehkä tästä tulee kuitenkin ihan siedettävä päivä. Sateista ei ole tässä vaiheessa tietoakaan, mutta taivas jatkanee puolipilvisenä. Säätilat tänään: Jerusalem 12 -21; Tiberias 15 -25; Suolameri 19 -29; Eilat 12 -31 +C-astetta. Huomenna ennustetaan asteen nousua lämpötiloissa, mutta tuuli on kova. Perjantaista lähtien lämpötila alkaa laskea uudelleen puolipilvisyyden jatkuessa.
2. ISRAELISSA seurataan järkyttyneinä tiistaiaamuna tapahtunutta terrori-iskua ultra-ortodoksien synagogaan Har Nof lähiössä. Erityisesti järkytystä lisää terroristien julmuus ja inhimillisyydestä piittaamaton raakalaismaisuus. Mukanaan tuomallaan lihakirveellä he olivat hakanneet rauhanomaisilta, aseettomilta miehiltä jäseniä pois täydentäen sitten surmaamistaan pistooleilla ja puukoilla. Ainakin toinen kahdesta terrorista, serkukset Abed Abu ja Ghassan Mohammed Abu Jamal, työskenteli synagogan lähellä olevassa kaupassa, joten hänellä oli ollut erinomainen tilaisuus vakoilla juutalaisten rutiinia alueella. He myös varmaan panivat merkille, ettei synagogassa ollut vartijaa eikä poliisia lähettyvillä, joten kukaan ei suorittanut mitään tarkastusta heille aseitten löytymiseksi.
TIISTAIAAMUN terrori-iskussa sai surmansa kolme USA:n ja Israelin kaksoiskansalaisuuden omannutta rabbia sekä yksi Englannin ja Israelin kaksoiskansalaisuuden omaava rabbi. Heidän lisäkseen tulitaistelussa terroristien kanssa kuolettavasti haavoittunut poliisivääpeli Zidan Saif, 30-vuotias, menehtyi haavoihinsa. Hän oli kotoisin Kfar Yanouch druusikylästä Galileassa. Hänet ylennettiin arvoasteikossa osoittamansa urhollisuuden ansiosta. Häntä jäivät suremaan vaimo, 4-kuukauden ikäinen vauva ja kolme lasta. Hänet haudattaneen keskiviikkona kotikyläänsä.
Synagogassa oli hyökkäyshetkenä yli 30 ihmistä. Terroristit huusivat Allahu agbar, Allah on suurempi, osoittaakseen, kenen käskystä ja hyväksi he murhasivat aseettomia miehiä, jotka juuri olivat aloittaneet aamurukouksensa rukousliinat hartioillaan ja Raamatun lausekotelot sidottuina käsivarteensa ja otsaansa. Hamas ja Islamic Jihad ilmaisivat ihailunsa ja hyväksymisensä hyökkäyksestä välittömästi uutisen tullessa julkiseksi. Myös PFLP ilmaisi oman hyväksymisensä, mutta mikään ryhmittymä ei suoraan ilmoittanut osallisuutensa hyökkäykseen tai sen suunnitteluun.
Aron Klein kertoo WND:n artikkelissaan, että Hamas ja Islamic Jihad ovat aiemmin ilmoittaneet perustaneensa salaisia soluja Jerusalemin arabilähiöihin. Klein kertoo lisäksi, että näille soluille annettiin ohjeet suorittaa iskunsa siten, että ne näyttäisivät ”yksinäisten susien” tekemiltä ilman tausta- ja tukiryhmittymiä. Terrori-iskussa surmatut amerikkalaiset rabbit olivat huomattavia ja tunnettuja johtajia USA:ssa. Rabbi Aryeh Kupinski, 43; rabbi Kalman Zeev Levine, 55; rabbi Moshe Twersky, 59 olivat USA:sta; rabbi Avraham Shmuel Goldberg, 68, oli Englannista. He kaikki asuivat Har Nofissa. Heidät haudattiin tiistaina iltapäivällä satojen ihmisten osallistuessa tilaisuuteen.
Hyökkäyksessä haavoittuneet 7 miestä kiidätettiin Jerusalemin Shaare Zedek lääkintä-keskukseen ja Hadashan yliopistolliseen sairaalaan Ein Keremissä. Kahden tila on kriittinen, kahdella heistä on vaarallisia haavoja, kaksi muuta haavoittuivat lievemmin.
Poliisi lähetti runsaasti joukkojaan hyökkäysalueelle, koska ei ollut selvyyttä, oliko siellä vielä muita terroristeja. Tulitaistelu terroristien ja poliisin välillä kesti 7 minuuttia. Paikalle kerääntyi runsaasti paikallista väestöä ja seminaarin yeshiva-opiskelijoita, jotka poliisi aitasi pois lähialueelta. Money perheet kokosivat lapsensa kadulta vieden heidät kotiinsa ja lukiten ovet tiukasti terroristiepäilyn vuoksi. Pääministeri Netanyahu kutsui turvallisuuskabinetin hätäistuntoon, jonka ensimmäisiä päätöksiä oli molemman terroristin kotitalojen tuhoaminen Jebel Mukaberin arabilähiössä pääkaupungin itäosassa. Samalla vahvistettiin, että myös muiden äskeisiin terrori-iskuihin syyllistyneitten arabien kotitalot tuhotaan. Netanyahu kehotti poliisia tehostamaan toimiaan niitä vastaan, jotka kiihottavat muslimeja hyökkäyksiin Israelia vastaan. Hän mainitsi erityisesti Abbasin, joka on joutunut pahaan välikäteen äskettäin pitämiensä lukuisten kiihotuspuheiden vuoksi. Raportit kertovat, että Abbas esitti hyökkäyksen tuomitsevat lausuntonsa John Kerryn vaatimuksesta.
POLIISIN tiedottaja Micki Rosenfeld sanoi, että poliisi pidätti 7 arabia tiistaipäivän aikana Jebel Mukaberin mielenosoituksiin osallistumisesta. Hän totesi, että poliisin tehostetut toimet tulevat jatkumaan koko pääkaupungin alueella. Hamasin lausunnossa terroristeja ylistettiin sankareiksi ja marttyyreiksi. Abbas seurannee vanavedessä tilanteen rauhoituttua, ja luvannee poliisin surmaamien terroristien omaisille tuntuvat stipendit ja eläkkeet. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... o-5-382196, http://www.wnd.com/2014/11/sources-jeru ... lone-wolf/
3. ABBASIN johtama Fatah ylisti tiistaiaamun terrori-iskua sankarilliseksi operaatioksi. Mahmoud Abbasin neuvonantaja Sultan Abu al-Einen, joka ylisti aiempia terrori-iskuja urhoollisiksi, sanoi FB:n lausunnossaan tiistain iskua sankarilliseksi operaatioksi, kuten sen kääntänyt PMW raportoi. Hän postitti FB-sivullaan kuvia maassa verissään makaavista uhreista sekä poliisin surmaamista terroristeista, joilla on veriset puukot ja lihakirveet vierellään. Hän kirjoitti: ”kuvia paikalta sankarillisesta operaatiosta uskonnollisessa sionistisessa instituutissa marttyyri Yusuf al-Raminin ”Abu Jihadin” teloituksen vuoksi”. Tällä hän viittaa Egged-bussin arabikuljettajan tekemään itsemurhaan hirttäen itsensä ajamassaan bussissa, kuten oikeuslääketieteellinen tutkimus vahvisti.
FATAHIN tiedottaja Jamal Tirawi sanoi ”Donia al-Fatah News” julkaiseman ja PMW:n kääntämän raportin mukaan ryhmittymänsä nimessä tervehtivän tyydytyksellä marttyyrin kaapua havittelevan operaation Jerusalemissa ja sanoi opastavansa Abu Jamalin perheen marttyyrit paratiisiin. Fatah ylisti terrori-iskua todeten, että Gazan asukkaitten tapaan sen jäsenet jakavat kansalle makeisia ja pieniä leivonnaisia, kuten juhlallisuuksiin kuuluu. Fatahin virallisilla sivuilla todettiin: ”Makeisia jaetaan Länsirannan kaupungeissa juhliaksemme Jerusalemin operaatiota, jolla kostettiin marttyyri Yusuf al Ramunin teloitus ja Al-Aksa moskeijaa vastaan tehdyt väkivaltaisuudet”. Fatahin FB-sivulla julkistettiin Jasser Arafatin entisen henkivartijan Mohammed Dauehin video, jossa hän selittää, että Arafat usein tuomitsi väkivaltaisuudet kansainvälisestä painostuksesta, mutta että hän valehteli. Videota seurasi teksti: ”Noille, jotka ihmettelevät, miksi Fatah tuomitsee itsemurhaoperaatiot”, kuten PMW:n kääntämässä tekstissä todetaan.
PMW julkaisi tiistaina kääntämänsä PA:n korkeimman sharia-oikeuden tuomarin ja Abbasin neuvonantajan Mahmoud al-Abbashin pitämän puheen PA:n TV:ssä marraskuun viidentenä päivänä, jossa hän suoraan sanoo Abbasin kiihottavan uskonnolliseen sotaan. Pääministeri Netanyahu totesi tiistaina, että samalla kun Abbas tuomitsee terrori-iskun, hän kiihottaa vaatien lopettamaan tunkeutumisen Al-Aksaan, setlerien provokaatiot ja useiden ministerien suorittamat kiihotustoimet Temppelivuorella. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Gw_3ENsO-o
4. UUTISOTSIKOITA
· Lisääntynyt terrorismi Jerusalemin alueella – ja muuallakin Israelissa – on saanut koululasten vanhemmat vaatimaan parempaa turvallisuutta koulumatkoillaan ja kouluissaan, koska terroristit voivat iskeä missä ja minne tahansa. Heidän liikkumistaan ja paljastumistaan lisää se, että heillä on käytössään Israelin valtion myöntämä sininen ID-kortti, kuten Har Nofin terroristiserkuksilla oli. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GxUXENsO-o
· Ron Kehlman, jonka 17-vuotias tytär sai surmansa terroristin kädestä, vaatii, että Israelin tulee lopettaa myönnytysten tekeminen arabeille, ja puhua heille kielellä, jota he ymmärtävät. Hän kehottaa lopettamaan terroristien jäännösten palauttamisen, vaan hautaamaan heidät nimettömiin joukkohautoihin. Kehmanin tytär sai surmansa 2003 Haifan bussissa itsemurhaterroristin kautta. ”Olemme taas kerran joutuneet toteamaan, mitä loputonta pahuutta ihmisaivo voi keksiä. PA:n arabeilla on oikeutus siihen, koska PA ei ole koskaan lopettanut kiihottamistaan. Kuolleet terroristit oli tapana haudata nimettömiin hautoihin, eikä meidän tule palauttaa niitä omaisilleen. He ovat aloittaneet pogromin meitä vastaan, ja meidän tulee vastata siihen samalla mitalla”, hän vaatii. Hän sanoo murhien Tapuah-risteyksessä, Tel Avivin kadulla ja Jerusalemissa nostaneen esiin menetyksen, minkä hän koki 17-vuotiaan Tal-tyttärensä jouduttua terrorismin uhriksi. ”Uhrien ihmis-oikeudet ovat tärkeämmät kuin terroristien”, hän kiteyttää. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... GxUv0NsO-o
· Michael Freund kertoo tuoreessa kolumnissaan, että hallituksen ensisijainen tehtävä on suojella kaikilta uhkakuvilta, ja PA on osoittautunut sellaiseksi uhkaksi. Hän sanoo, että on vaikea kuvitella iljettävämpää tointa kuin Har Nofin synagogan massamurhat. PA:n arabien brutaalit toimet vuosien aikana ovat kovettaneet israelilaiset siihen, ettei heiltä voi muuta odottaakaan, mutta tiistaiaamun veriteko ylitti kaikki entiset kokemukset raakuudellaan. Freund kyselee, millainen ihminen on se, joka herättyään aamulla ottaa aseensa, eikä vain ampuma-aseita, vaan myös veitsiä ja lihakirveitä läheisemmän kontaktin saamiseksi uhriinsa, ja suunnistaa niiden kanssa aamurukouksiinsa kokoontuneiden rukoilijoiden täyttämään synagogaan aloittaen aseettomien ja pahaa aavistamattomien ihmisten lahtaamisen ja teloittamisen. Käyttäytyessään näin terroristi riisui yltään viimeisenkin jäännöksen Luojan kaltaiseksi luoduksi olemuksestaan, alentuen eläimen kaltaiseksi pedoksi, joka on hylännyt kaikki inhimilliset ja oikeudelliset pidäkkeet, Freund sanoo.
Freund vakuuttaa, että kysymys on PA:n puheenjohtajan Abbasin aloittamasta pogromista, sillä viikkojen ajan hän vaati arabeja puolustamaan Al- Aksaa kaikin käytettävissä olevin keinoin. Freund suomii kovin sanoin myös sisäministeri Aharonovichiä, joka rikkinäistä levyä soitattaen antaa tyhjiä lupauksia, joita hän antoi edellisten terrori-iskujen jälkeen pystymättä antamaan mitään vinkkiä siitä, miten hän korjaa tilannetta. Samalla hän myös kovistelee useita hallituksen ministereitä, jotka hymistelevät samalla tavoin. Freund läväyttää ohjelmansa pöytään: ”On aika purkaa Palestiinan Auktoriteetti (PA) ja julistaa koko maailmalle: Palestiinan valtiota ei koskaan tule olemaan Juudeassa ja Samariassa. Arafatin tavoin Abbas on käyttänyt PA:ta hyväkseen hyökätäkseen sen avulla Israelia vastaan sen tuhoamiseksi. ”Ei ole mitään rauhaa ja yhteistyötä, vain verenvuodatusta ja väkivaltaa. Israelin tulee hajottaa PA välittömästi ja liittää Juudean ja Samarian alueet valtioonsa”. Freund tunnustaa, että se aiheuttaisi vastalauseiden myrskyn maailmalla ja sitä olisi vaikea toteuttaa. mutta on korkea aika lopettaa myönnytysten tekeminen murhanhimoiselle viholliselle, ja nousta sitä vastaan torjuakseen kansaa uhkaavat vaarat, mitä PA selvästi ilmentää. http://www.jpost.com/Opinion/Fundamenta ... lem-382193
· Hamasin kanssa yhteisymmärryksessä toimiva sosiaalinen media jatkaa veristen ja antisemitististen karikatyyrien levittämistä, joissa ihannoidaan Har Nofin massamurhaa ja selitetään sitä oikeutetuksi, koska sen tarkoituksena on puolustaa Al-Aksa moskeijaa. Yhdessä piirroksessa näytetään verinen lihakirves tekstillä: Sinun hyväksesi, oi Al-Aksa. Toisessa piirroksessa näytetään juutalaisten ruumiita täynnä oleva lattiaa yhden terroristin nostaessa päätään kysellen verinen lihakirves kädessään: Missä ne ovat? kuin etsien lisää juutalaisia lahdattavia. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ack-382152
· Myös populistinen musiikki on valjastettu Israelin vastaisen propagandan käyttöön. Yksi sellainen teos on nimeltään ”Sionisti juokse, juokse tiehesi, tai sinut tullaan surmaamaan autolla”. Musiikkikappaleet ovat hepreankielisiä, ja Hamas levittää niitä pelon lietsomiseksi juutalaisten sydämeen. http://www.jpost.com/Middle-East/Hamass ... car-382233
· Hamas kokee tulevansa yhä enemmän syrjäytetyksi PA:n toimesta, ja siksi se pyrkii käyttämään Palestiinan lakiasäätävää neuvostoa (PLC) PA:ta ja Abbasia vastaan, mihin sillä on hyvät edellytykset, sillä Hamas on enemmistönä siinä. PLC:n toiminta on käytännössä halvaantunut Hamasin kaapattua vallan Gazassa 2007. PLC:llä on 132 kansanedustajaa. Hamasin virkailija Salah Bardawil sanoi, että hän kokoaa Gazassa asuvat PLC:n jäsenet keskustelemaan PA:n yhteishallituksen laillisuudesta. Hän sanoo, että kesäkuun 2.päivänä muodostettu Rami Hamdallahin johtama yhteis-hallitus syrjii Gazan kaistaa ja Hamasia etenkin budjettikysymyksissä. Tammikuussa 2006 pidetyissä vaaleissa Hamas sai 70 kansanedustajaa 132 jäsenen PLC:ssä. Hamas syyttää, ettei Abbas uskalla pitää uusia vaaleja pelätessään, että hän häviää ne. PLC:n jäsenistä 26 on pidätettynä ja tuomittu eripituisiin rangaistuksiin Israelissa. http://www.timesofisrael.com/mahmoud-ab ... -headache/
· Egyptin hallitus päätti syventää Siinain ja Gazan kaistan välille rakentamaansa puskurivyöhykettä 500 metristä kilometriin löydettyään 800 -1000 metrin pituisia tunneleita Gazasta Egyptin puolelle. Siinailla toimivat islamilaiset äärijärjestöt tekevät toistuvia hyökkäyksiä Egyptin armeijan sotilaita ja tukikohtia vastaan. Egypti julisti hätätilan Siinailla sen jälkeen, kun viime kuussa sen tukikohtaa vastaan tehdyssä hyökkäyksessä kuoli ainakin 33 sotilasta ja useita haavoittui. Egypti syyttää, että Hamas toimittaa Siinaille aseita ja miehiä pyrkien hajottamaan hallinnon ja muodostamaan Siinaista itsenäisen ääri-islamistien johtaman kalifaatin. http://www.reuters.com/article/2014/11/ ... M920141117


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Seuraava

Paluu Israel / Israel Update

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron