Lyhyet David Wilkerson / Kevät 2014

David Wilkersonin kautta tullutta antia.

MINNE MENEMME SYÖMÄÄN?

ViestiKirjoittaja noomi » 21.03.2014 06:43

    Kuva

MINNE MENEMME SYÖMÄÄN?
by David Wilkerson | October 24, 2011
[May 19, 1931 – April 27, 2011]


PDF TXT Print Print

Miikan profetian seitsemäs luku sisältää yhden voimallisimmista sanomista, mitä uudesta liitosta on koskaan saarnattu. Tässä ihmeellisessä julistuksessa Miika puhuu luonnollisesta Israelista. Silti hän itse asiassa puhuu viimeisten päivien Jeesuksen Kristuksen seurakunnasta. Hän alkaa saarnansa sydäntä särkevällä huudolla. Tänä päivänä se huuto kuuluu hengellisesti uupuneiden uskovien sydämestä ympäri maailmaa: ”Voi minua, …ei ole rypälettä syödäkseni” (Miika 7:1).

Miika kuvailee nälänhädän vaikutusta Israelissa, leivän ja Jumalan Sanan nälän. Siinä kaikuu aiemman profeetan, Aamoksen sanat: ”Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, Herra, jolloin minä lähetän nälän maahan: en leivän nälkää enkä veden janoa, vaan Herran sanojen kuulemisen nälän. Silloin he … samoavat etsien Herran sanaa, mutta eivät löydä”(Aam.8:11- 12).

Israelissa oli sadonkorjuun aika ja viinitarhojen olisi kuulunut olla täynnä hedelmää, mutta siellä riippui vain joitakin surkeita rypäleitä. Miika näki ihmisten menevän viinitarhaan poimimaan rypäleitä, mutta palaavan takaisin tyhjin korein. Profeetan silmällä Miika näki viimeisten päivien ihmisten juoksevan paikasta paikkaan saadakseen kuulla tosi sanan Jumalalta. Hän kuvasi ihmisiä kiiruhtamassa seurakunnasta seurakuntaan, herätyksestä herätykseen, kansasta kansaan. Kaikki he etsivät saadakseen tyydyttää nälkänsä ja janonsa jollakin, mikä ravitsisi heidän sielujaan. Vieläkin tuo huuto kuuluu: ”Voi minua ei ole rypälettä syödäkseni!”

Maassa on kova nälänhätä. Ihmisjoukot juoksentelevat ympäriinsä etsien hengellistä ruokaa. Niitä, jotka todella haluavat Jumalan sanaa, on vain pieni jäännös (ks. Miika 7:14, 18). Tämä on nyt yhtä totta kuin aiemmin Israelissa. Harvat uskovat haluavat todella kuulla puhdasta Jumalan sanaa. Sen sijaan enemmistö lihottaa itseään Sodoman omenilla, ravitsee itseään vääristetyllä evankeliumilla.
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

KRISTUKSEN TÄYTEYDEN NÄLKÄISINÄ

ViestiKirjoittaja noomi » 22.03.2014 08:37

    Kuva

KRISTUKSEN TÄYTEYDEN NÄLKÄISINÄ
by David Wilkerson | January 23, 2014
[May 19, 1931 – April 27, 2011]


PDF TXT Print Print

Jos sinä isoat ja janoat Kristuksen täyteyttä, Saatana kyllä julistaa täyden sodan sinua vastaan. Kun hän näkee todisteita siitä, että sinun antautumisesi on todellista, rukouksesi ahkeraa, itsesi kieltäminen rehellistä, hän käyttää kaikki mahdolliset helvetin aseet tuhotakseen sinun todistuksesi. Miksi?

Siksi, että sinun todistuksesi on Jumalan vastaus luopumukseen ja tuhoon! Tästä on kyse koko Danielin kirjan tulisessa pätsissä. Saatana kehitti hienon suunnitelman tuhotakseen Babyloniassa vielä jäljellä olevan Jumalan todistuksen voiman. Se kulminoitui valkeaksi kuumennettuun pätsiin, jonka oli määrä tappaa kaikki elävä todiste Jumalan evankeliumin totuudesta (ks. Daniel 3).

Kolme jumalista israelilaista nuorukaista palveli Babylonian korkeissa viroissa. He olivat miehiä, joilla oli näkyvä paikka evankeliumin julistamiselle. He olivat erottautuneet Babylonian aistillisesta elämästä ja antautuneet sen sijaan rukouselämään. Nämä kolme miestä eivät olleet profeettoja eivätkä pappeja, vaan maallikoita, jotka pysyivät uskollisina Jumalalle ja olivat puhtaita sydämestään epäjumalanpalvelemisen ympäröiminä.

Tämä tietenkin raivostutti Saatanaa ja hän meni Babylonian pahan kuninkaan sydämeen. Tämä pystytti valtavankokoisen kultaisen kuvapatsaan ja julisti sen kansalliseksi jumalaksi, jota piti palvella. Sitten hän kokosi kaikki virkamiehet ja palvelijat kaikista Babylonian alaisista maista, jotta hän voisi esitellä heille uuden uskonnon. Kun seremoniamusiikki alkoi, jokaisen piti kumartaa tätä uutta jumalaa.

Saatana kehotti kuningasta myös rakentamaan valtavan tiilisen pätsin ja kuumentamaan sen valkoiseksi, jotta kaikki näkisivät sen. Miksi Saatana teki tämän? Tietenkin hän tiesi, ettei missään Babylonian alueella ollut yhtään kuvernööriä, tuomaria tai sheriffiä, joka vastustaisi uutta määräystä. Heitä ei tarvinnut vietellä tai uhata.

Varmaankin he kaikki olivat ”huuli pyöreänä” ja ihmettelivät: ”Hei, kuka haluaa kaataa laivan? Meillähän menee hyvin, meillä on menestystä, ruokaa ja juomaa, eli hyvää elämää. Tämä uusikin uskonto on helppo sielulle. Kuka haluaisi luopua siitä?

Mitä varten siis oli olemassa tämä tulinen pätsi? Se oli pelkästään Saatanan työtä. Hän manipuloi ihmisiä saadakseen tuhotuksi nuo kolme nuorukaista. Hän halusi tappaa viimeisenkin olemassa olevan todisteen Jumalasta Babyloniassa.

Nämä kolme nuorukaista vastasivat kuninkaalle: ”Meidän Jumalamme voi kyllä pelastaa meidät tulisesta pätsistä, ja hän pelastaa myös sinun kädestäsi, kuningas”(Dan.3:17).
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

JUMALA ETSII YHTÄ MIESTÄ

ViestiKirjoittaja noomi » 23.03.2014 09:11

    Kuva

JUMALA ETSII YHTÄ MIESTÄ
by David Wilkerson | January 22, 2014
[May 19, 1931 – April 27, 2011]


PDF TXT Print Print

Hesekielin ajan Israel oli irstasta ja ylpeää väkeä. Miehet tekivät aviorikoksia naapureittensa vaimojen kanssa ja saastuttivat jopa miniänsä. Aiemmin niin pyhät profeetatkin olivat luopumuksessa eivätkä enää tehneet eroa pyhän ja maallisen kesken. Kansan johtajista tuli raatelevia susia, jotka etsivät vain omaa parastaan, vuodattivat verta, puhuivat valhetta ja sälyttivät taakkoja köyhille.

Israel unohti Jumalan tiet, ja kansasta tuli niin heikko, maallinen ja voimaton, että Jumala teki siitä naurunaiheen maailmalle. Hän sanoi: ”Verestäsi, jonka olet vuodattanut, sinä olet tullut vikapääksi, ja kivijumalistasi, jotka olet tehnyt, sinä olet saastunut; sinä olet jouduttanut päiviäsi ja olet vuottesi määrään päässyt. Sen tähden minä annan sinut pakanain häväistäväksi ja kaikkien maitten pilkaksi”(Hes.22:4).

Millainen olikaan tämä polttava tuomio! Jumala sanoi Israelille: ”Sinä olet halveksinut pyhiä asioita, antautunut kokonaan himoillesi, että otan sinusta pois todistuksen.”

Hesekiel oli jo vanhahko mies tuohon aikaan, melkein poistumassa näyttämöltä. Kuinka siis Jumala pystyisi selvittämään tilanteen? Hän sanoi Hesekielille: ”Minä etsin heidän joukostansa miestä, joka korjaisi muurin ja seisoisi muurinaukossa minun edessäni maan puolesta, etten minä sitä hävittäisi, mutta en löytänyt”(Hes.22:30).

Kuvittele tätä! Israelin kansan kohtalo oli sen varassa, löytäisikö Jumala yhden luotettavan, vanhurskaan miehen. Silti hän sanoi Hesekielille: ”Mutta en löytänyt. Sen tähden minä vuodatan heidän ylitsensä kiivauteni" (Hes.22:30- 31).

Samat sanat Jumala sanoi myös profeetta Jeremialle: ”Kiertäkää Jerusalemin katuja… etsikää sen toreilta: jos löydätte yhdenkään, jos on ainoatakaan, joka tekee oikein, joka noudattaa uskollisuutta, niin minä annan anteeksi Jerusalemille(Jer 5:1). Hän sanoi profeetalle: ”Minä annan koko kansalle anteeksi, jos löydän yhdenkin miehen, joka seisoo muurinaukossa. Tarvitsen vain yhden ainoan sielun, joka on kokonaan antautunut minun tahtooni.”

Rakas lukija, tänä päivänä kuulemme seurakunnassa Baabelin ääniä, jotka vaativat asiaan kuuluvaa, ajanmukaista tapaa saavuttaa maailma. On kokeiltu kaikenlaisia erikoisia, lihallisia ohjelmia. Monivuotisen palvelukseni aikana olen nähnyt sellaisten keinojen tulevan ja menevän Ne perustuvat kokonaan lihan tyydyttämiseen, ei niillä ole mitään tekemistä Ristin kanssa. Joukot, joita ne saavuttavat, elävät tyhjää, tyydyttämätöntä elämää. Ne eivät ole koskaan saaneet kosketusta maailmasta ja sen himoista erottautumisen evankeliumiin. Maailman nauraa näille ohjelmille, tunnistaessaan niiden olevan pelkää typeryyttä.
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

JUMALAN KIRKKAUDEN ILMESTYMINEN

ViestiKirjoittaja noomi » 24.03.2014 07:14

    Kuva

JUMALAN KIRKKAUDEN ILMESTYMINEN
by David Wilkerson | February 7, 2014
[May 19, 1931 – April 27, 2011]


PDF TXT Print Print

Kun Jumalan kirkkaus kerran ilmestyy meille, emme voi jatkaa toisten kohtelemista vanhaan tapaamme. Sen pitää muuttua.

”Kaikki katkeruus ja kiivastus ja viha ja huuto ja herjaus, kaikki pahuus olkoon kaukana teistä.

Olkaa sen sijaan toisianne kohtaan ystävällisiä, hyväsydämisiä, anteeksiantavaisia toinen toisellenne, niin kuin Jumalakin on Kristuksessa teille anteeksi antanut”Ef.4:31- 32).

Jumala sanoo Paavalin kautta: ”Te olette nähneet minun kirkkauteni ja tunnette minun luontoni ja luonteeni, että olen armollinen, valmis antamaan anteeksi. Haluan nyt, että ilmaisette toisille, minkälainen minä olen.”

Vaikka Mooseksella oli Jumalan kirkkauden ilmestys, hän jossakin kohdin tulkitsi sen kansalle väärin. Hän kävi kärsimättömäksi Israeliin, koska he olivat tottelemattomia, ja hän vihaisesti iski kalliota sauvallaan ikään kuin sanoen: ”Te jäykkäniskaiset kapinoijat”.

Tätä Jumala ei katsonut hyvällä. Jos hän kerran ilmaisee sinulle kirkkautensa, hyvyytensä, armollisuutensa ja laupeutensa, hän ei kärsi sinun tulkitsevan kirkkauttaan väärin toisille. Kun Mooses tulkitsi väärin Jumalan kirkkauden Israelin kansalle, tuloksena oli, että yksi nöyrin, jumalisin Vanhan Testamentin hahmo joutui ulos Jumalan täyteydestä. Hän ei päässyt Luvattuun Maahan!

Jeesus kuvaa tätä eräässä vertauksessaan. Hän puhuu palvelijasta, joka oli saanut isännältään anteeksi suuren velan. Isäntä osoitti hänelle uskomatonta hyvyyttä, armoa ja anteeksiantamusta. Silti palvelija, joka juuri oli saanut velan anteeksi, huomasi, että eräs toinen oli hänelle velkaa pienen summan. Sen nähdessään hän rupesi kuristamaan tätä, kunnes hän maksaisi. Se, joka oli saanut osakseen suurta rakkautta ja anteeksiantamusta, ei puolestaan osoittanut armoa toiselle.

Jeesus sanoo tässä vertauksessa: ”Sinä tulkitset Isän rakkauden väärin! Hän on antanut sinulle kosketuksen uskomattomaan kirkkauteensa hyvyytensä kautta ja syntiesi anteeksi antamisessa. Vaikka nyt olet nähnyt hänen kirkkautensa, sinä tulkitset sitä väärin maailmalle.”

Tämän siis Paavali summasi yhteen käskyssään: ”Olkaa sen sijaan toisianne kohtaan ystävällisiä, hyväsydämisiä, anteeksiantavaisia toinen toisellenne, niin kuin Jumalakin on Kristuksessa teille anteeksi antanut”.
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

SITTEN HERRA TULEE!

ViestiKirjoittaja noomi » 25.03.2014 07:12

    Kuva


SITTEN HERRA TULEE!
by David Wilkerson | January 24, 2014
[May 19, 1931 – April 27, 2011]


PDF TXT Print Print

Tänään kiusauksen ja kompromissin paine on monta kertaa kovempi kuin sukupolvea sitten. Saatana on saanut koko aikamme teknologian omakseen, vääristäen sen viettelyllä, aistillisuudella, himoilla ja kiusauksella. Miksi me joudumme kohtaamaan tällaisen valkeaksi kuumennetun pätsin tänä päivänä? Miksi himo ja seksi ovat käytössä kaiken mahdollisen tuotteen myynnissä? Miksi on olemassa satoja porno sivustoja Internetissä? Kuka on tämän saastaan tulvan kohteena?

Se ei ole maallinen yhteiskunta, koska on jo vietelty. Ei, Saatanan kohteena ei ole mikään niistä. Pikemminkin hän on manipuloinut median viemään ansaan voittoisat uskovat. Hän tahtoo heikentää ja tuhota evankeliumin todistuksen.

Juuri nyt pätsiä kuumennetaan seitsemän kertaa kuumemmaksi monien uskovien elämässä. Saatana on luonut heille kotiin, työpaikalle ja ihmissuhteisiin vaikeuksia, jotka ovat entistä suurempia. Monet kerran lujat uskovat lannistuvat, lähtevät Jumalan luota. He eivät enää rukoile apua Jumalalta. Sen sijaan he ajattelevat: ”Minun koetukseni on liian kova, jotta voisin selvitä siitä elävänä.”

Danielin kirjan 3. luvussa Jumala käänsi Saatanan juonen tilaisuudeksi esittää koko Babylonian kansalle todistuksen itsestään. Koska nämä kolme nuorukaista eivät halunneet kumartaa, Herra vapautti heidät. He toivat kansalle selvän todistuksen Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta!

Babylonian kuningas todisti: ”Emmekö heittäneet kolme miestä sidottuina tuleen… "Katso, minä näen neljä miestä kävelevän vapaina tulessa, eivätkä he ole vahingoittuneet, ja neljäs on näöltänsä niin kuin jumalan poika"(Dan.3:24- 25).

Äkkiä kuningas peruutti aikaisemman määräyksensä epäjumalankuvasta ja kuulutti uuden: ”Ja minä annan käskyn, että jokainen, olkoon hän mitä kansaa, kansakuntaa ja kieltä tahansa, joka puhuu pilkaten Sadrakin, Meesakin ja Abednegon Jumalasta, hakattakoon kappaleiksi, ja hänen talonsa tehtäköön soraläjäksi; sillä ei ole muuta jumalaa, joka niin voi pelastaa kuin tämä" (Dan.3:29).

Rakas lukija, Kaikki tämä tapahtui kolmen miehen todistuksen takia. He olivat Jumalan hurskaita rakastajia, jota olivat valmiit antamaan elämänsä uskossa.
Niin, kaikki tulee kuumenemaan: taloudellisesti, fyysisesti, mielenterveydellisesti, hengellisesti ja kaikella muullakin tavalla. Jumala on jo pannut kätensä erottautuneiden, jumalisten miesten ja naisten päälle joka paikassa. Hänen evankeliuminsa julistetaan todistukseksi.

Sitten Herra tulee!
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

HUOLIMATTOMAT SANAT

ViestiKirjoittaja noomi » 26.03.2014 07:28

Kuva

HUOLIMATTOMAT SANAT
by David Wilkerson | October 28, 2011
[May 19, 1931 – April 27, 2011]


PDF TXT Print Print

“Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä. Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi"(Matt.12:36 - 37).

Me näytämme ajattelevan, että sanamme vain putoavat maahan ja kuolevat, tai häviävät tyhjään ilmaan ja liukenevat olemattomiksi. Näin ei ole. Sanamme elävät, ne eivät kuole!

Saatat sanoa: ”Kerroin tämän juorun ainoastaan yhdelle ystävälle, ja hän lupasi olla kertomatta sitä eteenpäin. Häneen se jää.” Ei, sekään ei pidä paikkansa! Meidän jokainen sanamme tallennetaan, kirjoitetaan muistiin iankaikkisuudessa. Tuomiopäivänä ne toistetaan meille.

Muistan joutuneeni tunnontuskiin juoruttuani eräälle ystävälleni. Se mitä sanoin, oli totta. Siinä oli kyse erään työntekijän moraalisesta tilanteesta, johon jouduin ottamaan kantaa. Hänen nimensä mainittiin keskustelussamme ja sanoin: ”En luota häneen. Tiedän jotakin hänestä!”

Kun lausuin tämän, tunsin jo tuomion kohdistuvan itseeni. Pyhä Henki kuiskasi minulle: ”Lopeta heti paikalla. Ei kenenkään tarvitse tietää sitä. Älä puhu enempää, koska siinä ei ole mitään järkeä. Vaikka se on totta, älä toista sitä!”

Jo sanomani oli tarpeeksi paha asia. Kuitenkin menin lavertelemaan pikkuyksityiskohdatkin! Tiesin, että olisi pitänyt vaieta. Siksi Pyhä Henki tuomitsi minut. Myöhemmin soitin ystävälleni ja sanoin: ”Anteeksi, että juorusin. Se oli väärin. Älä kerro sitä eteenpäin. Koeta olla ajattelematta sitä!”

Peittääkö Jeesuksen veri syntini? Kyllä, koska tunnustin sen ja annoin Pyhän Hengen näyttää lainalaisen ylpeyteni. Annoin hänen nöyryyttää itseni ja parantaa! Nyt, milloin sanon jotakin jotakuta toista vastaan, tottelen Pyhää Henkeä, kun hän sanoo minulle kovaa ja selvään: ”Lopeta!”
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

JUMALAN KIRKKAUDEN NÄKEMINEN

ViestiKirjoittaja noomi » 27.03.2014 08:02

    Kuva

JUMALAN KIRKKAUDEN NÄKEMINEN
Jumala antoi Mooseksen nähdä kirkkautensa, jotta tämä saattoi muuttua sen edessä. Sama pätee tänään meihin. Jumalan ilmestyy kirkkaudessaan meille niin, että me voimme muuttua hänen kuvansa kaltaisuuteen!

Tänä päivänä Jeesus Kristus on Jumalan pikakuva. Kun Herramme tuli ihmiseksi, hänessä ilmestyi Taivaallisen Isän armo, pitkämielisyys, hyvyys ja valmius anteeksi antoon. Jumala kääri kaiken olemuksensa ja luonteensa Jeesukseen. Hänen kirkkautensa näkeminen on nytkin tarkoitettu meille, jotta voisimme muuttua hänen kaltaisekseen.

Apostoli Paavali ymmärsi hyvin Jumalan kirkkauden näkemisen tarkoituksen ja tehon. Hän näki sen katselijaansa muuttavan voiman, joka vallankumouksellisesti muuttaa jokaisen Kristuksen seuraajan elämän. ”Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Herra, joka on Henki”(2 Kor.3:18).

Paavali sanoo siis meille: ”Kun kerran saat nähdä Jumalan kirkkauden ilmestyvän, hänen rakkautensa, armonsa, pitkämielisyytensä ja valmiutensa antaa anteeksi, Pyhä Henki avaa jatkuvasti silmämme näkemään hänen luontonsa ja luonteensa ominaisuuksia. Sinulla on silloin lisääntyvä Jumalan ilmestys tavalla, jolla hän haluaa sinun tuntevan hänet”.

Paavali sanoo yhä voimakkaammalla äänensävyllä: ”Että meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja ilmestyksen Hengen hänen tuntemisessaan ja valaisisi teidän sydämenne silmät, että tietäisitte, mikä on se toivo, johon hän on teidät kutsunut, kuinka suuri hänen perintönsä kirkkaus hänen pyhissään”(Ef.1:17- 18).

Rakas lukija, Jumala tahtoo sanoa meille: ”Mooses ymmärsi kirkkauteni ja nyt haluan myös sinun ymmärtävän sen. Haluan avata silmäsi Pyhän Hengen kautta, jotta voisin näyttää sinulle, kuka minä olen. En ole vain vihan ja tuomion Jumala. Minun luontoni on rakkaus.”

”Ja Kristuksen asua uskon kautta teidän sydämissänne, niin että te, rakkauteen juurtuneina ja perustuneina, voisitte kaikkien pyhien kanssa käsittää, mikä leveys ja pituus ja korkeus ja syvyys on, ja oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä; että tulisitte täyteen Jumalan kaikkea täyteyttä”(Ef.3:17 - 19).
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

MOOSES YLISTI

ViestiKirjoittaja noomi » 28.03.2014 07:46

    Kuva

MOOSES YLISTI
by David Wilkerson | January 29, 2014
[May 19, 1931 – April 27, 2011]


PDF TXT Print Print

Kun Mooses näki Jumalan kirkkauden ilmestyessä, että hän on hyvä rakastava, huolehtiva, armollinen ja anteeksiantava, hän äkkiä painui polveilleen ja ylisti: ” Niin Mooses kumartui nopeasti maahan ja rukoili ja sanoi”(2 Moos. 34:8).

Jumalan luonteen paljastuminen sai tämän miehen ymmälleen. Hän näki, kuinka armollinen, pitkämielinen ja kärsivällinen Jumala on, myös uppiniskaisten, epäjumalanpalvelevien ja niitten lapsiansa kohtaan, jotka murehduttavat häntä. Moosesta liikutti tämä ilmestys niin, että hän äkkiä juoksi pois kallion suojasta, kaatui maahan ja ylisti häntä!

On tärkeää huomata, että tässä ensimmäistä kertaa mainitaan Mooseksen ylistävän. Ennen tätä Jumalan kirkkauden ilmestymistä, näemme Mooseksen rukoilevan, itkevän, anovan Israelin Jumalaa, puhuen hänen kanssaan kasvoista kasvoihin. Me kuulemme hänen laulavan Herran ylistystä Punaisen Meren ylityksen jälkeen ja huutavan Herraa avuksi Maaran katkeran lähteen luona. Me kuulemme hänen rukoilevan epätoivoisena Refidimissä, kun kansa oli valmis kivittämään hänet veden puuttuessa. Tämä on silti ensimmäinen kerta, kun luemme sanat: ”Mooses ylisti”.

Uskon, että tämä yksi jae kertoo meille paljon enemmän omasta seurakunnastamme tänään. Se sanoo, että uskovat voivat rukoilla ahkerasti palvomatta Jumalaa oikeasti. On mahdollista taistella rukouksessa ja olla esirukoilija, ja silti Jumala jää vaille palvontaa. Voit pyytää pelastumattomien lastesi puolesta, rukoilla kokonaisen seurakunnan tarpeiden puolesta, olla pyhä ja nöyrä, etsiä Jumalan tehtävää ja silti et oikeasti palvo häntä!

En halua lisätä palvonnan määritelmien listaa. On jo julkaistu tarpeeksi kirjoja eri palvonnan tekniikoista. Lyhyesti haluan sanoa: palvontaa ei voi oppia! Se on spontaania ilmausta, sydämen toimintaa, kun on saanut nähdä Jumalan kirkkauden ja hänen uskomattoman rakkautensa ilmestyvän.
Palvonta on kiitollisuuden osoitusta. Se tunnustaa, kuinka meidän olisi pitänyt tuhoutua syntimme tähden jo aikoja sitten, tuntien Jumalan täydellisen vihan kaikkia epäonnistumisiamme ja vikojamme kohtaan. Jumalan sen sijaan tuli luoksemme täydellä voimallaan ja ilmestyi meille sanoen: ”Silti rakastan sinua”.

Tässä kohdin Mooses ei enää pyytänyt mitään Israelin syntisen kansan puolesta eikä hän anonut Herralta johdatusta. Hän huusi ääneen vapautuksen ihmettä ja voimaa ja viisautta. Hän oli ihmeissään Jumalan kirkkauden ilmestymisestä.
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

PYYDÄ NYT

ViestiKirjoittaja noomi » 29.03.2014 07:44

    Kuva

PYYDÄ NYT! by Carter Conlon
“Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan” (Matt.7:7-8). Mielenkiintoista kyllä, vähän ennen elämänsä loppua maan päällä Jeesus sanoi: ”Tähän asti te ette ole anoneet mitään minun nimessäni; anokaa, niin te saatte, että teidän ilonne olisi täydellinen” (Joh.16:24). Huomaa, että Jeesus puhui tätä opetuslapsilleen viimeisellä ehtoollisella. Tähän mennessä he eivät olleet pyytäneet häneltä mitään, mutta olivat tällä kerralla he aika hämmästyneitä. Opetuslapseuden ydin on opettajan ja oppilaan suhteessa, anomisessa ja vastaanottamisessa. Se, että opetuslapset jättivät verkkonsa ja alkoivat seurata Jeesusta, oli suhteen perustana. He kysyivät, ja hän vastasi ja antoi heille, mitä he tarvitsivat.

Mitä Jeesus oikeastaan sanoi heille, oli kuitenkin sen kertomista, että odottamattoman vaivan aika oli aivan käsillä. Sinä ja minä tiedämme, että piankin Jeesus vangittiin, ja sen seurauksena kaikki opetuslapset pakenivat. Hän sanoi itse asiassa heille: ”Te olette pian peloissanne, ja menetyksen ja surun tunne täyttää sydämenne. Minä kuitenkin olen teidän kanssanne ja annan teille sisäistä voimaa, jota saavat vain ne, jotka haluavat tehdä minun työtäni maan päällä.” Voit nähdä tämän ajatuksen hyvin selvänä Johanneksen evankeliumin luvuissa 13- 18. ”Kun vaellatte minun ruumiinani sitä polkua, jonka minä olen valmistanut eteenne, niin te saatte toivon, näyn ja ilon. Tähän asti ette ole pyytäneet sitä, mikä on oikeastaan teidän omaanne. Nyt, jos tahdotte pyytää, saatte mitä ikinä tarvitsette.”

Matteuksen evankeliumin 25:4-8:ssa Jeesus kuvasi toisen tulemisensa päivää. Viisi viisasta neitsyttä otti öljyä lamppuihinsa, mutta viisi tyhmää jättivät ottamatta. Kun kriisi iski, tyhmät sanoivat viisaille: ”Teillä on näemmä jotakin, mitä me emme näe. Te seisotte tässä ja sanotte: ’Katsokaa Ylkää’, ja kuitenkaan emme näe mitään muuta kuin pimeyttä ja tuhoa. Antakaa meille vähän öljyänne!” Surullista kyllä, he pyysivät liian myöhään.

Rakas lukija, on hyvin vaikea saada itselleen Jeesuksen lupaamia asioita vasta silloin, kun tuho tulee. Muista Nooan päiviä! Ennen kuin tulva tuli, Jumala sulki arkin ovet ja sinetöi Nooan ja hänen perheensä sen sisäpuolelle. Kuvittele, kuinka sade alkoi ja ulkopuolella olevat ihmiset alkoivat kolkuttaa oville. He eivät voineet päästä sisälle, koska arkki oli suljettu. Anomisen aika oli ohitse, sen aika, että olisi voitu saada tarvittavaa voimaa!

Pyydä Jeesukselta nyt kaikkea, mitä tarvitset!
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

SILLÄ, JOTA HERRA RAKASTAA

ViestiKirjoittaja noomi » 30.03.2014 08:17

Kuva

SILLÄ, JOTA HERRA RAKASTAA
Vuosia kestäneen palvelutyöni aikana olen kohdannut silloin tällöin vihollisia, jotka ovat nousseet minua vastaan. Silloin olen kokenut Herran kurituksen kuin sauvana selässäni. Muistan erityisesti yhden kauden, jolloin minua solvattiin joka puolelta. Muut työntekijät kysyivät minulta: ”David, olen kuullut sinusta hyvin kyseenalaisia juttuja. Ovatko ne tosia? Tuleeko tämä kaikki juoruilu paholaiselta vai yrittääkö Jumala puhua sinulle?”

Jo pelkkä kysymyskin loukkasi minua, ja se saattoi minut tuntemaan kokonaisvaltaista kipua mielessäni. Kävin fyysisesti niin väsyneeksi tuosta taistelusta, että tuskin pystyin menemään seurakuntaan saarnaamaan ja kohtaamaan sitä. Eräänä aamuna vaimoni piti kirjaimellisesti nostaa minut ylös työtuolistani. Puolessa matkassa kirkkoon, sanoin hänelle, etten pystyisi enää jatkamaan. En jaksaisi kohdata yhtään ihmistä jumalanpalveluksissamme, jos he ajattelisivat, että olen pelkkä väärennös.

Lopulta rukoilin: ”Herra, mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän? Missä on minun syntini?” Silloin Jumala johti minut lukemaan Jeremian rukouksen: ”Kurita minua, Herra, mutta kohtuudella, äläkä vihassasi, ettet minua ylen vähäiseksi tekisi”(Jer.10:24).

Nämä Jeremian sanat tulivat minun päivittäiseen rukouselämääni tuon kovan koetukseni aikana: ”Herra, kurita minua ja tuomitse minut, jos sinun täytyy tehdä se! Mutta älä tee sitä vihassa! Jos kuulen vielä yhdenkin vihaisen sanan, tuhoudun. Survo minut tomuksi, Herra. Minä olen tarpeeksi alhainen!”

Aina kun lausuin tämän rukouksen, Herra vastasi minulle: ”David, jos kuritan sinua, se on vain koska rakastan sinua. Tässä koetuksessa ei ole kyse tuomiosta. Minä olen armollinen ja rakastava sinua kohtaan, joten seiso hiljaa ja näe minun kirkkauteni!” Hänen kirkkautensa tietoisuus vei minut täydelliseen lepoon, ja Jumala todisti minulle sanansa kaikin puolin.

Rakas lukija, kun kerran saat Jumalan kirkkauden ilmestyksen, sinun ei tarvitse koskaan pelätä, että hän kurittaisi sinua vihassaan. Hän kantaa sauvaansa hellässä rakastavassa kädessä. Hän kurittaa sinua, mutta vain ihanalla myötätunnolla. Hän ei koskaan satuta sinua tai heitä sinua syrjään. Eikö tämän pitäisi sulattaa sydämemme hänen edessään ylistykseen ja palvontaan?

”Sillä jota Herra rakastaa, sitä hän rankaisee, niin kuin isä poikaa, joka hänelle rakas on” (San.3:12).
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

EdellinenSeuraava

Paluu David Wilkerson

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa

cron