Israel Update / Maaliskuu

Tiedotuksia jotka koskevat Israelia

Re: Israel Update / Maaliskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 15.03.2014 07:52

Friday, March 14, 2014
PERJANTAI 14.03.14

PERJANTAI 14.03.14
1. SAPATIN aattopäivä alkoi sumuisena ja sateisena. Ilma on kostean viileä, mittari näytti aamulla kuusi +astetta. JP:n ennusteen mukaan sateet jatkuvat tänään ja vielä huomenna. Lämpötila on Times of Israel julkaiseman ennusteen mukaan aamulla neljä ja päivällä korkeimmillaan 8 +astetta, ja huomenna pitäisi olla puolipilvistä lämpötilan laskiessa kolmeen asteeseen yöllä, päivällä 12 +astetta. Sunnuntaina on edelleen puolipilvistä, mutta lämpötila noussee yöllä viiteen ja päivällä 12 asteeseen. Näin ennustetaan Times of Israelin mukaan. JP:n ennustus on täysin pielessä. Vettä on todella satanut, paikon yli 100 mm viikon aikana, ja tänään saadaan lisää, mikä kasvattaa pohjavesivarastoja. Lämpötilat tänään: Jerusalem 5 -8; Tiberias 11 -15; Suolameri 15 -18; Eilat 13 -18 +C-astetta.
2. EILEN kerrottiin Egyptin neuvottelemasta tulitauosta Israelin ja Gazan terrorijärjestöjen välille – Israel ei neuvottele niiden kanssa suoraan. Ilmoituksen jälkeen Gazasta ammuttiin Israeliin 16 -18 rakettia, mihin IAF vastasi iskemällä ohjuksillaan seitsemään kohteeseen Gazassa. IAF tekee iskunsa öiseen aikaan siviiliuhrien välttämiseksi, kuten tässäkin. Iskut tehtiin aikaisin ennen kukonlaulua perjantaiaamuna.
IDF:n tiedottaja everstiluutnantti Peter Lerner totesi, että "ne jotka ampuvat raketteja Gazasta, eivät tunne oloaan turvalliseksi ja tulevat huomaamaan hyökkäystensä tehottomuuden". Iron Dome eliminoi kaksi ohjusta, jotka oli lähetetty kohti Netivotia. Muut raketit putoilivat avoimille kentille Sderotin, Shaar HaNegevin ja Sdot HaNegevin alueille. Raporttien mukaan hyökkäyksissä kukaan ei haavoittunut tai kuollut eikä aineellisista vahingoista myöskään raportoitu. Torstaiaamuna Iron Dome patteristo eliminoi yhden raketin, joka oli ammuttu kohti Ashkelonia.
IDF siirsi Iron Dome patteristonsa sekä Beershevan että Ashdodin lähelle, mikä voi ennakoida hyökkäysten kiihtymistä. Raketit lienevät ainakin pääosin Islamic Jihadin ampumia, ja tarkkailijat arvioivat, että Jihad pyrkii saamaan Hamasin mukaan iskuihin. IDF on omaksunut periaatteen, että se vastaa iskuihin vastaiskuilla ja rauhantilaan rauhalla.
Englannin pääministeri David Cameron tuomitsi kaiken vihollisuuden, mukaan lukien rakettitulen tavatessaan PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin Beetlehemissä. Abbas tuomitsi myös rakettitulen seisoessaan Cameronin rinnalla, mutta hänen reaktiotaan saatiin odottaa turhan kauan. http://www.timesofisrael.com/israeli-je ... rly-friday
3. ISRAELIN viranomaiset, sekä entiset että aktiiviset, vakuuttavat, etteivät Gazan hyökkäykset tule keskeyttämään rauhantunnusteluja Israelin ja PA/PLO:n välillä, mutta kuten Netanyahun entinen neuvonantaja Yaacov Amidror toteaa, ne tulevat vahvistamaan hallituksen vaatimuksia raudanlujista turvallisuusjärjestelyistä. Amidror pitää erityisen tärkeänä, ettei aseita, ohjuksia ja raketteja sallita salakuljetettavan Juudean ja Samarian alueille. Tämä tulee tärkeäksi siinä tapauksessa, että muodostetaan Palestiinan valtio, jonka vastuulla on yksin valvoa lakien ja oikeuksien noudattamista alueellaan. Hänen pelkonaan on, että siitä muodostuu uusi Gaza, vain entistä paljon laajempana ja vaarallisempana.
APULAISPUOLUSTUSMINISTERI Danny Danon sanoi, ettei Gazan hyökkäyksillä ole suoraa vaikutusta neuvotteluihin PA/PLO:n kanssa, mutta niiden ohella on muita ongelmia, joilla on suoraa vaikutusta. Hän sanoi vastustavansa neljännen terroristierän vapauttamista loppukuusta, mutta oletti sen tapahtuvan. Hän totesi, että vaikka Israel tekisi kuinka vahvoja sopimuksia PA/PLO:n kanssa turvallisuusjärjestelmistä, Gazan opetusten mukaan on muita terrorijärjestöjä, jotka toimivat oma-aloitteisesti sopimuksista huolimatta. Hän viittasi tilanteeseen, jossa Israelin liike-elämän ja asutuskeskukset sijaitsevat olalta ammuttavien rakettien kantomatkan sisällä, kuten myös Ben Gurionin lentokenttä. "Me emme voi syrjiä todellisuutta Gazassa. Kun puhumme turvallisuuskysymyksistä ja rauhattomuusnäkymistä Lähi-Idän alueella, ja samaan aikaan ammutaan Gazasta kymmenittäin raketteja siviilien vahingoittamiseksi, sen tulisi tehdä selväksi ystävillemme Washingtonissa, meillä on täysi syy olla huolissamme, mitä voisi tapahtua myöhemmin Juudeassa ja Samariassa".
MINISTERI Naftali Bennett sanoi puolestaan - varoittaen lankeamasta samaan ansaan, mihin Ariel Sharon pakotti Israelin suostumaan - todeten, että "Israelissa on niitä, jotka - Ashkelonin asukkaitten vielä ollessa pommisuojissaan – ajattelevat, että pakeneminen Samariasta on ratkaisu, mikä pakottaa Kfar Saban asukkaat pommisuojiin". 70 % israelilaisista asuu rannikkoseudulla, ja 80 % liike-elämän keskuksista on siellä.
ULKOMAISET diplomaatit ja johtajat rohkaisevat Israelin johtajia nuolemaan haavansa ja jatkamaan neuvotteluja eikä kuuntelemaan niitä, jotka vaativat keskustelujen lopettamista. "Rauhanneuvottelut Lähi-Idässä ovat vaikeassa vaiheessa. Kaikkien osapuolten tulee ponnistella entistä lujemmin", totesi Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier. http://www.timesofisrael.com/gaza-fight ... icials-say
4. VALTATAISTELU PA:n sisällä kiihtyy entisestään. Abbas alkaa olla todella huolissaan asemastaan PA/PLO:n puheenjohtajana, jota hän on jatkanut ilman kansansa valtuuksia tammikuusta 2009 lähtien. Israel ahdisti Jasser Arafatin aikanaan Ramallahiin Mukatan hallintokeskukseen rajoittaen hänen liikkumisvapauttaan, mikä ei ole vielä tullut Abbasin osaksi. Abbasin suurin uhka tulee hänen oman järjestönsä Fatahin sisältä.
ABBAS puhui keskiviikkona Fatahin vallankumousneuvoston kokouksessa erittäin vakavia syytöksiä pahinta kilpailijaansa Mohammed Dahlania vastaan, joka hänen henkeään vastaan ilmenevien uhkausten vuoksi joutui pakenemaan ulkomaille asuen Persianlahden maissa. Abbas totesi puheessaan, että toimiessaan Gazan turvallisuusjohtajana Dahlan oli määrännyt kuuden ihmisen surmaamisen. Abbasin mukaan Dahlan oli liittoutunut Israelin kanssa Hamasin johtajan Salah Shehaden surmaamiseksi. Shehade sai surmansa IDF:n iskussa v. 2002, joka surmasi lisäksi 17 muuta ihmistä, mukaan lukien 8 lasta.
PA:n puheenjohtaja Abbas syyti lisäksi Dahlania epäsuorasti, että hän oli osallistunut tai syyllistynyt Jasser Arafatin myrkyttämiseen, kuten Reuters raportoi. Dahlan erotettiin Gazan turvallisuusjohtajan paikalta v. 2011, ja PA:n poliisi teki ratsian hänen kotiinsa Ramallahissa. Dahlan pakeni Jordaniaan ja sieltä Dubaihin, jossa hän asuu. Hän on ollut yhteyksissä Egyptin hallituksen sekä Gazaa johtavan Hamasin johtajien kanssa. Hamasin tiedottaja Salah Bardawil pitää Abbasin syytöksiä vakavina ja sanoo, että Hamas tutkii asiaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yK0XUBsNDR
5. JORDANIALAISEN tuomarin Raed Zeiterin kuolemaan johtanut nahistelu IDF:n sotilaitten kanssa Allenby-sillan lähellä on nostanut sisäisen jännitteen pintaan Jordanian sisällä. Israelin vastainen viha, joka on kytenyt vuosikymmenien ajan, ja jota v. 1994 solmittu rauhan sopimus ei ole rauhoittanut, on päinvastoin ajanut sen alitajunnan keskuksiin, josta se aina tilanteen salliessa ryöpsähtää esiin. Maanantai-iltana sattunut tilanne oli juuri sellainen. Zeiter tuli bussissa sillan yli Israelin puolelle, jossa se pysähtyi matkustajien turvatarkastusta varten. IDF:n version mukaan Zeiter kuitenkin hyökkäsi sotilaitten kimppuun aikoen riistää heiltä kiväärin. Syntyneen nujakan aikana sotilaat ampuivat häntä jalkaan, mikä vain kiihdytti hänen raivoaan. Hän tempasi sotilaalta metallitangon aikoen käyttää sitä aseenaan. Sotilaat ampuivat silloin 3 laukausta hänen rintaansa.
Seuraamassani artikkelissa todetaan, että koska Zieter oli palestiinalainen, kotoisin Nablusista, kysymystä käsitellään palestiinalaisia koskevana. N. 65 -75 % Jordanian asukkaista on palestiinalaista perua, loput ovat pääosin maan eteläosassa asuvia beduiineja, joilla on hallitseva asema maassa, ja jotka ovat yhä enemmän huolissaan asemastaan. Ampumisen jälkeen Israelin lähetystön eteen kokoontui pari tuhatta mielenosoittajaa vaatien vastatoimia ja rauhansopimuksen mitätöimistä. Vaatimuksia on esitetty, että Israelin tulee vapauttaa jordanialainen sotilas Ahmad Dagamseh, joka 1997 murhasi aseellaan 7 nuorta israelilaista koulutyttöä Jordanin laakson pohjoisosassa ja haavoittaen useita. Jälkeenpäin hän harmitteli aseen jumiutumista estäen viimeistelemästä teloitustaan.
JORDANIAN kansan parissa murhenäytelmä on herättänyt suhteellisen vähän huomiota. Rauhansopimus Israelin kanssa takaa samalla hashemiittien kuningashuoneen turvallisuuden. Sen mitätöimisestä ei hyötyisi kumpikaan osapuoli, molemmat siinä menettäisivät. Jordania elää veitsenterällä. Arabikevät ei päässyt sisälle asti, mutta se voi vielä puhjeta sielläkin. Jordanian talous on tiukalla, mitä lisää maahan tulleet yli 600 000 Syyrian pakolaista, joiden mukana on voinut tulla terroristeja, joiden päämääränä voi olla liittoutuminen maan opposition kanssa Abdullah II:n hallinnon kaatamiseksi. http://www.timesofisrael.com/shooting-o ... -in-jordan
6. USA:n ulkoministeri John Kerry näyttää omaksuneen Obaman kannan, jonka mukaan Netanyahun vaatimus Israelista juutalaisena valtiona on virhe. Olkoon asian todellinen laita miten tahansa, Obaman selvä Israelin vastaisuus tulee yhä selvemmin näkyviin. Jos käy niin, kuten nyt näyttää, että Kerryn rauhanponnistelut valuvat hiekkaan, ja PA/PLO alistaa kaikki syytöksensä Israelia vastaan YK:n elimiin, USA ei enää käytä veto-oikeuttaan Israelin hyväksi. Silloin Israel vasta tulee katsomaan todellisuutta suoraan silmiin. http://www.timesofisrael.com/kerry-jewi ... -a-mistake
7. YK:n ihmisoikeusneuvoston UNHRC:n erityisraportoija Lähi-Idän asioissa Heiner Bielefeldt sanoo, että poikalasten ympärileikkaus kuuluu joittenkin uskontojen rituaaleihin ja että niillä tulee olla oikeus harjoittaa sitä edelleen uskonnonvapauden nimessä. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ion-345359
8. ZAKA Kiovan apulaiskomentaja ja Hatzala Kiovan puheenjohtaja Hillel Cohen joutui anti-semitistien hyökkäyksen kohteeksi torstai-iltana. Hän sai puukonhaavan jalkaansa muiden vammojen lisäksi. Hänelle annettiin ensiapu paikalla, mutta kiidätettiin sitten sairaalaan, jossa hänen tilaansa sanotaan suhteellisen hyväksi.
Juutalaisvastaiset hyökkäykset ovat lisääntyneet viime viikkoina, vaikka paikalliset juutalaiset pyrkivät vähättelemään niitä taktisista syistä. Viime viikolla sytytettiin synagoga tuleen Krimillä tuntemattomien hyökkääjien heitettyä palopommeja rakennukseen. Yksittäisiä juutalaisten pahoinpitelyjä on tapahtunut eri puolilla, mikä on herättänyt kiinnostusta muuttaa asumaan Israeliin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yLD60BsNDQ



Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Maaliskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 17.03.2014 19:56


Sunnuntai 16.03.14
Julkaistu sunnuntai, 16.3.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

SUNNUNTAI 16.03.14

1. TÄNÄÄN juutalaisen kalenterin mukaan viikon ensimmäisenä päivänä on seuraavia otsikoita: Krimin niemimaalla äänestetään: liittyäkö Venäjään vai ei; Malesian matkustajakoneen katoaminen vahvistuu yhä selvemmin sieppaukseksi eikä tiedetä, minne se lensi; PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas matkustaa presidentti Obaman vastaanotolle huomenna maanantaina; Abbas toisti ennen lähtöään keskeisimmät vaatimuksensa, joista ei tingitä, mukaan lukien pakolaisten paluuoikeus, 67-rajalinjat ja Jerusalemin itäosa; ministeri Moshe Yaalon vakuuttaa, että turhaan tuhlataan aikaamme Abbasin kanssa, joka toimii marxilaisten oppien mukaan: ”Mikä on minun on minun, ja mikä on sinun on myöskin minun”; PA:n arabi ajoi autollaan sotilaitten yli haavoittaen neljää todeten: ihan vahingossa polkaisin kaasua jarrun asemesta; kas siinä tärkeimmät uutisotsikot. Purim alkaa tämä iltana ja jatkuu huomenna. Purim on nimenomaan lasten ilojuhla hullunkurisine asusteineen.

LÄMPÖMITTARI näytti aamulla ihan ennusteiden mukaiset 8 +astetta, aurinko paistaa heikon pilviverhon takaa eikä sateista ole enää tietoakaan. Sään ennustetaan pysyttelevän puolipilvisenä muutaman seuraavan päivän aikana. Lämpötila noussee tänään 18 asteeseen ja huomenna vähän yli 21 astetta, mutta palannee sitten takaisin 18 asteeseen. Lämpötilat tänään: Jerusalem 7 -18; Tiberias 8 -25; Suolameri 14 -26; Eilat 12 -25 +C-astetta. Kuten taisin jo mainita, taivas on puolipilvinen (englanniksi hazy) huomenna ja seuraavina päivinä lämmeten tuntuvasti eilisestä etenkin päiväsaikaan.

2. PUOLUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon lateli kovia tosiasioita TV-kakkoselle antamassaan haastattelussa PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbasista. Hän sanoi – TV:n mukaan katkerasti – , että Abbas on näyttelee kumppania kuvitellessaan jotain hyötyvänsä, mutta ei silloin, kun sovitaan rauhasta todeten. ”Abbas ei ole kumppani, jonka kanssa sovitaan lopullisesta ratkaisusta, jolla tunnustetaan Israelin kansan oikeudet juutalaisena kansallisvaltiona, lopetetaan vihollisuudet ja keskinäiset vaatimukset lopullisesti. Hän sanoo tämän julkisesti”, Yaalon sanoi TV-2 haastattelussa lauantaina sapatin loputtua. Hän lisäsi edelliseen, ettei hän usko rauhansopimuksen syntymiseen hänen elinaikanaan.

MOSHE Yaalon kritisoi aiemmin kärkevästi USA:n ulkoministeri John Kerryn tiimin laatimaa kehyssuunnitelmaa ja varsinkin siinä esitettyjä turvallisuusjärjestelyjä Juudean ja Samarian alueilla. Yaalon vakuuttaa, että Abbas pysyy vallassa vain IDF:n voimalla. ”Jos me vedämme joukkomme Juudeasta ja Samariasta, Hamas ottaa siellä vallan ja Abbas syrjäytetään”. Yaalon totesi, ettei Abbas ole antanut mitään siitä, että Israel suostui vapauttamaan 104 palestiinalaista terroristia saadakseen Abbasin neuvottelupöytään. Hän sanoi seuraavasta 26 vankierän vapauttamisesta, että Abbas yrittää soluttaa heidän joukkoonsa Israelin arabi-vankeja osoittaakseen edustavansa myös heitä, mitä Yaalon ei hyväksy.

YAALON epäilee John Kerryn vilpittömyyttä voidakseen toimia puolueettomana välittäjänä. Hän epäilee, että Kerry antoi Abbasille vihjeen Israelin arabiterroristien vapauttamiseksi, mutta hallituksessa siitä ei ole keskusteltu. John Kerry on laatinut kehyssuunnitelmansa lähtien toivomuksesta, että neuvotteluaikaa voidaan jatkaa neuvotteluille alun perin varatun 9 kuukauden, eli huhtikuun jälkeen. Netanyahu arvioi, että tarvitaan ainakin vuosi lisäaikaa. PA:n kanta jatkoaikaan on ollut häälyvä, Saeb Erekat kieltää ehdottomasti, Abbas epäröi. Seuraamani Times of Israel artikkelin mukaan Abbas ilmoittanee Obamalle, ettei hän hyväksy Kerryn suunnitelma eikä suostu neuvottelujen jatkamiseen. http://www.timesofisrael.com/yaalon-abb ... -to-israel

3. EU:n Israelin lähettiläs Lars Faaborg-Andersen sanoo samalla kun kiittelee Netanyahun rauhanponnisteluja ja valmistellessaan kansaansa välttämättömiin kompromisseihin, että hän teki väärän päätöksen suostuessaan USA:n painostuksesta vapauttaman terroristeja. EU:n lähettiläs sanoi ”Times on Israel” päätoimittajan David Horovitzin haastattelussa, että jos Netanyahu olisi kysynyt EU:n neuvoa Abbasin esittämästä kolmesta vaatimuksesta suostua neuvottelupöytään – suostua 67-linjoihin neuvottelujen pohjaksi, suostua rakennuskieltoon ja vapauttaa 104 ennen Oslon sopimusta tuomittua palestiinalaisvankia – EU olisi suositellut kahta ensimmäistä, mutta ei kolmatta vaatimusta, mutta ”te teitte itsenäisen päätöksen hyväksyä terroristien vapauttamisen, ja saatte myös kantaa sen seuraukset”, hän sanoo pahaenteisesti.

”TOSIASIA on, että suostuessanne vapauttaa 104 terroristia, jotka vapautettuina otetaan vastaan sankareina palestiinalaisten taholta, on omaa syytänne, koska te heidät vapautitte”. EU:n lähettiläs Lars Faaborg-Andersen antoi haastattelun osallistuessaan ”Eurooppalaiset Israelin hyväksi” järjestön tilaisuuteen tiistai-iltana Jewish Agencyn tiloissa. Hän kiisti puheet, että EU olisi karkeasti Israelin vastainen todeten, että EU kritisoi Israelia vain suhteessa ”setlementteihin”, joita hän kutsuu ”erityisen tuhoisiksi luottamuksellisen neuvottelu-ilmapiirin luomiseksi, mikä on välttämätöntä sopimukseen pääsemiseksi”. Hän sanoi, että EU pitää ”setlementtejä” laittomina, jotka eivät edistä neuvotteluja.

LARS FAABORG-ANDERSEN tuli Israeliin ensimmäiseksi vapaaehtoisena kibbutsille ja vuosien kuluttua korkeana Tanskan diplomaattina, joka laati 2002 alkuperäisen ”Tiekartta rauhaan” suunnitelman G Bushin aikana Tanskan toimiessa EU:n presidenttinä. Hän sanoo, että mahdollisuudet sopimukseen olivat silloin paljon huonommat kuin nyt. Hän sanoi sekä Abbasin että Netanyahun ymmärtäneen rauhantilan välttämättömyyden, mutta että molemmilla on oma takapihansa, joka täytyy ensin saada vakuuttumaan. Hän oletti, ettei Abbas halua mennä arabihistoriaan kansansa pettäjänä suostuessaan rauhanehtoihin, tosin myöhemmin vetäen takaisin osan lausunnostaan. Hän totesi, ettei aika ole toiminut PA:n hyväksi, sillä 2002 maan jakamisesta keskusteltiin 50 -50 periaatteella, nyt 22 %. (Lähettiläs ei näytä tuntevan historiaa, sillä Englannin palestiinalaisille tarjoama Transjordania, joka miehitettyään Juudean ja Samarian 1948 omaksui nimen Jordania, on suuruudeltaan 78 % juutalaisten kotimaaksi tarkoitetusta alueesta; juutalaisille jäi Jordanin ja Välimeren välinen alkua, josta palestiinalaiset vaativat Juudean ja Samarian alueita Palestiinan valtioon.)

EU:n lähettiläs Faaborg-Andersen väitti ymmärtävänsä Israelin turvallisuusvaatimuksia tarjoten kansainvälisiä joukkoja turvaamaan juutalaisten ja palestiinalaisten rajoja, minkä Netanayahu ja turvallisuusmiehet hylkäävät suoralta kädeltä epäluotettavina. Hän varoitti Gazan tapaisesta yksipuolisesta vetäytymisestä, viitaten määrättyjen sunni-valtioitten yhteiseen huoleen Israelin kanssa Iranin valtapiirin kasvusta, mikä voisi kehittyä yhteis-toiminnaksi jollain tasolla. Hän sanoi, ettei EU:n miljardi Euroa vuodessa PA:lle vuoda PA:n maksamille ”stipendeille” tuomituille terroristeille, joskin valitti vaikeutta seurata rahan käyttöä. Hän viittasi myös demografiaan, mikä uhkaa Israelia juutalaisena ja demokraattisena valtiona, huomioimatta PA:n julkistamia vääristeltyjä väkilukuja. http://www.timesofisrael.com/eu-envoy-t ... -prisoners

4. USA:n ulkoministeri John Kerry kertoi USA:n kongressille, että PA/PLO on jo useaan kertaan tunnustanut Israelin juutalaisuuden eikä sitä tarvitse enää toistaa. Tämä on herättänyt pahaa närää Israelin ruuansulatuksessa, koska se katsotaan Kerryn uudeksi Israelin painostamiseksi, vaikka Kerry vakuuttaa puolueettomuuttaan ja Obama lupasi Netanyahulle painostaa nyt PA:ta siinä missä aiemmin Israeliakin.

Tietoliikenne ministeri Gilad Erdogan kritisoi Kerryn kongressille esittämiä lausuntoja juuri ennen Abbasin ja Obaman tapaamista maanantaina 17.03.14. Tätä voitaneen pitää Jeffrey Goldbergin Bloombergin laatiman Obaman haastattelun toistona juuri ennen Netanyahun tapaamista. Erdan totesi, että Kerry syyttää väärää osapuolta. Apulaisulkoministeri Zev Elkin sanoi Kerryn lausuntojen edustavan länsimaiden surullista tapaa syyttää yksin Israelia. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ate-345479

5. ALLAN Deschowitz esittää muutamia vaikeita kysymyksiä Länsi Euroopan maiden harjoittamasta kaksoisstandardista Israelia ja juutalaisia koskevissa kysymyksissä. Seuraavassa muutamia pääkohtia hänen pitkästä artikkelistaan: (ei suorana käännöksenä)

Derschowitz toteaa, että yleisesti vastuu holokaustista lasketaan yksin Saksan natsien hartioille, mutta todellisuudessa se ei olisi voinut toteutua siinä laajuudessa ilman viattomina pidettyjen Ranskan, Hollannin, Norjan, Sveitsin, Belgian ja Itavallan ja monien muiden Euroopan maiden yhteistoimintaa. Hän sanoo, että muutamien puolalaisten, ukrainalaisten, latvialaisten, liettualaisten, virolaisten antama apu ei olisi riittänyt, vaan tarvittiin edellä mainittujen Euroopan maiden natsi-mielisten antama yhteistoiminta.

DERSCHOWITZ esittää retorisen kysymyksen: ”Miksi natsien ja heidän yhteistoiminta-miestensä lastenlapset, jotka avustivat holokaustin toteuttamisessa, ovat uudelleen julistaneet sodan juutalaisia vastaan? Tämän kysymyksen selvittämiseksi on välttämätöntä särkeä siihen liittyvä myytti useimpien Länsi- ja Itä-Euroopan maiden viattomuudesta yhteen ihmiskuntaa kohdanneeseen suurimpaan kansanmurhaan”, hän julistaa. Hän murskaa myytin, ”etteivät vasemmistolaiset voi vihata juutalaisia, sillä me vain vastustamme Israelin kansallisvaltiota. Emme me voi olla antisemitistejä”. Joutavaa, sanoo Derschowitz. ” Ääri-vasemmistolaisuus on täynnä juutalaisvihaajia”, hän toteaa luetellen useita kuuluisuuksia, heidän joukossaan itseään vihaavia juutalaisia, jotka jopa ylpeillen tunnustavat, että he saivat virikkeitä anti-semitismistä.

Derschowitz toteaa, miten antisemitistit viittaavat siihen, miten Israel alistaa palestiinalaisia, heittäen heille vaikean kysymyksen, miksi he eivät samalla mitalla mittaa muiden maailman kansojen harjoittamaa todellista sortoa lähiympäristössään? Hän viittaa sionismin perustajaan Theodor Herzeliin, joka näki ainoaksi ratkaisuksi päästä pakoon Euroopan anti-semitismistä perustamalla oman valtion silloiseen Palestiinaan tai minne tahansa muualle. Silloin huudettiin juutalaisille, kuten Amos Oz muistaa: Menkää Palestiinaan. Nyt Heille huudetaan: Menkää pois Palestiinasta.

Derschowitz myöntää, että oli muutamia Europan valtioita, jotka eivät menneet mukaan yleiseen trendiin. ”Mutta keitä aikamme Euroopan valtiot luulevat sumuttavansa? Vain älyltään vajaamittaiset, jotka haluavat tulla sumutetuiksi vain kieltämisen vuoksi, eivät pysty näkemään, että he ilmentävät isovanhempiensa ennakkoluuloja uusissa muodoissa”. Hän tunnustaa, ettei Israel ole täydellinen, mutta ettei kukaan avoimin silmin ja korvin varustettu henkilö voi olla näkemättä Israeliin kohdistuvaa ansaitsematonta kaksinaismoraalia (kristillisen) Euroopan taholta (joka väittää edustavansa korkeampaa moraalia maailmassa). http://www.jpost.com/Opinion/Op-Ed-Cont ... ael-345171



Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Maaliskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 17.03.2014 19:57


Maanantai 17.03.14
Julkaistu maanantai, 17.3.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

MAANANTAI 17.03.14

1. TÄTÄ alkanutta viikkoa voisi kutsua etsintöjen viikoksi. Malesian kadonnutta konetta etsitään Kiinasta Iraniin ja Intianmeren eteläosiin. Länsimaat ja Venäjä etsivät Salomon ratkaisua Ukrainan tilanteeseen, joka uhkaa laajeta kansainväliseksi konfliktiksi. Obama etsii ratkaisua Israelin ja PA/PLO:n välisiin ongelmiin tavatessaan PA:n puheenjohtajan Abbasin. Syyrian tilanteeseen etsitään edes jonkinlaista ulospääsyä pattitilanteesta neljä vuotta kestäneen veren vuodatuksen lopettamiseksi. Turkkilaiset lääkärit etsivät hekin opastusta, miten edetä epäilyissä pääministeri Erdoganin mielenterveydestä. Ja ikään kuin tässä ei olisi kylliksi, monet maailman tilasta huolestuneet esittävät uhkakuvia talouselämän maailmanlaajuisesta romahtamisesta ja dollarin arvon laskemisesta menettäessään johtavan valuutan aseman, mikä pakottaa huolestuneet ihmiset etsimään turvallisia perusteita perheensä suojaamiseksi uhkaavan kaaoksen keskellä.

2. MAANANTAIPÄIVÄ alkoi kuitenkin lupaavana, aurinko paistaa heikon harsomaisen pilviverhon lävitse ja lämpöä oli selvästi yli ennusteiden lupaamien 11 asteen kohoten päivän mittaan yli 21 asteen. Puolipilvisyys jatkunee lähipäivinä, mutta lämpötila viilenee selvästi. Lämpötila tänään: Jerusalem 11 -21; Tiberias 15 -28; Suolameri 20 -27; Eilat 18 -27 +C-astetta. Sää näyttää suosivan matkailijoita, ei helteinen, mutta silti sopivan lämpöinen. KINNERETIN vedenpinta nousi 10 sm viimeisen 51 päivän aikana ja on nyt 211.125 m Välimeren pinnan alapuolella, eli 233 sm ylimmän punaisen viivan alapuolella.

3. AUSTRAALIA on menossa mukaan kadonneen malesialaisen koneen MH370 etsintöihin. Etsinnät on ulotettu maanantaina 25 maan alueelle. Koneen arvellaan lentäneen tutkaseuranta-alueiden rajalinjoja pitkin vaikeuttaakseen sen liikkeiden seuraamista, ja lisäksi lentäneen vaarallisen alhaalla samasta syystä. Tämä vahvistaa epäilyjä, että kone oli joko lentäjien tai muitten koneessa olleitten henkilöitten toimesta tietoisesti ohjattu pois sille suunnitellulta reitiltä kohti tuntematonta päämäärää.

MALESIAN viranomaiset ovat keskittyneet tutkimaan sekä lentäjien että matkustajien taustojen selvittämiseksi löytääkseen jonkun johtolangan. Koneen pääohjaajan tiedetään kuuluvan hallituksen vastaiseen oppositiopuolueeseen ja olevan aktiivimuslimi. Poliisi teki ratsioita koneen ohjaajien asuntoihin, joita kuvataan ylellisiksi. Viranomaisia kiinnostaa etenkin motiivi, jos kone kaapattiin ja ohjattiin tuntemattomaan paikkaan. Tutkijat arvioivat, että kone on voinut lentää 5000 jalan korkeudella tutkan välttämiseksi, mikä Boeing 777 koneelle on vaarallisen alhainen. Koneessa on 239 matkustajaa ja miehistön jäsenet.

Yhdellä ohjaajista, Zaharia Ahmed Shah, oli rakentanut taloonsa edistyneen lento-simulaattorin, minkä poliisi otti haltuunsa tutkimusten suorittamiseksi. Myös lentokentän insinöörejä ja muuta henkilöstöä on kuulusteltu. Viranomaiset kertovat, että koneen tietoliikennejärjestelmä ACARS oli kytketty pois 40 minuuttia koneen lähdön jälkeen. Pian sen jälkeen koneesta annettiin viimeinen viesti: ”Kaikki hyvin, hyvää yötä”. 14 minuuttia sen jälkeen myös koneen transponder-järjestelmä suljettiin, jonka pitäisi yhdistää kone kaupalliseen tutkajärjestelmään. Kuka hyvänsä kytki ne pois, tunsi hyvin niiden tekniikan. Israelia kiinnostaa koneen käyttäminen terrorismiin ja tekee valmisteluja sen varalta. http://www.timesofisrael.com/australia- ... aysian-jet

4. EL-AL lentoyhtiön entinen turvallisuusjohtaja Isaac Yeffet arvioi, että varastetuilla passeilla koneeseen nousseet kaksi iranilaista matkustajaa ovat pääepäiltyjä, eivät ohjaajat. Yeffet toimii nykyisin lentoturvallisuuskonsulttina New Jerseyssä. Hänen mielestään Malesian viranomaiset ovat tuhlanneet aikaansa sivuuttaessaan kaksi iranilaista matkustajaa. Kone oli tavanomaisella lennolla Kuala Lumpurista Pekingiin. Koneen kapteeni Zaharie Ahmad Shah on 53-vuotias, kolmen lapsen isä ja varsin varakas. Hän oli toiminut koneen ohjaajana 30 vuotta, eikä Yeffetin mukaan tunnu järkevältä, että hän olisi halunnut surmata itsensä tai asettaa koko asemansa ja perheensä alttiiksi tuholle antautumalla terroristiksi.

Entinen IAF-ohjaaja everstiluutnantti Eran Ramot näkee asian toisin. Hän arvioi, että kone on voinut laskeutua Bangladeshiin, sillä koneella oli polttoainetta 7 tunnin lentoa varten, ja että koneen matkustajat voivat olla vielä elossa. Miksi se olisi lentänyt sinne, on arvailujen varassa, mutta lieneekö sillä mitään yhteyttä, että koneen matkustajissa oli mm. 20 amerikkalaisen yhtiön mikrosirun kehittämisen insinööriä ja asiantuntijaa, jotka olivat matkalla työpaikkaansa Kiinaan? Ramot kehuu Israelin lentoturvallisuutta, ettei sen vertaista ole missään muualla maailmassa. Viimeinen ja ainoa El-Alin kone kaapattiin 1968, eikä sen toistuminen onnistu Israelin erityistoimien johdosta. El Alin koneisiin asennetaan tutkalaite ja torjuntajärjestelmä, joka pystyy eliminoimaan konetta kohti ammutun ohjuksen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yas3EBsNDQ, http://www.timesofisrael.com/australia- ... aysian-jet

5. LONTOOSSA ilmestyvä arabiakielinen lehti Al-Hayat raportoi, että PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas ei tule antamaan mitään myönnytyksiä tavatessaan USA:n presidentti Baruck Obaman maanantaina USA:n aikaa Washingtonissa. Sen sijaan hän tulee lehden mukaan esittämään uusia vaatimuksia neuvottelujen jatkamiseksi huhtikuun 29.päivän jälkeen. Vaatimuslistan kärjessä on rakennuskiellon asettaminen Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöihin sekä tuomittujen terroristien vapauttaminen Israelin vankiloista.

Vapautettavien listaa johtaa PFLP:n johtaja Ahmed Saadat, joka tuomittiin ministeri Reahavam Zeevin murhan suunnittelusta v. 2008, sekä Marwan Barghouti, joka tuomittiin viiteen elinkautiseen + 40 vuotta Fatah Tanzimin komentajana johtaen terroristeja, jotka osallistuivat lukuisten israelilaisten siviilien surmaamiseen ja haavoittamiseen. Al-Hayat lehden mukaan Abbas haluaa vapauttaa Barghoutin toivoen saavansa hänestä Fatahin johtajan hänen erottuaan. Abbas on nyt 79-vuotias. Al-Hayat lehden mukaan Abbas haluaa esiintyä päättäväisenä johtajana nostaakseen oma imagoaan, joka on alamaissa. Lehden arvion mukaan Abbas tulee hylkäämään Kerryn kehyssuunnitelman, mutta tulee suostumaan joihinkin Obaman ehdotuksiin ilmaistakseen halunsa jatkaa neuvotteluja huhtikuun 29.päivän jälkeen vuoden loppuun saakka, mutta hän odottaa Netanyahulta uusia myönnytyksiä. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... nue-345585

6. ISRAELIN johtavat virkailijat ja poliitikot ovat yhtä eripuraisia ja jos mahdollista entistäkin vastakkaisin mielipitein siitä, onko mitään järkeä antaa vain lisämyönnytyksiä saadakseen Abbasin jatkamaan neuvotteluja, joiden lopputulos on hyvin epävarma. Epäilijöiden listaa johtaa puolustusministeri Moshe Yaalon, joka sanoo suoraan epäilevänsä, että rauhan-sopimusta saadaan solmittua hänen elinaikanaan. Optimistien joukkoa johtaa Tzipi Livni, jolla on oma lehmä ojassa, sillä hän johtaa Israelin rauhantiimiä neuvotteluissa.

ULKOMINISTERI John Kerry ei ole vielä julkistanut tiiminsä laatimaa kehyssuunnitelmaa, ja joittenkin arvioiden mukaan hän ei asetakaan sitä allekirjoitettavaksi, vaan ohjeeksi, jonka puitteissa jatkoneuvotteluja voidaan jatkaa. Kerry kehotti Abbasia muistamaan, että aikaa on enää muutamia viikkoja päätöksen tekemiseksi jatketaanko neuvotteluja vai ei. Viimeinen 26 terroristin vapauttaminen tulisi tapahtua 28. maaliskuuta, mutta tarkkailijoiden mukaan Netanyahu voi siirtää sitä siihen, kunnes tiedetään, miten Abbas suhtautuu Kerryn suunnitelmaan. Vankien vapauttaminen oli kytketty neuvottelujen edistymiseen, mutta neuvottelut ovat olleet täysin jumissa, joten aihetta vapauttamisen ei pitäisi olla. Toiseksi Abbas vaatii, että vapautettavien joukossa tulee olla Israelin arabeja, mikä on herättänyt kovaa vastustusta israelilaisten johtajien parissa. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... eet-345563, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... ya5bUBsNDQ

7. Israelin sisällä on herännyt epäilyksiä, että presidentti Obama työskentelee kulissien takana Netanyahun hallituksen kaatamiseksi ja uuden miehen valitsemiseksi hänen tilalleen, joka olisi myöntyvämpi Obaman esityksille. Yeh Atid (On tulevaisuus) puolueen puheen-johtaja Yair Lapid on se valittu ja odotettu henkilö, jota Obama tukee. Netanyahun hallitus joutuu todellisuuden kanssa kasvokkain, kun/jos Kerryn kehyssuunnitelma tulee hallituksen käsittelyyn. Naftali Bennettin johtama Beit Yehudi (Juutalainen Koti) vastustaa Israelin maan luovuttamista epäjumalan palvojille, ja etenkin Jerusalemin asema on heille elintärkeä, jonka jakamisesta he eivät halua edes neuvotella.

8. PALESTIINALAISET järjestivät tukimielenosoituksia sekä Juudean ja Samarian että Gazan kaupungeissa Abbasin ja Obaman neuvottelujen aattona. Hamasin poliisi hajotti Gazassa järjestetyn Abbasin neuvotteluja tukevan mielenosoituksen, mutta Länsirannalla Fatahin järjestämät mielenosoitukset sujuivat välikohtauksitta.

FATAHIN virkailija Mohammed Nahal kertoi, että n. 80 mielenosoittajaa kokoontui tuntemattoman sotilaan haudan lähettyville Gazassa. Hamasin poliisi hyökkäsi seiden kimppuunsa pidättäen 13 ja piesten toisia. Poliisin mukaan mielenosoitus hajotettiin, koska se oli laiton. http://www.timesofisrael.com/hamas-brea ... -gaza-city

9. SATOJA Jerusalemin itäosan arabeja kokoontui sunnuntai-iltana Damaskos portin tienoille. Poliisi kehotti heitä hajaantumaan, mutta koska heitä ei kuultu, poliisi käytti hankkimiaan mellakan valvontamenetelmiä, joihin kuului tainnutuskranaatteja, heidän joukkojensa hajottamiseksi. Yksi arabi pidätettiin kivien heittämisen vuoksi. Aiemmin sunnuntaina arabit kivittivät poliiseja Mughrabiportin luona Länsimuurin edustalla. http://www.timesofisrael.com/east-jerus ... ascus-gate

10. Rabbi Yehuda Glick otti videolle tilanteen, jossa paikallinen muslimi kirosi juutalaisia Temppelivuorella. Se oli kuitenkin liikaa Jerusalemin poliisille, joka pidätti – ei muslimin vaan rabbi Glickin. Poliisi vapautti hänet vasta sen jälkeen, kun hän vakuutti, ettei jaa kuvia tilanteesta minnekään. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... ybD4EBsNDQ


Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Maaliskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 18.03.2014 14:14


Tiistai 18.03.14
Julkaistu tiistai, 18.3.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

TIISTAI 18.03.14

1. ISRAELIN taivas on tiistaiaamuna puolipilvinen ja sateeton, lämpöä mittarissa sopivasti 12 astetta, eikä tuuli tuntunut turhan kovalta. Ennusteet lupaavat kuitenkin paikallisia sateita siellä täällä. Puolipilvinen sää jatkuu ennusteiden mukaan torstaihin saakka, mutta taivas kirkastuu perjantaina. Lämpötiloissa tapahtunee asteen heittoa päivässä. Lämpötila tänään: Jerusalem 10 -12; Tiberias 12 -22; Suolameri 16 -25; Eilat 15 -27 +C-astetta.

2. Eilen maanantaina Washingtonin aikaa USA:n presidentti Barack Obama otti vastaan PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin, mutta raporttien mukaan tapaaminen oli pelkkä muodollisuus. Abbas valitti aikansa loppumista, haluten sillä taivuttaa Obamaa asettamaan lisäpakotteita Netanyahulle (Bibille). Abbas esitti vaatimuksen, että osoittaakseen rauhantahtonsa Bibin tulee vapauttaa lupaamansa 26 terroristin erä, joiden mukana tulee olla Israelin arabiterroristeja. Abbas selitti edelleen, että Arafat tunnusti Israelin 1988 ja Oslon sopimuksessa 1993 tunnustettiin juutalainen valtio, joten asia on hänen puolestaan loppuun käsitelty, hän ei tunnusta Israelia juutalaisvaltiona. Sen sijaan hän esitti taas kerran Palestiinan valtion perustamista v. 1967 rajoilla ilman maanvaihtoa pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa. Raporteissa ei mainittu neuvottelujen jatkoajasta, mutta Saeb Erekat sanoi sen olevan tarpeetonta, ”nyt tarvitaan päätöksiä”.

OBAMA puolestaan viittasi palestiinalaisvaltioon 1967 rajoilla ja sovituilla maanvaihdoilla. Hän painotti lain ja oikeuden noudattamisen ja uudistuksen tärkeyttä, että palestiinalaisilla ei olisi valtio vain paperilla vaan toteuttaen sitä käytännössä kansan hyväksi. Hän myös viittasi Yhdysvaltoihin PA:n suurimpana avustajana, mikä voidaan ymmärtää epäsuorana vihjeenä, että sen vastapainoksi USA odottaa PA:lta vastavuoroisuutta. Tämän hän sanoi ilmeisesti Abbasin vihjaukseen, että Palestiinan valtio tarvitsee USA:n taloudellista ja poliittista tukea voidakseen seistä omilla jaloillaan.

OBAMA suitsutti ylistystä Abbasille, kuvaten häntä mieheksi, joka vastustaa väkivaltaa hellittämättä etsien diplomaattisia ja rauhanomaisia ratkaisuja, jotka edesauttavat kahden rinnakkaisen valtion perustamista, jotka elävät rauhassa ja turvallisina; valtion, joka turvaa palestiinalaisen kansan arvokkuuden ja itsenäisyyden, ja joka antaa israelilaisille tunnon turvallisuudesta ja rauhasta naapuriensa taholta.Hän kuitenkin painotti, että rauha voi olla myös eksyttävä, että rauhankeskustelut vaativat hyvin vakavia, haastavia, raskaita päätöksiä ja riskien ottamista. Palestiinalaiset järjestivät tukimarsseja PA:n valvomilla alueilla Juudeassa ja Samariassa sekä myös Jerusalemin itäosassa, mitkä rauhallisen alun jälkeen muuttuivat väkivaltaisiksi Damaskos-portin lähellä ja Temppelivuorella. http://www.timesofisrael.com/obama-to-a ... -for-peace

3. PUHUESSAAN Iranin järjestämässä uskonnollisten johtajien konferenssissa Teheranissa maanantaina Palestiinan Islamic Jihadin johtaja Ramadan Shalah murehti, että juutalaiset rakastavat Jerusalemia (Al-Quds) enemmän kuin muslimit, kuten Israelin Radion sieppaama uutinen Teheranista raportoi.

SHALAH otti esimerkin juutalaisten kiintymyksestä Jerusalemiin Naomi Shemerin sanoittaman laulun Jerusalem Gold (Kultainen Jerusalem), jota hän siteerasi sekä hepreaksi että arabiaksi. ”Mitä Jerusalem merkitsee meille?” kyseli Shalah, joka johtaa yhtä maailman vaarallisinta terrorijärjestöä ja joka itse on FBI:n eniten etsittyjen terroristien listalla, puheessaan konferenssiyleisölle. ”Oppikaa tästä kirotusta yhteisöstä (Israelista). He eivät rakasta Jerusalemia vain sotilaalliselta vaan myös kulttuuriselta kannalta”, hän sanoi. ”Heillä on laulu, jota he lauloivat vallattuaan Al-Aksa moskeijan ja Kalliomoskeijan (Haram al-Sharif Temppelivuorella) 1967 sodan yhteydessä”, minkä jälkeen hän siteerasi otteita laulusta Jerusalem Gold, Jerusalem Bronze, Jerusalem Light, sekä hepreaksi että arabiaksi. ”Jokainen israelilainen lapsi ja kirottu israelilainen sotilas osaa tämän laulun ulkoa”, hän valitti.

JERUSALEM GOLD on yksi suosituimmista koskaan sepitetyistä juutalaisista lauluista. Se esitettiin ensimmäisen kerran musiikkifestivaaleilla Israelin itsenäisyyspäivänä, joihin liittyi surua pyhien paikkojen ja Jerusalemin menettämisestä. Lauluun on otettu referenssejä muinaisista kirjoituksista, mukaan lukien Valitusvirret ja Mishna, jossa valitetaan sitä, että juutalaisten pyhimmät paikat, mukaan lukien Temppelivuori, olivat suljettuina israelilaisilta Jordanian viranomaisten toimesta, jotka valvoivat Jerusalemin itäisiä osia Jordanian arabiliigan miehitettyä Juudean ja Samarian alueet 1948 sodassa. Laulu alkaa kuvauksella, miten Jerusalem on hylätty, sen sydän on jaettu muurilla, tarkoittaen Israelin ja Jordanian alueiden välille rakennettua turvallisuusmuuria Jerusalemissa.

MUUTAMIA viikkoja laulun julkistamisen jälkeen alkoi 1967 kuuden päivän sota, jossa Israelin armeija karkotti jordanialaisjoukot Juudeasta ja Samariasta sekä Jerusalemista. Kuuden päivän sodan jälkeen Naomi Shemer kirjoitti lauluun neljännen voittoisan säkeistön, joka alkaa sanoilla: ”Me palasimme vesilähteille, markkinatoreille ja aukioille/ oinaan sarveen puhalletaan vanhan kaupungin Temppelivuorella”.

SHALAHIN johtama Islamic Jihad oli vastuussa viime päivien rakettitulesta Gazasta Israelin puolelle ampuen lyhyen ajan kuluessa yli 60 rakettia Israelin kaupunkeja kohti, mihin IAF:n koneet vastasivat iskien täsmäohjuksillaan lukuisiin strategisiin kohteisiin Gazan kaistalla. http://www.timesofisrael.com/love-jerus ... ls-muslims

4. VIIME viikon perjantaina sattunut yhteenotto Israelin ja Hizbullahin pyssymiesten välillä, jossa Hizbullahin joukkojen Libanonin puolelle turva-aitaa asettama pommi räjähti saaden kolme IDF:n upseeria shokkitilaan, josta heitä hoidetaan vieläkin. IDF vastasi siihen tulittamalla Hizbullahin asemia rajan takana.

Tutkimusten mukaan tilanne oli kuitenkin paljon vaarallisempi, kuin miltä se aluksi näytti. Tutkimusten mukaan Hizbullahin osasto oli päässyt huomaamatta Israelin puolelle edeten satoja metriä ennen vetäytymistään takaisin Libanonin puolelle. IDF:n ilmoituksen mukaan alue on yksi tarkimmin valvottu, jolla IDF partioi toistuvasti ja säännöllisesti.

WALLA-uutistoimisto raportoi, että Hizbullahin joukot olivat edenneet maanantaiyön aikana useita satoja metrejä Israelin puolelle sinistä linjaa, jota pidetään rajana. Raportin mukaan kaksi pommia oli räjäytetty hyvin lähellä IDF:n upseereita, heidän joukossaan komppanian varakomentaja Dov-vuorelta. Prikaatinkenraali Moni Katzin johtama 91. divisioona ja kenraalimajuri, apulaiskomentaja Dan Goldfusin johtama 769 divisioona tutkivat edelleen Walla-uutislehden mukaan perjantain tapahtumia rajalla.

ALUSTAVIEN tutkimusten mukaan Libanonista Israelin puolelle tunkeutunut joukko, joka oli joko Hizbullahin tai jonkun muun terrorijärjestön lähettämä, ei yrittänyt ottaa panttivankeja, vaan sen sijaan räjäytti kaksi pommia rajalla haavoittaakseen IDF:n sotilaita. Tutkimuksissa pyritään selvittämään, miten rajan ylitys tapahtui huomaamatta, ja miksi se paljastui niin myöhään, sillä juuri se raja-alue on yksi tarkimmin valvottu ja partioitu Dov-vuoren lähellä. Lauantaina miesjoukko lähestyi rajaa, mutta arabien mukaan he olivat paimenia. IDF tutkii, onko näillä tapahtumille yhteyttä. Partiotoimintaa en entisestään lisätty. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yf54kBsNDQ

5. BEIT YEHUDI-puolueen puheenjohtaja Naftali Bennett teki selväksi tiistaina, ettei yhtään Israelin arabia tule kuulumaan Netanyahun lupaaman 26 terroristin joukkoon, jotka on tarkoitus vapauttaa 29. maaliskuuta. Bennett sanoi myös, että hallituksessa käsitellään asiaa, ja siellä myös päätetään, ovatko neuvottelut edistyneet, mikä on vapauttamisen ehtona. Hän viittasi Abu Mazenin, jota nimeä Abbas käytti aktiivisena terroriaikanaan, viimeaikaisiin lausuntoihin todeten niiden osoittavan, etteivät neuvottelut edisty ollenkaan. Lisäksi hän viittaisi siihen, että rakettituli Gazasta ja PA:n arabien harjoittama väkivalta Juudeassa ja Samariassa on noussut selvästi, minkä johdosta ei ole mitään mieltä vapauttaa lisää terroristeja, joista moni palaa terrorismiin huolimatta antamastaan kirjallisesta vakuutuksesta pysyä poissa siitä.

USA:n ulkoministeri John Kerry haluaa jatkaa neuvotteluaikaa ainakin vuoden loppuun, Netanyahu sanoo, että tarvitaan ainakin yksi vuosi lisäaikaa; PA:n kanta on häilyvä, Saeb Erekat sanoo, ettei se ole tarpeen, tarvitaan vain päätöksiä. Abbas sanoi tavatessaan Obaman, että vankien vapauttaminen, mukaan lukien Israelin arabeja, on todisteena siitä, että Israel todella haluaa rauhaa. Abbasin uutena vaatimuksena on rakennuskielto Juudeaan ja Samariaan ja lupaus uuden terroristijoukon vapauttamiseksi, joiden mukana tulee olla Fatah-Tanzimin entinen johtaja Marwan Barghouti sekä PFLP:n johtaja Ahmed Saadat, mitä Israelissa vastustetaan. Kysymystä terroristien vapauttamiseksi käsiteltäneen hallituksen turvallisuuskabinetissa, jossa päätetään, onko tilanne kehittynyt toivotulla tavalla. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... ygBIkBsNDQ

6. SYYRIAN toisinajattelija, Syyrian Kansallis-neuvoston perustajajäsen, joka perusti oman oppositiopuolueen Liberal Democratic Union, Kamal al-Labwani sanoo, että käytännössä Israel omistaa Golanin kukkulat, ja opposition tulee tunnustaa tämä sitä vastaan, että Israel julistaa 100 km:n lentokieltoalueen Syyrian eteläosaan. Hän sanoo, että Israel pystyy valvomaan sitä paljon tehokkaammin kuin NATO, sillä IAF:n koneiden ei tarvitse pommittaa Syyrian lentokenttiä, vaan todettuaan kiellon rikkojan, se pystyy muutamassa minuutissa tuhoamaan sen. Labwani istui lähes 10 vuotta Syyrian vankilassa (2001 -2011).

LABWANI perustelee näkemystään sillä, että miksi meidän tulisi odottaa toiset 10 vuotta nähdäksemme, että Assad saa lopulta koko Syyrian valvontaansa. Hän ehdottaa, että Amerikka tekisi Golanin kukkuloista rauhan puiston, jonne rakennetaan vetäviä turistikeskuksia. Israelilaiset voisivat jäädä asumaan sinne tai muuttaa Israeliin. Siellä asuneet arabit voisivat muuttaa Syyriasta alueelle saatuaan korvauksen menetyksistään paettuaan sotaa. Golanin kukkuloilta pakeni arviolta 120 000 syyrialaista, vain 20 000 druusia jäi asumaan Golanille, ja sinne on muuttanut muutamia tuhansia israelilaisia. Israel liitti Golanin kukkulat valtioonsa 1967 sodan jälkeen, mitä ei ole tunnustettu ulkomailla. Labwanin esitys ei ole saanut kannatusta Syyrian oppositiojärjestöissä. Kymmeniä oppositiojohtajia allekirjoitti Labwanin vastaisen dokumentin. http://www.timesofisrael.com/syrian-dis ... oves-assad

7. ARABIHAKKERIT uhkaavat uudistaa hyökkäyksensä Israelin hallituksen eri haarojen, laitosten ja instituutioiden internet-sivuille huhtikuun 7. päivänä, edellisen 2013 tehdyn hyökkäyksen vuosipäivänä. Ulkoministeriö sanoi sivuille pääsyn vaikeutuneen sunnuntaina iltapäivällä, mutta yhteys saatiin korjattua nopeasti. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... ygQtUBsNDQ
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Maaliskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 20.03.2014 06:31


Keskiviikko 19.03.14
Julkaistu keskiviikko, 19.3.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

KESKIVIIKKO 19.03.14

1. TÄNÄÄN keskiviikkona aurinko paistaa puolittain pilviseltä taivaalta lämpömittarin osoittaessa ennustetut 10 +astetta. Torstaista lähtien taivas selkenee ja lämpötila nousee. Lämpötilat: Jerusalem 10 -18; Tiberias 13 -24; Suolameri 18 -26; Eilat 16 -26 +C-astetta. Kuten mainitsin, taivas selkenee torstaina jatkuen ainakin sapattiin asti lämpötilan noustessa selvästi yli 20 astetta päivällä yölämpötilan pysytellessä 10 asteen tienoilla. (Times of Israel)

2. Maailman tilanteessa sen sijaan ei ole mitään merkkejä selkenemisestä, päinvastoin kylmän sodan viimat tuntuvat sekä Euroopan sydämessä, että Kauko-Idässä kuten myös Lähi-Idässä. Analyytikot arvioivat, että Venäjän aloittamat NL:n romahtamisen myötä syntyneiden Euroopan valtioiden rajojen tarkistukset tulevat tuntumaan Ukrainan jälkeen Georgiassa, Moldovassa, Latviassa ja Liettuassa, ehkä myös Virossa. Etenkin Latvia ja Liettua ovat tärkeitä Venäjälle, he sanovat. Putinin allekirjoittama Krimin liitos Venäjään aloittaa tapahtumaketjun, joka tullee jatkumaan länsimaitten heikosta vastustuksesta huolimatta.

HIZBULLAH pullistelee Syyrian sodassa kipeytyneitä käsivarsiaan uhaten, ettei se kauan enää jaksa pidätellä kostoaikeitaan Israelia vastaan. Hizbullah valmistelee Libanonin lisäksi tukiasemiaan Syyrian eteläosaan lähelle Israelin rajaa, mitä IDF pyrkii seuraamaan. Israelin ja Syyrian välinen turva-aita on varustettu hälytyslaittein, ja sitä tullaan tehostamaan tutka- ja lämpökameroilla ja muilla tekniikan viimeisimmillä laitteilla, joista on jatkuva suora yhteys valvontapisteisiin. Hizbullahin lisäksi Syyrian eteläosassa toimivat Al-Qaida Al-Nusra Front sekä ISIS, islamilainen valtio Syyriassa ja Irakissa. IDF:n herättelemiseksi perjantaina Libanonin rajalla räjäytetty pommi haavoitti kolmea IDF:n sotilasta, ja tiistaina Syyrian rajalla räjäytetty pommi haavoitti neljää sotilasta, osaa heistä vaarallisesti. Tiistaisen pommin tarkoituksena oli siepata panttivankeja, mikä ei onnistunut. IAF vastasi pommittamalla Syyrian armeijan kohteita, koska Israelin omaksuman kannan mukaan Syyrian armeija vastaa rauhasta rajalla riippumatta siitä, mikä järjestö pommin asetti. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yk4bkBsNDQ, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 65,00.html

3. HYÖKKÄYKSET myös Gazan alueilta ovat selvästi lisääntyneet yksittäisinä raketti-iskuina, mutta ei vielä laajamittaisena mattapommituksena, joihin IAF vastaa suorittamalla öiseen aikaan ohjusiskuja terroristijärjestöjen harjoitusalueille, aseverstaisiin ja varastoihin, mutta varoen huolellisesti iskemästä kohteisiin, joissa siviiliuhrien mahdollisuus on suuri. Hamas on pysytellyt viimeisten iskujen ulkopuolella, sillä sen johtamalla hallituksella on paljon kiireisempiä kysymyksiä ratkottavaan, joista alueen taloudellisen tilanteen heikkeneminen, mitä Egyptin sulkiessa yli tuhat salakuljetustunnelia ja hidastaessa Rafahin terminaalin kautta tapahtuvaa liikennettä, on kriittisin ja entisestään pahasti vaikeutunut. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 85,00.html

4. YK:n poliittinen johtaja Jeffrey Feltman sanoi YK:n turvallisuusneuvostolle valmistamassaan raportissa tiistaina, että viime viikolla lisääntynyt väkivalta Israelin ja palestiinalaisten välillä uhkaa syöstä Lähi-Idän uuteen kriisiin painottaen rauhan-keskustelujen edistymisen tärkeyttä. Samalla hän toi esiin Gazan kaistan humanitäärisen avun kiireellisyyden todeten, että avustajamaiden tulee koota 250 000 USD kuukaudessa pystyäkseen selvittämään kiireellisen lääkinnällisten tarvikkeiden puutteen. Feltman esitti raporttinsa YK:ssa pian sen jälkeen, kun PA:n puheenjohtaja Abbas ja USA:n presidentti Obama tapasivat Valkoisessa Talossa löytämättä mitään uutta täysin jumiutuneiden rauhankeskustelujen edistämiseksi.

GAZASTA ammuttiin viikossa Israelia kohti arviolta 100 rakettia, joista kolmannes putosi Gazan alueelle, eivätkä turva-aidan yli lentäneet aiheuttaneet merkittävää vahinkoa. Israelin johtavat poliitikot ja turvallisuusmiehet ovat alkaneet hälyttävästi esittää, että Israelin tulee ottaa Gazan kaista uudelleen valvontaansa, koska vain sillä pystytään rakettituli eliminoimaan kokonaan. Onneksi ne ovat vasta keskusteluasteella, mutta IDF on varuillaan vain odottaen, koska tapahtuu merkittävä isku, joka laukaisee IDF:n massiiviset vastatoimet.

FELTMAN varoitti puheessaan, että viime viikon väkivaltaisuudet saivat Lähi-Idän lähelle kuilun reunaa, joka olisi aiheuttanut uuden kriisin räjähdysalttiille alueelle. Hän toi esille myös IDF:n sotilaitten surmaaman jordanialaisen tuomarin tapauksen olosuhteissa, joita vielä tutkitaan. Se aiheutti vaaralliset vihan pyörteet ja mielenosoitukset Jordaniassa vaatimuksilla 1994 rauhansopimuksen mitätöimisestä ja Israelin lähettilään karkottamista, minkä Jordanian pääministeri tyrmäsi todeten, että se vaarantaisi maan turvallisuuden.

YK:n poliittinen johtaja Feltman sanoi Israelin merisotilaiden Punaisellamerellä pysäyttämän aselaivan tilanteesta todeten, että jos aseet olivat Iranin lähettämiä Gazassa toimivalle Islamic Jihadille, tapaus on selvästi YK:n turvallisuusneuvoston asettamien sanktioitten vastainen, mutta ei tuominnut aselähetystä sinänsä. Feltman syytti Israelia Gazan kaistan kauppasaarrosta, minkä johdosta YK:n avustustoimet Gazan väestölle ovat vaikeutuneet entisestään. Hän väitti, että 15 YK:n aiemmin hyväksyttyjen kohteitten, arvoltaan 14 miljoonaa USD, toteutus on viivästynyt ja toiset 42 kohdetta, arvoltaan 96 miljoonaa USD, odottavat Israelin hyväksymistä. Hän totesi, että työttömyys Gazassa on 38.5 % ja lääkkeitten ja muitten lääkinnällisten tarvikkeiden puute pakottaa asukkaat etsimään hoitoa Gazan ulkopuolelta. Israel hoitaa vuosittain satoja palestiinalaisia potilaita, jotka usein eivät pysty maksamaan hoidostaan. – Feltmanin raportti, vaikka sen esittämät tiedot lienevätkin oikeita, on pahasti puutteellinen, sillä se ei kerro, miksi Gazan kansainvälinen kauppasaarto on voimassa antaen asiaa tuntemattomille YK:n jäsenmaiden edustajille kuvan, että Israel ilkeyttään sortaa Gazan asukkaita. Hän jätti mainitsematta, että myös Egypti saartaa Gazaa.

TURVALLISUUSNEUVOSTON presidenttinä toimiva, Luxenbourgin lähettiläs Sylvie Lucas sanoi neuvoston jäsenille, että YK:n tulee tukea Israelin ja PA/PLO:n välisiä lopullisen tilanteen neuvotteluja sopimuksen solmimiseksi. Hän viittasi myös rakettituleen Gazasta, Israelin rakentamisen alueille, joita PA väittää omikseen, sekä Israelin harjoittaman laittomasti rakennettujen palestiinalaistalojen purkamisen. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 49,00.html

5. PROFESSORI Rafi Israeli sanoo Arurz Shevan haastattelussa, että PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jonka mandaatti päättyi tammikuussa 2009, taiteilee vaarallisesti rauhan-neuvottelujen keskellä pelaten Yhdysvaltoja Israelia sekä siinä sivussa myös Euroopan maita vastaan. Israeli toteaa, että Abbas tietää asemansa heikkouden ja kansansuosionsa olemattomaksi, mutta ettei hän 79-vuotiaana vieläkään henno luopua asemastaan palestiinalaisten johtajana sen antaman vallantunnon ja taloudellisen hyödyn vuoksi. Hän ei uskalla määrätä uusia vaaleja, koska häntä tuskin valittaisiin uudelleen, ja toiseksi Fatahin pahin kilpailija Hamas hengittää tiukasti hänen niskaansa.

ISRAELI varoittaa, että useat esimerkit osoittavat, miten vaarallisella areenalla Abbas toimii pyrkiessään selvittämään Israelin ja palestiinalaisten välisiä ongelmia. Hän viittaa tunnetuimpaan tapaukseen Egyptin presidentti Anwar Sadatiin, joka allekirjoitti rauhan-sopimuksen Israelin kanssa, mutta joka murhattiin Muslimiveljeskunnan toimesta pian sen jälkeen. Israeli olettaa, että ei-uskonnollinen Abbas on nähnyt taivaan merkit lähialueilla,

ja haluaisi ehkä erota, mutta houkutus jatkaa on liian suuri. Lisäksi hänellä ei ole uskottavaa seuraajaehdokasta. Hän esitti Obamalle maanantaina, että Fatah-Tanzimin entinen komentaja, 5 elinkautista + 40 vuotta Israelin vankilassa kärsivä Marwan Barghouti tulisi vapauttaa, ehkä toivoen häntä seuraajakseen. Toisen ehdokkaan Mohammed Dahlanin kansansuosio ei taitaisi riittää avoimissa vaaleissa, hän kutsuu Abbasia katastrofiksi.

ISRAELI toteaa, että USA:n tuki PA:lle on 440 miljoonaa vuonna 2014, millä se pystyy painostamaan Abbasia, joskin käytännössä se on toteutunut hyvin heikosti, sillä Obaman politiikan mukaista on suosia muslimeja Israelin kustannuksella. Hän sanoo, että Abbasin uhkaus alistaa valtionsa YK:n ratkaistavaksi on pelkkää bluffia, sillä YK ei pysty tukemaan palestiinalaisia siinä laajuudessa, missä USA tai EU tukevat. Israeli toteaa lopuksi, että Abbas tietää mahdollisuuksiensa rajallisuuden, ja pyrkii varmistamaan USA:n jatkuvan tuen ja jatkaa Netanyahun esittämien vaatimusten kieltämistä, joista tärkein on Israelin tunnustaminen juutalaisena valtiona. John Kerryn vähättely Netanyahun vaatimuksesta ilmentää Obaman omaksumaa muslimeja suosivaa politiikkaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... ylO8kBsNDQ, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... ylYCEBsNDQ

6. PA suunnittelee öljyn etsintää 400 neliökilimetrin alueella Juudeassa ja Samariassa, alueella, joka on pääosin C-aluetta, joka on Israelin täydessä siviili- ja turvallisuusvastuussa. PA on jo pyytänyt kiinnostuneita yhtiöitä tekemään tarjouksia etsinnöistä. Hanke tarvitsee Israelin luvan, eikä sitä ole ainakaan toistaiseksi annettu, lieneekö pyydettykään.

Samantapaisia Oslon sopimusten loukkauksia PA tekee toistamiseen, mm lentokentän rakentamiseksi Samariaan, turistikeskuksen suunnittelemiseksi Jerikon lähelle sekä Rawabin kaupunkiin johtavan tien suunnitelma C-alueen kautta ilman minkäänlaista lupausta, että siihen edes suostutaan. PA:n hallinto perustuu tosiasioiden peittelemiseen ja vastuun ja velvollisuuden kiertämiseen, mistä kuvaava esimerkki on se, että PA on yli miljardi NIS velkaa Israelin valtion omistamalle sähköyhtiölle IEC. Yksityinen yhtiö olisi katkaissut virran jo vuosia sitten, mutta poliittisista syistä, joita on vaikea ymmärtää, tilanne jatkuu ja velka kasvaa vuodesta toiseen. http://www.timesofisrael.com/palestinia ... -west-bank

7. MOOSEKSEN ensimmäisessä kirjassa kerrottu maailmankaikkeuden luominen on saanut vakuuttavan todisteen tieteellisten tutkimusten tuloksena, kertoi fysiikan professori Nathan Aviezer Bar Ilan ylipistosta maanantaina. Hän kertoo tutkijoitten löytäneen vakuuttavia todisteita maailmankaikkeuden synnystä ”suuren pamauksen” kautta. ”Suuri pamaus” teoria maailmankaikkeuden synnystä tuskin vaikuttaa ihmisen uskomukseen Luojasta tai ei”, hän toteaa lisäten. ”Mutta yhden asian se tekee ehdottomasti: Maailmankaikkeuden synnystä määrättynä ajankohtana, kuten 1. Ms kertoo. Tämän kieltäminen on nyt tosiasian kieltämistä”. Professori Nathan Aviezer kertoi maanantaina, että amerikkalaiset tutkijat astronomi John F Kovacin johdolla löysivät todisteita painovoimaisista aalloista – valtavia värähtelyjä paikan ja ajan kentässä, mitkä ovat aiheutuneet valtavien massojen äkillisistä liikkeistä. Hän vertaa sitä ilmiöön, mikä tapahtuu, kun heitetään kivi veteen todeten, että Einstein ennusti jo tämän. Ilmiötä kuvataan seuraavasti: Aaltojen löytyminen todistaa, että se jokin – kokoon puristettu valopallo – räjähti joksikin paljon suuremmaksi, joka oli tuleva maailmankaikkeus, kun se oli vain triljoonan triljoonan triljoonasosan ikäinen (10 potenssiin -35). Hän vakuuttaa, että gravitaatioaallot todistavat ilman vastaväitteitä tällaisesta tapahtumasta. http://www.timesofisrael.com/with-new-b ... -is-a-fact

Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Maaliskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 21.03.2014 06:35


Torstai 20.03.14
Julkaistu torstai, 20.3.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

TORSTAI 20.03.14

1. ENNUSTEIDEN mukaan tänään torstaina taivaan tulisi olla pilvetön ja sen tulisi jatkua huomenna ja sapattina; sunnuntaina puolipilvisenä. Lämpötila on suhteellisen mukavan tuntuinen, aamulla puoli seitsemän maissa 12 astetta ja noussee 8 astetta päivän aikana. Huomenna lämpötila laskee hieman, mutta noussee selvästi sapattina ja sunnuntaina. Kevät on jo pitkällä, mutta lämpötiloissa tapahtuu melkoisia heittoja. Viikon kestäneet sateet olivat turhan heikot, eivätkä sanottavasti poistaneet epäilyjä kuivasta kesästä. Kinneretin vedenkorkeus nousu kymmenisen senttiä, mutta enemmän olisi tarvittu. Lämpötilat tänään: Jerusalem 11 -20; Tiberias 13 -24; Suolameri 19 -27; Eilat 18 -28 +C-astetta.

2. ISRAELIN New Delhin lähetystössä Intiassa pelättiin terrori-iskua lähetystön henkilökunnan havaittua oudosti käyttäytyvän miehen paketti käsissään kuljeskelevan rakennusten läheisyydessä. Epäilyjä vahvisti muutamaa tuntia aiemmin saatu kirje, jossa uhattiin tuhota pommilla Taipein talous- ja kulttuurikeskus kaupungissa.

LÄHETYSTÖN henkilökunta ilmoitti miehestä poliisille, jonka partio tuli paikalle tutkimaan asiaa pioneerin ja koiran kanssa. Poliisin lähestyessä miestä tämä yritti juosta pakoon, mutta poliisin ja lähetystön turvallisuusmiehen yhteistoimin mies saatiin kiinni ja pidätettyä. Mies sain jonkin verran vammoja pidätyksen yhteydessä, ja hänet vietiin vartioituna sairaalaan. Pioneerin avattua miehen käsissä olleen paketin siitä löydettiin Ganesha idoli. Poliisi haluaa kuulustella miestä hänen toivuttuaan vammoistaan.

EPÄILTYÄ miestä, josta käytetään nimeä Momin, on kotoisin Intian pohjoisosasta Haryanan osavaltiosta. Poliisi ei osaa vielä sanoa, onko tällä ja Taipein keskuksen pommiuhkauksilla yhteyttä toisiinsa, mutta Times of Indian mukaan tiedustelujärjestöt haluavat kuulustella miestä mahdollisista laajemmista kontakteista.

HELMIKUUSSA 2012 Israelin kulttuuriattashean vaimo Tal Yehoshua Koren haavoittui New Delhissä terroristin asennettua hänen autoonsa pommin, joka ajon aikana terroristin päästessä pakoon. Times of India mukaan poliisi epäili Irania pommin asettamisesta. http://www.timesofisrael.com/terror-sca ... y-in-india

3. VENÄJÄN ja USA:n YK:n lähettiläät kävivät kärkevän sananvaihdon YK:n turvallisuus-neuvoston istunnossa keskiviikkona. Tämä oli turvallisuusneuvoston 8. Ukrainan tilannetta käsittelevä kokous kolmen viikon kuluessa, mikä artikkelin mukaan osoittaa länsimaiden päättäväisyyttä tutkia Krimin niemimaan Venäjään liittämispäätöksen taustoja, joiden pyrkimyksenä on Venäjän eristäminen ja toteaminen kansainvälisen lain rikkojaksi.

KESKIVIIKKONA käyty sanailu Venäjän lähettilään Vitali Churkinin ja USA:n lähettilään Samanta Powerin välillä kehittyi uhkailujen tasolle, kuten Times of Israelin artikkelissa todetaan. Venäjä jäi tässä istunnossa kuten edellisisäkin yksin puolustamaan kantaansa. Vitali Churkin aloitti puheensa kiitellen Krimin ja Venäjän välille solmittua sopimusta, jolla Krimin niemimaa liitettiin osaksi Venäjää. Hän sanoi presidentti Putinin allekirjoittaman sopimuksen toteuttavan Krimin kansan tahtoa kansainvälisen lain mukaisesti. ”Eilen tapahtui jotain todella historiallista”, Churkin hehkutti.

USA:n lähettiläs Samanta Power sanoi, että USA hylkää Venäjä toteuttaman Ukrainan maan riistämisen ja sotilaallisen väliintulon. Hän jatkoi esittäen varoituksen, että USA liittolaisineen on valmis asettamaan uusia Venäjän vastaisia toimia jo asettamiensa talouspakotteiden lisäksi. Hän kutsui Venäjän toimia Krimillä varkaudeksi. ”Varas voi ryöstää

toisen omaisuutta, mutta se ei siirrä omistusoikeutta varkaalle”, hän totesi.

VENÄJÄN lähettiläs Churkin iski vastaan todeten: ”Ei ole hyväksyttävissä kuunnella tuollaisia maatamme vastaan heitettyjä solvauksia. Jos USA:n delegaatio odottaa meidän toimivan yhteistyössä muissa turvallisuusneuvoston käsittelemissä kysymyksissä, Ms Powerin tulee ymmärtää tämä hyvin selvästi”. Hänen ei tarvinnut mennä yksityiskohtiin, sillä YK:n turvallisuusneuvoston visaisimpia kysymyksiä ovat Syyrian viidettä vuotta kestänyt sisällyssota sekä Iranin ydinsuunnitelman toteuttaminen. Molemmat maat näyttelevät ratkaisevaa osaa näiden vuodesta toiseen jatkuvien kysymysten ratkaisemisessa.

TURVALLISUUSNEUVOSTON istunnossa kuultiin myös YK:n ihmisoikeusien pääsihteerin Ivan Simonovicin raportti koskien Tataarien asemaa Krimillä. Hän sanoi Krimin matkansa peruuntuneen, koska virkailijat eivät suostuneet vastaanottaman häntä ajoissa. Hän sanoi keskustelleensa Krimin tataarien edustajan kanssa, joka oli kertonut laittomista pidätyksistä, kidutuksista ja muista ihmisoikeuksien rikkomuksista viitaten tataariaktivistin kohtaloon, joka osallistui maaliskuun 3. päivän marssiin. Hän katosi marssin aikana ja hänen ruumiinsa, joka tutkimuksissa osoitti merkkejä pahoinpitelystä, löydettiin 16. maaliskuuta. Simonovic sanoi YK:n lähettävän Ukrainaan 34-hengen tutkimuskomitean, joka aloittaa toimensa perjantaina, mikäli kaikki onnistuu suunnitelmien mukaan.

VITALI CHURKIN torjui Simonovicin esittämät syytökset yksipuolisina. Hän sanoi tuntemattoman tarkka-ampujan – ei venäläisen sotilaan – ampuneen ukrainalaisen sotilaan ja Krimin itsepuolustusprikaatin aseettoman jäsenen tiistaina kiihottaakseen kansalaisryhmiä toisiaan vastaan. http://www.timesofisrael.com/russia-us- ... sc-meeting

4. ISRAELIN puolustusvoimien (IDF) komentaja Benny Gantz totesi keskiviikkona, että IDF pystyy suorittamaan erilaisia salaisia sotilasoperaatioita eri puolilla maapalloa, ja on suorittanut tusinoittain tehtäviä vieraissa ja vihollismaissa. Puhuessaan yläasteen opiskelijoille hän sanoi merivoimien yksikön palanneen kaukaisesta operaatiosta. Hän viittasi viime viikolla merivoimien suorittamaan Klos-C aluksen valtaamiseen Punaisellamerellä 150 km:n päässä määräsatamastaan Port of Sudan. Aluksesta löydettiin Eilatin satamaan ohjattuna runsaasti vaarallisia raketteja, kranaatteja ja ammuksia, jotka Iran oli lähettänyt Gazassa toimiville Islamic Jihadin joukoille.

GANTZ sanoi myös Ilmavoimien, IAF, koneitten operoivan kaukaisissa maissa. ”Ilmavoimamme ovat aina siellä, missä niitä tarvitaan”, hän sanoi. ”En edes maininnut salaisista operaatioista viime viikolla, jollaisia tapahtuu tälläkin hetkellä”, Ganz selvitti. ”Puhun lyhyen ja pitkän matkan operaatoista Iranissa ja muualla. Tällaiset alueet eivät ole liian kaukana tai lentovoimiemme ulottumattomissa”. Hänen puheensa taltioi TV-10 joka myös esitti otteita siitä ohjelmassaan.

TV-10 mukaan Gantz sanoi ilman varauksia, että Israelilla on kyky iskeä Iranin ydinlaitoksiin, jos se katsotaan välttämättömäksi, eikä muu maailma näe asiaa siten. Hän sanoi, että tuhansia ihmisiä osallistuu päivittäin Israelin salaisiin puolustustehtäviin, mukaan lukien eliittijoukkojen suorittamat salaiset operaatiot maan rajojen sisällä ja niiden ulkopuolella. Hän viittasi Libanonin ja Syyrian rajoilla äskettäin tapahtuneisiin yhteenottoihin sanoen, että Gan Yavnessa pidetyn tilaisuuden jälkeen hän menee uudelleen Golanille. Hän sanoi Gazasta, että ”jos haluamme rakettitulen loppuvan sieltä kokonaan, IDF.n täytyy miehittää koko Gazan kaista uudelleen. Me pystymme siihen, tarvitaan vain strateginen päätös”. http://www.timesofisrael.com/israel-can ... chief-says

5. IRANIN ulkoministeri Muhammad Javad Zarif sanoi viimeisten P5+1 maiden ja Iranin välisten keskustelujen päätteeksi näkevänsä merkkejä sopimuksen syntymisestä. Hän sanoi, että kolmen kuukauden aikana on neuvoteltu peruskysymyksistä, ja seuraavan kolmen kuukauden aikana työstetään sopimustekstiä hyväksyttävään muotoon. Neuvotteluille annettu kuuden kuukauden määräaika alkoi tammikuussa. Seuraava neuvottelutilaisuus pidetään Ordibehesht kuukauden aikana (huhtikuun 21. – toukokuun 21. päivien välisenä aikana) kuten Iranin uutistoimisto FARS raportoi.

Marraskuussa sovitun ja tammikuussa alkaneen kuuden kuukauden aikana Iranin sanktioita helpotettiin vajaan 7 miljardin USD arvosta, mukaan lukien 4.2 miljardin jäädytetyt varat. Neuvottelujen päämääränä on saada sopimus, jolla Iranin ydinsuunnitelman toteutus alistetaan kansainväliseen tarkkailuun, ja samalla Iranille asetetut sanktiot puretaan. Tämän uskotaan poistavan Iranin ydinteollisuuden ulkomaille aiheuttaman uhkan ja tyynnyttelevän sodan uhkakuvia, jotka toteutuessaan voisivat johtaa maailmanlaajuiseen ydinsotaan.

ZARIF sanoi neuvottelujen jatkuvan asiantuntijatasolla 7. huhtikuuta alkaen. Mutta hän sanoi, ettei Arakin raskasvesireaktorista ole sopimusta. Länsimaat haluavat rakennustöiden keskeytyvän, mihin Iran ei ole suostunut. Reaktorin polttoainejätettä voidaan jalostaa plutoniumin valmistamiseksi, jota voidaan käyttää ydinpommin rakentamiseen. USA:n neuvottelija Wendy Sherman totesi, ettei hän ymmärrä, mihin Iran tarvitsee 40 MW:n raskasvesilaitosta, jos sen ydinteollisuus palvelee pelkästään siviilikäyttöä.

ISRAEL seuraa P5+1 maiden ja Iranin välisiä Iranin ydinteollisuutta koskevia neuvotteluja erittäin suurella mielenkiinnolla, sillä Iranin nykyinen, maltillisena pidetty, presidentti Hassan Rouhani, jolla väitetään olevan juutalaisia juuria, ei kainostele uhata Israelia edellisen presidentin tapaan täydellisellä tuholla, mitä ylin kaitsija Ali Khamenei tukee. IAF on harjoitellut iskuja varten Iranin ydinlaitoksiin ja sanoo kykenevänsä niihin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yqlkkBsNDQ

6. ISRAELIN suorasanainen puolustusministeri Moshe Yaalon on kainostelemattomilla lausunnoillaan nostanut poliittisen vastalaineen USA:n ulkoministeriön taholta, jotka katsovat hänen tarkoituksellisesti häiritsevän USA:n ja Israelin välisiä diplomaattisia suhteita, jotka Obaman presidenttikaudella ovat painuneet alemmaksi kuin koskaan. Siitä syytetään Netanyahun ja Obaman välisen kemian yhteen soveltumattomuudesta, mutta taustalla voivat olla paljon syvemmät henkilökohtaiset antipatiat Obaman taholta. Hän sai lapsena muslimikasvatuksen käyden islamilaista koulua Indonesiassa, ja hänen neuvonantajiinsa tiedetään kuuluvan islamille myötämielisiä ja jopa aktiivijäseniä Muslimiveljeskunnasta.

PRESIDENTTI Obama, joka Indonesiassa käytti itsestään nimeä Barry Soetoro, harjoittaa ulkopolitiikkaa, joka herättää kauhua ja kummastusta etenkin Lähi-idässä, jossa hänen politiikkansa johdosta alkanut arabikevään nimellä tunnettu arabimaiden itsevaltiaiden kaatamiseksi tarkoitettu toiminta on saanut koko alueen kuohumistilaan nostaen entisten diktaattorien jälkeen sekasortoa ja vallan kukkuloille erilaisia islamilaisia ääriliikkeitä. Obaman päättämättömyys käyttää maansa mahtavia voimia järjestyksen palauttamiseksi nähdään Lähi-Idän perinteisessä voimapolitikassa heikkoudeksi, minkä johdosta sen voimaan ja ennen kaikkea sen tahtoon ei enää luoteta. Tätä Yaalon murehti lausunnossaan. Hän pyrki kertomaan julkisesti sen, jonka jokainen diplomaatti tietää, mutta ei uskalla julkistaa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yqmVkBsNDQ


Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Maaliskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 22.03.2014 08:27

PERJANTAI 21.03.14

PERJANTAI 21.03.14
1. TÄNÄÄN on sapatinaatto. Aurinko paistaa kirkkaasti pilvettömältä taivaalta, ja paistanee myös sapattina, mutta taivas pilvistyy sunnuntaina ja sateita voi tulla paikoin. Maanantaina pilvinen sää jatkunee, mutta sää lämpenee 2 -4 astetta tämän päiväisestä, myös yöllä. Lämpötilat: Jerusalem 12 -21; Tiberias 13 -28; Suolameri 19 -27; Eilat 17 -30 +C-astetta.
2. Iranilaiset juhlivat tänään uuden vuoden (nowruz) ensimmäistä päivää, joka on samalla merkkinä kevään alkamisesta. - Jerusalemissa puolestaan juostaan tänään maratonia, minkä johdosta osa pääkaupungin kaduista on suljettu osan aikaa päivästä. - Malesialaisen koneen etsintää jatketaan keskittymällä merestä havaittujen pirstaleiden tutkimiseen. - Obama sanoo toivovansa, että Iran voisi jonain päivänä käyttää ydinvoimaa pelkästään rauhan-omaiseen tarkoitukseen. - Abbas palasi Washingtonin matkaltaan voittajan elein, mitä verrataan siihen, miten Jasser Arafat palasi epäonnistuneesta Camp Davidin huippu-kokouksesta v. 2000. "Pidin vakuutukseni enkä pettänyt lupaustani", Abbas ilmoitti juhlivalle vastaanottajajoukolle. "Vakuutan, että tulemme voittamaan. Tulemme turvaamaan sen, minkä uskoitte meille". Hän uhkasi keskeyttää neuvottelut, ellei Israel vapauta lisää terroristeja, heidän mukanaan Barghouti ja Saadat, ja lopeta rakentamista Länsirannalla. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ous-346093
3. Netanyahu joutui peruuttamaan matkansa Latinalaiseen Amerikkaan ulkoministeriön henkilökunnan lakon vuoksi, joka laajentunee entisestään. – IDF löysi Gazasta Israeliin kaivetun tunnelin, jonka Hamas sanoo olevan vanhan, jonka se uudisti. Tunneleita on kaivettu tuntematon määrä, vain neljä niistä on löydetty. Hamas varustaa tunneleita asein ja räjähdysainein ja perustaa niihin komentokeskuksia IDF:n hyökkäyksen varalta. – Hizbullah tunnustaa osallistuneensa pommin räjäyttämiseen Golanilla ja sanoo valmistautuvansa sotaan Israelia vastaan. IDF vahvistaa asemiaan Libanonin rajalla. Hizbullah on kiireinen Syyrian sodan vuoksi, mutta kapinan romahtaminen vapauttaa sen uusiin seikkailuihin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... ywDR0BsNDQ
4. Diplomaattinen sota Venäjän ja USA:n sekä EU-maiden kesken jatkuu molemminpuolisin sanktioin, jotka kohdistuvat johtaviin diplomaatteihin ja johtajatason henkilöihin ja pankkipalveluihin. Mediassa on julkaistu useita kirjoituksia, joissa venäläiset analyytikot ja poliitikot ennustavat Venäjän jatkavan vaatimuksia joskus Venäjään tai NL:on kuluneiden alueiden ja maiden palauttamiseksi Äiti Venäjän syliin. Maat Venäjän nykyisen länsirajan takana olevat valtiot Kazachstanista Balkanin ja Baltian maihin sekä Suomeen, joissa on merkittävä venäläinen vähemmistö, joutuvat uuteen tarkasteluun. Myös Alaskan luovuttamista USA:lle tutkitaan. http://www.debka.com/article/23780/US-R ... ing-Israel’s, http://www.ibtimes.com/poland-lithuania ... ia-1561963, http://thecommonsenseshow.com/2014/03/2 ... and-alaska
5. ENGLANNIN parlamentaarikko George Gallaway on herättänyt sekaannusta ja vastustusta jopa häntä normaalisti tukevissa piireissäkin ristiriitaisilla lausunnoillaan, joita hän on joutunut korjailemaan ja kieltämään koskaan antaneensa vastoin selviä todisteita, monet niistä joko lehdistössä tai TV-kanavilla julkaistuina.
Hänen viimeisin tempauksensa tapahtui tällä viikolla hänen puhuessaan LSD:n, Lontoon Ekonomikoulun, paneelissa, jossa hän esiintyi kutsuttuna vieraana. Hän vakuutti puheessaan: "En kieltäytynyt esiintymästä israelilaisen kanssa. Esiinnyn heidän kanssaan kaiken aika", hän sanoi Breitbart London mukaan. "Jotkut parhaat ystäväni ovat israelilaisia", hän vakuutti. Hänen viittauksensa liittyy Oxfordin yliopistossa viime vuonna sattuneeseen tilanteeseen, jossa hän poistui keskustelupaneelista todettuaan, että yksi keskustelijoista oli Israelista. "En tunnusta Israelia enkä esiinny israelilaisten kanssa", hän totesi poistuen lavalta. Tilanne videoitiin ja esitettiin myöhemmin TV-kanavilla.
OPISKELIJA-AKTIVISTI Jonathan Hunter, joka on rohkeasti puolustanut Israelia Hamasia tukevia puhujia vastaan, sanoo, ettei tapaus hämmästytä häntä lainkaan. "Gallaway tunnetaan siitä, että hän on kieltänyt joitain räikeimpiä lausuntojaan, jotka ovat kenen tahansa tarkistettavissa", Hunter sanoo. Hän toteaa, että toistuvasta vastustuksesta johtuen Gallaway esiintyminen yliopistojen tilaisuuksissa aiheuttaa vain hajaannusta opiskelijoiden parissa. "On häpeä, että LSD ylipäätänsä kutsui hänet".
GALLAWAY on jäänyt kiinni valheesta aiemminkin, jopa puhuessaan Englannin parlamentin alahuoneessa. Hän väitti parlamentin istunnossa koskaan todenneensa, että hän olisi sanonut Iranin TV:lle antamassaan haastattelussa, että Israel olisi antanut kemiallisia aseita Al-Qaidalle, joita Syyrian armeija käytti siviilejä vastaan elokuussa v. 2012. Tapaus on kuitenkin täysin todistettavissa TV-julkistamisen kautta.
LONTOON ekonomikoulun oma palestiinalaismyönteinen ryhmä joutui myöhemmin sanoutumaan irti Gallawayn osallistumisesta paneelikeskusteluun todeten, että se itse asiassa vastustaa BDS:n (Boycott, Divestment, Sanctions) periaatteita, sillä ne aiheuttavat enemmän vahinkoa kuin edistystä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... yvkHkBsNDQ
6. KORKEA IDF:n upseeri, joka haluaa pysytellä nimettömänä, tarkastelee Syyrian sotatilanteen vaiheita ja sen vaikutuksia Israelin turvallisuusjärjestelyihin. Hän toteaa, että maaliskuun 14. ja 18. päivinä sattuneet rajaloukkaukset Libanonin ja Syyrian rajoilla antavat huolestuttavan kuvan IDF:n valmistumattomuudesta konfliktiin Hizbullahin kanssa, mikä lienee väistämätön, ja johon Syyria kaiken todennäköisyyden mukaan tullee liittymään.
UPSEERI toteaa, että sisällissota, joka vaatii 1000 ihmisen hengen viikossa, Syyriassa on itse asiassa ikivanha sota kahden Islamin päähaaran välillä. Hänen mukaansa presidentti Assadin joukkojen toimintaa johtaa Iranin vallankumouskaartin Al-Quds joukkojen komentaja Qassem Suleimani, joka määrää missä hyökätään ja mistä vetäydytään. Hyökkäysten runkona toimivat Hizbullahin pyssymiehet, joita on Syyriassa 3000 – 5000 miestä, joista se IDF:n arvion mukaan on menettänyt 500 miestä kaatuneina ja 2000 haavoittuneina. Sotaa käydään Syyriassa Iranin ohjauksessa, Hizbullahin joukoilla ja venäläisillä aseilla. Hän toteaa, että Hizbullahin ja Assadin välille on muodostunut veriliitto, mikä ylittää aiemmat epäluulot ja ristiriidat. Tästä johtuen Assad on valmis toimittamaan uudenaikaisia aseita liittolaiselleen vaaroista huolimatta. Qassem Suleimani toimii pääosin Syyriassa johtaen täysin koko sotaoperaatiota. Sodan syttyessä Israelin ja Hizbullahin välillä Syyria katsoo olevansa velvollinen osallistumaan siihen, mitä sekä presidentti Hafez Assad että hänen poikansa Bashar Assad ovat vuodesta 1982 lähtien välttäneet peläten sen voivan vaarantaa heidän asemansa. Alaviitit ovat pieni vähemmistö Syyriassa, mutta he ovat uskonnollisesti lähellä shia-muslimeja.
IDF:n upseeri toteaa, että Hizbullahilla on maailman kahdeksanneksi suurin ohjusvarasto, joiden laatua, tuhovoimaa ja tarkkuutta se pyrkii nostamaan kaiken aikaa. IDF:n arvion mukaan Hizbullahin ohjuksia on n. 100 000 todeten, että operaatio Pillar of Defence aikana Hamasia vastaan 2012 se ampui 1000 rakettia viikossa. Hizbullah pystyy ampumaan 3000 rakettia ja ohjusta päivässä, mikä todella huolestuttaa, sillä se varastoi rakettejaan asutusalueisiin, usein asuntotalojen keskelle, mikä tekee sodasta todella ilkeän. Sota voisi alkaa vaikka sillä, että Hizbullah ampuisi tonnin painoisen ohjuskärjen Tel Aviviin, tai se voisi alkaa laajalla rajahyökkäyksellä Syyrian ja Libanonin rajalla.
UPSEERI kertoo myös Iranin sisäisestä tilanteesta, että Iran on sisäisesti todella muuttumassa todeten, että arabikevät alkoi itse asiassa Teheranissa ns. vihreänä liikkeenä. Hän vakuuttaa, että Iranin nuoriso haluaa muutosta, se haluaa samaa, mitä nuoriso länsimaissa, mutta silti se on pahan akselin (kuunsirpin) keskeisin tekijä. Se haluaa ydinasetta ja se haluaa aseistautua nykyaikaisimmin asein. "Mutta meidän ei tule antaa pettää itseämme. Arabikevät alkoi täällä 2009 vihreänä vallankumouksena, jota opiskelijat kävivät onnistuneesti vastustaessaan vaalien peukaloituja tuloksia". Hän toteaa, että Iran on edelleen alueen vahvin muslimimaa, ja monia voimia taistelee sen sisällä, mutta sen tuloksista hän ei osaa kertoa. http://www.timesofisrael.com/army-offic ... hern-front
7. Mediassa levittämät tiedot kertovat USA:n ja Israelin välisestä jännityksestä, mutta Israelissa vierailevat USA:n kongressin kolme jäsentä vakuuttavat, etteivät suhteet ole häiriintyneet millään tavoin USA:n lainlaatijoiden keskuudessa. USA tukee Israelia ja puolustaa sen koskemattomuutta kuten ennenkin ja jatkaa yhteisten ohjuspuolustus-järjestelmien rahoittamista siitä huolimatta, että USA:n puolustusmenoja karsitaan rajusti. He sanoivat puolustusministeri Moshe Yaalonin kärkevästä arvostelusta tavasta, millä Obama ja Kerry hoitavat rauhankeskusteluja, etteivät he pidä lausuntoja osoituksena suhteiden häiriintymisestä: "hänellä on oikeus esittää mielipiteensä". http://www.timesofisrael.com/despite-te ... rong-bonds


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Maaliskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 23.03.2014 22:10


Sunnuntai 23.03.14
Julkaistu sunnuntai, 23.3.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

SUNNUNTAI 23.03.14

1. TÄNÄÄN on sunnuntai, juutalaisen työviikon ensimmäinen päivä, jona Jeesus Kristus nousi kuolleista ilmestyen muutamille opetuslapsineen. Sunnuntai on päivä, jonka ensimmäiset kristityt pyhittivät lepopäivänä, joskin on epäselvää, miten paljon asiaan vaikutti Rooman kirkon tarkoituksellinen erottautuminen juutalaisuudesta ja heidän juhlapäivistään pyrkien tarkoin valvomaan, etteivät kirkon ja juutalaisten juhlapäivät sattuneet päällekkäin.

Israelissa keskustellaan, voitaisiinko sunnuntai julistaa vapaapäiväksi, jolloin ihmiset voisivat perheineen käydä kaupoissa tai retkeillä maastossa. Tämän puutteen vuoksi esim. Tel Avivin pormestari Ron Huldai esittää liikkeiden pitämistä auki lauantaisin, mikä herättää kovaa vastustusta uskonnollisten ja rabbien taholta. Toinen syy sunnuntain julistamiseksi vapaapäiväksi on se, että liiketoimien harjoittaminen ulkomaiden kanssa helpottuisi, koska länsimaissa liiketoiminta hiljenee sunnuntaiksi. Yksinkertaisinta olisi, jos länsimaat muun maailman kanssa tunnustaisivat lauantain Mooseksen lain mukaisesti Jumalan määräämäksi lepopäiväksi, mutta se tuskin toteutuu.

ISRAELIN taivas on tänään ennusteen mukaisesti puolipilvinen, aamulla kuuden jälkeen ohuen harsomaisen pilviverhon suojaama, jonka läpi aurinko paistaa lämpimästi. Aamulla lämpömittari osoitti jo 16 lämpöastetta nousten päivällä 24 asteeseen tai yli. Huomiseksi luvataan aurinkoista säätä lämpötilan vähän laskiessa, tiistaisen puolipilvisen sään muuttuessa uudelleen aurinkoiseksi keskiviikkona. Kinneretin pinta pysyttelee ennallaan.

Säätila: Jerusalem 15 -24; Tiberias 14 -31; Suolameri 20 -30: Eilat 20 -31 +C-astetta. Lämpötila osoittaa suhteellisen vakaata kevään tuloa, joskin tuuli voi paikoin häiritä. Sateet ovat tältä erää loppuneet, mutta myöhäissateet voivat korjata tilannetta.

2. IDF, Shin Bet ja Rajapoliisi tekivät lauantaina yhteistoimin ratsian Jeninissä sijaitsevaan pakolaisleiriin ja siellä taloon, jossa etsitty terroristi Hamza Abu al-Hija, 22, asui. Talossa asuvia ihmisiä kehotettiin poistumaan rakennuksesta ennen hyökkäystä talon sisälle. Hija ei suostunut antautumaan vaan aloitti tulituksen, johon sotilaat ja poliisit vastasivat. Al-Hija sai surmansa poliisin luodeista, kuten myös kaksi muuta, Al-Aksa Prikaatin jäsen Jazen Jabarin, 23, ja Islamic Jihadin jäsen Mahmud Abu Zeina, 25, saivat surmansa. IDF:n mukaan myös neljäs PA:n arabi sai surmansa, mutta PA ei nimennyt häntä. Al-Hija oli Hamasin aktivisti Jeninissä. Kaksi rajapoliisin jäsentä haavoittui, ja heidät toimitettiin sairaalaan.

IDF:n sotilaat ja rajapoliisit saartoivat talon, ja tulitus alkoi al-Hijan pyrkiessä pakenemaan. Poliisi etsi al-Hijaa syyllistyneenä useisiin tulituksiin ja pommihyökkäyksiin sekä uusien terrori-iskujen suunnitteluun. PA:n turvallisuusjoukot kertoivat AP:n toimittajalle, että tulituksen aikana sadoittain vihaisia leirin asukkaita kokoontui paikalle, osa heistä aseistautuneina, alkaen kivittää sotilaita kivin, kotitekoisin petrolipommein ja mitä käsiinsä saivat. MAAN uutistoimisto Betlehemissä raportoi, että IDF tuhosi osan taloa. Palestiinalais-lähteet Gazassa kertoivat, että al-Hija suunnitteli suurta hyökkäystä Israelia vastaan. Reutersin mukaan Hamasin jäsenet kantoivat hänen ruumistaan pitkin Jeninin kaupungin katuja huudellen Abbasin vastaisia iskulauseita. He syyttivät PA:n poliisia yhteistoiminnasta Israelin kanssa todeten, että PA:n poliisi oli aiemmin pidättänyt al-Hijan ainakin 20 kertaa. IDF oli ilmoittanut ratsiasta PA:n poliisille kehottaen heitä pysyttelemään toimistossaan ja poissa näkyvistä ratsian aikana yhteenottojen välttämiseksi.

ABBASIN neuvonantaja Nabil Abu Rudeineh tuomitsi ratsian syyttäen Israelia tilanteen kiihottamisesta kehottaen Yhdysvaltoja puuttumaan siihen ennen kaiken romahtamista.

Pian ratsian jälkeen Hamas julkisti julisteen, jossa Hamza Abu al-Hijaa ylistettiin marttyyrina. Islamic Jihadin tiedottaja Hader Adnan ilmoitti järjestön kostavan veren verellä. Hamasin tiedottaja Mushir al-Mushri esitti vaatimuksen, että PA:n tulee lopettaa neuvottelut Israelin kanssa. Surmansa saaneen terroristin Hamza Abu al-Hijan isä Jamal Abu al-Hija kärsii Israelin vankilassa v. 2002 yhdeksään elinkautiseen tuomittuna ainakin yhdeksän israelilaisen surmasta osallistuessaan ainakin kuuteen terrorihyökkäykseen, niiden mukana v. 2002 Meron tienristeyksessä, jossa kuoli 9 israelilaista sekä Sparro-pitzerian pommitukseen v. 2001, jossa kuoli 15 israelilaista. http://www.timesofisrael.com/three-pale ... f-in-jenin

3. TIMES of Israel arvioi aikaisin lauantaiaamuna tehtyä ratsiaa pannen merkille, ettei arabimedia juuri huomioinut koko tapahtumaa Jeninissä, joka normaalisti olisi ollut lehtien pääotsikkona arvioiden tämän johtuvan varovaisuudesta arabikevään jälkitunnelmissa. Lehden julkaiseman artikkelin kirjoittaja Avi Issacharoff varoittaa, että tapaus on kuitenkin herättänyt suurta huomiota palestiinalaisten keskuudessa ja eritoten pakolaisleirissä, joka hänen arvionsa mukaan on täynnä uusia al-Hijaseja. He ovat valmiit aloittamaan terrori-iskut Israelia vastaan, jotka voivat kehittyä kolmanneksi intifadaksi, asettaen samalla itsensä hengenvaaraan. Artikkelin kirjoittaja arvioi, että paljon pahempaa voi olla tulossa. http://www.timesofisrael.com/after-fata ... se-to-come

4. EDELISEN Times of Israel artikkelin kirjoittaja arvioi toisessa artikkelissaan, miksi Abbas on alkanut vaatia, että neljä elinkautista kärsivä Fatah-Tanzimin entinen komentaja Marwan Barghouti tulee vapauttaa. Vaikka siitä ei julkisesti ole esitetty vaatimusta, keskustelua siitä on käyty, ikään kuin se olisi elinehto rauhankeskustelujen jatkumiseksi. Abbasia on syytetty PA:n arabien taholta siitä, ettei hän ole nimennyt seuraajaa. Artikkelissa arvioidaan, että Abbas tunnustelee mahdollisuutta Barghoutin vapauttamiseksi, joka on hyvin suosittu palestiinalaisten keskuudessa. Toiseksi hän pelkää pahinta kilpailijaansa Muhammed Dahlania, joka avoimesti on haastanut hänet syyttäen häntä lahjonnasta poikiensa hyväksi, palestiinalaisten asian syrjäyttämisestä ja muista rikoksista. Saadessaan Barghoutin rinnalleen Dahlanin uhka olisi poistettu, ja se antaisi Abbasille vapaata tilaa toimia, ja ehkä jopa antaisi Barghoutille mahdollisuuden osallistua rauhankeskusteluihin. http://www.timesofisrael.com/why-abbas- ... to-go-free

5. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas uhoaa palattuaan Washingtonin matkaltaan, miten hän pystyi torjumaan presidentti Obaman suostuttelut ja uhkaukset ja pysymään lujana kansalleen antamansa lupauksen mukaisesti. Hän sanoi kolmesti ”ei” Obaman mairitteluun, ”miten suuri rauhanmies hän on ja miten luotettava hän on”, kuten hänen neuvonantajansa Nabil Abu Rudeineh totesi. Rudeineh sanoi, ettei Abbas suostunut tunnustamaan Israelia juutalaisena valtiona; hän vaati oikeudenmukaista ratkaisua palestiinalaispakolaisten ongelmaan ja itsenäistä Palestiinan valtiota pääkaupunkinaan Itä Jerusalem, mutta ilman juutalaisyhteisöjä tai IDF:n läsnäoloa. Hän kuitenkin vakuutti, että ovea pidetään edelleen auki rauhanomaista ratkaisua varten. Tämä voitaneen ymmärtää siten, että PA on jo periaatteessa hylännyt ulkoministeri John Kerryn kehyssuunnitelman, vaikka sitä ei ole vielä julkistettu, uskoen kuitenkin saavansa lisää myönnytyksi Israelilta ennen lopullista kieltoa.

VASTAUKSENA Israelissa levinneisiin uutisiin, että neljäs ja viimeinen erä 104 terroristin vapauttamisesta voidaan siirtää tai peruuttaa kokonaan, jos voidaan osoittaa, ettei neuvotteluissa ole tapahtunut vaadittavaa edistystä, Abbas pitää sitä ehtona neuvottelujen jatkumiseksi. Hän tulkitsee lupausta vapauttamisesta, että vaikka sillä ei ole suoraa yhteyttä neuvotteluihin ja vaatii, että sovitut 26 tai 32 terroristia tulee vapauttaa joka tapauksessa. Hän esittää uhkauksia, että ellei Israel toimi hänen toivomallaan tavalla, PA katsoo oikeudekseen toimia miten parhaaksi näkee. Abbasin viimeiset vaatimukset – joita hän lisää tarvittaessa – käsittävät lupauksen, että Israel hyväksyy pakolaisten paluuoikeuden ja korvausvaateet, sekä että Israel vapauttaa lisää terroristeja, mukaan lukien Barghouti, vankiloistaan ehtona keskustelujen jatkumiseksi huhtikuun jälkeen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... y6aB0BsNDQ

6. USA:n presidentti Barack Obama ja hänen juoksupoikansa John Kerry alkavat näyttää epätoivoisilta pyrkimyksissään ujuttaa elävää käärmettä pulloon joutumatta pureman kohteeksi. Moneen viikkoon mitään uutta ei ole tapahtunut neuvotteluissa, ja Abbasin venkoilut ajan voittamiseksi ovat lopulta alkaneet mahtua Kerrynkin luutuneisiin aivo-lohkoihin, ettei tästä taida tulla mitään.

ABBASIN vaatimukset ovat selvät: Israelin tulee vetäytyä 1949 aselepolinjoille vähäisin tarkastuksin; pakolaisten paluuoikeus ja korvaukset; Itsenäisen Palestiinan valtion pääkaupunki tulee olla Jerusalemin itäosa 1949 aselepolinjojen mukaan. Abbas vakuuttaa, ettei hän – eikä yksikään arabimaa – koskaan tunnusta juutalaista Israelia.

Netanyahu puolestaan selittää, ettei hän voi koskaan saada hallitustaan hyväksymään tuollaisia rauhanehtoja. Tässä selvittelyjen umpisolmussa Kerry vihjailee, että Obama voisi armahtaa vakoilusta Israelin hyväksi elinkautiseen ilman armonanomusta tuomitun Jonathan Pollardin vain saadakseen neuvottelut jatkumaan. Kerryn tarjous tarkoittaa sitä, että Israelin tulisi suostua Abbasin kaikkiin vaatimuksiin, jotka tulisivat asettamaan Israelin maan hengenvaaralliseen asemaan ja vetämään joukkonsa ja evakuoimaan arviolta 650 000 israelilaista ilman, että PA:n tulisi joustaa mistään vaatimuksistaan.

Yksi Israelin asettamista vaatimuksista Palestiinan valtiolle on se, että sen tulee olla aseistamaton eikä se saa solmia puolustussopimuksia minkään ulkomaan kanssa. PA:n tiedetään jo neuvotelleen Iranin kanssa, mistä osoituksena on Fatahin keskuskomitean vaikutusvaltaisen jäsenen ja presidenttiehdokkaan Jibril Rajoubin vierailu Iranissa. Rajoubin haastattelu on alla olevassa JP:n linkissä. Mikään ei voine estää Palestiinan valtiota solmimasta sopimuksia, salaisia tai julkisia, arabimaiden kanssa, jotka olisivat enemmän kuin halukkaita toimittamaan aseita Jordanian kautta. Siksikin Jordanin Laakson valvonta on elintärkeä, mistä Israel ei voi luopua. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... y6fWkBsNDQ, http://www.jpost.com/Features/In-Thespo ... ail-346195

7. Israelissa ihmetellään, miksi Netanyahu ei ole mennyt puolustusministeri Moshe Yaalonin tueksi USA:n vaatiessa häneltä virallista anteeksipyyntöä varomattomille mielipiteilleen, joita hän esitti Obaman ja USA:n luotettavuudesta ja halusta puolustaa liittolaisiaan. Ministeri Naftali Bennett puolestaan asettui hänen rinnalleen todeten, että Yaalon esitti ääneen tosiasioita, jotka jokainen Israelissa ja laajemminkin Lähi-Idässä tietää ja josta puhutaan julkisuuden ulkopuolella. Paljon kärjekkäämpiä huomioita on esitetty Saudi Arabian, Persian lahden maiden ja Egyptin taholta ilman Obaman vaatimuksia anteeksipyynnöistä. Bennett antoi tunnustusta Yaalonille todeten, että hän on hyvä puolustusministeri julkisesta arvostelusta huolimatta, tai jotka ehkä jopa ovat osoituksena siitä. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ics-346200


Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Maaliskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 25.03.2014 07:08


Maanantai 24.03.14
Julkaistu maanantai, 24.3.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

MAANANTAI 24.03.14

1. TÄNÄÄN maanantaina ennusteet lupaavat aurinkoista säätä ja lämmintä, mikä jatkunee huomisen paikallisista sadekuuroista välittämättä ainakin sitä seuraavat pari-kolme päivää. Mittarimme näytti aamulla 16 lämpöastetta, mutta taivas oli paksussa pilvessä, minkä johdosta Maija-vaimo päätti siirtää lakanoiden pesun seuraavaan päivään. Tällä hetkellä taivas on ohuen harsomaisen pilvikerroksen peitossa, mutta aurinko paistaa sen läpi. Lämpötilat: Jerusalem 14 -22; Tiberias 14 -29; Suolameri 20 -29; Eilat 18 -31 +C-astetta.

2. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu on jatkuvasti lehtien otsikoissa, jos ei puolueensa sisäisistä jännitteistä, Irania tai Syyriaa koskevien lausuntojensa, tai USA:n hallituksen yhä vaikeammin ymmärrettävästä rauhanprosessia koskevasta politiikasta antamistaan arvioista johtuen, niin ainakin hänen yksityiselämäänsä koskevien ongelmien vuoksi. Pystymättä arvioimaan hänen Sara-vaimonsa henkistä potenssia tai sen käyttämistä rakentavasti tai hajottavasti voimme vain sivusta seurata toistuvia valituksia ja epäilyjä siitä, kuka maan asioista lopulta päättää. Netanyahulla on kolme asuntoa käytettävissään, virka-asunto Jerusalemissa, ja lisäksi omistusasunto Jerusalemissa ja toinen rannikolla.

Media ruotii varsin suorasukaisesti pääministerin yksityiselämää, mikä kohdistuu pääosin Saran ja palvelusväen välisiin ristiriitoihin, joissa pääministeri joutuu toimimaan välittäjänä. Median hillityn varomaisissa artikkeleissa elää epäilys, että Saran vaikutus voi tuntua myös maan johtamisessa, mitä ei aina katsota sopivaksi. Vaikka naisen intuitio voikin nähdä asioita näkökulmista, mihin miehen monimutkaisempi tapa käsitellä asioita ei pysty, ristiriitainen kotiympäristö ei varmaan ole vaikuttamatta pääministerin kykyyn hoitaa maan asioita.

EIHÄN vaimon, tai jonkun muun läheisen, valta johtavaan virkamieheen ole harvinaista. USA:n presidentti Obaman toimintaa hallitsee WND:n artikkelin mukaan nainen nimeltä Valeri Jarret, vaikka hänellä ei ole koulutusta eikä aiempaa kokemusta kansainvälisessä politiikassa tai taloudessa. Jarrettia verrataan Venäjän viimeisen tsaarin Nikolai II:n hovissa toimineeseen mystikkoon Rasputiniin, jolla oli hallitseva valta sekä tsaariin että hänen vaimoonsa Aleksandraan. Rasputin ei esiintynyt julkisuudessa, kuten ei Jarretkaan, mutta hänen vaikutuksensa tuntui tsaarin päätöksissä, mitkä lopulta suistivat Venäjän sekasortoon ja sisällissotaan, joka suisti tsaarin hallinnon kaatumiseen ja hänen ja hänen perheensä tuhoon. ”Kelpo vaimon kuka löytää? Sellaisen arvo on helmiäkin paljon kalliimpi. Hänen miehensä häneen luottaa, eikä häneltä riistaa puutu. Hän tekee miehellensä hyvä, ei pahaa, kaikkina elinpäivinänsä”. (Snl.31:10 -12) http://www.globalpost.com/dispatch/news ... hu-scandal, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 20,00.html, http://www.wnd.com/2014/03/meet-the-mos ... in-america

3. PRESIDENTTI Obaman hallitus alkaa osoittaa hysterian merkkejä seuratessaan ulkoministeri John Kerryn sponsoroiman viime vuoden heinäkuussa alkaneen neuvottelu-kierroksen kohtaloa. Neuvottelujen tarkoituksena oli saada Israelin ja PA/PLO:n välinen rauhansopimus allekirjoituskuntoon 29.huhtikuuta 2014 mennessä. Kerry esitti neuvottelujen saatesanoissaan kohtalonomaisia uhkauksia Israelille, elleivät neuvottelut tuota tulosta.” Israel tullaan eristämään steroideilla”, hän uhkasi Euroopassa pitämässään puheessaan. Hän on joutunut viimeistelemään ja siistimään noita vallan huumassa lausuttuja sanojaan, mutta hänen epäluuloinen ja nihkeä suhtautumisensa Israeliin on totta, niin juutalaista cohenin pappissukua kuin hänen sanotaankin edustavan.

OBAMAN hallitus pyrkii kaikin voimin saamaan neuvotteluaikaa jatkettua ainakin vuoden loppuun, mutta PA:n puheenjohtaja Abbas on useaan kertaan todennut, ettei hän suostu lisäaikaan. Hän hyvin tietää, että USA:n taloudellinen tuki on elintärkeä PA:n talouden pysyttämiseksi pinnalla uhkaavasta romahduksesta. Taustalla on pelko – tai ehkä se on jopa Abbasin suunnitelmissa yhtenä vaihtoehtona – PA:n hallituksen hajottamisesta, mikä saattaisi koko palestiinalaisalueen sekasortoiseen tilaan, mikä ei ole USA:n eikä Israelinkaan intressien mukaista. Siksi Abbas katsoo voivansa jatkaa lisäetujen kiristämistä.

Käytännössä se tarkoittaisi, että Israelin tulisi ottaa valvontaansa Juudean ja Samarian alueet. Gazasta ammuttu rakettituli on saanut IDF:n uhkaamaan ja vaatimaan, että Israelin tulee ottaa myös Gazan kaista valvontaansa. Yhden viikon aikana Gazasta Israeliin ammutut lähes sata rakettia, vaikkakin huonolla tähtäyksellä, on saanut Israelin turvallisuusjoukot vaatimaan, että tilanteelle on tehtävä jotain radikaalia, jolla ongelma poistetaan, ja tällä kertaa lopullisesti. Pääministeri Netanyahu harkitsee asiaa eikä osaa päättää, sillä hänellä on paljon suurempi kala taltutettavana Iranin ydinteollisuuden eliminoimisessa, koska näyttää, etteivät P5+1 maiden ja Iranin väliset neuvottelut edisty. Hallitus on asettanut lähes 3 miljardia USD IDF:n käyttöön, mikäli ilmaiskuista tulee totta.

KERRYN päänsärkyä lisää Abbasin jyrkän kielteisen kannan lisäksi joustaa edes joissain keskeisistä vaatimuksistaan se, että Netanyahu on antanut ymmärtää – joskaan selkeästi sanomatta – etteivät neuvottelut ole edenneet vaaditulla tavalla, minkä johdosta sovitun viimeisen 26 terroristin vapauttamista tulee siirtää tai peruuttaa kokonaan, kuten monet Israelin ministerit ja kansanedustajat vaativat. Lisäksi Abbasin vaatimus Israelin arabien lisäämistä vapautettavien joukkoon herättää kovaa vastusta Israelissa. Abbas uhkaa lopettaa kaikki neuvottelut Israelin kanssa, ellei vapauttamista toteuteta suunnitelman mukaan. Hän uhkaa aloittaa valmistelut PA:n kääntymistä YK:n elimien ja instanssein puoleen hakeakseen niiden jäsenyyttä, ja lopulta Palestiinan valtion perustamista. Viimeisten päivien aikana sattuneet veriset yhteenotot IDF:n ja etsimiensä terroristien välillä ja niitä seuranneet mielenosoitukset kuumentavat entisestäänkin räjähdysaltista tilannetta. http://www.timesofisrael.com/report-was ... eace-talks

4. KAKSI IDF:n sotilasta haavoittui yhteydenotoissa PA:n arabien kanssa Raakelin hautakammion lähellä Betlehemissä. Heidät vietiin saamaan hoitoa sairaalaan. Molemmat olivat saaneet kiven vaarallisesti päähänsä.

IDF:n sotilaat tunkeutuivat myös Aidan pakolaisleiriin, jonka asukkaat kivittivät heitä kivin ja palopommein, kuten MAAN-uutistoimisto Betlehemissä raportoi. Sotilaat tekivät ratsioita useisiin taloihin pitäen niitä jonkin aikaa valvonnassaan. Yksi PA:n arabi haavoittui päähän osuneesta kumiluodista.

JÄNNITYS Juudean ja Samarian alueilla on noussut monta pykälää, mihin vaikutti etenkin IDF:n, Shin Betin ja rajapoliisin yhteistoimin tekemä ratsia Jeninin pakolaisleiriin, jossa heidän etsimänsä terroristi majaili. Mies ei suostunut antautumaan, vaan aloitti tulituksen haavoittaen kahta rajapoliisia, mutta saaden itse surmansa. 2 -3 muuta leirin asukasta, joita kokoontui aloittaa mellakan sotilaita ja poliiseja vastaan, sai myös surmansa tulituksessa.

Sunnuntaina IDF kävi hajottamassa yeshiva-opiskelijoiden kyhäämät rakennelmat ja poistaen siellä olleet opiskelijat. Yksi heistä meni Burgan arabikylään, jossa hän joutui nuorten ja lasten pahoinpitelemäksi. PA:n poliisi pelasti hänet ottaen hänet huostaansa ja luovuttaen hänet myöhemmin IDF:n sotilaille.

ISRAELIN radion mukaan arviolta useita yeshivassa opiskelevaa nuorta oli mennyt Homeshin juutalaisyhteisön raunioille rukoillakseen siellä. PA:n poliisin mentyä paikalle he pakenivat yhden päästessä Burgan arabikylään. http://www.timesofisrael.com/two-soldie ... ehem-clash, http://www.timesofisrael.com/after-fata ... se-to-come

5. BEIT HANINAN Jerusalemin lähiössä, toistaiseksi tuntemattomat vandaalit olivat töhrineet graffiteja ja puhkoneet autonrenkaita ainakin 34 autossa. Teksteissä luki ”hintalappu”, ja ”pakanat Israelin maassa ovat meidän vihollisiamme”. Samantapaisia hyökkäyksiä autoja vastaan tapahtuu silloin tällöin Jerusalemin itäosan lähiöissä. Arabit vastaavat niihin hyökkäilemällä lähiöissä asuvia juutalaisia ja poliisien partioita vastaan. Myös kivitykset Temppelivuorella ovat lisääntyneet etenkin, jos juutalaisia päästetään vuorelle.

USA:n ulkoministeri John Kerry esitti vielä julkistamattomassa kehyssuunnitelmassaan, että Palestiinan valtion pääkaupunki voisi sijaita Beit Haninan lähiössä. PA:n johto kielsi esityksen kauhistuneena todeten, että koko Jerusalemin itäosa 1949 aselepolinjan takana tulee kuulumaan Palestiinan pääkaupunkiin, mitä Israel ei voi hyväksyä. http://www.timesofisrael.com/vandals-de ... -jerusalem

6. AL-QAEDAAN kuuluva Al-Minbar Jihadi mediaverkko julkaisi sivuillaan muslimeille tarkoitettuja kehotuksia aloittaa hyökkäykset ranskalaisia kohteita vastaan Ranskassa sekä sen intressejä vastaan muualla maailmassa tukeakseen Afrikan pohjoisosassa taistelevia muslimeja, ja etenkin Keski-Afrikan tasavallassa ja Malissa. Kirjoituksessa todetaan, että nämä kohteet on helppo löytää, koska muslimimaat ovat täynnä Ranskan lähetystöjä ja varsinkin siksi, että muslimeja ”Ummah leijonia” asuu länsimassa miljoonittain. Ranska lähetti 2000 sotilastaan Keski-Afrikan tasavaltaan tukemaan 6000 miehen vahvuisia Afrikan unionin joukkoja mahdollista vallankumousyritystä vastaan. Muslimit ovat hyökkäilleet sekä Malissa että Keski-Afrikan tasavallassa asuvia kristittyjä vastaan polttaen heidän kyliään ja kirkkojaan sekä raiskaten ja murhaten asukkaita mielensä mukaan. Muslimien telotettavien listalla on myös Ranskan presidentti Francois Hollande. http://www.timesofisrael.com/islamist-g ... assination


Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Maaliskuu

ViestiKirjoittaja noomi » 26.03.2014 07:21


Tiistai 25.03.14
Julkaistu tiistai, 25.3.2014 , kirjoittanut Gavriel Eskel

TIISTAI 25.03.14

1. ENNUSTEET lupaavat tiistaiksi puolipilvistä säätä ja paikallisia sadekuuroja, mutta ilma on lämmin. Aamulla puoli seitsemän aikaan mittari näytti 13 lämpöastetta, mutta sää näytti kovin sumuiselta ja tuntui viileältä kosteudesta johtuen. Huomisestä keskiviikosta alkaen taivas selkenee ja aurinko paistaa täydeltä terältään loppuviikon ajan, näin ennustetaan. Lämpötilat tänään: Jerusalem 12 -20; Tiberias 14 -26: Suolameri 19 -28; Eilat 17 -30 +C-astetta. Kevät alkaa puskea esiin hetkittäisistä takaiskuista huolimatta.

2. ISRAELIN ulkoministeriön lakko laajeni eilen siten, että kaikki maan 103 lähetystöä ja konsulaattia suljettiin toistaiseksi ilman avaamisaikaa. Ulkoministeriön Jerusalemin virastot sulkeutuivat myös eilisestä lähtien. ”Tämä on ensimmäinen kerta Israelin historiassa”, sanovat ministeriön virkailijat. ”Israelin puolustuksen ensimmäinen linja on murentunut”. Tämän johdosta kukaan ei käsittele passi- tai viisumihakemuksia eikä muita kysymyksiä. Täydellisen lakon aikana kenenkään vierailuja ei sallita ministeriön tiloissa, mukaan lukien maan poliittisen johdon ja ministeriön hallinnon edustajat.

ULKOMINISTERI Avigdor Liberman on ollut hämmästyttävän hiljaa koko kriisin ajan. Nyt hän kutsuu virkailijoiden reaktiota valitettavaksi ja osoitukseksi vastuuttomasta hysteriasta. Hän valittaa syntynyttä tilannetta aikana, jolloin yhteisesti sovittu sovittelija, entinen kansallisen työoikeuden presidentti Steve Adler käy neuvotteluja talousministeriön kanssa sovinnon löytämiseksi. Liberman lupaa tehdä kaikkensa, että tilanteesta aiheutuisi mahdollisimman vähän vahinkoa Israelille.

ULKOMINISTERIÖN virkailijat aloittivat taistelun palkkojensa ja työolosuhteittensa puolesta viime kesänä, mutta pidättyivät lakkotoimista työsovittelijan aloitettua työnsä. Ongelma on sen jälkeen pahentunut, koska sovittelusta ei saatu mitään tuloksia, ja neuvottelut katkesivat kuukausi sitten. Ulkoministeriön jarruttelun ja lopulta täyden kieltäytymisen vuoksi avustaa ulkomaisten diplomaattivieraiden matkojen järjestelyissä useat ulkoministereitten ja johtavien virkailijoitten Israelin vierailut ovat peruuntuneet. Englannin pääministeri David Cameron toteutti vierailunsa kaikesta huolimatta Englannin lähetystön ja pääministerin kanslian avustamana. Myös toukokuuksi sovitettu paavi Francis I:n Israelin vierailu on varassa peruuntua, mutta Vatikaani ilmoittaa, että vierailu on edelleen ohjelmassa.

TYÖNTEKIJÖITTEN Unionin johtaja Yair Frommer sanoo asiasta: ”Talousministeriö on aloittanut täyden sodan Israelin valtion ulkomaanpalveluja ja tunnollisia virkailijoita vastaan, jotka uupumatta päivin ja öin taistelevat Israelin tulevaisuuden puolesta”, hän toteaa valittaen. ”Emme voi hyväksyä talousministerin virkailijoitten harjoittamaa sietämätöntä laittomuutta, jolla he sabotoivat Israelin tärkeitä intressejä”. Hän sanoo, että lakolla voi olla vakavia seurauksia Israelin turvallisuudelle. ”Israel jää ilman diplomaattista suojelua kansainvälisellä areenalla riskillä joutua kansainväliseen eristämiseen”, sanotaan Unionin lausunnossa. Työtaistelu alkoi maaliskuun 4. päivänä, jolloin työntekijät katsoivat tarvitsevansa kovempia otteita, jotka osoitettiin talousministeriötä kohtaan. Tilanteen jatkuminen ja pääministerin ilmeinen haluttomuus kriisin ratkaisemiseksi on jo aiheuttanut arvaamatonta vahinkoa Israelin imagolle ulkomailla. Pääministeri joutui peruuttamaan suunnitellun vierailun Etelä-Amerikan maihin, koska ulkoministeriö kieltäytyi avustamasta matkajärjestelyissä. http://www.timesofisrael.com/diplomats- ... n-ministry

3. TALOUSMINISTERIÖN palkka-asioitten käsittelijäjohtaja Kobi Amsalem varoittaa ulko-ministeriön työntekijöitten unionia rangaistustoimilla siitä, että he ovat sulkeneet valtion omistamia rakennuksia ja instituutteja, mihin heillä ei hänen käsittääkseen ole oikeutta. Hän varoitti, että sulkemalla rakennuksia he ovat alkaneet varastaa valtiolta, ja sanoo tehneensä valituksen siviilipalvelun komission kurinpalautusosastolle. Hän kritisoi myös työntekijöitten vaatimuksia maksaa ulkomailla toimivien lähetystövirkailijoiden palkat etukäteen. Ulkoministeriön kiinteistöt Israelissa ja ulkomailla pysyvät suljettuina sunnuntaista lähtien. http://www.timesofisrael.com/treasury-t ... stry-staff

4. KANSANEDUSTAJA Motti Yogev (Juutalainen koti) sanoo ehdottomasti vastustavansa jatkuvia neuvotteluja. ”En kannata jatkuvia neuvotteluja”, hän selittää. ”Kannatan rauhan muodostamista maassa, ennen kaikkea Juudean ja Samarian asteittaisella liittämisellä Israeliin, aloittaen C-alueista. Arabeilla tulisi olemaan paremmat olot kuin missään muualla. Heillä on parempi elämä Israelin alaisuudessa kuin missään muualla. Kannatanko minä neuvottelujen romuttamista? Ehdottomasti. Otetaan asiat omiin käsiimme ja annetaan PA:n arabeille paremmat olot kuin missään muualla”, Yogev selittää Arutz Shevan toimittajalle.

YOGEV sanoo, että neuvotteluja voidaan jatkaa, mutta ei PA/PLO:n kanssa, jotka jatkavat Israelin vastaista kiihotusta neuvottelujen ollessa käynnissä. ”Ei meillä ole mitään keskusteltavaa PA/PLO:n kanssa”, hän sanoo. ”Ennen kaikkea meidän ei tule tehdä mitään myönnytyksiä heille. Amerikan harjoittaman painostuksen suhteen meidän tulee tiedostaa, miten hoitaa asiat heidän kanssaan”. Hän kutsui Amerikan esitystä kytkeä Pollardin vapauttaminen osaksi rauhanprosessia, jolla jatkettaisiin neuvotteluja, moraalittomaksi, sillä Pollard olisi pitänyt vapauttaa jo vuosikymmeniä sitten. Hän sanoo, että Obaman vaatimus Netanyahulle terroristien vapauttamisreksi ei ole eettinen, sillä Amerikka ei koskaan vapauta tuomittuja terroristeja, ja Pollardin kytkeminen siihen on moraalitonta.

Yogev kuitenkin väistää taitavasti liian tunkeilevat kysymykset varoessaan puuttumasta hallituksen tekemiin päätöksiin 104 terroristin vapauttamiseksi, sillä vaikka vapautettavia oli tarkoitus olla 78, Kerry painosti Abbasin vaatimuksesta Netanyahun suostumaan neljännen 26 vangin vapauttamiseen, vain saadakseen Abbasin pöydän ääreen ilman vastapalvelua. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... zEm3EBsNDQ

5. 15 kansanedustajaa Labor-puolueesta, Hatnuahista ja Shashista esittää Netanyahulle lähettämässään kirjeessä, että hänen tulee peruuttaa terroristien vapauttaminen ja sen sijaan julistaa rakennuskielto Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöihin. Abbas varoittaa, että jos terroristeja ei vapauteta sopimuksen mukaan, neuvottelut katkeavat.

He perustelevat kantaansa sillä, että rakennuskielto voidaan koska tahansa poistaa tai keskeyttää, mutta terroristien vapauttamista ei. Lisäksi he voivat, kuten on tapahtunut lähes 50 %:ssa vapautetuista terroristeista, palata entiseen väkivaltaiseen toimintaansa.

Netanyahun antaman suostumuksen mukaan viimeinen 26 tuomitun terroristin vapauttaminen tulee tapahtua ennen kuun loppumista, mutta pääministeri ei ole vielä tehnyt päätöstä, tapahtuuko se sovitulla tavalla. Hän vihlaisi, että sitä tulisi siirtää, koska mitään edistystä ei ole havaittavissa neuvotteluissa, ja PA:n johto sanoo avoimesti, että neuvotteluja on jatkettu vain saadakseen terroristit vapautetuiksi. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... sts-346376

6. 75 % PA:n arabeista sanoo, että mahdollisuudet itsenäisestä Palestiinan valtiosta lähimmän 5 vuoden aikana ovat olemattomat. Palestiinan politiikan ja seurantakeskuksen suorittamassa tiedustelussa haastateltiin 1200 PA:n arabia, virhe % + – 3.

62 % vastustaa Kerryn kehyssuunnitelmaa, johon sisältyy Israelin tunnustaminen juutalaisena valtiona, mutta 56 % uskoo Abbasin hyväksyvän suunnitelman, 32 % ei. 76 % vastanneista uskoo, että Abbas tulee jatkamaan neuvotteluja huhtikuun jälkeen, mutta 55 % sanoo vastustavansa neuvottelujen jatkamista, 42 % hyväksyy. 75 % uskoo, että Abbas vie valtion tunnustamisasian kansainvälisiin instansseihin nykyisten neuvottelujen loputtua. Vaikka 75 % ei usko valtion muodostamiseen 5 vuoden sisällä, 72 % heistä vastustaa yhden valtion periaatteen toteuttamista.

Jos PA:n vaalit pidettäisiin nyt. Abbas saisi 53 % äänistä, kun Hamasin pääministeri Ismail Haniyeh saisi 41 %, pientä nousua Abbasille ja laskua Haniyehille edellisestä kyselystä. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ent-346381

7. YK:n ihmisoikeusneuvosto äänestänee perjantaina viidestä Israelin vastaisesta päätöslauselmasta, jotka Islamic Conferense esitti Pakistanin avustuksella neuvoston pelkästään Israelia koskevan agendan no 7 alla, joka vaatii, että ”Israelin ihmisoikeuksien rikoksia tulee käsitellä jokaisessa neuvoston kokouksessa”. Israelin edustaja ei ole paikalla ministeriön lakon vuoksi, mikä keskeytti kaikki ministeriön toimet kotona ja ulkomailla. Neuvoston kokouksessa sen Lähi-Idän erikoisraportoija Richard Falk esittää viimeisen raporttinsa. Hänen 6 vuoden kautensa päättyy kesällä. Esitykset Israelin ihmisoikeus-rikoksista toistuvat joka vuosi lähes saman sisältöisinä perustuen, jos mahdollista, vieläkin mielikuvituksellisempiin sepustuksiin, joiden perusteella päätökset nuijitaan.

Koko UNHCR:n toiminta on lapsellista leikittelyä vakavilla kysymyksillä, ja sen tekemät päätöslauselmat ovat yleensä vain huitaisuja ilmaan ilman mitään merkitystä. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... eek-346380


Kategoria(t): Uutiset. Kirjoittaja: Gavriel Eskel.
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

EdellinenSeuraava

Paluu Israel / Israel Update

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron