Ajantasatietoa Israelista/ Marraskuu

Tiedotuksia jotka koskevat Israelia

Re: Ajantasatietoa Israelista/ Marraskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 27.11.2016 20:39

    Kuva

Sunnuntai 27.11.2016
Julkaistu sunnuntai, 27.11.2016 , kirjoittanut Gavriel Eskel

SUNNUNTAI 27.11.2016
01. TALVEN merkit alkavat tuntua yhä selvemmin; lämpötila oli sisätiloissa aamulla 14 astetta, ulkona vain 7 +astetta. Lämmitystä emme ole vielä edes yrittäneet panna päälle. Lämmityskattila on vanha ja kaipaisi uusimista, mutta se saa odottaa toistaiseksi. Huomiseksi ennustetaan pientä lämpötilan nousua, mutta tuskin se pystyy paljon sisälämpöä nostamaan.

02. Israelia runnellut pyroterrorismi – kuten viime viikon alussa alkaneita raivoisia tulipaloja kutsutaan, vaikka kaikki eivät ole tahallisesti sytytettyjä – jatkuvat edelleen syttyen välillä uudelleen jo sammutetuiksi kuvitelluissa paikoissa. Sammutustyöt jatkuvat hellittämättä yötä päivää kansainvälisin voimin – ainakin kuusi maata ovat lähettäneet lentokoneita ja avustushenkilöitä avustamaan palojen sammuttamisessa, niiden joukossa myös Egypti ja Jordania. Venäjä lähetti 2 suurta lentokonetta ja USA maailman suurimman supertankkerin, joka on keskittynyt töihin Jerusalemin ja Tel Avin väliselle alueelle. Supertankkeri pystyy ottamaan 19 600 gallonaa vettä tai sammutusnestettä levitettäväksi paloalueille.

Vahinkoja vasta arvioidaan, mutta päätellen tuhoutuneista asunnoista – 700 asuntoa tällä hetkellä ja tuhansia eekkereitä metsää ja pensaikkoa on tuhoutunut – vahingot ovat valtavat. Haifasta evakuoitiin 90 000 asukasta ja useita asuntoja tuhoutui. Osa Haifan asukkaista pääsi palaamaan koteihinsa arvioimaan tuhoja. Varkaat ovat käyttäneet tilaisuutta hyväkseen tunkeutuen useisiin koteihin poliisin vartioinnista huolimatta.
Maan keskiosissa pahiten ovat kärsineet Beit Meir ja Nataf sekä Hamalish kylät. Natafin asukkaat surevat kylän ainoan ja suositun, 20 vuotta sitten avatun ravintolan, Raman keittiön tuhoutumista. Maale Aduminissa syttyi tulipalo asunnossa sähköjohdoista vauríoittaen sitä pahoin ennen tulen sammuttamista.

180 ihmistä on hoidettu savumyrkytyksen vuoksi ja pari ihmistä on haavoittunut, mutta kuolonuhreja ei ole raportoitu.
Pyroterrorismi – kuten paloja nimitetään – on edelleen vahvasti mukana palojen syttymisen aiheuttajana, vaikka viranomaiset varoittavat esittämästä julkisesti kiihottavia yleistyksiä, mihin ovat syyllistyneet jotkut hallituksen ministeritkin, kuten JP toteaa pääkirjoituksessaan. Palojen sammutushenkilöstö on toiveikas, että pahin on jo ylitetty, mutta paikallisia palopesäkkeitä esiintyy jo sammutetuissa paikoissa. Onneksi tuulten voima on laantunut, mutta sateita ei hartaista rukouksista huolimatta ole saatu. Lieneekö Mooseksen varoitus toteutumassa, ettei tule sateita, jos kansan miesten edustajat eivät tule juhlille Jerusalemiin kolmesti vuodessa, vaan ”ovat unohtaneet Luojansa, joka on heidän Isänsä, ja joka heidät loi; sillä Herran kansa on Hänen osuutensa, Jaakob Hänen perintöosansa”. (5.Ms.32:27 -28)
Mooses esittää 5. kirjassa siunaukset ja kiroukset, jotka kohtaavat kansaa sen käyttäytymisen mukaan.
Herra uhkaa Israelia kirouksilla, ellei kansa tarkoin noudata sille annettuja käskyjä ja säädöksiä: ”Ja taivas, joka on sinun pääsi yllä, on niin kuin vaski, ja maa, joka on allasi, on kuin rauta”. ”Herra muuttaa sinun maasi sateen tomuksi ja tuhkaksi, taivaasta se tulee päällesi, kunnes tuhoudut”. (5:Ms.29:23 -24) Israel tarvitsee ennen kaikkea rukousta palatakseen liittoon Herransa kanssa.

Ainakin 35 epäiltyä on pidätetty, koska heidän uskotaan osallistuneen tulen sytyttämiseen ja levittämiseen. Israelin arabilehdistö on esittänyt ilonsa Israelia kohdanneen katastrofin vuoksi, eikä sitä paljon lohduta PA:n lähettämä paloauto avustamaan sammutustöissä, joka nyt jo palasi kotiinsa.
Hallitus kokoontuu tänään Haifaan arvioimaan tilannetta.
http://www.timesofisrael.com/cabinet-to ... peter-out/, http://www.timesofisrael.com/anatomy-of ... -consumed/, http://www.timesofisrael.com/fresh-blaz ... turn-home/, http://www.timesofisrael.com/owner-mour ... ere-alive/, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 73,00.html,

03. SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 10 -16; Tiberias 14 -23; Suolameri 18 -25; Eilat 15 -23 +C-astetta.
Ennuste lupaa lämmintä täksi ja huomiseksi päiväksi. Aurinko todella paistaa nyt lämpimästi pilvettömältä taivaalta, mutta tuuli on turhan kova. Taivas saa osittaisen pilvipeitteen tiistaina, ja keskiviikkona voi tulla sateita. Lämpötila laskee samalla asteen verran.
04. IDF tutkii raportteja, joiden mukaan Syyrian puolelta Israelin pohjoisrajaa ammuttiin Golanin kukkuloille sunnuntaiaamuna ainakin kolme kranaattia, vaikka toisten raporttien mukaan sotilaat vain kuulivat räjähdykset. IDF kuitenkin vastasi tuleen, sillä kranaatit oli voitu ampua IDF:n partiota vastaan. Raporteissa ei kerrota, että kukaan olisi haavoittunut Israelin puolella.

IDF on varuillaan, sillä presidentti Bashar Assadin armeija taistelee Al-Qaidasta eronneen Al-Nusra Front joukkoja vastaan rajan takana. Israel pelkää myös, että Hizbullah voi soluttaa Syyrian armeijan vanavedessä Golanin kukkuloille omia sotilaitaan perustaakseen sinne Iranin tukemana pysyvän tukikohdan. Vuodesta 2011 lähtien, jolloin Syyrian väkivaltaisuudet alkoivat nuorten opiskelijoitten rauhallisena mielenosoituksesta, Syyrian puolelta on ammuttu kymmeniä kranaatteja ja ohjuksia, joihin IDF vastaa kohdistamalla iskunsa Syyrian armeijan tukikohtiin, koska IDF:n mukaan Syyrian hallitus on vastuussa rajan pysymisestä rauhallisena. http://www.timesofisrael.com/idf-invest ... n-heights/

05. UUTISIA LYHYESTI
• IDF:n sotilaat joutuivat sunnuntaiaamuna tulitaisteluun terrorijoukkion kanssa, joka kutsuu itseään nimellä Yarmouk Marttyyrien Prikaati, pian sen jälkeen, kun laukauksia oli vaihdettu toisella lohkolla raja-aluetta. IDF:n Golani Prikaatin sotilaat menivät turva-aidan pohjoispuolelle pysytellen kuitenkin Israelille kuluvalla alueella, kun heitä vastaan avattiin käsiaseitten tuli. Sotilaat vastasivat tuleen, mutta pian heitä kohti avattiin kranaattituli. IAF:n koneet kutsuttiin paikalle, jotka ampuivat täsmäohjuksen kuorma-autoa kohti, jonka katolla oli konekivääri.
Kuorma-auto tuhoutui surmaten sisällä olleet 4 miestä. IDF:n tiedottajan mukaan surmansa saaneet miehet kuuluivat Yarmouk Marttyyrien Prikaatiin, jolla on yhteyksiä IS:n kanssa. Tilanne alkoi 8.30 aikaan sunnuntaiaamuna ja laukesi pian sen jälkeen. Iranin Al-Guds joukot pyrkivät paikallisia ryhmiä käyttäen saamaan jalansijan Syyrian Golanilla avatakseen siellä uuden rintaman potentiaalista yhteenottoa varten Israelin kanssa. http://www.timesofisrael.com/idf-invest ... n-heights/
• ToI:n julkaiseman artikkelin mukaan israelilaiset eivät luota pääministeri Netanyahun ja hänelle läheisen asianajajan Shimronin vakuutuksiin, etteivät kolmen sukellusveneen tilausten yhteydessä sopimuksesta vastaavat allekirjoittajat pyrkineet hyötymään taloudellisesti. Oikeuskansleri Avichai Mandelbit antoi ensimmäisessä lausunnossaan vapauttavan tuomion, mutta eri tahojen nostettua kovia syytöksiä heitä vastaan hän perui päätöksensä ja päätti aloittaa uudet tutkimukset saksalaisen yhtiön ThysseKrupp ja Israelin välille allekirjoitetun sopimuksen oikeudellisesta nuhteettomuudesta. Media aloitti välittömästi spekuloinnit, tulevatko uudet tutkimukset upottamaan pääministerin hallituksen. Peace Now NGO järjestön apulaisjohtaja julkisti väitteen, että Netanyahu järjesti maata runtelevat tulipalot kääntääkseen huomion pois sukellusveneistä. Tämä on selvää parjausta, ja on ihme, ellei Bibi nosta kunnian-loukkaussyytettä Peace Now järjestöä vastaan. TV-2:n suorittaman gallupin mukaan 47 % vastanneista ei usko, että Bibi katsoi pelkästään Israelin parasta, ja 69 % ei usko Bibin vakuutuksiin, ettei hän tiennyt Shimronin yhteyksistä veneet valmistavan ThyssenKrupp tehtaan kanssa. 43 % oli samaa mieltä syytöksiin median harjoittamasta painostuksesta Netanyahua kohtaan, 45 % oli eri mieltä. http://www.timesofisrael.com/israeli-di ... im-for-pm/
• Ihmisoikeusjärjestöt ovat USA:ssa vaatineet poliisia lisäämään moskeijoitten vartiointia useitten niistä saatua
uhkauskirjeitä, joissa toivotaan presidentiksi valitun Donald Trumpin kohtelevan USA:n muslimeja, kuten Hitler kohteli juutalaisia, lähetettiin useille Kalifornian moskeijoille. Vastaanottajia kutsuttiin nimellä saatanan lapset. Samanlaisia käsinkirjoitettuja uhkauskirjeitä lähetettiin myös CAIR (Council of American Islam Relations) edustajille, kirjeen kopio Long Beachin islam-keskukselle, ja islamin keskuksille Claremontissa, Evergreenissä, San Josessa, kuten Los Angeles Times raportoi lauantaina. Kirjeessä varoitettiin, että USA:ssa on uusi sheriffi, joka puhdistaa maan ei-toivotuista henkilöistä, ja puhdistus alkaa muslimeista. Allekirjoittana oli ”Amerikkalaiset paremman tien puolesta”.
http://www.timesofisrael.com/us-mosques ... -messages/
• Se kesti aivan liian kauan, valittivat Miamissa asuvat Kuuban pakolaiset saatuaan tiedon pitkäaikaisen vallankumous-johtajan, kommunistin Fidel Castron kuolemasta perjantaina 90-vuoden iässä. He kuitenkin valuivat kaduille juhlimaan Castron poistumista elävien joukosta. Kuka ja minkälainen lieneekin hänen vastaanottajansa ollut ylitettyään kuoleman virran, mutta eräs pakolainen puki ajatuksensa sanoiksi: ”saatana otti omansa”. Pablo Arencibia runoili sanomansa näin: ”Saatana on nyt se, jonka tulee olla huolissaan, koska Fidel on matkalla sinne vaatimaan työpaikkaa”, lisäten oman huolensa: ”On surullista, että joku iloitsee toisen kuolemasta, mutta sen henkilön ei olisi pitänyt syntyä ollenkaan”. Se ei kuitenkaan estänyt Amerikan kuubalaisia juhlimasta Castron kuolemaa. http://www.timesofisrael.com/miami-reve ... ros-death/
• Jos joku on todella suruissaan, se on USA:n demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton, joka median kuvissa pidättelee kyyneleitään elämänsä suuriman haaveen luisuessa hänen sormiensa lävitse, sillä niin lähellä se oli. Demokraatit vannovat, että he tulevat uudelleen, mutta seuraavaa tilaisuutta tulee odottaa vuoteen 2018 asti. Hillaryn saama henkilökohtainen äänimäärä ylittää Trumpin saaman nyt jo yli 2 miljoonalla, ja he pyrkivät tekemään kaikkensa voidakseen vaikuttaa valitsijoihin, joiden ei tarvitse noudattaa puolueittensa tahtoa. Se lienee kuitenkin turha toivo, kuten Haviv Rettig Gur kertoo ToI:n julkaisemassa artikkelissaan. ”Vaikka republikaanien ote vallasta on hauras, demokraattien tulee aloittamastaan kulttuurisodasta huolimatta muuttua perusteellisesti voittaakseen kansan luottamuksen, joka oli kyllästynyt sen eliittiseen asenteeseen tavallista kansaa kohtaan, josta se oli erottautunut”. Trump sen sijaan nähtiin kansanmiehenä, joka paremmin pystyy edustamaan tavallisen kansalaisen toiveita ja tavoitteita, vaikka hänen ulkopolitiikan tuntemuksensa on luvattoman hatara ja puutteellinen. Tämän johdosta Israelissa seurataan sydän kurkussa Trumpin hallituksen ministerien ja 5 000 muun johtajan valintaa, koska he tullevat ohjailemaan tulevan presidentin sekä sisä- että ulkopolitiikkaa. http://www.timesofisrael.com/the-democr ... they-lost/
• PA:n kotirintaman jäsenet löysivät Avnei Heffetzin asukkaan maakuopasta nääntyneenä ja janoisena oltuaan siellä kuusi päivää. Hänet löydettiin lauantaina. Pelastusoperaatiosta otetussa video-otoksessa hänen nähdään nousevan tikkaita myöten palestiinalaisten tukemana ja rohkaisemana pysymään rauhallisena ja rohkeana. Hänen lompakkonsa pelastettiin kuopan pohjalta. Hänet luovutettiin COGAT edustajille tutkimuksen jälkeen, ettei hän ollut loukkaantunut. Magen David Adom kutsuttiin paikalle, joka antoi hänelle ensiavun. IDF aloitti tutkimukset tapahtuman johdosta selvittääkseen, miten hän joutui maakuoppaan. http://www.timesofisrael.com/palestinia ... -days-ago/
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Ajantasatietoa Israelista/ Marraskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 02.12.2016 06:27

    Kuva

Keskiviikko 30.11.2016
Julkaistu keskiviikko, 30.11.2016 , kirjoittanut Gavriel Eskel

KESKIVIIKKO 30.11.2016
01. PYROTERRORISMI on tältä erää laimentunut, joskin palopesäkkeitä voi elää edelleen ainakin terroristien puserossa. Ulkomaiset auttajat ovat lopetelleet hommansa, koonneet kimpsunsa ja suunnistaneet kotiinsa lämpimien kiitosten saattelemina. USA:n supertankkeri teki 14 tunnin matkan avustaakseen ystävää pulassa, vaikka tulipaloja riehuu omassa maassakin, yksi niistä Nevadassa uhaten Hiltonin hotellia ja sen vieraita. PA:n johdolle ei riittänyt tavanomainen kiitos, se olisi halunnut enemmän hetkeksi lainaamastaan yhdestä paloautosta määrittelemättä, mitä se halusi – tuskin kuitenkaan neuvottelupöytään tai omaa valtiota.
Viranomaisten ikävänä tehtävänä on nyt määritellä, mitkä paloista olivat tahallisesti sytytettyjä ja mitä vahinkoja kiinteistöille aiheutui. Valtion virkailija on kiinnostunut, mikä on valtion maksettava osuus, ja verovirkailijat tutkivat samaa päinvastaisista motiiveista käsin.
Valtion edustaja arvioi, että 9 paloa on sytytetty tahallisesti, mutta ”on liian aikaista määritellä muiden syttymisen syy”, totesi poliisin edustaja. Hän tunnusti TV-10 ohjelmassa tiistaina, että on tahallisia syitä ja on kansallisia motiiveja. Hän arvioi, että osa lienee sytytetty juutalaisten toimesta voidakseen syyttää siitä arabeja, jolloin selvitys vie aikaa. Tämä tuntuu aika paksulta syytökseltä viitaten enemmän ilkeyteen.
Verovirkailija totesi, että Haifan palot, Zichron Yaakov, Tal-El, Nataf, sekä Samarian kylät Dolev, Gilon, Talmon, Nirit ja Halamish (Neve Tzuf)on sytytetty tahallisesti ja lienevät terrorismia. Verovirkailijan, poliisin ja Palo- ja Pelastuspalvelun komissio sanovat saaneensa luotettavia tietoja, joiden mukaan edellä mainitut kohteet on sytytetty tahallisesti. Nämä kohteet määritellään sotatuhoiksi, ja korvaukset tuhoutuneesta omaisuudesta maksetaan valtion hätäavustusvaroista. Normaali vakuutus ei korvaa ilman 50 NIS lisämaksua kuukaudessa luonnon aiheuttamia tai esim. lentokoneen taloon putoamisen johdosta syntyneitä vahinkoja. Talousministeriö lupaa antaa 2.500 NIS/henkilö jokaiselle kotinsa menettäneelle ensimmäisenä korvauksena riippumatta palon aiheuttaneista syistä.
http://www.timesofisrael.com/police-its ... were-arson /
02. AMONAN juutalaisyhteisön 40 perhettä elävät päivästä toiseen
jatkuvan tuhoamisuhan alaisina. Yhteisö perustettiin Sharonin tuhoaman Amonan juutalaiskylän raunioille. Ulkomaisten kiihottajien avustamina jotkut PA:n arabit valittivat korkeimpaan oikeuteen, että yhteisö on rakennettu heidän omistamalleen maalle. Korkein Oikeus ei itse tutki maanomistussuhteita, se tulisi tehdä paikallisoikeudessa. Toisten artikkeleitten mukaan vain pieni osa maasta voi olla jonkun arabin omaisuutta. Korkein Oikeus kuitenkin teki päätöksen 2´vuotta sitten 40 juutalaisperheen asuntojen tuhoamiseksi 25.joulukuuta 2016 mennessä.
Hallituksella olisi ollut runsaasti aikaa suorittaa tutkimukset, mitä se ei tehnyt, joten nyt tilanne kaatuu sen niskaan. Knessetissä käsitellään ensimmäisessä lukemisessa laki, jolla laillistettaisiin taannehtivasti Amonan ja muiden vastaavassa asemassa olevien yhteisöjen asema, mutta, mutta Amonaa se ei pelastane. Poliisin suorittaman asukkaitten poistamisen ja rakennusten tuhoamisen pelätään muodostuvan väkivaltaiseksi, sillä monet kansalaisjärjestöt ovat uhanneet siirtää Amonaan tukijoukkoja asukkaitten avuksi.
Korkein oikeus hylkäsi hallituksen pyynnön siirtää Amonan tuhoamispäätöksen toteuttamista 8 kuukaudella. Kysymys on kehittymässä Korkeimman Oikeuden ja Knessetin ja sen muodostaman hallituksen väliseksi valtataisteluksi. Korkein Oikeus on ottanut itselleen oikeuden hylätä Knessetin tekemiä päätöksiä, mikä sotii demokratian periaatteita vastaan, toteaa Knesset. KO valitsee itse jäsenensä. Pahimmassa tapauksessa Amona voi hajottaa hallituskoaliittion. http://www.timesofisrael.com/evacuation ... nt-repeat/
03. IAF:n koneet iskivät aikaisin keskiviikkoaamuna Syyrian armeijan tukikohtaan Damaskoksen lähellä ja sotilasajoneuvokolonnaan Damaskoksen ja Beirutin välisellä tiellä, kertoivat arabilähteet. Lähellä Bashar Assadin hallitusta olevat uutistoimistot raportoivat koneitten iskeneen 1.15 paikallista aikaa keskiviikkoaamuna sotilaskohteeseen, josta kuultiin neljä voimakasta räjähdystä Syyrian pääkaupungissa. Raportissa painotettiin, että koneet olivat israelilaisia ja toimivat Syyrian ilmatilassa.
Kuwaitilaisen Al-Rai uutistoimiston raportin mukaan koneet iskivät myös Beirutiin johtavalla valtatiellä asekolonnaa vastaa osuen useisiin autoihin, joiden uskotaan kuljettaneen aseita Hizbullahille. Israel varoitti aiemmin Hizbullahia, ettei se tule sallimaan nykyaikaisten aseitten toimituksia terrorijärjestö Hizbullahille. IAF on useita kertoja iskenyt asetoimituksia vastaan Syyrian alueilla. Pääministeri Netanyhau tunnusti, että sellaisia ilmaiskuja on tehty tusinoittain, joilla on pyritty estämään Hizbullahin aseistautumista etenkin it- ja kemiallisin asein.
Aiemmin kuluneella viikolla IAF:n koneet tuhosivat Syyrian puoleisilla Golanin kukkuloilla Yarmouk Prikaatin omistaman kuorma-auton, jonka katolle oli asennettu konekivääri. Autossa olleet 4 miestä saivat surmansa iskussa. Miehet olivat tulittaneet IDF:n sotilaita käsiaseilla ja sotilaitten vastatessa tuleen myöhemmin kranaateilla. Israelin käsityksen mukaan Assadin hallitus vastaa rauhantilasta rajalla, ja tulee vastaamaan kaikkiin häirintäyrityksiin voimallisesti. Israelin pelkona on, että IS:n tukemat gerillat voivat ulottaa hyökkäyksensä Israelin puolelle Golanin kukkuloita ja edelleen Samariaan PA:n valvomille alueille.
Syyrian opiskelijoitten rauhallisesta mielenosoituksesta sisällissodaksi kehittyneet taistelut ovat hajottaneet Syyrian yhtenäisyyden. Nykyisin Syyriassa taistelee useita ulkomaalaisia sekä IS:n ja muiden järjestöjen riveissä, että Assadin armeijassa. USA:n johtama koaliittio ja Venäjä ovat ilmaiskuillaan moukaroineet Aleppon kaupungin miehittämiä IS:n joukkoja surmaten samalla runsaasti siviilejä sekä karkottaen kymmeniä tuhansia pakoon taisteluja. Venäjä ja Iran tukevat Assadin armeijaa sekä sen rinnalla taistelevia Hizbullahin joukkoja.
http://www.timesofisrael.com/report-isr ... y-in-syria, http://www.debka.com/article/25806/Isra ... y-on-Syria,
04. UUTISIA LYHYESTI
• Israelin ilmavoimat IAF odottaa suurella mielenkiinnolla ensimmäisen F35 koneen saapumista parin viikon sisällä. Koneelle on annettu kutsumanimi Adir, mahtava. Sekä koneella harjoitelleet IAF:n upseerit, että puolustusministeri Avigdor Liberman, joka sai istahtaa hetkeksi koneen ohjaajan istuimelle USA:n matkansa aikana – joskaan ei nousta sillä ilmaan, kehuvat stealth-ominaisuudella varustettua konetta ainutlaatuiseksi sekä ominaisuuksiltaan että tulivoimaltaan.
Koneitten ansiosta Israelin ilmavoimat nousee omaan luokkaansa 40 vuoden ajaksi. IAF saa 6-7 konetta vuodessa, kunnes tilatut 33 konetta ovat saapuneet Israeliin. Israelin turvallisuuskabinetti tilasi heti 17 konetta lisää, minkä johdosta v. 2022 sillä on yhteensä 50 F35 konetta, eli kaksi laivuetta. Israelia ovat huolettaneet Syyrian tilanteen jatkuva heikkeneminen yhä uusien hävittäjien ja pommittajien täyttäessä ennestäänkin kuormitettua ilmatilaa sekä naapurimaiden hankkimat uuden sukupolven hävittäjät kuten Egyptin tilaamat Rafael-koneet, jotka ovat tehokkaampia kuin IAF:n F15 ja F16 koneet.
Yhden F35 koneen hinta on 98 miljoonaa USD, mutta se pystyy suorittamaan tehtäviä, mihin nykyiset koneet eivät pysty. Se pystyy lentämään kauemmin, ja useitten huippu-uudenaikaisten laitteittensa ansiosta se pystyy seuraamaan ympäristöään laajemmin sekä avustamaan muita joukko-osastoja tiedoillaan. http://www.jpost.com/Israel-News/Worlds ... IAF-474040
• YK:n yleisistunnon UNGA presidentti Fiji-saarilta kotoisin oleva Peter Thomson herätti yleistä pahennusta Israelissa sonnustauduttuaan PA:n verkkoliinalla että lipulla puhuessaan tiistaina 193-jäsenen muodostamassa erityisforumissa, joka pidettiin YK:n tiloissa v. 1947 istunnon kunniaksi, jossa yleiskokous päätti siloisen Syyria-Palestiinan jakamisesta kahteen valtioon, yksi juutalaisille, toinen alueella asuville arabeille. Thomsenin kanslia vähätteli presidentin valintaa kutsuen sitä solidaarisuuden osoitukseksi Palestiinan kansalle, joka edelleen ponnistelee oman valtionsa perustamiseksi, Israelin valtio perustetiin 1948. Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon esitti voimallisen vastalauseen todeten, että UNGA:n presidentin oletetaan noudattavan tasapuolisuutta eikä demonstroivan yhden osapuolen hyväksi. Thomsen totesi puheessaan, että rauhanprosessia ovat häirinneet jatkuvat terrorihyökkäykset siviilejä vastaan molemmin puolin, mutta ei maininnut, että suurin osa puukotuksista ja muista väkivaltaisista otteista tapahtui 2015 aikana ja ovat nyt laantuneet. Niissä kuoli 35 israelilaista, yksi saksalainen ja yksi eritrealainen, PA:n arabeja kuoli samana ajanjaksona 238 hyökkäyksensä aikana, sekä 1 jordanialainen ja 1 sudanilainen maahanmuuttaja.
UNGA teki tiistaina 6 päätöslauselmaa, joista yhdessä vaaditaan Israelia aloittamaan keskustelut Syyrian kanssa Golanin palauttamiseksi. Danny Dano0n kritisoi UNGA:n päätöksiä todeten, etteivät PA/PLO edes halua rauhaa Israelin kanssa hylättyään Israelin pääministerin toistuvat tarjoukset suorista neuvotteluista niiden kanssa. http://www.timesofisrael.com/donning-pa ... arity-day/
• Fatahin jäsenten kongressi alkoi eilen Ramallahissa tynkäkokouksena Abbasin hylättyä vastustajiensa osallistumisen, jotka järjestävät oman kokouksensa pakolaisleirissä. IDF esti joittenkin Fatahin jäsenten matkan Gazasta Ramallahiin, mutta järjestäjät sanovat, että 1400 osanottajaa ovat saapuneet paikalle, mikä riittää enemmistön saamiseksi 1600 jäsenen järjestössä. Kongressi valitsi Mahmoud Abbasin Fatahin johtajaksi. Mielenkiinnolla on odotettu, pystyykö kongressi valitsemaan PA:n varapresidentin, joka ottaa ohjakset Abbasin estyessä. PA/PLO:n sääntöjen mukaan se kuuluu parlamentin puhemiehelle, joka on Hamasin jäsen Dweikh, mutta Fatah ei salline sen tapahtuvan. http://www.timesofisrael.com/fatah-unan ... ty-leader/
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 11 -16; Tiberias 14 -20; Suolameri 18 -21; Eilat17 -26 +C-astetta. Taivas pysyttelee pilvisenä ennusteajan loppuun ja lämpötila laskee perjantaina alimmillaan 10 asteeseen. Paikallisia sadekuuroja voi tulla ennusteajan aikana eli sapattiin saakka.
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Edellinen

Paluu Israel / Israel Update

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron