kultaomenia hopeamaljoissa

Hengellisiä asioita
Tänään on 11.12.2018 10:37

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 13 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Israel Update Kesäkuu
ViestiLähetetty: 05.06.2015 18:59 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

KESKIVIIKKO 03.06.15
1. AURINKO paistaa täydeltä terältään ja lämpöä oli mittarin mukaan 18 astetta, joten voimme kiitollisina todeta, että päivästä näyttää tulevan miellyttävä. Ennusteet lupaavat puolipilvistä säätä iltapäivän lämpötilan noustessa 27 asteen tienoille. Se riittää kyllä keskivertoihmiselle, hellettä haluavat menkööt Eilatiin tai Suolamerelle, joissa hellettä näyttää riittävän. Times of Israel säätieteilijä ennustaa vähän alhaisempia lämpötiloja kuin JP ja aurinkoista säätä muuten, paitsi huomenna, jolloin aurinko on puolittain pilvessä. Yölämpötila laskee 15 asteeseen päivälämmön pysytellessä 24 -25 asteen tuntumassa.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 16 -25; Tiberias 21 -31; Suolameri 26 -36; Eilat 24 -37 +C-astetta. Kuten mainitsin, JP ennustaa puolipilvisyyttä koko ennusteajaksi, ja huomiseksi 18 -27 lämpötilaa; ToI enemmän aurinkoa ja lämpötilan alenemista parin kolmen asteen verran. Kinneretin pinta laski 0.5 sm, vedenpinta on nyt 211.86 m.

2. Eikö maailman valtiomiehillä ole todellakaan tärkeämpää tekemistä, kuin yrittää ujuttaa käärmettä lasipulloon, eli yrittää syöttää Lähi-Itään väen väkisten 23. arabi-valtiota vastahakoisille osapuolille juutalaisille ja PA:n arabeille? Korkeat johtaja-tason henkilöt ravaavat täällä yhtenään esittäen muka ainoan ja oikean ratkaisu-mallin, jota tänne on yritetty tarjota vuosikymmenien ajan vastoin aiemmin hyväksyttyjä kansainvälisiä päätöksiä.

Miksi he eivät ensin istu aloilleen ja käy läpi alueen lähihistoriaa, mikä ei ole järin monimutkainen: Kansainliitto hyväksyi v. 1922 San Remon kokouksessa Balfourin julistuksen mukaisen esityksen antaen Englannille tehtäväksi muodostaa juutalaisten kotivaltion Englannin mandaattialueelle, joka alun perin käsitti sekä nykyisen Jordanian että Israelin alueet Jordanjoesta Välimereen. Tästä Englanti oma-aloitteisesti lohkaisi 77 % alueen Jordanjoen itäpuolelta kutsuen sitä Trans-jordaniaksi, mikä jätti vaivaiset 23 % juutalaisvaltiolle. Transjordania, jonka nimi muutettiin myöhemmin Jordaniaksi, oli tarkoitettu alueen arabiasukkaille, joista on alettu käyttää nimitystä palestiinalaiset. Kansainliiton perillinen YK hyväksyi Kansain-liiton San Remon 1922 päätöksen sellaisenaan ilman muutoksia.
PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas tuli ehkä vahingossa tai tarkoituksella maininneeksi äskettäin Ammanissa, että (Israelin ja Jordanian alueilla asuvat) ”palestiinalaiset ovat yksi kansa, joka asuu kahdessa valtiossa”.

3. RANSKA laatii omaa rauhansuunnitelmaansa USA:n hallituksen avustuksella, joka perustuu 1949 aselepolinjoihin ja jaettuun Jerusalemiin Israelin ja fiktiivisen 23. arabivaltion kesken. Yksityiskohtia vielä hiotaan, mutta sen mukaan Israelin tulisi vapauttaa Juudea ja Samaria vuoteen 2017 mennessä ”Palestiinan valtiolle”, johon kuuluisi myös Gazan alue.

Ranskan juutalaisyhteisöjen kattojärjestö CRIF katsoi ajan kypsyneen sopivaksi puuttua Ranskan hallituksen suunnitelmaan laatien kärkevän lausunnon, jonka se lähetti Ranskan ulkoministerille Lauren Fabiukselle 21.huhtikuuta presidenttinsä Roger Cukiermanin toimesta. Toimenpide on ainutlaatuinen, sillä juutalaisjärjestöt ovat vuosisatojen aikana esittäneet hyvin matalaa profiilia kotimaansa hallituksia kohtaan kuvitellen voivansa tällä estää pahimmat syytökset heitä vastaan.
CRIF lausunnossa todetaan: ”Ranskan suhtautuminen Israeliin on vastoin ystävällistä ilmapiiriä, mikä oli olennaista presidentti Francois Hollanden vierailulle Israeliin ja Ramallahiin”, Cukierman kirjoitti. ”USA:n, Englannin, Saksan ja Japanin vastustaessa Israelin vastaisia äänesyksiä - tai pidättäytyessä niistä -, Ranska oli ainoa merkittävä demokraattinen valtio, joka kannatti noita julkilausumia”.

CRIF:n kirjelmässä todetaan, että viime vuonna Ranska kannatti UNESCO:ssa kuutta julkilausumaa, joita CRIF pitää Israelin vastaisina. Yhdessä niistä kuvattiin Patriarkkain Mausoleumi Hebronissa ja Rachelin hautakammio Betlehemissä ”palestiinalaisiksi” huomioimatta niiden merkitystä juutalaisille. Toinen esitys vaatii perustettavaksi seurantajärjestelmän Jerusalemin historiallisille paikoille.
UN WATCH toteaa, että Ranska toimii UNESCO:ssa enemmän Israelin vastaisesti kuin Syyrian presidentti Bashar Assad tai Venezuelan entinen presidentti Hugo Chavetz, jotka molemmat tunnetaan Israelin vastaisista asenteistaan.

”Valitan ministeriönne intoa kannattaa Israelin vastaista asennetta mukaan lukien uskonnollisten kysymysten käsittelyä UNESCO:ssa, jotka ovat erittäin arkaluonteisia. Lisäksi Israelille vihamieliset asenteet ruokkivat antisionismia ja antisemitismiä”, CRIF:n kirjelmässä todetaan ja jatketaan, miten Ranskan toiminta YK:n turvallisuus-neuvostossa ilmaisee Israelin vastaisuutta edistäessään siellä päätöslauselmaa, jossa tullaan vaatimaan aikataulua rauhanneuvotteluille Israelin ja PA:n välillä. Presidentti Fabius liittää julkilausuntoluonnoksensa Ranskan parlamentin Palestiinan valtion symboliseen hyväksymiseen.

Cukierman arvostelee Ranskan ulkoministeriön tapaa kutsua vierailemaan ministeriössä terroristeja, joista mainitaan erikseen arabiterroristi Salah Hamouri, joka suunnitteli juutalaisen rabbin murhaa, hänet vapautettiin 1026 muun terroristin kanssa Gilad Shalitin vaihtokaupan yhteydessä v. 2011. Ulkoministeri Laurent Fabius puolusteli Hamourin kutsumista voidakseen kertoa ”liikkumisrajoituksista”, ja että ”toiminta UNESCO:ssa oli säilyttää tekninen valmius”. Fabius katsoo toimiensa tarkoituksena olevan avustaa osapuolia juuttuneiden rauhankeskustelujen edistämiseksi. http://www.timesofisrael.com/french-jew ... on-israel/

4. Times of Israel kolumnisti Raphael Ahren kertoo artikkelissaan, että Israel joutuu nyt seuraavan kahden vuoden ajan tottumaan uuden YK:n turvallisuusneuvoston jäsenen Uuden Seelannin aktivoitumiseen, jonka ulkoministeri Murray McCally sanoo erityisesti kohdistavansa huomionsa Israelin ja PA:n välisiin rauhan-keskusteluihin. Hän jopa vihjaa, että vaikka hän kannattaa Ranskan laatimaa päätös-lauselmaluonnosta, hänellä on myös ikioma esitys, jonka hän vetää esiin tarvittaessa.

Ulkoministeri McCally saapuu Israeliin keskiviikkona kiertomatkansa aikana, joka suuntautuu myös Ramallahiin ja Kairoon, jossa hän tapaa Arabiliiton johtajia.
Uusi Seelanti saa heinäkuussa YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuvan presidentin aseman, mikä nostaa sen merkitystä.
UUSI SEELANTI on alle 5 miljoonan asukkaan syrjäinen Tyynenmeren valtio, jonka elinkeino perustuu kauppaan muun maailman kanssa. Siksi se sanoo kannattavansa lain ja oikeuden toteutumista myös kansainvälisissä suhteissa, joissa pysyvä rauhantila on oleellinen tekijä.
McCally uskoo suorien neuvottelujen mahdollisuuteen, mutta katsoo, että ulkopuolinen kevyt painostus kuten YKTN voi tarvittaessa kannustaa osapuolia vilpittömiin ja vakaviin neuvotteluihin.
Hän tapaa Israelin johtavia virkailijoita, mutta ei ulkoministeriön apulaisministeriä Tzipi Hotoveliä. Viime vuonna Uusi Seelanti nimitti yhteisen lähettilään Israeliin ja Ramallahiin, mikä aiheutti kärjekkään vastalauseen Israelista. Sen johdosta Jonathan Curr on pelkästään Israelin lähettiläs, Ramallahiin nimitettiin oma miehensä.
Curr asuu kuitenkin Turkissa. Uudella Seelannilla on jonkinlaista kokemusta ja jopa menestystä toimiessaan välittäjänä Papua New Guinean ja Mougainvillen välillä. http://www.timesofisrael.com/diplomatic ... e-process/

5. PA:n pääministeri Rami Hamdallah sanoi Washington Post haastattelussa maanantaina, että suorat neuvottelut PA:n ja Israelin välillä epäonnistuivat, ja siksi ainoa tie eteenpäin tapahtuu YK:n avustuksella. Hän sanoi toivovansa neuvottelujen alkavan uudelleen, mutta uusien kehysten puitteissa.

Näiden uusien kehysten tulisi asettaa aikaraja vuoden 2017 loppuun, johon mennessä Israelin tulisi vetäytyä territorioista, ja perustaa Palestiinan valtio, hän totesi. Hän olettaa näiden kehysten sisältyvän Ranskan ja Uuden Seelannin laatimaan päätöslauselmaluonnokseen, joka esiteltäneen YK:n turvallisuus-neuvostolle UNSC ennen syyskuuta. Hän oletti, että USA avustaa Ranskaa lauselman muotoilemisessa.
Hamdallah sanoo saaneensa USA:lta määrättyjä lupauksia ja vakuutuksia, että Obaman hallitus tulee keskittymään Lähi-Idän kysymyksiin sen jälkeen, kun Iranin ja P5+1 maiden kanssa neuvoteltava sopimus on saatu onnellisesti päätökseen.
Hamdallah sanoo lisäksi, että hän odottaa supervaltioiden vakuuksia rauhan-sopimukselle, joka ilman sitä on vain paperi. ”Odotan USA:n väliintuloa avuksemme”, hän vakuuttaa toivorikkaasti. (JP 02.06.2015)

6. USA:n presidentti Barack Obama totesi TV2:n haastattelussa tiistaina, että kansainvälinen yhteisö ei usko pääministeri Netanyahun vilpittömyyteen sanoessaan kannattavansa kahden valtion periaatetta lisäten, että BIBI on asettanut niin monta ehtoa sen toteutumiselle, ettei ole realistista kuvitella sen toteutuvan lähiaikoina.
Pääministeri vaatii, että PA tunnustaa Israelin juutalaisena valtiona, ja että Israelin turvallisuusjoukkoja tulee sijoittaa kaikkialle Juudeaan ja Samariaan.
Obama valitti, että Netanyahun vakuuttelut neuvotteluista ja kahdesta valtiosta ovat vain halua jäädyttää nykyinen tilanne loputtomiin.
Vaikka Obama lupaa USA:n turvallisuus-, tiedustelu ja sotilasyhteistyötä, hän samalla sanoo, että Netanyahun itsepäisyys tekevät USA:n hallitukselle vaikeaksi puolustaa sitä kansainvälisillä areenoilla.
Tämä lausunto voidaan kirjoittaa muotoon: Obaman hallitus painostaa Netanyahua ja hänen hallitustaan suostumaan kansainvälisen yhteisön eli YK:n asettamiin ehtoihin rauhansopimuksen solmimiseksi, eli se tulee olemaan pakkorauha.
Obama ei uskonut, että tällä hetkellä on yhtään todellista esitystä UNSC:lle, eli hän ei huomioinut Ranskan laatimaa esitysluonnosta.
Obama katsoo Netanyahun toimivan lyhyellä perspektiivillä eikä huomiovan pitkän tähtäyksen näkymiä.

PRESIDENTTI Obama sanoi Iranista, että hän uskoo Netanyahun olevan aidosti huolissaan Israelin turvallisuudesta, mutta vakuuttaa sen olevan tärkeä myös hänelle. Obama mielestä sotilaalliset iskut voivat viivästyttää Iranin ydinaseen valmistumista, mutta eivät estää sitä todeten, että ainoa keino pysyvästi estää Irania rakentamasta ydinasetta on raudanluja sopimus, jota voidaan verifioida kentällä. Hän vakuutti tämän uskon perustuvan tietoihin, todisteisiin ja analyyseihin, jotka todistavat omalla painollaan, sotilaalliset iskut eivätkä sanktiot saa sitä aikaan. ”Sopimus tulee vetämään kysymyksen Iranin ydinaseesta pois pöydältä seuraavan 20 vuoden ajaksi”, Obama vakuuttaa, mutta mitä sen jälkeen?

NETANYAHU totesi osallistuessaan meneillään olevaan koko maata käsittävään harjoitukseen ”Turning Point 2015” kolmen rintaman sodan uhkan alla, että Israelia vastaan nousevat uhkat kasaantuvat, ja niistä Iranin toimittamat ohjukset ja raketit Irakissa, Syyriassa ja Libanonissa ovat Gazan lisäksi ajankohtaisin uhkakuva. Mitä tulisi tapahtumaan, jos Iran toimittaisi ydinaseita ohjusten kärkiin?
Netanyahu selitti, että sopimus Iranin kanssa tehdään sen ja maailman johtavien valtioiden välillä, jossa Israelin sanaa ei huomioida. Siten Israelin tulee luottaa vain itseensä. Hän sanoi, ettei sopimus vain anna Iranille suojatun tien ydinaseeseen, vaan pohjustaa sitä miljardien dollarien ruiskeella. http://www.jpost.com/Israel-News/Obama- ... ion-404855

7. UUTIUSOTSIKOITA
· USA ilmoittaa, että koaliittion pommitukset Irakissa ja Syyriassa ovat surmanneet 10 000 IS:n taistelijaa 9 kuukautta kestäneessä kampanjassa. USA:n apulaisulkoministeri – John Kerry särki jalkansa Alpeilla ja on poissa kuvioissa epämääräisen ajan femur leikkauksen jälkeen - Antony Blinken vakuutti keskiviikkona, että määrättyä edistystä on tapahtunut, mutta että Islamin Valtio on edelleen voimissaan ja kykenevä ottamaan aloitteen käsiinsä. Tiistaina USA:n johtamat ilmavoimat tukivat ilmaiskuillaan Irakin armeijan yksiköitä sen miehittäessä joitakin maa-alueita. http://www.jpost.com/Middle-East/US-say ... ign-404883
· Nahal 931 pataljoonan poistuva komentaja kertoo JP:n toimittajalle potentiaalisesta uudesta sodasta Gazassa. Everstiluutnantti Sharon Asman sanoo IDF:n valmistautuvan uuteen yhteenottoon Hamasin kanssa. Asman on komentanut pataljoonaansa 2 vuotta ja siirtyy toisiin tehtäviin kuukauden päästä. Hän painottaa harjoitusten arvoa, koska vain niillä pystytään kasvattamaan vaistonvaraisia toimia, mikä oli puutteellinen Gazan kesäsodan aikana. Tätä korjataan nyt intenssiivisillä harjoituksilla, joiden merkitys korostuu siinäkin, että kolmannes joukoista ei osallistunut kesäsotaan. Hän totesi, ettei Gazassa voi juosta talosta taloon, sillä Hamas on miinoittanut ne, mikä asettaa joukoille omat haasteensa. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... hem-404874
· IS:n joukot ovat pystyneet saamaan pysyviä aktivistejaan Gazaan, mistä osoituksena on sekin, että Hamasin mennessä pidättämään epäilemäänsä erästä heistä, he joutuivat tulitaisteluun, jossa IS:n jäsen, 27-vuotias Yunis al-Hanar sai surmansa. Hamasin joukot tekivät ratsian miehen kotiin epäillen hänen ampuneen raketin Israelin puolelle. Hanar kieltäytyi antautumasta vaan miinoitti talonsa aloittaen tulituksen heitä vastaan. Talosta löydettiin pommivöitä, pommeja ja RPG-.kranaatteja. http://www.jpost.com/Middle-East/Hamas- ... out-404858
· Hollannin hallitus varoittaa turisteja ”koloalistisista setlereistä, jotka asuvat Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosissa” todeten, että he järjestävät mielenosoituksia teillä ja tienvarsilla ja heittelevät kiviä ohiajaviin autoihin. Varoitus julkistettiin viime kuussa Hollannin hallituksen web-sivulla. ”On turvallisuusriski matkustaa Länsirannalla mukaan lukien Itä-Jerusalem. Ole varuillasi liikkuessasi siellä. Mielenosoituksia ja väkivaltaisia tilanteita syntyy usein. Juutalaiset kolonialisti asuvat laittomissa setlementeissä järjestäen säännöllisesti mielenosoituksia teillä ja aitovierillä. Nämä kolonialistit voivat olla väkivaltaisia. Ajoittain nämä kolonialistit kivittävät palestiinalaisia ja kansainvälisiä autoja, joten varokaa ajaessanne kolonialistien asumien setlementtien läheisyydessä, etenkin Nablusin ja Hebronin alueilla”. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... W7GpYbxQwA,
Kukahan älyvapaa tuonkin artikkelin ja varoituksen on laatinut? Se on todellisuudesta täysin irronneen kyhäämä tai sitten tarkoituksellisesti vääristelty. Luulisi Israelin hallituksen repäisevän vaatteensa tuon takia ja julistavan sodan sen laatijoita vastaan. Ongelma vain on että Israelissakin vähätellään Juudeassa ja Samariassa asuvia juutalaisia ”setlereiksi”, mitä etenkin vasemmistolaiset NGO järjestöt lietsovat antaen sopivaa taustatukea EU-maiden Israel vastaisuudelle.
· IDF aikoi kurittaa amerikkalaista IDF:n yksinäistä sotilasta, joka sai lahjaksi voileipiä, jossa oli sianlihaa, ja tarjosi niitä muillekin. IDF perui päätöksensä myöhemmin turhan hätäisenä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... W7ZBobxQwA,

Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update Kesäkuu
ViestiLähetetty: 05.06.2015 18:59 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

PERJANTAI 05.06.15
1. PERJANTAIPÄIVÄ alkoi raikkaan ja viileähkön tuntuisena, lämpöä oli ulkona 15 astetta, taivas oli puolipilvinen nousevan auringon värjätessä pilvenlonkareet vaalean punaisiksi. Lämpötila pysytellee suhteellisen tasaisena tämän päivän lukemissa 15 -26, mutta maanantaina tapahtuu äkillinen heitto hellelukemiin, mikäli Times of Israel (ToI) ennustuksiin on luottamista.
LÄMPÖTILAT tänään; Jerusalem 16- 26; Tiberias 20 -31; Suolameri 26 -33; Eilat 23 -35 +C-astetta.
Kuten jo edellä viittasin. maanantaina tapahtuu raju nousu hellelukemiin myös Jerusalemissa, jossa ilman lämpötilan korkein lukema ylittää 33 astetta. Eilatissa se noussee reilusti yli 40 asteen, mikä sinne matkaavien on syytä huomioida. Taivaankansi vaihtelee ennusteajan kuluessa puolipilvisestä pilvettömään.

2. UUTISTOIMISTOT kuten Debkafile (DF) ennustavat tietoihinsa perustuen, että Syyrian rintamalla tulee pian tapahtumaan radikaaleja muutoksia.

DF raportoi 31.toukokuuta Iranin Vallankumousarmeijan komentajan kenraali Qassem Soleimanin yllättävän vierailun Damaskoksessa Syyriassa, jonne kutsuttiin myös Hizbullahin korkeinta johtoa Libanonista. DF raportoi keskusteluissa sovitun, ettei Iran vastusta Syyrian armeijan pyrkimyksiä vapauttaa Jisr al-Sughourin kaupungin, jonka USA:n, Turkin, Qatarin ja Saudi Arabian tukemat ”Army of Conquest” sunnijoukot valloittivat Syyrian luoteisosassa, sekä Palmyran kaupungin, joka joutui Islamin Valtion käsiin. Näiden kaupunkien vapauttaminen kapinallisten käsistä poistaisi niiden aiheuttaman uhkan valtateille Homsista Damaskokseen ja edelleen Latakiaan. Tämä vahvistaisi presidentti Assadin asemaa. http://www.debka.com/article/24639/Iran ... s-in-Syria

DF raportoi 03.06., että Iranin Vallankumouskaarti IRGC valmistautuu lähettämään merkittävän erikoisjoukkojen osaston Syyriaan poistaakseen uhkan, minkä eri kapinallisjärjestöjen joukot ja Islamin Valtio aiheuttavat Assadin hallitukselle, kuten läntiset ja arabien tiedustelulähteet informoivat. Niiden mukaan Syyrian armeija valmistelee aluetta Syyrian pohjoisosassa, jonne IRGC:n erikoisjoukot sijoitetaan. Tämä olisi ensimmäinen merkittävä tilanne, jossa Iran ottaa suoraa rintamavastuuta lähes viisi vuotta kestäneissä taisteluissa Syyriassa.

Aiemmin vain Basij öljynjalostus-kaupungin vapauttamiseen osallistunut pieni iranilainen jalkaväki- ja tykistöosasto oli poikkeus, mikä ei pystynyt karkottamaan ISIS-joukkoja. Iran on tähän saakka pyrkinyt huolellisesti pysyttelemään sivussa taisteluissa, mutta on avustanut kapinallisia vastaan taistelevia järjestöjä kuten Hizbullah toimittamalla niille aseita sekä taistelijoita Pakistanista ja Afganistanista.
DF:n raportin mukaan tämä tulee nyt muuttumaan.

Kenraali Soleimani sanoi uhmakkaasti, että ”maailma tulee myönteisesti yllättymään lähipäivien aikana järjestelyistä, joita IRGC valmistelee yhdessä Syyrian armeijan komentajien kanssa”, kuten eräs uutistoimisto raportoi. http://www.debka.com/article/24639/Iran ... s-in-Syria
Luotettavien lähteiden mukaan, kertoo DF, kesäkuun 4.päivänä Iran aktivoi v. 2006 solmitun puolustussopimuksen Syyrian hallituksen kanssa, joka velvoittaa osapuolet avustamaan toisiaan, mikäli olosuhteet sitä vaativat. Sen aktivoimisen tarpeellisuus todettiin ensimmäiseksi kenraali Soleimanin Damaskoksen vierailun yhteydessä 30. toukokuuta. DF:n mukaan silloin IRGC:n johto saatiin vakuuttumaan, että tilanne alkaa olla katastrofaalinen, ja että Iranin suora puuttuminen taisteluihin on välttämätön. Esimerkkinä oli kurdikaupunki Hasakeh, jota puolustava Syyrian 52. divisioona< alkoi osoittaa hajoamisen merkkejä ISIS joukkojen murtautuessa sen puolustusmuurin läpi ja sotilaitten alkaessa paeta asemistaan.

Vaikka Syyrian, Irakin ja Turkin rajojen leikkauspisteessä sijaitsevaa kaupunkia hallitaan Syyrian hallituksen ja kurdien yhteisvoimin, niillä ei kuitenkaan ole yhteis-toimintaa kaupungin puolustamiseksi. Kaupungin joutuminen ISIS joukkojen valvontaan merkitsisi uutta merkittävää voittoa sen voittoisessa marssissa Syyriassa ja Irakissa, jossa Ramadin kaupungin menetys merkitsi suurta saavutusta ISIS-joukoille.

Hasakeh-kaupungin menettäminen merkitsisi tappiota myös USA:n johtamalle koaliittiolle, joka on tukenut kaupungin puolustusta ilmaiskuillaan ISIS joukkoja vastaan, ja avaisi avoimen tien Syyriasta Irakin pohjoisosaan Mosulin kaupunkiin.
DERAAN aluetta puolustavat Syyrian armeijan 68. ja 13.divisioonat ovat hajoamassa ja laskemassa aseensa paetessaan ISIS joukkojen massiivisen hyökkäyksen edessä.

DF:n raportin mukaan Iranin joukkojen siirtäminen Syyrian rintamalle alkanee luultavasti ilmateitse lähimmän vuorokauden aikana, mitä osoittavat kenraali Soleimanin ja Iranin turvallisuusneuvoston puheenjohtajan amiraali Ali Shamkhanin viimeisen vuorokauden aikana antamat vihjeet. Syyrian rintamalla on DF:n mukaan odotettavissa suuria muutoksia lähipäivien aikana. http://www.debka.com/article/24646/Excl ... t-to-Syria

3. FATAH aikoo solmia suhteet Syyrian hallituksen kanssa 32 vuoden tauon jälkeen, kertoo Fatahin keskuskomitean jäsen Abbas Zaki. Hän kertoi torstaina Maan-uutistoimiston mukaan, että Fatah solmii uudelleen suhteet Syyrian Assadin hallituksen kanssa 32 vuoden tauon jälkeen.
Fatahin lähettämän delegaation äskeinen vierailu Damaskoksessa oli onnistunut, kertoo Zaki lisäten, että Fatahin toimisto avataan pian Damaskoksessa.

PA:n arabien muodostama lähetystö vieraili viime kuussa PLO:n virkailijan Zakaria al-Aghan johdolla Syyriassa tavaten Syyrian apulaisulkoministeri Faisal Mgdadin ja sosiaaliministeri Kinda Shamatin. Neuvotteluissa keskityttiin Damaskoksessa sijaitsevan Yarmouk pakolaisleirin puolustamiseen ja sen asukkaitten turvallisuuden lisäämiseen konfliktin aikana.

YARMOUKIN kaupunginosa, jota länsimaat kutsuvat pakolaisleiriksi, on ollut Syyrian armeijan piirittämä vuodesta 2013 lähtien. Siellä arvioidaan asuvan 18 000 ihmistä. Lähiö joutui ISIS joukkojen hyökkäyksen kohteeksi viimeviikkojen aikana. Zaki kertoo, että kaksi kolmasosaa lähiöstä on edelleen ISIS joukkojen valvonnassa.
On epäselvää, miten Fatahin suhteet Assadin hallituksen kanssa vaikuttavat tilanteeseen. Hamasin jäsenten osallistuminen kapinallisten rinnalla Assadin armeijaa vastaan aiheutti tilapäisen kriisin Syyrian ja Hamasin suhteisiin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... XE3oIbxQwA

4. ISRAELIN ja Saudi Arabian edustajat ovat tavanneet salaisissa neuvotteluissa vuodesta 2014 lähtien, vakuuttaa ulkoministeriön uusi pääsihteeri Dore Gold. Iranin potentiaalisen ydinaseen pelko ja sen tuoma alueellisen ylivallan saavuttaminen on ajanut nämä epäluuloisesti ja kyräillen toisiaan vilkuilevat maat lähentymään toisiaan, kuten Bloomberg raportoi.

TORSTAINA osapuolten edustajat tapasivat toisensa äärimmäisen epätavallisissa puitteissa Washingtonissa. Ulkoministeriön tuore pääsihteeri Dore Gold ja Saudi Arabian kenraali Anwar Eshki tapasivat toisensa näyttämöllä ja paiskasivat kättä läsnäolijoiden todistaessa tilanteen. Eshki on eläkkeelle siirtynyt entinen Saudi Arabian hallituksen korkein neuvonantaja.
Molemmat osallistuivat Foreign Relations neuvoston CFR ajatushautomon kokoukseen vakuuttaen kannattavansa Saudi Arabien ja Israelin välistä rauhaa. Molemmat tunnustivat, että suurin uhka alueen vakaudelle ovat Iranin ylivalta- haaveet.

Eshki puhui tyhjentävästi Iranin harjoittamista vihamielisistä ja hyökkäävistä toimista alueella ja ilmoitti, että rauhansopimus Israelin kanssa on sen ensisijainen toive perustuen saudien esittämään rauhanaloitteeseen, jonka arabiliitto myöhemmin pienin muutoksin omaksui omaksi esityksekseen.
Eshki puhui myös yhteisen arabiarmeijan perustamisen tarpeesta alueen tasapainon säilyttämiseksi.

DORE GOLD, joka vielä johtaa Jerusalemin yleisten asiain älyhautomoa, mutta saanee lähipäivinä virallisen vahvistuksen ulkoministeriön pääsihteeriksi, puhui myös Iranin aiheuttamasta rauhattomuudesta Lähi-Itään mainiten P5+1 maiden ja Iranin välisen Iranin ydinsuunnitelmaa koskevan sopimuksen heikkoudesta, joka sallii Iranin pääsyn ydinvallan kynnykselle. Iran saa jatkaa tutkimuksiaan ydinteollisuuden alueilla, mikä antaa sille mahdollisuuden ydinaseen rakentamiseksi niin halutessaan.

SEKÄ Gold että Eshki vakuuttivat puheissaan, etteivät he edusta maitaan virallisesti, eikä kaikkia ongelmia ole ratkaistu, mutta toivovat hallitustensa omaksuvan heidän ajatuksensa alueellisten ongelmien selvittämiseksi neuvotteluilla.
Bloombergin mukaan Israelin ja saudien edustajat ovat tavanneet toisensa salaisesti viisi kertaa viimeisen 17 kuukauden aikana ilman virallista tiedotetta.
Shimon Shapira, joka Bloombergin mukaan on Hizbullahin erikoisasiantuntija ja osallistui kokoukseen, totesi osapuolten havainneen, että heillä on yhteinen ongelma ja samat haasteet, ja joissakin kysymyksissä samat vastaukset.

SAUDI ARABIA esitti rauhanaloitteensa v. 2002. Pääministeri Netanyahu sanoo hyväksyvänsä aloitteen periaatteessa, mutta että se sisältää joitain ongelmallisia kohtia, joita Israel ei voi sellaisenaan hyväksyä. Sellaisia ovat vaatimus Israelin vetäytymisestä Golanin kukkuloilta; vetäytyminen 1949 aselepolinjoille ilman Israelin vaatimia turvallisuustakuita; Jerusalemin jakaminen sekä pakolaisten paluuoikeus alueille, joista he tai heidän jälkeläisensä pakenivat huomioimatta, että he lähtivät kodeistaan useissa tapauksissa omasta halustaan - vastoin Israelin toiveita – tai uskoen arabi-armeijoiden komentajien vakuutuksiin pikaisesta paluusta. Aloitteessa tarjotaan myös, että arabimaat tunnustavat Israelin valtion rauhansopimuksen tultua hyväksytyksi, ja solmivat täydet diplomaattisuhteet Israelin kanssa, mutta ne ovat riippuvaisia maiden omista päätöksistä eivätkä siten sitovia.

KANSAINVÄLINEN Diciplanary Center sanoo tutkimuksiinsa perustuen, että saudi-kansan asenne on käynyt läpi dramaattisen muutoksen. Päävihollinen ei ole enää Israel vaan Iran, kuten 53 % ilmoittaa, 22 % Islamin valtio ja vain 18 % Israel. Tutkimuksen suorittajan mukaan tulokset ovat vertailukelpoisia kaikissa, ennen kaikkea Persianlahden arabimaissa, jotka tuntevat Iranin kuuman hengítyksen niskassaan paljon selvemmin kuin Saudi Arabia.
Joittenkin arabien mielestä arabit ja israelilaiset voisivat yhdistää voimansa useissa kysymyksissä, mitä juutalaiset ovat tarjonneet alusta lähtien: Yhdistää juutalaisten perinteinen innovaatiokyky ja arabien taloudelliset voimavarat, mikä hyödyttäisi - ei vain kyseessä olevia maita - vaan koko maailmaa. http://www.timesofisrael.com/in-rare-me ... ommon-foe/

5. Myös Egyptissä on havaittavissa asenteen muutosta suhteessa juutalaisiin, jota osoittaa ramadanin paastokuukauden helpottamiseksi valmistettu draama, jossa muistellaan hyviä menneitä aikoja, jossa juutalaiset. kristityt ja muslimit asuivat turvallisina rinta rinnan. Draama kuvastelee tietenkin myös ajalle ominaisia Muslimiveljeskunnan vastaisia tuntemuksia, mutta sen mielipiteitä muokkaava vaikutus Egyptin perinteisesti voimakkaan Israel-vastaisuuden lieventämiseksi juuri ramadanin aikana on merkittävä. http://www.timesofisrael.com/in-new-ram ... good-guys/


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update Kesäkuu
ViestiLähetetty: 10.06.2015 07:11 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

SUNNUNTAI 07.06.15
1. MONET poliittiset analyytikot ja journalistit ovat todenneet maailman lähestyvän suurta muutosta pystymättä tarkemmin analysoimaan, mikä tämä muutos mahtaisi olla. Kuukausien ellei vuosien ajan on kirjoitettu taloudellisesta, maailmanlaajuisesta romahduksesta, mutta he ounastelevat, että jotain aivan muuta radikaalia tapahtunee pian. NASA varoittaa, että seuraavien 18 kuukausien aikana maailman muoto tulee muuttumaan, joko asteroidien, auringon aiheuttamien protoni-iskujen tai vieraan taivaankappaleen vierailun johdosta maapallon läheisyydessä. Syyskuu tänä vuonna on vahvasti esillä aikataulua laadittaessa.
Maailmaa kärventävä helleaalto on joka tapauksessa yksi merkki-paalu, joka panee ihmettelemään, mistä se johtuu. Intiassa alkanut helleaalto lähes 50 asteen lämpötiloineen on levinnyt Persianlahden maihin, jossa Pakistanissa mitattiin 49.5 ja Dubaissa 50 5 asteen lämpötiloja. Mutta suurin osa Euroopan maista on myös saamassa oman osansa. USA:n mantereella kerrotaan samoin epätavallisen korkeista lämpötiloista. Alaskassa on tällä hetkellä lämpimämpää kuin Arizonassa, kuten Extinction Protocol wordpress.com/author/theextension protocol raportoi websivuillaan.
Intiassa säännöllisesti toistuva<t monsuunisateet ovat myöhässä jo useita päiviä, mikä voi aiheuttaa sadon epäonnistumisen ja elintarvikkeiden puutteen.

PROFEETTA Jeremia kertoo kirjassaan vihan viinin maljasta, jonka Jumala ojentaa kädestään Jeremialle kehottaen häntä juottamaan siitä kaikki kansat todeten: ”He juoksevat ja horjuvat ja tulevat mielettömiksi miekan edessä, jonka Minä lähetän heidän keskellensä”, ja luettelee lukuisia silloin tunnettuja kansoja sanoen lopuksi:
”ja kaikkia maan valtakuntia, mitä maa päällään kantaa”; ja edelleen: ”Katso, onnettomuus kulkee kansasta kansaan ja suuri myrsky nousee maan perimmäisistä ääristä”. (Jer.25:15 -38) Tämä malja lienee sama, josta profeetta Johannes puhuu ilmestyskirjansa 16. luvussa: ”Ja minä kuulin suuren äänen Temppelistä sanovan niille seitsemälle enkelille: Menkää ja vuodattakaa ne seitsemän Jumalan vihan maljaa maan päälle”. (Jh.16:1)
Tämän kysymyksen tarkastelu vaatinee oman artikkelinsa.

ISRAELISSA säätila alkaa myös kivuta maanantain ja keskiviikon helleaaltoa kohden, jolloin huippulämpötilan oletetaan nousevan 36 asteen tienoille, mutta hellittänee ennusteen mukaan keskiviikkona.
Säätilat tänään: Jerusalem 17 -28; Tiberias 22 -35; Suolameri 27 -36; Eilat 27 -39 +C-astetta. Keskiviikon lämpötilat nousevat yli 40 asteen Tiberiassa, Suolamerellä ja Eilatissa pudoten keskiviikoksi 38 asteen tienoille.

2. TURKISSA äänestetään tänään uudesta parlamentista. Presidentti Recep Tayyip Erdoganin AKP puolue, joka nyt johtaa hallitusta, tulee mielipidetiedustelujen mukaan menettämään toiveensa ehdottomasta enemmistöstä parlamentissa, minkä antaisi presidentti Erdoganille valtuudet muotoilla uudelleen maan perustuslain haluamallaan tavalla.
Äänestystä häiritsee pahoin kurdeille myönteisen puolueen vaalitilaisuudessa räjäytetty pommi, joka surmasi kaksi ja haavoitti kymmeniä. Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu kutsui pommi-iskua suoralta kädeltä provokaatioksi, joka nostaa jännitteitä ja voi häiritä AKP-puolueen vaalitavoitteita.
Turkista saatujen tietojen mukaan perjantain pommi-iskut kurdi-myönteisen Kansan Demokraattisen Puolueen (HDP) vaalitilaisuudessa Diyarbakirin kaupungissa maan kaakkoisosassa tehtiin tynnyripommeilla, joihin oli liitetty satoja metallikuulia pommin tuhovoiman lisäämiseksi. Pommit räjäytettiin muutaman minuutin väliajoin.
Poliisi ei ollut vielä tehnyt syyllisten pidätyksiä, mutta kertoo löytäneensä sormenjälkiä ja videonauhan iskuista. Toinen räjähdys aiheutti enemmän tuhoa. Kaupungin syyttäjät sanoivat, että iskuissa kuoli 2 ihmistä ja yli sata haavoittui.

POMMI-ISKUT olivat viimeisin vaihe kampanjassa HDP-puoluetta vastaan, joka edustaa etenkin uskonnollisia kurdeja, mutta on voimistanut toimintaansa ei-uskonnollisten kurdien tavoittamiseksi. Puolueen toimitiloja vastaan on hyökätty ja tilaisuuksia häiritty, yksi sen autonkuljettajista ammuttiin kuoliaaksi.
Presidentti Erdogan sanoi rikollisten toimien tarkoituksena olevan häiritä vaaleja.

Diyarbakirin kaupungissa järjestetty HDP-puolueen vaalitilaisuus, jossa puolueen puheenjohtajan Demirtasin oli tarkoitus puhua, peruutettiin. Hän totesi Istanbulissa, että iskujen tarkoituksena oli aiheuttaa kaaosta, jonka hän sanoi vallitsevan Turkissa. Hän sanoi, että vaalitaistelun aikana on tehty 124 hyökkäystä puoluetta vastaan. Diyrbakarin kaupungissa järjestettiin rauhallinen istumamielenosoitus osanottajien heiluttaessa HDP:n lippuja ja syyttäessä AKP-puoluetta iskuista.

HDP-puolueen tavoitteena on ylittää 10 %:n vaalikynnys, mikä antaisi sille edustajia parlamenttiin ja häiritsisi Erdoganin suunnitelmia perustuslain muuttamiseksi siten, että presidentin oikeuksia lisätään parlamentin kustannuksella, mikä ei välttämättä lisäisi Turkin mahdollisuuksia saada EU:n jäsenyys.
Erdogan on käynyt katkeraa kamppailua Demirtasia vastaan, jota hän syyttää kuulumisesta kurdien militaristiseen (PKK) työväenpuolueeseen.

Republikaaninen Kansanpuolue (CHP) säilyttänee toiseksi suurimman puolueen asemansa; kolmannen sijan saanee Kansallinen Liike-puolue (MHP), joiden kanssa AKP voi joutua muodostamaan yhteishallituksen.
http://www.timesofisrael.com/turkey-bra ... ly-attack/

3. GAZASTA ammuttu raketti, joka räjähti ilmeisesti asumattomalla alueella, sai hälytyssireenit soimaan Ashkelonin ja Hof Ashkelonin alueilla.
Raketin ampui pieni Omar Prikaati niminen järjestö, jonka edustaja sanoi raketin ampumisen olleen kosto Hamasin tekemään ratsiaan sen aktiivijäsenen kotiin aiheuttaen yhden ihmisen kuoleman. On aika omituinen tilanne, jossa Gazassa loukatuksi itsensä tunteva järjestö kostaa loukkauksensa hyökkäämällä Israeliin.

Gazasta ammuttu raketti aiheutti 17-vuotiaan tytön joutumisen shokkiin. Hänet vietiin Bazellain sairaalaan Ashkelonissa hoidettavaksi.
Toukokuun lopussa Islamic Jihad ampui raketin Gan Javne alueelle Ashdodista itään, mikä lopetti neljä viikkoa jatkuneen rauhantilan.

ISRAEL Beitenun puheenjohtaja Avigdor Liberman sanoi lauantaina, ettei Israel voi sallia tilannetta, jossa Gazasta ammutaan raketteja Israeliin tahtonsa mukaan. Hän totesi, että tämän harvakseltaan tapahtuvan operaation tarkoituksena on estää Israelin miehiä, naisia ja lapsia elämään normaalia elämäänsä. ”Meidän ei tule totuttautua siihen, koska jos me mukaudumme siihen, me samalla hyväksymme sen normaalitilanteeksi Gazan rajan tuntumassa”, hän sanoi.

Eshkolin alueen entinen neuvoston puheenjohtaja Haim Yellin (Yesh Atid) sanoi: ”Vain 9 kuukautta operaation Protective Edge jälkeen raketteja ammutaan Israeliin ja tunneleita kaivetaan”. Hän valitti, ettei hallituksella ole enempää sotilaallista kuin diplomaattistakaan strategiaa. ”Netanyahu on kiireinen hajottaessaan ulkoministeriötä ja jättäessään Gazan ennalleen riisumatta sitä aseista. Tämä ei ole tapa, jolla valtiota johdetaan, eikä se ole tapa taistella terrorismia ja BDS toimintaa vastaan”. Hän syyttää Netanyahua heikoksi, oman nahkansa pelastajaksi.
Kansanedustajat vaativat kovempia toimia eikä vain sanallisia uhkailuja.

Salafin omistamalla sivulla twiitattiin, että raketti ammuttiin näennäisen rauhantilan häiritsemiseksi, ja protestiksi sille, että Hamas pitää sen jäseniä vangittuina, mutta myös tuen osoittamiseksi syömälakon aloittaneille Israelin vankiloissa.
IAF kävi tapansa mukaan aamuyön tunteina pommittamassa terrorismin infrastruktuuria, jolla tarkoitetaan harjoituskenttiä ja tyhjiä varastoja Gazassa. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ing-405239
Egyptiläinen oikeus päätti helmikuussa asettaa Hamasin terrorijärjestöjen listalle, mutta perui päätöksensä poistaen Hamasin listalta lauantaina. Hamasin jäsenet ovat tietenkin riemuissaan, vaikka suhteet Egyptin hallituksen ja Hamasin välillä ovat hyiset Egyptin syyttäessä Hamasia sekaantumisesta Egyptin sisäisiin asioihin ja Siinailla toimivien terrorijärjestöjen tukemisesta osallistuen niiden hyökkäyksiin Egyptin armeijantukikohtia ja sotilaita vastaan. http://www.timesofisrael.com/egypt-over ... anization/

4. YK:n alaisissa instituutioissa valitetaan surmansa saaneiden lasten suurta lukumäärää Israelin ja Hamasin välisissä sodissa, joista viimeisin on Gazan kesäsota Protective Edge. Ne eivät kuitenkaan pystyneet löytämään yhteistä linjaa, jolla Israel asetettaisiin lasten oikeuksia rikkovien listalle, kuten Reuters raportoi perjantaina saatuaan kopion päätöslauselmaesityksestä.
YK:n laatimassa 22-sivuisessa raportissa, jonka oli laatinut YK:n erikoislähettiläs Leila Zerrougui, esitetään sekä Hamasia että Israelia asetettavaksi terrori-järjestöljen listalle siksi, että IDF oli tulittanut kouluja ja sairaaloita sodan aikana. Hän ei ilmeisesti huomioinut, miksi niitä tulitettiin, ei sitä, että niihin oli varastoitu raketteja ja muita aseita, ja että sieltä aloitettiin tulitus sotilaita vastaan.

LISTASSA on Hamas, Boko Haram ja Islamilainen valtio, sekä kaikkiaan kahdeksan maan armeijoiden sotilaita kuten Syyria, Jemen Kongon tasavalta, Etelä Sudan.
Israel on kampanjoinut lujasti YK:ssa, ettei sitä asetettaisi samaan ruotuun räikeään lapsiin kohdistuvaan väkivaltaan syyllisten maiden kanssa. YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon on tiettävästi hylännyt raportin.
YK:n raportin mukaan Gazan kesäsodassa sai surmansa 540 Gazan arabilasta, heistä 371 alle 12-vuotiaita. IDF:n mukaan Gazan arabit asettivat lapsia taistelijoittensa eturiviin, ja kehottivat heitä nousemaan talojen katoille estääkseen IAF:n ilmaiskut. http://www.timesofisrael.com/un-agencie ... buse-list/

5. UUTISOTSIKOITA
· Kansanedustaja Maim Yellin (Yesh Atid) vaatii hätäistunnon järjestämistä Knessetissä Gazasta tulitauon aikana ammuttujen rakettien johdosta. Hän sanoo, ettei viimeinen operaatio Protective Edge ole vieläkään loppunut. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... XQDF4bxQwA
· Hamasin terroristi sai surmansa ja toinen haavoittui heidän ollessaan kaivamassa hyökkäystunnelia Gazasta Israeliin. Tunneli romahti heidän päälleen Israelin rajan tuntumassa. Rajan pinnassa asuvat juutalaiset ovat valittaneet, että he kuulevat porausääniä jalkojensa alta, mutta puolustus-ministeri Moshe Yaalon väittää, ettei niitä enää kaiveta. Israel sanoo kehittäneensä uuden menetelmän, jolla kaivaukset havaitaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... XQD54bxQwA
· IDF päätti asentaa kolme Iron Dome patteristoa Israelin maan eteläosiin, vaikka julkisuudessa ei ole kerrottu ajankohtaisista uhkauksista. Patteristot asennetaan Ashdodiin, Netivotiin ja Ashkeloniin, kuten TV-10 raportoi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... XQFC4bxQwA
· IDF aikoo pitää sotaharjoitukset maan eteläosissa, mutta vakuuttaa, että ne oli suunniteltu kauan sitten, eivätkä liity raketti-iskuihin Gazasta. Harjoitukset kohdistuvat Negevin länsiosiin ja Sderotiin. http://www.timesofisrael.com/amid-uptic ... rn-israel/
· Iranin apulaisulkoministeri Abbas Araqchi sanoo, ettei Iranin ja kuuden maan ja Iranin neuvottelijoitten välillä ole tarvittavaa luottamusta. Hän myös vihjaa, että kumpi tahansa osapuolista voisi alkaa toimia vastoin sopimusta. Sopimuksen tulee olla valmis ennen 30.kesäkuuta 2015. Iran on tiettävästi jatkanut uraanin rikastamista kehyssopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, ja että sillä on IAEA:n mukaan rikastettua uraania 20 % enemmän. Sopimuksen kestoaika on 10 vuotta, jonka jälkeen Iran saa rakentaa mitä ikinä haluaa. http://www.timesofisrael.com/no-trust-b ... cial-says/
· Islamin Valtion vuosi sitten aloittama sotilaallinen kampanja Irakin alueella on saattanut sen länsimaitten hyväksymän hallituksen luhistumisen partaalle, mikä uhkaa hajottaa maan useisiin osiin. USA:n johtama koaliittio on tehnyt yli 4 000 ilmaiskua IS:n joukkoja vastaan, mutta ne eivät ole voineet estää sitä jatkamasta voittoista kulkuaan, joskin IS:n johtajat sanovat, että taktiikkaa on muutettu. http://www.timesofisrael.com/year-after ... crumbling/
· IS on pystynyt värväämään joukkoihinsa asiantuntijoita, jotka osaavat kehittää kemiallisia aseita, sanoo Australian ulkoministeri Julie Bishop, hän myös uskoo, että Syyrian armeija on käyttänyt sariinia ja kloriinia. http://www.timesofisrael.com/islamic-st ... l-weapons/
· Italian rannikkovartiosto sanoo avustaneensa 2 000 merihätään joutunutta maahanmuuttajaa Välimerellä; he olivat Libyasta matkalla Eurooppaan. http://www.timesofisrael.com/over-2000- ... operation/
· Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah sanoo karkottavansa miljoonia israelilaisia kodeistaan seuraavan sodan aikana. IDF puolestaan sanoo, että se evakuoi miljoonan verran libanonilaisia kodeistaan ennen ilmapommitusten aloittamista voidakseen tuhota asuntoalueille varastoituja raketteja ja ohjuksia, joita Hizbulla sanoo koonneensa yli 100 000. Iranin kerrotaan esittäneen Nasrallahille, että hän kääntäisi Iranin toimittavat raketit ja ohjukset Al-Nusran, IS:n ja muiden Assadin armeijaa taistelevia joukkioita vastaan. Iran valmistelee 8 000 – 15 000 miehen erikoisjoukkojen osaston lähettämistä Syyrian rintamalle. http://www.timesofisrael.com/nasrallah- ... uture-war/,Lähettänyt Gabriel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update Kesäkuu
ViestiLähetetty: 18.06.2015 07:21 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

KESKIVIIKKO 10.06.15
1. KESKIVIIKKOPÄIVÄ alkoi viileänä, kuten ToI ennustaa, taivaankannen ollessa kokonaan ohuen ja repaleisen pilviverhon peittämä. Lämpöä on ulkona 18 asteen verran mittarimme mukaan ja noussee 27 asteen tienoille iltapäivällä. Eilen oli vielä hellepäivä, lämpöä oli 33 asteen verran, mutta Välimereltä puhaltanut tuuli oli tuonut kostettua mukanaan, mikä teki ilman nihkeäksi ja vaikeammaksi kestää.
Ihan hyvä välillä hengähtää, sillä huomisesta lähtien lämpötila alkaa uudelleen nousta, vaikka helteitä ei vielä luvatakaan ennusteajan aikana.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 18 -27; Tiberias 23 -35; Suolameri 29 -39; Eilat 27 -40 +C-astetta. Kinneretin pinta laski 0.5 sm ollen nyt 211.91 m merenpinnan alapuolella.

2. USA:n hallituksen neuvotteleman Iranin ydinsuunnitelmaa koskeva sopimuksen alkaessa olla loppusuoralla – h-hetki on 30. kesäkuuta – Obama myöntää, ettei Iranin vastaisten sanktioitten purkaminen ole niin yksinkertaista kuin uskottiin. Tarkoitus oli poistaa vain sanktiot, jotka suoranaisesti liittyvät ydinteollisuuteen osana sopimusta, jonka sisältö on toistaiseksi salainen, kertoo AP.
Ongelma periytyy laajoista sanktioista, joiden tarkoituksena oli painostaa Irania neuvottelupöytään. Nyt Obaman hallitus erottelee alkuperäiset ja sen jälkeen lisätyt sanktiot eri tavalla, kuin mitä kongressi ja kriitikot ne erottelevat.
Obama kiistää kuitenkin kiivaasti syytökset, että se olisi höllentämässä suhtautumistaan pakotteisiin.

Vuosikymmenien aikana satoja yhtiöitä ja järjestöjä asetettiin pakotteiden alaisiksi vain siksi, että ne osallistuivat tavalla tai toisella ydinsuunnitelman toteuttamiseen, mutta myös ohjusteollisuuteen, ihmisoikeuksien rikkomiseen ja rahanpesuun. Obaman hallitus yrittää nyt selvitellä tätä sekalaista sumaa kriittisen kongressin ja kriitikoiden seuratessa tarkoin jokaista päätöstä.
Pakotteiden rikkomuksista annetut rangaistukset ovat olleet merkittäviä. Niitä on annettu sekä eri maan hallituksille tai yksityisille, joita on kielletty jatkamaan liiketoimia USA:n kansalaisten tai yhtiöitten kanssa tai operoimaan USA:n finanssi-järjestelmässä. Rangaistukset ovat koskeneet useimmiten pankkitilejä ja maaomaisuuksia, mutta myös rajoituksia viisumien myöntämiseksi.

USA:n valtionavarain ministeriön sihteeri Jack Lew pyrki selittämään Amerikan juutalaisille osoitetussa viikonlopun puheessaan todeten: ”Iran on tietoinen, että osa sanktioista on tarkoitettu painostamaan Irania luopumaan tuestaan terrorismille ja alueen tasapainon järkyttämisestä. USA tulee voimallisesti painostamaan yhtiöitä ja yksityisiä kohdistaen pakotteensa Iranin tukemien terrorijärjestöjen rahoitukseen ja yhtiöihin, jotka tukevat niitä, mukaan lukien Hizbullah ja Iranin Al-Guds armeija”. Lew vieraili äskettäin Israelissa saaden buuauksia puheensa aikana puolustaessaan Obaman hallituksen toimia Iranin suhteen.

Obaman julkistaman arvion mukaan Iranin talous tulee saamaan 150 miljardin USD elvytysruiskeen pakotteiden poistamisen jälkeen elpyneissä liiketoimissa. Pakotteista ja sopimuksista huolimatta Iranin ydinteollisuus on kasvanut kaiken aikaa. IAEA:n mukaan sen rikastetun uraanin määrä on kasvanut 20 % 2011 jälkeen. http://www.timesofisrael.com/us-finds-p ... easy-task/

YK:n muodostaman paneelin julkistaman raportin mukaan muutamien valtioiden epäillään jättäneen ilmoittamatta YK:n turvallisuusneuvoston asettamien pakotteiden ilmiselvistä rikkomuksista.
Bloombergin mukaan kesäkuun 1.päivänä julkistettu paneelin raportti kertoo: ”Nykyinen tilanne raportoinnista voi heijastaa yleistä tendenssiä vähentää raportointia Iranin taholta tai joittenkin jäsenmaitten poliittista päätöstä pidättyä raportoimasta voidakseen välttää niiden kielteiset vaíkutukset neuvotteluihin. Kongressi varoittaa, etteivät potentiaaliset lisäsanktiot välttämättä saa Iranin myöntyvämmäksi, vaan voisivat katkaista neuvottelut kokonaan, mikä puolestaan voisi aiheuttaa USA:n eristäytymiseen entistä enemmän. http://www.timesofisrael.com/un-countri ... iolations/

USA:n apulaisulkoministeri Anthony Blinken vakuuttaa, että Iran on täyttänyt kaikki tilapäisen kehyssopimuksen sille asettamat vaatimukset puhuessaan Amerikan juutalaisten komitealle Maailman Forumissa. Hän vakuutti samalla, että Israelin turvallisuus on jo parantunut tammikuussa 2014 solmitun tilapäisen sopimuksen ansiosta, joka tunnetaan nimellä ”Joint Plan of Action” (JPOA).
Blinken totesi, että USA:lla ja Israelilla voi olla erimielisyyksiä askeleista, joita tarvitaan erstämään Irania rakentamasta ydinasetta, mutta ”meidän turvallisuus-yhteistyömme kallioperusta on pyhä ja vahvempi kuin koskaan. Se on ajatustemme keskellä, kun neuvottelemme Iranin kanssa”. hän vakuutti. Hän totesi, että JPOA:n ansiosta Iran on jo purkanut joitain toimiaan, ja kansainväliset tarkkailijat ovat pystyneet paremmin valvomaan, että Iran noudattaa tehtyjä sopimuksia.
Viikkoa aiemmin New York Times raportoi, että kv. tarkkailijoiden mukaan Iranin rikastetun uraanin määrä on kasvanut 20 % tammikuusta 2014 jälkeen, eikä sitä ole suinkaan jäädytetty.
Obama tukee voimallisesti P5+1 maiden ja Iranin välisiä neuvotteluja, jotka perustuvat kehyssopimuksen, joka saavutettiin huhtikuun alussa. Sopimuksen syntyminen 30.kesäkuuta 2015 on elintärkeä Obaman uskottavuuden ja historian kannalta, jolla ei ole näyttäviä saavutuksia tilillään. http://www.timesofisrael.com/top-us-off ... ligations/

IAEA:n ja Iranin johtajilla on täysin vastakkainen näkemys IAEA:n valtuuksista suorittaa tarkastuksia Iranin ydinlaitoksissa ja haastatella Iranin johtavia ydinspesialisteja ja virkailijoita. Iran sanoo, ettei niistä ole sovittu. IAEA:n mukaan näin on tapahtunut. IAEA:n johtaja Yukoya Amano sanoo, että Iran on suostunut siihen, että tarkastajat voivat vapaasti suorittaa tarkastuksiaan ja tavata virkailijoita. Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei sanoi viime kuussa, ”ettei mitään tarkastuksia eikä atomitiedemiesten haastatteluja tulla sallimaan”. Khamenein sana on ratkaiseva Iranissa, mitä Amano nyt näyttää kiistävän todeten, että sopimus on pitävä. http://www.timesofisrael.com/un-iran-he ... spections/

3. GAZAN arabipakolaiset osoittavat mieltään siksi, että YK:n 1949 asettama avustusjärjestö UNRWA jatkaa toimiaan Syyrian pääkaupungin Damaskoksen liepeillä olevan Yarmoukin pakolaisleirin nälkää näkevien arabien avustamiseksi.
Gazan arabit menivät kaduille osoittamaan mieltään budjettileikkausten vuoksi. YK perusti UNRWA:n 1949 pelkästään Israelista paenneiden arabien avustamiseksi toivoen, että heidän asemansa saataisiin pian selvitetyksi. Arabimaat ovat kuitenkin haluttomia osallistumaan kysymyksen selvittämiseen, koska ne voivat käyttää sitä poliittisena aseena Israelia vastaan, vaikka ne itse olivat koko pakolaisongelman aiheuttajia hyökkäämällä 1948 itsenäistyneen Israelin kimppuun.

Gazan arabipakolaisten jälkeläiset, jotka väittävät perheittensä paenneen Israelista 1948 sodan vuoksi, protestoivat sitä, että UNRWA siirtää voimavaransa Yarmoukin arabien auttamiseksi Gazan arabien kustannuksella.
Pakolaisten kansankomitea Gazassa piti maanantaina mielenosoituksen UNRWA:n avustuskeskuksen edessä Al-Muaskar pakolaisleirin länsiosassa vaatien järjestöä peruuttamaan budjettileikkaukset ja vaatien tukijamaita lisäämään tukeaan.
Gazan kansankomitean johtaja Mohammed Abu al-Saeed Khan Yunisissa esitti vaatimuksen UNRWA:lle, että sen tulee huolehtia ”pakolaisten” palveluksista, mukaan lukien opetus, ruoka, juomavesi ja muut, ettei heidän itsensä tarvitse.

Yarmoukin pakolaisleirissä asui aiemmin 160 000 ihmistä, mutta on nyt vähentynyt 18 000:een Syyrian sisällissodan vuoksi. IS valvoo osaa leiristä. Pari tuhatta ihmistä pääsi pakenemaan leiristä ennen terroristien tuloa.
YK ei ole millään tavoin huomioinut n. 850 000 juutalaispakolaisten kohtaloa, jotka arabimaat karkottivat maistaan v. 1948 sodan jälkeen takavarikoiden heidän omaisuutensa ja pankkitalletuksensa sallien vain pari matkalaukkua henkilöä kohti. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... XfRh4bxQwA

4. USA:n korkein oikeus päätti äänin 6 -3, etteivät Jerusalemissa syntyneet USA:n kansalaiset voi saada passiinsa syntymäpaikakseen Jerusalem, Israel. Israelissa on päätös herättänyt ällistystä ja levottomuutta, koska sen katsotaan osoittavan ja tukevan USA:n presidenttien omaksumaa kantaa, että Jerusalem - kuten Juudea ja Samaria kokonaisuudessaankin – ovat miehitettyä aluetta, joiden kohtalo määritellään osapuolten välisissä neuvotteluissa.
Presidentti Obama on myös omaksunut tämän kannan, mikä on voinut vaikuttaa korkeimman oikeuden päätöksen. USA:n presidentit ovat vuodesta toiseen siirtäneet kongressin tekemää päätöstä USA:n lähetystön siirtämiseksi Jerusalemiin.

JERUSALEM POST puuttuu kysymykseen Jerusalemin asemasta pääkirjoituksessaan otsikolla ”Jerusalem, Israel”. USA:n kansalaisten Israelissa syntyneet lapset voivat saada syntymäpaikakseen Jerusalem, mutta ei Israel, mikä pahoittaa lukuisten juutalaisten mieltä osallistuessaan esim. bar mitzva tai bat mitzva juhlalisuuksiin Länsimuurilla. Kysymyksen korjaaminen vaatisi USA:n presidentiltä vain siviilirohkeutta, mitä yksikään presidentti ei ole osoittanut Israelin valtion perustamisesta lähtien 67 vuotta sitten.
JP kutsuu tilannetta järjettömäksi (absurd), jota voisi pitää jopa naurettavana, ellei se olisi niin vakava. Presidentti Reuven Rivlin sanoo: ”Olen syntynyt Jerusalemissa, Israelissa”, eikä sitä voida millään tekosyyllä kiistää. http://www.jpost.com/Opinion/Jerusalem-Israel-405530

5. UUTISOTSIKOITA
· Israelin poliisi esti 144 ihmisen nousun Jerusalemin Temppelivuodelle vuosien 2012 -2014 aikana, sanotaan vasemmistolaisen MGO järjestön Emek Shaveh tiistaina julkistetussa raportissa. Emek Shaveh on arkeologien ja yhteisöaktivistien muodostama järjestö, joka keskittyy arkeologian asemaan Israelin yhteisössä ja Israelin ja PA:n välisessä konfliktissa. Julkaisu perustuu poliisin antamiin tietoihin, joissa Vuorelle nousseet jaetaan kahteen karkeaan kategoriaan ”vierailijat” ja ”palvojat”. Vierailijat ovat poliisin määritelmän mukaan ei-muslimeja; palvojat ovat muslimeja. Poliisin mukaan eniten kieltoja ennettiin Gazan 2014 kesäsodan ja mielenosoitusten aikoina. Muslimeilta kiellettiin pääsy Vuorelle 41 tapauksessa, joissa heille asetettiin ikärajoitus, joka useimmiten koski alle 40-vuotiaita miehiä, mutta ei naisia. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... 014-405568
· Muslimisaarnaajat jatkavat tulikivenkatkuisia Israelin ja juutalaisten vastaisia ”saarnojaan” Temppelivuoren al-Aksa moskeijan perjantaitilaisuuksissa. He toistavat kaikki aiemmat halventavat syytöksensä juutalaisista apinoiden ja sikojen jälkeläisinä, jotka saastuttavat maankin, jonka päällä he kulkevat. Pääsiäisen lähestyessä niihin on lisätty keskiajalla yleistynyt syytös,
jonka mukaan juutalaiset sieppaavat pieniä lapsia, joiden vereen he leipovat pääsiäisleipänsä. Eräs saarnaaja syytti, että juutalaiset ovat syyllisiä WTC:n tuplatornien tuhoamiseen 11.syyskuuta 2001, sekä Hollywoodin valvontaan. Sheikki Khaled al Mughrabi, joka on yksi kiivaimmista saarnamiehistä, sanoo, ettei hän rienaa juutalaisia, vaan pyrkii varoittamaan ja opettamaan heitä välttääkseen helvetin tulen. Hän kuitenkin toteaa, että ”jos varoitat heitä, he syyttävät sinua anti-semitismistä. Ilman epäilystä Israelin kansa aiheuttaa suurta tuhoa maailmalle, emmekä me kiistä sitä”, Mughrabi toteaa. Shimon Wiesenthal keskus kehottaa, että PA erottaa Mughrabin, joka rohkeasti toteaa, ettei heidän sanoillaan ole merkitystä. PMW:n johtaja Itamar Marcus sanoo PA:n käyttävän murhasyytöksiä ja antisemitismiä systemaattisessa vihakampanjassaan Israelia vastaan, samalla levittäen valheita, että Israel käyttää vankejaan natsien tapaisiin kokeiluihin. PA opettaa lapsille lasten-tarhoista lähtien, että juutalaiset ovat apinoiden ja sikojen jälkeläisiä ja Allahin kiroamia. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ite-405559
· Libanonissa toimiva terrorijärjestö Hizbullah on kärsinyt joukon takaiskuja taisteluissaan Al-Nusraa ja muita järjestöjä vastaan Syyriassa, mutta kehuu nyt saavuttaneensa suurvoiton Al-Nusra Front taistelijoista Qalamoun vuorten omistuksesta Libanonin ja Syyrian rajalla. Kuukausia kestäneiden taistelujen jälkeen Hizbullah päätti aloittaa suurhyökkäÿksen vuorten puhdistamiseksi vihollisjoukoista. Siinä se matkii ISIS joukkojen taktiikkaa nopeista hyökkäyksistä TV-kameroiden edessä uhreista välittämättä. Hizbullah ei kuitenkin turvaudu ISIS-joukkojen kauhutaktiikkaan erittäin julmalla kohtelulla kiinni saamiinsa taistelijoihin ja siviileihin. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ive-405565
· Egypti, joka teki rauhansopimuksen Israelin kanssa, ja jota se kosii yhteiseen rintamaan ääri-islamilaisia joukkoja vastaan, sanoo aloittavansa uudet tunnustelut Fatahin ja Hamasin välisten ongelmien ratkomiseksi yhteisen
rintaman muodostamiseksi Israelia vastaan. Egyptin ulkoministeriön tiedottaja Badr Abdel Atty sanoi ponnistelujen päämääränä olevan sovinnon saavuttaminen ja Palestiinan valtion perustaminen pääkaupunkinaan Jerusalem PA:n uutistoimiston Dinia al-Watan mukaan. Hän kutsui tätä ”tärkeimmäksi päämääräksi” todeten, että Saudi Arabia on siinä mukana. http://www.timesofisrael.com/egypt-said ... tah-hamas/

Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update Kesäkuu
ViestiLähetetty: 18.06.2015 07:21 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

PERJANTAI 12.06.15
1. TAIVAANKANSI on osittain pilvien peitossa, mikä jatkunee ainakin huomiseen saakka, mutta kirkastuu sunnuntaista alkaen. Lämpötila oli aamulla 16 asteen vaiheilla ja noussee ennusteen mukaan 26 asteen tienoille. Sunnuntain jälkeen lämpötiloissa tapahtuu hienoista nousua, mutta mitään dramaattista muutosta ei ennusteiden mukaan ole odotettavissa.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 15 -25; Tiberias 21 -33; Suolameri 26 -36; Eilat 24 -37 +C-astetta. Hellesää jatkuu Tiberiaan, Suolameren ja Eilatin alueilla päivän korkeimman lämpötilan pysytellessä selvästi yli 33 astetta.

2. Israelin arabien pääasiassa asuma rannikkokaupunki Jizr az-Zarqa Kesarean ja Maagan Michael kibbutsin välissä on tuntematon useimmille rantalomapaikkaa hakeville, mutta nyt kaupungin asukkaat ovat havahtuneet ja aikovat muuttaa tilanteen päästäkseen mukaan turismimarkkinoille.
Kuvissa kaupunki ja sen ranta-alueet näyttävät varsin eksoottisilta, joskin arabi-alueilla yleinen roskaisuus on havaittavissa täälläkin.
Times of Israelin artikkelin yhteydessä oleva kuvakokoelma antaa kuvan rauhallisista rannoista, joilla ihmiset istuskelevat aikaansa tappaen tai vain nauttiessaan kesän lämmöstä ja Välimeren näkymistä lasten järjestäessä omia leikkejään matalassa merivedessä tai pyrkien mukaan värikkäisiin kalastusveneisiin.

Rannikon edustalla on pieni majatalo ja kuppila, mutta muuten palvelut lienevät varsin vähäisiä, mikä lisää paikan idyllisyyttä ja alkuperäisyyttä, jos pystyy hyväksymään hietikolle heitetyt roskapussit, autonrenkaat ja muut yleistä siisteyttä häiritsevät tekijät. Kaupunki on hämmästyttävän alkuperäinen, mutta köyhä saareke Israelin kehittyneiden kaupunkien ja kylien rinnalla. Juhlapäiviä vietetään arabitavan mukaan yleisellä juhlinnalla kaduilla asiaan kuuluvine meluisine kulkuineen ja aseitten laukomisineen, jotka joskus haavoittavat sivullisia tarkkailijoita.

KAUPUNGIN asukasluku on 13 000, ja koska tilaa on vähän, asukkaat joutuvat laajentamaan elintilaansa taivasta kohti, mikä lisää kaupunkikuvaan oman viehättävyytensä. Väkiluvusta on 50 % alle 19-vuotiaita. Koska kaupunki ei ole huolehtinut leikkipuistojen tai palloilualueiden rakentamisesta, lapset ja nuoret viettävät aikaansa enimmäkseen kapeilla ja mutkaisilla kaduilla, mikä aiheuttaa omat ongelmansa liikenteelle kaupungissa.

JIZR az-Zarqa tulee nousemaan hitaasti yleiseen tietoisuuteen, lupaavat Israelin juutalainen Ahmed Juha ja Israelin arabi Neta Hanien, kaksi yrittäjää, jotka avasivat JUHA-hostellin rannan tuntumaan. Hanien toimi aiemmin scuba-sukelluksen ohjaajana, mutta käydessään kaupungissa ihastui sen ainutlaatuiseen yhdistelmään arabikulttuurista ja merestä. Hanien kertoo, että useimmat yhdistävät köyhän kaupungin rikollisuuteen ja vihamielisyyteen vierailijoita kohtaan, mikä ilmeni heidän autojensa kivittämisenä toisen intifadan aikana, mutta hän ihastui sen idyllisyyteen ja mahdollisuuksiin, joita ei ollut hyödynnetty.
Kaupunki tunnetaan nimellä JISR, ja koska se sijaitsee kansallisen vaellusreitin varrella, se voisi tarjota ihanteellisen pysähdys- ja levähdyspaikan vaeltajille ja ”selkäreppulaisille”.

JUHA kertoo, että kaupungin imagoa ovat häirinneet sen beduiini-alkuperä ja arabien silmissä se, että se suhtautui myönteisesti Israelin vapaustaisteluun 1948. Sen asukkaat eivät panneet kodeistaan, kuten monien muiden kylien ja kaupunkien arabit, jotka mieluummin kuuntelivat johtajiensa houkutteluja miehittää juutalaisten omistamia rakennuksia ja maa-alueita, kun Israelin sota olisi nopeasti voitettu ja juutalaiset joko ajettu pois maasta tai tapettu. Juha koki arabien harjoittaman boikotin, kun hän opiskeli toisessa arabikaupungissa, jonka asukkaat kutsuivat häntä nimellä Ghawarnah. Se oli jordanialaisen maalaisheimon nimi, joka asettui asumaan JISRIn kaupunkiin.
JUHA suhtautui Hanien esittämään ideaan epäillen, mutta nähtyään samantapaisen hostellin toiminnan Nasaretissa, hän päätti lähteä mukaan, joskin varovaisesti. Demokraattisen Instituutin johtaja Eran Ben-Jemini, joka sai Juhan ja Hanienin suostumaan yhteiseen hankkeeseen, myöntää sosiaalisen ja kulttuurieron heidän välillään: Hanien on koulutettu juristi, joka haluaa järjestää asiat lailliseen muotoon, kun Juha on vapaamielisempi ja haluaa hoitaa asioita vähemmän muodollisesti. Keskustellen ja opastajia kuunnellen he lopulta löysivät toisensa uskottavuuden. Heillä on motto: ”Jos rakennamme, vieraat tulevat”. Äskettäin heidän hostellissaan yöpyi 30 vaeltajaa, joita kestittiin arabitavan mukaan, josta huolehti Juhan vaimo Haifa. Juha kertoo, että harvat vierailijat tuntevat arabikielen tai – kulttuurin.

ISRAELIN syntymäoikeus järjestö Taglit-Birthright Israel, joka tarjoaa ulkomailla asuville juutalaisnuorille ilmaisia opetusmatkoja Israeliin, on liittänyt Jizr az-Zarqan kaupungin ohjelmaansa vieden 10 ryhmää Juhan omistamaan hostelliin. Kaupungilla ei ole tarjolla hiekkarannan lisäksi juuri mitään muita toimintamuotoja, mutta opastettu patikkaretki kaupungissa, joka kestää 15 minuuttia, voi antaa monille heistä ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua arabikulttuuriin. Kaupungissa ei ole julkista liikennettä, ja infrastruktuuri on pahasti puutteellinen, mutta uudenlainen aktiivisuus saanee koko kaupungin heräämään toivottuun nousuun. http://www.timesofisrael.com/overlooked ... -tourists/

3. ISRAELIN vastainen liikehdintä jatkaa maailmalla näennäisen esteettömästi, mitä tukevat YK:n ja EU:n omaksumat juutalaisvaltiolle vihamielinen asennoituminen omine boikottiuhkauksineen ja vaatimuksineen Israelin vetäytymiseksi 1949 aselepo-linjoille, joita ei ollut tarkoitettu rajoiksi, ja joihin Israel ei voi suostua pitäen niitä Auschwitzin rajoina, kuten Abba Eban niitä nimitti.

PALESTINAN kansallinen aloite (PNI) nimisen järjestön pääsihteeri Mustafa Barghouti, joka tunnetaan yhtenä pahimmista Israelin vastaisista henkilöistä, kehottaa kansainvälistä solidaarisuusliikettä tukemaan voimistamaan taloustukeaan PA:n arabeille heidän Israelin vastaisissa toimissaan. Hän kehotti liikettä boikotoimaan Israelia ja vaatimaan investoijia vetämään tukensa pois Israelista.
Puhuessaan Oxfordin Yliopistossa Lontoossa keskiviikkona hän selitti, että boikotin kohteina ovat palestiinalaisalueiden miehitys ja Israelin rasistinen hallitus.
Barghouti selitti, että boikotti on suurin inhimillinen aseeton taistelu kansan oikeuksien ja vapauden saavuttamiseksi kuten Etelä Afrikassa, syyttäen Israelia apartheidista, joka on täysin sopimaton nimitys Israelina ja PA:n välisissä suhteissa.
Hän viittasi Ranskan Orange Telecom päätökseen viime viikolla lopettaa liike-toiminnat Israelin kanssa todeten, miten boikotti toimii käytännössä. Yhtiön johtaja Stephane Richard totesi Kairossa lopettavansa liiketoimet Israelin kanssa välittömästi, ellei hänen tarvitsisi huolehtia taloudellisista menetyksistä. Stephane Richard matkusti kiireesti Israeliin, jossa hän tapaa pääministeri Netanyahun.

NETANYAHU kehotti lähetystövirkailijoita Pariisissa välttämään Richardin tapaamista, ja että jos hän haluaa selvittää jotain, hänen tulee matkustaa Israeliin. Hän lensi tänne yksityiskoneellaan torstai-iltana, tavaten pääministerin toimistossaan tänään. Richard on useaan otteeseen sanonut pahoittelevansa Kairossa antamiaan lausuntoja Israelin boikottamisesta.
Eräs hallituksen ministeri totesi: ”Richardin lausunnot Kairossa ovat hyvin vahingollisia” jatkaen, että on hyvin tärkeää kuulla Richardin julkisesti peruuttavan lausuntonsa pääministerille. ”BDS-liike ei ole onnistunut vakuuttamaan liike-elämää eikä sillä ole juuri mitään vaikutusta Israelin talouteen. Se on epäonnistunut.
Siksi he kuvittelivat Richardin lausuntojen vahvistavan heidän asemaansa, ja siksi on hyvin tärkeää, että julkisesti todetaan sen epäonnistuminen”. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... Xp-d1PxQwA

ORANGE toimitusjohtaja Stephane Richard sanoi tavattuaan pääministeri Netanyahun, että hänen edustamansa järjestö on onnellinen voidessaan investoida Israeliin, ja sanoi olevansa onnellinen, että hän voi henkilökohtaisesti selvittää syntynyttä epäselvyyttä Kairon lausuntojen vuoksi, mitä hän kutsui väärin ymmärtämiseksi.
Kuten toisessa yhteydessä on ilmennyt, ORANGE on voimakkaan painostuksen alaisena katolisen kirkon tukemien NGO-järjestöjen taholta. Richard vakuutti, että Orange vastustaa syrjimistoimia Israelia vastaan. http://www.timesofisrael.com/orange-chi ... t_israel_0

4. ISRAELIIN laittomasti tulleiden aiheuttamat rikokset ovat Tel Avisissa lisääntyneet siinä määrin, etteivät ihmiset uskalla mennä töihinsä ilman poliisisuojaa vanhoista ja eläkeläisistä puhumattakaan, joita vastaan hyökätään keskellä päivää.
Yksi pahimmista ja vaarallisimmista paikoista on vanha keskusbussiasema, jossa työskentelevät ovat palkanneet yksityisiä vartijoita, koska poliisi ei joko halua tai pysty antamaan turvaa, mitä varten poliisilaitos on perustettu.
Mediassa esiintyy toistamiseen artikkeleita, joissa valitetaan Tel Avivin eteläosan tilanteen toivottomuutta ja sitä, miten se pahenee ilman, että viranomaiset ymmärtäisivät tilanteen vaarallisuutta koko kaupungille ja maalle.
Huumeet, raiskaukset, ryöstöt sekä kaduilla että asunnoissa lisääntyvät, eivätkä yksin elävät vanhat ihmiset uskalla mennä kauppoihin väkivallan pelossa.

Hapoalim-pankin haaraosaston palkkaamien vartijoiden tehtävänä on suojella pankin omistamaa kiinteistöä, mutta käytännössä he joutuvat toimimaan henkivartijoina henkilökunnalle. Pankki sijaitsee Keskusbussiaseman pohjoispuolella.
Vartijat jopa partioivat kaduilla ja seuraavat bussien lähtöä siihen saakka, kunnes kuljettaja on saanut vaununsa liikkeelle ryöstöuhan vuoksi. He joutuvat toimittamaan tehtäviä, jotka kuuluivat poliisin toimiin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... XqL3FPxQwA

5. UUTISOTSIKOITA
· GAZAN rajan läheisyydessä asuvat juutalaiset kertovat, että joka kerran sireenien alkaessa soida, sadat ihmiset jähmettyvät paikoilleen kysellen, mitä tekisin seuraavan tunnin aikana, onko viisasta lähteä töihin vai onko parempi jäädä kotiin, kuten Hof Ashkelonin alueneuvoston puheenjohtaja Yair Farjun toteaa armeijan radion lähetyksessä perjantaiaamuna. Hän kertoo edelleen, että vai vuosi sitten he kuulivat 12 sireenin ulvontaa päivässä todeten, että heidän kehonsa ovat jo mukautuneet siihen, että heidän elämänsä on vaarassa. Viimeisin varoitussoitto kuultiin torstai-iltana, mutta Gazasta Ashkelonia kohti ammuttu raketti putosi turvallisuusaidan Gazan puolelle, ehkä aiheuttaen tuhoa siellä. Rakettien ampujiksi ovat ilmoittautuneet salafisti-ryhmä, joka avoimesti uhmaa Hamasin kieltoa. Ryhmä käyttää itsestään nimeä Omar prikaati. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ren-405843
· Ranskassa Colognen pormestari kielsi näyttelyn, joka tarkoituksellisen yksipuolisesti ja vahingoittavasti esittää IDF:n toimia palestiinalaisia vastaan. Näyttelyn oli järjestänyt Breaking the Silence (rikkoen äänettömyyden) niminen NGO-järjestö, jonka agentit seuraavat IDF:n sotilaitten toimia tiesuluilla ja tarkastuspisteissä, sekä haastattelevat sotilaita, jotka eivät aina ymmärrä, mihin tarkoitukseen haastattelu tehdään. Päätöksen näyttelyn kieltämiseksi teki pormestari Jugen Roters neuvoteltuaan ensin paikallisen juutalaisyhteisön ja Israelin lähetystön kanssa. http://www.jpost.com/Israel-News/German ... rmy-405833
· Tel Avivissa marssitaan tänään homojen ja lesbojen tahtiin, jotka provosoivasti riisuvat itsensä lähes alastomiksi. 180 000 osallistuu arvion mukaan vuosittaiseen (häpeä)marssiin, jota he kutsuvat nimellä pridemarch, ylpeysmarssi. http://www.timesofisrael.com/tel-aviv-g ... de-parade/
· Bar Ilan Yliopisto yritti pitää kiinni arvostaan ja kunniastaan kieltäen homo marssit alueellaan, mutta LGBT painostuksen alla joutui myöntymään. http://www.timesofisrael.com/public-uni ... ide-event/
· P5+1 maat ovat valmiit lopulta hyväksymään sopimuksen Iranin kanssa, jonka mukaan sen ei tarvitse selvittää ydinohjelmansa sotilaallista luonnetta. Iranin viivytystaktiikka on pelannut hyvin tälläkin kertaa. http://www.timesofisrael.com/world-powe ... -activity/
· Korkein oikeus ei myöntänyt PA:n arabeille suunnitteluoikeutta C-alueella, joka on Israelin täydessä siviili ja turvallisuusvalvonnassa. Tämä esitys on seurausta EU-maiden ja YK:n kiihotuksesta saada arabit rakentamaan vastoin Oslon sopimuksia voidakseen tällä heikentää Israelin asemaa. http://www.timesofisrael.com/high-court ... in-area-c/
· Gush Etzionissa sytytettiin metsäpaloja kolmen päivän aikana. IDF ei ole vielä päättänyt, oliko kysymys tahallisesta rikoksesta tai terrorismista. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... XqaQFPxQwA

Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update Kesäkuu
ViestiLähetetty: 18.06.2015 07:22 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

SUNNUNTAI 14.06.15
1. MITTARI NÄYTTI ihan ennusteen mukaisesti 18 lämpöastetta nousten päivän mittaan huippulukemiin 30 astetta- Hellekausi näyttää oleva tulossa uudelleen, toivottavasti ei kuitenkaan pitkäaikaista. Huomiseksi ennustetaan pahaenteisesti jo 33 lämpö-astetta Jerusalemissa, mikä osoittaa lämpökäyrän suuntaa. Toisaalta, onhan nyt kesä ja kesän tulee ollakin lämmin, mutta ei silläkään tarvitse elämöidä, kuten Kekkonen varoitti suomalaisia innostumasta liikaa maansa itsenäisyydestä.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 18 -30; Tiberias 23 -36; Suolameri 30 -40; Eilat 27 -41 +C-astetta.
Kinneretin pinta laskee puolen sm:n päivävauhtia ja on nyt 211.87 m merenpinnan alapuolella. Israel ja Jordania ovat löytämässä toisensa Jordan joen pelastamiseksi kuivumiselta, mikä uhkaa saastuttaa sen uimakelvottomaksi. Toinen kysymys on, että Suolameri, eli Kuollutmeri, kuten jotkut sitä nimittää - vaikkei se kuollut ole – tarvitsee välttämättä vettä säilyttääkseen ainulaatuisen muotonsa.
Times of Israel näyttää huomattavasti alempia lämpötiloja kuin JP. Tänään on ToI:n mukaan 16 -26 astetta, ja vasta keskiviikkona ylitetään 30 lämpöasteen raja.

2. SYYIASSA asuvat druusit ovat joutumassa kovaan ahdinkotilaan IS:n joukkojen ahdistellessa niitä hyökkäyksillä heidän kyliinsä lähellä Israelin pohjoisrajaa. Heidän sukulaisiaan asuu Israelin puolella Golania, ja he huutelevat toisilleen tervehdyksiä rajan yli ”huutokukkulaksi” nimittämältään vuorelta. Israel on haluton avustamaan heitä lähettämällä aseita, joita he kipeästi kaipaavat. Israel pelkää joutuvansa vedetyksi mukaan Syyrian kiehuvaan kattilaan, jossa ei voi luottaa kehenkään. Siksi Israelin johtajat pyytävät Yhdysvaltoja antamaan druuseille aseapua ja ilmatukea heidän puolustaessaan maataan. Ilman sitä Israel pelkää pakolaistulvaa Syyrian druusien keskuudessa, mitä se ei halua, koska sillä on ennestään kädet täynnä laittomasti maahan tunkeutuneita ”pakolaisiksi” itseään kutsuvia ihmisiä.

USA:n armeijan aselajien komentajien puheenjohtaja Marin Dempsey oli vierailulla Israelissa. Hänen ohjelmassaan oli myös Syyrian tilanteen tarkastelua, ja israelilaiset virkailijat presidentti Rivlinin johdolla muistuttivat korkeaa vierastaan Syyrian druusien ahdingosta. Rivlin sanoi 10.06.Dempseylle tähän tapaan: ”Mitä tapahtuu juuri nyt, on pelottelu ja uhka puolen miljoonan Syyrian druusille Druusivuorella, joka on lähellä Israelin pohjoisrajaa”. Pentagonin edustaja kielsi, että asiasta olisi keskusteltu. Hän sanoi, että druusit itse ovat nostaneet kysymyksen esille, ja Israelin druusit puhuvat siitä kaikille: Israelille, USA:lle, Jordanialla, jokaiselle joka kuuntelee.

Debkafilen mukaan Israel on pahassa välikädessä: Jos se avustaa druusien 20 000 – 30 000 miehen armeijaa, sen tulee hoitaa myös heidän kouluttamisensa käsittelemään nykyaikaisia aseita ja ohjuksia, mikä sotii Israelin puolueettomuutta vastaan, kuten eräs arvioi: Terroristit taistelevat 21-luvun asein, mutta 1700-luvun moraali ja etiikan sääntöjen mukaan.
Toisaalta seuraten sivusta druusien mahdollista teurastusta asettaa Israelin osa-syylliseksi kansanmurhaan.
Israelin on lisäksi harkittava Iranin tarjousta druuseille ase- ja koulutusavusta, jos he lupaavat, ettei niitä käytetä Assadin hallitusta vastaan, muuta heiltä ei vaadita.

ISRAELIN druusit, joita palvelee uskollisesti sekä IDF:n että poliisin riveissä, yrittävät taivuttaa pääministerin, puolustusministerin ja armeijan komentajan tekemään jotain veljiensä ja sisartensa avustamiseksi Syyriassa.
Jotkut jopa olettavat, että monet IDF:n druusisotilaat voivat paeta yksiköistään liittyäkseen Syyrian druusien asejoukkoihin. Israel ja Jordania ovat hiljaisesti antaneet ymmärtää, etteivät ne käännytä druusipakolaisia rajoiltaan.
Libanonin druusijohtaja Walid Jumblat on kehottanut Syyrian druuseja yksin-kertaisesti liittymään kapinallisiin taistellakseen Assadin armeijaa vastaan. http://www.debka.com/article/24656/Isra ... -refugees-

IRANIN uutistoimisto ilmoitti, että yksi sen korkeimmista kenraaleista on saanut surmansa IS:n joukkoja vastaan käydyissä taisteluissa. IRANIN vallankumouskaartin IRGC kenraalimajuri Hadi Kajbaf sai surmansa huhtikuussa 60 mailia Damaskoksen eteläpuolella lähellä kapinallisten miehittämää Busr Al-Harir kaupunkia, kuten Reuters kertoo IRGC:n Jasminin tietoihin nojautuen. Hänen ruumiinsa palautettiin Iraniin viime perjantaina. Kolme muuta iranilaista sai surmansa hänen kansaan, yksi heistä arvostettu Shia-sheikki, kuten FARS uutistoimisto ilmoittaa.
Iran avustaa Assadin armeijaa vuosittain 35 miljardilla USD. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... X0PYFPxQwA

3. LIBANONIN druusien poliittinen johtaja Walid Jumblat rauhoittelee, että Al Nusran suorittama 20 druusin surmaaminen oli yksittäinen tapaus, eikä sitä tule pitää yleisenä tendenssinä. Al-Nusra saa ohjeensa Al-Qaidan johtajalta.
Jumblat selitti aiemmin viime viikolla, että Al-Qaidan Syyian haara Al-Nusra Front surmasi keskiviikkona ainakin 20 druusijäsentä Qalb Lawzeh-kylässä Syyrian luoteisosan Idlib provinssissa. Hän vakuutti puhuessaan mediakonferenssissa Beirutissa, etteivät druusit tarvitse enempää Assadin kuin Israelinkaan avustusta, koska molemmat haluavat jakaa Syyriaa.
Taistelut Idlibin provinssissa ovat verisimmät Syyrian sodassa. Taistelut alkoivat maaliskuussa 2011 druusien hallitsemaa aluetta vastaan. Druusit ovat hajaantuneet, toiset tukevat Assadia, toiset kapinallisia, valtaosan pysytellessä neutraaleina.

JUMBLAT hyökkäsi kiivaasti presidentti Assadia vastaan sanoen, ettei mitään poliittista ratkaisua saada aikaan niin kauan, kuin Assad on vallassa. Jumblat osallistui ennen mediakonferenssia druusijohtajien ja sheikkien kokouksen Beirutissa. Hän syytti Assadia Syyrian tuhoamisesta ja satojen druusien surmaamisesta sisällissodan alkamisesta lähtien maaliskuussa 2011.
Wiam Wahhab, syyrialainen druusipoliitikko, kehotti kaikkia druuseja Syyrian eteläisessä Sweidan provinssissa kantamaan aseita kyliensä puolustamiseksi, joita Assadin armeija tulee antamaan heille. Hän myös varoitti druuseja kostotoimista Al-Nusran taistelijoita vastaan Qalb Lawseh kylässä surmattujen druusien johdosta. Libanonin pohjoisosassa Syyrian armeijan sotilaat ampuivat perjantaina kuoliaiksi kaksi druusi-maanviljelijää, jotka olivat palaamassa kotiinsa Libanoniin Aridan kylästä Wadi Khaledin raja-alueella paikallisen pormestarin kertoman mukaan. http://www.timesofisrael.com/lebanon-dr ... community/

Al-Nusran taholta pahoitellaan Qalb Lawseh-kylässä tapahtunutta verilöylyä todeten, että surmaan osallistunut joukko-osasto toimi vastoin ohjeita ja sen johtajia tullaan rankaisemaan. http://www.timesofisrael.com/syrias-al- ... -of-druze/, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 99,00.html,

4. UUTISOTSIKOITA
· Korkeiden sotilashenkilöiden muodostaman paneelin mukaan IDF toimi usein sotatoimilta vaadittavien sääntöjen yläpuolella Gazan kesäsodan aikana pyrkiessään suojelemaan siviilejä. Paneelin antama lausunto julkistettiin ennen YK:n asettaman tutkimuskomitean saapumista Israeliin. Paneelin 11 sotilashenkilön joukossa on tunnettuja korkeita ulkomaisia virkailijoita. Raportissa todetaan, miten Hamas tarkoituksellisesti pyrki raketeillaan osumaan israelilaisiin siviilikohteisiin aselevon aikana. Toiseksi Hamas käytti siviilejä Gazassa suojamaan taistelijoitaan IDF:n tulelta ja pakottaen heitä nousemaan talojen katoille, vaikka IAF oli ilmoittanut iskevänsä niihin, koska niihin oli varastoitu aseita ja raketteja. Niitä löydettiin myös moskeijoista ja kouluista. Sotilaita tulitettiin kouluista ja sairaaloista, mihin sotilaat joutuivat vastaamaan omalla tulituksellaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... X0leVPxQwA
· PA:n arabiterroristi pyrki osumaan molotovin koktailillaan IDF:n jeeppiin lähellä Ramallahia aikaisin sunnuntaiaamuna. Jeepin ohjaajan pyrkiessä väistämään pommia hän ajoi sivuun siten, että jeeppi kaatui terroristin päälle surmaten hänet. IDF:n tiedottaja vahvisti AFP:n toimittajalle, että arabiterroristi kuoli saamiinsa vammoihin. Tämä oli toinen viikon aikana tapahtunut kuolemasan johtanut yhteenotto sotilaiden ja terroristien kanssa. Edellinen tapahtui Jeninissä, jossa sotilas ampui kuolettavasti arabia, joka valmistautui heittämään palopommin heitä kohti. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... X0pFlPxQwA
· Israelin kulttuurikomitean jäsenet tunsivat joutuneensa jyrän alle opetusministeri Naftali Bennettin kiellettyä asettamasta komitean hyväksymää näytelmää koulujen valinnaisiin näytelmiin. Komitean päätettyä lauantai-iltana pysyä aiemmassa päätöksessään Bennett poisti näytelmältä valtion tuen. Näytelmä ”parrallel time” kertoo terrorismista tuomitusta arabista, joka vankilassa valmistautuu viettämään häitään. Sen käsikirjoitus perustuu tositarinaan arabiterrorista Walid Dakasta, joka tuomittiin osallistumisestaan IDF:n sotilaan Moshe Tamimin sieppaamiseen ja murhaan 1984. Bennett kyseenalaisti komitean lojaalisuuden maataan kohtaan hyväksyessään näytelmän vii keväänä. Komitea pitää erimielisyyttä arvovalta-kiistana, eivätkä näe näytelmässä mitään tuomittavaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... X0rOVPxQwA
· Benyamin Weinthalin JP:n artikkelin mukaan P5+1 maiden neuvottelema ydinsopimus voi jäädä toteutumatta Iranin presidentti Hassan Rouhanin lupaamien ihmisoikeuksien noudattamisen ja uskonnollisten vähemmistöjen painostasen lopettamisesta, mikä ei ole toteutunut odotetusti, eikä niitä koskevia vaatimuksia ole otettu mukaan neuvoteltaviin asioihin. Vastoin vaali-puheissaan lupaamaa Iranin vähemmistöjä vastaan harjoitetun painostuksen lopettamista Rouhani on pysynyt vaiti ihmisoikeuksia ja uskonnollisia vähemmistöjä vastaan harjoitetusta painostuksesta, kuten Bahai, sunni-muslimit, eri tavoin ajattelevat shia-ryhmät, sekä järjestelmällisesti harjoitettu kristittyjen vainoaminen ja painostaminen. YK:n turvallisuus-neuvoston asettama P5+1 neuvottelutiimi ei ole vielä nähnyt yhteyttä presidentti Rouhanin lupaamien uudistusten ja neuvottelujen alaisten Iranin ydinsuunnitelman toteutusta koskevan sopimuksen välillä. Toisin sanoin, Iranin luotettavuus tehtyjen sopimusten noudattamisesta on hyvin kyseenalainen. Tämän johdosta pääministeri Netanyahun huoli Israelin turvallisuudesta Iranin potentiaalisen atomipommin uhkan alla on todellinen ja ajankohtainen. Sitä P5+1 maat eivät ole tiedostaneet. http://www.jpost.com/Middle-East/Analys ... ent-405944, http://www.timesofisrael.com/rouhani-we ... uke-talks/,
· Palestiinalaisten osoittaessa mieltään Jilzoun pakolaisleirin ulkopuolella lähellä Ramallahia IDF:n sotilaat ja poliisit joutuivat käyttämään mellakan-torjumismenetelmiä. Yksi armeijan upseeri haavoittui. Mielenosoitukseen osallistui viisikymmentä arabia, jotka kivittivät sotilaita. Upseeri toimitettiin sairaalaan hoidattamaan vammojaan. http://www.timesofisrael.com/idf-office ... k-protest/
· Poliisiupseeri haavoittui lievästi nujakoidessaan arabien kanssa Shuafat pakolaisleirissä lauantai-iltana. Arabit kivittivät poliiseja kivin ja petrolipommein. Toisessa tilanteessa kaksi poliisia haavoittui arabin ajaessa autollaan poliisipartioon, josta näyttää kehittyneen uusin terrorimuoto. Poliisi pidätti kaksi epäiltyä arabia. http://www.timesofisrael.com/cop-lightl ... alem-riot/
· ICC vaatii, että Etelä Afrikan hallitus pidättää Sudanin presidentin Omar al-Bashirin, joka saapui Johannesburgiin Afrikan Unionin huippukokoukseen sunnuntaina. Pidätysmääräys annettiin 2003 Darfurin pakolaisleirissä tehtyjen ihmisoikeusrikkomusten johdosta. Egyptin presidentti al-Sisi peruutti oman matkansa peläten joutuvansa pidätetyksi. Afrikan Unionin huippukokousta johtaa Zimbabwen kiistanalainen presidentti Robert Mugabe. ICC ilmaisee järkytyksensä, miten Bashir uhmaa avoimesti sen antamia pidätysmääräyksiä, eikä tämä ole ensimmäinen kerta. http://www.timesofisrael.com/icc-south- ... ns-bashir/
· Turkin rajapoliisit ja sotilaat estävät pakolaisten pääsyn rajan yli, jotka pakenivat IS:n ja kurdien välisiä taisteluja Syyriassa. Kurdit ovat pystyneet karkottamaan IS:n joukot useista kylistään, mutta Tel Abiyad on edelleen osittain IS:n joukkojen hallussa. http://www.timesofisrael.com/turkish-fo ... at-border/

Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update Kesäkuu
ViestiLähetetty: 18.06.2015 07:22 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

KESKIVIIKKO 17.06.15
1. LÄMPÖMITTARI näytti aamulla tasan 20 lämpöastetta, mikä tuntuu ihan siedettävältä tässä vaiheessa, mutta noussee iltapäivään mennessä 30 asteen tienoille pääkaupungin alueilla. Taivaankansi näytti olevan puhtaan pilvetön, mutta nyt tuntia myöhemmin Tel Avivin eli lännen suunnalla näkyy pilvihattaroita.
LÄMPÖTILAT Tänään: Jerusalem 20 -30; Tiberias 24 -36; Suolameri 29 -39; Eilat 27 -40 +C-astetta. Näin JP:n ennusteen mukaan.
Kinneretin vedenpinta laski 0.5 sm ja on nyt 211.97 m merenpinnan alapuolella.
Times of Israel ennustaa kuumaa ja kuivaa säätä huomiseksi ja keskiviikoksi, jolloin lämpötila nousee 32 -33 asteen tienoille, mutta se putoaa siedettäviin lukuihin sapatiksi eli lauantaiksi, jolloin ennustetaan 20 -27 asteen lämpötiloja Jerusalemiin.

2. ISRAELIN puolustusvoimat IDF valmistautuu väkivaltaisiin levottomuuksiin Golanin ylängöllä seuraten tarkoin tilannetta Syyrian rajan pohjoispuolella.
IDF julisti koko raja-alueen suljetuksi sotilasvyöhykkeeksi pari päivää sitten, mutta perui päätöksensä parin tunnin kuluttua palauttaen normaalitilanteen. Kielto koski siviilejä ja turisteja, jotka eivät ole Israelin kansalaisia. IDF:n hermostuneisuuteen vaikuttivat kiihtyneet taistelut rajan takana Assadin armeijan ja kapinallisten välillä. Tiistaina Al-Nusra surmasi Syyrian armeijan druusiupseerin lähellä rajaa olevassa Haderin kaupungissa haavoittaen 10 muuta. Kaupungissa on Syyrian armeijan tukikohta, mikä ei estänyt välikohtausta kaupungissa. Asiasta kertoi alueellisen yhteistyön apulaisministerin Karan toimistopäällikkö Mendi Safadi, joka liikkuu alueella tavaten kapinallisten edustajia. Rohkea mies!

Israelin druusikansanedustaja, apulaisministeri Aioub Kara pyytää avaamaan rajan siten, että israelilaiset voivat tarvittaessa ylittää sen avustaakseen ahdinkoon joutuneita druuseja Syyrian puolella.
Isrealin radio kertoi tiistaina, että Al-Nusra oli ottanut haltuunsa useita kukkuloita lähellä Hermonin vuorta kiivaiden taistelujen jälkeen Syyrian armeijan ja Hizbullahin taistelijoiden kanssa. IDF tähdentää, ettei kielto johtunut taisteluista, vaan halusta estää siviilejä kokoontumaan lähelle rajaa seuraamaan taisteluja, koska ne olisivat voineet häiritä IDF:n omia turvallisuustoimia raja-alueilla. IDF:n kieltopäätökseen vaikuttivat myös Israelin druusien vaatimukset Syyrian druusien avustamisesta ja oikeudesta liittyä druusien armeijaan taistelemaan IS:n ja Al-Nusran hyökkäyksiä vastaan. IDF:n johto vakuuttaa, että se tulee puuttumaan tilanteeseen, mikäli vaikuttaa siltä, että nämä kapinalliset yksiköt uhkaavat druusien turvallisuutta.

IDF:n tiedottaja prikaatinkenraali Moti Almoz kertoi, että armeijan johto piti korkean tason neuvottelutilaisuuden tiistaina yhteisen edun ja druusien kanssa solmitun ”veriliiton” vuoksi. Hän vakuutti FB:n sivullaan, että tilanne rajalla on rauhallinen.
IDF:n komentaja kenraaliluutnantti Gadi Eisenkot sanoi suljetussa kokouksessa, että IDF valmistautuu avustamaan Syyrian druuseja ja tekemään kaikkensa massamurhan estämiseksi. IDF ei halua pakolaistulvaa Israeliin, mutta ehdotti turvallisuus-vyöhykkeen perustamista druusipakolaisille, mikäli se on tarpeen.
Eisenkot sanoi, että Hizbullah on strategisessa valintatilanteessa, sillä se on menettänyt satoja taistelijoitaan Syyriassa, viime kuussa yksin 100 kuollutta. Toisaalta Eisenkot totesi, että Hizbullahin taito käyttää aseistettuja pienlentokoneita (drones) sekä raketteja ja ohjuksia taistelutilanteissa on selvästi edistynyt. http://www.jpost.com/Middle-East/Israel ... lan-406258,

3. IDF julkisti suunnitelmiaan helpottaa Israelin, PA:n ja Gazan arabien liikkumista tällä viikolla alkavan muslimien paastokuukauden Ramadanin aikana.
PA:n valvomista kaupungeista arabit voivat ramadanin aikana matkustaa busseilla suoraan Temppelivuoren alueelle perjantaiaamuisin rukouskokouksiin Al-Aksa moskeijaan. Ikärajoituksia voidaan kuitenkin asettaa tarpeen mukaan.

IDF:n päätökseen sisältyy useita Juudean ja Samarian sekä Gazan arabien elämää helpottavia toimia ramadanin aikana, joiden tarkoituksena on esittää rauhoittavia eleitä jännityksen helpottamiseksi.
Niihin kuuluvat myös matkustusrajoitusten helpottaminen, joita asetettiin toisen intifadan aikana. 500 Juudean ja Samarian arabiasukasta voivat matkustaa Ben Gurionin lentokentän kautta ulkomaille, ja 500 Gazan perhettä voivat vierailla sukulaistensa luona Juudeassa ja Samariassa. Rajaterminaalien aukioloaikaa on jatkettu liikenteen joustamiseksi. 800 Gazan arabia voivat osallistua Al-Aksan perjantain rukoustilaisuuksiin.
Ulkomailla asuville arabeille myönnettiin oikeus vierailla sukulaistensa luona Gazassa.
Jerusalemin poliisi ja hallituksen edustaja COGAT, joka toteuttaa hallituksen päätöksiä Juudean ja Samarian alueilla, ovat kenraalimajuri Yoav Mordechain mukaan valmistelleet nyt toteuttavia säädöksiä kuukausien ajan.

Uudet säännöt eivät kuitenkaan miellytä Meretzin edustajaa Meir Margalitia Jerusalemin valtuustossa, jonka mielestä vapaa liikkumis- ja toimintavapaus eivät ole erikoisoikeus, vaan kuuluvat oleellisina inhimillisiin oikeuksiin, jota demokraattisen valtion tulee noudattaa ilman erikoismääräyksiä. Hän näyttää olettavan, että Juudea ja Samaria sekä Gaza kuuluvat Israelin valtioon.
Neljä terroristin luotia rintaansa saanut mutta hengissä selviytynyt Yehuda Glick puolestaan näkee tilanteen positiivisena, jos arabit todella käyttävät ramadania itsetutkisteluun ja muutoksen aikaan saamiseen omassa elämässään.
Käytännössä se kuitenkin toimii täysin käänteisesti. Muslimit kokevat rukous-tilaisuuksissaan, etteivät he ole toimineet kyllin tehokkaasti Allahin hyväksi, ja tullessaan rukouksistaan ovat täynnä vihaa ja kostonhalua. Allahin suosio saavutetaan vain Koraanin määräysten pikkutarkalla noudattamisella. http://www.jpost.com/Israel-News/Unprec ... unt-406204

4. USA:n ulkoministeri John Kerry ei malttanut sairastaa sijoiltaan mennyttä jalkaansa yhtään kauempaa, vaan nousi sairasvuoteeltaan kainalosauvojen varaan ja köpötteli seuraamaan P5+1 maiden ja Iranin välisiä neuvotteluja, joiden tulisi olla valmiit allekirjoitettaviksi 30. kesäkuuta 2015. Huhut terrorismista olivat perättömiä.
Viimeisin suuri kysymys oli, miten Iran selittää aiemmat ydinsuunnitelmansa toteuttamiseen liittyneet syytökset, että sen suunnitelman päämääränä on ydinpommin rakentaminen, minkä Iran jyrkästi kieltää vakuutellen, ettei sillä ole mitään aikomusta tai tarvetta rakentaa ydinasetta.
Kerry ilmoittaa nyt Obaman päätökseen nojautuen, ettei aiempien sotilaalliseen toimintaan kuuluvien toimien selvittäminen ole kynnyskysymys, ja että se voidaan jättää huomiotta. Obama haluaa sopimuksen, olkoon hyvä tai huono.
Kerry selitti, että USA on jo tietoinen Iranin aiemmista toimista, ja että suurin huoli sen yhteydessä on varmistaa, että sotilaallinen ulottuvuus on lopetettu.
Vaikka Iran vakuuttaa, että aikataulua voidaan jatkaa, USA:n kongressi on ehdottomasti sitä vastaan. ”Parempi ilman sopimusta kuin huono sopimus”.

Toinen ongelma, joka voi vaikuttaa sopimuksen valmistumiseen, on tieto, että Iranin ylin kaitsija suurajatollah on vakavasti sairas, jonka elinaika lähestyy loppuaan. Hän on viimeisillä voimillaan julkistanut lausuntoja, joissa hän ehdottomasti kieltää Iranin suostumisen itsenäisyytensä rajoituksiin, joita IAEA:n haluamat tarkastukset Iranin ydinlaitoksissa ja sotilastukikohdissa merkitsevät. http://www.timesofisrael.com/kerry-acco ... -for-deal/

5. ISRAEL ja Hamas ovat jo pitkään käyneet salaisia epäsuoria keskusteluja pitkän ajan aselevon aikaansaamiseksi. Molempien osapuolten edustajat ovat vahvistaneet tiedot, vaikka toiset lähteet kiistävät tiedot perusteettomina.

Keskusteluissa on ehdotettu 5 -10 vuoden tulitaukoa, kauppasaarron lopettamista ja tavaroiden vapaata kulkuoikeutta. Hamasin lähteistä tulleiden tietojen mukaan osapuolet ovat pyrkineet vahvistamaan epävirallista tulitaukoa etsien tukea sekä eurooppalaisista että arabikanavista. Tulitauko saatiin aikaan 50 päivää kestäneen Gazan kesäsodan päätteeksi elokuun 26.päivänä 2014 Egyptin toimiessa välittäjänä. Neuvotteluja oli tarkoitus jatkaa tulitauon aikana, mutta ne eivät toteutuneet.
Aseleponeuvotteluja käydään tiettävästi Qatarin välityksellä, koska Egyptin ja Hamasin välit ovat käytännössä poikki.
Gazan kesäsodassa saí surmansa 2 100 Gazan arabia, heistä 44 % aseellisia. Israelin menetykset olivat 73 kuollutta, heistä 66 IDF:n sotilasta. http://www.timesofisrael.com/hamas-isra ... ver-truce/

6. UUTISOTSIKOITA
· USA:n drone (miehittämätön pienkone) iskussa 09.06. sai surmansa Al-Qaidan kakkosjohtaja, Jemenin haaran johtaja Nasir al-Wahishi. Hän on uusi uhri USA:n suorittamissa iskuissa Al-Qaidan Jemenin haaran johtajien eliminoimiseksi. Menetys on paha isku Al-Qaidan vaikutuksen lisäämiseksi Jemenissä, jota se harjoittaa Houti-kapinallisten avulla. Wahishi oli Bin- Ladenin entinen avustaja. USA oli asettanut hänen päänahastaan 10 miljoonan USD palkkion. http://www.timesofisrael.com/al-qaedas- ... -in-yemen/
· Alkuperäisten sionististen aatteiden mukaisesti ryhmä nuoria – pääasiassa amerikkalaisia ja juutalaisia – vapaaehtoisia on aloittanut maan muokkaamisen ja puiden ja kasvien istuttamisen Juudean ja Samarian vuorille. Ryhmä piti kokoustaan Jerusalemissa perjantaiaamuna siirtyäkseen sieltä autoilla Jerusalemin eteläpuolella lähellä Hebronia sijaitsevaan arabikylään, jossa heidät otettiin vastaan kahvin ja teen sekä paikan historia kertauksella ennen tarttuakseen tositoimiin. Paikka on 20 ml Hebronista etelään. Satakunta nuorta, joiden ideologia perustuu vasemmistoaatteisiin, katsoi oikeaksi valita toimintapaikakseen arabikyliä. http://www.timesofisrael.com/using-earl ... estinians/
· Naftali Bennett esitti vaatimuksen pääministeri Netanyahulle, että tämän tulee kutsua diplomatia- ja turvallisuuskabinetti koolle mahdollisimman pian. Kabinetti ei ole kokoontunut kertaakaan tämän hallituksen aikana. Bennett sanoo, että kabinetin sivuttaminen on hyvin vakava kysymys, ja sanoo esittäneensä sen pääministerille hyvin selvin sanoin, sillä esityslistalla on useita ajankohtaisia asioita, joista tulee keskustella ja päättää. Pahat kielet kuiskuttavat, että taustalla voi olla oikeusministeri Aielet Shakedin ja Sara Netanyahun välinen sovittamaton vastenmielisyys. Pääministeri ei kätellyt enempää Shakedia kuin Bennettiäkään hallituksen valanvannomis- tilaisuudessa Knessetissä, kuten on ollut tapana. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YEt01PxQwA
· PA:n itsensä nimittänyt puheenjohtaja Mahmoud Abbas (Abu Mazen) osallistui Afrikan Unionin huippukokoukseen Johannesburgissa, vaikka hänellä ei pitänyt olla mitään tekemistä siellä. Hän kuitenkin selitti Afrikan maiden johtajille, että heidän tulee osallistua BDS-liikkeeseen Israelia vastaan. Abbas sanoo, että hän purkaa nykyisen yhteishallituksen Hamasin kanssa voidakseen muodostaa uuden toiselta pohjalta. Abbas otti kantaa Ranskan YK:n turvallisuusneuvostolle laatimaan rauhansuunnitelmaan, jonka mukaan 23.arabivaltio perustetaan Israelin sydänalueille vuoteen 2017 mennessä perustuen 1949 aselepolinjoihin pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa. Abbas opasti Ranskan presidenttiä ja sen ulkoministeriä, ettei suunnitelmaan tule sisällyttää Israelia juutalaisena valtiona. Abbas johti Fatahin vallankumousneuvoston kokousta tiistaina esittäen siellä ulkopoliittiset tavoitteensa.
Abbas totesi, ettei Israelin kanssa ole mitään neuvotteluyhteyksiä, ja että nykyinen seisova tilanne on tuhoisa, vaikka hän itse torpedoi neuvottelut huhtikuussa. Hän sanoi tukevansa Ranskan esitystä, jos hänen vaatimuksensa huomioidaan, joihin kuuluu myös pitävä aikataulu ja maailman johtavien valtioiden vakuutus suunnitelman toteutumisesta. Abbas haluaa Gazaan lentokentän ja sataman, josta on yhteydet maailmalle. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YEt01PxQwA
· Presidentti Vladimir Putin uhkaa Yhdysvaltoja, että jos se toteuttaa suunnitelmansa toimittaa uudenaikaisimpia aseitaan ja hävittäjiään entisen NL:n alueille, Venäjä tulee vastaamaan niihin omilla yksipuolisilla toimillaan. Putin totesi tavatessaan presidentti Niinistön tiistaina Moskovassa, että Venäjä tulee suuntaamaan aseensa niihin maihin, joista uhka tulee. Hän sanoi olevansa erityisen huolestunut NATO:n laajentumispyrkimyksistä Venäjän rajoille. Hän sanoi, että Venäjä lisää 40 uutta ballistista ohjusta arsenaaliinsa 2015 aikana. USA:n Rapter hävittäjä huolettaa Putinia. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YE1a1PxQwA


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update Kesäkuu
ViestiLähetetty: 19.06.2015 18:11 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

PERJANTAI 19.06.15
1. TAIVAANKANSI on pilvetön ja mittari osoittaa 24 lämpöastetta jo puoli seitsemän maissa aamulla, mikä tarkoittaa hellepäivää tänään. Huomenna lämpötila alkaa vähitellen laskea muutaman asteen verran taivaan ollessa osittain pilvien peitossa. Auringonpaiste tulee kuitenkin tänään ohuen harson läpi, eikä sen valo ole yhtä voimakas kuin voisi olettaa, ainakin näin maallikon silmin arvioituna.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 22 -29; Tiberias 25 -38; Suolameri 34 -40. Eilat 28 -41 +C-astetta. Myös Suolameren ja Eilatin lämpötila putoaa alle 40 astetta sapatin jälkeen sunnuntaina, mutta lämmintä riittää koko maan alueelle lähipäivien aikana, kuten ennusteet lupaavat. Kinneretin vedenkorkeus jatkaa puolen sm:n alenemista päivässä ollen nyt 211.98 m, mikäli ymmärsin JP:n lukemat oikein.

KRISTITTYJEN suosima kastepaikka Jordanjoen varrella uhkaa saastua viemärivesien johdosta, vaikka Israelin terveysministeriö vakuuttaa veden olevan puhdasta. http://www.timesofisrael.com/baptism-by ... tian-rite/

2. Maailman yleiseen ympäristön suojelemiseen kiinnitti myös Rooman paavi erityisen huomionsa vuosittain julkaisemassaan encyclical ”paimen-kirjeessään”, joka on tarkoitettu ennen muita maailman 1.2 miljardille roomalaiskatolisille, mutta jonka merkitys tunnustetaan maailmanlaajuisesti. Se julkistettiin torstaina viidellä kielellä ja sitä jaetaan 5 000 katoliselle piispalle. Kirje vuosi julkisuuteen Italiassa muutama päivä ennen virallista julkistamista, mitä Vatikaani paheksui mauttomuutena.

Paavi Franciscus I on aiemminkin kiinnittänyt poliittista huomiota maailman ympäristön saastumiseen ja väärinkäyttöön, mutta Perun arkkipiispa Pedro Barreto Jimeno toteaa, kysymys on luoteeltaan enemmän antropologinen ja eettinen.
”Se koskettelee kysymystä maailman luonnonvarojen epätasaisesta jakamisesta ja aiheita kuten ruokatarpeiden tuhlaamisesta ja luonnonvarojen vastuuttomasta käyttämisestä sekä niiden vaikutuksesta ihmisten elämään ja terveyteen” hän sanoo.
Kirjettä on jo ehditty moittia siitä, että se näyttää suosittelevan maailmaan kommunistista järjestelmää, joka on myös Obaman ohjelmassa. http://www.theguardian.com/world/2015/j ... nge-debate

3. ”Pieni paratiisi Galilean järven rannalla”, otsikoi JP artikkelinsa, jossa käsitellään katolista kirkkorakennusta kohtaan tehtyä tuhopolttoa paikalla, jossa Jeesuksen kerrotaan ruokkineen 5000 miestä ja lisäksi naiset ja lapset. Sen johdosta kirkkoa nimitetään nimellä ”Church of the Multiplication”. Se on kuulunut etenkin katoisten suosimien kohteiden joukkoon, ja nyt pelätään, että kirkon tuhopoltto voi vaikuttaa roomalaiskatolisten pyhiinvaeltajien matkojen peruuntumiseen.
Kirkkorakennuksia tehtyjä hyökkäyksiä on Israelissa sattunut aiemminkin, mutta ne ovat olleet suhteellisen vähäisiä eivätkä ole aiheuttaneet suurta tuhoa.

TORSTAINA ”viiden leivän ja kahden kalan kirkkoa”, kuten sitä myös nimitetään, vastaan tehty tuhopoltto on kuitenkin paljon vakavampi. Pääministeri Netanyahu totesi: ”Häpeällinen (outrageous) tuhopoltto Galilean kirkossa on hyökkäys meitä kaikkia vastaan”. Poliisi pitää hyökkäystä uskonnollisesti motivoituneena, mikä voi laajentuessaan nostattaa esiin patoutuneet uskonnolliset erimielisyydet ja uskontojen väliset sovittamattomat ristiriidat. Siksi tapaukseen on suhtauduttava erityisellä vakavuudella ja pyrittävä selvittämään taustat ja tekijät mahdollisimman pian. Tuhopoltto on tuomittu yleisesti Israelissa mutta myös ulkomailla.

Kirkon seiniin oli töherretty hepreankielisiä grafiitteja, mikä voi aiheuttaa rikollisten etsimiseen väärältä taholta, kuten jotkut ovat julkisesti esittäneet. ”Miksi suoralta kädeltä uskotaan, että tuhopolttajat ovat juutalaisia, sillä alueen muslimit ovat viime aikoina suhtautuneet vihamielisesti alueen kristittyjä kohtaan”. Ei liene kaukaa haettu oletus, että kapinallisten harjoittama kirkkojen tuhoaminen Irakissa ja Syyriassa ja yleinen kristittyjen vainoaminen siellä on voinut antaa Galilean kirkon polttajille motiivin ja esikuvan apinoida heidän rikollista toimintaansa.
Tuhopoltto voi olla luonteeltaan myös kosto, mihin ”hintalappu” kirjoitus viittaa.
80-vuotias munkki sai häkämyrkytyksen ja vietiin sairaalaan.

Pahiten vaurioitui kirkon sisäänkäynnin oikealla puolella oleva tila, jonka puinen kattorakennelma romahti kannatusparrujen palaessa ja hiiltyessä kokonaan. Lattialle ole koottu rukouskirjoja tilan pituudelta, mikä avusti tulen leviämistä. Tuhopolton vaurioittamat rakennuksen osat tarvitsevat täydellistä remonttia, ennen kuin kirkko voidaan ottaa uudelleen käyttöön, eikä siihen ole varoja, kuten isä Nicodemus Shnabel kirkosta vastaavasta luostarista toteaa. Hänen ensimmäinen huolensa on savumyrkytyksen saanut vanha munkki, joka taistelee elämästään sairaalassa. Shnabel kertoo, että kirkossa vierailee 5 000 pyhiinvaeltajaa vuosittain, heidän joukossaan kristittyjen ohella muslimeja, juutalaisia ja druuseja, joten se on toiminut kaikkien uskontojen kirkkona. Siellä on kokoontunut myös vammaisten ryhmiä, jotka ovat voineet hyödyntää kirkon pientä uima-allasta sekä nauttia kirkkopuutarhan idyllisestä luonnosta ja Galilean järven pastoraalisesta tunnelmasta. Hän sanoo, että ”Israelissa on joitain idioottimaisia ihmisiä, mutta myös hyviä ihmisiä”.
Koko kirkon alue on nyt suljettu toistaiseksi ilman määräaikaa. http://www.jpost.com/Israel-News/A-smal ... lee-406556, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YOt31PxQwA

4. Yhdysvaltain Etelä Carolinen Charlestonissa tehty hyökkäys afrikkalais-amerikkalaisten kristittyjen kirkkoon, missä 9 seurakuntalaista sai surmansa mukaan lukien kirkon pappi, on antanut presidentti Obamalle oivallisen verukkeen tehostaa tuliaseiden omistamisen rajoittamista koskevan lainsäädännön edistämiseksi. Hyökkäyksen kirkkoon teki yksinäinen, valko-ihoinen nuorehko mies, joka istuttuaan kirkossa jonkin aikaa alkoi tulittaa seurakuntalaisia. Hän oli todennut, että hänen tulee tehdä se, sillä vieraat valtaavat heidän maansa ja raiskaavat heidän naisensa.

Presidentti Barack Obama kertoi yhdessä järkyttyneen varapresidenttinsä Joe Bidenin kanssa hyökkäyksestä todeten, että hän tunsi murhatun mustaihoisen papin. Samantapaisia massamurhia on tapahtunut eri puolilla Yhdysvaltoja, mutta myös Englannissa ja Australiassa, joissa on samantapainen tilanne eri rotujen välillä, ja siksi turvallisuustoimia lisätään ja aseitten omistamista pyritään rajoittamaan, minkä uskotaan vaikuttavan ehkäisevästi massamurhien uusiutumiseen.
USA:n poliisi pidätti torstaiaamuna laajan ajojahdin jälkeen 21-vuoriaan opiskelijan
Dylan Roofin Shelbyssä Carolinen pohjoisosassa paikallisen poliisin toimesta. FBI pitää hyökkäystä viharikoksena.
Sumansa saaneiden yhdeksän henkilön joukossa oli kolme miestä, mukana kirkon pappi, sekä kuusi naista. Dylan Roof totesi sekarotuiselle huonekumppanilleen: ”Minun täytyy tehdä se, te raiskaatte naisemme ja valtaatte maamme. Teidän tulee poistua maastamme”. Seurattuaan tunnin verran kirkonmenoja hän aloitti ampumisen, mutta jätti yhden naisen henkiin kehottaen häntä kertomaan murhatapahtumasta. Yksi 5-vuotias näytteli kuollutta jääden henkiin, kuten silminnäkijä kertoo. http://www.wnd.com/2015/06/multiple-peo ... na-church/,
Dylanin uskotaan käyttäneen vahvoja huumeita, joskin tiedot ovat vielä epätarkkoja, koska poliisi ja FBI haluavat toistaiseksi pitää syytetyn henkilötiedot salaisina. Alla olevassa linkissä on lista tapauksista, joissa murhaaja on ollut vahvassa huume-humalassa. Dylan Roofin hallussa oli helmikuun 28. päivänä poliisin ratsiassa voimakkaita mieleen vaikuttavia Suboxone narkoottisia aineita. Sitä käytetään muihin huumeisiin kuten heroiini sortuneiden hoitamiseen. Sillä on voimakkaita sivuoireita, kuten irrationaalinen ja väkivaltainen käyttäytyminen. http://www.wnd.com/2015/06/big-list-of- ... d-killers/, http://www.wnd.com/2015/06/obama-uses-c ... n-control/

5. Yhdysvalloissa Khobani jugurttimainos, jossa kaksi alastonta naista nautiskelevat paitsi jugurtistaan myös toisistaan TV-katsojien silmien edessä ilman häpeän tai häveliäisyyden häivääkään.
”Yksi Miljoona Äitiä” niminen järjestö pitää mainosta erityisen häpeällisenä ja yleistä moraalikäsitystä loukkaavana.

Mainos alkaa esitellen nuorta naista sängyssä jugurttiaan maistellen, mutta samalla hyväillen toisella kädellään sänkykumppaninsa alastonta jalkaa. Esityksen lopussa nainen kääriytyy lakanaansa, jolloin paljastuu, että vuodekumppani on alaston nainen. Lisäksi näytetään, että sormustensa mukaan he ovat lesbopari.
”Yksi Miljoona Äitiä” sanovat, että mainos pyrkii edistämään seksuaalisyntiin, mutta myös samaa sukupuolta olevien ”avioliittoon”, jos tuo termi on asiallinen tässä yhteydessä. Mainoksen taustalla juontaja laulaa: ”Rakastaa tätä elämää on elää sitä luonnollisesti”. Teksti esitetään meren hiekkarannan ja ulapan kuvan päällä.

USA:n miljoonan äidin edustajajärjestö ihmettelee, mitä yhteistä on jugurtilla ja kielletyllä seksillä? Ei yhtään mitään. He viittaavat Rm. 1:26-27, jossa selkeästi todetaan homoseksualismi synniksi ja vaaditaan, että amerikkalaiset vaativat mainoksen julkaisijaa poistamaan mainoksen synnillisenä ja sopimattomana.
Chobani on turkkilaisen siirtolaisen Hamdi Ulukaiyan perustama yhtiö USA:ssa, joka toi jugurtin valmistamis- ja nauttimistaidon mukanaan. Hän on nyt yksi USA:n rikkaimmista liikemiehistä. http://www.wnd.com/2015/06/nude-lesbian ... ommercial/

6. UUTISOTSIKOITA
· Tänään alkoi muslimien kuukauden mittainen paasto eli ramadan. Päivän aikana muslimit eivät syö eivätkä juo mitään auringonnoususta sen laskuun.
Jopa pieni siemaus nestettä rikkoo paaston, myöskin seksuaalinen toiminta
on kielletty paaston aikana, mutta auringon laskettua pyritään ottamaan takaisin kaikki menetetty nautinto runsaalla aterialla ja ilonpidolla. On selvää, että etenkin hellekausi – kuten nyt - aiheuttaa pahoja vaikeuksia jopa terveisiinkin, mutta odottavat äidit, pienet lapset ja vanhukset on onneksi vapautettu paastoamisesta. Joissakin muslimimaissa, joissa noudatetaan sharia-lakia, kiellon rikkojia pidätetään ja heitä voidaan rangaista sharialain mukaan.
Israel antoi useita helpotuksia Juudean ja Samarian sekä Gazan muslimeille, kuten toisessa yhteydessä kerrottiin. Niillä pyritään ostamaan rauhantila paaston aikana, jolloin muslimien pinna on erityisen kireällä. Israelilaisia on lisäksi kehotettu välttämään provosoivia toimia muslimien läheisyydessä. PA:n arabit voivat tapansa mukaan vaatia, että helpotuksia jatketaan paaston jälkeenkin ilman, että heidän tulee myöntyä mihinkään. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 36,00.html
· Israelin USA:n entisen lähettilään Michael Orenin kirja, jossa hän suomii Obamaa maitten välisten luottamuksellisten suhteiden romuttamisesta esittäen useita esimerkkejä, on nostattanut vipinää sekä USA:n että Israelin johtavissa elimissä. USA:n Israelin lähettiläs Dan Shapiro vaatii anteeksi-pyyntöä pitäen Orenin antamia esimerkkejä ja teesejä täysin perättöminä. Netanyahu on tiettävästi kieltäytynyt esittämästä anteeksipyyntöä. Israelin entinen USA:n lähettiläs Yoram Ettinger katsoo, että pyyteleminen anteeksi sotii Israelin intressejä vastaan, kuten myös pääministeri totesi: ”Israelilaisten ei ole aihetta kulkea pää kumarassa pyydellen anteeksi olemassaoloaan”. Olisikohan tämä alkuna uudelle kansallisen itsetunnon nousulle, joka on edellytyksenä sisäisen yhteyden kasvattamiseksi, mutta vaarallinen hallitsemattomana? ”Ei sillä tule elämöidä”, kuten UKK totesi aikoinaan. Kulanun esittämä anteeksipyyntö USA:lle oli harkitsematon ja johtui ilmeisesti USA:n lähettilään Shapiron lähes hysteerisestä reaktiosta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YPRGVPxQwA
· USA:n reklamoima Algerian terrorijohtajan eliminoiminen oli ennen aikainen, sillä tämä terroristi Mokhtar Belmokhatarin johtama järjestö Al-Mourabitoun kielsi huhun, jonka julkisti myös Algerian hallitus. Järjestön kielto johtajansa surmasta julkaistiin Al-Arabiya uutistoimiston tiedotteessa. Al-Arabiya tunnetaan yleensä paikansa pitävästä uutisoinnista. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YPSOVPxQwA
· Hadash-puolue kehottaa boikotoimaan Juudeassa ja Samariassa israelilaisten yhtiöiden valmistamia tuotteita. Meretz puolestaan varottaa, että BDS-toiminta vahingoittaa ennen kaikkea Juudean ja Samarian arabeja, koska he menettävät työpaikkansa israelilaisissa yhtiöissä, joissa palkka maksetaan Israelin palkkatason mukaan. Hadash on Israelin arabipuolue. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YPUA1PxQwA,
· NGO-monitor järjestö toteaa, ettei Israel syyllistynyt sotarikoksiin Gazan kesäsodan aikana 2014. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YPVeVPxQwA
· PA:n media ja turvallisuusjärjestöt tiedottavat, että IDF:n sotilaat ampuivat torstaina kahta PA:n arabia heidän osallistuessaan Josefin hautakammion edustalla hyökkäykseen haudalle tapansa mukaan tulleita palvojia vastaan. Sotilaat haavoittivat kahta arabimuslimia jalkoihin, kuten säännöt opastavat. Miehet vietiin sairaalaan hoidattamaan haavojaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YPWFlPxQwA
· Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivät terroristit suunnittelevat syömälakon aloittamista saadakseen lisää TV-ohjelmia näyttöruudulleen. Sehän sopii ramadanin aikana, jolloin muutenkin paastotaan, mutta mässäillään yöllä. Asiasta kertoi Walla!-news. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YPXklPxQwA
· Saeb Erekat suosittelee, että PLO peruuttaa Israelin valtion tunnustamisen. PA:n ICC:lle esittämät dokumentit käsitellään alustavasti. ensi viikolla. Sekä USA että Israel ovat antaneet ymmärtää, että Mahmoud Abbasin armonaika on loppunut ja että hänen tulee siirtyä syrjään. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YPZt1PxQwA,
· UNRWA sulkee viimeisen Gazan sotapakolaisille antamansa turvapaikan. Se tulee herättämään vastalauseita Gazassa, jonka asukkaat saavat kaiken ilmaiseksi UNRWA:lta aidon käenpoikasen tapaan, jolla on aina suu auki. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YPag1PxQwA
· Pari myönteistä uutista: Ruotsin markkinat ovat hylänneet BDS toimet ja kehottavat liikkeitä suosimaan sinivalkoisia tuotteita. Toiseksi Tanskan oikeisto on voittanut vaalit, mikä voi kääntää poliittista suuntaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YPg81PxQwA, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YPhnVPxQwA,
· Unkari rakentaa muurin Israelin esimerkin mukaan Serbian vastaiselle rajalleen, kuten Saudi Arabia Irakin ja Jordanian vastaisille rajoilleen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YPh3lPxQwA


Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update Kesäkuu
ViestiLähetetty: 22.06.2015 08:49 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva


SUNNUNTAI 21.06.15
1. VIIKON ensimmäinen päivä alkoi harmaana ja sumuisena, jossakin lienee sadellutkin muutaman pisaran, mutta yleisiä sateita ei ennusteta. Lämpömittari osoitti 18 lämpöastetta, mutta lämpötila noussee iltapäivään mennessä 28 asteen tienoille, Internetyhteydet reistailevat, joten joudun aloittamaan raportin laatimisen pääosin JP:n aamulehden perusteella.
Muslimit jatkavat perjantaina alkanutta ramadan paastokuukauttaan, jolloin heidän oletetaan selvittävän tilejään Allahin kanssa, jota he palvovat tunnontarkasti, mikä voisi olla esimerkkinä toisillekin, mutta ei opilliselta kannalta, koska siinä he ovat erehtyneet järkyttävän pahasti. Heidän pääsemisensä irti islamin kaiken kattavasta otteesta näyttää edellyttävän, että Israelin Jumala antaa heille näyn oikeasta uskosta., Näin tapahtui eräälle IS:n kurkunkatkaisijalle, joka kertoo saaneensa näyn, jossa Jeesus Kristus ilmestyi hänelle kysellen: ”Miksi sinä vanoat Minun seurakuntaani?” Olen rukoillut tämän vellovan, 1.2 miljardia ihmistä käsittävän ”islamin meren” puolesta, kuten he itse kutsuvat islamin kansaa. Islam ei tunne Israelin Jumalan laatimaa pelastussuunnitelmaa, eikä halua kuullakaan siitä.

Perjantaina, joka on muslimien ”pyhäpäivä” ja myös paastokuukauden ensimmäinen päivä, Temppelivuoren alueille kokoontui 90 000 muslimia, sillä’ Israel salli myös 500 Gazan muslimille oikeuden päästä Al-Aksa moskeijaan vuorella, sekä järjesti sinne bussikuljetuksen Juudean ja Samarian alueilta. Poliisi oli asettanut yli 2 000 poliisia seuraamaan tilannetta, joka kuitenkin sujui ilmeisen häiriöittä. Wafkin paikallis-johtaja sheikki Azzam al-.Khatib arvioi, että 200 000 muslimia ahtautui Temppeli-vuoren ja lähialueille perjantaina. Israelin lupaama bussikuljetus Juudeasta ja Samariasta Vuorelle ei sujunut suunnitelman mukaan PA:n viivyttelyn vuoksi.
http://www.timesofisrael.com/over-90000 ... f-ramadan/,

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 16 -25; Tiberias 23 -33; Suolameri 27 -36; Eilat 27 -36 +C-astetta. Lämpötilat pysyttelevät ennusteen mukaan melko tasaisesti tämän päiväisissä lukemissa, eli lämmintä ja paikoin jopa hellettä riittää toistaiseksi.

2. Terroristi, joka ampui perjantaina kuoliaaksi 25-vuotiaan israelilaisen Danny Gonenin Dolev-juutalaisyhteisön lähellä, kuusi km Ramallahista länteen, ja haavoitti toista, kunnioitti ramadania omalla tavallaan. Hän pysäytti juutalaisten ajaman auton kapealla hiekkatiellä kysyen heiltä ensin, onko läheisessä lähteessä vettä, ilmeisesti varmistaakseen, että he ovat juutalaisia. Sen jälkeen hän aloitti tulituksen heidän autonsa tuulilasin läpi. Poliisi ja Shin Bet aloittivat murhaajan etsimisen välittömästi, mutta häntä ei ole vielä löydetty, mutta ennen pitkää hänet saadaan kiinni. Uhrit kuljetettiin helikopterilla sairaalaan, mutta Gonen kuoli tunnin kuluttua.
Tämä on Israelin arkea, johon - ikävä kyllä - on ollut pakko tottua. http://www.timesofisrael.com/israeli-ma ... d-to-rest/,

Maatalousministeri Uri Ariel vakuuttaa, että hän tulee kunnioittamaan Gonenin muistoa muuttaen lähteen nimen muotoon ”Ein Danny”, Dannyn lähde. ”Danny oli Israel-rakkauden ruumiillistuma, Israelin kansan ja Toran rakkauden”, hän sanoi luvaten kunnostaa lähteen ja sen lähialueen siten, että siitä tulee yksi Israelin eniten vierailluista paikoista. ”Murhaajat, jotka eivät halunneet nähdä retkeilijöitä, tulevat pian näkemään tuhansien juutalaisten tungeksivan alueelle. Danny asui Lodissa ja opiskeli yeshivassa Maale Adumimissa toimien sosiaalisen ja fyysisen rakentamisen hyväksi kaikkialla Israelin maassa ja uskoen siihen. Me olemme antautuneet jatkamaan hänen teitään vahvistaen sosiaalista toimintaa kaikkialla maassa sekä rakentaen ja vahvistaen Juudean ja Samarian alueita”.
http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YZH21PxQwA, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YZM9lPxQwA,

3. USA:N ULKOMINISTERIÖN laatiman ja perjantaina julkaiseman raportin mukaan terrori-hyökkäykset lisääntyivät vuoden 2014 aikana Lähi-Idässä ja maailman-laajuisesti 35 % terrorin uhrien luvun noustessa 81 %.
Terrorismin keskus on Syyriassa.
Kaikkiaan vuoden 2014 aikana rekisteröitiin 13 463 terrorihyökkäystä, joissa kuoli
32 700 ihmistä.
Yli 9 400 ihmistä siepattiin panttivangeiksi terroristien toimesta – eli kolme kertaa enemmän kuin vuonna 2013.
USA:n lähettiläs ja vastaterrorismin koordinoija Tina S Kaidanow totesi terrorismin nousun johtuvan pääasiassa terroritoiminnan lisääntymisestä Irakissa, Afganistanissa ja Nigeriassa. Yli 60 % hyökkäyksistä tapahtui viidessä maassa: Irak, Afganistan, Nigeria, Pakistan ja Intia, ja 78 % terrorihyökkäyksissä surmansa saaneita olivat samoin viidessä maassa: Irak, Nigeria, Afganistan, Pakistan ja Syyria.
Kuolonuhrien kokonaismäärän kasvu johtui siitä, että muutamat hyökkäykset olivat erittäin verisiä – vuonna 2014 tapahtui 20 hyökkäystä, joissa kuoli yli sata ihmistä, vuonna 2013 luku oli kaksi.

KAIDANOW esitti lisäksi muutamia erikoishuomioita terrorismista:
- Al-Qaidan heikkeneminen – tai sen johdon epäonnistuminen - on johtanut muiden terroriryhmien nousuun kuten ISIS ja sen liittolaiset Jemenissä, Syyriassa, Libyassa, Nigeriassa ja Irakissa ja innostanut kymmenien tuhansien ryntäämisen noihin maihin saamaan oppia terrorismista.
- Noin 16 000 ulkomaalaista 90 maasta matkusti Syyriaan joulukuusta 2014 liittyäkseen terroriryhmiin, ja siten Syyria on muodostunut terrorismin ja sen käyttämisen keskukseksi poliittisena aseena.
- USA:n johtama kansainvälinen koaliittio on tehnyt raskaita iskuja ISIS joukkoja vastaan, mutta ei ole pystynyt vapauttamaan sen miehittämiä alueita.
- ISIS on ainutlaatuisella tavalla hyödyntänyt mediaa terroriaseena.
- Boko Haram on Afrikassa kehittänyt ISIS käyttämän mukaisen oman brutaalin taktiikkansa, johon kuuluvat kivittämiset, ihmisten massateurastukset, sekä naisten ja nuorten tyttöjen systemaattinen alistaminen, mukaan lukien orjuuttaminen, kiduttaminen ja raiskaukset.
- Yksinäisten susien merkittävä lisääntyminen länsimaissa sekä vaikeus niiden yhdistämiseksi Al-Qaidaan tai ISIS-joukkoihin. Nämä hyökkäykset voivat ennakoida uuden sukupolven nousemista, jossa terroriryhmä tai sen keskitetty johto ei merkitse ratkaisevaa osaa, ryhmän identiteetti on joustava ja ääriryhmien motiivit edustavat laajempaa kenttää väitetyistä kärsimyksistä ja vihollisista.
- On havaittavissa Iranin ja sen vallankumouskaartin nousu terrorin viennissä sekä sen tuen kasvu Hizbullahille, useille Irakin shia-ryhmille sekä Hamasille ja Islamic Jihadille.
Raportissa esitetään joitakin suosituksia terrorismin leviämisen estämiseksi ja kiinnitetään huomiota siihen osallistuneitten tai oppia saaneitten palaamiseen kotimaihinsa. Sitä lukiessa ei voi välttyä havainnolta, ettei Obaman hallitus taida olla tietoinen raportin antamista havainnoista ja vihjeistä etenkään Iranin kysymyksissä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YZNPFPxQwA

4. RANSKAN ulkoministeri Laurent Fabius vierailee Israelissa ja Ramallahissa tänään sunnuntaina. Hän tapaa erikseen pääministeri Netanyahun ja PA:n puheenjohtajan Abbasin. Hänellä uskotaan tuovan salkussaan laatimansa luonnoksen rauhan-sopimuksesta Israelin ja PA:n välillä. Ainakin se lienee keskustelujen keskeisin kysymys.

”On tärkeää saada neuvottelut alkamaan”, hän sanoi vieraillessaan Kairossa lisäten: ”Israelin turvallisuus tulee saada varmistettua, mikä on välttämättömyys, mutta samalla palestiinalaisten oikeudet tulee huomioida, sillä ilman sitä rauhaa ei tule”. Hän selitti, että tältä pohjalta asiaa tarkastellen, kun setlementtien rakentaminen jatkuu, kysymys kahden valtion periaatteesta hämärtyy.
”Käsityksemme mukaan, jos kysymykseen ei tartuta tarvittavalla vakavuudella, vaarana on jatkuva ristiriita tai kysymyksen räjähtäminen käsiin”.

RANSKAN aloitteen mukaan lopullinen sopimus on neuvoteltava 18 kuukauden sisällä. Jos neuvottelut eivät onnistu, Ranska uhkaa tunnustaa Palestiinan valtion. ”Tulevan aseettoman Palestiinan valtion itsenäisyys tulee vahvistaa Israelin vetäytyessä asteittain palestiinalaisten alueelta”, kuten hän maalailee. ”Israelin vaatimat turvallisuustakuut sekä arabien aseistautuminen ja terrorismin aktiviteetti tulee estää. Palestiinalaispakolaisten kysymykseen täytyy löytää oikeudenmukainen, tasapainotettu ja realistinen ratkaisu, perustuen periaatteelle, että pakolaisten menetykset tulee korvata”. Luonnoksessa on myös viittaus Netanyahun esittämään vaatimukseen, että PA/PLO:n tulee tunnustaa Israel juutalaisena valtiona. PA:n puheenjohtaja Abbas sanoi äskettäin, ettei hän hyväksy luonnosta, jos siinä viitataan Israelista juutalaisena valtiona.

Fabius sanoi toukokuussa, että Ranskan luonnoksessa yksilöidään perusteet ja neuvottelujen aikataulu, sekä pyritään mobilisoimaan kansainvälinen yhteisö helpottamaan osapuolten pääsyä sopimukseen.
Fabius luottaa kansainvälisen painostuksen voivan taivuttaa Israel ja PA/PLO neuvottelemaan vilpittömästi vuosikymmeniä kestäneen ongelman ratkaisemiseksi. Pääministeri Netanyahu ei ole virallisesti ilmoittanut kantaansa Ranskan aloitteeseen, mutta on vihjaillut vastustavansa sen epämääräisesti esittämiä vaatimuksia koskien aikataulua ja Israelin turvallisuusvaateita, joissa hän ei luota kansainvälisiin turvallisuustakuihin, koska ne eivät ole onnistuneet missään. Fabius oli yhteydessä Labourin Herzogiin todeten yhdessä tarpeesta aloittaa neuvottelut niin pian kuin suinkin. http://www.timesofisrael.com/fabius-exp ... nitiative/
5. UUTISOTSIKOITA
- Kahlon toivoo, että uusi laki, joka tulee voimaan heinäkuun alusta, auttaa ensi-asunnon ostajia asunnon hankkimisessa. http://www.timesofisrael.com/will-kahlo ... ffordable/,
- Kulttuuriministeri Miri Regev pyrkii rauhoittelemaan jännittynyttä tilannetta käyden keskusteluja mielensä pahoittaneiden henkilöitten kanssa, joista yksi on Norman Issa, jonka teatterilta hän uhkasi lopettaa valtion tuen, koska Issa ei suostu esiintymään vihreän linjan takana. http://www.timesofisrael.com/culture-mi ... eli-actor/
- Entinen puolustusministeri Shaul Mofaz uhattiin pidättää Lontoossa, mikäli hän astuu jalallaan sen maaperälle. Sotilaan rohkeudella hän kuitenkin lensi sinne, eikä kukaan uhannut häntä pidätyksellä. Tzipi Livni oli samoin äskettäin vierailulla Englannissa. Hän välttyi pidätykseltä järjestäen toistuvia neuvotteluja korkeitten virkailijoitten kanssa. Mofazin ongelma on se, ettei hänellä ole diplomaatin suojaa. Mofaz osallistuu konferenssiin, jossa ovat mukana myös Silvan Shalom, Yair Lapid ja oppositiojohtaja Isaac Herzog. Israelin Lontoon lähetystön henkilökunta oli mobilisoitu lentokentälle kaiken varalta. http://www.timesofisrael.com/shaul-mofa ... -incident/
- Iran torjuu USA:n ulkoministeriön raportissa esittämät väitteet, että se tukisi terrorismia. Iranin ulkoministeriön tiedottaja väittää, että päinvastoin Iran itse on terroriuhan alaisena. http://www.timesofisrael.com/iran-rejec ... al-terror/
- Al-Jazeeran journalisti Ahmed Mansour pidätettiin Berliinin lento-kentällä, koska Egyptin oikeus oli tuominnut hänet poissaolevana 15 vuodeksi vankeuteen. Hän halusi matkustaa Dohaan. http://www.timesofisrael.com/al-jazeera ... n-warrant/
- Israelin entinen USA:n lähettiläs Michael Oren sanoo, että presidentti Obama voi etsiä suhteita muslimimaihin siksi, että hänen muhamettilaiset isänsä Keniassa ja ottoisänsä Indonesiassa hylkäsivät hänet pyrkien nyt saamaan hyvitystä menetyksilleen. Orenin kirja Israelin ja USA:n suhteista, jotka Orenin havaintojen mukaan Obaman vuoksi ovat valuneet viemäriin, on herättänyt vilkasta polemiikkia sekä Yhdysvalloissa että Israelissa. USA:n poliitikoille ja diplomaateille on ominaista se, että he asettuvat puolustamaan presidenttiään ulkomailla, olkoon hän sitten kuinka pahoin ryvettänytkin maataan. Kyllä juutalaisen valtion olisi syytä ottaa oppia tässä asiassa. Orenin havainnon mukaan Obaman politiikka on lapsellista ja irrotettu todellisuudesta. http://www.timesofisrael.com/oren-obama ... doned-him/
- Uusi kolmen laivan muodostama flotilla lähteen lähiviikkojen aikana seilaamaan kohti Gazaa jostain Välimeren satamasta. Laivoissa on
järjestäjien mukaan aurinkopaneeleja ja lääkintätarvikkeita.
Alusten aikataulusta ei ole tarkempia tietoja, mutta Israelin laivasto vakuuttaa estävänsä laivojen yritykset murtaa Gazan ympärille asetettu kansainvälinen kauppasaarto, jota sekä Egypti että Israel valvovat. Aluksissa on lisäksi arabimyönteisiä aktivisteja. V. 2010 Israelin miehittämässä ja Ashdodin satamaan johdetussa Mavi Marmara-aluksessa oli järjestäjien mukaan vain avustustarvikkeita, mutta suoritetussa tarkastuksessa aluksessa oli vain hyvin aseistautunut aktivistijoukko eikä mitään avustustarvikkeita. Laivan valtauksessa sotilaat ampuivat itsepuolustukseksi 9 turkkilaista aktivistia, mikä sotki Turkin ja Israelin välit vuosiksi, ja ovat edelleen huonot. http://www.timesofisrael.com/new-flotil ... -blockade/
- Irakin sunniheimot, jotka Irakin hallitus oli jättänyt huomiotta, ovat nyt tärkein miesten rekrytoimisalue ISIS/IS:n armeijoille. Tämä on todellista realipolitiikkaa, jossa uskonnolliset vakaumukset sivuutetaan oman nahkansa ja perheensä turvallisuuden pelastamiseksi. Israelin hallituksen olisi syytä nähdä tämä ja pyrkiä luomaan suhteita entisen Palestiinan alueen arabi- ja beduiiniheimoihin, joiden heimopäälliköillä on todellinen vaikutusvalta alaisiinsa. Heimouskollisuus ylittää kansallisen uskollisuuden. PA/PLO:n johto on suurelta osalta ulkomaalta tullutta eikä siten edusta paikallisia heimoja. http://www.timesofisrael.com/sunni-trib ... ate-fight/
- Israel torjuu YK:n laatiman raportin, jossa syytetään Israelia lasten jättämistä huomiotta käymissään sodissa Gazassa. Israelin on vaikea ymmärtää, miksi YK:n pääsihteeri vakavalla naamalla julistaa Israelin armeijan suorittamia rikkomuksia inhimillisyyttä ja etenkin lasten oikeuksia vastaan. YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon (monkey boon) on tyypillinen byrokraatti, joka ei näe hänen eteensä asetettujen papereitten lisäksi ollenkaan, mitä maailmassa tapahtuu. http://www.timesofisrael.com/israel-sla ... an-terror/
- Oikeistoryhmittymä voitti Tanskan parlamenttivaalit, minkä johdosta vasemmistolainen pääministeri erosi hallituksineen. Euroopan asukkaat alkavat vähitellen herätä sata-vuotisesta unestaan vain nähdäkseen kauhulla, että vieraat tunkeutujat hallitsevat heidän maataan. Vaalit voitti Tanskan Venstre puolue. toiseksi sinnitteli maahanmuuton vastainen Tanskan Kansanpuolue DPP, joka haluaa rajoittaa maahan-muuttoa. http://www.timesofisrael.com/far-right- ... elections/
- Rajapoliisin upseeri haavoittui vakavasti arabiterroristin puukotettua häntä Jerusalemin Damaskos-portilla tänään sunnuntaina. 20-vuotiasta rajapoliisia puukotettiin niskaan. Haava on hengenvaarallinen. Uhri pystyi apumaan 18-vuotiasta hyökkääjää, joka vietiin haavoittuneena sairaalaan, mutta menehtyi haavoihinsa. Isku tapahtui 10.26 aikaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YZ9plPxQwA
- 78 kadonneeksi luullun Bnei Menashe heimon jäsentä palaa kotimaahansa Intiasta, jonne he jatkoivat pakoaan assyrialaisten miehitettyä heidän maansa Israelin ia ajaen heidät maanpakoon. Tämä tapahtui toisen Temppelin ollessa vielä pystyssä Jerusalemissa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YaKFFPxQwA

Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Israel Update Kesäkuu
ViestiLähetetty: 25.06.2015 07:13 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 23.10.2013 17:20
Viestit: 1818
  Kuva

Tuesday, June 23, 2015
ISRAELIN TILANNE 580

Israelin tilanne 580
Olen parin viikon ajan kipuillut itseni kanssa, miten kirjoittaisin sisäisen paineen vaatiman yhtenäisin artikkelin Lähi-Idän ja maailman tämän hetken tilanteesta.
Yksinkertaisinta olisi todeta kuivat tosiasiat ilman hengellistä ulottuvuutta, mutta hengessäni koen, että se jättäisi monet kylmäksi - ellei peräti pelokkaiksi ja epävarmoiksi. Runsas viikko sitten näkemäni uni, jossa kulkemani tie päättyi täydelliseen umpikujaan, antoi lisäinnoituksen aloittaa artikkelin kirjoittaminen. Unessa kävin vielä tarkistamassa, ettei mitään sivupolkua ollut jatkaa samaa tietä. Uni voisi tarkoittaa minua henkilökohtaisesti, mutta hengessäni koen, että sillä on myös laajempi merkitys.
Maailman yleinen tilanne, mikä koskee myös Lähi-Itää, on ajautumassa – ellei jo ajautunut - kohtaan, jossa ei ole etenemismahdollisuutta ilman perusteellista suunnan muutosta. Kyselin mielessäni, tarkoittaako tämä sitä, että Jumalan armonaika olisi loppunut kansojen keskuudessa ja koin, ettei se oikein sovellu kuvaan armahtavasta Jumalasta, joka tuhopäätöksen tehtyään voi vielä peruuttaa päätöksensä, jos kansa tekee parannuksen, kuten profeetta Joona koki mennessään Jumalan lähettämänä saarnaamaan Niiniven tuhoa. Toisaalta Raamatussa on esimerkkejä, jossa päätös on peruuttamaton, kuten tapahtui globaalin tulvan yhteydessä, tai Sodoman ja Gomorran tapauksessa.
Profeetta Jeremia saarnasi parannusta Jerusalemissa ennen Babylonian hyökkäämistä Israeliin ja Jerusalemin tuhoamista. Israelin kansa ei välittänyt mitään Jeremiaan varoituksista, vaan pilkkasi häntä ja ylipappi pani hänet jalkapuuhun yön ajaksi syyttäen häntä isänmaansa petturiksi. Se oli erittäin raskasta aikaa Jeremiaalle, ei oman itsensä, vaan Israelin kansan ja Jerusalemin vuoksi, sillä näki ja kuuli hengessään vihollisvankkureiden äänet ja sotilaiden marssitahdit. Hän rukoili sydäntä särkevästi armoa kansalleen, mutta lopulta Jumala kehotti häntä lopettamaan rukoilemisen kansansa ja Jerusalemin puolesta, sillä tuhopäätös oli tehty, eikä Jumala kuullut enää Jeremian rukouksia.
Hengessäni olen kokenut ilmapiirin muutoksen. Rukoillessani kansojen puolesta en koe enää samaa Jumalan Hengen läsnäoloa, mikä sai minut levottomaksi. Onko todella niin, että kuten ennen vedenpaisumistasilloisen ihmiskunnan pahuus oli saavuttanut mittasuhteet, jossa pyrittiin kyseenalaistamaan Jumalan yksinoikeus luomaan uusia lajeja, samoin aikamme yhteiskunnan tieteellis- tekninen kyky on saavuttanut tason, jossa tehdään kokeita ihmisen perintötekijöillä pyrkien muuttamaan niitä tiedemiesten haluamalla tavalla? Juutalaisen perimätiedon mukaan vedenpaisumisessa tuhoutunut yhteiskunta teki langenneitten enkelien opastamana kokeita ihmisen ja eläimen perintötekijöiden yhdistämiseksi, kuten aikamme tiedemiehet tekevät salaisissa laboratorioissaan. Ihmisen kloonaaminen on myös heidän ohjelmassaan, kuten ihmisen ja tietokoneen yhdistäminen, mikä antaisi ihmiselle yhteyden rajattoman tietolähteeseen. Sotilaiden geenejä muuntelemalla pyritään kasvattamaan yksilöitä, jotka eivät tunne pelkoa eikä väsymystä, ja joilta olisi poistettu kaikki inhimillinen tunne kärsimyksen aiheuttamisesta tai säälin tunteista.
Tällaisten kokeilujen ja toimien kautta tiedemiehet kuvittelevat voivansa nousta Jumalan tasolle, kuten monet heistä avoimesti tunnustavat. Juuri tämä oli saatanan keskeinen houkutus innostaessaan Eevaa syömään kielletyn puun hedelmää: Te tulette olemaan kuin Jumala, ja tiedätte kaiken.
En ole profeetta enkä väitä, että Jumala olisi antanut minulle tehtäväksi saarnata aikamme yhteiskunnan tuhoa, mutta käydessäni läpi päivittäin maailman tapahtumia koen hengessäni
levottomuutta, kuin Jumala alkaisi siirtää suojaavan kätensä kansojen yltä ja vapauttaisi saatanalliset voimat riehumaan kansojen keskuudessa, kuten tapahtuu Israelin naapurimaissa, mutta mistä on selviä oireita myös länsimaissa. Ihmisten ja etenkin nuorten käyttäytyminen ei ole normaalia, kuten amerikkalaiset esimerkit osoittavat heidän kehittämästä musiikistaan lähtien, jossa tietoisesti käytetään sävelasteikkoja, joita aiemmin pyrittiin välttämään. Nuoret käyttävät voimakkaita psyykelääkkeitä päästäkseen haluamaansa mielentilaan, kuten se nuori mies Dan Roof Carolinessa, joka käytti ihmisen aivotoimintaa muuttavaa lääkettä, jonka vaikutuksen alla hän ilman säälin tunnettakaan ampui 9 seurakunnan jäsentä afrikkalais-amerikalaisten kirkossa tunnustaen aikoneensa aloittaa rotusodan maassa ja suunnitteli jatkavansa surmaamista opistossa. Onneksi hänet saatiin kiinni ennen kuin hän ehti tehdä vielä enemmän pahaa.
USA:n ulkoministeriön laatiman ja keskiviikkona julkistaman raportin mukaan terrorismi maailmalla on rajussa kasvussa ja terroriuhrien lukumäärä jyrkässä nousussa. Eivät terrori-teot ole itsetarkoitus, joku niitä suunnittelee ja toteuttaa saadakseen herätettyä kansoissa pelkoa ja kauhua valmistellessaan kansoja seuraavia siirtoja varten.
MAAILMAN kristilliset kirkot ja seurakunnat ovat – mukautuessaan tämän maailmanajan mukaan, mistä Raamattu varoittaa – menettäneet suolaisen makunsa, eivätkä enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäviksi ja ihmisten tallattaviksi. Kirkkojen ja seurakuntien johtajat ovat avoimesti nousseet kapinaan Jumalan antamia käskyjä ja ohjeita vastaan selittäen, etteivät tuhansia vuosia sitten annetut käskyt sovellu kehittyneen yhteiskunnan oloihin. He ovat menettäneet uskonsa elävään Jumalaan, joka on muuttumaton, ja jolle menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus ovat tässä ja nyt. Eikä Hän ole kuolleitten Jumala vaan elävien, jolle kaikki elävät, vaikka olisivat fyysisesti kuolleita, kuten Jeesus todisti.
JUMALAN valitsema Israelin kansa ja Hänen sille iankaikkiseksi perinnöksi antamansa Israelin maa ei ole suinkaan jäänyt erikoiseksi saarekkeeksi, jossa oikeus ja vanhurskaus virtaisivat kuin vesi, ja joka olisi säästynyt maailmaa saastuttavalta turmelukselta. Jumala sanoo profeettansa kautta, että Hän tulee tuhoamaan ne, jotka maan turmelevat. Maapallon meret ovat saastuneet tasolle, jossa sen eläimet pyrkivät rannoille saastumista pakoon. Tuhansittain ja taas tuhansittain meren eläimiä huuhtoutuu rannoille suurista valaista, haikaloista, delfiineistä äyriäisiin ja rapuihin saakka. Myös meri- ja maalintuja kuolee tutkijoitten ja tiedemiesten silmien edessä, eivätkä he voi tilanteelle mitään.
Japanin Fukushiman ydinvoimala Tyynenmeren rannikolla valuttaa edelleen kuolettavaa, säteilevää jäähdytysvettä meriveteen, jonka eläimet kuolevat. Ydinvoimalan lähettyvillä ihmisillä on havaittu hälyttävästi syöpäkasvaimia. Viranomaiset vihjailevat, että koko voimalan lähettyvillä asuva väestö jouduttaneen lopulta evakuoimaan. Myös Tokion kaupunki on vaaravyöhykkeessä. Minne kaikki nuo ihmiset sijoitettaisiin? Tsunamin hajottamien rakennusten jäännöksiä kulkeutuu merivirtojen mukana Amerikan länsirannikon edustalle kuljettaen mukanaan säteilyä rannikkoalueille.
USA:n kuivuusalue, joka koettelee pahiten Kaliforniaa ja Texasia, on pakottanut maanviljelijät luopumaan karjastaan ja viljapelloistaan, koska vettä ei ole tarpeeksi edes juomavedeksi. Läheltä tilannetta seuraavat epäilevät, että Kalifornia ja Texasin alueiden kuivuus on ihmiskäden työtä HAARP-järjestelmän kautta, jolla he pystyvät säätelemään ilmakehän lämpötilaa ja sen kautta modifioimaan säätilaa ja sateitten kehittymistä. HAARP asemia on asennettu eri puolille maailmaa, joiden avulla valtiot olettavat voivansa käyttää säätilojen muutoksia taisteluaseina. Mutta sitä voidaan käyttää myös omaa kansaa vastaan, kuten epäillään USA:n hallituksen toimivan Kalifornian ja Texasin tapauksessa. Pystytäänkö HAARP-järjestelmän avulla aiheuttamaan myös maanjäristyksiä ja tulivuorenpurkauksia, on kysymys, josta kerrotaan joissakin artikkeleissa, mutta virallisesti julkistettuja näyttöjä siitä ei ole. HAARP järjestelmillä suoritetut kokeet ovat valtiosalaisuuksia, joista ei kerrota kansalle mitään. Vain niiden vaikutuksista voidaan havaita, että kokeita suoritetaan.
TYYNENMEREN reuna-alueilla yleistyneet maajäristykset ja tulivuorenpurkaukset tuskin ovat ihmiskäsien työtä, mutta niiden aiheuttajaksi epäillään maan sisäisen sulan magman liikkeitä, mikä puolestaan johtunee maapallon ulkopuolisista tekijöistä. Onko jokin X-planeetan kaltainen vierailija tullut turhan lähelle maapalloa aiheuttaen vetovoimallaan muutoksia maan kuoressa ja sen sisäisten massojen liikkeissä?
MAAPALLON kansojen yleinen terveydenhoito huolestuttaa kansainvälisiä järjestöjä kuten YK ja sen alaiset instituutit toteavat. Toistuvasti syntyy eri puolilla maailmaa Egyptin vitsauksiin verrattavia kulkutauteja, jotka sairastuttavat ja surmaavat ihmisiä, eikä niihin ole ehditty kehittää lääkkeitä. YK:n ohjelmassa on kehittää pakollisia rokotusoperaatioita, joiden avulla voitaisiin helpommin vahvistaa etenkin kansojen immuniteettia, joilla ei ole riittävästi ravintoa kuivuuden ja sadon epäonnistumisen seurauksena.
Tähän kysymykseen ovat tarttuneet myös ihmisten turvallisuudesta vastaavat järjestöt, jotka suosittelevat rokotusten lisäksi - tai niiden asemesta - ihmiset varustettaviksi kehittyneen tekniikan tuottamilla siruilla, jotka joko lääkkeen tavoin nieltyinä tai rokotuksen tavoin ihmiseen siirrettyinä toimisivat eräänlaisina terveyspoliiseina, jotka rekisteröivät ihmisen terveydentilaa, mikä voitaisiin lukea terveysviranomaisten skannauslaitteilla. Niihin voitaisiin myös liittää automaattinen lääkityksen annostelu. Tämä kauniilta kuulostava menetelmä sisältää kuitenkin erään kammottavan mahdollisuuden: Sitä voidaan käyttää sterilisoimaan ihmisiä, tai jopa surmaamaan heitä virkailijoiden niin halutessa.
EDELLÄ esitettyihin kysymyksiin puuttui myös Rooman paavi Franciscus I Rooman kirkolle tarkoitetussa encyclical paimenkirjeessä, joka jaetaan 5000;lle piispalle, mutta jota maailman media innokkaasti esittelee artikkeleissaan. Paavi on toiminut aktiivisesti paitsi uskonnollisella yhä näkyvämmin myös poliittisella rintamalla. Hän haluaa toimia sosiaalisella kentällä hyödyntäen etenkin Amerikan mantereella saavuttamaansa kansansuosiota. Hän haluaa olla ”koko maailman paavi” ja toimii sen mukaisesti omaksumistaan yhteis-kunnallisista perusteista lähtien, joita voidaan kutsua sosialistisiksi tai kommunistisiksi.
Paavi suosittaa kansainvälisen neuvoston perustamista, joka tulisi toimimaan kansain-välisesti hyväksytyn perustuslain puitteissa. Neuvoston valta olisi ehdoton, jonka päätökset sitoisivat kaikkia maailman kansalaisia rajoista, roduista ja uskonnoista riippumatta. Kansat tunnustaisivat yhtä yhteistä uskontoa, eikä muita suvaittaisi. Maapallon luonnonvarat tulisi käyttää yhteisen edun hyväksi, eikä siten, että yksi kansa elää yltäkylläisyydessä naapurimaan kärsiessä nälkää. Samoin tekniikan, lääketieteen ja muiden alojen saavutukset palvelevat vain määrätyn kansanosan tarpeita, mikä tulee muuttaa, paavi toteaa.
PAAVI esittää, että maapallo on vahvasti liikakansoitettu, ja esittää väestön alentamista kuudella miljardilla. Tässä paavi saa tukea aikamme miljardööreiltä sekä vaikuttajilta, kuten Soros, Turner, Buffet, Rockefeller, Gates ja muut, jotka ovat jo aiemmin esittäneet samankaltaisia suunnitelmia, joita voitaisiin toteuttaa esim. rokotuksen yhteydessä. He kutsuvat sitä väestönkasvun suunnittelemiseksi. Paavi luottaa tieteen saavutuksiin uskoen sen perustuvan tosiasioihin, ja siksi hän suosittaa maailman väestöä vapaaehtoisesti alistumaan tiedemiesten suosittelemiin toimiin maapallon ilmaston lämpenemisen estämiseksi. Mutta koska aina on toisinajattelijoita, tarvitaan kokoamislaitoksia, leirejä, joihin heidät kootaan. USA:ssa niitä on jo rakennettu kymmenittäin täysin varustettuina.
Paavi suhtautuu lämpimästi ihmisiin, joiden seksuaalinen mieltymys poikkeaa valtaväestön mieltymyksistä. Hän sanoo edustavansa vapautta, mutta unohtaa Raamatun varoitukset, ettei vapaus saa olla verukkeena himojen heräämiseksi. Vaikka paavi tunnetaan inhimillisenä ja ihmisystävänä, hän ei näe mitään väärää syntymättömien lasten surmaamisesta jo kohdussa eri syistä johtuen, eikä maailman väestön valtaosan tuhoamisessa, mikä voitaisiin suorittaa suunnitellusti nälän, laboratorioissa kehitettyjen tautien, luonnonvoimien ja sodan avulla, kuten profeetat ilmoittivat. Tämä on melkein suoraan ilmestyskirjan tekstiä Rooman paavin suusta sovellettuna maailman yhteiskuntarakenteisiin toteutuskelpoisena ohjelmana.
MICHAEL SAVAGE sanoo, että paavi on susi ja ekosusi paavin viitassa, salamarxisti ja Ilmestys-kirjan väärä profeetta, joka ohjaa maailmaa antikristuksen tyrannian valtaan. Hänen mielestään Uusi Maailmanjärjestys NWO valitsi paavin kuten Obamankin.
ISRAELIN turvallisuustilanne on nyt vahvempi kuin aikoihin, sanoo puolustusministeri Moshe Yaalon. Tämä ei johdu vain Israelin varustautumisesta, vaan paljolti siitä, että ”Israelin pahoilla naapureilla” ovat kädet täynnä yrittäessään selviytyä Lähi-Idän kiehuvassa kattilassa. Irak, Syyria ja Libanon selvittelevät IS:n veristen taistelijoiden ja Al-Nusran kanssa elintilaansa, johon Hizbullah on sekaantunut korviaan myöten. Hizbullah on menettänyt satoja miehiään kaatuneina ja tuhansia haavoittuneina, mutta samalla saanut elintärkeää sotakokemusta. Iran ehdotti äskettäin, että Hizbullah kääntää edes osan 100 000 ohjuksistaan kapinallisjoukkoja vastaan. Iran tuo yhä enemmän omia vallankumouskaartin joukkojaan Syyriaan Hizbullahin ja Assadin hallituksen avuksi.
EGYPTI on puolestaan juuttunut taisteluihin Siinaille pureutuneitten Jihadin ja Al-Qaidan taistelijoitten kanssa, jotka tekevät uhkarohkeita iskuja sotilaskohteita vastaan Siinailla. Egypti pitää kuitenkin Israelia päävihollisenaan ja harjoittaa armeijaansa tältä pohjalta. Venäjä rakentaa Egyptin ensimmäisen ydinreaktorin ja toimittaa Egyptille lentokoneita, tykistöä, ohjuksia ja muuta sotilaskalustoa, sen joukossa S-300 ohjustorjuntajärjestelmä.
SAUDI ARABIA jatkaa Jemenissä Houti-kapinallisten asemien pommittamista pidättäytyen maahyökkäyksistä. Sen ilmaiskut surmaavat myös lapsia iskiessään Houtien tukikohtiin, jotka useimmiten ovat asuntoalueitten keskellä. Iranin tukemat Houdit miehittävät edelleen Adenin kaupunkia. Islamin valtion johto vakuuttaa, että sen pääkohde Lähi-Idässä on Saudi Arabia ja sen pyhät kaupungit Mekka ja Medina, mutta odottaa suotuisaa tilaisuutta toteuttaa uhkauksensa. Saudi Arabia ja Iran käyvät julistamatonta sotaa Jemenissä. Islamin Valtiolla on agentteja myös Yhdysvalloissa, jossa ne suunnittelevat iskuja suurkaupunkeihin.
Saudi Arabia teki valtavan sotilassopimuksen Venäjän kanssa, jonka puitteissa se saa Venäjältä uudenaikaista aseistusta. Sopimukseen kuuluu 16 ydinreaktorin tilaus, jotka Venäjä rakentaa lähivuosien aikana. Kilpailu ydinaseistuksesta on alkanut Lähi-Idässä.
TURKIN presidentti Recep Tayyip Erdogan koki pahan takaiskun kansan äänestäjien pudottaessa hänen johtamansa puolueen 40 %:in, mikä romutti hänen haaveensa maansa johtamisesta presidentin johtamaan demokratiaan USA:n tavoin. Tietäen hänen luonteensa hän tuskin tyytyy tähän etsiessään uutta tapaa jatkaa suunnitelmansa toteuttamista.
JORDANIAN kuningas Abdullah II seuraa sydän kylmänä IS:n lähestymistä maansa rajoille.
KAUKO IDÄN mahtavimmaksi valtioksi noussut Kiina rakentaa kiireellä armeijaansa kehittäen sille jatkuvasti uusia aseita, joista USA:n kannalta vaarallisin lienee MIRV järjestelmään kuuluva WU-14. Tämä ohjus ammutaan ylös lähelle ilmakehän ulkolaitaa, jossa sen omat moottorit suuntaavat ohjuksen haluttuun ilmansuuntaan. Ohjuksen nopeus on 10 kertaa äänen nopeus. Saavuttuaan halutun iskukohteen kohdalle ohjus kääntyy suoraan sitä kohti pudottautuen alas suurella nopeudella. Sitä vastaan ei liene kehitetty torjuntamenetelmää. Kiinalla on ollut jo vuosien ajan hyökkäyssuunnitelma Yhdysvaltoja vastaan.
Suunnitelman mukaan ohjukset ammutaan pohjoisnavan kautta USA:n länsirannan kaupunkeihin, jotka tavalla tai toisella ovat mukana USA:n aseteollisuudessa. Kiina on ilmoittanut vaativansa maata Yhdysvaltain keskiosista valtavien velkasaataviensa korvaukseksi, jotka noussevat 1.3 triljoonan USD tienoille. Kiina kehittää omaa kultakantaan perustuva rahajärjestelmäänsä korvatakseen sillä USA:n dollarin maailman vaihtovaluuttana Venäjän tuella. Kiinan armeijan kehityksen kärjessä ovat sen ohjustuotannon ohessa ilmavoimat ja merivoimat. Tämä siksi, että Kiinan potentiaaliset viholliset ovat kaukana sen rajoista Intiaa ja Venäjää lukuun-ottamatta. Kiina laajentaa merialueitaan naapureittensa kustannuksella. Etelä Kiinan meri on Kiinan näkemyksen mukaan sen aluerajojen sisällä ja rakentaa sinne keinotekoisia saaria.
VENÄJÄN talous on länsimaitten boikottitoimien vuoksi Krimin niemimaan miehityksen johdosta melkoisissa vaikeuksissa, mikä häiritsee pahoin ulkomaisia kauppasuhteita länteen. Venäjä kuitenkin kehittää armeijaansa. Sen raskaat pommikoneet lentävät toistuvasti lännen raja-alueiden lähettyvillä, myös USA:n rannikon edustalla. Niiden tarkoituksena lienee testata länsimaiden reaktioita ja selvittää puolustusjärjestelmien koodeja. Poliittisten analyytikoiden mukaan Venäjällä on suunnitelma ydinpommin räjäyttämiseksi Yhdysvaltain maa-alueen yllä, mikä lamauttaisi sen vuosikymmeneksi ja palauttaisi sen keskiajalle. USA:n hienot taisteluvälineet ja niitä valmistavat tehtaat tulisivat käyttökelvottomiksi alistaen koko hienon maailmanlaajuisen valtajärjestelmän, ”uuden Babylonian”, vihollistensa armoille.
USA yhdessä P5+1 maiden kanssa pyrkii valmistelemaan Iranin ydinteollisuutta koskevaa sopimusta allekirjoituskuntoon ennen 30.06.2015 määräpäivää. Raporttien mukaan avoimia kohtia on lähes kaikissa keskeisissä kysymyksissä, mutta USA:n hallituksen päämääränä on saada sopimus aikaan vaikka keskeneräisenä, koska se tulisi olemaan presidentti Obaman tärkein saavutus ulkopolitiikan alueella, jossa hänellä on näytettävänä vain tappioita. Israel on pyrkinyt estämään sopimuksen syntymisen, joka tulisi antamaan Iranille oikeuden jatkaa ydinsuunnitelmansa toteuttamista, jonka päämääränä on ydinpommin rakentaminen. Pommin suojassa Iran nousisi Lähi-Idän hallitsevaksi voimatekijäksi, joka toistuvasti uhkaa tuhota Juutalaisvaltion ja toteuttaa Hitlerin keskenjääneen tehtävän juutalaisten hävittämisestä sukupuuttoon. Iran tukee Syyrian presidenttiä Bashir Assadia ja hänen liittolaistaan Hizbullahia Al-Qaidan ja Islamin Valtion hyökkäyksiä vastaan.
Israelin ja USA:n suhteet ovat nyt huonommat kuin koskaan aiemmin. Israelin entinen USA:n lähettiläs Michael Oren kritisoi Obamaa ja hänen hallitustaan asettaen syyn suhteiden joutumisesta aallonpohjaan lähes kokonaan Obaman syyksi, jota hän pitää lapsellisena ja epävakaana korkeaan tehtäväänsä. Israelin turvallisuuden kannalta tämä on valitettavaa, sillä USA on ollut Israelin luotettavin tukija syntymästään lähtien. Israelin asevalikoima perustuu USA:lta ostettuihin aseisiin, mikä voi kriisin hetkellä saattaa Israelin turvallisuuden vaaralliseen asemaan, sillä USA voi kieltäytyä toimittamasta varaosia kehittyneisiin asejärjestelmiin ja korvata tuhoutuneita, kuten kävi Gazan kesäsodan aikana 2014.
USA on myös tukenut Israelia kansainvälisissä järjestöissä kuten YK ja sen alaiset instituutit. Israelin kannalta tärkein on ollut USA:n veto-oikeus YK:n turvallisuusneuvostossa, jossa se on voinut pelkästään vihjaamalla siihen estää Israelia vahingoittavien päätöslauselmien synnyn. Presidentti Obama on kuitenkin julkisuudessa vakuuttanut tukevansa Israelia, jota hän kutsuu USA:n uskollisimmaksi liittolaiseksi Lähi-Idässä. Israelin tilaamat maailman tehokkaimmat F-35 hävittäjäkoneet on luvattu toimittaa ensi vuoden aikana. Obama lupaa vielä runsaan vuoden virkakautensa ajan huolehtia Israelin armeijan teknisestä ylivallasta Lähi-Idässä. Israelia vaaditaan toistamiseen selvittämään ydinteollisuutensa laatu ja mahdollisten ydinpommien määrän, mihin Israel ei ole suostunut. Erän tuoreen arvion mukaan Israelilla on 80 ydinpommia ja lisäksi taktisia neutroniaseita. Israelin Jericho I ja II ohjuksen kantamatka on tuhansia kilometrejä. Ne voidaan varustaa ydinkärjin. Israel ei ole koskaan virallisesti tunnustanut omaavansa ydinaseita.
ISRAELIN aseteollisuus IAI on tuottanut huippuluokan tuloksia, mistä ohjustentorjunta- järjestelmä Iron Dome lyhyen matkan torjuntaan on kuvaava esimerkki, Sen osumistarkkuus oli 90 %:n luokkaa Gazan kesäsodan aikana. Ilman sitä Hamas olisi pystynyt saamaan pahaa tuhoa Ashkelonissa, Ashdodissa ja myös Tel Avivissa. Myös Ben Gurionin lentokenttä oli vaarassa ja sen sulkemista harkittiin. Keski- ja pitkänmatkan torjuntaan IAI on kehittänyt Arrow II ja III USA:n tuella. Miehittämättömien pienkoneitten (drones) kehittämisessä ja rakentamisessa Israel on johtavia maita maailmassa. Myös maalla ja merellä kulkevien robottien rakentamisessa saavutukset etsivät
Jos sota Hizbullahia vastaan syttyy, IAF:n johto uhkaa, että se tulee iskemään täydellä voimalla alusta lähtien kaikkia ohjusasemia ja niiden varaostoja vastaan välittämättä ihmisuhreista. Tämä siksi, että Israel taistelee olemassaolostaan, missä palkkiona on elämä tai kuolema. vertaansa.
EU:n alistuessa yhä enemmän muslimien painostuksen alaisuuteen ja uhatessa syrjintä-toimilla Israel on joutunut etsimään uusia kumppaneita Kauko Idästä, missä Kiina, Intia, Japani ja Vietnam ovat uusia kohteita.
RAUHANPROSESSI PA:n ja Gazan arabien kanssa on pysähtynyt. Ranska puolestaan yrittää löytää tapaa, millä nelikulmainen keppi sovitetaan pyöreään reikään. Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius oli äskettäin Israelissa esittelemässä laatimaansa suunnitelmaa, joka perustuu paljolti arabiliiton hyväksymään suunnitelmaan vuodelta 2002. Ranskan suunnitelman mukaan Israelin tulee vetäytyä Juudean ja Samarian alueilta 2017 loppuun mennessä. Pääministeri Netanyahu ilmoitti, ettei Israel suostu sanelupolitiikkaan. Israel neuvottelee salaisesti Hamasin kanssa, minkä johdosta PA:n puheenjohtaja Abbas hajotti yhteishallituksen sen kanssa ja perustaa uuden toiselta pohjalta. USA:n hallitus vihjaa, että se on kyllästynyt Mahmoud Abbasin valheisiin ja venkoiluun, ja haluaa syrjäyttää hänet.
Annan ohessa muutamia otsikkomme aiheeseen liittyviä linkkejä.
- http://www.debka.com/article/24687/Isra ... ing-Israel’s-military-position-vis-à-vis-southern-Syria
- http://lisahavennews.net/2015/06/21/wwi ... tastrophe/
- http://www.cnsnews.com/commentary/charl ... g-ways-god
- http://enenews.com/tv-emergency-survey- ... gy+News%29
- https://www.youtube.com/watch?v=UB76gS1FwBU
- https://www.intellihub.com/jade-helm-go ... re-ritual/
- http://www.telegraph.co.uk/finance/pers ... agers.html
- http://www.wnd.com/2015/06/more-cyber-a ... blitz-u-s/
- http://www.wnd.com/2015/06/pope-told-to ... f-defense/
- http://www.wnd.com/2015/06/pope-francis ... y-society/
- http://www.israelnationalnews.com/News/ ... YlEXkNsO-o
- http://www.timesofisrael.com/ahmadineja ... dden-imam/
- http://allnewspipeline.com/Infowars_Eme ... uating.php,
- http://blogs.timesofisrael.com/crying-w ... -of-jesus/
- http://www.whatchristianswanttoknow.com ... rotection/
Kastel 23.06.2015
Gavriel

Lähettänyt Gabriel Eskel


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 13 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia