Israel Update / Kesäkuu

Tiedotuksia jotka koskevat Israelia

Re: Israel Update / Kesäkuu

ViestiKirjoittaja noomi » 26.06.2014 08:29

Wednesday, June 25, 2014
KESKIVIIKKO 25.06.14

KESKIVIIKKO 25.06.14
1. ULKOMITTARIMME osoitti puoli seitsemän aikaan 19 lämpöastetta, aivan ennusteen mukaisesti, mutta ilma on vahvasti sumuinen ja kostea. Kuitenkin ennusteiden mukaan taivas on pilvetön koko maassa ja jatkuen ainakin ennusteajan eli perjantaihin saakka. Tietokoneyhteys on jostain syytä poikki, mutta palautunee myöhemmin. Säätilat tänään: Jerusalem 19 -29; Tiberias 24 -35; Suolameri 29 -39; Eilat 27 -39 +C-astetta.
2. HAMASIN johtajistoon kuuluva Mahmoud al-Zahar vähätteli IDF:n suorittamia massiivisia etsintöjä kolmen israelilaispojan löytämiseksi. Hän sanoi, ettei Hamas ole osallisena nuorten sieppaamiseen. Hän puhui ”työonnettomuudessa” kuolleiden hautaustilaisuudessa varoittaen Israelia, että Hamas on jatkanut rakettien kehittämistä siten, että sen viimeisimpien M-175 rakettien kantomatka ulottuu Tel Aviviin ja sen taakse. Hamasin tärkein kohde on kuitenkin Jerusalemin ympäristö ja siinä erityisesti Knesset, johon se yritti osua edellisen operaation ”Pilvenpatsas” aikana v.2012, mutta voima ei silloin riittänyt.
ZAHARIN lausuntoa tuki Hamasin toinen virkailija Salah Bardawil, joka samoin vähätteli IDF:n perjantaina 12.06. aloittamaa operaatiota Brothers Keeper nuorten löytämiseksi. Hän totesi, että IDF:n suorittamat hyökkäykset Hamasin jäseniä ja sen instituutteja vastaan päinvastoin vahvistavat sen asemaa, kuten kävi edellisen, Ariel Sharonin johtaman operaation ”Defensive Shield” jälkeen toisen intifadan aikana. Hamasin suosio kasvoi sekä Gazassa että Juudeassa ja Samariassa siten, että se voitti 2006 vaalit, ja kaappasi vallan seuraavana vuonna Gazassa lopettaen Fatahin vallan siellä.
KUTEN Hamas-johtaja Khaled Mashaal, Bardawil samoin kielsi, että Hamas olisi osallistunut sieppaukseen vihjaten, että huhujen mukaan ”miehittäjä” on itse suorittanut sen tai ainakin antaa sellaisen kuvan sieppauksesta. Hän totesi, ettei yksikään palestiinalaisryhmä ole tunnustanut osallistuneensa siihen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6pOfENsO-o
3. PA:n talousministeri Mohammad Mustafa väittää Israelin lähettäneen kirjeen PA:n hallitukselle, jossa se vaatii PA:ta peruuttamaan tilaamansa tarjouspyynnöt öljyn etsimiseksi Juudean ja Samarian alueilla. Tarjouspyynnöt lähetettiin maaliskuussa Juudean ja Samarian C-alueilla, jotka ovat Israelin täydellisen siviili- ja turvallisuusvastuun alla.
PUHUESSAAN Ramallahissa toimivan radioaseman Mavtiny ohjelmassa tiistaina Mustafa sanoi, että kaikki luonnonrikkaudet Palestiinan valtion alueella kuuluvat Palestiinan kansalle. Hän arvioi edelleen, että Israelin haluttomuus suostua öljyn etsintään hallitsemillaan alueilla osoittaa, ettei se ole kiinnostunut palestiinalaisten talouden kehittämisestä.
JUUDEAN ja Samarian ns. C-alueet muodostavat n. 60 % kokonaispinta-alasta, ja Oslon Sopimuksen puitteissa Israelissa on täysi hallintavalta niihin. A-alueet ovat kokonaan PA:n hallinnassa, B-alueiden turvallisuudesta vastaa IDF ja siviilihallinosta vastaa PA.
PA:n johto on toistuvasti toiminut omavaltaisesti C-alueilla vastoin Oslon sopimuksia. PA:n edellinen pääministeri Salam Fayad julkisti useita suunnitelmia C-alueille keskustelematta niistä ensin Israelin kanssa. Näihin suunnitelmiin kuuluivat mm. urheilukentän rakentaminen ns. pyhiinvaeltajien varteen huomioimatta sen turvallisuudelle asettamia vaaroja; Lentokentän rakentaminen; Turismikeskuksen rakentaminen Suolameren pohjoispäähän; Rawadin kaupunkiin johtavan tien suunnittelu C-alueen kautta lupaa kysymättä; miljoona USD maksavan padon rakentaminen. C-alueen hallinnosta vastaa Juudean ja Samarian siviili-hallinto, joka useissa päätöksissään on ottanut PA:n arabeja puoltavan kannan sallien arabien ja YK:n alaisten järjestöjen rakentaa C-alueille sopimatta siitä Israelin viranomaisten kanssa.
PA:n holtittomat suunnitelmat ihmetyttävät huomioiden, että PA:n talous on vararikon partaalla, sen velkataakka lienee yli 4 miljardia USD, ja se on jättänyt maksamatta Israelista saamansa sähkön vuosikymmenien ajalta. Israelin sähkölaitos IEC on valtion omistama yhtiö, ja sen tulee noudattaa hallituksen määräämää politiikkaa. Mikään yksityinen yhtiö ei suostuisi valmistamansa hyödykkeen toimittamiseen ilmaiseksi vuodesta toiseen. PA maksaa myös Israelin vankiloissa oleville terroristeille kuukausipalkkaa, joka on suurempi kuin useimpien kokeneitten ammattimiesten, ja terrori-operaatioissa henkensä menettäneen omaisille eläkettä poliittisen kansansuosionsa nostamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6pT4ENsO-o
4. FATAHIN ja Hamasin sopima yhteishallitus hoipertelee edelleen kaatumisen partaalla kummankin osapuolen esittäessä hallituskumppanistaan solvaavia lausuntoja. Sovinto-sopimuksen mukaan, kuten Hamas sitä tulkitsee, PA maksaa Hamasin 40 000 virkailijan palkat Gazassa. Fatahin virkailijat kiistivät sen. Heidän mielestään Hamasin jäsenet täytyy tilastoida PA:n listoille, mikä voi kestää kuukausia tai vuosikausia. Kiista johti siihen, että Hamasin jäsenet estivät pankkeja Gazassa maksamasta Fatahin jäsenten palkkoja. Vain Qatarin tulo väliin esti verenvuodatuksen lupaamalla maksaa Hamasin virkailijoiden palkat.
PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin johtaman Fatahin tiedottaja Ahmad Assaf esitti PA:n virallisen TV:n haastattelussa kärkevän sanallisen hyökkäyksen Hamasia kohtaan. Haastattelussa, jonka käänsi MEMRI, Assaf sanoo sen jäsenten toimivan rikollisten ja roistojen tapaan. ”Hamasin hallitus, tai Hamasin johtajat Gazassa, kuvittelevat tri Rami Hamdallahin hallituksen toimivan kuten he toimivat. Tri Hamdallah oli ylipiston presidentti. Hän kunnioittaa lakia. Hän on saanut presidentti Abbasin, Fatahin ja kansan luottamuksen”. Assaf jatkoi todeten, ettei Hamdallah noudata ohjeita paikalliselta sheikiltä, joka julkaisee fatwan, uskonnollisen ohjeen, Fatahin jäsenten surmaamiseksi; toisen vallankappauksen suorittamiseksi; taas uuden suositellen sovintoa; yhden vaalien järjestämiseksi ja taas uuden niiden estämiseksi. ”Tri Hamdallah ei toimi tällä tavoin”.
Assaf jatkoi Hamasin ryöpyttämistään vähätellen Hamasin poliisia, joita hän myös kutsuu roistoiksi, jotka tunkeutuvat pankkeihin estäen ihmisiä saamasta palkkojaan ja estävän ihmisiä saamasta päivittäistä leipäänsä. He saavat ohjeensa Hamasin johtajilta, mikä ei ole ihmisten tarpeista huolehtivien virkailijoiden toiminnan mukaista. Hän syyttää, että raha on Hamasille pyhä, ja siksi he haluavat yhdistää Hamasin ja PA:n talousministeriöt, mutta kuitenkin haluavat, että ne saavat ohjeensa viittoihin pukeutuneilta sheikeiltä moskeijassa. Hän toteaa, että Oslon sopimusten mukaisesti tämä raha tuli Amerikasta ja Euroopasta. ”Me myimme Palestiinan rahasta, eikö vain? Te tuomitsette meidät avustusten ottamisesta palestiinalaisille, mutta yhtäkkiä siitä on tullut teille korkein pyhä”.
Ahmad Assaf viittaa myös siihen, että Hamas saa jatkuvaa tukea Iranilta ja että kansain-välinen Muslimijärjestö investoi Hamasiin, josta on tullut sen keihäänkärki, jonka kautta se on saanut pääsyn arabimaihin. Hamasista oli tullut Muslimijärjestön lypsylehmä, mutta missä se on nyt? Hän toteaa, että Hamasin kolehtilaatikoissa lukee Jerusalem, mutta mitä tekemistä Jerusalemilla on Hamasin kanssa? Hamasin ja Abbasin välinen roilo tuli esille myös sieppausdraaman yhteydessä Hamasin tuomitessa Abbasin lausunnon, jossa hän vaati sieppaajia palauttamaan israelilaisnuoret vahingoittumattomina koteihinsa.
http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6pb9kNsO-o
5. IDF järjestää Gazan turvallisuusaidan läheisyydessä harjoitukset keskiviikosta klo 10.00 alkaen. Harjoituksien aikana teillä liikkuu runsaasti raskaita sotilasajoneuvoja ja todellisuuden tuntua lisäävät valvotut räjähdykset ja ilmapommitukset. Armeija pyytää lähellä asuvia ihmisiä huomioimaan nämä eikä antaa harjoitusten häiritä normaalielämää. Harjoitukset oli etukäteen suunniteltu, eivätkä siten liity päiväkohtaisiin tapahtumiin. Asukkaille annetaan tarkempia ohjeita ja selityksiä ennen niiden alkua. Niiden tarkoituksena on nostaa armeijan valmiutta kaikkiin mahdollisiin kehitysvaiheisiin alueella.
GAZASTA on ammuttu 20 rakettia Israelin puolelle sieppauksen alkamisesta lähtien torstaina 13.06., ja 200 rakettia vuoden 2014 alusta lähtien. Niiden aiheuttamat taloudelliset vauriot ovat olleet vähäiset, mutta henkisten vaurioitten määrää ja laatua etenkin lapsille ja vanhuksille sekä eläimille ei kukaan pystyne arvioimaan. Terapiahoitoa on annettu pahimpien iskujen jälkeen, mutta rakettien ja niiden lähestymisestä varoittavien hälytys-äänien äkillinen alkaminen saa ihmiset heräämään kesken uniensa tai ruuanlaiton ja ryntäämään lähimpään sirpalesuojaan, koska aikaa on vain 10 -15 sekuntia. Retuuta siinä sitten unista ja vastaan hangoittelevaa sylilasta suojatilaan muutaman sekunnin aikana. Tätä raakaa todellisuutta eivät kansainväliset järjestöt, YK tai muut, maailman johtajat mukaan lukien, ole osanneet tai halunneet tiedostaa. Ei tämä ole ihmisen arvon mukaista elämää, mutta totta on pääministeri Golda Meirin arvio tilanteesta: ”Rauha tulee vasta sitten, kun arabit rakastavat lapsiaan enemmän, kuin he vihaavat juutalaisia”.
TIISTAINA Gazasta ammuttiin Israeliin neljä rakettia Sderotin kaupunkia kohti. Iron Dome tuhosi niitä kaksi, yksi putosi asuntoalueelle vaurioittaen rakennuksia, yksi putosi asumattomalle alueelle. IAF teki useita ilmaiskuja Gazan kaistalle kohdistaen iskunsa maahan kaivettuja rakettialustoja, asevarikoita ja aseverstaita sekä harjoituskenttiä vastaan. Kukaan ei tiettävästi kuollut tai haavoittunut, sillä IAF käyttää täsmäohjuksia ja iskee yöaikaan ihmisten nukkuessa. Iskut kohdistettiin eri alueille Gazan kaistalla. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6pwJ0NsO-o
6. UUTISOTSIKOITA
· PA:n ilmoituksen mukaan IDF pidätti yön aikana 17 PA:n arabia, heidän joukossaan yksi PLC:n, Palestiinan lakiasäätävän neuvoston, jäsen Khaled Tafesh (Hamas), joka pidätettiin Betlehemissä. Maanantaina sotilaat pidättivät PLC:n puheenjohtajan Aziz Duwaikin, joka on ollut aiemminkin pidätettynä. PLO:n ilmoituksen mukaan Duwaik on PA:n arvoasteikossa toinen Abbasin jälkeen. IDF teki ratsioita myös Tulkarmiin, joka on aivan 1949 aselepolinjan itäpuolella Netanyasta itään. Sotilaat saivat vastaansa jonkinasteista vastustusta etsintöjen aikana, mutta kukaan ei haavoittunut. Operaatio videoitiin ohjaajattomasta pienkoneesta (drone). Videossa näytetään, miten henkilö poistui talostaan mennen naapuriin. Tieto tästä välitettiin sotilaille, jotka kävivät hakemassa miehen kuulusteluihin, ja vähän ajan kuluttua hakien toisen miehen hänen kodistaan, mikä näkyy videokuvissa. IDF on pidättänyt operaatio Brothers Keeper aikana 396 PA:n arabia, 57 heistä Gilad Shalitin vuonna 2011 vapautusoperaation vuoksi 1027 vapautetusta uudelleen pidätettyinä; 65 Hamasin instituutiota on suljettu ja 1 800 kotia tutkittu. Puolustusministeriö ilmoitti eilen vähentävänsä operaatioitaan Hamasia vastaan, mutta jatkavansa siepattujen etsintöjä, kunnes heidät löydetään tai saadaan varmuus heidän kohtalostaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6p3iENsO-o, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6p9RUNsO-o
· Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivät terroristit lopettivat eilen 2 kuukautta kestäneen syömälakkonsa sovittuaan kompromissista vankilaviranomaisten kanssa. Ehdoista ei annettu tietoja julkisuuteen, mutta Knessetissä tehty aloite lakkolaisten pakkosyöttämisestä on voinut vaikuttaa päätökseen. 75 vankia vietiin sairaalaan. Laki-esitys hyväksyttiin ensimmäisessä lukemisessa, mutta toinen viivästyi Lapidin halutessa muutoksia esitykseen. Lapid suostui tänään kompromissiratkaisuun. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Poli ... ths-360491
· Hebronin kaupunki kärsii 10 miljoonan USD menetykset päivässä osittaisen saarron vuoksi. Liiketoiminta on romahtanut 90 % etsintöjen aiheuttamien rajoitusten ja kaupungin normaalielämää haittaavien toimien vuoksi. Alueen 20 000 PA:n arabia ovat menettäneet työlupansa työskennellä israelilaisissa yhteisöissä tai farmeilla ja yksityisten palveluksessa. Tämä ei ole voinut olla vaikuttamatta myös israelilaisiin yrityksiin ja yksityisiin kansalaisiin työntekijöitten jäädessä koteihinsa. PA:n arabit varoittavat, että palestiinalaisyhteisö on lähellä räjähdystä vaikeuksissa olevan talouden saamien uusien iskujen vuoksi, mutta kukaan ei ole antanut vinkkejä siepattujen löytämiseksi, mikä muuttaisi tilanteen lähelle normaalia. Muslimien huolena on lähestyvä paastokuukausi ramadan, jota varten tule tehdä varusteluja. IDF lupaa helpottaa tiukkaa valvontaansa sen aikana. http://www.jpost.com/Operation-Brothers ... day-360482
· Ulkoministeri Avigdor Liberman tapaa Kerryn Pariisissa, jossa tämän tapaa myös Ranskan ulkoministeri Fabius Laurentin. Liberman ja Kerry keskustelevat sieppauksesta sekä Fatahin ja Hamasin sovintopyrkimyksistä ja FH hallituksesta. Liberman lentää Pariisiin torstaina. http://www.timesofisrael.com/liberman-t ... ith-kerry/
· Israelin ilmateollisuuden (IAI)kampuksessa Tel Avivissa ihmiset voivat tutustua tulevaisuuden liikkumismuotoon. Kysymys on skyTran yhtiön kehittämästä katujen yläpuolella liikkuvasta kahden hengen kuplasta, joka kiskojen varassa liitää sujuvasti ja ilman liikenneruuhkia paikasta toiseen. Kokeiluversio pystytetään lähiaikoina, sitä koskeva sopimus allekirjoitettiin skyTranin johtajan Jerry Sandersinh ja IAI:n johtajan Yosef Melamedin kesken tiistaina. SkyTran on Kaliforniassa Nasan Ames tutkimus konserniin liittyvä järjestö. SkyTran toivoo voivansa rakentaa Tel Aviviin ensimmäisen täydellisen liikuntajärjestelmän. Suunnitelmat ja rakentaminen parin sadan mittaista rataa varten valmistunevat parin vuoden aikana. http://www.timesofisrael.com/futuristic ... -tel-aviv/


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Kesäkuu

ViestiKirjoittaja noomi » 27.06.2014 08:00

Thursday, June 26, 2014
TORSTAI 26.06.14

TORSTAI 26.06.14
1. ILMA on edelleen hieman kitkuinen eilen illalla Ein Keremin luona sytytetyn ja nopeasti levinneen tulipalon jäljiltä, mutta lämpöä oli hieman kuuden jälkeen aamulla 20 astetta, ja se noussee iltapäivään mennessä yli 30 asteen. Palomiehet taistelivat aikaa vastaan palon levitessä Kiryat Hayoveliin ja Vad Yashemiin uhaten tuhota asuintaloja, joista jotkut kärsivät vaurioita. Noin 200 kotia jouduttiin evakuoimaan ja ihmisiä jouduttiin majoittamaan lähellä oleviin sairaaloihin Ein Keremin sairaalaan johtavan tien ollessa tukossa palon johdosta. Kolme ihmistä kärsi lieviä palovammoja. Palo oli ilmeisesti sytytetty tarkoituksellisesti.
Tästä torstaipäivästä näyttää kuitenkin tulevan lämmin ja aurinkoinen, ja sään ennustetaan jatkuvan aurinkoisena lämpötilan edelleen noustessa saavuttaen 36 astetta lauantaina. Ilma on hyvin kuumaa ja kuivaa, mikä voi aiheuttaa nestehukkaa ilman vastatoimia. Eilatissa lämpötila nousee lauantaina 44 asteen tienoille jatkuen yhtä korkeana sunnuntaina. Säätilat tänään: Jerusalem 23 -31; Tiberias 24 -39; Suolameri 29 -39; Eilat 27 -40 +C-astetta. Kuten jo mainitsin, sää on lähipäivinä helteinen mutta kuiva, mikä helpottaa sen kestämistä.
2. TÄNÄÄN tulee kuluneeksi kaksi viikkoa siitä, kun kolme israelilaisnuorta joutuivat sieppaajien käsiin, joista ei sen koommin ole kuultu mitään, eivätkä tehostetut suuretsinnät ole pystyneet rikkomaan PA:n arabien omaksumaa hiljaisuutta antaakseen edes pienen vihjeen heidän sieppaajistaan ja olinpaikastaan.
Turvallisuuskabinetti päätti jatkaa etsintöjä, mutta vähentää ratsioita Hamasin laitoksia ja instituuttiota vastaan. Ensi viikolla alkavan muslimien paastokuukauden ramadanin ajaksi etsintöjen laatua ja määrää pyritään sovittamaan siten, että ne mahdollisimman vähän häiritsisivät muslimeja paaston aikana, jolloin tunteet ovat muutenkin kärjistyneet.
Sotilaat pidättivät torstain vastaisen yön aikana 10 epäiltyä ja tutkivat 136 kohdetta. Etsintöjen painopiste on edelleen Hebronin alue, jossa sotilaat joutuivat avaamaan tulen yhtä epäiltyä kohti hänen pyrkiessään pakoon. Hän haavoittui ja vietiin sairaalaan. Etsintä-operaatio Brothers Keeper (Veljeni vartija) jatkuu Naftali Frankelin, Eyal Yifrachin ja Gilad Shaarin löytämiseksi. IDF:n komentaja Gantz totesi, että mitä enemmän aikaa kuluu etsinnöissä, sitä enemmän kasvaa myös pelko heidän kohtalostaan. Kaksi heistä on 16-vuotiaita, yksi 19-vuotias, minkä johdosta sieppaajiin on pyritty vaikuttamaan todeten, että he ovat keskenkasvuisia lapsia eivätkä ole osallistuneet laittomuuksiin.
IDF on pidättänyt n. 400 epäiltyä kuulusteluja varten. Sotilaat ovat pidättäneet myös aiempien eri syistä suoritettujen vankienvapautusten yhteydessä vapaaksi päästettyjä tuomittuja terroristeja. Viranomiaset tutkivat uudelleen heidän tilanteensa. Jos heidän todetaan rikkoneen lupauksensa olla palaamatta terroriin, he joutuvat kärsimään heille langetetun tuomionsa kokonaan. Noin 1500 kohdetta on tutkittu etsintöjen aikana.
Turvallisuuskabinetti tarkasteli myös PA:n tuomituille terroristeille maksamia maksuja tutkien eri mahdollisuuksia tämän lopettamiseksi, koska se antaa monille aiheen antautua terrorijärjestöjen palvelukseen. Vankeusajan pituudesta ja suorittamansa hyökkäyksen onnistumisesta riippuen heille suoritettu kuukausimaksu voi nousta 25 000 USD. Onnistuminen tässä yhteydessä riippuu siitä, kuinka monta juutalaista iskussa surmattiin. Pääministeri Netanyahu kehotti PA:n avustajamaiden huomioivan tämän, koska niiden avustuksia käytetään terrorismin tukemiseen päätyen itse osallisiksi siihen. Tiistaina syömä-lakossa 24.04. lähtien olleet 16 vankia lopettivat lakkonsa. He protestoivat Israelin omaksumaa käytäntöä vastaan pitää pidätettyjä ns. hallinnollisessa vankeudessa epämääräisen ajan ilman oikeudenkäyntiä.
SOTILAAT ovat pidättäneet etsintöjensä yhteydessä PLC:n, parlamentin, Hamas-jäseniä. Kahden pidätetyn PLC:n jäsenen nimistä on epäselvyyttä PA:n antamien nimien poiketessa niistä, jotka IDF julkaisi. Sotilaat ovat myös takavarikoineet runsaasti aseita sekä Hebronissa että pakolaisleireissä suoritettujen ratsioiden yhteydessä, sekä tuhonneet aseverstaita, jotka usein sijaitsevat asuntotaloissa, niiden kellareissa tai ylemmissä kerroksissa. http://www.timesofisrael.com/idf-arrest ... west-bank/
3. ISRAELIN presidentti Shimon Peres on USA:ssa tavaten siellä presidentti Barack Obaman, jolle hän viestitti juutalaiskansan toiveen vapauttaa Israelin hyväksi USA:ssa vakoilleen Jonathan Pollardin, joka on kärsinyt elinkautisesta tuomiostaan lähes 30 vuotta. Obama lupasi antaa USA:n oikeuskanslerille ohjeet tutkia Pollardin tilannetta. Toinen ajankohtainen kysymys on Iranin ydinsuunnitelman kohtalo, josta P5+1 maat neuvottelevat lopullisen sopimuksen aikaansaamiseksi. Obama toisti mantransa, ettei Iran saa rakentaa ydinasetta, mutta ei luvannut mitään sanktioiden koventamisesta tai asevoimien käyttämisestä. Peres myös palkitaan USA:ssa parilla korkealla mitalilla ennen presidenttikautensa loppumista.
PÄÄMINISTERI Netanyahu muutti epäilyksensä Obaman lupauksista toiminnaksi kutsuen USA:n lähettiläänsä Ron Dermerin kahden päivän kiireisiin neuvotteluihin. Lisäksi hän lähettää kahden miehen tiimin viemään hänen huolensa P5+1 maiden edustajien tietoon. Tiimiin kuulutat tiedustelu- ja turvallisuusministeri Yuval Steinitz sekä hänen neuvon-antajansa turvallisuuskysymyksissä Yossi Cohen. Neuvotteluja on tarkoitus jatkaa ensi viikon keskiviikkona. Pääministeri Netanyahu keskusteli asiasta puhelimessa Venäjän presidentti Putinin kanssa. Netanyahun kerrotaan vakuuttaneen Putinille, että sopimukseen täytyy sisältyä pykälä, joka kieltää Irania pääsemästä lähellekään ydinaseen rakentamiskynnystä. Raportin mukaan USA tiedostaa Netanyahun kannan, mutta ei ole samaa mieltä. P5+1 maiden ja Iranin välisen lopullisen sopimuksen toivotaan valmistuvan ennen 20. heinäkuuta, jolloin tammikuussa solmittu väliaikainen sopimus loppuu, jota Netanyahu kutsuu historialliseksi virheeksi, jonka tulevat sukupolvet joutuvat maksamaan. http://www.timesofisrael.com/pm-fears-u ... lls-putin/
4. PA:n arabien mielipiteissä on tapahtunut dramaattinen muutos vuoden aikana. Viime vuonna suoritetun gallupin mukaan 53 % kannatti kahden valtion ratkaisua Heprealaisen Yliopiston suorittaman tutkimuksen mukaan.
Tuoreen gallupin mukaan 60 % Länsirannan (55 %) ja Gazan kaistan (68 %) asukkaista kannattaa yhden valtion periaatetta ”joesta mereen”. Alle 30 % kannattaa enää kahden valtion periaatetta, Länsirannalla 31 % ja Gazassa 22 %. Artikkelin mukaan tämä tarkoittaisi Israelin eliminoimista siinä muodossa, kuin se on nyt. Tutkimuksessa ilmeni edelleen, että kaksi kolmasosaa pitää sopimusratkaisua osana vaiheittaista kehitystä, jonka päämääränä on Israelin poistaminen kartalta. Vastarinnan, eli taistelun, tulee jatkua kunnes koko Palestiinan maa on vapautettu ja yhdistetty tulevaksi kalifikunnaksi.
GAZAN kaistan arabeista 70 % kannattaa aselevon säilyttämistä ja 57 % sanoo, että Hamasin tulee pitäytyä Fatahin kanssa solmimaansa sopimukseen ja luopua väkivallasta. Länsirannan arabeista 56 % kannattaa sovintosopimusta Hamasin kanssa ja 50 % haluaa lopettaa väkivallan käytön kokonaan. PA:n arabeista 62 % ja Gazan arabeista 73 % kannattaa väkivallattoman vastustuksen jatkamista Israelia vastaan. Arabit sekä Länsirannalla (65 %) että Gazassa kannattavat Fatahin johtajien johtavan palestiinalaisia. Listan kärjessä oan Abbas (30 %), seuraavina Barghouti (12 %), Dahlan (10 %), ja muut yhdessä 13 %. Hamasin suosio ei näytä nousseen, vaan laskeneen vuoden aikana. http://www.timesofisrael.com/poll-pales ... -minority/
5. IRAKISSA näköjään voittamattomana pidetty ISIS-joukkojen eteneminen on saanut jatkua useissa tapauksissa ilman vastarintaa Irakin hallituksen joukkojen jättäessä tukikohtansa ja aseensa sekä riisuen asepukunsa lähtien silmittömään pakoon. Nyt shia-kansan keskuudesta on nousemassa esiin rohkea mies, vaikutusvaltainen hengellinen johtaja Muqtada al-Sadr, joka vakuuttaa panevansa maan vapisemaan sunni-militanttien jalkojen alla. Pääministeri Nouri al-Maliki puolestaan varoittaa ketään sotkeutumasta asioihin ohittaen hänet.
AL-SADR, joka joukkoineen taisteli pitkään ja hartaasti USA:n joukkoja vastaan, sanoo myös, että hän vastustaa Obaman lupaaman 300 neuvonantajan saapumista maahan. Puolet heistä lienee kuitenkin ja tullut niiden 275 merijalkaväen sotilaan lisäksi, jotka lähetettiin suojelemaan USA:n lähetystöä Irakissa. ISIS (tai ISIL) joukot ovat muutamien päivien aikana miehittäneet viisi provinssia, surmanneet lähes 1 100 ihmistä. Al-Sadrin Mahdi militia-joukot ovat virallisesti pysyneet sivussa taisteluista, mutta sen sotilaskomentajat lupaavat lopettaa sunni-joukkojen etenemisen estäen sen hyökkäykset Bagdadia vastaan.
Presidentti Obama on kieltänyt ilmahyökkäysten käytön Malikin pyynnöistä huolimatta eikä ole myöskään toimittanut uudenaikaista ilmatorjunta-aseistusta. Sunnien ja shiojen väliset taistelut ovat jatkuneet Muhammedin kuoleman jälkeen alkaneista valtataisteluista lähtien ja näyttävät nyt leimahtavan uuteen liekkiin. Uskonsodat ovat kaikkein raaimpia, kuten historia osoittaa, koska niissä kumpikin osapuoli uskoo taistelevansa jumalansa puolesta antamatta vastapuolen sotilaille mitään armoa ja anteeksiantoa.
Raporttien mukaan Irakin armeijan joukot ovat pystyneet ryhdistäytymään ja estämään ISIS joukkojen miehittämisen tärkeimpiä lentotukikohtia, mutta ISIS joukot ovat edenneet Jordanian ja Iranin rajojen tuntumassa, miehittäen tukikohtia siellä. Syyriassa ne ovat saaneet tuntuvaa vahvistusta Al-Nusra joukkojen antaessa tukensa ISIS-joukoille. Iran on puolestaan lähettänyt vahvistuksia ja aseita Bagdadin puolustamiseksi sekä miehittämättömiä tiedustelukoneitaan Irakin taivaalle voidakseen seurata ISIS joukkojen liikkeitä. http://www.timesofisrael.com/militia-ba ... l-in-iraq/
6. UUTISOTSIKOITA
· Netanyahu järjesti ikävän näytöksen turvallisuusneuvoston kokouksessa, jonne sen jäsen Naftali Bennett toi myös ministeri Uri Arielin, Netanyahu käski Arielia poistumaan, jolloin Bennett poistui hänen kanssaan palaten myöhemmin yksinään. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6vZm0NsO-o
· Ein Keremin lähellä syntynyt metsäpalo saatiin eilen illalla hallintaan, mutta palopesäkkeitten sammuttamista jatkettiin pitkin yötä ja aamun tunteina. 12 taloa vaurioitua palossa, ja muutamia ihmisiä loukkaantui, mutta kukaan ei kuollut. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6vZxkNsO-o, http://www.timesofisrael.com/arson-negl ... lem-blaze/

· Hamas uhkaa, että jos IDF hyökkää Gazaan, se tulee iskemään ohjuksillaan Haifaan, jossa on paljon erittäin tulenarkoja kohteita. Toinen kohde Hamasilla on osua Ashkelonin öljy- ja kaasujohtoihin ja varastoihin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6vafUNsO-o



Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Kesäkuu

ViestiKirjoittaja noomi » 28.06.2014 07:48

Friday, June 27, 2014
PERJANTAI 27.06.14

PERJANTAI 27.06.14
1. PERJANTAIPÄIVÄN sääennusteet lupaavat hyvin kuumaa ja kuivaa tälle ja parille seuraavalle päivälle. Lämpömittarimme osoitti 24 astetta vähän kuuden jälkeen ja lämpötila noussee 36 asteen tienoille pysyen samoilla lukemilla lähipäivien aikana. Vasta sunnuntaina luvataan pientä helpotusta, ja suurempi notkahdus lämpötiloissa tapahtunee maanantaina, mutta pysyttellee kuitenkin yli 30 asteen. Säätilat tänään: Jerusalem 21 -36; Tiberias 26 -41; Suolameri 29 -42; Eilat 29 -44 +C-astetta. Eilatissa lämpötila nousee 45 asteeseen sapattina ja sunnuntaina, Suolamerelläkin 44 asteeseen ja Tiberiassa 43 astetta sapattina ja sunnuntaina alkaen sen jälkeen laskea asteittain.
TÄNÄ VUODENPÄIVÄNÄ v. 1905 alkoi kapina Potemkin sotalaivalla, joka aloitti samalla vallankumouksen venäjän tsaarin valtaa vastaan ja kommunismin nousemiseen valtaan. – V 1976 terroristit kaappasivat ranskalaisen matkustajakoneen lennolla n. 139 Tel Avivista Pariisiin ja ohjasivat koneen Entebbeen lähellä Udandan pääkaupunkia Kampalaa. Koneessa oli 248 matkustajaa. Koneen kaappasi PLO yhdessä saksalainen terrorisolun kanssa. Kaapparit erottivat juutalaiset muista matkustajista, jotka päästettiin vapaaksi yhtä ranskalaista lukuun ottamatta. Israelin erikoisjoukot tekivät viikon kuluttua uhkarohkean pelastusoperaation pystyen vapauttamaan lähes kaikki juutalaiset tuoden heidät Israeliin. Operaatiossa haavoittui viisi IDF:n sotilasta. Everstiluutnantti Jonatan Netanyahu, pää-ministeri Benyamin Netanyahun vanhempi veli, sai surmansa. – V 1995 Qatarissa Hamad Bin Thania l-Khalifa kaappasi vallan syrjäyttäen isänsä. (Times of Israel)
2. TÄNÄÄN alkoi 15. päivä terroristien sieppaamalle kolmelle israelilaisnuorelle tuntemattomassa paikassa tuntemattomissa olosuhteissa. IDF jatkaa heidän etsintöjään hellittämättä, joskin lupaa niihin muutoksia sapattina alkavan muslimien paastokuukauden ramadanin vuoksi joittenkin israelilaisten protestoidessa, miksi arabien tunteita on kunnioitettava enemmän kuin juutalaisten.
IDF:n sotilaat tutkivat viime yön aikana 40 kohdetta Hebronin lähistöllä ja pidättivät 9 PA:n arabia kuulusteluihin. Turvallisuusjoukot löysivät kaksi pistoolia Beituniassa ja käyttövalmiin pommin Idhnassa. Etsinnät keskitetään Gush Etzioniin ja muihin kohteisiin Juudean alueilla. IDF ei luultavasti anna uusien sääntöjen häiritä valmiuttaan perjantaisin, jolloin tuhansien muslimien uskotaan kokoontuvan rukoustilaisuuteen Temppelivuorelle, jonka jälkeen musliminuoret usein aloittavat saarnaajan kiihottamina väkivaltaisuudet Vuorelle nousseita turisteja ja poliiseja vastaan, joilla on ensisijainen vastuu järjestyksestä.
ISRAELIN turvallisuusviranomaiset julkistivat torstaina kahden PA:n arabin nimet, joiden uskotaan osallistuneen sieppaukseen. Nämä kaksi arabia, Amer Abu Aysha ja Marwan Khamasme, ovat olleet kadoksissa 12.06. lähtien. Molemmat ovat Hamasin jäseniä Hebronin Hares lähiöstä. Ainakin toinen on ollut pidätettynä aiemminkin. IDF:n sotilaat ovat käyneet kummankin miehen kotona etsien johtolankoja siepattujen löytämiseksi. Hamas on tunnustanut miesten kuuluvan sen jäseniin, vaikka kieltää osallisuutensa sieppaukseen.
PA:n tiedustelu-upseeri totesi anonyymisti, että miesten katoaminen osoittaa selvästi heidän piiloutumisensa ja myös osallisuutensa sieppaukseen. Kolmen israelilaisnuoren, Fraenkel, Yifracj ja Shaar, etsintöihin on osallistunut tuhansia sotilaita eri joukko-osastoista satojen vapaaehtoisten lisäksi. IDF on pidättänyt n. 400 epäiltyä PA:n arabia, osa heistä pidätettyinä uudelleen vapauduttuaan 2011 Gilad Shalitin vapautussopimuksen yhteydessä tai rauhan-keskustelujen aloittamissopimuksen vuoksi. IDF:n komentaja Benny Gantz toteaa, että 1500 sotilaan 14 päivän aikana suorittamista, joissakin kohteissa uusituista, etsinnöistä huolimatta, mitään selvää johtolankaa ei ole löydetty. Hän myös tunnustaa, että jokainen uusi päivä lisää pelkoa heidän kohtalostaan, sillä kaksi heistä on alaikäisiä 16-vuotiaita, yksi 19-vuotias opiskelija ilman karaisevaa sotilaskoulutusta. IDF jatkaa kuitenkin operaatiotaan olettaen, että he ovat edelleen elossa ja kunnossa. http://www.timesofisrael.com/idf-arrest ... perations/
3. HAMAS julkaisi torstaina lausunnon, jossa se toteaa, että Israelin julkistama tiedotus kahdesta PA:n arabista, Amer Abu Aysha ja Marwan Kavasme, on osoitus, ettei IDF:llä ole vieläkään mitään johtolankaa siepattujen löytämiseksi, ja siten nimien julkistaminen on IDF:n yritys peittää epäonnistumisensa. Molemmat epäillyt osallistuivat säännöllisesti muslimien rukoustilaisuuksiin ja siksi heidän piiloutumisensa osoittaa, että heillä on jotain peiteltävää. Heidän oletetaan olleen autossa, joka poimi kolme israelilaisnuorta Alon Shwut bussi-pysäkiltä Gush Etzionissa. Muut heidän Hamas solunsa jäsenet on pidätetty.
ABU Aysha on 32-vuotias lukkoseppä, joka hänen isänsä Omarin mukaan on perheeseensä kiintynyt eikä ole aiemmin ollut pidätettynä. Hänen veljensä Zaid sai surmansa marraskuussa 2005 yhteenotoissa IDF:n Swat-joukkojen kanssa. Isä Omar on ollut pidätettynä kuulumisestaan Hamasiin. Abu Ayshalla on vaimo ja kolme lasta. Hän työskenteli Azariyassa ja Jerusalemissa, eivätkä perheen jäsenet havainneet hänessä mitään epätavallista hänen osallistuessaan perhetilaisuuteen torstai-iltana. Hän poistui tilaisuudesta, eikä häntä ole nähty sen jälkeen. Hänen äitinsä totesi toimittajalle, että jos Abu on osallistunut sieppaukseen, hän on ylpeä pojastaan ja toivoo, etteivät Israelin eivätkä PA:n turvallisuus-joukot löydä häntä.
MARWAN Kawasme on 29-vuotias parturi, joka vastasi Abun lasten tukan leikkaamisesta. Hän on olut pidätettynä sekä Israelin että PA:n turvallisuusjoukkojen toimesta Hamas jäsenyytensä vuoksi. Hänen setänsä Abdullah Kawasme oli Hamasin Hebronin joukkojen komentaja. Hän sai surmansa tulitaistelussa Swat-joukkojen kanssa marraskuussa 2003. IDF:n sotilaat ovat käyneet toistuvasti epäillyn kahden miehen kodeissa. http://www.timesofisrael.com/hamas-isra ... stigation/
3. GAZAN turvallisuusaidan vartta ajava IDF:n partio vältti hädin tuskin onnettomuuden Gazan arabien laukaistua pommin heidän ajokkinsa päästyä aidan viereen piilotetun pommin kohdalle. Sotilaat eivät haavoittuneet, mutta heidän ajoneuvonsa kärsi vaurioita.
IDF:n panssarit tulittivat olettamiinsa epäilyttäviin kohteisiin. Arabilähteen mukaan neljä Gazan arabia haavoittui, yksi heistä vaikeasti panssarien tulessa. Hyökkäys sotilaita vastaan tapahtui perjantaiaamuna kibbuts Nirimin lähellä Eshkolin alueneuvoston alueella. Sotilaat alkoivat haravoida alueita turvallisuusaidan takana löytääkseen vinkkejä pommin asettajista, mutta lisätietoja voitaneen saada päivän mittaan tutkimusten edistyessä.
Arabien hyökkäykset israelilaisia kohteita vastaan ovat selvästi lisääntyneet kolmen israelilaisnuoren sieppauksen jälkeen. Arabien arvostusasteikossa taloudelliset tai poliittiset ansiot kalpenevat sotilaallisten ansioiden rinnalla. Täten PA:n edellisen pääministeri Salam Fayadin ansiot talouden vakaannuttamiseksi ja edistämiseksi eivät ole saaneet lähellekään ansaitsemaansa arvonantoa ja huomiota sen rinnalla, mitä terroristiksi katsottava mies tai nainen saa räjäytettyään pomminsa ja mahdollisesti myös itsensä täpötäydessä ravintolassa tai bussissa täynnä lapsia ja nuoria. PA:n arabien käsityksen mukaan tällainen mies tai nainen on kansansankari ja marttyyri, jonka mukaan nimetään katuja ja puistoja tai kansallisia juhlia ja lasten kesäleirejä. Tiistaina Gazasta ammuttiin viisi rakettia Israelia puolelle. Kaksi niistä Iron Dome tuhosi ilmassa, yksi vaurioitti rakennuksia Sderotin alue-neuvoston alueella, yksi putosi aukealle pellolle, ja viides putosi Gazan puolelle surmaten 3-vuotiaan arabitytön ja haavoittaen kolme muuta. IAF vastaa rakettiluteen iskemällä öiseen aikaan täsmäohjuksillaan tunneleita, harjoitusalueita, aseverstaita ja -varastoja vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 60YTENsO-o
4. UUTISOTSIKOITA
· Kaksi israelilaista miestä menetti tajuntansa suositussa klubiravintolassa Jaffakadun varrella Jerusalemissa. Yksi heistä oli klubin omistaja ja toinen asiakas. Paikalle kutsuttiin palokunnan pelastusyksikkö, joka aloitti tilojen puhdistamisen. Miesten myrkyttymisen ja tajunnan menetyksen aiheutti runsas kloriinikaasun keskittyminen ja muut myrkylliset aineet, joita ilmeisesti käytettiin tilojen puhdistamiseen, kuten wallah! uutistoimisto kertoi perjantaiaamuna. Miehet kärsivät jonkinasteisia vaurioita myrkyllisistä aineista, mutta hengenvaaraa heillä ei liene. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 60fAENsO-o
· Juudean ja Samarian aluepoliisin alustavissa tutkimuksissa on havaittu selviä puutteita tai laiminlyöntejä ensimmäisten tuntien aikana sieppaushetkestä 22.30 aikoihin torstai-iltana lähtien. Yhden pojan kuiskaten antamaa puhelinsoittoa poliisin valvontakeskukseen pidettiin häirintäsoittoja, joita poliisille tulee usein. Tutkimuksissa todettiin, että soiton vastaanottanut henkilö toimi protokollan mukaan antaen tiedon soitosta ylemmälleen, joka vähätteli soittoa eikä pitänyt sitä aitona avunpyyntönä. Yksi pojista sanoi puhelussa: ”Meidät on siepattu, meidät on kidnapattu”, antamatta lisätietoja ehkä siksi, että puhelin riistettiin häneltä siinä vaiheessa. Hän ei kertonut tarkkaa paikkaa eikä sieppaajien lukumäärää tai auton merkkiä, mikä tiedot olisivat avustaneet etsijöitä. Tapaus tule aiheuttamaan muutoksia poliisin hätäsanomien vastaanotossa ja käsittelyssä. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 60g4kNsO-o
· PA:n puheenjohtaja, ilman valtuuksia ja mandaattia toimiva Mahmoud Abbas palaa vanhaan koettuun taktiikkaansa luvaten palata neuvottelupöytään, jos Israel vapauttaa tuomittuja terroristeja, joita hän kutsuu kansallissankareiksi. Raportti ei kerro, mistä vankimäärästä on kyse, vai tarkoittiko hän viimeisen 26 terroristin vapauttamista, jota siirrettiin neuvottelujen osoittautuessa fiaskoksi Abbasin allekirjoitettua jäsenhakemukset 15 YK:n ja muihin kansainvälisiin instituutioihin sekä sopiessaan yhteishallituksesta Hamasin kanssa. Saapahan nähdä, vieläkö pääministeri Netanyahu kompastuu moneen kertaan käytettyyn trikkiin, joka menee täydestä USA:n, YK:n ja EU:n johtajiin, jotka aloittavat Israelin vastaisen painostus-kampanjan uhaten kauppasaarrolla ja yhteyksien katkaisemisella ja eristämisellä ja ties millä saadakseen Israelin suostumaan ohjattuun itsemurhaan, kuten ikääntyneet tai sairaat potilaat lääkärin antaman myrkkypiikin kautta. Heille ei merkitse mitään muslimimaissa harjoitettu tarkoituksellinen ja hallituksen suojeluksessa tapahtuva kristittyjen, juutalaisten ja muiden vähemmistöjen raakalaismainen vaino ja alistaminen sekä äärimuodossaan heidän surmaamisensa nirhaten heidän kaulansa poikki tylsällä puukolla tai naulitsemalla heitä ristiin. Tämä tulisi olemaan itsenäisen Palestiinan valtion ohjelmassa muiden arabimaiden tapaan. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 60j3ENsO-o

Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Kesäkuu

ViestiKirjoittaja noomi » 30.06.2014 07:19

Sunday, June 29, 2014
SUNNUNTAI 29.06.14

SUNNUNTAI 29.06.14
1. TÄNÄÄN on viimeinen hellepäivä tällä kertaa Israelissa. Lämpötila noussee päivän mittaan 35 asteen tienoille; aamulla vähän yli kuusi mittari näytti 27 astetta. Taivas on pilvetön ja ilma kirkas joitain pilvenhattaroita ja epäpuhtauksia lukuun ottamatta. Tulee kuuma päivä, joka tuntuu myös sisällä kiviseinien kootessa lämpöä päivällä hehkuttaen sitä illan viiletessä. Huomenna lämpötilan odotetaan laskevan 3 astetta huippulukemista ja edelleen pari astetta tiistaina, mutta taivas lienee edelleen pilvetön ja ilma kirkas. Säätilat tänään: Jerusalem 28 -35; Tiberias 27 -43; Suolameri 33 -42; Eilat 32 -46 +C-astetta. Eilatin lämpötila alenee pari astetta huomenna ja samoin tiistaina, mutta pysytellee yli 41 asteen huippulukemissa.
2. YHDEN kolmesta siepatusta israelilaispojasta 16-vuotiaan Naftali Fraenkelin äiti Rachelle Fraenkel kävi tiistaina esittämässä vetoomuksen YK:n alaisessa ihmisoikeusneuvostossa Genevessä poikien vapauttamiseksi ja on jatkanut vetoomuksiaan Israelissa kaikkien kolmen äidin edustajana pyytäen jatkamaan esirukouksia, tai positiivista energiaa tai mitä vain tarvitaan, jotta nuoret pojat, Naftalin lisäksi Gilad Shaar, 16, ja Eyal Yifrah, 19; saataisiin palautettua vanhempiensa ja perheittensä luokse.
Times of Israel päätoimittaja David Horovitz kävi itse henkilökohtaiesti tapaamassa Rachelle Fraenkelia hänen kodissaan Nof Ayalonissa luvaten, ettei haastattelu ole normaali, ja että Rachelle voi itse päättää sen keston ja kysymykset, joihin hän haluaa vastata tai jättää vastaamatta. Horovizt hämmästelee Rachellen kestävyyttä ja lujaa uskoa, jota hän pyytää myös niille ihmisille, jotka muistavat heitä rukouksin ja pyynnöin Israelin Jumalalle. Olen poiminut haastattelusta muutamia kohteita lukijoitten informoimiseksi.
Rachelle kertoo aluksi, että hänen perheensä on amerikkalainen, kotoisin New Yorkista, jossa läheisiä perheen jäseniä edelleen elää. Hän muutti Israeliin vanhempiensa mukana; hänellä on 7 lasta, osa sabroja, osa USA:ssa syntyneitä, koko perhe edelleen myös USA:n kansalaisia. Amerikassa perheen äiti irrottautuu työelämästä lasten synnyttyä, mutta Israelissa hänellä on kaksi kokopäiväistä työpaikkaa. Hänellä on 2 poikaa ja 4 tytärtä. Molemmat pojat opiskelivat Chaim Mekor Yeshivassa 4 vuoden kurssilla, vanhemman pojan suoritettua kurssinsa loppuun. Rachelle vakuuttaa yeshivan valinnasta, että se sijaitsee Gush Etzionissa, joka on vain 12 minuutin päässä Jerusalemissa, ja pysyy Israelin puolella rajaa, vaikka rauhansopimuksella osia Juudeasta ja Samariasta luovutettaisiinkin arabeille.
Rachelle Fraenkel sanoo uskovansa vahvasti, että terroristit haluavat pitää huolta nuorista, eikä heillä ole mitään todistetta, että asia olisi toisin. Hän haluaa pysyä optimistisena ja vahvana, sillä jos hän saa myöhemmin kauheita uutisia heidän kohtalostaan, hänellä on silloin aikaa hajota ja vetäytyä julkisuudesta. Hän olettaa, että pojat on piilotettu Hebronin alueelle, jossa on paljon hyviä piilopaikkoja. Hän haluaa jatkaa julkista esiintymistään. Siksi hän meni toisten äitien kanssa YK:n ihmisoikeusneuvostoon tiistaina saaden 2 minuutin puheoikeuden keskittyen oman näkökantansa esittämiseen kieltäytyen kuulemasta toisten esittämiä vihapuheita. Äidit halusivat osallistua yhdessä YK:n tilaisuuteen.
Yksi kolmesta äidistä kritisoi jyrkästi Netanyahun lopetettua terroristien syömälakon, johon media tarttui hanakasti syrjäyttäen hänen puheensa 95 % positiivisen osan, mutta Rachelle sanoo, ettei heillä ole sovittu yhteistä strategiaa, kukin puhuu omasta puolestaan. Hän ei myöskään halua ottaa kantaa mahdolliseen vankien vaihtamiseen, se ei ole heidän asiansa. Hän sanoo, että kaikki kolme perhettä ovat uskonnollisia. He pitävät jatkuvaa yhteyttä toisiinsa, tukien toinen toistaan, sillä vaikka he ovat peloissaan poikiensa kohtaloista, he uskovat rukousten voimaa siitä huolimatta, etteivät ne aina saakaan toivottua tulosta.
Rachelle Fraenkel kertoo pojastaan, 16-vuotiaasta Naftalista, että hän menestyi koulussa hyvin, hän pitää koripallosta ollen siinä hyvä, hän soittaa kitaraa hyvin, tutustuen monen- laiseen musiikkiin. Hän on luonteeltaan kyynisen humoristinen, mutta ennen kaikkea poika, joka vasta alkaa etsiä elämänsä suuntaa. http://www.timesofisrael.com/a-mothers- ... ped-teens/
3. IDF jatkaa etsintöjään antiseen tahtiin muslimien paastokuukaudesta huolimatta keskittäen 1500 sotilasta Hebronin alueille ja muuallekin Juudeassa. Hän olettavat, että kaikki kolme poikaa ovat elossa ja sieppaajat huolehtivat heistä. Torstain ja perjantain välisenä yönä sotilaat pidättivät 18 epäiltyä vieden heidät kuulusteluihin sekä tutkien 64 kotia johtolankojen löytämiseksi. Sieppaajat eivät ole antaneet itsestään mitään elonmerkkiä, ehkä siksi, etteivät he ole vielä päässeet lopulliseen piilopaikkaansa, tai ehkä siksi, että soitto voitaisiin jäljittää, ja julkinen lausunto voi antaa etsijöille viitteitä heidän olinpaikastaan. Siksi etsijät liikkuvat edelleen pimeässä vain vaistojensa ohjaamina.
PÄÄMINISTERI Netanyahu ja puolustusministeri Yaalon kävivät perjantaina kumpikin erikseen esittämässä osanottonsa ja lohdutuksensa siepattujen kodeissa. Myös presidentiksi valittu Reuven Rivlin esitti oman osanottonsa. Tiedustelulähteet toteavat, ettei sieppaus ollut mikään sattumoisin tapahtunut, vaan se oli pitkään ja huolella suunniteltu, ja siksi etsinnät voivat viedä aikaa. Netanyahu lupasi tehdä kaikkensa heidät löytämisekseen.
Sunnuntai-iltana Tel Avivissa järjestetään julkinen tilaisuus kolmen perheen ahdistusten tekemiseksi julkiseksi otsikolla ”Laulaen yhdessä heidän palaamisekseen”. Presidentiksi valittu Reuven Rivlin osallistuu tilaisuuteen esittäen puheensa.
MOSHE Yaalon sanoi, ettei hänellä ole paljon uutta kerrottavaa, mutta että turvallisuus-joukoilla on parempi tuntuma tilanteeseen kuin edellisen vierailun aikana. Hän pyysi kuitenkin pysymään kärsivällisinä, sillä etsintöjen jatkuminen voi kestää pitkään. Yaalon vakuutti, että etsintöjä jatketaan, kunnes heidät on löydetty, eikä niitä hellitetä muslimien paastokuukauden ajaksi. Ensi perjantaina odotetaan muslimien järjestävän mellakoita Temppelivuorella aamurukousten jälkeen, mihin on myös varauduttava. IDF on pidättänyt runsaan kahden viikon aikana yli 400 epäiltyä ja tutkinut 1 500 kohdetta Juudean ja Samarian alueilla. Etsintöjen pitkittyessä YK ja EU pyrkivät yhä enemmän sekaantumaan etsintöihin vaatien tiesulkujen poistamista ja tarkastusten ja tarkastuspisteiden vähentämistä PA:n ja NGO-järjestöjen vaatimusten mukaisesti. USA puolestaan on suhtautunut hyväksyvästi ja ymmärtäen Israelin etsintätoimet. http://www.timesofisrael.com/18-more-ar ... akthrough/
4. IDF iski lauantain vastaisena yönä 12 kohteeseen Gazan kaistalla vastauksena sieltä Israelin puolelle ammuttuihin raketteihin ja kranaatteihin, joita on ammuttu 2 viikon aikana 25. IAF iski aikaisin lauantaiaamuna sotilaallisiin kohteisiin, joista osa luokiteltiin terroritoiminnan kohteiksi ja aseverstaiksi Gazan keskiosassa sekä asevarikoiksi kaistan eteläosassa. Ohjukset osuivat tarkasti maaleihinsa. Perjantai-iltana IAF iski ohjuksillaan kahta operaattoria, Osama Hassumi ja Mohammad Fazhi, vastaan, jotka ajoivat autollaan Gazassa. Palestiinalaisten julkistaman videokuvan mukaan auto romuttui täysin aiheuttamatta vahinkoa jalankulkijoille ja muulle liikenteelle. He olivat osallistuneet raketti-iskujen ampumiseen ja uusien suunnittelemiseen.
PERJANTAIL-iltana Iron Dome eliminoi kaksi rakettia kahdestatoista ammutusta, kuusi niistä putosi aukeille pelloille aiheuttamatta vahinkoa.
PUOLUSTUSMINISTERI Moshen Yaalon uhkasi, että IDF iskee täysillä Israelia vastaan tehtyihin hyökkäyksiin, ja pitää Hamasia vastuullisena rakettien ampumiseen. Hamas on sittemmin ilmoittanut antavansa eri ryhmille vapaat kädet rakettien ampumiseen. http://www.timesofisrael.com/israeli-je ... cket-fire/, http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6-72ENsO-o
Lauantai-iltana yksi Gazasta ammuttu raketti osui Sderotissa muovitehtaaseen sytyttäen sen tuleen, joka paloi kiivaalla liekillä levittäen taivaalle paksun mustan savupatsaan. Useita palokuntia taisteli tulta vastaan saaden sen hallintaan ja estäen tulen leviämisen muihin rakennuksiin. Kaksi muuta Gazasta ammuttua rakettia putosivat aukeille pelloille. Muovitehtaassa oli 4 ihmistä raketin osuessa siihen, mutta ehtivät juosta karkuun. Neljä ihmistä haavoittui sammutustöiden yhteydessä. Sderotin asukkaat sanovat pysyvänsä lujina terroristien kohdistaessa tulensa asutuskohteisiin ja tukevansa IDF:n vastatoimia. http://www.timesofisrael.com/four-injur ... t-factory/
5. UUTISOTSIKOITA
· Israelin palomiehet joutuivat Syyrian puolelta ammutun kivääritulen kohteiksi Ein Zivan kibbutsin lähellä mennessään sammuttamaan pienehköä pensaspaloa rajan tuntumassa. He suojautuivat välittömästi, mutta ehtivät sammuttaa tulen ennen heidän evakuoimistaan IDF:n toimesta, joka ei vastannut kiväärituleen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6-8T0NsO-o
· Ulkoministeri Avigdor Liberman suosittaa Gazan kaistan ottamista uudelleen Israelin valvontaan terrorijärjestöjen tulitaukosopimuksen jatkuvien rikkomusten vuoksi. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun hän esittää kaistan ottamista kokonaan Israelin hallintavallan alle. Esitys ei ole saanut muita tukijoita, vaikka Liberman todistelee, että osittaiset operaatiot Gazassa vain vahvistavat Hamasin asemaa. Terrorijärjestöt Gazassa eivät näytä kunnioittavan mitään sopimuksia Israelin kanssa. Operaatio Brothers Keeper alkamisen jälkeen 12.06. Gazasta on ammuttu ainakin 23 rakettia Israeliin ja määrä kasvaa päivittäin. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6-9gENsO-o
· Tuhat Afrikasta Israeliin tullutta laitonta rajan ylittäjää järjestivät istumalakon lauantaina Israelin ja Egyptin välisen turva-aidan lähellä pidettyään protestimarssin heidän olosuhteitaan vastaan Holot kokoamisleirillä sekä pyytäen apua palatakseen kotimaihinsa. Marssijoita ei päästetty 300 metriä lähemmäs turva-aitaa. Leirillä asuu nyt n. 2 300 laito9nta maahanmuuttajaa, kaikkiaan heitä lienee 60 000. Israel pyrkii lennättämään heidät joihinkin Afrikan maihin, mutta vaihtoehtoja ja halukkaita maita ei ole ilmoittautunut, koska työttömyys on korkea Afrikassa. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6-_nUNsO-o
· Israelin arabeja kokoontui mielenosoitukseen Wadi Aran alueella vaatiakseen IDF:n suorittamien kolmen juutalaisnuoren etsintöjen lopettamista. He asettivat tiesulkuja ja kivittivät poliiseja heidän tullessaan hajottamaan mielenosoitusta. Poliisit vastasivat kyynelkaasulla. Ainakin 4 henkilöä haavoittui, kaksi heistä poliisiupseeria. Mielenosoittajat heiluttivat PLO:n lippuja ja esittivät vaatimuksia sotilaan sieppaamiseksi käyttääkseen häntä Israelissa tuomittujen terroristien ja tuomioitaan kärsivien vapauttamiseksi. Mukana oli Israelin arabi-kansanedustajia. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6_BsUNsO-o
· Labour-puolueen puheenjohtaja Isaac Herzog sanoo, että Abbas tarjosi apuaan siepattujen löytämiseksi, minkä Netanyahu torjuu. Herzog esittää, että Yesh Atid- ja Hathua-puolueet yhdessä kaatavat Netanyhaun hallituksen ja muodostajat uuden keskustan ja vasemmiston varaan tukeutuvan hallituksen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 6_EO0NsO-o
· Debkafile kertoo, että Saudi Arabia ja Jordan kutsuvat armeijaansa aseisiin ISIS joukkojen mahdollisen hyökkäyksen varalta. ISIS joukot sanovat, että sillä on soluja sekä Jordaniassa että Gazassa ja Siinailla, jotka voidaan aktivoida. USA ei halua lähettää sotilaitaan Irakiin, mutta se lähettää sinne 300 neuvonantajaa ja 275 turvamiestä lähetystönsä tueksi, jonka 5000 työntekijää on evakuoitu. USA:n aseistetut ohjaajattomat tiedustelukoneet lentävät Bagdadin yllä tarkkaillen tilannetta. USA on vihjaillut, että Israelin tulee yhdessä USA:n kanssa varmistaa Jordanian turvallisuus. Egypti on valmistautunut lähettämään joukkojaan Jordaniaan estääkseen ISIS joukkojen etenemisen. Irakin armeija pyrkii vapauttamaan Kirkukin kaupungin ISIS joukoilta, jotka pyrkivät ottamaan valvontaansa Irakin öljyteollisuuden kaupunkeja sekä Hadith padon, joka toimittaa sähköä ja vettä Bagdadiin. http://www.debka.com/article/24042/Mid- ... nks-deploy


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Re: Israel Update / Kesäkuu

ViestiKirjoittaja noomi » 30.06.2014 21:05

Monday, June 30, 2014
MAANANTAI 30.06.14

MAANANTAI 30.06.14
1. MAANANTAIPÄIVÄ alkoi aurinkoisena, mutta sumua oli paksusti laaksoissa ja on edelleen lännen suunnalla. Ilma oli yöllä kostea, mikä vaikeutti nukkumista ihon hikoillessa ilman mitään syytä ikkunaan ollessa auki. Aamulla lämpömittari osoitti 23 asteen lukemia, mutta kosteuden vuoksi ilma tuntui viileältä. Pahin helleaalto on tällä erää ohitettu, mutta lämpötila pysyttelee edelleen suhteellisen korkeana, tänään 33 asteessa ja paria astetta alempana seuraavina päivinä. Sääkartta osoittaa myös auringon porottavan täydeltä terältään. Säätilat tänään: Jerusalem 23 -33; Tiberias 25 -40; Suolameri 30 -40; Eilat 28 -44 +C-astetta. Eilatissa ja Suolamerellä lämpötila pysyttelee yli 40 asteessa lähipäivien aikana.
2. HOLOTIN kokoamisleirissä luvattomasti maahan tulleet työtä etsivät tai kotimaastaan henkensä kaupalla paenneet siirtolaiset alkavat osoittaa rauhattomuuden merkkejä. Leiriin mahtuu 2 400 ihmistä. Suurin osa pakolaisista on työtä etsiviä, he ovat tulleet Eritreasta, Etiopiasta ja Sudanista. Viime viikon perjantaina satoja siirtolaisia marssi Holotista Egyptin rajan tuntumaan aikoen mennä rajan yli Siinaille. Rajavartijain kiellettyä heidän aikomuksensa he leiriytyivät Nitzanan metsikköön pystyttäen sinne lauantai-iltana tilapäisen leirinsä, jonne Israelin aktivistit toivat ruokaa ja juomia. Heillä oli jopa klinikka, jota hoitivat vapaaehtoiset ihmisoikeusjärjestön lääkärit. Eritrean kristittyjen johtajat Tel Avivista olivat järjestäneet aamurukoukset leiriytyneille. He protestoivat siksi, ettei heille ole annettu pakolaisen asemaa, ja että heitä pidetään Holotissa pitkiä aikoja ilman oikeuskäsittelyä.
POLIISI lähetti paikalle sunnuntaina kymmeniä poliisiupseereita, jotka pyysivät Nitzanaan leiriytyneet nousemaan paikalle tuotuihin busseihin, joilla heidät kuljetettaisiin takaisin Holotin leiriin. Lopulta poliisi joutui pakottamaan kieltäytyjät busseihin, joilla heidät vietiin Saharonim-vankilaan. Heidät asiaansa tutkitaan vankilassa ja Holotin sääntöjä rikkoneet voivat saada jopa 3 kuukauden vankeusrangaistuksen. Siirtolaiset aloittivat syömälakon sunnuntai-iltana odottaen, että ihmisoikeusjärjestö puuttuu heidän tilanteeseensa.
ISRAELIN hallitus ei aio muuttaa omaksumaansa kantaa, että suurin osa heistä on laittomasti maahan tulleita työtä etsiä siirtolaisia, ja vain pieni osa aitoja pakolaisia. Viimeisen vajaan parin viikon aikana 2000 Holotin asukasta jätti ilmoittautumatta leirin virkailijoille, kuten heidän tulee tehdä kolmesti päivässä. Hallitus painii vaikean kysymyksen parissa, sillä sen toimia ja päätöksiä seuraavat lukuisat ihmisoikeusjärjestöt ja painostusryhmät. http://www.timesofisrael.com/police-bre ... an-border/
3. GAZAN terroristit ampuivat eilen illalla kuusi rakettia kohti Netivotin kaupunkia. Iron Dome eliminoi niistä kaksi, muut neljä putosivat aukeille paikoille. Raketit olivat ilmeisesti Grad-tyyppisiä Kutyusha raketteja.
Maanantaiaamun aikana Gazasta ammuttiin uusi kahdeksan raketin salvo kohti Eshkolin alueneuvoston aluetta pudoten vaarattomasti aukeille alueille. Tämä tulitus tapahtui 07.00 aikaan, muutamia tunteja sen jälkeen, kun IAF:n koneet tekivät rangaistuiskuja Gazan alueelle. Israelin media antaa erilaisia lukuja yön aikana ammutuista raketeista, joittenkin arvioiden mukaan jopa 14 rakettia. Ne eivät aiheuttaneet fyysisiä vaurioita.
ESHKOLIN alueneuvoston puheenjohtaja Haim Yellin sanoo, että Israelin v. 2012 Pillar of Defense jälkeen asettama tasapainotila Gazan rajan tuntumassa on pahoin järkkynyt. Hän toteaa, että Israelin hallituksessa on kaksi asetta. sotilaallinen ja poliittinen, joita sen tulee käyttää harkitusti ja viisaasti rauhantilan palauttamiseksi. Yellin sanoo, että koulujen viimeinen päivä tänään ennen kesälomaa on normaali koulupäivä.
IAF:n koneet tekivät yön aikana pommituslentoja Gazan alueella kohdistaen täsmäiskunsa vain rakettien piilotettuihin laukaisualustoihin, aseverstaisiin ja harjoituskenttiin. Yksi mies sai surmansa ja kolme haavoittui Gazan arabilähteen mukaan. IDF:n tiedotteen mukaan iskuissa pyrittiin eliminoimaan laukaisuvalmiita rakettimiehistöjä ja alustoja. Khan Yunisiin tehty ilmahyökkäys tehtiin välittömästi Gazasta ammutun kuuden Grad-rakettisalvon jälkeen. IDF:n tulkinnan mukaan Hamas on vastuussa raketti-iskuista. http://www.timesofisrael.com/southern-i ... t-barrage/
4. ISRAELIN pahin uhka tulee maan sisältä, oman väen keskeltä, kuten sanotaan myös Jordaniasta. Israelissa uhkan muodostavat äänekkäät pääosin vasemmistoon tukeutuvan ideologian kannattajat, joiden päämääränä on kautta aikojen ollut saada rauhantila hinnalla millä tahansa, vaikka oman turvallisuutensa vaarantaen. He ovat valmiit luovuttamaan 95 + % Juudean ja Samarian alueista sekä Jerusalemin itäiset osat, joissa arabit ovat enemmistönä. He ovat valmiit tekemään kompromissisopimuksia Jerusalemin vanhasta kaupungista ja Temppelivuoresta, joka ei ole heille pyhä eikä ainutkertainen. Labour-puolueen puheenjohtaja Isaac Herzog esitti pari päivää sitten, että Abbas on paras rauhan-kumppani, mitä Israelilla koskaan on ollut. Presidentti Peres tukee häntä lausunnollaan lisäten, että häntä morkataan uneksijaksi, ja siksi hän tuntee olonsa kotoiseksi Amerikassa, jossa ihmiset haaveilevat, jopa suuremmissa puitteissa kuin mitä Israelissa on mahdollista.
TOINEN kysymys on Israelin arabivähemmistö, joka ei häpeile kantaa mielenosoituksissaan Hamasin ja PLO:n tai PA:n lippuja vain osoittaakseen, missä sen mieltymyksen ja lojaalisuuden kohde sijaitsee. Ei suinkaan Israelissa, jossa heillä on paremmat olot kuin missään arabivaltiossa omine kansanedustajineen ja puolueineen Knessetissä, eikä heidän poikiensa ja tyttäriensä tarvitse kohteliaisuussyistä osallistua maansa puolustamiseen, vaikka ehkä pitäisi. Muutamia satoja osallistuu vapaaehtoisina arabien painostuksesta huolimatta.
Kuvaava esimerkki oli perjantaina Umm El Fahmissa Israelin arabien järjestämä mielen-osoitus, jossa satoja ellei tuhansia arabiasukkaita tulvi teille ja puistoihin sulkien valtatien no 60 kokonaan ja hyökkäillen poliisia vastaan kivin ja polttopulloin. Poliisi pyrki hillitsemään mellakoitsijoita, mutta joutui lopulta kutsumaan lisää poliisivoimia, jotka käyttivät kyynel-kaasua ja tainnutuskranaatteja heidän hajottamisekseen. Heidän joukossaan oli myös arabi-kansanedustajia. Mielenosoituksen tarkoituksena oli vaatia IDF:n suorittamien etsintöjen lopettamista Juudeassa ja Samariassa kolmen siepatun juutalaispojan löytämiseksi.
Mielenosoituksessa ylistettiin tuomittuja terroristeja marttyyreinä tunnetun mantran seuraamana: ”Hengen ja veren voimalla vapautamme teidät marttyyrit”. Hadash-puolueen puheenjohtaja, arabikansanedustaja Muhammed Barakei totesi, että mielenosoitus on osoitettu IDF:n brutaalia ja laitonta toimintaa vastaan territorioissa, lainvastaisia pidätyksiä vastaan. Kansanedustaja Haneen Zoabi julisti muutamia päiviä aiemmin, etteivät nuoret siepanneet arabit ole terroristeja vaan itsenäisyystaistelijoita, mikä herätti voimakkaan vasta-reaktion kansan parissa ja lakiesityksiä Knessetissä, joilla Zoabin ja vastaavien kansan-edustajien koskemattomuus poistetaan syytetoimia varten. Juutalainen on luonteeltaan ystävällinen ja taipuisa kompromissiin, mutta silläkin on rajansa.
AVIGDOR Liberman esitti Umm El Fahmin liittämistä PA:n valvontaan, mikä herätti sen asukkaissa voimakasta vastustusta: Ei koskaan, me haluamme asua Israelissa. Kuitenkin he ovat valmiit tukemaan PA:n hallintoa, jonka alla heidän elintasonsa ja –laatunsa alenisi ratkaisevasti. Eivätkö he tajua, että PA/PLO:n tavoitteena on Israelin tuhoaminen ja islamin kalifaatin perustaminen sen raunioille? http://www.jpost.com/Opinion/Editorials ... est-360948
5. UUTISOTSIKOITA
· Lauantaina 28.kesäkuuta tuhannet beduiinit osoittivat mieltään Jordanian eteläisen provinssin pääkaupungissa Maanissa kantaen kädessään ISIS- joukkojen omaksumia lippuja, toisessa roikottaen automaattikivääriä. Kaupungissa on usein Abdullahin vastaisia mielenosoituksia, eivätkä Ammanin valvomat poliisit tai sotilaat puutu niihin kuin erikoistapauksissa, jolloin armeija käyttää raakaa tulivoimaansa järjestyksen palauttamiseksi. Ammanin hallitus on kuitenkin hyvin peloissaan Maanin mielenosoitusten leviämisestä muihin kaupunkeihin, Salt, Irbit ja Zelka, joissa on voimakas Al-Qaidan kannattajajoukko. Jordanian armeija on keskittänyt armeijansa kolmeen tärkeimpään kohteeseen: Pohjoisrajalle, Syyrian rajalle ja pää-kaupungin Ammanin tueksi. USA ja Israel ovat yhdessä vakuuttaneet turvaavansa Jordanian itsenäisyyden, ja ne ovat perustaneet yhteisen sotilasjohtokeskuksen Jordanian kanssa. Sen tehtävänä on seurata tilannetta ja antaa suosituksia, onko paras seurata tilannetta toistaiseksi, vai puuttua siihen ennaltaehkäisevästi. USA:n 12 500 miehen suuruiset lentojoukot ovat jatkuvassa hälytysvalmiudessa F-16 koneineen. Mikäli ISIS (ISIL) joukot osoittavat pyrkivänsä aktivoimaan paikalliset solut Jordaniassa ennakoiden hyökkäystä Jordanian alueelle, USA ja Israel joutuvat lunastamaan lupauksensa hashemiittien monarkian pelastamiseksi. http://www.debka.com/article/24044/Jord ... flag-in-Ma’an---104-km-from-Eilat-US-Israeli-forces-on-the-ready
· Jordanian kuningas Abdullah II johti 26.06. maansa turvallisuuskabinettia, jossa hän kehotti maan armeijaa valmistautumaan kaikin mahdollisin voimin maansa puolustamiseksi rajojen takana lisääntyvää ääri-islamilaisuuden uhkaa vastaan. Tämä tarkoittaa jatkuvaa hälytysvalmiutta. Hän myös esitti pyynnön Saudi Arabian kuninkaalle, että tämä asettaisi armeijan yksiköitään valmiustilaan puuttuakseen Jordanian tilanteeseen. Myös Egypti lupaa lähettää joukkojaan Jordanian tueksi, jos tarvitaan. Saudien on parasta ollakin varuillaan, sillä ISIS joukot uhkaavat Saudi Arabian ja Irakin rajan läheisyydessä olevaa rajakaupunkia AR AR, jossa on 200 000 asukasta. Tilanne Irakin ja Syyrian alueilla on sekava, eikä saa selvää, kuka tukee mitäkin järjestöä. USA tukee al-Malikin hallitusta Irakissa kuten myös Iran. USA on kuitenkin salaa kouluttanut ISIS joukoissa palvelevia miehiä Jordaniassa ja Turkissa. ISIS joukoissa palvelee myös Saddam Husseinin armeijan sotilaita, jotka kuuluvat Baath puolueen kannattajiin. Syyriassa USA avustaa Assadin armeijaa vastaan taistelevia joukkoja, kuten myös Saudi Arabia, mutta ei samoja kuin USA. ISIS ja Al-Nusra joukkojen kerrotaan miehittäneen 95 % Damaskoksen sekä Israelin ja Jordanian välisestä alueesta. Vain Quneitran kaupunki on enää Assadin joukkojen valvonnassa. Iran tukee voimakkaasti Assadin hallitusta ja vie sinne omia joukkojaan Assadin ja Hizbullahin tueksi. Ääri-islamilainen ISIL on siten Israelin pohjoisrajalla. http://www.debka.com/article/24034/King ... to-kingdom
· IDF pidätti yön aikana kuusi PA:n arabia kuulusteluja varten. Sotilaat tekivät ratsian myös molempien sieppaukseen epäiltyjen koteihin grillaten heitä mahdollisten yhteyden-ottojen vuoksi. mutta julkisuuteen ei ole kerrottu muutoksista tilanteeseen. http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 7Ed4kNsO-o
· Pääministeri Netanyahu sanoo, että kurdit ovat ansainneet oman valtionsa. Hän kehottaa länsimaita yhteiseen rintamaan ns. maltillisten arabihallitusten ja ryhmittymien tukemiseksi. Eräs tietoviisas totesi muinoin, että maltillinen muslimi on se, joka pitelee uhrin jaloista kiinni ei-maltillisen katkaistessa uhrin kaulaa. Israelissa on vahvistunut kanta, ettei nyt ole aika luopua alueistaan, ja että IDF:n tulee pysyä Jordanjoen laaksossa kaikissa ratkaisumalleissa. http://www.timesofisrael.com/kurds-in-i ... yahu-says/


Lähettänyt Gabriel Eskel
Kuva

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ap. t. 16:31
Avatar
noomi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1827
Liittynyt: 23.10.2013 17:20

Edellinen

Paluu Israel / Israel Update

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa

cron