Ajantasatietoa israelista/ Kesäkuu

Tiedotuksia jotka koskevat Israelia

Re: Ajantasatietoa israelista/ Kesäkuu

ViestiKirjoittaja noomi » 25.06.2016 07:39

    Kuva


Friday, June 24, 2016
PERJANTAI 24.06.2016
PERJANTAI 24.06.2016
01.VIIKON viimeinen työpäivä, joka samalla on suomalaisten juhannusaatto, alkoi 24 asteen lämpötilalla auringon paistaessa lähes pilvettömältä taivaalta sekä tänään että ainakin ennusteajan eli maanantain loppuun saakka. Huippulämpötila noussee 35 asteen tienoille ja pysynee korkealla ainakin lauantaina ja sunnuntaina, mutta maanantaiksi ennustetaan 4 asteen pudotusta.
SÄÄTILAT tänään:; Jerusalem 24 -35; Tiberias 26 -41; Suolameri 31 -41; Eilat 28 -43 +C-astetta. Huippulämpötila noussee Tiberiassa, Suolamerellä ja Eilatissa runsaasti yli 41 asteen; Eilatissa yli 44 astetta lauantaina ja sunnuntaina.
02.PÄIVÄN kuumin aihe lienee Englannin referendum, eli neuvoa antava kansanäänestys "brexit" EU:ssa pysymiseksi tai eroamiseksi siitä. Vielä puoli kahdeksan aikaan ei ole varmaa tietoa, kumpi puoli voitti, mutta se varmistunee aamupäivän kuluessa.
Brittimedia kertoo kuitenkin, että eroaminen EU:sta on varmistumassa, mikä tarkoittaa sitä, että hallitus lienee pakotettu aloittamaan välttämättömät toimet kansan-äänestyksen tulosten toteuttamisen käytännössä tehdäkseen hajuraon EU:n 27 valtion kanssa.
Englannilla on aina ollut "holhoava" asenne Euroopan valtioihin, joita se piti Ernest Bevinin tavoin etäisinä, joilla ei ollut paljonkaan tekemistä saarivaltion kuningas-kunnan kanssa, mitä näkemystä se joutui korjaamaan natsien pyrkiessä tuhoamaan sen.
Englannin asennetta kuvannee tapa, millä se lähetti tuomittuja rikollisia Australiaan ja Uuteen Seelantiin kärsimään rikoksiaan kysymättä paikallisten asukkaitten mielipidettä. Lieneekö tämä ajattelutapa vaikuttanut julkisuudessa liikkuneisiin tietoihin EU:n suunnitelmiin muodostaa Suomesta tällainen "kruunun kolonia", jonne tumpattaisiin Etelä- ja Keski-Eurooppaan tunkeutuneitten vierasmaalaisten enemmistö, eli ns. "pakolaiset".

ÄÄNESTYSTULOSTEN alkaessa valmistua 302:ssa valtion 382 äänestysalueesta tulokset ennustavat 52 %:n voittoa EU:sta irtautumisen hyväksi.

Välittömiä seurauksia tästä trendistä on ollut punnan arvon romahtaminen alimmalle tasolle 31 vuoteen verrattuna USD:in. Investoijat pyrkivät myymään puntia, ja pörssikurssit hyytyivät odoteltaessa sekavan tilanteen selkiytymistä. Englanti on EU:n 60-vuoden historiassa ensimmäinen maa, joka pyrkii eroon siitä.

Lähitulevaisuus näyttänee, miten se vaikuttaa muihin epätietoisiin maihin, kuten Suomi, joissa EU:n vastaisuus nousee maan talousongelmien kasaantuessa, mistä monet syyttävät Suomen liittymistä EU:n Euro- rahajärjestelmään. EU tekee kaikki unionia koskevat päätöksensä Brysselissä, eikä päättävillä virkailijoilla useinkaan liene juuri mitään todellista tietoa tilanteesta "periferiasta", jollaisena Suomea pidetään. Suomen väitetään joutuneen maksajan epäkiitolliseen asemaan huolehtien Etelä- ja Keski-Euroopan maitten holtittoman talouden aiheuttamista laskuista.
Suomen talous oli vahva sen liittyessä EU:hun, ja sen velvoitteita mitataan asteikolla, mikä ei vastaa tämän hetken todellisuutta.

ENGLANNISSA EU:ssa pysymistä vastustavat kansalaiset sanovat, että kesäkuun 23. päivä 2016 merkitsee maalle uutta itsenäisyyspäivää. Cameron joutunee eroamaan.
Times of Israel artikkelissa kuvataan äänestäjien joutuneen houkutelluksi eroamaan EU:sta ja ottamaan tukevaisuutensa omiin käsiinsä, sekä hallitsemaan korkea maahanmuuttajien virta, mitä on lisännyt vapaa liikkuminen EU-maiden sisällä.
Englannin päätös erota tullee vaikuttamaan epävarmojen EU-maiden kansalaisten vaatimuksiin erota EU:sta. Suomen ohella Ruotsi lienee yksi potentiaalinen kohde.
Englannissa spekuloidaan, voiko pääministeri David Cameronin jallitus jatkaa maan johdossa. Potentiaalisena pääministeriehdokkaana on Lontoon entinen pormestari Boris Johnson, joka johti eroamisliikettä Englannissa.

EU-komission johtaja Jean Claude Juncker sanoo pahaenteisesti, ettei EU tule avustamaan Englantia sen neuvotellessa uudet sopimukset maihin, joitten kanssa se kävi kauppaa EU:n lipun varjolla. Juncker ennustaa neuvottelujen olevan vaikeita ja kestävän vuosi-kymmenen. Pahimpien ennusteiden mukaan Englannin talous voi IM:n arvion mukaan taantua ensi vuonna ja laskea 5.6 % vuoden 2019 ennusteista.

Vaalitaistelun ilkein ilmentymä oli EU:ssa pysymistä kannattavan kansanedustaja Jo Coxin raaka puukotus- Ja ampumamurha viikkoa ennen äänestystä. Kahden lapsen äiti Jo Fox jätettiin vertavaluvana makaamaan kadulle.

EU-maiden johtajat kokoontuvat tiistaina kahden päivän tilaisuuteen voidakseen yhdessä luodata syntynyttä tilannetta ja voidakseen estää Unionin täydellisen hajaantumisen dominoteorian mukaan. http://www.timesofisrael.com/britains-e ... rs-likely/, http://www.jpost.com/International/Brit ... rce-457611, http://www.jpost.com/Diaspora/From-Jewi ... dum-457596. http://www.newsmax.com/Newsfront/Brexit ... id/735375/

03.TRI Joseph Frager kertoo blokissaan Zions Corner maanjäristyksistä Jerusalemissa otsikolla luonnolliset murtumalinjat ja EU (Natural Faul Llines and the EU). Artikkeli julkaistiin Arutz Shevassa 24.06.2016.
Frager viittaa aluksi Sukkotin ensimmäisenä päivänä luettuun Sakariaan Haftora-profetiaan maanjäristyksestä Jerusalemin keskustassa. "Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemista itään. Öljymäki halkeaa keskeltä kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi, toinen puoli siitä siirtyy pohjoista ja toinen puoli etelää kohti". (Sak.14:4)

FRAGER kertoo, että Jerusalemin murtumaa verrataan paremmin tunnettuun San Andreas murtumaan USA:n länsirannalla. Hän toteaa, että EU on käyttänyt miljoonia tutkiakseen Jerusalemin murtumalinjaa voidakseen hyödyntää sitä poliittisesti Jerusalemin jakamiseksi.
Jerusalemin murtuma on osa murtumalinjaa, joka alkaa Syyrasta ja jatkuu 3000 mailia Mozambikiin, ja joka syntyi Afrikan ja Euraasian mannerlaattojen erotessa.
Jerusalemin murtumalinjan alueella on sattunut maanjäristyksiä ennenkin aiheuttaen aineellista tuhoa ja henkilömenetyksiä.
Sakarian kirjassa viitataan maanjäristykseen Juudan kuningas Ussian aikana (Sak.14:5). Tiedemiesten arvioiden mukaan se oli voimakkuudeltaan 7.2 -8.2 Richterin asteikolla.
Toinen vakava maanjäristys sattui 15. tammikuuta 1546, Richterin asteikolla mitaten 6-7 astetta.
Kolmas maanjäristys tapahtui v. 1927, mikä romahdutti Allenby sillan. Arutz 7 julkaisi äskettäin kuvia sen aiheuttamista vaurioista Temppelivuoren Al-Aksa moskeijalle, mm. romahduttaen sen katon. Kuvissa näytetään maanalaista käytävää, joka johti nyisin suljetusta itämuurin kaksoisportista Temppeli-alueelle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/213261,

Maanjäristyset tapahtuvat Jerusalemin murtumalinjan alueella 80 vuoden välein, joten sen mahdollisuus on suuri lähiaikoina. Afrikan murtumalinjassa on artikkelin mukaan 10 metrin selkiytymätön jännitys.

FRAGER kertoo blogiartikkelissaan, miten EU-maat ovat tehneet kaikkensa Israelin maan ja sen asukkaitten hajottamiseksi ja Jerusalemin jakamiseksi. Ruotsi päätti tunnustaa "Palestiinan" olemattoman valtion ja Englanti teki samoin, joskaan päätös ei ole sitova.
EU päätti lahjoittaa Hamasille varoja terroritunnelien vahvistamiseksi, ja John Kerry lahjoitti 212 USD samaa tarkoitusta varten, Frager kertoo.

EU ja USA ovat määritelleet PA/PLO:n ja Hamasin hyökkäyksen uhreiksi, joita tulee tukea kaikin tavoin, ja Israel väkivaltaiseksi hyökkääjäksi, jota tulee kaikin tavoin boikotoida ja joka tulee eristää muista maista.
Länsimaiden päättävät elimet ovat siinä määrin NWO:n ja globaalin accord 2030 suunnitelman sokaisemia, etteivät he pysty näkemään kunnolla ja ajattelemaan järkevästi, mistä on osoituksena Israelin vastainen BDS kampanja ja avuton islamin invaasion vastustaminen omassa maassaan, joka uhkaa tuhota länsimaisen kulttuurin..
http://www.israelnationalnews.com/Blogs ... 2zHzmOKTIV, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/213261,

04.ISRAELIN johdon kärsivällisyys PA/PLO:n puheen-johtajan Mahmoud Abbasin Brysselissä esittämiin valheisiin ja aiheettomiin syytöksiin kaivovesien myrkyttämisestä, sekä kieltäytyminen tapaamasta pääministeri Netanyahua sekä presidentti Rivliniä Brysselissä alkaa osoittaa lopullista päättymistä. Alkaisi olla aika eristää Abbas Ramallahin Mukatanin hallintokeskukseen Arafatin tavoin, mikä on ainoa sivistynyt keino pysäyttää Abbasia juoksemasta valtoimenaan maailmassa levitellen kehittelemiään valheellisia syytöksiä Israelia vastaan.

Arabimielikuvituksen tapaan Abbas voi jopa itse uskoakin niitä, kuten esimerkki osoittaa. Väsyneenä työstä tullut arabimies kyllästyi poikansa loputtomiin kysymyksiin ja vaatimuksiin huomion herättämiseksi ja sanoi pojalleen: Tuolla kadunkulmassa jaetaan ilmaisia karkkeja. Poika ryntäsi heti katsomaan, mutta vähän ajan kuluttua mies alkoi ajatella, että jospa se onkin totta ja siellä jaetaan ilmaiseksi jotain, ja meni itse katsomaan.

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu tarttui torstaina Abbasin esittämiin valheisiin syyttäen häntä keski-aikaisista murhasyytöksistä juutalaisia vastaan.
Pääministeri Netanyahu valmistautuu matkustamaan sunnuntaina Roomaan, jossa hän tapaa USA:n ulkoministeri John Kerryn. He keskustelevat Israelin ja PA/PLO:n välisten rauhankeskustelujen uudelleen aloittamisesta. Bibi oli yhteydessä presidentti Putinin kanssa, saadakseen laajemman kuvan ennen matkaansa.
Pääministerin kanslian antamassa lausunnossa todetaan: "Henkilö, joka kieltäytyy tapaamasta presidenttiä ja pääministeriä suorissa keskusteluissa ja esittää EU:n parlamentissa Brysselissä valheellisia murhasyytöksiä, valehtelee väittäessään kätensä olevan ojennettuna neuvotteluja varten".

Puheessaan torstaina EU-parlamentissa Abbas syytti nimeltä mainitsemansa rabbin kehottaneen "setlereitä" myrkyttämään arabien käyttämiä kaivoja, sekä väitti, että Israelin miehityksen loppuminen lopettaa globaalin terrorismin, joka saa sytykkeitä Israelin ja /PA/PLO:n välisestä konfliktista. Abbasin syytös kaivovesien myrkyttämisestä perustuu keskiajalla esiintyneisiin syytöksiin. Abbasin mainitsemaa rabbia ei ole olemassa.
http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ers-457588,

05.Sionistinen Unioni vahvistaa virallisesti, että unionin puheenjohtaja Yitzhak Herzog tapasi PAS/PLO:n 11 vuotta ilman mandaattia toimivan puheenjohtajan Mahmoud Abbarin nimittämän rauhanneuvottelijan, nykyisin PLO.n pääsihteerinä toimivan Saeb Erakatin vuonna 2015 ennen Israelin vaaleja.
Neuvotteluissa Herzog lupasi, että kaikki on neuvoteltavissa, mikään ei ole pyhää.
Hän lupasi luopua Juudeasta ja Samariasta sataprosenttisesti pienin aluevaihdoin, julistaa Itä Jerusalemin Palestiinan pääkaupungiksi. Hän suostui arabipakolaisten paluuoikeuteen tai oikeutetun korvauksen maksamiseksi menetetystä omaisuudesta YK:n turvallisuusneuvosto päätöslauselman 194 mukaan. Sopimusluonnoksen paljasti TV-10 sunnuntain 19. 06. ohjelmassaan.
Luonnosta ei ole käsitelty missään maan virallisessa instituutiossa, eikä sillä ole enempää merkitystä kuin paperilla, jolle se lienee kirjoitettu. Arabien ajattelutavan mukaan se kuitenkin katsotaan luvatuksi ja annetuksi, joka varmasti tullaan vetämään esiin neuvotteluissa, joita länsimaat painostavat Israelia aloittamaan suhteiden heikkenemisen ja mahdollisten boikottitoimien uhalla.

Tiedustelu-ja liikenneministeri Israel Katz pyysi oikeuskansleria tutkimaan, onko maan lakeja rikottu, ja voidaanko tätä verrata maan petturuuteen, toimimiseksi valtion hallituksen ja knessetin selän takana.

Esimerkkinä voi toimia tapa, jolla Oslon sopimukset neuvoteltiin Shimon Peresin ohjauksessa Jossi Beiliniä ja muita vasemmistojournalisteja käyttäen, mikä oli täysin kiellettyä lakien mukaan. Heidät vapautettiin syytteistä jälkikäteen Knessetin päätöksellä. Pääministeri Yitxhak Rabinia informoitiin vasta sopimusten ollessa valmiit, eikä hänellä ollut voimaa kieltäytyä allekirjoittamasta niitä.

Toinen maan sisäistä turvallisuutta nakertava liikehdintä on entisten puolustusministerien toiminta pääministeri Netanyahun 10 vuotta kestäneen hallituksen kaatamiseksi ja vasemmiston nostamiseksi valtaan.
(JP 21.06.2016)
06.Kolmas juutalaisvaltion moraalikäsityksiä käytännössä murentava toiminta oli silloin valtaa pitävän hallinnon päätös kaapata Jemenistä ja muista arabimaista tulleitten perheitten lapsia ja antaa heitä adoptioon ashkenazi-juutalaisille perheille. Tämä tapahtui 1970-luvulla. Hallitus määräsi korkeimman oikeuden tuomarin Yehuda Cohenin johtaman 7 vuoden tutkimukset asiasta salaisiksi vuoteen 2071, koska asiaan olivat sekaantuneet korkeat virkailijat ja poliitikot, mitä ei voitu julkaista kansalle. Raportista vuotaneiden tietojen mukaan todellisuutta tapahtumista ei pystytty selvittämään, eikä sitä, keille lapsia annettiin hoidettaviksi. Adoptoidut lapset itse vastustavat asian julkistamista peläten sen tuovan heille lisäkärsimýksiä. Vanhemmiltaan riistettyjä lapsia oli yli tuhat, varmaa lukua ei tiedä kukaan. Perusteluna selitettiin, etteivät vanhemmat pystyneet itse hoitamaan lapsiaan, mikä on varsin outo syytös.
Kysymystä käsittelevät kirjoitukset käsittelevät sitä hyvin pintapuolisesti.
Jemeniläisten rabbina toiminut Meshulam pyrki saamaan oikeutta lapsensa menettäneille perheille, mutta hän taisteli virkavaltaa vastaan, joka ei halunnut totuuden julkistamista. Sairaalat, joissa lapsia ja synnytyksiä hoidettiin, kertoivat vanhemmille lapsensa kuolleen, mutta eivät antaneet lupaa nähdä lapsen ruumista, ja sairaalan todistukset osoittautuivat usein väärennetyiksi. Meshulam linnoittautui kotiinsa kannattajiensa kanssa, mutta hänet vangittiin ja tuomittiin yli 6 vuodeksi vankilaan. Hän kuoli murtuneena miehenä 1994. http://www.jpost.com/Opinion/Yemenite-children-457575.



Lähettänyt Gabriel Eskel
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Ajantasatietoa israelista/ Kesäkuu

ViestiKirjoittaja noomi » 27.06.2016 07:19

    Kuva

Sunday, June 26, 2016
SUNNUNTAI 26.06.2016
SUNNUNTAI 26 .06.2016
01.Tänään on toinen juhannuspäivä Koto-Suomessa, mutta olkoon vain, Israelissa tämä päivä on viikon ensimmäinen työpäivä, eikä juhannuksesta ole tietoakaan Joten naputtelen ohessa jotain päivän kuumimmista tapahtumista - kuten niitä Israelissa tarkastellaan, mikä voi poiketa siitä, miten niistä raportoidaan muualla maailmassa.
Mutta tarkastellaan ensiksi päivän säätilaa. Tätä pientä maarääpälettä on ahdistanut useita päiviä kestänyt helleaalto, joka rapauttaa alkukesän vihreyden ja muuttaa yleisnäkymän ruskean voittoiseksi. Helteiden mukana tulivat monet tulipalot, useimmat luultavasti syttyneet ilman ihmiskäsiä, mutta osa huolimattomasta nuotioiden ja minigrillien sammuttamisesta. Suurpaloilta sentään selvittiin, ja Israelin hankkimaa lentokalustoa lennätettiin Kyprokselle sammuttamaan siellä puhjenneita varallisia metsäpaloja, joiden hallinta riistäytyi käsistä kovan tuulen vuoksi.
Hätään joutuneen naapurin auttaminen on Israelin yksi huomattavimmista ominaisuuksista, olkoon kyse liittolaisesta tai vihollisesta. Israelin avustuspartiot ovat aina ensimmäisinä maanjäristysten ja muitten katastrofien jälkeen tarjoamassa lääkinnällistä ja muuta avustustaan kenttäsairaaloiden ja avustustarvikkeiden muodossa.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 25 -33; Tiberias 26 -40; Suolameri 30 -40; Eilat 29 -40 +C-astetta. Lämpötila alkaa vähitellen alentua ja palata inhimillisiin mittasuhteisiin, kuten ennuste osoittaa. Tiistaina lämpötila romahtaa 28 asteeseen, mutta jo keskiviikkona huippulämpötila kipuaa yli 30 astetta.
02.ENGLANNISSA suoritettu kansanäänestys eroamisesta EU:sta, "Brexit", kuten sitä saarivaltiossa kutsuttiin, herättää edelleen huomiota ja analyyseja, miten tässä näin kävi ja mitä se merkitsee muulle EU-yhteisöä, jossa on edelleen 27 jäsentä. Eräiden uutisten mukaan Euroopassa levisi "itsenäisyys" huuma ihmisten juhliessa brittien tekemää rohkeaa päätöstä irrottautua muusta Euroopasta, ja vaatimukset seurata Englannin esimerkkiä lisääntyivät.
EU:n johtajat kokoontuvat tiistaina EU:n päämajaan Brysseliin tarkastelemaan syntynyttä tilannetta, ja päättämään mahdollisista lisätoimista "brexit"-vaatimusten leviämisen estämiseksi. Joillekin EU-maille kuten Baltian maat liittymisen päämotiivi EU-yhteisöön oli turvallisuuden takaaminen, mitä seurasi liittyminen NATO:on, koska EU sellaisenaan ei voinut taata turvallisuutta Venäjän nousevaa mahtia vastaan.

Suomen pääministeri Sipilä' vakuuttaa lausunnoissaan, että Suomi on vahvasti liittoutunut EU:n kanssa eikä näe mitään syytä kansanäänestyksen, referendumin, järjestämiseksi, Tämä on nostanut FB:n sivuilla syytöksiä diktatuurista, sillä "eihän yhdellä miehellä saa olla valtaa päättää koko kansaa koskevista asioista epämääräiseksi ajaksi", he todistelevat. http://www.timesofisrael.com/britain-eu ... rce-talks/, http://www.timesofisrael.com/after-brit ... ependence/,

03.PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin Brysselin parlamentissa esittämät murhasyytökset Israelia vastaan kaivojen myrkyttämisestä ja arabi-lasten murhaamisesta, jotka on osoitettu täysin valheellisiksi ja jotka Abbas itsekin toteaa vääriksi – ehkä se oli hänen puheensa kirjoittaja, joka ei informoinut isäntäänsä eikä hän ollut ehtinyt lukea tekstiä ennen puhettaan- ovat
painuneet jonnekin alitajunnan salaisiin muisti-osioihin, eikä niitä huomioida muuten kuin osoituksena, että 11 vuotta ilman mandaattia hallinnut PA/PLO:n johtaja on päästään lahonnut eikä hallitse enää tilanteita. http://www.jpost.com/Opinion/Blood-libel-457718,

TAPAHTUMIEN keskus - ainakin Israelin kannalta – on siirtymässä Brysselistä Roomaan, jossa pääministeri Benyamin Netanyahu tapaa tänään USA:n ulkoministeri John Kerryn. Heidän tarkoituksenaan on keskustella Israelin ja PA/PLO:n välisistä suorista neuvotteluista, joita Netanyahu vaatii arabi- johdon kanssa, ja jota myös EU näyttää suosittelevan uudessa lausunnossaan.
Toinen Israelia kiinnostava kysymys on "kvartetin" - jos joku vielä muistaa sellaisenkin yhteisön – valmisteillä oleva lausunto, jonka sanamuotoa Israel haluaa muutettavaksi.
Netanyahun asemaa lienee pahoin häirinnyt Zionistisen Unionin puheenjohtajan Yitzhak Herzogin ja PLO:n johdon välillä ennen 2015 vaaleja käydyt keskustelut, jotka äskettäin tulivat julkisuuteen TV-10 lähetyksessä.
Kuten edellisessä raportissa kerrottiin, Herzog antautui lähes täydellisesti PA/PLO:n vaatimuksille. Vaikka keskustelujen pohjalta tehdyllä sopimuksella ei olekaan mitään todellista vaikutusvaltaa. PLO tullee käyttämään sitä hyväkseen seuraavissa neuvotteluissa.

JOHN KERRY aloitti matkansa Washingtonista lauantaina ollakseen sunnuntaina virkeänä ja iskukunnossa tapaaman pääministeri Netanyahu Roomassa, mikä ei aina ole huomioinut Valkoisen talon toiveita. USA on useimmiten pyrkinyt suhtautumaan Israelin johtajiin kuin minkä tahansa kolmannen maailman johtajiin, mikä ei päde omilla aivoillaan ajatteleviin israelilaisiin.
USA:n hallituksen tulisi suorittaa perusteellinen suursiivous diplomatiassaan Lähi-Idän asioiden kysymyksissä, mikä ei voine toteutua nykyisen eikä potentiaalisen Hillary Clintonin hallituksen aikana. Siihen tarvittaisiin koko ideologian uudelleen arviointia, mikä voisi tapahtua republikaanien ehdokkaan Donald Trumpin voittaessa USA:n presidentin vaalit. Trump ilmoitti voivansa hyväksyä Israelin päätöksen liittää Juudea ja Samaria Israeliin. http://www.timesofisrael.com/diplomacy- ... y-detente/,

KVARTETIN raportti tulee arvioiden mukaan perustumaan kahden valtion periaatteelle, mikä Israelissa alkaa olla kuollut ja vain odottelee hautaustaan. Israelin hallitus aristelee julkistaa setä maailmalle.

04.JP:n vakioraportoija Caroline B Glick, joka on toistaiseksi saanut armon lehden vasemmistolaiseksi osoittautuneen päätoimittajan Yakov Katzin silmissä, käsitteli perjantain raportissaan USA:n hallituksen suhtautumista Israeliin ja sen toimia otsikolla "Obamas money and Israel´s sovereignty" (Obaman raha ja Israelin itsenäisyys):
GLKICK käsittelee artikkelissaan Israelin ja USA:n välistä sopimusta, jolla USA:n tuki Israelille sidotaan 10 vuoden ajaksi. Tuen määrää nostattaneet tuntuvasti, mutta kuten Glick kertoo, USA:sta suoritettavien ostojen määrää nostetaan ja toiseksi Israelin armeijan tulee hyväksyttää sotilasoperaationsa USA:n hallituksella. Nämä yhdessä hyödyntävät USA:n teollisuutta, ja asettavat IAF:n suunnitelmat ja toimet Pentagonin vahvistuksen alaisiksi.
Glick paljastaa raportissaan, että ulkoministeri John Kerry palkkasi USA:n kenraalin John Allenin laatimaan Israelin turvallisuussuunnitelman.
Kenraali Allen on johtanut PA:n "poliisien" koulutusta Jordaniassa ja Jerikossa. Kerryn päämääränä oli saada suunnitelma, jonka Israelin pääministeri voisi hyväksyä.
Suunnitelman mukaan Israel luovuttaa Jordanin laakson turvallisuuden USA:n armeijalle, joka yhdessä kouluttamiensa PA:n sotilaitten kanssa vartioi Jordanin rajaa. Suunnitelmaa edelsi Obaman hallituksen v. 2013 tilaama suunnitelma nimeltä "Turvallisuussuunnitelma kahta valtiota varten" (CNAS) . Sen valmisti Washingtonissa sijaitseva älyhautomo. Sen laatimiseen osallistuivat Allenin neuvonantajien lisäksi Israelin USA;n entinen sotilas-attashea Washingtoniin Gadi Shammi, jolla on läheiset suhteet Martin Indykin kanssa, ja Shimon Peresin entinen henkilöstöpäällikkö Nimrod Novik, joka Glickin mukaan pääosiltaan vastasi raportin laatimisesta.
CNAS suunnitelmassa vakuutetaan, että Israel tulee säilyttämään itsenäisyytensä ja saa luvan toimia itse-puolustukseksi, mutta vain ääritapauksissa. Koska tällainen ääritapaus kehittyisi, olisi USA:n hallituksen harkinnassa. IDF menettäisi vapaan päätösvaltansa, se olisi alistettu Pentagonin alaisuuteen. http://www.jpost.com/Opinion/Column-One ... nty-457567

05.UUTISOTSIKOITA
· Miten pitkälle voivat arabit ja Israel mennä, kyselee JP artikkelissaan, sillä niitä erottava kuilu on syvä ja
Näyttää ylittämättömältä.
Kuitenkin - kuten artikkelissa todetaan – todellisuuden realiteetit voivat pakottaa yrittämään mahdottomia, eivätkä ihmeet ole harvinaisia Isra4elin ja juutalaisten historiassa; päinvastoin, ilman niitä juutalaista kansaa ei olisi olemassakaan. Artikkelissa viitataan Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisin toukokuun 17 päivänä pitämään julkiseen puheeseen, jossa hän näki uusia mahdollisuuksia Israelin ja PA:n arabien välisen konfliktin ratkaisemiseksi, esittäen samalla oman suunnitelmansa, jonka Israelin johto hyväksyi osittain kuitenkin hienotunteisesti hyläten sen riittämättömäksi. Artikkeliussa todetaan, että "palestiinalaisongelma" on hämärtynyt arabien käsittelyjärjestyksessä, mutta esiintyy kuitenkin heidän lausunnoissaan. http://www.jpost.com/Jerusalem-Report/H ... -go-456965
· Israelin ja Turkin viranomaisten taholta vakuutetaan, että diplomaattisuhteet palauttava sopimus on käytännössä valmis vaikka tänään. Tarkkailijat kuitenkin varoittelevat, ettei tule luottaa presidentti Erdoganin hyvään tahtoon, sillä hänen spontaaninen päätöksen tekotapansa voivat romuttaa kaiken hetkessä. Erdogan vaatii Gazan kansainvälisen saarron purkamista, ja edellyttää Israelin kaasujohdon rakentamista löytämiltään kaasuesiintymiltä Turkin kautta Eurooppaan. Tätä he pitävät uhkarohkeana ja alttiina tilapäisille mielenmuutoksille ja painostukselle. Sopimus tulee onnistuessaan hyödyntämään molempia osapuolia. http://www.jpost.com/Israel-News/Politi ... lls-457576
· Israelin rabbinaatti on joutunut viime aikoina toistuvien hyökkäysten kohteeksi, koska monet katsovat sen jääneen ajastaan jälkeen ja edustavan vanhentunutta käytäntöä. Yksi näistä on ollut kashrut-todistusten myöntäminen yrityksille, ravintoloille ja kaupoille jne., Nyt vihjataan, että rabbinaatti harkitsee käytännön yksityistämistä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2-H32OKTIU
· Jerusalemin poliisi pidätti sunnuntaiaamuna 4 osittain naamioitunutta arabinuorta Temppeli-vuoren alueella heidän häiritessään juutalaisia, jotka olivat nousseet Vuorelle heille varattuna aikana. Nousu Vuorelle saa jatkua kaikesta huolimatta. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... -I1GOKTIU..
· 59 % skoteista haluaa erota Englannista. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2-J8mOKTIU
· Arabivandaalit varastivat juutalaisten asettaman mezuzan Hebronin patriarkkain mausoleumissa ja varastivat tuhansien NIS arvosta korjausvälineitä ja tarvikkeita perjantaina mausoleumin ollessa varattuna kokonaan muslimeille ramadanin aikana. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2-KMGOKTIU, http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/06/25/

· Hallituskoaliittion puheenjohtaja David Biton sanoo, että Israelin turvallisuusjärjestöjen johtajat ovat erotessaan viroistaan muuttuneet - tai osoittautuneet - aktiivisiksi vasemmistolaisiksi esittäen lukuisia esimerkkejä.. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2-LJ2OKTIU
· PA:n arabinainen rysäytti autollaan perjantaina israelilaisiin autoon Kiryat Arban sisäänkäynnin lähellä vammauttaen autossa olleita kohtalaisesti. Autoa ajanut arabinainen "eliminoitiin" paikalla. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 2-Mc2OKTIU
· Israelin rabbinaatti ilmoittaa, ettei se voi luultavasti hyväksyä juutalaisen rabbin suorittamaa kääntymystä Trumpin tyttären Ivankan tapauksessa. Ivanka on naimisissa juutalaisen miehen kanssa.
· Saksan poliisi löysi valtavan radikaalin islamin omistaman asearsenaalin läheltä moskeijaa viikko sitten Nordhein-Westfalen, maan tiheimmin asutussa 18 miljoonan asukkaan maakunnassa. Operaatio oli täysin salainen ja se suoritettiin vihannes ja hedelmävarastoihin. Poliisin arvion mukaan samanlaisia asekätköjä on kaikkien suurten kaupunkien liepeillä koko Euroopan alueilla. http://www.jewsnews.co.il/2016/06/26/hu ... n-germany/
· Ranska päätti sulkea moskeijoita löydettyään niistä 334 sodissa käytettävää asetta. http://www.jewsnews.co.il/2016/06/26/fr ... ons-found/
· Bill Clintonin entinen rakastajatar Monica Lewinski heitti uuden pommin, mikä voi häiritä Hillaryn vaalityötä. Monican kerrotaan hurjístuneen saatuaan tietää, että hän oli vain yksi lukuisista Billin käyttämistä naisista, yksi heistä presidentti Walter Mondalen tytär Eleonor. http://www.jewsnews.co.il/2016/06/26/mo ... -campaign/


Lähettänyt Gabriel Eskel
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Ajantasatietoa israelista/ Kesäkuu

ViestiKirjoittaja noomi » 30.06.2016 09:55

    Kuva

Wednesday, June 29, 2016
KESKIVIIKKO 29.06.2016
KESKIVIIKKO 29.06.2016
01.AAMUN raportit kertovat verisistä terrori-iskuista monin paikoin maailmalla, mutta pääasiassa Lähi-Idän alueilla. Maailma näyttää kehittyvän vaaralliseksi paikaksi asua, mutta eipä meillä taida olla valinnanvaraa. Tarkastellaan kuitenkin aluksi säätilaa.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 20 -30; Tiberias 26 -38; Suolameri 31 -39; Eilat 27 -41 +C-astetta.
Säätila näyttää pysyttelevän melko tasaisesti tämän päivän lukemissa, vain perjantaina tapahtunee parin asteen putoama lämpötiloissa palautuen sapattina lähelle tämän hetken lukemia. Taivaankansi on pilvetön koko ennusteajan ajan, sillä varauksella, ettei sää tottele ennustajia.
02.TURKIN Istanbulin Atatyrk lentokentällä tapahtunut itsemurhaisku on pääministeri Binali Yildirimin mukaan vaatinut ainakin 36 ihmisen hengen, mutta kuolonuhrien lukumäärä voi kasvaa tietojen tulessa julkisuuteen eri sairaaloista. Yildirim kertoi journalisteille, että alustavat tutkimukset osoittavat iskun itsemurhahyökkäykseksi, ja olettaa, että Dash (ISIS) on luultavasti sen tekijä.

Turkin oikeusministeri Bekir Bozdag kertoo, että haavoittuneita on 147. Hallituksen toinen korkea viranomainen sanoo, että kuolleita on paljon nykyistä tietoa enemmän. Valtion protokollan mukaan hän ei maininnut nimeään, mutta korjaili lausuntoaan kuolleista lähelle 50.

PÄÄMINISTERI Yildirim totesi, että terroristeja oli kolme ja he tulivat paikalle taksilla vakuuttaen, ettei isku johtunut heikosta turvallisuustarkkailusta.
Terroristit avasivat tulen poliiseja kohti ennen pommiensa sytyttämistä.
Tämän lausunnon tarkoituksena on rauhoittaa kansaa Istanbulin lentokentän turvallisuudesta. Istanbulin lento-kenttä on yksi Euroopan vilkkaimmista ja maan vilkkain ja suosituin yhteys ulkomaailmaan.
Pääministeri Yildirim täydensi lausuntoaan todeten, ettei ole tietoja neljännestä mutta paenneesta itsemurhaajasta. Hän totesi joittenkin uhrien olevan ulkomaalaisia, ja että haavoittuneista, heidän joukossaan poliiseja, osa on lievästi, osa vaikeasti vammatutuneita. Kaksi terroristeista avasi tulen terminaalin maahan tulevien matkustajien sisäänkäynnin edessä kolmannen sytyttäessä pomminsa paikoitusalueella.
Turvatarkastuksia suoritetaan ennen terminaaliin pääsyä ja toiseksi ennen pääsyä maasta poistuvien porttien läpi.

POLIISIAUTOT haravoivat kentän ulkopuolella tapahtuvaa liikennettä. Ihmisiä virtasi ulos terminaalista, mutta osa heistä ohjattiin pohjakerroksen kahvilaan, jossa he joutuivat odottamaan lisäohjeita tunnin verran. http://www.timesofisrael.com/turkish-pm ... t-airport/
Turkin presidentti Tayyip Recep Erdogan lupasi terrorismin vastaisen taistelun jatkuvan keskeytyksettä. Washingtonin hallitus lupasi tukeaan Turkille molempien presidentti-ehdokkaiden luvatessa yhteistyötä terrorismin vastaisessa taistelussa, joka on nyt suuremmillaan, kuten Trump sanoi. Erdogan totesi, että iskun tapahtuminen ramadanin aikana osoittaa, etteivät terroristit välitä musliminen pyhistä ajoista. http://www.timesofisrael.com/turkish-pr ... st-terror/.
03.ISRAELISSA sen sijaan keskitytään sisäisiin asioihin, joista yksi eniten huomiota herättänyt on Turkin ja Israelin välinen sopimus, jolla on tarkoitus palauttaa normaalit diplomaatti- ja kauppasuhteet maitten välille
Pääministeri Netanyahu, joka on pääasiassa valvonut neuvotteluja kansliapäällikkönsä Dore Goldin kautta, on joutunut melkoiseen ristiaallokkoon sekä hallituksen sisällä että myös sen ulkopuolella.

Ainakin kolme hallituksen avainministeriä vakuuttavat äänestävänsä sopimusta vastaan. Pääministeri vastasi heidän kritiikkiinsä, että sopimusta vastustavat ministerit ovat olleet täysin tietoisia neuvottelujen kulusta, eikä siten voi ymmärtää heidän vastustustaan allekirjoitettua sopimusta vastaan, kuten hän vakuutti Naftali Bennettille.
Bennett valitti hallituksen jouduttua kumileimasimen asemaan, koska keskustelut siitä aloitetaan vasta allekirjoituksen jälkeen, vaikka keskusteluaikaa onkin varattu normaalia enemmän. Turvallisuuskabinetin sisäisestä ristiriidasta huolimatta sopimus ratifioitaneen huomenna torstaina. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 3NeM2OKTIU, http://www.jpost.com/Breaking-News/Benn ... ion-457939,
Sopimuksessa Trukin kanssa on kaksi kohtaa, jotka erityisesti vaikeuttavat sovun syntymistä ministerien kesken. Israelin olisi pitänyt vaatia, että Turkki painostaa Hamasia palauttamaan kahden sotilaan ruumiit, ja kaksi israelilaista, joiden uskotaan olevan Gazassa. Lisäksi sopimukseen sisältyvä 20 miljoonan USD maksu Mavi Marmaran tragediassa surmansa saaneiden 9 turkkilaisen omaisille; yksi heitä myös USA:n kansalainen, ei useimpien israelilaisten mielestä ole oikeutettu, sillä sotilaat toimivat itsepuolustukseksi hyökkääjää vastaan.
Netanyahu pyysi Ban ki-moonia toimimaan Gazaan kadonneitten palauttamiseksi. Vuoden vaihteessa eroava YK:n pääsihteeri on jäähyväismatkalla Israelissa, mutta ei malttanut olla syyttämättä isäntäänsä arabialueiden miehittämisestä ja niiden asukkaitten elämän vaikeuttamisesta. http://www.jewishpress.com/news/breakin ... 016/06/28/

04.UUTISOTSIKOITA
· Israelin ulkoministeriö vakuuttaa tutkimustensa jälkeen, ettei Istanbulin Atatyrkin lentokentän terrori-iskussa kuollut tai haavoittunut yhtään israelilaista. Turkki on saamassa takaisin aiemman israelilaisten suorituimman lomailukohteen aseman diplomaatti-suhteiden alkaessa korjaantua. http://www.timesofisrael.com/ten-israel ... o-be-safe/
· YK:n vuoden vaihteessa eroava pääsihteeri Ban ki-Moon vieraili matkansa aikana myös Ramallahissa. Hän tunnusti PA:n ja Gazan arabeja kohtaavat lukuisat haasteet, mutta kehotti etsimään rauhaa ja säilyttämään positiivisen asenteen. Sen sijaan hän ei sanallakaan viitannut Abbasin Israelin vastaiseen kiihotukseen puhuessaan EU-parlamentin istunnossa. Tämä on länsidiplomaattien tapa vaieta asioista, joista he tuntevat syyllisyyttä osallistuessaan niiden rahoittamiseen ja tukeen. Aiemmin hän vieraili Gazassa, jossa hän murehti
Israelin aiheuttamaa kärsimystä arabeille miehittäessään heidän maitaan. Israel veti sotilaansa ja asukkaansa pois Gazassa 2005, mutta kansainväliset saartotoimet jatkuvat, joiden tarkoituksena on estää sotilaallisten tarvikkeiden vienti Hamasille. Israelin hallitukset eivät ole rohjenneet nostaa kissaa pöydälle kertoakseen maailmalle, ettei Israel miehitä Juudeaa ja Samariaa eikä Golania, sillä kansainvälisten sopimusten mukaan ne kuuluvat juutalaisille tarkoitettuun kotimaahan. Pääsihteeri syyllistyi ilmiselvään valheeseen sanoessaan että Israel miehittää Gazaa, sillä Israel veti kansalaisensa pois Gazasta vuonna 2005 silloisen pääministeri Ariel Sharonin toimesta. http://www.timesofisrael.com/un-chief-m ... for-peace/
· Jewish Agencyn puheenjohtaja Nathan Sharansky hyökkäsi puheessaan rabbinaatin toimia vastaan sen ilmoitettua, ettei se voi hyväksyä tunnetun ja tunnustetun reformirabbin suorittaman USA:n presidenttiehdokkaan tyttären Ivankan kääntymisen juutalaiseen uskoon. Hänen miehensä on juutalainen. Sharansky sanoi, etteivät paikalliset rabbit Israelissa ole tietoisia tilanteesta USA:ssa. Sharansky vetosi Ranskan juutalaisiin, että heidän tulee seurata aikaansa ja muuttaa pois maasta, koska heillä ei ole tulevaisuutta Ranskassa, kuten hän sanoi. – Petah Tikvan rabbiininen oikeus oli New York Timesin artikkelin mukaan hylännyt reformoidun rabbin Yhdysvalloissa suorittaman käännytyksen. http://www.timesofisrael.com/jewish-age ... onversion/
· Arabit jatkavat mellakointiaan Temppelivuorella jo
ainakin neljättä päivää kivittäen poliisia ja Vuorelle nousseita turisteja ja juutalaisia, mikä pakotti pääministerin kieltämään uudelleen juutalaisten ja kansanedustajien nousun Vuorelle. Monet israelilaiset pitävät tätä tarpeettomana ja vaarallisena myönnytyksenä arabeille, joiden ruokahalu kasvaa syödessä – etenkin ramadanin paastokuukauden aikana. Yksi 73-vuotias juutalainen nainen haavoittui arabien heittämistä kivistä rukoillessaan länsimuurin edessä. Netanyahu aikoo selvittää tilannetta ensi kuun alussa ramadanin päätyttyä, mutta miksi hän rankaisee juutalaisia arabien aloittamasta väkivallasta? http://www.timesofisrael.com/after-days ... ple-mount/
· Kvartetin, USA, EU, YK ja Venäjä, laatima raportti Israelin ja PA:n välisestä rauhanprosessista julkaistaneen tällä viikolla. Israel on toiminut aktiivisesti pyrkien vaikuttamaan sen sanamuotoon, koska rapotti tullee vaikuttamaan YK:n turvallisuus-neuvoston myöhemmin antamaan lausuntoon. YK.n eroava pääsihteeri valitti vieraillessaan Israelissa sitä, miten YK on menettänyt luotettavuutensa. Se on tapahtunut nimenomaan hänen kahden virkakautensa aikana, jolloin hän olisi voinut vaikuttaa sen nostamiseen. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ade-457954
· Hamasin poliittisen osaston korkea virkailija Osama Hamdan tyrmää tiedot, että Hamas olisi hyväksynyt Israelin ja Turkin välisen sopimuksen, koska Hamas ei saanut tilaisuutta esittää omaa kantaansa. Hamasin johto oletti, että kv. kauppasaarto Gazan ympäriltä poistetaan sopimuksen myötä, Gazaan rakennettaisiin satama ja myöhemmin lentokenttä. Turkki on poliittisista syistä aina tukenut Gazan ja PA:n arabeja. Tarkkailijat varoittivat, että Turkin sopimus Israelin kanssa an ansa, johon sen ei olisi pitänyt antautua eikä mennä avoimin silmin. Tämän sai aikaan Obama, joka Israelin vierailunsa aikana kehotti Netanyahua pyytämään anteeksi Turkilta Mavi Marmaran onnetonta tapausta, vaikka Gazan saartoa yrittävä laivasaattue lähti matkalle Turkin satamasta ja tuella. http://www.jpost.com/Middle-East/Senior ... eal-457948, http://www.timesofisrael.com/relatives- ... ters-meet/.

Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Edellinen

Paluu Israel / Israel Update

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa

cron